Σύνδεση

View Full Version : Βοήθεια αγοράς καινούργιας μηχανής και εφορία.

ARIZE
28/05/2018, 13:44
Καλησπέρα σε όλους.

Χρειάζομαι βοήθεια να καταλάβω κόπια πράγματα, γιατί είμαι τελείως ασχέτως με αυτά. Είμαι δηλωμένος άνεργος, με 0 εισοδήματα. Δουλεύω όμως αρκετά χρονιά αδήλωτος, και κατάφερα να μαζέψω τα 10 000 πού χρειάζομαι για αγορά καινούργιας μηχανής. Ένας λογιστής όμως μού είπε, ότι δεν μπορώ να την αγοράσω, γιατί δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτό το ποσό. (δεν θυμάμαι πιο ήταν το όριο πού μου είπε ότι μπορεί να δικαιολογήσει ένας άνεργος για έξοδα μέσα σε ένας χρόνο ?)

-Ισχύ?
-Πιες είναι οι επιπτώσεις?
-Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις?
-Οτιδήποτε άλλο μπορεί να σχετίζεται με το θέμα μου.

Ευχαριστώ...

teogtp
28/05/2018, 13:57
Πόθεν έσχες λέγεται και ο λογιστής σου έχει δίκιο.
Σε απλά Ελληνικά,η εφορία θα σε χρεώσει το γεγονός ότι με μηδενικό εισόδημα βρέθηκαν τα χρήματα για την αγορά.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να έρθεις σε συννενόηση με τον λογιστή σου για να σου βρει"εναλλακτικό" τρόπο αγοράς χωρίς να βρεθείς εκτεθειμένος.
Υπάρχουν τρόποι.

doctoras
29/05/2018, 07:16
δήλωσε το ποσοστό που σου ανήκει βάση πόθεν έσχες που σου προτείνει ο λογιστής και το υπόλοιπο ποσοστό(επι τοις εκατό) βάλτο στον πατέρα σου, όταν μπορέσεις και ορθοποδήσεις οικονομικά θα σου μεταβιβάσει το 100% της κυριότητας της μοτό σου

όνειρα βέβαια είναι αυτά, αλλά εάν είσαι τσίμα τσίμα μη δώσεις όλα σου τα λεφτά στην αγορά άσε ένα 2χιλιαρο στην ακρη για διάφορα πραγματάκια που θα βγουν ή θα χρειαστείς και μη ανησυχείς είναι πολλά τα μοντέλα όποιο και να αγοράσεις θα το αγαπήσεις

zoslen
29/05/2018, 16:23
Αν την πάρεις καινούρια νομίζω θα πληρώσεις ένα ποσό σαν επιπλέον φόρο, διότι ξεπερνάς το αφορολόγητο όριο.
3000 το διαβίωσης +10000= 13000, θα φορολογηθείς δηλαδή σαν να ήσουν για μια χρονιά ελεύθερος επαγγελματίας με αντίστοιχο εισόδημα.
Αν η αγορά είναι όμως μέχρι 2650, λογικά δεν πληρώνεις, μιας κ θα εισαι μεσα στο αφορολογητο (5650)

Cpt_Slow
29/05/2018, 20:55
Αν την πάρεις καινούρια νομίζω θα πληρώσεις ένα ποσό σαν επιπλέον φόρο, διότι ξεπερνάς το αφορολόγητο όριο.
3000 το διαβίωσης +10000= 13000, θα φορολογηθείς δηλαδή σαν να ήσουν για μια χρονιά ελεύθερος επαγγελματίας με αντίστοιχο εισόδημα.
Αν η αγορά είναι όμως μέχρι 2650, λογικά δεν πληρώνεις, μιας κ θα εισαι μεσα στο αφορολογητο (5650)

Σαν μισθωτος θα παει. Δλδ (13000-αφορολογητο όριο 2018)*0,22.
Και αυτό εάν η μηχανή που θα πάρει έχει τεμκήριο 10.000. Αν έχει 5.000 θα παει 8.000-αφορολογητο όριο 2018 επί 22%.
Νομίζω το τεμήριο ξεκινάει απο κάποια κυβικά και πάνω αλλα δεν είμαι σίγουρος. Όπως και να έχει αυτός είναι ο τρόπος υπολογισμού, όποιο είναι το τεκμήριο.

