Σύνδεση

View Full Version : Ktm 640 lc4 prestige

Filologosktm
31/07/2018, 22:51
Καλησπερα φιλοι μου.λοιπον ειπα να αλλαξω τα λαδακια στο εργαλειακι πριν το παραχωρησω στον επομενο.παω ωραια και καλα να πληρωσω και μου βγαινει για αλλαγη φιλτρα λαδια 80ευρω!!.βιαζομουν φουλ και επρεπε να φυγω..το απογευμα καθομαι και σκεφτομαι..γιατι χρεωθηκα 40 ευρω για 2 λιτρα elf 15_50 οταν το λιτρο εχει 8.50ευρω.χρεωθηκα 25ευρω το σετ φιλτρων.και 20ευρω εργατικα.δεν πληρωσα λογικα το εργατικο φπα πανω κατω.οκ για το εργατικο αλλα γτ ρε γαμω την πουτανα μου δεν πηρα αποδειξη για τα αναλωσιμα και μου δωσε απλα ενα κωλοχαρτο..δηλαδη εφαγα καπελο τουλαχιστον 50 €.γιατι δεν εκοψε το φπα απο ολη την δουλεια και μου εκοψε μονο απο τα εργατικα.αυριο παω απο κει.θελω την αποψη σας ρε μαγκες γιατι προκειται για ενα μεγαλο και γνωστο συνεργειο στην Θεσσαλονικη.οχι και 80ευρω ρε για 2λιτρα λαδι ρε φιλε που μ βαλε και για 5 λεπτα δουλεια

leftos
01/08/2018, 09:41
Στο ktm δεν ειναι 5 λεπτα και αν γινει σε 5 λεπτα θα κλαις το μοτερ.
Η εργασια χρεωνεται οσο θελει ο καθενας οποτε δεν μπορει κανεις να ξερει αν ειναι ακριβα η φθηνα τα ανταλλακτικα δεν ξερω ποσο εχουν να σου πω την αληθεια.
Οταν θες να κανεις μια δουλεια με οποιονδηποτε του λες τι θελει και ρωτας ποσο κανει. Αν σου λεει ελα και θα δουμε και να δουμε τι θα βγαλει και τι θα γινει να ξερεις οτι κατα ενα μεγαλο ποσοστο θα σε γδυσει.
Οποτε φευγεις και πας αλλου και κανεις την δουλεια σου στην συγκεκριμενη τιμη.
Μην πιασουμε κουβεντα για τους μαστορους. Πολλοι γι'αυτο κανουν εργασιες μονοι τους με οποιο κοστος αυτο μπορει να σου δημιουργησει.

Bowleno
01/08/2018, 09:54
Τα συνεργεία χρεώνουν από 30 (το φτηνότερο) μέχρι όσα τούτη λείπουν, ευρώ, την ώρα... Συνήθως αυτό αναγράφεται σε εμφανές μέρος. Έπρεπε να πεις, μάστορα, λάδια, φίλτρα ΜΌΝΟ. Πόσο το μαλλί; να σου πει και άν σου κάνει το αφήνεις...

o_gavros
01/08/2018, 12:26
Κάνα φιλάκι σου δώσε ή στονε φόρεσε κατευθείαν;

ptc
01/08/2018, 12:30

Ούτε έναν καφέ δεν κερνάνε πλέον. Αμέσως στο ψητό. :lol:

o_gavros
01/08/2018, 12:33
Ναι Αλλά έτσι δεν μεταδίδεται η ααπη

Bowleno
01/08/2018, 12:34
Ούτε έναν καφέ δεν κερνάνε πλέον. Αμέσως στο ψητό. :lol:

Χάνεται χρόνος, χάνεται χρήμα....:lol:

typhoon
01/08/2018, 12:51
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείο λος πουλος.
Εκείνη την ώρα ήταν η δουλειά.
Όντως η εργασία του είναι λίγο πιο μπελαλιδικη από ένα άλλο μοτέρ με ξηρό καρτερ αλλά κ πάλι 20€ το λίτρο...

Filologosktm
01/08/2018, 13:02
Δηλαδη το καπελακι 20 ευρω στο λαδακι σας φαινεται λογικο??.εστω.αποδειξη γιατι δεν πηρα αφου πληρωσα φπα.δεν καταλαβαινω.κανονικο γαμ....ση δηλαδη και το βουλωνουμε επειδη εχει περιεργο μοτερ και εχει 4 τρυπες να ανοιξεις και μια εξαερωση..τις προαλλες ενα παλικαρι με ενα z750ο οποιος δουλευει σε ανταλλακτικα λεει πως κλεβουν παρα μα παρα πολυ ειδικα στην αλλαγη λαδιων..

taisteal
01/08/2018, 13:06
Σε έγδαρε και θα τα πιει μπύρες στις διακοπές του ο μάστορας.
Νομίζω όλοι την έχουμε πατήσει σε τέτοια φάση κάποια στιγμή,αλλά μετά μάθαμε
Γιατί δεν ζήτησες απόδειξη;;

Filologosktm
01/08/2018, 13:14
Μ κοψε το φπα απο το 20 ευρω εργατικα.τα καθαρματα κοβουν μονο απο τα εργατικα και οχι απο τα προιοντα και δεν σου δινουν αποδειξη ουτε για τα προιοντα που πληρωνεις κανονικα φπα.αχαχαχα α ρε ελληνα απατεωνακο.

devil's animal
01/08/2018, 14:28
Είναι πάγια τακτική των συνεργείων να βγάζουν από τα ανταλλακτικά έως και 50%...
Από την άλλη.. όταν λες "φίλτρα" φαντάζομαι εννοείς και του αέρος...
Το λαδιού ξέρω ότι έχει 5-10€...αναλόγως εταιρείας...
Το αέρος όμως είναι πιο τσιμπημενο...για ψάξε πόσο κάνει λιανική...
Επίσης αν θες στείλε με π.μ. το συνεργείο...

noodles
01/08/2018, 15:32
λιγακι τσιμπημενη τιμη για αυτο το λαδι και 2 λιτρα λαδιου.
80-100ευρω ηταν το "πλαφον" για αλλαγη λαδιου-φιλτρου λαδιου στα 4κυλινδα (περισσοτερο ss) προ ολιγων ετων (μονο την 1η φορα πληρωσα το 80αρι, αρχες του 2013, οι επομενες ηταν απο μενα):lol:

εισαι σιγουρος οτι το lc4 παιρνει τετοιο λαδι?
δοκιμασε το motorex 10-40 την επομενη φορα (απο λιγο που εψαξα, το προτεινουν πολλοι κατοχοι)

Filologosktm
01/08/2018, 15:36
Δυο εχει για κτμ στην πολη

sapila racing
01/08/2018, 15:39
Δεν πήρες απόδειξη και ρωτάς εμάς γιατί δεν πήρες? :confused:

karellen
01/08/2018, 16:50
20€ τα λαδια, (ημισυνθετικά υποθετω,αν ήταν φουλ τότε πάει 28) + 10 το φίλτρο λαδιού + 18 το φίλτρο αέρα (τόσο το βρήκα στον Σκρουτζ) =48€,πες πενηντα (Ζήκος).
Άρα σου πήρε 30€ εργασία.

Filologosktm
02/08/2018, 01:15
40euro λαδια απο 8.5 το λιτρο το πουλαει 18.5.φιλτρα 20€ευρω.εργατικα 20ευρω.και 2€ευρω ενα σκατο λαμπακι απο το πισω φαναρι.εδωσα 80.μου εκοψε το φπα απο τα εργατικα.δηλαδη δεν μου εκοψε τιποτα

devil's animal
02/08/2018, 07:31
40euro λαδια απο 8.5 το λιτρο το πουλαει 18.5.φιλτρα 20€ευρω.εργατικα 20ευρω.και 2€ευρω ενα σκατο λαμπακι απο το πισω φαναρι.εδωσα 80.μου εκοψε το φπα απο τα εργατικα.δηλαδη δεν μου εκοψε τιποτα

Πρωτίστως εσύ φταις που δεν ζήτησες αναλυτικά το κόστος των ανταλλακτικών και της εργασίας...και που δεν ρώτησες πριν το πας για το συνολικό κόστος...
Όποτε κάνουμε υποθέσεις όλοι μας...
Πάντως στο ξαναλέω...τα φίλτρα και τα 2 δεν κάνουν 20ρικο...30 μπορεί...
Αυτό δεν αναιρεί ότι σε έσφαξε ...αλλά είπαμε...πρωτίστως εσύ φταις...

andreastwin
02/08/2018, 08:26

:roflmao::roflmao::roflmao:

fatsas35
06/08/2018, 18:05
Γεια σου φίλε μου..Καταρχάς να βάζεις full συνθετικό λάδι κ μόνο..Motorex η Motul..Κατά δεύτερον να τα αλλάζεις μόνος σου..Δεν είναι απλό όπως αλλά μηχανάκια αλλά ούτε κ δύσκολο..Κυκλοφορεί βιντεάκι στο γιουτιουμπι απλό κ κατανοητό..Αν δεν θες να σε γδυνουν μάθε να τα κάνεις μόνος σου.κ λάδια κ τακακια κτλ..Τώρα από την στιγμή που πλήρωσες κ δεν είπες κάτι εκείνη την ώρα δεν υπάρχει επιστροφή..Απλά δεν ξαναπάς..

Filologosktm
06/08/2018, 20:35
Οκ φιλε μου απλα δεν ξερω και για μοτορεχ ειχα ακουσει αλλα με βαζει ελφ τωρα.μαπα ειναι λες?.βασικα παλια μοτορεξ μου εβαζε

fatsas35
08/08/2018, 02:28
Οκ φιλε μου απλα δεν ξερω και για μοτορεχ ειχα ακουσει αλλα με βαζει ελφ τωρα.μαπα ειναι λες?.βασικα παλια μοτορεξ μου εβαζε

Δεν γνωριζω την ποιοτητα των ελφ..Οτι κ να βαζεις παντως να ειναι σιγουρα φουλ συνθετικο γτ τα μοτερ του LC4 δεν ειναι XT που πανε και με ηλιελαιο..Ειναι μια γκομεναρα που θελει την πουδρα της..Αν την προσεξεις θα σε προσεξει και αυτη..Εγω μολις παρηγγειλα motul 15-50 και φιλτρα κ θα τα αλλαξω μονος μου οπως εκανα κ ρυθμιση βαλβιδων..Κυκλοφορουνε τοσα βιντεακια πλεον που αν προσεξεις λιγο μπορεις να συντηρεις μονος σου την μοτοσυκλετα σου κ να γλιτωνεις τον καθε αγιογδητη..

africanwannabe
23/11/2020, 18:33
Καλησπερα φιλοι μου.λοιπον ειπα να αλλαξω τα λαδακια στο εργαλειακι πριν το παραχωρησω στον επομενο.παω ωραια και καλα να πληρωσω και μου βγαινει για αλλαγη φιλτρα λαδια 80ευρω!!.βιαζομουν φουλ και επρεπε να φυγω..το απογευμα καθομαι και σκεφτομαι..γιατι χρεωθηκα 40 ευρω για 2 λιτρα elf 15_50 οταν το λιτρο εχει 8.50ευρω.χρεωθηκα 25ευρω το σετ φιλτρων.και 20ευρω εργατικα.δεν πληρωσα λογικα το εργατικο φπα πανω κατω.οκ για το εργατικο αλλα γτ ρε γαμω την πουτανα μου δεν πηρα αποδειξη για τα αναλωσιμα και μου δωσε απλα ενα κωλοχαρτο..δηλαδη εφαγα καπελο τουλαχιστον 50 €.γιατι δεν εκοψε το φπα απο ολη την δουλεια και μου εκοψε μονο απο τα εργατικα.αυριο παω απο κει.θελω την αποψη σας ρε μαγκες γιατι προκειται για ενα μεγαλο και γνωστο συνεργειο στην Θεσσαλονικη.οχι και 80ευρω ρε για 2λιτρα λαδι ρε φιλε που μ βαλε και για 5 λεπτα δουλεια

Καλησπερα φιλε μου ειδα το ποστ σου και ειπα να σε ρωτησω καποια πραγματα.. μιας και βλεπω πολλα και διαφορα για το συγκεκριμενο μοντελο.. Θελω να αγορασω ενα prestige 640 του 2006. Εχει 15000 χλμ και το δινει 2200 ευρω. Τι ακριβως παιζει με το μηχανακι αυτο? Ποιες οι διαφορες με το κλασικο lc4? Λαδια σερβις καθε ποτε? Διαβαζω διαφορετικες αποψεις φουλ. Ειμαι αναμεσα σε αυτο και το husky to 610

Parkaki
24/11/2020, 01:33
Καλησπερα φιλε μου ειδα το ποστ σου και ειπα να σε ρωτησω καποια πραγματα.. μιας και βλεπω πολλα και διαφορα για το συγκεκριμενο μοντελο.. Θελω να αγορασω ενα prestige 640 του 2006. Εχει 15000 χλμ και το δινει 2200 ευρω. Τι ακριβως παιζει με το μηχανακι αυτο? Ποιες οι διαφορες με το κλασικο lc4? Λαδια σερβις καθε ποτε? Διαβαζω διαφορετικες αποψεις φουλ. Ειμαι αναμεσα σε αυτο και το husky to 610

Να μην το παρεις. Στο λεω γνωριζοντας 100% οτι ειναι μουναρα και κανιβαλος στο δρομο. Θα σου βγαλει προβληματα, 15.00 δεν εχει με τιποτα, 2200 ειναι πολλα για αυτο το μηχανακι. Δωσε κατι παραπανω και παρε το 690 που ειναι πολυ πιο αξιοπιστο.. Και γω θελω να χτυπησω ενα απο αυτα συντομα, μου ελειψαν .. αλλα εγω δρ θα το πηγαινω σε μαστωρες και ξερω που παω να μπλεξω (και το σκεφτομαι ακομα αν εχω ορεξη να ασχοληθω η οχι). Αν στο δωσει 1200-1500 παρτο και κρατα τα υπολοιπα για τις βλαβες. Με 2200 για κανεναν λογο ομως, σοβαρα μην το παρεις τοσο ακριβα δεν αξιζει!
Επισης αν δεν εχεις κλειστο παρκινγκ ξεχνα το..

Και αυτο κλασικο lc4 ειναι ρε φιλε, αμα θες να δρις ακριβως τι διαφορες εχουν κανε μια αναζητηση στο γκουγκλε, η κυριοτερη διαφορα των νεοτερων μοντελων ειναι τα μοτερ με high flow και αλλο χρωμα.. αλλα μη κολλας στο 2006, δες και για πιο παλια μοντελα με hihh flow.. ειναι ολα τοσο παλια και τοσο καγκουρεμενα που δεν εχει σημασια αν ειναι του 2 η του 6..
Σκεψου ειχα βρει ενα με 1000 ευρω με μια πολυ μικρη βλαβη που θα την εφτιαχνα μονος μου με κοστος 100 ευρω και δεν το πηρα. Επειδη σκεφτηκα οτι αυτο δε τελειωνει με μια βλαβη, αυτο εχει χαλασει 800.000 φορες ειδη, εχει ανοιχτει απο 50 μαστωρες, θα εχει πατεντες και γαμημενα πασα.. με 1200 αν εβρισκα ενα μαμα απο καποιο μπαρμπα με 10000 χιλιομετρα θα το σκεφτομουν, αλλα τετοιο μηχανακι και μαμα και απο μπαρμπα μαλλον οχι..

bulmont
24/11/2020, 16:00
Γιατί;;;;
Τα μπαρμπάδια νομίζεις δεν τα σκίζουν;;;;;;;;;;;;;

africanwannabe
24/11/2020, 16:22
Να μην το παρεις. Στο λεω γνωριζοντας 100% οτι ειναι μουναρα και κανιβαλος στο δρομο. Θα σου βγαλει προβληματα, 15.00 δεν εχει με τιποτα, 2200 ειναι πολλα για αυτο το μηχανακι. Δωσε κατι παραπανω και παρε το 690 που ειναι πολυ πιο αξιοπιστο.. Και γω θελω να χτυπησω ενα απο αυτα συντομα, μου ελειψαν .. αλλα εγω δρ θα το πηγαινω σε μαστωρες και ξερω που παω να μπλεξω (και το σκεφτομαι ακομα αν εχω ορεξη να ασχοληθω η οχι). Αν στο δωσει 1200-1500 παρτο και κρατα τα υπολοιπα για τις βλαβες. Με 2200 για κανεναν λογο ομως, σοβαρα μην το παρεις τοσο ακριβα δεν αξιζει!
Επισης αν δεν εχεις κλειστο παρκινγκ ξεχνα το..

Και αυτο κλασικο lc4 ειναι ρε φιλε, αμα θες να δρις ακριβως τι διαφορες εχουν κανε μια αναζητηση στο γκουγκλε, η κυριοτερη διαφορα των νεοτερων μοντελων ειναι τα μοτερ με high flow και αλλο χρωμα.. αλλα μη κολλας στο 2006, δες και για πιο παλια μοντελα με hihh flow.. ειναι ολα τοσο παλια και τοσο καγκουρεμενα που δεν εχει σημασια αν ειναι του 2 η του 6..
Σκεψου ειχα βρει ενα με 1000 ευρω με μια πολυ μικρη βλαβη που θα την εφτιαχνα μονος μου με κοστος 100 ευρω και δεν το πηρα. Επειδη σκεφτηκα οτι αυτο δε τελειωνει με μια βλαβη, αυτο εχει χαλασει 800.000 φορες ειδη, εχει ανοιχτει απο 50 μαστωρες, θα εχει πατεντες και γαμημενα πασα.. με 1200 αν εβρισκα ενα μαμα απο καποιο μπαρμπα με 10000 χιλιομετρα θα το σκεφτομουν, αλλα τετοιο μηχανακι και μαμα και απο μπαρμπα μαλλον οχι..

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση.. Ρε συ το Budget μου ειναι 2500 ΤΟ ΠΟΛΥ! ΠΙστευω οτι εχει 15000 γιατι φαινεται οτι δεν το χει καγκουρας.. ουτε ακραποβιτς πανω ουτε fcr ουτε τπτ.. φαινεται ακριβως οπως ειναι μαμα. Το 690 εννοειται μου αρεσει πολυ αλλα στο car εχουν 4k το λιγοτερο.. Για μοντελο κοιτουσα το 2006 πιο πολυ γιατι διαβασα οτι αυτα με τις διπλες εξατμισεις βγαζαν τα λιγοτερα προβληματα. Αλλα και στο car, δεν υπαρχει κατι στα λεφτα που λες.. 1200-1500.. μονο καποια που φαινονται εντελως χρεπια

Shinigami Ryuk
24/11/2020, 17:43
Με 2500ε το πολυ που μπορεις να διαθεσεις εγω προσωπικα θα κοιτουσα το 660χτχ για να εχω το κεφαλι μου περισσοτερο ησυχο.
Δεν εχουν και τοσο μεγαλη διαφορα στην αποδοση σε σχεση με τα LC4 αλλα εχουν αρκετα μεγαλη διαφορα στην αξιοπιστια.

gior-gos
24/11/2020, 19:01
Δεν εχουν και τοσο μεγαλη διαφορα στην αποδοση σε σχεση με τα LC4 αλλα εχουν αρκετα μεγαλη διαφορα στην αξιοπιστια.

:a013:

αλλά με τα λεφτά που διαθέτει ο φίλος και τις χρονολογίες που κοιτάει κι εγώ θα του λεγα να μην το παρει

Shinigami Ryuk
24/11/2020, 20:04
Mε 7 αλογα και 2nm ροπης δεν την λες και τοσο μεγαλη την διαφορα.
Οταν εκανα βολτες το XTΧ φιλου δεν ειδα και τοσο τρομακτικη διαφορα απο το LC4 το δικο μου.Πιο αδυναμο το ΧΤΧ εννοειται αλλα οχι τοσο πολυ ωστε να υπολογισεις την αξιοπιστια.

BLiTzER
24/11/2020, 20:04
Με 2500ε το πολυ που μπορεις να διαθεσεις εγω προσωπικα θα κοιτουσα το 660χτχ για να εχω το κεφαλι μου περισσοτερο ησυχο.

Έχουν 50 κιλά διαφορά...

Είναι σαν να ψάχνει Ferrari και να του προτείνεις Corolla για αξιοπιστία. :p

Shinigami Ryuk
24/11/2020, 20:20
Εξαρταται αν βασταει η τσεπη του η οποια μαλλον δεν βασταει γιατι αλλιως θα μιλαγαμε για τα 690 τωρα

gior-gos
24/11/2020, 20:24
Mε 7 αλογα και 2nm ροπης δεν την λες και τοσο μεγαλη την διαφορα.
Οταν εκανα βολτες το XTΧ φιλου δεν ειδα και τοσο τρομακτικη διαφορα απο το LC4 το δικο μου.Πιο αδυναμο το ΧΤΧ εννοειται αλλα οχι τοσο πολυ ωστε να υπολογισεις την αξιοπιστια.

Άσε τους αριθμούς των specs.
Απόδοση δεν είναι μόνο τα άλογα. Είναι και ο τρόπος που τα αποδίδει, είναι και η απόδοση των φρένων, των αναρτήσεων, το πλαίσιο, η γεωμετρία· το σύνολο. Αφού το είχες, κι έχεις οδηγήσει και το χτχ, μου κάνει εντύπωση το ότι είδες μικρές διαφορές.

Shinigami Ryuk
24/11/2020, 20:53
Οι διαφορες που ειδα δεν ειναι αρκετες ωστε να ριξεις τα λεφτα σου σε ενα μηχανακι το οποιο θελει ευλαβικοτατη συντηρηση,τροπο οδηγησης και να εισαι τυχερος να το εχει προσεξει ο προηγουμενος κανιβαλος για να μην καταληξεις να καβαλας ενα βαρελι διχως πατο.
Αν ειναι να παει μονο με βαση τις επιδοσεις και μονο ας παρει αυτο https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/29203152-aprilia-sxv-550 ή κανενα husaberg αλλα δεν ξερω ποιες μερες της εβδομαδας θα εχει μηχανακι να καβαλαει.

Parkaki
24/11/2020, 23:51
Κατι που δε σκεφτηκα προηγουμενως, εαν το θελεις για καθημερινο ειναι ενα ακομη οχι γιατι θελεις κατι αξιοπιστο. Καλυτερα το xtx και ας ειναι λιγοτερο μηχανη και πιο αδυναμο, μη φανταστεις οτι ειναι αργο απλα δεν εχρι το συνολο του ΚΤΜ. Αυτο το ΚΤΜ απ τα 2200 θα φτασει ευκολα τα 3 και τα 4 αναλογα ποσο ατυχος θα εισαι. Κανε υπομονη και παρε ενα 690 αυτο με τη μουρη που ξεκιναει απ τα 3 χιλιαρικα νομιζω απο μοντελα του 2007, αυτα ειναι ποκυ αξιοπιστα μηχανηματα και καλυτερα σαν συνολο απ το 640, ειναι μηχανες που θελουν πολυ πιο αραια σερβις και ειναι φτιαγμενα σαν πιο καθηνερινα. Δες επισης εαν αλλαξε κοντερ ο προηγουμενος γιατι απο οσο θυμαμαι τραβουσαν νερα τα πολυ πρωτα 690 του 07 κλπ.

Μην το παρεις, περιμενε λιγο καιρο και θα παρεις καλυτερη μηχανη. Ειναι κριμα να δωσεις τοσα λεφτα και να μην το ευχαριστηθεις γιατι θα τρεχεις στα συνεργεια. Αυτο το μηχανακι αξιζει μονο αν το παρεις φθηνα και πιανουν τα χερια σου..

africanwannabe
25/11/2020, 17:59
Ρε παιδια εγω εχω διαβασει και εχω δει οτι το Lc4 φτιαχτηκε και θεωρειται μηχανακι πολης.. τι εννοεις φιλε @Parkaki αξιοπιστο..? Αξιοπιστο μου φαινεται εμενα απτη στιγμη που βρηκα ατομα τα οποια καναν σωστα το σερβις και δεν τους εβγαλε τπτ.. Η ιστορια ολη με τα προβληματα κτλπ εχω κτλβει οτι προεκυπτε παντα ειτε απο λαθος του οδηγου ειτε απο λαθη μαστορων που δεν ξεραν. To xtx το χω οδηγησει και δεν μαρεσει καθολου.. Ουτε εμφανισιακα ουτε οδηγικα. Ειναι μαουνα. Δεν συγκρινεται.. Εγω απλως ψαχνω καποιον με γνωση στα lc4 ωστε να μου δωσει μια γνωμη σε συγκεκριμενες αγγελιες που βλεπω.. να μου προτεινει μαστορες και να μου εξηγησει πως ακριβως πρεπει να συμπεριφερομαι στο μηχανακι.. Οπως ειπα βρηκα καλη αγγελια με τις διπλες εξατμισεις του 2006 lc4. Με 15κ χλμ. Ολα μαμα πανω που δειχνει οτι ο ανθρωπος που το χε δεν ηταν καγκουρας...

Shinigami Ryuk
25/11/2020, 19:08
Ναι μηχανακι πολης ειναι δεν διαφωνει κανεις.Απλα εινα για τσεπες που αντεχουν.Καθε 2500χλμ λαδια φιλτρα και καθε 5000χλμ λαδια φιλτρα και βαλβιδες.Χωρια τα υπολοιπα που ισως να χρειαζεται.

Οι ζημιες που βγαζουν ειναι κεντα.Δεν ειναι απαραιτητο οτι επειδη ο προηγουμενος το προσεχε εσενα δεν θα σου βγαλει ζημιες.
Και συνηθως ειναι ζημιες που κοστιζουν.Ενα αδυναμο σημειο τους ηταν οτι ραγιζε η κεφαλη.Ενα αλλο οτι ραγιζε το υποπλαισιο.

Αλλα φαινεσαι ψημενος οποτε οτι και να σου πουμε εμεις δεν νομιζω οτι θα σε αποτρεψει.Απλα πανε σε καποιον που ξερει να το δει και να εισαι ευλαβικος με την συντηρηση του.Και προσπαθησε να μην το ζοριζεις μεσα στην κινηση

gior-gos
25/11/2020, 19:08
Πήγαινέ το σ ένα μάστορα να το δει. Το "Moto Race" στη Φραντζή είναι καλό.
Θα το ζεσταίνεις, δε θα το σκίζεις κρύο και δε θα το σκίζεις συνέχεια.
Δύσκολο κάποιος με τέτοιο μηχανάκι να μην κάνει καγκουριες.

africanwannabe
25/11/2020, 19:41
Ναι μηχανακι πολης ειναι δεν διαφωνει κανεις.Απλα εινα για τσεπες που αντεχουν.Καθε 2500χλμ λαδια φιλτρα και καθε 5000χλμ λαδια φιλτρα και βαλβιδες.Χωρια τα υπολοιπα που ισως να χρειαζεται.

Οι ζημιες που βγαζουν ειναι κεντα.Δεν ειναι απαραιτητο οτι επειδη ο προηγουμενος το προσεχε εσενα δεν θα σου βγαλει ζημιες.
Και συνηθως ειναι ζημιες που κοστιζουν.Ενα αδυναμο σημειο τους ηταν οτι ραγιζε η κεφαλη.Ενα αλλο οτι ραγιζε το υποπλαισιο.

Αλλα φαινεσαι ψημενος οποτε οτι και να σου πουμε εμεις δεν νομιζω οτι θα σε αποτρεψει.Απλα πανε σε καποιον που ξερει να το δει και να εισαι ευλαβικος με την συντηρηση του.Και προσπαθησε να μην το ζοριζεις μεσα στην κινηση

Για αυτες τις 2 ειδικα βλαβες.. αποτι εχω καταλαβει απολα τα φορουμ και απο δω κ απο κει ραγισμα η κεφαλη εκανε μονο το μαυρο το μοτερ οχι το γκρι το high flow. Επειτα ειναι καθαρα λογω κακης χρησης ιδιοκτητητων πχ λαδια αλλαγη ποτε η σπανια και συνεχες τελικιασμα και κοφτες και δωσε. Εχω δει οτι το συγκεκριμενο μηχανακι θελει προσοχη και ευλαβεια στο σερβις.. Προσοχη ακομη και στο τροπο που το βαζεις μπρος, να το αφησεις να ζεσταθειο να να να... Αλλα με ψηνει. Τωρα το αν θα μου βγει μια βλαβη στο μελλον δεν λεω οτι ειναι απιθανο αλλα ετσι ειναι σε ολα τα μηχανακια.. Πλουσιος δεν ειμαι αλλα ειμαι διατεθιμενος να τα δινω και να το φροντιζω.. Επισης για λαδια διαβασα στο μανουαλ του οτι λεει καθε 5χιλιαδες και οχι 2.5.. το 2.5 ειναι προληπτικα μαλλον για να το λες εσυ. Για τα μονα αδυναμα σημεια τους διαβασα οτι ειναι η τρομπα συμπλεκτη και κατι ακομα πουυ δεν το θυμαμαι...

Shinigami Ryuk
25/11/2020, 20:03
Νταξ τοτε,αν σε εχει ψησει να μπεις σε αυτο το τρυπακι τοτε Καλοταξιδος και να δεις που θα γουσταρεις πολυ.

Το κομπλερ της μιζας ηταν μια ακομα απο τις συνηθεις ζημιες που εβγαζαν.
Για την κεφαλη καποια στιγμη καποιος μαστορας μου ειπε οτι μπορεις να βαλεις διακοπτη να αναβεις το βεντιλατερ εσυ και να μην περιμενεις να αναψει μονο του.

Γενικα αυτα που σου ειπε και ο gior-gos απο πανω.
Και προσπαθησε να μην το ζοριζεις μεσα στην κινηση.

BLiTzER
25/11/2020, 20:19
Το μηχανάκι είναι τρομερό ΜΠΙΣΤΟΛΙ, κι άνετα αγόραζα - ξανά - ένα για να παίζω. Σαν SM το προτιμώ εύκολα έναντι οποιουδήποτε 690. Καλά, με ΧΤ και λοιπά παπιά δεν υπάρχει καν σύγκριση.

Ναι, δεν είναι το ΠΙΟ αξιόπιστο, δε θα είσαι ΠΑΝΤΑ σίγουρος ότι θα πάρει μπροστά το πρωί που θα καβαλάς ( :lol: ) , αλλά δεν είναι και ντουκάτι. Πήγαινέ το σε κάποιον μηχανικό που γνωρίζει τα μηχανάκια και πάρ'το. Τα παιδιά του Moto Race που πρότεινε πιο πάνω ο συνονόματος είναι μια καλή επιλογή.

africanwannabe
25/11/2020, 20:22
Ξερω οτι ειναι δυνατο πολυ και γαματο γενικοτερα.. με χει ψησει παρα πολυ.. Αναμεσα σε αυτο και το 610 το Husky πιο θα διαλεγατε?

BLiTzER
25/11/2020, 20:24
Όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση. Αν είναι και τα 2 ίδια, το ΚΤΜ. :D

africanwannabe
25/11/2020, 20:26
για το fcr πανω στο μηχανακι τι γνωμη εχεις..? Διαβασα οτι ειναι αρκετα δυσκολο και περιπλοκο να το ρυθμισεις.. Η αποδοση του αξιζει τοσο πολυ ωστε να ψαχνω μηχανακια με fcr πανω η οχι..?

africanwannabe
25/11/2020, 20:30
btw μερικα απο αυτα π κοιταω ειναι αυτα
1. https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/32032791-ktm-640-lc4
2. https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/27963333-ktm-640-lc4
3. https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/32070156-ktm-640-lc4

gior-gos
25/11/2020, 21:21
Το 1 φαίνεται το πιο προσεγμένο εμφανισιακά αλλά αυτά τα "πωλίτε από ικογεγιάρχη 50 χρονόν" κτλ δε με πείθουν.
Η 2 λίγο χύμα αγγελία, δεν αναφέρει τίποτα για τα έξτρα· δεν μπορώ καν να διακρίνω ούτε τί τελικά φοράει.
Το 3 φαίνεται το πιο καγκούρικο αλλά η αγγελία είναι λιτή, περιεκτική με ουσιαστικές πληροφορίες χωρίς φανφάρες· τίμια μπορείς να πεις.

BLiTzER
25/11/2020, 21:25
Τα τελικά στο "2" είναι τα μαμά με κομμένους σιγαστήρες. Εγώ, γενικά, θα προτιμούσα αυτό το μοντέλο, '06+, με τα δύο τελικά. Απλά θέλει καλό ψάξιμο.

Δε χρειάζεται να μπλέξεις με aftermarket καρμπυρατέρ ή οτιδήποτε άλλο. Το μηχανάκι γαζώνει από το εργοστάσιο. Άντε οκ, ίσως τελικά για τη φασαρία.

ΥΓ. Βέβαια το FCR κάνει αυτό το υπέροχο τικιτίκι. :pink:

africanwannabe
25/11/2020, 21:38
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια.. Εμενα το 2ο μου φαινεται καλη περιπτωση αν και θα προσπαθησω να τα δω ολα απο κοντα εννοειται.. μονο και μονο επειδη ειναι του 06 με τις διπλες. Μολις πετυχα μια αγγελια για ενα TTR600 (ακυρο) που φαινεται οτι εχει αλλαξει τα παντα ο τυπος.. αναποδες μπουκαλες κτλπ τα παντα. Πως σας φαινεται? Στα 2000. Το μονο περιεργο οτι εχει πολυ καιρο ανεβασμενη https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/24736693-yamaha-tt-600r

Parkaki
25/11/2020, 23:03
Νταξ τοτε,αν σε εχει ψησει να μπεις σε αυτο το τρυπακι τοτε Καλοταξιδος και να δεις που θα γουσταρεις πολυ.

Το κομπλερ της μιζας ηταν μια ακομα απο τις συνηθεις ζημιες που εβγαζαν.
Για την κεφαλη καποια στιγμη καποιος μαστορας μου ειπε οτι μπορεις να βαλεις διακοπτη να αναβεις το βεντιλατερ εσυ και να μην περιμενεις να αναψει μονο του.

Γενικα αυτα που σου ειπε και ο gior-gos απο πανω.
Και προσπαθησε να μην το ζοριζεις μεσα στην κινηση.

Το ειχα το κουμπι αυτο στο gilera μου αλλα το κατηργησα, δεν ειμουν και τοσο σιγουρος οτι ειναι καλη ιδεα να αναβεις μονος σου το βεντιλατερ επειδη υποθετικα το μηχανακι πρεπει να λειτουργει σε συγκεκριμενες θερμοκρασιες..

Lioulios
25/11/2020, 23:15
Το βαζεις μπροστα και το σεβεσε .
Του δινεις το χρονο του να ζεσταθει και του μιλας με γλυκολογα .
Οταν ζεσταθει το ΣΚΙΖΕΙΣ.
Μην το ζορίσεις κρύο ΠΟΤΕ.

Εν το μεταξυ prestige δεν ηταν κανενα απο αυτα που ειδαμε .

ΓιώργοςΤΤ
26/11/2020, 00:30
Πολύ γέλιο με τις αγγελίες βραδιάτικα, να'στε καλά με κάνατε και γέλασα.

Αγγελία 1: Το είπε ο Γιώργος. Πραγματικά πιστεύετε ότι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κρατήσει ένα ειρμό στον γραπτό του λόγο, να βάλει μια τελεία ώστε οι προτάσεις του να βγάζουν νόημα, να γράψει κάτι με αρχή μέση και τέλος είναι τόσο σχολαστικός όσο επίμονα προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι;

Αγγελία 2: Ανταλλαγή με ότι μου κινήσει το ενδιαφέρον= είναι έτοιμο να σκορπίσει και ψάχνω κορόιδο να του πάρω το δικό του που δουλεύει και να του δώσω τον λύκο. Εναλλακτικά, είδα φώς, μπήκα, έκανα τα γούστα μου κοινώς το έλιωσα, ώρα για το επόμενο.

Αγγελία 3: μόλις δεις το βαμμένο φανάρι μαύρο, πρέπει να αλλάξεις αγγελία. Αν παρόλα αυτά προχωρήσεις, πρέπει να φύγεις μόλις δεις το FCR 41,5 +3/4........

Για το δύστυχο το ΤΤ τι να πω. Μαύρισε η καρδιά μου που το είδα. Πλαστικά λείπουν, εξάτμιση ότι είχαμε στην αποθήκη και για κερασάκι στην τούρτα "εκκεντροφορια"..... Σε μοτέρ με ένα εκκεντροφόρο....

Φίλε θεματοθετη, θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ. Κοιτάς λάθος αγγελίες. Αν ποσταρεις αυτές τις αγγελίες για καλές, η κρίση σου ως προς το τι είναι σωστό και τι όχι είναι λάθος. Δεν είναι κάτι κακό, όλοι έχουμε περάσει από αυτή την φάση. Απλά άκου μερικά άτομα εδώ που έχουν εμπειρία και δεν θα χάσεις, διότι με τον τρόπο που κίνησε βαδίζεις ολοταχώς στο να φορτωθείς βαρέλι χωρίς πάτο.

africanwannabe
26/11/2020, 14:55
Το βαζεις μπροστα και το σεβεσε .
Του δινεις το χρονο του να ζεσταθει και του μιλας με γλυκολογα .
Οταν ζεσταθει το ΣΚΙΖΕΙΣ.
Μην το ζορίσεις κρύο ΠΟΤΕ.

Εν το μεταξυ prestige δεν ηταν κανενα απο αυτα που ειδαμε .

δν εχω ανοιξει εγω το θεμα prestige.. εγω απλα μπηκα αφου ειδα οτι μιλανε για Lc4 εδω.. δεν με νοιαζει αν ειναι prestige η οχι

africanwannabe
26/11/2020, 15:03
Φιλαρακι ευχαριστω που απαντας και οντως μπορει να κοιταω λαθος αγγελιες μιας και δν ειχα ποτε lc4, αλλα τωρα ψαχνομαι και αποτι κτλβα το ψαξιμο σε αυτα ειναι δυσκολο.. Δεν εχω θεμα να ακουσω και να δεχτω την γνωμη καποιου εδω μεσα, για αυτο αλλωστε ανεβασα και τις αγγελιες περιμενοντας για γνωμες. Το σεβομαι αυτο που για λες

ΓιώργοςΤΤ
26/11/2020, 15:42
Κανένας μας δεν γεννήθηκε γνώστης. Όλοι στην πορεία μάθαμε.

Γενικά όταν ψάχνεις αγγελίες, πέρα από τις ωραίες φωτογραφίες κλπ να δίνεις σημασία σε αυτές που έχουν το μηχανάκι σε όσο πιο εργοστασιακή κατάσταση γίνεται.

Αν πας σε συνεργείο με μια μοτοσυκλέτα φουλ στην πατέντα, θα σε διώξουν ευγενικά ή θα σου πούνε να το πας σε αυτόν που το έκανε έτσι. Κανένας δεν θα ψάξει να ασχοληθεί με το τι πατέντες έχουν γίνει.

Επίσης να δίνεις έμφαση σε καλογραμμένες αγγελίες. Που αυτά που γράφουν να βγάζουν ένα νόημα.

Τα μοντέλα που κοιτάς έχουν αλλάξει στην καλύτερη των περιπτώσεων 2 χέρια. Πολλοί τα πήραν με σκοπό να τους πιουν το αίμα και να τα δώσουν όπως όπως. Σε πολλούς έμειναν στο χέρι, τα επισκεύασαν όπως όπως και τα πουλάνε.

Βρες μια σωστή αγγελία, πάρε τηλέφωνο το ιδιοκτήτη και ρώτα τον αν ξέρει πχ κάθε πότε κάνει σέρβις ή τι λάδια βάζει για να δεις αν όντος ασχολείται. Κανόνισε ένα ραντεβού σε ένα σοβαρό συνεργείο που να ξέρει τα συγκεκριμένα μοντέλα και τις ιδιοτροπίες τους και καλές αγορές!

africanwannabe
26/11/2020, 16:13
Κανένας μας δεν γεννήθηκε γνώστης. Όλοι στην πορεία μάθαμε.

Γενικά όταν ψάχνεις αγγελίες, πέρα από τις ωραίες φωτογραφίες κλπ να δίνεις σημασία σε αυτές που έχουν το μηχανάκι σε όσο πιο εργοστασιακή κατάσταση γίνεται.

Αν πας σε συνεργείο με μια μοτοσυκλέτα φουλ στην πατέντα, θα σε διώξουν ευγενικά ή θα σου πούνε να το πας σε αυτόν που το έκανε έτσι. Κανένας δεν θα ψάξει να ασχοληθεί με το τι πατέντες έχουν γίνει.

Επίσης να δίνεις έμφαση σε καλογραμμένες αγγελίες. Που αυτά που γράφουν να βγάζουν ένα νόημα.

Τα μοντέλα που κοιτάς έχουν αλλάξει στην καλύτερη των περιπτώσεων 2 χέρια. Πολλοί τα πήραν με σκοπό να τους πιουν το αίμα και να τα δώσουν όπως όπως. Σε πολλούς έμειναν στο χέρι, τα επισκεύασαν όπως όπως και τα πουλάνε.

Βρες μια σωστή αγγελία, πάρε τηλέφωνο το ιδιοκτήτη και ρώτα τον αν ξέρει πχ κάθε πότε κάνει σέρβις ή τι λάδια βάζει για να δεις αν όντος ασχολείται. Κανόνισε ένα ραντεβού σε ένα σοβαρό συνεργείο που να ξέρει τα συγκεκριμένα μοντέλα και τις ιδιοτροπίες τους και καλές αγορές!
το να εχει ανακατασκευη το μοτερ αξιζει?? Αξιζει λογικα

ΓιώργοςΤΤ
26/11/2020, 16:37
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις.

Μπορείς όντος να δεις ότι έχει γίνει; Και αν έχει γίνει έγινε σωστά ή έγινε στο γόνατο να το δει το θύμα να δουλεύει και να το πάρει;

Κοίτα τι θα έκανα εγώ. Θα έψαχνα το πιο χρεπι που υπάρχει. Να είναι έτοιμο να σκορπίσει. Αν έχει σκορπίσει κιόλας ακόμα καλύτερα. Αρκεί το πλαίσιο να είναι ίσιο. Θα το έπαιρνα όσο πιο φτηνά γινόταν και θα το έφτιαχνα μόνος μου ή σε αξιόπιστο συνεργείο με ανταλλακτικά επιλογής μου.

Τελευταία είχα δει ένα Duke από Θεσσαλονίκη με πρόβλημα στα ρουλεμάν στροφαλου. 800 ευρώ. Με λίγο παζάρι θα το πάρεις και καλύτερα.

africanwannabe
26/11/2020, 16:39
Το σκεφτηκα ρε φιλε αλλα αξιζει...? Εγω μονος δεν νομιζω να μπορω να το φτιαξω και σωστα κιολας.. Στο συνεργειο οτι χρειαζεται κτλπ δεν θα μου ανεβει παραπανω η τιμη? Δηλαδη θα δωσω 700-800 και αλλα ποσα ακομα για ανακατασκευη μοτερ και αναλωσιμα που μαλλον θα χρειαζεται..? Εγω ταβανι εχω τα 2300-2500

SeniorCanardo
26/11/2020, 17:15
Κοίτα τι θα έκανα εγώ. .
Ναι άλλα εσύ είσαι εσύ.:D

Το να πάρεις "σκόρπιο" και να αρχίσεις να το φτιάχνεις είναι μια λύση, αλλά δεν μπορεί να ξέρεις ούτε πότε θα είναι έτοιμο, ούτε πόσο θα κοστίσει.
Άσε που άμα φτάσεις να ανοίξεις κάσες το πιο πιθανό είναι να αλλάξεις πράγματα προληπτικά.
Αύξηση δηλαδή του προβλεπόμενου κόστους.

Το μηχανάκι που θέλεις, χρειάζεται και καλό ψάξιμο και γνώση.
Είπαμε είναι γνωστό καγκουρομηχάνημα και 8 στους 10 δεν θα το συντήρησαν σωστά.

Και εγώ θέλω ένα LC4 και φαντάζομαι πολλοί εδώ μέσα και άλλοι τόσοι εκεί έξω.

Ψάχνε και κάτι μπορεί να βρεθεί.
Ίσως χρειαστεί να περιμένεις ή να ανέβεις σε χρήματα ή και τα δύο.
Διαφορετικά παίρνεις ρίσκο.

ΓιώργοςΤΤ
26/11/2020, 17:40
Αν το πάρεις στη χειρότερη 800€, πόσο να κοστίσει μια σωστή ανακατασκευή στο μοτέρ? Να πούμε 1200€?

Επίσης με 700€ έως 800€ βρίσκεις σωστό μεταχειρισμένο μοτέρ από νόμιμο κατάστημα ανταλλακτικών.

Πάλι συμφέρει από το να πάρεις ένα δήθεν ανακατασκευασμένο. Και τώρα για να σοβαρευτούμε λίγο, ποιος στην Ελλάδα κάνει ανακατασκευή και μετά πουλάει?????

africanwannabe
26/11/2020, 17:44
Ναι άλλα εσύ είσαι εσύ.:D

Το να πάρεις "σκόρπιο" και να αρχίσεις να το φτιάχνεις είναι μια λύση, αλλά δεν μπορεί να ξέρεις ούτε πότε θα είναι έτοιμο, ούτε πόσο θα κοστίσει.
Άσε που άμα φτάσεις να ανοίξεις κάσες το πιο πιθανό είναι να αλλάξεις πράγματα προληπτικά.
Αύξηση δηλαδή του προβλεπόμενου κόστους.

Το μηχανάκι που θέλεις, χρειάζεται και καλό ψάξιμο και γνώση.
Είπαμε είναι γνωστό καγκουρομηχάνημα και 8 στους 10 δεν θα το συντήρησαν σωστά.

Και εγώ θέλω ένα LC4 και φαντάζομαι πολλοί εδώ μέσα και άλλοι τόσοι εκεί έξω.

Ψάχνε και κάτι μπορεί να βρεθεί.
Ίσως χρειαστεί να περιμένεις ή να ανέβεις σε χρήματα ή και τα δύο.
Διαφορετικά παίρνεις ρίσκο.

Μαλλον αυτη ειναι η καλυτερη αποφαση.. απλα να περιμενω μπας και. Το 625 smc τσεκαρα οτι εχει fcr ετοιμο πανω ειναι κατα τα αλλα ιδιο ακριβως με lc4 με μικροτερο ντεποζιτο.. οποτε κοιταω και για 625?

leftos
26/11/2020, 18:49
Και εγω είμαι με την γνωμη του ΓιώργουΤΤ σε τόσο παλιά μηχανάκια το να πάρεις το πιο φθηνο συνήθως είναι καλύτερη λύση.
Το ακριβό αν δεν είναι απο γνωστό να ξέρεις οτι όντως είναι σωστό θα σου στοιχίσει περισσότερο, το φθηνό θα σου βγεί πιο οικονομικό απο το έτοιμο.
Και στο φθηνό σίγουρα ο άλλος δεν θα σε κοροιδέψει. Ενα τέτοιο μηχανάκι με 800 ευρώ ανταλλακτικά να το κάνεις θα τα πάρεις πίσω τα χρηματά σου.

Parkaki
26/11/2020, 21:12
Και εγω είμαι με την γνωμη του ΓιώργουΤΤ σε τόσο παλιά μηχανάκια το να πάρεις το πιο φθηνο συνήθως είναι καλύτερη λύση.
Το ακριβό αν δεν είναι απο γνωστό να ξέρεις οτι όντως είναι σωστό θα σου στοιχίσει περισσότερο, το φθηνό θα σου βγεί πιο οικονομικό απο το έτοιμο.
Και στο φθηνό σίγουρα ο άλλος δεν θα σε κοροιδέψει. Ενα τέτοιο μηχανάκι με 800 ευρώ ανταλλακτικά να το κάνεις θα τα πάρεις πίσω τα χρηματά σου.

Εγω θα συνφωνησω, εκ πειρας κιολλας. Ενα lc4, αγοραστηκε 700 ευρω, με αλλα 600 επισκευαστηκε οσο πιο σωστα γινοταν για το μπατζετ που υπηρχε παντα, και 2 χρονια αργοτερα πουληθηκε 1700 ευρω, ηταν του φιλου μου και το φτιαξαμε μαζι. Δευτερο παραδειγμα ενα gilera runner 180 2t που μετα απο αρκετους μηνες καταφερα να βρω, αγορα στα 300 ευρω και επισκευη σε ολα, μεχρι στιγμης εχω δωσει κανα 450αρι αλλα εχω ενα σωστοτατο μηχανημα. Αυτα που εβρισκα απο ανακατασκευες ηταν στο 1000ρικο και δεν εμπιστευομουν τιποτα, αποφασισα να παρω μια χρεπαρα και να την κανω μονος μου.

billyka
27/11/2020, 00:17
Εμενε μου φαινεται μουφα το 15 χρονων μηχανακι με 15-20.000 χλμ..Δλδ εκανε 1000-1500 χλμ το χρονο?Σπιτι-περιπτερο για τσιγαρα και σπιτι?

bulmont
27/11/2020, 07:59
Εμενε μου φαινεται μουφα το 15 χρονων μηχανακι με 15-20.000 χλμ..Δλδ εκανε 1000-1500 χλμ το χρονο?Σπιτι-περιπτερο για τσιγαρα και σπιτι?

Συμβαίνει και αυτό.
Για παράδειγμα εγώ κάνω γύρω στις 20.000 χλμ τον χρόνο.... με έξι-εφτά μηχανάκια....

Αν υπολογίσεις ότι τα μισά τα κάνει ένα σκούτερ που είναι σε καθημερινή φάση στον δρόμο
μάντεψε πόσα χλμ κάνουν τα υπόλοιπα.......

billyka
27/11/2020, 10:24
Συμβαίνει και αυτό.
Για παράδειγμα εγώ κάνω γύρω στις 20.000 χλμ τον χρόνο.... με έξι-εφτά μηχανάκια....

Αν υπολογίσεις ότι τα μισά τα κάνει ένα σκούτερ που είναι σε καθημερινή φάση στον δρόμο
μάντεψε πόσα χλμ κάνουν τα υπόλοιπα.......

Ετσι ναι,αν εχεις πολλα οχηματα γινεται.Εγω πχ εχω το παπακι για την δουλεια και για τα παντα ολα.Το gsxr ειναι κατω απο την κουκουλα τουλαχιστον 6 μερες την βδομαδα η 13 μερες το διβδομαδο

doctor_john
27/11/2020, 10:36
Θα γελάσεις αλλά μια κάλτσα με ρύζι κάπου κοντά στα όργανα λειτουργεί συμπληρωματικά για την αποφυγή υγρασίας.

katsar
27/11/2020, 10:37
Το δικό μου το αγόρασε ο πατέρας μου το 2015,μοντέλο 1996 με λιγότερο από 30κ χλμ,από γνωστό,με χαρτιά ΚΤΕΟ,βιβλίο σερβις.Ο ίδιος κάτοχος από το 2000 που ήρθε η μότο στην Ελλάδα.
Το μοτέρ του GPZ1000RX ('86) είχε 27.000 όταν το παράτησε στην άκρη κάπου μέσα στο 2000,η αλυσίδα του είναι η εργοστασιακή !
Δύσκολες περιπτώσεις αλλά υπάρχουν.

africanwannabe
27/11/2020, 14:48
μαγκες πιστευω οτι οντως πρεπει να ναι η καλυτερη φαση να το φτιαξεις μονος σου απτο 0, αλλα δεν ειμαι σε αυτη τη φαση.. Ουτε γνωριζω, ουτε θα χω την υπομονη γτ δεν εχω αλλο μεταφορικο και με χει φαει το λεωφορειο.. Οποτε απλα θα συνεχιζω να ψαχνω μεχρι να βρω κατι οσο καλυτερο μπορω..

SeniorCanardo
27/11/2020, 16:45
Επίσης ας μας πει κάποιος πόσα χρεώνει ένα συνεργείο, από αυτά τα καλά, του ειδικούς ΚαΤεΜολόγους για πλήρες λύσιμο κινητήρα.
Πραγματικά έχω την περιέργεια να μάθω.
Γιατί θα πρέπει να υπολογίσουμε και αυτά στα έξοδα.

Από την άλλη καλό το ξεκινάω από το 0, κρύβει όμως εκπλήξεις.
Σε μηχανάκι που δεν κινείται, με ζημιά ή και να κινείται και είναι χάρχαλο μοτερικά, ποτέ δεν ξέρεις αν δεν το ανοίξεις, να δεις.

Ανταλλακτικά, ποιος λέει ότι θα είναι πάντα διαθέσιμα την ώρα που θα τα θελήσεις.

"Θέλει μόνο ρουλεμάν στροφάλου" σου λέει.
Ναι καλά και όλα τα άλλα θα είναι τέλεια. :bawl:

Τα 1000-1200€ τα φτάνεις άνετα κατά τη γνώμη μου για μια ανανέωση βασικών ανταλλακτικών.
Βάλε σε αυτά το κόστος του μάστορα και το κόστος αγοράς και κρίνε τι σε συμφέρει.

motojojo
27/11/2020, 16:58
Ναι ωραία ιδέα να παρεις ένα χαρχαλο τζάμπα και να το φτιαξεις....

ΑΛΛΑ!
- δεν πρέπει να σκαμπάζεις από μηχανολογικά? Να κάνεις μια καλή εκτίμηση της ζημιάς ώστε να μην συναντήσεις πολλές εκπλήξεις. Ή τουλαχιστον να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες
- άκρες σε συνεργεία και ανταλλακτικατζήδες και καλή γνώση της αγορας ανταλλακτικων γενικά ώστε να βρίσκεις σχετικά γρήγορα ότι χρειάζεσαι σε λογικό κόστος
- να έχεις χώρο και χρόνο. Οι περισσότεροι θέλουν να το αγοράσουν σήμερα για να κινηθούν αύριο. Ελάχιστοι έχουν την πολυτέλεια να αγοράσουν το χρέπι τον οκτωβρη για να το βγαλουν στο δρόμο τον Απρίλη. Και φυσικά τη διάθεση να ασχολεισαι με το μηχανακι αυτούς τους μήνες.

africanwannabe
27/11/2020, 19:25
Ναι ωραία ιδέα να παρεις ένα χαρχαλο τζάμπα και να το φτιαξεις....

ΑΛΛΑ!
- δεν πρέπει να σκαμπάζεις από μηχανολογικά? Να κάνεις μια καλή εκτίμηση της ζημιάς ώστε να μην συναντήσεις πολλές εκπλήξεις. Ή τουλαχιστον να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες
- άκρες σε συνεργεία και ανταλλακτικατζήδες και καλή γνώση της αγορας ανταλλακτικων γενικά ώστε να βρίσκεις σχετικά γρήγορα ότι χρειάζεσαι σε λογικό κόστος
- να έχεις χώρο και χρόνο. Οι περισσότεροι θέλουν να το αγοράσουν σήμερα για να κινηθούν αύριο. Ελάχιστοι έχουν την πολυτέλεια να αγοράσουν το χρέπι τον οκτωβρη για να το βγαλουν στο δρόμο τον Απρίλη. Και φυσικά τη διάθεση να ασχολεισαι με το μηχανακι αυτούς τους μήνες.

ε αυτο λεω και γω..

ptc
27/11/2020, 19:57
Η αληθεια ειναι οτι καποια απ΄τα ατομα που προτεινουν την οδο της επισκευης τυχαινει να λυνουν και να δενουν μοτερ για χομπι, οποτε καποια πραγματα λογικο ειναι να τους φαινονται πιο απλα απ΄ο,τι ειναι για τον μεσο αναβατη. Χωρις αυτο να σημαινει οτι εχουν αδικο, απλα ας πουμε οτι το πραγμα δεν ειναι τοσο ξεκαθαρο. Και μονο το να βρεις εναν καλο μαστορα εμπιστοσυνης και απο εκει και περα να προμηθευτεις τα σωστα ανταλλακτικα στη σωστη τιμη ειναι μια πολυ σοβαρη υποθεση. Απλη για καποιους αλλα οχι για ολους.

Γνωμη μου παντως, αν εχεις 2500 στην τσεπη με ΚΤΜ δεκαπενταετιας δε μπλεκεις. Γιατι αν σε προβληματιζει τωρα το σεναριο να παρεις μηχανη με 800€ και να περιμενεις να φτιαχτει, πού να δεις ποσο θα σε προβληματιζει αν παρεις μηχανη με 2200... και παλι περιμενεις να φτιαχτει. Και χωρις να σου εχουν μεινει και λεφτα για επισκευη. :cry:

Kepler Fun
27/11/2020, 20:08
μαγκες πιστευω οτι οντως πρεπει να ναι η καλυτερη φαση να το φτιαξεις μονος σου απτο 0, αλλα δεν ειμαι σε αυτη τη φαση.. Ουτε γνωριζω, ουτε θα χω την υπομονη γτ δεν εχω αλλο μεταφορικο και με χει φαει το λεωφορειο.. Οποτε απλα θα συνεχιζω να ψαχνω μεχρι να βρω κατι οσο καλυτερο μπορω..

Το μηχανάκι που κοιτάς δεν είναι ότι καλύτερο για να λύσεις το μεταφορικό σου, εάν αυτή είναι η πρώτη σου ανάγκη.

Θα μπλέξεις και θα πληρώνεις συνέχεια. Κοίτα κάτι άλλο ίσως μικρότερο αλλά πιο καινούργιο και αξιόπιστο.

africanwannabe
27/11/2020, 21:01
Το μηχανάκι που κοιτάς δεν είναι ότι καλύτερο για να λύσεις το μεταφορικό σου, εάν αυτή είναι η πρώτη σου ανάγκη.

Θα μπλέξεις και θα πληρώνεις συνέχεια. Κοίτα κάτι άλλο ίσως μικρότερο αλλά πιο καινούργιο και αξιόπιστο.

φιλε θελω να κινουμαι αλλα να γουσταρω κιολας... δεν εχω τη δυνατοτητα να παρω 1-2 μηχανακια και ενα αμαξι για καθε χρηση. Θελω ενα μηχανακι να μετακινουμαι αλλα να βγαζω και γουστα. Δεν σημαινει οτι πρεπει να παρω παπι. Ειμαι διατεθιμενος και λεφτα να δινω και σερβις να κανω αλλα μεχρι ενα οριο

Lioulios
28/11/2020, 23:58
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/11863449-ktm-duke-ii