PDA

View Full Version : Ποδηλάτες vs all

Σελίδες : [1] 2

aerovatis
10/04/2018, 21:32
Σας είδα, καθυστερημένοι ποδηλάτες, να πιάνετε ολόκληρες λωρίδες στην παραλιακή και να αναγκάζετε τους εξίσου καθυστερημένους αυτοκινητιστές να αλλάζουν λωρίδες όπως να'ναι, να βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα, με σοβαρό κίνδυνο να πάρουν κάποιον κακομοίρη παραμάζωμα. Ψοφήστε λίγο, κατά προτίμηση στην άκρη.
ΜΕ ΕΙΔΑ σημερα να διαβαζω αυτο και δεν ΣΑΣ ΕΙΔΑ να απαντατε..μαλλον συμφωνειτε στο ... ψοφηστε λιγο κατα προτιμηση στην ακρη..

harris_x
10/04/2018, 22:06
ΜΕ ΕΙΔΑ σημερα να διαβαζω αυτο και δεν ΣΑΣ ΕΙΔΑ να απαντατε..μαλλον συμφωνειτε στο ... ψοφηστε λιγο κατα προτιμηση στην ακρη..

Συμφωνούμε απόλυτα.

Δεν έχουν κανενα σεβασμό οι ποδηλάτες.

Κανω κι εγω ποδηλατο, οχι στο δρομο.
Στο δρομο έχουν θέση μονο τα οχηματα που πληρώνουν τέλη και έχουν ασφάλεια.

o teos
10/04/2018, 22:10
Συμφωνούμε απόλυτα.

+9999999 όταν κάνεις ποδήλατο μες τη μέση η σε δυάδες δίπλα ο ένας στον άλλο σε δρομο ταχειας κυκλοφορίας τα θέλεις και με το παραπανω και μετά σας φτάέι το αυτοκίνητο η το μηχανάκι..Υπάρχουν πάρκα αλανες και τα σπίτια σας..:wave2:

Μάθανε όλοι ξάφνου το ποδήλατο να γινουν φιτ και μικροί δεν ξέρανε ούτε τι είναι ρόδα και πως κάνεις ορθοπεταλια..:D

BLiTzER
10/04/2018, 22:20

Στη μέση εμποδίζουν, γι'αυτό. Αν σε ενοχλεί τόσο, να το αλλάξω.

aerovatis
10/04/2018, 22:41
Στη μέση εμποδίζουν, γι'αυτό. Αν σε ενοχλεί τόσο, να το αλλάξω.
Ξερεις την φραση ψοφα την χρησιμοποιει μια συγκεκριμενη κατηγορια "ανθρωπων"...
ενιοτε και χιουμοριστες..περιτη νομιζω καθε προσπαθεια να καταδειξω τα λαθη στις δυο τρεις απαντησεις που ελαβα...
Καλο βραδυ καλη τυχη και παντα ορθιοι ...

BLiTzER
10/04/2018, 22:46
Ξερεις την φραση ψοφα την χρησιμοποιει μια συγκεκριμενη κατηγορια "ανθρωπων"...
ενιοτε και χιουμοριστες..περιτη νομιζω καθε προσπαθεια να καταδειξω τα λαθη στις δυο τρεις απαντησεις που ελαβα...
Καλο βραδυ καλη τυχη και παντα ορθιοι ...

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι εδώ δεν είναι ένα νήμα κουτσομπολιού και "απαντήσεων". Ο καθένας γράφει τη χαζομάρα του, ξεσπάει, βρίζει, κράζει, συνήθως μετά από κάποια θερμή διένεξη ή κάτι τραγικό που συνάντησε στον δρόμο. Μετά του περνάει και βλέπει Μάστερ Σεφ. Χαλάρωσε, πιάσε μια Sprite.

Cpt_Slow
11/04/2018, 10:05
Συμφωνούμε απόλυτα.

Ζητάμε όλοι καλύτερους δρόμους ενώ δεν ξέρουμε να τους μοιραζόμαστε.

rainmike
11/04/2018, 10:14
Να μοιραστούμε τι?Τον μοιραζόμαστε τον δρόμο με αυτοκίνητα μηχανές φορτηγά γουρουνες μπαγκι φαγάνες μπουλντοζες τρακτερ και καθε είδους
μηχανοκίνητο όχημα.Πρέπει να τον μοιραζόμαστε και με ποδήλατα?Γιατι αν είναι έτσι να βγάζω τη μηχανή και εγώ στον ποδηλατόδρομο μιας και οι
ποδηλατες οφείλουν να μοιράζονται.

Panos76
11/04/2018, 10:21
Γιατι αν είναι έτσι να βγάζω τη μηχανή και εγώ στον ποδηλατόδρομο μιας και οι

Τον μοιράζονται οι ντιληβεράδες και οι σκουτεράδες :lol:

Μου αρέσει μου κάνουμε σοβαρή κουβέντα για Έλληνες οδηγούς (παντός οχήματος), δρόμους, δικαιώματα, κλπ.

Σαν να συζητάμε για κράτος δικαίου στην Β Κορέα, Τουρκία, κλπ.

karellen
11/04/2018, 10:44
Μου αρέσει που είναι αυστηρά συντονιζόμενο :bawl:

o teos
11/04/2018, 10:51
Oπως δε βαζω εγω τη μηχανή μου στις αλάνες στα παρκα και στις ποδηλατοδιαδρομες να μη βαζει και ο ποδηλατης το ποδηλατο του σε δρομο ταχείας κυκλοφορίας...γιατι σε περίπτωσή μαλακιάς του να τραβιέμαι μια ζωή εγω(ναι 98% φταίνε οι ποδηλατες που νομιζουν οτι τους ανηκει ο δρομος και ολοι ειναι υποχρεωμένοι να τους προσέχουν λες και ειναι μικρα παιδια)over and out:smokin:

Nostradamus
11/04/2018, 11:30
για να ειμαι εντος στο θεμα.

Σε ειδα στην Ποσειδωνος, ποδηλατη, προβλεπε ντυμενο για το γυρο της Γαλλιας, να σερνεσαι με χαμηλη ταχυτητα, κανωντας οχταρια σε ολο το πλατος της μιας λωριδας κυκλοφοριας που χρησιμοποιουσες.
Λογικα θα τα ειχες παρει με κανεναν που σε κατηγορησε/κορναρε/εβρισε κτλ κτλ.
λυπαμαι που δεν εχεις ενα ανεπτυγμενο δικτυο ποδηλατοδρομων να κανεις αυτο που αγαπας.
Αυτο βεβαια δεν σε κανει λιγοτερο βλακα ουτε δικαιολογει το ποσο ηλιθιος εισαι και πως φερεσαι.... καλη τυχη ορνιο....

nik69
11/04/2018, 11:42
Τελικά τα super sport κάνουν για πολλές χρήσεις. Άσπρο-μπλε gsxr έσερνε trailer κάπου έξω από την Ερέτρια μεγάλη Παρασκευή.
Δυστυχώς ήταν στο απέναντι ρεύμα και δεν πρόλαβα να σηκώσω το κινητό για την απαραίτητη αναμνηστική.

zoslen
11/04/2018, 12:53
Να μοιραστούμε τι?Τον μοιραζόμαστε τον δρόμο με αυτοκίνητα μηχανές φορτηγά γουρουνες μπαγκι φαγάνες μπουλντοζες τρακτερ και καθε είδους
μηχανοκίνητο όχημα.Πρέπει να τον μοιραζόμαστε και με ποδήλατα?Γιατι αν είναι έτσι να βγάζω τη μηχανή και εγώ στον ποδηλατόδρομο μιας και οι

(Λυπάμαι αλλά τα ποδήλατα προβλέπεται να κινούνται στον δρόμο κανονικότατα.

Ποδηλατόδρομοι δεν υπάρχουν, αν υπήρχαν, όπως στην Ολλανδία πχ, οι μηχανές τους χρησιμοποιούν επίσης νόμιμα, με προσοχη στα ποδήλατα όμως.
Αν υπάρχει ποδηλατόδρομος τότε ο ποδηλάτης είναι υποχρεωμένος να τον χρησιμοποιήσει.
Σε αυτοκινητόδρομους απαγορεύονται τα ποδήλατα, σε όλο το λοιπό δίκτυο ομως είναι απόλυτα νόμιμο.)

Σε είδα σκατόγρια, Μεγάλη Παρασκευή, μετά τον επιτάφιο, να περνάς τη λαοφόρο, σύνορα Περιστέρι-Πετρούπολη, με το αμάξι χωρίς να σταματήσεις στο ΣΤΟΠ. Δεν τον είδες τον πιτσιρικα με το παπι, τον στούκαρες, τον πεταξες κατω, έσκασε με το κεφάλι, δεν φορούσε κρανος, είδαμε το κρανίο του ανοιγμένο...

Το ασθενοφόρο ήρθε, οι νοσοκόμοι μας έκαναν να καταλάβουμε πως μάλλον δεν την βγάζει...

Ελπίζω να μην ξαναακουμπήσεις τιμόνι

BLiTzER
11/04/2018, 13:40

Αν "κανονικότατα" εννοείς στο έρεισμα, στο άκρο της οδού.

Επίσης σίγουρα δεν επιτρέπεται να κινούνται παράλληλα σε ζευγάρια, πιάνοντας ολόκληρες λωρίδες, δυσχεραίνοντας την κίνηση όλων, με τις εκπληκτικές ταχύτητες των 8 χλμ/ώρα που πιάνουν και δημιουργώντας συνθήκες για ατύχημα. Δηλαδή αυτό δε θα έπρεπε να επιτρέπεται βάσει κανόνων εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται να τους το απαγορεύει ρητά και ο ΚΟΚ. Και πάλι δεν...

buckley
11/04/2018, 14:42

Ποδηλατόδρομοι δεν υπάρχουν, αν υπήρχαν, όπως στην Ολλανδία πχ, οι μηχανές τους χρησιμοποιούν επίσης νόμιμα, με προσοχη στα ποδήλατα όμως.
Αν υπάρχει ποδηλατόδρομος τότε ο ποδηλάτης είναι υποχρεωμένος να τον χρησιμοποιήσει.
Σε αυτοκινητόδρομους απαγορεύονται τα ποδήλατα, σε όλο το λοιπό δίκτυο ομως είναι απόλυτα νόμιμο.)

Σε είδα σκατόγρια, Μεγάλη Παρασκευή, μετά τον επιτάφιο, να περνάς τη λαοφόρο, σύνορα Περιστέρι-Πετρούπολη, με το αμάξι χωρίς να σταματήσεις στο ΣΤΟΠ. Δεν τον είδες τον πιτσιρικα με το παπι, τον στούκαρες, τον πεταξες κατω, έσκασε με το κεφάλι, δεν φορούσε κρανος, είδαμε το κρανίο του ανοιγμένο...

Το ασθενοφόρο ήρθε, οι νοσοκόμοι μας έκαναν να καταλάβουμε πως μάλλον δεν την βγάζει...

Ελπίζω να μην ξαναακουμπήσεις τιμόνι

Ρε φίλε το γνωρίζεις ότι δεν βγαίνει άκρη με τη κουβέντα ,υπάρχουν οι "θιασώτες" και οι "πολέμιοι" του ποδηλάτου στην Ελλάδα.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=140230&p=2445908&viewfull=1#post2445908
Εσύ προσωπικά μετά από όλα τα δυστυχήματα που συμβαίνουν συνεχίζεις και διακινδυνεύεις τη ζωή σου ποδηλατώντας όπου να ναι ?

Nostradamus
11/04/2018, 14:56
..................... αν υπήρχαν, όπως στην Ολλανδία πχ, οι μηχανές τους χρησιμοποιούν επίσης νόμιμα, με προσοχη στα ποδήλατα όμως.
...............

Αφου ο διαχωρισμος πραγματοποιηθηκε, εδω κανεις λαθος. Βελγιο σιγουρα (και εικαζω το ιδιο και στην Ολλανδια) επιτρεπεται η χρηση σε μοτοποδηλατα. οχι σε μοτοσυκλετες.

