Σύνδεση

View Full Version : Κράνος έως 120€

kontellisparis
02/06/2018, 08:14
Γεια σας..ψάχνω κράνος full face είτε flip up..από flip up έχω καταλήξει στο MT ATOM και από full face στο HJC CS-15 SEBKA MC1SF.
Μάλλον πάω για full face..υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτά;

Shinji Ikari
02/06/2018, 08:24
400 - 700Ε πρεπει να δωσεις για κρανος και να γραφει snell. Δεν υπαρχει κρανος εως 120Ε.

kontellisparis
02/06/2018, 08:39
Ωραια εγω ρωταω εως 120 το καλυτερο που μπορω να παρω..δεν θα παρω super sport..το πρωτο μου κρανος ειναι 18 χρονων ειμαι.

teogtp
02/06/2018, 08:43
Υπάρχουν οικονομικά κρανακια στην αγορά.
Εγώ για παράδειγμα πήρα ένα LS flip με εσωτερική φιμε ζελατίνα με 90€.

kontellisparis
02/06/2018, 08:46
Το μτ κανει πολυ βαβουρα και γενικα τα φλιπ ειναι πολυ βαρια και μετα απο ωρα σε ποναει ο αυχενας...και οπως ειπα ειμαι 18 χρονων και ειναι το πρωτο μου..οποτε ισως μονο full face.

ggs
02/06/2018, 08:55
ΜΤ
HJC
GREX
LS2

Έχουν σχετικά καλή ποιότητα για τα λεφτά τους.
Επίσης, σε site που πουλάνε κράνη ,βγάζουν απίστευτες προσφορές .

Helmetcity
Fcmoto
Louis.de

Με 120 θα βρεις αξιοπρεπές κράνος.

Καλώς ήρθες

kontellisparis
02/06/2018, 09:05
Αυτα που προτεινα εγω για τα λεφτα που θελω ειναι τα καλυτερα ή υπαρχουν και καλυτερα; νομιζω απο φιλ απ σε αυτα τα λεφτα δεν υπαρχει καλυτερο..απο full face ομως; επισης το hjc ειναι polycarbonate και οχι thermoplastic

teogtp
02/06/2018, 09:41
Το μτ κανει πολυ βαβουρα και γενικα τα φλιπ ειναι πολυ βαρια και μετα απο ωρα σε ποναει ο αυχενας...και οπως ειπα ειμαι 18 χρονων και ειναι το πρωτο μου..οποτε ισως μονο full face.

Αν αγοράσεις flip και το χρησιμοποιείς με ανοικτή την μουσούδα, το αυχενικό το έχεις στο τσεπακι,ασε που αν χτυπήσεις δεν σε καλύπτει.

kontellisparis
02/06/2018, 09:57
Οποτε παω για φουλ φεις; απλα το φλιπ στην αρχη μου αρεσε πριν τα μαθω αυτα γιατι ηθελα να το εχω ανοιχτο το καλοκαιρι. να παρω το hjc ή υπαρχει καλυτερο μεχρι 120€;

teogtp
02/06/2018, 10:11
Κάτι που δεν αναφέρθηκε είναι ότι πρέπει να δοκιμάσεις το κάθε κράνος στο κεφάλι σου.
Μόνο έτσι θα έχεις εικόνα του"καλύτερου" κράνους γιατί δεν κάθονται όλα τα κράνη σωστά στο κεφάλι μας.
Για παράδειγμα σε εμένα δεν μου κάθονται τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς,η θα χτυπάει το σαγόνι στην μουσούδα ή θα με στενεύουν στα πλαϊνά του κεφαλιού μου.

