View Full Version : Ελάχιστη ηλικία συνεπιβάτη
harris_x
22/04/2018, 19:59
Σημερα πήγαμε με τον μικρό (7 ετων) στο περίπτερο του δήμου Χαϊδαρίου για να χαιρετίσουμε κάποιους φίλους που πήγαιναν βόλτα.
Κατά την επιστροφή και ενώ ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο ο μικρός με ρώτησε πότε θα μπορέσουμε να πάμε βόλτα μαζί με τη μηχανή.
Αυτό που του απάντησα ηταν ότι είναι πολύ μικρός ακόμα και ότι ίσως σε μερικά χρόνια που θα μπορεί να ανέβει και να κατέβει μόνος του από την μηχανή και να μπορεί να με κρατήσει κανονικά, να μπορέσουμε να πάμε μαζί βόλτα.
Όταν φτάσαμε στο σπίτι, μου ζήτησε να ανέβουμε μαζί στη μηχανή για να δει για αν μπορεί να ανέβει και να κατέβει.
Μπορούσε να ανέβει και να κατέβει με ευκολία.
Στα μαρσπιε πατούσε κανονικα και μπορουσε να κρατηθεί απο εμενα.
Το ερώτημα λοιπον είναι, πότε μπορούμε να πάμε μαζί βόλτα;
Είχα διαβάσει αυτό παλιότερα.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι
...Ο ΚΟΚ δεν αναφέρει και πολλά σχετικά με το θέμα, πέρα από το άρθρο 33 όπου ορίζει ότι «απαγορεύεται η μεταφορά ανηλίκων έως πέντε (5) ετών με μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο, εφόσον δε συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους».
https://www.newsbeast.gr/moto/odiki-asfaleia/arthro/329334/sunepivatis-stin-motosukleta-eton-5
Γουεεελ.. βόλτα ήηη "βολτα":evil:?
Έχει διάφορα..το να τον πας μια βόλτα ντυμένο πρόβλεπε 5-10χλμ με το να τον υποβάλεις σε χιλιόμετρα νομίζω έχει μεγάλη διαφορά..πες ότι ανεβαίνει και κατεβαίνει μόνος του και μπορεί να βαστάει οκ......νομίζεις ότι θα αντέξει να κάνει μεγάλες αποστάσεις της τάξης των 100χλμ στο Daytona χωρίς α)να κουραστεί Και να μουρμουρίσει η β) χωρίς να τρομάξει σαν συνοδηγός σε επαρχιακό έστω και αν πας νορμάλ??? Νομίζω απ την ώρα που έχει εξοπλισμό και εφόσον ξέρει πως και τι σε μηχανακια δεδομένου ότι καβαλάει αυτά είναι τα σημαντικότερα κριτήρια με το μηχανάκι που έχεις..:D
harris_x
22/04/2018, 20:41
Γουεεελ.. βόλτα ήηη "βολτα":evil:?
Έχει διάφορα..το να τον πας μια βόλτα ντυμένο πρόβλεπε 5-10χλμ με το να τον υποβάλεις σε χιλιόμετρα νομίζω έχει μεγάλη διαφορά..πες ότι ανεβαίνει και κατεβαίνει μόνος του και μπορεί να βαστάει οκ......νομίζεις ότι θα αντέξει να κάνει μεγάλες αποστάσεις της τάξης των 100χλμ στο Daytona χωρίς α)να κουραστεί Και να μουρμουρίσει η β) χωρίς να τρομάξει σαν συνοδηγός σε επαρχιακό έστω και αν πας νορμάλ??? Νομίζω απ την ώρα που έχει εξοπλισμό και εφόσον ξέρει πως και τι σε μηχανακια δεδομένου ότι καβαλάει αυτά είναι τα σημαντικότερα κριτήρια με το μηχανάκι που έχεις..:D
Εννοειται οτι δεν μιλάμε για βολτα.
Μιλάμε για μικρη και χαλαρη βολτίτσα της τάξεως των 10km (ακομα και αυτή η απόσταση ειναι με ερωτηματικό...)
Θεωρώ πως κατι παραπανω θα ηταν κουραστικό για το παιδι.
Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι αν τα πιτσιρίκια αντέχουν 200χλμ ή αν φοβούνται την ταχύτητα.
Τα περισσότερα θα γουστάρουν και θα φωνάζουν "γκααααζι!!":lol:
Το (σοβαρό)θέμα είναι αν ο μπαμπάς θα είναι χαλαρός με το παιδί του στην σέλα για τόσα χλμ...
Προσωπικά, όσο και να ακούγεται"ρομαντικο" η το ταξιδι μπαμπά-παιδιου νομίζω ότι είναι έκθεση σε κίνδυνο για πάρα πολύ ώρα ...με υπαιτιότητα του ίδιου του γονιού..
