PDA

View Full Version : 50cc χωρίς συμπλέκτη και όχι σκούτερ.

Nikolasxr
19/03/2018, 20:12
Καλησπέρα σας! Καταρχήν συγχαρητήρια για την ωραία δουλειά που έχετε κάνει με το φόρουμ. Μόλις έκανα εγγραφή και ήθελα να θέσω και το πρώτο μου ερώτημα.

Έχω δίπλωμα μόνο για μηχανάκι 50cc. Ψάχνω να αγοράσω κάτι τύπου Piaggio DNA 50cc. Μου άρεσε πολύ ένα Aprilia 50cc που γίνεται αναφορά σε πολλά τοπικ αλλά δυστυχώς λόγω προβλήματος στο αριστερό χέρι (σε λεπτους χειρισμούς) δε μπορώ να οδηγήσω με συμπλέκτη (με το φρένο στο αριστερό χέρι το χώ).

Έχετε να προτείνετε κάτι;

noodles
19/03/2018, 21:07
καλως ηρθες.

το aprilia rs 50, και sx 50 ειναι καλες επιλογες αλλα απο τη στιγμη που δε μπορεις με συμπλεκτη, αποκλειωνται.
παπι πχ daytona dv50 σαρεσει?
σκουτερ gilera runner 50? διχρονα, πολυ καλα απο φρενα-στησιμο, με 2-3 πραγματακια ξυπναει το μοτερακι και πιανει 80-90χλμ για πλακα. το μονο αρνητικο οτι καινουρια εχουν 2.5κ
τα μετεχειρα ειναι συνηθως σαπια και εχουν ακριβα ανταλλακτικα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/03/2018, 04:41
Συγνωμη που γινομαι λιγο καχυποπτος.Αφου μπορεις να πατησεις φρενο με αριστερο χερι τοτε θα μπορεις και συμπλεκτη.Το φρενο θελει πολυ παραπανω δυναμη απο το συμπλεκτη που δε θελει σχεδον καθολου.Το εχεις δοκιμασει???Μηπος ειχες εμπειρια απο συμπλεκτη προβληματικο???Μηπος σε φοβιζει???

Αν σε φερνω σε δυσκολη θεση αγνοησε με και μην μου απαντησεις..

Καλωσηρθες:beer:

Nikolasxr
20/03/2018, 07:01
Συγνωμη που γινομαι λιγο καχυποπτος.Αφου μπορεις να πατησεις φρενο με αριστερο χερι τοτε θα μπορεις και συμπλεκτη.Το φρενο θελει πολυ παραπανω δυναμη απο το συμπλεκτη που δε θελει σχεδον καθολου.Το εχεις δοκιμασει???Μηπος ειχες εμπειρια απο συμπλεκτη προβληματικο???Μηπος σε φοβιζει???

Αν σε φερνω σε δυσκολη θεση αγνοησε με και μην μου απαντησεις..

Καλωσηρθες:beer:

Καλημέρα! Δε με φέρνεις σε δύσκολη θέση! Το πρόβλημα είναι ένα είδος παράλυσης... Δύναμη να πατήσω φρένο έχω, το πρόβλημα δημιουργείτε όταν χρειάζεται λεπτότητα στο να αφήσω σιγά σιγά το συμπλέκτη και να ξεκινήσω. Είναι και ο λόγος που έχω μόνο δίπλωμα 50ρι. Σε κανονικές εξετάσεις που πέρασα για το αυτοκίνητο με έστειλαν σε ειδική υπηρεσία και μου έβγαλαν δίπλωμα μόνο για αυτόματο αμάξι.

Nikolasxr
20/03/2018, 07:02
καλως ηρθες.

το aprilia rs 50, και sx 50 ειναι καλες επιλογες αλλα απο τη στιγμη που δε μπορεις με συμπλεκτη, αποκλειωνται.
παπι πχ daytona dv50 σαρεσει?
σκουτερ gilera runner 50? διχρονα, πολυ καλα απο φρενα-στησιμο, με 2-3 πραγματακια ξυπναει το μοτερακι και πιανει 80-90χλμ για πλακα. το μονο αρνητικο οτι καινουρια εχουν 2.5κ
τα μετεχειρα ειναι συνηθως σαπια και εχουν ακριβα ανταλλακτικα.
Με βλέπω με glxaki άστα! Το DNA της Piaggio αν το βρω καινούργιο αξίζει;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/03/2018, 16:41
Καλημέρα! Δε με φέρνεις σε δύσκολη θέση! Το πρόβλημα είναι ένα είδος παράλυσης... Δύναμη να πατήσω φρένο έχω, το πρόβλημα δημιουργείτε όταν χρειάζεται λεπτότητα στο να αφήσω σιγά σιγά το συμπλέκτη και να ξεκινήσω. Είναι και ο λόγος που έχω μόνο δίπλωμα 50ρι. Σε κανονικές εξετάσεις που πέρασα για το αυτοκίνητο με έστειλαν σε ειδική υπηρεσία και μου έβγαλαν δίπλωμα μόνο για αυτόματο αμάξι.

Με καλυψες αδερφε...

Ωραιο το dna.Παντα με εντοιπωσιαζε αλλα δε ξερω τπτ παραπανω γιαυτο:(

Garfield
23/03/2018, 20:53
Με καλυψες αδερφε...

Ωραιο το dna.Παντα με εντοιπωσιαζε αλλα δε ξερω τπτ παραπανω γιαυτο:(

Το είχα εγώ από το 2003 έως το 2007.
Πολύ καλό στήσιμο και κατανομή βάρους 50-50 μπρος-πίσω. Αρκετά καλό γκάζι για 50ράκι και απίστευτα φρένα (δίσκους μπρος-πίσω). Το έδωσα γιατί ήθελα κάτι πιο μεγάλο σε κυβικά. Το μόνο σοβαρό πρόβλημα που μου έβγαλε ήταν ότι κάποια στιγμή νέκρωσε ο πίνακας οργάνων και μου κόστισε 350 ευρώ για νέο. Το τιμόνι είναι με κλιπόν και έχει αρκετά σκυφτή θέση οδήγησης (εμένα μου άρεσε πάντως). Στη θέση του ρεζερβουάρ έχει και θέση για ένα κράνος και είναι πολύ εξυπηρετικό. Κάποια στιγμή σκεφτόμουν να ψάξω να βρω ενα μεταχειρισμένο 180cc (έχει σταματήσει να παράγεται to 2009) μόνο για να βγάζω γούστα αλλά μας έπιασε η κρίση. Θα σου το συνιστούσα ανεπιφύλακτα αν τα 50cc σου φτάνουν. Έχει κάποια καλά στο car.gr π.χ. https://www.car.gr/12114462-gilera-dna-50

Και μια φώτο μου από το μακρυνό 2003...
394365

doctoras
23/03/2018, 22:06
Εγω λεω εφόσον παιζει θεμα με το αριστερο σου καλύτερα ημιαυτοματο κιβώτιο οπως των παπιων και θα εισαι μια χαρα εχεις και πολλες επιλογες και για καινούργιο

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/03/2018, 22:15
Γενικα ρε γαμοτο τα πιατζιο πονουσαν στα ηλεκτρολογικα τους.Ειναι γεγονος πια.Δε ξερω τωρα αν το θεμα εχει λυθει αλλα τα πιο παλια μοντελα ειχαν τα περισοτερα προβληματα του τυπου "χαλασμενο καντραν" "δεικτης βενζινας" "φωτα" και αλλα....Πρωσοπικα το θεωρω απαραδεκτο ενα τοσο συμαντικο προβλημα να μην εχει επυληθει (με επιφυλαξη το λεω γιατι δε ξερω τα πιο καινουρια μοντελα)τοσα χρονια απο μια κατασκευαστρια εταιρια κολοσσο.

Nikolasxr
25/03/2018, 18:11
Εγω λεω εφόσον παιζει θεμα με το αριστερο σου καλύτερα ημιαυτοματο κιβώτιο οπως των παπιων και θα εισαι μια χαρα εχεις και πολλες επιλογες και για καινούργιο

Καλησπέρα! Έχω όλη μέρα που ψάχνω ημιαυτόματο αλλά δε βρίσκω τίποτα πέρα από παπι (χωρίς συμπλέκτη). Έχεις να προτείνεις τίποτα;

Ωστόσο τυχαία βρέθηκα σε μια βιτρίνα daytona και ερωτεύτηκα το HOBBY 50cc... Μόλις έμαθα ότι έχει συμπλέκτη ένιωσα ότι χάζευα μια ωραία γυναίκα αλλά τελικά ήταν παντρεμένη

Nikolasxr
25/03/2018, 18:15
Το είχα εγώ από το 2003 έως το 2007.
Πολύ καλό στήσιμο και κατανομή βάρους 50-50 μπρος-πίσω. Αρκετά καλό γκάζι για 50ράκι και απίστευτα φρένα (δίσκους μπρος-πίσω). Το έδωσα γιατί ήθελα κάτι πιο μεγάλο σε κυβικά. Το μόνο σοβαρό πρόβλημα που μου έβγαλε ήταν ότι κάποια στιγμή νέκρωσε ο πίνακας οργάνων και μου κόστισε 350 ευρώ για νέο. Το τιμόνι είναι με κλιπόν και έχει αρκετά σκυφτή θέση οδήγησης (εμένα μου άρεσε πάντως). Στη θέση του ρεζερβουάρ έχει και θέση για ένα κράνος και είναι πολύ εξυπηρετικό. Κάποια στιγμή σκεφτόμουν να ψάξω να βρω ενα μεταχειρισμένο 180cc (έχει σταματήσει να παράγεται to 2009) μόνο για να βγάζω γούστα αλλά μας έπιασε η κρίση. Θα σου το συνιστούσα ανεπιφύλακτα αν τα 50cc σου φτάνουν. Έχει κάποια καλά στο car.gr π.χ. https://www.car.gr/12114462-gilera-dna-50

Και μια φώτο μου από το μακρυνό 2003...
394365 αυτό έχω δει... Με τρομάζει : α) ότι σε περίπτωση που χρειαστω ανταλλακτικά που θα βρω
Β) τα πολλά προβλήματα που είχαν
Γ) ο μηχανικός που θα μου το φτιάχνει μου είπε αν μπορώ να το αποφύγω γ) μηδέν Μεταπώληση

Garfield
29/03/2018, 19:25
αυτό έχω δει... Με τρομάζει : α) ότι σε περίπτωση που χρειαστω ανταλλακτικά που θα βρω
Β) τα πολλά προβλήματα που είχαν
Γ) ο μηχανικός που θα μου το φτιάχνει μου είπε αν μπορώ να το αποφύγω γ) μηδέν Μεταπώληση

Σίγουρα πολλά ακούγονται για τα ιταλικά και ειδικά για τα Piaggio Group αλλά στις μοτο είναι σίγουρα και λαχείο το που θα πέσεις. Με Kawasaki που είχα αντιμετώπισα εξίσου ίδιο αριθμό προβλημάτων όπως με το Gilera. Τώρα το αν θα βρίσκεις ανταλλακτικά μηχανικά έχει πολλά κοινά με τα υπόλοιπα του group και στα υπόλοιπα πιστεύω όλο και θα εισάγονται απο την εδώ αντιπροσωπεία. Για μεταπώληση σίγουρα θα δυσκολευτείς γιατί είναι πολυ εξιδεικευμένο καθώς εδώ στην Ελλάδα ψάχνουμε άλλα πράγματα. Για ψάξε λίγο στο net να δεις στο εξωτερικό ότι έκανε σχετικά καλή πορεία (ειδικά στην Αγγλία νομίζω γινόταν και ενιαίο πρωτάθλημα). Σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό αλλά το συναίσθημα που θα σου αφήνει όταν το κοιτάζεις λίγο πριν το καβαλήσεις δεν μπορεί να στο δώσει κανένα παπάκι. Δεν θα ξεχάσω που όταν το είχα με σταματούσαν στο φανάρι και με ρωτόύσαν πόσα κυβικά είναι και μόλις τους έλεγα 50 έμεναν με το στόμα ανοιχτό. Εγώ αν τώρα έβγαινε καινούριο και ήταν 250-300cc σίγουρα το χτυπούσα!

Panos76
30/03/2018, 08:14
Αυτό τι φάση είναι; Όμορφο είναι πάντως.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/3060673/#d

7Tolis
30/03/2018, 08:47
Και γιατί δε παίρνεις ότι θέλεις και να βάλεις τον συμπλέκτη δεξιά; Το ότι έφτιαξε κάποιος κάτι ως στάνταρ δεν θα πρέπει να είναι δεσμευτικό.

doctoras
30/03/2018, 10:52
Και πως θα τραβας το γκαζι παραλληλα κανοντας μαγικά?

Παπι φιλε μια χαρα μοτοσυκλέτα ειναι και μπορεις να το οδηγησεις και με ενα χερι ενω τα σκουτερ απαιτείται και το αριστερο

Grafton 505
30/03/2018, 20:34

Λόγο διπλώματος είσαι για σκούτερακι ή για παπάκι χωρίς συμπλέκτη. ,

Αλλά μπορείς να πας και σε περισσότερα κυβικά, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα.

π.χ. Το Piaggio MP3 (http://www.gr.piaggio.com/piaggio/GR/gr/promozioni/neo-mp3-300-lt-abs.html) πιθανών να οδηγείτε με δίπλωμα αυτοκινήτου. Είναι τρίκυκλο αυτόματο.

394483

και το Aprilia Mana που είναι ημιαυτόματο και έχει κουμπάκια + και - για τις ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη.

394484

394485

tompgr
31/03/2018, 15:05
Και γιατί δε παίρνεις ότι θέλεις και να βάλεις τον συμπλέκτη δεξιά; Το ότι έφτιαξε κάποιος κάτι ως στάνταρ δεν θα πρέπει να είναι δεσμευτικό.

Πολύ επικίνδυνο μου ακούγεται αυτό.
Και ναι πρέπει να είναι δεσμευτικό για λόγους συνήθειας μυικής μνήμης κλπ.

Nikolasxr
05/04/2018, 18:45
Παίδες πήρα hobby 50cc. Ένας φίλος μηχανικός έβαλε το έφτιαξε και δουλεύει σαν παπι χωρίς συμπλέκτη και λύσαμε το πρόβλημα μια χαρά! Τώρα μένει να του δώσουμε λίγο δύναμη γιατι είναι ψόφιο! :p

doctoras
05/04/2018, 20:15
Καλορίζικο πολυ μπανικο μηχανάκι να το χαρεις!!
Μάλλον ημιαυτοματο κιβώτιο εχει με ψευδοσυμπλεκτη, οπότε δεν ειναι δύσκολη μετατροπή
Θα σε συμβούλευα να μη το πειράξεις για να κρατήσει

Nikolasxr
09/04/2018, 21:10
Καλορίζικο πολυ μπανικο μηχανάκι να το χαρεις!!
Μάλλον ημιαυτοματο κιβώτιο εχει με ψευδοσυμπλεκτη, οπότε δεν ειναι δύσκολη μετατροπή
Θα σε συμβούλευα να μη το πειράξεις για να κρατήσει

Δεν υπάρχει περίπτωση! Δυστυχώς είναι πολύ αργό... Σε σημείο που φοβάσαι. Το καλό είναι ότι έχει κλασικό μοτέρ από 50ρι παπι, άρα παρόμοιες μετατροπές. Και το πολύ καλό είναι ότι μπορείς να του βάλεις Honda ανταλλακτικά (πχ μοτέρ άστρα). Θα δείξει!

Nikolasxr
09/04/2018, 21:11
Λόγο διπλώματος είσαι για σκούτερακι ή για παπάκι χωρίς συμπλέκτη. ,

Αλλά μπορείς να πας και σε περισσότερα κυβικά, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα.

π.χ. Το Piaggio MP3 (http://www.gr.piaggio.com/piaggio/GR/gr/promozioni/neo-mp3-300-lt-abs.html) πιθανών να οδηγείτε με δίπλωμα αυτοκινήτου. Είναι τρίκυκλο αυτόματο.

394483

και το Aprilia Mana που είναι ημιαυτόματο και έχει κουμπάκια + και - για τις ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη.

394484

394485αν είχα δίπλωμα πάνω από 50cc το αprilia δείχνει ιδανικό!

Grafton 505
09/04/2018, 21:28
αν είχα δίπλωμα πάνω από 50cc το αprilia δείχνει ιδανικό!

Υπάρχει και το VFR 1200 DCT (http://www.bikeit.gr/test-bikes/street-touring-test-bikes/honda-test-touring-bikes/1071-dokimes-street-touring-honda-fvr-1200-f-dct.html)

394669

και η Africa Twin 1000 DCT (https://mototriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh---Honda-CRF1000L-Africa-Twin-DCT_109011.asp)

394670

άλλο δεν θυμάμαι αλλά με φαίνεται ότι σε κάλυψα :lol:

Μεγειά το hobby :beer: