View Full Version : Καλοκαιρινά γάντια
lleonidas
14/03/2018, 18:18
Θέλω να αγοράσω καλοκαιρινά γάντια για να αντικαταστήσουν ένα ζευγάρι Richa τα οποία έχουν βγάλει τα λεφτά τους τόσα χρόνια που τα χρησιμοποιώ.
Πρώτο ζητούμενο η ποιότητα και οι επαρκείς προστασίες και δευτερευόντως να είναι ''δροσερά''!
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάποιο για να τσεκάρω εφαρμογή αλλά με μια πρώτη ματιά έχω ξεχωρίσει τα
Revit Striker 2 (https://www.motoexpert.gr/el/revit-striker-2-black-red)
Alpinestars SMX-1 Air (https://www.motodirect.gr/el-gr/product/2891106/endush-gantia/KALOKAIRINA-GANTIA-ALPINESTARS-SMX-1-AIR/?Org=2891105)
Dainese Air Hero (https://www.motorparts.com.gr/eshop/%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC-dainese-air-hero-nero-nero-detail.html)
Dainese Mig C2 (https://www.xmoto.gr/gr/mig-c2-black.aspx)
Οποιαδήποτε άποψη για τα παραπάνω ή για κάποιο άλλο μοντέλο, δεκτή.
gior-gos
14/03/2018, 18:58
Τα Air Hero που εχω εδω και κανα χρονο ειναι αψογα απ ολες τις αποψεις. Ανεση, αερισμος, αφη. Για τις προστασιες δεν γνωριζω γιατι δεν εχω πεσει (ακομα :D) μ αυτα· παρατηρωντας τες ομως φαινεται οτι θα κανουν δουλεια. Επισης δεν γνωριζω την αντοχη τους στο χρονο. Απ τα καλοκαιρινα γαντια δεν περιμενω και πολλα σε διαρκεια· αν μου βγαλουν 2 χρονια ειμαι οκ.
Σε σχεση με κατι καλοκαιρινα δερματινα alpinestars που ειχα (δε θυμαμαι μοντελο) τα dainese δεν παιζονται.
Γενικα, το Air Hero ειναι ενα παρα πολυ καλο καλοκαιρινο γαντι και το συνιστω ανεπιφυλακτα.
Αυτο που δεν ξερω ειναι γιατι τα χαρακτηριζουν γυναικεια (https://www.skroutz.gr/s/6265461/Dainese-Air-Hero-Black-Red.html) :lol:
George_M.
14/03/2018, 19:39
ειχα τα Dainese air hero τα οποια ηταν εξαιρετικα σε αερισμο κ προστασιες αλλα εχουν καλουπι για μακρυα δαχτυλα σε σχεση με το μεγεθος,προσεξε το ανα τα δοκιμασεις.
τα εδωσα κ πηρα ενα ζευγος της Five απο τον Παπασταυρου στην Καλιροης.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σε ποιοτητα,αερισμο κ προστασιες Κ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ απο τα Ιταλικα!
lleonidas
14/03/2018, 20:02
Σας ευχαριστώ Γιώργηδες!
Άρα τα Air Hero είναι δοκιμασμένα και αποτελούν σίγουρα μία λύση...έστω και αν είναι λίγο γυναικεία :D
George_M. δεν την ξέρω καθόλου τη Five, μόνο διαδικτυακά έχει τύχει να δω κάποια γάντια της.Σκεφτόμουν να πάρω κάτι από εταιρεία που την ξέρω και έχω ξαναδοκιμάσει προϊόντα της!Αν βρεις link από τα γάντια που λες, στείλε να το δω :)
o_gavros
14/03/2018, 20:04
εχω ενα ζευγαρι κοντά διάτρητα δερμάτινα Αλπάινσταρς, τα οποία ειχα πάρει μεταχειρισμένα πριν κανα 4-5χρόνια!
Απίστευτο γάντι!
και σε αισθηση και σε προστασιες και αντοχή στο χρόνο και τα ατυχηματα.
Προσπαθω να τα βρω στο γκουγκλ αλλα ματαια. Είχανε κλείσιμο στον καρπό με τρουκ,όχι χριτς χρατς.
Δεν πρέπει να είναι και φτηνό το σημερινό αντίστοιχο μοντέλο,αλλα σιγουρα θα ειναι σοβαρή αγορα.
George_M.
14/03/2018, 20:15
Σας ευχαριστώ Γιώργηδες!
