View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ
PortisHead
05/06/2025, 09:31
Μπορείς να μπεις και να κατεβάσεις το office από το site της microsoft και να πληρώνεις συνδρομή αν θυμάμαι καλά κάπου στα 15€ το μήνα.
Οπότε πληρώνεις το κόβεις και πάει λέγοντας.
Εγω αυτό έκανα γιατι δε μπόρεσα τελικά να βγάλω άκρη.
Οχι αλλο "netflix", οχι αλλες συνδρομες.
Θελω να το πληρωσω να το στεισω και να τους χαιρετησω.
Ουτε support με νοιαζει αν θα λήξει ουτε τιποτα.
Προσωπικα δεν χρειαστηκα ποτε κατι παραπανω αποσα προσφεραν τα Word-Excel του 2006 !!!
DoctoR_k6
05/06/2025, 09:32
462899
Εεεε ντροπη...:D
Κυριε πειρατη το τοπι μου!! :lol:
motojojo
05/06/2025, 09:39
Η ιδια η microsoft δεν πουλαει παλιοτερες εκδόσεις;
Κανα amazon;
Αλλιως τακτικη τζακ σπαροου (οσο το επιτρεπουν ακομα) με κλειστα updates και γεια σας.
harris_x
05/06/2025, 09:46
Οχι αλλο "netflix", οχι αλλες συνδρομες.
Θελω να το πληρωσω να το στεισω και να τους χαιρετησω.
Ουτε support με νοιαζει αν θα λήξει ουτε τιποτα.
Προσωπικα δεν χρειαστηκα ποτε κατι παραπανω αποσα προσφεραν τα Word-Excel του 2006 !!!
Κι εγώ της ίδιας γνώμης είμαι....
Αν βγάλεις άκρη πες μου κι εμένα :D
PortisHead
05/06/2025, 09:50
Ευχαριστω πολυ παιδια, την επεισα για το online.
(Η ιδεα να μου δωσει το λαπτοπ για εγκατασταση μαλλον την τρομαξε επαρκως)
grinderx
05/06/2025, 10:01
Να ρωτήσω ένα φίλο από που αγόρασε άδεια για Windows 11 πρόσφατα με κάνα 10ευρω. Θα έχουν και για Office πιστεύω.
Μπαίνεις στα επονομαζόμενα "κλειδαδικα" κ παίρνεις άδεια λογισμικού για πολύ λιγότερα χρήματα.
Με συνάδελφο IT , έχουμε καταλήξει ότι η νομιμότητα τους είναι γκρίζα ζώνη, ούτε παράνομο αφού ενεργοποιείται online χωρίς περαιτέρω αλλά ούτε και 100% αδέκαστος Μπάρας γιατί πχ τιμολόγιο κανονικά για χρήση στην εφορία δεν παίρνεις....
karellen
05/06/2025, 10:48
Έχω το office 21είχα βρει ένα τύπο που εξηγούσε ακριβώς τη διαδικασία dowload και activation από το site της Microsoft.
https://www.youtube.com/watch?v=Q0FTeJzuw9Y&ab_channel=HowToQurTu
PortisHead
05/06/2025, 11:07
Εμενα μου εκανε εντυπωση καπου που βρηκα "μεταχειρισμενα" office.
π.χ. απο καποιον στην Ελβετια.
Μπορεις να κανεις αγοραπωλησεις κλειδιου μαλλον.
Εκτος κι αν εννοουσαν οτι στην συγκεκριμενη εκδοση τα κουμπάκια Bold και Italic ειναι λιγο φθαρμενα στις γωνιες....
Ακου "μεταχειρισμενα" λογισμικα....
PortisHead
05/06/2025, 11:08
Να ρωτήσω ένα φίλο από που αγόρασε άδεια για Windows 11 πρόσφατα με κάνα 10ευρω. Θα έχουν και για Office πιστεύω.
Οχι , ευχαριστω πολυ.
Βρηκαμε αλλη λυση.
