View Full Version : Σύντομες ερωτήσεις για παντός είδους εργαλεία. (no chatting)
Είδα ότι προτάθηκαν dewalt και makita. Ούτε η μία φτιάχνει μύτες ούτε η άλλη. Και υπάρχουν διάφορες σειρές στην κάθε μάρκα. Ότι μάρκα και να είναι, πρέπει να είναι impact rated, διαφορετικά δεν θα αντέξουν.
Btw όλοι αυτοί, λίγο πολύ, με εξαίρεση τις φθηνές σειρές τους, χρησιμοποιούν μύτες από wiha, wera witte, και λοιπούς κατσαβίδοκατασκευαστές.
makita Gold diamond η κάπως έτσι από Γιαπαν ποοος τις φτιάχνει;
wthanasis
03/10/2019, 20:25
Πριν πολλα χρονια χρησιμοποιησα μια κουλουρα για να κλειδωσω μια καγκελοπορτα ενος κτηματος και εχασα το κλειδι. Αυριο πρεπει να την σπασω για να μπω να κανω καποιες γεωργικες εργασιες. Κοφτη τοσο μεγαλο δεν εχω και δεν υπαρχει ρευμα για τροχο...Να δοκιμασω με σφυροκαλεμο;
Εξαρτάται από την κουλούρα. Κάποτε αγχώθηκα σε παρόμοιο περιστατικό όπου κλείδωσα τη μηχανή με μια κουλούρα ενός φίλου και χάλασε το κλειδί.
Τελικά όταν έσκισα με μια φαλτσέτα το εξωτερικό πλαστικό και τράβηξα με δύναμη με τα χέρια τις ''μπίλιες'' της κουλούρας, αυτές απομακρύνθηκαν
και αποκαλύφθηκε ένα συρματόσχοινο της πλάκας που το έκοψα σε μισό λεπτό με την πένσα που είχα πρόχειρη. :cry::cry::cry:
bros400pgm
03/10/2019, 20:37
Είδα ότι προτάθηκαν dewalt και makita. Ούτε η μία φτιάχνει μύτες ούτε η άλλη. Και υπάρχουν διάφορες σειρές στην κάθε μάρκα. Ότι μάρκα και να είναι, πρέπει να είναι impact rated, διαφορετικά δεν θα αντέξουν.
Btw όλοι αυτοί, λίγο πολύ, με εξαίρεση τις φθηνές σειρές τους, χρησιμοποιούν μύτες από wiha, wera witte, και λοιπούς κατσαβίδοκατασκευαστές.
Ακόμη καλύτερα τότε :)
tzimidis
04/10/2019, 14:25
Μέχρι 22€ δεν πληρώνεις τελωνείο.
Άρα δε θα πληρώσεις τίποτα. Επειδή τυχαίνει να ασχολούμαι με τέτοιες κονσόλες η εν λόγω δεν έχει καλά σχόλια. Τίμια είναι για τα λεφτά της.
Επίσης αν σε βαλουν να πληρώσεις 3€ παράβολο είναι παράνομο και ζητα να μην το πληρώσεις.
Τελευταία δεν το βάζουν το παράβολο.
Έχεις δικιο. Μια μαλακία και μισή είναι τελικά.
Αυτό διάτρητες σταυροκατσαβιδου.
Αυτές μου κουρεψε. Μια έζησε. Για 20 βίδες έσπασαν 3 μύτες.
Αυτό διάτρητες σταυροκατσαβιδου.
Αυτές μου κουρεψε. Μια έζησε. Για 20 βίδες έσπασαν 3 μύτες.
Η αυτοδιάτρητη βίδα είναι στη ουσία μια βίδα με μια μύτη τρυπανιού στην άκρη της για να μπορεί να τρυπάει και να βιδώνει. Για αυτό το λόγο είναι και πιο σκληρές από άλλες βίδες. Δε χρειάζεται σε καμιά περίπτωση κρούση είτε περιστροφική (από παλμικό), είτε αξονική (από κρουστικό). Θέλουν απλώς πολλές στροφές (αναλόγως σε τι υλικό θες να την βιδώσεις). Αν βάλεις κρούση, θα κόψεις τη βίδα ή θα χαλάσεις τη μύτη.
Τα γράφω όλα αυτά γιατί αν κατάλαβα καλά χρησιμοποίησες το παλμικό για να βιδώσεις αυτοδιάτρητες.
Πολύ σωστά. Αλλά αυτό ειχα εκείνη την στιγμη. Δεν το ξερα και την πάθαμε.ετσι κι αλλιώς βιδώνει ξεβιδωνει το παλμικό? Για αυτή τη. Δουλειά δεν είναι;
Πολύ σωστά. Αλλά αυτό ειχα εκείνη την στιγμη. Δεν το ξερα και την πάθαμε.ετσι κι αλλιώς βιδώνει ξεβιδωνει το παλμικό? Για αυτή τη. Δουλειά δεν είναι;
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα με τα εργαλεία δε θα είχαμε ανοίξει ολόκληρο παράρτημα μέσα στο μοτό για αυτά. :D
Κύριοι την υπομονή σας και την κατανόησή σας. Δεν έχω γνώσεις και μπαίνω σιγά σιγά στον χώρο ως ερασιτεχνης μαστροχαλαστης
bros400pgm
05/10/2019, 09:02
Η αυτοδιάτρητη βίδα είναι στη ουσία μια βίδα με μια μύτη τρυπανιού στην άκρη της για να μπορεί να τρυπάει και να βιδώνει. Για αυτό το λόγο είναι και πιο σκληρές από άλλες βίδες. Δε χρειάζεται σε καμιά περίπτωση κρούση είτε περιστροφική (από παλμικό), είτε αξονική (από κρουστικό). Θέλουν απλώς πολλές στροφές (αναλόγως σε τι υλικό θες να την βιδώσεις). Αν βάλεις κρούση, θα κόψεις τη βίδα ή θα χαλάσεις τη μύτη.
Τα γράφω όλα αυτά γιατί αν κατάλαβα καλά χρησιμοποίησες το παλμικό για να βιδώσεις αυτοδιάτρητες.
Θυμάμαι μια μέρα πήγα να βιδωσω μια αυτοδιατρητη με 10mm εξάγωνο κεφάλι με το παλμικό, και μέχρι να ανοίξει την τρύπα, δουλευε σαν κανονικό τρυπάνι, χωρίς τις κρούσεις. ο παλμός ξεκίνησε μόλις αρχίσει να μπαίνει το σπείρωμα στην τρυπα.
Ισχύει κάτι τέτοιο ή να πάω να δοκιμάσω;
Ο παλμός μπαίνει σε λειτουργία όταν ζορίζεται, έχω την εντύπωση. Όταν φρενάρει πχ.
bros400pgm
05/10/2019, 09:33
Ναι, λογικό. Ζοριστηκε όταν άνοιξε την τρύπα στην κοιλοδοκο και έπρεπε να αρχίσει να κάνει "σπειρωμα".
Το μέγεθος της κρούσης εξαρτάτε απ' το μέγεθος της αντίστασης που θα συναντήσει.
Τα παλμικά λόγο της κρούσης έχουν μεγαλύτερη δύναμη απ' τα απλά περιστροφικό δράπανα. Η δύναμη αυτή δε, δε ρυθμίζεται με άλλο τρόπο πέρα απ' το πάτημα της σκανδάλης. Στα περιστροφικά ρυθμίζεται απ' το πάτημα της σκανδάλης και απ' την "καστάνια" που έχουν στο σύστημα που περιστρέφεται.
Οι μύτες κατσαβιδιών που προορίζονται για περιστροφικά δράπανα (ηλεκτρικά κατσαβίδια) έχουν μεγάλη σκληρότητα για να μη φθείρονται όταν η μύτη φεύγει απ' την βίδα μας. Η μεγαλύτερη σκληρότητα τις κάνει λιγότερο ανθεκτικές στην κρούση λόγο της μικρής "ελαστικότητας". Οι μύτες για παλμικά έχουν διαφορετικές σκληρότητες κατά μήκος του σώματός τους για να μπορούν να απορροφούν μέρος της κρούσης όταν η βίδα είναι κολλημένη και δε γυρίζει. Σε αυτό βοηθάει και το πιο λεπτό σώμα και όλα αυτά τα περίεργα σχήματα που έχουν.