Ο ελευθερος επαγγελματίας δεν έχει αφορολόγητο και έχει 100% προκαταβολή φόρου :a43:

GogosLux
30/05/2018, 09:50
Αυτα τα λέγανε πάντα οι λογιστές !! :lol:
Οταν τους ρωταγες βεβαια πως θα διασταυρωθεί η αγορα δεν ηξέραν να απαντήσουν.

Εξηγώ: στην φορολογική δήλωση εχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια η δήλωση των δίτροχων, δεν ειδα να υπαρχει ούτε φέτος.
ΑΡΑ δεν είσαι "υποχρεωμένος" (πρεπει αλλα δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας απο οσο ξέρω) να δηλώσεις την αγορά αφου ετσι και αλλιώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να δηλώσεις την ιδιοκτήσια του οχήματος στην φορολογική δήλωση.

Προσωπικά ΠΟΤΕ δεν δήλωσα την αγορά μηχανής στην φορολογική δήλωση και ας μην ειχα θεμα φορολογίας και τεκμηρίου.
Ακομα και όταν ηταν υποχρεωτική η αναγραφή των μηχανων - οπως ειναι σημερα για τα αυτοκίνητα.
Παντα αγοραζα και πουλούσα χωρίς να δηλώνω την εκταμίευση χρημάτων ή την εισροή απο πωλήσεις - ιδιώτικά εννοω ως ατομο.

Αλλωστε αφου δεν δηλώνονται τα μοτοσακό δεν έχουν και τεκμήριο - μονο τα τουτου εχουν τεκμήριο.
Για αυτό εχω τεκμήριο 2600€ για ενα skoda 1400 13 ετών που δεν πιάνει ούτε €1500 ενώ μια μηχανή €20.000 καινούργια δεν έχει τεμήριο.

Στην εφορία το μηχανάκι θα ειναι στο όνομα σου αλλα δεν θα συνδέεται με το εισόδημα σου.

Κατα 90%, αφηνω και ενα 10% ετσι να υπάρχει μιας και στο Ελλάντα ποτε δεν ξέρεις, το αγοράζεις και δεν το δηλώνεις και δεν τρέχει κάστανο.

Οπότε κατ' εμε, το αγοράζεις, κανεις την δήλωση σου υπερήφανα όπως πάντα μη δηλώνωντας την αγορα - δηλαδη το έξοδο - και τρεχεις ανέμελα !

αντε καλες βολτες :beer:

Mariner
30/05/2018, 10:13
Αυτα τα λέγανε πάντα οι λογιστές !! :lol:
Οταν τους ρωταγες βεβαια πως θα διασταυρωθεί η αγορα δεν ηξέραν να απαντήσουν.

Εξηγώ: στην φορολογική δήλωση εχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια η δήλωση των δίτροχων, δεν ειδα να υπαρχει ούτε φέτος.
ΑΡΑ δεν είσαι "υποχρεωμένος" (πρεπει αλλα δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας απο οσο ξέρω) να δηλώσεις την αγορά αφου ετσι και αλλιώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να δηλώσεις την ιδιοκτήσια του οχήματος στην φορολογική δήλωση.

Κατά την αγορά/πώληση χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση και απο τους 2 (αγωραστή/πωλητή) που να αναφερεται το ποσό της αγοραπωλησίας για τη μηχανή. Το ποσό αυτό το συμπληρώνεται στο Ε1 (τουλαχιστον μέχρι πέρσυ)
για την αγορά:

ΠΙΝΑΚΑΣ 5. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ
- Από τη δαπάνη που καταβάλατε:
-- για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, δίτροχων κτλ. οχημάτων (719)

και για την Πώληση (αν δεν κάνω λάθος)
ΠΙΝΑΚΑΣ 6. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ
- Χρηματικά ποσά που προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων (781)

Συμβουλές που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα τρίτους καλό είναι να μην δίνουμε αλλά να ρωτάμε άτομα που ξέρουν την δουλειά τους (όπως όλοι οι σοβαροί λογιστές ;)

SONone
30/05/2018, 10:57
παει δωρο με την καινούργια μηχανή η εφορία? ή την αγοράζεις εχτρα?

παλιο το κόλπο και κλασικό. δεν την αγοράζεις εσυ. την αγοράζει ο παππούς σου ειναι στο όνομα του και ολλα καλα, αμα εισαι και μάγκας αφήνεις τον παππου απο την πενιχρή σύνταξη να πληρώνει και οτι φόρο εχει (νομίζω η μηχανές δεν εχουν). ξέρεις ποσοι υπερήλικες εχουν αυτοκίνητα και μηχανές??? απλα να κάνουν μια διαθήκη να στην αφήνουν γιατι αμα πεθάνουν μην βγει ο ξάδερφος και την διεκδικεί!!!

OldMan
30/05/2018, 12:20
σοβαροί λογιστές
Χρωστας πληκτρολογιο, μαγκα...!!!

GogosLux
30/05/2018, 12:44
Συμβουλές που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα τρίτους καλό είναι να μην δίνουμε αλλά να ρωτάμε άτομα που ξέρουν την δουλειά τους (όπως όλοι οι σοβαροί λογιστές ;)

Μα δεν διαφωνώ μαζι σου ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ συμβουλες :p

Αλλωστε επιβεβαίωσα οτι αυτο που λεει ο λογιστής ειναι αυτό που μου ελεγαν και εμένα !

Δεν βλέπω να διαφωνούμε καπου :D

Κατά την αγορά/πώληση χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση και απο τους 2 (αγωραστή/πωλητή) που να αναφερεται το ποσό της αγοραπωλησίας για τη μηχανή. Το ποσό αυτό το συμπληρώνεται στο Ε1 (τουλαχιστον μέχρι πέρσυ)
για την αγορά:

ΠΙΝΑΚΑΣ 5. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ
- Από τη δαπάνη που καταβάλατε:
-- για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, δίτροχων κτλ. οχημάτων (719)

και για την Πώληση (αν δεν κάνω λάθος)
ΠΙΝΑΚΑΣ 6. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ
- Χρηματικά ποσά που προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων (781)

Εγω είπα απλα οτι υπάρχει μια τρύπα στο σύστημα αφου δεν μπορεις/υποχρεούσαι να το δηλώνεις στην δήλωση μιας και δεν συνοδεύεται απο τεκμήριο.
Απο το 1995 που πήρα το πρώτο μηχανάκι μέχρι το 2015 που πούλησα τα 3 που ειχα τοτε στην κατοχή μου ΝΑΙ αντάλλασα υπευθυνες δηλώσεις αλλα ΠΟΤΕ δεν το εβαλα σαν αγορά.

Το δήλωνα οταν ηταν υποχρεωτικό και στάματησα οταν δεν υπήρχε πια πεδίο στο Ε1 (οπως και φέτος) και ΠΟΤΕ δεν είχα προβλημα.

Ειμαι σίγουρος οτι οι αγοραστες/πωλητές το έβαζαν αλλα επειδη είμαστε στο Ελλαντα δεν υπάρχει ελεγχος - διασταυρωση.
Αλλωστε πως θα μπορούσε αφου στην δήλωση δεν εβαζες, τουλαχιστον στο παρελθόν, το ΑΦΜ του αγοραστη/πωλητη.
Εβαζες απλα το ποσο - νομίζω το ίδιο ειναι και τωρα αλλα δεν παίρνω και όρκο.

Επίσης για αυτο ειπα 90% δεν θα εχει προβλημα - δεν ειπα 100% !

Εγω μετα απο πανω απο 7 μηχανακια δεν ειχα προβλημα, μπορεί να ημουν τυχερός - ποιος ξέρει ?:smokin:

ΥΓ ποτε δεν το εβαζα γιατι ετσι απλα - αλλωστε παντα το καλυπτα το τεκμήριο αγορας λογο εργασιακου δηλωμενου εισοδήματος οποτε ...................

Mariner
30/05/2018, 12:45
Χρωστας πληκτρολογιο, μαγκα...!!!

Όσα θές αλλά τελικά υπάρχουν κ μερικοί απ'αυτούς (γίναν λογιστές κατα λάθος μάλλον)..

DoctoR_k6
30/05/2018, 12:58
Μα δεν διαφωνώ μαζι σου ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ συμβουλες :p

Αλλωστε επιβεβαίωσα οτι αυτο που λεει ο λογιστής ειναι αυτό που μου ελεγαν και εμένα !

