View Full Version : CB 600F Hornet '07-'13 Βάσεις για Σαμάρια Givi T219
sanctusan
07/03/2018, 22:14
Ταξίδια έχουν αρχίσει και μπαίνουν στα σκαριά και είπα να πάρω βάσεις για σαμάρια.
Οι βασεις για σκληρές βαλιτσες ήταν πανάκρηβες το ίδιο και η βαλίτσες(σαμάρια υπάρχουν).
Οι επιλογές δεν ήταν πολλές και τα λεφτά λίγα.
Η οικονομικότερη επιλογή ήταν και η κομσότερη,
ήταν της Givi στα 40€ με τα μεταφορικά. Αυτή και διάλεξα.
Το πακετο έφτασε.
393744
(λίγο μεγάλο κουτί για το περιεχόμενο)
393745
sanctusan
07/03/2018, 22:25
Περιεχόμενα.
Αλενόβιδες των 5mm με τις ροδέλες και τους αποστάτες.
393746
Και τα σίδερα.
393747
+οδηγίες χρήσης, χαρτί εγγύησης αλλά κανένα ίχνος εργαλείων
sanctusan
07/03/2018, 22:41
Η εγγατάσταση πανεύκολη.
2 βίδες η κάθε πλευρά.
Αφέρεσα τη βίδα της πίσω χειρολαβής με άλεν 6mm(δεν υπήρχε στα εργαλεία της μότο)
393748
και μία βίδα στο λασποτήρα με κεφάλι 10mm(υπήρχε στην εγαλειοθήκη της μότο)
393749
sanctusan
07/03/2018, 23:43
Αποτέλεσμα....
393762
393763
393764
Κριτικές.
Δείχνει πιο κομσό απ'ό, τι νόμιζα.
Αρκετές ανοχές και ελαστικότητα.
Δεν είναι για πολλά ζόρια αλλά τη δουλεία του την κάνει.
Το έβαλα εδώ γιατί οι βάσεις αυτές αφορούν μόνο Χορνετάρες...
mangelasakis
09/03/2018, 10:09
Αυτές ακριβώς παράγγειλα και εγώ 2 μέρες πριν από τοπικό κατάστημα που υποτίθεται τις είχε άμεσα διαθέσιμες αλλά ακόμα τις περιμένω. Πέρα από τη τιμή τους τις προτείμησα γιατί βγαίνουν λίγο προς τα έξω ώστε να μην ακουμπάνε τα πίσω φανάρια των φλας.
Και εγώ δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις ίσα ίσα να συγκρατούν τα σαμάρια ώστε να μην ακουμπάνε τον τροχό και τα φανάρια των φλας.
Εγώ σαμάρια δεν έχω και ψάχνω και από αυτά. Τι σαμάρια έχεις εσύ? Ψάχνω για σαμάρια και όχι χοντρές βαλίτσες μιας και τα θέλω μόνο για κανένα ταξιδάκι 2-3 φορές τον χρόνο. Σκέφτομαι να πάρω 1 σακίδιο της Kriega Drybag us 30 (έχω ήδη ένα και είναι τέλειο) αλλά είναι λίγο ακριβο και με λιγότερα χρήματα βρίσκω τα givi EA100B που έχουν συνολικά 80 λιτρα αποθηκευτικό χώρο. Απλά τα kriega πιστεύω δένουν καλύτερα, εφαρμόζουν καλύτερα και είναι 100% αδιάβροχα χωρίς να χρειάζονται καλύματα για την βροχή όπως τα givi.
Παρεπιπτόντως έχουμε το ίδιο χρώμα Hornet, την ίδια ζελατίνα και το ίδιο tank pad... Απλά η δικιά μου hornet είναι πιο καθαρή :p
o_gavros
09/03/2018, 13:21
Γιάνν' θα βγάλεις κάνα μάτι ρε...ηρέμησε λίγο να πούμε :D
sanctusan
09/03/2018, 19:36
Σύγουρα κρατάει μακριά σαμάρια από φλασάκια και πινακίδα όπως επίσης θα μειώνει από πιθανές βρομιές του οδοστρώματος.
393821
Σαμάρια έχει κάτι κειμήλια του '85 της POLO από τον πατέρα μου 40 λίτρα σύνολο. Είναι σετάκι με ένα tankbag που με πατέντα το δένω στη σέλα. Για tankbag έχω το Givi tanklock exstream 20, βολικότατο αφού πρώτα με ταλαιπώρησε με τη ρύθμηση.
Γιάνν' θα βγάλεις κάνα μάτι ρε...ηρέμησε λίγο να πούμε :D
Γιάνννι καιρό έ'εις να έρθ'ς στου χουργιό μας. ΤΙΠΟΥΤΑ ΓΙΟΛΟΥ.....
mangelasakis
14/03/2018, 09:29
Φίλε να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα;
Στον λασποτήρα που βιδώνουν οι κάτω βίδες της givi βάσης παρατήρησα ότι αυτές οι 2 βίδες δεν είναι στην ίδια ευθεία. Η μία βίδα δηλαδή είναι λίγο πιο μπροστά από την άλλη στην μηχανή μου. Δεν είναι συμετρικές.
Και έσενα έτσι είναι;
Έχει προβλεφθεί αυτό στις βάσεις της givi ώστε η μία βάση να έχει μεγαλύτερο μήκος ώστε να φτάνει να βιδώσει στην βίδα που βρίσκεται πιο μπροστά προς τον κινητήρα;
sanctusan
14/03/2018, 10:06
Φίλε να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα;
Στον λασποτήρα που βιδώνουν οι κάτω βίδες της givi βάσης παρατήρησα ότι αυτές οι 2 βίδες δεν είναι στην ίδια ευθεία. Η μία βίδα δηλαδή είναι λίγο πιο μπροστά από την άλλη στην μηχανή μου. Δεν είναι συμετρικές.
Και έσενα έτσι είναι;
Έχει προβλεφθεί αυτό στις βάσεις της givi ώστε η μία βάση να έχει μεγαλύτερο μήκος ώστε να φτάνει να βιδώσει στην βίδα που βρίσκεται πιο μπροστά προς τον κινητήρα;
Έχει προβλεφθεί κανονικά. Έχουν διαφορετικό μήκος.
Ακόμα να σου έρθουν;
sanctusan
01/09/2024, 18:40
Μια μικρή κρητική για αυτές τις βάσεις σαμαριών λίγα χρόνια αργότερα.
Σε μικρά σαμάρια δεν είναι βολικές, περνάνε από μέσα τα σαμάρια και έτσι αναγκάστηκα να φτιάξω την παρακάτω πατέντα
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160408&p=3112789&viewfull=1#post3112789
Επίσης με τον καιρό, μου έκοψε τις βάσεις από το υποπλαίσιο (που είναι στο undertail) και χρειάστηκα να κάνω συγκόληση.
Μία που κόλλησα την αριστερή και μετά από λίγο κόπηκε και η δεξιά.
Πάραυτα, μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους και μια χαρα ταξίδεψα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Αρκετά φθηνές για αυτό που κάνουν αλλά ίσως να δοκίμαζα κάτι πιο στηβαρό αν έπρεπε να τα ξαναγοράσω.