Σύνδεση

View Full Version : Πίσω φρένο XT600E

ΤάκηςΜπ
28/06/2018, 15:56
Καλησπέρα,από τότε που πήρα το xt με ενοχλεί απίστευτα το πίσω φρένο.Με καινούργια τακάκια,δισκόπλακα με αρκετό ψωμί ακόμα,υγρά καινούργια και εξαερωμένα σωστά,ρυθμισμένο λεβιέ και το φρένο λειτουργεί κακά προς μέτρια για 2 φρεναρίσματα αφού έχουν ζεσταθεί τα φρένα μέχρι να υπερθερμανθούν.Δεν έχω πολλές απαιτήσεις από το μαμά φρένο,το γνώριζα πριν αγοράσω το μηχανάκι ότι είναι πολύ κακό.

Στο θέμα μας τώρα:κοιτώντας σε αγγελίες πριν κάτι μήνες(πριν πάρω το δικό μου) είχα πετύχει ένα ίδιο xt με πίσω σύστημα φρένου από cbr.Πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο; Πώς θα ξέρω από ποια μηχανή ταιριάζει και μπορεί να γίνει η μόντα και από ποιο οχι; Δεν γνωρίζω πολλά όσον αφορά τα φρένα,ούτε να αλλάζω τακάκια δεν ξέρω,δεν θα την κάνω μόνος μου την δουλειά,απλά ρωτάω κάποια πράγματα να δω κατά πόσο είναι ρεαλιστική και προσβάσιμη η επιθυμία μου για καλύτερο πίσω φρένο.

Please μην μου πειτε "μάζεψε λεφτά και πάρε ένα μηχανάκι με καλύτερο πίσω φρένο" ή "μην μπλέξεις,έτσι κι αλλιώς θα το βαρεθείς το xt και θα πάρεις κάτι πιο γρήγορο".Δεν μπορώ να πάρω κάτι πιο γρήγορο,για 1.5 χρόνο ακόμα,λόγω διπλώματος και το xt είναι ένα πολύ versatile μηχανάκι που μου αρέσει η φιλοσοφία του και ίσως το κρατήσω ακόμα κι όταν βγάλω το Α.Οπότε είτε είναι για 1.5-2 χρόνια είτε για 5 θα γούσταρα ένα καλό πίσω φρένο.

BLiTzER
28/06/2018, 16:00
Μια χαρά είναι το φρένο του για το μηχανάκι. Μάθε να φρενάρεις καλύτερα. Κράτα τα λεφτά σου.

ΤάκηςΜπ
28/06/2018, 16:02
Μια χαρά είναι το φρένο του για το μηχανάκι. Μάθε να φρενάρεις καλύτερα. Κράτα τα λεφτά σου.

Τι ειναι το πίσω φρένο;

rainmike
28/06/2018, 16:28
Σε καλύπτει το Α2 για το συγκεκριμένο μηχανάκι?

virus
28/06/2018, 16:31
Υπαρχει λογος που χρησιμοποιεις το πισω φρενο;

ΤάκηςΜπ
28/06/2018, 16:42
Σε καλύπτει το Α2 για το συγκεκριμένο μηχανάκι?

Εννοείται.

Υπαρχει λογος που χρησιμοποιεις το πισω φρενο;

?

duke200
28/06/2018, 19:27
Όταν φαγωθεί το τακακι, βάλε της προκοπής μάρκα (brembo, ebc, κλπ), όπως και δισκο. Ειδικά ο δισκος αν είναι παλιός δε φρέναρει
ότι και δαγκάνες - τακακι να χεις . Έλεγξε επίσης εξαερωση. Πολλοί μάστορες δεν ξέρουν να κάνουν καλά.

ΤάκηςΜπ
28/06/2018, 20:28
Η εξαερωση έχει γίνει σωστά. Ο δίσκος είναι ο μαμά. Το μόνο που σκέφτομαι κι εγώ είναι τα τακάκια τα οποία είναι artrax. Σίγουρα στην επόμενη αλλαγή θα μπουν καλύτερα. Μακάρι να είναι τόσο απλή η επίλυση του προβλήματος.

taisteal
28/06/2018, 20:30
Η εξαερωση έχει γίνει σωστά. Ο δίσκος είναι ο μαμά. Το μόνο που σκέφτομαι κι εγώ είναι τα τακάκια τα οποία είναι artrax. Σίγουρα στην επόμενη αλλαγή θα μπουν καλύτερα. Μακάρι να είναι τόσο απλή η επίλυση του προβλήματος.

Ούτε τα τακάκια φταίνε,τα artrax είναι πολύ καλά και vfm
Εκτός αν τα έχεις κάψει

virus
28/06/2018, 21:35
?

σου προσφερει κατι το πισω φρενο; στην ουσια δεν σου προσφερει και πολλα πραματα.

εισαι σε ενα μεγαλο ταξιδι.

εκδοχη πρωτη.

σου χαλαει το πισω φρενο για καποιον λογο. μπορεις απλα να κανεις ολο το ταξιδι χωρις να χρειαστει να πας σε μαστορα να το φτιαξεις.

εκδοχη δευτερη.

σου χαλαει το μπροστα φρενο. απλα θα περιμενεις οδικη να πας σε μαστορα.

το παραδειγμα ειναι μεν ακραιο αλλα η γενικη ουσια του ισχυει.

ΤάκηςΜπ
28/06/2018, 22:17
Ούτε τα τακάκια φταίνε,τα artrax είναι πολύ καλά και vfm
Εκτός αν τα έχεις κάψει

ολοκαίνουργια είναι,3κ χλμ έχουν,ίδιο είναι το φρενάρισμα από τότε που τα πρωτοέβαλα

rainmike
28/06/2018, 22:30
σου προσφερει κατι το πισω φρενο; στην ουσια δεν σου προσφερει και πολλα πραματα.

εισαι σε ενα μεγαλο ταξιδι.

εκδοχη πρωτη.

σου χαλαει το πισω φρενο για καποιον λογο. μπορεις απλα να κανεις ολο το ταξιδι χωρις να χρειαστει να πας σε μαστορα να το φτιαξεις.

εκδοχη δευτερη.

σου χαλαει το μπροστα φρενο. απλα θα περιμενεις οδικη να πας σε μαστορα.

το παραδειγμα ειναι μεν ακραιο αλλα η γενικη ουσια του ισχυει.
Ρε συ σοβαρά τώρα,δεν οδηγούμε στα gp.To πίσω φρένο χρειάζεται και όσο και το μπροστά και αν δεν είχε χρησιμότητα δεν θα το βάζαν καν.
Πέραν του γεγονότος οτι δίνει ένα 20 τα εκατο στη συνολικη πέδηση ,σταθεροποιει και τη μοτοσικλετα κατά το φρεναρισμα.
Σε ένα πέσιμο που έιχα έσπασε το μαρσπιε απο την αριστερή πλευρά και αλλάζα τις ταχύτητες στον αέρα παρόλα αυτά συνέχισα τη διαδρομή,Τι πάει να πει ότι τα μαρσπιε δεν εχουν χρησιμότητα και πρέπει να
τα βγάλουν?

Χρηστος FZR
28/06/2018, 23:57
μια χαρα ειναι το πισω φρενο του χτ. τσεκαρε ξανα τακακια και κανε παλι εξαερωση και μην ορκιζεσαι οτι ο μαστορας σου εκανε πολυ καλη εξαερωση.
καθαρισε την δαγκανα γιατι σιγουρα θα κολανε τα εμβολα και δεν θα κανουν επαναφορα.
αν σε παιρνει βαλε σωληνακι υψηλης αν και δεν βλεπω το λογο να μπει στο πισω φρενο του χτ, εγω προσωπικα στα 4 χρονια που ειχα το χτ δεν ειχα προβληματα με το πισω φρενο ουτε και με απασχολησε ποτε.

ΤάκηςΜπ
29/06/2018, 06:57
μια χαρα ειναι το πισω φρενο του χτ. τσεκαρε ξανα τακακια και κανε παλι εξαερωση και μην ορκιζεσαι οτι ο μαστορας σου εκανε πολυ καλη εξαερωση.
καθαρισε την δαγκανα γιατι σιγουρα θα κολανε τα εμβολα και δεν θα κανουν επαναφορα.
αν σε παιρνει βαλε σωληνακι υψηλης αν και δεν βλεπω το λογο να μπει στο πισω φρενο του χτ, εγω προσωπικα στα 4 χρονια που ειχα το χτ δεν ειχα προβληματα με το πισω φρενο ουτε και με απασχολησε ποτε.

έχουμε άλλα στάνταρ μάλλον,σεβαστή η γνώμη σου

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/06/2018, 07:30
Λογικα αν εχει προβλημα θα στο ειχαν βρει στο κτεο.Ξερω γω κατι σαν μειωμενη πεδηση στο πισο φρενο.Θα το εγραφε στις παρατιρησεις.Γραφει τιποτα τετοιο?

o_gavros
29/06/2018, 08:50
Γιατί νομίζω οτι το έμβολο της δαγκανας πρεπει να χει πιάσει τσιμέντο γυρω του;
Ενα σωστό καθάρισμα της δαγκανας θα σου λυσει το θεμα.
Ειναι πολυ απλο το ολο κύκλωμα του φρένου.
Αλλιώς αν δεν ειναι απο βρωμα που το κάνει να μην επιστρέφει σωστα,κοιτας για την τρόμπα του μη θελει κανα φρεσκαρισμα.

katsar
29/06/2018, 11:14
;;;Έχει και πίσω φρένο το ξιακόσια;;; :D (Κάτοχος 10 χρονάκια,χαβαλές οκ)

ΤάκηςΜπ
29/06/2018, 11:18
Έγινε γενικό καθάρισμα σε όλο το σύστημα μπρος πίσω όταν αλλάχτηκαν τακακια πριν 3κ χλμ. Απλά είναι κακό το πίσω φρένο. Έχω οδηγήσει κι άλλο xt600 και είναι παρόμοια η αίσθηση και η δύναμη του φρένου. Άλλο ρωτάω στο αρχικό μου post.

GogosLux
29/06/2018, 11:42
Έγινε γενικό καθάρισμα σε όλο το σύστημα μπρος πίσω όταν αλλάχτηκαν τακακια πριν 3κ χλμ. Απλά είναι κακό το πίσω φρένο. Έχω οδηγήσει κι άλλο xt600 και είναι παρόμοια η αίσθηση και η δύναμη του φρένου. Άλλο ρωτάω στο αρχικό μου post.

Με μια προχειρη αναζήτηση στο ebay, μια δαγκανα πισω απο CBR κοστίζει απο 19€ μέχρι 60€ κομπλέ - μαζι με τακάκια, σωληνάκι, δοχείο κλπ κλπ ακομα και με ποδοστήριο απο 08-11 μοντέλο έχει στα €68

Με δεδομένο ότι έχεις κανει / πληρώσει όλες αυτές τις εργασίες και εχεις "αλλα στάνταρ" θα το έλεγα αμελητέο κόστος για να το δοκιμάσεις :D

By the way, τα περισσότερα μηχανακια εχουν πίσω φρένο για διακοσμητικούς λόγους :lol:

ΤάκηςΜπ
29/06/2018, 15:39
Με μια προχειρη αναζήτηση στο ebay, μια δαγκανα πισω απο CBR κοστίζει απο 19€ μέχρι 60€ κομπλέ - μαζι με τακάκια, σωληνάκι, δοχείο κλπ κλπ ακομα και με ποδοστήριο απο 08-11 μοντέλο έχει στα €68

Με δεδομένο ότι έχεις κανει / πληρώσει όλες αυτές τις εργασίες και εχεις "αλλα στάνταρ" θα το έλεγα αμελητέο κόστος για να το δοκιμάσεις :D

By the way, τα περισσότερα μηχανακια εχουν πίσω φρένο για διακοσμητικούς λόγους :lol:

Όσον αφορά το τελευταίο δεν διαφωνώ, αλλά έχω οδηγήσει αρκετές μηχανές, καμία δεν έχει τόσο αδύναμο πίσω φρένο όσο του xt.

BLiTzER
29/06/2018, 15:40
Όσον αφορά το τελευταίο δεν διαφωνώ, αλλά έχω οδηγήσει αρκετές μηχανές, καμία δεν έχει τόσο αδύναμο πίσω φρένο όσο του xt.

Αδύναμο φρένο για αδύναμο μηχανάκι.

Το πίσω φρένο είναι μόνο για διασκέδαση, όχι για χόρταση. :smokin:

sniper
29/06/2018, 15:44
Αδύναμο φρένο για αδύναμο μηχανάκι.

Το πίσω φρένο είναι μόνο για διασκέδαση, όχι για χόρταση. :smokin:

1. To πίσω φρένο είναι διακοσμητικό.
2. Το πίσω φρένο έχει να κάνει με το βάρος του μηχανακίου και τη γεωμετρία του. ΧΤ οπότε διακοσμητικό.
3. Το πίσω φρένο δεν έχει σχέση με τη διασκέδαση. Το γκάζι έχει. ΧΤ οπότε άκυρο.

Χρηστος FZR
30/06/2018, 00:45
γιατι θελεις ενα τοσο δυνατο πισω φρενο στο χτ? αν δουλευει σωστα και του βαλεις και ενα σωληνακι υψηλης θα εισαι καλυμμενος.
δυνατο και αποτομο πισω φρενο που μαγκωνε γρηγορα ειτε κρυο ειτε ζεστο εχω δει μονο σε χτ 600 benetton φιλου. δεν ξερω αν ειχε καποιο προβλημα η αν δουλευει ετσι στα 89αρια. τσεκαρε το η κοιτα και το πισω φρενο του ττρ 600 μηπως σου κανει.

ΤάκηςΜπ
30/06/2018, 04:34
γιατι θελεις ενα τοσο δυνατο πισω φρενο στο χτ? αν δουλευει σωστα και του βαλεις και ενα σωληνακι υψηλης θα εισαι καλυμμενος.
δυνατο και αποτομο πισω φρενο που μαγκωνε γρηγορα ειτε κρυο ειτε ζεστο εχω δει μονο σε χτ 600 benetton φιλου. δεν ξερω αν ειχε καποιο προβλημα η αν δουλευει ετσι στα 89αρια. τσεκαρε το η κοιτα και το πισω φρενο του ττρ 600 μηπως σου κανει.

Δεν νομίζω ότι έχω παράλογες απαιτήσεις. Μετά τα 60-70 δεν φρενάρει απλά. Είναι σαν να μην το πατάω.

Χρηστος FZR
30/06/2018, 06:37
τοτε μπορει να εχει προβλημα η δαγκανα σου η ολο το συστημα του πισω φρενου και πολυ πιθανο ειναι να χρησιμοποιεις λαθος τακακια για τη δουλεια που θελεις το πισω φρενο.
αληθεια γιατι θελεις να φρεναρεις με το πισω φρενο? γενικοτερα παιζει πολυ μικρο ποσοστο στο φρεναρισμα της μηχανης, βοηθαει βεβαια αλλα εγω προσωπικα το χρησιμοποιω πιο πολυ για ευκολο στριψιμο.

τακακια (μπροστα)που να καλυπτουν εμενα προσωπικα βρηκα μετα απο αρκετα χρονια με πολλες δοκιμες, το τιμημα ειναι οτι τα αλλαζω καθε χρονο μαζι με τα λαστιχα.

ΤάκηςΜπ
30/06/2018, 07:23
τοτε μπορει να εχει προβλημα η δαγκανα σου η ολο το συστημα του πισω φρενου και πολυ πιθανο ειναι να χρησιμοποιεις λαθος τακακια για τη δουλεια που θελεις το πισω φρενο.
αληθεια γιατι θελεις να φρεναρεις με το πισω φρενο? γενικοτερα παιζει πολυ μικρο ποσοστο στο φρεναρισμα της μηχανης, βοηθαει βεβαια αλλα εγω προσωπικα το χρησιμοποιω πιο πολυ για ευκολο στριψιμο.

τακακια (μπροστα)που να καλυπτουν εμενα προσωπικα βρηκα μετα απο αρκετα χρονια με πολλες δοκιμες, το τιμημα ειναι οτι τα αλλαζω καθε χρονο μαζι με τα λαστιχα.

please μην μου αρχίσεις και εσύ αυτά τα "δεν χρειάζεται το πίσω φρένο",σε απότομο φρενάρισμα αν δεν καριδώσεις και το πίσω πως θα σταθεροποιηθεί το μηχανάκι; πάνω στην στροφή αν θέλω λίγο να διορθώσω την γραμμή μου θα πατήσω μπροστά φρένο;

Τέλος πάντων,δεν λέω ότι δεν οδηγείται το μηχανάκι έτσι όπως είναι,απλά εγώ έχω μια απαίτηση παραπάνω από το πίσω φρένο.Κατανοώ ότι είναι 20 χρονών μηχανή για χώμα,γι'αυτό και ρώτησα εξ αρχής για upgrade και όχι για το υπάρχον σύστημα.Δυστυχώς δεν γνωρίζει κάποιο παλικάρι,δεν πειράζει,γι'αυτό είναι τα φόρα για να συζητάμε.

Χρηστος FZR
30/06/2018, 08:10
ιδια γλωσσα μιλαμε μαστορα σε αποτομο καρυδωμα του πισω φρενου που λες αν τα φρενα σου ειναι οκ απο τακακια ξυδια κτλ θα πιασει και θα πει και ενα τραγουδι. αν οχι, απο τη στιγμη που ειναι κρυα και δεν τα εχεις λαμπαδιασει τοτε κατι ειναι λαθος. την προσωπικη μου εμπειρια σου ειπα απο μηχανακι σαν το δικο σου που το ειχα για 4 χρονια.

Χρηστος FZR
30/06/2018, 08:17
α και το χτ δεν κανει για χωμα περα απο ενα απλο περασμα χαλαρης βολτας. λυσεις για αυτο που θες πρεπει να σου εχουν πει καμμια 10αρια ολοι οσοι σου απαντησαν. και ξαναλεω κοιτα και την δαγκανα του ττρ 600.