Θεωρώ ότι αυτό το ταξίδι αξίζει να γίνει όταν θα έχουν και οι δύο μηχανή
Lioulios
22/04/2018, 21:39
εγω οταν παω να παρω τον δικο μου απο τον παιδικο , βλεπω τα οσα ... σε παπακια , σκουτετακια ...οτι να ναι ,οπως να ναι ....και παιζει να υπαρχει και 2ο παιδι . ενα μπρος , ενα πισω .
basilis_k6
22/04/2018, 21:43
οταν θα μπορεις να του πάρεις ενα κράνος που δεν θα θέλει αλλαγη σε 8-10 μήνες. θα έλεγα στα 11-12.
harris_x
22/04/2018, 21:50
οταν θα μπορεις να του πάρεις ενα κράνος που δεν θα θέλει αλλαγη σε 8-10 μήνες. θα έλεγα στα 11-12.
Εξοπλισμό εχει ηδη
395096
harris_x
22/04/2018, 21:52
εγω οταν παω να παρω τον δικο μου απο τον παιδικο , βλεπω τα οσα ... σε παπακια , σκουτετακια ...οτι να ναι ,οπως να ναι ....και παιζει να υπαρχει και 2ο παιδι . ενα μπρος , ενα πισω .
Δεν μπορω να καταλάβω τι σχέση εχει αυτο με το θεμα...
harris_x
22/04/2018, 21:55
Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι αν τα πιτσιρίκια αντέχουν 200χλμ ή αν φοβούνται την ταχύτητα.
Το (σοβαρό)θέμα είναι αν ο μπαμπάς θα είναι χαλαρός με το παιδί του στην σέλα για τόσα χλμ...
Προσωπικά, όσο και να ακούγεται"ρομαντικο" η το ταξιδι μπαμπά-παιδιου νομίζω ότι είναι έκθεση σε κίνδυνο για πάρα πολύ ώρα ...με υπαιτιότητα του ίδιου του γονιού..
+675
Όταν με το καλό γίνει αυτό ο μικρός θα έχεις φτάσει και ο πατέρας ακόμα θα πηγαίνει.......:D
harris_x
22/04/2018, 22:32
Όταν με το καλό γίνει αυτό ο μικρός θα έχεις φτάσει και ο πατέρας ακόμα θα πηγαίνει.......:D
Το παιδι θα σέβεται ρε δικε μου, θα περιμένει :tooth:
Άμα το χεις μεγαλώσει με αρχές το παιδί :D
Lioulios
22/04/2018, 22:35
Δεν μπορω να καταλάβω τι σχέση εχει αυτο με το θεμα...
θα σε αφησω να το καταλαβεις μονος σου .
lleonidas
22/04/2018, 22:55
Το παιδί με τέτοιον πατέρα είναι λογικό να το ζητάει :p
Τα αγόρια(και κάποια κοριτσάκια) τα εξιτάρει η μοτοσυκλέτα αλλά δεν ξέρω πόσο ''σωστό'' και ασφαλές είναι να καβαλάνε από τόσο μικρή ηλικία.Τα σενάρια που περνάνε από το μυαλό μου είναι αρκετά και εφιαλτικά, προσωπικά το αποφεύγω με τα ανίψια μου και το βαφτιστήρα μου, προσπαθώντας να τους εξηγήσω ότι θα έχουν αυτή τη δυνατότητα σε κάποια χρόνια, χωρίς πολλές εξηγήσεις.Αν είχα γιο, θα αναγκαζόμουν να ''απολογηθώ'', αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση να τον φοβίσω, μιλώντας για νεκρούς, ανοιγμένα κεφάλια ή οτιδήποτε σχετικό, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο άλλο άκρο.
Αν όμως τελικά σε πείσει ο μικρός σου και τον πάρεις για τις πρώτες βόλτες, θα ήταν καλό ίσως να του έχεις μιλήσει αρκετά από πριν, ζητώντας του να κάνει(και να μην κάνει) κάποια πράγματα πάνω στη μοτοσυκλέτα.
Εξαρτάται βέβαια και από το κάθε παιδί...κάποια πιτσιρίκια είναι μπαμπέσικα :D, δυσκολεύεσαι να τα εμπιστευτείς συγκριτικά με κάποια άλλα που φαίνονται πιο αξιόπιστα όταν κάνεις εξηγήσεις μαζί τους!
taisteal
22/04/2018, 23:08
Χμ..
Η δική μου μού ζήτησε να την μάθω να οδηγεί σκούτερ στα 12 της,την έμαθα,και στα 13 μού ζήτησε ένα ταξίδι 200 χλμ.
Το έκανα μετά από πολλή σκέψη και φόβο κτλ,αλλά στο τέλος το feeling ήταν απίστευτο,+το ότι περιέργως
στεκόταν πολύ σωστά πάνω στη μηχανή όπως της είπα να κάνει.
Βέβαια,όσο οδηγούσα κοιτούσα με μάτια 54 παντού,και είχα άγχος.
