Σύνδεση

View Full Version : Arai VS Schuberth

OrestisCh
27/05/2018, 22:46
Καλησπερα και καλως σας βρισκω στο φορουμ.

Οπως λεει και ο τιτλος ειμαι διχασμενος αναμεσα σε 2 μοντελα για την επομενη αγορα κρανους, το RX-7V της Arai και το SR2 απο τη Schuberth. Οι προτεραιότητες λατα σειρά ειναι:
1) ασφαλεια
2) επιπεδα θορυβου
3) βαρος
Η χρηση θα ειναι 95% τουριστικη και 5% πιστα, αλλα εχω απορριψει κρανη μ ενσωματωμενα γυαλια κτλ οπως το S2 sport γιατι προτιμω κατι πιο ελαφρυ και ν αλλαζω εξωτερικα ζελατινα φιμε. Ημουν σχεδον ετοιμος να παρω το SR2 επειδη πιστευω θα χω λιγοτερο θορυβο στο ταξιδι αλλα η κακη μετρηση στο Sharp με προβληματισε. Το κρανος που εχω τωρα ειναι το RX7 Corsair της Arai. Καθε βοηθεια δεκτη! :)

billy84
27/05/2018, 23:04

Οπως λεει και ο τιτλος ειμαι διχασμενος αναμεσα σε 2 μοντελα για την επομενη αγορα κρανους, το RX-7V της Arai και το SR2 απο τη Schuberth. Οι προτεραιότητες λατα σειρά ειναι:
1) ασφαλεια
2) επιπεδα θορυβου
3) βαρος
Η χρηση θα ειναι 95% τουριστικη και 5% πιστα, αλλα εχω απορριψει κρανη μ ενσωματωμενα γυαλια κτλ οπως το S2 sport γιατι προτιμω κατι πιο ελαφρυ και ν αλλαζω εξωτερικα ζελατινα φιμε. Ημουν σχεδον ετοιμος να παρω το SR2 επειδη πιστευω θα χω λιγοτερο θορυβο στο ταξιδι αλλα η κακη μετρηση στο Sharp με προβληματισε. Το κρανος που εχω τωρα ειναι το RX7 Corsair της Arai. Καθε βοηθεια δεκτη! :)

Το μοντέλο schuberth που λες δεν το γνωριζω καθόλου αλλά θα κάνεις μεγάλο λάθος αν πάρεις οποιοδήποτε racing κράνος για 95% τουριστική χρήση.

Εφόσον η χρήση ειναι touring πας σε touring κράνος,εν προκειμένω το QV pro της arai.Αντίστοιχα το touring μοντέλο της Schuberth.

teogtp
27/05/2018, 23:09
Είχα το sr1.
Πολύ καλός αερισμός και καλή επένδυση στο εσωτερικό του.
Τώρα το sr2 που πήρα, ακόμα δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω.

basilis_k6
27/05/2018, 23:11

1) ασφαλεια
2) επιπεδα θορυβου
3) βαρος

1) δεν τιθετε τετοιο θεμα σε κανενα απο τα δυο
2) λογικά το sr2 θα ειναι πιο υσηχο
3) ψαξε στο νετ, καπου θα βρεις το πραγματικο βαρος, μαλλον το arai ειναι πιο βαρυ. ισως πολύ πιο βαρυ

OrestisCh
27/05/2018, 23:18
...

Το σκεπτικο μου πισω απο την επιλογη racing ηταν και ειναι πως λογικα παρεχουν την καλυτερη ασφαλεια, δεν ισχυει?

Teo αν δοκιμασεις το SR2 μ ενδιαφερει πολυ η γνωμη σου ιδιως στο θεμα του θορυβου!

billy84
27/05/2018, 23:22
Το σκεπτικο μου πισω απο την επιλογη racing ηταν και ειναι πως λογικα παρεχουν την καλυτερη ασφαλεια, δεν ισχυει?

Teo αν δοκιμασεις το SR2 μ ενδιαφερει πολυ η γνωμη σου ιδιως στο θεμα του θορυβου!

Iδιο κέλυφος έχουν τα τουριστικά της Αράι με τα αγωνιστικά.Οπότε...

Το θέμα ειναι οτι το αγωνιστικό έχει θόρυβο και το χειμώνα κρυώνεις.Αν δοκιμάσεις ενα τουριστικό θα λές ''τι βλακεία έκανα και φορούσα racing τοσα χρόνια''.Για τη χρήση που είπες μιλάμε πάντα.

OrestisCh
27/05/2018, 23:24
Δεν το γνωριζα πως ειναι το ιδιο κελυφος. Το SR2 ειναι 250g πιο ελαφρυ νομιζω αλλα ξεκινησα με βαρυ Arai οποτε αν στις αλλες παραμετρους ειναι καποιο αισθητα καλυτερο θ αντεξω το παραπανω βαρος. Σ ευχαριστω πολυ!

teogtp
27/05/2018, 23:27
Αυτό που παρατήρησα (σε σχέση με το sr1) είναι ότι έχουν καταργήσει τους αεραγωγούς πίσω από τα αυτιά.
Μάλλον λόγω θορύβου. Έτσι και αλλιώς δεν προσφεραν κάτι παραπάνω στον αερισμό του κεφαλιού.
Εγώ τους είχα κλειστούς γιατί έφερναν αρκετό θόρυβο από τις εξατμίσεις.

basilis_k6
27/05/2018, 23:28
Iδιο κέλυφος έχουν τα τουριστικά της Αράι με τα αγωνιστικά.Οπότε...