Κατα τα αλλα, η παρουσια κοπαδιου ποδηλατων σε δρομους με ορια που υπερβαινουν τα 30, εκτος περιπτωσεων εκδηλωσεων, αδειας απο την αστυνομια κτλ κτλ, κατα την γνωμη μου πρεπει να αντιμετωπιζεται οπως και με τα υπολοιπα κοπαδια. Αμμεση μεταφορα, στο μαντρι η στα βοσκοτοπια.

Δεν βιαζεις τον μυαλο των υπολοιπων οδηγων που δεν φταινε.

Vice
11/04/2018, 15:57
Και άντε πηγαινουν στον δρόμο κανονικα με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές, το δεχομαι. Το οτι δεν σταματάνε ποτέ σε ΣΤΟΠ και κοκκινα φανάρια με ποιά λογική γίνεται; Οτι τι; εγω ειμαι ποδηλάτης εχω προτεραιότητα παντού και πάντα; είμαι μάγκας; ειλικρινά απαντήστε μου κάποιος

stamatis444
11/04/2018, 16:05
μου θύμισες αυτο το βιντεάκι από top gear σχετικά με τα κόκκινα φανάρια και τους ποδηλάτες
https://www.youtube.com/watch?v=A9GUpcaG24s

maniatiakos
11/04/2018, 16:29
Mια χαρά είναι το ποδήλατο και πολλοί που οδηγούμε μοτοσυκλέτα κάνουμε και ποδήλατο.
Η προπόνηση ποδηλασίας δρόμου ανέκαθεν γινόταν σε δρόμο και όχι σε ποδηλατόδρομους.

Συμφωνώ ότι είναι πολύ επικίνδυνο για Αθήνα και ειδικά για ταχείας κυκλοφορίας οδούς όπως η Ποσειδώνος και η Κηφισίας όπου τα Σ/Κ κάνουν την προπόνησή τους ποδηλάτες. Ακόμα όμως και αν και πας για προπόνηση στην ιδανική διαδρομή Διονύσου-Νέας Μάκρης, κινδυνεύεις εξίσου με τις προαναφερθείσες οδούς..όλο και κάποιο αμάξι μπορεί να πέσει επάνω σου ακόμα και μοτοσυκλέτα.

Οι μαζώξεις της Παρασκευής είναι ένα γελοίο φαινόμενο (δεν ξέρω αν συμβαίνει ακόμα) με νεο-ποδηλάτες που σε καμία περίπτωση δε χαρακτηρίζουν το σύνολο των παιδιών που κάνουν σοβαρή προπόνηση.

Υ.Γ: στα πάσα του εξωτερικού μια χαρά συμβιώνουν αρμονικά ποδηλάτες και μοτοσυκλέτες, μόνο εδώ δεν κάνουμε ούτε με τα ρούχα μας.

leftos
11/04/2018, 16:32
Εμενα με αυτοκινητο η μηχανη ποτε δεν με εχει εμποδισει ποδηλατο πως γινεται να εμποδιζουν καποιους πραγματικα δεν το καλαβαινω.
Πηγαινετε τοσο αργα που σας εμποδιζουν τα ποδηλατα ειναι σαν να μου πειτε με εμποδιζει ενα φορτηγο κατεβαστε μια δυο ταχητητες και προσπεραστε που ειναι το προβλημα στο να καψετε βενζινη.
Αντιθετως με το φορτηγο ναι εχω περιστατικα που με εμποδισαν αλλα με το φορτηγο εχεις καποιους περιορισμους.

zoslen
11/04/2018, 16:38
Εσύ προσωπικά μετά από όλα τα δυστυχήματα που συμβαίνουν συνεχίζεις και διακινδυνεύεις τη ζωή σου ποδηλατώντας όπου να ναι ?

Τι εννοείς λέγοντας "όπου να ναι"; Μεσα στην πολη κινεισαι δεξια προσπαθώντας να μην εμποδιζεις.
Με το ποδήλατο έχω κινδυνεψει ελάχιστα από τα λάθη των άλλων ελέω χαμηλης ταχυτητας. Με την μηχανη πολλές φορες δεν προλαβαινεις να αντιδράσεις κι εχω κινδυνεψει πολυ περισσοτερο

Αφου ο διαχωρισμος πραγματοποιηθηκε, εδω κανεις λαθος. Βελγιο σιγουρα (και εικαζω το ιδιο και στην Ολλανδια) επιτρεπεται η χρηση σε μοτοποδηλατα. οχι σε μοτοσυκλετες.

Κατα τα αλλα, η παρουσια κοπαδιου ποδηλατων σε δρομους με ορια που υπερβαινουν τα 30, εκτος περιπτωσεων εκδηλωσεων, αδειας απο την αστυνομια κτλ κτλ, κατα την γνωμη μου πρεπει να αντιμετωπιζεται οπως και με τα υπολοιπα κοπαδια. Αμμεση μεταφορα, στο μαντρι η στα βοσκοτοπια.

Δεν βιαζεις τον μυαλο των υπολοιπων οδηγων που δεν φταινε.

Δεν ξερω για Βελγιο, πάντως Ολλανδια είχαμε συνεχεια σκουτερακια κ βεσπες διπλα μας στους ποδηλατοδρομους. Πηγαιναν απο εκει για ασφαλεια.

Και άντε πηγαινουν στον δρόμο κανονικα με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές, το δεχομαι. Το οτι δεν σταματάνε ποτέ σε ΣΤΟΠ και κοκκινα φανάρια με ποιά λογική γίνεται; Οτι τι; εγω ειμαι ποδηλάτης εχω προτεραιότητα παντού και πάντα; είμαι μάγκας; ειλικρινά απαντήστε μου κάποιος

Αυτή είναι εντελώς αυθαίρετη γενικευση. Το ίδιο μπορώ να πω για τους ντελιβεράδες. Εχω δει απειρους να πηγαινουν αναποδα κ να κοβουν φαναρια. Πολλοί ποδηλατες δεν τηρουν τον ΚΟΚ, αυτο ειναι κατακριτεο και θα επρεπε η (ανυπαρκτη) τροχαια να το αντιμετωπισει οπως ολες τις λοιπες περιπτωσεις

Αν "κανονικότατα" εννοείς στο έρεισμα, στο άκρο της οδού.

Επίσης σίγουρα δεν επιτρέπεται να κινούνται παράλληλα σε ζευγάρια, πιάνοντας ολόκληρες λωρίδες, δυσχεραίνοντας την κίνηση όλων, με τις εκπληκτικές ταχύτητες των 8 χλμ/ώρα που πιάνουν και δημιουργώντας συνθήκες για ατύχημα. Δηλαδή αυτό δε θα έπρεπε να επιτρέπεται βάσει κανόνων εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται να τους το απαγορεύει ρητά και ο ΚΟΚ. Και πάλι δεν...

Σωστα τα λες, απλά το πολύ δεξια είναι αδυνατο λογω της τραγικης καταστασης των ελληνικων δρομων με λακουβες, φρεατια, λοιπα εμποδια αλλα κ της ενδεχομενης πορτας παρκαρισμενου αμαξιου που μπορει να ανοιξει. Πρακτικα δεν γινεται να κυκλοφορησεις στην πολη τερμα δεξια.
Σκεψου επισης πόσο hate τρωνε ολοι οι ποδηλατες απο τους αλλους και σε τι προκλησεις υποβαλλονται στους δρομους.
Με τη μηχανη ολοι με σεβονται κ με υπολογιζουν. Με το ποδηλατο, ας πηγαινω με την ιδια ταχυτητα, απλά προσπαθουν να με περασουν αδιαφορώντας αν θα με χτυπησουν!
Οπότε δημιουργειται μια ψυχολογια εθρικη προς καθε μηχανοκινητο.

George_Sp
11/04/2018, 16:46
Μετά από 7 χρόνια στο moto, έγινε παράδοση ένα τσουβαλοποίησης θέμα vs ποδηλάτες κάθε χρόνο. Και συνεχίζουν να πέφτουν οι τάπες στο βαρέλι του Jack Daniels.

Σε μια χώρα με μηδέν οδηγική παιδεία, με μηδέν υποδομές, σας ενοχλουν ΟΛΟΙ οι ποδηλάτες ανεξαιρέτως.

Με την ίδια λογική όλοι είναι ταρίφες, όλοι είναι βλάχοι φορτηγατζήδες, ολοι είναι κάγκουρες ΤιΝτιΕμάκιδες και όλοι είναι φλώροι με σκουτερομπανιέρες που αφού δεν έχουν συμπλέκτη δεν έχουν ίσα δικαιώματα στο δρόμο.

Πάω να βρω ένα ηλιοβασίλεμα Σαντορίνης.

BLiTzER
11/04/2018, 16:54
Εμενα με αυτοκινητο η μηχανη ποτε δεν με εχει εμποδισει ποδηλατο πως γινεται να εμποδιζουν καποιους πραγματικα δεν το καλαβαινω.
Πηγαινετε τοσο αργα που σας εμποδιζουν τα ποδηλατα ειναι σαν να μου πειτε με εμποδιζει ενα φορτηγο κατεβαστε μια δυο ταχητητες και προσπεραστε που ειναι το προβλημα στο να καψετε βενζινη.
Αντιθετως με το φορτηγο ναι εχω περιστατικα που με εμποδισαν αλλα με το φορτηγο εχεις καποιους περιορισμους.

Προσπάθησε να τους προσπεράσεις εδώ, σε συνεχόμενες στροφές, με ασφάλεια, με αυτοκίνητο:

394755

Καλή τύχη, Σουμάχερ!

Ούτε εμένα εμποδίζουν. Δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο. Έγραψα ότι τους άλλους εμποδίζουν και κινδυνεύουν να με σκοτώσουν με τους ηλίθιους ελιγμούς τους. :p

Σωστα τα λες, απλά το πολύ δεξια είναι αδυνατο λογω της τραγικης καταστασης των ελληνικων δρομων με λακουβες, φρεατια, λοιπα εμποδια αλλα κ της ενδεχομενης πορτας παρκαρισμενου αμαξιου που μπορει να ανοιξει. Πρακτικα δεν γινεται να κυκλοφορησεις στην πολη τερμα δεξια.
Σκεψου επισης πόσο hate τρωνε ολοι οι ποδηλατες απο τους αλλους και σε τι προκλησεις υποβαλλονται στους δρομους.
Με τη μηχανη ολοι με σεβονται κ με υπολογιζουν. Με το ποδηλατο, ας πηγαινω με την ιδια ταχυτητα, απλά προσπαθουν να με περασουν αδιαφορώντας αν θα με χτυπησουν!
Οπότε δημιουργειται μια ψυχολογια εθρικη προς καθε μηχανοκινητο.

Δε διαφωνώ. Γιατί κινούνται παράλληλα 2-3 μαζί και πιάνουν ολόκληρη τη λωρίδα, σπρώχνοντας όλους τους υπόλοιπους χρήστες της οδού σε παρανομίες (και ρίσκο ατυχήματος), μπορείς να μου εξηγήσεις;

Το θέμα των φαναριών και των στοπ ας μην το πιάσουμε καν. Τελευταία φορά που έγινε αυτή η συζήτηση, κάποιος είπε ότι δε σταματάει στα φανάρια επειδή "ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΑ" και το εννοούσε και νόμιζε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και νόμιμο. :lol: :lol: :lol: :lol:

spyrval
11/04/2018, 17:11
[QUOTE=BLiTzER;2929169]
Γιατί κινούνται παράλληλα 2-3 μαζί και πιάνουν ολόκληρη τη λωρίδα, σπρώχνοντας όλους τους υπόλοιπους χρήστες της οδού σε παρανομίες (και ρίσκο ατυχήματος), μπορείς να μου εξηγήσεις;

[/QUOTE

Την απάντηση την έχω διαβάσει εγώ σε φόρουμ ποδηλατών, στα οποία βρίζουν οδηγούς αυτοκινήτων και μηχανών :lol:

Γιατί με αυτόν τον τρόπο αναγκαζόμαστε όλοι να αλλάξουμε λωρίδα για την προσπέραση. Ενώ όταν είναι ο ένας πίσω από τον άλλο τους προσπερνάνε αυτοκίνητα μέσα στην ίδια λωρίδα σύριζα (όχι Τσίπρας) επειδή η αριστερή έχει και αυτή αυτοκίνητα.