Άρα τα Air Hero είναι δοκιμασμένα και αποτελούν σίγουρα μία λύση...έστω και αν είναι λίγο γυναικεία :D
George_M. δεν την ξέρω καθόλου τη Five, μόνο διαδικτυακά έχει τύχει να δω κάποια γάντια της.Σκεφτόμουν να πάρω κάτι από εταιρεία που την ξέρω και έχω ξαναδοκιμάσει προϊόντα της!Αν βρεις link από τα γάντια που λες, στείλε να το δω :)
https://www.papastavroushops.gr/five-rs3
lleonidas
14/03/2018, 20:17
Ευχαριστώ,Γιώργο...παρατηρώ ότι εχουν βγει και RS4 πια... καλά φαίνονται εκ πρώτης όψεως.
Ιωάννη, τώρα που το έθεσες , μπορεί να χαζέψω λίγο και στα μεταχειρισμένα.
Αυτά που λες λογικά θα τα έχει διαδεχτεί κάποιο νεότερο μοντέλο, ίσως γι'αυτό να μην τα εντοπίζεις...εγώ κρατάω ότι έμεινες απόλυτα ικανοποιημένος από την Alpinestars!
gior-gos
14/03/2018, 20:20
εχω ενα ζευγαρι κοντά διάτρητα δερμάτινα Αλπάινσταρς, τα οποία ειχα πάρει μεταχειρισμένα πριν κανα 4-5χρόνια!
Απίστευτο γάντι!
και σε αισθηση και σε προστασιες και αντοχή στο χρόνο και τα ατυχηματα.
Προσπαθω να τα βρω στο γκουγκλ αλλα ματαια. Είχανε κλείσιμο στον καρπό με τρουκ,όχι χριτς χρατς.
Δεν πρέπει να είναι και φτηνό το σημερινό αντίστοιχο μοντέλο,αλλα σιγουρα θα ειναι σοβαρή αγορα.
Το ιδιο γαντι ειχαμε Γιαννη ;)· σ αυτο αναφερομουν· πολυ καλο
επισης προσπαθησα να το βρω στο google αλλά δεν
lleonidas
14/03/2018, 20:22
Το ιδιο γαντι ειχαμε Γιαννη ;)· σ αυτο αναφερομουν· πολυ καλο
επισης προσπαθησα να το βρω στο google αλλά δεν
Κάτσε ρε μεγάλε... εσύ προηγουμένως έγραψες ότι τα Dainese είναι πολύ καλύτερα από τα Alpinestars...μας μπερδεύεις :D
gior-gos
14/03/2018, 20:31
Κάτσε ρε μεγάλε... εσύ προηγουμένως έγραψες ότι τα Dainese είναι πολύ καλύτερα από τα Alpinestars...μας μπερδεύεις :D
Ειχα τα Alpinestars και τωρα εχω τα Dainese :). Απλά σε μία παλιοτερη βολτα ειχα προσεξει οτι κι ο o_gavros ειχε/(εχει ακομα) τα ιδια Alpinestars που ειχα κι εγω. Πολυ καλο γαντι το Alpinestars αλλά το Dainese ακομα καλυτερο (γνωμη μου).
o_gavros
14/03/2018, 20:35
με εξαιρεση ενα μικρό βαθούλωμα στο "κόκκαλο" του δείκτη απο μια τούμπα προ 3ετίας, τα γάντια παραμένουν άψογα.
και είναι και πιο δροσερά απο τα νταινεζε veloce που εχω,αν και αυτα είναι πιο μακριά.
gior-gos
14/03/2018, 20:40
Το Alpinestars λογω δερματος ισως ειναι λιγο πιο κουτσουρο σε σχεση με το Dainese. Αυτο ομως ισως το κανει πιο ανθεκτικο στον χρονο (τα φοραγα 4-5 χρονια αλλά τα τελευταια 2 περιπου χρονια τα φοραγα με τρυπες στα δαχτυλα :D). Για την ανθεκτικοτητα του Dainese δεν ξερω ακομα..
o_gavros
14/03/2018, 20:42
και τα βελοτσε δερμα ατόφιο είναι.
σίγουρα κι αυτα πολύ καλό γάντια,αλλα το ότι είναι μακρύτερα τα κάνει ελαφρώς πιο δύσχρηστα για καθημερινα απο τα κοντά αλπάιν.
Προσωπικά θα κοιτούσα κάτι textile.Πολύ "ενοχλητικά" τα δερμάτινα το καλοκαίρι κατά την γνώμη μου.Την αγορά των Dainese Essential την έχω μετανιώσει αρκετά.