Δεν βλέπω να διαφωνούμε καπου :D

Εγω είπα απλα οτι υπάρχει μια τρύπα στο σύστημα αφου δεν μπορεις/υποχρεούσαι να το δηλώνεις στην δήλωση μιας και δεν συνοδεύεται απο τεκμήριο.
Απο το 1995 που πήρα το πρώτο μηχανάκι μέχρι το 2015 που πούλησα τα 3 που ειχα τοτε στην κατοχή μου ΝΑΙ αντάλλασα υπευθυνες δηλώσεις αλλα ΠΟΤΕ δεν το εβαλα σαν αγορά.

Το δήλωνα οταν ηταν υποχρεωτικό και στάματησα οταν δεν υπήρχε πια πεδίο στο Ε1 (οπως και φέτος) και ΠΟΤΕ δεν είχα προβλημα.

Ειμαι σίγουρος οτι οι αγοραστες/πωλητές το έβαζαν αλλα επειδη είμαστε στο Ελλαντα δεν υπάρχει ελεγχος - διασταυρωση.
Αλλωστε πως θα μπορούσε αφου στην δήλωση δεν εβαζες, τουλαχιστον στο παρελθόν, το ΑΦΜ του αγοραστη/πωλητη.
Εβαζες απλα το ποσο - νομίζω το ίδιο ειναι και τωρα αλλα δεν παίρνω και όρκο.

Επίσης για αυτο ειπα 90% δεν θα εχει προβλημα - δεν ειπα 100% !

Εγω μετα απο πανω απο 7 μηχανακια δεν ειχα προβλημα, μπορεί να ημουν τυχερός - ποιος ξέρει ?:smokin:

ΥΓ ποτε δεν το εβαζα γιατι ετσι απλα - αλλωστε παντα το καλυπτα το τεκμήριο αγορας λογο εργασιακου δηλωμενου εισοδήματος οποτε ...................

Το 719 & 781 ακομα υπαρχουν. Και στην φετινη δηλωση...
Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις οτι δεν υπαρχει.
Πρεπει να δηλωθει κ η αγορα κ η πωληση στα πεδια οπως αναφερεται.

BLiTzER
30/05/2018, 13:02
Εννοεί ότι δε δηλώνεις το συγκεκριμένο όχημα, δε φαίνεται κάπου ο αριθμός κυκλοφορίας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο του οχήματος, μόνο το ποσό αγοράς. Στο οποίο, προφανώς, μπορείς να δηλώσεις ό,τι γουστάρεις, αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Κι εγώ δε δήλωσα τις πρώτες 5-6 μοτοσικλέτες μου, αλλά κάποια στιγμή άρχισα να εμφανίζω τις αγοραπωλησίες μου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ίσως κάποτε χρειαστούν.

DoctoR_k6
30/05/2018, 13:12
Εννοεί ότι δε δηλώνεις το συγκεκριμένο όχημα, δε φαίνεται κάπου ο αριθμός κυκλοφορίας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο του οχήματος, μόνο το ποσό αγοράς. Στο οποίο, προφανώς, μπορείς να δηλώσεις ό,τι γουστάρεις, αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Κι εγώ δε δήλωσα τις πρώτες 5-6 μοτοσικλέτες μου, αλλά κάποια στιγμή άρχισα να εμφανίζω τις αγοραπωλησίες μου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ίσως κάποτε χρειαστούν.

Θεωρητικα και πρακτικα με μια απλη διασταυρωση μπορει να βρεθει ποιος ειναι ο κατοχος της Χ πινακιδας του ταδε μοτοσακο ασχετως αν δεν το δηλωσες οταν το αγορασες,
Ασφαλειες, σηματα κλπ κλπ σε ακολουθουν.
Εν τω μεταξυ μια φορα δηλωνεις την αγορα κ μια φορα την πωληση στα μοτο.
Δεν ειναι σαν το αυτοκινητο που ειναι καθε χρονο στην δηλωση.

Τελοσπαντων ο καθενας κανει ο,τι τον φωτισει ο Θεος κ αν μπλεξει εμπλεξε. :lol:

GogosLux
30/05/2018, 13:31
Τελοσπαντων ο καθενας κανει ο,τι τον φωτισει ο Θεος κ αν μπλεξει εμπλεξε. :lol:

+1000

nopattern
30/05/2018, 13:55
Με αυτά και αυτά, είμαστε και εμείς που είναι η πρώτη μας μοτοσυκλέτα και ενώ περιμέναμε να τη δούμε στη φορ. δήλωση '17 αυτομάτως εγγεγραμμένη, όπως το αυτοκίνητο, δεν την είδαμε, υποθέσαμε ότι δε φορολογούνται και χαρήκαμε.

