PDA

View Full Version : Τρακάρισμα σε Εθνική...

TsoliasGR
20/06/2018, 12:16
Ένας φίλος πήρε πρόσφατα ένα Honδa CB500X.Κούτα,καινούριο.Πληρωμή τοις μετρητοίς.
Και αφού κάνει κάπου στα 1500 πρώτα χλμ στο κοντέρ είπε να πάει μια βόλτα μέχρι λίγο παραέξω.Να δει το μηχανάκι.
Βλέπεις....το πρώτο μοτοσακό του είναι...(μια 8ετία την έβγανε με παπί).
Και όπως πάει την βόλτα του στην αριστερή πατημένος απο ότι είπε να το στρώσει (στο μυαλό του) τσουπ....
Ένα αμάξι κόβει αριστερά,τον κλείνει και σκάει πάνω στο αμάξι.
Δεν σταμάτησε το αμάξι, σηκώθηκε και έφυγε.Το παλικάρι ευτυχώς 2 ράμματα στο σαγόνι (γιατί δεν φορούσε κράνος σωστά) και κατά τα άλλα μια χαρά λόγω εξοπλισμού.
Το Honδa? 3.000 ζημιά.Με μόλις 1780 χλμ στον συνολικό μετρητή.

Nostradamus
20/06/2018, 12:24
ευτυχως την εβγαλε καθαρη με ελαχιστο προβλημα ο αναβατης..

Αλλα το θεμα ποιο ειναι??

Μαλλον για το στραβα και αναποδα, ειναι και οχι για δικο του ξεχωριστο θεμα η ιστορια..

Panos76
20/06/2018, 13:34
Τεράστια πίκρα,τουλ. είναι καλά ο άνθρωπος.

Στην Εθνική έγινε αυτό; Με πόσα km; Θα πρέπει να έγινε ψιλο μακελειό. Τι εξοπλισμό φορούσε;

sniper
20/06/2018, 13:42
Τεράστια πίκρα,τουλ. είναι καλά ο άνθρωπος.

Στην Εθνική έγινε αυτό; Με πόσα km; Θα πρέπει να έγινε ψιλο μακελειό. Τι εξοπλισμό φορούσε;

Τώρα σοβαρά; 3000€ ζημιά σε honda και το κάναμε μακελιό;

Panos76
20/06/2018, 15:15
Δεν το λέω για το ύψος της ζημιάς, αλλά το μέρος!

Στην ΕΟ να τρέχεις και να σε τσιμπήσει ο προφυλακτήρας (; ) του άλλου δε το λες και light.

BLiTzER
20/06/2018, 15:17
Χόντα έχει, δεν έτρεχε.

Panos76
20/06/2018, 15:21
:lol: τα πιάνει τα 180 το εργαΛείδι! (σε λίγη κατηφοριά)

sniper
20/06/2018, 15:28
Δεν το λέω για το ύψος της ζημιάς, αλλά το μέρος!

Στην ΕΟ να τρέχεις και να σε τσιμπήσει ο προφυλακτήρας (; ) του άλλου δε το λες και light.

Ένα αμάξι κόβει αριστερά,τον κλείνει και σκάει πάνω στο αμάξι.

E τώρα αυτό μου θυμίζει ταινία. ΟΚ, αν είσαι αριστερά, "πατημένος" και έρθει αμάξι απο δεξιά, τόσο απότομα που δεν προλαβαίνεις να το αποφύγεις, τότε μιλάμε για ήχο και φως. The fast and the furious στην καλύτερη.

Τώρα, ή ο αφηγητής υπερβάλει ή τα 3 χιλιαρικα δεν είναι τίποτα. Αποφασίστε.

Live2ride
20/06/2018, 15:29
HONDA πρέπει να είχε αυτός με το αυτοκίνητο.

rainmike
20/06/2018, 15:48
Μπορεί άνετα να συμβεί πχ περιφερειακός Θεσσαλονίκης,μπορεί να πας πλάκωμένος απο αριστερά και η μεσαια να είναι μποτιλιαρισμένη ένας απο τη μεση
αν δε σε δει, σε εχει πάρει, αν δεν προλάβεις τα φρένα δεν έχεις δρόμο διαφυγης.

toyar
20/06/2018, 15:53
πατημενος στην αριστερη της εθνικης κι εζησε;

sniper
20/06/2018, 16:04
Μπορεί άνετα να συμβεί πχ περιφερειακός Θεσσαλονίκης,μπορεί να πας πλάκωμένος απο αριστερά και η μεσαια να είναι μποτιλιαρισμένη ένας απο τη μεση
αν δε σε δει, σε εχει πάρει, αν δεν προλάβεις τα φρένα δεν έχεις δρόμο διαφυγης.

1. πατημένος, αν δεν έχεις δρόμο διαφυγής δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
2. Honda. Έχεις ιδέα πόσο κάνουν τα ανταλλακτικά;
3. Aν φίλος δεν είναι ο Superman, φτηνά τη γλύτωσε.

rainmike
20/06/2018, 16:07
1. πατημένος, αν δεν έχεις δρόμο διαφυγής δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
2. Honda. Έχεις ιδέα πόσο κάνουν τα ανταλλακτικά;
3. Aν φίλος δεν είναι ο Superman, φτηνά τη γλύτωσε.
Θα συμφωνήσω και στα 3:).Απλά αναφέρθηκα σε μια περίπτωση που πραγματικά είσαι καταδικασμένος.Τεσπα αφου
είναι καλα 3000 θα τα μαζεψει.

TsoliasGR
21/06/2018, 01:42
Το μοτοσακό είναι συνεργείο.
Έχει πληρώσει ήδη...(βασικά σε αντιπροσωπεία της honda είναι και θα μπούν όλα γνήσια πάνω)
Δεν το έχω δεί απο κοντά ακόμα ελέω έλλειψης χρόνου αλλά ότι του ειπαν απο την χονδα αυτά σας λέω και εγώ.
Το πατημένος σημαίνει πάνω από τα προβλεπόμενα όρια του κοκ ανα περίπτωση.Δεν ξέρω με πόσα πήγαινε αλλά μου είπε είχε περάσει τα όρια σίγουρα των 130.Οκ 130 δεν ειναι πολλά αλλά αμα πέσεις...είναι πολλά....
Απο εξοπλισμό ειχε ακριβό.σουμα πάνω απο 800 κοστίσαν κράνη και μπουφάν και γάντια

Ναι στραβα και ανάποδα...Καινούριο μηχανάκι...κουλαδάκης ο δικός μου.Και του τό λεγα...Μέχρι να εξοικιωθείς μην περνάς απο το μαγαζί του γκαντέμη.Δεν με άκουγε.Πήγαινε κάπου έξω απο την Αθήνα.Θα μάθω ακριβώς και θα σας πώ.

7Tolis
21/06/2018, 02:08
Δεν έχετε δει αμάξι που μόλις βγήκε από αντιπροσωπεία να γίνεται τροπετο.

nassosxlvbros
21/06/2018, 06:47
Κουλαδάκος όπως λες (και φαντάστηκα) γιατί δε σου πετάγονται και πολλά αμάξια αριστερή λωρίδα στο άκυρο και να μην αντιδράσεις..
Πολύ απλά,πολύ τυχερός που ζει.Αυτό και μόνο.

TsoliasGR
21/06/2018, 10:53
Κουλαδάκος είναι γιατί ειναι άπειρος ακόμα μιας και πέρα απο τα 1800χλμ αυτα δεν εχει αλλα σε μοτοσυκλέτα.Μόνο σε παπί.8 ετη οδηγικής εμπειρίας σε παπί και πήγε στο μεσαιο.....Του έλεγα Βασιλάκη άκουμε, μέχρι να μάθεις το μηχανάκι θα πας σαν σαλιγκάρι.Μόλις νομίζεις οτι το μαθες να πας σαν γιατρός.Μην πάρει η γκλάβα σου αέρα επειδή νομίζεις οτι έμαθες να οδηγάς και ξεψάρωσες.Δεν με άκουσε, ευτυχώς την γλίτωσε φτηνά γιατί είχε το μυαλό να πάρει ΚΑΛΟ εξοπλισμό.Αλλα απο ότι μου δωσε να καταλάβω είχε λίγο λάσκα το λουρί του κράνους.Η κάτι τέτοιο.Και απο κει προκλήθηκε ο τραυματισμός.

DrIoannis
22/06/2018, 16:37
Αυτό με την εγκατάλειψη έχει παραγίνει ρε παιδί μου. Ρίχνει ο άλλος τη μηχανή κάτω...καλά δεν τρέχει και τίποτα και τσουπ...από εδώ παν κι άλλοι. Εμένα δεν μου έκανε εντύπωση η ζημιά αλλά η εγκατάλειψη!!!

sapila racing
22/06/2018, 19:36
Περαστικά του!

George_M.
22/06/2018, 22:14
Αυτο με το "λιγο" λασκα το λουρι μου μυριζει λαθος μεγεθος κρανους κ επιβάλλεται να ειναι το πρωτο που πρεπει να τσεκαρει πριν οδηγήσει ξανα...

gerokost
23/06/2018, 01:13
Κατ' αρχάς περαστικά στο φίλο, έμαθε το μάθημά του με τον χειρότερο τρόπο, αλλά μάλλον το έμαθε.

Αυτο με το "λιγο" λασκα το λουρι μου μυριζει λαθος μεγεθος κρανους κ επιβάλλεται να ειναι το πρωτο που πρεπει να τσεκαρει πριν οδηγήσει ξανα...