basilis_k6
02/06/2018, 11:26
το θες να κάνεις βολτες στην πόλη με κάνα 125? παρε ενα ανοιγομενο αν θες αλλα αγοράζεις χειροτερο κράνος απο ενα full με τα ίδια χρηματα. πληρωνεις τον μηχανισμό και παιρνεις και αρκετά βαρύ κρανος ταυτόχρονα.
Στα χρήματα μέχρι 300 ευρω η ποιότητα του κράνους ανεβαινει αισθητά καθε 30-40 ευρω. Δηλαδη ενα κράνος 120 ευρω ειναι σημαντικά χειροτερο απο ενα 160 κτλ. Θα σου πρότεινα να δεις κάτι λίγο πιο ακριβο, γυρω στο 150άρι μονοχρομο. μην πληρώνεις γραφικα εφοσον δεν εχεις αρκετα χρηματα. επισης μπορεις να δεις στις προσφορές παιζουν πολύ καλα κράνη απέξω. πχ http://www.helmetcity.co.uk/scorpion-exo-510-air-cipher-green-sale/

noodles
02/06/2018, 11:27
προτεινω να παρεις full face.
σου εχουν προτεινει ηδη καποια, πηγαινε σε καταστημα να τα δοκιμασεις και παρε οποιο σου καθεται καλυτερα στο κεφαλι;)

kontellisparis
02/06/2018, 12:18
Παιδια και τα 120 παλι πολλα μου ειναι..οποτε αυστηρα μεχρι 120..και εγω μαλλον στο hjc θα παω που εγραψα στην αρχη που ειναι και απο τα λιγα polycarbonate.

SONone
02/06/2018, 16:21
https://en.wikipedia.org/wiki/Polycarbonate
δεν ειναι κατι ιδετερο.
ειναι σαν τα HPTT ( High Pressure Thermoplastic Technology )

ποιο εξελιγμένα θρεμοπλαστικα βέβαια αυτο δεν σημαίνει τπτ κακο. μονο οτι με τα χρόνια πολυμερίζονται και στην 5 ετια απο την έκθεση σε εξωτερικές συνθήκες καλο ειναι να το αλλαξεις.

σε LS2 δες τα FF320. ωραιότατο! 100€ με μονόχρωμα 120€ με γραφικά και μοντέλο του 2017 παραγωγή

τα ΜΤ έχουν πέσει πολύ ποιοτικά. σε αντίθεση με τα ls2 που ανέβηκαν.

George_Sp
02/06/2018, 16:25
έχω πάρει το Valor για 2ο και είναι άψογο για τα λεφτά του.
https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/kranh-endoep-nies-kameres/full-face/7292-kranos-airoh-valor-touchdown-aspro-mayro-kokkino-gloss

basilis_k6
02/06/2018, 16:34
έχω πάρει το Valor για 2ο και είναι άψογο για τα λεφτά του.
https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/kranh-endoep-nies-kameres/full-face/7292-kranos-airoh-valor-touchdown-aspro-mayro-kokkino-gloss

airoh ηταν το πρωτο μου κράνος. αυτη η εταιρια ειναι υποτιμιμένη. Βγάζει πολύ καλα κράνη.

AUFGEBRACHT
02/06/2018, 18:18
400 - 700Ε πρεπει να δωσεις για κρανος και να γραφει snell. Δεν υπαρχει κρανος εως 120Ε.

:confused:

Anritsu
02/06/2018, 19:49
Κράνος full face και στο κεφάλι . Με το φλιπ θα σε τρώει να το έχεις ανοιχτό και σε μια σαβούρα θα πάρεις το σαγόνι στο χέρι . Κατι θα βρεις στα 120 € σε θερμοπλαστικό αν και καλύτερα αν μπορείς να πας σε πολυκάρμπον που είναι μαι μεσαία κατηγορία , πιο ελαφρύκαι πιο ανθεκτικά θεωρητικά πάλι . Προτίμησε αν σε παίρνει κάτι απο τις γνωστές εταίρίες έστω και σε εισαγωγικά μοντέλα τύπου HJC , Shark , ΑGV κλπ χωρίς να σημαίνει ότι οι "άγνωστες " βγάζουν απαραίτητα κακά κράνη . Να βγαίνει η επένδυση και να πλένεται και να υπάρχει μια ψιλο υποστήριξη σε κανα ψιλολόι ανταλλακτικό αν χρειαστείς ...