Μιας και είναι πάνω στο τομέα μου αυτό το θέμα να ξεκαθαρίσω λίγο την κατάσταση.
1. Υπάρχει όπως ειπώθηκε η δωρεάν έκδοση του Office, που είναι πρόσβάσιμη μόνο online. Δηλαδή το δουλευεις μέσα απο τον browser σου.
2. Υπάρχει η "offline" έκοδση (πχ Office 2021) που την αγοράζεις μια φορά και την έχεις για πάντα. Δεν σου δίνει όμως καθόλου cloud υπηρεσίες, ούτε ενημερώσεις.
3. Και υπάρχει και το 365 Office που είναι συνδρομητικό. Έχεις πρόσβαση στα προγράμματα μέσω cloud (browser), μπορείς να έχεις και την σουίτα εγκατεστημένη στο PC σου και επιπλέον έχεις πάντα όλες τις αναβαθμίσεις δωρεάν αλλά και κάποιο χώρο επιπλέον στο OneDrive ώστε να έχεις και τα αρχεία σου εκεί, οπότε να μπορείς να τα δουλεύεις απο οπουδήποτε.
Ειδικά για το 2, έχεις τις εξείς επιλογές:
Α. Να το αγοράσεις στην "πλήρη" τιμή του, η οποία είναι πολύ αυξημένη.
Β. Να αγοράσεις απο "κλειδάδικο" σε χαμηλή τιμή (~20€)
Γ. Να το ενεργοποιήσεις χωρίς να το αγοράσεις (εξαιρετικά εύκολη και ασφαλής διαδικασία)
Για κάποιον απλό home user, μαθητή/φοιτητή, οι λύσεις 1 & 2 είναι οι πιο κατάλληλες. Απο εκεί και περα, αν είναι αποκλειστικά για χρήση απο το σπίτι, σίγουρα την 2Β ή ακόμα καλύτερα την 2Γ.
harris_x
05/06/2025, 11:23
Μιας και είναι πάνω στο τομέα μου αυτό το θέμα να ξεκαθαρίσω λίγο την κατάσταση.
1. Υπάρχει όπως ειπώθηκε η δωρεάν έκδοση του Office, που είναι πρόσβάσιμη μόνο online. Δηλαδή το δουλευεις μέσα απο τον browser σου.
2. Υπάρχει η "offline" έκοδση (πχ Office 2021) που την αγοράζεις μια φορά και την έχεις για πάντα. Δεν σου δίνει όμως καθόλου cloud υπηρεσίες, ούτε ενημερώσεις.
3. Και υπάρχει και το 365 Office που είναι συνδρομητικό. Έχεις πρόσβαση στα προγράμματα μέσω cloud (browser), μπορείς να έχεις και την σουίτα εγκατεστημένη στο PC σου και επιπλέον έχεις πάντα όλες τις αναβαθμίσεις δωρεάν αλλά και κάποιο χώρο επιπλέον στο OneDrive ώστε να έχεις και τα αρχεία σου εκεί, οπότε να μπορείς να τα δουλεύεις απο οπουδήποτε.
Γ. Να το ενεργοποιήσεις χωρίς να το αγοράσεις (εξαιρετικά εύκολη και ασφαλής διαδικασία)
Για κάποιον απλό home user, μαθητή/φοιτητή, οι λύσεις 1 & 2 είναι οι πιο κατάλληλες. Απο εκεί και περα, αν είναι αποκλειστικά για χρήση απο το σπίτι, σίγουρα την 2Β ή ακόμα καλύτερα την 2Γ.
Για το 2Γ δε μας είπες πώς γίνεται.
Πολλοί τρόποι. Ένας που τον προτιμώ, είναι ο εξής:
https://msguides.com/office-2021
Σωστός!
Πριν 2 χρόνια που το χρειάστηκε η γυναίκα προχώρησα στην λύση 2Β (το πόσο την χρέωσα εγώ είναι άλλο καπέλο...:D)
Και problem solved....
macdeath_s
05/06/2025, 11:48
462912
Για το 2Γ δε μας είπες πώς γίνεται.
Φτάσε εσύ μέχρι εκείνο το σημείο και θα σου στείλω εγώ kms...
Αν θες, ρίξε και μια ματιά εδώ.
https://www.pcsteps.gr/81445-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B5%CF%82-microsoft-office-2021/
https://www.pcsteps.gr/330752-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-windows-10-windows-11-%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%AC/
https://eu.godeal24.com/ms-office-2016-pro-plus-1-pc.html?g24=sgo75
Στο τελευταίο link οδηγείσαι από το προηγούμενο.
grinderx
05/06/2025, 12:39
462912
Αυτό ακριβώς!
grinderx
05/06/2025, 12:39
Δες εδώ: https://www.productkeys.gr/
motojojo
29/06/2025, 13:48
Έχω ένα ηλίθιο -και ταυτόχρονα σπατικό- πρόβλημα.
Έχει βγει ενα καινουργιο update για το infotainment του αυτοκινήτου. Η εγκατασταση του γίνεται μεταξυ άλλων και με usb stick. Οκ ως εδω, σεταρω το στικάκι από μια εφαρμογη της εταιρείας. Και εδω ξεκινάει το πρόβλημα.
Στον υπολογιστή εχω ntfs. Το infotainment όμως αναγνωρίζει μονο FAT32, οποτε φορμάρω ανάλογα και το στικάκι. Επειδή όμως το φορμάρει και η εφαρμογη, για κάποιο λόγο το γυρνάει σε ntfs και όχι στο αρχικο FAT32 με αποτέλεσμα το infotainment να μην το αναγνωρίζει.
Έχω την υποψία ότι ειναι μαλακια των windows, να προτιμουν το φορματ του συστηματος. Δοκίμασα να κανω backup τα αρχεια απο το στικ, να το γυρισω σε FAT32 και να τα ξαναμεταφέρω, αλλά βρισκει ένα μεγάλο αρχείο και σταματαει η αντιγραφή.
Υπάρχει τρόπος είτε να διατηρηθει το FAT32 κατα το σεταρισμα, είτε να το μετατρέψει μετά χωρις να χαθουν τα αρχεια;
Το μεγάλο αρχείο που αναφέρεις είναι πάνω από 4GByte; Αν ναι, τότε ξεπερνάει το όριο του FAT32. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις να διαμορφώσεις το στικάκι σε exFAT που υποστηρίζει μεγάλα αρχεία και να μεταφέρεις όπως πριν τα αρχεία, μήπως και είναι συμβατό με την εφαρμογή και το infotainment.
Λογικά θα υπάρχει κάποια παραμετροποίηση στην εφαρμογή της εταιρείας του infotainment για την ορθή ρύθμιση του filesystem του USB stick. Διαφορετικά είναι σοβαρό bug η ίδια η εφαρμογή να διαμορφώνει το μέσο σε μη συμβατό σύστημα αρχείων.
Δοκίμασε και USB stick μέχρι 32GByte με το λογισμικό του infotainment, διότι στα μεγαλύτερης χωρητικότητας USB flash drives τα Windows δεν επιτρέπουν εγγενώς τη διαμόρφωση σε FAT32.
dumutrus
29/06/2025, 17:51
Το αμάξι είναι peugeot-citroen αν ναι το στικάκι πτέπει να είναι μέχρι 16gb απ όσο διαβάζω στα ξένα φόρουμ.Επείσης και η όπελ ανήκει πλέον στον όμιλο οπότε αν είναι καινούργιο μοντέλο ίσχύει το ίδιο.
Το μεγάλο αρχείο που αναφέρεις είναι πάνω από 4GByte; Αν ναι, τότε ξεπερνάει το όριο του FAT32. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις να διαμορφώσεις το στικάκι σε exFAT που υποστηρίζει μεγάλα αρχεία και να μεταφέρεις όπως πριν τα αρχεία, μήπως και είναι συμβατό με την εφαρμογή και το infotainment.