Η αυτό που λές, ή φάση "δεν έχω μάθει να δένω το ring του κράνους σωστά". Έχω φίλο που είχε ΜΤ07 και σε καλό κράνος απλά πέρναγε το λουράκι για να μη κρέμεται..

duke200
24/06/2018, 10:13
Ηθικό διδαγμα: Άμα έτρεχε λιγότερο θα είχαν αυξηθεί κατά πολυ οι πιθανότητες και ο ιχ να τον είχε δει και ο μότο να είχε προλάβει να αντιδράσει. Αυτό δεν αναιρεί φυσικά πόσο βόδι είναι ο ιχ, όχι μονο γιατί βγήκε χωρίς να δει αλλά και ότι δε σταμάτησε να του κάνει μια δήλωση του ανθρωπου, να φτιάξει το μηχανάκι του. 10 ευρω επιβάρυνση στα ασφάλιστρα θα είχε. Τεσπα. Αφού δεν έμεινε ανάπηρος ο μοτοσυκλετιστης, πάλι καλά να λες. Τα περι κουλαμαρας, κλπ, εφόσον δεν έχουμε προσωπική εικόνα, καλύτερα να αποφεύγονται.

TsoliasGR
24/06/2018, 11:02
Ηθικό διδαγμα: Άμα έτρεχε λιγότερο θα είχαν αυξηθεί κατά πολυ οι πιθανότητες και ο ιχ να τον είχε δει και ο μότο να είχε προλάβει να αντιδράσει. Αυτό δεν αναιρεί φυσικά πόσο βόδι είναι ο ιχ, όχι μονο γιατί βγήκε χωρίς να δει αλλά και ότι δε σταμάτησε να του κάνει μια δήλωση του ανθρωπου, να φτιάξει το μηχανάκι του. 10 ευρω επιβάρυνση στα ασφάλιστρα θα είχε. Τεσπα. Αφού δεν έμεινε ανάπηρος ο μοτοσυκλετιστης, πάλι καλά να λες. Τα περι κουλαμαρας, κλπ, εφόσον δεν έχουμε προσωπική εικόνα, καλύτερα να αποφεύγονται.

Ας είμαι αντικειμενικός.Έχεις ένα δίκιο εδώ αλλά και με 100 να πήγαινε αν του βγαινε ο άλλος στα 3 μέτρα πάλι πολλά δεν θα μπορούσε να κάνει.Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω και εγώ.Που είμαι στις 2 ρόδες 23 χρόνια (και σε κυβικά άνω των 400 19) και μπροστά σε άλλους εδώ μέσα είμαι και εγώ κουλάδι :D .Ο σαπίλας,ο μπάκλης, και αρκετοί άλλοι είναι πιο καλοί οδηγοί απο μένα.
Τώρα κοιτα να δεις για το κράνος του το έχω τονίσει αυτό για το λουρί.Φυσικά με το νέο κράνος θα το δώ μαζί του και θα του εξηγήσω 5 πράγματα.Μακάρι να με ακούσει.
Το θέμα της εγκατάλειψης πονάει φίλτατε.Είτε σε τροχαίο εν κινήση, είτε σε σταματημένη μοτοσυκλέτα.Αλλά έναν δεν θα πετύχω; Έναν να πάει να φύγει;

skylaros
24/06/2018, 17:24
Κατ' αρχάς περαστικά στο φίλο, έμαθε το μάθημά του με τον χειρότερο τρόπο, αλλά μάλλον το έμαθε.

Η αυτό που λές, ή φάση "δεν έχω μάθει να δένω το ring του κράνους σωστά". Έχω φίλο που είχε ΜΤ07 και σε καλό κράνος απλά πέρναγε το λουράκι για να μη κρέμεται..

αν είχε ασφάλεια και αν είχε και δίπλωμα. Είναι που μερικοί γίνονται γραφικοί με το να το λένε συνέχεια ότι πρέπει να έχεις τα τυπικά τουλάχιστο...

bulmont
24/06/2018, 20:00
.....ο μπάκλης, και αρκετοί άλλοι είναι πιο καλοί οδηγοί απο μένα........

:bawl::bawl::bawl::bawl:

Panos76
24/06/2018, 20:13

Εγώ ούτε από το μετρό στο σπίτι του δεν θα τον άφηνα να με πάει :bawl:

GiorgosLa
24/06/2018, 21:55
Εγώ ούτε από το μετρό στο σπίτι του δεν θα τον άφηνα να με πάει :bawl:

Προτίμησε αυτοκίνητο. Είναι μακρυά το μετρό απ το σπίτι του. Αλλά κι απ το σπίτι του στο διπλανό καφέ... με τα πόδια καλύτερα!!! ;)

buckley
24/06/2018, 21:56

396751

Πάνω που λέγα σήμερα να γίνω σοβαρός και περνάγε ήσυχα η μέρα, άστο γίνομαι αύριο...