Από τότε απαιτεί αυστηρά δίτροχο γιατί βαριέται το αυτοκίνητο :cry:
Εκει στα 12-13 και πάνω νομίζω ότι είναι η σωστή ηλικία για δικάβαλο
rainmike
23/04/2018, 00:47
Ελπίζω να μη μιλάμε για το 675 έτσι.Το μηχανάκι δεν κάνει καν για δικάβαλα ,πόσο μαλλον για παιδάκι 7 χρονών.Μη ρισκάρεις για κανένα λόγο,όταν θα μεγαλώσει αρκετά θα το καβαλάει και μόνος του:)
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/04/2018, 06:31
Ειχα διαβασει στο νετ οτι κατω απο 5 χρωνων απαγορευεται.Ετσι οταν ηταν 6 χρωνων(τωρα ειναι 7)την εβαλα στη μηχανη με το κρανος της και πηγαμε στο χωριο.25 χλμ.Οταν γυρισε η γυναικα μου απο τη δουλεια μου στραβωσε ενα τηγανη στο κεφαλι μου:lol:(πλακα κανω ε!!!)
blackbusa
23/04/2018, 09:40
Σημερα πήγαμε με τον μικρό (7 ετων) στο περίπτερο του δήμου Χαϊδαρίου για να χαιρετίσουμε κάποιους φίλους που πήγαιναν βόλτα.
Κατά την επιστροφή και ενώ ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο ο μικρός με ρώτησε πότε θα μπορέσουμε να πάμε βόλτα μαζί με τη μηχανή.
Αυτό που του απάντησα ηταν ότι είναι πολύ μικρός ακόμα και ότι ίσως σε μερικά χρόνια που θα μπορεί να ανέβει και να κατέβει μόνος του από την μηχανή και να μπορεί να με κρατήσει κανονικά, να μπορέσουμε να πάμε μαζί βόλτα.
Όταν φτάσαμε στο σπίτι, μου ζήτησε να ανέβουμε μαζί στη μηχανή για να δει για αν μπορεί να ανέβει και να κατέβει.
Μπορούσε να ανέβει και να κατέβει με ευκολία.
Στα μαρσπιε πατούσε κανονικα και μπορουσε να κρατηθεί απο εμενα.
Το ερώτημα λοιπον είναι, πότε μπορούμε να πάμε μαζί βόλτα;
στο απολιτιστο Gibraltar 2 ειναι οι προυποθεσεις...κρανος/εξοπλισμος...τα ποδια να ακουμπανε καλα στα πατακια...υπαρχει και σχετικη πινακιδα...ουσιαστικα δεν υπαρχει legal age γιατι σε καθε περιπτωση ( 0 εως 1000 χρονων) ο οδηγος ειναι που αποφασιζει αν παρει καποιον σαν συνοδηγο η οχι ειναι υπευθυνος για περιπτωση στραβης...ασχετο αλλα το ιδιο υσχυει για καθε οχημα...
αφου λυσαμε το παραπανω πρεπει να σε απασχολει περισσοτερο αν εμπιστευσαι τους γυρω σου για μια βολτα μεχρι το περιπτερο πχ...και ακομα περισσοτερο φανταζομαι οτι αν γινει κατι μια φορα με επιτυχια θα υπαρχει επιθυμια να γινει ξανα και ξανα...και μονο εσυ ξερεις ποσο μπορεις να κουμανταρεις τον πιτσιρικο να του το αρνησε χωρις να εχει προβληματα...
:wave2:
Έχω και είχα διαβάσει ότι αρλούμπα μπορείς να φανταστείς από ειδικούς και κόντρα ειδικούς που δεν ήξεραν που πάνε τα 4. Έχω διαβάσει και σοβαρές κουβέντες από άτομα που είχαν και έχουν άριστη επαφή με τις μοτο.
Τελικά λειτούργησα μόνος μου λαμβάνοντας υπ' όψιν την εμπειρία μου, πολλά από αυτά που διάβασα και αγνοώντας άλλα τόσα. Καβαλάω από τα 15 και είμαι 50 οπότε μια σχετική εμπειρία όσο να πεις την έχω.
Στις αρχές επέλεξα δρόμους αγροτικούς με σχεδόν μηδενική κυκλοφορία και με μικρό όχημα (παπάκι). Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν η υπνηλία που έπιανε την μικρή. Δικαιολογημένα μιας και δεν παρουσίαζε τπτ το ενδιαφέρον η πλάτη μου η οποία της γέμιζε όλο το οπτικό της πεδίο.