Shinji Ikari
02/06/2018, 20:15
Ωραια εγω ρωταω εως 120 το καλυτερο που μπορω να παρω..δεν θα παρω super sport..το πρωτο μου κρανος ειναι 18 χρονων ειμαι.

Κι εγω εχω περασει απο τα 50 100 200Ε κρανη και στο τελος εδωσα και 400Ε για να παρω απο ebay (αυτο ειχε 950Ε στα μαγαζια.) Τον 100Ε μαλιστα μου επεσε απο μισο μετρο υψος στο πεζοδρομιο και εγινε θρυψαλα η ζελατινα, σαν γυαλι εσπασε. Και ιστοριες μπορω να σου πω, οπου το κρανος δεν επαθε τιποτα και ο ανθρωπος μεσα απεβιωσε γιατι του μεταδωσε τη δυναμη της συγκρουσης. Και μια κυρια που της επεφτε βαρυ και ζεστο και το ειχε στον αγκωνα τη φαγανε λαχανο. Το ακριβο ειναι ελαφρυ, εχει καλους αεραγωγους, εχει μεγαλη γωνια η ζελατινα για να βλεπεις καλα και γρηγορα πισω σου και το φορας και συνεχεια χωρις να σε κουραζει. Οταν τρακαρα εγω (με το ακριβο που σου λεω), αποροφησε ολη τη δυναμη, ουτε καν ενιωσα τιποτα. Σκεψου και αυτο, τα κρανη που πωλουνται 120Ε κοστιζουν 2 - 3Ε στο εργοστασιο που τα φτιαχνει, τα υπολοιπα που πληρωνουμε ειναι το κερδος της εμπορικης αλυσιδας. Και δεν εχει σημασια τι οδηγας, μπορει να φυγεις με 200 χλμ, να συρθεις και να απλωθει η δυναμη. Μπορει να φυγεις με 30 χλμ και να σκασεις με το κεφαλι και να παει ολη η δυναμη στο κεφαλι σου. Καταλαβαινω οτι δεν εχεις Ε αλλα πρεπει να τα βρεις να τα δωσεις. Εξοικονομησε απο κατι που ειναι λιγοτερο πολυτιμο απο τη ζωη σου.

Δεν πουλαω κρανη.

Grafton 505
02/06/2018, 20:34
Όπως έγραφε ένας πατριώτης, ''η τιμή του κράνους σου εξαρτάτε από το πόσο κοστολογείς το κεφάλι σου''.

Αν μπορείς να δανειστείς από φίλους - οικογένεια και να ανεβείς στα 200€ θα είναι πολύ καλύτερα.

υγ. Τις προάλλες μπήκα σε ένα κινέζικο κατάστημα και είχε κράνη με 20€ full face.
Κατά τα άλλα υπάρχει και υπουργείο προστασίας του πολίτη....

SONone
03/06/2018, 00:27
Όπως έγραφε ένας πατριώτης, ''η τιμή του κράνους σου εξαρτάτε από το πόσο κοστολογείς το κεφάλι σου''.

Αν μπορείς να δανειστείς από φίλους - οικογένεια και να ανεβείς στα 200€ θα είναι πολύ καλύτερα.

υγ. Τις προάλλες μπήκα σε ένα κινέζικο κατάστημα και είχε κράνη με 20€ full face.
Κατά τα άλλα υπάρχει και υπουργείο προστασίας του πολίτη....

μαλακιες. υπάρχουν ασφαλέστατα κράνη με 100€ το ποσο θα αντεξουν τα μαξιλαρια ειναι θεμα τιμης, το αν θα υπαρχουν ανταλακτικα σε 5 χρονια ειναι θεμα τιμης, το ποσο καιρο θα κανει να ερθει ενα ανταλακτικο ειναι θεμα τιμης.

Panos76
03/06/2018, 01:05
Δες και τα givi. Έχω αλλάξει 2 από αυτά και είμαι ευχαριστημένος από εργονομία, αίσθηση, αερισμό, κλπ. Είναι κοντά στα χρήματα που θέλεις (κ δεν είναι κινέζικα).

Shinji Ikari
03/06/2018, 08:39
μαλακιες. υπάρχουν ασφαλέστατα κράνη με 100€ το ποσο θα αντεξουν τα μαξιλαρια ειναι θεμα τιμης, το αν θα υπαρχουν ανταλακτικα σε 5 χρονια ειναι θεμα τιμης, το ποσο καιρο θα κανει να ερθει ενα ανταλακτικο ειναι θεμα τιμης.

Δειξε μας ενα με 150Ε απο κεβλαρ τουλαχιστον και αξιοπρεπης πιστοποιηση.

SONone
03/06/2018, 12:31

ναι ρε θες και carbon και επώνυμο και 500γρ. και με 5€ ? οταν βγει δειχτο και σε εμενα.
γιατι τα fiber σκουπίδια? ολα τα τσουβαλιασαμε? και τι ειναι αξιοπρεπης πιστοποίηση? οτι λεει η καθε εταιρια για δικια της?? ή η sharp? οκ MT revenge 80€ 5/5 αστερια.
για να μην λεμε λοιπον μαλακιες!! ειπα. οτι υπαρχουν ασφαλέστατα κρανη με 100€ και αξιοπρεπεστατα.
το ''η τιμή του κράνους σου εξαρτάτε από το πόσο κοστολογείς το κεφάλι σου''.
ειναι παλιο ρητο που υπήρχαν 5 εταιρίες 2 καλες και 3 σκουπίδια. ομως τωρα δεν παίζει αυτο. περνεις μια χαρα κράνος στα 100€. και πλεον δεν υπάρχει η δικαιολογία για τα λεφτά οτι μαζεύω να πάρω κατι κάλο. παίρνεις κατι καλο με 100€ και μαζεψε να παρεις κατι αριστο!!!!
το κλασικό video με τον τυπου που βαραει 2 κρανη και το 1 γινετε κομμάτια και το αλλο ειναι μια χαρα το εχεις δει? https://www.youtube.com/watch?v=W3b2fRieV80
το 2ο κρανος εχει ιδεα τι ειναι? YF-1C Roll Bahn Helmet και κανει 94$
https://japan.webike.net/products/23388597.html

basilis_k6
03/06/2018, 13:59

πάλι καλα που δεν θες απο mithril

Shinji Ikari
03/06/2018, 15:04
Εγω εγραψα αυτα που ξερω. Για 120Ε δεν συστηνω κανενα κρανος. Τουλαχιστον απο φαιμπεργκλας με καλη πιστοποιηση για να λες οτι φορας κρανος,
υπαρχει με 120Ε?

Shinji Ikari
03/06/2018, 15:09
πάλι καλα που δεν θες απο mithril

100 ηθελα να πω αλλα ειπα 150 για να μη γινω παραλογος. Mithril απο FF ή LOTR?

basilis_k6
03/06/2018, 15:13
Εγω εγραψα αυτα που ξερω. Για 120Ε δεν συστηνω κανενα κρανος. Τουλαχιστον απο φαιμπεργκλας με καλη πιστοποιηση για να λες οτι φορας κρανος,
υπαρχει με 120Ε?

shark vision-r, airoh t600, caberg drift... ολα εκει κοντα.
SHIRO SH338 120 ευρωπουλα

Shinji Ikari
03/06/2018, 15:29
Ενταξει.

Aristos|883
03/06/2018, 22:35
Περα απο αυτα που σου προτειναν ηδη, δες, εαν βρεις νουμερο, το Scorpion exo 410 air που ειναι σε προσφορα στα 100. Μετα παιζει και το Scorpion exo 390 στα 110 και το Bell Qualifier στα 120.

THRESH
04/06/2018, 00:23
Αν το κράνος έχει πιστοποίηση-αξιολόγηση ,ECE 22.05, SHARP ή SNELL ή όλα μαζί, δε βλέπω ποιο ρόλο θα παίξει η τιμή.

Υπάρχουν 5άστερα κράνη στο SHARP με 80Ε , τα οποία όμως δεν έχουν τις ανέσεις, την αντοχή πέραν 5ετίας ή την αεροδυναμική ενός αντίστοιχου
των 400Ε.
Απο ασφάλεια όμως, εφόσον ταιριάζει άψογα στο κεφάλι, δεν έχουν/δεν θα πρέπει να έχουν καμία απολύτως διαφορά.

Αλλιώς όλα αυτά τα τεστ/πιστοποιήσεις είναι της πλάκας.

Panos76
04/06/2018, 10:08
Αν το κράνος έχει πιστοποίηση-αξιολόγηση ,ECE 22.05, SHARP ή SNELL ή όλα μαζί, δε βλέπω ποιο ρόλο θα παίξει η τιμή.

Υπάρχουν 5άστερα κράνη στο SHARP με 80Ε , τα οποία όμως δεν έχουν τις ανέσεις, την αντοχή πέραν 5ετίας ή την αεροδυναμική ενός αντίστοιχου
των 400Ε.
Απο ασφάλεια όμως, εφόσον ταιριάζει άψογα στο κεφάλι, δεν έχουν/δεν θα πρέπει να έχουν καμία απολύτως διαφορά.

Αλλιώς όλα αυτά τα τεστ/πιστοποιήσεις είναι της πλάκας.

Έτσι πιστεύω και εγώ, εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=57457) κάποια στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις πιστοποιήσεις.

Τέλος, αν πρέπει σώνει και ντε να έχουμε επώνυμο κράνος, ο σκρουτζ έχει σαρκ και νόλαν στα 100-120 ευρώ.

SONone
04/06/2018, 16:26
εχω 3 τροχαία στην ζωη μου. το σοβαρότερο ηταν με πολλα χλμ εξω απο τον βολο. το κράνος που φορούσα ηταν NOVA flip up αγορασμένο απο το πρακτικερ 65€ έφυγα με πολλά χλμ στο χωράφι και έσκασα κρανος/ ωμος σε πέτρες. το αποτέλεσμα ηταν εξαρθρωμένη κλειδα ΜΟΝΟ.. αν δεν φορούσα μπουφαν θα ειχα σπασμένο ωμο. και απο το φτηνό κρανος δεν ειχα ουτε πονοκέφαλο μιας και απορρόφησε ωραιότατα τον κραδασμό. δεν έσπασε ουτε ο μηχανισμός του σαγονιού και έφερναν κολοτουμπες 200 μετρα μεσα στο χωράφι.

τις αλλες 2 ηταν παλι με LS2 η παλια σειρα των 75€ που δεν χτυπησα με το κεφάλι και συνέχισα να φοραω το ιδιο κρανος οπου στα 5χρονια έγινε το επόμενο τρακαρισμα κουτούλησα και έσπασα ενα παρμπρίζ. και παλι το κρανος δεν ειχε το παραμικρό. βεβαια τα μαξιλάρια χάλασαν στα 4 χρονια και ηταν χαλια και δεν υπήρχαν ανταλλακτικά ουτε ζελατίνα ..

αυτη την στιγμη φοράω ενα ΖΕΝ για μεσα στην πολη και ειμαι να αγορασω το LS2 FF397 που ειναι HPFC (High Performance Fibre Composite).

οποιος θελει μπορει να δινει οσα λεφτα θελει και γουσταρει για κρανος. ομως ειναι λαθος να βγενει σε φορουμ και να μηδενιζει τα παντα αποτρέποντας αυτους που δεν εχουν χρήματα να πάρουν ενα κρανος των 100€ κάνοντας ψυχολογικό εκβιασμό και να νιωθει ντροπη αυτος που δεν εχει πανω απο 100€ και οτι κατω απο 500€ ειναι σκουπιδια. καλυτερα των 100 ή των 50€ απο το τιποτα. και μεχρι να μαζεψει καποιος λεφτα ας φοραει κατι.

wthanasis
04/06/2018, 17:41
εχω 3 τροχαία στην ζωη μου. το σοβαρότερο ηταν με πολλα χλμ εξω απο τον βολο. το κράνος που φορούσα ηταν NOVA flip up αγορασμένο απο το πρακτικερ 65€ έφυγα με πολλά χλμ στο χωράφι και έσκασα κρανος/ ωμος σε πέτρες. το αποτέλεσμα ηταν εξαρθρωμένη κλειδα ΜΟΝΟ.. αν δεν φορούσα μπουφαν θα ειχα σπασμένο ωμο. και απο το φτηνό κρανος δεν ειχα ουτε πονοκέφαλο μιας και απορρόφησε ωραιότατα τον κραδασμό. δεν έσπασε ουτε ο μηχανισμός του σαγονιού και έφερναν κολοτουμπες 200 μετρα μεσα στο χωράφι.

τις αλλες 2 ηταν παλι με LS2 η παλια σειρα των 75€ που δεν χτυπησα με το κεφάλι και συνέχισα να φοραω το ιδιο κρανος οπου στα 5χρονια έγινε το επόμενο τρακαρισμα κουτούλησα και έσπασα ενα παρμπρίζ. και παλι το κρανος δεν ειχε το παραμικρό. βεβαια τα μαξιλάρια χάλασαν στα 4 χρονια και ηταν χαλια και δεν υπήρχαν ανταλλακτικά ουτε ζελατίνα ..

αυτη την στιγμη φοράω ενα ΖΕΝ για μεσα στην πολη και ειμαι να αγορασω το LS2 FF397 που ειναι HPFC (High Performance Fibre Composite).

οποιος θελει μπορει να δινει οσα λεφτα θελει και γουσταρει για κρανος. ομως ειναι λαθος να βγενει σε φορουμ και να μηδενιζει τα παντα αποτρέποντας αυτους που δεν εχουν χρήματα να πάρουν ενα κρανος των 100€ κάνοντας ψυχολογικό εκβιασμό και να νιωθει ντροπη αυτος που δεν εχει πανω απο 100€ και οτι κατω απο 500€ ειναι σκουπιδια. καλυτερα των 100 ή των 50€ απο το τιποτα. και μεχρι να μαζεψει καποιος λεφτα ας φοραει κατι.

Εύχομαι να μην αποκτήσεις τόσο τεκμηριωμένη άποψη και για άλλα κράνη ρε φίλε... :lol:

Κατά τα άλλα έχεις δίκιο πάντως.

Tycho Moon
04/06/2018, 18:18
Στα λεφτά που διαθέτεις, θα πήγαινα σε Nolan N60 ή 64 κ μόνο.

Grafton 505
04/06/2018, 20:29

Μαλακίες.

Δεν μηδένισα τίποτα. Του πρότεινα να δανειστεί για να πάρει κάτι καλύτερο.

Τα χωράφια δεν είναι πόλεις να έχουν γωνίες, πυροσβεστικούς κρουνούς και αυτοκίνητα με άσχετους οδηγούς.

Οι νόμοι της φυσικής είναι αμείλικτοι.

skylaros
04/06/2018, 22:57
https://www.bestprice.gr/cat/3218/krani-mhxanis/f/1124_38008/full-face.html?min=10000&max=13000

Ψάξει και πάρε, δε θα το κρατήσεις για πάντα, όταν έχεις και γουστάρεις δίνεις χρήματα για να πάρεις κάτι καλύτερο.

ARCHANGEL
05/06/2018, 10:04
πολύ καλά είναι τα MT, τα "ακριβα" τους μοντέλα.

THRESH
05/06/2018, 14:47
Εγώ θα πρότεινα το Bell Qualifier , που έχω σαν πιστοποιημένο full face.
Στο Revzilla.com, παίρνει 4,5/5 απο εκατοντάδες χρήστες, δείχνει ποιοτικό για τα χρήματα του , στο δρόμο δεν έχω
θέματα, τα μαξιλαράκια του θα χρειαστούν καιρό να πέσουν.

Σαν jet/ελαφρύ πιστοποιημένο κράνος για το καλοκαίρι , έχω πάρει το MT των 39.90 , των 950+- gr , με ζελατίνα 3/4 , εδώ και 3 μήνες και δηλώνω
ευχαριστημένος επίσης.