View Full Version : Περί διήθησης
Nostradamus
25/01/2023, 13:02
Δεν είμαι κατά της διήθησης, ειδικά όταν μιλάμε για σχετικά ελεγχόμενη κίνηση σε χαμηλές και μέτριες ταχύτητες. Οδήγησα όμως αυτοκίνητο στην Αθήνα τις γιορτές και, για άλλη μια φορά, παρατηρώ ότι αρκετοί Αθηναίοι μοτοσυκλετιστές το 'χουν χάσει τελείως κάνοντας, όχι διήθηση, αλλά σφήνες όπου και όπως τους καπνίσει. Αν δε χρησιμοποιείς την ελευθερία που σου παρέχεται με λογικό τρόπο δυστυχώς συχνά η ελευθερία αναιρείται.
[edit]
Αυτό ακριβώς
Επειδη προσφατα εγκατασταθηκα στην πρωτευουσα, εχω την ιδια αποψη με τον ντοκτορ. Ειναι απλα αλλος κοσμος και μη συγκρισημη η κατασταση με οπουδηποτε αλλου. θελει reboot και adjustment στις εδω συνθηκες. Γενικα παντως εχει χαθει το τοπι στους δρομους. Εχουν αυξηθει πολυ οι ανθρωποι που δεν επρεπε να πιανουν τιμονι (στρογγυλο η μπαρα) στα χερια τους, με αποτελεσμα να γινεται ο κακος χαμος απο ολες τις πλευρες. Θεωρω μαλιστα οτι τα δικυκλα εχουν καταληξει να ειναι χειροτερα σε συμπεριφορα απο τα τετρατροχα.
PaNick67
25/01/2023, 13:38
Στην Αθηνα ειναι αλλοι οι ρυθμοι καλως η κακως κ λογικο να σου κακοφανηκε.
Ηταν κ γιορτες που εγινε χ 2 η κατασταση πιο δυσκολη.
Να με συγχωρεις αλλα τα περι ρυθμων ειναι δικαιολογιες. Διηθηση στον Κηφισο με 80-110, στην Αλεξανδρας με 70-80, ο τυπος με το gixxer που βαρουσε κοφτες στην Πατησιων 8+ το πρωι για να ανοιξουν οι λωριδες να περασει, ειναι καφριλες.
Αν αργησες αποδεξου το και πηγαινε οπως πρεπει. Αν βιαζεσαι ξυπνα νωριτερα. Αυτες οι συμπεριφορες μας χαρακτηριζουν ολους.
Δεν θα φυγει η κινηση στους δρομους επειδη το θελει καποιος, ασε που αν στραβωσει η δουλεια καποιος δεν θα παει εκει που πηγαινε και χιλιαδες αλλοι πισω απο αυτον θα καθυστερησουν κι αλλο.
Σε κουβεντες με ΙΧδες φιλους λενε ποσο πολυ θα ηθελαν να δουν μηχανες να μην παρκαρουν στο πεζοδρομιο, να μην κλεινουν διαβασεις πεζων στα φαναρια και να μην κανουν διηθησεις με 1000.
Αν προσθεσεις και τον θορυβο απο τις ελευθερες εξατμισεις, ειμαστε πολυ μεγαλο μερος του προβληματος και οχι η λυση
DoctoR_k6
25/01/2023, 13:51
Να με συγχωρεις αλλα τα περι ρυθμων ειναι δικαιολογιες. Διηθηση στον Κηφισο με 80-110, στην Αλεξανδρας με 70-80, ο τυπος με το gixxer που βαρουσε κοφτες στην Πατησιων 8+ το πρωι για να ανοιξουν οι λωριδες να περασει, ειναι καφριλες.
Αν αργησες αποδεξου το και πηγαινε οπως πρεπει. Αν βιαζεσαι ξυπνα νωριτερα. Αυτες οι συμπεριφορες μας χαρακτηριζουν ολους.
Δεν θα φυγει η κινηση στους δρομους επειδη το θελει καποιος, ασε που αν στραβωσει η δουλεια καποιος δεν θα παει εκει που πηγαινε και χιλιαδες αλλοι πισω απο αυτον θα καθυστερησουν κι αλλο.
Σε κουβεντες με ΙΧδες φιλους λενε ποσο πολυ θα ηθελαν να δουν μηχανες να μην παρκαρουν στο πεζοδρομιο, να μην κλεινουν διαβασεις πεζων στα φαναρια και να μην κανουν διηθησεις με 1000.
Αν προσθεσεις και τον θορυβο απο τις ελευθερες εξατμισεις, ειμαστε πολυ μεγαλο μερος του προβληματος και οχι η λυση
Καλα τωρα παιρνεις παραδειγματα ενα μικρο ποσοστο για να πουμε οτι ειμαστε τελικα το προβλημα στην κινηση εμεις? :confused:
Απο το παρκαρισμα που λες μεχρι κλεισιμο διαβασεων κ πραγματικα τα μοτο ειναι το προβλημα?
Μαλλον σε αλλη Αθηνα μενω εγω.
Κανεις δεν ειπε καντε διηθηση με 50-60 χλμ παραπανω ουτε να βαρας κοφτες για να κουνησει ο αλλος παραδιπλα.
Μιλαμε για νορμαλ συνθηκες.
Αν θεωρεις εσυ οτι καλυτερα να παρουμε ολοι αμαξια να μετακινουμαστε για να καλυτερεψουμε την κατασταση τι να πω...
Παίδες, όλοι είμαστε πρόβλημα._
Αμάξια και μηχανάκια παρκάρουν και κλείνουν τα πάντα, ποδήλατα κάνουν ό, τι θέλουν, κλπ.
Η μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους.. (άσε που το βλέπω και σαν προσβολή προς την αφρικανική ήπειρο.)
DoctoR_k6
25/01/2023, 14:08
Παίδες, όλοι είμαστε πρόβλημα._
Αμάξια και μηχανάκια παρκάρουν και κλείνουν τα πάντα, ποδήλατα κάνουν ό, τι θέλουν, κλπ.
Η μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους.. (άσε που το βλέπω και σαν προσβολή προς την αφρικανική ήπειρο.)
Ρε συ προφανως ολοι κατι κανουμε κ δυσκολευουμε καποιον αλλο.
Αλλα ποσο δυσκολο ειναι να φτιαξεις μερικες θεσεις να παρκαρουν μηχανες ωστε να μην υπαρχει δικαιολογια για οποιον παρκαρει οπου του γουσταρει?
Εδω κατεβαινω κεντρο καμια φορα με τη γυναικα κ δεν εχω που να παρκαρω το σκουτερ (?). Ψαχνω να βρω για να ειμαι κ νομιμος αλλα κ να μην το ξαπλωσουν καπου.
Δεν συζηταμε τωρα για μ@λακες που παρκαρουν στα πεζοδρομια/διαβασεις κλπ κλπ. Αυτους θελει σηκωμα κ ενα προστιμο μεγαλο να τους φυγει το κλαπετο.
Βεβαια η τροχαια κ λοιποι αντι να κανουν σωστα την δουλεια τους απλα κανουν αλλα ντ αλλων.
giorgosb
25/01/2023, 14:19
Αλλα ποσο δυσκολο ειναι να φτιαξεις μερικες θεσεις να παρκαρουν μηχανες ωστε να μην υπαρχει δικαιολογια για οποιον παρκαρει οπου του γουσταρει?
Εδω κατεβαινω κεντρο καμια φορα με τη γυναικα κ δεν εχω που να παρκαρω το σκουτερ (?). Ψαχνω να βρω για να ειμαι κ νομιμος αλλα κ να μην το ξαπλωσουν καπου.
Υπάρχουν αρκετές θέσεις μοτό στο κέντρο, απλά από τότε που ξήλωσαν τα κάγκελα, είναι μονίμως κατειλημμένες από αυτοκίνητα. Ειδικά από τις απογευματινές ώρες τις καθημερινές και τα ΣΚ. Η δημοτική αρκείται στο να αράζουν ανά τρεις στο αμάξι τους μέχρι να λήξει η βάρδια.
Βάσει της εμπειρίας που έχουμε λίγο - πολύ όλοι μας από εξωτερικό, δύο πιστεύω είναι τα προβλήματα.
Έλλειψη υποδομών και χώρων για στάθμευση (ανύπαρκτη ρυμοτομία, ΜΜΜ, κλπ).
Έλλειψη παιδείας.
Να κατσουμε στη μεση της λωριδας και ενας πισω απο τον αλλον οπως τα αυτοκινητα
Τα χυτι εμα
Εισαι γουσταρλης αντρας, Τογιαριε ...
PaNick67
26/01/2023, 12:13
Καλα τωρα παιρνεις παραδειγματα ενα μικρο ποσοστο για να πουμε οτι ειμαστε τελικα το προβλημα στην κινηση εμεις? :confused:
Απο το παρκαρισμα που λες μεχρι κλεισιμο διαβασεων κ πραγματικα τα μοτο ειναι το προβλημα?
Μαλλον σε αλλη Αθηνα μενω εγω.
Κανεις δεν ειπε καντε διηθηση με 50-60 χλμ παραπανω ουτε να βαρας κοφτες για να κουνησει ο αλλος παραδιπλα.
Μιλαμε για νορμαλ συνθηκες.
Αν θεωρεις εσυ οτι καλυτερα να παρουμε ολοι αμαξια να μετακινουμαστε για να καλυτερεψουμε την κατασταση τι να πω...
Ποιο ειναι το μικρο ποσοστο; Οι κανοντες διηθηση με + 40 χαω; Really?
Ή αυτοι που παρκαρουν οπουδηποτε , ακομα και μπροστα σε εισοδους κτιριων, οπως να 'ναι, ωστε να μην περνα πεζος με καροτσι ή αμαξιδιο; Really²?
Καθε πρωι εκατονταδες μοτοσυκλετιστες κανουν διηθηση πανω στην διπλη διαχωριστικη της Πατησιων, αναγκαζοντας τα αυτοκινητα να κανουν μικροελιγμους μην τους παρουν παραμαζωμα και καποιοι απο αυτους τσαμπουκαλευονται κιολας!!
Χιλιαδες αλλοι κλεινουν διαβασεις σε κεντρικες λεωφορους της πολης αναγκαζοντας τους πεζους σε σλαλομ.
Οσοι απο εμας δεν ειμαστε μερος της λυσης ειμαστε μερος του προβληματος και λυση δεν ειναι να πηγαινω εγω με το διτροχο μου οπου και οπως γουσταρω. Ειναι να σεβομαι τον ΚΟΚ, να μην προκαλω, να μην εξαρτω την επιβιωση μου επειδη ο αλλος δεν θελει να μπλεξει.
Ποιος θα παρκαρει 1-2 στενα μακρια την μοτο του οταν μπορει να την βαλει στο πεζοδρομιο μπροστα να την βλεπει;
Το ειχα ξαναγραψει παλιοτερα, αν αυριο το πρωι απαγορευοταν αυστηρα η διηθηση και το παρκαρισμα στα πεζοδρομια, με μηχανη θα κυκλοφορουσε το 10-20% και αν!
Οσους ξερω που μπηκαν στον χωρο των 2 τροχων μεγαλυτεροι την οικονομια στα καυσιμα, την ευκολια παρκαρισματος ( παντου) και την ευκολια κινησης ηθελαν και φυσικα συμπεριφερονται οπως ακριβως βλεπυν οτι κανουν κι οι αλλοι.
Ο αλλος μου εκλεισε την πορτα στο μαγαζι!!! "για 1 λεπτο" κι οταν του ειπα '"ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ" με κοιταζε καπως. Τι να λεμε τωρα.
Οπως οδηγουμε το αμαξι μας, περπαταμε, οδηγουμε την μηχανη ή το ποδηλατο μας. Δεν ειναι αλλοι ανθρωποι οι δικυκλοι, αλλοι οι ΙΧηδες, αλλοι οι πεζοι. Τα ιδια σκατα σε αλλο μεσο ειμαστε.
nikos_abel
26/01/2023, 12:56
Ξερεις επισης τι ειναι να ξεκινάς το πρωί για δουλεια με -2 και να το χεις δαγκωσει πανω στη μηχανη
ενώ ο τυπος στο αμάξι διίπλα σου να καθεται αραχτος και λάιτ στη ζεστούλα του?
Δεν μπορεις να τα χεις ολα καπου κερδιζεις και καπου χάνεις.
Αν χασω και τη δυνατοτητα να φτανω πιο γρηγορα στη δουλειά μου,ποιο το νόημα να παίρνω τη μηχανή
Μου έχει τύχει να ρίχνει καρέκλες, να έχω βραχεί μέχρι το μεδούλι στο κόκκαλο, και η μαλάκω μόλις της έκανα
σήμα με τα φώτα και ένα τσικ με την κόρνα να μου κάνει λίγο χώρο, με έβρισε τόσο χυδαία που κοκκίνησα...
...αλλά το θεϊκό ήταν ότι μέσα στις βρισιές μου έλεγε ότι "εσύ θα φύγεις ρε αρχίδι, εμείς θα κάτσουμε εδώ στην κίνηση..."
:confused:
DoctoR_k6
26/01/2023, 13:57
Ποιο ειναι το μικρο ποσοστο; Οι κανοντες διηθηση με + 40 χαω; Really?
Ή αυτοι που παρκαρουν οπουδηποτε , ακομα και μπροστα σε εισοδους κτιριων, οπως να 'ναι, ωστε να μην περνα πεζος με καροτσι ή αμαξιδιο; Really²?
Καθε πρωι εκατονταδες μοτοσυκλετιστες κανουν διηθηση πανω στην διπλη διαχωριστικη της Πατησιων, αναγκαζοντας τα αυτοκινητα να κανουν μικροελιγμους μην τους παρουν παραμαζωμα και καποιοι απο αυτους τσαμπουκαλευονται κιολας!!
Χιλιαδες αλλοι κλεινουν διαβασεις σε κεντρικες λεωφορους της πολης αναγκαζοντας τους πεζους σε σλαλομ.
Οσοι απο εμας δεν ειμαστε μερος της λυσης ειμαστε μερος του προβληματος και λυση δεν ειναι να πηγαινω εγω με το διτροχο μου οπου και οπως γουσταρω. Ειναι να σεβομαι τον ΚΟΚ, να μην προκαλω, να μην εξαρτω την επιβιωση μου επειδη ο αλλος δεν θελει να μπλεξει.
Ποιος θα παρκαρει 1-2 στενα μακρια την μοτο του οταν μπορει να την βαλει στο πεζοδρομιο μπροστα να την βλεπει;
Το ειχα ξαναγραψει παλιοτερα, αν αυριο το πρωι απαγορευοταν αυστηρα η διηθηση και το παρκαρισμα στα πεζοδρομια, με μηχανη θα κυκλοφορουσε το 10-20% και αν!
Οσους ξερω που μπηκαν στον χωρο των 2 τροχων μεγαλυτεροι την οικονομια στα καυσιμα, την ευκολια παρκαρισματος ( παντου) και την ευκολια κινησης ηθελαν και φυσικα συμπεριφερονται οπως ακριβως βλεπυν οτι κανουν κι οι αλλοι.
Ο αλλος μου εκλεισε την πορτα στο μαγαζι!!! "για 1 λεπτο" κι οταν του ειπα '"ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ" με κοιταζε καπως. Τι να λεμε τωρα.
Οπως οδηγουμε το αμαξι μας, περπαταμε, οδηγουμε την μηχανη ή το ποδηλατο μας. Δεν ειναι αλλοι ανθρωποι οι δικυκλοι, αλλοι οι ΙΧηδες, αλλοι οι πεζοι. Τα ιδια σκατα σε αλλο μεσο ειμαστε.
Δεν συμφωνω γιατι τσουβαλιαζεις στην ουσια τους περισσοτερους.
Ο καθενας εχει την αποψη του σεβαστη.
Θα ηθελα πολυ να δω ολους τους αναβατες μερικες μερες να πανε μαζι με τα αμαξια να δουμε τα αποτελεσματα.
Να σου πω εγω μετα αν θα επιτραπει η οχι η διηθηση.
Δια νομου θα γινει οχι απλα ''αγραφος κανονας''.
PaNick67
26/01/2023, 14:07
Δεν συμφωνω γιατι τσουβαλιαζεις στην ουσια τους περισσοτερους.
Ο καθενας εχει την αποψη του σεβαστη.
Θα ηθελα πολυ να δω ολους τους αναβατες μερικες μερες να πανε μαζι με τα αμαξια να δουμε τα αποτελεσματα.
Να σου πω εγω μετα αν θα επιτραπει η οχι η διηθηση.
Δια νομου θα γινει οχι απλα ''αγραφος κανονας''.
Δεν τσουβαλιαζω αγαπητε. Εχω 32 χρονια στην σελα και πολλα απο αυτα τα εκανα κι εγω! Κι εγω παρκαριζα ολα αυτα τα χρονια στο πεζοδρομιο την μηχανη μου, παραλληλα στο πεζοδρομιο και αναμεσα σε κολωνες να μην ενοχλει μεν, αλλα στο πεζοδρομιο.
Για εμενα η διηθηση επρεπε να επιτρεπεται μονο οταν τα αυτοκινητα ειναι σταματημενα και μονο στις λωριδες που ειναι αναμεσα σε κινουμενα οχηματα. Οχι δηλαδη κοντα στα παρκαρισμενα.
Θα μπορουσε να υπαρχει διπλη διαγραμμιση στις διαβασεις οπου στο μπροστινο μερος θα στεκονται οι μοτο και τα αμαξια πισω τους, χωρις να κλεινει καθολου η διαβαση.
Οπως και συνεχεις ελεγχοι και προστιμα.
Το ιδιο θα ηθελα στο παρανομο παρκαρισμα των ΙΧ, στην κινηση σε λεωφορειολωριδες, το κλεισιμο ραμπων, κλπ το πεταγμα σκουπιδιων εκτος καδου, το μη μαζεμα των ακαθαρσιων των κατοικιδιων μας, κλπ, κλπ....
Αλλα με την ορεξη θα μεινω
DoctoR_k6
26/01/2023, 14:16
Δεν τσουβαλιαζω αγαπητε. Εχω 32 χρονια στην σελα και πολλα απο αυτα τα εκανα κι εγω! Κι εγω παρκαριζα ολα αυτα τα χρονια στο πεζοδρομιο την μηχανη μου, αναμεσα σε κολωνες να μην ενοχλει μεν, αλλα στο πεζοδρομιο.
Για εμενα η διηθηση επρεπε να επιτρεπεται μονο οταν τα αυτοκινητα ειναι σταματημενα και μονο στις λωριδες που ειναι αναμεσα σε κινουμενα οχηματα. Οχι δηλαδη κοντα στα παρκαρισμενα.
Θα μπορουσε να υπαρχει διπλη διαγραμμιση στις διαβασεις οπου στο μπροστινο μερος θα στεκονται οι μοτο και τα αμαξια πισω τους, χωρις να κλεινει καθολου η διαβαση.
Οπως και συνεχεις ελεγχοι και προστιμα.
Το ιδιο θα ηθελα στο παρανομο παρκαρισμα των ΙΧ, στην κινηση σε λεωφορειολωριδες, το κλεισιμο ραμπων, κλπ το πεταγμα σκουπιδιων εκτος καδου, το μη μαζεμα των ακαθαρσιων των κατοικιδιων μας, κλπ, κλπ....
Αυτα που θες κ που θελουμε ολοι πιστευω δεν προκειται να γινουν ποτε εδω. Σε ευρωπαικες χωρες ναι (συμβαινει σε πολλες βεβαια).
Στα της κινησης στους δρομους γιατι για τα λοιπα που αφορουν την διαβιωση μας ειναι αλλη κουβεντα που εμπιπτει στο απο πανω (δεν προκειται να γινουν ποτε εδω) ξεκινας για αρχη κ τον ταραζεις (τον παραβατη) στο προστιμο.
Μονο εκει ο Ελληνας ποναει. Οταν θα φαει την κληση του κ θα κλαιει.
Αλλα το ποσοστο αυτοκινητων/μηχανων εντος ΑΘηνων ειναι απλα τραγικα γελοιο υπερ των αυτοκινητων οπου η αποσυμφορηση (αν γινει) θα γινει απο τα αμαξια κ οχι απο τα μοτο.
Στους σταρχιδιστες ειπαμε...προστιμο μεχρι να μαθει η κεφαλα τους. Στις 2-3 φορες συνεχομενης παραβασης του το τσιμπας ενα 6μηνο να καταλαβει κ προχωρας.
Ειδες με τα κρανη τι εγινε...απο εκει που ολοι ηταν χωρις κρανος τωρα το 80-90% το φοραει. Οχι για την ασφαλεια του αλλα για το προστιμο.
Nostradamus
26/01/2023, 16:39
Δεν κανει τεραστια διαφορα να του παρεις το διπλωμα η οχι.. Οι περισσοτεροι θα οδηγησουν χωρις αυτο..
Αν ομως του "τα" παιρνεις, με σωστα προστιμα, συνεχως και επι τοπου (οπως σε χωρες εξω που σου λεει πληρωνεις τωρα, η σου κραταω το οχημα μεχρι να πληρωσεις και θα πληρωσεις και για την περιοδο που το κραταω) να δεις τι καλα θα μαθουμε ολοι μετα απο 2-3 φορες.
Ευχαριστούμε τουλάχιστον για την όμορφη εικόνα που μας πρόσφερες έστω και στιγμιαία...
Johny the Fox
26/01/2023, 18:14
Το προβλημα στην συζητηση ειναι οτι,ενω θελετε να εκφρασετε ενα βιωσιμο πλαισιο-λυση που να εκμεταλευεται την ευκινησια του διτροχου και την συμβολη του σαν μια πιθανη ανακουφιση στην βαρια κυκλοφορια ,μπλεκετε τους κανονες που πρεπει να διαμορφωθει αυτο το πλαισιο με τους χαρακτηρες των οδηγων και το πως συμπεριφερεται ο Μπαμπης ,η Λουλα και ο Γιωργος .Εαν διαμορφωθει και ενσωματωθει στον ΚΟΚ ενα πλαισιο κανονισμων διηθησης διτροχων ,αργα η γρηγορα ολοι θα προσαρμοστουν σε αυτο.Το μεγα ζητημα ειναι το πως θα γινει η επιμορφωση των οδηγων στους καινουργιους κανονες καθως και η αυξηση απο τα τροχαια που θα επισυμβουν οπωσδηποτε σε αυτο το μεταβατικο σταδιο μαζι με τα ασφαλιστρα που θα κληθουν να πληρωσουν οι ασφαλιστικες εταιριες σε υλικες και μη ζημιες καθως και τα αυξημενα περιστατικα των τραυματιολογικων τμηματων νοσοκομειων.
motojojo
26/01/2023, 18:27
Το προβλημα στην συζητηση ειναι οτι,ενω θελετε να εκφρασετε ενα βιωσιμο πλαισιο-λυση που να εκμεταλευεται την ευκινησια του διτροχου και την συμβολη του σαν μια πιθανη ανακουφιση στην βαρια κυκλοφορια ,μπλεκετε τους κανονες που πρεπει να διαμορφωθει αυτο το πλαισιο με τους χαρακτηρες των οδηγων και το πως συμπεριφερεται ο Μπαμπης ,η Λουλα και ο Γιωργος .Εαν διαμορφωθει και ενσωματωθει στον ΚΟΚ ενα πλαισιο κανονισμων διηθησης διτροχων ,αργα η γρηγορα ολοι θα προσαρμοστουν σε αυτο.Το μεγα ζητημα ειναι το πως θα γινει η επιμορφωση των οδηγων στους καινουργιους κανονες καθως και η αυξηση απο τα τροχαια που θα επισυμβουν οπωσδηποτε σε αυτο το μεταβατικο σταδιο μαζι με τα ασφαλιστρα που θα κληθουν να πληρωσουν οι ασφαλιστικες εταιριες σε υλικες και μη ζημιες καθως και τα αυξημενα περιστατικα των τραυματιολογικων τμηματων νοσοκομειων.
Εδώ ακριβώς πιάνει δουλειά η αστυνομία/τροχαία, κόβει κλήσεις όπου και όποτε βλέπει παράβαση και σε ένα μηνάκι θα πηγαίνουν όλοι κυρίες.
Αλλά σε έναν ιδεατό κόσμο (όπως σε κάποιες ευρωπαικές χώρες) αυτό θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο και να συμβαίνει ανεξαρτήτως αλλαγών στον ΚΟΚ.
Nik0s_Dk
27/01/2023, 11:00
φίλοι καλημέρα.
διαβάζω με ενδιαφέρον το θέμα ωστόσο επιτρέψτε μου, να έχω κάποιες σοβαρές αντιρρήσεις.
μένω και κινούμαι στην Αθήνα με όχημα από τι 2010(Δεν βάζω τα χρόνια μου ως φοιτητής στην Πάτρα οδηγικα).
πήρα μηχανάκι ένα παπί το 2013 για να γλιτώσω χρήμα ΚΑΙ χρόνο.ανέκαθεν οι εργασίες μου είχαν μετακίνηση (Δεν μιλάω για ντελιβερι) μέσα στην πόλη.δεν ξέρω πως τα κατάφερα αλλα σχεδόν σε ολες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ήμουν στον δρόμο.
Διάβασα εδώ λογικές τύπου να μένεις πίσω από το αυτοκίνητο ή μόνο αν είναι απαραίτητο ή δε ξέρω και γω, να περνάς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.
ας ξεκινήσω με αυτό που συμφωνώ και είναι και το μόνο που κάνω με συνέπεια.δεν είναι σωστό όσο και να εκνευριζομαστε να πιέζουμε με "ξερογκαζα" κόρνες και λοιπά σε άνθρωπο που πηγαίνει πιο σιγά αναμεσα από τα αυτοκίνητα. όπως επίσης προσωπικά όταν βλέπω κάποιον πίσω ο οποίος για τον δικό του λόγο πάει πιο γρήγορα από μένα στο πρώτο κενό μπαίνω και τον αφήνω να πάει στο δρόμο του. και αυτό το κάνω καθημερινά από το 2013 έως σήμερα.
σαφώς όταν περνάω ανάμεσα από τα αυτοκίνητα δεν πάω με την ταχύτητα τους ουτε με 1,5χλμ την ώρα παραπάνω. αυτό που προσπαθώ όταν έχω να πάω κάπου μέσα στην πόλη είναι να κάνω τον χρόνο που γράφει το gps χωρίς κίνηση συν 5 6 λεπτά ανά 10 χλμ. για να το εξηγήσω αν από νέο κόσμο για αγια Παρασκευή χωρίς κίνηση λέει 17 λεπτά χωρίς κίνηση, με κίνηση υπολογίζω γύρω στα 20 με 22 λεπτά ανεξάρτητα από την κίνηση.Εκ των πραγμάτων είναι έτσι οι ώρες της εργασίας μου (καθηγητής σε ιεκ σε όλη την Αττική φορ δε ρεκορντ) όπου οι ώρες είναι προκαθορισμενες οπότε και γω δεν μπορω να μην είμαι στην ώρα μου.
13 χρόνια τώρα έχω κινδυνεψει από ανθρώπους που μιλούν στα τηλέφωνα η γράφουν μηνύματα η παίζουν παιχνίδια στο κινητό.κ κάθε μέρα γίνονται περισσότεροι. άρα μια και έχει αναφερθεί η αστυνομία και τα πρόστιμα ας ξεκινήσουμε πρώτα από αυτή τη μάστιγα.
ακόμα να τονίσω πως δεν θα πιέσω κάποιον οδηγό να κάνει άκρη να περάσω αν δεν θέλει από μόνος του. πολλές φορές έχω ζητήσει (ευγενικά) πολλές φορές έχω πάρει μπιπ. νευριάζω αλλά δεν πιέζω.
επίσης να τονίσω ότι δεν έχω βρει στον κοκ που απαγορεύει την δυνατότητα στο μηχανάκι να περναει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και μου κάνει εντύπωση που πολλοί λέτε ότι απαγορεύεται. δυστυχώς δεν το έχω βρει αν κάποιος θα μπορούσε να το κάνει ένα print screen θα το εκτιμούσα γιατί θα ήθελα να ξέρω τι γράφει.
ακόμα να πω το εξής. έπεσε στα χέρια μου το βιβλιαράκι εξετάσεων για μηχανάκια. αναφέρει στο κομμάτι των ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΩΝ ότι πρέπει να γίνονται όταν υπάρχει χώρος που νιώθει ασφαλής ο μοτοσυκλετιστης (κάπως έτσι το έγραφε δεν το έχω μπροστά μου τώρα).Η ασφάλεια για τον καθένα είναι τελείως υποκειμενικό στοιχείο που σημαίνει ότι είναι στην κρίση του καθένα. Το χρησιμοποιώ αυτό ως επιχείρημα για το γεγονός ότι επί της ουσίας όταν περνάς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα τα προσπερνάς και επιστρέφεις στη λωρίδα σου.
σίγουρα θέλει προσοχή, σίγουρα θέλει σύνεση ( όχι σε πηγμενη Καλλιρρόης να πηγαίνεις με 230χλμ/ω). αλλά από την άλλη θεωρώ υπερβολικό να λέμε παράνομη μια κίνηση που είναι η ουσία της χρήσης στην Αθήνα αλλά και σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη.
κάτι τελευταίο για το παρκάρισμα.
ναι τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί ζώνες στην Αθήνα (κεντρο) για μηχανάκια. που κατά βάση στοιβάζονται το έναν πάνω στο άλλο (βλέπε βουλής έξω από το πλαίσιο) η παρκάρουν αυτοκίνητα χωρίς προβλεπόμενες ποινές (κλήσεις, πινακίδες κλπ).
προσωπικά πήρα κλήση σχετικά πρόσφατα γιατί πάρκαρα σε πλατεία (αυτή στην παλιά βουλή δεν θυμάμαι τώρα πως λέγεται) γιατί όλες οι θέσεις για τα μηχανάκια ηταν προφανώς γεματες και 2 αυτοκίνητα είχαν παραρκαρει σε θέσεις για μηχανάκια (κάπου 4 θέσεις για μηχανάκια το κάθε αυτοκίνητο). δεν πάρκαρα σε ράμπα ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αντίθετα ανάμεσα σε δέντρα σε κομμάτι που δεν μπορούσε να περάσει από κει στον δρόμο (στην ουσία συνέχεια της νόμιμης θέσης αλλά πάνω στην πλατεία). παράνομο τυπικά ναι.. πήρα κλήση? ναι. την πλήρωσα? ναι. αλλά θα ήθελα να μου πείτε τελικά που παρκάρεις όταν δεν μπορείς πουθενά? κ πριν μου πείτε πάρε μετρό, εξηγώ κατηγορηματικα οι χρόνοι στη δουλειά μου βγαίνουν οκ(κπολλές φορές οριακα με πολλή κίνηση στο δρομο) με τη μηχανή πλέον.
Ps: συγχωρέστε με δε χρησιμοποιώ τη λέξη διήθηση, το έχω αναφέρει κάποτε σε άλλο ποστ. διείσδυση ναι, διαπέραση ναι. Διήθηση όχι. σημαίνει άλλο πράγμα και νιώθω ότι παίζω στον κυνοδοντα όταν το διαβάζω. προς Θεού δεν κάνω υποδείξεις,απλά το αναφέρω για να μου φύγει ο ψυχαναγκασμος.
Ps2: δεν αναφέρομαι επί προσωπικού σε κανέναν ελπίζω να μη δημιουργηθεί οποία παρεξήγηση!
Ps3 :ως επίλογο θα ήθελα να πω πως πιστεύω ακράδαντα πως στην Αθήνα το να περνάς ανάμεσα σε αυτοκίνητα είναι προαπαιτουμενο και αυτονόητο (προφανώς για όποιον το επιθυμεί, όχι ντε και καλά). Η παιδεία λείπει, και η παιδεία δεν μαθαίνεται, δεν διδάσκεται. και όσο οι δομές της κοινωνίας παίρνουν την κατιούσα και το επίπεδο ζωής χαμηλώνει, δυστυχώς ανάλογα πέφτει και η ήδη πεσμένη παιδεία που έχουμε(σε πολύ γενικό επίπεδο).
Σορυ αν κούρασα.. :beer:
Ps: συγχωρέστε με δε χρησιμοποιώ τη λέξη διήθηση, το έχω αναφέρει κάποτε σε άλλο ποστ. διείσδυση ναι, διαπέραση ναι. Διήθηση όχι. σημαίνει άλλο πράγμα και νιώθω ότι παίζω στον κυνοδοντα όταν το διαβάζω. προς Θεού δεν κάνω υποδείξεις,απλά το αναφέρω για να μου φύγει ο ψυχαναγκασμος.
It's all about context, όπως με τον διακορευτή...
...αυτόν εννοώ :tooth:
441041
CorpseAlive
27/01/2023, 12:11
Πάντως η διήθηση δεν προβλέπεται στον κώδικα.
Μπορείς ερμηνευτικά να πλάσεις επιχείρημα και υπέρ και κατά αυτής από τις διατάξεις για θέση στο οδόστρωμα/οδική συμπεριφορά/προσπεράσεις/διαγραμμίσεις αλλά καμία ερμηνεία δεν καλύπτει γενικά την απαγόρευση της συγκεκριμένης κίνησης .
Ο Άρειος Πάγος είχε βγάλει μια απόφαση κάποτε για την υπαιτιότητα σε ένδικη σύγκρουση που έγινε στην διάρκεια διήθησης και ουσιαστικά αναγνώρισε την διήθηση ως μια απρόβλεπτη επικίνδυνη συμπεριφορά και παράνομη προσπέραση.
Αλλά αυτό δεν αποτελεί απαγόρευση σε καμία περίπτωση.
Γενικά ισχύει το εξής : Eπιτρέπεται ότι δεν απαγορεύεται ρητώς με Νόμο, ούτε απόφαση δικαστηρίου ούτε γνωμοδότηση.
Στα του θέματος το να δούμε ποιος είναι πιο καραγκιόζης στον δρόμο είναι απλό.
Π.χ. δεν προβλέπεται κάτι στον Κώδικα για την διήθηση αλλά προβλέπεται για το κινητό , για την ζώνη για το αλκοολ, για την θέση που πρέπει να είναι το όχημα σου μέσα στα όρια της λωρίδας κίνησης .
Έχω δει μηχανόβιους να μιλάνε στο κινητό?
Ναι .
Πόσους τέτοιους βλέπετε όμως κάθε μέρα συγκριτικά με το πόσους βλέπετε να οδηγούν ΙΧ. ? Είναι πιο εύκολο να μιλάς στο κινητό στο ΙΧ και πιο συχνό.
Σαν συμπεριφορά , λοιπόν, ποια είναι η επικίνδυνη?
Ο Χειριστής οχήματος 250 κιλών ή ο χειριστής ενός τόνου?
Τι ζημιά θα πάθει ο ένας και τι ο άλλος?
PaNick67
27/01/2023, 13:50
Στα του θέματος το να δούμε ποιος είναι πιο καραγκιόζης στον δρόμο είναι απλό.
Π.χ. δεν προβλέπεται κάτι στον Κώδικα για την διήθηση αλλά προβλέπεται για το κινητό , για την ζώνη για το αλκοολ, για την θέση που πρέπει να είναι το όχημα σου μέσα στα όρια της λωρίδας κίνησης .
Έχω δει μηχανόβιους να μιλάνε στο κινητό?
Ναι .
Πόσους τέτοιους βλέπετε όμως κάθε μέρα συγκριτικά με το πόσους βλέπετε να οδηγούν ΙΧ. ? Είναι πιο εύκολο να μιλάς στο κινητό στο ΙΧ και πιο συχνό.
Σαν συμπεριφορά , λοιπόν, ποια είναι η επικίνδυνη?
Ο Χειριστής οχήματος 250 κιλών ή ο χειριστής ενός τόνου?
Τι ζημιά θα πάθει ο ένας και τι ο άλλος?
και οι δυο καραγκιοζηδες ειναι οπως και παρανομοι.
Τα προβληματα ξεκινουν ομως οταν δυο που παρανομουν βρεθουν διπλα διπλα. Αυτος που οδηγει ΙΧ και μιλα στο τηλεφωνο ή στελνει viber δεν θα δει ποτε την μηχανη που κανει διηθηση, filtering αγγλιστι. Αν ο αναβατης μιλα και στο τηλεφωνο ή κρατα καφε, αρχιζουν και ζοριζουν πολυ τα πραγματα
οσο για την ζημια, εξαρταται. Αν ο δικυκλος πεσει σε μαμα με καροτσι και ο ΙΧς σε παρκαρισμενο;
@Nik0s_Dk, καταλαβαινω πολυ καλα τι λες, αλλα αν ζουσες στην Γερμανια φιλε μου που η διηθηση δεν επιτρεπεται ή θα εκανες αλλη δουλεια ή θα εβρισκες αλλο τροπο μετακινησης για πιο γρηγορα, ναι;
Μαθαμε τοσα χρονια να βολευομαστε ετσι και δεν ειναι μονο η διηθηση. Ειναι το παρκαρισμα στα πεζοδρομια, ειναι τα γκαζια μολις ανοιξει ο δρομος λιγο, ειναι οι εξατμισεις που κανουν θορυβο και καλα για να μας ακουν ( θα επρεπε βεβαια να κοιτανε μπροστα για να γινει αυτο ) αλλα ταραζουν την ησυχια του κοσμου.
Το πρωτο πραγμα που παρατηρει κανεις σε πολη της Ευρωπης ειναι η απουσια θορυβων σε σχεση με την Αθηνα και μολις κατσεις λιγες μερες και προσαρμοστεις ειναι το πρωτο πραγμα που σε ενοχλει μολις επιστρεψεις. Σε αυτον τον θορυβο εμεις οι μοτοσυκλετιστες ειμαστε πρωταθλητες
Για ολα φταινε αυτοι με τις χονδροβεσπες.....
Και αυτοι με τα χοντρο-onoff με τις τεραστιες βαλιτσες που δεν μπορουν να κανουν μια σφηνα της προκοπης.....
Τελος... Οποιος γουσταρει να περιμενει στην σειρα για να ειναι ενταξει με τον κοκ....
Να καθετε ΠΙΣΩ απο τα αυτοκινητα.... και οχι στα κενα που υπαρχουν και μπλοκαρουν ολους τους υπολοιπους παρανομους....
Και αυτοι με τα πατινια......Να πανε αλλου....!:smokin:
CorpseAlive
27/01/2023, 14:08
και οι δυο καραγκιοζηδες ειναι οπως και παρανομοι.
Τα προβληματα ξεκινουν ομως οταν δυο που παρανομουν βρεθουν διπλα διπλα. Αυτος που οδηγει ΙΧ και μιλα στο τηλεφωνο ή στελνει viber δεν θα δει ποτε την μηχανη που κανει διηθηση, filtering αγγλιστι. Αν ο αναβατης μιλα και στο τηλεφωνο ή κρατα καφε, αρχιζουν και ζοριζουν πολυ τα πραγματα
οσο για την ζημια, εξαρταται. Αν ο δικυκλος πεσει σε μαμα με καροτσι και ο ΙΧς σε παρκαρισμενο;
@Nik0s_Dk, καταλαβαινω πολυ καλα τι λες, αλλα αν ζουσες στην Γερμανια φιλε μου που η διηθηση δεν επιτρεπεται ή θα εκανες αλλη δουλεια ή θα εβρισκες αλλο τροπο μετακινησης για πιο γρηγορα, ναι;
Μαθαμε τοσα χρονια να βολευομαστε ετσι και δεν ειναι μονο η διηθηση. Ειναι το παρκαρισμα στα πεζοδρομια, ειναι τα γκαζια μολις ανοιξει ο δρομος λιγο, ειναι οι εξατμισεις που κανουν θορυβο και καλα για να μας ακουν ( θα επρεπε βεβαια να κοιτανε μπροστα για να γινει αυτο ) αλλα ταραζουν την ησυχια του κοσμου.
Το πρωτο πραγμα που παρατηρει κανεις σε πολη της Ευρωπης ειναι η απουσια θορυβων σε σχεση με την Αθηνα και μολις κατσεις λιγες μερες και προσαρμοστεις ειναι το πρωτο πραγμα που σε ενοχλει μολις επιστρεψεις. Σε αυτον τον θορυβο εμεις οι μοτοσυκλετιστες ειμαστε πρωταθλητες
Και αν είχε η γιαγιά μου ρόδες θα την λέγαμε πατίνι.
Προφανώς μιλάω για σύγκρουση μεταξύ οχημάτων όχι οχημάτων και πεζών .
Μιλάμε για την διήθηση και η μπάλα να μείνει στο γήπεδο όχι να την πετάμε στην εξέδρα.
Οδηγούσα για 12 μέρες Ολλανδία-Βέλγιο-Γερμανία πριν λίγους μήνες.
Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο από οδική παιδία πέραν του σεβασμού στις διαβάσεις και τους ποδηλατοδρόμους.
Οι κάγκουρες και η επιθετικότητα όμως ήταν ίδια αν όχι χειρότερη.
Τώρα για το αν απαγορεύεται η διήθηση στην Γερμανία , χωρίς να είμαι σίγουρος , την αντιμετωπίζουν ως προσπέραση και επιτρέπεται κατά περίπτωση από τα αριστερά.
Και αυτοι με τα πατινια......Να πανε αλλου....!:smokin:
Γεια σου ρε Κωστακη με τις συγκαταβατικες αποψεις σου..!!! :beer::beer::beer:
PaNick67
27/01/2023, 14:51
Και αν είχε η γιαγιά μου ρόδες θα την λέγαμε πατίνι.
Προφανώς μιλάω για σύγκρουση μεταξύ οχημάτων όχι οχημάτων και πεζών .
Μιλάμε για την διήθηση και η μπάλα να μείνει στο γήπεδο όχι να την πετάμε στην εξέδρα.
Οδηγούσα για 12 μέρες Ολλανδία-Βέλγιο-Γερμανία πριν λίγους μήνες.
Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο από οδική παιδία πέραν του σεβασμού στις διαβάσεις και τους ποδηλατοδρόμους.
Οι κάγκουρες και η επιθετικότητα όμως ήταν ίδια αν όχι χειρότερη.
Τώρα για το αν απαγορεύεται η διήθηση στην Γερμανία , χωρίς να είμαι σίγουρος , την αντιμετωπίζουν ως προσπέραση και επιτρέπεται κατά περίπτωση από τα αριστερά.
Για διηθηση μιλαω κι εγω. Εχω δει παρασυρση πεζου απο μηχανη στην Βασ. Σοφιας που κανει διηθηση και ευτυχως δεν σκοτωθηκε κανεις. Μετα καυγαδιζαν για το ποιος ηταν πιο παρανομος, αυτος που εκανε διηθηση ή ο αλλος που περασε απο σημειο που δεν ειχε διαβαση.
Οπως εχω δει και τυπισσα που το εριξε κατα λαθος στα παρκαρισμενα γιατι κατι παιχτηκε με τον καφε και το κινητο στην Βεικου, δεν καταλαβα.
Οπως ειπα λοιπον και οι 2 παρανομοι ειναι. Προφανως οι οδηγουντες ΙΧ που στριβουν τσιγαρο, πινουν καφε, βαφονται, καυγαδιζουν στο τηλεφωνο, στελνουν viber, κλπ ειναι περισσοτεροι απο τους δικυκλους που κανουν κατι αναλογο, αν και ορισμενοι σκουτεραδες το παλευουν δυνατα :lol:
Το θεμα ειναι οτι η διηθηση δεν ειναι νομιμη και πρεπει να βρεθει μια λυση γιατι αυτο που εχουμε ειναι επικινδυνο εκτος απο παρανομο και συμφωνα με αυτο που εγραψες πιο πριν, αν εμπλακουμε σε ατυχημα κανοντας διηθηση φταιμε, χωρις ναι μεν αλλα...
Η δικη μου αποψη λεει να εφαρμοσουμε αυτο που υπαρχει αλλου, μονο οταν τα ΙΧ ειναι σταματημενα και οχι στις λωριδες που εχουν παρκαρισμενα στην μια πλευρα.
Αλλα ξερεις κατι; Στο τελος δεν θα γινει τιποτα κι αν γινει δεν θα εφαρμοστει στην πραξη με ελεγχους, οπως απαγορευεται η κινηση ΙΧ στις λωφορειολωριδες αλλα μια χαρα κινουνται αφου κανεις δεν τους γραφει.
CorpseAlive
27/01/2023, 15:17
Για διηθηση μιλαω κι εγω. Εχω δει παρασυρση πεζου απο μηχανη στην Βασ. Σοφιας που κανει διηθηση και ευτυχως δεν σκοτωθηκε κανεις. Μετα καυγαδιζαν για το ποιος ηταν πιο παρανομος, αυτος που εκανε διηθηση ή ο αλλος που περασε απο σημειο που δεν ειχε διαβαση.
Οπως εχω δει και τυπισσα που το εριξε κατα λαθος στα παρκαρισμενα γιατι κατι παιχτηκε με τον καφε και το κινητο στην Βεικου, δεν καταλαβα.
Οπως ειπα λοιπον και οι 2 παρανομοι ειναι. Προφανως οι οδηγουντες ΙΧ που στριβουν τσιγαρο, πινουν καφε, βαφονται, καυγαδιζουν στο τηλεφωνο, στελνουν viber, κλπ ειναι περισσοτεροι απο τους δικυκλους που κανουν κατι αναλογο, αν και ορισμενοι σκουτεραδες το παλευουν δυνατα :lol:
Το θεμα ειναι οτι η διηθηση δεν ειναι νομιμη και πρεπει να βρεθει μια λυση γιατι αυτο που εχουμε ειναι επικινδυνο εκτος απο παρανομο και συμφωνα με αυτο που εγραψες πιο πριν, αν εμπλακουμε σε ατυχημα κανοντας διηθηση φταιμε, χωρις ναι μεν αλλα...
Η δικη μου αποψη λεει να εφαρμοσουμε αυτο που υπαρχει αλλου, μονο οταν τα ΙΧ ειναι σταματημενα και οχι στις λωριδες που εχουν παρκαρισμενα στην μια πλευρα.
Αλλα ξερεις κατι; Στο τελος δεν θα γινει τιποτα κι αν γινει δεν θα εφαρμοστει στην πραξη με ελεγχους, οπως απαγορευεται η κινηση ΙΧ στις λωφορειολωριδες αλλα μια χαρα κινουνται αφου κανεις δεν τους γραφει.
Είπα ότι δεν προβλέπεται πουθενά απαγόρευση για την διήθηση, ήτοι δεν είναι τυπικά παράνομο.
Johny the Fox
27/01/2023, 15:49
Eπισης...
https://www.gocar.gr/useful/law/41587,Motosykletes_sta_diodia.html
Ο εκνευρισμος δεν προκυπτει γιατι ο μοτοσυκλετιστης κανει οτι κανει αλλα γιατι ο αυτοκινητιστης δεν μπορει να κανει το ιδιο. Η λογικη χρησης του διτροχου στηριζεται κυριως στο οτι παει,οπου χωραει να παει ,χωρις βεβαια να παραβαινει τον κοκ .Σιγα μην κατσω μεσα στην βροχη η στο λιοπυρι και ο κουτακιας να με χαζευει με το βλεμμα της αγελαδας.
Nik0s_Dk
27/01/2023, 17:31
Φίλε μου συνονόματε, κυνικά (χωρίς παρεξήγηση όμως) θα σου απαντησω ότι δεν με νοιαζει τη κάνουν στην γερμανία. Γιατι πχ θα μπορουσα να αντιπαραβάλω ξέρω γω την Ινδία ή το Βιετνάμ, με την έννοια οτι (αν εχεις δει ποτε σε βίντεο) εκει κινουνται σαν μυγες σε δίκυκλα και ολα κυλανε ¨αρμονικά" γι αυτούς..
Εδώ γεννηθήκαμε ευτυχώς ή δυστυχώς, εδώ μεγαλώνουμε. Στην Γερμανία μπορεί να πληρώνονται στην ώρα τους και να παίρνουν μισθούς τόσο ικανοποιητικούς που να μη χρειάζονται να μετακινούνται όσο εγώ που φεύγω 8 το πρωι και γυρνάω 9 το βράδυ έχοντας κάνει σχεδόν καθημερινά τον γύρο της Αθήνας. Εδώ είμαστε και σε αυτό θα προσαρμοστούμε, εκτός και αν μπορούμε κάπως να το αλλάξουμε. Και οχι αφοριστικά, πονάει κεφάλι κοψει κεφαλι. Οποιαδήποτε αλλαγή για να έχει ουσία πρέπει να περιλαμβάνει τους πάντες. Και εκει είναι η δυσκολια. Και όπως προείπα, όχι δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική μετακίνηση έχοντας την εργασία που έχω τώρα. Το εννοώ, δεν το λέω ούτε για τη διαφωνία ούτε για στον αέρα. Επίσης αλήθεια δεν καταλαβαίνω το "απαγορεύεται" στο να περνάμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Ξαναλέω οτι πραγματικά θα ήθελα να το δω.
Δεν αντιλέγω ότι μέσα στην μοτοσυκλετιστική κοινότητα υπάρχουν άτομα οπως ακριβως τα περιγράφεις. Ωστόσο θεωρώ οτι ειναι η μειονότητα. Και ναι εχεις απόλυτο δίκιο για την ησυχία, κι ας μην μένω στο εξωτερικό αλλα 10 μέρες στο χωριό είναι ικανές να καταλάβω ακριβώς τι θες να πεις για την ησυχία.
Α και κάτι τελευταίο. Στην Σερβία (Βελιγράδι και για λιγο που πήγα) τα μηχανάκια πάρκαραν νόμιμα σε πλατείες ή πεζοδρόμιο σε σημεία ορισμένα απο την τοπικη αστυνομία (Τάδε έφη μπράτε σερβος που ειδα να ξεπαρκάρει απο σημείο στην κεντρική πλατεια του βελιγραδιου και εβαλα τη δικη μου στη θέση του, δεν διασταύρωσα την πληροφορία). Σημεία που δεν εμποδίζουν προφανως καροτσακια ανθρώπους παιδιά κλπ. Κ υπάρχουν σημεια τέτοια στην Ελλάδα.
Και μια παρατήρηση για τα διόδια που εβαλε το λινκ ο Johny the Fox. Στην Ρουμανία στα σύνορα για Σερβία, η ιδια η ταμίας της γέφυρας βγήκε από το παράθυρο και μας είπε να περασουμε μπροστά μιας και δεν πληρώνουμε κατι για την γεφυρα, στα συνορα οι φύλακες μας καλεσαν μπροστα να φύγουμε γρήγορα, και στα 300 μετρα κολλησαμε σε μια απιθανη κίνηση γιατί δεν χωρούσαμε να περάσουμε ανάμεσα σε 2 νταλίκες. Μας είδε ένας άνθρωπος 10 αυτοκίνητα μπροστά, ενημερωσε τους οδηγους, εβαλε την νταλικα μπροστα ο Ανθρωπος καλά ναναι, και ανοιξαν μια λωρίδα περί τα 40 αυτοκινητα να περάσουν 2 μακακες από την Ελλάδα (που είχαμε ΛΙΩΣΕΙ εκείνη τη στιγμη, η ζέστη στον αερα και από όλα τα αυτοκίνητα ηταν αποπνικτική). Οπότε αν είναι "κακό" να περνάμε μπροστά από τους οδηγούς των αυτοκινήτων ώστε να γλιτώνουμε ηλιο, βροχή ή και χρόνο, ας φτιάξουν epass για μηχανάκια. Μέχρι τότε όχι, ούτε ανήθικο είναι ούτε παράνομο. Και πάντα μιλάω ως ενας άνθρωπος που δεν θέλει να πληρώνει διόδια, αλλά πληρώνει όταν αποφασίζει για χψ λόγο να πάει από εθνική.
:beer:
Manalishi
27/01/2023, 17:40
Εγώ απο το πρώτο κιόλας καταλαβαίνω οτι απαγορεύεται. Και στο λέει κάποιος που αγόρασε μηχανή το 2010 μόνο γι αυτό το λόγο, γιατί πήγαινα Μεταμόρφωση - ΓΛυφάδα κάθε μέρα. Τώρα πάω Πειραιά - Κηφισσιά κάθε μέρα....:cry:..Και πάλι, ξεκινάω απο Π. Ράλλη και φτάνω Μεταμόρφωση μοόνο διήθηση...
Άρθρο 5, παρ 8δ): 8. Στoυς oδηγoύς των oδικών oχημάτων απαγoρεύεται:
δ) Nα κινoύνται πάνω σε κατά μήκoς διαγραμμίσεις (ιππαστί)
Άρθρο 16, παρ 3.: 3. Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, σε oδoστρώματα πoυ
είναι χωρισμένα σε δύo ή περισσότερες λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκoς διαγραμμίσεις, oι oδηγoί oχημάτων υπoχρεoύνται να
oδηγoύν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά τo δυνατόν στo μέσo
αυτής.
Αρθρο 17, παρ 6 6. O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά
τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς
πoυ πρoσπερνά.
Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας
κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχήματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα,
αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων
oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω
Αρθρο 17, παρ 9:9. Aν η πυκνότητα της κυκλoφoρίας είναι τέτoια ώστε τα oχήματα να
καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πλάτoς τoυ oδoστρώματoς πρoς την κατεύθυνση της κυκλoφoρίας και κινoύνται με την ταχύτητα τoυ πρoπoρευόμενoυ αυτών oχήματoς, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνo πρoκειμένoυ τo όχημα να
στρίψει δεξιά ή αριστερά ή να σταθμεύσει.
Nik0s_Dk
27/01/2023, 18:12
Εγώ απο το πρώτο κιόλας καταλαβαίνω οτι απαγορεύεται. Και στο λέει κάποιος που αγόρασε μηχανή το 2010 μόνο γι αυτό το λόγο, γιατί πήγαινα Μεταμόρφωση - ΓΛυφάδα κάθε μέρα. Τώρα πάω Πειραιά - Κηφισσιά κάθε μέρα....:cry:..Και πάλι, ξεκινάω απο Π. Ράλλη και φτάνω Μεταμόρφωση μοόνο διήθηση...
Άρθρο 5, παρ 8δ): 8. Στoυς oδηγoύς των oδικών oχημάτων απαγoρεύεται:
δ) Nα κινoύνται πάνω σε κατά μήκoς διαγραμμίσεις (ιππαστί)
Άρθρο 16, παρ 3.: 3. Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, σε oδoστρώματα πoυ
είναι χωρισμένα σε δύo ή περισσότερες λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκoς διαγραμμίσεις, oι oδηγoί oχημάτων υπoχρεoύνται να
oδηγoύν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά τo δυνατόν στo μέσo
αυτής.
Αρθρο 17, παρ 6 6. O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά
τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς
πoυ πρoσπερνά.
Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας
κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχήματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα,
αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων
oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω
Αρθρο 17, παρ 9:9. Aν η πυκνότητα της κυκλoφoρίας είναι τέτoια ώστε τα oχήματα να
καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πλάτoς τoυ oδoστρώματoς πρoς την κατεύθυνση της κυκλoφoρίας και κινoύνται με την ταχύτητα τoυ πρoπoρευόμενoυ αυτών oχήματoς, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνo πρoκειμένoυ τo όχημα να
στρίψει δεξιά ή αριστερά ή να σταθμεύσει.
Ακόμα πιο κυνικά εδώ θα απαντήσω ότι δεν πατάμε κατα γενική ομολογία τις διαγραμμίσεις, αφενός γλιστράνε, αφετέρου είναι "στιγμιαία επαφή" που στην ουσία κάνεις όπως και κατά τη διάρκεια μια οποιασδήποτε προσπέρασης σε ένα οποιοδήποτε οδικό δίκτυο.
Μέσα στα όρια της λωρίδας πας. Μπαίνεις και βγαίνεις, ωσάν προσπέραση.
Για να μη πολυλογώ και κανω τον σπαστικό εδώ, να πω ότι αν κάποιος θέλει να καταλογίσει παρανομία ας είναι ότι κατά την διάρκεια της αλλαγής κατεύθυνσης της μοτοσυκλέτας στο οδόστρωμα αλλάζοντας λωρίδα δεν χρησιμοποιούμε φλας. Μέχρι εκεί μπορώ να δεχτώ παρανομία εφόσον δεν έχω δει ρητώς και κατηγορηματικώς να απαγορεύεται κάτι άλλο.
Και μιας και αναφέρθηκε το ατύχημα στη Β. Σοφίας, αν λέμε το ίδιο ήμουν σχεδόν μπροστα σε αυτό (πέρασα 1-2 λεπτά μετά, έξω από την σταση Ευαγγελισμος προς Σύνταγμα). Οταν υπάρχει διάβαση, είσαι υποχρεωμένος να πας από κει. Αυτό τουλάχιστον νομίζω το έχει συμπεριλάβει ο ΚΟΚ. Ακόμα και αν αυτή η διάβαση είναι ακυρη χωρίς φανάρι μέσα στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας (Βλέπε διάβαση στην Αρχή της Κηφισίας, στο ύψος του President όπου απορώ πως δεν πεθαίνουν 4 άτομα την ημέρα τουλάχιστον).
Επαναλαμβάνω, γράφω με όλη την καλή μου διάθεση για συζήτηση και διάλογο. Δεν θελω να παρεξηγηθεί κάποιος! :beer:
Γεια σου ρε Κωστακη με τις συγκαταβατικες αποψεις σου..!!! :beer::beer::beer:
:beer::beer::beer:
Καλη χρονια αρχοντα.....!!!
Και μιας και αναφέρθηκε το ατύχημα στη Β. Σοφίας, αν λέμε το ίδιο ήμουν σχεδόν μπροστα σε αυτό (πέρασα 1-2 λεπτά μετά, έξω από την σταση Ευαγγελισμος προς Σύνταγμα). Οταν υπάρχει διάβαση, είσαι υποχρεωμένος να πας από κει. Αυτό τουλάχιστον νομίζω το έχει συμπεριλάβει ο ΚΟΚ. Ακόμα και αν αυτή η διάβαση είναι ακυρη χωρίς φανάρι μέσα στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας (Βλέπε διάβαση στην Αρχή της Κηφισίας, στο ύψος του President όπου απορώ πως δεν πεθαίνουν 4 άτομα την ημέρα τουλάχιστον).
Επαναλαμβάνω, γράφω με όλη την καλή μου διάθεση για συζήτηση και διάλογο. Δεν θελω να παρεξηγηθεί κάποιος! :beer:
Και έχοντας γεννηθεί και ζήσει στη Γερμανία την οποία συνεχίζω να επισκέπτομαι θα συμπληρώσω πως αν κάποιος πεζός πάει να περάσει δρόμο από σημείο που δεν υπάρχει διάβαση όχι μόνο δε θα τον σεβαστούν αλλά θα επιδιώξουν να τον πατήσουν και όλας, ο τυχερότερος εξ αυτών θα τη γλιτώσει με απλά μπινελίκια. Αυτά για τας Ευρώπας που κουραστικά κάποιοι καυχιόνται να επικαλούνται. Στην Ελλαδίτσα που τόσο θέλουμε να μιζεριάζουμε, αν δεις μια μάνα να περνάει με καρότσι από οποιοδήποτε σημείο του δρόμου θα σταματήσεις. Στη Γερμανία μαύρη μαρμάγκα που την έφαγε... Θα μου πει κάποιος να πάει από τη διάβαση κι εκεί και εδώ. Θα απαντήσω πως ναι μεν πρέπει να υπάρχουν κανόνες αλλά πρέπει να υπάρχει και μυαλό και φιλότιμο όπως σε πολλά από τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν.
Και συμφωνώ απολύτως με την άποψη του Nik0s_DK που απλά λέει ότι το παράδειγμα άλλων χωρών δεν μας αφορά, γιατί δε ζούμε σε αυτές αλλά στην Ελλάδα, με τα καλά της και με τα κακά της και με βάση αυτά κινούμαστε και συμπεριφερόμαστε. Και το λέω γιατί έχω άπειρα παραδείγματα Ελλήνων που γίνονται Ευρωπαίοι ανεβαίνοντας τα πρώτα σκαλοπάτια αεροσκάφους στο Ελ. Βενιζέλος και άλλους τόσους Ευρωπαίους που γίνονται "Ελληνάρες" κατά την κοινή έκφραση, αποτέλεσμα που δεν προκύπτει από το χύμα της χώρας μας αλλά από την καταπίεση στην οποία υποβάλλονται στις δικές τους χώρες.
Αν με ρωτάτε αν βλέπω κακώς κείμενα στη χώρα μας δε μπορώ παρά να συμφωνήσω. Όπως βλέπω και σε άλλες Ευρωπαϊκές όμως. Οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να φιλτράρουμε τις συζητήσεις και τις πληροφορίες που αποκομίζουμε από αυτές και να προσπαθούμε για το καλύτερο.
Μια καμπάνια που θα εξηγούσε γιατί οι μοτοσυκλετιστές κάνουν πέρασμα ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, ή γιατί οι μοτοσυκλετιστές είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες θα βοηθούσε να καταλάβουν και οι αυτοκινητιστές. Πολλά από αυτά δε μπορούν ούτε να τα φανταστούν αν κάποιος δεν τους τα υποδείξει ως πληροφορίες.
Eπισης...
https://www.gocar.gr/useful/law/41587,Motosykletes_sta_diodia.html
Ο εκνευρισμος δεν προκυπτει γιατι ο μοτοσυκλετιστης κανει οτι κανει αλλα γιατι ο αυτοκινητιστης δεν μπορει να κανει το ιδιο. Η λογικη χρησης του διτροχου στηριζεται κυριως στο οτι παει,οπου χωραει να παει ,χωρις βεβαια να παραβαινει τον κοκ .Σιγα μην κατσω μεσα στην βροχη η στο λιοπυρι και ο κουτακιας να με χαζευει με το βλεμμα της αγελαδας.
Όταν υπάρχει ουρά ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάθεσαι στο τέλος της και περιμένεις σαν σωστός άνθρωπος, είτε είσαι πεζός, είτε μοτοσυκλετιστής, είτε με αεροπλανοφόρο. Μόνες εξαιρέσεις οι έγκυες και οι ασθενείς/τραυματίες κατόπιν συνεννοήσεως, και όποιον τον έχει πιάσει κόψιμο, χαριστικά άνευ.
[edit] Για να προλάβω σχετικά σχόλια, το χώσιμο μπροστά στο φανάρι είναι κατ'εξαίρεση κοινωνικά ανεκτό (όχι αποδεκτό) γιατί θεωρούμε ότι σε γενικές γραμμές δεν κοστίζει χρόνο στους υπόλοιπους, εφ'όσον ο δικυκλιστής δεν τρομπάρει όταν ανάβει πράσινο.
Όταν υπάρχει ουρά ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάθεσαι στο τέλος της και περιμένεις σαν σωστός άνθρωπος, είτε είσαι πεζός, είτε μοτοσυκλετιστής, είτε με αεροπλανοφόρο. Μόνες εξαιρέσεις οι έγκυες και οι ασθενείς/τραυματίες κατόπιν συνεννοήσεως, και όποιον τον έχει πιάσει κόψιμο, χαριστικά άνευ.
Τα διοδια ειναι η μονη περιπτωση που μπορω να σκεφτω οτι οντως καθυστερεις τον κουτακια με το να περασεις μπροστα. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις -εφοσον δεν εχουμε τον ιδιο προορισμο- δεν κλεβεις χρονο απο τον αλλον. Ισα-ισα γλυτωνεις χρονο απο αυτον που θα ηταν πισω σου αν εμενες στη σειρα.
Τα διοδια ειναι η μονη περιπτωση που μπορω να σκεφτω οτι οντως καθυστερεις τον κουτακια με το να περασεις μπροστα. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις -εφοσον δεν εχουμε τον ιδιο προορισμο- δεν κλεβεις χρονο απο τον αλλον. Ισα-ισα γλυτωνεις χρονο απο αυτον που θα ηταν πισω σου αν εμενες στη σειρα.
Αν και προσέθεσα το edit στο σχόλιο για αυτό το λόγο, μάλλον μου διέφυγαν κάποιες περιπτώσεις. Καταλαβαίνω αυτό που γράφεις, εν μέρει γι' αυτό σχολίασα πιο πίσω ότι δε διαφωνώ υποχρεωτικά ούτε με τη διήθηση - αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να τους εξυπηρετήσει όλους αν γίνει "σωστά".
Όταν αναφέρομαι σε ουρά έχω κυρίως στο μυαλό μου τα διόδια ή π.χ. το τσεκ-ιν στο αεροδρόμιο, όπου περιμένεις να έρθει η σειρά σου για να κάνεις τη δουλειά σου - μέχρι να καταφτάσει ο κλασικός σταρχιδιστής και να σε γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
+1 Προσωπικα στα διοδια εκτος εξαιρετικων καιρικων συνθηκων (λιοπυρι το κατακαλοκαιρο-βροχη) κοιταζω να περιμενω την ουρα οπως και οι κουτακιδες. Μαλιστα το ειχαμε συζητησει ως θεμα στη δουλεια και το καταλαβαιναν οι αυτοκινητιστες οταν τους εξηγησα οτι "παιδες ο μοτοσυκλετιστης ειναι εκτεθειμενος στον καυσωνα, εσυ εισαι στο aricodition σου, δωσε του μια προτεραιοτητα". Ωστοσο με ενοχλει που βλεπω οτι οι περισσοτεροι μηχανοβιοι περνανε μπροστα ασχετως καιρου. Ειναι σαν κλεβεις τη σειρα απο το σουπερμακετ. Σεβάσου, μην το κανεις επειδη μπορείς.
Αν δινανε μιση λωριδα στους κεντρικους δρομους για αποκλειστικη κυκλοφορια μοτο δεν θα μιλαγαμε για διηθηση
Η αν υπηρχαν ανοιχτοι λεωφοριοδρομοι
AristidisZ
30/01/2023, 08:46
Αν δινανε μιση λωριδα στους κεντρικους δρομους για αποκλειστικη κυκλοφορια μοτο δεν θα μιλαγαμε για διηθηση
Η αν υπηρχαν ανοιχτοι λεωφοριοδρομοι
Το αυτό...
Στις λεωφορειολωρίδες επιτρέπεται η κίνηση των δικύκλων.
AristidisZ
30/01/2023, 09:08
Στις λεωφορειολωρίδες επιτρέπεται η κίνηση των δικύκλων.
Προφανώς, αλλά δε χωράμε :bawl:
Στα διόδια και τα σύνορα όμως ουσιαστικά δεν υπάρχει ουρά για τον μοτοσυκλετιστή καθώς έχει ξεκινήσει να κάνει διήθηση χιλιόμετρα πριν και κάποια στιγμή σε κάποιο άνοιγμα χώνεται όπως χώνεται παντού. Πχ ακόμη και με αυτοκίνητο να είσαι στα διόδια και η διπλανή σου λωρίδα ανοίξει και ο πίσω κοιμάται λίγο πάλι χώνεσαι για να κερδίσεις χρόνο. Εκεί δεν παίζει ρόλο η σειρά? Ο δρόμος έτσι είναι, ήταν και θα είναι. Η φύση της μοτοσυκλέτας είναι έτσι και δεν πρόκειται να αλλάξει άσχετα αν όπως σωστά είπε ο Corpse ακόμη και σήμερα δεν προβλέπεται απο τον ΚΟΚ διήθηση. Δεν έχω καταλάβει γιατί έγινε τόσος μεγάλος ντόρος για κάτι που ήδη δεν προβλέπεται. Ίσως για να μην αποζημιώνεσαι καθόλου αν σε ρίξουν κατά τη διήθηση ακόμα και αν κάνουν ελιγμό χωρίς να δουν καθρέφτη υποθέτω.
Στο δια ταύτα θα πρότεινα σε κάποιους φίλους να μην σκάνε τσάμπα γιατί πολύ απλά το σύστημα σε θέλει παράνομο. Αν είσαι νόμιμος δε μπορεί να λειτουργήσει. Πχ γιατί επιτρέπεται να φτιάχνονται αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που πιάνουν παραπάνω απο 120-130km εφόσον αυτά είναι τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας σχεδόν παντού (οκ στη Γερμανία και την οτομπαν ας έβγαζαν ειδικές εκδόσεις)? Σκεφτείτε μόνο αν πολύ απλά το σύστημα αποφάσιζε να κυνηγήσει πραγματικά όλες τις μορφές παρανομίας. Θα υπήρχαν τόσοι αστυνομικοί, εφοριακοί, δημοτικοί κλπ κλπ? Που θα δούλευαν όλοι αυτοί? Πως θα κινείτο το χρήμα? Κάπου είχα διαβάσει ένα ωραίο ρητό που έλεγε κάτι σαν ''αν σταματούσε η παρανομία θα έπρεπε να την εφεύρουμε ξανά ή να τη δημιουργήσουμε''.
Σήμερα είναι η διήθηση, αύριο το πρόστιμο με μπουφάν στο αυτοκίνητο, μεθαύριο το κυνήγι για τα αιρκοντίσιον στα μπαλκόνια, παραμεθαύριο κάτι αντίστοιχα γελοίο μη εφαρμόσιμο. Όλα αυτά απο ανθρώπους που παίρνουν 9 χιλιάρικα το μήνα, κυκλοφορούν με συνοδεία και τους ανοίγουν το δρόμο όπου πάνε. Δεν ξέρουν τι σημαίνει να είσαι καθηγητής όπως ο Νίκος που πρέπει να μετακινηθεί απο τη μια άκρη της Αθήνας στην άλλη. Και δεν τους ενδιαφέρει κιόλας, απλά θέλουν τον Νίκο να είναι παράνομος τυπικά, να τον κυνηγάνε που και που και να του ρίχνουν πρόστιμα και μετά να χαλαρώνουν ώστε ο Νίκος να νιώθει και ευγνώμων. Καρότο και μαστίγιο. Πάνω από όλα όμως να κινείται το χρήμα, αυτό είναι το σημαντικό για το σύστημα και δεν το λέω με την κακή έννοια, δε μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς το συγκεκριμένο.
Johny the Fox
30/01/2023, 11:06
Όταν υπάρχει ουρά ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάθεσαι στο τέλος της και περιμένεις σαν σωστός άνθρωπος, είτε είσαι πεζός, είτε μοτοσυκλετιστής, είτε με αεροπλανοφόρο. Μόνες εξαιρέσεις οι έγκυες και οι ασθενείς/τραυματίες κατόπιν συνεννοήσεως, και όποιον τον έχει πιάσει κόψιμο, χαριστικά άνευ.Αν κυριολεκτεις θα πρεπει να εισαι ο μονος που εχω ακουσει να μην κανει διηθηση και να κυκλοφορει σε στοιχο. Εκτος και εαν οριζεις σαν ''ουρά '' οτι νομιζεις εσυ.:confused:
Αν κυριολεκτεις θα πρεπει να εισαι ο μονος που εχω ακουσει να μην κανει διηθηση και να κυκλοφορει σε στοιχο. Εκτος και εαν οριζεις σαν ''ουρά '' οτι νομιζεις εσυ.:confused:
Κι όμως, δεν κάνω ποτέ διήθηση. Χρήσιμη λεπτομέρεια: εδώ και κάμποσα χρόνια έχω μείνει μόνο με αυτοκίνητο και χωρίς μηχανή.
Πέραν της πλάκας, έκανα μια διευκρίνιση εκ των υστέρων γιατί όταν σκεφτόμουν ουρές είχα κάτι πιο στατικό στο μυαλό μου και όχι την κίνηση στο δρόμο, όπου αντιλαμβάνομαι ότι η διήθηση μπορεί να είναι ωφέλιμη για όλους. Όταν είχα μηχανή το να κάθομαι μπροστά στο φανάρι το έκανα κι εγώ συχνά, αλλά όχι υποχρεωτικά και πάντα φροντίζοντας να μην ενοχλώ - το ίδιο και με τις διηθήσεις σε χαμηλές ταχύτητες ή κολλημένη κίνηση. Να πηδήξω θέση σε ουρά όπως των διοδίων δεν υπάρχει περίπτωση ούτε με τυφώνα ούτε με λιοπύρι γιατί είναι από τις συμπεριφορές που με νευριάζουν, αφού κλέβεις ευθέως από τον χρόνο των άλλων.