Αλλάξαμε όχημα, πήραμε το DR. Σαφώς και δεν έφτανε κάτω αλλά έφτανε μια χαρά στα μαρσπιέ. ΟΙ βολτούλες έγιναν πιο ενδιαφέρουσες μιας και μπορούσε να κοιτάζει άνετα γύρω της και να μην είναι με το κεφάλι στραμμένο προς μία κατεύθυνση όπως ήταν όταν πηγαίναμε με το παπί (γιατί της ζητούσα να με κρατάει σφιχτά - ούτε λόγος να με αγκαλιάσει με την κοιλούμπα που έχω και τα μικρούτσικα χεράκια της).
Όλα αυτά που σου περιγράφω γύρω στα 7. Και παλιότερα την είχα βάλει στο παπί αλλά για αποστάσεις μαξ 3 τετράγωνα, εδώ μιλάμε για βολτούλες μισάωρες +.
Μόνη της βρήκε την σωστή θέση και αφού της εξήγησα ότι από αυτήν δεν περιμένω καμία αντίδραση στις στροφές απλά θέλω να είναι χαλαρή, μια χαρά μπορούσε κι ακολουθούσε την δικιά μου κλίση. Της έμαθα βασικά πράγματα όπως ότι δεν κατεβαίνουμε από την μηχανή αν δεν ειδοποιήσουμε τον οδηγό, χτυπάμε τον ώμο του οδηγού από την πλευρά που θέλουμε να κατέβουμε, δεν αλλάζουμε - διορθώνουμε την θέση καθίσματος παρά αν βλέπουμε μπροστά μας ότι υπάρχει ευθεία και όχι στροφές και αφού με ειδοποιήσει καθώς και πολλές άλλες λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά.
Την επόμενη χρονιά της έδωσα να οδηγήσει την τριτροχη γουρούνα (Honda 500cc) που έχουμε, στους ίδιους δρόμους, με την προϋπόθεση ότι αν της πω "δικό μου" παίρνει τα χέρια από το τιμόνι, στηρίζεται στο ντεπόζιτο και αναλαμβάνω εγώ. Είχαμε θεματάκια λειτουργικά πχ τελείωναν τα χέρια της πριν τελειώσει η διαδρομή του τιμονιού αλλά μου το έδινε εμένα και το έστριβα. Εννοείται οι ταχύτητες χαμηλές και πάντα με κράνος και μπουφάν τουλάχιστον.
Την επόμενη χρονιά καλοκαίρι που πηγαίνουμε στο εξοχικό μου ζήτησε να οδηγήσει το DR. Ντυθήκαμε και οι δύο, της έβαλα ένα αφρώδες εκεί που τελειώνει η σέλα κι αρχίζεις το ντεπόζιτο, τραβήχτηκα λίγο πίσω να της κάνω χώρο να κάτσει. Εγώ στα φρένα, εγώ στα χειριστήρια και στις ταχύτητες μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλαμε, μετά το τιμόνι (γκάζι και μπροστινό φρένο) δικό της. Ήταν άψογη. Είχαμε πάλι λίγο πρόβλημα με την καρατιμόνα που έχει το DR αλλά τα πήγε μια χαρά. Βγήκε όμως άλλο θεματάκι. Δεν μπορούσε να κρατήσει το μηχανάκι ίσια και πήγαινε μία δεξιά και μία αριστερά. Ο λόγος ήταν τα τακουνάτα λάστιχα που φορούσε το DR. Μετά από λίγη ώρα όλα ήταν πιο εύκολα και πιο ομαλά.
Σήμερα είναι 13. Την ρώτησε στην τάξη της μια καθηγήτρια αν της αρέσουν τα αυτοκίνητα ή οι μηχανές και απάντησε κανονικά όπως έπρεπε.
Δεν ανεβαίνει ποτέ χωρίς κράνος και μπουφάν στην μηχανή.
Ακούει τα καγκούρια και τα κοροϊδεύει.
Δεν ζητάει χαζά με την μηχανή αλλά μόνο βόλτες που τις απολαμβάνει. Η μεγαλύτερη που έχουμε πάει ήταν κοντά στα 500 km επαρχιακό ορεινό στροφιλίκι και την καταχάρηκε.
Στον δρόμο που πηγαίνουμε μιλάμε μέσα από την ενδοσυνεννόηση και της ζητάω να προβλέψει τι θα κάνει ο προπορευόμενος ή αυτός που περιμένει στην διασταύρωση. Σχεδόν πάντα έχει δίκιο που σημαίνει έχει αρχίσει και αποκτάει οδηγική αντίληψη.
Το επόμενο βήμα είναι σχολείο ασφαλούς οδήγησης.
Νομίζω είμαστε καλά και νιώθω ότι έβγαλα έναν πολύ σοβαρό οδηγό στους δρόμους (σε αντίθεση με την μεγάλη που δεν φοράει ποτέ κράνος και κάνει γενικά ότι μαλακία της έρθει στην γκλάβα της)
Με την μικρή μου νιώθω ότι έχουμε μέλλον σε κοινές βόλτες και μάλιστα λέει ότι όσο μεγαλύτερες είναι τόσο καλύτερα. 2 φορές παραλίγο να έρθει στην ετήσια, νομίζω φέτος θα την φέρω μαζί μου.