Τα παλμικά δράπανα δεν προορίζονται μόνο για βίδες κατσαβιδιού. Προορίζονται και για μεγαλύτερες βίδες με εξάγωνο κεφάλι κτλ. Όταν πατάμε την σκανδάλη μέχρι το τέρμα σε μια μύτη ph2, μεταφέρουμε όλη τη δύναμη, σε μια λεπτή ακρούλα με εγκοπές σε σχήμα σταυρού. Το σώμα της μύτης δεν μπορεί να απορροφήσει όλη αυτή τη δύναμη. Συνεπώς είτε θα ξεβιδώσει τη βίδα, είτε θα σπάσει τη μύτη. Αν πατάμε τη σκανδάλη σταδιακά και αφήνουμε το εργαλείο να δώσει περισσότερες κρούσεις μικρής δύναμης, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ξεβιδώσουμε τη βίδα χωρίς να σπάσουμε το εργαλείο. Αυτό βέβαια θέλει και μια σχετική εμπειρία.
Πέρα απ' τον έλεγχο της σκανδάλης βοηθάει και ένας αντάπτορας για κρουστικές μύτες.
Ναι ξέρω. Και οι μύτες είναι ακριβές και ο αντάπτορας. Οι μύτες δε, κάποια στιγμή θα σπάσουν ότι και να κάνουμε.
Αυτό όμως είναι άλλο κεφάλαιο και δεν φταίνε ούτε αυτές, ούτε το εργαλείο, ούτε ο χρήστης (όταν όλα γίνονται σωστά). Είναι η μοίρα τους, όπως η μοίρα αυτών που προορίζονται για περιστροφικά, είναι εν' τέλη να φθαρούν.
makita Gold diamond η κάπως έτσι από Γιαπαν ποοος τις φτιάχνει;
Δε ξέρω. Θα ρίξω μια ματιά όταν μπορέσω.
Κύριοι την υπομονή σας και την κατανόησή σας. Δεν έχω γνώσεις και μπαίνω σιγά σιγά στον χώρο ως ερασιτεχνης μαστροχαλαστης
Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ρωτάς ότι θέλεις. Όλοι άσχετοι είμαστε, ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό.
BTW στις κολλημένες βίδες βοηθούν πολύ τα σφυροκατσάβιδα γιατί προσφέρουν και αξονική και περιστροφική κρούση.
Φυσικά και αυτά σπάνε μύτες.
Υπάρχουν μοντέλα που ρυθμίζεται η δύναμη εώς και 3-4 επίπεδα. Αλλά προφανώς είναι πιο ακριβά. Μπορεί και διπλή τιμή από το αντίστοιχο απλό.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/10/2019, 22:10
Παιδιά αλαξα τη κεντρική βαλίτσα πίσω(φοράω τριπλετα λόγο ότι έχω αντι καταστήσει το αμαξι με τη μοτο ).
Ερώτηση.
Τα αυτοκόλλητα της παλιάς βαλίτσας υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσουν και να κολλήσουν στη καινούρια?
Καλημέρα στην Κρήτη,χλωμό μου φαίνεται να βγούν,αν είναι απο τον γύρο του κόσμου ευκαιρεία να τον ξανακάνεις.:)
tzimidis
12/10/2019, 10:42
Παιδιά αλαξα τη κεντρική βαλίτσα πίσω(φοράω τριπλετα λόγο ότι έχω αντι καταστήσει το αμαξι με τη μοτο ).
Ερώτηση.
Τα αυτοκόλλητα της παλιάς βαλίτσας υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσουν και να κολλήσουν στη καινούρια?
Λογικά θα βγαίνουν με θερμοπιστολο και πολλή προσοχή.
Δυσκολο όμως να ξανακολλησουν όμορφα ίσια και στρωτά.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/10/2019, 12:29
Λογικά θα βγαίνουν με θερμοπιστολο και πολλή προσοχή.
Δυσκολο όμως να ξανακολλησουν όμορφα ίσια και στρωτά.
Τα βγάζω με θερμοπιστολο και μετά πως τα κολλάω στην άλλη?
Τα βγάζω με θερμοπιστολο και μετά πως τα κολλάω στην άλλη?
πάρε ταινία κολλητική διπλής όψης, σαν αυτές που βάζουν για τα χαλιά, κολλάει άριστα
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/10/2019, 14:44
πάρε ταινία κολλητική διπλής όψης, σαν αυτές που βάζουν για τα χαλιά, κολλάει άριστα
Έγινε. Ευχαριστώ.
bros400pgm
18/10/2019, 16:38
Αναζητω για αγορα online ή Πατρα, impact bit 10mm και 13mm, μαυρα κατα προτιμηση. Θα εκτιμουσα να ειχαν και μαγνητη μεσα στην φωλια.
Διαφορετικα, 3/8 καρυδακια που θα μπουν σε ανταπτορα που εχω.
ΣΑΝ της φωτο :D
Αρωτηξις. Σήμερα χρειάστηκε να κόψω σπείρωμα σε κούφιο ανοξείδωτο. Είχα πολύ καιρό να κάνω αυτή τη δουλειά και δεν θυμόμουν αν η φιλιερα έχει όψη και ανάποδη. Ένα Μ5 ήταν και τελικά έβαλα την φιλιερα να ξεκινήσει να κόβει από την μεριά με τα γράμματα. Σωστό, λάθος, αδιάφορο; Για πείτε. Το σπείρωμα βγήκε οκ πάντως και στον μεγεθυντικό φακό που το κοίταξα δεν βρήκα ανωμαλίες στο κόψιμο και το ανοξείδωτο βίδωσε κανονικά εκεί που έπρεπε χωρίς τζόγους αλλά έτσι για την αλητεία να μάθουμε το σωστό και το λάθος.
Μια βίδα δε βιδωνει και απ' τις δυο μεριές; ;)
Σωστά αλλά νομίζω κάπου είχα ακούσει - διαβάσει ότι η μία από τις δύο μεριές έχει λίγο πιο μεγάλο άνοιγμα στην αρχή της για να διευκολύνει το ξεκίνημα. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος, να μην θυμάμαι σωστά
Σωστά αλλά νομίζω κάπου είχα ακούσει - διαβάσει ότι η μία από τις δύο μεριές έχει λίγο πιο μεγάλο άνοιγμα στην αρχή της για να διευκολύνει το ξεκίνημα. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος, να μην θυμάμαι σωστά
Καλά θυμάσαι.
Εγώ άλλο δε καταλαβαίνω.
Τι είναι το κούφιο ανοξείδωτο; Αν εννοείς το στρατζαριστό, πως άνοιξες σπείρωμα με φιλιέρα; Μήπως εννοείς κολαούζο;
Εξωτερικό σε σωλήνα εννοεί προφανως
Ακροφυσιο μακρύ σε πιστόλι που μπαίνει στο κομπρεσέρ και καθαρίζω τα πισια. Μα τι κουτσομπόλες είστε ρε παιδί μου. Μου έφυγε από τα χέρια την ώρα που δούλευα και το τράβηξε με τόση δύναμη το σπιράλ που κοπανησε πάνω σε σταθερό σημείο και κόπηκε σύριζα. Έβγαλα το κομμένο κομμάτι από το πιστόλι και άνοιξα καινούριο σπείρωμα στο Ακροφυσιο. Αυτά. Τελικά θα μάθουμε την σωστή μεριά ή όχι;
Εγώ 20 χρόνια τώρα το κάνω από τη μεριά που είναι τα γράμματα, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος ότι το ανάποδο είναι λάθος.
