PDA

View Full Version : Σκέψεις αγοράς

SotirisAno
20/05/2018, 20:42
Γειά σας.
Είμαι καινούργιος στο φόρουμ γιαυτό συγχωρέστε με για τυχόν λάθη ή παραλήψεις :)
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω απο Ελλάδα μια Kawasaki Z750 του 2008 με 37.500χλμ αλλά δεν είμαι κάτοικος Ελλάδας. Μίλησα με τον ιδιοκτήτη μου φάνηκε αρκετά οκ, το μηχανάκι δεν είχε ποτέ ατύχημα. Φορά εξάτμιση και κατα τα άλλα μηχανικά είναι stock.
Λόγω του ότι όπως είπα δεν μένω Ελλάδα δεν μπορώ να το πάω σε μηχανικό και θα πάει ένας φίλος να το δεί απο κοντά και αν είναι ΟΚ να το αγοράσω. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο φίλος δεν ασχολείται με μηχανάκια άρα θα το δεί απλά εξωτερικά. Υπάρχουν κάποια tips για να του δώσω να κοιτάξει ή να ελέγξει πριν το αγοράσω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

BLiTzER
20/05/2018, 21:28
Θες να αγοράσεις ένα μηχανάκι, δεν μπορείς να το πας σε μηχανικό, οπότε θα στείλεις να το δει ένας άνθρωπος που δεν έχει την παραμικρή ιδέα από μηχανάκια. Μμμ οκ.

noodles
20/05/2018, 21:31
σα να παρεις τα 3.5-4κ ευρω και να τα πεταξεις μεσα σε καδο σκουπιδιων.

με αυτα τα κριτηρια το ρισκο της αγορας ειναι παρα πολυ μεγαλο. εγω δε θα το επαιρνα...

SotirisAno
20/05/2018, 21:31
Σε ευχαριστώ για την ειρωνία Blitzer. Όπως είπα είμαι εξωτερικό. Έναν γνωστό έχω και αυτον θα στείλω. Και ο ίδιος να πήγαινα δεν θα άνοιγα μηχανή να την ελέγξω μιας και δεν έχω και την τεχνογνωσία.

volde27
20/05/2018, 21:35
Γειά σας.
Μίλησα με τον ιδιοκτήτη μου φάνηκε αρκετά οκ, το μηχανάκι δεν είχε ποτέ ατύχημα.

Τι παει να πει, ο ιδιοκτητης σου φανηκε ο.κ??
Μιλησες στο τηλ. η με skype και αξιολογησες απο μια επικοινωνια οτι ειναι ο.κ??
Το δεν εχει ατυχημα πως το ξερεις?? Επειδη στο ειπε αυτος?

Ελπιζω να μην κανεις χιουμορ.....

BLiTzER
20/05/2018, 21:35
Σε ευχαριστώ για την ειρωνία. Όπως είπα είμαι εξωτερικό. Έναν γνωστό έχω και αυτον θα στείλω. Και ο ίδιος να πήγαινα δεν θα άνοιγα μηχανή να την ελέγξω μιας και δεν έχω και την τεχνογνωσία.

Παρακαλώ. Κανείς δε θα ανοίξει μοτέρ, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα. Αλλά ένας έμπειρος άνθρωπος θα καταλάβει αν έχει τρακάρει, αν έχει ταλαιπωρηθεί, αν είναι προσεγμένο γενικότερα, κι έτσι μπορείς να εξάγεις τα συμπεράσματά σου. Ένας άσχετος με τον χώρο δε θα δει τίποτα που θα σε βοηθήσει.

Έτσι από περιέργεια, όμως... σε όλη την Ελλάδα έχεις έναν γνωστό;

chr1s_86
21/05/2018, 14:32
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=71011

karellen
21/05/2018, 15:03
Μόνο αν κάνει ένα κόπο ο φίλος σου και το πάει αυτός σε μηχανικό.90% θα σε γλυτώσει από πολλές φασαρίες.

