View Full Version : Οδήγηση στη βροχή
nopattern
02/08/2018, 20:13
Διαβάζω τα υπέροχα ταξιδιωτικά σας. Θαυμάζω που δε σας σταματάει τιποτα. Ουτε η βροχή, τουλάχιστον για όσο υπαρχει ορατότητα... Θα μπορούσατε, αγαπητοί, να μοιραστείτε το πως οδηγούμε στη βροχή? Εκτός απο το οτι δεν τρέχουμε και οτι το φρενάρισμα είναι πιο μακρύ, οτιδήποτε μπορει να φανεί χρήσιμο. Μεςα στην πόλη και έξω απο αυτήν.
Ευχαριστώ :)
pipe_smoker
02/08/2018, 20:21
Εδώ είσαι φίλε μου
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=4687
nopattern
02/08/2018, 20:21
Εδώ είσαι φίλε μου
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=4687
Θενξ !
o_gavros
03/08/2018, 00:48
ε τι πως οδηγούμε;
μόνο γκάζι :p
Εμένα θ'ακούς.
Καλή αναγνωση,πολύ χρήσιμα πράγματα θα βρείς στο παραπάνω λινκ.
Απο κει και πέρα να προσθέσω την προσωπική μου εμπειρία.
Μισώ την βροχή!
Αν έχω την δυνατότητα να την αποφύγω, το προτιμώ. Μπορεί να χάσω βόλτα γι αυτό, αλλά επιλογές..
Αμα σε πιάσει στο δρόμο μπορείς να σταματήσεις σε κάποιο σημείο να μην βρέχεσαι και να κάνεις υπομονή να κοπάσει. 80% των περιπτώσεων ειδικά στην πόλη τα μπουρίνια διαρκούν 15-20 λεπτά. Αν δεν βιάζεσαι, αράζεις και κάνεις χάζι τους υπόλοιπους. Ιδανικό είναι να έχεις και ενα σετάκι αδιάβροχα της πλάκας, περισσότερο για το σπρέυ των αυτοκινήτων κι οχι τόσο για την βροχή.
Σε ταξίδι, μια φορά στη ζωή μου έχω οδηγήσει 6 ώρες με βροχή, στο τελευταίο οδοιπορικό του Λεωνιδίου. Η καλή προετοιμασία κάνει την διαφορά. Εδώ τα ακριβά αδιάβροχα που είχα αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν τόσο ακριβά, έπρεπε να είχα δώσει παραπάνω χρήματα. Όπως επίσης και για γκέτες και για γάντια... Αλλά για μια φορά που το έκανα κατ επιλογή ίσως να μην είχε νόημα να έδινα 300€(give or take) για άριστο εξοπλισμό.
Αν δείς ότι το ευχαριστιέσαι χώσε χρήμα. Ζελατίνες με pinlock, καλά (=ακριβά) αδιάβροχα που να μην σκίζονται στον καβάλο όπως όλα.. γκέτες γιατί κοστίζουν φθηνότερα απο αδιαβροχες μπότες που είναι δύσχρηστες και γάντια, ενας φίλος κάνει το κόλπο με τα λαστιχένια vileda πάνω απο τα κανονικά του.
Οι μοτοσυκλέτες γενικά θεωρούνται και κατασκευάζονται αδιάβροχες. Όχι για να τις βυθίσεις στην θάλασσα, αλλά με τα νερά της βροχής δεν έχουν θέμα.
Δεν έχουν θέμα όσο είναι εργοστασιακές..
Γιατί άμα έχουν αρχίσει οι πατέντες στα ηλεκτρικά ειδικά με κοπτοραπτική απο τον μάστροβασίλη που "ποδήλατα έφτιαχνε κι αργότερα το γύρισε σε βέσπες" μάλλον κάπου θα παρουσιαστεί πρόβλημα.
Η αλυσίδα χρειάζεται λίπανση ξανά μετά απο κάθε οδήγηση στο βρεγμένο, σύμφωνα με όλα τα μανιουαλ. Αυτό που εννοεί ο ποιητής είναι ότι αφού οδηγήσεις στη βροχή, όταν τελειώσεις και στεγνώσει καλά η αλυσίδα πχ την επόμενη ημέρα χρειάζεται ξανά λίπανση κι ας το είχες κάνει εχθές.
Προσωπικά σε παλαιότερο μου μοτό, είχα παρατηρήσει το εξής. Μετά απο οδήγηση σε βρεγμένο κι αφού είχε γίνει κώλος η μηχανή απο το λασποσπρέυ δεν ασχολήθηκα να την πλύνω. Επειτα απο κάνα 2 βδομάδες ίσως και παραπάνω που ασχολήθηκα, δυστυχώς σε μεταλλικά μέρη είχε δημιουργηθεί θαμπάδα που δεν έλαμπε με τίποτα.
Ψείρας θα μου πείς, οκ.
Απλά όλη αυτή η βρωμιά των δρόμων αποτελούμενη απο σκόνη, ρύπους, σκόνες απο τακάκια, λάδια κλπ ίσως είναι και λίγο διαβρωτική.
Στο βρεγμένο στροφιλίκι οδηγάς γλυκά, οχι απότομες αντιδράσεις, φρενάρεις λίγο πιο πριν και ηρεμα. Οι γραμμές να ναι πιο ανοιχτές, με προσοχή εκμεταλλεύεσαι ολο το δρομο στο ρευμα κυκλοφορίας που κινείσαι και οπου γλυστράει προσπαθείς να κρατάς την μηχανή ορθια και βγαζεις λιγο σώμα για να στρψεις, ότι κάνουν οι άμπαλοι στο στεγνό δηλαδή.
Πολυ σημαντικο να εισαι χαλαρή πανω στη μοτό, και να μη βιάζεσαι/αγχώνεσαι, το αντίθετο μόνο προβληματα δημιουργεί . Εννοείται χρειάζεσαι καλο εξοπλισμό.
Που και που κατεβάζεις μποτα στην ασφαλτο να ελένχεις την προσφυση. Με το καιρο θα εχεις το δικο σου μετρο συγκρισης.
:wave2:
telegonos
03/08/2018, 13:07
Θα μπορούσατε να μοιραστείτε το πως οδηγούμε στη βροχή;
Η βροχή είναι μια αηδία, δεν υπάρχει καλή βροχή ή τρόποι να οδηγήσεις στην βροχή, ότι και να κάνεις είναι μια αηδία από ότι άποψη και να την δεις.
Απλά, πάρε το αυτοκίνητο όταν βρέχει.
Είναι γυναίκα. Την προτιμούμε με μηχανάκι στον δρόμο. :lol:
Αλλά όχι στη βροχή το δικό μας μηχανάκι γκουχμδενεχειςμηχανάκιγκουχμ και σίγουρα όχι το αμάξι μας.
telegonos
03/08/2018, 13:23
Εν τοιαυτη πολύ ειδική περιπτώση, το μετρο-τραμ-λεωφορεια-τραίνα, αποδίδουν επίσης στην βροχή.
:tooth::eleison::a21::whistle:
Η βροχή είναι μια αηδία, δεν υπάρχει καλή βροχή ή τρόποι να οδηγήσεις στην βροχή, ότι και να κάνεις είναι μια αηδία από ότι άποψη και να την δεις.
Όχι ρε παιδιά αυτοκίνητο, δε λέει. Αηδία και μισητό είναι το κουτί, χίλιες φορές μοτό και στη βροχή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά σ ένα κουτί.
Και τώρα σοβαρά, έχετε ακούσει για τίποτα βροχές αύριο ?