Το θέμα ειναι οτι το αγωνιστικό έχει θόρυβο και το χειμώνα κρυώνεις.Αν δοκιμάσεις ενα τουριστικό θα λές ''τι βλακεία έκανα και φορούσα racing τοσα χρόνια''.Για τη χρήση που είπες μιλάμε πάντα.
γτ να κρυωνεις?

sapila racing
28/05/2018, 09:44
γτ να κρυωνεις?

To RX7 μπάζει όσο ναναι. Το αντίστοιχο Schubert δεν ξερω.

basilis_k6
28/05/2018, 14:58
To RX7 μπάζει όσο ναναι. Το αντίστοιχο Schubert δεν ξερω.

Αλλο και τουτο. Μέχρι τωρα εχω διαβασει οτι τα αραι ειναι βαρια, κανουν ανυπόφορο θόρυβο και μπαζουν. Γτ τα εκθειάζει όλους ο κόσμος τελικά και μαλιστα με τετοιες τιμες?

sapila racing
28/05/2018, 15:10
Αλλο και τουτο. Μέχρι τωρα εχω διαβασει οτι τα αραι ειναι βαρια, κανουν ανυπόφορο θόρυβο και μπαζουν. Γτ τα εκθειάζει όλους ο κόσμος τελικά και μαλιστα με τετοιες τιμες?

Γιατί είναι τα καλύτερα κράνη ίσως? :D

Αμα θέλεις να πας ταξίδι και μάλιστα χειμώνα δεν σου χρειάζεται ο super αερισμός του racing μοντέλου της εταιρείας.

basilis_k6
28/05/2018, 17:29
Γιατί είναι τα καλύτερα κράνη ίσως? :D

Αμα θέλεις να πας ταξίδι και μάλιστα χειμώνα δεν σου χρειάζεται ο super αερισμός του racing μοντέλου της εταιρείας.

Μα οι αεραγωγοι κλείνουν σε όλα τα κρανη

billy84
28/05/2018, 19:42
Μα οι αεραγωγοι κλείνουν σε όλα τα κρανη

Bill δοκίμασε να πας ενα ταξίδι χειμώνα με κλειστούς αεραγωγούς.Ταξίδι,οχι μέχρι την επίδαυρο.Με το τουριστικό κράνος τους έχεις ανοιχτούς χειμώνα,αερίζεται το κεφάλι χωρίς να κρυώνεις όπως θα κρυωνες με ενα racing.Υπάρχει κάποιος λόγος που βγαίνουν τουριστικά κράνη και ειναι και αντίστοιχα απαιτητική κατηγορία όπως η racing.

OrestisCh
28/05/2018, 21:07
Για το θέμα του βάρους δεν ξέρω ν'απαντήσω, γιατί μονο το RX7 είχα ως τώρα. Ο θόρυβός του όμως ειναι ένα πρόβλημα. Μετά τα 100 είναι δύσκολη η ομιλία στο bluetooth αν με καλέσει κάποιος ενώ έχω ακούσει απο φίλους να μπορούν με την ίδια μονάδα να μιλάνε άνετα με 150+. Γιαυτό προσανατολίστηκα εξ'αρχής προς Schuberth αλλα όσο βλέπω το QV-Pro τόσο μου αρέσει..

basilis_k6
28/05/2018, 21:13
Για το θέμα του βάρους δεν ξέρω ν'απαντήσω, γιατί μονο το RX7 είχα ως τώρα. Ο θόρυβός του όμως ειναι ένα πρόβλημα. Μετά τα 100 είναι δύσκολη η ομιλία στο bluetooth αν με καλέσει κάποιος ενώ έχω ακούσει απο φίλους να μπορούν με την ίδια μονάδα να μιλάνε άνετα με 150+. Γιαυτό προσανατολίστηκα εξ'αρχής προς Schuberth αλλα όσο βλέπω το QV-Pro τόσο μου αρέσει..

Νομίζω και εγω εκει θα πηγαινα. Αν και δεν μπορώ το βαρος στα πολλα χλμ.

DoctoR_k6
28/05/2018, 23:16

Do not feed the ... (Συμπληρωστε κατά το δοκούν).

OrestisCh
29/05/2018, 09:44
Διάβασες κατι που να τρολο-φέρνει ??

p@nos
30/05/2018, 11:25
Γενικως σταματηστε αυτη την καγκουρια με τα racing κρανη, δεν υπαρχει κανενα νοημα και οπως ειπα, ειναι καγκουρια μονο.
Επειδη αναφερθηκε το QVpro το πηρα εγω, ωραιο κρανακι καλο αεροδυναμικα και με πολυ καλο εξαερισμο. Επισης το συστημα με τη διπλη ζελατινα απ εξω αν και αρχικα δε μου γεμιζε το ματι, τελικα ειναι πολυ χρησιμο. Ειδικα αμα εχεις συνηθησει να αλλαζεις φημε ζελατικες καθε τρεις και λιγο (η βασικα να συνηθησεις με τη φημε το βραδυ επειδη βαριεσαι να βαζεις την κανονικη), ειναι ακομα πιο χρησιμο καθως σου κανει τη ζωη πιο ευκολη. Προσωπικα το προτιμω απο το φημε τζαμακι που πεφτει απο μεσα.

