PDA

View Full Version : Σε τι επίπεδο πρέπει να είναι η στάθμη λαδιου; (crypton x)

Emacd
15/10/2018, 20:57
Καλησπερα εκανα ελεγχο σημερα την σταθμη των λαδιων και η στάθμη είναι πάνω απ το το σημείο b που οριζει η εικόνα.
400217
Απ' ότι διάβασα σήμερα στο manual λέει ότι η στάθμη λαδιών θα πρέπει να είναι ανάμεσα στα a & b του δείκτη.
Ο μηχανικός μου όμως, απ' ότι θυμάμαι μου είχε πει ότι η στάθμη των λαδιων θα πρέπει να είναι ΠΑΝΩ από την δεύτερη γραμμή(δηλαδή πάνω από το b)
Παίζει να μου έχει πει βλακεία ο μηχανικός;
Μιλάμε για crypton x πάντα το οποίο μου είχε πει πως καίει λίγο λαδάκι(περίπου 100γρ/1000χλμ)

Jimmu
15/10/2018, 22:18
Πολύ σωστά λέει το manual.Μήπως το μηχανάκι σου καίει λάδι κι ο μηχανικός πήγε να το "προλάβει"?Πάντως δεν πρέπει το μοτέρ να δουλεύει με μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού από την μέγιστη ενδεικνυόμενη (η οποία ορίζεται από το σημείο b στο σχέδιό σου.)Πρέπει πάντα η στάθμη του λαδιού σου να είναι ανάμεσα από a - b(όπου a =minimum & b=maximum).Εκεί το μοτέρ δουλεύει φυσιολογικά.Πάντα να συμπληρώνεις λάδι, εάν χρειάζεται, ώστε να βρίσκεται η στάθμη σε αυτό το επίπεδο και ΠΑΝΤΑ αφού πρώτα το μηχανάκι το έχει κάψει.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
16/10/2018, 05:13
Δε σου πατιναρει με το παραπανω λαδι?

karellen
16/10/2018, 08:30
Μήπως τον βίδωσες τον δείκτη για να μετρήσεις και μπήκε πιο μέσα γι αυτό δείχνει παραπάνω?
Κανονικά θέλει απλώς ακούμπημα (τι γράφω ο σάτιρος πρωί πρωί).

Panos76
16/10/2018, 10:04
Μήπως τον βίδωσες τον δείκτη για να μετρήσεις και μπήκε πιο μέσα γι αυτό δείχνει παραπάνω?
Κανονικά θέλει απλώς ακούμπημα (τι γράφω ο σάτιρος πρωί πρωί).

Δεν είναι στάνταρ για όλα τα παπιά αυτό!

Δηλ. άλλα θέλουν βίδωμα και άλλα να τον ακουμπάς :D

Αυτό αναφέρεται σίγουρα στο μάνιουαλ. Του κρύπτονα τι γράφει;;

vaska
16/10/2018, 11:10
Στον κρύπτονα το μάνιουαλ λέει να ξεβιδώσεις τον δείκτη, να τον καθαρίσεις, να τον βάλεις πάλι στην θέση του χωρίς να τον βιδώσεις και μετά να δεις την στάθμη η οποία πρέπει να είναι ανάμεσα στα σημεία a-b. Επίσης το μάνιουαλ λέει ότι σε μία αλλαγή λαδιών μαζί με φίλτρο πρέπει να βάλεις 1,15L. Όμως στον δικό μου που σε όλες τις αλλαγές αλλάζω και φίλτρο με 1L η στάθμη έχει φτάσει εκεί που πρέπει (μη βιαστεί κανείς να πει ότι δεν έχει προλάβει να πάρει λάδια το φίλτρο, η διαδικασία αλλαγής γίνεται όπως ακριβώς πρέπει, βάζω 900ml δουλεύω το μηχανάκι 3-4 λεπτά, αφήνω να κάτσουν τα λάδια και μετράω, οπότε και συμπληρώνω. Πάντα με 1 L είμαι κομπλέ.)

SONone
17/10/2018, 00:33
Στον κρύπτονα το μάνιουαλ λέει να ξεβιδώσεις τον δείκτη, να τον καθαρίσεις, να τον βάλεις πάλι στην θέση του χωρίς να τον βιδώσεις και μετά να δεις την στάθμη η οποία πρέπει να είναι ανάμεσα στα σημεία a-b. Επίσης το μάνιουαλ λέει ότι σε μία αλλαγή λαδιών μαζί με φίλτρο πρέπει να βάλεις 1,15L. Όμως στον δικό μου που σε όλες τις αλλαγές αλλάζω και φίλτρο με 1L η στάθμη έχει φτάσει εκεί που πρέπει (μη βιαστεί κανείς να πει ότι δεν έχει προλάβει να πάρει λάδια το φίλτρο, η διαδικασία αλλαγής γίνεται όπως ακριβώς πρέπει, βάζω 900ml δουλεύω το μηχανάκι 3-4 λεπτά, αφήνω να κάτσουν τα λάδια και μετράω, οπότε και συμπληρώνω. Πάντα με 1 L είμαι κομπλέ.)

να το αρμεγεις ποιο καλα μπορει να παθεις προστατη αν αφηνεις παντα λιγα υγρα.
οπςςς αυλου παει αυτο!!!

αλλα ναι μηπως δεν το στραγγίζεις καλα?

vaska
17/10/2018, 07:14
να το αρμεγεις ποιο καλα μπορει να παθεις προστατη αν αφηνεις παντα λιγα υγρα.
οπςςς αυλου παει αυτο!!!

αλλα ναι μηπως δεν το στραγγίζεις καλα?

Μια χαρά το στραγγίζω, στο διπλό με ανοιχτή την τάπα πλήρωσης και το μηχανάκι να ακουμπάει στον μπροστινό τροχό, ανάβω τσιγάρο και στη μέση του τσιγάρου βάζω βάρος στην ουρά έτσι ώστε να ακουμπήσει ο πίσω τροχός στο έδαφος. Όταν τελειώσω το τσιγάρο μου βιδώνω την τάπα αποστραγγισης.
Τωρα αν θέλει κουπεπε δεν του κάνω αλλά κάνω ότι έκανα σε όλα τα μηχανάκια μου τόσα χρόνια.

cityfly
17/10/2018, 12:31
Μια χαρά το στραγγίζω, στο διπλό με ανοιχτή την τάπα πλήρωσης και το μηχανάκι να ακουμπάει στον μπροστινό τροχό, ανάβω τσιγάρο και στη μέση του τσιγάρου βάζω βάρος στην ουρά έτσι ώστε να ακουμπήσει ο πίσω τροχός στο έδαφος. Όταν τελειώσω το τσιγάρο μου βιδώνω την τάπα αποστραγγισης.
Τωρα αν θέλει κουπεπε δεν του κάνω αλλά κάνω ότι έκανα σε όλα τα μηχανάκια μου τόσα χρόνια.

Δοκίμασε με 100άρια τσιγάρα ή μικρότερες ρουφηξιές :p