PDA

View Full Version : Οδηγική Συμπεριφορά..Μηχανών.

Σελίδες : 1 2 [3] 4

harris_x
21/06/2018, 22:26
Καταφερες να ξεφορτωθεις το δικο σου και το φορτωσες στο παιδι ρε????

Δε μου έκατσε ρε....

Πηγε με έναν Κρητικό :bawl:

o teos
21/06/2018, 22:28
Δε μου έκατσε ρε....

Δε φταίω εγώ που η δικια του ήταν καλύτερη και πιο....κόκκινη.........wait...αυτό δεν ακούστηκε καλα:lol:

Nostradamus
21/06/2018, 22:35
....

Μην χαλάτε το θρεντ κύριε.. το λύσαμε αυτό το ζήτημα νωρίτερα..

Εδώ τώρα συζητάμε για τα ευρωπαϊκά επί της Κηφισιάς ... :)

rainmike
21/06/2018, 23:06
Δε μου έκατσε ρε....

Φαντάζομαι πως θα είναι οι αναρτήσεις ,στην Κρήτη εχουν γαμάτους δρόμους ,τύφλα ναχει η laguna seca:tooth:

harris_x
22/06/2018, 08:54
Φαντάζομαι πως θα είναι οι αναρτήσεις ,στην Κρήτη εχουν γαμάτους δρόμους ,τύφλα ναχει η laguna seca:tooth:
φιλαράκι ειρωνεύεσαι;

:boxing:

rainmike
22/06/2018, 09:57
Κατσε θα σε φτιαξω :)

https://www.youtube.com/watch?v=a6VFEq3lREw

Coyote.V
22/06/2018, 13:12
Μην χαλάτε το θρεντ κύριε.. το λύσαμε αυτό το ζήτημα νωρίτερα..

Εδώ τώρα συζητάμε για τα ευρωπαϊκά επί της Κηφισιάς ... :)

Θα γίνετε Ευρωπαίοι θέλετε δεν θέλετε... δεν πήρατε κανένα μάθημα από το δημοψήφισμα;

harris_x
22/06/2018, 14:57
Θα γίνετε Ευρωπαίοι θέλετε δεν θέλετε... δεν πήρατε κανένα μάθημα από το δημοψήφισμα;

μα είμαστε ήδη Ευρωπαίοι, δεν είδες; :bawl:

Έχω τελειοποιήσει τη τεχνική αυτή. Έχω και κίτρινο γιλέκο και τους πάω εκδρομή. Δε καταλαβαίνω γιατί με μουτζώνουν αργότερα όμως.

είναι Ευρωπαίοι, σε χαιρετούν

katsar
29/06/2018, 09:25
Πριν 2 μήνες περίπου στην Εγνατία κάπου μέσα σε ένα τούνελ μετά τα Γιάννενα ducatάκιας με τον KTMακια φίλο του όχι μόνο με προσπέρασαν κολλητά με 200 αλλά ο ένας έβγαλε και το πόδι και έκανε ότι και καλά θα με κλοτσήσει,μπορεί και να ξεπιάστηκε το παιδί και να μου φάνηκε οκ.Συγγνώμη μάγκες που απολάμβανα την βόλτα μου με 120κλμ στο μέσον του δεξιού ρεύματος της Εγνατίας και σας την έσπασα.

Επίσης εσύ και ο οποιοσδήποτε που περνάς 1 μέτρο απόσταση και λιγότερο κάποιες φορές με υπερβολική ταχύτητα δίπλα από κάποιον με τις termignoni να μουγκρίζουν πως είσαι τόσο σίγουρος ότι ο άλλος θα αντιδράσει σωστά,δεν θα τρομάξει και δεν θα γίνει το μακάβριο λάθος;

sniper
29/06/2018, 09:47
Πριν 2 μήνες περίπου στην Εγνατία κάπου μέσα σε ένα τούνελ μετά τα Γιάννενα ducatάκιας με τον KTMακια φίλο του όχι μόνο με προσπέρασαν κολλητά με 200 αλλά ο ένας έβγαλε και το πόδι και έκανε ότι και καλά θα με κλοτσήσει,μπορεί και να ξεπιάστηκε το παιδί και να μου φάνηκε οκ.Συγγνώμη μάγκες που απολάμβανα την βόλτα μου με 120κλμ στο μέσον του δεξιού ρεύματος της Εγνατίας και σας την έσπασα.

Μπορεί και απλά να σε χαιρέτησε, συνηθίζεται αυτό.

katsar
29/06/2018, 09:58
Ναι μπορεί,οκ γεροντο παραξενιές με πιάσανε και εμένα,τα ξέχασα τα δικά μου προ 10-15τιας....Καλημέρα και πάλι!:beer:
Επειδή οδηγάω εγώ σαν γριά τι δηλαδή,να έχω την απαίτηση να οδηγάνε έτσι και οι 25χρόνοι;Δεκτόν,δεκτόν.

Nostradamus
29/06/2018, 10:09
Λογικα χαιρετησε... Εκτος και αν εσυ εισαι για κλωτσιες στον δρομο και δεν το εχεις παρει γραμμη ακομη.. :D:D

katsar
29/06/2018, 10:26
Μπορεί κιόλας για αυτό ανακάλεσα,απλά δεν το έχω ξαναδεί και το θεώρησα κάνε στην άκρη ρε σαλίγκαρε,:beer:

Nostradamus
29/06/2018, 10:52
.....,απλά δεν το έχω ξαναδεί...

Εξαρταται απο την θεση που βρισκεσαι... Οι γρηγοροι δεν το βλεπουν τοσο συχνα ... :lol::lol:

katsar
29/06/2018, 11:05
Είμαι τόσο γρήγορος που το tdm το πήγα ως 170 μια φορά!(για ολόκληρα 2 δευτερόλεπτα) :) (συγγνώμη και για τα οφτοπικ)

spyro
29/06/2018, 13:03
Εγώ πάντως απο καγκουρα γκαζοφωνια τρομοκράτη οδηγό δεν έχω κινδυνέψει ποτέ.

Αντιθέτως κινδυνεύω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και κατ εξακολούθηση απο άπειρους φοβισμένους με τη διαχείριση και χειρισμό του μηχανοκίνητου τους

BLiTzER
29/06/2018, 13:12

Αντιθέτως κινδυνεύω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και κατ εξακολούθηση απο άπειρους φοβισμένους με τη διαχείριση και χειρισμό του μηχανοκίνητου τους

+1598.

:lol:

o teos
29/06/2018, 13:12

:vroum::a10:

Mη τα λες αυτα εδω..εδω ειναι το νημα που οτι παει πανω απο το οριο ταχύτητας ειναι πιο επικίνδυνο και απο ατομικη βομβα στα χερια 7 χρονου :rolleyes:

nopattern
29/06/2018, 13:17

Αυτό είναι αλήθεια. Το νιώθω κι εγώ ως άπειρη και φοβισμένη οδηγός αρκετα συχνά, αλλα αναπόφευκτα περνάς από εκεί για να φτάσεις στο έμπειρος και με γνώση.

Παρ'όλ'αυτά, άλλο το να είσαι αρχάριος, προσεκτικός και επιφυλακτικός και άλλο να είσαι απερίσκεπτος, να μην υπολογίζεις κανέναν, ουτε τους άλλους, ουτε τον εαυτό σου, αγνοώντας ακόμα και τους πιο βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

George_Sp
29/06/2018, 13:32
Αυτό είναι αλήθεια. Το νιώθω κι εγώ ως άπειρη και φοβισμένη οδηγός αρκετα συχνά, αλλα αναπόφευκτα περνάς από εκεί για να φτάσεις στο έμπειρος και με γνώση.

Παρ'όλ'αυτά, άλλο το να είσαι αρχάριος, προσεκτικός και επιφυλακτικός και άλλο να είσαι απερίσκεπτος, να μην υπολογίζεις κανέναν, ουτε τους άλλους, ουτε τον εαυτό σου, αγνοώντας ακόμα και τους πιο βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

αυτό που γράφει ο teos είναι η μισή αλήθεια. γιατί χεράδες σβέλτοι μέσα στην πόλη και δημόσιο δρόμο είναι ελάχιστοι. οι περισσότεροι πάνε απλά γρήγορα και απερίσκεπτα όπως γράφεις.
εγώ εσύ και όσοι όλοι είμαστε αυτης της άποψης και μας τη λένε εδώ μέσα δε καταλαβαίνουν οτι η πλειοψηφία είναι απερίσκεπτα γρήγοροι δίχως να έχουν χέρια και οδηγικές ικανότητες.

όταν γράφω για 200άρια φίλερ Συγγρού από ακράνωτους κάγκουρες και κακό ψόφο μιλάω για αυτή τη πλειοψηφία. για αυτούς που πάνε με 200 και όταν χρειαστεί απλά θα τσαρουχώσουν τα φρένα και θα καρφωθούν ευθεία.
αλλά παρεξηγούνται και το παίρνουν προσωπικά....

nopattern
29/06/2018, 13:48
Προσωπικά από μηχανή δεν έχω κινδυνεύσει..... και προσπαθώ να μην ενοχλώ εφόσον τα skills μου είναι σε χαμηλό επίπεδο ακόμα. Πχ. σε διήθηση αν δω πως πλησιάζει άλλη μηχανή κάνω δεξιά και ξαναμπαίνω όταν αδειάσει κτλ.... καλύτερα μόνη μου και ήσυχη παρα όπως την πρώτη φορα που ακουγα συνέχεια μπιπ-μπιπ από πίσω μου (χαμπάρι εγώ...) και τελικά μια φωνή από μικρό σκουτεράκι να μου λεει κάνε στην άκρη να περάσουμε :bawl: το εμαθα το μάθημα :rolleyes:

Σε αυτό που συμφωνώ με τον Spyro είναι πως επειδή ακόμα κινούμαι με ταχύτητες που κινούνται τα αυτοκίνητα και σε κάποια κομμάτια πιο αργά, έχω νιώσει ότι θα με πατήσουν λεωφορεία, νταλίκες κτλ που δεν υπολογίζουν επουδενί αποστάσεις ασφαλείας (ΡΕ ΦΙΛΕ, ΑΝ ΠΕΣΩ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΣ, το έχεις σκεφτεί ποτε; #$%^&* ) και μερικα ΙΧ με υπερήλικο οδηγό που ενοχλήθηκαν να βλέπουν μπροστά τους μοτοσυκλέτα (σταματημενοι σε φανάρι, σε μεσαία ή/και αριστερή **** ΔΕΞΙΑ, ήθελα να γράψω **** λωρίδα) κτλ.....

Ειστε σοβαροί - ήθελα να φωναξω, μαζί με κάτι άλλα γαλλικά που μου βγαίνουν αβίαστα..... Anyway.

Πάντως από μηχανή ΟΧΙ δεν έχω ενοχληθεί και ελπίζω να μην έχω ενοχλήσει. Βέβαια είμαι μόλις τρεις μήνες στο δρόμο και αυτή είναι απλά μια αποψούλα.

sniper
29/06/2018, 13:58
397159

taisteal
29/06/2018, 13:59
:bawl::bawl:

o_gavros
29/06/2018, 14:10
Ειστε σοβαροί - ήθελα να φωναξω, μαζί με κάτι άλλα γαλλικά...
Ξεκαθαρα οχι και, ασχετως του τι γράφεται εδω, ειναι δυστυχως ο κανόνας.
Τα πολιτισμένα γαλλικά δρουν και για μένα ως βαλβίδα αποσυμπίεσης.

BLiTzER
29/06/2018, 14:11
Ποτέ δε βρίζουμε αν δεν έχουμε αρκετό γκάζι.

:p

nopattern
29/06/2018, 14:15
Κοίταξε να δεις, όταν δεν το έχεις ΑΚΟΜΑ το γκάζι τα λες μέσα από το κράνος σου και ταυτόχρονα απομακρύνεσαι από το μλκα. :whiteflag:

spyro
29/06/2018, 14:29
Προσωπικά από μηχανή δεν έχω κινδυνεύσει..... και προσπαθώ να μην ενοχλώ εφόσον τα skills μου είναι σε χαμηλό επίπεδο ακόμα. Πχ. σε διήθηση αν δω πως πλησιάζει άλλη μηχανή κάνω δεξιά και ξαναμπαίνω όταν αδειάσει κτλ.... καλύτερα μόνη μου και ήσυχη παρα όπως την πρώτη φορα που ακουγα συνέχεια μπιπ-μπιπ από πίσω μου (χαμπάρι εγώ...) και τελικά μια φωνή από μικρό σκουτεράκι να μου λεει κάνε στην άκρη να περάσουμε :bawl: το εμαθα το μάθημα :rolleyes:

Σε αυτό που συμφωνώ με τον Spyro είναι πως επειδή ακόμα κινούμαι με ταχύτητες που κινούνται τα αυτοκίνητα και σε κάποια κομμάτια πιο αργά, έχω νιώσει ότι θα με πατήσουν λεωφορεία, νταλίκες κτλ που δεν υπολογίζουν επουδενί αποστάσεις ασφαλείας (ΡΕ ΦΙΛΕ, ΑΝ ΠΕΣΩ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΣ, το έχεις σκεφτεί ποτε; #$%^&* ) και μερικα ΙΧ με υπερήλικο οδηγό που ενοχλήθηκαν να βλέπουν μπροστά τους μοτοσυκλέτα (σταματημενοι σε φανάρι, σε μεσαία ή/και αριστερή **** ΔΕΞΙΑ, ήθελα να γράψω **** λωρίδα) κτλ.....

Ειστε σοβαροί - ήθελα να φωναξω, μαζί με κάτι άλλα γαλλικά που μου βγαίνουν αβίαστα..... Anyway.

Πάντως από μηχανή ΟΧΙ δεν έχω ενοχληθεί και ελπίζω να μην έχω ενοχλήσει. Βέβαια είμαι μόλις τρεις μήνες στο δρόμο και αυτή είναι απλά μια αποψούλα.

+1

επίσης να αναφέρω οτι δεν κινδυνεύω απο οδηγούς που γνωρίζουν τα όρια τους και κοιτάνε να φυλαχτούν και να μην εμποδίσουν. αυτοί μια χαρά είναι. τους βλέπεις στο δείχνουν δε το κρύβουν και δεν λειτουργουν κομπλεξικά. αυτούς μάλιστα όπου τους βρω τους χαιρετάω. είναι όμως ελάχιστοι. όπως ελάχιστοι είναι και οι κάγκουρες τρομοκράτες γκαζοκιλερ συγκριτικά με τη μεγάλη μάζα των επικίνδυνων οδηγών που αναφέρθηκα πιο πάνω (είτε μοτο είτε αυτοκίνητων)

sniper
29/06/2018, 14:29
Ξεκαθαρα οχι και, ασχετως του τι γράφεται εδω, ειναι δυστυχως ο κανόνας.
Τα πολιτισμένα γαλλικά δρουν και για μένα ως βαλβίδα αποσυμπίεσης.

397178

rainmike
29/06/2018, 14:36
Κοίταξε να δεις, όταν δεν το έχεις ΑΚΟΜΑ το γκάζι τα λες μέσα από το κράνος σου και ταυτόχρονα απομακρύνεσαι από το μλκα. :whiteflag:
Καλύτερα γιατι μπορεί απλά να νομίζεις οτι έχεις δίκιο:cool:

sniper
29/06/2018, 14:41
Προς τους παλαιότερους εδώ μέσα, εκείνος ο NLS γράφει ακόμα εδώ μέσα; :tooth:

taisteal
29/06/2018, 14:42
Προς τους παλαιότερους εδώ μέσα, εκείνος ο NLS γράφει ακόμα εδώ μέσα; :tooth:

Που έβριζε έναν με ss που είχαν πάρει φωτιά τα σαμάρια του;;

:lol::lol:

sniper
29/06/2018, 14:45
Που έβριζε κι έναν με ss που είχαν πάρει φωτιά τα σαμάρια του;;

:lol::lol:

ΟΚ.

V-TEC
29/06/2018, 14:47
Πωπω .. Τι θυμήθηκες ρε ?
15 χρόνια πριν πηγες ρε sniper

Με ένα dakarακι gs δεν ήταν αυτός ?

BLiTzER
29/06/2018, 14:47
SS με σαμάρια; Του άξιζε που πήραν φωτιά.

buckley
29/06/2018, 14:56

Άμαν πλάκωσαν τα φαντάσματα, ρε φιλαράκο σόρυ κιόλας στη φορμόλη σε είχαν εσένα ?
114 μηνύματα εδώ και 15 χρόνια λέμε...

Bladerunner
29/06/2018, 15:02
Ρε, μη τρέχετε λέμε!

sniper
29/06/2018, 15:12

Yes :facepalm:

SS με σαμάρια; Του άξιζε που πήραν φωτιά.
Τα ss ως γνωστόν τα κάνουν όλα.

Άμαν πλάκωσαν τα φαντάσματα, ρε φιλαράκο σόρυ κιόλας στη φορμόλη σε είχαν εσένα ?
114 μηνύματα εδώ και 15 χρόνια λέμε...
Και που να τον δεις και Live :tooth:

Ρε, μη τρέχετε λέμε!
Δεν τρέχουμε λέμε. Σβέλτα μόνο (αλλιως δεν ανεβάζουν θερμοκρασία οι γόμες).

Bladerunner
29/06/2018, 15:17

Τρομάζετε τον κόσμο! Και παραβαίνετε τον ΚΟΚ!

sniper
29/06/2018, 15:34
Τρομάζετε τον κόσμο! Και παραβαίνετε τον ΚΟΚ!

Όχι ρε συ, σε ερημικούς δρόμους στα βουνά αυτά. Μέχρι εκεί το πάμε πατάκι με παπί.

zizou
29/06/2018, 16:00

Αναγνωρίζεστε :p

+1599

buckley
29/06/2018, 17:37
Yes :facepalm:

Τα ss ως γνωστόν τα κάνουν όλα.

Και που να τον δεις και Live :tooth:

Μα το μπαγάσα, μηχανάκι με γυρισμένα χλμ μου θύμησε...άκου σε 15 χρόνια 114 μηνύματα.

harris_x
29/06/2018, 18:22

+675

duke200
30/06/2018, 07:25
Επιδημιολογικα στην Ελλάδα, περίπου 200.000 είναι ο αριθμός των ατόμων με πολυ βαριά ψυχιατρική διαταραχή. Απο αυτούς μονο 2000 περίπου είναι σε εγκλεισμό ή εντατική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι είναι εξω και οδηγούν κάθε μέρα ανάμεσα μας. Να γιατί συστήνω σε όλους να οδηγούν το λιγότερο δυνατό και προσέχοντας σα να είναι η τελευταία διαδρομή στη ζωή τους.
Η ταχύτητα διηθησης πρέπει να είναι το πολύ +50% της ταχύτητας των αυτοκινήτων. Δε μπορεί να κινούνται μοτοσυκλέτες με 100 χλμ ανάμεσα σε ακίνητα αυτοκίνητα. Ούτε όμως και μπορούν να κινούνται και με 20. Μέτρο θέλουν όλα. Και αν είναι πίσω σας ο Rossi, αφήστε τον να περασει και αν συνέχεια αναγκάζεστε να αφήνετε κόσμο να περάσει, μάλλον πρέπει να κινηθείτε δεξιότερα.

telegonos
30/06/2018, 11:20
Η ταχύτητα διηθησης πρέπει να είναι το πολύ +50% της ταχύτητας των αυτοκινήτων. Δε μπορεί να κινούνται μοτοσυκλέτες με 100 χλμ ανάμεσα σε ακίνητα αυτοκίνητα. Ούτε όμως και μπορούν να κινούνται και με 20. Μέτρο θέλουν όλα.

Δλδ αν τα αυτοκίνητα πάνε με 120, είναι ΟΚ σύμφωνα με τον κανόνα σου, να πηγαίνουμε μέχρι 120*1.5=180 ανάμεσά τους.

Και τα 20 ανάμεσα στα ακινητοποιημένα, είναι ''Ούτε όμως και μπορούν να κινούνται και με 20''

Μπας και δεν τα έχεις σκεφτεί και πολύ αυτά που γράφεις;

Με 180 ανάμεσα σε αυτοκίνητα που πάνε με 120, αν γίνει κάτι στραβό, δεν θα βρήσκει ο παππάς να θάψει. Το μέγιστο που είναι λογικό περιθώριο να προλάβεις να αντιδράσεις να πηγαίνεις ανάμεσα σε ακινητοποιημένα είναι το 20, κι εσύ λες ''Ούτε όμως και μπορούν να κινούνται και με 20''. Ξέρω γω για ξαναψάξου λίγο...

karellen
30/06/2018, 12:37
Μάλλον του περίσσεψε ένα + :lol:

V-TEC
30/06/2018, 14:02
Έλα μπακλεϋ
Ποστ 115 .

Αυτό που μάλλον ήθελε να πει ο Δουκ200 είναι ότι παίζει ο ρόλο ή διάφορα που έχει το αυτοκίνητο
με την μοτοσυκλέτα στην διηθηση.

Αν φανταστείς ότι συνήθως 120 με 130 πάνε τα αυτοκίνητα
στην εθνική, μια σφήνα των 160 με 180
( τυχαία νούμερα όλα για να μην πιανεσαι από αυτά ) δεν είναι κάτι εξωπραγματικό.

Αν ακούγεται τρομακτικό, δεν είναι για κάποιους , για κάποιους άλλους είναι

Αν είναι παράνομο , βεβαίως Είναι .
Οτιδήποτε πάνω από το όριο είναι .
Να το κλείσουμε αυτό .
Όπως είναι το 80 Για το όριο των 50 , κ το 150 Για το όριο των 120 .

Αν πας πολύ αργά Κ μέσα στην μέση σαν κινητό εμπόδιο ,
ναι, κάποιος θα σε περάσει κανονικά , κάποιος γρήγορα Κ κάποιος επιδεικτικά .

