View Full Version : νεος
karabill
01/07/2018, 14:17
Καλησπέρα στο φόρουμ,
Είμαι 25 χρονών και προς το παρόν κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου μόνο. Άρχισε σιγά σιγά να μου μπαίνει στο μυαλό αυτό το "μικρόβιο" που λέγεται μοτοσυκλέτα. Οδηγώντας τώρα 6 χρόνια περίπου κ έχοντας 1 τρακάρισμα στο ιστορικό μπαίνω πολύ ώριμα κατά την γνώμη μου στον χώρο αυτό. Το σκεπτικό μου για την μηχανή δεν είναι σούζες και κόντρες αλλά καθαρά σαν μέσω μετακίνησης(φυσικά θα υπάρχει και οι στιγμές που θα το ανοίξω). Μου αρέσουν μηχανές τύπου Suzuki VStrom 650, BMW GS1200 R, Kawasaki Versys και Kawasaki z750. Σκέφτομαι να πάω να βγάλω κατευθείαν το απεριορίστων αφού μπορώ ηλικιακά. Το ερώτημα μου είναι σαν νέος οδηγός θα μπορώ να καβαλήσω κατευθείαν μια μηχανή 650 κυβικών έχοντας μια α' εμπειρία στους δρόμους της αθήνας ή θα πρέπει να περιορίσω την όρεξη μου γι αρχή σε μικρότερη μηχανή;
Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης οδήγησης μοτο με αυτοκίνητο και μάλιστα όταν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ. Πχ εγώ άμα μπω σε αυτοκίνητο συνοδηγός ζαλίζομαι και αν πιάσω τιμόνι το μετατρέπω σε motogp. Κανιβαλίζομαι γενικώς και παρκάρω μόνο κάθετα. --Οπότε και διέκοψα τις διπλωματικές σχέσεις.
Ισως θα έπρεπε να ξεκινήσεις με μαθήματα (ασφαλούς) οδήγησης πριν πάρεις οτιδήποτε.
nopattern
01/07/2018, 15:02
Ίσως δεν είναι η πιο σοφή επιλογή. Αλλά μπορείς. Τέλος. Αφού μπόρεσα εγώ να κουμαντάρω ως πρώτο μηχανάκι το 650 που έκανα 6 μήνες μαθήματα, χωρίς καμία πρότερη εμπειρία οδήγησης μοτοσικλέτας, στην τρυφερή ηλικία των 39, που ανέβαινα πάνω στο σχολικό μηχανάκι και ίδρωνα από το φόβο μου, μπορείς. Αρκεί να θες. Τα μυαλά μέσα στο κεφάλι. Το γκάζι δεν ανοίγει μόνο του, μην τρελαθούμε. Καλά μαθήματα!
Μέχρι 700 κυβικά και μέχρι δύο κυλίνδρους. Θα είσαι μια χαρά. Εννοείται πως θα βγάλεις το Α.
Καλή αρχή!
o_gavros
01/07/2018, 16:35
Vstrom & Versys σαφώς φιλικότερες προς τον νέο αναβάτη.
Και σαφώς πιο πολυχρηστικες του Ζ750.
Δεν χρειάζεται αφορισμός και δαιμονοποίηση στα κυβικά.
Το γκάζι των 2 είναι πλήρως διαχειρίσιμο,δεδομένου ότι ο δεξιά καρπός είναι συνετός.
Καλή αρχη!
lleonidas
01/07/2018, 17:13
Καλωσόρισες στο forum!
Αν το μικρόβιο,όπως το αποκαλείς,έχει μπει στο αίμα σου,ξεκινάς από τα βασικά: βρίσκεις μια καλή σχολή και ξεκινάς να κάνεις τα πρώτα σου μαθήματα.Εκεί θα καβαλήσεις παπιά και μοτοσυκλέτες αποκτώντας μια πρώτη αίσθηση.Παίρνοντας το Α δίπλωμα, θα έχεις σίγουρα και περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά και την άνεση να επιλέξεις είτε ένα μοτοσυκλετάκι 300cc είτε μια μεγαλύτερη κοντά στα 500-600cc τα οποία πιθανότατα δε θα σε τρομάξουν και θα σε βολέψουν εντός και εκτός αστικού περιβάλλοντος.
Διαβάζοντας εδώ ή σε άλλα moto fora, θα έχεις παρατηρήσει ότι δίνεται έμφαση από τα μέλη στον εξοπλισμό,πράγμα που καλό είναι να διαθέτεις από την πρώτη σου κιόλας βόλτα ως αναβάτης.
καλως ηρθες στο moto.gr και με το καλο να μπεις στον "κοσμο" της μοτοσυκλετας.
τα μηχανακια που θελεις ειναι διαφοτερικων κατηγοριων για διαφορετικη χρηση με αρκετη διαφορα σε κοστος αποκτησης.
gs1200 δε στο προτεινω για 1ο μηχανακι (τα F 650-700 σου ταιριαζουν πιο πολυ). 2018 και Ζ750 απλα οχι, για πολλους λογους (υψηλη καταναλωση-σερβις, αρκετα υποδιεστερο σα μηχανακι σε σχεση με τον ανταγωνισμο).
versys και vstrom ειναι καλες επιλογες για να ξεκινησεις. αν οπωςδηποτε θελεις γυμνο παρε hornet 600 (ακριβα σερβις-καταναλωση), φιλικο αλλα 4κυλινδρο με αρκετη δυναμη που ισως σε φοβιζει λιγακι, στην αρχη.
διαβασε στο ιντερνετ και μαθεις 1-2 πραγματακια, δες κανενα βιντεακι και αφου βγαλεις διπλωμα και κανεις καποια χλμ=θα εχεις αποκτησεις ανεση πανω στο μηχανακι γιατι οχι να μην κανεις ενα σχολειο οδηγησης...
karabill
02/07/2018, 00:28
Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Θα διαβάσω να μάθω πράγματα για μηχανάκια γιατί η αλήθεια είναι δεν ξέρω πολλά. Το BMW GS1200R προφανώς για πρώτο μηχανάκι δεν κάνει αλλά είναι όνειρο ένα ταξίδι εντός Ευρώπης μαζί του! Γι αρχή θα κοίταγα όντως ένα vstrom ή και κάνα tracer ! :smokin:
harris_x
02/07/2018, 10:44
Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις, θα πρέπει να πάρεις ένα μηχανάκι που όταν το βλέπεις δεν θα φοβάσαι.
Όταν εξοικειωθείς με τον χειρισμό της μηχανής σου θα κάνεις κάποιο σχολείο ασφαλούς οδήγησης όπως Riding School ή CSS και μετά θα ξεκινήσεις να εφαρμόζεις ό,τι σου έδειξαν.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είσαι έτοιμος να πάρεις αυτό που τώρα σου φαίνεται μεγάλο και όχι ιδανικό για να ξεκινήσεις.
Αν πάρεις κατευθείαν ένα μηχανάκι που σου φαίνεται μεγάλο, θα κάνεις όλα τα παραπάνω αλλά θα σου πάρει παραπάνω χρόνο.