DoctoR_k6
14/03/2018, 22:20
Μετα από 8 χρονιά με τα Octane s moto της Alpinestars αγόρασα περισυ τα smx-2 air .
Όχι τόσο δέρμα βέβαια όσα τα προηγούμενα αλλά για καλοκαίρι είναι σούπερ.
ειχα τα Dainese air hero τα οποια ηταν εξαιρετικα σε αερισμο κ προστασιες αλλα εχουν καλουπι για μακρυα δαχτυλα σε σχεση με το μεγεθος,προσεξε το ανα τα δοκιμασεις.
τα εδωσα κ πηρα ενα ζευγος της Five απο τον Παπασταυρου στην Καλιροης.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σε ποιοτητα,αερισμο κ προστασιες Κ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ απο τα Ιταλικα!
+600 για τα FIVE
kkinezos
15/03/2018, 08:09
Ειχα καταληξει στα ιδια πανω κατω περυσι οποτε here's my two cents
Mig ομορφο γαντι σαν πρωτη εντυπωση. Εχε υποψιν σου μετα απο λιγο καιρο η ταινια που εχει να χειριζεσαι το κινητο ειχα διαβασει οτι φευγει η δεν πιανει εξαρχης παντα (απ οτι ειχα διαβασει). Ο λογος που το απεκλεισα ηταν γιατι δεν ειχε δερμα στην παλαμη και επειδη ηθελα κατι πιο καλοκαιρινο για urban καταστασεις καθως τοτε τουλαχιστον ειχα σκοπο να παιρνα ενα δερματινο καλοκαιρινο για πιο γρηγορες βολτες αλλα και σαν ενδιαμεσο σταδιο καλοκαιρινων-χειμερινων.
SMX..ειχα παει για τα SMX2 λογω ανωτερων προστασιων απ ολα τ αλλα. Αν εχεις λεπτα μακρυα δαχτυλα τα ξεχνας..ολο κατι θα σ ενοχλει. Τα χα παρει και τα αλλαξα με τα air hero τα οποια ειναι πολυ ποιοτικα με μονο σημειο που πρεπει να προσεξεις οπως τα λυνεις/δενεις στο velcro να μην πιανεται το πανω μερος του γαντιου γιατι χαλαει λιγο (σα να τραβιουνται τα τριχιδια). Αυτο και το οτι σε αντιθεση με το striker για παραδειγμα που εχει ενα μικρο προστατευτικο κομματι προστασιας πανω απ το νυχι, τα air hero εχουν ολο το πανω μερος των δαχτυλων μονο με το mesh υλικο.
Striker..ενω ειχε ολα οσα ηθελα οταν τα βαλα μου φανηκε πολυ πηριεργη η αισθηση συν οτι δεν ειχε ενισχυση στην παλαμη...και το σημαντικοτερο δεν ειχε το χρωμα που ηθελα :P
George_M.
15/03/2018, 09:08
Αν εχεις μακρυα δαχτυλα ξεχνας τα SMX2..ολο κατι θα σ ενοχλει. Τα χα παρει και τα αλλαξα με τα air hero τα οποια ειναι πολυ ποιοτικα με μονο σημειο που πρεπει να προσεξεις οπως τα λυνεις/δενεις στο velcro να μην πιανεται το πανω μερος του γαντιου γιατι χαλαει την υφη/ξεφτιζει
σωστη επισημανση που ξεχασα να αναφερω καθως κ το πολυ στενο σημειο εισαγωγης του χεριου στο γαντι,γεγονος που τα κανει δυσχρηστα σε διοδια κτλ...
lleonidas
15/03/2018, 09:24
Κύριοι, ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες!
Πρεπει να κάνω μια τσάρκα να τα δοκιμάσω αλλά δύσκολο να τα βρω όλα σε ένα μαγαζί, ίσως πάω Καλλιρρόης...εκεί λογικά θα βρω και τα Five που προτείνατε.
Διακρίνω από θετικά μέχρι πολύ θετικά σχόλια από όλους για τα Air hero και αυτό μου δίνει έναν αρχικό προσανατολισμό παρόλο που εξ όψεως μου άρεσαν τα striker 2 μέχρι τώρα!