Βγήκε λίγο σεντόνι αλλά έγραψα αυτά που βίωσα γιατί είχα κι εγώ τα δικά μου ερωτηματικά όταν ξεκινήσαμε.
PaNick67
23/04/2018, 12:05
Βολτα χαλαρη να τον πας. Παντα με κρανος και μπουφαν. Βρες μια διαδρομη χωρις ιδιαιτερη κινηση και βουρ.
Τον δικο μου τον πηγαινω στο σχολειο 300 μετρα μακρια, στο ποδοσφαιρο κλπ. Παντα με εξοπλισμο και ειναι συνηθως το μοναδικο παιδι που φοραει. Λογω σκουτερ δεν τον πηγαινω σε μεγαλες λεωφορους αφου οι ταχυτητες ειναι υψηλες για την ενεργητικη ασφαλεια του.
Επισης τον πηγα πριν δυο χρονια στο Junior academy του Riding School εκανε 3-4 μαθηματα και φετος με εχει φαει να τον ξαναπαω. Ειμαι της αποψης οτι αφου μας βλεπουν καθε μερα να καβαλαμε ας φροντισουμε να μαθουν σωστα απο την αρχη, παντα με εξοπλισμο φυσικα, και τι καλυτερο απο τους ειδικους.
Manalishi
23/04/2018, 12:09
Ειχα διαβασει στο νετ οτι κατω απο 5 χρωνων απαγορευεται.Ετσι οταν ηταν 6 χρωνων(τωρα ειναι 7)την εβαλα στη μηχανη με το κρανος της και πηγαμε στο χωριο.25 χλμ.Οταν γυρισε η γυναικα μου απο τη δουλεια μου στραβωσε ενα τηγανη στο κεφαλι μου:lol:(πλακα κανω ε!!!)
Το καταλαβαίνουμε οτι κάνεις πλάκα, σιγά μην στράβωσε ΜΟΝΟ ένα τηγάνι...
harris_x
23/04/2018, 16:14
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
:beer::beer::beer::beer:
Για την ώρα απλά θα περιμένω πότε θα το ξαναζητήσει και βλέπω.
Επισης τον πηγα πριν δυο χρονια στο Junior academy του Riding School εκανε 3-4 μαθηματα και φετος με εχει φαει να τον ξαναπαω. Ειμαι της αποψης οτι αφου μας βλεπουν καθε μερα να καβαλαμε ας φροντισουμε να μαθουν σωστα απο την αρχη, παντα με εξοπλισμο φυσικα, και τι καλυτερο απο τους ειδικους.
Να τον ξαναπάς, εμείς πάμε 2 χρόνια τώρα κάθε 2η Κυριακή.
395114
caesarsk
24/04/2018, 15:35
Μην ανεβάζετε τα παιδιά στα μηχανάκια. Θα καταλήξουν αλήτες μηχανόβιοι σαν και εσας.
Νομιζω οτι μπορεις να τον βαλεις αφου τα ποδια του φτανουν στα μαρσπιε και ειναι πανω απο 5.
Και εγω τον βαζω πισω μου με κρανος δικο του παιδικο για μικρες διαδρομες αλλα στο σκουτερ που εχει πλατη τον βαζω στο δικο μου καθισμα και τον στριμωχνω αναμεσα σε μενα και στην πλατη ετσι νιωθω ποιο ασφαλεις.
Οσες φορες ειμαστε μονοι μας δεν κουνιεται.
Μια φορα που ηταν και αλλη μηχανη παρεα ηθελε να βλεπει την αλλη και εβγαζε κεφαλι κουνιοταν...
πιστευω η καταλληλη ηλικια για συνοδηγος, ειναι γυρω στα 15.
μπορει να καταλαβει αυτα που θα του πεις και να τα τηρησει (πως θα ανεβει-κατεβει, θεση στη στροφη κτλ) και μπορει να βρει σχετικα ευκολα εξοπλισμο.
μιλαω για μεγαλη βολτα και οχι 10χλμ μεχρι το σπιτι φιλου.
τα superbike δεν ειναι οτι καλυτερο για οποιαδηποτε ηλικιας συνοδηγο ποσο μαλλον οταν μιλαμε για την 1η τους βολτα.
πατερας δεν ειμαι μεχρι στιγμης, αλλα απο τη μικροτερη δυνατη ηλικια (6-8χρονων), αν φυσικα το θελει ο γιος η η κορη, θα τα πηγαινα να μαθουν pitbike και γυρω στο γυμνασιο, mx η καρτ (παντα με εξοπλισμο).
αν γινουν αυτα οταν πρεπει θα γνωριζει μονο του πως να συμπεριφερθει σα συνοδηγος και κανεις δε θα εχει το οποιοδηποτε προβλημα.
