PDA

View Full Version : Dual headlight mod, cbf 600

JohnCart
20/03/2018, 10:28
Ξερει κανεις αν γινεται στο CBFaki μας? Στο Fazer γινεται αποτι εχω δει σε φορουμ

Grafton 505
20/03/2018, 20:17
Με φαίνεται ότι το έχουν κάνει κάποιοι. Κάτσε να ψάξουμε.

JohnCart
21/03/2018, 00:09
Se cbf δεν βλεπω βρισκω να το εχει κανει κανεις..και ο μαστορας μου αν και καλος σε ολα του πραγματικα, αυτο δεν το ξερει και μου κανει εντυπωση γτ βλεπω πολλα αλλα μηχανακια ετσι .. βλεπε φειζερ η στρομ κλπ

Grafton 505
21/03/2018, 20:26
Ίσως κανείς δεν το έχει δοκιμάσει ακόμα.

painterakis
22/03/2018, 06:32
Σε v-strom από κατασκευής έχουν διπλό φωτισμό μιας και φορούν λάμπες Η4.
Όσα μηχανάκια φοράνε λάμπες Η7 και έχουν μια σκάλα για μεσαία και μια για μεγάλα, δε γίνεται να έχουν διπλό (συγχρόνως) φωτισμό στη μεσαία εκτός και αν:
1. βάλεις projectors bi-xenon
2. όπως έκανε ένας Άγγλος που "έσφαξε" τη βάση της Η7 στο φανάρι της μεγάλης σκάλας ώστε να χωρέσει μια λάμπα Η$.

Η πρώτη περίπτωση είναι η πιο σωστή και έχεις καταπληκτικό φωτισμό ... η δεύτερη περίπτωση δε τη συνιστώ και ο λόγος είναι, αν κοιτάξεις τα κάτοπτρα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.
Της μεσαίας σκάλα έχουν πολλές ραβδώσεις αντιθέτως της μεγάλης έχει πολύ μεγάλες καθαρές επιφάνειες ώστε να διαχέουν παντού (και όχι εστιασμένα όπως της μεσαίας) το φωτισμό.
Οπότε, αν με κάποιο τρόπο ή βάλεις Η4 ή την ίδια υπάρχουσα λάμπα Η7 της δώσεις ρεύμα συγχρόνως με τη μεσαία, το βράδυ θα εμποδίζεις.

Η μοναδική, σωστή λύση είναι projectors.

Grafton 505
22/03/2018, 17:43

Με αυτό αλλάζεις και τους ''καθρέφτες'' ή μόνο την βάση της λάμπας και την λάμπα ;

painterakis
22/03/2018, 20:58
Με αυτό αλλάζεις και τους ''καθρέφτες'' ή μόνο την βάση της λάμπας και την λάμπα ;
ανοίγεις το φανάρι και βάζεις τους projectors (φώτο) στη θέση της λάμπας.
Ουσιαστικά καταργείς τα κάτοπτρα ...
394347

JohnCart
23/03/2018, 21:47
Αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις, εγω ομως που ειμαι ασχετος με αυτα κ σιγουρα δν θα μπορω να το κανω μονος μου .. ξερουμε κανενα μαστορα αθηνα να ασχολειται με τετοια? Γτ ο δικος μου, μου ειπε οτι ο μονος τροπος για διπλο φαναρι θα ειναι να εχω μονιμα ανοιχτους τους προβολεις.. κατι που δν προκειται να κανω. Επισης,.. κατι σε led δν υπαρχει? Επισης δεν καταλαβα αν ετσι εχεις δυο σκαλες στα φωτα η μονο προβολεις

doctoras
23/03/2018, 21:58
Επισης επειδή δεν γινεται να ξηλωσεις τα κατοπτρα, για να μην υπαρχει αντανάκλαση φωτός τα βαφεις (η κολλας μεμβράνη υψηλής θερμοκρασίας) μαυρα