Τώρα μια ο ένας λεει για 719 - μπαίνουμε στην προσωρινή δήλωση και συμπληρώνουμε τη δαπάνη.

Και μια ο άλλος λεει ότι εφόσον δε φαίνονται τα στοιχεία του οχήματος, δεν είμαστε υποχρεωμένοι και τη σβήνουμε.

Αποφασίστε, Κύριοι.

:a014:

BLiTzER
30/05/2018, 13:56
Εγώ δεν υπονόησα ποτέ ότι "δεν είμαστε υποχρεωμένοι" να κάνουμε οτιδήποτε. Το ΣΩΣΤΟ είναι να δηλώνεται η αγορά, όπως και η πώληση. Αλλά τα στοιχεία της μοτοσικλέτας όντως δε φαίνονται πουθενά στη δήλωση.

Κατά τ'άλλα, ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όπως ειπώθηκε ήδη.

telegonos
30/05/2018, 14:29
Καλησπέρα σε όλους.

Χρειάζομαι βοήθεια να καταλάβω κόπια πράγματα, γιατί είμαι τελείως ασχέτως με αυτά. Είμαι δηλωμένος άνεργος, με 0 εισοδήματα. Δουλεύω όμως αρκετά χρονιά αδήλωτος, και κατάφερα να μαζέψω τα 10 000 πού χρειάζομαι για αγορά καινούργιας μηχανής. Ένας λογιστής όμως μού είπε, ότι δεν μπορώ να την αγοράσω, γιατί δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτό το ποσό. (δεν θυμάμαι πιο ήταν το όριο πού μου είπε ότι μπορεί να δικαιολογήσει ένας άνεργος για έξοδα μέσα σε ένας χρόνο ?)

-Ισχύ?
-Πιες είναι οι επιπτώσεις?
-Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις?
-Οτιδήποτε άλλο μπορεί να σχετίζεται με το θέμα μου.

Ευχαριστώ...

Άλλαξε λογιστή. Αν δεν μπορεί ο λογιστής, να σου πει για ''ανάλωση κεφαλαίου'', και πως αυτό όχι μόνο δικαιολογεί αγοράς σαν αυτή που θέλεις να κάνεις αλλά είναι και αντι-τεκμήριο, ή είναι ή τεμπέλης ή άχρηστος.

sniper
30/05/2018, 14:40
Άλλαξε λογιστή. Αν δεν μπορεί ο λογιστής, να σου πει για ''ανάλωση κεφαλαίου'', και πως αυτό όχι μόνο δικαιολογεί αγοράς σαν αυτή που θέλεις να κάνεις αλλά είναι και αντι-τεκμήριο, ή είναι ή τεμπέλης ή άχρηστος.

Ανάλωση κεφαλαίου όταν δεν έχεις εισόδημα, πως γκεγκέν;

OldMan
30/05/2018, 17:27
Ανάλωση κεφαλαίου όταν δεν έχεις εισόδημα, πως γκεγκέν;

Γκεγκεν απο ελευθερα κεφαλαια εξωτερικού..
(τραφφικινγ ετσετερα ετσετερα..)

ggs
30/05/2018, 19:05
Καλωσορίζουμε το νεότερο μέλος μας, sdoe_k8

runner
22/05/2022, 19:21
Να ρωτήσω, τον κωδικό 719 το συμπληρώνουμε και στην περίπτωση αγοράς καινούριας μηχανής ή μόνο στην περίπτωση μεταχειρισμένης ? (συμπληρώνεται το ΑΦΜ Συμβαλλόμενου-πωλήτη έτσι και συμπληρώσεις το 719)

telegonos
22/05/2022, 21:22
Να ρωτήσω, τον κωδικό 719 το συμπληρώνουμε και στην περίπτωση αγοράς καινούριας μηχανής ή μόνο στην περίπτωση μεταχειρισμένης ? (συμπληρώνεται το ΑΦΜ Συμβαλλόμενου-πωλήτη έτσι και συμπληρώσεις το 719)

Τα οχήματα, ΔΕΝ εκπίπτουν φόρων, είτε είναι καινούρια, είτε είναι μεταχειρισμένα. Κανονικά δηλώνεις ποσό αγοράς αυτών, στο 719 και στις δύο περιπτώσεις.

runner
22/05/2022, 21:37
Τα οχήματα, ΔΕΝ εκπίπτουν φόρων, είτε είναι καινούρια, είτε είναι μεταχειρισμένα. Κανονικά δηλώνεις ποσό αγοράς αυτών, στο 719 και στις δύο περιπτώσεις.

Ναι ευχαριστώ, το βρήκα μόλις τώρα. Και για κάποιον που μπορεί να το χρειαστεί στο μέλλον, υπάρχει και ο κωδικός 787 για την ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών σε περίπτωση που η αγορα της καινούριας μηχανής + ετήσιες δαπάνες ξεπερνάνε τα καθαρά εισοδήματα της χρονιάς που αγόρασες τη μηχανή.

Bowleno
22/05/2022, 22:11
Αν δεν κάνω λάθος, δηλώνονται μόνο από 750 cc και άνω; Η έχει αλλάξει;

runner
22/05/2022, 22:35
Αν δεν κάνω λάθος, δηλώνονται μόνο από 750 cc και άνω; Η έχει αλλάξει;

Για τον κωδικό 719 λες; Δεν βρηκα καπου να λενε για cc. Θα είναι ανεξαρτήτου κυβισμού

Bowleno
23/05/2022, 07:15
Για τον κωδικό 719 λες; Δεν βρηκα καπου να λενε για cc. Θα είναι ανεξαρτήτου κυβισμού

Όχι, ρωτάω το αν πρέπει να δηλώσω το όχημα που αγόρασα πρόσφατα, είναι 300 cc και με αξία αγοράς 4 χιλιάρικα. Δεν ξέρω αν πρέπει να δηλώσω και τα δύο....:hmm:

telegonos
23/05/2022, 07:39
Όχι, ρωτάω το αν πρέπει να δηλώσω το όχημα που αγόρασα πρόσφατα, είναι 300 cc και με αξία αγοράς 4 χιλιάρικα. Δεν ξέρω αν πρέπει να δηλώσω και τα δύο....:hmm:

Πόσες φορές πρέπει να το γράψω ρε σείς;

Οταν κάνουμε μεταβίβαση ένα όχημα, το πρώτο αρχείο που ενημερώνεται, είναι το αρχείο του υπουργείου οικονομικών και ΜΕΤΑ ενημερώνεται το αρχείο του συγκοινωνιών.

Που σημαίνει, ότι οι φορολογικές αρχές, ξέρουν με ακρίβεια ΜΕΡΑΣ πότε αγόρασες και πότε πούλησες ένα όχημα, δεν δηλώνεις την αγορά του οχήματος εσύ, δηλώνεται αυτόματα.

Εσύ ως πολίτης, δηλώνεις το ποσό αγοράς. Κατά κανόνα, στις πιο πολλές περιπτώσεις, δεν προκύπτει φόρος από αυτό, οπότε και να μην το δηλώσεις το ποσό ή αν το δηλώσεις κάπως....υποτιμημένο, δεν έγινε και τίποτα. ΤΥΠΙΚΑ όμως, πρέπει να δηλώνουμε το ποσό.

Το ποσό αγοράς που δηλώνεις προστίθεται στα τεκμήρια της χρονιάς. Αν τα τεκμήρια είναι παραπάνω από το φυσικό εισόδημα, τότε φορολογείσαι με κριτήριο τα τεκμήρια. Αν το φυσικό εισόδημα είναι παραπάνω, φορολογείσαι με κριτήριο το φυσικό εισόδημα.

Και αυτό είναι όλο.

Bowleno
23/05/2022, 07:49
Πόσες φορές πρέπει να το γράψω ρε σείς;

Οταν κάνουμε μεταβίβαση ένα όχημα, το πρώτο αρχείο που ενημερώνεται, είναι το αρχείο του υπουργείου οικονομικών και ΜΕΤΑ ενημερώνεται το αρχείο του συγκοινωνιών.

Που σημαίνει, ότι οι φορολογικές αρχές, ξέρουν με ακρίβεια ΜΕΡΑΣ πότε αγόρασες και πότε πούλησες ένα όχημα, δεν δηλώνεις την αγορά του οχήματος εσύ, δηλώνεται αυτόματα.

Εσύ ως πολίτης, δηλώνεις το ποσό αγοράς. Κατά κανόνα, στις πιο πολλές περιπτώσεις, δεν προκύπτει φόρος από αυτό, οπότε και να μην το δηλώσεις το ποσό ή αν το δηλώσεις κάπως....υποτιμημένο, δεν έγινε και τίποτα. ΤΥΠΙΚΑ όμως, πρέπει να δηλώνουμε το ποσό.

Το ποσό αγοράς που δηλώνεις προστίθεται στα τεκμήρια της χρονιάς. Αν τα τεκμήρια είναι παραπάνω από το φυσικό εισόδημα, τότε φορολογείσαι με κριτήριο τα τεκμήρια. Αν το φυσικό εισόδημα είναι παραπάνω, φορολογείσαι με κριτήριο το φυσικό εισόδημα.

Και αυτό είναι όλο.

Νταξ ρε μην βαράς:lol:
Ο λόγος που ρώτησα είναι ότι κανένα από τα τελευταία μηχανάκια που είχα στην κατοχή μου ΔΕΝ φαινόντουσαν στην δήλωση, αυτό είναι όλο....

telegonos
23/05/2022, 08:11
Νταξ ρε μην βαράς:lol:
Ο λόγος που ρώτησα είναι ότι κανένα από τα τελευταία μηχανάκια που είχα στην κατοχή μου ΔΕΝ φαινόντουσαν στην δήλωση, αυτό είναι όλο....

Αν εννοείς τον πίνακα οχημάτων του Ε1, ούτε και θα φανούν. Οι μοτοσυκλέτες, μηχανάκια κ.ο.κ. ΔΕΝ έχουν ετήσιο τεκμήριο, και ως εκ τούτου, ΔΕΝ φαίνονται στον σχετικό πίνακα του Ε1.

Τέλη κυκλοφορίας όμως για αυτά, βγαίνουν σε εσένα.

Στο taxisnet σου αν μπεις και πας στην σχετική εφαρμογή για τα οχήματα ή στο mycar της aade αν μπεις, θα τα δεις όλα όσα έχεις στην κατοχή σου.

Bowleno
23/05/2022, 08:23
Αν εννοείς τον πίνακα οχημάτων του Ε1, ούτε και θα φανούν. Οι μοτοσυκλέτες, μηχανάκια κ.ο.κ. ΔΕΝ έχουν ετήσιο τεκμήριο, και ως εκ τούτου, ΔΕΝ φαίνονται στον σχετικό πίνακα του Ε1.

Τέλη κυκλοφορίας όμως για αυτά, βγαίνουν σε εσένα.

Στο taxisnet σου αν μπεις και πας στην σχετική εφαρμογή για τα οχήματα ή στο mycar της aade αν μπεις, θα τα δεις όλα όσα έχεις στην κατοχή σου.

Αυτό εννοούσα, τον πίνακα του Ε1 τα υπόλοιπα τα γνωρίζω.
Είπα μήπως είχε αλλάξει κάτι, αυτό είναι όλο

typhoon
23/05/2022, 16:58
Guys επειδή δεν διάβασα τα παραπάνω, έγραψε κάνεις ότι μπορεί να αγοράσει καινούργιο το μηχανάκι , κάνοντας χρηματοδότηση μέσω τράπεζας, έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα με το πόθεν.
Βάζεις collateral τα λεφτά στην τράπεζα κ στα δίνουν ως δάνειο. Κανονίζεις κ τις δόσεις να είναι μεγάλες σχετικά να μην μπούνε πολλά στους τόκους κ κομπλέ

Volpad
23/05/2022, 17:01
Guys επειδή δεν διάβασα τα παραπάνω, έγραψε κάνεις ότι μπορεί να αγοράσει καινούργιο το μηχανάκι , κάνοντας χρηματοδότηση μέσω τράπεζας, έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα με το πόθεν.
Βάζεις collateral τα λεφτά στην τράπεζα κ στα δίνουν ως δάνειο. Κανονίζεις κ τις δόσεις να είναι μεγάλες σχετικά να μην μπούνε πολλά στους τόκους κ κομπλέ

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να έχεις πολλά μαύρα.
Αν έχεις πολλά μαύρα, δεν μπαίνεις στο moto για να ρωτήσεις πώς να τα ξεπλύνεις...

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, οι μοτοσυκλέτες δεν αποτελούν τεκμήριο, οπότε δεν έχει σημασία να δηλωθούν.