PDA

View Full Version : Βραδινή - Πέμπτη, 30/8/2018

Σελίδες : 1 [2]

georgio
01/09/2018, 19:21
Πολύ ωραία ήταν όπως είπα και πιο πάνω!
Μας τη χάλασε λιγάκι ένα Honda (όπως πάντα :a22: ) αλλα πιο πολύ τη χάλασε στον Γιώργο που δυστυχώς έχασε τη βόλτα :(

398998

398999

Τελικά το να υπάρχει ένα αυτοκίνητο με συχνά προβλήματα στην μπαταρία του (γι' αυτό άλλωστε είχε μαζί και τα απαραίτητα καλώδια :lol: ) είναι σωτήριο σε τέτοιες καταστάσεις καθώς με τα καλώδια βάλαμε μπρος το Bros :lol: και πήγε σπίτι του ο άνθρωπος ελπίζω χωρίς να χρειαστεί οδική βοήθεια.

399000

Ρε! Έβγαλες φωτογραφίες; Δεν κρατάμε αποδεικτικά σε τέτοιες περιπτώσεις! :p

Ναι, γύρισα σπίτι κομπλέ, λίγο πριν φτάσω μου έσβησε σε μια ανηφόρα και έσπρωχνα λίγο αλλά στην κατηφόρα ξαναπήρε. Ξενέρωσα αρκετά η αλήθεια είναι που έχασα την βόλτα... Ευχαριστώ τον BLiTzER για τα καλώδια και τα άλλα παιδιά που έψαχναν να δουν αν έχουν μαζί μονωτική μπας και το φτιάχναμε επιτόπου!

Για την ιστορία την επομένη έκατσα να δω τι γινόταν και αυτή είναι η φίσα από τα πηνία στον ανορθωτή (υπ' όψιν μου το είχε ξανακάνει και την είχα αλλάξει):
399022

Επειδή είχα να περάσω ΚΤΕΟ σήμερα ένωσα κατευθείαν τα καλώδια και κομπλέ με το ΚΤΕΟ. Τώρα πρέπει να δω τι θα κάνω για μόνιμη λύση, είτε με καλής ποιότητας φίσα και ακροδέκτες, είτε με κλέμα, είτε και να αφήσω τα καλώδια ενωμένα...

BLiTzER
01/09/2018, 19:25
Ευχαριστώ τον BLiTzER για τα καλώδια και τα άλλα παιδιά που έψαχναν να δουν αν έχουν μαζί μονωτική μπας και το φτιάχναμε επιτόπου!

Περαστικά ρε. Εγώ νόμιζα ότι θα ερχόσουν στη βόλτα κανονικά, αφού βάλαμε μπροστά, και δεν κατάλαβα γιατί με χαιρέτησες όταν ξεκίνησα, αφού σου φώναξα "τα λέμε Λιμανάκια". :lol:

harris_x
01/09/2018, 20:13

Οχι ρε, αυτο ισχυει για τα αλλα... για τα "Honda δεν σπαει δεν χαλαει" δεν ισχυει :p

andreastwin
02/09/2018, 10:37

Ναι, γύρισα σπίτι κομπλέ, λίγο πριν φτάσω μου έσβησε σε μια ανηφόρα και έσπρωχνα λίγο αλλά στην κατηφόρα ξαναπήρε. Ξενέρωσα αρκετά η αλήθεια είναι που έχασα την βόλτα... Ευχαριστώ τον BLiTzER για τα καλώδια και τα άλλα παιδιά που έψαχναν να δουν αν έχουν μαζί μονωτική μπας και το φτιάχναμε επιτόπου!

Για την ιστορία την επομένη έκατσα να δω τι γινόταν και αυτή είναι η φίσα από τα πηνία στον ανορθωτή (υπ' όψιν μου το είχε ξανακάνει και την είχα αλλάξει):
399022

Επειδή είχα να περάσω ΚΤΕΟ σήμερα ένωσα κατευθείαν τα καλώδια και κομπλέ με το ΚΤΕΟ. Τώρα πρέπει να δω τι θα κάνω για μόνιμη λύση, είτε με καλής ποιότητας φίσα και ακροδέκτες, είτε με κλέμα, είτε και να αφήσω τα καλώδια ενωμένα...

αυτη την μαλακια το καψιμο τις φισας το βλεπουμε συχνα στιν συνδεση πηνια -ανορθωτη. μηπως να βαζαμε ηλεκτρολογικη κλεμα πορσελανης.

telegonos
02/09/2018, 10:50
Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω ΑΛΛΑ όταν αρχίζουν τα λιωσίματα στα φις, ΣΥΝΗΘΩΣ κάτι έχει αρπάξει σε γεννήτρια-ανόρθωση, και δεν πρόκειται να διορθωθεί μόνο του στο μέλλον.

Τσέκαρε γεννήτρια για αγωγιμότητα της κάθε φάσης με -, τσέκαρε αν κάθε φάση με φάση βγάζει την σωστή αντίσταση και είναι όλες ίδιες μεταξύ τους, τσέκαρε τάση AC της κάθε φάσης με φάση και δες αν είναι όλοι οι συνδυασμοί ίδιοι, τσέκαρε τάση στους πόλους της μπαταρίας όταν δουλεύει, αν ξέρεις πως, μέτρα ανόρθωση, γενικά ψάχνε-μέτρα, κάτι θέμα υπάρχει και κάποια στιγμή αν το αφήσεις θα χειροτερέψει.

Συνήθως το καψαλισμένο φις είναι το σύμπτωμα και όχι το αίτιο.