rainmike
21/05/2018, 15:42
Γειά σας.
Είμαι καινούργιος στο φόρουμ γιαυτό συγχωρέστε με για τυχόν λάθη ή παραλήψεις :)
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω απο Ελλάδα μια Kawasaki Z750 του 2008 με 37.500χλμ αλλά δεν είμαι κάτοικος Ελλάδας. Μίλησα με τον ιδιοκτήτη μου φάνηκε αρκετά οκ, το μηχανάκι δεν είχε ποτέ ατύχημα. Φορά εξάτμιση και κατα τα άλλα μηχανικά είναι stock.
Λόγω του ότι όπως είπα δεν μένω Ελλάδα δεν μπορώ να το πάω σε μηχανικό και θα πάει ένας φίλος να το δεί απο κοντά και αν είναι ΟΚ να το αγοράσω. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο φίλος δεν ασχολείται με μηχανάκια άρα θα το δεί απλά εξωτερικά. Υπάρχουν κάποια tips για να του δώσω να κοιτάξει ή να ελέγξει πριν το αγοράσω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και θες να φέρεις και το μηχανάκι απο Ελλάδα πρόσεχε με τις προδιαγραφές των ρύπων γιατι νομίζω οτι για ευρωπαικη ένωση θέλεις κλάση euro4.
Oσον αφορά τον έλεγχο της μηχανής πες το φιλαράκι σου να παει στο σημείο συνάντησης με κάποιον μηχανικό.Θα του δώσεις και 50 ευρώ ε κλαιν μπροστά τα 4000 που θα σκάσεις.

MikeG
21/05/2018, 16:16
Γιατί δε αγοράζεις μοτοσυκλέτα από εκεί που βρίσκεσαι; Ίσως εκεί έχεις περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές. Εκτός αν επιθυμείς ελληνικές πινακίδες

lykourgi
21/05/2018, 16:48
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω απο Ελλάδα μια Kawasaki Z750 του 2008 με 37.500χλμ αλλά δεν είμαι κάτοικος Ελλάδας.

Ωχ, ο Wilson γράφτηκε στο moto.

rainmike
21/05/2018, 19:11
37500 δεν ειναι πολλά απλά να θυμάσαι ότι τα 30000 γίνανε με πρώτη σπιναρωντας

basilis_k6
21/05/2018, 19:18
Πες το φιλο σου να πανε σε ενα συνεργειο. Δωστε 20ευρω στον μαστορα να το δει και να σου πει απευθείας τηλεφωνικα αν αξιζει.

Vice
22/05/2018, 07:22
εχει και εταιρείες που αναλαμβάνουν τον έλεγχο επιτόπου και σου στέλνουν την αναφορά. Ψάξου λίγο.

yannis24
22/05/2018, 12:03
ή επειδη ο φίλος σου μαλλον δεν οδηγεί για να το Παρί σε μηχανικό , δώστε ενα €50 σε καποιον μηχανικό να παει να το δει εκει που βρίσκεται το μηχανάκι ....ή έστω ας το Παρί αυτος που το εχει εκει που θα του υποδείξεις εσυ !!

o teos
22/05/2018, 12:16
ή επειδη ο φίλος σου μαλλον δεν οδηγεί για να το Παρί σε μηχανικό , δώστε ενα €50 σε καποιον μηχανικό να παει να το δει εκει που βρίσκεται το μηχανάκι ....ή έστω ας το Παρί αυτος που το εχει εκει που θα του υποδείξεις εσυ !!

Πρεπει να το παει Παρίσι ντε και καλα δηλαδη για να το δει μηχανικος???τσαμπα βετζινες:D

GogosLux
22/05/2018, 12:35
................. αλλά δεν είμαι κάτοικος Ελλάδας. .

Αν πεις ποιας χωρας εισαι κάτοικος υπάρχει κόσμος να σε βοηθήσει ;)

Εχε υπόψη σου οτι πράγματα που μπορει να εχει επανω του το μηχανακι στην Ελλάδα να σε βαλουν σε εξοδα απο το πουθενα.

Για παράδειγμα, Kawa ZX10 R 2008, φορουσε Scorpion εξατμιση, μανιτάρια LSL και ζελατινα Buble κατι ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ 100% νομιμη με βασεις πινακίδας - καθρεπτες - κλπ.
Ολα καλα με την εξάτμιση ΑΛΛΑ για τα μανιτάρια και την ζελατινα επρεπε να πληρώσω €150 συνολο μιας και δεν ειχαν Homologation οποτε το θεωρούσαν custom!!!

Στα εξοδα θα πρεπει να προσθέσεις πινακίδες, ΚΤΕΟ.

Επίσης προαναφέρθηκε, στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες υπάρχει η τοπικη ΕΛΠΑ που σου κανει αξιολογηση - εγω πληρωσα €80 για αμαξι χωρις δυναμομέτρηση - και σου βγαζει full report.

Τελος, αν αγορασεις απο μαζαγι εχεις τις περισσότερες φορες 1 χρονο εγγύηση απο ασφαλιστική και όχι απο το μαγαζι που σημαίνει οτι πας οπου σου αρεσει φτανει η ζημιά να ειναι σε αυτες που καλυτπτονται (και απο Γαλλια και απο Λουξ που αγοράσα την ίδια μου εδωσαν).

Ασε που τα περισσότερα μηχανακια ειναι πολυ πιο φθηνα στην Ευρωπη

ΑΥΤΑ