View Full Version : Μπρος γκρεμος (δικυλινδρα) και πισω ρεμα (τρικυλινδρα)...
devil's animal
30/04/2018, 16:45
Διακινούνται νύχτα σε σκοτεινά μέρη, από χέρι σε χέρι...............
ετσι...σαν τα ναρκωτικα ενα πραγμα...:evil:
-"φιλαρακι δινεις καμια βολτα το 1190?"
-"ασε δεν του εχω αλλαξει λαδια ακομα...να πηγαινε εκει σ'αυτον που εχει το 690"
-"ελα ρε...υποκαταστατο ειναι αυτο..τουλαχιστον κανεναν με 1090 να παρουμε μυρουδια?"
-"μπα...δυσκολο...εμαθα θα φερει ο Μπαμπης ο σουγιας σε 3 μερες δυνατο πραγμα...1290 R!!"
-"ωωου, δικε μου με φτιαχνεις απο τωρα..."
:bawl::bawl:
devil's animal
30/04/2018, 16:47
(φωτό δεν θα δούμε ποτέ βεβαια αλλά ΟΚ).
για δες τωρα...ανοιξαν?
basilis_k6
30/04/2018, 16:49
οταν έρθει και αρχισει να πουλάει το 790 adv θα πέσουν κιάλλο αυτα. ελπιζω να πέσουν και τα tracer. Βέβαια η κτμ άρχισε να bmwδιζει και πουλάει ακριβά.
gior-gos
30/04/2018, 16:49
Ειχες το xr που ηταν πυραυλος.. το πουλησες
θα παρεις το tracer.. αλλά θα γουσταρεις με το gsxr..
θα πουλησεις το gsxr.. θα γουσταρεις με το tracer;;;:uplate:
θα θυμασαι τον παλιο καλο καιρο και θα :cry:
:lol:
H ktm αυτη τη στιγμη ειναι νομιζω η πιο φτηνη στην κατηγορια...και το 1290 ειναι και μαλλον το καλυτερο μηχανακι της κατηγοριας
devil's animal
30/04/2018, 16:57
Ειχες το xr που ηταν πυραυλος.. το πουλησες
θα παρεις το tracer.. αλλά θα γουσταρεις με το gsxr..
θα πουλησεις το gsxr.. θα γουσταρεις με το tracer;;;:uplate:
θα θυμασαι τον παλιο καλο καιρο και θα :cry:
:lol:
οχι ρε...αν πουλησω το gsxr δεν θα παρω tracer...το 1190 θα παρω...
αν δεν πουλησω το gsxr, θα παρω tracer...
by the way, το tracer ΔΕΝ ειναι αργο...ισα ισα...105 ροδα εχει που πανε ευκολα 120..δεν ειναι λιγα για all around μηχανακι...και σε σχετικα καλη τιμουλα 10500*...
απλα δεν εχει περιφερειακα καλα...δλδ φρενα, πλαισιο, αναρτησεις...
αυτοι βεβαια ειναι και οι 3 βασικοι λογοι που εχει πουλησει τοσο...
*(ασχετα ποσο το δινουν οι γκατζολοι κατοχοι)
basilis_k6
30/04/2018, 17:02
H ktm αυτη τη στιγμη ειναι νομιζω η πιο φτηνη στην κατηγορια...και το 1290 ειναι και μαλλον το καλυτερο μηχανακι της κατηγοριας
ναι δεν λεω αλλα αυτη η μόδα με τα mega adv (που τωρα ηρθε και στα mega scooter των 7κ ευρω...) να πουλάς μηχανάκι στα 20χιλιάρικα δεν την καταλαβαίνω. Τοσο κάνει ενα ΚΑΛΟ αυτοκίνητο. Η triumph έιχε κάποια στιγμη προσφορά το tiger sport κάτω απο 11κ ευρω. η bmw για το νεο 1200gs ζητάει 22κ.... Που πάνε αυτα τα λεφτά πάνω στο μηχανάκι? Στην φανταστική τεχνολογία των ηλεκτρονικων που ειναι κατασκευαστικά φθηνοτερα απο μια πισω ζαντα?
devil's animal
30/04/2018, 17:07
... να πουλάς μηχανάκι στα 20χιλιάρικα δεν την καταλαβαίνω. Τοσο κάνει ενα ΚΑΛΟ αυτοκίνητο....
μην κανεις τετοιες συγκρισεις γιατι ειναι ατοπες εκ την γεννεση τους...
δλδ και εγω κοιταξα τι μεταχειρισμενο αμαξι μπορω να παρω με 11 χιλ. και εκλαψα, αλλα δεν παει ετσι...
αν κατι το γουσταρεις τα δινεις τα λεφτα και το χαιρεσαι, χωρις να σκεφτεσαι τι ΘΑ μπορουσες να παρεις...
αν ηθελα αμαξι, θα επαιρνα αμαξι..(προφανως!!) αλλα γουσταρω μηχανη και θα παρω μηχανη...
με την ιδια λογικη θα μπορουσε να πει καποιος οτι με τα 20 χιλ. αγοραζει σπιτι και μενει ή το νοικιαζει και παιρνει για μια ζωη εισοδημα...
basilis_k6
30/04/2018, 17:11
μην κανεις τετοιες συγκρισεις γιατι ειναι ατοπες εκ την γεννεση τους...
δλδ και εγω κοιταξα τι μεταχειρισμενο αμαξι μπορω να παρω με 11 χιλ. και εκλαψα, αλλα δεν παει ετσι...
αν κατι το γουσταρεις τα δινεις τα λεφτα και το χαιρεσαι, χωρις να σκεφτεσαι τι ΘΑ μπορουσες να παρεις...
