PDA

View Full Version : Daytona remix 125

Σελίδες : [1] 2 3

Petren
06/08/2018, 18:01
Καλησπεριζω την ομάδα. Τον Περασμένο Απρίλιο είδα από κοντά στην έκθεση μοτοσικλετας αυτό το εργαλείο. Μου φάνηκε ωραίο. Λόγω οικονομικών κοιτάζω Μόνο 125 αρια. Λαμβάνοντας υπόψη και το ύψος μου 1,80 μου τράβηξε ακόμη πιο που το ενδιαφέρον. Το έχει κανείς το εργαλείο; Όλες οι απόψεις δεκτές.

Sebastian1980
12/08/2018, 22:06
Φίλε πρώτη φορά γράφω και ο λόγος είναι γιατί τυχαία είδα την ερώτηση σου.
Πριν λίγες μέρες αγόρασα το daytona remix 125 το ιντζεξιον.Το πήρα μετά από πολλά χρόνια με παπια και 1.6 χρόνο με 300αρη σκούτερ.Ο μοναδικός λόγος που το πήρα είναι για γίνει το σχολείο μου για οδήγηση με συμπλέκτη μια και δεν έχω ιδέα.Επισης βαρέθηκα τους χάλια δρόμους της Μοναστηρίου (Θεσ/νίκη) που είναι γεμάτο λακούβες και δεν παλεύονται με παπια και σκούτερ.Στο θέμα μας τώρα.
Είμαι στο στρώσιμο ακόμη γι'αυτό θα σου δώσω όσες πληροφορίες μπορώ.
Χιλιόμετρα που έχω κάνει 320.
Ύψος σέλας μετρημένο από εμένα 88cm.
Απόσταση από το έδαφος 23cm.
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό μου έκαψε περίπου 3.35 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με οδήγηση περισσότερο έξω λιγότερο κέντρο με max ταχύτητα τα 60 χιλιόμετρα.
Αναρτήσεις μια χαρά .Ωραίο πράγμα να βλέπεις μια λακκούβα και να μην σε πολύ νοιάζει αν θα πέσεις μέσα.(ασφάλεια).
Είμαι 1.78 και 74 κιλα.Παταω σχεδόν όλο το πόδι μου κάτω.Ενας από τους λόγους που το αγόρασα να πατάω καλά και τα δύο πόδια.Φαντασου να είσαι αρχάριος και να παλεύεις να ισορροπήσεις ότι χειρότερο.
Σέλα μετά από 50-60 χιλιόμετρα ψιλοπιανεσαι
αν και γι'αυτό το πολύ πολύ κανείς μια στάση για ξεμουδιασμα .
Αίσθηση στην οδήγηση σαν να οδηγας ένα ψηλό πάπι με χοντρές ροδες,πολύ ελαφρύ.
Τώρα τα αρνητικά.
Το βεντζινομετρο στο καντράν ότι νανε από τις 10 γραμμουλες που έχει έφτασα στις δύο και είχα μέσα ,γιατί γέμισα, 4λιτρα σχεδόν δηλαδή μισό τεποζιτο.
Τα φώτα του πολύ αδύναμα και η μεγάλη όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Πιο εύκολα βρίσκεις νεκρά κατεβάζοντας από δευτερα και σπάνια ανεβάζοντας από πρώτη.
Αλλά μπορεί να φτιάξει με το καιρο.
Ο πλαγιοστατης θέλει δυνατό πόδι.
Ένα από τα καλά που ξέχασα να πω είναι ότι έχει δυνατή κόρνα κάτι πολύ χρήσιμο.
Αυτά τα ολίγα.Θα επανέλθω εν καιρό όταν το στρώσω και έχω πλήρη εικόνα.

Petren
13/08/2018, 15:55
Φίλε πρώτη φορά γράφω και ο λόγος είναι γιατί τυχαία είδα την ερώτηση σου.
Πριν λίγες μέρες αγόρασα το daytona remix 125 το ιντζεξιον.Το πήρα μετά από πολλά χρόνια με παπια και 1.6 χρόνο με 300αρη σκούτερ.Ο μοναδικός λόγος που το πήρα είναι για γίνει το σχολείο μου για οδήγηση με συμπλέκτη μια και δεν έχω ιδέα.Επισης βαρέθηκα τους χάλια δρόμους της Μοναστηρίου (Θεσ/νίκη) που είναι γεμάτο λακούβες και δεν παλεύονται με παπια και σκούτερ.Στο θέμα μας τώρα.
Είμαι στο στρώσιμο ακόμη γι'αυτό θα σου δώσω όσες πληροφορίες μπορώ.
Χιλιόμετρα που έχω κάνει 320.
Ύψος σέλας μετρημένο από εμένα 88cm.
Απόσταση από το έδαφος 23cm.
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό μου έκαψε περίπου 3.35 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με οδήγηση περισσότερο έξω λιγότερο κέντρο με max ταχύτητα τα 60 χιλιόμετρα.
Αναρτήσεις μια χαρά .Ωραίο πράγμα να βλέπεις μια λακκούβα και να μην σε πολύ νοιάζει αν θα πέσεις μέσα.(ασφάλεια).
Είμαι 1.78 και 74 κιλα.Παταω σχεδόν όλο το πόδι μου κάτω.Ενας από τους λόγους που το αγόρασα να πατάω καλά και τα δύο πόδια.Φαντασου να είσαι αρχάριος και να παλεύεις να ισορροπήσεις ότι χειρότερο.
Σέλα μετά από 50-60 χιλιόμετρα ψιλοπιανεσαι
αν και γι'αυτό το πολύ πολύ κανείς μια στάση για ξεμουδιασμα .
Αίσθηση στην οδήγηση σαν να οδηγας ένα ψηλό πάπι με χοντρές ροδες,πολύ ελαφρύ.
Τώρα τα αρνητικά.
Το βεντζινομετρο στο καντράν ότι νανε από τις 10 γραμμουλες που έχει έφτασα στις δύο και είχα μέσα ,γιατί γέμισα, 4λιτρα σχεδόν δηλαδή μισό τεποζιτο.
Τα φώτα του πολύ αδύναμα και η μεγάλη όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Πιο εύκολα βρίσκεις νεκρά κατεβάζοντας από δευτερα και σπάνια ανεβάζοντας από πρώτη.
Αλλά μπορεί να φτιάξει με το καιρο.
Ο πλαγιοστατης θέλει δυνατό πόδι.
Ένα από τα καλά που ξέχασα να πω είναι ότι έχει δυνατή κόρνα κάτι πολύ χρήσιμο.
Αυτά τα ολίγα.Θα επανέλθω εν καιρό όταν το στρώσω και έχω πλήρη εικόνα.

Καλησπέρα φίλε! Επελεξες το injection βλέπω όχι το καρμπυρατερατο. Ισχύει ότι τα παπια δεν έχουν αναρτήσεις. Επίσης και γω δεν είχα θέμα με το ύψος. Όσον αφορά την κατανάλωση τώρα πολλά μου φαίνονται για 125ρι όχημα τα 3.35 λ/100χιλιόμετρα. Τόσα καίει ένα 250ρι περίπου. Ο μόνος λόγος να το δικαιολογησω είναι το στρώσιμο. Έχεις δοκιμάσει να βάλεις δεύτερο άτομο πίσω; Το βενζινομετρο εννοείς πως δεν ανταποκρινεται στη πραγματική ποσότητα βενζίνης που έχει το τεποζιτο; Κακό αυτό με τα φώτα εκτός αν μπορείς να τα βελτιώσεις με κάποιο τρόπο.. Τη Δευτέρα σα ταχύτητα την βάζεις εύκολα γιατί εκεί έχω ακούσει αντίστοιχες δυσκολίες..; ?Τώρα αυτό τελικιαζει στα 100 και κρατα μια ταχύτητα ας πούμε των 80 χιλιομέτρων; Ελπίζω μη σε επρηξα με τις συνεχόμενες ερωτήσεις.

Sebastian1980
14/08/2018, 19:08
Όχι φίλε δεν με επρηξες.
Η αλήθεια είναι ότι τα παπιά δεν έχουν τις καλύτερες αναρτήσεις αλλά είναι σκυλιά σε αντοχη και έχουν παφθηνη συντηρηση. Οδηγουσα 9 χρόνια παπι.Πηρα το injection σαν πιο σύγχρονο και με περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το καρμπυρατέρ εκτός μόνο ότι δεν μπορείς εύκολα να το πειραξης και να του αλλάξεις κυλινδροπιστονο για να ανεβάσεις τα κυβικά αν και εγώ δεν πειράζω ποτέ τα μηχανάκια μου τα αφήνω μαμά.Τωρα για την κατανάλωση και εμένα μου φάνηκε υπερβολικό το νούμερο αλλά μπορεί να έχω κάνει κάποιο λαθος.Πιστευω σε 3-4 γεμίσματα θα έχω κάποια εικόνα.Αν και για να καταλάβεις πόσο καίει θα πρέπει πρώτα να στρωθει.
Δεύτερο άτομο σε στρώσιμο 125 μηχανής για εμένα απαγορεύεται και για την μηχανή και για το οδηγό.Φαντασου τρακτέρ να πηγαίνει με 40 σε δρόμο με ανηφορική κλίση και από πίσω εσύ με δεύτερο άτομο να θες να προσπεράσεις ενώ στην αριστερή λωρίδα να περνάνε σφαίρα άντε περνά χωρίς να κινδυνεύσεις και να ταλαιπωρείς το κινητήρα.Σε μοτοσυκλέτα 300-500 κυβικων εκεί ναι βάζεις δεύτερο άτομο και ας είναι και στο στρώσιμο, έχεις ροπή,έχεις δύναμη έχεις ασφάλεια.
Οι ταχύτητες μπαίνουν εύκολα και ο συμπλέκτης είναι βούτυρο η νεκρά δεν μπαίνει εύκολα.Αυτο όμως μπορεί και να διορθωθεί από μόνο του,να μην ξεχνάμε ότι το μηχανάκι έχει 320 χιλιόμετρα στο κοντέρ.
Το βεντζινομετρο μου είπε και ο άνθρωπος από εκεί που το πήρα να μην το πολύεμπιστεύομαι.Με το καιρο θα δω αν αυτό ισχύει.
Τώρα αυτό που γράφεις για 100 και 80 χιλιόμετρα αν δεν στρωθει καλά δεν το ξέρω γιατί δεν το έχω ανοίξει ακόμη.Εχει 11,5 άλογα τώρα αν αποδειχθουν στην πορεία μουλάρια θα δούμε.
Μετά από κάποιες δουλειές που είχα, ήθελα αύριο να κάνω καμιά βόλτα των 100 χιλιομέτρων με στάσεις να το χαρώ λίγο το μηχανάκι και δίνουν δύο μέρες βροχές.
Την τύχη μου μέσα.

doctoras
14/08/2018, 22:12
Καλορίζικο, 2200 ειναι καλη τιμη για το μηχανάκι, ο γιαπωνεζος ανταγωνιστής tracker d 150 κοστιζει 50% παραπανω.

Sebastian1980
15/08/2018, 09:16
Ευχαριστώ φίλε να σε καλά.2250€ κόστισε μείον 65€(άδειες, τέλη) που μου τα έκανε δώρο το μαγαζί.Δηλαδη τελική τιμή 2185€.Του έβαλα και μια σχάρα μανισια(αυτή που φοράει το αδελφακι του leopard)μαζί με ένα top case 28 λίτρων +65€.Κατι που θεωρούσα απαραίτητο, για να μην κυκλοφορείς πάντα με ένα σάκο στην πλάτη.Νομιζα ότι εμφανισιακά θα το χαλούσε το top case αλλά επειδή είναι μικρό κούμπωσε καλά στην εικόνα του.
Τώρα για φωτογραφίες αν μάθω πως ανεβάζει στο φόρουμ θα βάλω.