JohnCart
24/03/2018, 16:40
Επισης επειδή δεν γινεται να ξηλωσεις τα κατοπτρα, για να μην υπαρχει αντανάκλαση φωτός τα βαφεις (η κολλας μεμβράνη υψηλής θερμοκρασίας) μαυρα

Δεν θα το κανω μονος μου, σε μαστορα θα το παω.. Το θεμα ειναι οτι ο δικος μου δν ηξερε οτι γινεται οποτε η πρεπει να του πω τι να κοιταξει η να παω σε αλλον που ξερει κατι τετοιο

JohnCart
29/03/2018, 06:22
Καλημερες, να υποθεσω οτι "ηλεκτρολογο" μηχανων αθηνα δν ξερουμε?

doros74
29/03/2018, 16:07
Δεν θα το κανω μονος μου, σε μαστορα θα το παω.. Το θεμα ειναι οτι ο δικος μου δν ηξερε οτι γινεται οποτε η πρεπει να του πω τι να κοιταξει η να παω σε αλλον που ξερει κατι τετοιο

Μην κάνεις αυτή την πατέντα στο μηχανάκι, στο χρόνο θα το μετανιώσεις. Στο λέω εγώ που είχα κάνει ακριβώς αυτή τη μετατροπή στο Scooter (SYM GTS 300 F4) και στο χρόνο είχα θέματα με τους προτζέκτορες και με το άνοιξε κλείσε τα φανάρια απέκτησαν και θέματά τους. Την Μετατροπή την είχα κάνει μόνος και όχι μόνο μια φορά. Το να ανοίξω και να κλείσω ένα φανάρι δεν είναι δύσκολο πλέον, αλλά μετά από αυτό που είδα στο χρόνο με το Scooter δεν το ξανακάνω.

JohnCart
29/03/2018, 22:49
Μην κάνεις αυτή την πατέντα στο μηχανάκι, στο χρόνο θα το μετανιώσεις. Στο λέω εγώ που είχα κάνει ακριβώς αυτή τη μετατροπή στο Scooter (SYM GTS 300 F4) και στο χρόνο είχα θέματα με τους προτζέκτορες και με το άνοιξε κλείσε τα φανάρια απέκτησαν και θέματά τους. Την Μετατροπή την είχα κάνει μόνος και όχι μόνο μια φορά. Το να ανοίξω και να κλείσω ένα φανάρι δεν είναι δύσκολο πλέον, αλλά μετά από αυτό που είδα στο χρόνο με το Scooter δεν το ξανακάνω.
Εσυ καταφερες να δινει ο προβολεας μονο 40% πχ κ οταν ανοιγεις τα "μεγαλα" να δινει κανονικα? Μονος αποκλειεται να το κανω και βιντεο για καθυστεριμενα πιθηκια να εχω για το πως, οχι οτι δν θα το καταλαβω απλα δν βαζω χερι εκει που δν ειναι η δουλεια μου.

doros74
30/03/2018, 00:07
Εσυ καταφερες να δινει ο προβολεας μονο 40% πχ κ οταν ανοιγεις τα "μεγαλα" να δινει κανονικα? Μονος αποκλειεται να το κανω και βιντεο για καθυστεριμενα πιθηκια να εχω για το πως, οχι οτι δν θα το καταλαβω απλα δν βαζω χερι εκει που δν ειναι η δουλεια μου.

Το scooter είχε H4 λάμπες οπότε έβαλα δύο projectors που λειτουργούσαν ταυτόχρονα στα μεσαία και τα μεγάλα. Όμως, με τον καιρό άρχισαν τα θέματά τους. Μην το κάνεις ούτε εσύ ούτε κάνεις άλλος. Άσε τα φώτα ως έχουν. Βάλε ένα καλό ζεύγος λάμπες αλογόνου και θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος.

painterakis
06/04/2018, 09:31
Ξερει κανεις αν γινεται στο CBFaki μας? Στο Fazer γινεται αποτι εχω δει σε φορουμ
Ίδωμεν το φως το αληθινό, περισσότερα μετά το Πάσχα ...