αν ηθελα αμαξι, θα επαιρνα αμαξι..(προφανως!!) αλλα γουσταρω μηχανη και θα παρω μηχανη...
με την ιδια λογικη θα μπορουσε να πει καποιος οτι με τα 20 χιλ. αγοραζει σπιτι και μενει ή το νοικιαζει και παιρνει για μια ζωη εισοδημα...
δεν μιλάω για τον αγοραστη, για την τιμολόγηση μιλάω. 22k 1200gs, 14k t-max!!!!!!!!! και άλλα τέτοια περιέργα. Περιμένω να δω το 790 adv αλλα φοβάμαι θα κάνει σχεδόν οσο το άφρικα.
οι τιμες των μοτο εχουν παρει την ανιουσα, αλλα και τα περισσοτερα πραγματα επανω τους εχουν εξελιχθει πολυ...νομιζω ομως οτι η κτμ αυτη τη στιγμη τιμολογει αξιοπρεπεστατα...16κ για 1290ρ φουλ εξοπλισμενο, με abs cornering αναρτησαρες φρεναρες γκαζι να φαν και οι κοτες και αμα θες κοντραρεις δικαβαλος sbk...δεν ειναι και λιγα ολα αυτα, και η αυξηση της τιμης σε σχεση με το 990 δεν ειναι μεγαλη. Η bmw ναι, ξεφυγε, εγω θυμαμαι οταν ειχε βγει το πρωτο 1200 στο σταθερο φιξ της εποχης 13990€...
η αγορα διαμορφωνει αυτες τις τιμες δυστυχως, ομως δε μπορεις να κανεις συγκριση με αυτοκινητα (των οποιων οι τιμες επισης εχουν παρει την ανηφορα)
απλα το θεμα ειναι οτι πλεον εχεις ρεαλιστικα καλες επιλογες στα μεταχειρισμενα, με μονο ουσιαστικο συμβιβασμο για μενα την μη υπαρξη ''καλου'' abs, που εχουν τα συχρονα μοτο...πριν 15 χρονια, ενα μηχανακι 65-70 αλογων ηταν σχετικα αργο για καποια γουστα, ενα μηχανακι 100 ιππων δεν θα ειναι ποτε αργο, απλα μπορει να μην αρεσει σε αυτον που το οδηγαει τοσο...
devil's animal
30/04/2018, 17:16
δεν μιλάω για τον αγοραστη, για την τιμολόγηση μιλάω. 22k 1200gs, 14k t-max!!!!!!!!! και άλλα τέτοια περιέργα. Περιμένω να δω το 790 adv αλλα φοβάμαι θα κάνει σχεδόν οσο το άφρικα.
ναι, η τιμολογηση παει συμφωνα με την εταιρεια....bmw και ducati θα πληρωσεις και 1-2 χιλιαρικα το σηματακι στο ντεποζιτο....
τωρα με τα scooter εχουν την λογικη της εμπορικοτητας...οτι εκαναν και με το tracer...αφου πουλαει ας το παμε 1,5χιλιαρικο πανω...
δλδ δεν μπορω να πιστεψω οτι το 2015 πηραν ανθρωποι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ tracer με 9500 και σημερα το δινουν 8500 και 9000...!!:a018:
και ενα ακομη που δειχνει το επιπεδο το τρεισεραδων ειναι οτι πολλοι απο δαυτους ζητανε ανταλλαγη το 'ρδελο τους με tmax 530...:a42:
basilis_k6
30/04/2018, 17:19
οι τιμες των μοτο εχουν παρει την ανιουσα, αλλα και τα περισσοτερα πραγματα επανω τους εχουν εξελιχθει πολυ....
την εξέλιξη δεν την πληρώνεις. δηλαδη αν προσθέσουν κιαλλα ηλεκτρονικα το 2030 ένα τρανσάλπ 700 θα κάνει 15χιλιάρικα και ενα ss1000 30 χιλιάρικα βασική έκδοση. Οπως σωστα ειπες η αγορά διαμορφωνει τις τιμες γι αυτο τα εμπορικά η μοδάτα μηχανάκια έχουν καπελάκι μερικές χήνες. η χοντα μοιάζει φθηνη πλέον AFRICA TWIN ABS DCT '18 - € 16.290. Και το dct δεν ειναι μια πλακέτα και κάτι σένσορες ουτε το βρήκαν έτοιμο απο κάμια bosch.
η τιμη εχει να κανει με πολλα πραγματα, η γενικοτερη ανοδος των τιμων παγκοσμιως δειχνει μια υπαρκτη φανταζομαι αυξηση του πληθορισμου...προσωπικα βλεπω οτι εχουν ακριβεινει τα παντα, οποτε μαλλον ειναι χρηματοοικονομικο το θεμα...οποτε το κτμ υποθετω πως αναλογικα κοστιζει τα ιδια λεφτα, μιας και τα τελευταια 990 καπου στα 15κ ηταν...τωρα τα gs τα αφηνω στην ακρη και ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο, αλλα αυτη τη στιγμη ρεαλιστικα μπορεις να παρεις πιο φτηνα και καλυτερα μηχανακια...οποτε η προπελα αποτελει προσωπικη επιλογη του καθενος...
gior-gos
30/04/2018, 17:26
οχι ρε...αν πουλησω το gsxr δεν θα παρω tracer...το 1190 θα παρω...
αν δεν πουλησω το gsxr, θα παρω tracer...
by the way, το tracer ΔΕΝ ειναι αργο...ισα ισα...105 ροδα εχει που πανε ευκολα 120..δεν ειναι λιγα για all around μηχανακι...και σε σχετικα καλη τιμουλα 10500*...
αυτοι βεβαια ειναι και οι 3 βασικοι λογοι που εχει πουλησει τοσο...