BLiTzER
11/04/2018, 17:14
Την απάντηση την έχω διαβάσει εγώ σε φόρουμ ποδηλατών, στα οποία βρίζουν οδηγούς αυτοκινήτων και μηχανών :lol:

Αυτό είναι κάτι σαν τους καπνιστές που βρίζουν τους μη καπνιστές επειδή απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους; ΕΣΥ είσαι το πρόβλημα, φίλε. Βρες τρόπο να μην είσαι και κάτσε σε όποια λωρίδα γουστάρεις.

Όχι εσύ ε, ο ποδηλάτης. :p

Nostradamus
11/04/2018, 17:38
[QUOTE=BLiTzER;2929169]
Γιατί κινούνται παράλληλα 2-3 μαζί και πιάνουν ολόκληρη τη λωρίδα, σπρώχνοντας όλους τους υπόλοιπους χρήστες της οδού σε παρανομίες (και ρίσκο ατυχήματος), μπορείς να μου εξηγήσεις;

[/QUOTE

Γιατί με αυτόν τον τρόπο αναγκαζόμαστε όλοι να αλλάξουμε λωρίδα για την προσπέραση. Ενώ όταν είναι ο ένας πίσω από τον άλλο τους προσπερνάνε αυτοκίνητα μέσα στην ίδια λωρίδα σύριζα (όχι Τσίπρας) επειδή η αριστερή έχει και αυτή αυτοκίνητα.

Καλα ημουν σιγουρος οτι θα εχουν μια απαντηση και γι αυτο. Για να πω και του στραβου το δικιο ειναι λογικο αυτο που λεει απο αποψη ασφαλειας για τους ιδιους.

Απλα μπαινει και αυτο στην λογικη οτι επειδη ορισμενα πραγματα γινονται σε πολιτισμενες χωρες του ευρωπαικου Βορρα, θα τα κανουμε και εδω αφου και εμεις ειμαστε ευρωπαιοι, παρα το γεγονος οτι εχουμε νοοτροπια και υποδομες τριτοκοσμικων κρατων.

Οπως και να εχει το αποτελεσμα ειναι οτι σε "στραβη" ο ποδηλατης εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι αυτος απο ολους τους εμπλεκομενους, που θα παρει τις μπαλες του στο χερι.. Οποτε καλυτερα φορτωσε το γαμιδι, βγες λιγο εκτος και κανε οση προπονηση θες σε δρομους με λιγοτερη κινηση, απο το να "ξυνεσαι" μεσα στο χαος πολεων οπως η Αθηνα..

harris_x
11/04/2018, 18:14
Ευχαρίστως να μοιραστώ τον δρόμο με κάποιον ο οποίος έχει τις απαραίτητες καλύψεις από ασφάλεια Έτσι ώστε αν μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο να μπορεί να με πληρώσει κιόλας.

Οι ποδηλάτες έχουν κάλυψη αστικής ευθύνης;

Από τη στιγμή που δεν έχουν ας πάρουν το πεζοδρόμιο ή τον ποδηλατόδρομο.

Εφόσον το πεζοδρόμιο δεν είναι φιλικό για το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι δεν υπάρχουν καλό θα είναι να έχουν μία καλύτερη συμπεριφορά όταν πιάνουν κομμάτια του οδοστρώματος.

harris_x
11/04/2018, 18:19
[QUOTE=BLiTzER;2929169]

[/QUOTE

Ενώ Έτσι είναι πολύ σίγουρο το αποτέλεσμα πανω στη στροφή.

Το οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή θα τους πάρει σβάρνα ή θα τρακάρει στον απέναντι

harris_x
11/04/2018, 18:20
Σας αφήνω τώρα Πάω να κάνω λίγο ποδηλατάκι στο δασος ;)

devil's animal
11/04/2018, 18:35
[QUOTE=BLiTzER;2929169]

[/QUOTE

γι'αυτο και εγω οπου τους βρισκω, οσο χωρο και να εχω και οσοι και να ειναι, τους περναω φιλερ με +60-70χλμ...
απο την στιγμη που βγαζουν τα ποδηλατα τους στον δρομο, και πανε με 20χλμ/ωρα θα πρεπει να μαθουν οτι ολοι οι υπολοιποι δεν ειμαστε υποχρεωμενοι ή να κοψουμε ή να αλλαξουμε λωριδα/βγουμε στο αντιθετο...

φιλερ και ανεμιστηρακι....και απο την φορα να τους φυγουν και τα ρουχα...:lol:

nik69
11/04/2018, 19:28
[QUOTE=spyrval;2929173]

γι'αυτο και εγω οπου τους βρισκω, οσο χωρο και να εχω και οσοι και να ειναι, τους περναω φιλερ με +60-70χλμ...
απο την στιγμη που βγαζουν τα ποδηλατα τους στον δρομο, και πανε με 20χλμ/ωρα θα πρεπει να μαθουν οτι ολοι οι υπολοιποι δεν ειμαστε υποχρεωμενοι ή να κοψουμε ή να αλλαξουμε λωριδα/βγουμε στο αντιθετο...

φιλερ και ανεμιστηρακι....και απο την φορα να τους φυγουν και τα ρουχα...:lol:

Μερικά κουβέντες δεν είναι αστείες.
Υπάρχουν ποδηλάτες και "ποδηλάτες". Δεν είναι όλοι οργανωμένοι σε ομάδες , δεν ξέρουν από κανόνες κυκλοφορίας γιατί απλά δεν έχουν δίπλωμα.
Το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει είναι να προσπαθεί να διασχίσει κάθετα τον δρόμο μπροστά σου χωρίς να ρίξει μια ματιά στον δρόμο. Απλά δεν έχεις χρονικό περιθώριο να αντιδράσεις.
Δύο φορές μου έχει τύχει. Στην 1η ήμουν με το αυτοκίνητο και ο Αλβανός τυνάχτηκε στο χωράφι χωρίς ευτυχώς να πάθει τίποτα. Στην 2η όμως με την μηχανή
κινδύνεψα να σκοτωθώ εγώ και ένα κοριτσάκι γύρω στα 15.
Και τα συμβάντα ήταν σε επαρχιακό δρόμο και όχι μέσα σε αστικό περιβάλλον .

Ο κανόνας είναι ότι προσπερνάς το πολύ με 30-40 Km/h διαφορά.
Το ότι μπορεί κάποιος να είναι άριστος οδηγός δεν λέει και πολλά πράγματα. Δυστυχώς στους δημόσιους δρόμους πλειοψηφία είναι οι ανίκανοι άσχετα με το τι οδηγούν

https://www.youtube.com/watch?v=dNFaAqS2f18

SONone
11/04/2018, 22:52
Λοιπόν να τα ξανά πούμε και φέτος.

αγαπητοί ποδηλάτες, εποχιακοί και μη, είτε σας αρέσει είτε οχι απο την στιγμή που κινήστε στο οδικό δίκτυο
1) πρέπει να έχετε ασφάλεια (αστικής ευθύνης) , αλλιώς στο πεζοδρόμιο και στα πάρκα γρήγορα.
2) να τηρείτε τον κοκ
3) να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό όπως ορίζει ο κοκ για τους χρήστες του οδικού δικτύου και εξοπλισμό στο όχημα σας όπως καθρέπτες , ηχητικό σήμα (κόρνα)
4) να πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας (έστω και 1€ τον χρόνο)
5) να έχετε πινακίδα στο όχημα σας όπως προβλέπει η νομοθεσία( νομίζω ειναι 1χλμ μακρυά απο την οικία σου θες πινακίδα)
6) να κινήστε οπου και οπως προβλέπει ο κοκ. οπως τα 50αρια δεν πανε παντού ή τροχήλατα οχήματα χωρίς φως σε επαρχιακές οδούς

και τέλος για τους αυτοκτονικούς ταλιμπαν ποδηλάτες, οσο για τις απαγορεύσεις κτλπ κτλπ εχω ξανά πει οτι φυσικά και μπορείτε να πατε σε κάποιους δρόμους. όπως και η κόρη μου μπορεί να παει στις 3 τα ξημερώματα στην ομονοια με μινι φούστα, κανεις δεν το απαγορεύει ομως για δικη της ασφάλεια δεν πάει.

σε οποιον δεν αρεσει αυτο χεστήκαμε. να κανει τα παράπονα του στον υπουργό.

TsoliasGR
11/04/2018, 22:54
SONone να αγιασει το στομα σου

George_M.
11/04/2018, 23:08
Mια χαρά είναι το ποδήλατο και πολλοί που οδηγούμε μοτοσυκλέτα κάνουμε και ποδήλατο.
Η προπόνηση ποδηλασίας δρόμου ανέκαθεν γινόταν σε δρόμο και όχι σε ποδηλατόδρομους.

Συμφωνώ ότι είναι πολύ επικίνδυνο για Αθήνα και ειδικά για ταχείας κυκλοφορίας οδούς όπως η Ποσειδώνος και η Κηφισίας όπου τα Σ/Κ κάνουν την προπόνησή τους ποδηλάτες. Ακόμα όμως και αν και πας για προπόνηση στην ιδανική διαδρομή Διονύσου-Νέας Μάκρης, κινδυνεύεις εξίσου με τις προαναφερθείσες οδούς..όλο και κάποιο αμάξι μπορεί να πέσει επάνω σου ακόμα και μοτοσυκλέτα.

Οι μαζώξεις της Παρασκευής είναι ένα γελοίο φαινόμενο (δεν ξέρω αν συμβαίνει ακόμα) με νεο-ποδηλάτες που σε καμία περίπτωση δε χαρακτηρίζουν το σύνολο των παιδιών που κάνουν σοβαρή προπόνηση.

Υ.Γ: στα πάσα του εξωτερικού μια χαρά συμβιώνουν αρμονικά ποδηλάτες και μοτοσυκλέτες, μόνο εδώ δεν κάνουμε ούτε με τα ρούχα μας.

:beer:

ggs
12/04/2018, 05:30
Η Αθήνα δεν είναι για κανένα όχημα.
Πόσο μάλλον, αν ο οδηγός είναι νευρικός.

Το πρόβλημα για τις μηχανές (και για όλους)δεν είναι οι ποδηλατες αλλά τα αυτοκίνητα.

Μακάρι να παραταγαν τα αυτοκίνητα και να έπαιρναν ποδήλατα.

Βασικά, μακάρι να απαγορεύονταν όλα τα μηχανοκίνητα τουλάχιστον στο κέντρο.

Οι μεγάλοι χαμένοι σε όλο αυτό που λέγεται κίνηση και κυκλοφορία σε μια πόλη,είναι ως συνήθως οι πιο αδύναμοι(και εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν προτεραιότητα).
Δηλαδή, ΑΜΕΑ,οι πεζοί ,μετά τα ΜΜΜ, μετά οι ποδηλάτες, μετά οι μηχανές κλπ

doctoras
12/04/2018, 07:21
Προσπάθησε να τους προσπεράσεις εδώ, σε συνεχόμενες στροφές, με ασφάλεια, με αυτοκίνητο:

394755

Καλή τύχη, Σουμάχερ!