Μην ανεβάζετε τα παιδιά στα μηχανάκια. Θα καταλήξουν αλήτες μηχανόβιοι σαν και εσας.
Ανεβαίνουν μόνα τους ...........................
395150
395151
395152
395153
nikos_abel
25/04/2018, 14:26
Εμείς αναβήκαμε από πέρυσι (7 και κάτι ήταν) και έχουμε διατηρήσει τις διαδρομές μας σε βασικές / κοντινές - max 10Km (και πολλά λέω).
Πάντα κράνος, μπουφάν, γάντια (εξάλλου χωρίς κράνος δεν ανεβαίνουμε ούτε στα ποδήλατα).
Η αλήθεια πάντα όμως βρίσκεται στο ελάττωμα όλων των ανθρώπων.
Τώρα που "ξεψάρωσε", μια θα κοιτάει από δω απο κει, μια θα χορεύει, μια θα πιάνει τη κουβέντα (και δε μπορούμε να συννενοηθούμε).
Προς το παρόν τον έχω κατεβάσει κανά 2 φορές, αλλά αυτό δε δουλεύει - πρέπει να βρω έναν αναίμακτο τρόπο να σαβουριαστούμε - αλλά είναι πολύ επικίνδυνο...
harris_x
25/04/2018, 15:56
Εμείς αναβήκαμε από πέρυσι (7 και κάτι ήταν) και έχουμε διατηρήσει τις διαδρομές μας σε βασικές / κοντινές - max 10Km (και πολλά λέω).
Πάντα κράνος, μπουφάν, γάντια (εξάλλου χωρίς κράνος δεν ανεβαίνουμε ούτε στα ποδήλατα).
Η αλήθεια πάντα όμως βρίσκεται στο ελάττωμα όλων των ανθρώπων.
Τώρα που "ξεψάρωσε", μια θα κοιτάει από δω απο κει, μια θα χορεύει, μια θα πιάνει τη κουβέντα (και δε μπορούμε να συννενοηθούμε).
Προς το παρόν τον έχω κατεβάσει κανά 2 φορές, αλλά αυτό δε δουλεύει - πρέπει να βρω έναν αναίμακτο τρόπο να σαβουριαστούμε - αλλά είναι πολύ επικίνδυνο...
να μη τον ανεβάσεις ξανα έως ότου σταματήσει να χορεύει κλπ.
nikos_abel
25/04/2018, 20:52
να μη τον ανεβάσεις ξανα έως ότου σταματήσει να χορεύει κλπ.
Η τιμωρία έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
PaNick67
25/04/2018, 21:43
Η τιμωρία έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Όχι αν το πεις σαν, "δεν θα ανέβεις ξανά γιατί αν πέσουμε θα χτυπήσουμε και δεν το θέλω. Σ'αγαπάω πολύ για να σου κάνω κακό"
Επίσης δε νομίζω ότι θα θέλει να χορεύει σε σβηστό, ακίνητο μηχανάκι.
:p
nikos_abel
26/04/2018, 08:42
Όχι αν το πεις σαν, "δεν θα ανέβεις ξανά γιατί αν πέσουμε θα χτυπήσουμε και δεν το θέλω. Σ'αγαπάω πολύ για να σου κάνω κακό"
Χαχαχαχα (ναι, αυτό κάνω όντως)
Επίσης δε νομίζω ότι θα θέλει να χορεύει σε σβηστό, ακίνητο μηχανάκι.
:p
Τι λες καλέ, μια χαρά ανεβαίνει και χορεύει και κάνει και ότι οδηγάει αυτός :D.
Εντάξει, δεν είναι και τραγική η κατάσταση, μια χαρά τα πάει, είναι όπως είπα - έχει ξεψαρώσει λίγο.
Όχι τιμωρία, συνέπεια.
"Θέλω να είσαι φρόνιμος στη βόλτα"
"Δεν ήσουν φρόνιμος στην βόλτα, οπότε στην επόμενη δεν θα σε πάρω μαζί μου"
"Ήσουν άψογος/άψογη στη βόλτα, μπράβο σου" , επιβράβευση.
nikos_abel
09/09/2018, 19:50
Όχι τιμωρία, συνέπεια.
"Θέλω να είσαι φρόνιμος στη βόλτα"
"Δεν ήσουν φρόνιμος στην βόλτα, οπότε στην επόμενη δεν θα σε πάρω μαζί μου"
"Ήσουν άψογος/άψογη στη βόλτα, μπράβο σου" , επιβράβευση.
Πολύ σωστά. Και με έμφαση στη θετική αντιμετώπιση!
vantonopoulos
09/09/2018, 22:47
Άρθρο 33 παράγραφος 2 στοιχείο γ
https://www.glavopoulos.com/el/kok-033/
Καλή σχολική χρονιά.
Το κράνος μας και βρουμ για το σχολείο.