DRAKONET
15/08/2018, 15:08
[QUOTE=Sebastian1980;2950657]Ευχαριστώ φίλε να σε καλά.2250€ κόστισε μείον 65€(άδειες, τέλη) που μου τα έκανε δώρο το μαγαζί.Δηλαδη τελική τιμή 2185€.Του έβαλα και μια σχάρα μανισια(αυτή που φοράει το αδελφακι του leopard)μαζί με ένα top case 28 λίτρων +65€.Κατι που θεωρούσα απαραίτητο, για να μην κυκλοφορείς πάντα με ένα σάκο στην πλάτη.Νομιζα ότι εμφανισιακά θα το χαλούσε το top case αλλά επειδή είναι μικρό κούμπωσε καλά στην εικόνα του.
Τώρα για φωτογραφίες αν μάθω πως ανεβάζει στο φόρουμ θα βάλω.

καλο ριζικο....καλη επιλογη εκανες τιμιο για τα χρηματα που εδωσες...κυριως τερμα...λακουβες σαμαρια καπακια υπονομων....κακοτεχνιες στον δρομο !

Sebastian1980
15/08/2018, 18:56
Ευχαριστώ φιλε.Ελπιζω να αποδειχθεί τίμιο.Εκει που κάθε μέρα με το σκούτερ που έχω προσπαθούσα να αποφεύγω τις λακούβες τώρα περνάω από πάνω.
Να διευκρινίσω ότι τις λακούβες τις νιώθεις όταν περνάς από πάνω αλλά οι αναρτήσεις τις
αποσβένουν πολύ καλά και στον οδηγό περνά ένα πολύ μικρό μέρος αυτων.
Τώρα όταν μάθω με το καλό την οδήγηση με συμπλέκτη και αποκτήσω κάποιο εμπειρία θα
αγοράσω ένα ψευτοεντουρο να πάρω τα βουνά.
Ένας από τους λόγους που το αγόρασα είναι γιατί είναι ψηλό 88cm με σχετικά μικρή σέλα και η μετάβαση μου σε ψευτοεντουρο θα ήταν πιο εύκολη.
Σε ένα χρόνο αν πάνε όλα καλά και δώσω το sym GTS ,ο ορισμός του τιμιου σκούτερ,με βλέπω για crf 250 rally η new ktm 390 στυλ rally.
Μάλλον έχω κάνει λάθος με την κατανάλωση που είχα γράψει πιο πάνω.Δηλαδη 3.35/100.
Γέμισα ακριβώς στα 200χιλιομετρα κοντέρ μέχρι τέρμα.Εχω τώρα 397 πες 400.Εχω κάνει δηλαδή σχεδόν 200χιλιομετρα και στο βεντζινομετρο έχω 6 γραμμές από τις 10 που εχει άρα αποκλείεται να είμαι σωστός στον υπολογισμό μου.Θα εξαντλήσω την βενζίνη μέχρι να μου σβήσει που λέει ο λόγος για να δω.

Sebastian1980
23/08/2018, 11:32
Επανέρχομαι δριμύτερος.
Τελικά είχα κάνει μεγάλο λάθος με την κατανάλωση του remix.Ειχα γεμίσει όταν είχα ακριβώς 200 χιλιόμετρα. Το φουλαρα εχθές στα 535 και πήρε 7,4 λίτρα. Δηλαδή έκαψε για 335 χιλιόμετρα 7,4 με max ταχύτητα τα 60χιλ/ώρα που μας κάνει κατανάλωση 2,2 στα 100. Είχα μέσα δηλαδή 10,6-7,4=3,2 λίτρα.
Τώρα θα μου πεις αφού είπες ότι θα εξαντλήσεις ολη την βενζίνη για να δεις πόσα χιλιόμετρα βγάζει, γιατί δεν το έκανες;.Είχα να διανύσω χιλιόμετρα σε ερημιές και χωράφια.Το βενζινομετρο στα 318 χιλιόμετρα είχε μείνει μια γραμμή και αναβοσβηνε.Λεω: (θα έχει πλάκα να μείνω μες στις ερημιές 5.45 το πρωί,είχα πάει για τρυγόνια ) γι'αυτό και γέμισα μετά από 17 χιλιόμετρα.
Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει για το remix είναι ότι σωστά μάλλον (δεν έχει στρωθει ακόμη η μοτο μου) δίνουν κατανάλωση 2.3 λίτρα στα 100 .Τώρα και 2.5 να φτάσει, μια χαρά είναι.Το inova παπι που είχα παλιά έκαιγε 2.3-2.4 λίτρα.
Τώρα το βενζινομετρο όντως έχει πρόβλημα.Δεν μπορεί να δείχνει μια γραμμή που αναβοσβηνει όταν μέσα έχεις 3.2λιτρα, δηλαδή σχεδόν το 1/3 του τεποζιτου γιατί αυτό σε τρομάζει ενώ έχεις ακόμη περίπου 145 χιλιόμετρα αυτονομία.
Με κάποιους υπολογισμούς που έχω κάνει το remix έχει με γεμάτο τεποζιτο μέχρι τέρμα αν το πηγαίνεις με max ταχύτητα τα 60 χιλιόμετρα την ώρα αυτονομία 481 χιλιόμετρα.
Σίγουρα όμως κανείς δεν θα το αγόραζε για πηγαίνει με 60.
Αν με max ταχύτητα τα 100(που πιστεύω να τα πιάνει χωρίς να ζοριζεται)καεί 2,5-2.6 και έχει αυτονομία περίπου τα 400 χιλιόμετρα τότε ήμαστε μια χαρά.
Άντε να τελειώσει αυτό το στρώσιμο γιατί δεν αντέχω άλλο να πηγαίνω σαν χελώνα. Ανεβαίνω μετά στο GTS sym 300 και μου φαίνεται πύραυλος.

Petren
23/08/2018, 16:17
Επανέρχομαι δριμύτερος.
Τελικά είχα κάνει μεγάλο λάθος με την κατανάλωση του remix.Ειχα γεμίσει όταν είχα ακριβώς 200 χιλιόμετρα. Το φουλαρα εχθές στα 535 και πήρε 7,4 λίτρα. Δηλαδή έκαψε για 335 χιλιόμετρα 7,4 με max ταχύτητα τα 60χιλ/ώρα που μας κάνει κατανάλωση 2,2 στα 100. Είχα μέσα δηλαδή 10,6-7,4=3,2 λίτρα.
Τώρα θα μου πεις αφού είπες ότι θα εξαντλήσεις ολη την βενζίνη για να δεις πόσα χιλιόμετρα βγάζει, γιατί δεν το έκανες;.Είχα να διανύσω χιλιόμετρα σε ερημιές και χωράφια.Το βενζινομετρο στα 318 χιλιόμετρα είχε μείνει μια γραμμή και αναβοσβηνε.Λεω: (θα έχει πλάκα να μείνω μες στις ερημιές 5.45 το πρωί,είχα πάει για τρυγόνια ) γι'αυτό και γέμισα μετά από 17 χιλιόμετρα.
Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει για το remix είναι ότι σωστά μάλλον (δεν έχει στρωθει ακόμη η μοτο μου) δίνουν κατανάλωση 2.3 λίτρα στα 100 .Τώρα και 2.5 να φτάσει, μια χαρά είναι.Το inova παπι που είχα παλιά έκαιγε 2.3-2.4 λίτρα.
Τώρα το βενζινομετρο όντως έχει πρόβλημα.Δεν μπορεί να δείχνει μια γραμμή που αναβοσβηνει όταν μέσα έχεις 3.2λιτρα, δηλαδή σχεδόν το 1/3 του τεποζιτου γιατί αυτό σε τρομάζει ενώ έχεις ακόμη περίπου 145 χιλιόμετρα αυτονομία.
Με κάποιους υπολογισμούς που έχω κάνει το remix έχει με γεμάτο τεποζιτο μέχρι τέρμα αν το πηγαίνεις με max ταχύτητα τα 60 χιλιόμετρα την ώρα αυτονομία 481 χιλιόμετρα.
Σίγουρα όμως κανείς δεν θα το αγόραζε για πηγαίνει με 60.
Αν με max ταχύτητα τα 100(που πιστεύω να τα πιάνει χωρίς να ζοριζεται)καεί 2,5-2.6 και έχει αυτονομία περίπου τα 400 χιλιόμετρα τότε ήμαστε μια χαρά.
Άντε να τελειώσει αυτό το στρώσιμο γιατί δεν αντέχω άλλο να πηγαίνω σαν χελώνα. Ανεβαίνω μετά στο GTS sym 300 και μου φαίνεται πύραυλος.

Έλα φίλος. Αυτή ναι μου φαίνεται πιο λογική κατανάλωση! Καλά κάνεις και προσέχεις στο στρώσιμο. Καλές βόλτες να έχεις και εδώ είμαστε για να μαθαίνουμε για το νέο μηχανάκι σου! Καλορίζικο!!

Sebastian1980
23/08/2018, 17:08
Ευχαριστώ φίλε να σε καλά
Άντε να τελειώσει το ρημαδοστρωσιμο να δούμε τι πήραμε.

kiao
12/09/2018, 00:45
Ευχαριστώ φίλε να σε καλά
Άντε να τελειώσει το ρημαδοστρωσιμο να δούμε τι πήραμε.
Ολα τα καινουρια κινεζικα και μη δεν εχουν ρεκτιφιε πλεον κοβονται με λειζερ Δεν χρειαζεται να πηγαινεις σαν χελωνα
Ακομα και να εχει ρεκτιφιε εχει το βασικο στρωσιμο απο το εργοστασιο
Αρκει να μην το σπας Το πραγματικο στρωσιμο κυλινδρου-ελλατηριων δεν εχει καμμια σχεση με το να πηγαινεις αργα
συνεχεια Οδηγα το κανονικα Εμενα παντως με ενδιαφερει μονο με 200αρη κυλινδρο αυτο το μοντελο αλλα βλεπω οτι δεν υπαρχουν στον καταλογο νταιτονα

kiao
12/09/2018, 01:39
Η μαλλον ακομα καλυτερα θα προτιμουσα το πανθερ 125 με 200αρη κυλινδρο
Που ειναι και -φθηνοτερο- 340 ευρω διαφορα και με επαρκης αναρτησεις για την πολη
@Σεβαστιαν1980 Σε συμβουλευω να αλλαξεις το κυλινδροπιστονο ΓΡΗΓΟΡΑ αν εχεις σκοπο να κρατησεις για πολυ καιρο το μηχανακι και εχεις και 300 σκουτερ Τελικα σε καποια στιγμη θα αγανακτησεις

DRAKONET
12/09/2018, 15:33
Ολα τα καινουρια κινεζικα και μη δεν εχουν ρεκτιφιε πλεον κοβονται με λειζερ Δεν χρειαζεται να πηγαινεις σαν χελωνα
Ακομα και να εχει ρεκτιφιε εχει το βασικο στρωσιμο απο το εργοστασιο
Αρκει να μην το σπας Το πραγματικο στρωσιμο κυλινδρου-ελλατηριων δεν εχει καμμια σχεση με το να πηγαινεις αργα
συνεχεια Οδηγα το κανονικα Εμενα παντως με ενδιαφερει μονο με 200αρη κυλινδρο αυτο το μοντελο αλλα βλεπω οτι δεν υπαρχουν στον καταλογο νταιτονα

ΔΕ μπορω να καταλαβω αυτο που λες για λειζερ..και οτι δεν εχουν ρεκτιφιε...κατι εχω χασει μαλλον!
Το στρωσιμο τωρα...οχι δεν πας σαν χελωνα...πας μεχρι ενα οριο στροφων ομως...και σιγουρα να μην το σπας οπως λες και εσυ... το ΒΑΣΙΚΟ στρωσιμο που αναφερεις δεν ειναι στρωσιμο...απλα μπαινει σε λειτουργια το μοτερ για καποιες ωρες για να διαπιστωθει η σωστη λειτουργια του αλλα σε αυτο το κομματι το μοτερ δεν κουβαλαει βαρος σκελετου..ουτε επιβατων. οποτε ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ... η πολυ συντηρητικη οδηγηση...και μαλιστα 1 αλλαγη λαδιων στα 500...μια στα 1000και αν μπορει καποιος οικονομικα καθε 1500 παλι αλλαγη μεχρι τα πρωτα 5-6κ χλμ......τελος κατι που εχει γινει γνωστο και το οποιο κανω και εγω γυρω απο το φιλτρο λαδιου (εφοσον ειναι εξωτερικο τα μικρα κυβικα ειναι εσω)...βαλτε μαγνητες περιμετρικα για να κατακρατησετε οτι γρεζι υπαρχει απο τις τριβες στο μοτερ...θα παθετε πλακα εαν ανοιξετε ενα και δειτε μεσα

kiao
12/09/2018, 18:04
ΔΕ μπορω να καταλαβω αυτο που λες για λειζερ..και οτι δεν εχουν ρεκτιφιε...κατι εχω χασει μαλλον!
Το στρωσιμο τωρα...οχι δεν πας σαν χελωνα...πας μεχρι ενα οριο στροφων ομως...και σιγουρα να μην το σπας οπως λες και εσυ... το ΒΑΣΙΚΟ στρωσιμο που αναφερεις δεν ειναι στρωσιμο...απλα μπαινει σε λειτουργια το μοτερ για καποιες ωρες για να διαπιστωθει η σωστη λειτουργια του αλλα σε αυτο το κομματι το μοτερ δεν κουβαλαει βαρος σκελετου..ουτε επιβατων. οποτε ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ... η πολυ συντηρητικη οδηγηση...και μαλιστα 1 αλλαγη λαδιων στα 500...μια στα 1000και αν μπορει καποιος οικονομικα καθε 1500 παλι αλλαγη μεχρι τα πρωτα 5-6κ χλμ......τελος κατι που εχει γινει γνωστο και το οποιο κανω και εγω γυρω απο το φιλτρο λαδιου (εφοσον ειναι εξωτερικο τα μικρα κυβικα ειναι εσω)...βαλτε μαγνητες περιμετρικα για να κατακρατησετε οτι γρεζι υπαρχει απο τις τριβες στο μοτερ...θα παθετε πλακα εαν ανοιξετε ενα και δειτε μεσα
Για τα στρωσιματα ειναι αδυνατον να εξηγηθει το τι γινετε μεσα απο ενα μυνημα φορουμ Χρειαζετε 2-3 σελιδες κειμενο
να καταλαβει ο αλλος πως λειτουργει Ναι χρησιμοποιουνται λειζερ στην κοπη ατσαλιου σημερα για μεγαλυτερη ακριβεια
που σιγουρα ειναι και ακριβοτερη μεθοδοςΗ δικια μου η παπια κιγουει κοπηκε με λειζερ και δεν το εστρωσα καθολου αμεσως μετα την αγορα το οδηγουσα κανονικα (καθε μερα πολυχρονο πηγαινα Θεσνικη-Χαλκιδικη με 80 χιλ)
Για τα κυβικα τι λες Εφοσον υπαρχει και σε 200 κυβικα ο ιδιος ακριβως κινιτηρας στο λεοπαρτ δεν θα ηταν πολυ καλυτερα
να εβγαινε και σε 200 κυβικα το μηχανακι-

Sebastian1980
12/09/2018, 22:46
940 χιλιόμετρα κοντέρ και συνεχίζουμε!.
Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με την προσωπική του πείρα πράττει.
Θα μιλήσω για μένα:
1)honda innova καρμπυρατέρ στρώσιμο στα 1700 χιλιόμετρα απόδοση μετά πολύ καλή.
2)honda innova EFI ιντζεξιον στρώσιμο στα 1700 χιλιόμετρα απόδοση μετά πολύ καλη.
3)sym GTS 300 στρώσιμο στα 1700 απόδοση, πυραυλακι έδαφους εδάφους (μετά από παπί έτσι σου φαίνεται).
4)daytona remix: Στρώσιμο max ταχύτητα 60-65 χιλιόμετρα την ώρα για τα πρώτα 1000 χιλιόμετρα. Αλλαγή λαδιών. Σταδιακή αύξηση ταχύτητας με max 80-85 για τα επόμενα 700 χιλιόμετρα.
Από εκεί και μετά κανονική χρήση.
Τώρα αν αυτή η διαδικασία του στρωσιματος είναι άσκοπη εγώ θα το κρίνω.Η προσωπική μου πείρα μου έχει δείξει ότι αξίζει το κόπο.
Τώρα αν ο κινητήρας έχει κοπεί με λέιζερ η σεγα δεν με ενδιαφέρει.

Μετά το στρώσιμο και την σταδιακή αύξηση ταχύτητας και στροφών θα γράψω την άποψη μου για το daytona remix 125.

@kiao τα χόμπι μου κυνήγι-ψαρεμα με έχουν διδάξει και έχω πάρει δίπλωμα με άριστα στην υπομονή.

kiao
12/09/2018, 23:53
Τραβαω κουρτινα----

masterone
13/09/2018, 18:27
Παιδια μου κανει κατι πολυ κουλό το μηχανακι μου. Εχω 120 χλμ στο στρωσιμο δλδ και απο την αρχη π το πήρα οταν το αφηνω για πολυ ωρα σβηστο (πανω απο 5ωρο) οταν παω να ξαναβαλω μπροστα η μιζα ειναι τελειως νεκρή. Μολις ομως κλεισω τον διακοπτη kill switch και τον ξανανοιξω με κλειστο το κλειδι ή ανοιχτο δεν παιζει ρολο τοτε δουλευει καμπανα η μιζα . Σκεφτηκα μήπως ήταν το σταν αλλα πχ μετα απο μια μισαωρη σταση δοκιμασα με κατεβασμενο σταντ και πηρε κανονικα . Μολις βρω χρόνο θα το παω σε εξουσιοδοτημένο αλλα μ φαινεται πολυ περιεργο γτ το κανει μονο οταν το αφησω ακινητοποιημενο για πολυ ωρα
Και το κακο ειναι ότι δεν εχει και μανιβελα σε περίπτωση αναγκης να το εβαζα απο εκει γτ ειναι με καρμπυρατερ και ξερω οτι παιρνουν αυτα ασχετος ρευματος
Υ.γ δεν το σβηνω ποτε απο το kill switch μονο με το κλειδί του

Sebastian1980
13/09/2018, 20:07
Όταν αγόρασα το δικό μου remix το φορτώσαμε με το αφεντικό μου στο φορτηγάκι του.
Πάω να κάνω πρώτη βόλτα: Πρώτη,δευτερα,τρίτη ξαφνικά πέφτουν απότομα οι στροφές. Δοκιμάζω ξανά,το ιδιο.
Ματαξαναδοκιμαζω. Πάλι τα ίδια.
Το οδηγάει το αφεντικό μου,πιο έμπειρος από εμένα σε μοτοσυκλέτες του κανει το ιδιο.
Στεναχώρια μεγάλη.Ερχεται οδική και το πάω πίσω στο μαγαζί.
Να μην σε ζαλίζω άλλο.
Όπως βλέπεις το καντράν σου, πίσω του και κάτω έχει μια πλεξούδα με καλώδια.
Στην δική μου περίπτωση κατά την μεταφορά του remix τραβήξαμε κάποιο καλώδιο από την πλεξούδα και έκανε επαφή και γι'αυτό έπεφταν απότομα οι στροφές.
Μην στεναχωριέσαι δες μήπως και στη δική σου περίπτωση απλά βγήκε κάποιο καλώδιο.
Αν και το καλύτερο ειναι να το πας πίσω να το κοιτάξουν καλύτερα.
Σίγουρα κάτι απλό είναι.

DRAKONET
13/09/2018, 20:59
Για τα στρωσιματα ειναι αδυνατον να εξηγηθει το τι γινετε μεσα απο ενα μυνημα φορουμ Χρειαζετε 2-3 σελιδες κειμενο
να καταλαβει ο αλλος πως λειτουργει Ναι χρησιμοποιουνται λειζερ στην κοπη ατσαλιου σημερα για μεγαλυτερη ακριβεια
που σιγουρα ειναι και ακριβοτερη μεθοδοςΗ δικια μου η παπια κιγουει κοπηκε με λειζερ και δεν το εστρωσα καθολου αμεσως μετα την αγορα το οδηγουσα κανονικα (καθε μερα πολυχρονο πηγαινα Θεσνικη-Χαλκιδικη με 80 χιλ)
Για τα κυβικα τι λες Εφοσον υπαρχει και σε 200 κυβικα ο ιδιος ακριβως κινιτηρας στο λεοπαρτ δεν θα ηταν πολυ καλυτερα
να εβγαινε και σε 200 κυβικα το μηχανακι-
==================================================================================
Ειλικρινα δεν ξερω που διαβασες αυτο που εγραψες!
Θελω νατο διαβασω βρες το και γραψτο και εδω....γιατι η κοπη μεταλου...δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την λειτουργια του κινητηρα!
Ειλικρινα ομως αν δεν το διαβασες..και στο ειπε καποιος...φιλε μου ειναι παντελως ασχετος!
Οι ανοχες που πρεπει να παρει το μοτερ με οτι και να ειναι κομενο..ειτε με λειζερ ειτε με κασμα....ειναι να δουλευει να βρισκεται σε λειτουργια και να εργαζεται σε χαμηλο ευρος στροφων για το πρωτο διαστημα...αυτο που λεμε πιο πανω !
Αλλωστε πολλα μερη απο το μοτερ...ΔΕΝ ειναι ατσαλινα...εκει τι γινεται???
..αυτο στο λεω για δεις ποσο ατοπο ειναι αυτο που σου ειπαν..!

kiao
13/09/2018, 21:18
==================================================================================
Ειλικρινα δεν ξερω που διαβασες αυτο που εγραψες!
Θελω νατο διαβασω βρες το και γραψτο και εδω....γιατι η κοπη μεταλου...δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την λειτουργια του κινητηρα!
Ειλικρινα ομως αν δεν το διαβασες..και στο ειπε καποιος...φιλε μου ειναι παντελως ασχετος!
Οι ανοχες που πρεπει να παρει το μοτερ με οτι και να ειναι κομενο..ειτε με λειζερ ειτε με κασμα....ειναι να δουλευει να βρισκεται σε λειτουργια και να εργαζεται σε χαμηλο ευρος στροφων για το πρωτο διαστημα...αυτο που λεμε πιο πανω !
Αλλωστε πολλα μερη απο το μοτερ...ΔΕΝ ειναι ατσαλινα...εκει τι γινεται???
..αυτο στο λεω για δεις ποσο ατοπο ειναι αυτο που σου ειπαν..!
Τα μεταλα κοπης φθειρονται και ενας κυλινδρος κοβεται καλα και οι υπολοιποι που ακολουθουν μεχρι να αλλαξει οχι
Αυτο ειναι γνωστο εδω και χρονια Οτι θελεις λες Δεν εχεις ιδεα
Τον αφησα τον αλλον να το στρωσει και να πει τις εντυπωσεις του
Πας να μου την πεις με μαλακιες-Ουτε καν διαβασα αυτο που εγραψες Μην το χαλασ το ποστ

DRAKONET
13/09/2018, 21:23
Τα μεταλα κοπης φθειρονται και ενας κυλινδρος κοβεται καλα και οι υπολοιποι που ακολουθουν μεχρι να αλλαξει οχι
Αυτο ειναι γνωστο εδω και χρονια Οτι θελεις λες Δεν εχεις ιδεα
Τον αφησα τον αλλον να το στρωσει και να πει τις εντυπωσεις του
Πας να μου την πεις με μαλακιες-Ουτε καν διαβασα αυτο που εγραψες Μην το χαλασ το ποστ

μιλα καλυτερα...δεν εβρισα..δεν ειπα οτι ξερεις εσυ κατι!
ρωτησα που το διαβασες...ποιος στο ειπε..μην το κανεις προσωπικο!
οσο γι'αυτα που γραφεις δεν μπορω να βγαλω νοημα

τι εννοεις...'''Τα μεταλα κοπης φθειρονται και ενας κυλινδρος κοβεται καλα και οι υπολοιποι που ακολουθουν μεχρι να αλλαξει οχι'''
εγω δεν μιλησα για κοπη...μιλησα για ΜΕΤΑ το κοψιμο του μεταλου..και οταν πλεον εχει γινει ετοιμο μοτερ...τι δεν καταλαβαινεις ????
στειλε να δω αυτο που λες σε λινκ

kiao
13/09/2018, 21:28
Δεν διαβαζω τι γραφεις τα πολλα ταλογια ειναι φτωχιαΜην απαντησεις ξανα

DRAKONET
13/09/2018, 21:32
γιατι στριμωχνεσαι??
οταν λες κατι να ξερεις να το υποστηριζεις...και να μην λες αερολογιες!
γραφεις κουταμαρες χωρις νοημα..και δεν βοηθας..καλο θα ηταν εσυ να σταματουσες !

Sebastian1980
19/09/2018, 19:55
Επιτέλους περάσαμε τα 1000 χιλιόμετρα. Εχθές το απόγευμα έκανα το σέρβις των 1000 χιλιομέτρων.Εργασια ήταν δωρεάν και πλήρωσα 13€ για το λάδι.
Το πρωί που πήγαινα στην δουλειά το άνοιξα λιγο. Δεν γέμισα την πρώτη ταχύτητα ούτε την δεύτερη μέχρι τέρμα αλλά τις υπόλοιπες τρεις της πήγα μέχρι 7000 στροφές. Τραβάει πολύ πρόθυμα αλλά το νιώθεις ότι ο κινητήρας είναι ακόμη πολύ σφιχτός. Πάντως όταν αγριευει(χιούμορ) βγάζει ωραίο ήχο.
Ταχύτητα που το πήγαινα ήταν 75-80 χιλιόμετρα/ώρα και έδειχνε να αισθάνεται άνετα εκεί τώρα η μοτοσυκλέτα.
Η πλάκα πια είναι:Όταν άρχισα σαν αρχάριος να οδηγώ το remix επειδή έπρεπε να πηγαίνω με max ταχύτητα τα 60 με 65 χιλιόμετρα για να το στρώσω δεν γέμιζα τις ταχύτητες. Με αποτέλεσμα όταν άλλαζα ταχύτητες να μην μπαίνουν όπως πρέπει στρωτά και όμορφα και νόμιζα ότι κάτι κάνω λάθος.
Σήμερα το πρωί όμως γεμίζοντας τις ταχύτητες είδα ότι έμπαιναν σωστά και ομαλά, μέχρι που 5-6 φορές μπήκαν σαν DCT.
Πραγματικά μου έφυγε ένα μεγάλο βάρος.
Γιατί λέω:Αν δεν μπορείς να τα καταφέρεις με το 125 κάτσε στα αυγά σου(sym GTS 300) και μην ονειρεύεσαι στα 38 σου crf 250 rally,kawasaki 300x,600αρια, 800ρες Γερμανίδες και 1000αρες Αφρικανες.

DRAKONET
20/09/2018, 21:38
Sebastian1980
Εγω προσωπικα θα παρακολουθω τι θα γραφεις για το μηχανακι σου το λεω και το παραδεχομαι!
Να ξερεις ομως και αλλοι που δεν θελουν να παραδεχθουν το ''διαφορετικο'' το κοιταν και διαβαζουν..και ισως περιμενουν την ''στραβη'' για να βγαλουν χολη!
Θα δεις ομως οτι δεν θα εχουν την ευκαιρια ...
εδω θα ειμαστε ενημερωσε μας.

masterone
02/10/2018, 13:02
Ειμαι στο στρωσιμο ακομα με 200χλμ στο κοντερ πρωτο γεμισμα ειχα κατανάλωση 3.03 l/100km με το καρμπυρατέρ μοντέλο που εχω

DRAKONET
03/10/2018, 19:14
Ειμαι στο στρωσιμο ακομα με 200χλμ στο κοντερ πρωτο γεμισμα ειχα κατανάλωση 3.03 l/100km με το καρμπυρατέρ μοντέλο που εχω

ωραιος !!!!!
βεβαια .....βλεπω οτι.....
απο το ποστ σου πιο πανω σε 20 περιπου μερες εκανες 80 χλμ μου φαινονται πολυ λιγα :confused:...δεν το κουνας πολυ ???
επισης...με το θεμα που εγραψες τι εγινε ??

masterone
03/10/2018, 21:46
Με το θεμα εφταιγε ο διακοπτης εκτακτης αναγκης τον εβγαλε προσωρινά εκτος ο μηχανικός κ παρηγγειλε ανταλλακτικό γτ αυτος ηταν πολυ ευαίσθητος και με το που κουνιοταν λιγο το κουμπι χωρις να μπει σε οφφ έσβηνε το μηχανακι. Απο χιλιόμετρα δεν κανω πολλα γιατι είχε χαλασει κ ο καιρός αυτες τις μερες

DRAKONET
04/10/2018, 14:33
ωραια φιλε μου..μπραβο..ολα καλα λοιπον!
εδω να περιμενουμε τα νεα σου με ενδιαφερον

Sebastian1980
05/10/2018, 21:28
1250 χιλιόμετρα και συνεχίζουμε. Όλα πάνε μια χαρα. Κατανάλωση: Εχθές γέμισα με 100αρα και όταν την τελειώσω θα έχω πλήρη άποψη μιας και είναι το πρώτο γέμισμα από από το στρώσιμο. Υπολογιζω γύρω στα 2.5 λιτρα στα 100 χιλιομετρα.Θα γράφω πιο συχνά για το remix γιατί (σκότωσα) πουλησα το sym GTS 300 που ήταν πραγματικά πολύ καλή εμπειρία αλλά δεν ήταν μοτοσυκλέτα. Στα 38 μου κατάλαβα ότι καλό και τίμιο το παπι,σε ευκολία και μεταφορά πραγμάτων κορυφαίο το σκούτερ αλλά η μοτοσυκλέτα είναι άλλο πράγμα,ας είναι και 125.
Πάντως επειδή είμαι και κυνηγός το μηχανάκι το έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα σε αρκετά δύσκολους χωματόδρομους και τα πήγε πολύ καλα.Εκει που θέλει προσοχή είναι σε πολύ ψιλή άμμο και χοντρό χαλικι και αυτό λόγο ελαστικών που είναι για άσφαλτο.Εδω το leopard 125 είναι πιο κατάλληλο. Θα μου πεις γιατί δεν πήρες αυτό.Το remix έχει μετρημένο από εμένα σέλα στα 88cm,το leopard που ανέβηκα πάνω μου φάνηκε η σέλα του τουλάχιστον 5cm πιο ψηλή δηλαδή στα 93cm.
Με ύψος 1.78 πατούσα με της μύτες τα δύο μου πόδια,όχι ότι καλύτερο για αρχάριο οδηγό μοτοσυκλέτας.

Sebastian1980
05/10/2018, 21:36
Πραγματικά θα ήθελα να βρεθεί κάποιος που έχει αγοράσει το daytona leopard 125 να μας πει τις εμπειρίες του από αυτό.

DRAKONET
06/10/2018, 15:53
και εγω θα ηθελα...και παντα διαβαζω τι γραφεις..και εσυ...και ο μαστερ-ουαν..
οπως εχω πει παλι ειμαι και της εναλλακτικης..και οχι της δεδομενης αγορας δικυκλου !
ειδικα τωρα που αρχιζει η κινα και βγαζει μοντελα ομορφα..και οπτικα σε πλαστικα και βαφες ποιοτικα.
το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι το ρεμιξ δεν υπαρχει πουθενα και απο κανεναν σε μια βολτα ...ενα τεστ..οπως και αλλα μοντελα λιγοτερο γνωστα.
ελπιζω στο μελλον απο καποιον you-tuberελληνα να κανει την παρουσια...ετσι ειχε πει .

Sebastian1980
07/10/2018, 21:08
Μπράβο DRAKONET. Το είχα παράπονο.Πριν αγοράσω το remix.Ρε ούτε ενας,ούτε ένας να το έχει κάνει ένα τεστ να μας πει την γνώμη του.Το μόνο που είχα βρει ήταν ένα παλικάρι που πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία της daytona και μας το έδειχνε εξωτερικά.Και ο κύριος κόκκινα φεγγάρια που έκανε τεστ στο leopard 200cc.Αλλα είχε κάνει ωραία παρουσίαση και με πολύ χιούμορ,ειδικά εκεί που χτυπάει τα πλαστικά,όλα τα λεφτά.
Κάποιος είχε πει ότι αν δεν ρίξεις χρήμα(διαφήμιση) τα διάφορα μοτοσαιτ και περιοδικά αγνοούν επιλεκτικά κάποια μοντέλα μοτό.Δεν θέλω να τον πιστέψω.

masterone
13/10/2018, 12:47
Καλησπερα παιδια επανερχομαι με ενα επιπλεον θεμα εβαλα σημερα λιπαντικό στην αλυσιδα επειδη ετριζε κ μ σπαγε τα νευρα και απο την ωρα π το βαλα μ δειχνει αλλα ντι αλλων το κοντέρ ενω παω με 30χλμ μπορει να μ δειχνει 0 και ενω είμαι σταματημένος να δειχνει 25χλμ πχ . Θελω να το αφησω μεχρι το απογευμα και το ξαναδω μετα πιστευετε οτι μπορει να δημιουργησα καποιο προβλημα με το λιπαντικο αλυσιδας? Επισης η ενδειξη του στροφομετρου δειχνει σωστα

Sebastian1980
13/10/2018, 18:30
Δεν ξέρω φίλε, αλλά μου φαίνεται πολύ παράξενο αυτό που είπες για το λιπαντικό αλυσίδας.Δεν νομίζω να φταίει αυτό.Απλα είναι σύμπτωση.Εβαλες το λιπαντικό και στην βόλτα που πήγες έπεσες σε καμία καλή λακούβα και πίσω από το τιμόνι σου,στην πλεξούδα βγήκε κάποια φίσα.Βγαλε το μαύρο προστατευτικό και ακολούθησε το κάθε καλώδιο με το χέρι.Καπου βγήκε κάποια φίσα,δεν νομίζω να εξηγείται αλλιώς.
Εγώ στο δικό μου remix δύο φορές έβαλα λιπαντικό στην αλυσίδα και μια φορά την τέντωσα χωρίς πρόβλημα.
Επίσης έτσι που το εξηγείς,μια δείχνει 0 μια 25 μου φαίνεται σαν το καλώδιο μια να κάνει επαφή μια να νεκρώνει. Αλλιώς αν είχε βγει η φίσα θα ήταν το ταχύμετρο τελείως νεκρό.

masterone
13/10/2018, 18:35
Με το που εβαλα το λιπαντικο και πηγα να ξεκινήσω αρχισε να δειχνει οτι να ναι ενω πριν έδειχνε κανονικα και σκεφτομαι μηπως επεσε σε κανενα αισθητηρα για το κοντερ σε κανενα γραναζι .Γενικα εχει διαφορες ενδειξεις δεν είναι σταθερο μπορει εκει π δειχνει 30 να κατέβει μεχρι 10 και να ξαναναιβει στο 25 και να παει 0 . Με λιγα λογια δειχνει οτι να ναιΤο καπακι του κοντερ ανοιγει ευκολα γτ φοβαμαι μην κανω καμια ζημια. Τωρα το απόγευμα π το οδηγησα παλι τα ίδια οποτε κατι τετοιο θα εγινε

Sebastian1980
13/10/2018, 19:15
Το καπάκι του κοντέρ δεν το ακουμπάς καθόλου. Πρώτων δεν ξέρεις πως βγαίνει και δεύτερων αν το πας από εκεί που το πήρες και δει ότι κάποιος πείραξε το καντράν μπορεί να σου ακυρώσει την εγγύηση.Να μην αναγνωρίζει την βλάβη επειδή το πειραξε κάποιος τρίτος.
Πίσω από το καντράν έχει ένα μαύρο προστατευτικό που μέσα εκεί είναι όλα τα καλώδια το βγάζεις (είναι πιασμένο με συνδετικό)και ακολουθείς κάθε καλώδιο μέχρι την φίσα και όταν την φτάσεις την ζουλας λίγο να δεις αν είναι καλά πιασμένη. Αν το κάνεις αυτό και τελικά δεν είναι από εκεί ξαναβαλε το μαύρο προστατευτικό πιαστο με ένα μαύρο συνδετικό και πήγανε το εκεί που το πήρες.
Τώρα που το σκέφτομαι τσεκαρε και τα δύο μικρά καλωδιακια που έχει κάτω από το αριστερό γκριπ,εκεί που πιάνει το αριστερό χερι, χειρολαβή.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Και εγώ την πρωτη φορά παραεβαλα λιπαντικό στην αλυσίδα αλλά περίμενα ένα 20λεπτο να στεγνώσουν τα χημικά που έχει το λιπαντικό για να μην μου το πετάξει όλο στο λάστιχο.
Δεν νομίζω και πάλι το πρόβλημα σου να είναι από το λιπαντικό. Αυτό έλειπε κάθε φορά που θα λαδωνεις να μην δουλεύει το ταχύμετρο.

masterone
14/10/2018, 09:39
Λοιπον την βρηκα την πλεξουδα εβγαλα και ξανα εβγαλα ολα τα φισακια να δω τι ειναι το καθενα (2ηταν για το κοντερ) αλλα ματαια δεν λειτούργησε εκανε παλι τα δικα τ. Στο τελος ομως εβαλα στην θεση της και μια ντιζα π ειχε φυγει απο την θεση της στην μπροστα δεξια μπουκαλα και από εκείνη την στιγμη και μετα δειχνει μονο 0 στον δρομο πεσω δεν πεσω σε λακουδες. Δεν ξερω αν αυτο ηταν για τον αισθητήρα ταχύτητας

Sebastian1980
14/10/2018, 19:35
Πήγαινε εκεί που το πήρες να το δούνε.Ελεγα μήπως ήταν κανένα καλώδιο. Μακάρι να είναι κάτι απλό.

masterone
16/10/2018, 18:16
Το πηγα σήμερα συνεργείο μ καθαρισε τους αισθητηρες για ενα περιεργο λογο ο χιλιομετρητης δουλευει ο οποιος δεν δουλευε πριν αλλα τα χλμετρα του κοντερ δεν δουλεουν(δειχνουβ μονιμα 0). Μηλισε ο μηχανικος με την εταιρεία και περιμενει καποια επιπλεον διευκρυνηση( του το αφησα εκει σημερα) για το να κανει κατι και αν μπορει να το περασει και αυτο εγγυηση.
Υ.γ αρχιζω να απελπιζομαι για την επιλογη που εκανα

Sebastian1980
16/10/2018, 19:27
Μακάρι να είναι το τελευταίο. Θα το φτιάξουν και θα είναι μια χαρά.

masterone
16/10/2018, 19:56
Το κακο ειναι οτι ειμαι σε νησι και αργουν και τα ανταλλακτικά

doctoras
17/10/2018, 07:53
Το πηγα σήμερα συνεργείο μ καθαρισε τους αισθητηρες για ενα περιεργο λογο ο χιλιομετρητης δουλευει ο οποιος δεν δουλευε πριν αλλα τα χλμετρα του κοντερ δεν δουλεουν(δειχνουβ μονιμα 0). Μηλισε ο μηχανικος με την εταιρεία και περιμενει καποια επιπλεον διευκρυνηση( του το αφησα εκει σημερα) για το να κανει κατι και αν μπορει να το περασει και αυτο εγγυηση.
Υ.γ αρχιζω να απελπιζομαι για την επιλογη που εκανα

αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση σου αλλά δεν είναι θέμα ιδιαίτερο, μπορεί να συμβεί αστοχία ανταλλακτικού σε οτιδήποτε και οποιοδήποτε μοντέλο, Όλα θα εξαρτηθούν απο το πως θα χειριστούν το θέμα οι αντιπρόσωπος - μάστορας

επίσης εφόσον είσαι από νησί χαλαρός τύπος ξέρεις τους χρόνους 1-2 εργάσιμες απο την στιγμή που παραλάβει ο αντιπρόσωπος. Σε κάθε παραγγελία προς το εξωτερικό επειδή δεν έχουν στοκ ο αντιπρόσωποι απαιτούνται 15μέρες με μήνα
keep calm and swim on

masterone
17/10/2018, 09:06
Ελπιζω να πανε ολα καλα απλα ειναι πολυ κακο να μην εχω κανει ουτε 400 χλμτρα με το μηχανακι και να εχουν παρουσιαστει ηδη δυο προβληματα.. Δυστυχως δεν ειμαι απο νησι 2 μηνες εχω που ηρθα εδω λογω δουλειας

DRAKONET
17/10/2018, 09:11
πιστευω δεν θα ειναι κατι σημαντικο....σιγουρα υπαρχει απογοητευση απο την μερια σου αυτο ομως μπορει να συμβει σε ολες τις μαρκες ...μην τρελλαινεσαι θα το φτιαξουν αυτοι !

masterone
17/10/2018, 11:02
Το πηρα τωρα θα το περασει σημερα στην εγγυηση να παραγγειλει ανταλλακτικο το θεμα ειναι οτι δειχνει οτι να ναι το κοντερ κ δεν μετραει και σωστα τα χλμτρα που κανω γτ τα μετρησα με το gps του κινητου στα 3 χλμ π κανω μετραει περιπου 700 μετρα και επειδη ειμαι και στο στρωσιμο η μια λυση ειναι να το αφήσω σε ακινησια μέχρι να ερθει το ανταλλακτικο που το βλεπω να αργει και η άλλη να παρω ενα κοντερ ποδηλατου ωστε να ξερω που βρισκομαι απο χλμτρα. Εχετε κανένα να προτεινεται? Οσο εψαξα βρηκα αυτο https://www.bikemall.gr/sigma-konter-ensyrmato-bc-5.16.html που φαινεται ποιοτικο αλλα εχω 2 προβληματα το ενα οτι δεν ξερω ποσο μεγαλο ειναι το καλωδιο του και αν θα φτασει μεχρι κατω και το δευτερο οτι δεν ξερω πως να βαλω τον μαγνητη που ειναι για ακτινες γτ δεν φαινεται να μπορει να πιαστει με tireup στο δισκοφρενο πχ

Sebastian1980
17/10/2018, 19:27
Ξέρεις τι θα έκανα αν ήμουν στην θέση σου;. Θα πήγαινα στο βεντζιναδικο και θα γεμιζα με 100αρα βενζίνη μέχρι πανω,να μην παίρνει άλλο.Θα κυκλοφορούσα κανονικά μέχρι να τελειώσει η βενζίνη (θα είχε έρθει και το ανταλλακτικό) χωρίς να νοιάζομαι για τα χιλιόμετρα. Αφού είπες ότι σου καίει 3.03l/100
και το τεποζιτο του remix είναι 10.6 λίτρα θα έκανες ένα απλό υπολογισμό όταν σου ξεκινούσε τον λόξυγκα (τελειώνει σε λίγο η βενζίνη) και θα ήξερες με ακρίβεια πόσα χιλιόμετρα θα είχες κάνει. Και λίγα χιλιόμετρα έξω να πέσεις δεν έγινε και τίποτα.Οπως μου είπε και ο αντιπρόσωπος -Φιλε και 1100 να φτάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα.(πρώτο σερβις). Σκέψου το.

masterone
17/10/2018, 19:59
Παρηγγειλα το κοντερ τωρα και να μην κανει χαμενο δεν θα παει.

Edit: Λοιπον παιδια πηρα το κοντερ που εβαλα στο πανω λινκ και το τοποθετησα σημερα με δυσκολεψε λιγο ο αισθητήρας που κανονικα ειναι για ακτινα ποδηλατου γτ δεν επιανε ευκολα με tyre up και τον σφινωσα με ενα τροπο στο δισκοφρενο και τον επιασα και με ενα tyre up ωστε σε περιπτωση που φυγει απο την θεση του να μείνει πανω στην μηχανη( και να χαθει εχει ανταλλακτικα η sigma μεμονωμενα). Σε μια βολτα που εκανα για να το μετρησω με το gps του κινητου στα 50 χλμ εκλεβε ενα χλμτρο(εδειχνε 51) που είναι πολυ καλο βεβαια δεν ξερω τι θα κάνει πανω απο 80

masterone
20/10/2018, 14:30
http://www.e-ledeco.gr/product/s-04-05-z-rod-magnet-o-4-mm-height-5-mm-neodymium-n45-zinc-plated/ Παιδια ξερει κανεις αν αυτος εδω ο μαγνητης μπαινει σε βιδα δισκοφρενου και αν τον πιανει ο αισθητηρας του ψηφιακου κοντερ που εβαλα?

Sebastian1980
26/10/2018, 21:29
Λοιπόν.1560 χιλιόμετρα.
Σήμερα το μηχανάκι πήγε βουνό.
Κυνήγι Φασσας-τσιχλας(σημειώσετε χι) 1-1 (του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο).
Πήγε και με έφερε μια χαρά.Εκει που παλιά με το honda innova(τι τράβηξε) περνούσα με την ψυχή στο στόμα, και πάντα έλεγα δεν θα ξανάρθω,με το remix πέρασα αέρας(εντάξει όχι αέρας απλά πέρασα εύκολα).
Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος για να μην αρχίσουν μερικοί (οπα ρε φίλε σιγά να μην πήρες και εντουρο,βαψτω μπλε, φίλε ξέρεις τι αγορασες;,θα δω σε τρία χρόνια πως θα το πουλήσεις κ.τ.λ.).
Το remix δεν είναι εντουρο.
Ναι είμαι χαρούμενος.
Είχα τις αμφιβολίες μου όταν το πήρα αν θα τα καταφέρει στο βουνό. Το λάστιχο του δεν είναι για βουνό και στις μεγάλες πέτρες και στα νεροφαγωματα πρέπει να είσαι προσεκτικός.
Αν κρίνω απο αυτά που είδα σήμερα πιστεύω ότι το Leopard θα τα κατάφερνε πολύ καλύτερα λόγο τακουνιών και μεγαλύτερης ζάντας. Τώρα που το σκέφτομαι ένα λάστιχο 50/50 θα ήταν η χρυσή τομή στο leopard.
Το 125cc τετράχρονο δεν κάνει για εντουρο.
Στο βουνό χρειάζεται ροπή, δύναμη κάτι που η μοτοσυκλέτες 125 κυβικών δεν έχουν.
Οι μόνες που τα καταφέρνουν είναι οι δίχρονες.
Αν όμως σε ενδιαφέρει απλά η μοτοσυκλέτα να σε πάει κάπου στο βουνό και να σε φέρει πισω,μια χαρά τα καταφέρνει.Πρεπει να συμβιβαστεις ότι θα πηγαίνεις αργά.
Όπως καταλαβαίνετε το στρώσιμο σταμάτησε πιο νωρίς από τα 1700 χιλιόμετρα που έλεγα να κάνω.Μεχρι περίπου τα 1530 πήγαινα με max ταχύτητα τα 75 χιλιόμετρα/ώρα.Γεμιζα την 3,4,5, μέχρι 7000 στροφές.Ο κινητήρας παραμένει ακόμη σφιχτός.
Αυτό που έχω καταλάβει(και διάβαζα και στο ίντερνετ) είναι ότι οι μοτοσυκλέτες 125cc θέλουν κυνήγι. Πρέπει να τις ξεζουμιξεις για να πηγαίνεις με μια αξιοπρεπή ταχύτητα.Φορτωμα 3,4,5 σχεδόν max στροφές για να πιάσουν τα χιλιόμετρα που θες.
Κατανάλωση: Δεν κατάφερα να τελειώσω όλοι την βενζίνη που είχα στο ρεζερβουάρ,ξαναγεμισα. Έκανα 245 χιλιόμετρα (όλα μέσα στην πόλη) και γέμισα με 7,070 λιτρα,πες 7 άρα είχα μέσα 3.6 αφού το τεποζιτο είναι 10.6. Τελικά το remix καεί πολύ παραπάνω από αυτό που λέει η εταιρεία (2.3) εκτως και αν πηγαίνεις με 60 που εκεί όντως καεί 2.2 λίτρα. Δηλαδή έχει κατανάλωση 3.5 με max 75 χιλιόμετρα/ωρα;.Θα μου πεις μέσα στην πόλη (σταματα-ξεκινα).Πάλι πολλά είναι.
Ελπίζω αν ανοίξει ο κινητήρας του να κατέβει λιγο.
Αυτά προς το παρόν.
Κάτι τελευταίο, τα φώτα του είναι πολύ αδύναμα έως επικίνδυνα. Βλεπεις μπροστά στα 6-7 μέτρα και μετά τιποτα. Κυρίως η πρώτη σκάλα.Πρεπει να βάλω πιο δυνατή λάμπα.

doctoras
27/10/2018, 07:22
To leopard και το remix το μονο πραγμα που αλλαζει ειναι οι διαστασεις των ζαντων. Ουτε το leopard ειναι εντουρο αλλα ελαφρυ ονοφακι.
Ο καταλυτικός παράγοντας για να περνας γρηγορα κροκαλες ειναι οι αναρτήσεις και στα 2 μοντελα ειναι το ιδιο η μονη διάφορα ειναι οτι το leopard μπορει να φορεσει εντουρο λαστιχα που θα προσδίδουν καλυτερο traction στο χωμα.
Εαν εχεις διαδρομες κροκαλες και νεροφαγωματα στο βουνο ειναι να ριξεις τις πιεσεις στα λαστιχα-θα συμπεριφερθεί ακομη πιο ομαλα η αναρτηση δεν θα κοπανιεσαι και θα μπορεις να περασεις με περισσοτερη ταχυτητα την διαδρομη.

Sebastian1980
27/10/2018, 09:25
Ο κατασκευαστής λέει 2,3 bar 33 psi και μπροστά και πισω.Ποσο λες να την ρίξω κατά την γνώμη σου όταν ανεβαίνω βουνό;.
Εμπειρικά χωρίς μέτρηση,τώρα το λάστιχο είναι πέτρα,να αφήσω αέρα τόσο όσο το λάστιχο να μπορεί λίγο να πατηθει με τα δάχτυλα;.Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

Sebastian1980
27/10/2018, 10:39
Πήρα σήμερα το πρωί χαρτί και στυλό γιατί εχθές αυτό το 3.5 λίτρα/100 χιλιόμετρα δεν μου άρεσε καθόλου.Καπου κάνω λάθος.Δεν μπορεί μέχρι τα 60 χιλιόμετρα/ώρα να καιει 2.2 λίτρα και στα 75/ώρα να καίει 3.5.
Τελικά άλλη μια φορά έκανα λάθος.
Ξεχαστε ότι έγραψα πιο πάνω για την κατανάλωση του remix.
Το daytona remix 125 EFI σε συνθήκες πόλης καίει 2,8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.-
Έχει αυτονομία από το 10,6 λίτρων ντεπόζιτο 371 χιλιόμετρα με 100αρα βενζίνη.-
Καίει 1 λίτρο κάθε 35 χιλιόμετρα.-
Τέλος με την κατανάλωση και την αυτονομία.

Sebastian1980
27/10/2018, 10:53
Για την ακρίβεια το REMIX καίει 2,8571428571 λίτρα αν 100 χιλιόμετρα εντός πόλης.--

doctoras
27/10/2018, 12:16
Μη βιαζεσαι με τις καταναλωσεις θα δεις στο αμεσο μέλλον θα ανοιξει το μοτερ στα 5k χλμ

Για το dt125x ο κατασκευστης δίνει
25 μπροστα 29 πισω και 21 / 25 για χρηση offroad
Μπορεις να κατεβασεις σε πρώτη φαση 25 / 28 οδηγεις και βλεπεις

Sebastian1980
27/10/2018, 13:07
Να σου πω την αλήθεια όταν φτάσω στο βουνό θα αφαιρέσω με το χέρι ελάχιστο αερα.Σε κάθε βόλτα θα αφαιρώ και από λίγο περισσότερο μέχρι να βρω το ιδανικό.
Όταν λέω βουνό η διαδρομή όλη και όλη είναι τέσσερα χιλιόμετρα,δεν ξέρω αν αξίζει τους πειραματισμούς.
Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου,να σε καλά.

DRAKONET
27/10/2018, 14:00
εδω ειμαστε σε διαβαζουμε...ευχαριστουμε για την ενημερωση που κανεις....και θα συνεχισουμε με ενδιαφερον (απο μερους μου) να διαβαζουμε και την συνεχεια !

doctoras
27/10/2018, 14:46
Να σου πω την αλήθεια όταν φτάσω στο βουνό θα αφαιρέσω με το χέρι ελάχιστο αερα.Σε κάθε βόλτα θα αφαιρώ και από λίγο περισσότερο μέχρι να βρω το ιδανικό.
Όταν λέω βουνό η διαδρομή όλη και όλη είναι τέσσερα χιλιόμετρα,δεν ξέρω αν αξίζει τους πειραματισμούς.
Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου,να σε καλά.

Οχι εαν εχεις καθημερινή διελευση 4χλμ δεν αξιζει να βαζεις βγαζεις ομως κατεβασε το το 33 ειναι αρκετα υψηλη πιεση για το βαρος και δυναμη του μηχανακιου
25 / 28 θα ηταν σουπερ
Παρε και ενα τετοιο να εχεις μπορει να σου φανεί χρήσιμο στο αμεσο μελλον
https://www.ideahellas.gr/product/%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b7-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%83%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%83/%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%af%ce%b5%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-lampa-74012/

Sebastian1980
27/10/2018, 15:06
Αν σου πω doctoras ότι πριν γράψεις γι'αυτό το εργαλείο σκεφτόμουν που θα αγοράσω ένα τέτοιο,πολύ χρήσιμο.
Την πίεση σίγουρα θα την κατεβάσω όχι μόνο γι'αυτό που γράφεις αλλά έτσι για αλλαγή. Να δω πως συμπεριφέρεται με λιγότερη πίεση μέσα στην πόλη.Μπορει και να είναι καλύτερα γιατί οι κατασκευαστές πάντα υπερβάλλουν λίγο στις πιέσεις.
Οι διαστάσεις στο remix είναι 110/70/17 και 130/70/17. Έτσι για να υπάρχουν στο φόρουμ.

masterone
03/11/2018, 10:56
Παιδια στην επομενη μετρηση καταναλωσης που εκανα στο στρωσιμο ακομα μ καψε 2.74λ/100χλμ(καρμπυρατέρ μοντέλο) με οδηγηση κυριως εκτος πολης π ειναι πολυ καλα και αυτα με το κοντερ ποδηλατου που εχω τοποθετησει και κλεβει 1 χλμ στα 60 μετρημενο με gps ενω το δικο του κοντερ κλεβει 5 χλμ στα 60 αρα αν το μετρουσα με το κοντερ του το οποιο ακομα περιμενω να επισκευαστεί θα εβγαινε ακομη καλυτερη η κατανάλωση

Sebastian1980
03/11/2018, 21:03
1651 χιλιόμετρα και όλα καλά.Οταν έστρωνα το δικό μου remix EFI ιντζεξιον είχα κατανάλωση 2,2λιτρα/100 χιλιόμετρα.
Το μόνο παράπονο που έχω από το μηχανάκι είναι ότι είναι πολύ σφιχτός ο κινητήρας του.
Αν δεν φτάσεις τις 9.000 στροφές (εκεί μουγκρίζει υπερβολικά το μηχανάκι σαν να ζοριζεται) δεν έχει γκάζι. Εντάξει δεν περιμένω και πολλά 125 κυβικά είναι.
Αλλά οι 11.5 ίπποι αγνοούνται ακόμη.

masterone
03/11/2018, 21:15
Δεν ξερω φιλε μου εγω παντως σε αυτα τα χλμτρα εχω δει διαφορα πχ σε ανηφορες π εχω εδω στο νησι που στα πρωτα 400 χλμτρα έπρεπε να κατεβαζω τεταρτη τωρα τις παει με 5η και ειναι στα 700 χλμτρα επισης μια φορα π χρειαστηκε να κανω μια προσπεραση απο 55 σε 80 με 5η πηγε σχετικα γρηγορα(και δεν ανοιξα τερμα γκαζι) και μ κανε εντυπωση γτ με την ιδια ταχυτητα περιπου που θα επυταχυνε και το αυτοκίνητό μου(ατμοσφαιρα) επιτάχυνε και αυτο.

Υ.γ Νομιζω οτι η μεγιστη ροπη του με βαση το επισημα site της daytona δινετε στις 9500 στροφες οποτε μπορει και για αυτο να σ φαινεται οτι τοτε ξυπναει

Sebastian1980
04/11/2018, 00:17
Όταν το στρώσεις θέλω να γράψεις ποσό τελική ταχύτητα έπιασε το δικό σου και σε ποιες στροφές. Δηλαδή μέχρι πόσες στροφές πηγές την 3,4,5 ταχύτητα.

masterone
04/11/2018, 07:02
Οταν το στρώσω θα του κανω ενα άνοιγμα αλλα ενδεχομένως αν δεν εχει φτιαχτει το κοντερ του μεχρι τοτε οτι νουμερο δω στο κοντερ ποδηλατου να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα σε συγκριση με αλλο ιδιο μηχανακι εκτος αν εχω βαλει ως τοτε μια βαση για το κινητο στο τιμονι και το μετρησω με το gps

Sebastian1980
04/11/2018, 08:51
Φτιάξε με το καλό το κοντέρ για να έχουμε πλήρη εικόνα.Μετα θα ανοίξω και το δικό μου 3,4,5 ταχύτητα μέχρι 9.000 στροφές και θα συγκρίνουμε τις τιμες. Αν και έχω την αίσθηση ότι το δικό σου θα είναι πιο γρήγορο. Λόγο καρμπυρατέρ (καίει λίγο παραπάνω αλλά ανεβάζει στροφές πιο γρήγορα) σε σχέση πάντα με το ιντζεξιον.

Sebastian1980
10/11/2018, 07:59
1780 χιλιόμετρα. Κατεβάζοντας την πίεση των ελαστικών από 2,3 Bar-33psi στα 2 Bar-29psi είδα πολύ μεγάλη βελτίωση ειδικά στο βρεγμένο οδόστρωμα και στο πάτημα που κάνει το remix στο δρόμο, είχε δίκιο ο doctoras. Θα το ψάξω και άλλο μέχρι να βρω την κατάλληλη πίεση ελαστικών.
Αποφάσισα το μηχανάκι να το πηγαίνω max 80 χιλιόμετρα/ώρα δηλαδή 7.000 στροφές με 5 ταχύτητα. Μέχρι να περάσουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα και να ανοίξει ο κινητήρας γιατί εδώ που τα λέμε τα 80 μέσα στην πόλη (όπου μπορείς λόγο κίνησης) μια χαρά είναι.
Αν και ο κατασκευαστής λέει αλλαγή λαδιών στα 3.000 χιλιόμετρα εγώ θα τα αλλάξω στα 2.000 με τα Motul 5100 10-40 .Είναι καλό λάδι;.
Στα innova που είχα αυτό εβαζα.
Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο;.Κάποιος μου πρότεινε το Motul 9100 10-40 και λέει ότι είναι καλύτερο από το 5100.
Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

doctoras
10/11/2018, 14:18
Οτιδήποτε και αν βαλεις σε ορυκτέλαιο αντε στο τσακιρ κεφι και ημισυνθετικο ειναι οκ δεν χρειάζεται να δώσεις λεφτα για συνθετικο (ειναι για υψηλής αποδοσης κινητήρες).Μαρκα οτιδήποτε επώνυμο.

Τα 3000χλμ ειναι safe και συχνή αλλαγή λαδιών και το προυπολογιζαν οι κινέζοι για το μοτερ τους να φανταστείς το yamaha ybr125 που ειναι και αυτο αεροψυκτο 2βαλβιδο αλλαζει στις 6k.
Θα αλλαζεις by the book αλλα θα τσεκάρεις συχνα τουλάχιστο καθε 1000χμλ για συμπλήρωμα(αν απαιτείται).
Για πιέσεις σε ασφαλτο μείνε 26μπροστα και 29 πισω, μιας και ειναι ενα referance απο παρόμοιου τυπου μηχανάκι με αντιστοιχα λάστιχα
Θα σου δουλέψει ποιο ομαλα η ανάρτηση.
Αν εχεις σκοπο να μπεις σε χωμάτινη διαδρομή για βολτα οχι διεκπεραίωτικα τοτε θα πρεπει να πεσεις στα 21F/25R

Sebastian1980
10/11/2018, 19:14
Θα κρατήσω για μια βδομάδα το 29psi μπροστά και πίσω και μετά το μπροστά θα το κάνω 26psi όπως λες. Για να δω συμπεριφορά. Το λαδακι θα αλλαχτεί σίγουρα αφού το κόστος είναι μικρό (15€).Αυτό το κάνω μόνο επειδή το μηχανάκι είναι καινούριο.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Sebastian1980
10/11/2018, 19:21
Επίσης για να συμπληρώνω λάδι όταν χρειάζεται πρέπει να αγοράσω.Αν κάνω τώρα αλλαγή λαδιών, το remix αν θυμάμαι καλά παίρνει 700ml ,τα 300ml που θα περισσέψουν θα τα έχω για συμπλήρωμα.

doctoras
10/11/2018, 22:26
Οτι λεει το μανουαλ αν λεει 700ml τοσο θα βαλεις και τα ρεστα καβα για συμπλήρωμα(αν απαιτείται).

15 ευρω πολλα για το λιτρο

Ξεκινάνε απο 6ευρω

https://www.skroutz.gr/c/1229/lipantika-moto/m/8403_8407_8410_8411_8415_8419_8422_10154_10157_10736_14156_18573/Elf_or_Shell_or_Castrol_or_Valvoline_or_Motul_or_Motorex_or_Bel-Ray_or_Repsol_or_Liqui-Moly_or_Spectro_or_Ipone_or_Rock-Oil/f/602940_602942_602949/ladi-4t-1-10W-40.html?o=λαδια+μοτοσυκλετας&price_max=15.001

Το μοτουλ5100 εχει 8,75

Sebastian1980
10/11/2018, 22:42
Το συνεργείο χρεώνει 15€ το λάδι γιατί μεσα είναι η εργασία, ελέγχο αλυσίδας και πίεσης.

doctoras
11/11/2018, 08:11
αα οκ, πες του όμως να σου δώσει το υπολοιπο του λίτρου να το έχεις καλου κακού, εκτός και εάν έχεις καλές σχέσεις και σε συμπληρώνει(όταν απαιτείται) αυτός τσάμπα

masterone
15/11/2018, 07:08
Καλημέρα παιδιά επανερχομαι ξανα οντας απογοητευμένος από το μηχανάκι μου. Ακονη δεν το εχω στρωσει είμαι στα 800 με τα 2 προηγούμενα προβλήματα να εκκρεμούν για επισκευή στην εγγύηση και μετα απο 1 βδομαδα ακινησίας επειδη ελειπα απο το σπίτι γυρισα και ολη η αλυσιδα του ηταν μεσα στην σκουρια και η οποια την εχω λαδωσει ηδη δυο φορές από τοτε π το πηρα επειδή ετριζε. Επισης εχει αρχισει να κανει την εμφανιση της σκουρια και στις δισκοπλακες πραγμα που ειναι πολύ απογοητευτικό. Τωρα θελω να ρωτησω αν ξέρετε πως μπορώ να καταπολεμησω την σκουρια και επισης να μ προτείνεται μια ποιοτικη αλυσιδα ωστε να την αλλαξω στο 1ο σέρβις γιατί δεν νομίζω να μπορω να την περασω εγγύηση

Υ.γ Μακάρι να επερνα τωρα μηχανάκι που εχει η yamaha το ys 125 προσφορα 2300 για black friday

alexis72
15/11/2018, 09:08
σίγουρα καλύτερο το ys 125 απο το remix 125 ,
αλλά κατασκευάζετε στήν κίνα απο τήν jianshe για τήν yamaha ....
https://motorbike.gr/dokimes/yamaha-ys-125-super-test/

masterone
15/11/2018, 09:48
Ακομη και έτσι πιστεύω οτι εχει καλύτερα υλικα γτ η yamaha δεν πιστευω οτι θα ρισκαρε πχ σκουριες στο πρώτο 3μηνο αγοράς και σίγουρα θα έχει κ καλυτερη υποστήριξη στην εγγύηση

toyar
15/11/2018, 10:09
Στις δισκοπλακες δεν ειναι σκουρια ειναι σκονη απο τα τακακια που γινεται ετσι οταν μεινει ακινητο
Θα φυγει με το φρεναρισμα

masterone
15/11/2018, 10:36
Στις δισκοπλακες δεν ειναι σκουρια ειναι σκονη απο τα τακακια που γινεται ετσι οταν μεινει ακινητο
Θα φυγει με το φρεναρισμα
Ειναι σε σημεια που δεν εχει καμια επαφη με τα τακακια ομως

Sebastian1980
15/11/2018, 19:31
Δεν μπορώ να καταλάβω.Και εγώ έτυχε να το αφήσω σε ακινησία μια εβδομάδα το remix όμως σε κλειστό γκαράζ και δεν έχει ίχνος σκουριάς πουθενά. Αν το αφήνεις έξω καλό θα ήταν να βρεις ένα αδιάβροχο κάλυμμα να το σκεπάζεις αν είναι να μείνει πολύ καιρό σε ακινησία.Το ίδιο είχε γίνει και στο honda innova που ειχα.Το είχα αφήσει εξω 17 μέρες σε ακινησία λόγο προβλήματος υγείας. Ρίχνω ειδικό σπρέι που καθαρίζει την αλυσίδα,περιμενω κάνα 20λεπτο,το τρίβω με παλιά οδοντόβουρτσα,σκουπισμα με πανί που δεν αφήνει χνούδι,άλλο σπρέι για λίπανση για την αλυσίδα και έγινε καινούργια.
Στις δισκοπλακες έριξα το σπρέι για το καθαρισμό της αλυσίδας και το άφησα 24 ωρες πάνω αλλά έδειξα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ να μην πάει το υγρό στα τακάκια (σκέπασα τις δαγκάνες με πανι) γιατί έχει και λίγο λάδι το υγρό.Αν πήγαινε το σπρέι στα τακάκια υπήρχε μεγάλος ΚΊΝΔΥΝΟΣ να πατήσεις φρένο και να μην σταματήσει το μηχανάκι (σαν να μην έχεις καθόλου φρένα).Τα σκούπισα μετά από 24 ωρες πάρα πολύ καλά, έβγαλα το πανί από τις δαγκάνες δισκοφρενου και μετά από λίγες μέρες καθάρισαν τελείως.Δοκιμασα με 2 χιλιόμετρα/ώρα αν δουλεύουν σωστά τα φρένα (μην πάω και στουκαρο πουθενά) και το πρόβλημα λύθηκε.
Εγώ είμαι στα 1830 χιλιόμετρα κοντέρ και αν εξαιρέσεις τον σφιχτό κινητήρα είμαι super ευχαριστημένος από την επιλογή μου. Θες βουνό;.Πάει.(λίγα χιλιόμετρα).Θες πόλη;.Μια χαρά.Παναλαφρο.(max 80 χιλιόμετρα/ώρα.
Όταν τελειώσουν τα χαζοπροβληματα και το οδηγάς συνέχεια θα δεις ότι είναι καλό το remix.

masterone
15/11/2018, 19:49
Κοιτα εχω και αλλο παλιοτερο μηχανακι στο χωριο το οποιο ειναι modenas kriss 115 του 2006 το οποίο ειναι σε ακινησια 1μιση χρονο τωρα γτ εχει προβλημα με το καρμπυρατερ του και παρολα αυτα η αλυσιδα του ειναι σε καλη κατασταση χωρις ιχνος σκουριας παρολο π εχει να αλλαχτει τουλαχιστον 5 χρονια. Ουτε η διακοπλακα του εχει βγαλει σκουρια. Επισης το συγκεκριμενο μηχανακι εχει φαει πολυ ταλαιπωρια με χωματοδρομους σουζες κοντρες κοφτες αλυπιτους και γενικα κανιβαλισμο και παλι κραταει πολύ καλα για τα χρονια του. Για αυτο μ φαινεται πολυ περιεργο ενα μηχανακι καινουριο που το προσεχω και δεν το κανιβαλιζω όπως το απο πανω μοντενας επειδη εχει πηξει το μυαλο λογω ηλικιας ναχει τοσα θεματα. Στο μονο πραγμα που μπορω να τα ριξω ειναι στο οτι είναι μοντελο του 17 και το πηρα απο στοκ. Επισης κουκουλα εχω παρει αλλα εδω στο νησι που βρισκομαι εχει υπερβολική υγρασια με αποτελεσμα αν την κλεισω καλα να εγκλωβιζεται μεσα ολη η υγρασια κατι που δεν είναι καλο για το μηχανάκι οπότε δεν μπορω να κανω και πολλα να το προστατεψω

Sebastian1980
15/11/2018, 20:16
Να σου πω την αλήθεια όταν έγραψες την τιμή που αγόρασες το δικό σου remix, μου φάνηκε πολύ περίεργο που αν και το δικο μου είναι το EFI(ιντζεξιον) είχαν τόσο μεγάλη διαφορά τιμής.Αλλα αν τα δεις και τα δύο σε φώτο ίδια είναι απλά το ένα είναι καρμπυρατέρ και το άλλο EFI. Πόσοι διαφορά σε ποιότητα να εχουν;.Ίδια είναι.
Τώρα που το δικό σου εμφανίζει κάποια προβλήματα,στο μόνο που μπορώ να το αποδώσω είναι στην τύχη.Μιας και είμαστε μόνο δύο που μιλάμε για το remix γιατί με τους άλλους που αγόρασαν το ίδιο μηχανάκι δεν ξέρουμε αν τους παρουσιάζονται προβλήματα.

masterone
16/11/2018, 05:41
Μαλλον η τυχη δεν ηταν με το μερος μου. Ελπιζω να μην σκορπισει μονο στον χρόνο

doctoras
16/11/2018, 06:25
Το "νησι" ειναι η λεξη κλειδί για την σκουρια
Αν μπορεις προφυλαξε οταν σταθμευμένο πχ καλυμμένο πισω απο τοιχο της οικοδομης και οχι εκτεθειμένο στους αέρηδες + να βαλεις μια heavy duty κουκούλα αυτες τις χοντρες απο pvc και υφασμα εσωτερικα
Για την αλυσιδα αν βαλεις καλο λιπαντικο αλυσίδας οπως πχ το castrol την διατηρεί και την προφυλάσσει απο οξειδωσεις.
Τον δισκο θα το καθαρίσεις με καθαριστικό φρενών αφερει ακομη και τη σκουρια αφοβα γιατι δεν ειναι λιπαντικό.

Ενδεχομένως η ποιοτητα των υλικών να μην ειναι 'Α αλλα αυτο θα επρεπε να ειναι αναμενόμενο για σενα λογο της διαφορας τιμης απο τον ανταγωνισμο του, παραυτα μπορείς να το φτιαξεις και να το προφυλάξεις
υπερ της λογικης φτιαξτο μην το αλλάζεις

masterone
16/11/2018, 07:30
Παντα το παρκαρω διπλα απο 2 τοιχους κολλητα μεσα στην αυλη του σπιτιου μ που κοβει κατα πολυ τον αερα του νησιου αλλα θα παρω σιγα σιγά και αυτα π μ προτεινεις για να το προφυλάξω οσο μπορω βεβαια σιγα σιγα γτ τα χρηματα δεν περισσευουν και το μηχανακι παρθηκε για οικονομια προτιστως. Επισης δεν ξερω αν θα ειναι καλο να το καλυβω για πολυ καιρο με κουκούλα διότι εχει πολυ υγρασια το νησι και θα συσσωρεύεται εσωτερικά της κουκουλας και νομιζω πως θα μενει εκει

DRAKONET
16/11/2018, 21:00
Μην σε περνει απο κατω...δεν ειναι τιποτα αυτα που γραφεις !
Ο doctoras καλα τα λεει ....να ξερεις επισης και απο κατι που περασε η μοτο σου απο πανω και ''ψεκασε'' σε σημεια.....και αυτο μπορει να φταιει για την ''ψωρα''!
Μην ανχωνεσαι....

Riko1234
14/12/2018, 18:54
Καλησπερα παιδια,ειμαι νεος οδηγός (18 χρονων,διπλωμα α1) και μπορω να διαθεσω γυρω στα 2,5 χιλιαρικα για να παρω μηχανη και καταλληλο εξοπλισμο (300 ευρω περιπου για μπουφαν,γαντια,κρανος και τα υπολοιπα για μηχανη)...το daytona remix 125 μοιαζει τρομερη ευκαιρια καθως δεν θελω με τιποτα παπι ή σκουτερ (κυρίως για λογους σωματοτυπου θελω κατι μεγαλυτερο)...αν καποιος το εχει θα ηθελα να μου απαντησει πρωτιστως στο κατα ποσο ειναι ασφαλες για εναν νεο οδηγο να το οδηγησει και δευτερευοντως στο κατα ποσο ειναι αξιοπιστο χωρις μηχανικες βλαβες.Τελος,θα ηθελα αν ειναι δυνατον να μου πει καποιος περιπου ποσα ειναι τα εξοδα μιας τετοιας μηχανης με μια μετρια χρηση περιπου 5χλμ τον χρονο (βενζινες,σερβις,μικροβλαβες κλπ κλπ).Σας ευχαριστω πολυ.

Υ.Γ. παντα μιλαμε για καινουρια μηχανη και οχι μεταχειρισμενη

Sebastian1980
15/12/2018, 17:22
Γειά σου φίλε.Για το δεύτερο και τρίτο ερώτημα σου δεν θα μπορέσω να σου απαντήσω γιατί το remix μου έχει μόνο 2350 χιλιόμετρα. Τώρα πόσο αξιόπιστο και οικονομικό είναι θα το δείξει το μέλλον.
Να σου πω το λόγο που το αγόρασα και από εκεί θα καταλάβεις. Είμαι 38 χρονών, χρόνια οδηγούσα παπιά και πριν το remix σκούτερ 300αρη. Ήθελα να μπω στον κόσμο των μοτοσικλετών και έψαχνα μια μικρή μοτοσυκλέτα για να μάθω τον συμπλέκτη.
Έτσι και εγώ σαν εσένα άσχετα που είμαι 38 είμαι ακόμη αρχάριος οδηγός μοτοσικλέτας.
Είχα βαρεθεί της λακούβες και τους καροδρομους της Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου)και γι'αυτό διάλεξα ένα μηχανάκι με καλές όπως αποδείχθηκε αναρτήσεις. Εγώ εντυπωσιάστηκα από τις μπουκάλες μπροστά και το ύψος των αναρτήσεων.Τωρα περνάω πάνω από λακούβες χωρίς τα γκαπ-γκουπ των παπιων και των σκούτερ.Τις νιώθεις αλλά καμία σχέση με τα παπιοσκουτερ.
Από δυναμη μην περιμένεις και πολλά πράγματα τα 80 χιλιόμετρα/ώρα τα πιάνει γρήγορα από εκεί και πάνω ζοριζεται γιατί στα 2350 χιλιόμετρα που έχω δεν έχει ακόμη (ανοιξει) ο κινητήρας του. Στο μέλλον σίγουρα θα πιάνει τα 100-110 σχετικά γρήγορα.
Κατανάλωση έχει γύρω στα 2,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.
Εγώ με 1.78 πατάω σχεδόν και τα δύο πέλματα κάτω (κάτι βασικό για νέο οδηγό)και βάρος 75 κιλά είμαι μια χαρά στο remix.
Πιστεύω για νέο οδηγό σαν τα μούτρα μου είναι πολύ καλό. Μεγάλη βοήθεια η ένδειξη ταχυτήτων στο καντράν.
Αυτά από εμένα ελπίζω να σε βοήθησα.

Riko1234
03/01/2019, 21:09
Σε ευχαριστω πολυ.Μια τελευταια ερωτηση θα ηθελα να σου κανω.Απο κατι εκθεσεις στο youtube εχω παρατηρησει οτι εχει ενα πραγμα σαν βαλιτσακι στην πισω αριστερα μερια (στο σημειο που ειναι η εξατμιση αλλα απο την αλλη πλευρα).Ειναι ο μοναδικος αποθηκευτικος χωρος πανω στο μηχανακι ή εχει και κατω απο την σελα λιγο χωρο;;; Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια

DRAKONET
04/01/2019, 00:40
Petren ...τι εκανες τελικα...εξαφανιστηκες !!!

Sebastian1980
04/01/2019, 18:55
Σε ευχαριστω πολυ.Μια τελευταια ερωτηση θα ηθελα να σου κανω.Απο κατι εκθεσεις στο youtube εχω παρατηρησει οτι εχει ενα πραγμα σαν βαλιτσακι στην πισω αριστερα μερια (στο σημειο που ειναι η εξατμιση αλλα απο την αλλη πλευρα).Ειναι ο μοναδικος αποθηκευτικος χωρος πανω στο μηχανακι ή εχει και κατω απο την σελα λιγο χωρο;;; Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια

Για σου φίλε, αριστερά στο μηχανάκι, πίσω υπάρχει η εργαλειοθήκη (είναι κατασκευασμένη από μαλακό πλαστικό υλικό).
Άλλους χώρους αποθήκευσης το remix δεν έχει.
Εγώ έβαλα πίσω μια σχάρα από το αδελφακι του(leopard) και ένα top case 28 λίτρων (παίρνει μέσα ένα κράνος φουλφεις,γάντια και αδιάβροχο) και είμαι μια χαρά.Ποιο μεγάλο θα έδειχνε άσχημα πάνω στο μηχανάκι.
Για αρχαριο οδηγό που έχει βαρεθεί της λακούβες πιστεύω είναι ιδανικό.
Όμως σε λίγους μήνες θα το αποχαιρετήσω για κάτι μεγαλύτερο.

DRAKONET
04/01/2019, 20:30
Riko1234 ...

''ΠΩΛΕΙΤΕ DAYTONA REMIX 125...ME EXTRΑ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ 28 ΛΙΤΡΩΝ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ PRODERM''

Βλεπε ''ταδε εφη Sebastian1980''

;):bawl:

Sebastian1980
05/01/2019, 12:06
Καλό,DRAKONET.
Σε λίγους μήνες αληθινό.
Το μυαλό λέει kawasaki x 300, η καρδιά honda 500x, από το συκώτι δεν έχω ακόμη νέα.

DRAKONET
05/01/2019, 14:33
Καλό,DRAKONET.
Σε λίγους μήνες αληθινό.
Το μυαλό λέει kawasaki x 300, η καρδιά honda 500x, από το συκώτι δεν έχω ακόμη νέα.
=====================================
Εχω γραψει σχετικα σε αλλο θεμα για το χ300...το 500χ το εχει φιλος...το πηρε με λιγο καιρο διαφορα απο εμενα...ετσι εχω γνωμη και για τα 2...οτι θες μου λες...και σου στελμω πμ

Sebastian1980
05/01/2019, 17:16
=====================================
Εχω γραψει σχετικα σε αλλο θεμα για το χ300...το 500χ το εχει φιλος...το πηρε με λιγο καιρο διαφορα απο εμενα...ετσι εχω γνωμη και για τα 2...οτι θες μου λες...και σου στελμω πμ

Να σε καλά,DRAKONET. Πίστεψέ με έχω διαβάσει τα πάντα ολα(Αλέφαντος) που έχεις γράψει, και στο YouTube.
Το όλο θέμα του μπερδέματος που τρώω είναι το κατά πόσο ικανό στο χώμα είναι το μπροστινό 19αρη του καινούργιου honda 500x 2019.Ο φίλος σου δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.
Όταν έρθει η ώρα της τελικής απόφασης θα ανοίξω καινούργιο θέμα μπας και βγάλω άκρη.
Καλύτερα να σταματήσουμε εδώ γιατί καταλαβαίνω ότι χαλάμε το αρχικό θεμα:Daytona remix 125.

Chrispsa82
18/01/2019, 15:47
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!είναι το μόνο που βρήκα για να μπορέσω να γράψω 2 λόγια για το remix μου και ξεκινάω.το πήρα στα χέρια μου από τον βινιο τον Οκτώβριο το 2018 και έχω ήδη παράπονα.μετα από 3100χλμ και άψογο στρώσιμο, φανταστείτε ακόμη δεν έχω ανεβάσει δεύτερο άτομο,και δεν το έχω πάει πάνω από 7.000 στροφές,ήδη έχω σε κάθε βίδα που υπάρχει και κρατάει τα πλαστικά σκουριές.το χειρότερο όμως είναι ότι στο μοτέρ και από δεξιά και από αριστερά στα καπάκια έχω διαρροές λαδιού που έχουν γλύψει από τις φλατζες.οπως επίσης και από την κεφαλή.ξερετε αν αυτό το καλύπτει η εγγύηση;να σημειωθεί ότι δεν τρέχουν κάτω απλά όσες φορές και να τα σκουπίσω αυτά ξανά εμφανίζονται.εχω ξενερώσει απιστευτα γιατί αν ξεκίνησαν αυτά από τώρα σκέφτομαι
τι έχω να τραβήξω μετα.σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Sebastian1980
18/01/2019, 19:49
Γι'αυτό το λόγο υπάρχει η εγγύηση φίλε. Εννοείται ότι θα το πας πισω στο Βινιο για να σου διορθώσει τις διαρροές. Φυσικά θα ζητήσεις και να γίνει αντικατάσταση σε όλες τις σκουριασμένες βίδες.
Στο δικό μου σκουριασαν μόνο οι βίδες που κρατάνε το προστατευτικό κάλυμμα της εξάτμισης δεξιά.
Εγώ έχω 2580 χιλιόμετρα πάνω τώρα. Το έχω πάει και 9500 στροφές για λίγο. Μετά τις 7000 ψιλοζοριζεται, δηλαδή 80 χιλιόμετρα την ώρα αλλά ακόμη δεν έχει ανοίξει ο κινητήρας του γιατί είναι καινούργιο.
Μην στεναχωριέσαι όλα θα διορθωθούν.
Αν δεις ότι σου κάνουν το βαρύ πεπόνι εκεί στο Βινιο για τις βίδες(που δεν νομίζω),βγάλε μία για δείγμα και αγόρασε 20 ίδιες ανοξείδωτες. Τις βάζεις και τέλος.
Καταλαβαίνω,λες -ρε φίλε καινούργιο μηχανάκι πήρα, γιατί να συμβαίνουν αυτά.
Τι να σου πω;. Έκαναν οικονομία οι Κινέζοι στις ανοξείδωτες.
Εύχομαι να βγάλεις γρήγορα άκρη.
Γράψε μετά να μας πεις τι έγινε.

ptc
18/01/2019, 19:59
Οι βιδες δεν ειναι κατι σοβαρο, μαλλον αναμενομενο να εχει γινει οικονομια με χρηση υποδεεστερων υλικων σε ενα μηχανακι τετοιας τιμης. Αλλα η διαρροη απο τα καπακια ειναι αποκαρδιωτικη σιγουρα.
Τριων μηνων μηχανακι ρε γμτ, αμαρτια...

Sebastian1980
18/01/2019, 20:10
Τώρα που το σκέφτομαι περισσότερο.
Επειδή είπες ότι έχεις 3100 χιλιόμετρα, μήπως στο σέρβις των 3000 χιλιομέτρων σου στραβοβιδωσαν την τάπα από το λάδι και από τις λακούβες στο ψιλοξερναει στο καπάκι;
Ρίξε μια ματιά.
Αλλά είπες και αριστερά έχεις δει να γλύφει.
Δεν ξέρω. Πήγαινε το στο Βινιο.

DRAKONET
18/01/2019, 20:24
Oβυνιος ειναι εμπορος!
Δεν θα εξυπηρετηθει εκει....θα τον παραπεμψει στο επισημο σερβις που πηγε και εκανε και τους πρωτους ελενχους και αλλαγες λαδιων

Chrispsa82
18/01/2019, 20:51
Τώρα που το σκέφτομαι περισσότερο.
Επειδή είπες ότι έχεις 3100 χιλιόμετρα, μήπως στο σέρβις των 3000 χιλιομέτρων σου στραβοβιδωσαν την τάπα από το λάδι και από τις λακούβες στο ψιλοξερναει στο καπάκι;
Ρίξε μια ματιά.
Αλλά είπες και αριστερά έχεις δει να γλύφει.
Δεν ξέρω. Πήγαινε το στο Βινιο.

Όχι αδελφέ μου το πρώτο σερβις το έκανα στα 1000 και το επόμενο είναι στα 4000...άλλο που θα το κάνω νωρίτερα γιατί έτσι κάνω πάντα.η τάπα είναι μια χαρά.δεν ξέρω πως να ανεβάσω φωτό για να έδειχναν τι ακριβώς.