Λογικά θα υπάρχει κάποια παραμετροποίηση στην εφαρμογή της εταιρείας του infotainment για την ορθή ρύθμιση του filesystem του USB stick. Διαφορετικά είναι σοβαρό bug η ίδια η εφαρμογή να διαμορφώνει το μέσο σε μη συμβατό σύστημα αρχείων.
Δοκίμασε και USB stick μέχρι 32GByte με το λογισμικό του infotainment, διότι στα μεγαλύτερης χωρητικότητας USB flash drives τα Windows δεν επιτρέπουν εγγενώς τη διαμόρφωση σε FAT32.
ειχα και εγω ενα θεμα καποτε με ενα κουτι στο αμαξι που ηταν για να εχω usb και ηθελε μεχρι 8G. Οχι παραπανω.
motojojo
30/06/2025, 19:14
Το αμαξι ειναι σουμπαρου. Το στικάκι 32gb και η εφαρμογη ζηταει τουλαχιστον 32gb. Τα αρχεια που κάνει download (πριν ξεκινησει η διαδικασία με το στικ) ειναι καμια 20αρια gb συνολικά.
Το αρχείο που κοβει την αντιγραφή ειδα ότι ειναι 17gb, που προφανως δεν αναγνωριζεται από FAT32.
To θεμα με το filesystem το αντιληφθηκα τυχαία όταν δεν αναγνωριζε το στικακι με τη μουσική. Το εκανα FAT32, ξαναπερασα τα τραγουδια και δουλεψε.
Το περιεργο είναι ότι έχω ξανακανει update με το στικακι, το προβλημα προέκυψε στο προτελευταιο update που ηρθε και δεν εκανα ποτέ λόγω filesystem.
Στα settings της εφαρμογής δεν βρίσκω κάποια σχετική ρυθμιση, γι'αυτο εικάζω ότι ειναι μαλακία των windows.
Το αρχείο που κοβει την αντιγραφή ειδα ότι ειναι 17gb, που προφανως δεν αναγνωριζεται από FAT32.
Σωστά. Σε FAT32, ένα αρχειο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο απο 4Gb.
Όπως ειπώθηκε, αν το αμάξι δεν αναγνωρίζει NTFS, κάνε format το stickάκι σε exFAT
ΥΓ: Δεν πιστεύω το μεγάλο αυτό αρχείο απλά να είναι κάτι συμπιεσμένο, και να πρέπει να το αποσυμπιέσεις πρώτα, πριν το περάσεις στο USB :rolleyes:
Φορμαρε το σε linux (με wsl2) αν το εχεις τοτε ή αλλιως με κανα προγραμμα ή
command line μεσα απο τα win
Ανοίξτε την Γραμμή εντολών ως διαχειριστής.
Πληκτρολογήστε diskpart και πατήστε Enter.
Πληκτρολογήστε list disk και πατήστε Enter για να δείτε τη λίστα των δίσκων.
Επιλέξτε τον δίσκο που αντιστοιχεί στο USB σας χρησιμοποιώντας την εντολή select disk X, όπου X είναι ο αριθμός του δίσκου.
Πληκτρολογήστε clean και πατήστε Enter.
Πληκτρολογήστε create partition primary και πατήστε Enter.
Πληκτρολογήστε format fs=fat32 quick και πατήστε Enter για να ξεκινήσει η διαμόρφωση.
Πληκτρολογήστε exit δύο φορές για να κλείσετε το diskpart και τη γραμμή εντολών.
motojojo
30/06/2025, 22:23
Φορμαρε το σε linux (με wsl2) αν το εχεις τοτε ή αλλιως με κανα προγραμμα ή
command line μεσα απο τα win
Ανοίξτε την Γραμμή εντολών ως διαχειριστής.
Πληκτρολογήστε diskpart και πατήστε Enter.
Πληκτρολογήστε list disk και πατήστε Enter για να δείτε τη λίστα των δίσκων.
Επιλέξτε τον δίσκο που αντιστοιχεί στο USB σας χρησιμοποιώντας την εντολή select disk X, όπου X είναι ο αριθμός του δίσκου.
Πληκτρολογήστε clean και πατήστε Enter.
Πληκτρολογήστε create partition primary και πατήστε Enter.
Πληκτρολογήστε format fs=fat32 quick και πατήστε Enter για να ξεκινήσει η διαμόρφωση.
Πληκτρολογήστε exit δύο φορές για να κλείσετε το diskpart και τη γραμμή εντολών.
Αν όλη αυτή η διαδικασία γινεται για να αλλάξει σε FAT32 χανοντας τα δεδομένα, η ίδια δουλειά γίνεται και με 2 κλικ. Το προβλημα μου δεν θα λυθει γιατι όταν θα τρέξω την εφαρμογη που θα σεταρει το στικακι, θα το ξαναμετατρεψει σε NTFS και αυτο ακριβως ειναι που θέλω να αποτρέψω.
Μια λυση που σκέφτηκα είναι με καποιο virtual machine (τυπου vmware) που θα τρεχει windows. Η άλλη λύση να κανω το update απευθειας είτε με δεδομενα του κινητου είτε με wifi χρησιμοποιώντας καποιο repeater στο μπαλκονι με το αμαξι στο δρομο ακριβως απο κάτω.
Θα δοκιμασω το exFAT να δω τι θα γινει.
σεταρω το στικάκι από μια εφαρμογη της εταιρείας. Και εδω ξεκινάει το πρόβλημα.
Το όνομα της εφαρμογής;
Στον υπολογιστή εχω ntfs.
Δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο το filesystem του υπολογιστή.
Το infotainment όμως αναγνωρίζει μονο FAT32, οποτε φορμάρω ανάλογα και το στικάκι.
Οκ, σωστά
Επειδή όμως το φορμάρει και η εφαρμογη, για κάποιο λόγο το γυρνάει σε ntfs και όχι στο αρχικο FAT32 με αποτέλεσμα το infotainment να μην το αναγνωρίζει.
Άρα το πρόβλημα το έχει η εφαρμογή που κάνει setup το στικάκι, δηλαδή η εφαρμογή του κατασκευαστή.
Έχω την υποψία ότι ειναι μαλακια των windows, να προτιμουν το φορματ του συστηματος.
Λάθος υποψία έχεις. Τα Windows έχουν κάποιες προεπιλογές ανάλογα με τον τύπο της συσκευής, αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ τίποτα.
Και για την ακρίβεια αν πας να κάνεις format σε φλασάκι, τότε 9 φορές στις 10 τα Windows θα διαλέξουν σαν προεπιλογή το FAT32.
Πολλές φορές που θέλω να κάνω format φλασάκια σε NTFS γυρνάω την προεπιλογή χειροκίνητα σε NTFS.
Δοκίμασα να κανω backup τα αρχεια απο το στικ, να το γυρισω σε FAT32 και να τα ξαναμεταφέρω, αλλά βρισκει ένα μεγάλο αρχείο και σταματαει η αντιγραφή.
Ο λόγος που γενικά κάνω format τα φλασάκια μου σε NTFS είναι ακριβώς αυτός. Να προσπεράσω το όριο των 4GB σαν μέγιστο μέγεθος αρχείου (και για την ιστορία, αυτός είναι και ο λόγος που τα αρχεία VOB μέσα στα DVD είχαν μέγεθος μέχρι 4GB το ένα)
Υπάρχει τρόπος είτε να διατηρηθει το FAT32 κατα το σεταρισμα, είτε να το μετατρέψει μετά χωρις να χαθουν τα αρχεια;
α) Αυτό είναι θέμα και πρόβλημα της εφαρμογής που προετοιμάζει το USB stick
β) Όχι
Επίσης:
Είσαι σίγουρος οτι το infotainment δεν διαβάζει NTFS ?
Μπορεί να μην διαβάζει NTFS το λειτουργικό του infotainment, αλλά να διαβάζει NTFS ο bootloader
Σε απλά Ελληνικά, μπορεί το πρόγραμμα της οθόνης του αυτοκινήτου να μην διαβάζει NTFS, αλλά το πρόγραμμα που ξεκινάει την εγκατάσταση και ενημέρωση αυτού του προγράμματος να το κάνει.
Στο 99% των περιπτώσεων δεν βάζεις απλά το φλασάκι στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση, αλλά ακολουθείς κάποια διαδικασία η οποία αναγκάζει τον bootloader (κάτι σαν το BIOS των υπολογιστών) να κάνει boot από το φλασάκι. Και μπορεί ο bootloader να διαβάζει NTFS κανονικά.
Σε κάθε περίπτωση, εκτός κι αν σου ξεφεύγει κάτι, το πρόβλημα είναι 100% στην εφαρμογή που προετοιμάζει το φλασάκι. Ειδικά από την στιγμή που αυτή η εφαρμογή κάνει από μόνη της format στο φλασάκι.
grinderx
01/07/2025, 13:20
Δε μπορείς να πάρεις απλώς το firmware και να το κάνεις copy στο USB stick ώστε να μη χρειάζεται να μπλέκεις με την εφαρμογή του κατασκευαστή;
Προφανώς ο κατασκευαστής δίνει ένα image του firmware το οποίο με ένα εργαλείο του κατασκευαστή περνάει στο φλασάκι με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να το διαβάσει και να κάνει αναβάθμιση το σύστημα.
Δεν διαφέρει σε γενικές γραμμές από την διαδικασία του να κατεβάσεις μια διανομή Linux (π.χ. Ubuntu) σε αρχείο ISO που όμως για να μπορεί να τρέξει στον υπολογιστή πρέπει να περαστεί στο USB με το σωστό τρόπο/πρόγραμμα (π.χ. Rufus)
Δεν αρκεί να κάνεις copy το αρχείο ISO στο φλασάκι.
Κάτι τέτοιο ισχύει λογικά κι εδώ. Απλά το όνομα της εφαρμογής που προετοιμάζει το φλασάκι θα βοηθούσε να κάνουμε μια αναζήτηση στο Google να δούμε πιθανά αίτια, λύσεις και hacks
Κάποιες φορές μπορείς να κάνεις μόνος σου extract το archive, είτε είναι ISO, είτε pkg, είτε img, κλπ και να μεταφέρεις τα αρχεία στο USB flash drive. Χρήσιμο πρόγραμμα για την εξαγωγή των αρχείων είναι το δωρεάν 7zip.
Επειδή ενδέχεται η έκδοση του λογισμικού που χρησιμοποιείς να έχει bug, θα δοκίμαζα να κατεβάσω κάποια άλλη.
sanctusan
01/07/2025, 16:13
..... Η άλλη λύση να κανω το update απευθειας είτε με δεδομενα του κινητου είτε με wifi χρησιμοποιώντας καποιο repeater στο μπαλκονι με το αμαξι στο δρομο ακριβως απο κάτω......
Έχεις αυτή την επιλογή και κάθεσαι και παλέυεις με στικάκια;
Ήρεμα ρωτάω!!! Χαχαχαχα
grinderx
01/07/2025, 16:18
Κάποιες φορές μπορείς να κάνεις μόνος σου extract το archive, είτε είναι ISO, είτε pkg, είτε img, κλπ και να μεταφέρεις τα αρχεία στο USB flash drive. Χρήσιμο πρόγραμμα για την εξαγωγή των αρχείων είναι το δωρεάν 7zip.
Επειδή ενδέχεται η έκδοση του λογισμικού που χρησιμοποιείς να έχει bug, θα δοκίμαζα να κατεβάσω κάποια άλλη.
Αυτό εννοώ κι εγώ.