*(ασχετα ποσο το δινουν οι γκατζολοι κατοχοι)
Α καταλαβα,
θα δωσεις δηλαδη καποια διορια για να πουληθει το gsxr, κι αν δεν, το κρατας και περνεις και το tracer.
ε εκει ειν το ζουμι
αλλά αν εχεις και το gsxr (που απ οτι ειδα ειναι τουμπανο) δε θα χεις αναγκη απ το tracer για τη δοση σου.
devil's animal
30/04/2018, 17:35
Α καταλαβα,
θα δωσεις δηλαδη καποια διορια για να πουληθει το gsxr, κι αν δεν, το κρατας και περνεις και το tracer.
ε εκει ειν το ζουμι
αλλά αν εχεις και το gsxr (που απ οτι ειδα ειναι τουμπανο) δε θα χεις αναγκη απ το tracer για τη δοση σου.
σωστα...
:a013:
basilis_k6
30/04/2018, 17:41
σωστα...
:a013:
αυτο ειναι προβλημα. διοτι αν εισαι αποφασισμένος να το πουλήσεις το κάνεις μαμα και δινεις τα εξτρα ξεχωριστα. Παντα αξιζει οικονομικά αυτη η κίνηση.
παρε μετεχειρο 09tracer (εχει πολλα σε καλες τιμες, με extra, χωρις κτλ).
οτι δε σε ικανοποιει πανω του, το βελτιωνεις. πχ φρενα θα βρεις απο r1 η απο κατι αλλο που ταιριαζει κουτι, το ιδιο και αναρτηση.
μοτερακι διαμαντι εχει, στην τελικη κοντενεις λιγο το γραναζωμα αν δε σου φτανει :p
το gixxer μη το δωσεις, θα το μετανιωσεις. αστο στο γκαραζ και βλεπεις αργοτερα ;)
devil's animal
30/04/2018, 17:48
αυτο ειναι προβλημα. διοτι αν εισαι αποφασισμένος να το πουλήσεις το κάνεις μαμα και δινεις τα εξτρα ξεχωριστα. Παντα αξιζει οικονομικά αυτη η κίνηση.
μπα...δεν το κανω αυτο προς το παρον...
προτιμω να το δωσω με την προικα μια και εξω σε εναν συνειδητοποιημενο αγοραστη που ξερει τι θελει...
γιατι αν το κανω μαμα, θα απευθυνομαι στην πλεμπα...στους καφετεριακηδες και λοιπους μοστραδορους...δεν θα'θελα το μηχανακι μου να καταληξει ετσι...
και μετα ειναι και το αλλο...αν το κανω μαμα δεν θα μπορω να κανω td...θα πρεπει να το εχω βιτρινα...και καλα το κοστουμι...παει και ερχεται...αλλα να βαλω πανω την μαμα εξατμιση να γελαει το πανελληνιο, να μην μπορω ουτε μεχρι το περιπτερο να παω...??:bawl::bawl:
devil's animal
30/04/2018, 17:52
παρε μετεχειρο 09tracer (εχει πολλα σε καλες τιμες, με extra, χωρις κτλ).
οτι δε σε ικανοποιει πανω του, το βελτιωνεις. πχ φρενα θα βρεις απο r1 η απο κατι αλλο που ταιριαζει κουτι, το ιδιο και αναρτηση.
μοτερακι διαμαντι εχει, στην τελικη κοντενεις λιγο το γραναζωμα αν δε σου φτανει :p
το gixxer μη το δωσεις, θα το μετανιωσεις. αστο στο γκαραζ και βλεπεις αργοτερα ;)
δεν θελω ρε συ να σπρωξω χρημα ΚΑΙ σ'αυτο...:rolleyes:
δεν θα φτανει που θα εχω δωσει 8-8,5 για τον σουμιε, θα πρεπει να δωσω 2-3 ακομη για να το κανω μηχανακι...πισω αναρτηση, μπροστινα, εξατμισεις, χαρτογραφησεις, φρενα...εε..ενταξει...νισαφι για τον ματρακα...
basilis_k6
30/04/2018, 17:55
μπα...δεν το κανω αυτο προς το παρον...
προτιμω να το δωσω με την προικα μια και εξω σε εναν συνειδητοποιημενο αγοραστη που ξερει τι θελει...
γιατι αν το κανω μαμα, θα απευθυνομαι στην πλεμπα...στους καφετεριακηδες και λοιπους μοστραδορους...δεν θα'θελα το μηχανακι μου να καταληξει ετσι...
και μετα ειναι και το αλλο...αν το κανω μαμα δεν θα μπορω να κανω td...θα πρεπει να το εχω βιτρινα...και καλα το κοστουμι...παει και ερχεται...αλλα να βαλω πανω την μαμα εξατμιση να γελαει το πανελληνιο, να μην μπορω ουτε μεχρι το περιπτερο να παω...??:bawl::bawl:
το θέμα ειναι να το πουλήσεις και να βάλεις οσα περισσοτερα χρηματα μπορεις στο επομενο. συναισθηματισμοί και ιδεολογίες δεν χωράνε στο πουλάω-αγοράζω. Εγω θα το έκανα μαμα (μέχρι και βαση πινακίδας) και εννοειτε δεν θα έλεγα οτι μπήκε ποτε πιστα. δυστυχως το επιπεδο γνωσεων των επιδοξων αγοραστων ss ειναι λίγο πανω απο τους σκουτεράδες.
devil's animal
30/04/2018, 18:34
το θέμα ειναι να το πουλήσεις και να βάλεις οσα περισσοτερα χρηματα μπορεις στο επομενο. συναισθηματισμοί και ιδεολογίες δεν χωράνε στο πουλάω-αγοράζω. Εγω θα το έκανα μαμα (μέχρι και βαση πινακίδας) και εννοειτε δεν θα έλεγα οτι μπήκε ποτε πιστα. δυστυχως το επιπεδο γνωσεων των επιδοξων αγοραστων ss ειναι λίγο πανω απο τους σκουτεράδες.
οσον αφορα το τελευταιο που λες αναφορικα με το επιπεδο (εγω θα πω γενικα οχι μονο των επιδοξων αγοραστων ss), εχεις δικιο...
αλλα γιατι να πω ψεμματα...???:confused:
οταν γραφω "εχει αναψει το βεντιλατερ 2-3 φορες μονο" θα επρεπε να ψυλλιαζει τον αλλον οσον αφορα την χρηση...
εν τω μεταξυ αν το κανω μαμα, δεν νομιζω να πιστεψει ανθρωπος οτι εχει μονο 14 χιλ. χλμ...
εκτος αν το παιξω ναυτικος...
οπως και να εχει, δεν εχω αποφασισει 100% οτι θα το δωσω...μπορει να με πιασουν τα ψυχολογικα μου και στο τελος του μηνα να το χωσω μια πιστα και να διαγραψω στα καπακια την αγγελια...
και μετα να παω σ'εναν γκατζολο και να του δωσω 8000χιλ για να παρω το tracer...να παω και ενα νησακι στο χαλαρο και να ξεχασω τα "στριβω με 200 χωρις να κουναει"...
Χμ.Πήγαινε πάλι σε XR αλλά 1200 ευρωπαίο BMW.Ξέρω ακριβό αλλά βγάζει γούστα,ποιο κοντά στα δικά σου νομίζω ;)
Χμ.Πήγαινε πάλι σε XR αλλά 1200 ευρωπαίο BMW.....
https://www.youtube.com/watch?v=LY4eNsZcvZA
Ωραίος προβληματισμός!
Προέρχεσαι απο supersport και δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το χωμάτινο κομμάτι παρα μόνο κανένας βατός χωματόδρομος.Οποτε για μένα πας για 17άρες για πολλούς λόγους που δεν είναι αναγκη να αναλυθούν εδώ.
Μιας και σε ενδιαφέρει να έχεις και γκάζι,μπορείς να δείς και το Fazer1000.Φορτώνεται σε λογικά πλαίσια,γκάζι έχει πολύ,στρίβει και μπορείς να περάσεις έναν βατό χωματόδρομο αν δεν έχει καρίνα.Βατό ομως ε.Απο θέματα θέλει μόνο να έχει αλλαχτεί το κλασσικό προβληματικό βολάν με το ενισχυμένο.
Aπο εκεί και πέρα αν θες ντε και καλά μεγάλο On off το Vesys 1000 είναι σοφότερη επιλογή συγκριτικά με αυτα που κοιτάς.Δεν έχει κανένα ουσιαστικό θέμα που στα υπόλοιπα ίσως ταλαιπωρηθείς λίγο ή πολύ.
Το βερσυς 1000 δε βλεπεται.
Το χρ1000 εχει γκαζι αλλα δεν εχει ροπη.
Αν βρισκεις tiger αλλα μονο το sport με 8000 ειναι πολυ καλη αγορα.
devil's animal
30/04/2018, 21:52
Χμ.Πήγαινε πάλι σε XR αλλά 1200 ευρωπαίο BMW.Ξέρω ακριβό αλλά βγάζει γούστα,ποιο κοντά στα δικά σου νομίζω ;)
το bmw ειναι 1000αρι...οχι 1200...
και επισης ναι ειναι πανακριβο και πιθανοτατα ο τελειος αντικαταστατης για καποιον που ειχε ss και θελει να κανει φορτωμενα ταξιδια, ΑΛΛΑ θεωρω τα ΚΤΜ (1190 και 1290) πιο ολοκληρωμενα σαν μηχανακια και ας ειναι κατα κατι πιο αργα...
Ωραίος προβληματισμός!
Προέρχεσαι απο supersport και δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το χωμάτινο κομμάτι παρα μόνο κανένας βατός χωματόδρομος.Οποτε για μένα πας για 17άρες για πολλούς λόγους που δεν είναι αναγκη να αναλυθούν εδώ.
Μιας και σε ενδιαφέρει να έχεις και γκάζι,μπορείς να δείς και το Fazer1000.Φορτώνεται σε λογικά πλαίσια,γκάζι έχει πολύ,στρίβει και μπορείς να περάσεις έναν βατό χωματόδρομο αν δεν έχει καρίνα.Βατό ομως ε.Απο θέματα θέλει μόνο να έχει αλλαχτεί το κλασσικό προβληματικό βολάν με το ενισχυμένο.
Aπο εκεί και πέρα αν θες ντε και καλά μεγάλο On off το Vesys 1000 είναι σοφότερη επιλογή συγκριτικά με αυτα που κοιτάς.Δεν έχει κανένα ουσιαστικό θέμα που στα υπόλοιπα ίσως ταλαιπωρηθείς λίγο ή πολύ.
το versys 1000 ναι μεν ειναι μια σοφη επιλογη αλλα ειναι αντιεμπορικο, εχει και καποια κιλακια παραπανω απο το tracer και θα του λειπει το νευρο και η σπιρταδα (σε σχεση με τα τρικυλινδρα και το δικυλινδρο)....
Μονο αυτα βρισκω σαν μειον...
Αν βρισκεις tiger αλλα μονο το sport με 8000 ειναι πολυ καλη αγορα.
γιατι θα το προτιμουσες εναντι του tracer?
εγω εχω την πεποιθηση οτι: ιδια αλογα, ιδιοι κυλινδροι αλλα πιο βαρυ, πιο "απροθυμο" στο στροφιλικι και αγγλικο (με οτι αυτο συνεπαγεται)...
γιατι θα το προτιμουσες εναντι του tracer?
εγω εχω την πεποιθηση οτι: ιδια αλογα, ιδιοι κυλινδροι αλλα πιο βαρυ, πιο "απροθυμο" στο στροφιλικι και αγγλικο (με οτι αυτο συνεπαγεται)...
Γιατι εχει αξιοπρεπεστατες αναρτησεις, ωραιο μοτερ, ωραιο στησιμο και φορτωνεται αρκετα καλλιτερα απο το τρεησερ. Σε σχεση με το τρεησερ ειναι πιο βαρυ αλλα ειναι και πιο ροπατο. Το τρεησερ καλο και χρυσο ειναι αλλα θελει λεφτα να στρωσει, τουλαχιστον το παλιο. Επισης ειμαι σιγουρος οτι δεν εχει την ροπη που απαιτειται για φορτωμα, διπλος και ταξιδι. Το sport ειναι πολυ ολοκληρωμενο μηχανημα.
devil's animal
30/04/2018, 23:09
Γιατι εχει αξιοπρεπεστατες αναρτησεις, ωραιο μοτερ, ωραιο στησιμο και φορτωνεται αρκετα καλλιτερα απο το τρεησερ. Σε σχεση με το τρεησερ ειναι πιο βαρυ αλλα ειναι και πιο ροπατο. Το τρεησερ καλο και χρυσο ειναι αλλα θελει λεφτα να στρωσει, τουλαχιστον το παλιο. Επισης ειμαι σιγουρος οτι δεν εχει την ροπη που απαιτειται για φορτωμα, διπλος και ταξιδι. Το sport ειναι πολυ ολοκληρωμενο μηχανημα.
:beer::beer::beer:
απο τις ελαχιστες κουβεντες (post) που μ'εβαλαν σε προβληματισμο...
και επειδη εχεις δικιο σε ολα, σκεφτομαι πλεον σοβαρα ΚΑΙ αυτο το σεναριο...αν και εφοσον δεν παιξει το σεναριο με το 1190...
γιατρουλη για πιο tiger μιλας? φανταζομαι οχι το πρωτης γενιας..δλδ 2007-2011
το δευτερης γενιας 2011-2013 με τα 2 κουμπακια στο οργανο? ή το τελευταιο το μονομπρατσο 2013-τωρα?
απο τις ελαχιστες κουβεντες (post) που μ'εβαλαν σε προβληματισμο...
και επειδη εχεις δικιο σε ολα, σκεφτομαι πλεον σοβαρα ΚΑΙ αυτο το σεναριο...αν και εφοσον δεν παιξει το σεναριο με το 1190...
γιατρουλη για πιο tiger μιλας? φανταζομαι οχι το πρωτης γενιας..δλδ 2007-2011
το δευτερης γενιας 2011-2013 με τα 2 κουμπακια στο οργανο? ή το τελευταιο το μονομπρατσο 2013-τωρα?
Το sport με το μονομπρατσο που ειναι αρκετα βελτιωμενο σε σχεση με το προηγουμενο σε μοτερ (παραπανω αλογα) και αναρτησεις (πιο σφιχτο βαλβινγκ).
devil's animal
30/04/2018, 23:41
Το sport με το μονομπρατσο που ειναι αρκετα βελτιωμενο σε σχεση με το προηγουμενο σε μοτερ (παραπανω αλογα) και αναρτησεις (πιο σφιχτο βαλβινγκ).
ναι το κοιτουσα τωρα στο car και διαβασα και την δοκιμη του visordown (http://www.visordown.com/features/road-tests/first-rides/first-ride-2013-triumph-tiger-sport)...
ανανεωμενο οντως, με περισσοτερα αλογα απο το tracer, καλυτερες αναρτησεις και φρενα αλλα και καμια 30αρια κιλα βαρυτερο...τουλαχιστον στα χαρτια...στην πραγματικοτητα, ποιος ξερει?
ναι το κοιτουσα τωρα στο car και διαβασα και την δοκιμη του visordown (http://www.visordown.com/features/road-tests/first-rides/first-ride-2013-triumph-tiger-sport)...
ανανεωμενο οντως, με περισσοτερα αλογα απο το tracer, καλυτερες αναρτησεις και φρενα αλλα και καμια 30αρια κιλα βαρυτερο...τουλαχιστον στα χαρτια...στην πραγματικοτητα, ποιος ξερει?
Καντο μια βολτα με πρωτη ευκαιρια, μπορει να σε κερδισει. Τα κιλα τα νοιωθεις αλλα ειναι δεμενο και δε σε κραταν πισω.
Cpt_Slow
01/05/2018, 00:10
Σταύρο διάβασα μόνο το πρωτο σου ποστ. Ασε το tracer κανε λιγο υπομονη κ παρε s1000xr. Περισσότερα σε καφέ :beer:
devil's animal
01/05/2018, 09:35
Καντο μια βολτα με πρωτη ευκαιρια, μπορει να σε κερδισει. Τα κιλα τα νοιωθεις αλλα ειναι δεμενο και δε σε κραταν πισω.
:beer::beer:
Σταύρο διάβασα μόνο το πρωτο σου ποστ. Ασε το tracer κανε λιγο υπομονη κ παρε s1000xr. Περισσότερα σε καφέ :beer:
ακριβα γουστα εχετε ολοι σας...:lol:
ευχαριστω Δημητρη...θα τα πουμε σε καφε...
:beer::beer:
honda_cub
01/05/2018, 10:23
Ωραίος προβληματισμός!
Γνώμη μου: Μην το δώσεις το gsxr. Πρώτον γιατί για να το δώσεις θα το σκοτώσεις και φαίνεται στημένο με μεράκι και δεύτερον, μετά από track day σε πίστες/ξεκ@υλωμα σε δρόμους/γενικότερη χρήση ενός τέτοιου πιστολιού, ότι και να πάρεις μετά θα σε ξενερώνει.
Για να τα κάνει όλα αυτά που λες, ή θα πας σε αρκουδοαντβέντσουρ ήτοι κιλά, ή θα πας σε τρέησερ που δεν το θες, ΚΤΜ που σε ξενερώνει γιατί είναι ευρώπη ή σε βέρσυς 1000 που είναι ότι πιο κοντινό σε αυτά που θες, αλλά είναι βαρύ.
Θα κάνω μία πρόταση λίγο εναλλακτική. Κρατάς το gsrx (θα το μετανοιώσεις άμα το δώσεις, τέτοιο μηχανάκι δεν ξαναστήνεται), και μετράς τα φράγκα. Άμα σου φτάνουν, παίρνεις το νέο tracer ή το versys 1000. Άμα δεν φτάνουν τα φράγκα, πάρε ένα versys 650, για χαμάλη, να πας στη δουλειά, να κάνεις τη βόλτα σου με τη σύζυγο και να πας και διακοπές και τα πάντα. Άμα το πάρεις και οικονομικά, δώσε και ένα χιλιάρικο να το φέρεις στα μέτρα σου. Έχε το gsxr για γούστα.
Εγώ αυτό θα έκανα :)
Συμφωνώ με τον αποπάνω!
Μην το δώσεις το gsxr πάρε έναν Ιάπωνα να κάνεις τη δουλειά σου ;)
devil's animal
01/05/2018, 14:55
Ναι, μάγκες καλά τα λέτε να το κρατήσω το gixxer αλλά με το που το πάρω το tracer ή το tiger π.χ. θα κάνει ακόμα λιγότερα χλμ και θα είναι αποκλειστικά track bike...εδώ όταν είχα το xr (που δεν ήταν καθόλου πολυχρηστικό) έκανε ελάχιστα στον δρόμο ....
Απο την άλλη όπως είπα, θέλω να αλλάξω δραστηριότητες μηχανοκίνητες που σημαίνει ότι θα κάνω ταξιδια και βόλτες όποτε μοιραία η πίστα θα κοπεί μαχαίρι ή θα μπαίνω πολύ πολύ σπάνια...όποτε το gixxer απλα θα κάθεται...
Προκειμένου λοιπόν να γίνει αυτό ας πουληθεί τωρα για να πάρω κάτι πιο τούμπανο που θα κυκλοφορώ καθημερινά...
basilis_k6
01/05/2018, 15:24
Ναι, μάγκες καλά τα λέτε να το κρατήσω το gixxer αλλά με το που το πάρω το tracer ή το tiger π.χ. θα κάνει ακόμα λιγότερα χλμ και θα είναι αποκλειστικά track bike...εδώ όταν είχα το xr (που δεν ήταν καθόλου πολυχρηστικό) έκανε ελάχιστα στον δρόμο ....
Απο την άλλη όπως είπα, θέλω να αλλάξω δραστηριότητες μηχανοκίνητες που σημαίνει ότι θα κάνω ταξιδια και βόλτες όποτε μοιραία η πίστα θα κοπεί μαχαίρι ή θα μπαίνω πολύ πολύ σπάνια...όποτε το gixxer απλα θα κάθεται...
Προκειμένου λοιπόν να γίνει αυτό ας πουληθεί τωρα για να πάρω κάτι πιο τούμπανο που θα κυκλοφορώ καθημερινά...
δωστο. έτσι (δεν) εκανα εγω, καθόταν και μετά δεν πουλιόταν. Θα σου λείψει στην αρχη, μετά καθόλου. Οταν θες πιστα ξανα μπορείς να βρείς έτοιμο 600αράκι τρακ μπαικ με πολύ λίγα χρήματα.
devil's animal
01/05/2018, 15:41
caponord 1200 (πχ) (https://www.car.gr/10966757-aprilia-caponord-1200-dd)
δωστο. έτσι (δεν) εκανα εγω, καθόταν και μετά δεν πουλιόταν. Θα σου λείψει στην αρχη, μετά καθόλου. Οταν θες πιστα ξανα μπορείς να βρείς έτοιμο 600αράκι τρακ μπαικ με πολύ λίγα χρήματα.
Ακριβως!! Η πίστα είναι κάτι που πήγαινα για (σχεδόν) 10 χρόνια...με κάποια διαλείμματα...αν ξαναθελω, θα πάω με κάτι άλλο...
Μπορεί και να μην θελήσω ποτέ ξανά...
Οπότε το σοφότερο είναι να πουληθεί..
panos_zip
02/05/2018, 14:07
Άσχετα με το τι θα κανεις τελικά. Οσον αφορα το σουζουκι, το να κρατας ενα μηχανακι μονο και μονο για 3 τρακντει και 3 βολτες το χρονο (τροπος του λεγειν) δεν εχει και πολύ νοημα.
Το βλεπω με το δικό μου που το κινώ ελάχιστα και θέλω να το δώσω.
Αν παρεις καποιο απο αυτα που λες που κανουν σχεδον τα παντα θα το καβαλάς οσο παει και λιγότερο. Και στο κατω κατω τρακντει κανεις και με το ονοφφ. Ταξίδια με το ςς δεν κανεις.
basilis_k6
02/05/2018, 14:15
Και στο κατω κατω τρακντει κανεις και με το ονοφφ. Ταξίδια με το ςς δεν κανεις.
εγω πιστευω το ανάποδο. ταξιδι το 1000 κουτσα στραβα κάνει, τρακ ντει το ον οφ δεν κάνει. ειδικά αν αναλογιστείς την αξία της μηχανής.
εγω πιστευω το ανάποδο. ταξιδι το 1000 κουτσα στραβα κάνει, τρακ ντει το ον οφ δεν κάνει. ειδικά αν αναλογιστείς την αξία της μηχανής.
Και οι δύο δίκιο έχετε. Νομίζω έχει να κάνει με το επίπεδο του αναβάτη. Εγώ που είμαι στραβάδι και με το tracer θα χαρώ την πίστα. Ο Σταύρος, που είχε το gixxer το φτιαγμένο και γυρνούσε κάτω από 1:30 στις Σέρρες, νομίζω θα σιχτιρίσει στο πεντάλεπτο.
basilis_k6
02/05/2018, 14:38
Και οι δύο δίκιο έχετε. Νομίζω έχει να κάνει με το επίπεδο του αναβάτη. Εγώ που είμαι στραβάδι και με το tracer θα χαρώ την πίστα. Ο Σταύρος, που είχε το gixxer το φτιαγμένο και γυρνούσε κάτω από 1:30 στις Σέρρες, νομίζω θα σιχτιρίσει στο πεντάλεπτο.
θυμάμαι έναν με ενα ολοκαινουργιο s1000xr να πηγαινει αρκετα γρηγορα στα μεγαρα. Σκέφτηκα τοτε, ετσι και πέσεις μαγκα... θα το ξαναπληρώσεις.
devil's animal
02/05/2018, 14:44
Και στο κατω κατω τρακντει κανεις και με το ονοφφ. Ταξίδια με το ςς δεν κανεις.
η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση...
δλδ ταξιδι με το ss μπορεις να κανεις ευκολα ΜΟΝΟΣ...οπουδηποτε και να θες να πας φορτωνεις εναν σακο πισω, ενα backbag ή/και ενα tankbag και γυρνας την Ευρωπη ολη....
ταξιδι δικαβαλος με το ss ΔΕΝ κανεις που να χτυπας τον κωλο σου κατω...ειδικα αν το κανεις με γυναικα...πρωτον ο χωρος που ΘΑ εβαζες τον σακο ειναι κατηλειμμενος και δευτερον το δευτερο ατομο εχει αναγκη και αυτο απο πραγματα...αρα ουσιαστικα διπλασιαζεται η αναγκη για μεταφορα πραγματων και παραλληλα ελαχιστοποιειται ο διαθεσιμος χωρος της μηχανης για φορτωμα (αφου καταλαμβανει το σελακι)...
τωρα με το on-off και την πιστα εχει να κανει με τις απαιτησεις του καθε αναβατη...
αν θες να μπεις για να κανεις την πλακα σου και τον χαβαλε σου στο γκρουπ των αρχαριων...αντε στο τσακιρ κεφι και των ενδιαμεσων, μπορεις να το κανεις...
αλλα αν θες να μπεις με αξιωσεις για να βελτιωθεις σαν αναβατης και να κατεβασεις και το προσωπικο σου γυρολογιο, εννοειται οτι δεν μπορεις γιατι αυτο συμβαινει οταν βρισκεσαι στο γκρουπ των προχωρημενων και ακομη περισσοτερο στο γκρουπ των αγωνιζομενων...
ταξιδι δικαβαλος με το ss ΔΕΝ κανεις...ειδικα αν το κανεις με γυναικα......
Ενώ αν έχεις ένα τριχωτό - τροφαντό αγόρι παλεύεται............
devil's animal
02/05/2018, 16:23
Ενώ αν έχεις ένα τριχωτό - τροφαντό αγόρι παλεύεται............
τι να σου πω? για να το λες κατι θα ξερεις....:a43:
εγω μια φορα στο gixxer δεν εχω ανεβασει ατομο πανω απο 60 κιλα...και ουτε προκειται...
οποτε αν σεβεσαι πρωτιστως το μηχανακι σου, τα "τροφαντα" (αγορια/κοριτσια αδιαφορο προς το παρον) απαγορευονται!:p
βεβαια τα αγορακια (συνηθως) δεν εχουν πολλες αναγκες για λουσα...μπορει ομως να γουσταρουν π...σα, οποταν να παιρνουν 2-3 πλακες σαπουνι, 3-4 στρινγκακια και να γυριζουν στας Ευρωπας με ss...:bawl::bawl:
Σταύρο εχτές..............
395389
395390
Υπολόγισε πώς ταξίδευα 180-190 έτρωγα ώρα στα διόδια (πέντε φορές ) και έκανα Πάτρα- Ηγουμενίτσα σε 2 ώρες
με το κομμάτι Αρτα - Ηγουμενίτσα με μεγάλα διαστήματα βροχής....
devil's animal
04/05/2018, 23:09
Σταύρο εχτές..............
395389
395390
Υπολόγισε πώς ταξίδευα 180-190 έτρωγα ώρα στα διόδια (πέντε φορές ) και έκανα Πάτρα- Ηγουμενίτσα σε 2 ώρες
με το κομμάτι Αρτα - Ηγουμενίτσα με μεγάλα διαστήματα βροχής....
ΠΑΡΑ πολύ καλά Βαγγέλη...
Με αυτές τις ταχύτητες τα νούμερα κατανάλωσης είναι πραγματικά εξαιρετικά για το συγκεκριμένο μοτερ...
GogosLux
05/11/2018, 17:23
Τελικα τι πήρες?
Είμαι στην σκεψη για το 1190 οποτε ψαχνω για γνώμες.
devil's animal
05/11/2018, 18:49
Τελικα τι πήρες?
Είμαι στην σκεψη για το 1190 οποτε ψαχνω για γνώμες.
δεν πηρα ακομα γιατι δεν εχει πουληθει το gixxer...
αλλα πλεον προσανατολιζομαι μεταξυ 1290SA και XR1000...
Έλα ?
400905
devil's animal
05/11/2018, 19:13
αυτον τον αποπανω, ποιος τον φωναζει στα σοβαρα thread και τα πανει π0υτανα?:rolleyes:
τιναιαφτο ρε αχαϊρεΦτε??:moutza:
αυτον τον αποπανω, ποιος τον φωναζει στα σοβαρα thread και τα πανει π0υτανα?:rolleyes:
τιναιαφτο ρε αχαϊρεΦτε??:moutza:
Σιγά ρε φίτσουλα και που σαι, όταν ρε εμείς ξεκινάγαμε εσείς ακόμα ήσασταν στα σκαριά ρε...:bawl:
Σε προλάβανε ρε γλήγορε :tooth:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128362&p=2961961&viewfull=1#post2961961
GogosLux
05/11/2018, 20:51
Και εγώ αυτά τα 2 γλυκοκοίταζα :D
Αλλά ένεκα ότι η χρήση είναι περιορισμένη εντός του έτους λόγω καιρού και ότι θα είναι 2ο μηχανάκι στο γκαράζ δεν θέλω να ανέβω τόσο σε λεφτά .
Για αυτό σκέφτομαι το 1190 που για 2014 μοντέλο είναι κάτω από 9Κ με 20-30.000χιλ
Πάντως το BMW που το έχω οδηγήσει αρκετά είναι ότι καλύτερο σε σχέση με αυτά που λες ότι θες και απίστευτο εργαλείο αλλά κάτι έχει (ή δεν έχει) και το κάνει αδιάφορο.
Το 1290 είναι απλά πανέμορφο και Φούλ τεχνολογία :blush:
Άντε με το καλό
KotsosDR
05/11/2018, 21:03
https://www.car.gr/14790852-mv-agusta-turismo-veloce-lusso-800
Αυτά τα κοιτάς καθόλου ?
https://www.youtube.com/watch?v=leeex2x9S2Q
devil's animal
05/11/2018, 22:46
https://www.car.gr/14790852-mv-agusta-turismo-veloce-lusso-800
Αυτά τα κοιτάς καθόλου ?
https://www.youtube.com/watch?v=leeex2x9S2Q
οχι φυσικα...
να παρω ενα ιταλικο, καμουφλαρισμενο tracer που ειναι σε τιμη μεταχειρισμενου οσο τα top of the class 1290SA και XR1000 και πιθανοτατα να εχει προβληματα και πανακριβα ανταλλακτικα-σερβις? γιατι??
telegonos
06/11/2018, 00:35
Για όσους δεν γνωρίζουν τί εστί Turismo Veloce παραπέμπω στο συμπέρασμα του τεστ του ΜΟΤΟ:
"Η αφρόκρεμα
Με μια φράση, το Turismo Veloce είναι το καλύτερο F3 που μπορεί να αγοράσει κανείς. Είναι το πιο ισορροπημένο και πιο ολοκληρωμένο τρικύλινδρο της MV, που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί θα έπρεπε να προτιμήσεις κάποιο από τα υπόλοιπα της γκάμας. Προσφέρει διασκέδαση και συγκινήσεις, σπορ αίσθηση και άνεση, επιδόσεις και στιλ. Δεν αυτοπεριορίζεται ούτε από τον σχεδιασμό του, ούτε από τα χαρακτηριστικά που του έχουν προσδώσει. Αντιθέτως, έχει ένα τόσο διευρυμένο πεδίο δράσης και τόσο υψηλά στάνταρ στους επιμέρους τομείς, που τελικά δικαιώνει τα λεγόμενα του Castiglioni του νεότερου. Το Turismo Veloce είναι πραγματικά μια συναρπαστική τουριστική μοτοσυκλέτα που δεν εκμεταλλεύεται την αγωνιστικά χτισμένη παράδοση της MV Agusta, αλλά δημιουργεί το δικό της, ξεχωριστό κεφάλαιο στην Ιστορία" .
....
Ηταν κάποτε ένα καλό περιοδικό, ηγέτης, έγραφε στον κόσμο την γνώμη του, πούλαγε 10.000 τεύχη το μήνα.
Τώρα γράφει ότι μόδα ζητάει ο κόσμος, μπας και ανέβει πάνω από τα 1000 τεύχη το μήνα.
Συνέχα έτσι παλιά ένδοξο περιοδικό.
KotsosDR
06/11/2018, 01:26
οχι φυσικα...
να παρω ενα ιταλικο, καμουφλαρισμενο tracer που ειναι σε τιμη μεταχειρισμενου οσο τα top of the class 1290SA και XR1000 και πιθανοτατα να εχει προβληματα και πανακριβα ανταλλακτικα-σερβις? γιατι??
Τα περι τιμής και ανταλλακτικών δεκτά και απόλυτα κατανοητά , αλλά το " καμουφλαρισμένο TRACER " (πέρα από την απόδοση του κινητήρα ) δεν το καταλαβαίνω .
devil's animal
06/11/2018, 08:05
Τα περι τιμής και ανταλλακτικών δεκτά και απόλυτα κατανοητά , αλλά το " καμουφλαρισμένο TRACER " (πέρα από την απόδοση του κινητήρα ) δεν το καταλαβαίνω .
για τον κινητηρα* το ειπα, αφου ειναι ενα βασικο στοιχειο για το οποιο αγοραζεις μια μηχανη...φρενα, αναρτησεις, πλαισιο, εμφανιση ειναι πολυ σημαντικα αλλα επονται...τουλαχιστον στα δικα μου κριτηρια...
*κυλινδροι, κυβικα και αλογα....αν και τα αλογα ειναι πιο λιγα...αλλα ουσιαστικα ειναι ενας τρικυλινδρος με παρομοια κυβικα και (σχεδον) παρομοια αλογα...