Το σπείρωμα θα ανοίξει και από τις δύο μεριές
Πιο εύκολα για σένα με τα γράμματα πάνω λόγω ελαφράς κωνικοτητας
ok κι εγώ με τα γράμματα πάνω το έκανα, οπότε όλα καλά.
Ξέρει κανείς ποιός είναι ο αντιπρόσωπος της Fini στην Ελλάδα ή αν φέρνει κανείς ανταλλακτικά μπας και μαζέψω ένα ρημάδι Toros που έχω;
Ξέρει κανείς ποιός είναι ο αντιπρόσωπος της Fini στην Ελλάδα ή αν φέρνει κανείς ανταλλακτικά μπας και μαζέψω ένα ρημάδι Toros που έχω;
H Unimac...
george.S
20/11/2019, 14:15
https://gr.pinterest.com/pin/592927107175657417/
ωραίο γκατζετακι αν έχει και την ανάλογη ποιότητα
https://gr.pinterest.com/pin/592927107175657417/
ωραίο γκατζετακι αν έχει και την ανάλογη ποιότητα
Μπααα μαλακία το βλέπω, φαίνεται φτηνοκατασκευή το οποίο μεταφράζεται σε κατεστραμμένες βίδες
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/11/2019, 22:24
Μπααα μαλακία το βλέπω, φαίνεται φτηνοκατασκευή το οποίο μεταφράζεται σε κατεστραμμένες βίδες
ιδικά το τροχό τής μοτοσυκλέτας δε πρέπει να τον αγγίζει καν:lol:
Με τίποτα. Όλα αυτά τα universal καταλήγουν τελικά την κρίσιμη στιγμή που θα το χρειαστείς να σε προδώσουν.
nauagios
22/11/2019, 23:21
Καλησπέρα. Έχω στο σπίτι εμφανείς σωλήνες καλοριφερ και θέλω να τους κόψω μια και έβγαλα τα καλοριφέρ. Το θέμα είναι ότι θέλω να τους κόψω συριζα στον τοίχο και να στοκαρω να μην φαίνονται. Πως μπορώ να το κάνω έτσι ώστε να έρθουν πρόσωπο με τον τοίχο χωρίς να χαλάσω τον σοβά;;; Σκέφτηκα με τον τροχο αλλά θα κόβω υπό γωνία και θα χαλάσω πολύ τον σοβά και ειναι και επικίνδυνο να σπάσω τον δισκο.
Καλησπέρα. Έχω στο σπίτι εμφανείς σωλήνες καλοριφερ και θέλω να τους κόψω μια και έβγαλα τα καλοριφέρ. Το θέμα είναι ότι θέλω να τους κόψω συριζα στον τοίχο και να στοκαρω να μην φαίνονται. Πως μπορώ να το κάνω έτσι ώστε να έρθουν πρόσωπο με τον τοίχο χωρίς να χαλάσω τον σοβά;;; Σκέφτηκα με τον τροχο αλλά θα κόβω υπό γωνία και θα χαλάσω πολύ τον σοβά και ειναι και επικίνδυνο να σπάσω τον δισκο.
Το πρώτο που σκέφτομαι είναι κάποιο ηλεκτρικό "πολυεργαλείο", σχετικά πρόσφατα νομίζω ότι είχε γίνει κουβέντα κάπου μέσα στο φόρουμ για τέτοιο. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να κόψει σωλήνα αξιοπρεπώς ή θα σου βγάλει την ψυχή, αλλά αν θες να μην πειράξεις το σοβά δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι ασφαλέστερο.412951
ένα καλό multi tool θα κάνει σωστά και με την λιγότερη ζημιά στον σοφά, την δουλειά που θες. Κόβουν σωλήνες χαλκού για πλάκα αρκεί να έχεις καλές λεπίδες και όχι τπτ κινεζιές με μέταλλο μαλακό σαν βούτυρο.
lykourgi
23/11/2019, 06:40
Καλύτερα να σκαφτεί λίγο ο σοβάς, ώστε ο σωλήνας να μείνει πιο μέσα από την επιφάνεια του ταβανιού. Θα στοκαριστεί πιο σωστά, χωρίς κίνδυνο να φαίνεται η περίμετρος του σωλήνα (τριχοειδής ρωγμή).
Οπότε κόβεις με τον τροχό και απλά το στοκάρισμα θα έχει λίγο μεγαλύτερη έκταση.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει οι σωλήνες να στεγνώσουν καλά. Μην αρχίσουν και σου βγάζουν υγρασίες μετά το στοκάρισμα.
Πριν το στοκαρισμα και αφού έχουν στεγνώσει οι σωλήνες, γέμισε τους με αφρό πολυουρεθανης. Λίγο φάγωμα των σωλήνων και λίγο βαθουλωμα του σοβά 2-3χιλ δεν θα το αποφύγεις.
bros400pgm
23/11/2019, 07:27
Επειδη κανω αυτη τη δουλεια, οι σωληνες πρεπει να τους κοψω πιο μεσα απο τον σοβα για να μπορεσει να στοκαρει σωστα ο μπογιατζης. Αναλογα την εγκατασταση, παιζει και με ενα χτυπημα να μπουν και πιο μεσα :lol:
Για ευθεια με τον τοιχο, τα multitool με λαμα σιδηρου, τις κοβουν μια χαρα.
nauagios
23/11/2019, 10:04
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να προσθέσω ότι δεν είναι χαλκοσωλήνες αλλά σίδερο. Και αν έχετε να προτείνεται και κάποιο εργαλείο πείτε μου. Budget όχι για κινέζικα αλλά όχι πάνω από 150
bros400pgm
23/11/2019, 11:44
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να προσθέσω ότι δεν είναι χαλκοσωλήνες αλλά σίδερο. Και αν έχετε να προτείνεται και κάποιο εργαλείο πείτε μου. Budget όχι για κινέζικα αλλά όχι πάνω από 150
To ιδιο ισχυει για το multitool. Κοβει και σιδεροσωληνα (με υπομονη ομως και οχι πιεση :D). Εαν δεν σου χρειαζεται, φωναξε ενα μαστορα να στις κοψει καλυτερα :lol:
PS. Επιμενω, εαν τις χτυπησεις υπαρχει περιπτωση να υποχωρησουν;
nauagios
23/11/2019, 12:11
Θα δοκιμάσω να χτυπήσω μια και θα δω. Λογικά θα πετάξει όλο τον σοβά από την άλλη γιατί είναι διαμπερείς οι σωλήνες κάθετα στους τοίχους. Άρα χτυπάω και στρίβω να βγει από την άλλη ή αν είναι μεγάλη η ζημιά πάω στο εργαλείο. Αλλά επειδή ήμουν από την αρχή ψημένος και είχα πείσει και την γυναίκα θα το παρω. Πείτε όμως ποιο;;;
Θα δοκιμάσω να χτυπήσω μια και θα δω. Λογικά θα πετάξει όλο τον σοβά από την άλλη γιατί είναι διαμπερείς οι σωλήνες κάθετα στους τοίχους. Άρα χτυπάω και στρίβω να βγει από την άλλη ή αν είναι μεγάλη η ζημιά πάω στο εργαλείο. Αλλά επειδή ήμουν από την αρχή ψημένος και είχα πείσει και την γυναίκα θα το παρω. Πείτε όμως ποιο;;;
Ρίξε μια ματιά στο θρεντ και ότι θέλεις για μουλτι ρώτα εκεί.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151897
Καλησπέρα μας και καλές γιορτές εργαλειαδες του μοτο. Φίλος άνοιξε ιατρείο και εξέφρασε την επιθυμία να έχει 5 10 βασικά εργαλεία για μικροβλαβες που τυχαινουν. Πιάνουν τα χέρια του και του είπα θα του τα κάνω εγώ δώρο. Έχει πέσει το μάτι σας σε κάτι αξιόλογο τύπου συλλογής που να έχει μερικά κατσαβίδια μια πένσα ένα μυτοτσιμπηδο και μερικά νούμερα καρυδάκια; Όχι ποιότητα lidl αλλά όχι και facom. Κάτι καλό και οικονομικό. Θα εκτιμηθούν δεόντως οι παρατάσεις σας. Μη μπω στο τρύπα κι να ψάχνω και χαλάσω όλα τα λεφτά των γιορτών. Γιατί είναι αμαρτία να ψάχνεις για άλλον κι εσύ να μην ψωνισεις. Ευχαριστώ
Που θα κάνει τις επισκευές? Τι είναι οι μικροβλάβες σε Ιατρείο?
Ετσι όπως τα λες το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να του πάρεις ένα leatherman και μια μινι συλλογή καρυδάκια.
H παρακάτω συλλογή έχει κάπου στο 15αρι με 16 γιούργια. Πολυεργαλείο τώρα, πάρε ότι αντέχει η τσέπη σου. Το φθηνότερο leatherman, το rev, έχει κανένα 50αρικο.
413664
Απλά και χαζά πραγματάκια μπορεί να κάνει πχ να βιδώσει ένα ράφι, να βγάλει την πόρτα του κλιβάνου να την καθαρίσει να σφίξει κανένα ρακόρ από τις συνδέσεις που έχει για τον αέρα και γενικά κάτι τέτοια μικροχαζά που όμως αν δεν έχεις ένα δυο εργαλειάκια κάθεσαι και περιμένεις πότε θα αδειάσει ο μαστρο Μήτσος να έρθει για το μερεμέτι. Η συλλογή που έβαλες νομίζω θα τον καλύψει θα του πάρω κι 1-2 πενσικά κι ένα μαγνητικό κατσαβίδι για μπιτάκια και είναι άρχοντας.
Θενκς Νταζουλίνο
Πως λεμε στα ελληνικα το "tube notcher" και που το βρισκουμε?
Ετσι όπως τα λες το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να του πάρεις ένα leatherman και μια μινι συλλογή καρυδάκια.
H παρακάτω συλλογή έχει κάπου στο 15αρι με 16 γιούργια. Πολυεργαλείο τώρα, πάρε ότι αντέχει η τσέπη σου. Το φθηνότερο leatherman, το rev, έχει κανένα 50αρικο.
413664
Πενσες δεν έβαλες......πώς θα γίνουν οι εξαγωγές;
:D
Απλά και χαζά πραγματάκια μπορεί να κάνει πχ να βιδώσει ένα ράφι, να βγάλει την πόρτα του κλιβάνου να την καθαρίσει να σφίξει κανένα ρακόρ από τις συνδέσεις που έχει για τον αέρα και γενικά κάτι τέτοια μικροχαζά που όμως αν δεν έχεις ένα δυο εργαλειάκια κάθεσαι και περιμένεις πότε θα αδειάσει ο μαστρο Μήτσος να έρθει για το μερεμέτι. Η συλλογή που έβαλες νομίζω θα τον καλύψει θα του πάρω κι 1-2 πενσικά κι ένα μαγνητικό κατσαβίδι για μπιτάκια και είναι άρχοντας.
Θενκς Νταζουλίνο
Εκτός από τη συλλογή που τη βρίσκεις και σαν Luxtools στο praktiker, ίσως αντί για τα υπόλοιπα πενσικα κλπ να ήταν προτιμότερη μια μεσαία γκαζοταναλια που κανει περισσότερες δουλειές.
Συμπληρωματικά να προσθέσω μονωτική ταινία, δοκιμαστικό κατσαβίδι, φακό και μικρό σπρευ WD40.Διαλέγεις ότι νομίζεις.
Πως λεμε στα ελληνικα το "tube notcher" και που το βρισκουμε?
Διακορευτης σωλήνων θα έλεγα.Τρυπαει σωληνες υπό γωνία για κόλλημα άλλης σωλήνας (διακλάδωση).
Σπάνιο εξάρτημα μηχανουργείου.Ισως τριγύρω στον Πειραιά.
doctor_john
23/12/2019, 09:39
:lol: είναι βρισιά ρε συ, εργαλείο τρυπήματος μάλλον είναι καταλληλότερο αλλά όχι για το tube notcher θα γίνει μπέρδεμα.
Ποτηροκόφτη το έλεγα αλλά δεν ήξερε κανείς ελληνικά να με διορθώσει.
Είναι ωραίο εργαλείο αν χρειάζεσαι να ταιριάξεις σωλήνες υπο γωνία και ταιριάζει πολύ σε εργασίες με χοντρούτσικα
μέταλλα πάνω από 1,5mm.
Για χωροδικτύωμα είναι μαγεία! αν έχεις φτιάξει καλίμπρα με τις βάσεις σου, τελειώνεις σκελετό σε μια μέρα!
Θέλει προσοχή να έχεις κάποιον που καλύπτει το μέγεθος σωλήνα - ποτηροτρύπανου που χρειάζεσαι και αν
χρειάζεσαι να κόψεις λεπτούς σωλήνες με μεγάλη ακρίβεια μάλλον δεν θα βρείς εύκολα και πρέπει να τον φτιάξεις.
Φτιάχνεται εύκολα και κοστίζει σχεδόν όσο και του εμπορίου αλλα θα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας
στο επίπεδο των ακριβών εργαλείων μηχανουργείου.
Διαβάζετε τα χαρακτηριστικά των ποτηροτρύπανων που επιλέγετε. Τα λένε όλα και πρέπει να τα εκμεταλευτείτε
με λεπτομέρεια σε εργασίες που θέλουμε ακρίβεια.
Αν θέλετε να κρατήσει δουλεύετε το με σαπονέλαια. Δεν τρέχει τίποτα αν σταματάτε την κοπή για να μεταφέρετε
το σαπονέλαιο στην θέση που θα ξανατρέξει στην κοπή.
Θεωρητικά είναι αδύνατο να "βαφεί" μέρος του σωλήνα και να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του.
Παρόλα αυτά, σε χοντρούς σωλήνες ή σε ανοξείδωτο μόνο με σαπονέλαια γιατί μπορεί
να κολλήσει και αν δεν πατινάρει η τελική μετάδοση του δραπάνου θα παρασύρει ότι μπορεί...
υγ: προφανώς αν έχεις κάθετο δράπανο είναι περιττό, κάνεις το ίδιο με μοίρες στο τραπέζι ή σε πλάκα
πάνω σε αυτό και μάγουλα σωλήνα στη μέγγενη.
Πενσες δεν έβαλες......πώς θα γίνουν οι εξαγωγές;
:D
Θα παρθούν ξεχωριστά μία πένσα ένα μυτοτσίμπιδο κι ένα κατσαβιδάκι μαγνητικό για μπιτάκια
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/12/2019, 17:01
Εκτός από τη συλλογή που τη βρίσκεις και σαν Luxtools στο praktiker, ίσως αντί για τα υπόλοιπα πενσικα κλπ να ήταν προτιμότερη μια μεσαία γκαζοταναλια που κανει περισσότερες δουλειές.
Συμπληρωματικά να προσθέσω μονωτική ταινία, δοκιμαστικό κατσαβίδι, φακό και μικρό σπρευ WD40.Διαλέγεις ότι νομίζεις.
Και δερματικά καλωδίων. Κοινώς ταιραπ:D
υγ: προφανώς αν έχεις κάθετο δράπανο είναι περιττό, κάνεις το ίδιο με μοίρες στο τραπέζι ή σε πλάκα
πάνω σε αυτό και μάγουλα σωλήνα στη μέγγενη.
Εχω κολωνατο δραπανο αλλα σκεφτομουνα αν θα πετυχω σωστα το κεντραρισμα. Βεβαια η μεγγενη μου δεν προσφερεται για τετοιες δουλειες αλλα οπως λες κι εσυ καλλιτερα να παρω μια καταλληλη μεγγενη για το δραπανο.
413664
Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η συλλογή.....για πες περισσότερα, που θα την βρώ; Αθήνα, πάντα.....
Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η συλλογή.....για πες περισσότερα, που θα την βρώ; Αθήνα, πάντα.....
Κάνε μια βιζιτα στο θρεντ με τις mini καστανιες και θα την βρεις και αυτή.
Ή googlare bahco mini socket set. Αλλά πρόσεξε γιατί βγαίνει σε δυο εκδόσεις, η μία έχει πολύ μικρά καρυδάκια 4- 5- 5,5 κτλ και η άλλη είναι αυτή που έβαλα παραπάνω με τα πιο στανταρ νούμερα.
Και δερματικά καλωδίων. Κοινώς ταιραπ:D
Τα έχω ακούσει και ζιπάκια γιατί κάνουν λέει ζιπ, όταν κλείνουν. Πρέπει να ανοίξουμε θρεντ με ονομασίες εργαλείων μου φαίνεται. Θα πέσει πολύ πλάκα.
Κοίτα προχθές που έψαχνα φωτό, την πέτυχα 16 και τώρα τη βρίσκω 18,50.
https://www.bmtools.gr/index.php/online-store/ergaleia-xeiros/sulloges-me-mutes/bah-2058-1057-detail?skr_prm=WyJjOGFhNjAyZS1lMDNmLTQ3ZTYtOGRmNy1lNGJjZDhhYjEyMjciLDE1NzcxMzEzODIxNTEseyJhcHBfdHlwZ SI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0
stefanos
23/12/2019, 21:21
Εχω κολωνατο δραπανο αλλα σκεφτομουνα αν θα πετυχω σωστα το κεντραρισμα. Βεβαια η μεγγενη μου δεν προσφερεται για τετοιες δουλειες αλλα οπως λες κι εσυ καλλιτερα να παρω μια καταλληλη μεγγενη για το δραπανο.
Δεν ξέρω αν θα σε βολέψει αλλά υπάρχει και αυτό : http://www.metalgeek.com/static/cope.pcgi στην περίπτωση που είναι μικρή δουλειά...
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/12/2019, 21:33
Τα έχω ακούσει και ζιπάκια γιατί κάνουν λέει ζιπ, όταν κλείνουν. Πρέπει να ανοίξουμε θρεντ με ονομασίες εργαλείων μου φαίνεται. Θα πέσει πολύ πλάκα.
άν είναι έτσι πρέπει την Καστανιά να την λέμε και αλλιώς τρτρτρτρτρτρανια:lol:
Κοίτα προχθές που έψαχνα φωτό, την πέτυχα 16 και τώρα τη βρίσκω 18,50.
https://www.bmtools.gr/index.php/online-store/ergaleia-xeiros/sulloges-me-mutes/bah-2058-1057-detail?skr_prm=WyJjOGFhNjAyZS1lMDNmLTQ3ZTYtOGRmNy1lNGJjZDhhYjEyMjciLDE1NzcxMzEzODIxNTEseyJhcHBfdHlwZ SI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0
Από εδώ την πήρα. Λάρισα είναι το μαγαζί και το παλικάρι που το διαχειρίζεται είναι πολύ εξυπηρετικό
fasarias
12/01/2020, 17:53
Ρε παιδες ξερει κανεις τι παιχτηκε με το werkzeugalarm?
Εκλεισε για καποιο διαστημα υποτιθεται για αναβαθμιση του site κλπ. και απο τοτε που το ξανανοιξε δεν εχει ουτε το 1/3 της γκαμας προιοντων που διεθετε και τελος αυτο ειναι ολο.
Ελεγα μπας και ειναι μεσα στα πλαισια της αναβαθμισης που εκανε και μηπως το παει σιγα-σιγα και θα συνεχισει να συμπληρωνει αλλα τιποτα, εκει μονο καποια περιορισμενα και συγκεκριμενα εργαλεια.
Ειναι κριμα γιατι εχω ψωνισει αρκετα πραγματα απο εκει και γενικως υπηρχε μια συνεπεια και μια καλη συνεργασια, οχι πως θα σταματησει τωρα αλλα ειναι διαφορετικο να ψαχνεις κατι και να το βρισκεις μαθαινοντας τιμη και τα σχετικα, και διαφορετικο για το καθε τι που γυρευεις να πρεπει να στειλεις mail και αν το εχει να σου απαντησει.
chr1s_86
03/02/2020, 20:01
Έχει κανείς ιδέα που να βρω προέκταση για συμπιεσόμετρο όπως αυτή, στην Αθήνα ;
https://akritidis-tools.com/sumpiesometra-kinhthrwn/4872-proektaseis-sumpiesometrou-m12-m14.html
Σπύρου Πάτση δεν είχε κανείς.
Ευχαριστώ!
Έχει κανείς ιδέα που να βρω προέκταση για συμπιεσόμετρο όπως αυτή, στην Αθήνα ;
https://akritidis-tools.com/sumpiesometra-kinhthrwn/4872-proektaseis-sumpiesometrou-m12-m14.html
Σπύρου Πάτση δεν είχε κανείς.
Ευχαριστώ!
Για δοκίμασε στη τεχνοπνευματική στην ιερά οδό 97, τηλ. 2103467000
o_gavros
15/02/2020, 14:44
Του χουμ ιτ μέη κονσερν,
πέτυχα στα Λιντλ σετ με τσιμουχακια πολλών μεγεθών (420τμχ), στα 6€ και λοστούς διαφόρων μεγεθών στα 12€.
Του χουμ ιτ μέη κονσερν,
πέτυχα στα Λιντλ σετ με τσιμουχακια πολλών μεγεθών (420τμχ), στα 6€ και λοστούς διαφόρων μεγεθών στα 12€.
Το ίδιο σετακι πολύ καλύτερης ποιότητας το έχω πάρει από Κινεζια στα ίδια λεφτά όσο για τους λοστους δεν ξέρω για τι ακριβώς μιλάς αλλά τα μέταλλα από το λιντλ μοιάζουν να είναι από κράμα βουτύρου οπότε μην στηριχτείς στην αντοχή τους αν δεν τους δοκιμάσεις πρώτα
Κάποιες συζητήσεις πήγαν εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158288) και εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158295).
dimitrisinside
14/04/2020, 15:49
Γνωριζει κανεις τα εργαλεια "GOLDEN CITY"?
Μοιαζουν παρα πολυ με τα GEDORE
Μηπως ειναι η φθηνη εκδοση της απο την Ινδια ?
Γνωριζει κανεις τα εργαλεια "GOLDEN CITY"?
Μοιαζουν παρα πολυ με τα GEDORE
Μηπως ειναι η φθηνη εκδοση της απο την Ινδια ?
Που τα βρήκες αυτά ρε συ? :lol:
Για βάλε καμια φωτό. Εχεις?
Ναι έχουν σχέση με τα gedore. Μάλλον ήταν η φθηνή σειρά της πριν απ' τα rahsol. Πριν μπει στο παιχνίδι η κίνα και τα φθηνά και τα ακριβά ήταν made in germany.
Αυτά που βρήκες είναι made in germany ή δε γράφουν τίποτα? Το καλούπι ήταν ίδιο αλλά όχι το υλικό/κατεργασια/κτλ.
Αλλά υπάρχουν και κάποια χωρίς αναγραφή της χώρας κατασκευής. Πιθανότατα αυτά είναι made in south africa ή κατασκευασμένα in house αλλά για άλλες αγορές.
Το χρώμα τους ήταν ελαφρώς χρυσό? Δεν ξέρω ποια εποχή τα έβγαζαν και για ποιες αγορές αλλά θα βρεις και με ελαφρώς χρυσό φινίρισμα. Εγώ έχω ένα γερμανικό gedore made in germany με αυτό το φινίρισμα, που πρέπει να είναι απ' την ίδια εποχή αλλά να προοριζόταν για την ακριβή σειρά της. Θα το βγάλω αύριο αν το θυμηθώ.
Πάντως ειναι πολύ παλιά.
dimitrisinside
15/04/2020, 07:56
Σε αγγελια τα ειδα , η περιγραφη ελεγε οτι ειναι σαν καινουρια αλλα η φωτο ητανε πολυ κακη και ζητησα να μου στειλει αλλες.
Δεν ξερω αν γραφουν κατι επανω, αν μου στειλει φωτο, θα τις ανεβασω.
Η καστινα ειναι χρυση , για τα καρυδακια δεν νομιζω να ειναι χρωματος χρυου.
Σε αγγελια τα ειδα , η περιγραφη ελεγε οτι ειναι σαν καινουρια αλλα η φωτο ητανε πολυ κακη και ζητησα να μου στειλει αλλες.
Δεν ξερω αν γραφουν κατι επανω, αν μου στειλει φωτο, θα τις ανεβασω.
Η καστινα ειναι χρυση , για τα καρυδακια δεν νομιζω να ειναι χρωματος χρυου.
Δημήτρη αν τα εργαλεία λένε επάνω gedore, τότε θα είναι απλά μια σειρά της gedore σε χρυσή κασετίνα. Είτε θα έβγαλαν κάποια επετειακή σειρά, είτε θα ήταν εργαλεία που προορίζονταν για συλλογές ακριβών αυτοκινήτων κτλ.
Αν γράφουν gedore ή gedore golden city made in germany, τότε δε θα έχουν διαφορά απ' τα gedore στην ποιότητα της εποχής του τότε. Μιλάμε για εποχή 70 και πίσω.
Αν δε γράφουν gedore αλλά μόνο golden city made in germany / germany / τίποτα τότε ίσως πρόκειται, είτε για κάποια φθηνότερη σειρά ή για εργαλεία που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν κάπου συγκεκριμένα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για δαύτα.
dimitrisinside
15/04/2020, 13:41
Γραφουν Golden City και Germany
Μαλλον Θα τα παρω , ετσι και αλλιως ειναι παλαιας κοπης και σε πολυ καλη κατασταση ,οποτε δεν ειναι χαμενα λευτα.
417476
417478
417477
417481
dimitrisinside
15/04/2020, 13:41
417479
417480
bros400pgm
15/04/2020, 16:57
Μπορεί κάποιος να μου πει πώς λέγεται αυτό το εργαλείο στα ελληνικά; Ή κάποιο λινκ να το αγοράσω online; Για Μ12 ουπα με κώνο είναι.
wthanasis
15/04/2020, 17:22
Μπορεί κάποιος να μου πει πώς λέγεται αυτό το εργαλείο στα ελληνικά; Ή κάποιο λινκ να το αγοράσω online; Για Μ12 ουπα με κώνο είναι.
Μάλλον σαν ζουμπά θα το ζητούσα εγώ, άσχετα που δεν έχει μύτη.
Εγώ πάντως τη δουλειά μου την κάνω με ένα φαγωμένο κατσαβίδι. Δεν θέλουν και τόσο χτύπημα πια τα βύσματα.
Εναλλακτικά πάρε μια μικρή βέργα από έναν σιδερά 20cm και κάνε δουλειά τζάμπα.
Πρώτη φορά το βλέπω, αλλά αν ψάξεις για ζουμπά βυσμάτων σου βγάζει όπως το παρακάτω:
https://www.polisafety.gr/product/ζουμπάς-βυσμάτων-γαβλανιζέ-contact/
Γι' αυτά εννοείς?
417483
Drop in anchor setting punch.
ή
Ζουμπάς drop
ή
Ζουμπάς εκτόνωσης αγκυρίου μ12.
ή
Ζουμπάς βύσματος μ12 με κώνο.
Όλα αυτά τα λέμε ζουμπάδες και περιγράφουμε τι δουλειά θέλουμε να κάνουμε και αν έχει καταλαβαίνει. Αν δεν έχει και να του το πούμε με όλους τους τρόπους, θα μας κοιτάει σα ροφός. Παπαθεοδοσίου θα βρεις.
Edit.
Σελίδα 22
http://www.papatheodosiou.gr/Catalogue_SPAP.pdf
Απλά το βρήκα και το βάζω, δεν ξέρω που είσαι αλλά υποθέτω οτι μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε μαγαζί με ήδη στερέωσης.
fasarias
16/04/2020, 06:52
bros400pgm αυτο φιλε μου λεγεται ζουμπας οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω.
Υπαρχουν στην αγορα τα σετακια, τα οποια συμφερουν περισσοτερο οικονομικα γιατι εχουν ολα τα νουμερα μεσα, αλλα συνηθως τα περισσοτερα σταματανε στο 10αρι σαν μεγαλυτερο νουμερο, π.χ. https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CE%B5%CF%84+%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%82&sxsrf=ALeKk000PwTukG6bpzpJ1606YaXI4-w3bw:1587011955010&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiRnNSekOzoAhXvsaQKHYG5BO0Q_AUoAXoECAwQAw&biw=1920&bih=919
Μετα σαν μεμονωμενοι πιο οικονομικοι ειναι κατι τετοιοι, https://www.pitsikoglou-trade.com/eshop/p/71561/%CE%96%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-12mm-GEDORE-%28119-12%29-%238759960
Και μετα αν θες να πας σε κορυφαια ποιοτητα αλλα να πληρωσεις διπλη τιμη, για εμενα το τοπ σ`αυτα τα εργαλεια ειναι της hilti, https://www.hilti.gr/c/CLS_FASTENER_7135/CLS_ACCESSORIES_TESTERS_7135/CLS_SETTING_TOOLS_7135/243743
bros400pgm
16/04/2020, 15:24
Πρώτη φορά το βλέπω, αλλά αν ψάξεις για ζουμπά βυσμάτων σου βγάζει όπως το παρακάτω:
https://www.polisafety.gr/product/ζουμπάς-βυσμάτων-γαβλανιζέ-contact/
Γι' αυτά εννοείς?
417483
Drop in anchor setting punch.
ή
Ζουμπάς drop
ή
Ζουμπάς εκτόνωσης αγκυρίου μ12.
ή
Ζουμπάς βύσματος μ12 με κώνο.
Όλα αυτά τα λέμε ζουμπάδες και περιγράφουμε τι δουλειά θέλουμε να κάνουμε και αν έχει καταλαβαίνει. Αν δεν έχει και να του το πούμε με όλους τους τρόπους, θα μας κοιτάει σα ροφός. Παπαθεοδοσίου θα βρεις.
Edit.
Σελίδα 22
http://www.papatheodosiou.gr/Catalogue_SPAP.pdf
Απλά το βρήκα και το βάζω, δεν ξέρω που είσαι αλλά υποθέτω οτι μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε μαγαζί με ήδη στερέωσης.
Υπαρχουν στην αγορα τα σετακια, τα οποια συμφερουν περισσοτερο οικονομικα γιατι εχουν ολα τα νουμερα μεσα, αλλα συνηθως τα περισσοτερα σταματανε στο 10αρι σαν μεγαλυτερο νουμερο, π.χ. https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CE%B5%CF%84+%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%82&sxsrf=ALeKk000PwTukG6bpzpJ1606YaXI4-w3bw:1587011955010&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiRnNSekOzoAhXvsaQKHYG5BO0Q_AUoAXoECAwQAw&biw=1920&bih=919
Μετα σαν μεμονωμενοι πιο οικονομικοι ειναι κατι τετοιοι, https://www.pitsikoglou-trade.com/eshop/p/71561/%CE%96%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-12mm-GEDORE-%28119-12%29-%238759960
Και μετα αν θες να πας σε κορυφαια ποιοτητα αλλα να πληρωσεις διπλη τιμη, για εμενα το τοπ σ`αυτα τα εργαλεια ειναι της hilti, https://www.hilti.gr/c/CLS_FASTENER_7135/CLS_ACCESSORIES_TESTERS_7135/CLS_SETTING_TOOLS_7135/243743
Ευχαριστω :beer:
Εν ταχυ, δεν μπορω να βρω στην Πατρα και ειδικα τωρα που ειναι ολα (σχεδον) κλειστα ή ανοιγουν μετα τις 8:30. Θελω ζουμπα με το προστατευτικο ;) Τον απλο, τον εχω
Της HILTI ειναι πανακριβο αποτι βλεπω (19+ΦΠΑ). Γενικα με την HILTI με πιανει ενα δακρυ καθε φορα που αγοραζω αναλωσιμα για το καρφωτικο :cry::cry::cry:
Ωραίος ο hilti.