394589

394590

σ.σ.: πάντως ο συνδυασμός LED+projectors τα σπάει !!!

Grafton 505
06/04/2018, 16:10

394589

394590

Ωραία και τα άσπρα φλασάκια. Από στεγανοποίηση τι έκανες ;

JohnCart
06/04/2018, 18:59

394589

394590

Πολυ ωραιο φαινεται, κοστος? αποτι καταλαβαινεις θελω λεπτομεριες. Αν ανοιγουν και τα δυο φωτα και στις δυο σκαλες. Να δεις τωρα θα μας κρατησει σε αγωνια :P

painterakis
11/04/2018, 16:38
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

Αγόρασα στη τιμή των 116€ (89€ οι προτζέκτορες +24€ τα μεταφορικά + 3€ έξοδα του paypal) τους παρακάτω, το μαγαζί είναι στη φωτογραφία (είναι από Ολλανδία)

394732

Είναι Bi-Xenon, δηλαδή όταν είναι στη μεσαία σκάλα φωτίζουν ομοιόμορφα, κάνοντας μια γραμμή που πέρα αυτής δεν φωτίζουν λόγω της ύπαρξης κλαπέτου που όταν επιλέξεις τη μεγάλη σκάλα πέφτει και το φως διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Εγώ προτίμησα Η1 led της NightEye (Ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος από τις Η7 που είχα πριν, της ίδιας εταιρίας, τόσο σε απόδοση, όσο και σε λειτουργία)

Αφού βγήκε το φανάρι, βγήκε η καλωδίωση του και ότι λαστιχάκι είχε πάνω του, ήταν η ώρα να μπει στο φούρνο, στους 80°C για 10 λεπτά ...

394736

Ώστε να μαλακώσει και με τη βοήθεια κατσαβιδιών ...

394737

να χωριστούν τα τζάμια με το πίσω μέρος του φαναριού.
Αφού καθαρίστηκε όλο το φανάρι από τις παλιές κόλλες, βιδώθηκαν οι προτζέκτορες όπως πρέπει στα κάτοπτρα, καθαρίστηκαν και αυτά δοκιμάζουμε να βάλουμε τα τζάμια και :cry::cry::cry:
ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ :cry::cry::cry: ο λόγος είναι ότι ενώ είχαν γίνει σωστά οι μετρήσεις και παραγγέλθηκαν οι σωστοί προτξέκτορες 2.5" ... δεν είχαμε υπολογίσει τη καμπυλότητα των τζαμιών.
Μετά από κάμποσα εγκεφαλικά, 1 ώρα "γαλλικά" και λίγο πρίν πάρω την απόφαση να τους βγάλω, να κολλήσω πάλι τα φανάρια και να τους πουλήσω ... ήρθε η επιφόρτιση στο Γιώργο (να είσαι καλά αγορίνα) να κατεβάσουμε τα κάτοπτρα.

394739

Κάθε κάτοπτρο στηρίζεται σε 3 σημεία. 1: το πάνω κάτω, 2: το αριστερά δεξιά και 3: μια μπίλια που βοηθάει τη κίνηση των κατόπτρων όταν τα ρυθμίζουμε.

Εσωτερικά:

394740

394745

Όπου Α: το πάνω κάτω, Β: το αριστερά δεξιά και C: η μπίλια.

όπου η μπίλια είναι αυτή εδώ:

394742

Τι σκέφτηκε ο δαιμόνιος Γιώργος;
Αφού είδε ότι τα Α και Β είχαν πολύ ψωμί βίδωσε τα 1 και 2 αλλά το C μας δημιουργούσε πρόβλημα.
Βγήκε το μαύρο παξιμάδι και αφού το αποσυνθέσαμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία, βρήκε μακρυά βίδα με το ίδιο σπείρωμα με τη μικρή μαύρη βίδα, την έβαλε από κάτω και με τρεις σχετικά παχιές λαστιχένιες ροδέλες το βίδωσε στα κάτοπτρα. Με αυτό το τρόπο δόθηκε η δυνατότητα να κάνει τη κίνηση που θέλαμε για να μπορείς να ρυθμίσεις τα φώτα.

Η βίδα που λέγαμε παραπάνω 3c:

394743

Αφού τελικά η πατέντα δούλεψε, και είναι και κάτι αναστρέψιμο το δέσαμε και ώρα για τα ηλεκτρολογικά.
Έβαλα στην άκρη τη "μαμά" καλωδίωση που έχει το φανάρι, κράτησα τις λαστιχένιες τάπες των φώτων και τη λευκή φύσα αλλά μόνο το πλαστικό ώστε να κουμπώσει με την υπόλοιπη εργοστασιακή καλωδίωση.

394746

394747

painterakis
11/04/2018, 16:42
Έφτιαξα νέα καλωδίωση.
Τα pins του φις, μπορείς πολύ εύκολα να τα βρεις σε οποιοδήποτε ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων.

Αυτό εδώ είναι το πλήρες ηλεκτρολογικό σχέδιο των ΕΞΤΡΑ που έχω βάλει στο μηχανάκι:

394748

Αφού ρυθμίσαμε το ύψος και το αριστερά δεξιά:

394749

Βάλαμε και τα νέα μας διακοπτάκια στο τιμόνι:

394750

394751

και βούρ για βόλτες ...

394752

394753

394754

υ.γ.: Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Γιώργαρο (ακα poolmaster)

Grafton 505
11/04/2018, 20:12
Άψογη δουλειά ! Εύγε. :beer:

JohnCart
12/04/2018, 08:41
Μπραβο που το κανατε ολο αυτο μονοι σας, αλλα πολυ επεμβατικο μου φαινεται τελικα ¨/

JohnCart
14/04/2018, 16:43
Σε v-strom από κατασκευής έχουν διπλό φωτισμό μιας και φορούν λάμπες Η4.
Όσα μηχανάκια φοράνε λάμπες Η7 και έχουν μια σκάλα για μεσαία και μια για μεγάλα, δε γίνεται να έχουν διπλό (συγχρόνως) φωτισμό στη μεσαία εκτός και αν:
2. όπως έκανε ένας Άγγλος που "έσφαξε" τη βάση της Η7 στο φανάρι της μεγάλης σκάλας ώστε να χωρέσει μια λάμπα Η$.

Η πρώτη περίπτωση είναι η πιο σωστή και έχεις καταπληκτικό φωτισμό ... η δεύτερη περίπτωση δε τη συνιστώ και ο λόγος είναι, αν κοιτάξεις τα κάτοπτρα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.
Της μεσαίας σκάλα έχουν πολλές ραβδώσεις αντιθέτως της μεγάλης έχει πολύ μεγάλες καθαρές επιφάνειες ώστε να διαχέουν παντού (και όχι εστιασμένα όπως της μεσαίας) το φωτισμό.
Οπότε, αν με κάποιο τρόπο ή βάλεις Η4 ή την ίδια υπάρχουσα λάμπα Η7 της δώσεις ρεύμα συγχρόνως με τη μεσαία, το βράδυ θα εμποδίζεις.

Η μοναδική, σωστή λύση είναι projectors.
Αν βαλω Η4 , που εχει διπλο φωτισμο δλδ... ακομα και στην μεσαια σκαλα θα "τυφλωνει" το βραδυ? Επισης αν ξερει κανεις.. τα δυο μικρα φωτακια στην ακρη και των δυο φαναριων πως λεγονται?

Grafton 505
14/04/2018, 20:37
Επισης αν ξερει κανεις.. τα δυο μικρα φωτακια στην ακρη και των δυο φαναριων πως λεγονται?

position bulb (https://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-20241-17MER9I1-CBF600SA9-2009-F__0100-CBF+600+FAIRING+ABS.html) ή θέσης.

L'ocean Des tempetes
15/04/2018, 04:02
Γενικά θα τυφλώνεις.Η βρίσκεις κάποιον ιδιώτη η κάποιον απο τα παιδιά αν είναι κοντά στην περιοχή σου και τα βρίσκετε να στο κάνουν. Υπάρχει βέβαια και μια τελευταία περίπτωση,αν δεν έχεις πρόβλημα με το ''φίλε έχεις καμμένη λάμπα'' κ θέλεις απλά καλύτερο φως χωρίς πολλά πολλά βάζεις osram nightbraker.Αυτά απο εμένα!

painterakis
15/04/2018, 07:27
Αν βαλω Η4 , που εχει διπλο φωτισμο δλδ... ακομα και στην μεσαια σκαλα θα "τυφλωνει" το βραδυ?
Δες τις διαστάσεις των δυο λαμπών ...

Η7:

394859

και Η4:

394860

όπως βλέπεις πέρα του ότι το νήμα φωτισμού είναι σε διαφορετική απόσταση, οπότε οι ακτίνες θα εστιάζουν σε διαφορετικό σημείο στο κάτοπτρο άρα η δέσμη φωτός στο δρόμο μπορεί να είναι αλλού τα αλλού, θα πρέπει να "σφάξεις" το φανάρι. Δες τη διάμετρο βάσης της Η7 (που έχουμε) και της Η4. Άρα κάνει μια ανεπανόρθωτη ζημιά, μη αναστρέψιμη με αμφίβολα αποτελέσματα.

Πέρα αυτού, έστω ότι το "σφάζεις", το κάτοπτρο της μεγάλης σκάλα αν το κοιτάξεις είναι εντελώς διαφορετικό ως προς τη σχεδίαση των ανακλάσεων σε σχέση με της μεσαίας.
Δες στο μηχανάκι σου τα σημεία στο κάτοπτρο που σου έχω σημειώσει με κόκκινο κύκλο.

394861

Οι λύσεις είναι ή βάζεις τις αλογόνου αλλά πολύ καλές osram nightbraker ή βάζεις τις led λάμπες της Nighteye ή κάνεις κάτι σαν αυτό που έκανα παραπάνω,

JohnCart
15/04/2018, 09:41
position bulb (https://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-20241-17MER9I1-CBF600SA9-2009-F__0100-CBF+600+FAIRING+ABS.html) ή θέσης.

nomizw pws ennow ta position

JohnCart
15/04/2018, 09:44
Δες τις διαστάσεις των δυο λαμπών ...

Η7:

394859

και Η4:

394860

όπως βλέπεις πέρα του ότι το νήμα φωτισμού είναι σε διαφορετική απόσταση, οπότε οι ακτίνες θα εστιάζουν σε διαφορετικό σημείο στο κάτοπτρο άρα η δέσμη φωτός στο δρόμο μπορεί να είναι αλλού τα αλλού, θα πρέπει να "σφάξεις" το φανάρι. Δες τη διάμετρο βάσης της Η7 (που έχουμε) και της Η4. Άρα κάνει μια ανεπανόρθωτη ζημιά, μη αναστρέψιμη με αμφίβολα αποτελέσματα.

Πέρα αυτού, έστω ότι το "σφάζεις", το κάτοπτρο της μεγάλης σκάλα αν το κοιτάξεις είναι εντελώς διαφορετικό ως προς τη σχεδίαση των ανακλάσεων σε σχέση με της μεσαίας.
Δες στο μηχανάκι σου τα σημεία στο κάτοπτρο που σου έχω σημειώσει με κόκκινο κύκλο.

394861

Οι λύσεις είναι ή βάζεις τις αλογόνου αλλά πολύ καλές osram nightbraker ή βάζεις τις led λάμπες της Nighteye ή κάνεις κάτι σαν αυτό που έκανα παραπάνω,

Ναι αυτο με τα κατοπτρα το ειχα καταλαβει οσον αφορα τη μεγαλη σκαλα, δν ειχα σκευτει οτι επειδη θα αλλαξει το μεγεθος του λαμπτηρα θα χαλασει και ο φωτισμος στα μεσαια ομως, Εσυ οπως το εκανες που κατεργησες τα κατοπτρα δν τυφλωνεις και φωτιζεις παραλληλα σωστα και καλα και στις δυο σκαλες?

Ευχαριστω για τις απαντησεις παλικαρια μου

Grafton 505
15/04/2018, 19:54
nomizw pws ennow ta position

:lol:

Ρε κουμπάρε, δεν σε ρωτάω και δεν σε δείχνω δυο διαφορετικά πράγματα. Στα αγγλικά λέγονται position bulb και στα ελληνικά φώτα θέσης.

painterakis
15/04/2018, 21:26
Ωραία και τα άσπρα φλασάκια. Από στεγανοποίηση τι έκανες ;
τι εννοείς με τη στεγανοποίηση;
Στη θέση των φλάς έχω βάλει μια λάμπα led η οποία είναι φώτα ημέρας (λευκά) και όταν πατήσεις το διακόπτη για φλάς αναβοσβήνει πορτοκαλί.

αυτό εδώ: https://www.ebay.co.uk/itm/2pcs-1156-BAU15S-42SMD-LED-Canbus-Switchback-White-DRL-Amber-Turn-Signal-Light/253486809723?hash=item3b04fdc27b:g:zAwAAOSw~xlap0vt

και αν θες να το δείς σε λειτουργία, να ένα παλιό μου βιντεάκι ....

https://www.youtube.com/watch?v=9gU4RUxj3CM

painterakis
15/04/2018, 21:29
Εσυ οπως το εκανες που κατεργησες τα κατοπτρα δν τυφλωνεις και φωτιζεις παραλληλα σωστα και καλα και στις δυο σκαλες?
Σωστά, κατάργησα τα κάτοπτρα, ανάβουν μαζί και οι δυο λάμπες στη μεσαία, όπως και στη μεγάλη και δε στραβώνω τους απέναντι.

Grafton 505
15/04/2018, 21:48
τι εννοείς με τη στεγανοποίηση;

Αναρωτιόμουν πως τα χώρεσες γιατί φαινότανε μακριά και δεν θα έκλειναν οι πλαστικές τάπες πίσω από τα φανάρια, που σταματάνε τα νερά να μπούνε μέσα.

Οι φωτογραφίες είναι κατατοπιστικές.

Ωραίο και το λεντ στο φλας.

JohnCart
15/04/2018, 22:44
Oι πλαστικες ταπες αποτι καταλαβα απο τις φοτο ειναι λιγο σφαγμενες

painterakis
15/04/2018, 23:09
Oι πλαστικες ταπες αποτι καταλαβα απο τις φοτο ειναι λιγο σφαγμενες
Ναι, τις είχα κόψει για να βάλω τα HID παλιά αλλά έκατσε καλή και με τα led (τα οποία είναι αδιάβροχα, δουλεύουν ακόμα και μέσα στο νερό)
Πάντως με μια ταινία μέσα έξω, οι τάπες κλείνουν μια χαρά.

JohnCart
30/08/2018, 07:47
Οριστε τι βρηκα προχθες, γνωμες? https://www.doubletronics.com/english.html
https://nebula.wsimg.com/5073527501aec46c1d42671f85f3b9e9?AccessKeyId=A9E342B31E3433BB9A0A&disposition=0&alloworigin=1