Εγώ για γαντικό χρόνια τώρα ψωνίζω απο Motomarket Nordcap . Για τα λεφτά τους θεωρώ προσφέρουν πολύ καλό value for money . Νομίζω έχω αυτά εδώ 3 χρόνια τώρα , 25 € τα πήρα . Αν κάποιος ψάχνεται για καλοκαιρινό full γάντι ας τα έχει υπόψη του : http://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/endysh/gantia/summer-sport/4890-gantia-nordcap-tech-pro-gkri-mayro
anavatis19
15/03/2018, 10:30
Πηρα φετος το mig c2. η εφαρμογη τους ειναι λες και φορας γαντια λατεξ. τρομερο γαντι. τα ρεβιτ λιγο μεγαλα για καλοκαιρι, δεν θα το τολμουσα. για τα αλλα δεν ξερω
harris_x
19/03/2018, 07:16
Εγώ έχω τα alpinestars που έχεις βάλει, το γάντι είναι πολύ καλό ;)
Έχω ένα ζευγάρι nordcap δύο χρόνια τώρα. Άνετα, δροσερά και ευκολοφόρετα. Δεν με εμπνέουν ιδιαίτερα, όμως, από άποψη ασφαλείας μιας και είναι υφασμάτινα.
Πέρσι αγόρασα ένα ζευγάρι buse, από μοτό ένδυση στην Καλλιρρόης. Στιβαρό γάντι, με κάτι σαν δερμάτινη στην παλάμη. Μου εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι εξίσου άνετο και ίσως ένα κλικ πιο ζεστό. Θα το συνιστούσα πάντως.
macdeath_s
26/03/2018, 17:17
Έχω τα 2 σε 1 της Held (Air n Dry 4t) και δεν θα τα άλλαζα με τπτ. Το μόνο μείον είναι ότι αν οδηγάς για ώρα κάτω από 8 βαθμούς θα την ακούσεις. Στα συν είναι η προστασία, το GoreTex και ότι αναπνέουν φουλ το καλοκαίρι.
Εγώ για καλοκαιρινά γάντια έχω ένα ζευγάρι Nordcap τα οποία έχουν τζελ στις παλάμες και προστασία στις αρθώσεις. Δεν χάνεις αίσθηση στα δάχτυλα και αερίζονται πολύ καλά στις παλάμες ενώ από πάνω κρατάνε τον αέρα εκτός. Αυτό κρατάει δροσιά το καλοκαίρι και δεν αφήνει ενοχλητική αίσθηση. Για προστασία δεν ξέρω να εκτιμήσω. Είναι μεν υφασμάτινα αλλά έχουν καλή ποιότητα. Ντάξει δεν θα φρενάρεις και με τα χέρια...
latris mixanis
09/04/2018, 20:12
Έχω από το 2015 το MIG C2 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη
MIG C2 (https://www.motocard.com/en/gloves/dainese-mig_c2_nero_bianco_nero_045.aspx)
anavatis19
09/04/2018, 20:51
Έχω από το 2015 το MIG C2 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη
MIG C2 (https://www.motocard.com/en/gloves/dainese-mig_c2_nero_bianco_nero_045.aspx)
τα πηρα και εγω φετος! οτι πληρωνεις παιρνεις! ΓΑΝΤΑΡΑ
danaos75
03/05/2019, 12:39
Το αναφέρω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα και εφόσον πλησιάζει καλοκαίρι και ισως ενδιαφέρει πολλούς. Διαβάζoντας το παρόν θέμα, και επειδή δεν την πάλευα άλλο με χειμερινο γάντι, πήρα χθές το Five RS3 που πρότεινε συμφορουμίτης.
Πολύ καλά αεριζόμενο γάντι με σκληρή προστασία TPU σε αρθρώσεις δακτύλων στην παλάμη (knuckles) και μαλακή προστασία TPR σε πλαινό παλάμης και σε αρθρώσεις σε κάθε δάχτυλο.
Γενικά πολύ καλή εφαρμογή (το μικρό μου δάχτυλο είναι λίγο μικρότερο απο το γάντι). Οι πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές.
Μία παρατηρηση επειδή κάπου εδώ αναφέρθηκε οτι υπάρχει και το FIVE RS4 σαν επόμενο μοντέλο. Δεν είναι επόμενο μοντέλο (εξέλιξη του RS3), είναι διαφορετικό γάντι. Δεν το προτίμησα γιατί οι προστασίες σε αρθρώσεις δακτύλων στην παλάμη (knuckles) είναι απο μαλακό TPR (και εξωτερικά στο γάντι, που δεν μου αρέσει προσωπικά) και δεν έχει στα μεμονομένα δάχτυλα προστατευτικό.
Η τιμή του μου φάνηκε πολύ χαμηλη στα 31 €.
Τώρα απο αντοχή θα δείξει, αλλά 4-5 ώρες στο σκουτερ τις έχει βγάλει άνετα :lol: