PDA

View Full Version : CFMOTO 250NK

Σελίδες : 1 [2] 3

MAIK72
12/07/2018, 19:13
Καταγγελω σκοταδισμο και τακτικες αποκρυψης απο τους πολλους της αληθειας των κινεζικων μοτοσυκλετων που πλεον χτυπουν στα ισια το γιαπωνεζικο κατεστημενο..

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΑΝΩ νοτιοανατολικη Ασια!!!!
Η αλήθεια θα λάμψει με επιστημονική μέθοδο για την μαφία με τι κλίκες

https://www.youtube.com/watch?v=KgwyCUF6ZpQ
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

buckley
12/07/2018, 19:29
:bawl::bawl::bawl::bawl:

Τι γελά ρε ,αυτό είναι το επίπεδό σου ?

Τι, ψάρωσες ? χαχαχαχα

Anritsu
13/07/2018, 12:08
Αν και έχασα το μακελειό , και επειδή δύσκολα θα βρούμε άλλους ήρωες , καλό θα ήταν να καθαριστεί το θέμα και να μείνουν τα του μηχανακίου , ασχέτως του υπερβολικού ίσως ενθουσιασμού του ιδιοκτήτη .

Alexinhogr
13/07/2018, 16:46
Απορία, πως αγοράζουν κινεζιες και πως μπαίνουμε κ διαβάζουμε, αχαχαχαχ ζήτω τα λιφαν !!! Τα φοράς και τα πετάς!!!

Nostradamus
13/07/2018, 16:59
Το προβλημα δεν ειναι η αγορα του κινεζικου.. Ισως σε μερικα χρονια να ειναι ο κανονας και οχι η εξαιρεση.

Το προβλημα ειναι να γραφεις ανακριβειες γι αυτο που αγοραζεις.

Να προσπαθησεις να εισαι χρησιμος σε αλλον υποψηφιο με το να εισαι αντικειμενικος..

GogosLux
13/07/2018, 17:29
Το προβλημα δεν ειναι η αγορα του κινεζικου.. Ισως σε μερικα χρονια να ειναι ο κανονας και οχι η εξαιρεση.

Να προσπαθησεις να εισαι χρησιμος σε αλλον υποψηφιο με το να εισαι αντικειμενικος..

+1000!

Βεβαια, τωρα που το σκεφτομαι, το να εισαι αντικειμενικός και να αγοράζεις κινέζο στα 3+ χιλιάρικα ειναι έννοιες αντιφατικές !! :lol:

Κατι σαν να περιμένεις το κωψοχέρη των εκλογών να βγει να το φωνάξει να το πει (που λέει και το άσμα το κλασσικό :p)

Θα το πει "αντικειμενικά" σύμφωνα με την αντικειμενικότητα της αλήθειας που αντέχει :ninja:

Αρα δεν υπάρχει αντικειμενικότητα αλλα μόνο υποκειμενικότητα

Αρα ΛΑΘΟΣ μπαναρίστηκε ο ΚΙΝΕΖΟΣ για την υποκειμενικότητα του μυαλού του, ε συγνώμη ο φίλος του κινέζου ήθελα να πω :blush:

Anritsu
13/07/2018, 18:05

Απο την εμπειρία μου σε καταναλωτικά φόρα , είναι περίπου δεδομένο , πως κάποιος που αγοράζει κάτι πολύ δύσκολα θα βγει να πει "μαπα το καρπούζι " . Ασυνείδητα και για ψυχολογικούς λόγους θα παινεύει την αγορά του , ειδικά όσο είναι καινούριο . Στην συνέχεια και να βγάλει θέματα δύσκολο θα το πει δημόσια γιατί θα χάσει μια μεγάλη αγορά μέσω των αγγελιών . Και όσο πιο υποκειμενικά είναι τα κριτήρια αξιολόγησης , τόσο μεγαλύτερη η διένεξη όπως σε φόρουμ με fanboys για κινητά , για ηχοσυστήματα και φωτογραφικές μηχανές . Πάντα υπάρχει κάποιος που θα βγει πχ με ένα μηχάνημα ήχου ή με ένα ποδήλατο του χιλιάρικου , που θα πάει να βγάλει περίπου χαζούς όσους ρίξανε για τον ίδιο λόγο 5 - 10 χιλιάρικα . Ε , αντε μετα να κρατήσεις τους τελευταίους να μην του φάνε το λαρύγγι ... Ωραίες καταστάσεις !!

panavour
13/07/2018, 18:25
Η αγορα ειδικα μοτοσυκλεττας ,ειναι καθαρα υποκειμενικη υποθεση ,και κυριως,εξαρταται απο την εμφανιση,και το τι μας αρεσει οπτικα.Απο κει και περα αναλογα με την τσεπη του,και τις αναγκες και το ειδος μετακινησης ο καθενας κρινει τι θα παρει και τι θα το κανει.Ο καθενας θελει να επιβεβαιωνεται στον εαυτο του πρωτα,και απο τους αλλους δευτερευοντως για τις επιλογες του.Απο κει και περα για την συγκεκριμενη περιπτωση που κατεληξε σε αποβολη,νομιζω οτι και ο αποβαλλομενος ,αλλα και οι αποβαλλοντες αυτον,δεν το διαχειρισθηκαν σωστα και εσφαλλαν και οι δυο.Η αποψη μου ειναι οτι του ασκηθηκε υπερβολικη κριτικη ενιοτε αγγιζοντας τα ορια της κακοβουλιας και δεν μπορεσε και αυτος να την διαχειρισθει με τα γνωστα αποτελεσματα.Συνιστω μελλοντικη αυτοσυγκρατηση και απο τις δυο πλευρες στις μελλοντικες αναρτησεις.Στο κατω κατω τα εμπειροτερα μελη εδω μεσα με τις πολλες εμπειριες και τις δεκαδες μηχανες δεν ειναι αναγκη να -στιβουν- καθε νεοεισερχομενο εστω και αν κανει λαθος σε κατι ειτε απο υπερβολικο ενθουσιασμο,ειτε απο αγνοια.Αυτη ειναι η σωστη αντιμετωπιση νομιζω.Για μενα τελος και δεν θα ξανααναφερθω στο θεμα και προτεινω στους χειριστες να το κλειδωσουν γιατι τα περισσοτερα σχολια ειδικα μετα την αποβολη καμμια σκοπιμοτητα δεν εχουν και χαρακτηριζονται απο λανθανουσα ειρωνια προς καποιον που λογω αποβολης δεν μπορει να υπερασπισθει τον εαυτον του.

ανυποτακτος
13/07/2018, 19:22
καλοριζικο και καλοταξιδο πολα [κινεζικα ] υπαρχουν και γυρναναι χιλιομετρα σε χωρεσ οπυ οι μαρκεσ ειναι απλησιαστεσ εμεισ δεν τα ξερουμαι

buckley
13/07/2018, 20:15
Η αγορα ειδικα μοτοσυκλεττας ,ειναι καθαρα υποκειμενικη υποθεση ,και κυριως,εξαρταται απο την εμφανιση,και το τι μας αρεσει οπτικα.Απο κει και περα αναλογα με την τσεπη του,και τις αναγκες και το ειδος μετακινησης ο καθενας κρινει τι θα παρει και τι θα το κανει.Ο καθενας θελει να επιβεβαιωνεται στον εαυτο του πρωτα,και απο τους αλλους δευτερευοντως για τις επιλογες του.Απο κει και περα για την συγκεκριμενη περιπτωση που κατεληξε σε αποβολη,νομιζω οτι και ο αποβαλλομενος ,αλλα και οι αποβαλλοντες αυτον,δεν το διαχειρισθηκαν σωστα και εσφαλλαν και οι δυο.Η αποψη μου ειναι οτι του ασκηθηκε υπερβολικη κριτικη ενιοτε αγγιζοντας τα ορια της κακοβουλιας και δεν μπορεσε και αυτος να την διαχειρισθει με τα γνωστα αποτελεσματα.Συνιστω μελλοντικη αυτοσυγκρατηση και απο τις δυο πλευρες στις μελλοντικες αναρτησεις.Στο κατω κατω τα εμπειροτερα μελη εδω μεσα με τις πολλες εμπειριες και τις δεκαδες μηχανες δεν ειναι αναγκη να -στιβουν- καθε νεοεισερχομενο εστω και αν κανει λαθος σε κατι ειτε απο υπερβολικο ενθουσιασμο,ειτε απο αγνοια.Αυτη ειναι η σωστη αντιμετωπιση νομιζω.Για μενα τελος και δεν θα ξανααναφερθω στο θεμα και προτεινω στους χειριστες να το κλειδωσουν γιατι τα περισσοτερα σχολια ειδικα μετα την αποβολη καμμια σκοπιμοτητα δεν εχουν και χαρακτηριζονται απο λανθανουσα ειρωνια προς καποιον που λογω αποβολης δεν μπορει να υπερασπισθει τον εαυτον του.

Γιατί ατονικό,από άποψη ? από περιέργεια ρωτάω απλά.

panavour
13/07/2018, 20:51
Γιατί ατονικό,από άποψη ? από περιέργεια ρωτάω απλά.
αν και ειμαι υποστηρικτης της απλης καθαρευουσας γιατι λογω ηλικιας αυτην διδαχθηκα,δεν βαζω τονους γιατι με δυσκολευουν πολυ στο πληκτρολογιο,και το οποιον δεν καλοβλεπω λογω υψηλης πρεσβυωπιας, και λογω οτι συνηθως γραφω ξαπλωμενος και με χαμηλο φωτισμο.

fatsas35
08/08/2018, 19:35
Σημασια καποιες φορες δεν εχει τι λεμε αλλα πως το λεμε..Το παλικαρι ερωτευτηκε κ εγραψε καποιες υπερβολες..Και τι εγινε?Εσεις δεν εχετε ερωτευτει ειτε γυναικα ειτε μηχανη που στην πραγματικοτητα να μην ειναι οπως τα βλεπετε?Δεν εχει σημασια αν εχει δικιο η οχι..Καποια σχολια θα επρεπε να ειναι πιο προσεκτικα κατα την γνωμη μου..Συμφωνω με το πολυ ωραιο κ ωριμο σχολιο του panavour..

fatsas35
08/08/2018, 19:35
Συγχαρητηρια για το σχολιο σου φιλε μου!

jawaforever
01/09/2018, 12:38
2+ μήνες πριν, η cfmoto είχε 2 ταξινομήσεις. Μια από αυτές - λογικά - ήταν του ανθρώπου που άνοιξε το θέμα. Ήταν μια ευκαιρία να μάθουμε 4-5 πράγματα για αυτή τη μάρκα. Τελικά δεν θα μάθουμε.

Potis
01/09/2018, 21:48
2+ μήνες πριν, η cfmoto είχε 2 ταξινομήσεις. Μια από αυτές - λογικά - ήταν του ανθρώπου που άνοιξε το θέμα. Ήταν μια ευκαιρία να μάθουμε 4-5 πράγματα για αυτή τη μάρκα. Τελικά δεν θα μάθουμε.

Πρέπει να ενημερωνομαστε για όλες τις μάρκες. Με τέτοιες πρακτικές όμως σίγουρα δε πρόκειται να συμβεί αυτό. Πολύ κρίμα

sapila racing
02/09/2018, 10:47

Δηλαδή χάσαμε την ευκαιρία να μάθουμε για το μοντέλο αυτό από τον άνθρωπο που μας φλόμωσε στις ανακρίβειες και τις υπερβολές με το καλημέρα.
Ε δεν πειράζει! Οταν το παρει κι αλλος κόσμος θα μάθουμε απο κάποιον πιο φερέγγυο.

billy84
02/09/2018, 12:34

Mάθαμε όμως 5 πράγματα.

1)Η μηχανή αυτή είναι Κινέζικη, από τον κολοσσό CFMoto

2)Το μηχανάκι στρίβει σα R6, πάει σαν 400άρι και στοιχίζει όσο ένα crypton x παπί

3)Έχει ακτινικά φρένα, ανάποδα ψαλίδια, κοντέρ από άλλο πλανήτη, ποιότητα κατασκευής εφάμιλλη honda'

4)Πολύ ξυραφένιο και σταθερό και κυρίως μανιτζέβελο και πανάλαφρο.Σαν SS.

:bawl::bawl::bawl:

mia_zoi_kawa
08/09/2018, 00:17
Panavour συγχαρητήρια και από εμένα για το ωριμο σχόλιο σου. Ήμουν και εγώ πολύ απότομος μαζί του. Για την συγκεκριμένη μάρκα έχω δει καποια βίντεο στο you tube από δυτικούς που πήγαν στην Κίνα και νοίκιασαν η αγόρασαν μηχανή για να γυρίσουν την χώρα. Πρέπει να είναι από τους δυνατούς παίκτες στην αγορά τους.

basilis_k6
03/01/2019, 18:48
το ειδα σε μαυρο στο δρομο. πολύ ωραιο το ατιμο... ποσο κανει ειπαμε...?

Ζεύκας
03/01/2019, 19:14
πολύ ωραιο το ατιμο... ποσο κανει ειπαμε...?

εξι χιλιάδες πεντακόσιες τριάντα δύο μπανάνες

ptc
03/01/2019, 19:27
https://www.car.gr/19355084-cfmoto-250-nk-abs

2400, άστρωτο, τριών μηνών.

alexis72
03/01/2019, 22:48
ειδα ενα σήμερα στο δρόμο ,πολύ ομορφο ειναι απο κοντά

Potis
03/01/2019, 23:05
το ειδα σε μαυρο στο δρομο. πολύ ωραιο το ατιμο... ποσο κανει ειπαμε...?

Μήπως είδες εμένα φίλε; Χαχα Που το είδες ακριβώς; 3290!

basilis_k6
04/01/2019, 02:08
Μήπως είδες εμένα φίλε; Χαχα Που το είδες ακριβώς; 3290!

Σε πεζοδρομο στο αιγαλεω

Potis
04/01/2019, 08:28
Σε πεζοδρομο στο αιγαλεω

Ορθώς το υπέθεσα. Εγώ ήμουν!

TsoliasGR
06/01/2019, 13:26
Πιο αξιόπιστο έχω το wolf 250.Σκύλος....για κινέζικο και όχι μόνο.Βέβαια japan δεν είναι αλλά είναι πολύ τίμιο και αξιόπιστο.
Αλλά πέραν τουτου τα κινέζικα πάσχουν πολύ (ακόμα).Την έχουμε πατήσει αρκετά...Τι να πρωτοθυμηθώ...Τα δίκυκλα απο τα alexPak Που σκορπάγαν στα πρώτα 1500χλμ?Το JL 125R που είχα (Jinlun) και στις 13500 ήθελε σινεμπλόκ ψαλιδιού και πουλάγαν τα σινεμπλόκ μαζί με το ψαλίδι 130 ευρώ;Τα νερά που έβαλε στην πρώτη μεγάλη βροχή μέσα στο ντεπόζιτο και πήγαμε 3 μέρες συνεργείο;Τα πλαστικά στην μάσκα που σπάγαν κάθε 1000χλμ από τους κραδασμούς?Και όλα αυτά είναι γεγονότα.
Το Sym Magic 125r?12 φορές αντιπροσωπεία για βλάβες σε 14900χλμ και 6 μηνες απο την πρώτη έκδοση πινακίδας?.....
Νομίζω οτι καλά κάνουμε και είμαστε επιφυλακτικοί....όχι οτι δεν βελτιώνονται αλλά έχουν ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά τους...

sapila racing
06/01/2019, 13:31
Πιο αξιόπιστο έχω το wolf 250.Σκύλος....για κινέζικο και όχι μόνο.Βέβαια japan δεν είναι αλλά είναι πολύ τίμιο και αξιόπιστο.
Αλλά πέραν τουτου τα κινέζικα πάσχουν πολύ (ακόμα).Την έχουμε πατήσει αρκετά...Τι να πρωτοθυμηθώ...Τα δίκυκλα απο τα alexPak Που σκορπάγαν στα πρώτα 1500χλμ?Το JL 125R που είχα (Jinlun) και στις 13500 ήθελε σινεμπλόκ ψαλιδιού και πουλάγαν τα σινεμπλόκ μαζί με το ψαλίδι 130 ευρώ;Τα νερά που έβαλε στην πρώτη μεγάλη βροχή μέσα στο ντεπόζιτο και πήγαμε 3 μέρες συνεργείο;Τα πλαστικά στην μάσκα που σπάγαν κάθε 1000χλμ από τους κραδασμούς?Και όλα αυτά είναι γεγονότα.
Το Sym Magic 125r?12 φορές αντιπροσωπεία για βλάβες σε 14900χλμ και 6 μηνες απο την πρώτη έκδοση πινακίδας?.....
Νομίζω οτι καλά κάνουμε και είμαστε επιφυλακτικοί....όχι οτι δεν βελτιώνονται αλλά έχουν ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά τους...

Δεν βλέπω μεγάλη σχέση αυτών που γράφεις με το CF Moto.
Εσύ ο ίδιος λες πως ενα μοντέλο της SYM είναι θεός ενώ άλλο είναι πάτος.
Μέχρι να κάνει κάποιος χλμ με το CF απλά δεν ξέρουμε, σύντομα θα μάθουμε όμως.

Potis
06/01/2019, 20:26
Πάντα σε κάθε αγορά παίρνεις το ρίσκο ότι το εργαλείο σου μπορεί να βγάλει προβλήματα . Απλά στα κινέζικα αυξάνονται οι πιθανότητες . Όπως και να έχει μπορεί να βγει σκυλί, μπορεί όμως και να κλαιμε τα λεφτά μας που με τόσο κόπο βγαίνουν! Ο χρόνος θα δείξει...

mia_zoi_kawa
06/01/2019, 20:34
Όσο σφίγγουν τα λουριά στην κινεζική οικονομία τόσο περισσοτερο κοντά φτάνουμε στην εποχή που θα παράγονται ποιοτικά κινέζικα δίκυκλα.
Για όλους εμάς που ήμασταν μικροί ή αγέννητοι όταν οι Ιάπωνες εκτοπισαν την ευρωπαϊκή μοτοσυκλετοβιομηχανια ( και την κάνανε να μοιάζει μαγαζάκι ) ειναι τουλάχιστον ενδιαφέρον να παρακολουθούμε αυτήν την εξέλιξη ...
Θεωρώ ότι η συζήτηση που γίνεται για τις εξελίξεις στα διάφορα νήματα για τα διάφορα μοντέλα είναι αποσπασματική. Θα έπρεπε να υπήρχε section στο φόρουμ του τύπου made in india /china για ποιο ολοκληρωμένη ενημέρωση.

panavour
06/01/2019, 21:54
ενα ΚΤΜ που φτιαχνεται στην ινδια με μεροκαματο 1/10 του αυστριακου γιατι κανει τοσο??ας υποθεσουμε -και μαλλον ετσι θα ειναι-οτι εχει τα ιδια μεταλλα,τα ιδια πλαστικα με αυτο που φτιαχνεται στην Αυστρια,καθως και τον ιδιο ελεγχο παραγωγης.και παλι δεν θαπρεπε να ειναι σημαντικα φθηνοτερο??η ιδια ερωτηση και για τις μπεμπες που φτιαχνονται στην κινα.

Anritsu
07/01/2019, 18:55
ενα ΚΤΜ που φτιαχνεται στην ινδια με μεροκαματο 1/10 του αυστριακου γιατι κανει τοσο??ας υποθεσουμε -και μαλλον ετσι θα ειναι-οτι εχει τα ιδια μεταλλα,τα ιδια πλαστικα με αυτο που φτιαχνεται στην Αυστρια,καθως και τον ιδιο ελεγχο παραγωγης.και παλι δεν θαπρεπε να ειναι σημαντικα φθηνοτερο??η ιδια ερωτηση και για τις μπεμπες που φτιαχνονται στην κινα.

Οχι δα .
Η προφανής απάντηση είναι πως πέρα απο τα εργατικά που δεν ξέρω τι ποσοστό της τελικής τιμής καταλαμβάνουν , υλικά και προδιαγραφές είναι ίδια . Άσε που για μεταφορά και εκτελωνισμούς ίσως να βγαίνει πιο ακριβά απο Ινδίες . Ε και από το αυξημένο περιθώριο κέρδους θα πάει 85 % σε κέρδη για του μετόχους και ενα 15% off για τον αγοραστή . Συνεπώς θα πάρεις το ίδιο θεωρητικά μηχανάκι με μία τιμή 10με 15 % το πολύ off με το να ήταν εδώ παραγόμενο . Τουλάχιστον έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα . Πέρα απο τις θεωρίες πάντως , είδατε τον ινδοκινεζίκο παράγοντα να επηρεάζει θετικά τις τιμές των γιαπωνέζικων (ας πούμε) στην Ελλάδα . Δεν ιδρώνουν οι άνθρωποι ....

karellen
07/01/2019, 19:38
ενα ΚΤΜ που φτιαχνεται στην ινδια με μεροκαματο 1/10 του αυστριακου γιατι κανει τοσο??.
Για να μπαλωσουν άλλες τρύπες.

TsoliasGR
09/01/2019, 19:03
Απλά λέω ότι είμαστε επιφυλακτικοι.
Αλλα είναι καλά αλλα όχι.

siphanto
23/01/2019, 09:52
Καλημέρα και από μένα
Τελικα μια συζήτηση που ξεκίνησε απο εναν άνθρωπο για ενα συγκεκριμενο μοντελο που αγορασε ,εχει καταληξει να συζητιέται και να υπαρχει αντιπαραθεση για το πόσο καλα ειναι τα κινεζικα ή οχι. Θα μάθουμε τελικα αν το NK του βγηκε καλο η οχι? Αυτο ηταν και το θέμα που ξεκινησε αυτή η συζητηση αλλωστε. Ειναι ακομα στη συζητηση το παιδι αυτο να μας πει εντυπώσεις μεχρι και σημερα μετα απο τα χιλιόμετρα που εχει κανει?

ptc
23/01/2019, 09:58
Αδερφέ το μηχανάκι δεν έχει ούτε χρόνο που βγήκε στην αγορά. Πώς ακριβώς περιμένεις να μάθεις αν βγήκε καλό; Δηλαδή αν σου πει κάποιος ότι το έχω μισό χρόνο, έκανα 3000χλμ και δεν έχει ανατιναχτεί ακόμα εσύ είσαι καλυμμένος; Θα πεις πως βγήκε καλό;

siphanto
23/01/2019, 12:59
Ακριβώς γι αυτό. Επειδη είναι καινούργιο ακόμα , καθε αναφορα, εντύπωση,σχολιο για την οδηγικη συμπεριφορά ενος νεου moto ειναι καλυτερο απο το καθόλου και απαραιτητη για καποιους ισως υποψήφιους αγοραστές. Ενα ακομα test ride που ομως ισως ειναι πιο ακριβές απο τα υπόλοιπα των ειδικών οταν τα κανουν και μας τα παρουσιάζουν επισημα μιας και οποιοδηποτε μειονεκτημα- κακή εντύπωση απο το μηχανακι ισως και να μη το μαθουμε ποτε για ευνόητους λογους. Θα περιμένουμε λοιπον.
Ευχαριστω.

Potis
04/02/2019, 10:41
Μέτρησα την κατανάλωση από το cf nk 250 που έχω πάρει και είναι στα 3,5 λ /100 χιλιόμετρα. Σε 200 χιλιόμετρα θα έχω κάνει τα πρώτα 1000 χιλιόμετρα και θα πάω και για την αλλαγή λαδιων. Μπας και το ανοίξουμε λίγο να δούμε πως πάει μετά τα 70 χιλιόμετρα.

Μανολης67
17/02/2019, 18:29
Μέτρησα την κατανάλωση από το cf nk 250 που έχω πάρει και είναι στα 3,5 λ /100 χιλιόμετρα. Σε 200 χιλιόμετρα θα έχω κάνει τα πρώτα 1000 χιλιόμετρα και θα πάω και για την αλλαγή λαδιων. Μπας και το ανοίξουμε λίγο να δούμε πως πάει μετά τα 70 χιλιόμετρα.

Μπηκα τυχαια στο θεμα για να δω τι παιζει με το μηχανάκι και αντι για αυτό ειδα Γεωστρατηγικες αναλυσεις Κινας-Ιαπωνιας απο κατοικους μιας χωρας που δεν παραγει ουτε ζαντα,,
Λοιπον φιλε ευχομαι καλα και αξεχαστα χιλιομετρα,που σιγουρα θα ειναι γιατι τα χιλ στο πρωτο μηχανάκι ειναι παντα τετοια!
Σου μιλώ εγω που στα 12 μου το πρωτο μου μηχανακι ηταν ενα 3ταχυτο Garelli και τωρα στα 52 ευχαρίστως άλλαζα εκεινα τα χρονια με τα σημερινα Βετερανικα...

Υ.Γ τα σχόλια μου θυμιζουν τα παιδικα μου χρονια, το 1977 με μια βεσπα Bajaj του πατερα μου, που ενας γειτονας μας κοροιδευε γιατι δεν ηταν Βεσπα οριτζιναλ οπως η δικη του..με τις επισκεψεις στα συνεργεια 3 προς ενα μαντεψτε...

403840

Potis
18/02/2019, 10:35
Σας ευχαριστώ κΜανωλη. Τώρα πάω για το πρώτο σέρβις μέσα στην εβδομάδα( Θεού και καιρού θελοντος). Είναι η αλήθεια πως περιμένω το καλοκαίρι πως και πως για αναβυσο, σχοινια μπανακια κτλ. Βεσπα ήταν και το όχημα το πατέρα μου πριν το c50. Η Bajaj στην Ινδία είναι σαν να λέμε εδώ στην Ελλάδα XT, vstrom, tdm... Όλα θέμα νοοτροπίας είναι! Ερώτηση: την φωτογραφία πως την ανεβάσετε γιατί θέλω να ανεβάσω και γω τη μότο μου;

katsar
18/02/2019, 11:00
@Μανολης67
Και εσύ συγκρίνεις κατοίκους μιας χώρας που δεν παράγει ζάντα αλλά καβαλάνε made in Japan με κατοίκους χώρας που παράγει αεροπλάνα αλλά οδηγάνε αυτοκίνητα χωρίς αερόσακους με 0 αστέρια ασφάλειας.
Δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αυτό για την ποιότητα της μοτοσυκλέτας αλλά ο Ινδός και ο Μπαγκλαντέζος δεν είναι και ο απαιτητικός αγοραστής.ΠΑΝΤΑ κάποιος λόγος υπάρχει που ένα προιόν κοστίζει Χ χρήματα παραπάνω και δεν είναι μόνο τα εργατικά ή το αυτοκόλλητο.
Για να μπω και οντοπικ,είδα ένα στον δρόμο και όντος είναι όμορφο.(Bajaj είναι χτ και βστρομ :uplate: )

Potis
19/02/2019, 07:37
Katsar εννοώ πως τα XT και τα vstrom τα βλέπεις τόσο συχνά στην Ελλάδα όσο συχνά βλέπεις στην Ινδία τα Bajaj. Στον αριθμό των πωλήσεων αναφερόμουν δηλαδή....

Μανολης67
19/02/2019, 13:57
Σας ευχαριστώ κΜανωλη. Τώρα πάω για το πρώτο σέρβις μέσα στην εβδομάδα( Θεού και καιρού θελοντος). Είναι η αλήθεια πως περιμένω το καλοκαίρι πως και πως για αναβυσο, σχοινια μπανακια κτλ. Βεσπα ήταν και το όχημα το πατέρα μου πριν το c50. Η Bajaj στην Ινδία είναι σαν να λέμε εδώ στην Ελλάδα XT, vstrom, tdm... Όλα θέμα νοοτροπίας είναι! Ερώτηση: την φωτογραφία πως την ανεβάσετε γιατί θέλω να ανεβάσω και γω τη μότο μου;

Καλε βουτιές φιλε μου!
Φωτογραφιες με περιορισμό στα ΜΒ ανεβαζεις κανοντας κλικ στο 3 εικονιδιο απο δεξια στο (μενου επεργασια μυνηματος) insert image αφου το κλικαρεις εμφανιζετια υπομενου επιλογη αρχειου= απο υπολογιστη, επιλεγεις φωτογραφια πχ απο επιφανεια εργασιας του υπολογιστη σου και συνεχεια κλικ ανεβασμα αρχειου,

Μανολης67
19/02/2019, 14:01
Χθες, 11:00 #140
katsar Ο/Η katsar είναι αποσυνδεδεμένος/η
@Μανολης67
Και εσύ συγκρίνεις κατοίκους μιας χώρας που δεν παράγει ζάντα αλλά καβαλάνε made in Japan με κατοίκους χώρας που παράγει αεροπλάνα αλλά οδηγάνε αυτοκίνητα χωρίς αερόσακους με 0 αστέρια ασφάλειας.

Συγκρινω νοοτροπιες.....
τελος παντων ..
Ας ειμαστε ευχαριστημενοι και ας ευγνωμονούμε την Θεα Τυχη που γεννηθηκαμε στην πιο ομορφη και πλουσια χωρα του κοσμου και ας αφησουμε του Ινδους και Κινεζους να παραγουν τα made in japan μηχανακια για να τα καβαλαμε εμεις!

katsar
19/02/2019, 14:25
Το θέμα έχει πολυσυζητηθεί και δεν είναι κόντρα με κάποιον φυσικά.Απλά στο φτωχό μυαλό μου το να συγκρίνει κάποιος μοντέλο και εταιρία που φτιάχνεται για τον φτωχό ινδό-κινέζο μοτοσυκλετιστή ο οποίος αν μπορούσε θα αγόραζε Μτ03 που κοστίζει τα διπλάσια είναι λίγο άκυρο.Άποψη μου.Κατά τα άλλα συμφωνώ.
Ο ''φραγκάτος'' ινδοκινέζος θα αγοράσει yamaha honda κτλ.

Marinos
05/03/2019, 23:14
Καλησπέρα, έχεις νέα από το σέρβις γτ ενδιαφέρομαι να την πάρω και φοβάμαι λίγο τι μοτέρ θα βγει κτλ

Potis
06/03/2019, 07:52
Καλησπέρα, έχεις νέα από το σέρβις γτ ενδιαφέρομαι να την πάρω και φοβάμαι λίγο τι μοτέρ θα βγει κτλ

Το πρώτο σέρβις που έκανα πριν λίγες μέρες ήταν 25 ευρώ.

Marinos
06/03/2019, 13:24
Όλα κομπλέ δηλαδή με το μοτέρ κτλ? Είδατε κάτι?

TsoliasGR
06/03/2019, 13:38

Δε μας λες και τι εργασιες σου εκανε στα 25 ευρω;Διοτι φαντάζομαι μονο λάδια θα σου αλλαξε...

Potis
07/03/2019, 06:13
Όλα κομπλέ δηλαδή με το μοτέρ κτλ? Είδατε κάτι?

Δεν είδε κάτι ο μηχανικός φίλε μου. Τώρα θα πάω σε 3000 χιλιόμετρα πάλι.

Potis
07/03/2019, 06:14
Δε μας λες και τι εργασιες σου εκανε στα 25 ευρω;Διοτι φαντάζομαι μονο λάδια θα σου αλλαξε...

Ναι

nikosmec
07/03/2019, 08:56
Είναι υπερβολικά λίγα τα 25 € για σέρβις, τόσο λίγα που για μένα τουλάχιστον είναι κακό. Πολύ θα ήθελα να δω τις εργασίες συντήρησης και ελέγχων του πρώτου σέρβις που περιγράφει το εργοστάσιο. Για να εξηγήσω εγώ τουλάχιστον όταν κάνω σέρβις μόνος μου στην μηχανή μου ελέγχω τα βασικά εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας, ροπές σύσφιξης στις βίδες που κρατάνε ζωτικά εξαρτήματα κλπ. Αν το πήγαινα να μου το κάνει κάποιος άλλος σίγουρα θα ήθελα να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι και όχι απλά να αλλαχτούν μόνο τα λάδια και σίγουρα αυτή η εργασία δεν κάνει μόνο 25€.

TsoliasGR
07/03/2019, 10:34
Ναι

Kαλά...δεν μου λες το χαρτάκι που σου δωσανε για συντηρηση τι λεει για τα πρωτα 1000χλμ;Βαλβιδες;Συσφιξη βιδων;Επειδή επαθα και εμαθα...Και που σαι...Άμα σου πει δεν ακουω τις βαλβιδες πές του...μαστορα...αμα τις ακούσεις θα ναι πολύ αργα...
Πρώτα 1000χλμ είναι πρεπει να πατησουν σωστά στα ποτηρακια....
Και να πάς να δεις τι έχει περάσει ηλεκτρονικά στο βιβλιο σερβις...Να στο δωσει τυπωμενο...Μην βρεθεις προ εκπληξεως αργοτερα αδερφε....
Υ.Γ. Γαμω τα εξουσιοδοτημενα ρε...και τους καραγκιοζηδες που το παιζουν "κάθετες μονάδες" αλλα ευθυνη 0....

Potis
08/03/2019, 15:25
Τώρα το είδα στο book service λέει και συσφιξη έλεγχος λάδια.

Potis
22/03/2019, 16:36
404590404591404592404593404594404595404596404597404598 Bολτάροντας με το cf nk250!!!!!!!

DRAKONET
22/03/2019, 19:11
κουκλα.....

fatsas35
22/03/2019, 20:55
Τα σπάει το μηχανάκι!!!

Potis
23/03/2019, 12:01
Ανοίγει και το γκάζι πιο πολύ όσο περνάνε τα χιλιόμετρα το πιπινι!! Σας ευχαριστώ παιδιά!!!

Akalestos
23/03/2019, 18:42
Ανοίγει και το γκάζι πιο πολύ όσο περνάνε τα χιλιόμετρα το πιπινι!! Σας ευχαριστώ παιδιά!!!

@Potis φιλε πρεπει να μενουμε αν οχι στην ιδια περιοχη τοτε πολυ κοντα εχω την υποψια..

Potis
23/03/2019, 21:20
@Potis φιλε πρεπει να μενουμε αν οχι στην ιδια περιοχη τοτε πολυ κοντα εχω την υποψια..

Που το είδες το πιπινι;

Akalestos
24/03/2019, 14:36
Που το είδες το πιπινι;

Ειχα διαβασει ενα ποστ σου που λεγες περι Αιγαλεω... εγω μενω λιγο πιο πανω

Potis
24/03/2019, 23:14
Ειχα διαβασει ενα ποστ σου που λεγες περι Αιγαλεω... εγω μενω λιγο πιο πανω

Κατάλαβα.. Δε μένω Αιγάλεω.. αλλά βγαίνω πολύ εκεί!!!!!

DRAKONET
25/03/2019, 00:18
Κατάλαβα.. Δε μένω Αιγάλεω.. αλλά βγαίνω πολύ εκεί!!!!!

βρηκαμε που παει και...''ξεδιψαει''...:lol:

Potis
25/03/2019, 08:39
βρηκαμε που παει και...''ξεδιψαει''...:lol:

φίλε drakonet με πιάσατε!! :-D

bugara
26/04/2019, 17:37
Κανενα νεο απο ιδιοκτητες;;

Potis
27/04/2019, 01:00
Κανενα νεο απο ιδιοκτητες;;

Έλα φίλε το έχω εδώ και λίγο καιρό το Cf moto 250 nk.

BLiTzER
27/04/2019, 01:05
Έλα φίλε το έχω εδώ και λίγο καιρό το Cf moto 250 nk.

Βοήθησες.

Potis
27/04/2019, 11:22
Βοήθησες.

Τι θέλει να μάθει να με ρωτήσει οποιος θέλει.. Ρώτησε αόριστα και απάντησα αντίστοιχα..Εσύ Blitzer το Mt 7 έχεις;

taisteal
27/04/2019, 13:23
Τι θέλει να μάθει να με ρωτήσει οποιος θέλει.. Ρώτησε αόριστα και απάντησα αντίστοιχα..Εσύ Blitzer το Mt 7 έχεις;

Ναι αυτό έχει σε έκδοση ST

:D

bulmont
27/04/2019, 14:08
Ναι αυτό έχει σε έκδοση ST.....τετράπορτο

:D

:bawl:

BLiTzER
27/04/2019, 14:46

Αυτό που είπε ο τάιστιλ. Το πούλησα το ΜΤ, είναι επικίνδυνα τα μηχανάκια.

Απλά είχε πλάκα η απάντησή σου, γιατί προφανώς ήθελε να μάθει κάτι για το μηχανάκι και δεν του έδωσες τίποτα.

Potis
27/04/2019, 15:42
Αυτό που είπε ο τάιστιλ. Το πούλησα το ΜΤ, είναι επικίνδυνα τ

Απλά είχε πλάκα η απάντησή σου, γιατί προφανώς ήθελε να μάθει κάτι για το μηχανάκι και δεν του έδωσες τίποτα.
Οποιος θέλει ότι θέλει εδώ είμαστε για το nk 250.

Potis
27/04/2019, 16:17
Οποιος θέλει ότι θέλει εδώ είμαστε για το nk 250.

Γιατί είναι επικίνδυνο;

Nostradamus
27/04/2019, 17:24
Έχεις δει το split? Ωραίο ταινιακι.. :lol:

Potis
27/04/2019, 17:40
Έχεις δει το split? Ωραίο ταινιακι.. :lol:

Όχι δεν το έχω δει

BLiTzER
27/04/2019, 17:52
Όχι δεν το έχω δει

Ο πρωταγωνιστής έχει ένα CF και κάνει review σε ένα σημείο. Δες το.

Potis
27/04/2019, 20:49
Ο πρωταγωνιστής έχει ένα CF και κάνει review σε ένα σημείο. Δες το.

Εννοείται πως θα το δω!!

Marinos
20/05/2019, 12:05
Αδερφέ για πες εντυπώσεις για μοτέρ κτλ. Γτ ενδιαφέρομαι και το έχω λιγο άγχος το μοτέρ. Έχεις δει τίποτα περίεργο μέχρι στιγμής? Ξέρω είναι νωρίς για εικόνα αλλά μπας και έχει προκύψει τίποτα.

Potis
20/05/2019, 14:55
[QUOTE=Marinos;2993829]Αδερφέ για πες εντυπώσεις για μοτέρ κτλ. Γτ ενδιαφέρομαι και το έχω λιγο άγχος το μοτέρ. Έχεις δει τίποτα περίεργο μέχρι στιγμής? Ξέρω είναι νωρίς για εικόνα αλλά μπας και έχει προκύψει τίποτα.[/QU. Όχι φίλε μου. Προς το παρόν έχω κάνει 2300 χιλιόμετρα. Δεν έχω δει κάτι περίεργο.

THRESH
20/05/2019, 19:00
Σκουριές σε βίδες ?

Potis
21/05/2019, 08:10
Σκουριές σε βίδες ?

Όχι

mikeall
15/06/2019, 12:49
@Potis ειμαι κοντα στα 2μετρα θα με βολεβει το cf 250 nm , στην οδηγηση;

mikeall
15/06/2019, 12:51
nk*

Potis
16/06/2019, 23:14
@Potis ειμαι κοντα στα 2μετρα θα με βολεβει το cf 250 nm , στην οδηγηση;

Φίλε μου κανένα Street δε θα σε βολέψει! Δες κάποιο on - of adventure από τα μικρά τύπου benelli trk 250, Daytona t310, klx κτλ. Εσένα θεωρώ ότι θα λυγιζουν πολύ τα πόδια σου.. Για να είσαι σίγουρος κλείσε ένα test drive στην kawasaki να το ελέγξεις από κοντά. Εγώ εκεί έπαθα ⚡ έρωτα μαζί του.

jawaforever
17/06/2019, 08:50
Χθες ενώ έκανα τη γυμναστική μου με το ποδήλατο, 70 χλμ έγραψε το κοντέρ, πέτυχα ένα cf250 (νομίζω ότι δεν υπάρχει 125 ακόμα, ε;) στην Κουμουνδουρου. Ρώτησα και το παλικάρι που το οδηγούσε αν ήταν ευχαριστημένος και πόσα χλμ είχε. Η απάντηση ήταν ότι θετική στο πρώτο και περίπου 9.000χλμ στο δεύτερο (ελπίζω να είναι κάποιος που διαβάζει παρακολουθεί το φορούμ).

Εγώ 2 παρατηρήσεις έχω.
Α) από πίσω φαίνεται πολύ μικρό, στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιο 125.
Β) ο ήχος του δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν θύμιζε μηχανάκι.

Επίσης στα γρήγορα που ρώτησα, η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για αξιόπιστο μηχανάκι.

mikeall
17/06/2019, 08:57
Φίλε μου κανένα Street δε θα σε βολέψει! Δες κάποιο on - of adventure από τα μικρά τύπου benelli trk 250, Daytona t310, klx κτλ. Εσένα θεωρώ ότι θα λυγιζουν πολύ τα πόδια σου.. Για να είσαι σίγουρος κλείσε ένα test drive στην kawasaki να το ελέγξεις από κοντά. Εγώ εκεί έπαθα ⚡ έρωτα μαζί του.

ωραιος..

mikeall
17/06/2019, 08:59
δευτερο ατομο στα 80kg λες να τον βολεβει η πισω σελα;

Potis
17/06/2019, 09:32
δευτερο ατομο στα 80kg λες να τον βολεβει η πισω σελα;

Για λίγα λεπτά και γρήγορες μετακινήσεις ναι. Ο συνεπιβατης δεν κάθεται καλά φίλε μου. Είναι κάπως στον αέρα. Δεν έχει χερουλια πίσω για να κρατιέται επομένως μοναδικό στήριγμα είναι ο οδηγός. Μια φορά ανέβασα κοπέλα 60κιλά. Απόλαυση. Δεν ένιωθα κάτι. Μια άλλη φορά ανέβασα ένα φίλο 90 κιλά. Ούτε αυτός βολευοταν ούτε όμως και γω στην οδήγηση καθώς με πιεζε. Νομίζω και στο cf δεν άρεσε η βόλτα αυτή...

Potis
17/06/2019, 09:46
Χθες ενώ έκανα τη γυμναστική μου με το ποδήλατο, 70 χλμ έγραψε το κοντέρ, πέτυχα ένα cf250 (νομίζω ότι δεν υπάρχει 125 ακόμα, ε;) στην Κουμουνδουρου. Ρώτησα και το παλικάρι που το οδηγούσε αν ήταν ευχαριστημένος και πόσα χλμ είχε. Η απάντηση ήταν ότι θετική στο πρώτο και περίπου 9.000χλμ στο δεύτερο (ελπίζω να είναι κάποιος που διαβάζει παρακολουθεί το φορούμ).

Εγώ 2 παρατηρήσεις έχω.
Α) από πίσω φαίνεται πολύ μικρό, στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιο 125.
Β) ο ήχος του δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν θύμιζε μηχανάκι.

Επίσης στα γρήγορα που ρώτησα, η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για αξιόπιστο μηχανάκι.

Ισχύει ότι φαίνεται για 125 φίλε. Όσον αφορά τον ήχο είναι σχετικά αθόρυβο, δεν ακούγεται. Τώρα με 9000 χιλιάδες χμετρα είναι κάπως ριψοκινδυνο να μιλάμε για αξιοπιστία διότι είναι ακόμη νωρίς, αν δεν πάει 20000-30000 χιλιόμετρα.....

jawaforever
17/06/2019, 16:50
Ισχύει ότι φαίνεται για 125 φίλε. Όσον αφορά τον ήχο είναι σχετικά αθόρυβο, δεν ακούγεται. Τώρα με 9000 χιλιάδες χμετρα είναι κάπως ριψοκινδυνο να μιλάμε για αξιοπιστία διότι είναι ακόμη νωρίς, αν δεν πάει 20000-30000 χιλιόμετρα.....

Αξιόπιστο μέχρι τώρα υποθέτω πως εννοούσε το παλικάρι.
Μέχρι τα 9.000 χλμ που έχει κάνει.
Εννοείται πως τα χλμ αυτά είναι επιεικώς γελοία για να κριθεί αν είναι αξιόπιστο.

Πάντως ο ήχος θύμιζε και αυτός μικρότερο μηχανάκι. Και ένα πράγμα ρε γμτ, λες και βούιζε το σασμάν έκανε... Ένα διαρκές βουητό, τπτ άλλο.

Potis
19/06/2019, 15:31
Λοιπόν το Σαββατοκύριακο που πέρασε έκανα και τα πρώτο μακρινα μπανια με το cfaki 250 nk. Νέα Σμύρνη - Μαραθώνας- Πειραιάς- Ανάβυσσος - Πειραιάς με μόλις 10 ευρώ πηγαίνοντας ήρεμα . Προχθές την Δευτέρα είδα στο ύψος της Γλυφάδας έξω από το baroon ένα ολόιδιο αδερφάκι στο φανάρι..Αντε καλό καλοκαίρι να έχουμε!

Potis
16/08/2022, 02:35
Καλησπέρα στην ομάδα!! Έπειτα από 3 χρόνια και 8 μήνες με το cf 250 nk φτάσαμε τα 40.000 χιλιόμετρα. Απροβληματιστο το μικρό μέχρι τώρα. Μόνο τα αναλώσιμα αλλάζω. Ίσως σιγά σιγά να πω ότι θα μπορούσα να το προτείνω πλέον σε μελλοντικούς αγοραστές.

Bowleno
16/08/2022, 07:40
Καλησπέρα στην ομάδα!! Έπειτα από 3 χρόνια και 8 μήνες με το cf 250 nk φτάσαμε τα 40.000 χιλιόμετρα. Απροβληματιστο το μικρό μέχρι τώρα. Μόνο τα αναλώσιμα αλλάζω. Ίσως σιγά σιγά να πω ότι θα μπορούσα να το προτείνω πλέον σε μελλοντικούς αγοραστές.

Καλημέρα, με το καλό να τα κάνεις 100 Χιλ. Γράψε και την κατανάλωση που έχει άλλα όχι σε στυλ "με 10 ευρώ πήγα εδώ και εκεί" :lol: δεν βγάζει πουθενά. Γέμισε το, κάνε 200 η 300 χλμ. (Ανάλογα την αυτονομία που παρέχει το ντεπόζιτο) στις διαδρομές που συνήθως κάνεις, ξαναγεμίζεις και μας λες πόσα λίτρα πήρε. Καλό είναι να το κάνεις σε βενζινάδικο που εμπιστεύεσαι.
Το δικό μου voge, π.χ. το γεμίζω πάντα κάθε 300 χλμ. Και παίρνει από 10,5 λίτρα έως 11,5 στάνταρ. Η διαφορά οφείλεται στο ότι υπάρχουν μέρες που το κυνηγάω :D και μέρες που πάω "κοιμισμένος".... Γενικά δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στα 3,5L/100

basilis_k6
16/08/2022, 18:32
Καλημέρα, με το καλό να τα κάνεις 100 Χιλ. Γράψε και την κατανάλωση που έχει άλλα όχι σε στυλ "με 10 ευρώ πήγα εδώ και εκεί" :lol: δεν βγάζει πουθενά. Γέμισε το, κάνε 200 η 300 χλμ. (Ανάλογα την αυτονομία που παρέχει το ντεπόζιτο) στις διαδρομές που συνήθως κάνεις, ξαναγεμίζεις και μας λες πόσα λίτρα πήρε. Καλό είναι να το κάνεις σε βενζινάδικο που εμπιστεύεσαι.
Το δικό μου voge, π.χ. το γεμίζω πάντα κάθε 300 χλμ. Και παίρνει από 10,5 λίτρα έως 11,5 στάνταρ. Η διαφορά οφείλεται στο ότι υπάρχουν μέρες που το κυνηγάω :D και μέρες που πάω "κοιμισμένος".... Γενικά δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στα 3,5L/100

Με δεκα ευρώ βγαζω μια βδομάδα!
:lol:

Bowleno
16/08/2022, 19:43
Με δεκα ευρώ βγαζω μια βδομάδα!

:moutza::moutza: πάει ο καφές:cry:

Potis
17/08/2022, 06:20
3 λίτρα με 3, 5 λίτρα έχω καταναλώση.Εκει κυμαίνεται αδερφέ.Σε ευχαριστώ πολύ!!! Εσύ πιο Βόγκε έχεις?

Bowleno
17/08/2022, 06:56
3 λίτρα με 3, 5 λίτρα έχω καταναλώση.Εκει κυμαίνεται αδερφέ.Σε ευχαριστώ πολύ!!! Εσύ πιο Βόγκε έχεις?

Περιφέρεται βοτζ... Το βογκ είναι οίκος μόδας :D

Το ΑC 300

Potis
17/08/2022, 09:00
Χχαχα οκ.

Potis
17/08/2022, 09:03
Αδερφέ το μηχανάκι σου πως είναι για δεύτερο άτομο. Κάθεται άνετα;

Bowleno
17/08/2022, 09:45
Αδερφέ το μηχανάκι σου πως είναι για δεύτερο άτομο. Κάθεται άνετα;

Όσοι έχουν κάτσει λένε ότι μια χαρά βολεύονται, εγώ δεν το έχω δοκιμάσει :D