399261
Προτιμώ να το μάθει από τώρα σιγά σιγά και σωστά από έμενα παρά σε 10 χρονιά από κανέναν πιτσιρίκα….
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/09/2018, 10:20
399262
Επισης.Χθεσινη
Οταν τη εφερα απο το σχολειο.
harris_x
12/09/2018, 14:18
Ρε παιδιά; Ούτε καν τζιν και κλειστό παπούτσι;;;
Εγώ δεν θα ανέβαζα το παιδί έτσι.
Με επιγονατίδες, τζιν, μπουφανάκι, γαντια, μποτάκια και κράνος και πάλι το σκέφτομαι....
Ρε παιδιά; Ούτε καν τζιν και κλειστό παπούτσι;;;
Εγώ δεν θα ανέβαζα το παιδί έτσι.
Με επιγονατίδες, τζιν, μπουφανάκι, γαντια, μποτάκια και κράνος και πάλι το σκέφτομαι....
Είπα να μην μιλήσω γιατί θα με (ξανα)πουν κακό...
Ναι, ξέρω, δίπλα είναι το σχολείο, δεν έχει κίνηση, προσέχετε κλπ....
Τι λέτε; Ξέρετε πώς θα τα κοιτάζουν τα άλλα παιδάκια μετά; :lol:
Αμα δεν εχεις πεσει σε καυτη ασφαλτο με σορτσακι ανεβαζεις το παιδι ετσι γιατι δεν ξερεις τι παει να πει έγκαυμα απο ασφαλτο εστω και με 20χλμ στο κοντερ...:rolleyes:
nikos_abel
12/09/2018, 15:18
Αμα δεν εχεις πεσει σε καυτη ασφαλτο με σορτσακι ανεβαζεις το παιδι ετσι γιατι δεν ξερεις τι παει να πει έγκαυμα απο ασφαλτο εστω και με 20χλμ στο κοντερ...:rolleyes:
Ή με 0 χλμ...
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/09/2018, 16:09
Ετσι νομιζεις.
Ετσι νομιζεις.
και ανεπίδεκτος μαθήσεως δηλαδη η απλα πιστεύεις οτι δεν παιζει να γινει ξανα....δε θα το παω παρακάτω...ντύνε το παιδι ρε συ σωστά η μη το ανεβάζεις πανω χωρις εστω να ναι καλυμμένο παντου...ξερεις τι μπορει να συμβεί απο μια απλη λακουβα με μπουγαδονερα...;)..εσυ,εγω ο αλλος μπορουμε να ανεβαίνουμε οπως να ναι..το κουφάρι σου ειναι δικο σου αλλα το παιδακι δεν ξερει δε φταιει..:wave2:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/09/2018, 16:25
και ανεπίδεκτος μαθήσεως δηλαδη η απλα πιστεύεις οτι δεν παιζει να γινει ξανα....δε θα το παω παρακάτω...ντύνε το παιδι ρε συ σωστά η μη το ανεβάζεις πανω χωρις εστω να ναι καλυμμένο παντου...ξερεις τι μπορει να συμβεί απο μια απλη λακουβα με μπουγαδονερα...;)..εσυ,εγω ο αλλος μπορουμε να ανεβαίνουμε οπως να ναι..το κουφάρι σου ειναι δικο σου αλλα το παιδακι δεν ξερει δε φταιει..:wave2:
Οχι δε καταλαβες.Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες.Οποιος νομιζει το αντιθετο απλα δε σεβετε το ιδιο του το παιδι.
Το ετσι νομιζεις το ειπα γιατι ειπες οτι αμα δεν εχει πεσει καποιος σε καυτη ασφαλτο ανεβαζει το παιδι ετσι.Εχω πεσει και εχω κανει εγκαυμα πολες φορες.
Oh.wait...Αυτο με κανει διπλά ανεγκεφαλο ε???:lol:
Υ.Γ.Αληθεια τωρα.Απο δω και περα θα το βλεπω αλιος το θεμα.Σιγουρα δεν θα τις βαζω επιγονατιδες και γαντια αλλα οταν ειναι να την περνω απο το σχολειο το μεσημερι θα λεω της μανας της απο το πρωι να της φοραει σπορτεχ μια φορμιτσα και μπλουζακι με μανικακι.
My bad αν δε το επιασα οπως το εγραψες:p:beer:
Σταυρώστε με σταυρώστε με.......... Στα χέρια σας σηκώστε με.
Δεν διαφωνώ με κανέναν εκτός του μπλιτζερ , εδώ μας κοίταζαν που φωρουσαμε ανά απλό σωστό κράνος αλλα στα τριφερα μου.
Εδώ μέσα όλοι σχεδόν έχουμε πέσει, όλοι ξέρουν ότι πονάει αλλά ποσοι βάζουμε δέρματα και μπότες για να πάμε στον φουρνο ή στο περίπτερο?εγώ όχι και δεν ντρέπομαι να το πω.
Καλός ή κακός οποίοι βάζουν παιδί σε μηχανάκι το κάνουν κατά κόρον για ευκολία, έλλειψη αλλού μέσου ή χρόνου. Δεν είναι εφικτό για 2 λεπτά διαδρομή να ντύνεσαι 10 λεπτά! Εάν χρειαστεί να την πάω οπουδήποτε πιο μακριά σίγουρα θα την ντύσω καλύτερα.
Στον τζορτζοπουλο που πήγαμε για κράνος η μικρή κοίταγε μπουφάν, μπότες, γαντια γιατί με αυτά με βλέπει να φεύγω κάθε βράδυ για δουλειά. Όταν ρώτησε ποτέ θα πάρει και αυτή, της απάντησα ότι σιγά σιγά θα αγοράσουμε ότι χρειαζόμαστε.
Όλοι ξέρουμε τους κινδύνους, όλοι ξέρουμε από ασφάλεια, ο καθένας ξέρει τις δικές του ανάγκες και πράττει ανάλογα, πιστεύοντας πάντα ότι γίνεται με βάση την ασφάλεια. Δεν θα κατακρίνω όποιον έκανε 20 χλμ με ένα παιδί στην σέλα, έπρεπε να το πάει άμεσα, δεν είχε άλλο μέσω το ΚΤΕΛ αργούσε και δεν είχε 40 ευρώ για ταξί.
Να είμαστε όλοι καλά να αξιωθουμε να γράψουμε πολλά χλμ παρέα με τα παιδιά μας σε βολτούλες και όχι πήγεναι έλα σχολείο ρυθμική...
harris_x
13/09/2018, 12:10
Σταυρώστε με σταυρώστε με.......... Στα χέρια σας σηκώστε με.
Δεν διαφωνώ με κανέναν εκτός του μπλιτζερ , εδώ μας κοίταζαν που φωρουσαμε ανά απλό σωστό κράνος αλλα στα τριφερα μου.
Εδώ μέσα όλοι σχεδόν έχουμε πέσει, όλοι ξέρουν ότι πονάει αλλά ποσοι βάζουμε δέρματα και μπότες για να πάμε στον φουρνο ή στο περίπτερο?εγώ όχι και δεν ντρέπομαι να το πω.
Καλός ή κακός οποίοι βάζουν παιδί σε μηχανάκι το κάνουν κατά κόρον για ευκολία, έλλειψη αλλού μέσου ή χρόνου. Δεν είναι εφικτό για 2 λεπτά διαδρομή να ντύνεσαι 10 λεπτά! Εάν χρειαστεί να την πάω οπουδήποτε πιο μακριά σίγουρα θα την ντύσω καλύτερα.
Στον τζορτζοπουλο που πήγαμε για κράνος η μικρή κοίταγε μπουφάν, μπότες, γαντια γιατί με αυτά με βλέπει να φεύγω κάθε βράδυ για δουλειά. Όταν ρώτησε ποτέ θα πάρει και αυτή, της απάντησα ότι σιγά σιγά θα αγοράσουμε ότι χρειαζόμαστε.
Όλοι ξέρουμε τους κινδύνους, όλοι ξέρουμε από ασφάλεια, ο καθένας ξέρει τις δικές του ανάγκες και πράττει ανάλογα, πιστεύοντας πάντα ότι γίνεται με βάση την ασφάλεια. Δεν θα κατακρίνω όποιον έκανε 20 χλμ με ένα παιδί στην σέλα, έπρεπε να το πάει άμεσα, δεν είχε άλλο μέσω το ΚΤΕΛ αργούσε και δεν είχε 40 ευρώ για ταξί.
Να είμαστε όλοι καλά να αξιωθουμε να γράψουμε πολλά χλμ παρέα με τα παιδιά μας σε βολτούλες και όχι πήγεναι έλα σχολείο ρυθμική...
Για τον φούρνο και το περίπτερο χρησιμοποιώ τα πόδια μου γιατί ακριβώς όπως εσύ δεν την παλεύω να ντυθώ για να καβαλήσω.
Όταν επιλέγω να καβαλήσω, το κάνω κατ' ελάχιστο με τζιν, μπότες, μπουφάν, γάντια και κράνος (όσοι με γνωρίζουν, μπορούν να στο επιβεβαιώσουν αν σου φαίνεται απίθανο).
Μάλλον λόγω αυτού μου φαίνεται απερίσκεπτο να βάλω το παιδί στη μηχανή με κάτι λιγότερο από αυτά που γράφω σε προηγούμενο post (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154865&page=3&p=2953842&viewfull=1#post2953842).
Όση έκπτωση στον εξοπλισμό κάνεις εσύ, τόση και περισσότερη θα κάνει και το παιδί σου.
Αν αυτό δεν σου αρέσει, θα πρέπει να είσαι απόλυτος πρώτα με τον εαυτό σου.