Σύνδεση

View Full Version : Nέα μοντέλα Harley Davidson

Σελίδες : 1 [2]

doctor_john
19/07/2021, 09:56
Το θέμα είναι ότι η αντιπάθεια που δείχνετε σε καθετί μη Ιαπωνικό και ιδιαίτερα στα ακριβά Ευρωπαϊκά να έχει ένα όριο και να μην υπερβαίνει το όριο της προσβολής για τους ιδιοκτήτες.....

Δεν είναι ρεαλιστικό, απλά όπως είναι λογικό δεν ασχολούνται οι υπόλοιποι και μένει αυτή η εντύπωση.

panavour
19/07/2021, 10:09
Το θέμα είναι ότι η αντιπάθεια που δείχνετε σε καθετί μη Ιαπωνικό και ιδιαίτερα στα ακριβά Ευρωπαϊκά να έχει ένα όριο και να μην υπερβαίνει το όριο της προσβολής για τους ιδιοκτήτες.....

Κοιταξε,εαν καποιος πει,οτι ''οσοι αγοραζουν ευρωπαικα ειναι μαλακες'' ,αυτο οντως ειναι προσβολη και ειναι κατακριτεο.
Οποιος ομως πει οτι η ''αγορα ευρωπαικου ειναι για μενα μαλακια'' δεν συνιστα προσβολη διοτι ολοι κατα καιρους κανουμε μαλακιες ,χωρις απαραιτητα να ειμαστε μαλακες.Οπως και το αναποδο αν ισχυρισθει κανεις και για τους γιαπωνεζοφιλους ή τωρα πια και για τους κινεζο-ινδοφιλους.

peterTHErider
19/07/2021, 11:30
Κοιταξε,εαν καποιος πει,οτι ''οσοι αγοραζουν ευρωπαικα ειναι μαλακες'' ,αυτο οντως ειναι προσβολη και ειναι κατακριτεο.
Οποιος ομως πει οτι η ''αγορα ευρωπαικου ειναι για μενα μαλακια'' δεν συνιστα προσβολη διοτι ολοι κατα καιρους κανουμε μαλακιες ,χωρις απαραιτητα να ειμαστε μαλακες.Οπως και το αναποδο αν ισχυρισθει κανεις και για τους γιαπωνεζοφιλους ή τωρα πια και για τους κινεζο-ινδοφιλους.

εαν ομως πει "πως αγοραζετε αυτα τα ασχημα ακριβα μηχανακια?" ουσιαστικα δεν ειρωνευεται αυτους που τα αγορασαν?που σε καμια περιπτωση δεν ειναι ασχημα(οκ υποκειμενικό αλλά με βραβεία ομορφιας κερδισμενα μάλλον υπαρχουν και αντικειμενικα κριτηρια,και ειναι για γελια να πεις την πανιγκαλε ασχημη),και ΔΕΝ ειναι ακριβα με την τεχνολογια και τα περιφερειακα που διαθετουν.παρε ενα απλο "φτηνο" καβασακι,φορεσε του μαρκεζινι ζαντες,ολινς ηλεκτρονικες μπρος-πισω,μπρεμπο στιλεμα και ολα τα bosch ηλεκτρονικα+quickshifter κλπ και θα δεις οτι θα κοστίσει ακριβοτερα.

panavour
19/07/2021, 12:22
εαν ομως πει "πως αγοραζετε αυτα τα ασχημα ακριβα μηχανακια?" ουσιαστικα δεν ειρωνευεται αυτους που τα αγορασαν?που σε καμια περιπτωση δεν ειναι ασχημα(οκ υποκειμενικό αλλά με βραβεία ομορφιας κερδισμενα μάλλον υπαρχουν και αντικειμενικα κριτηρια,και ειναι για γελια να πεις την πανιγκαλε ασχημη),και ΔΕΝ ειναι ακριβα με την τεχνολογια και τα περιφερειακα που διαθετουν.παρε ενα απλο "φτηνο" καβασακι,φορεσε του μαρκεζινι ζαντες,ολινς ηλεκτρονικες μπρος-πισω,μπρεμπο στιλεμα και ολα τα bosch ηλεκτρονικα+quickshifter κλπ και θα δεις οτι θα κοστίσει ακριβοτερα.

Για μενα ΟΧΙ ,αλλα ο καθενας την εννοια της ειρωνιας και προσβολης την προσλαμβανει διαφορετικα.

doctor_john
19/07/2021, 12:40

Αν μου επιτρέπεις, πέρα απο το γεγονός ότι το όμορφο χρειάζεται να το κατανοείς έτσι ώστε να το αντιληφθείς όταν κινείται πέραν του προφανούς ή του μη σύνηθες
βλέπω ότι δημιουργείται μια "υπερευαισθησία" γενικά στην κοινωνία με αποτέλεσμα να ποινικοποιείται ο χαρακτηρισμός ενώ πριν δεν ενοχλούσε κανέναν.

Δυστυχώς δεν βρισκόμαστε στην αρχή αυτού του φαινομένου αλλά πολύ κοντά στο σημείο που θα προκαλέσει κρίσιμη μάζα και δημιουργία
νομικών προηγούμενων απέναντι στους χαρακτηρισμούς.

Τι μας πειράζει αν ο καθένας χαρακτηρίζει άσχημα αυτό που αισθάνεται λιγότερο οικείο; δεν αλλάζει κάτι στην πραγματικότητα μας.
Μήπως είναι ώρα να δούμε και να αναγνωρίσουμε γιατί μας ενοχλεί τόσο ένας χαρακτηρισμός που πριν δεν δίναμε σημασία;

Εμένα μου φαίνεται σαν ένας φαύλος κύκλος που εκμεταλλεύεται συμβάντα ή διάθεση διαίρεσης της "ομάδας", αναπτύσσεται, δυναμώνει την διαίρεση κ.ο.κ.

Γιατί θα πρέπει να εστιάσουμε σαν κοινωνία τα κριτήρια μας; γιατί να χάσουμε την πολυμορφία μας;

Αν όλοι αποφασίζαμε πως το pelegrino είναι το καλύτερο αναψυκτικό δεν θα υποχρεώναμε την αύξηση της τιμής του;
Δεν θα στερούμασταν τις, καλύτερες για εμένα, ιδιότητες του Ξυνό Νερό;

Σόρυ αν γίνομαι κουραστικός αλλά το μόνο που βλέπω σε μια κοινωνία που εστιάζουν όλοι στα ίδια, είναι η εύκολη χειραγώγησή της.
Ένα σκαλοπάτι ευκολότερα από την επίσης εύκολη κατάσταση να είναι σε διαίρεση.

Nitse3
19/07/2021, 13:39
Καλά δεν νομίζω να είπε κανείς άσχημη την πανιγκάλε ποτέ, αλλά το Μουλτι 1200 όταν πρωτοβγήκε κάτι για μυρμηγκοφάγους διαβάζαμε από πολλούς. Αυτη ήταν η αίσθηση μου και εμένα όταν πρωτοβγήκε, άσχημο το θεωρούσα, απλά τώρα το συνήθισα, αντιλαμβανομαι ότι είναι και μηχανάρα οπότε το 2021 αν είχα τα λεφτά θα ήταν μεσα στις επιλογές μου.

peterTHErider
19/07/2021, 14:33
Αν μου επιτρέπεις, πέρα απο το γεγονός ότι το όμορφο χρειάζεται να το κατανοείς έτσι ώστε να το αντιληφθείς όταν κινείται πέραν του προφανούς ή του μη σύνηθες
βλέπω ότι δημιουργείται μια "υπερευαισθησία" γενικά στην κοινωνία με αποτέλεσμα να ποινικοποιείται ο χαρακτηρισμός ενώ πριν δεν ενοχλούσε κανέναν.

Δυστυχώς δεν βρισκόμαστε στην αρχή αυτού του φαινομένου αλλά πολύ κοντά στο σημείο που θα προκαλέσει κρίσιμη μάζα και δημιουργία
νομικών προηγούμενων απέναντι στους χαρακτηρισμούς.

Τι μας πειράζει αν ο καθένας χαρακτηρίζει άσχημα αυτό που αισθάνεται λιγότερο οικείο; δεν αλλάζει κάτι στην πραγματικότητα μας.
Μήπως είναι ώρα να δούμε και να αναγνωρίσουμε γιατί μας ενοχλεί τόσο ένας χαρακτηρισμός που πριν δεν δίναμε σημασία;

Εμένα μου φαίνεται σαν ένας φαύλος κύκλος που εκμεταλλεύεται συμβάντα ή διάθεση διαίρεσης της "ομάδας", αναπτύσσεται, δυναμώνει την διαίρεση κ.ο.κ.

Γιατί θα πρέπει να εστιάσουμε σαν κοινωνία τα κριτήρια μας; γιατί να χάσουμε την πολυμορφία μας;

Αν όλοι αποφασίζαμε πως το pelegrino είναι το καλύτερο αναψυκτικό δεν θα υποχρεώναμε την αύξηση της τιμής του;
Δεν θα στερούμασταν τις, καλύτερες για εμένα, ιδιότητες του Ξυνό Νερό;

Σόρυ αν γίνομαι κουραστικός αλλά το μόνο που βλέπω σε μια κοινωνία που εστιάζουν όλοι στα ίδια, είναι η εύκολη χειραγώγησή της.
Ένα σκαλοπάτι ευκολότερα από την επίσης εύκολη κατάσταση να είναι σε διαίρεση.

δεν θα διαφωνησω πουθενα,κανεις μια γενικη κοινωνικο-ψυχολογικη αναλυση η οποια εχει βαση.νομιζω γενικα εχει γινει ο κοσμος πιο απομακρος και ετοιμος για παρεξηγηση,λες σε καποιον καλημερα στο δρομο και σε στραβοκοιταει με απορια και καχυποψια.

bulmont
19/07/2021, 15:21
......εδω μεσα λογω πτωχαντζας ,η πλειοψηφια θα ''τσακωνεται''...... αν ειναι ή οχι ομορφο κατι που δεν θα παρουν ποτε.....

:a9::a9::a9::a9:

katsar
19/07/2021, 15:45
Υπερβάλετε και οι μεν και οι δε να ξέρετε :wave2:
αι πάντε καμιά βόλτα να δούμε καμιά φωτογραφία ,κανα βίντεο λέω εγώ :lol:
Δεκτά γιαπωνέζικα χρέπια και εβροπαικοί ματρακάδες :bawl:

νεοσσός
19/07/2021, 17:20
Καλά δεν νομίζω να είπε κανείς άσχημη την πανιγκάλε ποτέ, αλλά το Μουλτι 1200 όταν πρωτοβγήκε κάτι για μυρμηγκοφάγους διαβάζαμε από πολλούς. Αυτη ήταν η αίσθηση μου και εμένα όταν πρωτοβγήκε, άσχημο το θεωρούσα, απλά τώρα το συνήθισα, αντιλαμβανομαι ότι είναι και μηχανάρα οπότε το 2021 αν είχα τα λεφτά θα ήταν μεσα στις επιλογές μου.
Το Multistrada 1200 μου άρεσε εξ αρχής. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι το 1100 της προπερασμένης δεκαετίας. Είναι από τις μοτοσυκλέτες που θεωρώ άσχημες και δεν έχω συνηθίσει μετά από τόσα χρόνια, ενώ άλλες τις έχω αποδεχθεί.

doctor_john
19/07/2021, 17:49
Διακρίνεις απο ποια επηρεάστηκε και ποια επηρέασε;
Το 999 πως σου φαίνεται;

Bowleno
19/07/2021, 18:50
Το Multistrada 1200 μου άρεσε εξ αρχής. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι το 1100 της προπερασμένης δεκαετίας. Είναι από τις μοτοσυκλέτες που θεωρώ άσχημες και δεν έχω συνηθίσει μετά από τόσα χρόνια, ενώ άλλες τις έχω αποδεχθεί.

Όντως το 1100 όπως και το diavel τέρατα ασχήμιας στα μάτια μου...
Απορώ πως μια εταιρία που έβγαλε τα pantach, 916, panigale και άλλες που μου διαφεύγουν, έβγαλε αυτές τις Βασιλειάδου...

νεοσσός
19/07/2021, 19:08
Απορώ πως μια εταιρία που έβγαλε τα pantach, 916, panigale και άλλες που μου διαφεύγουν, έβγαλε αυτές τις Βασιλειάδου...
Τη Diavel τη συνήθισα με τον καιρό και πλέον μου φαίνεται, ας πούμε ΟΚ. Στην αρχή δεν μου άρεσε.

Αλλά Multistrada 1100 και Pantach, δεν μου κάθονται καλά. Να τις χαίρονται όσοι τις έχουν, διότι έχουν την αξία τους προφανώς, αλλά είναι από εκείνες που το πέρασμα του χρόνου δεν κατάφερε να τις εναρμονίσει με την αισθητική μου.

katsar
19/07/2021, 19:10
Ευτυχώς :wave2: χωρίς παρεξηγηση please
edit δεν διάβασα σωστά τι έγραψες,ignore this message :zzz:

panavour
19/07/2021, 19:19
η πολιτικη ορθοτης,που πλεον καθοριζει την ζωη μας εχει οδηγησει στον πληρη ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ του αυθορμητισμου στην συμπεριφορα μας με αποτελεσμα να ψυριζουμε την μαιμου πριν πουμε ή για να πουμε και να εκφρασουμε το οτιδηποτε.
παλια λεγαμε ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ,ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ,ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Σημερα πρεπει να διαβασουμε ολη την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ψυχολογια των φρουντ και γιουνγκ για να απαντησουμε .
ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .
ΝΑΙ ΡΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΤΟΥΚΑΤΙ (ΟΧΙ ΟΛΑ )ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΟΥΝ.:moutza:

νεοσσός
19/07/2021, 19:22
ΝΑΙ ΡΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΤΟΥΚΑΤΙ (ΟΧΙ ΟΛΑ )ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΟΥΝ.:moutza:

Τι εννοείς δηλαδής; Ότι όσοι τα αγοράζουν δεν έχουν γούστο ή μήπως ότι είναι θύματα της διαφήμισης; :p

alex14
19/07/2021, 19:34
Ρε μπραβο συζητηση που ανοιξε η αμερικανικη πομονα !!!!

νεοσσός
19/07/2021, 19:38
Ρε μπραβο συζητηση που ανοιξε η αμερικανικη πομονα !!!!
Είναι επειδή σε μερικούς, με ομολογουμένως αμφιλεγόμενη αισθητική και ανεπαρκώς εκπαιδευμένο μάτι, δεν είναι στις πρώτες προτιμήσεις τους, ως προς την εμφάνιση. Εννοείται, ότι σε όσους ξέρουν να εκτιμούν, αρέσει πολύ. :p

doctoras
19/07/2021, 20:03
πάντως πομόνα με αυτά τα χαρακτηριστικά δε το λες
https://www.cycleworld.com/story/motorcycle-reviews/2021-harley-davidson-pan-america-1250-special-first-ride-review/

MSRP: $19,999
Engine: DOHC, liquid-cooled, 60-degree V-twin; 4 valves/cyl.
Displacement: 1,252cc
Bore x Stroke: 105 x 72.3mm
Compression Ratio: 13.0:1
Transmission/Final Drive: 6-speed/chain
Claimed Horsepower: 150 hp @ 9,000 rpm
Claimed Torque: 94 lb.-ft. @ 6,750 rpm
Fuel System: Electronic Sequential Port Fuel Injection (ESPFI)
Clutch: Wet, multiplate slipper/assist; cable actuation
Frame: Stressed-member alloy steel trellis; forged aluminum mid-structure
Front Suspension: 47mm inverted fork, electronically adjustable semi-active damping, optional Adjustable Ride Height; 190mm travel
Rear Suspension: Piggyback monoshock; electronically adjustable semi-active compression and rebound damping, automatic electronic preload, optional Adjustable Ride Height; 190mm travel
Front Brake: 4-piston Brembo monoblock calipers, 320mm disc w/ ABS
Rear Brake: 1-piston Brembo caliper, 280mm disc w/ ABS
Wheels, Front/Rear: Cast aluminum, optional anodized aluminum laced tubeless; 19 x 3 in. / 17 x 4.5 in.
Tires, Front/Rear: Michelin Scorcher Adventure Radial; 120/70R-19 / 170/60R-17
Wheelbase: 1579mm
Ground Clearance: 210mm
Seat Height: 810mm
Fuel Capacity: 21lt
Claimed /Wet Weight: 253kg

εγώ το βλέπω να μπαινει αναμεσα στα r1250gs και tiger1200, αν μπεί με ανταγωνιστική τιμή θα πάρει μερίδιο στην αγορά.

Αν σε 2-3 χρόνια πάρει μερίδιο στην αγορά οτι το μουτρο αυτό μπορεί να γίνει και τις μόδας και τότε μπειτε ξανά στο τόπικ να δείτε τα πρώτα σχόλια σας για το μοντέλο:smokin:

doctor_john
19/07/2021, 20:26

Γιατί τολμά να προτείνει και να ρισκάρει την υστεροφημία της στο ευρύ κοινό. Απλό είναι και όπως έδειξε, υπήρξε κοινό που απορρόφησε το μοντέλο
ενώ δημιουργήθηκε ένα δυνατό όνομα που υποστηρίζει ακόμα τα αντίστοιχα.

Μην ξεχνάμε ότι μπήκε εμβόλιμα σε μια κατηγορία που είχε δημιουργηθεί απο γιαπωνέζικη εταιρεία προ 10ετίας και παρόλα τα μικροπροβλήματα
που εμφάνισε η αρχική του έκδοση κερδίζει κόσμο ακόμα.

contes di Zante
20/07/2021, 07:36

Εγώ βλέπω συνέχεια να προβάλετε/προβάλεται η άποψη ότι οποιοσδήποτε αγοράσει ακριβό Ευρωπαϊκό το κάνει για πουλ-μούρ ενώ για παράδειγμα εκθειάζουμε το καινούριο Hayabusa άσχετα αν κοστίζει το ίδιο και είναι ακατάλληλο για το 95% της χρήσης εντός Ελλάδας. Γενικά έχετε κρεμάσει μια ταμπέλα στους ιδιοκτήτες ακριβών Ευρωπαϊκών....αλλά αυτή είναι η φύση του Έλληνα να μου πείς....αντί εκεί που έχω μία γίδα να καταφέρω σιγά-σιγά να πάρω μία γελάδα θέλω πρώτα να ψοφήσει η γίδα του γείτονα, πόσο μάλλον άν εκείνος έχει καταφέρει να πάρει γελάδα πρώτος

doctor_john
20/07/2021, 07:39
Άδικα ασχολείσαι, δες τι πέτυχαν 30 χρόνια τώρα.

atom_smasher
20/07/2021, 15:57
Τώρα βγήκε η Harley.
Δεν την έχει αγοράσει κανένας ακόμα.

πριν μια βδομαδα ειδα στη δουλεια 1, αλλα δεν θυμαμαι χωρα. Μεγάλη μου φανηκε σαν gs.

katsar
13/05/2023, 11:05
Είδα στην Πάτρα μία PanAmerica.
Είναι πιο μαζεμένη από ότι φανταζόμουν, καμία σχέση με τεράστια οχήματα στυλ Gs.
Μαύρο χρώμα,χωρίς γυαλιστερά ,χρώματα και καραμπαλίκια , σχεδόν rustic.
Πολύ καλό.

BabisStinson
13/05/2023, 13:38
Έχω δει και εγώ μία στον δρόμο και μου φάνηκε ιδιαίτερα όμορφο μηχανάκι, σίγουρα δεν το μπερδεύεις με τίποτε άλλο..!

Bowleno
13/05/2023, 14:57
Είδα στην Πάτρα μία PanAmerica.
Είναι πιο μαζεμένη από ότι φανταζόμουν, καμία σχέση με τεράστια οχήματα στυλ Gs.
Μαύρο χρώμα,χωρίς γυαλιστερά ,χρώματα και καραμπαλίκια , σχεδόν rustic.
Πολύ καλό.

Αυτό το μούτρο.....:cry:

stefanos
13/05/2023, 15:45
Εγω είδα σήμερα μια καμία σχέση με Αμερικάνικο μπορώ να πω ότι για τα κυβικά του μαζεμένο μου φάνηκε και καλόγουστο ,βέβαια λόγω v ένα μήκος το έχει αλλά για Αμερικάνικο πρόοδος.

panavour
13/05/2023, 15:53
Άμα δεις την γκουμουτσα την bmw όλα τα άλλα σου φαίνονται μινιόν.