Πέρα από το νόμιμο, το όριο της ασφαλείας είναι διαφορετικό για τον καθένα .
Γρήγορα μπορεί να σε περάσω Κ Εγώ Κ γρήγορα μπορεί να σε περάσει Κ Ο blade .
Το ένα προσπέρασμα με το άλλο δεν Θα έχει καμία σχέση .
Κ για τους δύο μας ομως η αίσθηση είναι ότι είναι μέσα στα όρια μας , άρα Κ ασφαλές .

Μην διυλιζουμε Τον κουνουπιοΝ

Panos76
30/06/2018, 23:40
7 μηνύματα το χρόνο αλλά ποιοτικά :D

duke200
01/07/2018, 10:12
Δλδ αν τα αυτοκίνητα πάνε με 120, είναι ΟΚ σύμφωνα με τον κανόνα σου, να πηγαίνουμε μέχρι 120*1.5=180 ανάμεσά τους.

Και τα 20 ανάμεσα στα ακινητοποιημένα, είναι ''Ούτε όμως και μπορούν να κινούνται και με 20''

Μπας και δεν τα έχεις σκεφτεί και πολύ αυτά που γράφεις;

Με 180 ανάμεσα σε αυτοκίνητα που πάνε με 120, αν γίνει κάτι στραβό, δεν θα βρήσκει ο παππάς να θάψει. Το μέγιστο που είναι λογικό περιθώριο να προλάβεις να αντιδράσεις να πηγαίνεις ανάμεσα σε ακινητοποιημένα είναι το 20, κι εσύ λες ''Ούτε όμως και μπορούν να κινούνται και με 20''. Ξέρω γω για ξαναψάξου λίγο...

εννοείται ότι τηρούμε τα ανώτατα επιτρεπομενα όρια ταχύτητας, ισως; Η θα προσπαθήσεις να κάνεις διηθηση στην Εθνική με 300 ανάμεσα στις Porsche για να τηρήσεις τον κανόνα του +50 χλμ;
Έχεις δοκιμάσει να πας με 20 χιλιόμετρα στο ποταμι ανάμεσα σε ουρές χιλιομέτρων ακινητοποιημένων ΙΧ; Και αν ναι,παρατηρήσες τίποτα περίεργες αντιδράσεις απο
δυσαρεστημένους μοτοσυκλετιστές απο πίσω σου;

mia_zoi_kawa
01/07/2018, 10:46
Προχτές στο ποτάμι ακολουθούσα σε διήθηση ένα σουπερσπορτ με τον αναβάτη ντυμένο κομπλέ (όχι φόρμα) και ένα σκούτερ 300 κινέζικο. Τα αυτοκίνητα κινούνταν με 30,40 χλμ εμείς με 60,70 δηλαδή νορμαλ. Ο Κινέζος που μόνο παντόφλα δεν φόραγε έκανε ένα σωρό καραγκιοζιλικια απόγνωσης ότι το σουπερσπορτ τον καθυστερούσε...αυτά βλέπεις και καταλαβαίνεις το επίπεδο που επικρατεί σήμερα στο χώρο των δύο τροχών...

RAMMSTEIN
01/07/2018, 15:42
Το να οδηγας αργα ειναι επιλογη και οι επιλογες ειναι καλο πραγμα στην ζωη
το να οδηγας γρηγορα ειναι επισης επιλογη , καποιοι ομως τη βαφτιζουν σαν λανθασμενη (συνηθως αυτοι που δεν μπορουν, μην γελιομαστε)
οσοι οι χρηστες του φορουμ τοσες και οι αποψεις οποτε ακρη δεν περιμενω να βγει για ακομα μια φορα
τι συμβαινει πιο συχνα αραγε ομως?
να μας περασει καποιος κολλητα και να κινδυνεψουμε θανασιμα?
η
να πεσεις στον μπαρμπα που παει βιδωμενος στην αριστερη χωρις να νοιαζεται τι γινεται πισω του?
να φυγει ο γραβατωμενος σκουτερας τερμα στο φαναρι και με το που συναντησει αυτοκινητα να ριξει αγκυρα?
να πετυχεις την κοπελιτσα με την δεκαποντη γοβα που εχει καθρεφτη μονο για μακιγιαζ?
και αλλα πολλα

επισης πως παραπονιουνται οι αργοι αναβατες οτι δεν προλαβαινουν να δουν τι γινεται πισω τους οταν το μεγαλυτερο ποσοστο απο σκουτεροπαπα δεν εχει καθρεφτες?
βεβαια εδω οσοι παραπονιουνται , λενε οτι δεν ενοχλουν οτι κοιτανε καθρεφτες οτι κανουν αμεσως δεξια κτλ. αν γινοντουσαν αυτα τοτε δεν θα υπηρχε και λογος παραπονων γιατι θα ηταν ενα το περιστατικο που απλα καποιος σας περασε κολλητα και οχι ο κανονας, αρα μαλλον τελικα εσεις ενοχλειτε και κατεπεκταση σας ενοχλουν στην πορεια γιατι αναγκαζονται να σας περασουν τσιμα τσιμα

δεν ειναι ντροπη να πηγαινεις αργα δεν ειναι ντροπη να εισαι απειρος δεν ειναι ντροπη να κανεις δεξια, καντε δεξια αφοβα και περηφανα παιδια κανεις δεν θα σας κακολογησει
επισης η κηφισιας και η καθε κηφισιας δεν ειναι χωρος εκμαθησης οδηγησης. μετα απο 20 χρονια αυτοκινητο πηρα σκουτερ και βγηκα στην κηφισιας και εχω και παραπονο που με περνανε κολλητα.
εμεις να δεις ποσα παραπονα εχουμε που σας βρισκουμε στο διαβα μας καθε μερα

και επειδη η αθηνα ειναι ζουγκλα και στην ζουγκλα επικρατει ο δυνατοτερος (ευγενης αμιλλα μεταξυ μηχανοβιων θα συναντησεις σε κανα ταξιδι στους δολομιτες η στα φιορδ της νορβηγιας, οχι στην κηφισιας δευτερα πρωι)
προσπαθησε κα συ αδυναμε αναβατη να γινεις πιο δυνατος αντι να παραπονιεσαι στα φορουμ και να ριχνεις καταρες και ψοφους, κανεις δεν βελτιωθηκε γραφοντας
δεν ειναι δικια μου δουλεια να σε μαθω να προστατευεις τον εαυτο σου, ειναι δικια σου υποχρεωση να το κανεις

cpt.Harlock
08/07/2018, 09:39
Πρόσφατα πόσταρα και στο "σε είδα"...

Αρεσκόμαστε να εκφραζόμαστε εδώ μέσα αλλά και στον καφέ/ταβέρνα κτλ λες και εμείς οι μοτοσυκλετιστές είμαστε μια διαφορετική πάστα ανθρώπων και οδηγών. Σόρρυ, αλλά δεν. Στο εεξωτερικό σε έναν βαθμό ισχύει. Στην Ελλάδα όμως όπου σχεδόν κάθε κουτάκιας καβαλά και μοτό, όχι.

Η κυκλοφοριακή συμπεριφορά δικυκλιστών και κουτάκιδων δεν διαφέρει τόσο.

Έχω έρθει Ελλάδα για μερικές βδομάδες με τη μηχανή και φρικάρω με όσα βλέπω. Και με τους μοτο, φρικάρω περισσότερο. Τραγικά πράγματα. Όσο για την "μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη" που εκθειάζετε στα ταξίδια σας: Μια κατάβαση της Κηφισίας είναι ότι πρέπει να να προσγειωθείς ξανά στην Ελληνική πραγματικότητα!

Δεν θέλω ούτε κακός να γίνω, ούτε να το παίξω ξερόλας, αλλά και ένα γρήγορο πέρασμα μέσα από τα θρεντ εδώ μέσα με επιβεβαιώνει. Γενικά ρε σεις, χαλαρώστε. Έλεος... Σκεφτείτε τι γράφετε και τι απαιτείτε (με ή χωρίς εισαγωγικά) εδώ μέσα ή στον δρόμο από τους άλλους.

Η μεγάλη πλειοψηφία παίζετε τη ζωή σας στα ζάρια. Αυτά για σκιλς και εμπειρία τα ακούω βερεσέ. Στην Ελλάδα το ABS μου κάνει υπερωρίες και κάθε λίγο και λιγάκι πετάω μπάντες "κατά λάθος" στην κωλοάσφαλτο. Τι σκατά περιθόρια αντίδρασης πιστεύετε πως έχετε μερικοί μερικοί;

Τέλος πάντων, καμία έκπληξη δεν μου προκαλεί ο αριθμός τροχαίων και νεκρών από τροχαία στη χώρα. Δυστυχώς. Το χειρότερο είναι να απαιτείτε και από άλλους να "συμμορφώνονται". Και από τη μια και από την άλλη πλευρά. Δείξτε τον ελάχιστο σεβασμό στον συνάνθρωπό σας.

Ζεύκας
08/07/2018, 10:22
Στην Ελλάδα το ABS μου κάνει υπερωρίες και κάθε λίγο και λιγάκι πετάω μπάντες "κατά λάθος" στην κωλοάσφαλτο.

Και όλα αυτά παίχτη μου με βέρσυς 650; τόσο δυνατός;

devil's animal
08/07/2018, 12:55
Αυτά για σκιλς και εμπειρία τα ακούω βερεσέ. Στην Ελλάδα το ABS μου κάνει υπερωρίες και κάθε λίγο και λιγάκι πετάω μπάντες "κατά λάθος" στην κωλοάσφαλτο. Τι σκατά περιθόρια αντίδρασης πιστεύετε πως έχετε μερικοί μερικοί;

για αρχη, προσπαθησε να μαθεις να οδηγας...
μετα βλεπουμε και τα υπολοιπα..

noodles
08/07/2018, 12:58
αν το εχει γραψει καποιος συγχωρατε με...

υποτιθεται οτι ειμαστε σωστοι μοτοσυκλετιστες με εμπειρια.
οταν γινεται χαος απο κινηση φτανουν +10χλμ για να κινηθεις σβελτα και με ασφαλεια (σε συνδυασμο με λιγη αντιληψη του χωρου, να νιωθεις ανετα με το μηχανακι σου και να μη το φοβασαι).
γιατι πατε στα ακρα? ουτε 180αρες χρειαζονται ουτε να περιμενεις με 40χλμ στην ουρα των αυτοκινητων.

my 2 cents...

RAMMSTEIN
08/07/2018, 13:46
αν το εχει γραψει καποιος συγχωρατε με...

υποτιθεται οτι ειμαστε σωστοι μοτοσυκλετιστες με εμπειρια.
οταν γινεται χαος απο κινηση φτανουν +10χλμ για να κινηθεις σβελτα και με ασφαλεια (σε συνδυασμο με λιγη αντιληψη του χωρου, να νιωθεις ανετα με το μηχανακι σου και να μη το φοβασαι).
γιατι πατε στα ακρα? ουτε 180αρες χρειαζονται ουτε να περιμενεις με 40χλμ στην ουρα των αυτοκινητων.

my 2 cents...

Δεν υποτιθεται τπτ, ειδικα σε ενα φορουμ που η δεν γνωριζουμε κανεναν η το πολυ δυο τρια ατομα
ο καθενας υποθετει οτι θελει για τον εαυτο του και για τους αλλους

αν εσυ νιωθεις safe και δεν φοβασαι με +10 τοτε πολυ καλα κανεις και κινεισαι με +10
μην υποθετεις ομως οτι αυτο ισχυει για ολους, εκτος αν τοποθετεις τον εαυτο σου στους top αναβατες οποτε λες "αν εγω πηγαινω με +10 εεε ποσο να πανε οι αλλοι"
καποιος μπορει να νιωθει safe με +20 η με +50

υπαρχουν ανθρωποι εδω μεσα που τετρακυλινδρο εχουν καβαλησει μονο στην εκθεση μοτοσυκλετας και τα 200 τα εχουν δει μονο σε video game, λογικο ειναι λοιπον τα τους φαινονται εξωφρενικες αυτες οι ταχυτητες

ο εαυτος μας δεν ειναι και ο κανονας, ας το καταλαβουμε αυτο
συγχωρεμενος by the way

o_gavros
08/07/2018, 14:27

για αρχη, προσπαθησε να μαθεις να οδηγας...
μετα βλεπουμε και τα υπολοιπα..
ρε σεις,μη μένετε στο δάχτυλο και μη γίνεστε επιθετικοί μόνιμα ρε γαμώτο,τι πράμα είναι αυτό δηλαδή;
το ποστ του χαρλοκ δεν είναι μακριά απο την αλήθεια.
Ίσως το μόνο του λάθος είναι ότι θεωρεί ότι επειδή εδώ μέσα λέγονται 5 πράγματα περί ασφάλειας,αυτή να είναι και η πραγματικότητα στο δρόμο.

o teos
08/07/2018, 14:48
ρε σεις,μη μένετε στο δάχτυλο και μη γίνεστε επιθετικοί μόνιμα ρε γαμώτο,τι πράμα είναι αυτό δηλαδή;
το ποστ του χαρλοκ δεν είναι μακριά απο την αλήθεια.
Ίσως το μόνο του λάθος είναι ότι θεωρεί ότι επειδή εδώ μέσα λέγονται 5 πράγματα περί ασφάλειας,αυτή να είναι και η πραγματικότητα στο δρόμο.

Flame posts RuLeZ:rockon:

Μπουρλοοοτοοο...:D

o_gavros
08/07/2018, 15:04
ρε τραβάτε καμια βόλτα,κουλόπαιδα

harris_x
08/07/2018, 15:08

Εχεις οδηγήσει βερσυς φιλαράκι;;

Τι το περασες; Για τον ταφο που καβαλας;;;

Κι οπως λεει και ο έμπειρος, my 2 cents

o teos
08/07/2018, 15:13
Εχεις οδηγήσει βερσυς φιλαράκι;;

Τι το περασες; Για τον ταφο που καβαλας;;;

Κι οπως λεει και ο έμπειρος, my 2 cents

Φιλαι..λίγα με τα πιστόλια του δρόμου που λέγονται βερσυς...είναι θεριά ανήμερα..:smokin:

Σιτ γουελ μην έρθουν σε καμία βόλτα και δε τα βλέπουμε ούτε με κυαλια.......oh wait...:D

harris_x
08/07/2018, 15:14
Φιλαι..λίγα με τα πιστόλια του δρόμου που λέγονται βερσυς...είναι θεριά ανήμερα..:smokin:

Σιτ γουελ μην έρθουν σε καμία βόλτα και δε τα βλέπουμε ούτε με κυαλια.......oh wait...:D

Εισαι σκληρός... :(

BLiTzER
08/07/2018, 15:32
αν εσυ νιωθεις safe και δεν φοβασαι με +10 τοτε πολυ καλα κανεις και κινεισαι με +10
μην υποθετεις ομως οτι αυτο ισχυει για ολους, εκτος αν τοποθετεις τον εαυτο σου στους top αναβατες οποτε λες "αν εγω πηγαινω με +10 εεε ποσο να πανε οι αλλοι"
καποιος μπορει να νιωθει safe με +20 η με +50

υπαρχουν ανθρωποι εδω μεσα που τετρακυλινδρο εχουν καβαλησει μονο στην εκθεση μοτοσυκλετας και τα 200 τα εχουν δει μονο σε video game, λογικο ειναι λοιπον τα τους φαινονται εξωφρενικες αυτες οι ταχυτητες

ο εαυτος μας δεν ειναι και ο κανονας, ας το καταλαβουμε αυτο
συγχωρεμενος by the way

Τι εννοείς, φίλε; Δεν καταλαβαίνω. Αν κάποιος πηγαίνει πιο γρήγορα από όσο μπορώ εγώ ή κάνει πράγματα που εγώ είμαι ανίκανος να κάνω, είναι επικίνδυνος και πρέπει να εξαφανιστεί από τον δρόμο, για το καλό όλων μας! Αυτός είναι ο κανόνας. Αυτό διδάσκουν και στις ελληνικές σχολές οδήγησης. Απορώ που δεν τους γράφουν οι Τροχαίοι κάτι τέτοιους!!11

rainmike
08/07/2018, 16:10
Τι εννοείς, φίλε; Δεν καταλαβαίνω. Αν κάποιος πηγαίνει πιο γρήγορα από όσο μπορώ εγώ ή κάνει πράγματα που εγώ είμαι ανίκανος να κάνω, είναι επικίνδυνος και πρέπει να εξαφανιστεί από τον δρόμο, για το καλό όλων μας! Αυτός είναι ο κανόνας. Αυτό διδάσκουν και στις ελληνικές σχολές οδήγησης. Απορώ που δεν τους γράφουν οι Τροχαίοι κάτι τέτοιους!!11
Τι μας λες, να βγουν να γράφουν και πως θα δουλέψουν ρε φιλε τα μιγκέλ και τα coffee island?Να αρχισουν να γράφουν και να μεινει τοσος κόσμος στο δρόμο.Απαράδεκτο.

RAMMSTEIN
08/07/2018, 16:49
397595:D:wlae::rockon::a56:

karellen
08/07/2018, 17:15

Φίλαι όλα τα Θ σου είναι μουτζουρωμένα.
Σα να μην ήθελε το χέρι σου να υπακούσει! :bawl:

devil's animal
08/07/2018, 17:16

μου επιτρεπεις να ριξω και εγω το δικο μου...ολιγον βελτιωμενο..ετσι???
:D:D:D
397596

:lol::lol::lol:

RAMMSTEIN
08/07/2018, 17:26
μου επιτρεπεις να ριξω και εγω το δικο μου...ολιγον βελτιωμενο..ετσι???
:D:D:D
397596

:lol::lol::lol:

εννοειται, το πλανο επιδεχεται βελτιωσης

RAMMSTEIN
08/07/2018, 17:30
Φίλαι όλα τα Θ σου είναι μουτζουρωμένα.
Σα να μην ήθελε το χέρι σου να υπακούσει! :bawl:

ειναι επειδη ειμαι αριστεροχειρας
το δεξι που ανοιγει το γκαζι δουλευει καλυτερα

chr1s_86
09/07/2018, 22:40

:a23::a23::a23::a23::a23:

Εντάξει, το thread είναι επικό και το flowchart ακόμα περισσότερο !!!

S705
13/07/2018, 23:56
Συμπέρασμα συζήτησης.
Οποίος πάει πιο γρήγορα από εμένα είναι μαλακας δολοφόνος.
Οποίος πάει πιο αργά από έμενε είναι κουλαδι χάρος.

Ανεξάρτητος από το πόσα πάω εγώ και εαν ο άλλος είναι +ή - ενα χλμ από εμένα.

afric
14/07/2018, 17:55
35 χρόνια οδηγούσα αυτοκίνητο και ξαφνικά ανακάλυψα τη μηχανή, σκουτεράκι = ευκολία και βουρ στην κίνηση... μεγάλη ευκολία να πηγαίνεις στη δουλειά και ειδικά οταν κατεβαίνεις την Κηφισίας όταν όλοι είναι σταματημένοι..

Οδηγώ Συνετα, κινούμαι κυρίως στο ρεύμα μου πίσω από αυτοκίνητα και ανάμεσα όταν αυτά είναι σταματημένα, δεν κάνω σφήνες και σε γενικές γραμμές με την οδηγική εμπειρία του αυτοκινήτου προσέχω πάντα για κάθε απρόοπτο.. ενώ έχω πάντα full εξοπλισμό.. κράνος μπουφάν γαντια και πολλοί με θεωρούν robocop..

Το παράπονο μου δεν είναι το αυτοκίνητα.. το πρόβλημα μου είναι οι άλλες μηχανές! περνάνε εκατοστά δίπλα σου με ασύλληπτες ταχύτητες, κατεβαίνω με 80 την Κηφισιάς (στρώνω το Beverly) και περνάει ένα θηρίο με 200 δίπλα σου.. προσπερνάνε ενω κινήσε ανάμεσα στα αυτοκίνητα και έχω χάσει την μπάλα...αν δεν προσέξεις τον καθρέφτη σου είσαι νεκρός:alien:

Δε λέω ότι είμαι και ο πιο γρήγορος οδηγός ειδικά αφού δεν έχω μεγάλη εμπειρία αλλά δεν κινούμαι και σαν χελώνα.. έλεος πια !

Αρχίζω και συμπαθώ τους οδηγούς αυτοκινήτων:)

Φιλε μου στην ελλαδα ζεις ...τι περιμενες?
Βασικα οι διηθησεις στους κεντρικους δρομους εχουν μια στανταρτ ταχυτητα, που τη δημιουργουν οι πιο αργοι...παπια κλπ.
Αν δε μπορεις να ακολουθησεις αυτο το ρυθμο και αφηνεις κενο απ τη μοτο μπροστα σου...καλο ειναι να κανεις στην ακρη που και που.

TONYBANDIT
16/07/2018, 08:18
Έχεις σκεφτεί ότι ο τύπος με το golf πχ που σε περνάει φιλέρ στην Κατεχάκη και αυτός με το t max που σου κάνει το ίδιο είναι ο ίδιος άνθρωπος?
Οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν.
Φυλάμε λοιπόν τον κωλο μας καθως του
φευγατου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

cpt.Harlock
16/07/2018, 12:52
Να με σχωράτε: ζω και ταξιδεύω με το ταπεινό βέρσυς κυρίως κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Φέτος κατέβηκα Ελλάδα με τη μηχανή στις διακοπές. Ναι, είμαι ένας παράξενος μαλάκας που θεωρώ πως η άσφαλτος στην Ελλάδα είναι ΓΤΠ σε σχέση με τον υπόλοιπο "πολιτισμένο" κόσμο, και ως εκ τούτου θεωρώ πως στην στραβή αυτό στοιχίζει άσχετα με το αν είσαι χεράς. Αυτό ήταν το νόημα του ποστ για τις "υπερωρίες του ABS" και τις "καταλάθος μπάντες".

Φυσικά για τα mental skills κάποιων εδώ μέσα, αυτό ήταν τόσο βαθύ, που έμειναν στο πόσο χτήνος είναι το βέρσυς (??????) , πόσο κουλός εγώ και κράζουν. ΛΟΛ.

Τις προάλλες σε μεγάλης κίνησης δρόμο στην Αθήνα, αρκετά κεντρικό, φορτηγάκι μπροστά μου έκανε αναστροφή και πίσω του έφυγε ΚΑΡΠΟΥΖΙ που έσκασε στον δρόμο. Συγνώμη που μέσα σε τέτοιες συνθήκες θεωρώ πως όσο χεράς και να είσαι κινδυνεύεις κι εσύ και οι γύρω σου. Παρόμοιο περιστατικό είχα στο Ηράκλειο Κρήτης πριν χρόνια, στην Κνωσσού τσουβαλάκι τσιμέντο φέυγει από καρότσα και σκάει μπροστά μου... Να συνεχίσω να λέω ή θα πάτε καμιά βόλτα από το "σε είδα"; Σόρρυ, αλλά τέτοιες μαλακίες και με τέτοια συχνότητα δεν μου έχουν τύχει ούτε σε Αγγλία, ούτε σε Γαλλία, ούτε σε Γερμανία, ούτε Ελβετία ή Ισπανία ή Ολλανδία κοκ. Ακόμα και Τσεχία ή και Πολωνία ή Κύπρο... Είδα όμως πχ στο Μαυροβούνιο ταρίφα να κάνει αναστροφή με ανοιχτή την πόρτα σκημμένος απ΄έξω κάτω χαμηλά για να ρίξει χλέπα.

Έχετε πλάκα μερικοί που κράζετε τόσο συχνά τους "κουτάκηδες" κάγκουρες που κάνουν μαλακιες στον δρόμο, λες κι εσείς είστε άλλης πάστας άνθρωποι, ενώ η μόνη διαφορά σας είναι ο αριθμός των τροχών. Σίγουρα, λόγω διαφοράς μάζας αυτοκινήτου/μηχανής ο κίνδυνος προς τρίτους δεν είναι ίδιος, αλλά στη μενταλιτέ σας αναφέρομαι... Είναι κοινωνικό το θέμα, όλοι για την πάρτη τους, όλοι πιστεύουν πως οι ίδιοι είναι κάτι το ξεχωριστό και όλοι οι άλλοι μαλάκες. Σόρρυ μάγκες, αλλά δεν... (οκ, όχι όλοι φυσικά, αλλά μια τραγικά μεγάλη, ηχηρή πλειοψηφία).

Επίσης καθίστε σκεφτείτε πόσες φορές στη ζωή σας έχετε χάσει με μοτο κάποιον φίλο/σύντροφο κτλ που ήταν και γαμώ τα παιδιά, που ήταν καλός οδηγός, που... που... που... αλλά ήταν "η κακιά στιγμή" ή "γκαντεμιά" ή "ναι μεν το πάταγε/έκανε σφήνα/γουατέβα αλλά έφταιγε ο γέρος".

Ο αριθμός ανθρώπων που μας χαιρέτησαν ή σακατεύτηκαν δεν είναι μικρός. Έχω αρκετούς τέτοιους φίλους και γνωστούς στην Ελλάδα, ελάχιστους στο εξωτερικό όπου ζω, αν κι εκεί οι ταχύτητες οδήγησης είναι μεγαλύτερες. Γιατί πιστεύετε συμβαίνει αυτό; Είναι ο Σόρος; Είναι οι Εβραίοι που μας ζηλεύουν; Είναι ο Κίσιντζερ; ή μήπως το στραβό μας το κεφάλι που αν πχ είσαι συνοδηγός και δεις μαλακία, σου απαντάνε ΟΛΟΙ "ναι ρε, αλλά εγώ προσέχω/ξέρω..." σε συνδιασμό με τους κωλόδρομους;

Ελάτε, μαζευτείτε πάλι κι άντε άλλη μια γύρα από κάτω με το πόσο κουλός είμαι εγώ και το πόσο χεράδες εσείς, πόσο "κτήνος" το βέρσυς κτλ. Γενικά πάντως δεν είναι κακό να κάθεσαι να σκέφτεσαι τι κάνεις και να παραδέχεσαι ότι έκανες μαλακία. Και να προσπαθείς να μην την ξανακάνεις μετά όσο μπορείς. Λίγο λίγο ο καθένας χωριστά με την πάρτη του. Έτσι φτιάχνει το σύνολο. Όχι φτιάχνοντας τους άλλους πρώτα.

cpt.Harlock
16/07/2018, 13:57
...και σχετικά με το πως κρίνει ο καθένας τι μπορεί - και ως εκ τούτου είναι οκ - να κάνει:

Εσύ λοιπόν κρίνεις πως μπορείς να κάνεις χώσιμο με +80 χλμ στην Κηφησίας. Και το κρίνεις μόνος σου πως μπορείς και είσαι ικανός να το κάνεις, και άρα -λέτε- ορθώς και καλά το κάνετε. Επειδή το κρίνατε και το αποφασίσατε εσείς. Μόνοι σας.

Πολύ ωραία.

Βγείτε να νουθετήσετε τον επόμενο πιτσιρικά που θα οδηγά χωρίς να έχει δίπλωμα επειδή ο ίδιος ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ αυθαίρετο τρόπο κρίνει πως είναι ικανός και άξιος οδήγησης. Με ακριβώς την ίδια συλλογιστική, με ακριβώς την ίδια παράλογη λογική, με ακριβώς τον ίδιο ότι να 'ναι εγκέφαλο.

Εκτός φυσικά και αν έχετε κάποιο ειδικό δίπλωμα από σχετικό σχολείο που τα ξεκαθαρίζει αυτά: "Ο κος Ταδόπουλος μπορεί να πηγαίνει έτσι κι έτσι, γιατί είναι χεράς, γιατί γαμάει το παλικάρι, και τον έχει και μισό μέτρο".

Αν δεν το έχετε πάντως κάποιο τέτοιο δίπλωμα και νομικό πλαίσιο να σας το επιτρέπει, έχετε όσο μυαλό και αντίληψη έχει ο καβλωμένος 15χρονος που τσουρνέυει το μοτόρι ή το αμάξι του μπάρμπα του για να πουλήσει μούρη στη Μαιρούλα με την κωλάρα.

RAMMSTEIN
16/07/2018, 14:09
...και σχετικά με το πως κρίνει ο καθένας τι μπορεί - και ως εκ τούτου είναι οκ - να κάνει:

Εσύ λοιπόν κρίνεις πως μπορείς να κάνεις χώσιμο με +80 χλμ στην Κηφησίας. Και το κρίνεις μόνος σου πως μπορείς και είσαι ικανός να το κάνεις, και άρα -λέτε- ορθώς και καλά το κάνετε. Επειδή το κρίνατε και το αποφασίσατε εσείς. Μόνοι σας.

Πολύ ωραία.

Βγείτε να νουθετήσετε τον επόμενο πιτσιρικά που θα οδηγά χωρίς να έχει δίπλωμα επειδή ο ίδιος ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ αυθαίρετο τρόπο κρίνει πως είναι ικανός και άξιος οδήγησης. Με ακριβώς την ίδια συλλογιστική, με ακριβώς την ίδια παράλογη λογική, με ακριβώς τον ίδιο ότι να 'ναι εγκέφαλο.

Εκτός φυσικά και αν έχετε κάποιο ειδικό δίπλωμα από σχετικό σχολείο που τα ξεκαθαρίζει αυτά: "Ο κος Ταδόπουλος μπορεί να πηγαίνει έτσι κι έτσι, γιατί είναι χεράς, γιατί γαμάει το παλικάρι, και τον έχει και μισό μέτρο".

Αν δεν το έχετε πάντως κάποιο τέτοιο δίπλωμα και νομικό πλαίσιο να σας το επιτρέπει, έχετε όσο μυαλό και αντίληψη έχει ο καβλωμένος 15χρονος που τσουρνέυει το μοτόρι ή το αμάξι του μπάρμπα του για να πουλήσει μούρη στη Μαιρούλα με την κωλάρα.

εχω διαβασει 3 φορες τις τελευταιεσ δυο απαντησεις σου για να αποφασισω πως να απαντησω
σοβαρα
πολυ σοβαρα
με καποια δοση χιουμορ
μονο χιουμοριστικα
αλλα και τις 3 φορες το μονο που μου μενει στο μυαλο οταν τελειωνω την αναγνωση ειναι η κωλαρα της Μαιρουλας (αυτο ειναι το κοματι με καποια δοση χιουμορ, πρεπει να διευκρινιζουμε κιολας γιατι εσεισ οι βορειοευρωπαιοι δεν φημιζεστε για την αισθηση του χιουμορ σας, παγωμενα ολα)

cpt.Harlock
16/07/2018, 14:16
(αυτο ειναι το κοματι με καποια δοση χιουμορ, πρεπει να διευκρινιζουμε κιολας γιατι εσεισ οι βορειοευρωπαιοι δεν φημιζεστε για την αισθηση του χιουμορ σας, παγωμενα ολα)

Το χιούμορ του πιο κρυόκωλου βορειοευρωπαίου είναι απολύτως δικαιολογημένο όταν έλληνας δίνει συμβουλές οδήγησης :)

Ταυτόχρονα, το ότι έλληνας βγαίνει και δίνει συμβουλές οδήγησης τον τοποθετεί στην κορυφή της παγκόσμιας χιομοριστικής κλίμακας επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως τιτανοτεράστειου χορατατζή :)

o teos
16/07/2018, 14:17
εχω διαβασει 3 φορες τις τελευταιεσ δυο απαντησεις σου για να αποφασισω πως να απαντησω
σοβαρα
πολυ σοβαρα
με καποια δοση χιουμορ
μονο χιουμοριστικα
αλλα και τις 3 φορες το μονο που μου μενει στο μυαλο οταν τελειωνω την αναγνωση ειναι η κωλαρα της Μαιρουλας (αυτο ειναι το κοματι με καποια δοση χιουμορ, πρεπει να διευκρινιζουμε κιολας γιατι εσεισ οι βορειοευρωπαιοι δεν φημιζεστε για την αισθηση του χιουμορ σας, παγωμενα ολα)

Μιλαμε για τη γνωστη Μαιρουλα???γιατι αυτη εχει οντως κωλαρα..:lol::D

sniper
16/07/2018, 14:22
Το χιούμορ του πιο κρυόκωλου βορειοευρωπαίου είναι απολύτως δικαιολογημένο όταν έλληνας δίνει συμβουλές οδήγησης :)

Ταυτόχρονα, το ότι έλληνας βγαίνει και δίνει συμβουλές οδήγησης τον τοποθετεί στην κορυφή της παγκόσμιας χιομοριστικής κλίμακας επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως τιτανοτεράστειου χορατατζή :)

Ας μας δώσουν τότε οι αλλοδαποί, εκ Βορείου Ευρώπης, όταν οδηγούν στην Ελλάδα. Μην σου τύχει μόνο.

PortisHead
16/07/2018, 14:28
Ο Harlock μια χαρά τα λέει.
Απλά δεν χρειαζόταν τόση ανάλυση για το προφανές.
400 χρόνια τουρκοκρατίας και 40 χρόνια μεταπολίτευσης αποδυκνείουν περίτρανα
και το επιπεδό μας και την νοημοσύνη μας.

cpt.Harlock
16/07/2018, 14:30
Ας μας δώσουν τότε οι αλλοδαποί, εκ Βορείου Ευρώπης, όταν οδηγούν στην Ελλάδα. Μην σου τύχει μόνο.

Ναι. Δεν είναι ψέμα.

Debate: Ελληνικός οδηγικός πολιτισμός vs βορειοευρωπαικού.

Κοντά σας, μόνο στο moto.gr

Άι ρεστ μάι κέις. Αφήνω τους θεατές να το απολαύσουν (ελπίζω υπεύθυνα).

sniper
16/07/2018, 14:33
Ναι. Δεν είναι ψέμα.

Debate: Ελληνικός οδηγικός πολιτισμός vs βορειοευρωπαικού.

Κοντά σας, μόνο στο moto.gr

Άι ρεστ μάι κέις. Αφήνω τους θεατές να το απολαύσουν (ελπίζω υπεύθυνα).

Δεν ξέρω που κυκλοφορείς. Έχεις δει άγγλους να οδηγούν στην Ελλάδα; Μετά από 1 ώρα (μπορεί να λέω και πολύ) αφού έχουν ξεπεράσει το αρχικό σοκ επιβίωσης, είναι χειρότεροι από τους ιθαγενείς.

cpt.Harlock
16/07/2018, 14:37
Δεν ξέρω που κυκλοφορείς. Έχεις δει άγγλους να οδηγούν στην Ελλάδα; Μετά από 1 ώρα (μπορεί να λέω και πολύ) αφού έχουν ξεπεράσει το αρχικό σοκ επιβίωσης, είναι χειρότεροι από τους ιθαγενείς.

Έχω δει. Και έχω δει και πολλούς έλληνες στη Γερμανία να μπαίνουν πχ μέσα σε στάση τραμ επειδή δεν ξέρουν να διαβάσουν διαγράμμιση, να κόβουν ποδήλατο στα 2 επειδή αγνοούν ποδηλατόδρομους, να κάνουν στάση για σάντουιτς στη ΛΕΑ μέσα σε τούνελ κλειστού αυτοκινητόδρομου...

Αλήθεια τώρα, επιμένεις να συγκρίνεις τον οδηγικό πολιτισμό της Β.Ευρώπης με αυτόν της Ελλάδας;

Σοβαρά τώρα ή είσαι μασκαρεμένος βορειοευρωπαίος που κάνει (αποτυχημένο) χιούμορ;

sniper
16/07/2018, 14:42
Έχω δει. Και έχω δει και πολλούς έλληνες στη Γερμανία να μπαίνουν πχ μέσα σε στάση τραμ επειδή δεν ξέρουν να διαβάσουν διαγράμμιση, να κόβουν ποδήλατο στα 2 επειδή αγνοούν ποδηλατόδρομους, να κάνουν στάση για σάντουιτς στη ΛΕΑ μέσα σε τούνελ κλειστού αυτοκινητόδρομου... Αλήθεια τώρα, επιμένεις να συγκρίνεις τον οδηγικό πολιτισμό της Β.Ευρώπης με αυτόν της Ελλάδας; Σοβαρά τώρα ή είσαι μασκαρεμένος βορειοευρωπαίος που κάνει (αποτυχημένο) χιούμορ;

Λοιπόν, κοίτα να δεις... Επειδή δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω, ας τα πάρουμε λίγο σοβαρά.

Ζούσα και οδηγούσα πολλά χρόνια στην Μ Βρετανία. Και έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες ανα την υφήλιο κι έχω δει το πως οδηγούν σε διάφορες και διαφορετικές χώρες.
Το ότι οι Β Ευρωπαίοι έχουν αυστηρή νομοθεσία που εφαρμόζεται είναι το μοναδικό πράγμα που διαφέρει από την Ελλάδα. Αν είχαν στην Γερμανία ή στην Μ Βρετανία την τροχαία της ΕΛΑΣ, τότε τα ίδια και χειρότερα θα έκαναν.

Ασε λοιπόν τα περί παιδείας και μ@λακίες. Ο ίδιος σκωτσέζος φίλος μου που εκεί οδηγεί σαν περιστέρα, εδώ έγινε κάφρος.

Πήγαινε μια βόλτα και οδήγησε στο Κάιρο. Μετά έλα να το συζητήσουμε.

Nostradamus
16/07/2018, 14:51
Ξερεις τι γινεται ρε καπετανιε?

Εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα συγκρινεις δυο διαφορετικα πραγματα. Σε μπερδευει το γεγονος οτι ανηκουμε στην δυσην που ελεγε και ενας πολιτικος...

Η συγκριση επρεπε να γινεται με τις υπολοιπες υποαναπτυκτες χωρες, η με τα βαλκανια και οχι με τον Βορρα..

Στην βορεια Ευρωπη πανε ετσι που περιγραφεις γιατι απλα η νομοθεσια εφαρμοζεται, οι καμερες δουλευουν, και ενστολος, θα σε γραψει για οτι εκανες και αυτο θα πληρωσεις.

Αν μας συγκρινεις με αυτες τις χωρες στις οποιες πραγματικα μοιαζουμε, τοτε ναι ειμαστε αρκετα καλυτεροι και πανω απ οτον μεσο ορο (βαλκανικες, Τουρκια, και λοιπες χωρες κατω απο το Λιβυκο το πελαγος). ...

BLiTzER
16/07/2018, 14:53
Η μόνη διαφορά των χωρών που συγκρίνετε είναι ότι σε κάποιες υπάρχει κράτος που λειτουργεί. Οι πολίτες είναι παντού το ίδιο ηλίθιοι. Πάνω-κάτω.

sniper
16/07/2018, 14:54
Η μόνη διαφορά των χωρών που συγκρίνετε είναι ότι σε κάποιες υπάρχει κράτος. Οι πολίτες είναι παντού το ίδιο ηλίθιοι. Πάνω-κάτω.

Ολούθε.

cpt.Harlock
16/07/2018, 15:20
Λοιπόν, κοίτα να δεις... Επειδή δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω, ας τα πάρουμε λίγο σοβαρά.

Ζούσα και οδηγούσα πολλά χρόνια στην Μ Βρετανία. Και έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες ανα την υφήλιο κι έχω δει το πως οδηγούν σε διάφορες και διαφορετικές χώρες.
Το ότι οι Β Ευρωπαίοι έχουν αυστηρή νομοθεσία που εφαρμόζεται είναι το μοναδικό πράγμα που διαφέρει από την Ελλάδα. Αν είχαν στην Γερμανία ή στην Μ Βρετανία την τροχαία της ΕΛΑΣ, τότε τα ίδια και χειρότερα θα έκαναν.

Ασε λοιπόν τα περί παιδείας και μ@λακίες. Ο ίδιος σκωτσέζος φίλος μου που εκεί οδηγεί σαν περιστέρα, εδώ έγινε κάφρος.

Πήγαινε μια βόλτα και οδήγησε στο Κάιρο. Μετά έλα να το συζητήσουμε.

Σε ρώτησα: Αλήθεια τώρα, επιμένεις να συγκρίνεις τον οδηγικό πολιτισμό της Β.Ευρώπης με αυτόν της Ελλάδας;

Και βλέπω περνάς το debate από "Ελλάδα vs Β. Ευρώπη" σε "Ελλάδα vs Κάιρο". Σοφή κίνηση...

O σκοτσέζος φίλος σου όταν είναι εδώ προσαρμόζεται στο εδώ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ καφριλίκι , όπως κάνουν και οι τουρίστες που ανέφερες πριν. Όπως και "όταν ο έλληνας βρεθεί στο εξωτερικό στρώνει" ή "προκόβει" όπως λένε.

Και εκεί ακριβώς είναι το θέμα: Πως ο μαλάκας ή το καφριλίκι παύουν να είναι εξαίρεση και γίνονται κανόνας και κοινονική νόρμα. Πράγμα που είναι σε οδηγικό επίπεδο ο κανόνας και στην Ελλάδα και στο Κάιρο. Μόνο σε αυτό έχεις κάποιο δίκιο, να βάζεις Ελλάδα και μεσανατολίτικες οδηγικές συμπεριφορές στην ίδια ζυγαριά. Αν και θα έλεγα, είναι γενικά η βαλκανική λίγκα που μας ταιριάζει. Είναι χάροι οι μεσανατολίτες, αλλά στα βαλκάνια έχω βιώσει μεγαλύτερη οδηγική επιθετικότητα με υψηλές ταχύτητες.

Το να θεωρείς πως η οδηγική συμπεριφορά είναι ζήτημα αστυνόμευσης και όχι κουλτούρας απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Σόρρυ που στο χαλάω, αλλά δεν χρειάζεται ο κάθε οδηγός έναν αστυνόμο από πάνω του για ν απηγαίνει σαν άνθρωπος. Ξέρεις, συμβαίνει αυτό που σου λέω σε άλλα μέρη του κόσμου, όχι πολύ μακριά από την Ελλάδα.... Συντελούν βέβαια διάφοροι λόγοι σε αυτό. Εξ' άλλου λίγες χώρες στην ευρώπη είναι όσο μπατσοκρατούμενη είναι η Ελλάδα, κι όμως παρ 'ολα αυτά οι πολίτες έχουν χεσμένους κάθε κανόνα και νόρμα για το γενικό καλό. Όχι μόνο οδηγικά. Ενώ στον αντίποδα, στη Β. Ευρώπη ενώ δεν έχουν γενικά τόση μπατσοκρατία, οι εκεί άνθρωποι συμπεριφέρονται περισσότερο προς όφελος όλης της κοινονίας της οποίας είναι μέλη. Η διαφορά κοινονικής υπευθυνότητας και παιδείας δεν είναι καθόλου "μαλακίες" όπως λες. Είναι πραγματικότητα που μάλλον κάνεις κρεμμαστάρια.

Όχι δεν είναι "οι ξένοι" τέλειοι, ούτε έχω καμιά ξενομανία. Απλά μάτια έχω και βλέπω. Και την εμπειρία να έχω ζήσει σε κάποιες χώρες και να κρίνω χωρίς συναισθηματισμούς και αφορισμούς έχοντας ζήσει ή έστω επισκευτεί τις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες, αλλά και χώρες εκτός.

Φυσικά όμως κάπου εδώ να πω πως η μπάλα είναι στη εξέδρα: Μου λέτε κάποιοι πως "αφού είμαστε χεράδες, πάμε όπως νομίζουμε κι αυτό είναι σωστό και δίκαιο". Ταυτόχρονα μου λέτε "στο δρόμο γίνονται καφριλίκια επειδή δεν λειτουργούν κράτος και αστυνομία στην Ελλάδα να μαυέψουν τους κάφρους"....

Έχουμε λοιπόν 2 τινά: Πως όποιος θεωρεί εαυτόν χερά μπορεί να κάνει ότι νομίζει, ενώ ταυτόχρονα μου λέτε πως η έλλειψη καταστολής είναι που αφήνει έδαφος στο καφριλίκι... Χμμμ...

Δλδ η όλη επιχειρηματολογία για την ορθότητα των μοτοκαφριλικίων έγκειται στο "αφού δεν έρχονται να μας πιάσουν!" ;;;;;;

Και μετά λέμε αν είναι θέμα πολιτισμού ή καταστολής; Λολ και καραλόλ...

RAMMSTEIN
16/07/2018, 15:25
Δλδ η όλη επιχειρηματολογία για την ορθότητα των μοτοκαφριλικίων έγκειται στο "αφού δεν έρχονται να μας πιάσουν!" ;;;;;;

αφου ειμαστε γρηγοροι βρε συ παλι τα ιδια θα λεμε
και ναρθουν δεν μπορουν να μας πιασουν

cpt.Harlock
16/07/2018, 15:28
αφου ειμαστε γρηγοροι βρε συ παλι τα ιδια θα λεμε
και ναρθουν δεν μπορουν να μας πιασουν

Καλός ο χαβαλές δε λέω. 'Οπως έλεγε και η χήρα "Παράλογοοοοοοο.... Δεν ακούω τίποτα, άρα λογικό!".

Το πρόβλημα είναι που μένουμε στον χαβαλέ.

BLiTzER
16/07/2018, 15:32
Φυσικά όμως κάπου εδώ να πω πως η μπάλα είναι στη εξέδρα: Μου λέτε κάποιοι πως "αφού είμαστε χεράδες, πάμε όπως νομίζουμε κι αυτό είναι σωστό και δίκαιο". Ταυτόχρονα μου λέτε "στο δρόμο γίνονται καφριλίκια επειδή δεν λειτουργούν κράτος και αστυνομία στην Ελλάδα να μαυέψουν τους κάφρους"....

Έχουμε λοιπόν 2 τινά: Πως όποιος θεωρεί εαυτόν χερά μπορεί να κάνει ότι νομίζει, ενώ ταυτόχρονα μου λέτε πως η έλλειψη καταστολής είναι που αφήνει έδαφος στο καφριλίκι... Χμμμ...

Αυτοί οι "χεράδες" που λες, δε νομίζω ότι θεωρούν αυτό που κάνουν "σωστό και δίκαιο". Ξέρουν πολύ καλό ότι είναι παράνομο και "λάθος" (ας αφήσουμε το ηθικό μέρος στην άκρη) και κάνουν αυτό που κάνουν υπ'ευθύνη τους. Ναι, είναι γεγονός ότι τα καφριλίκια στην Ελλάδα γίνονται επειδή το κράτος είναι παντού και πάντα ανύπαρκτο. Δε χρειάζεται ένας αστυνομικός πάνω από τον καθένα για να λειτουργεί το σύστημα.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει. Δεν είναι κάποιο κεκτημένο των "χεράδων" αυτό. Σκεπτόμενα όντα είμαστε, με ελεύθερη βούληση. Ό,τι νομίζουμε κάνουμε όλοι, σε μόνιμη βάση. Αν κάτι από αυτά είναι παράνομο στην κοινωνία που έχουμε επιλέξει να ζούμε, και μας πιάσουν, δεχόμαστε τις ποινές (ή κλαιγόμαστε ή κάνουμε ένσταση, όπως λειτουργεί κανείς).

Δεν καταλαβαίνω γιατί το ανάγεις σε "επιχειρηματολογία", βάσει δικής σου λογικής, για να το ακυρώσεις. Εσύ θες να οδηγείς αργά. Κάποιος άλλος θέλει να οδηγεί γρήγορα. Απλά είναι τα πράγματα.

RAMMSTEIN
16/07/2018, 15:32
Καλός ο χαβαλές δε λέω. 'Οπως έλεγε και η χήρα "Παράλογοοοοοοο.... Δεν ακούω τίποτα, άρα λογικό!".

Το πρόβλημα είναι που μένουμε στον χαβαλέ.

νομιζα οτι για αυτο ειναι τα φορουμ για να κανουμε και λιγο πλακα να ξεφευγουμε
προβληματα εχω πολυ πιο σοβαρα στην κανονικη μου ζωη δεν μου χρειαζονταικαι εδω
δεν ξερουμε βεβαια πως τοχετε στα βορεια οποτε να μας συγχωρας που δεν ειμαστε 30 ατομα κολλημενα πισω απο τις οθονες μας να κανουμε σοβαρη αναλυση και μονο

sniper
16/07/2018, 15:39
Σε ρώτησα: Αλήθεια τώρα, επιμένεις να συγκρίνεις τον οδηγικό πολιτισμό της Β.Ευρώπης με αυτόν της Ελλάδας;

Και βλέπω περνάς το debate από "Ελλάδα vs Β. Ευρώπη" σε "Ελλάδα vs Κάιρο". Σοφή κίνηση...

Όχι, συγκρίνω τους πάντες.

O σκοτσέζος φίλος σου όταν είναι εδώ προσαρμόζεται στο εδώ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ καφριλίκι , όπως κάνουν και οι τουρίστες που ανέφερες πριν. Όπως και "όταν ο έλληνας βρεθεί στο εξωτερικό στρώνει" ή "προκόβει" όπως λένε.

Καλά, το γιατί δεν μας λες όμως. Ασε τι προκόβει και τι δεν προκόβει.

Και εκεί ακριβώς είναι το θέμα: Πως ο μαλάκας ή το καφριλίκι παύουν να είναι εξαίρεση και γίνονται κανόνας και κοινονική νόρμα. Πράγμα που είναι σε οδηγικό επίπεδο ο κανόνας και στην Ελλάδα και στο Κάιρο. Μόνο σε αυτό έχεις κάποιο δίκιο, να βάζεις Ελλάδα και μεσανατολίτικες οδηγικές συμπεριφορές στην ίδια ζυγαριά. Αν και θα έλεγα, είναι γενικά η βαλκανική λίγκα που μας ταιριάζει. Είναι χάροι οι μεσανατολίτες, αλλά στα βαλκάνια έχω βιώσει μεγαλύτερη οδηγική επιθετικότητα με υψηλές ταχύτητες.

Το αν πάει κάποιος γρήγορα είναι υποκειμενικό κι έχει να κάνει με τις ικανότητες αυτού που κρίνει. Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσεις κάποιον 90ρη, θα σου πει ότι κι εσύ τρέχεις με το Versys.

Το να θεωρείς πως η οδηγική συμπεριφορά είναι ζήτημα αστυνόμευσης και όχι κουλτούρας απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Σόρρυ που στο χαλάω, αλλά δεν χρειάζεται ο κάθε οδηγός έναν αστυνόμο από πάνω του για ν απηγαίνει σαν άνθρωπος. Ξέρεις, συμβαίνει αυτό που σου λέω σε άλλα μέρη του κόσμου, όχι πολύ μακριά από την Ελλάδα.... Συντελούν βέβαια διάφοροι λόγοι σε αυτό. Εξ' άλλου λίγες χώρες στην ευρώπη είναι όσο μπατσοκρατούμενη είναι η Ελλάδα, κι όμως παρ 'ολα αυτά οι πολίτες έχουν χεσμένους κάθε κανόνα και νόρμα για το γενικό καλό. Όχι μόνο οδηγικά. Ενώ στον αντίποδα, στη Β. Ευρώπη ενώ δεν έχουν γενικά τόση μπατσοκρατία, οι εκεί άνθρωποι συμπεριφέρονται περισσότερο προς όφελος όλης της κοινονίας της οποίας είναι μέλη. Η διαφορά κοινονικής υπευθυνότητας και παιδείας δεν είναι καθόλου "μαλακίες" όπως λες. Είναι πραγματικότητα που μάλλον κάνεις κρεμμαστάρια.

Λυπάμαι που στο λέω, γιατί φαίνεται ότι έχεις συγκροτημένη σκέψη, δεν έχεις ιδέα για τα παραπάνω. Καμία απολύτως. Σόρρυ.

Όχι δεν είναι "οι ξένοι" τέλειοι, ούτε έχω καμιά ξενομανία. Απλά μάτια έχω και βλέπω. Και την εμπειρία να έχω ζήσει σε κάποιες χώρες και να κρίνω χωρίς συναισθηματισμούς και αφορισμούς έχοντας ζήσει ή έστω επισκευτεί τις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες, αλλά και χώρες εκτός.

Δεν το είπε κανένας, σοβαρά, αυτό.

Και μετά λέμε αν είναι θέμα πολιτισμού ή καταστολής; Λολ και καραλόλ...
Κι όμως ισχύει. Όπως ισχύει και για τη φοροκλοπή, την εισφοροδιαφυγή κλπ. Τι σου κάνει εντύπωση;

RAMMSTEIN
16/07/2018, 15:57
Ακου καπετανιο θα στο πω οσο πιο απλα και σοβαρα γινεται γιατι απο πλακα δεν σκαμπαζεις αποτι φαινεται

εχει φτασει το θεμα στις 20 σελιδες, χοντρικα υποθετω οτι θα εχουν απαντησει περιπου 40-50 μελη
ποσοι απο αυτους νομιζεις οτι νοιαζονται για τους προβληματισμους σου?
επειδη δεν μαρεσει ναμαι απολυτος δεν θα πω κανενας , θα πω ενας
και ξερεις γιατι?γιατι δεν μας λες κατι καινουργιο

ηρθες απο τα βορεια να μας πεις οτι στην ελλαδα επικρατει ζουγκλα στους δρομους και οτι εμεισ ειμαστε οι πιθηκοι
ενα χειροκροτημα στον κυριο παρακαλω και μια παστα δωρο για την ανακαλυψη του

αν σε ολο αυτο το ποστ κατι εχει κανει εντυπωση ξερεις ποιο ειναι?
οι παντες του versys, αυτο θα εχουν να μνημονευουν οι περισοτεροι
τον θυμασαι τον καπετανιο τον παντιαρη θα λενε μετα απο χρονια

οπως ειπε και ο blitzer, υπαρχει ελευθερη βουληση και πληρης γνωση των πραξεων
θα μιλησω προσωπικα αν και φανταζομαι ενδεχεται και καποιοι να συμφωνησουν η και οχι δεν με ενοχλει καθολου
εγω λοιπον γουσταρω να τρεχω μαρεσει τι να γινει τωρα, πως να το κανουμε?
δεν θελω να θεσω κανεναν αλλον σε κινδυνο εννοειται και γιαυτο προσεχω πολυ που το κανω
μην μου πεισ να παω στην πιστα, παλιο ανεκδοτο αυτο
στην κηφισιας θελω να ανεβαινω με 250 το βραδυ που ειναι αδεια και στο υγειας να το σηκωνω
με κανει πιθηκο ουγκα μπουγκα ελληναρα αυτο?δεν εχω κανενα προβλημα , ειμαι ναι και γουσταρω

οποτε επειδη κανενας δεν εβαλε μυαλο η αλλαξε τις αποψεις του απο κανενα φορουμ
και επειδη ολοι ξερουμε τι γινεται και τι κατασταση επικρατει εχω να προτεινω τα εξης
πηγαινε για κανα μπανακι μιασ και εισαι δω να το χαρεις να περασεις καλα
και αν οντως καταφερνεις να κανεις παντες με το versys, δηλωσε και μια συμετοχη σε καποιο απο τα μαθηματα ασφαλους οδηγησης που υπαρχουν η στα california οσο εισαι δω
γιατι δεν θα το βρεις απο κανα γρηγορο αλλα μαλλον μονο σου θα την πατησεις.

αυτα απο μενα και καλο καλοκαιρι ευχομαι
παντα ορθιοι ολοι, αργοι και γρηγοροι

MAIK72
16/07/2018, 16:04
Εσύ θες να οδηγείς αργά. Κάποιος άλλος θέλει να οδηγεί γρήγορα. Απλά είναι τα πράγματα.
Δεν λέει αυτό. Λέει ότι ο καθένας που επισκέπτεται μία χώρα υποχρεούται και οφείλει να παρανομήσει προκειμένου να προσαρμοστεί στην επικίνδυνη οδηγική κουλτούρα της εκάστοτε χώρας.Η όποια κοινωνική υπεθυνότητα και παιδεία που αποκτήθηκε με τόσο κόπο πάει πέριπατο.
Δηλαδή ο κάθε τουρίστας,όχι μόνο μπρρέι να γίνει πιο κάφρος και από τον κάφρο αλλά θα πρέπει να του δίνομυε και τα έυσημα που μας διδάσκει πολιτισμό. Εχει μια λογική αν το καλοσκεφτέις:hypnotize: και έτσι εξηγούνται πολλές συμπεριφορές ξένων.Αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχστον.

BLiTzER
16/07/2018, 16:12
Δεν λέει αυτό. Λέει ότι ο καθένας που επισκέπτεται μία χώρα υποχρεούται και οφείλει να παρανομήσει προκειμένου να προσαρμοστεί στην επικίνδυνη οδηγική κουλτούρα της εκάστοτε χώρας.Η όποια κοινωνική υπεθυνότητα και παιδεία που αποκτήθηκε με τόσο κόπο πάει πέριπατο.
Δηλαδή ο κάθε τουρίστας,όχι μόνο μπρρέι να γίνει πιο κάφρος και από τον κάφρο αλλά θα πρέπει να του δίνομυε και τα έυσημα που μας διδάσκει πολιτισμό. Εχει μια λογική αν το καλοσκεφτέις:hypnotize: και έτσι εξηγούνται πολλές συμπεριφορές ξένων.Αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχστον.

Κανείς δεν "υποχρεούται", ούτε "οφείλει" να παρανομήσει για να προσαρμοστεί. Φυσικά, δεν ισχύει αυτό. Είσαι ασφαλής όταν οδηγείς μέσα στα όριά σου. Όταν τα ξεπερνάς, πόσο μάλλον επειδή "αναγκάζεσαι", είσαι κίνδυνος-θάνατος.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας, και το οποίο έχω γράψει περίπου 439054094 φορές, είναι να μάθει να προσέχει ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Μάθετε να περιμένετε ΤΑ ΠΑΝΤΑ: τον κάφρο-χερά, τον κάφρο-κουλό, την 68χρονη γιαγιά με το σκυλάκι στο κάθισμα του συνοδηγού, τον παππού με 39 βαθμούς μυωπίας κολλημένο στο παρμπρίζ, την κοπελίτσα με το κινητό στο χέρι, τον πεζό που πηδάει τα κάγκελα στη Συγγρού για να περάσει απέναντι, τον ποδηλάτη που κινείται με την παρέα του και πιάνουν 2 λωρίδες because fuck you... όλους αυτούς. Γιατί όλους αυτούς θα τους συναντήσεις και θα τους συναντάς. Και δεν μπορείς, ούτε είναι η δουλειά σου να κάνεις κάτι γι'αυτό. Οπότε φύλαξε τον εαυτό σου. Έχε πάντα την προσοχή σου. Γνώριζε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει γύρω σου. Μην τρομάζεις. Περίμενε τα πάντα. Και άσε τους άλλους να κοιτάξουν τον δικό τους εαυτό.

You are welcome. ;)

MAIK72
16/07/2018, 16:22
You are welcome. ;)
:winka:Thanks Νόμιζω τώρα έγινε απόλυτως κατανοήτο και ελπίζω να γίνει και από άλλους χωρίς να υποβιβάζουμε ή να καταδεικνύουμε κουλτούρες και χώρες .

o_gavros
16/07/2018, 17:14
πλιτσερ για πρόεδρος, για να βγούμε επιτέλους απο τη λάσπη!
Η μαγκούρα στη βουλή!

cpt.Harlock
16/07/2018, 17:15
@sniper Ο λόγος που σε κάποιες βόρειες κυρίως χώρες συμπεριφέρονται τόσο διαφορετικά, είναι η πεπείθηση της κοινωνίας πως η δομή γύρω του (κράτος, νόμοι κτλ) λειτουργούν προς όφελός του καθένα ξεχωριστά και της κοινωνίας στο σύνολο. Φυσικά όχι από όλους, αλλά παραδοσιακά από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας εδώ και γεννιές. Γι αυτό σε γενικές γραμμές, ακολουθούν κανόνες, νόμους και νόρμες προς αυτή την κατεύθυνση. Όχι λόγο καταστολής και επιβολής. Γενικά εκεί ψιλοδουλεύει το πράγμα.

Στον αντίποδα, στην Ελλάδα τι ποσοστό της κοινωνίας πιστεύει και συμπεριφέρεται σαν οι νόμοι και το κράτος να υπάρχουν και να λειτουργούν για το καλό όλων - άρα και το δικό του;

Δεν εξετάζω το αν πράγματι κράτος και νόμοι λειτουργόν για το κοινό καλό, αυτό που έχει σημασία είναι πως μεγάλο (το μεγαλύτερο;) κομμάτι της κοινωνίας το πιστεύει και ακολουθεί κάποιους κανόνες οικιοθελώς και όχι φοβούμενο την καταστολή όπως λέει ο άλλος. Φυσικά και υπάρχει καταστολή, φυσικά και θα επιβληθεί αν για το εκάστοτε σύστημα υπάρξουν πιέσεις από κάτω, όμως αυτό δεν συμβαίνει στην πλατειά κοινωνική μάζα, πράγμα που οδηγεί στην καλλιέργια της οικιοθελούς εύρυθμης λειτουργίας (ας το πω έτσι...). Το ίδιο συμβαίνει και με την οδήγηση: Αν βγεις έξω και πηγαίνεις σαν χάρος στις χώρες που έχει καλλιεργηθεί η κουλτούρα του συνόλου, είσαι ο μαλάκας του χωριού, όχι ο μάγκας, ο χεράς κτλ. Έχεις επίγνωση πως είσαι ο μαλάκας του χωριού. Έτσι σε μεγαλώνουν, έτσι λειτουργείς. Έτσι οδηγείς.

Γι αυτό ανέφερα πως φυσικά υπάρχουν λόγοι που αυτό συμβαίνει αλλά δεν είναι κα της παρούσης να πάμε σε τέτοια βάθη...Φυσικά είναι περίπλοκο ζήτημα και όχι όλα άσπρο/μαύρο... Αλλά πχ εγώ δίνω σχεδόν 2 χιλιάρικα τον μήνα σε κρατήσεις φόρους κτλ και σχετικά σε καλό ποσοστό πάνε για να έχω νοσοκομείο της προκοπής, δρόμους της προκοπής κτλ. Αν μου τα ανεβάσουν 5% θα πω "οκ, τουλάχιστον θα βελτιωθούν οι δρόμοι και τα νοσοκομεία". Ο φορολογούμενος στην Ελλάδα, τι θα πει σε αντίστοιχη αύξηση;

Δεν εξετάζω αν όντως πάνε εκεί τα λεφτά, για θέμα αντίληψης μιλάω και τα αποτελέσματά της.

Το θέμα της επιλογής όπως το παρουσιάζετε, είναι υπεραπλουστευμένο: Επιλέγω πχ να τρέχω λέτε, επιλογή μου είναι, αναγνωρίυοντας τους κινδύνους. Οκ. Δέχεσαι σε περίπτωση ατυχήματος να είσαι ο τελευταίος επιλαχόν για νοσοκομειακή κλίνη, μοσχεύματα κτλ, επειδή ήταν επιλογή σου να τρέχεις ή να κάνεις σούζα ή δεν ξέρω γω τι;
Επίσης, δεν έχει εξίσου δικαίωμα ο άλλος να μην θέλει να εκτεθεί ούτε στον παραμικρό επιπλέον κίνδυνο που θα φέρει μια δική σου επιλογή; Ο άλλος, όσο απάνθρωπο γι αν ακούγεται αυτό, δεν έχει καν την υποχρέωση να μαζεύει τα κομμάτια σου αν διαλύσεις εξ αιτίας της "επιλογής" σου να ξεπερνάς τα όρια του όποιου ΚΟΚ. Οι δικές του επιλογές δεν έχουν σημασία με την ίδια αυθαίρετη λογική του πρώτου;

Πραγματικά φυσικά κι εύχομαι όλοι όρθιοι κτλ. Επίσης εύχομαι να μη χρειαστεί να περάσετε τραυματικό χρόνο από τη ζωή σας τραβώντας κάποιον που αιμοραγεί μέχρι θανάτου παγιδευμένος μέσα σε σίδερα, εξαιτίας της επιλογής του. Ούτε να χάσετε κοντινά σας πρόσωπα ή να τα ξεχέζετε στο υπόλοιπο της δικής σας ζωής κάποιον αγαπημένο εξαιτίας μιας δικής του "επιλογής".

Για τον άλλο που λέει πως χέστηκε το σύμπαν για τη γνώμη μου: φυσικά και χέστηκε, όπως και χέστηκε και για την δική σου γνώμη αλλά και παρότρυνσή σου. Και μπάνια κάνω αρκετά, 2 μήνες άδεια έχω από τη δουλειά μου. Τα καλά του καπιταλισμού βλέπεις, ο νότος μίρλα, εμείς στο βορρά 2 μήνες διακοπές και μου μένουν άλλες 30 εργάσιμες για άδεια φέτος :)

Αλλά με τη λογική πως το σύμπαν χέστηκε, να πάμε να ψοφήσουμε όλοι μας να τελειώνουμε.

Τέλος πάντων, καλό είναι να βλέπουμε τους εαυτούς μας και ως μέλη ενός συνόλου, πέρα από μονάδες και να σκεφτόμαστε λίγο βαθύτερα.

Καλά μπάνια.

o teos
16/07/2018, 17:16
Η μαγκούρα στη βουλή!

Γκορτσος γκορτσος..Εεεε σόρρυ...πλιτσερ πλιτσερ:D

rainmike
16/07/2018, 17:52
Η μαγκούρα στη βουλή!
Εγώ θα τον ψήφιζα αν και παίζει να επανέφερε την θανατική ποινή.Τρέμετε Ακράνωτοι:lol: