View Full Version : Η σωστή μηχανή για ένα μεγάλο ταξίδι.
wheel-of-time
30/06/2018, 23:56
Καλησπέρα στην παρέα! Ονομάζομαι Γιώργος Μακρής και είμαι καινούργιος στο φόρουμ! Με την γυναίκα μου σχεδιάζουμε ένα μεγάλο ταξίδι με μοτοσυκλέτες! ο προορισμός είναι Ευροασία και Νότια Αμερική. Το χρονικό διάστημα του ταξιδιού, αν όλα πάνε καλά, θα είναι γύρω στα δύο χρόνια! βρισκόμαστε στην φάση που ψάχνουμε για τις σωστές μοτοσυκλέτες! Ελαφριές πρέπει να είναι, και με την λογική: "αυτό που δεν έχουν δεν πρόκειται να χαλάσει", τις θέλουμε απλής τεχνολογίας με όσο πιο γίνετε λιγότερα ηλεκτρονικά! έτσι ελπίζουμε σε περίπτωση βλάβης να βρίσκουμε σχεδόν παντού βοήθεια! εντάξει.. γνωρίζουμε ότι δεν θα βρίσκουμε παντού ανταλλακτικά αλλά γνωρίζουμε ότι τα ταχυδρομεία δουλεύουν σχεδόν σε όλο τον κόσμο :-) βρήκα μια μοτοσυκλέτα που κατά την γνώμη μου είναι η σωστή επιλογή, είναι η BMW F 650 GS DAKAR η συγκεκριμένη είναι μοντέλο του 2005 και έχει στο κοντέρ 31000χλμ! η τιμή της είναι 3000€ συζητήσιμη! Αν την αγοράσω πιέζω την γυναίκα μου να ψάξει ένα παρόμοιο μοντέλο ίσως το F 650 GS για να ταξιδεύουμε με τα ίδια μοντέλα! ( η εμπειρία δείχνει ότι είναι καλύτερα τέτοια ταξίδια να γίνονται με τα ίδια μοντέλα ) τι λένε οι έμπειροι από εσάς! θα την αγοράζατε για ένα τέτοιο ταξίδι; τι θα με συμβουλεύατε;
Nostradamus
01/07/2018, 01:00
Μακάρι να πάνε όλα καλά και να το πραγματοποιήσετε όπως το φαντάζεστε..
Θα κοιτούσα για μονοκύλινδρο Ιάπωνα προσωπικά χωρίς να έχω άποψη για τα BMW. Λένε πάντως ότι τα650 είναι απροβληματιστα..
Εγώ θα εμπαινα και στο advrider να πάρω καμίαια ιδέα για τέτοια ταξίδια με τι τα έχουν κάνει.
panavour
01/07/2018, 03:00
Νομιζω και γω οτι ο γιαπωνεζος θα σε εξυπηρετησει καλυτερα,και αφου θα πας και χωμα και ασφαλτο, ενα ον οφ δικυλινδρο θα σε εξυπηρετησει καλυτερα απο ενα μονοκυλινδρο,βρες λοιπον 2 καλα ΚΛΕ 500 που ειναι αθραυστα και πανε και χωματακι και καλο σου ταξιδι.Και με τα μισα λεφτα απο τα ΒΜW σε ολα πλην βενζινης που καινε το ιδιο.Προσωπικη αποψη παντα,για να μην παρεξηγουμεθα.:wave2:
Συμφωνώ κι εγώ με panavour, το μονοκύλινδρο στο ταξίδι είναι λίγο περίεργο λόγω δονήσεων.
Το ταξιδι το κανεις ΜΕ μηχανη, οχι ΓΙΑ ΤΗΝ μηχανη. Η βασικη ιδεα ειναι "δεν κουβαλαω παραπανω μηχανη απ οσο χρειαζεται", οποτε επελεξε κατι οσο το δυνατον πιο μικρο, ελαφρυ, μονοκυλινδρο και γιαπωνεζικο γινεται. Σε τετοια ταξιδια ξεχνας τις ταχυτητες, οι μεσες ωριαιες θα ειναι της ταξης των 50κμ/ω. Θες κατι που να πηγαινει παντου με το λιγοτερο δυνατο κοπο και μπελα. Μπορει να χρειαστει να φορτωσεις την μηχανη μεχρι και σε βαρκα σε καποιες περιπτωσεις. Προσωπικα θα επελεγα κατι αναμεσα σε:
KLX250S
CRF250L
DRZ400S
DR650
XT600E
XT660R
Και ηδη τα 600+ ξεφευγουν απο την φιλοσοφια του "δεν κουβαλαω περισσοτερη μηχανη απ οσο χρειαζεται". Τα bmw που ανεφερες καλα και χρυσα ειναι, αλλα ειδικα το dakar παραειναι βαρυ για μονοκυλινδρο, εχει ακριβα ανταλλακτικα και αν και σχετικα αξιοπιστο, δεν εχει και την καλλιτερη ποιοτητα κατασκευης.
Επισης παιζει ρολο και το υψος και βαρος σας, ειδικα της κοπελας. Προσωπικη μου επιλογη θα ηταν το klx για την κοπελα και ειτε το ιδιο, ειτε ενα drz για μενα.
Το 3ο στη λίστα του bigουλα θα ήταν η δική μου επιλογή. Αν δεν βρισκόταν κάποιο σε καλή κατάσταση θα κοίταγα τα από πάνω.
Σε τέτοια ταξίδια η μηχανή μας θα πρέπει να είναι η κατάλληλη για τις χειρότερες συνθηκες που θα συναντήσουμε και όχι να καλύπτει το μέσο όρο των εδαφών που θα κινηθούμε.
giannisgr
01/07/2018, 07:04
Να σου πάνε όλα καλά και να πραγματοποιηθουν τα όνειρα σου. Θα ήμουν μεταξύ :
1) honda africa
2)honda transalp
3) kawasaki versys
4)Yamaha XT 660Z Tenere
5)Yamaha XT 660X
6)Yamaha XT 660R
7)Suzuki XF 650 Freewind
Και πολλά bmw gs
giannisgr
01/07/2018, 07:06
Τα αγοράζεις με λιγότερα από 3000€ περίπου. Είναι αρκετά αξιοπιστία και είναι για αυτήν τη δουλειά
doctoras
01/07/2018, 07:47
Σε σύνοψη των απο πάνω θα πρότεινα
Crf250L αλλά θα πρέπει να ανέβεις παραπάνω 3.5k-4k αλλά θα πάρεις όχημα με τις περισσότερες προτιμήσεις σε rtw trips
Klx250 με 3k μπορείς να βρεις μοντέλα του '09-'12 στην καλύτερη δυνατή κατάσταση
Xf650 γιατί ήταν και είναι μέχρι σήμερα το πιο απλοικό και αξιόπιστο και ελαφρύ συνάμα ιαπωνικό thumper μοντέλο με καλή ποιότητα κατασκευής μπορείς να βρεις τα τελευταία μοντέλα '03-04 απο 1.8k - 2.2k προσεγμένα απο συνετούς αναβάτες
Kle500 γιατί μπορεί να βρεις ακόμη τα τελευταία μοντέλα '05-07 ίσως και πρώτο χέρι απο συνετό αναβάτη 2.5k - 3k
DRZ θα ήταν ακόμη μια καλή επιλογή αρκεί να μπορέσεις να βρεις 2 σε καλή κατάσταση γιατί αφενός τα S & E διετέλεσαν και ως εντούρο ενδεχομένως ταλαιπωρημένα σασί κινητήρα, αφετέρου τα SM τα οποία κακοποιήθηκαν απο άμπαλους πιτσιρικάδες
Ότι και να επιλέξεις, να πάρεις 2 ίδιας γενιάς μοντέλα για να έχεις την δυνατότητα troubleshoot απο το ένα στο άλλο για πιθανή διάγνωση όταν χρειαστεί
road spirit
01/07/2018, 09:08
Υπάρχουν ποστ μου εδω μέσα όπου μιλάω και δίνω τη ψήφο μου σε ΚΤΜ 690, ωστόσο τα έγραφα χωρις να έχω εικόνα του τι μπορεί να κάνει και πως το κάνει το CB500X με τις κατάλληλες μετατροπές.
Αναφέρομαι πάντα σε ταξιδια σαν αυτά που αναφέρεσαι, σαν αυτό που έχετε ήδη κάνει, και σαν το δικό μου 5 χρόνια πριν στην νότια Αμερική.
Πλέον, με βάση το τι υπάρχει σήμερα στην αγορά (όλα αλλάζουν απο την μια μέρα στην άλλη), η καλύτερη μακράν επιλογή για εμένα - με τις απαραίτητες μετατροπές - είναι το 500άρι της χόντα.
Μακάρι να είχα χρόνο να αναλύσω το σκεπτικό μου, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτή τη στιγμή.
Μην πει κανείς ότι έχει 17άρι τροχό, είναι χαμηλό κλπ κλπ, πλέον αυτά είναι αστεία και μόνο γέλιο μου προκαλούν.
Μια ματιά για το που πάνε τόσα χρόνια με πχ ένφιλντ στα ιμαλάια, και απο που τα περνάνε, που τα μηχανάκια σέρνουν κάρτερ, αρκεί.
Το βάρος του 500 αρχικά φαντάζει μεγάλο (200 κιλα), αλλά το μηχανάκι έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα που σχεδόν το εξαλείφουν. Έχει κοντό μεταξονιο, έχει εντυπωσιακά μαζεμένο το βάρος του (κοντά στο κέντρο μάζα), πολύ καλό ζύγισμα, και ένα μοτέρ που το συμπλεκτάρεις στις χαμηλές στροφές με 2α και απλά δεν σκορτσάρει και περνάει απο π-α-ν-τ-ο-ύ (tractable).
Δεν θα σπάσει ποτέ. Και δεν έχει ηλεκτρονικά. Μεταχείρο φτηνό.
Η επόμενη επιλογή μου, τα 250άρια CRF - L.
Και ήμαρτον πια με τα μηχανάκια 30ετίας για ταξίδι.... :cool:
devil's animal
01/07/2018, 09:40
Βασικα εχει να κανει με το ποσο "σκληροπυρηνικο" θα το κανετε το ταξιδι...
δλδ θα μπαινετε σε "αχαρτογραφητα εδαφη" και θα ακολουθειτε εναν χωματοδρομο και οπου σας βγαλει? θα επιλεγετε κυριως ασφαλτο και καποια φορα και καποιον χωματοδρομο για να κοψετε δρομο? εχετε σκοπο να μπειτε σε ζουγκλα?
ολα αυτα παιζουν ρολο για την μηχανη...
καποιος γυρναει με το θεοβαρο bmw gs 1200 τον κοσμο αλλα επιλεγει (προφανως) κυριως ασφαλτο...γιατι αν μπλεξεις με χωμα, λασπη και τα ρεστα, τα 300 κιλα του φορτωμενου gs γινονται ευκολα 500 στην αισθηση...και αν παιξει και πτωση...κλαφτα...ειδικα για την γυναικα...
οποτε πατε για κατι ελαφρυ, αλλα αν πηγαινετε απο ασφαλτο κυριως και προσεχετε τις κακοτοπιες και τα κακοτραχαλα εδαφη δεν χρειαζεται να πατε σε μονοκυλινδρο...
το kle θα ηταν μια καλη λυση...
επισης (λογικα) θα θελετε να εχει και καλη αυτονομια με το ντεποζιτο...τα μικρα μονοκυλινδρα εχουν μικρα ντεποζιτα και πρεπει να παιξει aftermarket...για να μην κουβαλατε μπετονια...
βαλτε στην εξισωση οτι αν βρειτε καμποσο καλο δρομο και θελετε γρηγορο (διαδικαστικο) περασμα το μικρο μονοκυλινδρο δεν θα μπορει να παει πανω απο 100-110...για να μην σπασει και για να μην καψει...σκεφτειτε οτι θα ειστε και φορτωμενοι...
αν ημουν στην θεση σας θα επαιρνα ενα ασπαστο δικυλινδρο και θα το ξεγυμνωνα για να του μειωσω οσο γινεται πιο πολυ το βαρος...versys, αφρικα, vstrom, kle, transalp...θα του εβαζα και καγκελα αριστερα δεξια για τις χαζοπτωσεις, σεμι ελαστικο με ψηλο φτερο και βουρ...
αυτα στην περιπτωση που θελετε mild ταξιδι και οχι χολιγουντιανη περιπετεια τυπου Ιντιανα Jones, Lara Croft κλπ...
αν παλι θελετε να το παιξετε εξερευνητες, τοτε το ελαφρυ μονοκυλινδρο ειναι μονοδρομος...
xr400/250r, drz400s/e, klx250 και αν ειστε ψωμομενοι και ψηλοι xtz tenere 660...
αν πατε στα παλια καρμπυρατερατα μονοκυλινδρα πριν ξεκινησετε επιβαλετε ενα rebuild μοτερ με καινουργιο πιστονι, βαλβιδες κλπ + καθαρισμα καρμπ κλπ...
το καλο με τα καρμπ ειναι οτι αν εχεις 3-4 βασικα orings, πυραυλακια, παπαρακια το φτιαχνεις και το ρυθμιζεις μονος σου στην μεση του πουθενα...ενω ο ψεκασμος...:whistle: επισης καινε τα παντα απο καυσιμο...δεν κοκομπλοκιαζουν...
panavour
01/07/2018, 09:56
και μερικα βιντεακια με μικτη οδηγηση ΚΛΕ 500
https://www.youtube.com/watch?v=UJpGShrMss4\
https://www.youtube.com/watch?v=Sj86jq5jpps\\
https://www.youtube.com/watch?v=G1qILXYELck
https://www.youtube.com/watch?v=G0b8MQyzVI4
https://www.youtube.com/watch?v=xDsUSucT_RM
https://grfilms.net/v-kawasaki-kle-500-off-road-tires-test-gsjl_UqrwLU.html
MG-KTiNoS
01/07/2018, 12:05
2 Χτ 600 με ντεπίζιτα acerbis, ποδιά αλουμινίου, σκάρες και βαλίτσες αλουμινίου. Αν θες ακόμα μπορείς να βάλεις χούφτες, τίποτα έξτρα προβολάκια (μόνο λεντ) και ψυγείο λαδιού
Αν μιλάς για μτχ. Τα μηχανάκια είναι τανκς κι δεν μένουν ΠΟΤΕ !
Ίσως χρειαστείς να φτιάξεις και τα πίσω αμορτισέρ για το έξτρα βάρος αλλά δεν νομίζω αν είσαι μονοκάβαλος
Δεν είναι λίγο βαριά για γυναίκα?
Ορίστε και τα ταπεινά XR 250 του mad nomad
https://vimeo.com/71688974
:a18:
Μερικές μόντες που ίσως θα έπρεπε να κάνεις αν τελικά επιλέξεις την ΒΜW
http://www.tacostyringtravels.com/2008/10/bike-modification-part-1.html
http://www.tacostyringtravels.com/2008/10/bike-modification-part-2.html
Εκτενέστερα εδώ https://advrider.com/index.php?threads/the-650-dakar-thread.441434/
basilis_k6
01/07/2018, 15:40
εγω με 250 δεν παω ουτε στο μεγάλο πευκο αλλα δεν ειμαι και ο κατάλληλος να μιλησω για ταξιδι. εχω μια απορία ομως. Πως ειναι δυνατόν να φύγεις για 2 χρόνια?!!?!
rainmike
01/07/2018, 15:43
Αμα έχεις φράγκα και χρόνο όλα γίνονται.:lol:
wheel-of-time
01/07/2018, 18:29
DrBig Σε ευχαριστώ πολύ για τα μοντέλα και τις σκέψεις σου! είναι όλα σωστά που γράφεις και θα τα λάβω υπόψιν μου! για το μοντέλο δεν έχουμε αποφασίσει τίποτε ακόμα! Το ότι οι μηχανές κάπου θα φορτωθούν σε βάρκα ή κάτι παρόμοιο αυτό είναι σίγουρο.. Αν και δεν είμαι οπαδός των bmw ( προς το παρών οδηγάμε και οι δυο χόντα) τα σκεφτηκα για δυο λογούς: Α) με τα GS 650 ταξιδεύουμε με σχεδόν τα ίδια μοντέλα. το GS 650 Dakar θα ήταν κατι για μένα και το ύψος μου, το απλό GS 650 για την γυναίκα μου! από ότι ξέρω, είναι τα μοναδικά on-off που έχει ένα ύψος σέλας κάτω των 78 εκατοστών! μια από την φύση της χαμηλή μοτοσυκλέτα είναι για την Άννα πολύ σημαντική αλλιώς δεν πατάει με τα δύο πόδια της στο έδαφος.. μια μεγάλη μοτοσυκλέτα που θα μετατραπεί σε χαμηλή, συνδέετε αυτόματα με πιο πολλά έξοδα και η οδήγησή της δεν θα είναι οκ! Β) με οπουδήποτε μηχανή άνω την 200 κυβικών και να οδηγήσεις σε αυτές τις περιοχές θα έχεις πρόβλημα με τα ανταλλακτικά! το θέμα είναι ποια από όλες τις μάρκες έχει το μεγαλύτερο δίκτυο αντιπροσωπιών σε αυτές τις περιοχές και πόσο γρήγορα βρίσκονται αυτά τα ανταλλακτικά.. αν και ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν η χόντα, μου απέδειξαν οτι τελικά απο την Μογγολία μέχρι και το Περού τα περισσότερα ανταλλακτικά και σέρβις τα βρίσκεις απο την bmw! άλλα για όλα αυτά που γράφω δεν είμαι απόλυτα σίγουρος!! είναι οι σκέψεις μου και για αυτό τον λόγο αποφάσισα να τις ανεβάσω εδώ και να ακούσω και άλλες γνώμες.. :-)
wheel-of-time
01/07/2018, 18:34
Να σου πάνε όλα καλά και να πραγματοποιηθουν τα όνειρα σου. Θα ήμουν μεταξύ :
1) honda africa
2)honda transalp
3) kawasaki versys
4)Yamaha XT 660Z Tenere
5)Yamaha XT 660X
6)Yamaha XT 660R
7)Suzuki XF 650 Freewind
Και πολλά bmw gs
καλημέρα giannisgr :-) ναι το Yamaha XT 660Z Tenere το έχω και αυτό σαν επιλογή! το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα δω ένα τέτοιο!
taisteal
01/07/2018, 18:37
Το ταξιδι το κανεις ΜΕ μηχανη, οχι ΓΙΑ ΤΗΝ μηχανη. Η βασικη ιδεα ειναι "δεν κουβαλαω παραπανω μηχανη απ οσο χρειαζεται", οποτε επελεξε κατι οσο το δυνατον πιο μικρο, ελαφρυ, μονοκυλινδρο και γιαπωνεζικο γινεται. Σε τετοια ταξιδια ξεχνας τις ταχυτητες, οι μεσες ωριαιες θα ειναι της ταξης των 50κμ/ω. Θες κατι που να πηγαινει παντου με το λιγοτερο δυνατο κοπο και μπελα. Μπορει να χρειαστει να φορτωσεις την μηχανη μεχρι και σε βαρκα σε καποιες περιπτωσεις. Προσωπικα θα επελεγα κατι αναμεσα σε:
KLX250S
CRF250L
DRZ400S
DR650
XT600E
XT660R
Και ηδη τα 600+ ξεφευγουν απο την φιλοσοφια του "δεν κουβαλαω περισσοτερη μηχανη απ οσο χρειαζεται". Τα bmw που ανεφερες καλα και χρυσα ειναι, αλλα ειδικα το dakar παραειναι βαρυ για μονοκυλινδρο, εχει ακριβα ανταλλακτικα και αν και σχετικα αξιοπιστο, δεν εχει και την καλλιτερη ποιοτητα κατασκευης.
Επισης παιζει ρολο και το υψος και βαρος σας, ειδικα της κοπελας. Προσωπικη μου επιλογη θα ηταν το klx για την κοπελα και ειτε το ιδιο, ειτε ενα drz για μενα.
Εδώ είσαι,έτσι ακριβώς.
Η bmw αυτή τη στιγμή έχει το πιο ολοκληρωμένο δίκτυο παγκοσμίως,αλλά
μιας και το είχα το 650 gs,δεν θα το επέλεγα σε rtw ταξίδι.
wheel-of-time
01/07/2018, 19:00
Υπάρχουν ποστ μου εδω μέσα όπου μιλάω και δίνω τη ψήφο μου σε ΚΤΜ 690, ωστόσο τα έγραφα χωρις να έχω εικόνα του τι μπορεί να κάνει και πως το κάνει το CB500X με τις κατάλληλες μετατροπές.
Αναφέρομαι πάντα σε ταξιδια σαν αυτά που αναφέρεσαι, σαν αυτό που έχετε ήδη κάνει, και σαν το δικό μου 5 χρόνια πριν στην νότια Αμερική.
Πλέον, με βάση το τι υπάρχει σήμερα στην αγορά (όλα αλλάζουν απο την μια μέρα στην άλλη), η καλύτερη μακράν επιλογή για εμένα - με τις απαραίτητες μετατροπές - είναι το 500άρι της χόντα.
Μακάρι να είχα χρόνο να αναλύσω το σκεπτικό μου, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτή τη στιγμή.
Μην πει κανείς ότι έχει 17άρι τροχό, είναι χαμηλό κλπ κλπ, πλέον αυτά είναι αστεία και μόνο γέλιο μου προκαλούν.
Μια ματιά για το που πάνε τόσα χρόνια με πχ ένφιλντ στα ιμαλάια, και απο που τα περνάνε, που τα μηχανάκια σέρνουν κάρτερ, αρκεί.
Το βάρος του 500 αρχικά φαντάζει μεγάλο (200 κιλα), αλλά το μηχανάκι έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα που σχεδόν το εξαλείφουν. Έχει κοντό μεταξονιο, έχει εντυπωσιακά μαζεμένο το βάρος του (κοντά στο κέντρο μάζα), πολύ καλό ζύγισμα, και ένα μοτέρ που το συμπλεκτάρεις στις χαμηλές στροφές με 2α και απλά δεν σκορτσάρει και περνάει απο π-α-ν-τ-ο-ύ (tractable).
Δεν θα σπάσει ποτέ. Και δεν έχει ηλεκτρονικά. Μεταχείρο φτηνό.
Η επόμενη επιλογή μου, τα 250άρια CRF - L.
Και ήμαρτον πια με τα μηχανάκια 30ετίας για ταξίδι.... :cool:
καλημέρα road spirit καλή ιδέα αυτό με το CB500X η μηχανή που οδηγάει η αννα είναι το NC750X! η διαφορά σε αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες δεν είναι μεγάλη, η κάνω λάθος; το 250άρια CRF - L έγω θα τα προτιμούσα αλλά δυστυχώς ακυρώνετε και αυτο λόγο τις αννας.. τι απομένει από ενα 250άρια CRF/L όταν το κατεβάσεις τόσο πολύ ώστε να έχεις το ύψος σέλας στα 78 εκατοστά; τώρα ξέρω τι σκέφτεσαι.. η ζωή και το ταξίδι θα ήταν πολύ πιο εύκολα χωρίς τις γυναίκες.. έχουμε να λύσουμε ένα σορό προβλήματα που χωρίς αυτές δεν θα είχαμε χαχαχαχα
wheel-of-time
01/07/2018, 19:05
Εδώ είσαι,έτσι ακριβώς.
Η bmw αυτή τη στιγμή έχει το πιο ολοκληρωμένο δίκτυο παγκοσμίως,αλλά
μιας και το είχα το 650 gs,δεν θα το επέλεγα σε rtw ταξίδι.
γιατί δεν θα την επέλεγες taisteal; τι προβλήματα είχες;
taisteal
01/07/2018, 19:19
γιατί δεν θα την επέλεγες taisteal; τι προβλήματα είχες;
Αυτό που έγραψε ο DrBig,καλό και αξιόπιστο σε γενικές γραμμές αλλά η ποιότητα κατασκευής
ήταν σε χαμηλά επίπεδα,σε απασχολούσε συνεχώς με μικροβλακείες.
Η χρήση μου ήταν σκληρή,με πολύ ταξίδι,χώμα κλπ.
Είχα και το XT660Z,και είναι το μηχανάκι που θα προτιμούσα και θα το εμπιστευόμουν
για τέτοιο ταξίδι,το πούλησα με 127.000 χλμ αν θυμάμαι καλά και τώρα κοντά στις 150.000
δεν έχει νιώσει καν.
Προσωπικά όμως θα πήγαινα σε XT600E,αφού η απλότητα και η αξιοπιστία
έχουν τον πρώτο λόγο.
wheel-of-time
01/07/2018, 19:50
Βασικα εχει να κανει με το ποσο "σκληροπυρηνικο" θα το κανετε το ταξιδι...
δλδ θα μπαινετε σε "αχαρτογραφητα εδαφη" και θα ακολουθειτε εναν χωματοδρομο και οπου σας βγαλει? θα επιλεγετε κυριως ασφαλτο και καποια φορα και καποιον χωματοδρομο για να κοψετε δρομο? εχετε σκοπο να μπειτε σε ζουγκλα?
ολα αυτα παιζουν ρολο για την μηχανη...
καποιος γυρναει με το θεοβαρο bmw gs 1200 τον κοσμο αλλα επιλεγει (προφανως) κυριως ασφαλτο...γιατι αν μπλεξεις με χωμα, λασπη και τα ρεστα, τα 300 κιλα του φορτωμενου gs γινονται ευκολα 500 στην αισθηση...και αν παιξει και πτωση...κλαφτα...ειδικα για την γυναικα...
οποτε πατε για κατι ελαφρυ, αλλα αν πηγαινετε απο ασφαλτο κυριως και προσεχετε τις κακοτοπιες και τα κακοτραχαλα εδαφη δεν χρειαζεται να πατε σε μονοκυλινδρο...
το kle θα ηταν μια καλη λυση...
επισης (λογικα) θα θελετε να εχει και καλη αυτονομια με το ντεποζιτο...τα μικρα μονοκυλινδρα εχουν μικρα ντεποζιτα και πρεπει να παιξει aftermarket...για να μην κουβαλατε μπετονια...
βαλτε στην εξισωση οτι αν βρειτε καμποσο καλο δρομο και θελετε γρηγορο (διαδικαστικο) περασμα το μικρο μονοκυλινδρο δεν θα μπορει να παει πανω απο 100-110...για να μην σπασει και για να μην καψει...σκεφτειτε οτι θα ειστε και φορτωμενοι...
αν ημουν στην θεση σας θα επαιρνα ενα ασπαστο δικυλινδρο και θα το ξεγυμνωνα για να του μειωσω οσο γινεται πιο πολυ το βαρος...versys, αφρικα, vstrom, kle, transalp...θα του εβαζα και καγκελα αριστερα δεξια για τις χαζοπτωσεις, σεμι ελαστικο με ψηλο φτερο και βουρ...
αυτα στην περιπτωση που θελετε mild ταξιδι και οχι χολιγουντιανη περιπετεια τυπου Ιντιανα Jones, Lara Croft κλπ...
αν παλι θελετε να το παιξετε εξερευνητες, τοτε το ελαφρυ μονοκυλινδρο ειναι μονοδρομος...
xr400/250r, drz400s/e, klx250 και αν ειστε ψωμομενοι και ψηλοι xtz tenere 660...
αν πατε στα παλια καρμπυρατερατα μονοκυλινδρα πριν ξεκινησετε επιβαλετε ενα rebuild μοτερ με καινουργιο πιστονι, βαλβιδες κλπ + καθαρισμα καρμπ κλπ...
το καλο με τα καρμπ ειναι οτι αν εχεις 3-4 βασικα orings, πυραυλακια, παπαρακια το φτιαχνεις και το ρυθμιζεις μονος σου στην μεση του πουθενα...ενω ο ψεκασμος...:whistle: επισης καινε τα παντα απο καυσιμο...δεν κοκομπλοκιαζουν...
Καλησπέρα devil's animal είναι ένα ταξίδι που ξεκινάει από την νότια Αμερική συνεχίζετε στην Ινδονησία προς Ινδία Νεπάλ ένα κομμάτι τις Κίνας με μια παράκαμψη από Μογγολία και Καζακστάν επιστρέφει στην Ευρώπη ! όπως καταλαβαίνεις θα έχει από μόνο του τα πάντα, δεν είναι ανάγκη να ψάξουμε από μόνοι μας τους χωματόδρομους! και.. ναι θα υπάρχουν φάσεις που θα ακολουθήσουμε για τον αλφα ή βήτα λόγο έναν χωματόδρομο και όπου μας βγάλει.. σίγουρα όσο θα συναντήσουμε όλες τις καιρικές συνθήκες από μουσώνες βροχές μέχρι και άνω των 50 βαθμών θερμοκρασία.. το μόνο που μπορούμε να σχεδιάσουμε είναι να μην πέσουμε σε βαρύ χειμώνα! όσο για τις ζούγκλες και βαριές μηχανές που (εκτός απο το δικό μου) τα 360 κιλα βάρος τους γίνονται 500 και το ζήσαμε στο προηγούμενο ταξίδι μας. ένα χρόνο στον δρόμο/45000χλμ/σε 3 ηπείρους! αυτό το ταξίδι το έκανα με μια honda crosstourer (φανταστική και ιδανική μοτοσικλέτα για αυτό το ταξίδι και στις λίγες εκτός δρόμου διαδρομές μου έδειξε το πραγματικό της βάρος!) οπότε αυτή την φορά ψάχνουμε κάτι πιο ελαφρύ που να ταιριάζει σε αυτό το ταξίδι! τα προτερήματα με τα παλια καρμπυρατερατα μονοκυλινδρα που αναφέρεις είναι λογικά και μου στριφογυρίζουν και εμένα στο μυαλό! αυτο που με ανησυχεί είναι ότι είναι παμπάλαια, δεν ξέρεις τι έχουν τραβήξει και το κόστος μέχρι να είναι έτοιμα για το ταξίδι.. αν τα υπολογίσεις όλα αυτά φτάνεις στην τιμή των 4-5000€ για κάθε μηχανή.. με αυτά τα χρήματα αγοράζεις την καινούργια royal enfield himalayan και έχεις τα πάντα καινούργια..
wheel-of-time
01/07/2018, 19:59
και μερικα βιντεακια με μικτη οδηγηση ΚΛΕ 500
https://www.youtube.com/watch?v=UJpGShrMss4\
https://www.youtube.com/watch?v=Sj86jq5jpps\\
https://www.youtube.com/watch?v=G1qILXYELck
https://www.youtube.com/watch?v=G0b8MQyzVI4
https://www.youtube.com/watch?v=xDsUSucT_RM
https://grfilms.net/v-kawasaki-kle-500-off-road-tires-test-gsjl_UqrwLU.html
panavour ευχαριστώ για τα βίντεο και τα Kawasaki KLE 500 τα έχω υπόψιν μου.. τελικά είναι τόσο πολλα μοντέλα και επιλογές που δεν ξέρω από που να αρχίσω να συγκρίνω.. χαχαχα
devil's animal
01/07/2018, 20:09
Καλησπέρα devil's animal είναι ένα ταξίδι που ξεκινάει από την νότια Αμερική συνεχίζετε στην Ινδονησία προς Ινδία Νεπάλ ένα κομμάτι τις Κίνας με μια παράκαμψη από Μογγολία και Καζακστάν επιστρέφει στην Ευρώπη ! όπως καταλαβαίνεις θα έχει από μόνο του τα πάντα, δεν είναι ανάγκη να ψάξουμε από μόνοι μας τους χωματόδρομους! και.. ναι θα υπάρχουν φάσεις που θα ακολουθήσουμε για τον αλφα ή βήτα λόγο έναν χωματόδρομο και όπου μας βγάλει.. σίγουρα όσο θα συναντήσουμε όλες τις καιρικές συνθήκες από μουσώνες βροχές μέχρι και άνω των 50 βαθμών θερμοκρασία.. το μόνο που μπορούμε να σχεδιάσουμε είναι να μην πέσουμε σε βαρύ χειμώνα! όσο για τις ζούγκλες και βαριές μηχανές που (εκτός απο το δικό μου) τα 360 κιλα βάρος τους γίνονται 500 και το ζήσαμε στο προηγούμενο ταξίδι μας. ένα χρόνο στον δρόμο/45000χλμ/σε 3 ηπείρους! αυτό το ταξίδι το έκανα με μια honda crosstourer (φανταστική και ιδανική μοτοσικλέτα για αυτό το ταξίδι και στις λίγες εκτός δρόμου διαδρομές μου έδειξε το πραγματικό της βάρος!) οπότε αυτή την φορά ψάχνουμε κάτι πιο ελαφρύ που να ταιριάζει σε αυτό το ταξίδι! τα προτερήματα με τα παλια καρμπυρατερατα μονοκυλινδρα που αναφέρεις είναι λογικά και μου στριφογυρίζουν και εμένα στο μυαλό! αυτο που με ανησυχεί είναι ότι είναι παμπάλαια, δεν ξέρεις τι έχουν τραβήξει και το κόστος μέχρι να είναι έτοιμα για το ταξίδι.. αν τα υπολογίσεις όλα αυτά φτάνεις στην τιμή των 4-5000€ για κάθε μηχανή.. με αυτά τα χρήματα αγοράζεις την καινούργια royal enfield himalayan και έχεις τα πάντα καινούργια..
θες να μου πεις οτι θα εμπιστευοσουν περισσοτερο ενα royal enfield καινουργιο απο ενα πληρως ανακατασκευασμενο μοτερ japan...??(δλδ ουσιαστικα καινουργιο και αυτο)
αφου λοιπον το ταξιδι σας θα ειναι τετοιο...θα προτεινα xr400 ή 250 ή drz400 απαλλαγμενα αμφοτερα απο περιττα βαρη...
οπως ξαναεγραψα, το να κουβαλας μεσα σε ολα τα συμπραγκαλα και καποια βασικα ανταλλακτικα, απλα για το μηχανακι σου δεν ειναι κατι φοβερο...που λεει ο λογος και ενα πιστονι ποσο χωρο να πιασει? oring για καρμπ..κανενα φιλτρακι βενζινης...μπουζι...ανορθωτης...δλδ τι αλλο να χαλασει σε ενα απλουστατο μονοκυλινδρο καρμπυρατερατο?
και εννοειτε ΚΑΙ μανιβελα...βασικοτατο...
wheel-of-time
01/07/2018, 20:12
εγω με 250 δεν παω ουτε στο μεγάλο πευκο αλλα δεν ειμαι και ο κατάλληλος να μιλησω για ταξιδι. εχω μια απορία ομως. Πως ειναι δυνατόν να φύγεις για 2 χρόνια?!!?!
basilis_k6 για να μπορέσεις να φεύγεις για χρόνια πρέπει 1) να έχεις τελειώσει όλες σου τις υποχρεώσεις ( τα παιδιά μας μεγάλωσαν και στέκονται στα δικά τους πόδια, έχουμε και δύο εγγόνια :-)! ).. 2) πρέπει το ταξίδι να το έχεις σαν στόχο για χρόνια και να κάνεις τις απαραίτητες οικονομίες! εμείς το είχαμε σαν στόχος τα τελευταία 20 χρόνια, από τότε που τα παιδιά μας ήταν ακόμα μικρά!.. 3) πουλάς ότι έχεις και δεν έχεις και ζεις μινιμαλιστικά.. 4) όταν δεν ταξιδεύεις δουλεύεις σκληρά ( εγώ 12άωρα) για το επόμενο ταξίδι.. αυτά τα 4 σημεία μας διευκολύνουν το ταξίδι.. αν ρωτήσεις άλλους ταξιδιώτες ίσως έχουν κάτι άλλο να πούνε.. αν αρχίσεις με αυτό του είδους ταξίδια δεν σταματάς.. διαθέτουν εθισμό και γίνονται γρήγορα σε τρόπος ζωής :-)
Δύσκολη απάντηση εκτιμώ ότι θα έχεις στην αναζήτηση σου, ειδικά σε μεταχειρισμένο. Ακόμα περισσότερο αν είστε δύο πάνω σε μια μότο.
Έχω προσωπική εμπειρία στις περιοχές που επιθυμείς να πας και όχι μόνο με διάφορα οχήματα 2τροχα και 4τροχα.
Αυτά που επιβιώνουν στις δύσκολες και τραχείς καταστάσεις πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και να έχουν γίνει αρκετές δοκιμές αποδοχής αλλά και συγκεκριμένα τεστ για αυτά που αφορούν στρατιωτική χρήση.
Συγκεκριμένα έχουν χρησιμοποιηθεί KLR 250, KLR650 βενζίνη αλλά και τροποποιημένο σε πετρέλαιο!, επίσης και από την σειρά της Suzuki DR.
Νεότερης γενιάς μότο, μόνο την πρώτη σειρά από DL650 έχω δεί χωρίς να αποκλείω σήμερα που το συζητάμε να υπάρχουν και άλλα μοντέλα άλλων εταιριών.
Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως όπως και στα οχήματα μόνο Γιαπωνέζικα χρησιμοποιούνται κατά 90% χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Έχω καβαλήσει από κινέζικο JINHAO μέχρι..... σε πολύ άσχημους δρόμους και καταστάσεις, άντεξε!!!
Εν κατακλείδι εάν ήμουν στη θέση σου, 1 μηχανή καινούργια από την εγχώρια αγορά για το κάθε άτομο με επιλογή μεταξύ KLX250 και RMZ450, με ποιο πολύ στο δεύτερο. Δεύτερο ντεπόζιτο στην πίσω σέλα και διάφορα άλλα είναι επιτακτικά για αυτές τις μηχανές. Δεν θα απέκλεια και το DL650 ειδικά αν είναι 2 σε μια μότο.
Εύχομαι να καταλήξεις στην μότο που σε ευχαριστεί και να απολαύσεις το ταξίδι των ονείρων σου.
wheel-of-time
01/07/2018, 20:32
θες να μου πεις οτι θα εμπιστευοσουν περισσοτερο ενα royal enfield καινουργιο απο ενα πληρως ανακατασκευασμενο μοτερ japan...??(δλδ ουσιαστικα καινουργιο και αυτο)
αφου λοιπον το ταξιδι σας θα ειναι τετοιο...θα προτεινα xr400 ή 250 ή drz400 απαλλαγμενα αμφοτερα απο περιττα βαρη...
οπως ξαναεγραψα, το να κουβαλας μεσα σε ολα τα συμπραγκαλα και καποια βασικα ανταλλακτικα, απλα για το μηχανακι σου δεν ειναι κατι φοβερο...που λεει ο λογος και ενα πιστονι ποσο χωρο να πιασει? oring για καρμπ..κανενα φιλτρακι βενζινης...μπουζι...ανορθωτης...δλδ τι αλλο να χαλασει σε ενα απλουστατο μονοκυλινδρο καρμπυρατερατο?
και εννοειτε ΚΑΙ μανιβελα...βασικοτατο...
έχω έναν γνωστό που ταξίδεψε 35000χλμ την παναμερικάνα πάνω κάτω με ένα enfield himalayan χωρίς κανένα πρόβλημα.. στο ιντερνετ από άλλους ταξιδιώτες το royal enfield himalayan να κάνει μεγάλα ταξίδια! αν θα το εμπιστευόμουν;; δεν ξέρω! πολλές μηχανές μέχρι και η bmw είναι σήμερα made in indien! για να είμαι ειλικρινείς αν θα ταξίδευα με μια enfield θα περίμενα καθημερινά το τέλος της.. χαχαχα τα γιαπωνέζικα μου μάθανε να τα εμπιστεύομαι.. 45000χλμ πάνω σε αυτά με όλες των ειδών βενζίνη, σε όλες τις καιρικές συνθήκες μου έδειξαν την ποιότητά τους.. το τελευταίο ταξίδι μας: https://www.facebook.com/wheeloftimegr/videos/351066445334450/
wheel-of-time
01/07/2018, 20:40
Δύσκολη απάντηση εκτιμώ ότι θα έχεις στην αναζήτηση σου, ειδικά σε μεταχειρισμένο. Ακόμα περισσότερο αν είστε δύο πάνω σε μια μότο.
Έχω προσωπική εμπειρία στις περιοχές που επιθυμείς να πας και όχι μόνο με διάφορα οχήματα 2τροχα και 4τροχα.
Αυτά που επιβιώνουν στις δύσκολες και τραχείς καταστάσεις πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και να έχουν γίνει αρκετές δοκιμές αποδοχής αλλά και συγκεκριμένα τεστ για αυτά που αφορούν στρατιωτική χρήση.
Συγκεκριμένα έχουν χρησιμοποιηθεί KLR 250, KLR650 βενζίνη αλλά και τροποποιημένο σε πετρέλαιο!, επίσης και από την σειρά της Suzuki DR.
Νεότερης γενιάς μότο, μόνο την πρώτη σειρά από DL650 έχω δεί χωρίς να αποκλείω σήμερα που το συζητάμε να υπάρχουν και άλλα μοντέλα άλλων εταιριών.
Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως όπως και στα οχήματα μόνο Γιαπωνέζικα χρησιμοποιούνται κατά 90% χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Έχω καβαλήσει από κινέζικο JINHAO μέχρι..... σε πολύ άσχημους δρόμους και καταστάσεις, άντεξε!!!
Εν κατακλείδι εάν ήμουν στη θέση σου, 1 μηχανή καινούργια από την εγχώρια αγορά για το κάθε άτομο με επιλογή μεταξύ KLX250 και RMZ450, με ποιο πολύ στο δεύτερο. Δεύτερο ντεπόζιτο στην πίσω σέλα και διάφορα άλλα είναι επιτακτικά για αυτές τις μηχανές. Δεν θα απέκλεια και το DL650 ειδικά αν είναι 2 σε μια μότο.
Εύχομαι να καταλήξεις στην μότο που σε ευχαριστεί και να απολαύσεις το ταξίδι των ονείρων σου.
kons σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου ήταν αυτό που χρειαζόμουν.. πιο πολύ η φράση "Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως όπως και στα οχήματα μόνο Γιαπωνέζικα χρησιμοποιούνται κατά 90% χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα." συνεχίζουμε λοιπόν προς την κατεύθυνση που μόλις χάραξες.. χαχαχα :-)
kons σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου ήταν αυτό που χρειαζόμουν.. πιο πολύ η φράση "Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως όπως και στα οχήματα μόνο Γιαπωνέζικα χρησιμοποιούνται κατά 90% χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα." συνεχίζουμε λοιπόν προς την κατεύθυνση που μόλις χάραξες.. χαχαχα :-)
Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο. Από ότι θυμάμαι πάντως σε προδιαγραφές, για χαμηλής ποιότητας καύσιμα και εκεί που δεν υπάρχει τυποποιημένη παροχή καυσίμου, ήταν επιτακτική η χρήση κινητήρων με 2πλά μπουζί ανά κύλινδρο. Είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις σε αυτές τις περιοχές.
Επίσης να κάνεις αρκετή προπόνηση με την μηχανή που θα πάρεις σε άμμο και λάσπη !!! Επίσης θα φάς πολύ αμμοθύελλα που θα βρίσκεις άμμο και στα πιο απίθανα μέρη στο σώμα σου και θα αναρωτιέσαι πώς μπήκε !!! Φύλαξε ως "κόρη οφθαλμού" το φίλτρο αέρα και την εισαγωγή του, της μηχανής και της μύτης σου.
Καλή τύχη και ενημέρωσε όποτε με το καλό ξεκινήσεις.
Κινητήρες με χαμηλή συμπίεση, δεν έχουν πρόβλημα με χαμηλής ποιότητας καύσιμα! :)
wheel-of-time
01/07/2018, 21:57
Αυτό που έγραψε ο DrBig,καλό και αξιόπιστο σε γενικές γραμμές αλλά η ποιότητα κατασκευής
ήταν σε χαμηλά επίπεδα,σε απασχολούσε συνεχώς με μικροβλακείες.
Η χρήση μου ήταν σκληρή,με πολύ ταξίδι,χώμα κλπ.
Είχα και το XT660Z,και είναι το μηχανάκι που θα προτιμούσα και θα το εμπιστευόμουν
για τέτοιο ταξίδι,το πούλησα με 127.000 χλμ αν θυμάμαι καλά και τώρα κοντά στις 150.000
δεν έχει νιώσει καν.
Προσωπικά όμως θα πήγαινα σε XT600E,αφού η απλότητα και η αξιοπιστία
έχουν τον πρώτο λόγο.
ευχαριστώ taisteal η απάντησή σου με βοηθάει για την επιλογή μου :-)
wheel-of-time
01/07/2018, 21:59
Κινητήρες με χαμηλή συμπίεση, δεν έχουν πρόβλημα με χαμηλής ποιότητας καύσιμα! :)
πολύ σωστός daz :-)
wheel-of-time
01/07/2018, 22:15
Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο. Από ότι θυμάμαι πάντως σε προδιαγραφές, για χαμηλής ποιότητας καύσιμα και εκεί που δεν υπάρχει τυποποιημένη παροχή καυσίμου, ήταν επιτακτική η χρήση κινητήρων με 2πλά μπουζί ανά κύλινδρο. Είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις σε αυτές τις περιοχές.
Επίσης να κάνεις αρκετή προπόνηση με την μηχανή που θα πάρεις σε άμμο και λάσπη !!! Επίσης θα φάς πολύ αμμοθύελλα που θα βρίσκεις άμμο και στα πιο απίθανα μέρη στο σώμα σου και θα αναρωτιέσαι πώς μπήκε !!! Φύλαξε ως "κόρη οφθαλμού" το φίλτρο αέρα και την εισαγωγή του, της μηχανής και της μύτης σου.
Καλή τύχη και ενημέρωσε όποτε με το καλό ξεκινήσεις.
χαχαχαα kons;-) δεν ξέρεις τι μου θύμησες τώρα!! είχαμε πέσει σε μια αμμοθύελλα στις ΗΠΑ! αναγκαστήκαμε να κατασκηνώσουμε στην μέση του πουθενά! τα φερμουάρ τις σκηνής μας χαλάσαν από την πίεση που είχε η άμμος! όχι ότι σκιστήκαν, η άμμος τα παραμόρφωσε τόσο πολύ που αφού τα ανοίξαμε δεν ξανακλεινόταν!, η φωτογραφική μου μηχανή αν και ήταν στην θήκη της χάλασε, το φαγητό μας που ήταν στις βαλίτζα τις μηχανής ήταν γεμάτο από άμμο και αν και φορούσα τον ρουχισμό τις μοτοσυκλέτας είχα άμμο μέσα στο εσώρουχό μου.! χαχαχα όσο για το φίλτρο αέρος; ναι σε τέτοιες περιοχές το έχω λαδωμένο μέσα σε ένα καλτσόν!.. ξεκινάμε τον Οκτώβριο του 2018 με προορισμό την Χιλή στην νότια Αμερική.. σίγουρα θα σε ξαναρωτήσω ορισμένα πράγματα :-) η ελληνική ιστοσελίδα μας είναι: http://wheel-of-time-gr.com/
Γιατί όχι με NC 750 όπως στο προηγούμενο ταξίδι;
Tycho Moon
02/07/2018, 00:57
Για μένα, την πιο σωστή πρόταση την έκανε ο MG-Ktinos. Μονοκύλιδρα, αερόψυκτα, 600αρια, απλής κατασκευής. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο του να μπλέκεις με 2κύλινδρα ή υγρόψυκτα στη μέση του πουθενά.
Για μένα, την πιο σωστή πρόταση την έκανε ο MG-Ktinos. Μονοκύλιδρα, αερόψυκτα, 600αρια, απλής κατασκευής. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο του να μπλέκεις με 2κύλινδρα ή υγρόψυκτα στη μέση του πουθενά.
Γιατι ενα klx θα εχει 100Κ χμ και 40 κιλα βαρος λιγοτερα στην καμπουρα του. Δεν ειναι και λιγα ουτε τα μεν ουτε και τα δε.
Αν προσθεσεις και τα 30 κιλα βαρος ανα μηχανη μπαγκαζια, τελικα θα εχεις να μανουβραρεις 200+ κιλα μηχανη.
Επισης, σε ενα 600ρι τα παντα ολα ανταλλακτικα ζυγιζουν παραπανω, θες φιλτρο αερα, θες λαδια, η βενζινη που θα κουβαλας και το κοστος αυτης στο ταξιδι...it all adds up και δεν λεει. Οι φιλοι μας εχουν εγγονια, αρα πιθανοτατα ειναι 50+ ετων. Ταξιδι πανε οχι κατεργο :lol:
Και ειναι κι αλλα...καλα τα καρμπυρατερ αλλα στις Ανδεις πχ τα υψομετρα του ασφαλτινου οδικου δικτυου πανε για πλακα 5000μ. Επειδη εχω ταξιδεψει σε αυτα τα μερη και υψομετρα, ξερεις τι σημαινει να σου πεσει κατω μηχανη 200 κιλα? Θελει 5 ευρωπαιους για να την σηκωσεις...χωρια που ενα καρμπυρατερ θα δουλευει πολυ πλουσια.
Πραγματικά, χαίρομαι για εσάς!
Μπράβο σάς!
Τώρα, για την επιλογή μηχανής,μάλλον είστε αρκετά έμπειροι ταξιδιώτες και ξέρετε τι θέλετε.
Σε γενικές γραμμές , ένα μηχανάκι ελαφρύ, απλό και απροβληματιστο είναι η πιο καλή επιλογή.
Όμως, δεν έχω καταλάβει τι μπάτζετ έχετε για αυτό.
Συνήθως, όσοι κάνουν τα ταξίδια αυτά, κρατάνε το μπάτζετ για τον δρόμο και για αυτό επιλέγουν φτηνά παλιά ελαφριά γιαπωνέζικα μονοκύλινδρα .
Αν το μπάτζετ δεν είναι θέμα, νέα ελαφρια γιαπωνέζικα μονοκύλινδρα.
Ότι και να επιλέξετε, μάλλον θα χρειαστούν και κάποιες μοντες για ένα τέτοιο ταξίδι.
Ότι και να επιλέξετε, μάλλον θα χρειαστούν και κάποιες μοντες για ένα τέτοιο ταξίδι.
Το οδοιπορικό - ευαγγέλιο του καλού ταξιδιώτη :lol: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150533&highlight=magelanos
Ρίξτε του μια ματιά και γενικά εδώ μέσα υπάρχει ωραίο υλικό για άντληση πληροφοριών και εμπειριών.
Από μηχανάκια (ενδεικτικά) τα παρακάτω, μιας και δεν θα ήθελα τέτοιο ταξίδι με μηχανάκι παλαιότερο της 10ετίας (τα ανταλλακτικά είναι θέμα και θέλει λίγο ψάξιμο).
397240
397241
The_Scientist
02/07/2018, 10:27
Βολεύει πολύ να είναι τα 2 μηχανάκια ίδια.
Με ένα σετ εργαλεία και κοινά ανταλλακτικά μπορείς να αντιμετωπίσεις βλάβες στη μέση του πουθενά.
Επίσης, μάλλον θα πρέπει να τα βρεις και αγοράσεις σχετικά νωρίς ώστε να έχεις χρόνο να τα μαστορέψεις πριν ξεκινήσετε.
Βάση πιθανοτήτων κάποιο απρόοπτο θα προκύψει μακρυά από τον πολιτισμό και θα πρέπει να το λύσεις μόνος σου, έστω προσωρινά μέχρι να φτάσεις στην πλησιέστερη πόλη.
Νομίζω πρέπει να κάνεις λίγο προπόνηση σε standard επισκευές πριν ξεκινήσετε :)
Χαίρομαι πολύ όταν διαβάζω νήματα σαν το δικό σας. Για την επιλογή της μοτο σας κατατόπισαν οι συμφορουμίτες.
Βλέπω στο πρόγραμμα σας δεν περνάτε από midwestern πολιτείες των ΗΠΑ. Εαν σας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί έχετε ένα σπίτι να μείνετε γκαράζ, εργαλεία, και μπύρες..
Και εννοειτε οτιδήποτε άλλο ευχαρίστως να βοηθήσω. Σχεδιάστε το ταξίδι σας και ενημερώνετε για τις εξελίξεις
AUFGEBRACHT
02/07/2018, 19:54
http://www.ultimatejourney.com/record.html
Ρεκόρ Γκίνες για ζευγάρι μοτοσυκλετιστών, πέρασαν από όλες τις ηπείρους και το ταξίδι έγινε με το αειθαλές F650 Funduro, τον πρόγονο της F650GS...
Σε πολύ λίγες γραμμές, η ποιότητα κατασκευής μια χαρά είναι, ιδιαίτερα για μοντέλα από το 2004 και μετά, στα οποία είχαν διορθωθεί κάτι κατασκευαστικές αβλεψίες και χαζοπροβληματάκια του πρώτου μοντέλου. Κινητήρας Rotax=σκυλί μαύρο, από τις πιο άνετες σέλες για ταξίδια σε μονοκύλινδρο, φορτώνεται σα γαϊδούρι, τα ακριβά ανταλλακτικά λόγω BMW για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι λίγο μύθος, στον τομέα κατανάλωση διαπρέπει, αφού το καύσιμο και η αυτονομία σε ένα μεγάλο ταξίδι είναι σημαντική παράμετρος. Σημαντικό bonus το ύψος της μοτοσυκλέτας, το οποίο ταιριάζει σε χαμηλότερα αναστήματα και σε κοπέλες.
Θα συμφωνήσω κι εγώ πως καλύτερα μονοκύλινδρο παρά δικύλινδρο για ένα τέτοιο ταξίδι (και σε ένα τέτοιο ταξίδι σίγουρα η Ιθάκη δεν έχει σημασία...)
wheel-of-time
02/07/2018, 21:19
Γιατί όχι με NC 750 όπως στο προηγούμενο ταξίδι;
κλησπέρα Apache :-) το NC 750 είναι η μηχανή τις Αννας! είναι βαριά για αυτήν, και το επόμενο ταξίδι που σχεδιάζουμε έχει πάρα πολές εκτός δρόμου διαδρομές! το NC 750 είναι μια υπέροχη και οικονομική μοτοσυκλέτα! την είχα διαλέξει εγώ για την Αννα την έπεισα και αυτό ήταν λάθος! είδα ότι την κοντρολάρει καλά στην άσφαλτο, 'όταν είναι φορτωμένη έχει τα προβλήματά της αλλά και εκεί τα καταφέρνει.. εκτός δρόμου τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ!.. έπρεπε να συνειδητοποιήσω την αναλογία στο βάρος για καταλάβω το πρόβλημα! 1,60 ύψος, 58κιλα, γυναίκα.. μια φορτωμένη μοτοσυκλέτα 290 κιλά! 290:58= Η μηχανή με φορτίο είναι 5 φορές πιο βαριά ! Αν φέρω την αναλογία σε μένα αυτό θα είναι στα 1,85 ύψος, 90κιλα 90χ5=450κιλα χωρίς να υπολογίσω το ύψος μου και την πιο πολύ δύναμή μου! σκέψου τώρα να πηγαίνεις εκτός δρόμου διαδρομές με 450 κιλά μοτοσυκλέτα συν φορτίο! αν το βλέπω από αυτή την πλευρά η Αννα, στο τελευταίο μας ταξίδι, έφερε μια πολύ πιο μεγάλη απόδοση από εμένα!.. κατάφερε τις ίδιες εκτός δρόμου διαδρομές το ίδιο καλά όπως και εγώ. Η δικιά μου μοτοσυκλέτα ζύγιζε στην αναλογία 100 κιλά λιγότερο (φορτωμένη 360κιλα)! και οι δύό μας πέσαμε 4 φορές σε αυτό το ταξίδι ( η χειρότερη σε εκτός δρόμου διαδρομή με βαθύ άμμο στο Μεξικό) και οι δύό μας χτυπήσαμε άσχημα στα πλευρά και χρειαστήκαμε 2 εβδομάδες διάλειμμα.. για αυτό το λόγο ψάχνουμε για το επόμενο ταξίδι πιο ελαφριές μοτοσυκλέτες! αλλά αυτή την φορά η αννα διαλέγει την μοτοσυκλέτα μόνη της :-)
wheel-of-time
02/07/2018, 21:26
Πραγματικά, χαίρομαι για εσάς!
Μπράβο σάς!
Τώρα, για την επιλογή μηχανής,μάλλον είστε αρκετά έμπειροι ταξιδιώτες και ξέρετε τι θέλετε.
Σε γενικές γραμμές , ένα μηχανάκι ελαφρύ, απλό και απροβληματιστο είναι η πιο καλή επιλογή.
Όμως, δεν έχω καταλάβει τι μπάτζετ έχετε για αυτό.
Συνήθως, όσοι κάνουν τα ταξίδια αυτά, κρατάνε το μπάτζετ για τον δρόμο και για αυτό επιλέγουν φτηνά παλιά ελαφριά γιαπωνέζικα μονοκύλινδρα .
Αν το μπάτζετ δεν είναι θέμα, νέα ελαφρια γιαπωνέζικα μονοκύλινδρα.
Καλησπέρα ggs :-) το μπάτζετ μας επιτρέπει μόνο την αλλαγή στις μοτοσυκλέτες μας! κάτι ποιο ελαφρύ και με το ίδιο εξοπλισμένο! ή λοιπόν τις πουλάμε και αγοράζουμε πιο ελαφριές και πιο φτηνές ή το πολύ τις αλλάζουμε με μοτοσυκλέτες ίδιας αξίας!. :-)
wheel-of-time
02/07/2018, 21:31
Χαίρομαι πολύ όταν διαβάζω νήματα σαν το δικό σας. Για την επιλογή της μοτο σας κατατόπισαν οι συμφορουμίτες.
Βλέπω στο πρόγραμμα σας δεν περνάτε από midwestern πολιτείες των ΗΠΑ. Εαν σας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί έχετε ένα σπίτι να μείνετε γκαράζ, εργαλεία, και μπύρες..
Και εννοειτε οτιδήποτε άλλο ευχαρίστως να βοηθήσω. Σχεδιάστε το ταξίδι σας και ενημερώνετε για τις εξελίξεις
καλησπέρα Meni0s :-) στην ημέρα ακριβώς, πριν ένα χρόνο, περάσαμε κοντά από το midwestern ( τώρα το "κοντά" είναι σχετικό!) βρισκόμασταν στο Pie Town στο New Mexico :-)
doctoras
02/07/2018, 21:38
Νομιζω τα injection klx250 και crf250L ειναι οι πιο ενδεδειγμένες περιπτώσεις.
Και τα 2 μοντελα εχουν ειδικα λινκσ στο μοχλικο που μπορεις να το κατεβασεις το υψος απο πισω και απο τις μπουκαλες μπροστα για να μη χαλάσουν τα γεωμετρικα της μοτο και να ερθει στα μετρα της γυναίκας σου.
Θα σας ελεγα ακομη και καινούργια honda παπια λογο της ευκολιας χρησης και πρακτικότητα να γινουν μονοσελα και να μεταφέρουν ολες τις αποσκευες στο πισω μερος. Αλλα τα ψευδοεντουρο ειναι πιο heavy duty, θα χρειαστούν ομως προσθήκες στις σελες και κατασκευη για την στήριξη των αποσκευων οπως αυτες που εκανε ο ηλιας mad nomad στα xr250 στο δικο του και της φιλης του.
wheel-of-time
02/07/2018, 21:41
http://www.ultimatejourney.com/record.html
Ρεκόρ Γκίνες για ζευγάρι μοτοσυκλετιστών, πέρασαν από όλες τις ηπείρους και το ταξίδι έγινε με το αειθαλές F650 Funduro, τον πρόγονο της F650GS...
Σε πολύ λίγες γραμμές, η ποιότητα κατασκευής μια χαρά είναι, ιδιαίτερα για μοντέλα από το 2004 και μετά, στα οποία είχαν διορθωθεί κάτι κατασκευαστικές αβλεψίες και χαζοπροβληματάκια του πρώτου μοντέλου. Κινητήρας Rotax=σκυλί μαύρο, από τις πιο άνετες σέλες για ταξίδια σε μονοκύλινδρο, φορτώνεται σα γαϊδούρι, τα ακριβά ανταλλακτικά λόγω BMW για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι λίγο μύθος, στον τομέα κατανάλωση διαπρέπει, αφού το καύσιμο και η αυτονομία σε ένα μεγάλο ταξίδι είναι σημαντική παράμετρος. Σημαντικό bonus το ύψος της μοτοσυκλέτας, το οποίο ταιριάζει σε χαμηλότερα αναστήματα και σε κοπέλες.
Θα συμφωνήσω κι εγώ πως καλύτερα μονοκύλινδρο παρά δικύλινδρο για ένα τέτοιο ταξίδι (και σε ένα τέτοιο ταξίδι σίγουρα η Ιθάκη δεν έχει σημασία...)
Αυτός που έχει το όνομα AUFGEBRACHT τότε καταλαβαίνει σίγουρα και το Guten Abend :-) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό το λινκ! πολύ ενδιαφέρων πληροφορίες :-)
wheel-of-time
02/07/2018, 21:48
Νομιζω τα injection klx250 και crf250L ειναι οι πιο ενδεδειγμένες περιπτώσεις.
Και τα 2 μοντελα εχουν ειδικα λινκσ στο μοχλικο που μπορεις να το κατεβασεις το υψος απο πισω και απο τις μπουκαλες μπροστα για να μη χαλάσουν τα γεωμετρικα της μοτο και να ερθει στα μετρα της γυναίκας σου.
Θα σας ελεγα ακομη και καινούργια honda παπια λογο της ευκολιας χρησης και πρακτικότητα να γινουν μονοσελα και να μεταφέρουν ολες τις αποσκευες στο πισω μερος. Αλλα τα ψευδοεντουρο ειναι πιο heavy duty, θα χρειαστούν ομως προσθήκες στις σελες και κατασκευη για την στήριξη των αποσκευων οπως αυτες που εκανε ο ηλιας mad nomad στα xr250 στο δικο του και της φιλης του.
καλησπέρα doctoras τελικά νομίζω οτι το πιο σωστό είναι να αφήσω και να εμπιστευτώ την αννα χωρίς να την επηρεάζω ότι θα βρει μόνη της την σωστή μοτοσυκλέτα για αυτό το ταξίδι.. και μετά θα διαλέξω και εγώ κάτι για μένα! σε ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες σου είναι ενδιαφέρων να είσαι καλά φίλε μου:-)
wheel-of-time
02/07/2018, 22:12
Το οδοιπορικό - ευαγγέλιο του καλού ταξιδιώτη :lol: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150533&highlight=magelanos
Ρίξτε του μια ματιά και γενικά εδώ μέσα υπάρχει ωραίο υλικό για άντληση πληροφοριών και εμπειριών.
Από μηχανάκια (ενδεικτικά) τα παρακάτω, μιας και δεν θα ήθελα τέτοιο ταξίδι με μηχανάκι παλαιότερο της 10ετίας (τα ανταλλακτικά είναι θέμα και θέλει λίγο ψάξιμο).
397240
397241
Panos76 καλησπέρα :-) πολύ όμορφο ταξιδιωτικό! όσο για το XT 660 Z πολύ το ονειρεύομαι :-)
.......................
Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:beer::beer::beer::beer:
o_gavros
03/07/2018, 14:29
τροχέ-του-χρόνου, ετούτο το σκέφτεται η σύζυγος;
το πέτυχα εχθες και θυμήθηκα το ερώτημα σου.
με μια περιποίηση στις αναρτήσεις νομίζω θα ήταν ταμάμ.
397360
Υγ:τι ωραία διλήμματα!
Billymuse
03/07/2018, 14:50
Για τσέκαρε και αυτον τον τυπά (https://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc)
Aυτη ειναι η σελίδα (http://www.modernmotodiaries.com/)του. Κάπου ειχα διαβάσει το λόγο που είχε επιλέξει το KLR για το ταξιδι το μεγαλο που εκανε στην Βορεια και Νοτια αμερικη και απλα εξήγησε οτι αν ειχε κολλησει καπου και στο χειρότερο σενάριο με τπτ δεν μπορουσε να μετακινήσει την μηχανή θα ήταν οτι ειχε μικρο κόστος και δεν τον ένοιαζε να την παρατήσει.
MG-KTiNoS
03/07/2018, 17:37
Γιατι ενα klx θα εχει 100Κ χμ και 40 κιλα βαρος λιγοτερα στην καμπουρα του. Δεν ειναι και λιγα ουτε τα μεν ουτε και τα δε.
Αν προσθεσεις και τα 30 κιλα βαρος ανα μηχανη μπαγκαζια, τελικα θα εχεις να μανουβραρεις 200+ κιλα μηχανη.
Επισης, σε ενα 600ρι τα παντα ολα ανταλλακτικα ζυγιζουν παραπανω, θες φιλτρο αερα, θες λαδια, η βενζινη που θα κουβαλας και το κοστος αυτης στο ταξιδι...it all adds up και δεν λεει. Οι φιλοι μας εχουν εγγονια, αρα πιθανοτατα ειναι 50+ ετων. Ταξιδι πανε οχι κατεργο :lol:
Και ειναι κι αλλα...καλα τα καρμπυρατερ αλλα στις Ανδεις πχ τα υψομετρα του ασφαλτινου οδικου δικτυου πανε για πλακα 5000μ. Επειδη εχω ταξιδεψει σε αυτα τα μερη και υψομετρα, ξερεις τι σημαινει να σου πεσει κατω μηχανη 200 κιλα? Θελει 5 ευρωπαιους για να την σηκωσεις...χωρια που ενα καρμπυρατερ θα δουλευει πολυ πλουσια.
Από την άλλη όμως το ΧΤ 600 μου
δουλεύει από το 99 έως σήμερα κάθε μέρα κέντρο Αθήνας και
το μόνο που έπαθε ήταν ένα κόμπλερ μίζας.
υγ
Έχεις τερματίσει και 2 36ωρα
Από την άλλη όμως το ΧΤ 600 μου
δουλεύει από το 99 έως σήμερα κάθε μέρα κέντρο Αθήνας και
το μόνο που έπαθε ήταν ένα κόμπλερ μίζας.
υγ
Έχεις τερματίσει και 2 36ωρα
Δεν αμφισβητω την αξιοπιστια (και απλοτητα) του xt αλλα και τα ψεκαστα klx κι αυτα σκυλια ειναι, ακομα κι αν πονανε καπου θα ειναι κατι που το φροντιζεις πριν φυγεις. Μακαρι να υπηρχε κατι σχετικα συγχρονο, ελαιοψυκτο με καρμπυρατερ στα 300 με 400 κυβικα μαξ και κατω απο 140 κιλα, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει. Ελλειψει αυτου, εγω δεν μπορω να σκεφτω κατι πιο καταλληλο απο ενα συγχρονο 250. Προσωπικα σε τετοιο ταξιδι θα εφερνα τον κοσμο ανω κατω να βρω ενα beta alp 4.0 που εχει μοτερ dr350 ειναι μιζατο, με καλο υψος και υποπλαισιο που σηκωνει φορτωμα...αλλα αντε βρες το!
Η οποια επιμονη μου εχει να κανει με το ποσο γενικα υποεκτιμουνται τα κιλα μιας μηχανης σε ταξιδια με προορισμο τον υπο-αναπτυξη κοσμο και το ποσο υπερεκτιμουνται τα κυβικα και αλογα. Στο κατω κατω δε πας να σπασεις ρεκορ με το χρονο.
Και με gsa πας, ακομα και με χαρλευ, αλλα πρεπει να εχεις βιδα για να το κανεις.
397368
Δεν εχω γνωμη γνωση για τετοιο ταξιδι αυτο που μπορω να πω απο προσωπικη γνωμη λογω δουλειας σε κομβικο σημειο ( μεταφορες λιμανι ) οι αναρτησεις σε ενα μηχανακι που παει να κανει τετοιο ταξιδι ειναι απλα ανυπαρκτες ειναι τοσο φορτωμενα τα μηχανακια που δεν δουλευει σωστα καμια αναρτηση
Πραγματικα πρωτη φορα που καβαλησα γελασα σκεφτομενος τις συζητησεις με φιλους για ελατηρια και αμορτισερ.
Τα παντα ειναι συμπιεσμενα λογω βαρους.
sapila racing
04/07/2018, 12:24
397360
Δεν αμφισβητω την αξιοπιστια (και απλοτητα) του xt αλλα και τα ψεκαστα klx κι αυτα σκυλια ειναι, ακομα κι αν πονανε καπου θα ειναι κατι που το φροντιζεις πριν φυγεις. Μακαρι να υπηρχε κατι σχετικα συγχρονο, ελαιοψυκτο με καρμπυρατερ στα 300 με 400 κυβικα μαξ και κατω απο 140 κιλα, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει. Ελλειψει αυτου, εγω δεν μπορω να σκεφτω κατι πιο καταλληλο απο ενα συγχρονο 250. Προσωπικα σε τετοιο ταξιδι θα εφερνα τον κοσμο ανω κατω να βρω ενα beta alp 4.0 που εχει μοτερ dr350 ειναι μιζατο, με καλο υψος και υποπλαισιο που σηκωνει φορτωμα...αλλα αντε βρες το!
Η οποια επιμονη μου εχει να κανει με το ποσο γενικα υποεκτιμουνται τα κιλα μιας μηχανης σε ταξιδια με προορισμο τον υπο-αναπτυξη κοσμο και το ποσο υπερεκτιμουνται τα κυβικα και αλογα. Στο κατω κατω δε πας να σπασεις ρεκορ με το χρονο.
Και με gsa πας, ακομα και με χαρλευ, αλλα πρεπει να εχεις βιδα για να το κανεις.
397368
To 200 είναι 2βαλβιδο και πολύ ψόφιο, αν το φορτωσεις κιολας δεν παει ουτε σαν παπι, το Alp αν το βρεις θα ειναι ακριβό οπότε
γιατί οχι το 350 που ειναι και φτηνό και καλό κι ελαφρύ κλπ.
https://www.car.gr/10407688-suzuki-dr-350-dr-350-s
To 200 είναι 2βαλβιδο και πολύ ψόφιο, αν το φορτωσεις κιολας δεν παει ουτε σαν παπι, το Alp αν το βρεις θα ειναι ακριβό οπότε
Ουτε τα μιζατα 350 τα βρισκεις ευκολα, δυστυχως.
Vstrommer71
04/07/2018, 13:38
Πιάστε μπύρες κι επανέρχομαι!
https://www.youtube.com/playlist?list=PLdFp4ZZ42qKHnXRsMhYI6MUQq5Cr-Cbdy
Andreasnemea
04/07/2018, 16:00
https://www.car.gr/10853204-yamaha-xtz-750-super-tenere-750
για εσενα.
https://www.car.gr/14043511-yamaha-xtz-660-tenere
Αυτο για την γυναικα
wheel-of-time
04/07/2018, 17:55
397360
χαχαχα ναι αυτά τα διλήμματα είναι τα ομορφότερα :-) ωραία μηχανή έχεις θα ήταν ότι πρέπει για την σύζυγο μου! αλλά όσο εγώ κάθομαι διαβάζω, συζητάω και ψάχνω για τις σωστές μοτοσυκλέτες για ένα τέτοιο ταξίδι, η Αννα το έκανε πιο γρήγορα! σήμερα που γυρησα απο την δουλειά μου λέει ότι κατάφερε να αλλάξει το NC της με 48000χλμ με μια καινούργια Royal Enfield Himalayan!! με το δικαιολογητικό έρωτας από την πρώτη μάτια! χαχχαχα 397448
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/07/2018, 18:33
Αυτο σκεφτηκα και γω μολις το ειδα.Με το 200αρι καπου θα χρειαστει το γκαζι και δε θα το εχει.Το 350 ειναι πολυ καλη επιλογη.
Ποσο γυμνασμένος στη μεση θα πρεπει να είναι καποιος για να κανει ένα τετοιο ταξιδι; ελαφρυ, μονοκυλινδρο, φορτωμενο δικαβαλλο και..μονοι σε μια αμμοθυελλα, βροχη, ζημια στην μηχανή τι γινεται; στα μεγαρα σε πιανουν μερικα μποροφ και η ελαφρια μηχανή γινεται χαρταετος, σε τεραστιες εθνικες με ασχημο καιρο η υψομετρα τι γινεται;...μηπως να το κανονισετε τουλάχιστον με καποια παρεα;θα ψαξεις να βρεις εκ των προτερων που είναι τα επισημα σερβις της μηχανης σου στις χωρες που θα πας;και αν σας συμβει κατι στο μεσο του πουθενα θα σε βοηθησουν καμηλιερηδες ;σορρυ που ειμαι ασχετος με το αντικειμενο αλλα αν το ψαξει καποιος αυτές οι περιπέτειες, προχειρα σχεδιασμένες και χωρις υποστηριξη δεν εχουν ολες αισιο τελος..φυσικα οι καλυτερες ευχες να πραγματοποιήσετε τα ονειρα σας και παντα ορθιοι..
taisteal
04/07/2018, 19:37
Δεν πάνε δικάβαλο,αν διάβαζες πιο προσεκτικά θα το έβλεπες.
Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα σχόλια,όντως δεν έχεις σχέση με το αντικείμενο,οπότε άστο.
Σταμάτα την καταστροφολογία σε κάθε ποστ,κουράζει.
wheel-of-time
04/07/2018, 20:02
Ποσο γυμνασμένος στη μεση θα πρεπει να είναι καποιος για να κανει ένα τετοιο ταξιδι; ελαφρυ, μονοκυλινδρο, φορτωμενο δικαβαλλο και..μονοι σε μια αμμοθυελλα, βροχη, ζημια στην μηχανή τι γινεται; στα μεγαρα σε πιανουν μερικα μποροφ και η ελαφρια μηχανή γινεται χαρταετος, σε τεραστιες εθνικες με ασχημο καιρο η υψομετρα τι γινεται;...μηπως να το κανονισετε τουλάχιστον με καποια παρεα;θα ψαξεις να βρεις εκ των προτερων που είναι τα επισημα σερβις της μηχανης σου στις χωρες που θα πας;και αν σας συμβει κατι στο μεσο του πουθενα θα σε βοηθησουν καμηλιερηδες ;σορρυ που ειμαι ασχετος με το αντικειμενο αλλα αν το ψαξει καποιος αυτές οι περιπέτειες, προχειρα σχεδιασμένες και χωρις υποστηριξη δεν εχουν ολες αισιο τελος..φυσικα οι καλυτερες ευχες να πραγματοποιήσετε τα ονειρα σας και παντα ορθιοι..
φίλε zopas δεν ταξιδεύουμε δικάβαλλο αλλά με δύο μοτοσυκλέτες, δεν είναι το πρώτο ταξίδι που κάνουμε με μοτοσυκλέτες!, το τελευταίο διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο, σε αυτό οδηγήσαμε 45000χλμ σε 3 ηπείρους! στο πρώτο ταξίδι αλλά και στο μελοντικό που εδώ και πολλούς μήνες σχεδιάζουμε, η σωστή προετοιμασία είναι το Α και το Ω! δεν θα το έλεγα λοιπόν πρόχειρα σχεδιασμένες! αλλά πάντα συμβαίνει κάτι απρόοπτο και εκεί πρέπει να αυτοσχεδιάσεις! βοήθεια βρίσκεις παντού και πουθενά σε αυτόν τον κόσμο δεν είσαι μόνος! σε αυτό τον πλανήτη ζουν πάνω από 7 δις άνθρωποι, με αυτόν τον πληθυσμό δεν υπάρχει περιοχή (που να μπορείς να πας με μοτοσυκλέτα) και να είναι ακατοίκητο η τουλάχιστον χωρίς άλλους περαστικούς από εκεί! ούτε στην Σαχάρα! όσο για τα σέρβις; ίσως να μην βρεις επίσημα σέρβις αλλά κάτι θα βρεις, αν χρειάζεσαι κάτι σημαντικό που δεν το έχουν, τηλεφωνάς στο σπίτι, το παραγγέλνεις και σου έρχεται ταχυδρομικός.. διαλέγεις ένα όμορφο μέρος και περιμένεις μερικές εβδομάδες για το πακέτο! καιρικές συνθήκες; τις τσεκάρεις πρώτου διασχίσεις μια περιοχή.. ρίχνει καρεκλοπόδαρα κάνεις διάλυμα και περιμένεις να περάσει.. κτλπ..
sapila racing
04/07/2018, 20:21
χαχαχα ναι αυτά τα διλήμματα είναι τα ομορφότερα :-) ωραία μηχανή έχεις θα ήταν ότι πρέπει για την σύζυγο μου! αλλά όσο εγώ κάθομαι διαβάζω, συζητάω και ψάχνω για τις σωστές μοτοσυκλέτες για ένα τέτοιο ταξίδι, η Αννα το έκανε πιο γρήγορα! σήμερα που γυρησα απο την δουλειά μου λέει ότι κατάφερε να αλλάξει το NC της με 48000χλμ με μια καινούργια Royal Enfield Himalayan!! με το δικαιολογητικό έρωτας από την πρώτη μάτια! χαχχαχα 397448
Ωχχ, δεν νομίζω να είναι τόσο κατάλληλο εκτός Ινδίας!
Ο αλλος την κατάφερε και πήρε το NC ανταλλαγή. :lol:
Χωρίς πλάκα τώρα δεν θα το εμπιστευόμουν και πολύ. Μάλλον δεν θα μείνει ποτέ τελείως, αλλά όλο κάτι θα γίνεται, να το ξέρεις!
lykourgi
04/07/2018, 21:29
όσο εγώ κάθομαι διαβάζω, συζητάω και ψάχνω για τις σωστές μοτοσυκλέτες για ένα τέτοιο ταξίδι, η Αννα το έκανε πιο γρήγορα! σήμcερα που γυρησα απο την δουλειά μου λέει ότι κατάφερε να αλλάξει το NC της με 48000χλμ με μια καινούργια Royal Enfield Himalayan!!
Μην την αφήνεις μόνη της, είναι επικίνδυνη. :lol:
Σοβαρά τώρα, δες αυτά που σου πρότεινε ο Drbig συν το KLR650, που αναφέρθηκε μετά.
wheel-of-time
04/07/2018, 21:50
Ωχχ, δεν νομίζω να είναι τόσο κατάλληλο εκτός Ινδίας!
Ο αλλος την κατάφερε και πήρε το NC ανταλλαγή. :lol:
Χωρίς πλάκα τώρα δεν θα το εμπιστευόμουν και πολύ. Μάλλον δεν θα μείνει ποτέ τελείως, αλλά όλο κάτι θα γίνεται, να το ξέρεις!
Χωρίς πλάκα τώρα δεν θα το εμπιστευόμουν και πολύ. Μάλλον δεν θα μείνει ποτέ τελείως, αλλά όλο κάτι θα γίνεται, να το ξέρεις![/QUOTE]
ναι να σου πω την αλήθεια το λυπήθηκα το NC! ζήσαμε τόσο όμορφες στιγμές με αυτό! Αλλά η αντικειμενική του αξία ήταν αυτη και το ξέραμε! Η αννα απλώς αλλάζει μηχανή χωρίς να πληρώσει κάτι! Το NC το είχα διαλέξει εγώ, και τελικά η μηχανή ήταν βαριά και μεγάλη για αυτήν! αυτή την φορά διάλεξε την μηχανή της μόνη της! Η αναλογία είναι σωστή, την οδηγάει σαν παπί! όσο για την μάρκα; με ορισμένα άτομα που είμαστε σε επαφή έκαναν δεκάδες χιλιάδες χλμ με αυτή χωρίς πρόβλημα! στην φώτο ταξίδι ενός γνωστού με το himalayan νομίζω αν και κάτι μέσα μου, μου λέει ότι αυτό το ταξίδι με το himalayan θα έχει περιπέτεια χαχα 397453
wheel-of-time
04/07/2018, 21:58
Μην την αφήνεις μόνη της, είναι επικίνδυνη. :lol:
Σοβαρά τώρα, δες αυτά που σου πρότεινε ο Drbig συν το KLR650, που αναφέρθηκε μετά.
ναι lykourgi σήμερα πήγε ο καθένας μας κανονικά στην δουλεία! και αυτή σχολάει νωρίτερα και παίρνει την himalayan τώρα είναι ευτυχισμένη σαν μικρό παιδί! ίσως την τρόμαξα με όλα αυτά τα 30ετης μοντέλα που τις έδειχνα τις τελευταίες μέρες! χαχαχαχα φώτο από ένα γνωστό από την Γαλλία έκανε πρόσφατα 25000 με αυτην την himalayan! 397454
doctoras
04/07/2018, 22:12
Καλορίζικο καλοταξιδο να ειναι.Πολυ καλη επιλογή μου αρεσει η ιδεα με αυτο το μηχανάκι. Τα οργανα ειναι καλαίσθητα και δείχνουν πολυ ποιοτικά
Εσυ έμεινες τωρα γιατι εισαι(αν οχι για το ιδιο μοντελο για την ευκολια του εγχειρήματος)?
wheel-of-time
04/07/2018, 22:24
Καλορίζικο καλοταξιδο να ειναι.Πολυ καλη επιλογή μου αρεσει η ιδεα με αυτο το μηχανάκι. Τα οργανα ειναι καλαίσθητα και δείχνουν πολυ ποιοτικά
Εσύ έμεινες τώρα γιατί εισαι(αν οχι για το ιδιο μοντελο για την ευκολια του εγχειρήματος)?
ναι doctoras και μένα μου αρέσει που πήρε την πρωτοβουλία και διάλεξε μόνη της την μηχανή της! και εγώ τώρα πρέπει να σκεφτώ τι θα πάρω! την ψάχνω επί εβδομάδες! έχω ένα ΧΤ που θέλω να δω τις επόμενες μέρες! αλλά η ιδέα να πάμε με δύο ίδια μοντέλα αρχίζει να χαλάει! θα δούμε!.. πάντως τις μετέφερα τις ευχές σου :-)
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/07/2018, 22:42
Το ντομινειτορ το 650 πος σου φενετε?Πολυ ελαφρυ.Ισος και απο τα πιο ελαφρια ον οφ σε αυτα τα κυβικα.Απλουστατο,αξιοπιστο,δυναμικο.:wave2:
Ωστε ετσι!!!!!
Ωραιο μηχανακι..... καλοριζικο και καλοταξιδο! Νομιζω θα σας καλυψει και απ οτι διαβαζω ειναι και αξιοπιστο. Το βαρος του πρεπει να το κρυβει λογω υψους. Καντε οσα περισσοτερα χμ γινεται πριν το ταξιδι ωστε αν ειναι να βγαλει κατι να το βγαλει τωρα. Στην λιστα με τα ανταλλακτικα βαλτε και μια αλλαξια φιλτρα βενζινης και μια τρομπα βενζινης, ποτε δε ξερεις με τα ψεκαστα....
Το xt δεν καίει αρκετά για τέτοιο ταξίδι;
doctoras
05/07/2018, 08:23
φαντάζομαι σε xt660z tenere '09-'13 αναφέρεται το οποίο είναι σύγχρονο
wheel-of-time
08/07/2018, 14:38
Λοιπόν παιδιά σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την βοήθεια! Για το ταξίδι μας διαλέξαμε και αγοράσαμε τις εξής μοτοσυκλέτες: Η Αννα αντάλλαξε την παλιά της μοτοσυκλέτα την Honda NC 750 X DCT Χρονολογίας 2014 με 48600 χλμ στο κοντέρ, με μια ολοκαίνουργια και περιπετειώδη Royal Enfield Himalayan..
Εγώ κατάφερα και πούλησα την Honda Crosstourer DCT Χρονολογίας 2013 με 48900 χλμ στο κοντέρ και αγόρασα μια ισχυρή, λειτουργική και πολύ ελκυστική yamaha xt660z tenere abs χρονολογίας 2012 με 11500χλμ στο κοντέρ!
wheel-of-time
08/07/2018, 14:40
Η μοτοσυκλέτα τις Αννας:397590
wheel-of-time
08/07/2018, 14:40
και η δικιά μου: 397591
Nostradamus
08/07/2018, 20:55
Με το καλό λοιπόν. Αν μπορείτε να μας δίνετε πληροφορίες κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Είμαι πολύ περίεργος πως θα τα πάει το Enfield.
Στην Γερμανία εισάγεται επίσημα η Enfield?
sapila racing
09/07/2018, 10:53
Λοιπόν παιδιά σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την βοήθεια! Για το ταξίδι μας διαλέξαμε και αγοράσαμε τις εξής μοτοσυκλέτες: Η Αννα αντάλλαξε την παλιά της μοτοσυκλέτα την Honda NC 750 X DCT Χρονολογίας 2014 με 48600 χλμ στο κοντέρ, με μια ολοκαίνουργια και περιπετειώδη Royal Enfield Himalayan..
Εγώ κατάφερα και πούλησα την Honda Crosstourer DCT Χρονολογίας 2013 με 48900 χλμ στο κοντέρ και αγόρασα μια ισχυρή, λειτουργική και πολύ ελκυστική yamaha xt660z tenere abs χρονολογίας 2012 με 11500χλμ στο κοντέρ!
Νομίζω οτι το Tenere ειναι πολύ καλή επιλογή.
Για το Himalayan διατηρώ τις επιφυλάξεις μου όμως. Ελπίζω να πήρατε το μοντέλο BS34 με τις αναβαθμίσεις!
doctoras
09/07/2018, 12:00
καλορίζικα καλοτάξιδα και απροβλημάτιστα να είναι!
φαντάζομαι για το crosstourer πήρες λεφτά πίσω γιατί η αξία του είναι τουλάχιστο διπλάσια απο το τενερέ
Andreasnemea
09/07/2018, 18:37
http://www.bikeit.gr/new-models/royalenfield/12054-nea-montela-2017-enfiled-diakopi-paragogis-himalayan.html
wheel-of-time
09/07/2018, 19:16
Με το καλό λοιπόν. Αν μπορείτε να μας δίνετε πληροφορίες κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Είμαι πολύ περίεργος πως θα τα πάει το Enfield.
Στην Γερμανία εισάγεται επίσημα η Enfield?
ναι Nostradamus θα σας δίνουμε πληροφωρίες με το στίγμα μας, φώτος βίντεο και άρθρα σχετικά με το ταξίδι και τις μοτοσυκλέτες! είμαι και εγώ περίεργος πως θα τα πάει η Himalayan! αλλά για σκέψου τι φάση θα ήταν αν το Enfield ήταν μπροστά και τραβούσε το τενερέ χαχαχα! θα γελάγανε και οι πέτρες :-) Ο κύριος εισαγωγέας τις Enfield στην Ευρώπη έχει την έδρα του στην Αυστρία ( https://www.enfield-motorcycles.at/ )! Η μοτοσυκλέτα πωλείται στην Γερμανία από τον Ιανουάριο του 2018!.
wheel-of-time
09/07/2018, 19:32
Νομίζω οτι το Tenere ειναι πολύ καλή επιλογή.
Για το Himalayan διατηρώ τις επιφυλάξεις μου όμως. Ελπίζω να πήρατε το μοντέλο BS34 με τις αναβαθμίσεις!
ναι sapila racing για το Tenere σκέφτομαι και εγώ το ίδιο! όσο για το Himalayan μέχρι τώρα δεν γνωρίζω κάποιον που να μην έχει τις επιφυλάξεις του! εκτός από την Αννα :-)
wheel-of-time
09/07/2018, 19:37
καλορίζικα καλοτάξιδα και απροβλημάτιστα να είναι!
φαντάζομαι για το crosstourer πήρες λεφτά πίσω γιατί η αξία του είναι τουλάχιστο διπλάσια απο το τενερέ
Σε ευχαριστούμε πολύγια τις ευχές σου doctoras! ναι το crosstourer είναι πιο ακριβό! μεταχειρισμένο με τόσα χιλιόμετρα χάνει πολύ αξία! πάντως με όλα τα έχτρα που είχε το πούλησα καλά! πήρα αυτά ζήτησα και ήταν παραπάνω από την τιμή του τενερέ νομίζω θα τα καταφέρω με τα υπόλοιπα χρήματα να το ετοιμάσω για το ταξίδι :-)
ναι sapila racing για το Tenere σκέφτομαι και εγώ το ίδιο! όσο για το Himalayan μέχρι τώρα δεν γνωρίζω κάποιον που να μην έχει τις επιφυλάξεις του! εκτός από την Αννα :-)
:) κάπως ετσι λειτουργεί και το δικό μου κορίτσι. Τόπο στην γυναικεία διαίσθηση.
Καλό ταξίδι να εχετε.
Vstrommer71
10/07/2018, 08:54
:) κάπως ετσι λειτουργεί και το δικό μου κορίτσι. Τόπο στην γυναικεία διαίσθηση.
Αγάπη μουουουου,έσκασε το λάστιχο!
Αγάπη μουουου,δεν παίρνει μπροστά!
Αγάπη μουουου,κάνει διακοπές και σβήνει!
Έλα να το φτιάξεις σε παρακαλωωωωωω:lol:
(Εξαιρουνται μετρημενες περιπτωσεις εκπροσωπων του ασθενους φυλου,που ειναι πραγματικα σκυλια του πολεμου)
wheel-of-time
14/07/2018, 16:23
Είναι πλέον δικές μας και έχουν τις πινακίδες τους! Σήμερα κάναμε την πρώτη μας μεγάλη βόλτα! το συμπέρασμα; Μόλις ξεκίνησε μια καινούργια αγάπη και ανυπομονούμε την περιπέτεια μαζί τους :-)398008 398009 398010
Παιδιά ένα θα πω: σας ζηλεύω!! Εμένα η γυναίκα μου ούτε στη δικιά μου δεν ανεβαίνει να πάμε μια βόλτα σαν άνθρωποι.. Όχι να της πάρω δικιά της... Εύχομαι από καρδιάς καλά χλμ κάντε όσο πιο πολλά μπορείτε!!! Καλο ταξιδα τά εργαλεία σας είναι κουκλια και πιστεύω θα σας βγάλουν παληκαρια. στείλτε μας φώτο απ το ταξίδι σας!!!
lleonidas
14/07/2018, 19:06
Φοβερό ζεύγος, σας ζηλεύω με την καλή έννοια!Αν και δε σας γνωρίζω προσωπικά, εύχομαι ολόψυχα υγεία και καλές-ασφαλείς διαδρομές :)
mia_zoi_kawa
14/07/2018, 22:37
Ωραίοι! Γράψτε μας για το ταξίδι σας!
Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά. Καλούς δρόμους.
Ρε φίλε το Tenere δίπλα σου είναι σαν παπάκι! Δεν μας είπες ότι είσαι δίμετρος :)
andreastwin
15/07/2018, 09:49
καλους και ασφαλεις δρομους να εχετε παιδια.και εγω σας [ζηλευω] με την καλη εννοια.η ζωη ειναι ενα ταξιδι.απολαυστετο.:beer:
DRAKONET
16/07/2018, 20:12
κλαινε τα ματια μου !!
ειλικρινα οτι καλυτερο στις διαδρομες σας....σας αγαπω ρε παιδια...απλα ειλικρινα απο καρδιας ολες οι ευχες μας επανω σας
σας χαιρομαι γιατι δειχνεται οτι τελικα και εμεις τις πιο μεγαλης ηλικιας κανουμε τα παντα..οποτε μετραει η ψυχη..και οχι τα χρονια
τα καλυτερα παιδια....τα καλυτερα απο εμας !!
fatsas35
11/08/2018, 02:08
Είσαι μεγάλο αλάνι και τυχερός που βρήκες γυναίκα να οδηγάει μηχανή!!Εδώ παρακαλάμε για να πάμε 30 χιλιόμετρα δικαβαλο..χεχε Πολύ ωραία τα εργαλεία σας!!Καλό ταξίδι να έχετε να το απολαύσετε κ πάντα όρθιοι κ χωρίς προβλήματα!!Ζείτε την πραγματική ζωη..!!
Είσαι μεγάλο αλάνι και τυχερός που βρήκες γυναίκα να οδηγάει μηχανή!!Εδώ παρακαλάμε για να πάμε 30 χιλιόμετρα δικαβαλο..χεχε Πολύ ωραία τα εργαλεία σας!!Καλό ταξίδι να έχετε να το απολαύσετε κ πάντα όρθιοι κ χωρίς προβλήματα!!Ζείτε την πραγματική ζωη..!!
Δυστυχώς εμείς ζούμε την πραγματική ζωή. Δουλειά, λογαριασμοί, άδεια μια βδομάδα. Τα παιδιά ζουν το όνειρο και μπράβο τους.
wheel-of-time
28/10/2019, 17:22
Γεια σας παιδιά, πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που τα λέγαμε! ήθελα να σας γράψω ότι το ταξίδι μας τελείωσε! Οι μηχανές μας, το Enflied Himalayan και το yamaha xt 660 Z τα πήγαν μια χαρά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.. Η μόνη βλάβη που και οι δυο μοτοσυκλέτες είχαν, ήταν το ρουλεμάν τιμονιού.. κατά την γνώμη μου, ο λόγος τις βλάβης βρισκόταν στις πολλές εκτός δρόμου διαδρομές και στους άθλιους δρόμους τις Αρμενίας. Το αρχικό μας σχέδιο αναγκαστήκαμε να το αλλάξουμε γιατί το Ιράν, δεν μας επέτρεψε την είσοδο στην χώρα ( αν και είχαμε όλα τα χαρτιά και βίζες!) .. έτσι αλλάξαμε διαδρομή και ταξιδέψαμε στην Αρμενία, Γεωργία, περιπλανηθήκαμε στην Καύκασο, από εκεί ταξιδέψαμε στην Ρωσία, εκεί περάσαμε τον Αρκτικό κύκλο .. από εκεί και μετά είχαμε 24 ώρες ο 24αωρο ημέρα.. οδηγήσαμε τόσο βόρεια στην Ρωσία, μέχρι που μας τελείωσε ο δρόμος.. Συνολικά ταξιδέψαμε 26 χώρες, βρισκόμασταν επί έναν ολόκληρο χρόνο στον δρόμο, και οδηγήσαμε 35000 χλμ.. ήταν 365 ημέρες και 35000 χλμ απόλυτης ελευθερίας.. Τώρα επιστρέψαμε σπίτι μας, προσπαθούμε να οργανώσουμε την παλιά καθημερινότητά μας.. το κεφάλι είναι γεμάτο με εντυπώσεις και εμπειρίες.. Λίγες φωτογραφίες θα σας δείξω.. κανονικά σκέφτηκα από κάθε χώρα μια φωτογραφία αλλά με 26 χώρες και αυτές πολλές θα είναι .. όποτε σας δείχνω λίγες τις αγαπημένες μου..
σας ευχαριστώ και τα ξαναλέμε
412016 το ταξίδι
412017 Τυνησία
412018 Σαχάρα
412019 Σύνορα Τουρκίας Ιράν
412020
412022 Αρμενία και ενφιελτ
412023 Αρμενία και ΧΤ 660Ζ
412024 Δμημοκρατία Αρτσάχ.. πρόκειται για ένα κρατίδιο που επισήμως δεν υπάρχει και δεν αναγνωρίζετε από κανένα άλλο κράτος..
412025 Γεωργία καυκασος
wheel-of-time
28/10/2019, 17:35
412026 Ρωσία
412027 Ρωσικός Αρκτικός κύκλος
412028 τέλος του δρόμου και πιο βόρεια δεν πάει..
412029 Νορβηγία
412030 Λιθουανία
412031 ουκρανία
412032
Lioulios
28/10/2019, 17:48
Καλως ορισατε .
lleonidas
28/10/2019, 17:59
Σας ζηλεύουμε!!
Με το καλό να βρεθεί χρόνος, υγεία, διάθεση και χρήμα για το επόμενο :)
lykourgi
28/10/2019, 18:09
Αυτές είναι βόλτες!
Μπράβο.