View Full Version : Αγορά κράνους
Καλησπέρα Παιδιά!!!
Είμαι καινούρια στο άθλημα γενικά, αλλά και στο forum :P Τώρα είμαι στη φάση αγοράς κράνους και θα ήθελα την βοήθειά σας...
Γενικά το budget μου είναι στα 200 ευρώ. Βρήκα από το louis.de το x-lite 603 σε καλή τιμή, και από όσα έχω ακούσει είναι και καλό κράνος. Αυτό που δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα, είναι το ότι είναι παλιό μοντέλο.
Τι παίζει με το θέμα "ημερομηνία λήξης" του κράνους που είναι σε καταστήματα και (λογικά) φυλάσσονται σε καλές συνθήκες;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :)
LS2 FF397 219€ τα μονοχρωμα 245€ τα γραφικα. πας το δοκιμαζεις το περνεις φιμπερ δεν παθαίνει τπτ. και παραγωγη 2017 τελος γιατι ειναι καινουργια σειρα.
και δωρο το pinlock
πήρα το 603 από helmetcity τα Χριστούγεννα
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153968
το κράνος για τα λεφτά του (160€ + αποστολή, τόσο το πήρα) γ@μ@ει και δέρνει
πανάλαφρο (έχω θέμα με τον αυχένα μου) δεν θολώνει με τίποτα (να βρέχει και να θέλεις να αχνίσεις επίτηδες την ζελατίνα και να μην τα καταφέρνεις)
έχει κλείδωμα η ζελατίνα για τα πολλά και 2ρίνγκ
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!
Και εγώ έχω θέμα με τον αυχένα, γιαυτό μου άρεσε αρκετά!
basilis_k6
26/05/2018, 21:30
με λίγα παραπάνω (εχει δωρεαν μτφ αν θυμαμαι καλα) παιρνεις το riberte
καλο ειναι το κρανος που θες (οπως και τα αλλα επωνυμα την ιδια τιμη), το θεμα ειναι να σου ταιριαζει σωστα στο κεφαλι.
πηγες σε καταστημα να δοκιμασεις διαφορα?
τι χρονολογιας ειναι αυτο που βρηκες?
καλο ειναι το κρανος που θες (οπως και τα αλλα επωνυμα την ιδια τιμη), το θεμα ειναι να σου ταιριαζει σωστα στο κεφαλι.
πηγες σε καταστημα να δοκιμασεις διαφορα?
τι χρονολογιας ειναι αυτο που βρηκες?
Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο δυστυχώς. Έχω δοκιμάσει της Nolan και της hjc που είμαι σε όλα M. Θέλω να ελπίζω ότι και σε αυτό Μ θα είμαι.
Αν όχι, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να το στείλω πίσω. Έψαξα να το βρω σε κάποιο μαγαζί για να το δοκιμάσω αλλά δεν το βρίσκω πουθενά.
Δεν γνωρίζω την χρονολογία. Δεν γράφει κάτι σχετικό στο site του louis...
basilis_k6
27/05/2018, 00:11
Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο δυστυχώς. Έχω δοκιμάσει της Nolan και της hjc που είμαι σε όλα M. Θέλω να ελπίζω ότι και σε αυτό Μ θα είμαι.
Αν όχι, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να το στείλω πίσω. Έψαξα να το βρω σε κάποιο μαγαζί για να το δοκιμάσω αλλά δεν το βρίσκω πουθενά.
Δεν γνωρίζω την χρονολογία. Δεν γράφει κάτι σχετικό στο site του louis...
ειναι προφορά απο το γενάρη του 2015 αυτο το κράνος. Ξεχασα να σου βάλω το λινκ πριν. παρε αυτο, ειναι πολύ καλυτερο. http://www.helmetcity.co.uk/hjc-sale-helmets-1/
260 αλλα ελαφρυ και νεότερο. επισης καλύτερο συνολικά θα έλεγα.
ειναι προφορά απο το γενάρη του 2015 αυτο το κράνος. Ξεχασα να σου βάλω το λινκ πριν. παρε αυτο, ειναι πολύ καλυτερο. http://www.helmetcity.co.uk/hjc-sale-helmets-1/
260 αλλα ελαφρυ και νεότερο. επισης καλύτερο συνολικά θα έλεγα.
Ok, Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Θα το κοιτάξω και αυτό :)
harris_x
27/05/2018, 08:42
Ok, Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Θα το κοιτάξω και αυτό :)
Το RPHA 11 χωρίς σχέδιο πόσο εχει στην colori?
Δες πρώτα εκει γιατι οι τιμές του site για αυτα με τα γραφικά ειναι σχεδον ιδιες με τιμές εδω.
Μην πάρεις κράνος εάν δεν το βάλεις στο κεφαλι σου ;) και δεν το δοκιμάσεις το πιθανότερο είναι να κάνεις λάθος επιλογή..:smokin:
Το RPHA 11 χωρίς σχέδιο πόσο εχει στην colori?
Δες πρώτα εκει γιατι οι τιμές του site για αυτα με τα γραφικά ειναι σχεδον ιδιες με τιμές εδω.
Η αλήθεια είναι ότι βγαίνω αρκετά εκτός budget με αυτό το κράνος οπότε δεν ξέρω, άσε που δεν μένω Ελλάδα, οπότε πάλι θα πρέπει να το παραγγείλω από ίντερνετ...οπότε δεν ξέρω, το σκέφτομαι.
Nostradamus
27/05/2018, 13:22
..... άσε που δεν μένω Ελλάδα.......
Πάει, μόλις χάσαμε την ευκαιρία να φτάσει το θρεντακι καμία 40 σελίδες.. :) :)
Γενικά την x-lite την θεωρώ άψογη για τα χρήματα της. Είχα και θα αγόραζα ξανά.
Το μοντελο όμως της hjc που προτείνει ο Χάρης είναι νομίζω από τις καλύτερες επιλογές αν όντως μπορείς να κάνεις υπέρβαση στο μπάτζετ σου... Φυσικά μόνο αν σου κάθεται καλά στο κεφάλι...
Καλές αγορές και αχρειαστο να είναι..
basilis_k6
27/05/2018, 16:06
ασφαλες κρανος ειναι μονο αυτο που εφαρμοζει αψογα, και ας ειναι φθηνο. που μενεις? δεν εχει μαγαζιά εκει?
strokt up
27/05/2018, 17:06
κράνος μέχρι 150-180€ κάτω απο 1.500γρ που είναι το MT μου, με λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους και doyble D κούμπωμα υπάρχει;
Πάει, μόλις χάσαμε την ευκαιρία να φτάσει το θρεντακι καμία 40 σελίδες.. :) :)
Γενικά την x-lite την θεωρώ άψογη για τα χρήματα της. Είχα και θα αγόραζα ξανά.
Το μοντελο όμως της hjc που προτείνει ο Χάρης είναι νομίζω από τις καλύτερες επιλογές αν όντως μπορείς να κάνεις υπέρβαση στο μπάτζετ σου... Φυσικά μόνο αν σου κάθεται καλά στο κεφάλι...
Καλές αγορές και αχρειαστο να είναι..
:D:D
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το σκεφτώ και θα δω, ανάλογα με τα οικονομικά μου :)
ασφαλες κρανος ειναι μονο αυτο που εφαρμοζει αψογα, και ας ειναι φθηνο. που μενεις? δεν εχει μαγαζιά εκει?
Βουκουρέστι μένω, και σαφώς και έχει μαγαζιά, αλλά τέτοια προσφορά μόνο σε ίντερνετ βρίσκω :/ Όπως είπα και πιο πάνω δεν με ενοχλεί τόσο αυτό, διότι αν δεν εφαρμόζει καλά το στέλνω πίσω και παίρνω και τα λεφτά μου.
Το μόνο θέμα μου είναι αν είναι οκ το συγκεκριμένο μοντέλο που θέλω γιατί είναι κάπως παλιό.
devil's animal
27/05/2018, 17:32
κοιτα και τα kabuto (πρωην ogk)...
εχει ποιοτικα και σχετικα οικονομικα κρανη....
basilis_k6
27/05/2018, 18:55
Βουκουρέστι μένω, και σαφώς και έχει μαγαζιά, αλλά τέτοια προσφορά μόνο σε ίντερνετ βρίσκω :/ Όπως είπα και πιο πάνω δεν με ενοχλεί τόσο αυτό, διότι αν δεν εφαρμόζει καλά το στέλνω πίσω και παίρνω και τα λεφτά μου.
Το μόνο θέμα μου είναι αν είναι οκ το συγκεκριμένο μοντέλο που θέλω γιατί είναι κάπως παλιό.
Δεν ξέρω ποσο παλιο ειναι αλλα δεν πιστευω πολύ στη θεωρια οτι παλιο κρανος=κακο κρανος. Τεσπα αυτο ειναι άλλη κουβεντα. Τα xlite εχουν καπως στενη γραμμη παντως. το small εμενα δεν μου κάνει και γενικα φοράω small. Επισης ειπες εισαι medium. συνηθως οι γυναικες που λενε οτι φοράνε m κάνουν λάθος. Εισαι σιγουρη οτι δεν το λες επειδη σου αρέσει να ειναι άνετο? στο λεω γτ το κράνος δεν πρεπει να ειναι άνετο. το 603 πρεπει να βγηκε το 2013 και να σταμάτησε το 2015. δεν ειμαι βεβαιος για αυτο αλλα πιστευω το κράνος που κοιτάς ειναι 4-5 χρονων. υπάρχει και το νεότερο 661 στα ιδια λεφτα http://www.helmetcity.co.uk/x-lite-x-661-spox-flat-asphalt-008-sale/
κράνος μέχρι 150-180€ κάτω απο 1.500γρ που είναι το MT μου, με λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους και doyble D κούμπωμα υπάρχει;
το βάρος με λιγο ψαξιμο το βρισκεις αλλα αν θα κάνει λιγοτερο θορυβο δεν το ξερεις μεχρι να το αγοράσεις.
strokt up
27/05/2018, 19:25
το βάρος με λιγο ψαξιμο το βρισκεις αλλα αν θα κάνει λιγοτερο θορυβο δεν το ξερεις μεχρι να το αγοράσεις.
Λογικά ότι και να πάρω σε αυτή την τιμή θα έχει λιγότερο θόρυβο απο το ΜΤ των 70€ που με ανοιχτή ζελατίνα στα 30 αρχίζει να είναι ανυπόφορο και με κλειστή στα 100 αρχίζει να ενοχλεί. Βέβαια και στις 2 περιπτώσεις μιλάμε για ανεμοκάλυψη απο παπί αλλά, αλλά....
[QUOTE=basilis_k6;2936385]Δεν ξέρω ποσο παλιο ειναι αλλα δεν πιστευω πολύ στη θεωρια οτι παλιο κρανος=κακο κρανος. Τεσπα αυτο ειναι άλλη κουβεντα. Τα xlite εχουν καπως στενη γραμμη παντως. το small εμενα δεν μου κάνει και γενικα φοράω small. Επισης ειπες εισαι medium. συνηθως οι γυναικες που λενε οτι φοράνε m κάνουν λάθος. Εισαι σιγουρη οτι δεν το λες επειδη σου αρέσει να ειναι άνετο? στο λεω γτ το κράνος δεν πρεπει να ειναι άνετο. το 603 πρεπει να βγηκε το 2013 και να σταμάτησε το 2015. δεν ειμαι βεβαιος για αυτο αλλα πιστευω το κράνος που κοιτάς ειναι 4-5 χρονων. υπάρχει και το νεότερο 661 στα ιδια λεφτα http://www.helmetcity.co.uk/x-lite-x-661-spox-flat-asphalt-008-sale/
Ναι ναι, είμαι σίγουρα M(τουλάχιστον στις περισσότερες μάρκες) δεν φοράω πρώτη φορά κράνος :p Σίγουρα το πιο σωστό θα ήταν να το δοκίμαζα πριν το πάρω, αλλά αφού μπορώ να το στείλω πίσω νομίζω είναι οκ. Θα δείξει λοιπόν Βασίλη!
Thanks, θα κοιτάξω και το 601 λοιπόν :D
Χτύπα το XLite από Louis. Αν δε σε ικανοποιεί το στέλνεις πίσω. Μεγάλο πλεονέκτημα το βάρος και το ζύγισμα του.
Πιες ένα καφεδάκι στο Origo και για μας.
Χτύπα το XLite από Louis. Αν δε σε ικανοποιεί το στέλνεις πίσω. Μεγάλο πλεονέκτημα το βάρος και το ζύγισμα του.
Πιες ένα καφεδάκι στο Origo και για μας.
:D
Σε ευχαριστώ, όντως το θέμα με το βάρος παίζει μεγάλο ρόλο έχοντας θέμα με τον αυχένα μου!
Παιδιά όποιος ανέβει, μου λέτε να κεράσω καφέ :D :D
Το RPHA 11 χωρίς σχέδιο πόσο εχει στην colori?............
340