Ούτε εμένα εμποδίζουν. Δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο. Έγραψα ότι τους άλλους εμποδίζουν και κινδυνεύουν να με σκοτώσουν με τους ηλίθιους ελιγμούς τους. :p

Δε διαφωνώ. Γιατί κινούνται παράλληλα 2-3 μαζί και πιάνουν ολόκληρη τη λωρίδα, σπρώχνοντας όλους τους υπόλοιπους χρήστες της οδού σε παρανομίες (και ρίσκο ατυχήματος), μπορείς να μου εξηγήσεις;

Το θέμα των φαναριών και των στοπ ας μην το πιάσουμε καν. Τελευταία φορά που έγινε αυτή η συζήτηση, κάποιος είπε ότι δε σταματάει στα φανάρια επειδή "ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΑ" και το εννοούσε και νόμιζε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και νόμιμο. :lol: :lol: :lol: :lol:

την ίδια ώρα στην φωτογραφία που τους κράζεις εσύ πας με 115km/h σε επαρχιακό που σε στροφές έχει ανώτατη 60km/h και μέγιστη επιτρεπόμενη σε ευθείες 90Km/h

και οι κατσίκες/αγελάδες/αγριογούρουνα που σκάνε μύτη στους δρόμους δεν έχουν αστική ευθύνη να μαζευτούμε να κράξουμε γιατί σε περίπτωση τροχαίου δεν αποζημιωνόμαστε

οι δρόμοι ανήκουν σε όλους, ας μάθουμε να μοιραζόμαστε να είμαστε υπομονετικοί και με αυτοκριτική για αυτό που συμβαίνει με τις παραβιάσεις του κοκ

Vice
12/04/2018, 07:59
την ίδια ώρα στην φωτογραφία που τους κράζεις εσύ πας με 115km/h σε επαρχιακό που σε στροφές έχει ανώτατη 60km/h και μέγιστη επιτρεπόμενη σε ευθείες 90Km/h

και οι κατσίκες/αγελάδες/αγριογούρουνα που σκάνε μύτη στους δρόμους δεν έχουν αστική ευθύνη να μαζευτούμε να κράξουμε γιατί σε περίπτωση τροχαίου δεν αποζημιωνόμαστε

οι δρόμοι ανήκουν σε όλους, ας μάθουμε να μοιραζόμαστε να είμαστε υπομονετικοί και με αυτοκριτική για αυτό που συμβαίνει με τις παραβιάσεις του κοκ

Εξισώνεις τις κατσίκες και τις αγελάδες με τους ποδηλάτες όσον αφορά την αντίληψη και την ευφυΐα; Οι τελευταίοι έχουν το πλεονέκτημα της επιλογής, δεν στηρίζονται στο ένστικτο για την επιβιωση και τις επιλογές τους.

BLiTzER
12/04/2018, 08:15

Εγώ μπορώ να διαχειριστώ αυτή την ταχύτητα σε άδειο δρόμο, εκτός κατοικημένης περιοχής και δεν ενοχλώ κανέναν. Δεν είμαι τροχονόμος να τους γράψω για τις παραβάσεις τους, δεν το πήγα ποτέ εκεί. Αυτό που έγραψα είναι ότι είναι κίνδυνος-θάνατος. Πρέπει να ποστάρω επόμενα πλάνα που αυτοκίνητα τους προσπερνούν, περνώντας στο αντίθετο ρεύμα, πάνω σε τυφλές στροφές, γιατί δεν μπορούν να κινούνται με 12 χλμ/ώρα όπως εκείνοι και, φυσικά, δεν υπάρχει πουθενά αρκετός χώρος για να περάσεις με ασφάλεια, επειδή κινούνται παράλληλα.

Ο παραλληλισμός σου τουλάχιστον ατυχής, δεν τον σχολιάζω καν.

Όχι, οι δρόμοι δεν ανήκουν σε όλους. Ο Χάρης τα είπε παραπάνω μια χαρά.

devil's animal
12/04/2018, 08:46
Μερικά κουβέντες δεν είναι αστείες.
Υπάρχουν ποδηλάτες και "ποδηλάτες". Δεν είναι όλοι οργανωμένοι σε ομάδες , δεν ξέρουν από κανόνες κυκλοφορίας γιατί απλά δεν έχουν δίπλωμα.

Ο κανόνας είναι ότι προσπερνάς το πολύ με 30-40 Km/h διαφορά.

μα δεν το ειπα για αστειο...
οταν καποιος παρενοχλει, πρεπει να μαθει οτι θα τον παρενοχλουν κιολας...

και γιατι πρεπει να ειναι σε δημοσιο δρομο ο ποδηλατης χωρις διπλωμα?

απο την στιγμη που βγαινουν σε κεντρικες αρτηριες και χρησιμοποιουν τον δρομο πρεπει να ξερουν οτι ολο αυτο διεπεται απο καποιους κανονες...
υπαρχει προστιμο ακομα και για βραδυπορια στον ΚΟΚ...

Bladerunner
12/04/2018, 09:00
Έχω κινδυνέψει από ποδήλατο - πραγματικά - μόνο μια φορά: Στην έξοδο τυφλής ανηφορικής δεξιάς είδα στη μέση του ρεύματός μου ποδηλάτη να αγκομαχάει με ορθοπεταλιά να βγάλει την ανηφόρα.

Έχω κινδυνέψει, παραδόξως, λίγες φορές από ταξί και πολλές από αυτοκίνητα. Εξίσου πολλά προβλήματα όμως μου έχουν δημιουργήσει μηχανάκια!

Έχει ξαναγραφτεί. Ο μαλάκας παραμένει μαλάκας ανεξάρτητα του τι οδηγεί. Ας κοιτάξουμε να είμαστε εμείς όσο γίνεται σωστοί και προνοητικοί, και να εκπαιδεύσουμε όσο περνάει από τα χέρι μας τα μικρά παιδιά.

Όταν πηγαίνω με 250+ στην εθνική, όταν ξύνω στον Μπράλο, όταν κυνηγιέμαι μέσα στην πόλη, είναι μαλακία να νουθετώ ή κατακρίνω.

yannis24
12/04/2018, 09:13

Προσπάθησε λοιπόν ένα Σαββατο ή μια Κυριακη απο την Παλαια Φωκαια και μετα (μεχρι Σουνιο) να προσπερασεις ενα τσουρμο ποδηλατες.....χωρις να κινδυνεψεις εσυ και η οικογενεια σου, χωρις να θεσεις σε κινδυνο τους ποδηλατες, χωρις, χωρις κτλ.......

VANDA
12/04/2018, 10:09
Νομίζω είναι μόδα το τέρμα αριστερά. Χθες το απόγευμα ήταν ένας εδώ..

394756

Δε φαινόταν κιόλας, δίπλα από διάφορα suv που ξαφνικά κόβανε δεξιά να μην τον πατήσουν. Τις προάλλες, είδα έναν εδώ..

394757

Τα ίδια.. με μεγαλύτερες ταχύτητες στο δρόμο. Όταν έφτανε, δε, σε κόκκινο φανάρι πήγαινε διαγώνια μέχρι τέρμα δεξιά για να τσεκάρει και να περάσει (με κόκκινο, βέβαια).
Σε άλλες περιπτώσεις κόκκινου που δε βρίσκουν τρύπα να το σφάξουν, κάθονται και κάνουν τον ζογκλέρ (πήγαινε-έλα στη διάβαση-αργή ευθεία φάση.. ή μάλλον αργό φιδάκι) γιατί για κάποιο λόγο δεν μπορούν να κατεβάσουν πόδι, είναι δύσκολο, το 'χουν για ήττα.. δεν ξέρω.

Αλλά ναι, δεν κινδυνεύεις περισσότερο από δαύτους από ό,τι από όλους τους υπόλοιπους, τουλάχιστον μέσα στην Αθήνα. Παρόμοιες βλακείες κάνουν και πεζοί (που ξεφυτρώνουν να περάσουν τη λεωφόρο σε ΚΟΥΦΑ σημεία.. και να λες ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ σκαρφάλωσε μπαριέρες και θάμνους;!) και αυτοκίνητα με το μυαλό των οδηγών μόνο στο κινητό.. και παπάκια και μηχανάκια και και.
Δε βαριέσαι ποτέ στο δρόμο. :ufo:

Aggelos_SV
12/04/2018, 11:21
Νομίζω είναι μόδα το τέρμα αριστερά. Χθες το απόγευμα ήταν ένας εδώ..

Σε άλλες περιπτώσεις κόκκινου που δε βρίσκουν τρύπα να το σφάξουν, κάθονται και κάνουν τον ζογκλέρ (πήγαινε-έλα στη διάβαση-αργή ευθεία φάση.. ή μάλλον αργό φιδάκι) γιατί για κάποιο λόγο δεν μπορούν να κατεβάσουν πόδι, είναι δύσκολο, το 'χουν για ήττα.. δεν ξέρω.

Υποθέτω ότι ο λόγος που δεν κατεβάζουν πόδι κάποιοι είναι πως βαριούνται να ξεκουμπώνουν-ξανακουμπώνουν, παπούτσι-πετάλι.

394760

BLiTzER
12/04/2018, 11:33
Υποθέτω ότι ο λόγος που δεν κατεβάζουν πόδι κάποιοι είναι πως βαριούνται να ξεκουμπώνουν-ξανακουμπώνουν, παπούτσι-πετάλι.

394760

Ε ναι, είναι πολύ χρήσιμο και ασφαλές αυτό στην Κηφισίας. Σιγά μη χρειαστεί να κατεβάσεις πόδι για οποιονδήποτε λόγο. Ειδικά αν είσαι ο γρήγορος της γειτονιάς και κινείσαι στην αριστερή λωρίδα.

doctoras
12/04/2018, 12:19
Εγώ μπορώ να διαχειριστώ αυτή την ταχύτητα σε άδειο δρόμο, εκτός κατοικημένης περιοχής και δεν ενοχλώ κανέναν. Δεν είμαι τροχονόμος να τους γράψω για τις παραβάσεις τους, δεν το πήγα ποτέ εκεί. Αυτό που έγραψα είναι ότι είναι κίνδυνος-θάνατος. Πρέπει να ποστάρω επόμενα πλάνα που αυτοκίνητα τους προσπερνούν, περνώντας στο αντίθετο ρεύμα, πάνω σε τυφλές στροφές, γιατί δεν μπορούν να κινούνται με 12 χλμ/ώρα όπως εκείνοι και, φυσικά, δεν υπάρχει πουθενά αρκετός χώρος για να περάσεις με ασφάλεια, επειδή κινούνται παράλληλα.

Ο παραλληλισμός σου τουλάχιστον ατυχής, δεν τον σχολιάζω καν.

Όχι, οι δρόμοι δεν ανήκουν σε όλους. Ο Χάρης τα είπε παραπάνω μια χαρά.

ενα τελευταίο ποστ απο μένα

Δεν χρειάζεται να ποστάρεις τίποτα περισσότερο ο κάθε οδηγός οχήματος είναι υπεύθυνος να κινείται με ασφάλεια μέσα στα πλαίσια του κοκ. Για τις προσπεράσεις που εκθειάζεις υπάρχουν προβλεπόμενα σημεία που μπορούν να προσπεράσουν με ασφάλεια. Εαν χώνονται σε προσπεράσεις μέσα στροφές κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και εκφοβίζοντας εσένα (και κάθε εσένα) που κινείσαι πολύ πάνω απο τα όρια του κοκ δεν φταίνε οι ποδηλάτες.

οι ποδηλάτες μου εξήγησαν και όπως αντιλαμβάνομαι έχουν δίκιο, πηγαίνουν σε διάταξη ρισκάροντας την ζωή τους να παρασυρθούν απο μεγαλύτερο όχημα λιγότερο απο ότι αν πηγαίνει ο ένας πίσω απο τον άλλο. Διαφορετικά α)δεν είναι αρκούντως μεγάλο το πλάτος συνεπώς μικρότερη επιφάνεια των σημάνσεων των φωσφορούχων και β) τους περνάνε με πολλά χιλιόμετρα (ο μεγαλύτερος κίνδυνος παράσυρσης) για να μην βγουν όπως λες στο αντίθετο ρεύμα.

Πέρα από αυτά δεν έχεις συναντήσει σε ορεινό επαρχιακό στενό δίκτυο επικαθήμενο φορτηγό φορτωμένο τέρμα να ανεβαίνει με 30km/h ή να κατεβαίνει με 20km/h με κλαπέτο με ουρά 15 οχήματα τουλάχιστο και αυτοκίνητα να κάνουν μαλ@κίες? Γιατι να μην τα βάλουμε με τους νταλικέριδες? Μαλ@κες και αυτοί

τα "ζωντανά" τα έθεσα γιατι κάποιος φίλος απο πάνω ανέφερε περι αστικής ευθύνης

και τέλος έχω ακούσει πολλούς με παρόμοιο "ανθρωπιστικό" μένος να καταφευγονται ενάντια σε αποβράσματα μαλήτες μηχανόβιους, με αυτή την λογική εχουν δίκιο και αυτοί άρα τους επιβεβαιώνεις-τε όσοι συμφωνήστε οτι οι δρόμοι ανήκουν σε συγκεκριμένους..