Οι πρώτοι που έβαλες λέγονται pin punches και είναι οι κλασικοί ζουμπάδες πίρων. Μπορεί να είναι μακρύλαιμοι ή οι κλασικοί. Κοντόλαιμοι και δυο επιπέδων, είναι συνήθως για εξειδικευμένες εργασίες.
Οι ζουμπάδες μπορεί να είναι από ακριβοί (αφού ουσιαστικά μιλάμε για ένα κομμάτι χάλυβα) μέχρι πολύ ακριβοί, γιατί έχουν 3 διαφορετικές σκληρότητες επάνω τους. Αλλη πίσω, άλλη μπροστά και άλλη στο σώμα. Το σώμα είναι μαλακό, πίσω είναι πιο σκληρό για να μη κάνει πατούρα με το σφυρί, και μπροστά πρέπει να έχει την κατάλληλη σκληρότητα ώστε και πατούρα να μη κάνει στη μύτη και να μη σπάει και να μη στραβώνει εύκολα.
fasarias
18/04/2020, 07:13
Ωραίος ο hilti.
Οι πρώτοι που έβαλες λέγονται pin punches και είναι οι κλασικοί ζουμπάδες πίρων. Μπορεί να είναι μακρύλαιμοι ή οι κλασικοί. Κοντόλαιμοι και δυο επιπέδων, είναι συνήθως για εξειδικευμένες εργασίες.
Οι ζουμπάδες μπορεί να είναι από ακριβοί (αφού ουσιαστικά μιλάμε για ένα κομμάτι χάλυβα) μέχρι πολύ ακριβοί, γιατί έχουν 3 διαφορετικές σκληρότητες επάνω τους. Αλλη πίσω, άλλη μπροστά και άλλη στο σώμα. Το σώμα είναι μαλακό, πίσω είναι πιο σκληρό για να μη κάνει πατούρα με το σφυρί, και μπροστά πρέπει να έχει την κατάλληλη σκληρότητα ώστε και πατούρα να μη κάνει στη μύτη και να μη σπάει και να μη στραβώνει εύκολα.
Ο hilti ειναι εξαιρετικος και εδω ισχυει φυσικα το οτι πληρωνεις παιρνεις, αλλα ενταξει και τα απλα ζουμπαδακια ψιλοκαλα ειναι, οχι τοσο βολικα αν δουλευεις εντονα και συνεχομενα.
Μια φωτο μετα απο πολλες ωρες χρησης:
417542
bros400pgm
18/04/2020, 07:29
Ο hilti ειναι εξαιρετικος και εδω ισχυει φυσικα το οτι πληρωνεις παιρνεις, αλλα ενταξει και τα απλα ζουμπαδακια ψιλοκαλα ειναι, οχι τοσο βολικα αν δουλευεις εντονα και συνεχομενα.
Μια φωτο μετα απο πολλες ωρες χρησης:
417542
Φωτιες μου αναβεις :cry:
Η χρηση που το θελω ειναι περιστασιακη (στηριξη βασης καροτιερας) αλλα εχει σωστο πιασιμο στο χερι εν σχεση με τους σκετους μεταλλικους ζουμπαδες.
fasarias
18/04/2020, 07:57
Χα χα χα καλα σε ειχα παρει χαμπαρι ρε γατακι οτι το θες για κατι τετοιο και ειπα να το γραψω αλλα ξεχαστηκα, λεω κι`εγω τι τον θελει τον 12αρι τον ζουμπα αυτος, τοσο μεγαλο νουμερο σε μεταλλικα ουπα εχουν συνηθως οι καροτιερες.
Αν και απ`οτι θυμαμαι η hilti στα ουπα που μας εστελνε για το καροτο δεν ηταν ουτε καν 14 αλλα 15αρι, ποτε δεν καταφερα βεβαια να αποκωδικοποιησω το γιατι, ισως για να εχει λιγο παραπανω τζογο και να βιδωνει πιο ευκολα η βιδα της βασης δεν ξερω.
Εννοειται ρε`συ να παρεις τον hilti, τι συγκρινουμε η νυχτα με την μερα ειναι τα δυο εργαλεια μεταξυ τους και το εικοσαρικο θα το κανεις αποσβεση την πρωτη μερα.
Περα απο το πιασιμο και την λαβη που ειναι ολο ενισχυμενο λαστιχο, στα συν θα σου προσθεσω το περιμετρικο καλυμμα που προστατευει το χερι σου απο ακουσια καρφωματα αν σου ξεφυγει το σφυρι οταν αλλου βαρας και αλλου κοιτας (το μπηκε η τεχνη μεσα μαστορα, αστο για τους βοηθους καλυτερα) και επισης κατι που δεν φαινεται στην φωτο που ανεβασα, ειναι το οτι στο τελειωμα της μυτης εχει ενα καρε σαν παξιμαδι ας το πω που ειναι μικροτερο σε διαμετρο απο το υπολοιπο σωμα και εχει φτιαχτει καπως σαν στοπ περιπου, ουτως ωστε οταν χτυπησεις παραπανω απ`οτι χρειαζεται να μπει μεσα και να μην σου χαλασει το σπειρωμα απο το ουπα ουτε να στο κεφαλωσει μπροστα και μετα να μην βιδωνει η ντιζα (αρκετα συχνο φαινομενο).
Πω πω σαν ντιλερ της hilti ακουγομαι, λες να τους ζητησω τιποτα ποσοστα για την διαφημιση?
Περα απο το πιασιμο και την λαβη που ειναι ολο ενισχυμενο λαστιχο, στα συν θα σου προσθεσω το περιμετρικο καλυμμα που προστατευει το χερι σου απο ακουσια καρφωματα αν σου ξεφυγει το σφυρι οταν αλλου βαρας και αλλου κοιτας
Πολύ σωστά, το ίδιο ισχύει και στα καλεμια μπετου η δομικών υλικών.
Παίρνεις κάτι καλό με λάστιχο η πλαστικό προστατευτικο και γλυτώνεις το κλάμα.
Σημ. Αυτός ο ζουμπάς που βάλατε παραπάνω σπρώχνει το μεταλλικό ουπατ μέσα στο μπετο και μετά μπαίνει το άγκιστρο που βιδώνοντας το ανοιγει και σφιγγει;
bros400pgm
18/04/2020, 08:22
Χα χα χα καλα σε ειχα παρει χαμπαρι ρε γατακι οτι το θες για κατι τετοιο και ειπα να το γραψω αλλα ξεχαστηκα, λεω κι`εγω τι τον θελει τον 12αρι τον ζουμπα αυτος, τοσο μεγαλο νουμερο σε μεταλλικα ουπα εχουν συνηθως οι καροτιερες.
Αν και απ`οτι θυμαμαι η hilti στα ουπα που μας εστελνε για το καροτο δεν ηταν ουτε καν 14 αλλα 15αρι, ποτε δεν καταφερα βεβαια να αποκωδικοποιησω το γιατι, ισως για να εχει λιγο παραπανω τζογο και να βιδωνει πιο ευκολα η βιδα της βασης δεν ξερω.
Εννοειται ρε`συ να παρεις τον hilti, τι συγκρινουμε η νυχτα με την μερα ειναι τα δυο εργαλεια μεταξυ τους και το εικοσαρικο θα το κανεις αποσβεση την πρωτη μερα.
Περα απο το πιασιμο και την λαβη που ειναι ολο ενισχυμενο λαστιχο, στα συν θα σου προσθεσω το περιμετρικο καλυμμα που προστατευει το χερι σου απο ακουσια καρφωματα αν σου ξεφυγει το σφυρι οταν αλλου βαρας και αλλου κοιτας (το μπηκε η τεχνη μεσα μαστορα, αστο για τους βοηθους καλυτερα) και επισης κατι που δεν φαινεται στην φωτο που ανεβασα, ειναι το οτι στο τελειωμα της μυτης εχει ενα καρε σαν παξιμαδι ας το πω που ειναι μικροτερο σε διαμετρο απο το υπολοιπο σωμα και εχει φτιαχτει καπως σαν στοπ περιπου, ουτως ωστε οταν χτυπησεις παραπανω απ`οτι χρειαζεται να μπει μεσα και να μην σου χαλασει το σπειρωμα απο το ουπα ουτε να στο κεφαλωσει μπροστα και μετα να μην βιδωνει η ντιζα (αρκετα συχνο φαινομενο).
Πω πω σαν ντιλερ της hilti ακουγομαι, λες να τους ζητησω τιποτα ποσοστα για την διαφημιση?
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Με επεισες. Στην επομενη παραγγελια θα μπει και αυτος :smokin:
Αν θέλετε προστατευτικά για τους ζουμπάδες μπορείτε να τα βρείτε και εξτρα.
πχ..
417543
bros400pgm
18/04/2020, 11:16
Νομιζω δεν αξιζει. Βαλε το ψαξιμο, βαλε οτι πρεπει να ταιριαζει στους ζουμπαδες που ηδη εχεις, και ολα αυτα για να γλιτωσεις ενα μικρο ποσο. Τι λες;:confused:
Νομιζω δεν αξιζει. Βαλε το ψαξιμο, βαλε οτι πρεπει να ταιριαζει στους ζουμπαδες που ηδη εχεις, και ολα αυτα για να γλιτωσεις ενα μικρο ποσο. Τι λες;:confused:
Δεν το έβαλα ειδικά για την περίπτωσή σου, αφού εσύ ουσιαστικά θέλεις έναν ειδικό ζουμπά, αλλά γενικά σαν επιλογή. Πιο πολύ με παρακίνησε το ποστ του jnp.
Το συγκεκριμένο είναι απ' την gedore και αναφέρει ακριβώς τις διαστάσεις του οκταγώνου ώστε να ξέρεις αν ταιριάζει ή όχι.
Το λινκ παραπέμπει σε on-line pdf (για όσους μπαίνουν απ' το κινητό τους και δε θέλουν να το ανοίξουν.).
https://www.toolteam24.com/en-GB/catalogues/catalog/viewer/id/2107/p/522/
Ακόμα θυμάμαι δύο σφυριές από δικιλη βαριοπουλα μέσα σε μισή ώρα.
Και οι δύο στη βάση του αριστερού αντίχειρα.
Τέτοιο κλάμα άλλη μια φορά στη ζωή μου έχω ρίξει!!
Εγώ μετά είχα βρει δύο προστατευτικα που ταίριαζαν στα βασικά καλεμια μου στον Πειραιά.
Πήρα ένα για το πλακέ και ένα για το μυτερό καλεμι και ησύχασα.
Φωτιες μου αναβεις :cry:
Η χρηση που το θελω ειναι περιστασιακη (στηριξη βασης καροτιερας) αλλα εχει σωστο πιασιμο στο χερι εν σχεση με τους σκετους μεταλλικους ζουμπαδες.
Πρόταση:
Αφού στηρίζεις καροτιέρα, έτσι κι αλλιώς κάπου δίπλα θα έχεις και το SDS.
1. πάρε ένα παλιό τρυπάνι στη διάσταση που χρειάεσαι (πχ 8μμ για ούπα Μ10, 10 για 12, 14 για Μ14 κοκ).
2. Κόψε το σπιράλ και άσε τη βάση που κουμπώνει στο SDS και το ίσιο κομμάτι που έχει ακριβώς μετά.
3. Βάλτο στο δράπανο και εκτόνωσε με αυτό
κάτι ανάλογο με το βίντεο παρακάτω δηλαδή (το μισό σύστημα) :
https://www.youtube.com/watch?v=ObelfPhbgfU
Θα σου έλεγα να πάρεις αυτό όπως είναι (το έχω, δεν φαντάσεσαι την ευκολία) αλλά είναι ακριβό και δεν ξέρω αν βγαίνει για Μ14 (μάλλον όχι)
bros400pgm
18/04/2020, 12:13
Πρόταση:
Αφού στηρίζεις καροτιέρα, έτσι κι αλλιώς κάπου δίπλα θα έχεις και το SDS.
1. πάρε ένα παλιό τρυπάνι στη διάσταση που χρειάεσαι (πχ 8μμ για ούπα Μ10, 10 για 12, 14 για Μ14 κοκ).
2. Κόψε το σπιράλ και άσε τη βάση που κουμπώνει στο SDS και το ίσιο κομμάτι που έχει ακριβώς μετά.
3. Βάλτο στο δράπανο και εκτόνωσε με αυτό
Ωραια ιδεα :beer:
Θα το δοκιμασω, δεν χανω τιποτα
Καλησπερα!Ενδιαφερομαι για αγορα κοφλερ,100 λιτρα τουλαχιστον αν και κοιταω για 200.Βρηκα ενα μεταχειρο 500λιτρο.Η αληθεια ειναι οτι ισως ειναι λιγο υπερβολη για μενα καθως δεν προκειται να βαψω κανα αυτοκινητο,κανα μηχανακι για βαψιμο και να χρησιμοποιω κανα αεροκλειδο.Απλα μου βγαινει κανα 150-200 ευρω παραπανω απο το καινουργιο 200λιτρο και το σκεφτομαι.Θα θελα την γνωμη σας,εαν θελατε να αγορασετε κοφλερ θα περνατε καινουργιο η μεταχειρο?
stefanos
29/04/2020, 19:15
Καλησπερα!Ενδιαφερομαι για αγορα κοφλερ,100 λιτρα τουλαχιστον αν και κοιταω για 200.Βρηκα ενα μεταχειρο 500λιτρο.Η αληθεια ειναι οτι ισως ειναι λιγο υπερβολη για μενα καθως δεν προκειται να βαψω κανα αυτοκινητο,κανα μηχανακι για βαψιμο και να χρησιμοποιω κανα αεροκλειδο.Απλα μου βγαινει κανα 150-200 ευρω παραπανω απο το καινουργιο 200λιτρο και το σκεφτομαι.Θα θελα την γνωμη σας,εαν θελατε να αγορασετε κοφλερ θα περνατε καινουργιο η μεταχειρο?
Αν δεν το χρειαζόμουν το 500 θα έπαιρνα καινούργιο 200.
Δεν ξέρεις ούτε πόσο το χρησιμοποίησαν ούτε πώς.
Είναι μηχανήματα με πιστόνια ελατήρια λάδια και θέλουν ανάλογη συντήρηση και εμφανίζουν και φθορές.
Επίσης λόγω συμπυκνωμάτων οι δεξαμενές σκουριάζουν...
Εφόσον δεν το χρειάζεσαι, δεν είναι και ευκαιρία μιας και θα σου έρθει ακριβότερο δεν βλέπω το λόγο να ρισκάρεις.
Ωραια ευχαριστω!!Το 500αρι επισης δεν ξερω καν αν χωραει να μπει απο την πορτα της αποθηκης μου ενω το 200λιτρο χωραει,χωρια που ειναι φιλος αυτος απο το μαγαζι και παντα με κανει καλες τιμες.Ευχαριστω για την απαντηση να σαι καλα!
Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ σφυρί "βαρία" τετράγωνο 6+ κιλά αλλά όχι κινέζικο ??? Γιατί μετά από λίγη χρήση στα κινέζικα φεύγουν κομμάτια !!! :nono:
Ευχαριστώ !!!