Σύνδεση

View Full Version : WARNING!!!! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ?

sanctusan
17/05/2018, 15:11
395707

taisteal
17/05/2018, 15:19
Swaz έριξε;;
Δύσκολα τα πράγματα....
Nα γιατί προτιμούμε τα εξειδικευμένα πλυντήρια μοτό.

o teos
17/05/2018, 15:19
Αυτος ειναι ο λογος που δεν παμε τα μοτο μας σε συνοικιακά μικρα πλυντήρια που χρησιμοποιούνε καυστικά καθαριστικά οπου βρουνε...εχω προσπαθήσει παλιότερα με καμια 10αρια αλοιφές και με το χερι αλλα δεν εκανα τίποτα σε παλιότερο μοτοσακο μου,εχω την εντύπωση οτι πας για βάψιμο αλλα ασε να σου πει και κανενας αλλος που ισως εχει κανενα μαγικο μαντζούνι να βαλεις..εκανε καλη ζημια δεν ειναι απλα μικρο ξεθωριασμα,βαλε καμια καλυτερη φωτο..περαστικα και ψυχραιμία...:(

sanctusan
17/05/2018, 15:22
395708
395709

taisteal
17/05/2018, 15:23
Στο μάμησε.
Το έπλυνε ενώ το μοτέρ ήταν ακόμη ζεστό;;

o teos
17/05/2018, 15:33
Ναι του γαμησε τα πρεκια...φακ...:plaf:

sanctusan
17/05/2018, 15:34
Στο μάμησε.
Το έπλυνε ενώ το μοτέρ ήταν ακόμη ζεστό;;

Πάντα ζεστά τα πλένω και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

o teos
17/05/2018, 15:38
Ποτε ζεστο για αρχη και η ζημια εγινε σε συνδυασμό με το υγρο που έριξε γιατι αργησε να το ξεπλύνει και μιας και ηταν ζεστο στέγνωσε πανω γρηγορα!!

taisteal
17/05/2018, 15:39
Ποτε ζεστο για αρχη και η ζημια εγινε σε συνδυασμό με το υγρο που έριξε γιατι αργησε να το ξεπλύνει και μιας και ηταν ζεστο στέγνωσε πανω γρηγορα!!

Αυτό.

s2k_1_
17/05/2018, 15:47
Δεν βλεπω λυση.. :hmm:
Μαλλον πας για βαψιμο οπως το βλεπω :a7:

devil's animal
17/05/2018, 15:53
Έτσι είχα πάρει το xr πριν 10 χρόνια...
Ακριβώς ίδια ζημιά στα καπάκια...
Έτσι το πήρα, έτσι το έδωσα...
Ότι ματζουνι και αν έβαλα δεν διορθώθηκε η κατάσταση...μάλλον πας για βάψιμο...
Τι να πεις?? Μ@λακες τελείως...
Ήλπιζα να έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα μετα από τόσο καιρό αλλά φευ...

DoctoR_k6
17/05/2018, 15:57
Χωρις να θελω να κανω διαφημιση...με αντιστοιχους λεκεδες/τρεχουλια ειχαμε παει ενος φιλου μου το CBR στον Σμπρινη να του καθαρισει το ψαλιδι ποθ ηταν πουτ@να.
Τα αποτελεσματα ηταν τρομερα... Δεν θυμαμαι/ξερω τι ειχε βαλει απανω (ηταν οταν πρωτοανοιξε) ...απλα ξερω οτι εξαφανιστηκαν οι λεκεδες μετα.
Δεν ειμαι σιγουρος αν το πηγε 2 φορες η μια...:rolleyes:

o teos
17/05/2018, 15:59
Χωρις να θελω να κανω διαφημιση...με αντιστοιχους λεκεδες/τρεχουλια ειχαμε παει ενος φιλου μου το CBR στον Σμπρινη να του καθαρισει το ψαλιδι ποθ ηταν πουτ@να.
Τα αποτελεσματα ηταν τρομερα... Δεν θυμαμαι/ξερω τι ειχε βαλει απανω (ηταν οταν πρωτοανοιξε) ...απλα ξερω οτι εξαφανιστηκαν οι λεκεδες μετα.
Δεν ειμαι σιγουρος αν το πηγε 2 φορες η μια...:rolleyes:

Πολυ πιθανο αν γινει με 2-3 διαφορετικές αλοιφές και αλοιφαδορο..απλα δεν ξερω αν σε αυτο το υλικο παιζει να γινει η αν πρεπει να βγουνε τα καπακια...οπως και να χει απ το πουθενα τετοια ζημια ειναι τρελη ξενερα:yuck:

DoctoR_k6
17/05/2018, 16:02
Πολυ πιθανο αν γινει με 2-3 διαφορετικές αλοιφές και αλοιφαδορο..απλα δεν ξερω αν σε αυτο το υλικο παιζει να γινει η αν πρεπει να βγουνε τα καπακια...οπως και να χει απ το πουθενα τετοια ζημια ειναι τρελη ξενερα:yuck:

Καλα εννοειται...κ γι αυτο το λογο δεν επλενα ποτε το μοτο ''εξω''.
Μεχρι που πειστηκα απο τον Περιστερα οταν ειχε πρωτοανοιξει ο Κωστας κ τελικα δεν το ξαναεπλυνα μονος μου :lol: (Ασε που γερασαμε κ που να πλενουμε 2 ωρες).

BLiTzER
17/05/2018, 16:02
Και σταμάτα να πλένεις το μηχανάκι ενώ είναι ζεστό, πριν χρειαστείς ολόκληρο μοτέρ.

Βέβαια, τουλάχιστον θα γλιτώσεις το βάψιμο.

sniper
17/05/2018, 16:05
Όσοι πλένετε το μηχανάκι σας κρύο να μην το κυκλοφορείτε και στις καταιγίδες (Όχι εσύ Πλιτσερ, ξέρουμε, όταν ψιχαλίζει δεν βγαίνεις καν έξω απο το σπίτι :tooth: )

s2k_1_
17/05/2018, 16:17
Υπάρχει κανενα εγχειριδιο κατασκευαστη που να λεει "μην κυκλοφορειτε στη βροχη λογο διαφορας θερμοκρασιας μοτερ-νερου διοτι θα ξεβαψει η μηχανη''?

sniper
17/05/2018, 16:20
Υπάρχει κανενα εγχειριδιο κατασκευαστη που να λεει "μην κυκλοφορειτε στη βροχη λογο διαφορας θερμοκρασιας μοτερ-νερου διοτι θα ξεβαψει η μηχανη''?

Φοβούνται ότι θα σπάσει το μοτέρ... :tooth:

BLiTzER
17/05/2018, 16:25
Το νερό της βροχής είναι ακριβώς το ίδιο με το νερό του λάστιχου/πιεστικού. Πιάστε 2 Νόμπελ Φυσικής για τους κυρίους, παρακαλώ.

sniper
17/05/2018, 16:28
Το νερό της βροχής είναι ακριβώς το ίδιο με το νερό του λάστιχου. Πιάστε 2 Νόμπελ Φυσικής για τους κυρίους, παρακαλώ.

Εχμμμμ, το νερό είναι ίδιο παντού. Η ποσότητα, αυτό βασικά λες, είναι διαφορετική, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να έχει κάνει κρακ (ηχητικά, όχι το άλλο) κινητήρας επειδή τον βάφτισαν σε νερό.

Αν δεν με πιστεύετε, μπορείτε να μιλήσετε με βρωμιάρηδες (βλ Εντουράδες) που τα πετάνε μέσα σε ποτάμια (με νερό αρκετό και πολύ πιο κρύο απο το λάστιχο του πλύστη) και κανένα δεν έπαθε τίποτα.

BLiTzER
17/05/2018, 16:32
:lol:

Εννοούσα, προφανώς, το πώς δρουν (βάσει ποσότητας, θερμοκρασίας, ταχύτητας) σε ένα καυτό μοτέρ κι όχι τη σύστασή τους. :p

Ναι, δεν είναι ΠΟΛΥ πιθανό να πάρεις κάτι στο χέρι, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο. Εγώ στο μηχανάκι μου δε θα το έκανα. Καθένας όπως τη βρίσκει.

Αλλά εγώ δε θα το πήγαινα και σε πλυντήριο. :lol:

Nostradamus
17/05/2018, 16:51
:lol:

Εννοούσα, προφανώς, το πώς δρουν (βάσει ποσότητας, θερμοκρασίας, ταχύτητας) σε ένα καυτό μοτέρ κι όχι τη σύστασή τους. :p

Ναι, δεν είναι ΠΟΛΥ πιθανό να πάρεις κάτι στο χέρι, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο. Εγώ στο μηχανάκι μου δε θα το έκανα. Καθένας όπως τη βρίσκει.

Αλλά εγώ δε θα το πήγαινα και σε πλυντήριο. :lol:

Εσυ δεν εχεις μηχανακι οποτε τι πεταγεσαι δεν καταλαβα... :p

Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις και πολλα οπως λεει και ο Σταυρος. :(

harris_x
17/05/2018, 16:57
To πρόβλημα για το ζεστό δεν ειναι μην κανει κρακ το μοτέρ.
Ειναι οτι στεγνώνουν πανω τα χημικά και προκαλούν τα παραπανω προβλήματα.

s2k_1_
17/05/2018, 17:26
Οταν η θερμοκρασία τους μεταβληθεί κατά 1°C
Υποψιν 1μm=0.0001cm
Μιλαμε για απειροελαχιστες χωρικες μεταβολες
395714

telegonos
17/05/2018, 20:40
Δεν λέει σε τι αρχικό μήκος αντιστοιχούν αυτές οι μεταβολές.

π.χ. 1 μέτρο σίδηρος διαστέλεται κατά 12μm ή άλλο μήκος;

s2k_1_
17/05/2018, 20:49
Δεν λέει σε τι αρχικό μήκος αντιστοιχούν αυτές οι μεταβολές.

π.χ. 1 μέτρο σίδηρος διαστέλεται κατά 12μm ή άλλο μήκος;

Σωστά,για διαστολή ράβδων με αρχικό μήκος 1m

Μιλάμε πάντα για γραμμικη διαστολή.
Για την επιφανειακη διαστολη ισχυει οτι απο τις 3 διαστάσεις, το μηκος-πλατος αυξανονται πολυ περισσότερο απ΄οτι ο όγκος.

Υ.Γ
Για τη διαστολη του όγκου(στερεα-υγρα) ισχύουν αλλες τιμες.

basilis_k6
17/05/2018, 21:10
Όσοι πλένετε το μηχανάκι σας κρύο να μην το κυκλοφορείτε και στις καταιγίδες (Όχι εσύ Πλιτσερ, ξέρουμε, όταν ψιχαλίζει δεν βγαίνεις καν έξω απο το σπίτι :tooth: )
και έλεγα θα το πει κανείς?

δεν έχει κανένα προβλημα το μοτερ απο κρυο νερο και ειδικα αυτα τα καπάκια. ολα γινονται απο τα χημικά. το ίδιο εχω στο στρομ απο τον πρωτο ιδιοκτητη. δεν φευγει αυτο, τουλάχιστον δεν ξερω κατι που να μπορει να το διωξει.

Grafton 505
17/05/2018, 21:11
395709

Εγώ γιατί το βλέπω άπλυτο ; Τα μαρκούτσια ας πούμε. μήπως να το πλύνεις με σαμπουάν και σφουγγάρι να δεις τι γίνετε ;

Triathlon 7
17/05/2018, 22:40
Τα ίδια, - ίσως και χειρότερα - είχα πάθει και εγώ, μετά από πλύσιμο σε βενζινάδικο. Λεκέδες, ψήγματα σκουριάς και ψωρίαση σε όλο το μηχανάκι.
Την λύση την έδωσε ο Φραγκίσκος από το Moto Clinic με μία ολοήμερη περιποίηση.

μη ρωτάς όμως πόσο στοίχησε..

sanctusan
18/05/2018, 10:06
Τελικά μετά από πολύ φασαρία ο πλυντηριάς ξηγήθηκε.
Θα πληρώσει τι ζημιά.
Άρα πρώτη δουλειά είναι Σμπρίνης ή moto Clinic. Το επόμενο βήμα είναι μεταχείρο καπάκια.

o teos
18/05/2018, 10:20
Τελικά μετά από πολύ φασαρία ο πλυντηριάς ξηγήθηκε.
Θα πληρώσει τι ζημιά.
Άρα πρώτη δουλειά είναι Σμπρίνης ή moto Clinic. Το επόμενο βήμα είναι μεταχείρο καπάκια.

Kαλα του ξηγηθηκες..αλλη φορα να θυμάται τα φτηνά καθαριστικά και η μαλακια πληρώνονται ακριβά..παρε τη φουλ εξτρα περιποίηση στον σμπρινη η στο κλινικ και ας τον τσούξει λιγο,στανταρ δεν εισαι ο πρωτος:evil:

sanctusan
26/05/2018, 11:28
ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ VOL.2
Σε πολύ γνωστό μαγαζί σε οδό κάθετη της καλορροης πήγα για πλήσιμο και επισκευή στα καπάκι(δεν ξέρω αν πρέπει να πω το όνομα).
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
Το αριστερό καπάκι το τρυψανε τόσο πόλύ που έχει βγει το αστάρι εξω.
Στο δεξι φένονται γρατζουνιές από σκλυρό υλικό που χρεισιμοποίησαν για το τρύψιμο.
Και το μηχανάκι είναι άπλιτο. Σαβούρες στο ψαλίδι. Βρωμιές στα μεταλικά σημεία.
Τσιμπησε και 26€. Όταν τον ρωτησα γιατί είναι άπλητο μου είπες οτι δεν του είπα για εξτρα περιποιηση και τωρα δε προλαβενει.
Είμαι σύγουρος ότι του είπα φουλ εξτρα πλησιμο και τα παντα ολα γιατί πληρωνει άλλος.
Ο τύπος ξεπεταξε το μηχανάκι μου και τσιμπησε το 25€.
Επονται φωτπγραφίες.

BLiTzER
26/05/2018, 11:29
Μήπως να ξεκινήσεις να πλένεις το μηχανάκι μόνος σου; :p

o teos
26/05/2018, 11:34
Αμα εβγαλες φωτο επιτοπου να το πεις το ονομα να μη δινει αλλος κοσμος 25αρια ;)

Γενικα οτι ειπε ο απο πανω εκτος αν ξερεις προσωπικά το πλυντήριο(φιλος-συγγενης κλπ) και σε προσέχουν:wave2:

sanctusan
26/05/2018, 11:34
Μήπως να ξεκινήσεις να πλένεις το μηχανάκι μόνος σου; :p

Το καβαλαω όσο και τη γκομενα μου.
Ασχολουμαι για σερβις και περιποιηση οσο ασχολομαι και με τη γκομενα μου.
Το χαζευω απο το μπαλκονι, κάτι που δεν κανω στη γκομενα μου.
Αμα το πλεινω και μόνος μου θα με παρατησει η αλλη.

o teos
26/05/2018, 11:35
Το καβαλαω όσο και τη γκομενα μου.
Ασχολουμαι για σερβις και περιποιηση οσο ασχολομαι και με τη γκομενα μου.
Το χαζευω απο το μπαλκονι, κάτι που δεν κανω στη γκομενα μου.
Αμα το πλεινω και μόνος μου θα με παρατησει η αλλη.

Βαλε τη να στο πλενει και κατα προτιμηση με μαγιο τωρα που ειναι καλοκαιρι και χαζευε τες απο το μπαλκονι...win win σιτσουεσιο:smokin:

sanctusan
26/05/2018, 11:39
Αμα εβγαλες φωτο επιτοπου να το πεις το ονομα να μη δινει αλλος κοσμος 25αρια ;)

Γενικα οτι ειπε ο απο πανω εκτος αν ξερεις προσωπικά το πλυντήριο(φιλος-συγγενης κλπ) και σε προσέχουν:wave2:

Τι να ξερω προσωπικα τον πλυντηρια ρε παιδια? Ο τελευταίος υποτηθεται οτι ειναι απαγγελμστίας στις μηχανές. Θα πρέπει να πλενει μηχανές καλήτερα από όλους.

BLiTzER
26/05/2018, 11:43
Κανείς δεν πλένει το μηχανάκι σου καλύτερα από σένα.

sanctusan
26/05/2018, 11:49

Ο λόγος που πήγα εκεί δεν είναι το πλήσιμο αλλα η επισκευή στα καμμενα καπάκια και αφου πήγα και πληρωνει άλλος ειπα να το πληνω επισης.
Εγω δεν ξερω να πλενω μηχανακι. Δεν ξερω τι υλικα χρειαζομαι και πως να τα χρεισιμοποιησω.

o teos
26/05/2018, 11:51
Ο λόγος που πήγα εκεί δεν είναι το πλήσιμο αλλα η επισκευή στα καμμενα καπάκια και αφου πήγα και πληρωνει άλλος ειπα να το πληνω επισης.
Εγω δεν ξερω να πλενω μηχανακι. Δεν ξερω τι υλικα χρειαζομαι και πως να τα χρεισιμοποιησω.

Σε κάποια βολτα θυμήσου να με ρωτήσεις σχετικα ξανα:beer:

BLiTzER
26/05/2018, 12:06

Κουβά, νερό, σαπούνι, σφουγγάρι. Πλένεις, ξεπλένεις, πας για φαγητό.

sanctusan
26/05/2018, 12:29
Κουβά, νερό, σαπούνι, σφουγγάρι. Πλένεις, ξεπλένεις, πας για φαγητό.

Αυτο το πλεισιμο ειναι για σαξοραλο πριν παει παραλιακη.

o teos
26/05/2018, 12:35
Αυτο το πλεισιμο ειναι για σαξοραλο πριν παει παραλιακη.

Και για φιεστα ΣΤ καλο ειναι:D:cool:

o_gavros
26/05/2018, 12:38
εκεί που είσαι ήμουνα.
εδώ που είμαι θα'ρθεις.

παρακαλώ.:bawl:

o teos
26/05/2018, 12:40
εκεί που είσαι ήμουνα.
εδώ που είμαι θα'ρθεις.

Εσυ εισαι λεβελ οβερ 9000 αυτος μολις ξεκινησε δωκε του χρονο:lol:

sanctusan
26/05/2018, 12:48
εκεί που είσαι ήμουνα.
εδώ που είμαι θα'ρθεις.

Δε σε πιάνω.....καθόλου όμως....

o_gavros
26/05/2018, 13:00
τι ναι ετούτοι οι νέοι ρε φίλε...όλα μονομιάς θένε να τα μάθουνε.
καμία θέληση για το ταξίδι :D

o_gavros
26/05/2018, 13:01
Δε σε πιάνω.....καθόλου όμως....

εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο calgeorge!

sanctusan
26/05/2018, 13:03
εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο calgeorge!

Μιλάς με γρύφους γέροντα......

thunder ace
26/05/2018, 13:13
Και ποιος σας ειπε ρε μαγκιτες,οτι αυτα τα "μαστορια" που πλενουν τα μηχανακια μας,ειναι καλυτεροι απο τα κανονικα μαστορια;
Ιδια φαρα ειναι (εκτος ελαχιστων ε΄ξαιρεσεων και δω).........και οποιο παλικαρακι θιχθει,ας ερθει να δει το ψαλιδι του THUNDEACE.
Αντε με τους σχιντζιδες που μαζευτηκαν και βγαζουν και μεροκαματο στη πλατη τη δικη μας.
Μηνυση και παλι μηνυση ρε.

taisteal
26/05/2018, 14:21

Εχμ....όχι.

rainmike
26/05/2018, 16:10
25 ευρώ?Στο βενζινάδικο της γειτονιάς μου με 5 ευρώ το πλένει μια χαρά.Βtw αν είσαι τόσο ψείρας όχι μου το γρατζόυνισαν εδώ και όχι μου το παρατρίψανε εκεί καλύτερα είναι να το
πλένεις μόνος σου.Φιλικά πάντα :beer:

devil's animal
26/05/2018, 16:57
Βtw αν είσαι τόσο ψείρας όχι μου το γρατζόυνισαν εδώ και όχι μου το παρατρίψανε εκεί καλύτερα είναι να το
πλένεις μόνος σου.Φιλικά πάντα :beer:

αυτο ακριβως!!!

επισης και το ΜΗ πλυσιμο ειναι καλο...η βρωμα προστατευει το χρωμα...
:beer::beer:

ακου 25€ για πλυσιμο...:eek:
αν μου τα ζηταγε εμενα θα του ελεγα "μα δεν ειχα happy ending!!":lol:..και ας πληρωνε και αλλος...:p

s2k_1_
27/05/2018, 13:01
αυτο ακριβως!!!

επισης και το ΜΗ πλυσιμο ειναι καλο...η βρωμα προστατευει το χρωμα...
:beer::beer:

Δεν νομίζω! Η εικόνα μιλά από μόνη της
395949

sanctusan
27/05/2018, 16:20
Υποτειθεται οτι πηγα στο εν λογο μαγαζι για επισκευη των καμμενων απο χημικα καπακιων.

Το αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο.

Ξεβαψε το καπακι απο το τρυψιμο.
395950
395951

sanctusan
27/05/2018, 16:25
Επίσης εμεινε απλητο.
(ενδηκτικες φώτο)
395952
395953
395954

basilis_k6
27/05/2018, 16:47
δεν φτιαχνεται λεμε. σου εφαγαν το χρωμα τα χημικα και τωρα ξυλωνεις το χρωμα. οταν πας για αλαγη λαδιων βγαλτο και τριψτο λιγο, μετά βαψτο με ενα σπρευ αν ξερεις να βαφεις και τελος. τον ηπιες απο τον καραγκιοζη τον πλυντηριά, ξεχασε το.

sanctusan
27/05/2018, 17:14
δεν φτιαχνεται λεμε. σου εφαγαν το χρωμα τα χημικα και τωρα ξυλωνεις το χρωμα. οταν πας για αλαγη λαδιων βγαλτο και τριψτο λιγο, μετά βαψτο με ενα σπρευ αν ξερεις να βαφεις και τελος. τον ηπιες απο τον καραγκιοζη τον πλυντηριά, ξεχασε το.

Ο πλυντηριάς τη είπιε. Θα πληρώσει καπακια μεταχειρο σε καλη κατασταση.170€. Δε τον χαλασε.