BLiTzER
12/04/2018, 12:28
ενα τελευταίο ποστ απο μένα

Δεν χρειάζεται να ποστάρεις τίποτα περισσότερο ο κάθε οδηγός οχήματος είναι υπεύθυνος να κινείται με ασφάλεια μέσα στα πλαίσια του κοκ. Για τις προσπεράσεις που εκθειάζεις υπάρχουν προβλεπόμενα σημεία που μπορούν να προσπεράσουν με ασφάλεια. Εαν χώνονται σε προσπεράσεις μέσα στροφές κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και εκφοβίζοντας εσένα (και κάθε εσένα) που κινείσαι πολύ πάνω απο τα όρια του κοκ δεν φταίνε οι ποδηλάτες.

οι ποδηλάτες μου εξήγησαν και όπως αντιλαμβάνομαι έχουν δίκιο, πηγαίνουν σε διάταξη ρισκάροντας την ζωή τους να παρασυρθούν απο μεγαλύτερο όχημα λιγότερο απο ότι αν πηγαίνει ο ένας πίσω απο τον άλλο. Διαφορετικά α)δεν είναι αρκούντως μεγάλο το πλάτος συνεπώς μικρότερη επιφάνεια των σημάνσεων των φωσφορούχων και β) τους περνάνε με πολλά χιλιόμετρα (ο μεγαλύτερος κίνδυνος παράσυρσης) για να μην βγουν όπως λες στο αντίθετο ρεύμα.

Πέρα από αυτά δεν έχεις συναντήσει σε ορεινό επαρχιακό στενό δίκτυο επικαθήμενο φορτηγό φορτωμένο τέρμα να ανεβαίνει με 30km/h ή να κατεβαίνει με 20km/h με κλαπέτο με ουρά 15 οχήματα τουλάχιστο και αυτοκίνητα να κάνουν μαλ@κίες? Γιατι να μην τα βάλουμε με τους νταλικέριδες? Μαλ@κες και αυτοί

τα "ζωντανά" τα έθεσα γιατι κάποιος φίλος απο πάνω ανέφερε περι αστικής ευθύνης

και τέλος έχω ακούσει πολλούς με παρόμοιο "ανθρωπιστικό" μένος να καταφευγονται ενάντια σε αποβράσματα μαλήτες μηχανόβιους, με αυτή την λογική εχουν δίκιο και αυτοί άρα τους επιβεβαιώνεις-τε όσοι συμφωνήστε οτι οι δρόμοι ανήκουν σε συγκεκριμένους..

Δεν υπάρχουν σημεία όπου μπορείς να προσπεράσεις στον συγκεκριμένο δρόμο, γιατί έχει παντού διπλή διαχωριστική, οπότε - τεχνικά - είσαι παντού παράνομος. Αλλά δε γίνεται να κινείσαι με 10 χλμ/ώρα για 5 χιλιόμετρα, επειδή κάποιοι επέλεξαν να κάνουν το κέφι τους σε ΑΥΤΟΝ τον δρόμο, γράφοντας τους πάντες στα μπαλάκια τους, γιατί είναι ΟΙ ΓΑΜΑΤΟΙ. Το καταλαβαίνεις, φαντάζομαι. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ξαναλέω, ΔΕΝ ενοχλούν εμένα, ούτε είναι οι ίδιοι επικίνδυνοι, αλλά τον μέσο οδηγό τετράτροχου τον ενοχλούν και τον κάνουν ΠΟΛΥ επικίνδυνο.

Η ταχύτητά μου στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι παντελώς άσχετη με το θέμα και κλασική μέθοδος αποπροσανατολισμού από το πραγματικό πρόβλημα. Και με 30 να πήγαινα, πάλι ο ίδιος ακριβώς κίνδυνος καραδοκούσε. Εκτός αν θεωρείς ότι όταν δεις αυτοκίνητο ανάποδα στο ρεύμα σου, με 30 χλμ/ώρα, σε τυφλή στροφή, θα μπορέσεις να αντιδράσεις.

Ακόμα λιγότερο κινδυνεύουν αν κάνουν ποδήλατο στην αυλή τους ή στους παράδρομους ή έξω από το ΣΕΦ. Άρα ας κάνουν αυτό κι όχι να κινούνται στην παραλιακή πιάνοντας ολόκληρες λωρίδες, νομίζοντας ότι είναι ασφαλείς (και θέτοντας σε κίνδυνο όλους τους υπόλοιπους).

Ναι, φυσικά, έχω συναντήσει αργό όχημα σε ορεινά, ανηφορικά κομμάτια (ΠΕΟ Λαμίας-Λάρισας κανείς; ), όπου δεν μπορείς να προσπεράσεις με ασφάλεια για αρκετά χιλιόμετρα, αλλά κινούνται με σχετικά φυσιολογικές ταχύτητες για τον δρόμο (άσχετα αν τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν πιο γρήγορα), οπότε δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις. Άσε που έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Οι ποδηλάτες δεν έχουν δικαίωμα να κινούνται έτσι. Αλλά, κυρίως, είναι θέμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ.

Ο φίλος έχει, φυσικά, δίκιο περί αστικής ευθύνης. Γιατί να πληρώσω εγώ από την τσέπη μου την ανευθυνότητα κάθε ποδηλάτη, επειδή ο ίδιος δεν έχει ασφάλεια; Πώς μπορεί να συγκριθεί ο εκάστοτε χρήστης της οδού με ένα "ζωντανό"; Σε ποιο επίπεδο ακριβώς; Αδυνατώ να κατανοήσω.

Και οι περισσότεροι μοτοσικλετιστές τα ίδια σκατά είναι (είμαστε) και όλοι γενικώς. Αλλά εδώ μιλάμε για τους ποδηλάτες και τις δικές τους μαλακίες.

sniper
12/04/2018, 12:31
Το ποδήλατο είναι εκτός των άλλων και μέσο μετακίνησης. Δυστυχώς ακόμα αντιμετωπίζεται σαν παιδικό παιχνίδι. Και όλοι στηριζόμαστε στην καλή προαίρεση του αναβάτη του.

Το τι βλέπω, ειδικά στην επαρχία τώρα το Πάσχα παραλίγο να πάθω δύο ανακοπές, από παιδιά/γέρους/νέους είναι φρίκη.

Ας προσέχουμε εμείς, αυτοί δεν νομίζω ότι από μόνοι τους θα βάλουν ποτέ μυαλό.

kordix
12/04/2018, 12:40
Οι μοτοσυκλετιστές κραζουν τους ποδηλάτες, οι χωμάτινοι τους κουρσάδες, οι downhill-άδες και οι MTB enduro τους xc-άδες γιατί τους χαλανε τους χρόνους στο strava, οι περιπατητές βρίζουν ότι εχει ρόδα, οι ΙΧήδες βρίζονται μεταξύ τους κολλημένοι στην κίνηση, οι σκουτεράδες βρίζουν τους εαυτούς τους που πηγαν και αγορασαν μπανιέρες, όλοι μαζί βρίζουν τους εντουράδες αλλά στα αυτά τους αυτοί, οι ποδηλάτες κράζουν τους λεωφορειατζήδες, το επιβατικό κοινό βριζει την ατιμη καινωνία, οι φορτηγατζήδες βρίζουν λογω φύσης επαγγέλματος, οι 4 κύλινδροι βρίζουν τους 2 κύλινδρους, οι μπόξερ τους v2, οι ντουκατίστι και να βρίζουν δεν ακούγονται λόγω ξηροκάμπανου, οι ντελιβεράδες βρίζονται τηλεφωνικά ή με sms την ωρα που οδηγάνε, και... κάπου εκεί στο βάθος, βλέπω ενα τροχονόμο να βρίζει την καταραμένη την τυχη του που δεν πέρασε τότε στις πανελληνιες.

Γ@μώ την τρέλα μου δηλαδή.

Panos76
12/04/2018, 12:48
Γ@μώ την τρέλα μου δηλαδή.

https://www.youtube.com/watch?v=LUE4J-qG5ac

LOUKILOUK
12/04/2018, 13:07
Έχω κινδυνέψει από ποδήλατο - πραγματικά - μόνο μια φορά: Στην έξοδο τυφλής ανηφορικής δεξιάς είδα στη μέση του ρεύματός μου ποδηλάτη να αγκομαχάει με ορθοπεταλιά να βγάλει την ανηφόρα.

Έχω κινδυνέψει, παραδόξως, λίγες φορές από ταξί και πολλές από αυτοκίνητα. Εξίσου πολλά προβλήματα όμως μου έχουν δημιουργήσει μηχανάκια!

Έχει ξαναγραφτεί. Ο μαλάκας παραμένει μαλάκας ανεξάρτητα του τι οδηγεί. Ας κοιτάξουμε να είμαστε εμείς όσο γίνεται σωστοί και προνοητικοί, και να εκπαιδεύσουμε όσο περνάει από τα χέρι μας τα μικρά παιδιά.

Όταν πηγαίνω με 250+ στην εθνική, όταν ξύνω στον Μπράλο, όταν κυνηγιέμαι μέσα στην πόλη, είναι μαλακία να νουθετώ ή κατακρίνω.

Απλός, λογικός, αυτοκριτικός, ουσιαστικός... :beer:

Δεν υπάρχουν ποδηλάτες, μηχανάκηδες, αυτοκινητάκιδες, πεζοί, ταρίφες, ντελιβεράδες κτλ κτλ....υπάρχουν οδηγοί/άνθρωποι που σέβονται τους κανόνες και τους υπόλοιπους οδηγούς και άλλοι που τα έχουν όλα γραμμένα...
Ευτυχώς ζω στο εξωτερικό και έχω εμπειρεία και από μια διαφορετική κοινωνία από αυτή που μεγάλωσα, η οποία σέβετε κανόνες, νόμους, ανθρώπους και μπορείς να οδηγείς κάθε μέρα με ότι μεταφορικό μέσω θες χωρίς να νοιώθεις έχθρα, κίνδυνο, θυμό, επιθετικότητα ή φόβο...
Κυκλοφορώ με ποδήλατο για την δουλειά μου, βγαίνω με την μηχανή μου βόλτα και όποτε χρειαστεί οδηγώ και το αυτοκίνητο της γυναίκας μου. Με ποιους να τα βάλω, με τους μηχανόβιους, τους ποδηλάτες ή τους αυτοκινητιστές? Πόσο να διχαστώ ποια?
Φυσικά και εδώ υπάρχουν και παρανομούντες, και φυσικά από όλες τις κατηγορίες οδηγών, και φυσικά και από μένα κάποιες φορές, και φυσικά και με συνέπειες εννίοτε... Αλλά αυτό είναι η εξέρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα....
Μπορούμε να κυκλοφορούμε όλοι στο δρόμο χωρίς πρόβλημα, είναι εφικτό, το βιώνω... Αυτοκριτική και σεβασμός χρειάζετε βασικά...
Διάβασα εδώ μέσα πολλά τραγικά δυστυχώς, απογοήτευση, κρίμα...για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκα ότι το να καβαλάς μηχανή δεν σε κάνει ποιο ανοιχτόμυαλο, ποιο δημοκρατικό, ποιο προοδευτικό κάτι ξεχωριστό τελοσπάντων όπως νομίζουν πολλοί, όπως νόμιζα και εγώ, πριν 25 χρόνια όταν πρωτόκαβαλούσα...
Δυστυχώς στην Ελλάδα όλη μας η ενέργεια και η ανυπομονησία εξαντλείτε στον δρόμο προς την δουλειά... εκεί βιαζόμαστε και γινόμαστε ανταγωνιστικοί όσο δεν πάει...όταν φτάσουμε χαλαρώνουμε και χάνουμε κάθε όρεξη για ταχύτητα...
Επίσης είμαστε πολύ δυνατοί στην αυστηρή κριτική για τους άλλους αλλά πάντα βρίσκουμε ένα καλό λόγο για το εαυτό μας να καταπατάμε νόμους και κανόνες μη σεβόμενοι τους υπόλοιπους, πχ τα όρια ταχύτητας είναι πολύ κάτω των οδηγικών μας ικανοτήτων, για τα κράνοι είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα αν θα τα φοράμε ή ΟΧΙ και τα πεζοδρόμια είναι υπεραρκετά για τους πεζούς οπότε μπορούμε να παρκάρουμε το μηχανάκι μας πάνω τους ενώ απόλαμβάνουμε τον φραπουτσίνο μας στο διπλανό τραπεζάκι ή ίσως και καμιά τσιπουρομπίρα (πάντα με μεζέ), μιας και τα όρια στα αλκοτέστ είναι για φλώρους και όχι για μας τα παλικάρια τους μηχανόβιους που αντέχουμε πολύ παραπάνω...
Τα σέβη μου :wave2:

Aggelos_SV
12/04/2018, 13:15
Ε ναι, είναι πολύ χρήσιμο και ασφαλές αυτό στην Κηφισίας. Σιγά μη χρειαστεί να κατεβάσεις πόδι για οποιονδήποτε λόγο. Ειδικά αν είσαι ο γρήγορος της γειτονιάς και κινείσαι στην αριστερή λωρίδα.