Στα αρνητικα, νομιζω οτι η αραι εχει ριξει ενα κλικ την ποιοτητα. Οι εξαερισμοι της ζελατινας ειναι χαλια ποιοτικα, και επισης δε μαρεσει τοσο το υφασμα του λουριου του DDring. Κατα τ αλλα κλασικο αραι, με απειρως βελτιωμενο μηχανισμο ζελατινας (χαλελουηα). Η ζελανινα πλεον βγαινει πανευκολα χωρις να φοβασαι οτι θα τα παρεις ολα στο χερι.

Και για το θεμα του θορυβου τωρα και φγια οσους ψαχνετε ησυχα κρανη. Η ησυχια στο κρανος ειναι σχετικη, και συγκριτικη με τα υπολοιπα, δηλαδη οντως υπαρχουν πιο ησυχα κρανη απο καποια αλλα, αλλα αντικειμενικα και πραγματικα, για τα αφτια σας κανενα κρανος δεν ειναι πραγματικα ησυχο. Οταν κινεισαι στην εθνικη με ενα ''ησυχο'' κρανος τα αφτια εκτιθενται σε θορυβο ανω των 85db...παρατεταμενη εκθεση σε τετοια ενταση οδηγει σε σταδιακη απωλεια ακοης. Το βουητο που ακουτε μετα απο ωρα στην εθνικη δε το ακουτε για πλακα...οποτε μαθετε με ωτοασπιδες, για το καλο της υγεια σας, και για να μη σας λενε απο τα 50 οτι τον παιρνετε και εσεις να απαντατε ''ναι ναι'' :lol:

andreastwin
30/05/2018, 12:03
Γενικως σταματηστε αυτη την καγκουρια με τα racing κρανη, δεν υπαρχει κανενα νοημα και οπως ειπα, ειναι καγκουρια μονο.
Επειδη αναφερθηκε το QVpro το πηρα εγω, ωραιο κρανακι καλο αεροδυναμικα και με πολυ καλο εξαερισμο. Επισης το συστημα με τη διπλη ζελατινα απ εξω αν και αρχικα δε μου γεμιζε το ματι, τελικα ειναι πολυ χρησιμο. Ειδικα αμα εχεις συνηθησει να αλλαζεις φημε ζελατικες καθε τρεις και λιγο (η βασικα να συνηθησεις με τη φημε το βραδυ επειδη βαριεσαι να βαζεις την κανονικη), ειναι ακομα πιο χρησιμο καθως σου κανει τη ζωη πιο ευκολη. Προσωπικα το προτιμω απο το φημε τζαμακι που πεφτει απο μεσα.

Στα αρνητικα, νομιζω οτι η αραι εχει ριξει ενα κλικ την ποιοτητα. Οι εξαερισμοι της ζελατινας ειναι χαλια ποιοτικα, και επισης δε μαρεσει τοσο το υφασμα του λουριου του DDring. Κατα τ αλλα κλασικο αραι, με απειρως βελτιωμενο μηχανισμο ζελατινας (χαλελουηα). Η ζελανινα πλεον βγαινει πανευκολα χωρις να φοβασαι οτι θα τα παρεις ολα στο χερι.

Και για το θεμα του θορυβου τωρα και φγια οσους ψαχνετε ησυχα κρανη. Η ησυχια στο κρανος ειναι σχετικη, και συγκριτικη με τα υπολοιπα, δηλαδη οντως υπαρχουν πιο ησυχα κρανη απο καποια αλλα, αλλα αντικειμενικα και πραγματικα, για τα αφτια σας κανενα κρανος δεν ειναι πραγματικα χρησιμο. Οταν κινεισαι στην εθνικη με ενα ''ησυχο'' κρανος τα αφτια εκτιθενται σε θορυβο ανω των 85db...παρατεταμενη εκθεση σε τετοια ενταση οδηγει σε σταδιακη απωλεια ακοης. Το βουητο που ακουτε μετα απο ωρα στην εθνικη δε το ακουτε για πλακα...οποτε μαθετε με οτοασπιδες, για το καλο της υγεια σας, και για να μη σας λενε απο τα 50 οτι τον παιρνετε και εσεις να απαντατε ''ναι ναι'' :lol:

απο τα 50 οτι τον παιρνετε και εσεις να απαντατε ''ναι ναι'' :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao: καλοοοοο

OrestisCh
30/05/2018, 12:09

Και για το θεμα του θορυβου τωρα και φγια οσους ψαχνετε ησυχα κρανη. Η ησυχια στο κρανος ειναι σχετικη, και συγκριτικη με τα υπολοιπα, δηλαδη οντως υπαρχουν πιο ησυχα κρανη απο καποια αλλα, αλλα αντικειμενικα και πραγματικα, για τα αφτια σας κανενα κρανος δεν ειναι πραγματικα χρησιμο. Οταν κινεισαι στην εθνικη με ενα ''ησυχο'' κρανος τα αφτια εκτιθενται σε θορυβο ανω των 85db...παρατεταμενη εκθεση σε τετοια ενταση οδηγει σε σταδιακη απωλεια ακοης. Το βουητο που ακουτε μετα απο ωρα στην εθνικη δε το ακουτε για πλακα...οποτε μαθετε με οτοασπιδες, για το καλο της υγεια σας, και για να μη σας λενε απο τα 50 οτι τον παιρνετε και εσεις να απαντατε ''ναι ναι'' :lol:

Δεν το είχα πάρει (προ 8ετίας) για ποζεριά. Θεωρούσα πως έχουν το πιο ασφαλές κέλυφος για ευνόητους λόγους.
Για ωτοασπιδες θα το κοιτάξω, αλλα το θεωρείς ασφαλές να ταξιδεύεις χωρίς καμία -ακουστική- επαφή με το περιβάλλον?

p@nos
30/05/2018, 12:12
Δεν το είχα πάρει (προ 8ετίας) για ποζεριά. Θεωρούσα πως έχουν το πιο ασφαλές κέλυφος για ευνόητους λόγους.
Για ωτοασπιδες θα το κοιτάξω, αλλα το θεωρείς ασφαλές να ταξιδεύεις χωρίς καμία -ακουστική- επαφή με το περιβάλλον?

μια χαρα ακους τα παντα με τις ωτοασπιδες...πλην της βαβουρας απο τον αερα...

sniper
30/05/2018, 12:15
μια χαρα ακους τα παντα με τις ωτοασπιδες...πλην της βαβουρας απο τον αερα...

Πες το πιο απλά, όσοι δεν έχουν βάλει νομίζουν ότι απομονώνονται απο το περιβάλλον.

Οι ωτοασπίδες δεν σε κάνουν κουφό, απλά χαμηλώνουν την ένταση, ακούς μια χαρά τα πάντα.

p@nos
30/05/2018, 12:19
Πες το πιο απλά, όσοι δεν έχουν βάλει νομίζουν ότι απομονώνονται απο το περιβάλλον.

Οι ωτοασπίδες δεν σε κάνουν κουφό, απλά χαμηλώνουν την ένταση, ακούς μια χαρά τα πάντα.

σε αντιθεση με το να μη φορας ωτοασπιδες, που ειναι δεδομενο οτι θα καταληξεις κουφος...

sniper
30/05/2018, 12:23
σε αντιθεση με το να μη φορας ωτοασπιδες, που ειναι δεδομενο οτι θα καταληξεις κουφος...

Σωστό, οι κακώσεις του ακουστικού νεύρου είναι αθροιστικές και δεν είναι αναστρέψιμες.

OrestisCh
30/05/2018, 12:38
Good to know, ευχαριστώ για τη συμβουλη και θα τη δοκιμάσω άμεσα

Merciless
31/05/2018, 08:34
Έχω και εγώ το arai qv όχι qv pro αλλά νομίζω τα ίδια είναι απλά δεν έχει την ζελατίνα... τι είδους ωτοασπίδες αγοράζετε και από που ;

p@nos
31/05/2018, 10:42
Φαρμακειο, σφουγγαρενιες μιας χρησης...εγω επειδη ειμαι γυφτος και σκληρος καριολης ομως τις φοραω και 2η φορα...

sniper
31/05/2018, 10:45
Φαρμακειο, σφουγγαρενιες μιας χρησης...εγω επειδη ειμαι γυφτος και σκληρος καριολης ομως τις φοραω και 2η φορα...

Εγώ φοράω σιλικόνης που πλένονται.

BLiTzER
31/05/2018, 10:47
Κι αν θες κάτι καλύτερο, δες σε μουσικά είδη.

sniper
31/05/2018, 10:48

"Γεια σας, ωτοσπίδες για German Industrial έχετε;"

teogtp
31/05/2018, 11:02

Δεν σηκώνονται τα παράθυρα στο αμάξι;

:p

p@nos
31/05/2018, 11:32
Εγώ φοράω σιλικόνης που πλένονται.

Ειναι δεδομενο οτι θα τις χασω, δεν εχει νοημα το πλυσιμο :lol:

harris_x
31/05/2018, 11:51
Διάβασες κατι που να τρολο-φέρνει ??

μην αρπάζεσαι, το γράφει γιατι σε πολλούς θα έρθει στο μυαλό αυτό που ήρθε πρώτο και στο δικό μου το οποίο ήταν: "έλεος, πήρες αγωνιστικό κράνος και έβαλες bluetooth :a027::plaf:"

:wave2:

sniper
31/05/2018, 11:52
μην αρπάζεσαι, αναφέρεται σε αυτό που ήρθε πρώτο και στο δικό μου μυαλό το οποίο ήταν: "έλεος, πήρες αγωνιστικό κράνος και έβαλες bluetooth :a027::plaf: "

Ενώ όλοι με τα αγωνιστικά κράνη είναι στο ΠΠΤ omg & 3 lol & :roflmao:

harris_x
31/05/2018, 11:54
Ενώ όλοι με τα αγωνιστικά κράνη είναι στο ΠΠΤ omg & 3 lol & :roflmao:

τουλαστιχον :smokin:

azar41
31/05/2018, 13:01
Έχω και εγώ το arai qv όχι qv pro αλλά νομίζω τα ίδια είναι απλά δεν έχει την ζελατίνα... τι είδους ωτοασπίδες αγοράζετε και από που ;

Αυτές έχω και είναι μια χαρά,ταξιδεύω ήσυχα με Arai x4.http://www.odes.gr/shop/epaggelmatika-dj/epaggelmatikos-eksoplismos/otoaspides/alpine-motosafe-race-timi.html

OrestisCh
31/05/2018, 14:51
μην αρπάζεσαι, το γράφει γιατι σε πολλούς θα έρθει στο μυαλό αυτό που ήρθε πρώτο και στο δικό μου το οποίο ήταν: "έλεος, πήρες αγωνιστικό κράνος και έβαλες bluetooth :a027::plaf:"

Όχι, δεν αρπάχτηκα. Απλά δεν είχα κάποιον έμπειρο να με κατευθύνει πριν απο τοσα χρονια που το πήρα και δεν ήξερα περισσότερα.
Ευτυχώς που δεν ρώτησε και ποιο ήταν το 1ο μου μηχανάκι γιατί όντως θα πίστευε πως τρολάρω. Τέλοσπαντων, όλα καλά :)
Σάββατο πάω Πάτρα να πάρω ωτοασπίδες και να δω τί άλλα θα χρειαστώ για καλοκαίρι

harris_x
31/05/2018, 14:53
Όχι, δεν αρπάχτηκα. Απλά δεν είχα κάποιον έμπειρο να με κατευθύνει πριν απο τοσα χρονια που το πήρα και δεν ήξερα περισσότερα.
Ευτυχώς που δεν ρώτησε και ποιο ήταν το 1ο μου μηχανάκι γιατί όντως θα πίστευε πως τρολάρω. Τέλοσπαντων, όλα καλά :)
Σάββατο πάω Πάτρα να πάρω ωτοασπίδες και να δω τί άλλα θα χρειαστώ για καλοκαίρι

:beer:

sniper
31/05/2018, 15:22

Μαγιό, μάσκα, βατραχοπέδιλα, αντιηλικό, εσπαντρίγιες κλπ

OrestisCh
21/08/2019, 20:59
Μετά απο χρήση αρκετών μηνών και πολλών km του SR2, η γνώμη μου ειναι πως το κράνος ειναι σαφώς ανώτερο του Arai στα περιφερειακά του, δηλαδή διακόπτες αεραγωγών, μαξιλαράκια και ζελατινα. Το chin guard κάνει αρκετά καλή δουλειά και μετά τα 150km/h οι επάνω αεραγωγοί δείχνουν εξίσου αποδοτικοί με του Rx7 Corsair. Ο αεραγωγός στο πηγούνι ειναι εντελώς σ'αλλο επίπεδο παρέχοντας πολλές φορές περισσότερο αέρα έναντι του Arai.
Ο θόρυβος ειναι χαμηλότερος αλλα όχι αρκετά χαμηλός για να ταξιδέψει κάποιος χωρίς ωτοασπίδες σε naked.
Ως τώρα, πολύ ευχαριστημένος απο το Schuberth
Καλές βόλτες σε όλους:beer:

V-TEC
21/08/2019, 21:31
Είναι μέχρι να παλιώσει λίγο ακόμα κ να χρειαστείς ανταλλακτικό

Σε S1 PRO, μάγουλα ανταλλακτικά μΕ λέει ότι δεν βγάζει πια
γιατί είναι παλΑιο μοΔελο είπε!!

Σε αντίθεση με το δεκαετίας + arai που βρίσκω ακόμα.

OrestisCh
22/08/2019, 00:43
Σπαστικο αν ισχύει, αλλα το πλεονέκτημα της Arai προκύπτει και απο τη σχεδον απαράλακτη σχεδίαση του κράνους της εδώ και 15 χρόνια. Μ'αρέσει ως φιλοσοφία και στο μελλον ίσως ξαναπαρω Arai, αλλα σε καμία περίπτωση για sport-touring χρήση

Christiano
26/09/2019, 22:10
Καλησπέρα
Περί Schuberth ο λόγος μου και αυτό που συνάντησα
Έχοντας για χρόνια το SR1 απόλυτα ικανοποιημένος σε όλα, μα όλα όμως και έχοντας περάσει απο αρκετές εταιρίες, στην αγορά νέου κράνους πήγα αβλεπή ξανά στη Schuberth. Ψάχνοντας κατέληξα στο S2 Sport. Το είδα το φόρεσα για ώρα και είπα ok αυτό ειναι. Έπειτα πέφτει στην αντίληψη μου μια προσφορά απο κατάστημα στην Αγγλία το S2 Sport φθηνότερα κατά 130€ και το έκλεισα. (παραθέτω Link μονο για τον τύπο του κράνους https://www.skroutz.gr/s/15616950/Schuberth-S2-Sport-Elite-Red.html)
Στο δια ταύτα τωρα. Το φορώ περίπου 4 μήνες και έχω τα εξής προβλήματα που τα κοινοποίησα στην μαμά εταιρία και πήρα τις απαντήσεις που θα γράψω παρακάτω.
Πρόβλημα 1ο και πολύ σοβαρό. Απο την σχισμή κάτω αριστερά που σύρεται ο "λεβιές" της ηλιοζελατίνας εισέρχετε αέρας με αποτέλεσμα να υπάρχει θόρυβος και προς το παρόν δροσερός αέρας, γιατί τον χειμώνα θα νιώθω παγάκι.
Η απάντηση απο Γερμανία " The linear recess is normal. This is for the sun visor mechanism" Κανένας λόγος για την εισαγωγή αέρα...!
Πρόβλημα 2ο. Κατά το τράβηγμα του λουριού δεσίματος, πάλι απο τα αριστερά του κράνους, εμφανίζεται και μένει χωρίς επένδυση το εσωτερικό κέλυφος (αφρός) και μάλιστα σε συνδυασμό με τις σκληρές ραφές των "μαξιλαριών" τα αυτιά πονάνε στο 20λεπτο. Στα 40-45'' θες οπωσδήποτε στάση για ξεκούραση. Ακόμα και αν ειχα τεράστια αυτιά, μόνο και μόνο η εικόνα του αφρού σε ενα τέτοιο κράνος ειναι ανεπίτρεπτο.
Η απάντηση απο Γερμανία "This is normal too"
Πρόβλημα 3ο αλλά μηδαμινό μπροστά στα άλλα. Το κράνος έχει μάτ χρώμα. Την πάτησα. Εχει λεκέδες και όχι γρατζουνιές που δεν φεύγουν ότι και εαν χρησιμοποίησα. Και το έχω μόνο λίγους μήνες. Στο χρόνο θα είναι χάλια.
Ζητησα βοήθεια για να το καθαρίσω και η απάντηση απο Γερμανία "The marks and scratches come from the usage. This is not covered in the warranty and cannot be repaired"

Έπειτα απο αυτές τις γελοίες απαντήσεις περιμένω και άλλες καθώς έχοντας αντιρρήσεις τους έστειλα νέο μέηλ

Αυτά περί νέου Schuberth.
Προσοχή όλων στα συγκεκριμμένα σημεία που δυστυχώς δεν τα αντιλαμβάνεσαι στο κατάστημα που το φοράς. Έπειτα απλά δεν ευχαριστιέσαι την οδήγηση. Γίνεται εκνευριστική και κουραστική

VANDA
27/09/2019, 08:50
Ωραίες απαντήσεις η Schuberth.. :lol:
Customer support από τα lidl.

sniper
27/09/2019, 10:32
...
Πρόβλημα 3ο αλλά μηδαμινό μπροστά στα άλλα. Το κράνος έχει μάτ χρώμα. Την πάτησα. Εχει λεκέδες και όχι γρατζουνιές που δεν φεύγουν ότι και εαν χρησιμοποίησα. Και το έχω μόνο λίγους μήνες. Στο χρόνο θα είναι χάλια.
Ζητησα βοήθεια για να το καθαρίσω και η απάντηση απο Γερμανία "The marks and scratches come from the usage. This is not covered in the warranty and cannot be repaired"

....

Nαι, τα ματ χρώματα θέλουν ενδελεχή καθαρισμό σε κάθε στάση. Αλλιώς παντρεύεσαι το παραμικρό. Αν δεν το ήξερες την πάτησες. (Κι εγώ σκεφτόμουν το XSpirit III του ΜΜ σε ματ και το απέρριψα γι αυτόν και μόνο τον λόγο).

DoctoR_k6
27/09/2019, 10:50
(Κι εγώ σκεφτόμουν το XSpirit III του ΜΜ σε ματ και το απέρριψα γι αυτόν και μόνο τον λόγο).

Οχι γιατι ειναι του ΜΜ...?

sniper
27/09/2019, 11:25
Οχι γιατι ειναι του ΜΜ...?

Οχι, άσε που ταιριάζει κουτί στο μοτοσακό μου.

410432

DoctoR_k6
27/09/2019, 12:44

410432

Παρε ARAI HRC...:D

BLiTzER
27/09/2019, 13:05

410432

Όντως!

410450

sniper
27/09/2019, 13:48
Παρε ARAI HRC...:D
Απαπα... Όχι ρε!

Όντως!

410450
Είσαι γελοίος. Κι έχω το μαύρο, αυτό είναι το κόκκινο.

Christiano
28/09/2019, 22:53
Ωραίες απαντήσεις η Schuberth.. :lol:
Customer support από τα lidl.

ακόμα και το lidl φίλε μου, εχβ την εντυπωση οτι σου επιτρέπει να γυρίσεις πίσω το προιόν του.
Και βέβαια σοβαρές απαντήσεις ακόμα να λάβω....

LOUKILOUK
29/09/2019, 00:49
ακόμα και το lidl φίλε μου, εχβ την εντυπωση οτι σου επιτρέπει να γυρίσεις πίσω το προιόν του.
Και βέβαια σοβαρές απαντήσεις ακόμα να λάβω....

Στα Lidl όντως το customer support είναι κλάσεις ανώτερο...
Μήπως να μίλαγες με το μαγαζί/σάιτ που το αγόρασες? δεν χάνεις κάτι...
Καλή τύχη

Christiano
29/09/2019, 21:13
Στα Lidl όντως το customer support είναι κλάσεις ανώτερο...
Μήπως να μίλαγες με το μαγαζί/σάιτ που το αγόρασες? δεν χάνεις κάτι...
Καλή τύχη

ναι ισως η επόμενη κίνηση ειναι αυτή, αν και το βλέπω χαμένη υπόθεση όταν η ίδια η φίρμα δίνει τέτοιες απαντήσεις
Stay connect

Σε συνέχεια του μηνύματός μου.....η Schuberth μου ζήτησε να επικοινωνήσω με τον πωλητή και εκείνος με την σειρά του να του στείλω το κράνος για έλεγχο, όπως και θα κάνω τις επόμενες ημέρες.
Ελπίζω να σταθώ τυχερός γιατί πολύ φοβάμαι οτι αυτά τα 150€ που γλύτωσα θα τα δωσω στις αποστολές :)
Καλή μας συνέχεια

AggelakasK
13/10/2019, 21:32
παρακολουθωντας το θεμα το ανακινω λιγο ...Ειμαι για αγορα κρανους , εχω καταληξει στο Arai QV , η ερωτηση μου ειναι η εξης . Το αγοραζω απο helmetcity η΄απο εδω ? Καταλαβαινω πως η διαφορα ειναι στα 250 ευρω περιπου , απλα δεν μου βγαινει το γιατι ..Σιγουρα υπαρχουν παιδια εδω μεσα που εκαναν αγορα απο το εν λογω ηλεκτρονικο καταστημα και θα ηθελα να ακουσω την εμεπειρια τους . Επισης κατι που με προβληματισε ψαχνοντας πληροφοριες σχτικα με το κρανος ηταν το παρακατω λινκ
https://www.araihelmet.eu/en/counterfeit
Πολυ συντομα , αφορα μια ανακοινωση-ενημερωση απο την Arai , στην οποια αναφερεται σε ηλεκτρονικα καταστηματα τα οποια πωλουν κρανη arai που δεν πληρουν προδιαγραφες κτλ δινοντας ταυτοχρονα πληροφοριες για το πως ξεχωριζουν αυτα τα κρανη απο την συσκευασια μεχρι τις ραμενες ετικετες στο λουρι κτλ. Φυσικα δεν ονοματισε κανενα απο αυτα . Με σταματησε ομως κανοωτας δευτερες σκεψεις για την επικειμενη αγορα . ψαχνοντας λιγο ακομα στο επισημο ευρωπαικο σαιτ για πληροφοριες σχετικα με τους επισημους dealers κανενα απο τα γνωστα σαιτ δεν ηταν μεσα ! και καπου εκει το εχασα ... Το εχασα λεγοντας πως απο εκει που ημουν ψημενος για αγορα του παραπνω κρανους απο helmetcity εχω πλεον αμφιβολιες . Οσοι αγορασατε απο helmetcity ειδατε -διαπιστωσατε κατι το διαφορετικο με το ιδιο κρανος αγορασμενο απο καταστημα?
Στο trustpilot το helmeτcity εχει 93% θετικες αξιολογησεις αναφορικα ομως μονο οσο αφορα τη διαδιακασια αγορας και παραδοσης οχι για την ποιοτητα αλλα φανταζομαι αν υπηρχε θεμα δεν θα εμενε κρυφο ..το ARAI QV στο helmetcity κοστιζει 450ε , εδω 659
Ευχαριστω

basilis_k6
13/10/2019, 21:44
παρακολουθωντας το θεμα το ανακινω λιγο ...Ειμαι για αγορα κρανους , εχω καταληξει στο Arai QV , η ερωτηση μου ειναι η εξης . Το αγοραζω απο helmetcity η΄απο εδω ? Καταλαβαινω πως η διαφορα ειναι στα 250 ευρω περιπου , απλα δεν μου βγαινει το γιατι ..Σιγουρα υπαρχουν παιδια εδω μεσα που εκαναν αγορα απο το εν λογω ηλεκτρονικο καταστημα και θα ηθελα να ακουσω την εμεπειρια τους . Επισης κατι που με προβληματισε ψαχνοντας πληροφοριες σχτικα με το κρανος ηταν το παρακατω λινκ
https://www.araihelmet.eu/en/counterfeit
Πολυ συντομα , αφορα μια ανακοινωση-ενημερωση απο την Arai , στην οποια αναφερεται σε ηλεκτρονικα καταστηματα τα οποια πωλουν κρανη arai που δεν πληρουν προδιαγραφες κτλ δινοντας ταυτοχρονα πληροφοριες για το πως ξεχωριζουν αυτα τα κρανη απο την συσκευασια μεχρι τις ραμενες ετικετες στο λουρι κτλ. Φυσικα δεν ονοματισε κανενα απο αυτα . Με σταματησε ομως κανοωτας δευτερες σκεψεις για την επικειμενη αγορα . ψαχνοντας λιγο ακομα στο επισημο ευρωπαικο σαιτ για πληροφοριες σχετικα με τους επισημους dealers κανενα απο τα γνωστα σαιτ δεν ηταν μεσα ! και καπου εκει το εχασα ... Το εχασα λεγοντας πως απο εκει που ημουν ψημενος για αγορα του παραπνω κρανους απο helmetcity εχω πλεον αμφιβολιες . Οσοι αγορασατε απο helmetcity ειδατε -διαπιστωσατε κατι το διαφορετικο με το ιδιο κρανος αγορασμενο απο καταστημα?
Στο trustpilot το helmeτcity εχει 93% θετικες αξιολογησεις αναφορικα ομως μονο οσο αφορα τη διαδιακασια αγορας και παραδοσης οχι για την ποιοτητα αλλα φανταζομαι αν υπηρχε θεμα δεν θα εμενε κρυφο ..το ARAI QV στο helmetcity κοστιζει 450ε , εδω 659
Ευχαριστω

κινέζικα μαγαζια το έκαναν αυτο. το helmetcity ειναι μαγαζάρα δεν εχεις να φοβάσαι τιποτα

BLiTzER
13/10/2019, 21:45
παρακολουθωντας το θεμα το ανακινω λιγο ...Ειμαι για αγορα κρανους , εχω καταληξει στο Arai QV , η ερωτηση μου ειναι η εξης . Το αγοραζω απο helmetcity η΄απο εδω ? Καταλαβαινω πως η διαφορα ειναι στα 250 ευρω περιπου , απλα δεν μου βγαινει το γιατι ..

Ο λόγος είναι ότι πουλάνε κράνη στοκ 1, 2, 3 ετών στη μισή τιμή, ενώ ο Έλληνας έμπορος είναι πιο έξυπνος και τα πουλάει στην ίδια τιμή, είτε είναι φετινά, είτε περσινά.

RaGe_Raptor
13/10/2019, 21:56
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισα. Και πάλι θα έπαιρνα

AggelakasK
13/10/2019, 21:58
ευχαριστω για την απαντηση ! αλλα μιλαμε για το ιδιο κρανος , το ιδιο μοντελο και το ιδιο design (το οποιο εχει και την ενδειξη new ) δεν βαζω λινκ μη θεωρηθει διαφημιση.
και στην επισημη arai to βγαζει σαν new design . Ποτε προλαβε και το στοκαρε ? εχεις εμπειρια αγορας απο το αγγλικο? ηταν τελικα ιδια?

BLiTzER
13/10/2019, 22:00
Δεν έχω αγοράσει Arai, αλλά έχω αγοράσει τουλάχιστον 3-4 άλλα κράνη από helmetcity (Shoei, HJC) και θα ξαναγόραζα εύκολα. Καμία διαφορά από αυτά που βρίσκεις στα φυσικά μαγαζιά. Κι όταν μιλάμε για διαφορά τάξης 200-300€, no thanks.

Δεν εννοούσα ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος έκπτωσης, ίσως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, αλλά συνήθως είναι αυτός, όσο γνωρίζω.

AggelakasK
13/10/2019, 22:05
χαιρομαι !και ευχαριστω για τις απαντησεις . Συντομα θα επανελθω με το update της αγορας!
βεβαια δεν σχολιαστηκε η ανακοινωση - ενημερωση της arai ... Να το θεωρησω ως πρακτικη της εταιριας να οδγησει τους υποψηφιους ή τους εν δυναμη πελατες της εντος του δικτυου της? τοσο πολυ χανει σε χρημα?

BLiTzER
13/10/2019, 22:08
Who cares. Αν δε θέλει να χάνει, να βάλει τιμές του 2005, από τότε που έχει να εξελίξει τα κράνη της δηλαδή.

Στο helmetcity, πάντως, γράφει ξεκάθαρα "Helmet City is a Genuine UK Arai Stockist and only supplies Official UK Helmets."

basilis_k6
13/10/2019, 22:23
χαιρομαι !και ευχαριστω για τις απαντησεις . Συντομα θα επανελθω με το update της αγορας!
βεβαια δεν σχολιαστηκε η ανακοινωση - ενημερωση της arai ... Να το θεωρησω ως πρακτικη της εταιριας να οδγησει τους υποψηφιους ή τους εν δυναμη πελατες της εντος του δικτυου της? τοσο πολυ χανει σε χρημα?

η ανακοίνωση βγηκε γιατι πουλάγανε κράνη μεσω wish. απο εκει ξεκινησε.

Christiano
20/10/2019, 21:25
Φιλε AggelakasK εαν διάβασες το δικό μου θέμα να σε ενημερώσω ότι η schuberth μου έγραψε ότι όλα ειναι φυσιολογικά ενω το Helmet City μου ζήτησε να το στείλω για έλεγχο, όπως και έκανε "διορθώνοντας" τα θεματα που ειχα στο κράνος. Ακόμα δεν το έχω παραλάβει για να πω πόσο ακριβώς ασχολήθηκαν, αλλά και μόνο ότι ανταποκρίθηκαν άμεσα, δείχνει κάτι.
Όπως ανέφερε κάποιος έχει μοντέλα 2-3 ετών τα οποία ωστόσο υπάρχουν και εδώ με τιμές πολύ υψηλότερες όπως αυτό που πήρα με την διαφορά να κυμαίνεται ~150€