View Full Version : Απορία για βαλίτσα top case
Στις βόλτες και στα ταξίδια μου χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια μια πλαστική givi topcase και είμαι πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά την συμπεριφορά της μοτοσυκλέττας. Εδώ και λίγο καιρό μου έχει μπει ο διάολος, επειδή την έχω βαρεθεί οπτικά και μόνο και επειδή μου αρέσουν οι μεταλικές να το ψάξω λίγο. Εχω την εντύπωση όμως ότι το σχήμα τους (τετραγωνισμένο) ειδικά αυτές που χωράνει 2 κράνη και είναι 58 λτ και που με ενδιαφέρουν, δεν φαίνεται να βοηθά την συμπεριφορά της μηχανής, Εχει δοκιμάσει κάποιος τέτοια βαλίτσα και ποιές είναι οι εντυπώσεις; Να κάτσω στ' αυγά μου ή όχι; Kαι για να προλάβω μερικούς, δεν είναι βαρΚαντέρο, έχω αλλάξει ελατήρια μπροστά και αμορτισέρ πίσω wp.
caesarsk
22/06/2018, 17:40
Χρησιμοποιώ καθημερινά την βαλίτσα μέσα στην πόλη για να έχω ασφαλισμένο ότι κουβαλώ στην δουλειά, και να βάζω μέσα κράνος/μπουφάν πριν το ραντεβού, αλλά ποτέ στο ταξίδι. Ακόμη και ταξίδι με την γυναίκα μου δικάβαλο, δυο πλαϊνες και ένα σάκο κάθετα πάνω για το ταξίδι. Οποιαδήποτε βαλίτσα επηρεάζει την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στον δρόμο
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/06/2018, 18:22
Στις βόλτες και στα ταξίδια μου χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια μια πλαστική givi topcase και είμαι πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά την συμπεριφορά της μοτοσυκλέττας. Εδώ και λίγο καιρό μου έχει μπει ο διάολος, επειδή την έχω βαρεθεί οπτικά και μόνο και επειδή μου αρέσουν οι μεταλικές να το ψάξω λίγο. Εχω την εντύπωση όμως ότι το σχήμα τους (τετραγωνισμένο) ειδικά αυτές που χωράνει 2 κράνη και είναι 58 λτ και που με ενδιαφέρουν, δεν φαίνεται να βοηθά την συμπεριφορά της μηχανής, Εχει δοκιμάσει κάποιος τέτοια βαλίτσα και ποιές είναι οι εντυπώσεις; Να κάτσω στ' αυγά μου ή όχι; Kαι για να προλάβω μερικούς, δεν είναι βαρΚαντέρο, έχω αλλάξει ελατήρια μπροστά και αμορτισέρ πίσω wp.
Δεν νομιζω να την επηρεασει παραπανω αποτι αυτη που φορας τωρα.
Εξαρτάτε με πόσα θες να πηγαίνεις.
Βαλίτσα με βαλίτσα, λίτρα και σχήμα διαφοροποιούν πολύ την κατάσταση σε συνδυασμό με την αεροδυναμική της μηχανής σου.
Πάρε απόψεις από κατόχους που έχουν την ίδια μηχανή με εσένα ακριβώς.
Για παράδειγμα εγώ έχω μια 52αρα τετράγωνη σε DL650 και με επηρεάζει από 130 χλμ. και πάνω και όταν είμαι μονός, διπλός και μονός μέχρι τα 130 καθόλου. Η ίδια πάνω σε NC750X το κουνούσε από τα 80 χλμ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στα ταξίδια την έχω άδεια για να βάζω κράνη κ κανένα μικρό τσαντάκι ή κάτι επιπλέον που θα προκύψει. Μιλάμε για χλμ ταξιδιού 120-160.
patsavour
23/06/2018, 09:10
αμα αυτη σε ικανοποιει στην αεροδυναμικη κατσε στ αυγα σου.μια αλλη - ακομα και σχεδον ιδια να ειναι-μπορει να κουναει.καμμια δεν ειναι ιδια με την αλλη,η βαλιτσα σχεδον παντα ειναι λαχειο.οι δε τετραγωνες λογω διαφορετικης αεροδυναμικης- και κακης θα ελεγα λογω σχηματος- μαλλον θα ειναι χειροτερες:)
andreastwin
23/06/2018, 11:22
αμα αυτη σε ικανοποιει στην αεροδυναμικη κατσε στ αυγα σου.μια αλλη - ακομα και σχεδον ιδια να ειναι-μπορει να κουναει.καμμια δεν ειναι ιδια με την αλλη,η βαλιτσα σχεδον παντα ειναι λαχειο.οι δε τετραγωνες λογω διαφορετικης αεροδυναμικης- και κακης θα ελεγα λογω σχηματος- μαλλον θα ειναι χειροτερες:)
το αυτο και απο εμενα. αν την εχει βαρεθει, περασε την με γαλακτωμα σιλικονης να γινει καινουργια.
TONYBANDIT
24/06/2018, 13:23
Εξαρταται και απο ποσο κοντα στην ουρα ειναι η σχαρα ,στο bandit πχ που απεχουν σχεδον 10 ποντους,μετα τα 160 κουναει λιγο το τιμονι ,στα 200 θελει 2 χερια σφιχτα.Ολα αυτα μονος.Με συνεπιβατη εχω παει 260 χωρις θεμα.Γενικως βαλιτσα χωρις συνεπιβατη το κουνημα ειναι σιγουρο.Βεβαια η givi για να εχει το κεφαλι της ησυχο λεει με βαλιτσα μεγιστη ταχυτητα 130 και καθαρισε.
anavatis19
26/06/2018, 00:55
Kawasaki versys 2016...βαλιτσα givi V47 και τωρα 52 trekker. To μηχανακι ειναι ακλονητο μεχρι τα 196 που εχει τελικη με δικαβαλο μαλιστα που ημουν σε επιστροφη απο ταξιδι και σε ολο το ευρος των χιλιομετρων. Τυχη? Καλη αεροδυναμικη? Δεν ξερω...Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα. Προβλημα ισως αντιμετωπιζα θεωρω αν δεν εχω σταθεροποιησει οτι εχω μεσα και σε καθε στροφη ριχνει χαστουκια στιν μπαγκαζιερα απο μεσα και χανει το κεντρο βαρους.