Εαν κάποιος κινείται στην αριστερή λωρίδα είναι προφανώς ηλίθιος, εξίσου ηλίθιος με τον ηλίθιο που (δεν) κάνει διήθηση μεταξύ αριστερής-μεσαίας με 30-40 κι έχει δημιουργήσει αφενός ένα τρενάκι 200 μέτρων από πίσω του, αφετέρου 5-10 υπερεκνευρισμένους που έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους.

Για το "πολύ χρήσιμο και ασφαλές"...είναι εντελώς άκυρο το σχόλιο. Μια χαρά ξεκουμπώνει το παπούτσι και μια χαρά κατεβάζει πόδι, αρκεί να έχει μια έστω μικρή εμπειρία ο ποδηλάτης.
Αν ο άλλος δεν μπορεί ή βαριέται να ξεκουμπώσει (για να μην "ζοριστεί" στην επικείμενη εκκίνηση) είναι κατ'εμέ δική του βλακεία να κυκλοφορεί σε τέτοιο -και όχι μόνο- δρόμο.

BLiTzER
12/04/2018, 13:20
Εαν κάποιος κινείται στην αριστερή λωρίδα είναι προφανώς ηλίθιος, εξίσου ηλίθιος με τον ηλίθιο που (δεν) κάνει διήθηση μεταξύ αριστερής-μεσαίας με 30-40 κι έχει δημιουργήσει αφενός ένα τρενάκι 200 μέτρων από πίσω του, αφετέρου 5-10 υπερεκνευρισμένους που έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους.

Για το "πολύ χρήσιμο και ασφαλές"...είναι εντελώς άκυρο το σχόλιο. Μια χαρά ξεκουμπώνει το παπούτσι και μια χαρά κατεβάζει πόδι, αρκεί να έχει μια έστω μικρή εμπειρία ο ποδηλάτης.
Αν ο άλλος δεν μπορεί ή βαριέται να ξεκουμπώσει (για να μην "ζοριστεί" στην επικείμενη εκκίνηση) είναι κατ'εμέ δική του βλακεία να κυκλοφορεί σε τέτοιο -και όχι μόνο- δρόμο.

Συμφωνούμε σε όλα τότε. :beer: Και έχεις πιάσει ακριβώς το νόημα του θέματός μου. Δεν είναι ο ΚΟΚ, δεν είναι το ποιος είναι πιο παράνομος από τον άλλον (όλοι είμαστε παράνομοι πάνω-κάτω), αλλά το πώς να σέβεσαι τους υπόλοιπους χρήστες και να μη δημιουργείς πρόβλημα στην κίνησή τους (σαν πεζός, ποδηλάτης, μοτοσυκλετιστής, αυτοκινητιστής ή οτιδήποτε).

Περί ξεκουμπώματος, έγραψες ότι δεν πατάνε για να μην ξεκουμπώνουν, οπότε υπέθεσα ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Άρα ουσιαστικά το δικό σου - πρώτο - σχόλιο είναι άκυρο, αφού δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνουν. ΧΑ! :p

buckley
12/04/2018, 13:54
Απλός, λογικός, αυτοκριτικός, ουσιαστικός... :beer:

Δεν υπάρχουν ποδηλάτες, μηχανάκηδες, αυτοκινητάκιδες, πεζοί, ταρίφες, ντελιβεράδες κτλ κτλ....υπάρχουν οδηγοί/άνθρωποι που σέβονται τους κανόνες και τους υπόλοιπους οδηγούς και άλλοι που τα έχουν όλα γραμμένα...
Ευτυχώς ζω στο εξωτερικό και έχω εμπειρεία και από μια διαφορετική κοινωνία από αυτή που μεγάλωσα, η οποία σέβετε κανόνες, νόμους, ανθρώπους και μπορείς να οδηγείς κάθε μέρα με ότι μεταφορικό μέσω θες χωρίς να νοιώθεις έχθρα, κίνδυνο, θυμό, επιθετικότητα ή φόβο...
Κυκλοφορώ με ποδήλατο για την δουλειά μου, βγαίνω με την μηχανή μου βόλτα και όποτε χρειαστεί οδηγώ και το αυτοκίνητο της γυναίκας μου. Με ποιους να τα βάλω, με τους μηχανόβιους, τους ποδηλάτες ή τους αυτοκινητιστές? Πόσο να διχαστώ ποια?
Φυσικά και εδώ υπάρχουν και παρανομούντες, και φυσικά από όλες τις κατηγορίες οδηγών, και φυσικά και από μένα κάποιες φορές, και φυσικά και με συνέπειες εννίοτε... Αλλά αυτό είναι η εξέρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα....
Μπορούμε να κυκλοφορούμε όλοι στο δρόμο χωρίς πρόβλημα, είναι εφικτό, το βιώνω... Αυτοκριτική και σεβασμός χρειάζετε βασικά...
Διάβασα εδώ μέσα πολλά τραγικά δυστυχώς, απογοήτευση, κρίμα...για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκα ότι το να καβαλάς μηχανή δεν σε κάνει ποιο ανοιχτόμυαλο, ποιο δημοκρατικό, ποιο προοδευτικό κάτι ξεχωριστό τελοσπάντων όπως νομίζουν πολλοί, όπως νόμιζα και εγώ, πριν 25 χρόνια όταν πρωτόκαβαλούσα...
Δυστυχώς στην Ελλάδα όλη μας η ενέργεια και η ανυπομονησία εξαντλείτε στον δρόμο προς την δουλειά... εκεί βιαζόμαστε και γινόμαστε ανταγωνιστικοί όσο δεν πάει...όταν φτάσουμε χαλαρώνουμε και χάνουμε κάθε όρεξη για ταχύτητα...
Επίσης είμαστε πολύ δυνατοί στην αυστηρή κριτική για τους άλλους αλλά πάντα βρίσκουμε ένα καλό λόγο για το εαυτό μας να καταπατάμε νόμους και κανόνες μη σεβόμενοι τους υπόλοιπους, πχ τα όρια ταχύτητας είναι πολύ κάτω των οδηγικών μας ικανοτήτων, για τα κράνοι είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα αν θα τα φοράμε ή ΟΧΙ και τα πεζοδρόμια είναι υπεραρκετά για τους πεζούς οπότε μπορούμε να παρκάρουμε το μηχανάκι μας πάνω τους ενώ απόλαμβάνουμε τον φραπουτσίνο μας στο διπλανό τραπεζάκι ή ίσως και καμιά τσιπουρομπίρα (πάντα με μεζέ), μιας και τα όρια στα αλκοτέστ είναι για φλώρους και όχι για μας τα παλικάρια τους μηχανόβιους που αντέχουμε πολύ παραπάνω...
Τα σέβη μου :wave2:

Ο μοναδικός ποδηλάτης που τα λέει καλά ...
(γνώμη μου ε)

Panos76
12/04/2018, 14:06
Αν τα πράγματα ήταν όπως πρέπει (http://www.therackup.com/wp-content/uploads/2014/05/April-Rose-GIFs-1.gif), δεν θα κάναμε τώρα αυτή την κουβέντα. :D

Αλλά στην χώρα αυτή, δίκιο είναι το δίκιο το δικό μου.

buckley
12/04/2018, 14:16
Αν τα πράγματα ήταν όπως πρέπει (http://www.therackup.com/wp-content/uploads/2014/05/April-Rose-GIFs-1.gif), δεν θα κάναμε τώρα αυτή την κουβέντα. :D

Αλλά στην χώρα αυτή, δίκαιο είναι το δίκιο το δικό μου.

Βάλε ρε και τη συνέχεια με το ξανθό...

Panos76
12/04/2018, 14:20

έχουμε μεγάλες ηλικίες εδώ και δεν θέλω να προκαλώ το κοινό αίσθημα :p

devil's animal
12/04/2018, 14:20

....καβαλαει σε ενα κατανα και χανεται στο ηλιοβασιλεμα...

buckley
12/04/2018, 14:32
....καβαλαει σε ενα καναρινί κατανα και χανεται στο ηλιοβασιλεμα...

Βλέπεις καταργήσανε και το χρώμα οι μοδίστρες...

SONone
12/04/2018, 15:55
σχεδόν ολοι μας ξεκινήσαμε με ποδήλατο. αλλα οταν έπαιρνα το ποδήλατο να παω στο κέντρο η στην γλυφάδα οδηγούσα και προσπαθούσα οσο το δυνατόν να μην ενοχλώ. τωρα το 99,9% αυτων που οδηγούνε ποδήλατο ως επι το πλείστων νομίζουν οτι μας κατουράνε και ειναι καλύτεροι μια άρια ποδηλατική φυλή. ε οχι καργιολακια θα πληρώσετε οπως ολοι και αστική ευθύνη και τέλη Κυκλοφορίας και θα έχετε και φλας και καθρέπτες και κόρνα και πινακίδα στο μπουρδέλο σας , αν δεν σας αρέσει εχει φροντίσει η πολιτεία να έχετε σημεία να κάνετε ποδήλατο χωρίς να ενοχλείτε κανενα, αν δεν σας φτάνει να κάνετε οργανωμένα παράπονα στον αρμόδιο υπουργό. ααα ξέχασα τον ψηφίσατε και θα τον ξανα ψηφίσετε.

Aggelos_SV
12/04/2018, 18:56
ε οχι καργιολακια θα πληρώσετε οπως ολοι και αστική ευθύνη και τέλη Κυκλοφορίας και θα έχετε και φλας και καθρέπτες και κόρνα και πινακίδα στο μπουρδέλο σας , αν δεν σας αρέσει εχει φροντίσει η πολιτεία να έχετε σημεία να κάνετε ποδήλατο χωρίς να ενοχλείτε κανενα, αν δεν σας φτάνει να κάνετε οργανωμένα παράπονα στον αρμόδιο υπουργό.

Έτσι πληροφοριακά πάντως, σε κανονικές χώρες τα ποδήλατα (..για τα μπουρδέλα δεν ξέρω, δεν έχω πάει να γαμήσω επί πληρωμή) δεν πληρώνουν ούτε τέλη κυκλοφορίας ούτε αστική ευθύνη ούτε υποχρεώνονται να φέρουν φλας/καθρέφτες/πινακίδα/κόρνα.

BLiTzER
12/04/2018, 19:01
Έτσι πληροφοριακά πάντως, σε κανονικές χώρες τα ποδήλατα (..για τα μπουρδέλα δεν ξέρω, δεν έχω πάει να γαμήσω επί πληρωμή) δεν πληρώνουν ούτε τέλη κυκλοφορίας ούτε αστική ευθύνη ούτε υποχρεώνονται να φέρουν φλας/καθρέφτες/πινακίδα/κόρνα.

Οπότε ουσιαστικά μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τους ταυτοποιήσεις ή να λάβεις αποζημίωση αν είναι υπαίτιοι. Εξαιρετικά!

Μην αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι τους "μισούν", λοιπόν. ;) Είναι σαν τα ανασφάλιστα, ξεπινακίδωτα μηχανάκια. Κανείς δεν τα θέλει δίπλα του.

Aggelos_SV
12/04/2018, 19:08
Το θέμα είναι ότι δεν γίνονται υπαίτιοι για ατυχήματα, γιατί όλοι ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία - ποδηλάτες, πεζοί, μοτσοσυκλετιστές, αυτοκίνητα, φορτηγά, σκατατζίδικα (α σορυ...μόνο στην Ελλάδα έχει σκατατζίδικα στον 21ο αιώνα) φέρονται υπευθυνα στο δρόμο.
Κανένα όχημα δεν "φταίει" επειδή στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην Αθήνα επικρατεί με λίγα λόγια, άκρατη μαλακία.

Α και μπαι δε γουέι, για κάτι που διάβασα προηγουμένως.
Ποιός υπέρλαμπρος νους είπε ότι οι ποδηλάτες πρέπει να πηγαίνουν πλάι πλάι ώστε να πιάνουν την λωρίδα και να είναι πιο ασφαλείς? Από πού κι ως πού?
Ευτυχώς που μπήκα μοτο.γκρ μετά από αιώνες για να ενημερωθώ ρε φίλε!

Aggelos_SV
12/04/2018, 19:18
Μην αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι τους "μισούν", λοιπόν. ;) Είναι σαν τα ανασφάλιστα, ξεπινακίδωτα μηχανάκια. Κανείς δεν τα θέλει δίπλα του.

Ναι...και σαν τα ανεκπαίδευτα κατοικίδια κάποιων φιλόζωων, κατηγορίας "μη φοβάστε δε δαγκώνει" και ξαφνικά σου λείπει η μισή γάμπα! Κανείς δεν τους θέλει ούτε αυτούς δίπλα του!!

Άντε...τροφή για νέο thread!!:a014::lol:

BLiTzER
12/04/2018, 19:21
Το παν είναι να μην τρέξεις. Κάθεσαι ήρεμος και σκύβεις να το χαϊδέψεις και όλα καλά!

Ή όχι.

Aggelos_SV
12/04/2018, 19:24
... και σκύβεις να το χαϊδέψεις...

Kάτσε να λογκάρει ο Ούτσιο να μας πει, που ξέρει! :lol

daz
12/04/2018, 20:03
Α και μπαι δε γουέι, για κάτι που διάβασα προηγουμένως.
Ποιός υπέρλαμπρος νους είπε ότι οι ποδηλάτες πρέπει να πηγαίνουν πλάι πλάι ώστε να πιάνουν την λωρίδα και να είναι πιο ασφαλείς? Από πού κι ως πού?
Ευτυχώς που μπήκα μοτο.γκρ μετά από αιώνες για να ενημερωθώ ρε φίλε!

Απ ότι κατάλαβα αυτό το είπαν οι ποδηλάτες και απλά μεταφέρθηκε εδώ.

harris_x
12/04/2018, 20:55
Απ ότι κατάλαβα αυτό το είπαν οι ποδηλάτες και απλά μεταφέρθηκε εδώ.

σωστά κατάλαβες

o_gavros
12/04/2018, 21:00
Παίδες, εσείς οι στοσταθμοτουΜοναχουμεξεχασεαχου νομίζω ότι παραβλέπετε/ξεχνάτε το γεγονότο ότι η Αθήνα παρατίγκαρε.
Μέσα,λοιπόν, σε ένα αστικό πλαίσιο δρόμων το οποίο δεν σχεδιάστηκε ποτέ για να εξυπηρετεί τόσα πολλά εκατομμύρια οχημάτων, το μόνο που μένει στους χρήστες του για να συνεχίζουν απρόσκοπτα είναι να αρχίσουν να σέβονται ο ένας τον άλλο λίγο περισσότερο.
ο Μπλιτζ αυτό λέει.
ούτε μπάτσοι θα το παίξουμε στο δρόμο ούτε τίποτα.
Αλλά όταν όλοι οι τουρντεφρανς γουαναμπιζ (ο χαρακτηρισμός προφανώς δεν περιλαμβάνει όλους όσους ποδηλατούν,καταλαβαίνετε ελπίζω ποιους περιγράφει) γράφουν μονίμως στα τρυφερά τους όλους εμάς τους υπόλοιπους ταλαίπωρους χρήστες του δικτύου και τον Κ.Ο.Κ ταυτόχρονα, ε τότε δεν αποτελεί έκπληξη το πως καταφέρουν να κάνουν την κοινή γνώμη να στραφεί εναντίον τους.
Δεν χρειάζεται να βγει εξτρα νόμος ή να μπει έξτρα μπάτσος να φυλάει, για να σου πει ότι ρε γίγαντα τράβα γαμήσου πρωί πρωί με το ποδήλατο στη λεωφόρο Συγγρού ή Ποσειδώνος...
Θα το ακούσεις, ουαί μην και το νιώσεις, το τράβα γαμήσου απο τους υπόλοιπους γιατί ενοχλείς επιδεικτικά. Και καλά οι αγιαστούρες. Αυτό πες ίσως δρα και αγχολυτικά. Αν τυχόν γίνει η στραβή, μάντεψε ποιος είναι πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση...

Πηγαίνω καμιά φορά στην Παρνηθα τα σκ και γίνεται χαμός απο ποδηλάτες.όλα τα είδη όπως τους ανέφερε ο κορντιξ.
Δεν εχω δει κανενα μαλακα τουρντεφρανς γουαναμπι εκεί, να ενοχλεί. Κι εκει στο δρόμο βρίσκονται και αλληλεπιδρούν με αμαξια και μηχανες σε στενές μονές λωρίδες κυκλοφορίας.
Οπότε οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι το ποζεριλίκι κι ο σταρχιδισμός είναι που φέρνει ευχές όπως "ψόφος" κλπ.
Πάσχουμε δυστυχώς απο την παιδεία του σεβασμού.

tzimidis
13/04/2018, 00:15
Ok, kai oi podilates exoun dikaiomata klp klp klp,
ki emeis pou kai pou kseskame me ta paidia sto SEF me ta dika mas,
kai oloi agapane olous, omos......

o epomenos pou tha petaxtei katheta sto dromo kai tha apaitisei na plakotho sta frena legontas
"Ma kala, den me blepeis -KANO PODILATO !!!!!!",
tha embolistei xoris deyteri skepsi.
Korydallo perysi, fortigo exase sto staredown kai anagkastike na stamatisei,
den masao to gkolo mou na peraso pano apo ena specialized......

aerovatis
13/04/2018, 07:09
Ο τυπος εκανε και παιδια...για διαιωνιση του ειδους..σκεφτηκες ρε μπαγλαμα οτι αυτος που θα εμβολισεις την ωρα που δεν μασας τον γκολο σου ειναι παιδι καποιου αλλου???
Κιοτι αυριο ενας αλλος πιθηκας θα εμβολισει το δικο σου παιδι ???
Ελεος ρε...λογικευτειτε...

harris_x
13/04/2018, 07:35
Ο τυπος εκανε και παιδια...για διαιωνιση του ειδους..σκεφτηκες ρε μπαγλαμα οτι αυτος που θα εμβολισεις την ωρα που δεν μασας τον γκολο σου ειναι παιδι καποιου αλλου???

Στην προκειμένη περίπτωση πίθηκος είναι ο οδηγός του ποδηλάτου πάντως

Χαλαρώστε οι ποδήλατοφίλοι της εθνικης οδου.

Εχε το νου σου και στους χαρακτηρισμούς ;)
Δεν μας αρέσουν και τοσο....

o_gavros
13/04/2018, 08:44

είσαι τραγικός.
Και δεν ξέρω αν η κίτρινη που έφαγες φτάνει.
το λιγότερο,οφείλεις μια συγνώμη στον Τζιμιδις για τις χοντράδες σου.

Nostradamus
13/04/2018, 09:08
Θεωρουσα παντα οτι ενας μεσος εγκεφαλος εχει την δυνατοτητα να επεξεργαστει στοιχειωδη πραγματα.

1. Δεν υπαρχουν υποδομες παντου για να ασχοληθεις με κατι.
2. Αν το κανεις χωρις υποδομες αυξανεις γεωμετρικα τις πιθανοτητες να τον πιεις.
3. Το γεγονος οτι αποφασιζεις να κανεις κατι σε χωρο που εχει 99% αλλη χρηση και συχνα δημιουργει προβλημα σε αλλους ειναι εγωιστικο, προκλητικο και επικινδυνο.

Οχι ομως. Εκει ρε, με αδικει η ζωη και αφου δεν μπορω να περιοριστω, θα σπασω τα μεζαια και των υπολοιπων.

Αν αυριο λοιπον αποφασισουν και αυτοι που εχουν χομπι το πατινι οτι και αυτοι ανθρωποι ειναι και εχουν δικαιωμα και αυτοι να βγουν στον δρομο, καπου καποιος θα βγει να διατυμπανησει και αυτος το δικαιωμα του στον "ηλιο".

Δεν υπαρχει ελπιδα πραγματικα.

LOUKILOUK
13/04/2018, 09:18
Στην προκειμένη περίπτωση πίθηκος είναι ο οδηγός του ποδηλάτου πάντως

Χαλαρώστε οι ποδήλατοφίλοι της εθνικης οδου.

Εχε το νου σου και στους χαρακτηρισμούς ;)
Δεν μας αρέσουν και τοσο....

Αδικαιολόγητοι οι χαρακτηρισμοί για κάποιον που απλά απειλεί να σκοτώσει...
Αλλά γιατί εμβολισμός; μπορούμε να οπλοφορούμε (όπως έχει προταθεί σε άλλο νήμα...) και απλά να ρίχνουμε...Με τους εμβολισμούς μπορεί να γρατζουνίσουμε την μηχανάρα μας.
Επίσης δεν έχω καταλάβει αν το ευγενές σπορ του εμβολισμού θα γίνετε μόνο στα ταπεινά ποδήλατα ή θα επεκταθεί σε όλων των ειδών και μεγεθών οχήματα... Εκεί σε θέλω μάγκα μου...
Λύσεις υπάρχουν... όπως και κλίκες...όπως πάντα (αυτά δυστυχώς εξαφανίζονται...).
Μπολιτισμός ρεεεε και άμα γουστάρετε...

Δεν γράφω άλλο, γιατί με βλέπω ... :wave2:

ggs
13/04/2018, 09:32
Παιδες , χαλαρώστε …

Και οι deadpool βιτζιλαντιδες VS ποδήλατα και οι οπαδοί της ευγονικής.

το ζουμι του θεματος το εχει γραψει ο blade σελιδες πριν.

μαλακες υπάρχουν ανεξαρτήτως οχήματος.
Τον νου μας

o teos
13/04/2018, 09:34
:a016::ninja::boxing::hunter:

devil's animal
13/04/2018, 09:45
Αδικαιολόγητοι οι χαρακτηρισμοί για κάποιον που απλά απειλεί να σκοτώσει...

κοιτα να δεις, ενα δικιο το'εχεις...
αν ενεργουμε ετσι, το μονο σιγουρο ειναι οτι η κατασταση θα ξεφυγει, θα ξαναγυρισουμε σε καταστασεις ζουγκλας και αναγκαστικα ολοι θα κυκλοφορουμε με unimog...
ΑΛΛΑ...

δεν γινεται να μην σταθω στο οτι την μ@λακια του αλλου πρεπει να την πληρωσει ο σωστος...
οπως εχω πει επανηλειμμενως στην γυναικα μου για τα αδεσποτα και τον εμβολισμο τους με το αμαξι: "αν μπορω με ασφαλεια να τα αποφυγω ή να φρεναρω, σε περιπτωση που πεταχτουν μπροστα μου, θα το κανω...αλλιως θα τα παρω παραμαζωμα και δεν θα θεσω οποιον επιβαινει στο αμαξι με κινδυνο, καρφωνοντας το καπου αλλου"...

το ιδιο ισχυει και με οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει σ'αυτον τον γαμημενο τον δρομο και κανει οτι του κατεβει...ειτε λεγεται πεζος, ειτε ποδηλατο...
αν λεγεται φορτηγο ξερω εκ των προτερων οτι αν εμβολισω εγω θα ειμαι ο χαμενος...αλλα τι να κανουμε εκει θα πρεπει ακαριαια να βρω την λυση που θα μου προκαλεσει τις μικροτερες "ζημιες" και θα υποστω τις συνεπειες σαν μικροτερο οχημα απο το εμποδιο...

π.χ. δες αυτο το βιντεο--> https://www.youtube.com/watch?v=eWuK-fi-D_w

γιατι δλδ απο την μαλακια του παπαρα με το ασπρο σενταν να πρεπει να σκοτωθει π.χ. ο οδηγος του φορτηγου (δεν ξερω αν σκοτωθηκε και μακαρι να ειναι καλα ο ανθρωπος) και να γινουν ολα π0υτανα στον αυτοκινητοδρομο?

ξεκαθαρα αν ημουν ο πρωτος οδηγος φορτηγου θα το ειχα εμβολισει και θα το ειχα κολλησει στις μπαριερες το 'ρδελο του, να μην δημιουργησει περαιτερω προβλημα...

o_gavros
13/04/2018, 09:50
Παρασκευη πρωί...κάτω απ'τον ελληνικό ήλιο...παρέα με το μότο.γρ...αντιπαραθέσεις...εντ ντανς γουιθ δε ντέβιλ...
Σαουντζ λετζίτ :evil:

harris_x
13/04/2018, 10:28
Δεν γράφω άλλο, γιατί με βλέπω ... :wave2:
καλά κάνεις.

LOUKILOUK
13/04/2018, 10:50
καλά κάνεις.

ΠΟΛΥ καλά κάνω.

Nostradamus
13/04/2018, 11:15
Αυτο τωρα, που πηραμε την φραση του τζιμιδη της μετρητοις πραγματικα με ξεπερναει (και οχι δεν τον ξερω τον ανθρωπο)...

Λες και με τα λογια ολοι μα ΟΛΟΙ ανεξαιρετως καποια στιγμη δεν σκισαμε/γ@μησαμε/πεταξαμε/τακτοποιησαμε καποιον/κατι/καπου..

Το γεγονος οτι η υπερβολη στην φραση χρησιμοποιειται για να δωσει εμφαση, μπα ε? Δεν παιζει ε?

Απλα αν δεν εχεις πραγματικα κατι να πεις, δεν ειναι υποχρεωτικο να παρεις ντε και καλα μια φραση του αλλου, να την τεντωσεις και να αρχισεις να κλαψουριζεις οτι σε απειλουν οτι θα σε διακορευσουν.. και οχι δεν παει προσωπικα σε σενα καουμποι.

harris_x
13/04/2018, 11:20
Αυτο τωρα, που πηραμε την φραση του τζιμιδη της μετρητοις πραγματικα με ξεπερναει (και οχι δεν τον ξερω τον ανθρωπο)...

Λες και με τα λογια ολοι μα ΟΛΟΙ ανεξαιρετως καποια στιγμη δεν σκισαμε/γ@μησαμε/πεταξαμε/τακτοποιησαμε καποιον/κατι/καπου..

Το γεγονος οτι η υπερβολη στην φραση χρησιμοποιειται για να δωσει εμφαση, μπα ε? Δεν παιζει ε?

Απλα αν δεν εχεις πραγματικα κατι να πεις, δεν ειναι υποχρεωτικο να παρεις ντε και καλα μια φραση του αλλου, να την τεντωσεις και να αρχισεις να κλαψουριζεις οτι σε απειλουν οτι θα σε διακορεψουν.. και οχι δεν παει προσωπικα σε σενα καουμποι.

+675

tzimidis
13/04/2018, 11:55
@loukilouk
@aerovati

look at my post
now look at yours
now look at mine again
Now look at yours

diladi tora eseis theoreite pragmatika oti einai ypoxreosi tou NOMIMOS KINOUMENOU sto dromo na riksei to mixanaki tou sta stathmeymena, sta kagkela, na bgei sto antitheto reyma,me o,ti kindyno ayto synepagetai gia ptosi , traymatismo, klp, epeidi kapoios PETAGETAI PARANOMA EPIKINDYNA KAI KSAFNIKA APO STOP mprosta stis rodes sou fonazontas tsirixta "ma den me blepete? Kano podilato!" adiaforontas gia ola ayta?
oti prepei na kindynepso ego kai oxi o ypaitios?

Episis, o xaraktirismos mpaglamas einai toulaxiston astoxos.
Logo somatodomis tha mou tairiaze perissotero "Kontrampaso" "Toumpa" i "ekklisiastiko organo" pou deixnei kai ligo koultouriariko.

o_gavros
13/04/2018, 12:29
diladi tora eseis theoreite pragmatika oti einai ypoxreosi tou NOMIMOS KINOUMENOU sto dromo na riksei to mixanaki tou sta stathmeymena, sta kagkela, na bgei sto antitheto reyma,me o,ti kindyno ayto synepagetai gia ptosi , traymatismo, klp, epeidi kapoios PETAGETAI PARANOMA EPIKINDYNA KAI KSAFNIKA APO STOP mprosta stis rodes sou fonazontas tsirixta "ma den me blepete? Kano podilato!" adiaforontas gia ola ayta?
oti prepei na kindynepso ego kai oxi o ypaitios?

το σκηνικό που περιγράφεις μου έχει συμβεί,ευτυχώς με χαμηλές ταχύτητες, ενώ ήμουν με το παπι στην Ιερά οδό κι αυτός έσφαξε στωικά το κόκκινο!
με εκνεύρισε τόσο ο βοσκός ο τουρντεφράνσερ με το σταρχιδισμό του, που έγινα μαλάκας μες το δρόμο και σήκωσα χέρι πάνω του.

Γιατί δεν είναι μόνο ότι σε εκθέτουν σε κίνδυνο. αυτό συμβαίνει κατα κόρον στο δρόμο (και ενδεχομένως μια συγνώμη απο τον θυτη, το κάνει λίγο πιο ευκολοχώνευτο).
Η προκλητικότατη στάση τους είναι που δημιουργεί την αντιπάθεια.

OldMan
13/04/2018, 12:41
Η προκλητικότατη στάση τους είναι που δημιουργεί την αντιπάθεια.
Μου ηρθε ξαφνικά στο μυαλο σκηνικο με πουρο και σμοκιν στη δεξιωση της πρεσβειας..:uplate:

o_gavros
13/04/2018, 12:46
στην πρεσβεία τους τσιμεντώνουμε :D

sniper
13/04/2018, 12:47
Μου ηρθε ξαφνικά στο μυαλο σκηνικο με πουρο και σμοκιν στη δεξιωση της πρεσβειας..:uplate:

Εδώ (https://youtu.be/YwrzSq3mP1Q?t=9m24s) είσαι :tooth:

o_gavros
13/04/2018, 12:50
"are you some kind of moron?"...priceless!

BLiTzER
13/04/2018, 13:13
Οι ποδηλάτες είναι ηλίθιοι παντού, λοιπόν, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Πείτε μου ότι φαντάζεστε αυτοκινητιστή ή μοτοσυκλετιστή να κάνει ακριβώς το ίδιο, στην Αγγλία, με την ίδια άνεση. Μμ;

zoslen
13/04/2018, 14:05
οι κομπλεξικοι ειναι παντου το ιδιο ασχέτως τι οδηγούν...

Όσοι ανόητοι κ κομπλεξικοί ποδηλάτες υπάρχουν, άλλοι τόσοι είναι κ οι δικυκλιστές εν γένει.

Απλά μην ξεχνάτε οτι υπάρχουν άνθρωποι που πάνε στη δουλειά τους με το ποδήλατο διότι δεν μπορούν να συντηρήσουν μηχανή ή τα έξοδα των μμμ, άνθρωποι που πολλοί από εδώ τους ΜΙΣΟΥΝ μόνο που τους βλέπουν σε ποδήλατο, ασχέτως αν είναι ολόσωστοι στην οδηγική τους συμπεριφορά.

Για τις οποιες παρανομιες υπευθυνη ειναι η τροχαια, τα υπολοιπα ειναι γραφικοτητες κ αυτοδικιες που παραπεμπουν σε αλλες νοοτροπιες...

o_gavros
13/04/2018, 14:14
Κατι εχεις καταλάβει λάθος στο τσουβαλιασμα.

Ο σωστός στη συμπεριφορά,πολυ δύσκολα θα δεχτεί την κατακραυγή των γύρω του,ανεξαρτήτως οχήματος.
Το κράξιμο δεν πέφτει επειδη γεμίσαμε σωστούς.Επειδη γεμίσαμε μαλακες πεφτει.

LOUKILOUK
13/04/2018, 14:50
Κατι εχεις καταλάβει λάθος στο τσουβαλιασμα.

Ο σωστός στη συμπεριφορά,πολυ δύσκολα θα δεχτεί την κατακραυγή των γύρω του,ανεξαρτήτως οχήματος.
Το κράξιμο δεν πέφτει επειδη γεμίσαμε σωστούς.Επειδη γεμίσαμε μαλακες πεφτει.

ΠΟΤΕ δεν αδειάσαμε...

ζολσεν:a10::welcome:

OptimusPrime
13/04/2018, 15:11
Στην Γερμανια παντως που ζω και οδηγό καθε μερα στην πόλη μέσα οταν δεν υπάρχει ποδηλατοδρομος ο ποδηλάτης ειναι υποχρεωμένος να κατέβει στον δρομο αλλιώς αν περναει αυτοκίνητο της αστυνομίας τρως πρόστιμο εχω δει να σταματανε 12-14 χρόνον παιδάκια και να βαζουν πρόστιμο.... Και επίσης αν εχεις μπροστά σού ποδήλατο απλα περιμενεις απο πισω του μέχρι να μπορείς να βρεις πλατος να το προσπεράσεις σε απόσταση για να μην τον ρίξεις... Γιατι απλααααα τον τρως καλα... Σε επαρχιακό παλι το ίδιο απλα εκει έχεις περιθώρια καλύτερα.... Για την ασφαλεια για αστική ευθύνη δεν ειναι υποχρεωτικό αλλα γενικα μια ασφάλεια για τέτοια την εχουν η περισσότεροι...

o_gavros
13/04/2018, 15:22
ναι ρε φίλε, το έγραψα στο πρωτο μου ποστ εδω για όσους ζείτε εξωτερικό.
Στη Γερμανία καλως ή κακώς έχουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας υποδομές για να υποστηριξουν τετοιες δραστηριοτητες.
Εδώ...ε ξέρεις πως είναι εδώ.
Μη συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις & κουλτούρες.

sniper
13/04/2018, 15:22
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι παγκόσμιο το φαινόμενο (https://www.youtube.com/watch?v=Yoa0MfuZUVg).

BLiTzER
13/04/2018, 15:27
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι παγκόσμιο το φαινόμενο (https://www.youtube.com/watch?v=Yoa0MfuZUVg).

1:07 έπος. :lol:

o_gavros
13/04/2018, 15:27

το συγκεκριμένο βίντεο περιέχει πολλά περιστατικά με παιδιά που νομίζω ότι έως ένα βαθμό έχουν ελαφρυντικά.
το αποτέλεσμα βέβαια πονάει,αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε τα παιδια στον ίδιο ντορβά.

BLiTzER
13/04/2018, 15:32
Το καλό είναι ότι σε αρκετά από αυτά τρώνε τα μούτρα τους μόνοι τους και δεν προκαλούν ζημιές σε αθώο κοσμάκη. Λίγα χρόνια ακόμα και ο Δαρβίνος θα είναι περήφανος.

ggs
13/04/2018, 15:34
Οσο και να ψαξει κανεις στο γιουτουμπ , βιντεο με μαλακιες μοτοσυκλετων δεν θα βρει…:bawl: