View Full Version : Διαχείριση αποσκευών και αντικειμένων σε μεγάλο ταξίδι
sanctusan
26/10/2018, 01:00
Ετοιμάζω ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι, μόνος.
25 μέρες, Ελλάδα-Ισπανία και πίσω.
Τα μπαγκάζια μου είναι:
2*20L Σαμάρια
20L Tankbag
1 σακβαγιάζ(35L+) στη θέση του συνεπηβάτη
1 Σακίδιο πλάτης μικρό(Max.10L)
Πως πρέπει να διαχειριστώ τις αποσκευές?
Που πρέπει να βάλω που και γιατί?
π.χ.
Που να βάλω τα εργαλεία?
Που το φαρμακείο?
Που τα έγγραφα?
κ.ο.κ.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/10/2018, 04:25
Βαλε χαρτια και ψιλα για τα διοδια καπου που να ειναι ευκολα προσβασιμα και αμεσα.
Οπου και να βαλεις,οτι και να βαλεις βαλτο μεσα σε μαυροσακουλες σκουπιδιων και μετα στις βαλιτσες.Τπτ δεν ειναι αδιαβροχο εκτος απ'αυτο.
Καλημέρα
Οπως λέει και ο Παπασούζας, χαρτιά και ψιλά σε εύκολα προσβάσιμο σημείο. Προσωπικά τα έχω όλα αυτά σε ένα μικρό 7λιτρο tank bag για να μην ψαχνω σε τσεπες. εκει βαζω τα γυαλιά μου, ενα power bank, ενα στυλο και ενα μπλοκακι για σημειωσεις, οδηγιες κλπ. και ότι άλλο θελω να είναι αμεσα διαθεσημο ανάλογα με τις συνθηκες.
Στην πλάτη βαζω πράγματα που θελω οποσδήποτε να έχω μαζί μου όταν χρειάζεται να αφήσω 2-3 λεπτα τη μηχανή πχ σε ενα βενζιναδικο όταν πάω να πληρωσω, η να πάω στην τουαλέτα, και δεν θελω να ρισκάρω να μου τα κλέψουν. Δηλαδή, την φωτογραφική και την καμερουλα, φορτιστές, φαρμακείο και ειδη πρωτων βοηθειών, χαρτες, δευτερα κλειδιά, κανενα νερό η κανενα φαγωσιμο για καμια ξαφνικη λιγουρα, ενα χαρτί υγειας και μωρομάντηλα (ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βρει το κακο...).
Στην μπαγκαζιερα βαζω ενα σακιδιο με τα αδιαβροχα, την επένδυση του μπουφάν λαδι, σπρευ αλυσιδας, πανακια, μονωτικές ταινιες κανενα πολυεργαλείο για ψιλολογια, το κιτ βουλκανισμού, φωσφοριζε γιλέκο και δυο ειδων διαφορετικά δεματικά, δυο ζευγαρια γαντια (3 με αυτα που φοραω)
Στην θεση του συνεπιβάτη, βαζω ενα σακο 100% αδιαβροχο 80λτ περίπου της eduristan, και πάνω εκεί, κουμπώνω με κλίπ και ενα άλλο μικρότερο σακιδιάκι της ίδιας εταιρίας με όλα τα εργαλεία και ενα πυροσβεστήρα του λίτρου.
Γενικά, προσπαθώ να μην κουβαλώ μαζί μου πολλά πράγματα, για να μην έχω πολύ βαλε βγαλε, ή φορτώνω με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαινουν ολα γρήγορα.
Στην περίπτωσή σου, στα σαμάρια, προφανώς τα ρούχα σου, και οποσδήποτε σε σακούλα σκουπιδιων για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Φρόντισε επίσης να κάθονται καλά τα σαμάρια στις βάσεις για να μην χοροπηδούν και να μην κουνιουνται όταν ταξιδεύεις. ενα αναγκη κανε ενα δεσημο σε καποιο κρίκο που μπορεί να έχουν.
Τα εργαλεία σου θα τα έβαζα μαζί με το σάκο που θα βάλεις στη θέση του συνεπιβάτη, γιατί έχουν κάποιο βάρος, και θα είναι καλύτερα να καθίσουν εκεί. Εκτώς και αν αγοράσεις θήκη-σωλήνα που τοποθετείται στα καγκελα των πίσω αποσκευών.
Δεν θέλω να πλατιάσω άλλο για να μην γίνομαι κουραστικος. Αν θέλεις καποια διευκρίνηση πιο συγκεκριμένη, εδώ είμαστε.
Α, και μην ξεχάσεις να ανεβάσεις το ταξιδιωτικό σου ;)
sapila racing
26/10/2018, 09:28
Εγώ αυτα τα θεωρώ υπερβολικά μπαγκάζια για ένα άτομο.
Σακίδιο πλάτης να μην έχεις, σε μεγάλο ταξίδι δεν θέλεις να κουβαλάς τίποτα στην πλάτη.
sanctusan
26/10/2018, 09:44
Εγώ αυτα τα θεωρώ υπερβολικά μπαγκάζια για ένα άτομο.
Σακίδιο πλάτης να μην έχεις, σε μεγάλο ταξίδι δεν θέλεις να κουβαλάς τίποτα στην πλάτη.
Το μικρό σακίδιο των 10L δεν με ενοχλεί γενικά. Αυτό που προσπαθώ να αποφύγω είναι το tankbag γιατί έχω γυμνό και δε με αφήνει να βάλω το κεφάλι κάτω, μετά τα 100Km/h με τρώει ο αέρας.
Όσο για τα περισσότερα μπαγκάζια,προφανώς αν δε τα γεμήσω δεν θα τα πάρω.Απλά ανέφερα το Maximum.
sanctusan
26/10/2018, 09:47
Βαλε χαρτια και ψιλα για τα διοδια καπου που να ειναι ευκολα προσβασιμα και αμεσα.
Οπου και να βαλεις,οτι και να βαλεις βαλτο μεσα σε μαυροσακουλες σκουπιδιων και μετα στις βαλιτσες.Τπτ δεν ειναι αδιαβροχο εκτος απ'αυτο.
Σ'ωραίος....
Thanx
devil's animal
26/10/2018, 09:57
για κανεναν λογο σακιδιο στην πλατη σε ταξιδι...παθων, μαθων...
μετα απο Χ χλμ (αναλογως ποσο γυμνασμενος εισαι) θα σε πιασει ανυποφορος πονος σε δεξι ωμο/ωμοπλατη...
ολα τα μπαγκαζια φορτωμενα ισομερως στο μηχανακι και τα πιο βαρια προτιμησε να τα βαλεις στην θεση του συνεπιβατη και οσο πιο κοντα στην δικη σου θεση (για να μην φαει πολυ ζορι το υποπλαισιο)...δλδ οχι πολυ βαρια πραγματα στην μπαγκαζιερα που ειναι στην ακρη της ουρας...
Το μικρό σακίδιο των 10L δεν με ενοχλεί γενικά. Αυτό που προσπαθώ να αποφύγω είναι το tankbag γιατί έχω γυμνό και δε με αφήνει να βάλω το κεφάλι κάτω, μετά τα 100Km/h με τρώει ο αέρας.
Όσο για τα περισσότερα μπαγκάζια,προφανώς αν δε τα γεμήσω δεν θα τα πάρω.Απλά ανέφερα το Maximum.
Επένδυσε σε μια μικρή ζελάτινα, εφόσον έχεις γυμνό.
Ας μην ειναι κάτι ακριβό/όμορφο/καινούριο/ειδικό για το μοτοσακό, αλλά θα σωθείς
Τι καβαλάς?
telegonos
26/10/2018, 10:58
Ας μην ειναι κάτι ακριβό/όμορφο/καινούριο/ειδικό για το μοτοσακό, αλλά θα σωθείς
Εγκρίνω κι επαυξάνω.
Μια ζελατίνα ακόμα και μικρή, σε γυμνό, κάνει μεγάλη διαφορά. Δεν το κάνει goldwing, αλλά παύει να είναι θώρακας και κεφάλι χαρταετός.
sanctusan
26/10/2018, 11:02
Τι καβαλάς?
Hornet 600 2008
Έχω ήδη ζελατίνα και με βοηθάει πολύ όταν σκύβω πάνω στο ντεπόζιτο.
Όταν είμαι όρθιος τρώω και τον αέρα της ζελατίνας και είναι χειρότερα.
sanctusan
26/10/2018, 11:07
Εδώ μία φορά που το είχα υπερφορτώσει όταν μετακόμιζα.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154752
Tycho Moon
26/10/2018, 12:51
Λίγο πολύ ότι λένε και τα παιδιά από πάνω.
Δηλαδή χαρτιά και είδη πρώτης ανάγκης σε εύκολα / προσιτά σημεία και τα βαριά όσο χαμηλότερα και πιό κοντά στο κέντρο βάρους της μοτό.
Επίσης καλό είναι να μειώσεις το όγκο / βάρος των αποσκευών σου, εφαρμόζοντας σαν αρχή: ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο, είναι απολύτως περιττό.
Τότε θα δείς ότι ως δια μαγείας θα μειώσεις τις αποσκευές σου τουλάχιστον κατά 30%.
Αν σε πάρει ο χρόνος, πέρνα και από La Rioja>Logrono.
Καλό σου ταξίδι!
MG-KTiNoS
26/10/2018, 18:39
΄Ακου
1 Τα χαρτιά πάνω σου (μέσα τσέπη μπουφάν)
2 Λεφτά της μέρας σε μια άλλη εσωτερική τσέπη στο μπουφάν,
λεφτά του ταξιδιού σε ΑΛΛΗ τσέπη άλλου ρούχου (παντελόνι ξέρω γω ) μυστική
3 Σακίδιο μη βάλεις πάνω σου, όπως σου παν, γιατί θα υποφέρεις
4 Αδιάβροχα σ ένα μέρος ΜΟΝΑ τους. Βάλε βγάλε βρεμένα είναι θέμα.
5 Ρούχα ΟΛΑ μέσα σε πλαστικές σακούλες και μια έξτρα για τα άπλυτα
6 Μέτρα σώβρακα φανέλες κάλτσες που είναι βασικά.
7 Κανόνισε ένα μικρό τσαντάκι με τα βασικά. (οδοντόπαστες κλπ ξυριστικά, σαγιονάρες, και ότι άλλο θα χρειαστείς εκεί που θα διανυκτερεύσεις) ώστε να μην ξεφορτώνεις κάθε βράδυ το μηχανάκι.
8 Πάρε μαζί όσο πιο λίγα μπορείς
9 Κουρέλια σώβρακα και κάλτσες που τα φοράς τελευταία φορά βολεύουν πολύ! χαχαχαχα
υγ
Το τανκ μπαγκ κόβει αέρα βροχή και κρύο αν είναι μεγάλο κι έξω απ την Ελλάδα τις τελικές μπορείς
να τις ξεχάσεις γιατί γράφουν
Καλό ταξίδι φίλε
καλησπέρα
Τώρα που διάβασα τον φίλο MG, να σημειώσω αυτό με τα λεφτα. Εχει απόλυτο δίκιο. Απλά σταθηκαμε στο θεμα αποσκευων. Επειδή την εχω πατήσει, ακολουθω την ιδια τακτική παραπάνω. Επιπλέον έχω μαζί δυο καρτες. Την κανονική μισθοδοσίας, που αφηνω κλειδωμένη στο δωμάτιο, και μια prepaid visa με ενα ποσό κίνησης και με χαμηλό οριο ανάληψης ανά ημέρα, ετσι για να βγαίνει η μερα καθε φορά. Αν χρειαστεί να βάλω χρήματα, τη φορτίζω από το κινητό όταν παω στο δωμάτιο.
sanctusan
26/10/2018, 20:02
Καλημέρα
Οπως λέει και ο Παπασούζας, χαρτιά και ψιλά σε εύκολα προσβάσιμο σημείο. Προσωπικά τα έχω όλα αυτά σε ένα μικρό 7λιτρο tank bag για να μην ψαχνω σε τσεπες........
Αυτά όλα πάνε τσέπες για να βρίσκονται πάνω μου.
...εκει βαζω τα γυαλιά μου, ενα power bank, ενα στυλο και ενα μπλοκακι για σημειωσεις, οδηγιες κλπ. και ότι άλλο θελω να είναι αμεσα διαθεσημο ανάλογα με τις συνθηκες.
Στην πλάτη βαζω πράγματα που θελω οποσδήποτε να έχω μαζί μου όταν χρειάζεται να αφήσω 2-3 λεπτα τη μηχανή πχ σε ενα βενζιναδικο όταν πάω να πληρωσω, η να πάω στην τουαλέτα, και δεν θελω να ρισκάρω να μου τα κλέψουν. Δηλαδή, την φωτογραφική και την καμερουλα, φορτιστές, φαρμακείο και ειδη πρωτων βοηθειών, χαρτες, δευτερα κλειδιά, κανενα νερό η κανενα φαγωσιμο για καμια ξαφνικη λιγουρα, ενα χαρτί υγειας και μωρομάντηλα (ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βρει το κακο...)....
Εκτός από φαρμακείο, είδη πρώτων βοηθειών, χαρτί υγείας και μωρομάντηλα τα άλλα πάνε στο σακίδιο πλάτης.
.....Στην μπαγκαζιερα βαζω ενα σακιδιο με τα αδιαβροχα, την επένδυση του μπουφάν λαδι, σπρευ αλυσιδας, πανακια, μονωτικές ταινιες κανενα πολυεργαλείο για ψιλολογια, το κιτ βουλκανισμού, φωσφοριζε γιλέκο και δυο ειδων διαφορετικά δεματικά, δυο ζευγαρια γαντια (3 με αυτα που φοραω)
Στην θεση του συνεπιβάτη, βαζω ενα σακο 100% αδιαβροχο 80λτ περίπου της eduristan, και πάνω εκεί, κουμπώνω με κλίπ και ενα άλλο μικρότερο σακιδιάκι της ίδιας εταιρίας με όλα τα εργαλεία και ενα πυροσβεστήρα του λίτρου......
Όλα αυτά θα προσπαθήσω να τα βολέψω στο σακβουαγιάζ.
Καλή η ιδέα σου για πυροσβεστήρα και γιλέκο.Μόλις αγοράστηκαν.
Κιτ βουλκανισμού λέω να μην πάρω. Θα έχω Adac και η χώρες που θα περάσω επιτρέπουν την επισκευή ελαστικών.
....Γενικά, προσπαθώ να μην κουβαλώ μαζί μου πολλά πράγματα, για να μην έχω πολύ βαλε βγαλε, ή φορτώνω με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαινουν ολα γρήγορα....
Προφανώς όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο.
Θα πάρω λίγα ρούχα με το σκεπτικό να τα πλύνω σε πλυντήριο της εκάστοτε περιοχής για να έχω λιγότερο όγκο.
...Στην περίπτωσή σου, στα σαμάρια, προφανώς τα ρούχα σου, και οποσδήποτε σε σακούλα σκουπιδιων για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Φρόντισε επίσης να κάθονται καλά τα σαμάρια στις βάσεις για να μην χοροπηδούν και να μην κουνιουνται όταν ταξιδεύεις. ενα αναγκη κανε ενα δεσημο σε καποιο κρίκο που μπορεί να έχουν....
Αυτό είναι στάνταρ. Είμαι ο τύπος που θα δέσει τόσο καλά έτσι ώστε θα κουνάς μπαγκάζια και θα κουνιέται το όχημα.
...Τα εργαλεία σου θα τα έβαζα μαζί με το σάκο που θα βάλεις στη θέση του συνεπιβάτη, γιατί έχουν κάποιο βάρος, και θα είναι καλύτερα να καθίσουν εκεί. Εκτώς και αν αγοράσεις θήκη-σωλήνα που τοποθετείται στα καγκελα των πίσω αποσκευών....
Στο σακβουαγιάζ μαζί με τα άλλα όπως είπες.
....Δεν θέλω να πλατιάσω άλλο για να μην γίνομαι κουραστικος. Αν θέλεις καποια διευκρίνηση πιο συγκεκριμένη, εδώ είμαστε....
Σε ένα τέτοιο θέμα όσο και να πλατιάσεις δε γίνεσαι κουραστικός. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω έξω με μοτοσυκλέτα και θα διάβαζα και εγκυκλοπαίδεια.
...Α, και μην ξεχάσεις να ανεβάσεις το ταξιδιωτικό σου ;)....
Αυτά εννοούνται......
Όλα αυτά με τη δυνατότητα να μην πάρω το τανκμπαγκ. και αν χωράνε όλα στο σακβουαγιάζ δε θα πάρω ούτε τα σαμάρια.Ή ίσως δεν πάρω τα σαμάρια και πάρω το τανκμπαγκ. Ίδωμεν.....
taisteal
26/10/2018, 20:04
Μόνος ρε θηρίο;
Ωραίος :)
sanctusan
26/10/2018, 20:05
Λίγο πολύ ότι λένε και τα παιδιά από πάνω.
Δηλαδή χαρτιά και είδη πρώτης ανάγκης σε εύκολα / προσιτά σημεία και τα βαριά όσο χαμηλότερα και πιό κοντά στο κέντρο βάρους της μοτό.
Επίσης καλό είναι να μειώσεις το όγκο / βάρος των αποσκευών σου, εφαρμόζοντας σαν αρχή: ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο, είναι απολύτως περιττό.
Τότε θα δείς ότι ως δια μαγείας θα μειώσεις τις αποσκευές σου τουλάχιστον κατά 30%.
Αν σε πάρει ο χρόνος, πέρνα και από La Rioja>Logrono.
Καλό σου ταξίδι!
Καλή τακτική.....θα την ακολουθήσω.
Είσαι πολύ βόρια. Δεν προλαβαίνω.
sanctusan
26/10/2018, 20:10
Μόνος ρε θηρίο;
Ωραίος :)
Θα πετύχω τον βεστρομερ71 στη Βαλένθια ,τον μακντεθ στη Μαδρίτη(μάλλον) και το κορίτσ' στη Ρώμη.
Για να μην το παίζω και πολύ μούρη να ενημερώσω ότι απο Τσιβιταβέκια-Βαρκελώνη θα πάω με καράβι.
taisteal
26/10/2018, 20:14
Θα πετύχω τον βεστρομερ71 στη Βαλένθια ,τον μακντεθ στη Μαδρίτη(μάλλον) και το κορίτσ' στη Ρώμη.
Για να μην το παίζω και πολύ μούρη να ενημερώσω ότι απο Τσιβιταβέκια-Βαρκελώνη θα πάω με καράβι.
Όπως και να πας δεν έχει σημασία,καλό ταξίδι και να το ευχαριστηθείς!!
:beer::beer:
sanctusan
26/10/2018, 20:16
Όπως και να πας δεν έχει σημασία,καλό ταξίδι και να το ευχαριστηθείς!!
:beer::beer:
:beer::beer::beer:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/10/2018, 23:08
Που ειναι η τσιβιταβεκια?
taisteal
26/10/2018, 23:10
https://www.google.gr/maps/place/00053+Civitavecchia,+%CE%A1%CF%8E%CE%BC%CE%B7,+%CE%99%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1/@41.9965616,11.4922753,10z/data=!4m5!3m4!1s0x1328a4ae5fe4b6e5:0x51b2aa701dd27fb2!8m2!3d42.0924239!4d11.7954132
Με το καλό το ταξίδι.
Οπωσδήποτε να πάρεις χάπια για την ναυτία,αυτό το ταξίδι το κάνω 4 φορές το μήνα και ακόμα φτύνω αίμα.
Αν σε παίρνει οικονομικά πάρε καμπίνα.
Το καράβι τσιβιταβεγκια-βαρκελωνη το κλείνω πακέτο με ηγουμενιτσα-μπριντεζι,έχει προσφορά ο θείος Γκριμάλντι,ψαξτο.
Δεν πληρώνεις ΦΠΑ και λιμανιατικα γιατί έχει έδρα σε άλλη χώρα.
(Το πακέτο που σου λέω ισχύει για φορτηγά,θέλω να πιστεύω πως θα ισχύει και σε άλλους,longbridge το λένε)
Το 'χω πάθει κι εγώ!! :lol:
Αλλά στην Ισπανία του δώσαμε και κατάλαβε!! :D
Καλές βόλτες!!
:beer:
ΥΓ Θα πρότεινα από Ancona να πας προς Perugia.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/10/2018, 05:27
Με το καλό το ταξίδι.
Οπωσδήποτε να πάρεις χάπια για την ναυτία,αυτό το ταξίδι το κάνω 4 φορές το μήνα και ακόμα φτύνω αίμα.
Το καράβι τσιβιταβεγκια-βαρκελωνη το κλείνω πακέτο με ηγουμενιτσα-μπριντεζι,έχει προσφορά ο θείος Γκριμάλντι,ψαξτο.
(Το πακέτο που σου λέω ισχύει για φορτηγά,θέλω να πιστεύω πως θα ισχύει και σε άλλους,longbridge το λένε)
ποσες ωρες ταξιδι ειναι φιλε μου.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/10/2018, 05:27
https://www.google.gr/maps/place/00053+Civitavecchia,+%CE%A1%CF%8E%CE%BC%CE%B7,+%CE%99%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1/@41.9965616,11.4922753,10z/data=!4m5!3m4!1s0x1328a4ae5fe4b6e5:0x51b2aa701dd27fb2!8m2!3d42.0924239!4d11.7954132
:beer:
Vstrommer71
27/10/2018, 09:49
Καλά να περάσετε!(Όσοι θα μείνετε πίσω :sun: )
Έχω κάνει και παραγγελία λιακάδα σπέσιαλ το πενθήμερο αγώνα+δοκιμές!
sanctusan
27/10/2018, 11:32
18 λέει. Πόσο είναι στ’αλήθεια δεν ξέρω.
Μπαίνω 23:00 και βγαίνω 17:00 της άλλης.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/10/2018, 12:32
18 λέει. Πόσο είναι στ’αλήθεια δεν ξέρω.
Μπαίνω 23:00 και βγαίνω 17:00 της άλλης.
Ευχαρηστω...
Το καράβι φεύγει 22:15 και φτάνει,αν δεν έχει καιρό 19:30 με 20:00,όλα αυτά αν δεν έχει καιρό άσχημο.
sanctusan
27/10/2018, 14:00
Το καράβι φεύγει 22:15 και φτάνει,αν δεν έχει καιρό 19:30 με 20:00,όλα αυτά αν δεν έχει καιρό άσχημο.
Με μπέρδεψες. Εγώ που πήρα τον Γκριμάλντι στην Αθήνα και είδα και στο Ίντερνετ λέει 23:00.
Από που παίρνει εισητήρια; Εσύ θε ξέρεις καλήτερα από μένα.
Εγώ τις αποσκευές μου τις ρυθμίζω πάντα ως εξής:
Μικρός σάκος με ρούχα, δεμένος στο πίσω σελάκι, και το κατσαβίδι με το άλλεν, κάτω από τη σέλα. Χαρτιά, λεφτά, κινητό, κλειδιά, πάντα πρόχειρα στις τσέπες.
Με μπέρδεψες. Εγώ που πήρα τον Γκριμάλντι στην Αθήνα και είδα και στο Ίντερνετ λέει 23:00.
Από που παίρνει εισητήρια; Εσύ θε ξέρεις καλήτερα από μένα.
Εγώ λέω ώρα Ιταλίας.
Ότι θες ρωτά,αν μπορώ να βοηθήσω, οτιδήποτε.
ζηλεύω,καλο δρόμο να έχεις!!
sanctusan
27/10/2018, 15:55
ζηλεύω,καλο δρόμο να έχεις!!
Ευχαριστώ!!!
Όποιος θέλει και μπορεί, να συμμετέχει!
Οι υπόλοιποι θα παρακολουθήτε το ταξιδιωτικό που θα γίνετε αναμετάδοση καθημερινά σε αντίστοιχο θρεντ!!!
sanctusan
27/10/2018, 15:56
Εγώ λέω ώρα Ιταλίας.
Ότι θες ρωτά,αν μπορώ να βοηθήσω, οτιδήποτε.
Από που παίρνει εισιτήρια; Αν δε θες να πεις δημόσια στήλε μου σε πμ.
sanctusan
27/10/2018, 15:59
Εγώ τις αποσκευές μου τις ρυθμίζω πάντα ως εξής:
Μικρός σάκος με ρούχα, δεμένος στο πίσω σελάκι, και το κατσαβίδι με το άλλεν, κάτω από τη σέλα. Χαρτιά, λεφτά, κινητό, κλειδιά, πάντα πρόχειρα στις τσέπες.
Παρά είσαι απλοϊκός εσύ. Εγώ θέλω μερικά πράγματα παραπάνω. Πιστεύω με ένα μπαμπάτσικο σακβουαγιάζ θα είμαι οκ.
Vstrommer71
27/10/2018, 16:15
Ευχαριστώ!!!
Όποιος θέλει και μπορεί, να συμμετέχει!
Οι υπόλοιποι θα παρακολουθήτε το ταξιδιωτικό που θα γίνετε αναμετάδοση καθημερινά σε αντίστοιχο θρεντ!!!
Ναι,μην χάσουνε εμάς τα κελεπούρια:lol:
Κι όπως κάθε ταξιδιωτικό,που σέβεται τον εαυτό του,ο τερματισμός θα είναι σε φαγάδικο για τα περαιτέρω!
(Δίπλα εκεί που θα μείνω,έχω σταμπάρει πιτσαρία σπέσιαλ.Ο τρελλοϊταλός που το δουλεύει έχει τρελλή ποικιλία σε πίτσα με το κομμάτι.Προβλέπεται πόλεμος)
o_gavros
27/10/2018, 18:59
Παρά είσαι απλοϊκός εσύ. Εγώ θέλω μερικά πράγματα παραπάνω. Πιστεύω με ένα μπαμπάτσικο σακβουαγιάζ θα είμαι οκ.
μιλάμε για τον πιο σκληρό καριόλη της γειτονιάς,δεν ακουμπάς :p .
Μαλακα Γιανν' ζηλεύω γαμωτακαντηλιαμου.
Να προσέχεις και να μην ξεχάσεις ζακέτα να πάρεις :beer:
sanctusan
27/10/2018, 20:02
μιλάμε για τον πιο σκληρό καριόλη της γειτονιάς,δεν ακουμπάς :p .....
Άαααστο. Κάτι φλασάκια μου έδωσε και ακόμα δεν έχω καταφέρει να τα βάλω.
Μαλακα Γιανν' ζηλεύω γαμωτακαντηλιαμου.
Άσε φίλε γιατί το καλοκαίρι που ανεβήκατε βόρια εγώ κανάκευα τον Michael Kors.
Να προσέχεις και να μην ξεχάσεις ζακέτα να πάρεις :beer:
Όσο για αυτό, έχω μεριμνήσει.
https://www.anorak.gr/weather/motorcycle/highwaysupsup
Για αρχή, Καλό ταξίδι.
1) ADAC έχεις οπότε οκ , εγώ θα επερνα και Κιτ επισκευής ελαστικών με αμπούλες.
2) ο μάξιμουμ χώρος που έχεις είναι αρκετός.
3) φουλ εξοπλισμός και αδιάβροχα οποιαδήποτε, να ξέρεις ότι στις 25 μέρες θα έχεις βροχη. Δεν το γκαντεμιαζω είναι η αλήθεια.
4) μια πιστωτική visa με όλο το όριο διαθέσιμο είναι εργαλείο, μετά μια χρεωστική master και κάποια μετρητά και οκ. (Θα πάρεις την τράπεζα τηλέφωνο στο τετραψήφιο και θα πεις ποτέ και που θα πας στο εξωτερικό για να μην σου κλειδώσουν τις κάρτες)
5) τηλέφωνο έχεις ίδιες χρεώσεις παντού πλέων αλλά στο τοπικό δίκτυο. Θα μπεις ίντερνετ πριν φύγεις, θα δεις με ποιο δίκτυο συνεργάζεται συνεργάζεται η εταιρεία σου στις χώρες που θα περάσεις, θα τα γράψεις σε ένα χαρτί, και κάθε φορά που αλλάζεις χώρα θα πηγαίνεις , χειροκίνητη αναζήτηση δικτύου, θα επιλέγεις σύμφωνα με το χαρτί σου και θα μιλάς
5) πράσινη κάρτα, άδεια, ταυτότητα και δίπλωμα με λατινικούς χαρακτήρες και γνήσια, αν είσαι στρατό βγάλε διαβατήριο. Δευτέρα κλειδιά για τα πάντα, και κοντρόλ συναγερμού όπως και τον κωδικό και οδηγίες αφόπλισης.
6) το σκεπτικό για πλύσιμο ρούχων είναι σωστό, θα σε σώσει χώρο.
7) μια κλειδαριά ποδηλάτου για να Κλειδώνεις κράνος και μια κουκούλα για προστασία.
8) 17:00 δεν θα βγεις από το καράβι να είσαι σίγουρος. Απο ότι λέει το πρόγραμμα μια ώρα μετά θα πιάσεις λιμάνι, επειδή η μηχανή είναι ευέλικτη θα σε βάλουν τέρμα υπόγειο πίσω. Θα βγείς τελευταίος. Οπότε το καλό σενάριο είναι 18:30
Υπολόγισε ότι θα έχεις 1:30 ώρα μέρα ακόμα , άρα 150 χμ. από το λιμάνι στην εθνική. Κανόνισε την διανυκτέρευση σου. Εκτός αν ταξιδεύεις νύχτα.
8) για το καράβι, φορτιστή κινητού, μωρομαντηλα, Οτοασπιδες, φουσκωτό μαξιλάρι, κάτι για να στρώσεις κατω (Σεντόνι) κάτι να σκεπαστείς ( ζακετα, το ίδιο σεντόνι) υπνοσακος μικρού όγκου είναι τέλειος για πάνω κάτω. Κάνει κρύο.
Στο καράβι να κλείσεις το κινητό σου γιατί πιάνει δορυφορικό σήμα και κοστίζει 7€ η αναπνοή...
Οπουδήποτε αλλού δεν έχεις να κάνεις τίποτα με το τηλ σου αρκεί να έχεις ενεργή την περιαγωγή που είναι δωρεάν.
Μετρητά δεν χρειάζεσαι πουθενά εκτος από μερικά μαγαζιά,πολύ λίγα που δεν δέχονται πληρωμές με κάρτα κάτω από 5€.
Με την μαστερκαρντ είχα κάποια προβλήματα και,δεν μπορούσα να πληρώσω διοδια,ενω με την βίζα κανένα πρόβλημα πουθενά,εκτός από την βόρεια Ισπανία(βασκια) που δεν μπορώ να πληρώσω διοδια μόνο με καμία ελληνική κάρτα.
Τα μοτοσακά δεν τα βάζουν στην υπογα σ αυτά τα καράβια,εκεί βάζουν ασυνόδευτα (νταλίκες).
Από την ώρα που θα βγεις με το καλό στην Βαρκελώνη θες κάνα 3.5 Ώρο μάξιμουμ για την Βαλένθια αν πας καρετερα(χωρίς διόδια)
Μην ξεχάσεις χάπια για την ναυτία,προσοχή όμως μην φέρνουν υπνηλία και δεν μπορείς να οδηγήσεις μετά.
sanctusan
29/10/2018, 07:50
Για αρχή, Καλό ταξίδι.
Thanx!!! Και ευχαριστώ για τις πληροφορίες.:beer:
1) ADAC έχεις οπότε οκ , εγώ θα επερνα και Κιτ επισκευής ελαστικών με αμπούλες.
Adac τελικά δεν έχω. Το κιτ βουλκανισμού θα το χρειαστώ.
Αν ξέρετε κάτι αντίστοιχο με την adac θα ήταν πολύ χρήσιμο.
2) ο μάξιμουμ χώρος που έχεις είναι αρκετός.
Το ξέρω. Μάλλον θα χρησιμοποιήσω τα μισά.
3) φουλ εξοπλισμός και αδιάβροχα οποιαδήποτε, να ξέρεις ότι στις 25 μέρες θα έχεις βροχη. Δεν το γκαντεμιαζω είναι η αλήθεια.
Είμαι MacGyver(όχι ο φορουμίτης) σε αυτά!!!
4) μια πιστωτική visa με όλο το όριο διαθέσιμο είναι εργαλείο, μετά μια χρεωστική master και κάποια μετρητά και οκ. (Θα πάρεις την τράπεζα τηλέφωνο στο τετραψήφιο και θα πεις ποτέ και που θα πας στο εξωτερικό για να μην σου κλειδώσουν τις κάρτες)
Πιστωτική δεν έχω αλλά έχω 2 χρεωστικές, μία μάστερ και μία βίζα. Θα τις δουλεύω μέσω το προγράμματος στο κινητό.
Σωστό μου φαίνεται να ανημερώσω την τράπεζα και θα το κάνω.
5) τηλέφωνο έχεις ίδιες χρεώσεις παντού πλέων αλλά στο τοπικό δίκτυο. Θα μπεις ίντερνετ πριν φύγεις, θα δεις με ποιο δίκτυο συνεργάζεται συνεργάζεται η εταιρεία σου στις χώρες που θα περάσεις, θα τα γράψεις σε ένα χαρτί, και κάθε φορά που αλλάζεις χώρα θα πηγαίνεις , χειροκίνητη αναζήτηση δικτύου, θα επιλέγεις σύμφωνα με το χαρτί σου και θα μιλάς
Όλη αυτή τη διαδικασία γιατί να την κάνω?
5) πράσινη κάρτα, άδεια, ταυτότητα και δίπλωμα με λατινικούς χαρακτήρες και γνήσια, αν είσαι στρατό βγάλε διαβατήριο. Δευτέρα κλειδιά για τα πάντα, και κοντρόλ συναγερμού όπως και τον κωδικό και οδηγίες αφόπλισης.
Αυτό με το συναγερμό το είδα και εδώ Προετοιμασία για ταξίδι, η λίστα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=74646) και έχετε πάρα πολύ δίκιο. Διαβατήριο θα έχω μαζί μου για σιγουριά.
6) το σκεπτικό για πλύσιμο ρούχων είναι σωστό, θα σε σώσει χώρο.
Οικονομικό και εύκολο.
7) μια κλειδαριά ποδηλάτου για να Κλειδώνεις κράνος και μια κουκούλα για προστασία.
Σκεφτόμουν το κράνος πάντα στο χέρι.
Όσο για την κουκούλα, δεν το σκέφτομαι καν. Έτσι αφήνω τη μηχανή έξω από το σπίτι μου, θα αγοράσω και θα κουβαλάω κουκούλα στο ταξίδι?
sanctusan
29/10/2018, 07:59
8) 17:00 δεν θα βγεις από το καράβι να είσαι σίγουρος. Απο ότι λέει το πρόγραμμα μια ώρα μετά θα πιάσεις λιμάνι, επειδή η μηχανή είναι ευέλικτη θα σε βάλουν τέρμα υπόγειο πίσω. Θα βγείς τελευταίος. Οπότε το καλό σενάριο είναι 18:30
Υπολόγισε ότι θα έχεις 1:30 ώρα μέρα ακόμα , άρα 150 χμ. από το λιμάνι στην εθνική. Κανόνισε την διανυκτέρευση σου. Εκτός αν ταξιδεύεις νύχτα.
Θα ταξιδέψω νύχτα.
8) για το καράβι, φορτιστή κινητού, μωρομαντηλα, Οτοασπιδες, φουσκωτό μαξιλάρι, κάτι για να στρώσεις κατω (Σεντόνι) κάτι να σκεπαστείς ( ζακετα, το ίδιο σεντόνι) υπνοσακος μικρού όγκου είναι τέλειος για πάνω κάτω. Κάνει κρύο.
Υπνόσακος και τα σχετικά θα υπάρχουν. Ωτοασπίδες γιατί? Γενικά κοιμάμαι εύκολα......μέσα κλάμπ, πάνω σε κομπρεσέρ, έστω και δίπλα από κανόνια.
Ευχαριστώ και πάλι για όλα.
Υ.Γ. Δείχνεις μία συμπάθεια προς ταν νούμερα 5 και 8 ή έχει κάποιο νόημα στην καταμέτρηση?:p
sanctusan
29/10/2018, 08:10
Στο καράβι να κλείσεις το κινητό σου γιατί πιάνει δορυφορικό σήμα και κοστίζει 7€ η αναπνοή...
Οπουδήποτε αλλού δεν έχεις να κάνεις τίποτα με το τηλ σου αρκεί να έχεις ενεργή την περιαγωγή που είναι δωρεάν.
Με έσκισες αλλά με έσωσες κιόλας. Υπολόγιζα να παίζω στο ίντερνετ όση ώρα δεν θα κάνω τίποτα στο καράβι.
Μετρητά δεν χρειάζεσαι πουθενά εκτος από μερικά μαγαζιά,πολύ λίγα που δεν δέχονται πληρωμές με κάρτα κάτω από 5€.
Με την μαστερκαρντ είχα κάποια προβλήματα και,δεν μπορούσα να πληρώσω διοδια,ενω με την βίζα κανένα πρόβλημα πουθενά,εκτός από την βόρεια Ισπανία(βασκια) που δεν μπορώ να πληρώσω διοδια μόνο με καμία ελληνική κάρτα.
Όπως έγραψα και παραπάνω θα λειτουργώ το πρόγραμμα για να μεταφέρω τα λεφτά από την μία κάρτα στην άλλη.
Μετριτά θα χρειαστώ γιατί είναι ο μόνος τρόπος που ξέρω ώστε να μπορώ να διαχειρίζομαι τα οικονικά μου σωστά και να μην κάνω σπατάλες.
Τα μοτοσακά δεν τα βάζουν στην υπογα σ αυτά τα καράβια,εκεί βάζουν ασυνόδευτα (νταλίκες).
Από την ώρα που θα βγεις με το καλό στην Βαρκελώνη θες κάνα 3.5 Ώρο μάξιμουμ για την Βαλένθια αν πας καρετερα(χωρίς διόδια)
Απο βαλένθια βαρκελώνη τί επιλογές έχω εκτός από τον κλασσικό που δείχνει το google? Θα ταξιδέψω νύχτα.Να είναι ασφαλές.
Μην ξεχάσεις χάπια για την ναυτία,προσοχή όμως μην φέρνουν υπνηλία και δεν μπορείς να οδηγήσεις μετά.
Δεν έχω πα΄θει ποτέ ναυτεία αλλά θα έχω μαζί μου για καλό και για κακό.
Μπορείς να αγοράσεις ίντερνετ από το καράβι,αλλά είναι ακριβώς και αργό.
Μια επιλογή είναι η Ν340-Α7-Ν340-CV10-Α7
Άλλη επιλογή είναι όλο ΑΡ7 με διόδια σερί αυτοκινητόδρομος.
ΑΡ=διόδια
Α= διπλός δρόμος χωρίς διόδια
CV=διπλός χωρίς διόδια
Ν=carretera,ένα ρεύμα πάει ένα έρχεται χωρίς διόδια,περνάει και από μερικά χωριά,τα όρια είναι 90-100χλμ εννοείται μέσα στα χωριά είναι 50.
Εγώ ξεκινάω ΑΡ7 για λίγο,μέχρι έξοδο 27 η 29(torrempetera κάπως έτσι) και μετά όλο την πρώτη επιλογη,μέχρι την Πέμπτη που με γράψανε 250€ γιατί το απαγόρεψαν για φορτηγά εδώ και ένα μήνα,είπα θα το παίξω χαζούλης αλλά και πάλι τα πλήρωσα.
Ασχετο,Από το Μπρίντεζι μέχρι τσιβιταβεγκια,μέσω μπενβεντο-καγιανελο θέλεις 630χλμ.,αν πας από εκείνα προσέχεις τους φωτογράφους-ρανταρ,έχει 4-5,τα οποία τραβάνε και βράδυ,αστραπή δεν βλέπεις ούτε το βράδυ ούτε την μέρα.
Γενικως αν ακολουθείς τα όρια ταχύτητας ούτε κουράζεσαι , κόβεις χλμ και απολαμβάνεις τοπίο.
Vstrommer71
29/10/2018, 10:13
Ιθπανία πάντως,πέρσι είχα βάλει ένα πακετάκι της Movistar SIM + 2GB 4G με 20 ευρά,αν θυμάμαι καλά.Το ίδιο θα παίξει και φέτος
sanctusan
29/10/2018, 10:14
Πότε ξεκινάς;
Ξεκινάω 12 Νοεμβρίου.
Τα εισιτήρια Γκριμάλντι για Βαρκελώνη και ΑΝΕΚ για Μπάρι μου βγαίνουν περίπου 300€ χωρίς καμπίνα. Αν πάω από Μπρίντιζι δε νομίζω ότι θα έχω μεγάλο κέρδος σε σχέση με τα περισσότερα χιλιόμετρα και την έξτρα ταλαιπωρία.
Οδηγώντας μέσα από τα χωριά είναι ασφαλές ή υπάρχει περίπτωση να βρουν το κουφάρι μου σε κανένα χαντάκι;
Vstrommer71
29/10/2018, 10:27
Οδηγώντας μέσα από τα χωριά είναι ασφαλές ή υπάρχει περίπτωση να βρουν το κουφάρι μου σε κανένα χαντάκι;
Λατρεύω τα ταξίδια που ξεκινάνε με τέτοια αισιοδοξία:roflmao:
sanctusan
29/10/2018, 11:08
Ιθπανία πάντως,πέρσι είχα βάλει ένα πακετάκι της Movistar SIM + 2GB 4G με 20 ευρά,αν θυμάμαι καλά.Το ίδιο θα παίξει και φέτος
Στην Ισπανία έχω δωρεάν περιαγωγή και λόγο φοιτητικού πακέτου έχω 8GB με 5€. Το πρόβλημα είναι πάνω στο καράβι.
Λατρεύω τα ταξίδια που ξεκινάνε με τέτοια αισιοδοξία:roflmao:
Πρέπει να είσαι τουρίστας στην Αθήνα, να σου πούνε και ότι είναι ωραια να πας στην Πάρνηθα για περπάτημα και να σκεφτείς ότι δεν θα πας από περιέφεριακούς και Αττική οδό αλλά μέσα από τα στενά την Αθήνας. Πέρνα μέσα από το Ζεφύρι και αν βρεις το όχημα σου ποτέ έλα να μου το πεις.
Ή πες μου πόσα συμβάντα έχουν γίνει έξω από τη Θήβα που έχουν γδίσει ολόκληρα αμάξια.
o_gavros
29/10/2018, 13:36
Όπως έγραψα και παραπάνω θα λειτουργώ το πρόγραμμα για να μεταφέρω τα λεφτά από την μία κάρτα στην άλλη.
Μετριτά θα χρειαστώ γιατί είναι ο μόνος τρόπος που ξέρω ώστε να μπορώ να διαχειρίζομαι τα οικονικά μου σωστά και να μην κάνω σπατάλες.
Εχς υπόψιν αου ότι μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών απο διαφορετική τράπεζα θενε συνήθως 2-3 εργάσιμες για να φανούν.Δεν ξέρω μήπως λόγω εξωτερικού θενε και πιοτερο.
Κάτι που αν βρεθείς στην ανάγκη,δε σε εξυπηρετεί και πολύ.
sanctusan
29/10/2018, 13:53
Εχς υπόψιν αου ότι μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών απο διαφορετική τράπεζα θενε συνήθως 2-3 εργάσιμες για να φανούν.Δεν ξέρω μήπως λόγω εξωτερικού θενε και πιοτερο.
Κάτι που αν βρεθείς στην ανάγκη,δε σε εξυπηρετεί και πολύ.
Οι λογαριασμοί είναι στη ίδια τράπεζα και οι μεταφορές γίνονται άμεσα.
Επίσης γίνονται μέσω app στο κινητό από όπου και αν είσαι αρκεί να έχεις δεδομένα και σήμα.
Μπαρι,είναι Μπρίντεζι είναι 100 χλμ.
Μια χαρά ασφαλές είναι.
5) οτοασπιδες για το καράβι γιατί παιδιά σκυλιά περαστικοί θα σε ξυπνάνε, πάρε και μπαφερ για να το βάλεις στα μάτια για το φώς.
5) στο καράβι εν πλω δεν παίρνεις τηλέφωνο κοστίζει. Αν θέλεις πάρε κάρτα ίντερνετ από την ρεσεπτιον, αλλά δεν τρέχει καλά.
Αυτό με τα δίκτυα άκου πως έχει. Έχεις πχ. Τελεστετ, το ροουμιγκ είναι ελεύθερο πλέον για όλη την Ευρώπη. Μπορείς να μιλάς, να στέλνεις μηνύματα να έχεις δεδομένα Ίντερνετ κανονικά, είτε έχεις συμβόλαιο είτε κάρτα με καποιο πακέτο. Η "τελεστετ" συνεργάζεται με την Ιταλία με την " orange" εσύ όμως το έχεις στο "αυτοματη αναζήτηση" και το κινητό πιάνει την "yellow" λογο πιο δυνατού σήματος στην περιοχή και δεν συνεργάζεται, ή συνεργάζεται μερικώς ( μόνο λήψη- μόνο αποστολη- μόνο ομιλία- μήνυμα- δεδομένα) ή συνδιασμός αυτών.
Οπότε: βγάζεις το "αυτόματο" βάζεις "χειροκίνητο" επιλέγεις δίκτυο και τέλος.
8) κουκούλα όχι για την μηχανή, για το κράνος. Θήκη εννοώ.
8) όντως κάποια διόδια δεν παίρνουν την master card , εφόσον θα έχεις και visa μαζί σου, πηγαίνεις παντού.
8) επιμένω για κλειδαριά ποδηλάτου. Θα χρειαστεί να πας μια τουαλέτα στο βενζινάδικο, να μπείς σε ένα μαγαζί με σουβενίρ, μην το παίρνεις μαζί σου.
5) κάρτα υγείας εξωτερικού, δωρεάν, από τον ασφαλιστικό σου φορέα.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/10/2018, 05:02
Επειδη ειμαι απο νησι και εχω φαει το καραβι στη μαπα.Ποτε οτοασπιδες στο καραβι στο καταστρωμα.Πρεπει να ελαφροκοιμασε.Ο κοσμος δεν ειναι τοσο ονοιρικος οσο θα τον θελαμε.Κυκλοφορουν διαφοροι...
Εμένα η εμπειρία μου είναι διαφορετική. Στο καράβι Πάτρα Ανκόνα, με τα πράγματα σε κλειδωμένη μπαγαζιερα και τα κλειδιά πάνω μου, έχω στρώσει κάπου πίσω από τις αεροπορικές θέσεις, οι οτοασπιδες ήταν σωτηρία.
Ας έχει μαζί του και ανάλογα τις συνθήκες βάζει ή όχι. Δεν έχουν βάρος και όγκο.
Και εγώ αν η κατάσταση ήταν παράξενη θα είχα το νου μου μέχρι που δεν θα κοιμόμουν.
Με το καλό το ταξίδι.
ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ.
Να διαβάζετε το φυλλάδιο γιατί πχ. το emetostop
4.7 Επίδραση στηv ικαvότητα oδήγησης και χειρισμoύ μηχαvών
Συvιστάται πρoσoχή λόγω κιvδύvoυ μειωμέvης ικαvότητας αντίδρασης σε άτoμα πoυ λαμβάvoυv
μεκλoζίvη και oδηγoύv oχήματα ή χειρίζovται μηχαvήματα
http://erx.gr/p/z/?type=spc&bcode=2800158201025&skevasma=EMETOSTOP%20TAB%2030MG/TAB%20BTx10%20(BLIST%201x10)
doctoras
30/10/2018, 17:49
με το καλό καλόταξίδι να έχεις !
εγώ θα έστηνα τις αποσκευές όπως τις έκανες δηλαδή τα σαμάρια (που θα είχαν αδιαβροχα, μερικά βασικά εργαλεία, κιτ επισκευής ελαστικού, φακό, μπαταρίες, δεμάτικά μονωτική ταινία, καμία ζακέτα, δεύτερα γάντια, κάλτσες και ότι άλλο προσωρινό χρειάζεται κατα διάρκεια βγάλε/βάλε) και πάνω απο τα σαμάρια το λουκάνικο pvc που θα παίρνω πάνω στο ξενοδοχείο τίποτε άλλο πάνω σου τίποτα (ούτε στις τσέπες κλειδιά κλπ αιχμηρά αντικείμενα μπορούν να τραυματίσουν σε περίπτωση χαζοπτώσης) μια μπανάνα με ότι χρειάζεσαι για τα ψιλά που θα δώσεις στα διόδια, στην ιταλία τα διόδια παίρνουν και πιστωτική ή prepaid (γαλλία ισπανία δεν προσπάθησα καν μάλλον γιατί δεν υπήρχε τότε).
πολλούς ανακλαστήρες στο μπουφάν/μηχανή/ αποσκευές και απέφευγε οπωσδήποτε να οδηγείς σούρουπο αυτής τη περίοδος έχει χαμηλή ορατότητα
GogosLux
30/10/2018, 18:13
πιστωτική ή prepaid (γαλλία ισπανία δεν προσπάθησα καν μάλλον γιατί δεν υπήρχε τότε).
πολλούς ανακλαστήρες στο μπουφάν/μηχανή/ αποσκευές και απέφευγε οπωσδήποτε να οδηγείς σούρουπο αυτής τη περίοδος έχει χαμηλή ορατότητα
Γαλλία και Ισπανια παιρνουν πιστωτική και ειναι ο πιο ευκολος και γρηγορος τρόπος.
Προτίμησε την Visa Credit μιας και η Debit πολλές φορες δεν γίνεται δεκτή (ακομα και σε βενζινάδικα αυτοματης πώλησης).
πιστωτική ή prepaid (γαλλία ισπανία δεν προσπάθησα καν μάλλον γιατί δεν υπήρχε τότε).
+1000 Επίσης σε καποιες χώρες παίζει και προστιμο αν δεν έχει αντανακλαστήρες σύμφωνα με τον τοπικο νομο (πχ στο Λουξ θελει ενα πισω κατ' ελάχιστο αλλα δεν θελει στα πλάγια).
Επίσης εχε το νού σου μιας και ήδη υπάρχει κρύο και χίονι σε πολλές περιοχές.
Αν φορας ανοιχτή εξάτμιση καλό θα ειναι να εισαι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο προστίμου αν σε σταματήσουν.
Το ιδιο και για φθαρμένα λάστιχα.
Εχε το νου σου μιας και μπορείς να χασεις το δίπλωμα σου σε πολλές χώρες και αν μην ειναι απο εκει.
Ελβετία και Λουξ αναλογα την παράβαση σου το αφαιρούν οχι πραγματικά οτι στο παιρνουν αλλα δεν μπορεις να οδηγήσεις πια εκεί.
Οποτε δεν μπορείς ουτε καν να φύγεις απο το σημείο ελέγχου :lol:
ΤΕΛΟΣ, μια ΠΟΛΥ καλή εφαρμογή ειναι το Coyotesystems το οποιο σε προειδοποιεί για ρανταρ τόσο σταθερα όσο και κινητά.
Δεν λέω οτι θα τρέχεις αλλα με +15 χιλ να έχεις θα την φας.
Το κόστος ειναι αστείο, κατω απο €6 τον μήνα και πας με τον μήνα.
Εχει και GPS navigation αλλα ειναι μαπα.
Απο GPS δεν ξερω τι χρησιμοποιείς αλλα να ξέρεις το WAZE ειναι πολυ καλό, δουλεύει με τους χαρτες της google και ειναι δωρεαν και αξιοπιστο + δινει πληροφορίες για την κίνηση.
Καλο ταξίδι να έχεις, αν περάσεις κοντα απο Λουξ κερναω :beer: (+ αν χρειαστείς κάτι πες)
devil's animal
30/10/2018, 18:36
ΤΕΛΟΣ, μια ΠΟΛΥ καλή εφαρμογή ειναι το Coyotesystems το οποιο σε προειδοποιεί για ρανταρ τόσο σταθερα όσο και κινητά.
καλα, το "σταθερα" το καταλαβαινω...αλλα με τα κινητα ρανταρ...πως?
ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ.
http://erx.gr/p/z/?type=spc&bcode=2800158201025&skevasma=EMETOSTOP%20TAB%2030MG/TAB%20BTx10%20(BLIST%201x10)
Έχεις δίκιο και το έγραψα κάπου παραπισω κι εγώ.
Εμετοστοπ είχα πάρει κι εγώ και για αυτόν τον λόγο δεν πήρα κανένα ώσπου ένας συνάδελφος είχε την κόρη του μαζί που την έπιασε η θάλασσα και του τα έδωσα.
GogosLux
30/10/2018, 20:26
καλα, το "σταθερα" το καταλαβαινω...αλλα με τα κινητα ρανταρ...πως?
Είναι community και κάθε χρήστης δηλώνει ότι βλέπει.
Δεν τα έχει στο 100% αλλά έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.
Και το WAZE έχει το ίδιο αλλά είναι λιγότερο αξιόπιστο ως προς αυτό.
Επίσης ανάλογα την χώρα τόσο τα σταθερά όσο και τα κινητά μπορεί να τα έχει με ακρίβεια είτε μέσα σε ένα εύρος 2χιλ (πχ Γαλλία).
Κυρίως χρησιμοποιείται Γαλλία, Βέλγιο και βόρεια Ισπανία ( εκεί έχει πολλους χρηςτεσ) ενώ στα υπόλοιπα κράτη έχει σίγουρα τις σταθερές μιας και οι κινητές είναι θέμα contribution
Φήμες λένε ότι στην Ελβετία είναι παράνομο
ΕΠΙΣΗΣ είναι βολικό ότι σου βγάζει τα όρια ταχύτητας εκεί που είσαι αν πάλι δεν είναι 100% ενημερωμένο
Για το κόστος του είναι εξαιρετικό εργαλείο
sanctusan
30/10/2018, 21:44
5) οτοασπιδες για το καράβι γιατί παιδιά σκυλιά περαστικοί θα σε ξυπνάνε, πάρε και μπαφερ για να το βάλεις στα μάτια για το φώς.
5) στο καράβι εν πλω δεν παίρνεις τηλέφωνο κοστίζει. Αν θέλεις πάρε κάρτα ίντερνετ από την ρεσεπτιον, αλλά δεν τρέχει καλά.
Αυτό με τα δίκτυα άκου πως έχει. Έχεις πχ. Τελεστετ, το ροουμιγκ είναι ελεύθερο πλέον για όλη την Ευρώπη. Μπορείς να μιλάς, να στέλνεις μηνύματα να έχεις δεδομένα Ίντερνετ κανονικά, είτε έχεις συμβόλαιο είτε κάρτα με καποιο πακέτο. Η "τελεστετ" συνεργάζεται με την Ιταλία με την " orange" εσύ όμως το έχεις στο "αυτοματη αναζήτηση" και το κινητό πιάνει την "yellow" λογο πιο δυνατού σήματος στην περιοχή και δεν συνεργάζεται, ή συνεργάζεται μερικώς ( μόνο λήψη- μόνο αποστολη- μόνο ομιλία- μήνυμα- δεδομένα) ή συνδιασμός αυτών.
Οπότε: βγάζεις το "αυτόματο" βάζεις "χειροκίνητο" επιλέγεις δίκτυο και τέλος.
8) κουκούλα όχι για την μηχανή, για το κράνος. Θήκη εννοώ.
8) όντως κάποια διόδια δεν παίρνουν την master card , εφόσον θα έχεις και visa μαζί σου, πηγαίνεις παντού.
8) επιμένω για κλειδαριά ποδηλάτου. Θα χρειαστεί να πας μια τουαλέτα στο βενζινάδικο, να μπείς σε ένα μαγαζί με σουβενίρ, μην το παίρνεις μαζί σου.
5) κάρτα υγείας εξωτερικού, δωρεάν, από τον ασφαλιστικό σου φορέα.
5)πιο δύσκολα θα κοιμηθώ με τάπες στα αυτιά μου παρά με φασαρία
5)Σωραίος, τώρα κατάλαβα.
8)το είχα δεδομένο
8)μετρητά και αγιος ο θεος
8)θα το σκεφτώ:p
5)είναι στη λίστα με τη χαρτούρα που χρειάζομαι
sanctusan
30/10/2018, 21:48
ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ.
θα ρωτήσω το φαρμακοποιό μου
sanctusan
30/10/2018, 21:53
Γαλλία και Ισπανια παιρνουν πιστωτική και ειναι ο πιο ευκολος και γρηγορος τρόπος.
Προτίμησε την Visa Credit μιας και η Debit πολλές φορες δεν γίνεται δεκτή (ακομα και σε βενζινάδικα αυτοματης πώλησης).
+1000 Επίσης σε καποιες χώρες παίζει και προστιμο αν δεν έχει αντανακλαστήρες σύμφωνα με τον τοπικο νομο (πχ στο Λουξ θελει ενα πισω κατ' ελάχιστο αλλα δεν θελει στα πλάγια).
Επίσης εχε το νού σου μιας και ήδη υπάρχει κρύο και χίονι σε πολλές περιοχές.
Αν φορας ανοιχτή εξάτμιση καλό θα ειναι να εισαι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο προστίμου αν σε σταματήσουν.
Το ιδιο και για φθαρμένα λάστιχα.
Εχε το νου σου μιας και μπορείς να χασεις το δίπλωμα σου σε πολλές χώρες και αν μην ειναι απο εκει.
Ελβετία και Λουξ αναλογα την παράβαση σου το αφαιρούν οχι πραγματικά οτι στο παιρνουν αλλα δεν μπορεις να οδηγήσεις πια εκεί.
Οποτε δεν μπορείς ουτε καν να φύγεις απο το σημείο ελέγχου :lol:
Δεν λέω οτι θα τρέχεις αλλα με +15 χιλ να έχεις θα την φας.
Το κόστος ειναι αστείο, κατω απο €6 τον μήνα και πας με τον μήνα.
Εχει και GPS navigation αλλα ειναι μαπα.
Απο GPS δεν ξερω τι χρησιμοποιείς αλλα να ξέρεις το WAZE ειναι πολυ καλό, δουλεύει με τους χαρτες της google και ειναι δωρεαν και αξιοπιστο + δινει πληροφορίες για την κίνηση.
Καλο ταξίδι να έχεις, αν περάσεις κοντα απο Λουξ κερναω :beer: (+ αν χρειαστείς κάτι πες)
Πολύ θα ήθελα να βολτάρω περισσότερο και να γνωρίσω περισσότερους από εσάς.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια όλους.
Τι ξέρετε για πρόστιμα σε Ιταλία και Ισπανία? Για ανακλαστήρες, εξάτμιση και γενικά. Αυτές είναι οι μόνες χώρες που θα βρεθώ.
sanctusan
30/10/2018, 21:57
Από εφαρμογές ξέρω να δουλεύω το google μια χαρά και το here που και τα δύο δουλεύουν offline και αν είσαι online σου λένε την κίνηση.
Δεν έχω σκοπό να περάσω τα όριο στο ελάχιστο γιατί θέλω να τα δω ΟΛΑ.
Για το κινητό, πρέπει να έχεις την λίστα έτοιμη από Ελλάδα. Γράψε μια στήλη τις χώρες που θα περάσεις, και δίπλα τις εταιρείες που συνεργάζεται η κάθε χώρα, με την "τελεστετ" που έχεις. Μπορεί να είναι πάνω από μια. Θα διαλέγεις αυτή με το καλύτερο σήμα.
sanctusan
30/10/2018, 22:09
Για το κινητό, πρέπει να έχεις την λίστα έτοιμη από Ελλάδα. Γράψε μια στήλη τις χώρες που θα περάσεις, και δίπλα τις εταιρείες που συνεργάζεται η κάθε χώρα, με την "τελεστετ" που έχεις. Μπορεί να είναι πάνω από μια. Θα διαλέγεις αυτή με το καλύτερο σήμα.
Ναι ναι. Θα το έχω έτοιμο πριν φύγω στο φάκελο με τις πληροφορίες.
θα ρωτήσω το φαρμακοποιό μου
Ρίξε και μία ματιά στο φυλλάδιο που είναι ΠΙΟ έγκυρο απο το φαρμακοποιό ;)
Πολύ θα ήθελα να βολτάρω περισσότερο και να γνωρίσω περισσότερους από εσάς.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια όλους.
Τι ξέρετε για πρόστιμα σε Ιταλία και Ισπανία? Για ανακλαστήρες, εξάτμιση και γενικά. Αυτές είναι οι μόνες χώρες που θα βρεθώ.
Δεν ξέρω πολλά,αλλά στην Ιταλία,ανάλογα την παράβαση σου παίρνουν και το δίπλωμα.
Στην Ισπανία οι ξένοι πληρώνουν το μισό πρόστιμο είτε με μετρητά είτε με κάρτα,όλα αυτά εκεί στο επιτόπου.
Ανακλαστηρες,με επιφύλαξη νομίζω ότι θέλει μόνο στην Γαλλία και Λουξεμβούργο.πηρα ένα σαρκ κράνος για την γυναίκα και είχε μέσα αυτοκόλλητα αντανακλαστικά που έλεγε ότι είναι υποχρεωτικά στην Γαλλία.
Έχω μια κάρτα wind ιταλική για ίντερνετ και το κινητό μου ελληνικό vodafone,δεν κάνω απολύτως τίποτα και τα δύο μόνιμα στο αυτόματο και πιάνουν οποίο δυκτιο θέλουν παρά μόνο στο καράβι το βάζω λειτουργία πτήσης.
Το φιμε κάλυμμα από την πινακίδα βγάλε, ανακλαστικά αυτοκόλλητα στο κράνος ( δεν θυμάμαι που είναι υποχρεωτικά) γιλέκο φωσφορούχο ( κίτρινο ή πορτοκαλί) μέσα στις πόλεις- χωρια ότι λένε οι ταμπέλες ( ταχύτητα, μονόδρομος, πεζόδρομος, απαγορεύεται η στάθμευση, κτλ)
Στην εθνική, ταχύτητα όσο πηγαίνουν οι ντόπιοι.
Cpt_Slow
31/10/2018, 15:02
Ας γράψω κ εγώ 2 πραγματάκια από την μικρή ταξιδιωτική μου εμπειρία:
1. Σακίδιο πλάτης ΠΟΤΕ και με ΤΙΠΟΤΑ. Θα σε κουράσει απίστευτα όσο ελαφρύ κ αν είναι σε πάνω από 2 ώρες ταξίδι. Από ένα σημείο και μετά όσες στάσεις και να κάνεις θα είναι ένα βαρίδι.
2. Όσο αδιάβροχα και αν ισχυρίζεται ο κατασκευαστής των αποσκευών ότι είναι, σε μια καλή βροχή πάντα θα πάρουν νερά και θα μείνουν νοτισμένες για ώρες. Τα αδιάβροχα καλύμματα τους βοηθάνε πολύ οπότε θα πρέπει να τα έχεις κάπου σχετικά εύκαιρα και να μην τα ψάχνεις μέσα στην καταιγίδα όπως εγώ.
3. Πάντα προσπαθώ να βάζω το βάρος στα σαμάρια και να κρατάω τις αποσκευές που βρίσκονται ψηλά (πχ top case) όσο πιο ελαφριές γίνεται. Δεν θες να ανεβάσεις το κέντρο βάρους σου και να προσθέσεις νευρικότητα στο πίσω μέρος.
4. Οπωσδήποτε υφασμάτινη θήκη κράνους και ένας μικρός ιμάντας εύκαιρος για να το δέσεις πάνω στη μηχανή στο γκαράζ του πλοίου. Καλό θα είναι η θήκη να μην μαρτυρά την μάρκα αν έχεις κάτι πολύ ακριβό.
5. Δένεις μόνος σου τη μηχανή στο πάρκινγκ του πλοίου με τους ιμάντες που έχει. Προσοχή μην γρατσουνίσεις ψαλίδι πχ. Αν το βάλεις στο πλαϊνό σταντ αφήνεις ταχύτητα μέσα και το τσουλάς λίγο να μπλοκάρει η ρόδα.
6. Προτείνω αντί για ωτοασπίδες ακουστικά λαστιχένια ώστε να ακούς και λίγο μουσικούλα.
7. Όσον αφορά το ντύσιμο καλύτερα να ζεσταθείς λίγο παρά να κρυώσεις. Έχε υπόψιν ότι βρεγμένη κορντούρα είναι σαν την έβγαλες από το ψυγείο.
8. Όχι πολλά πράγματα στις τσέπες, λίγα λεφτά, διαβατήριο και άδεια κυκλοφορίας. Μόλις φορτώσεις συνεπιβάτη του τα δίνεις να μην βαζοβγάζεις γάντια σε διόδια κτλ.
9. Κάνε το συνοδηγό ενεργό κομμάτι του ταξιδιού για να μην κουράζεται και αρχίσει να νυστάζει. Δεν θέλει πολύ να τον πάρει ο ύπνος και να έχεις ~60kg έτοιμα να μετατοπιστούν πάνω στη μηχανή. Μπορείς να του αναθέσεις την πλοήγηση, την επιλογή μουσικής και την πληρωμή διοδίων.
10. Σε χώρες ΕΕ ισχύει κανονικά η σύνδεσή σου στο τηλεφωνο και μπορείς να μιλάς και να χρησιμοποιείς το ιντερνετ.
11. Λαδωματάκι στην αλυσίδα μην ξεχνάς. Πάρε μικρή συσκευασία μαζί σου όσο θα χρειαστείς για το ταξίδι μην κουβαλάς σπρέι μεγέθους TEZA.
Καλό ταξίδι με ασφάλεια και να περάσεις όμορφα.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
31/10/2018, 17:26
Πραγματικα ξερεις τι λες.Οτι ειπες ειναι σωστα.
Να προσθεσω κατι στη παραγραφο 2.Βαλε τα πραγματα σου ολλα σε πλαστικη χοντρη μαυροσακουλα σκουπιδιων και μετα βαλτες στα σαμαρια και σακβουαγιαζ.Μονο ετσι εχω πετυχει αδιαβροχες αποσκευες.Στο ξαναειπα και πανω.
Το 2010 μηνα σεπτεμβριο θελησα να παω ζαγωρια με ενα βεστρομ.Ειχα αγορασει τσαντες απο τη κολορι αδιαβροχες.
Εφαγα του κοσμου τη βροχη και γιναν ολα μουσκεμα.Εκτοτε με τη σακουλα σκουπιδιων δε μου ξαναβραχηκε τιποτα.
Κάτι ακόμα που θυμήθηκα.
Έχει να κάνει με λεφτά, κάρτες, τράπεζα.
Υπάρχουν βενζινάδικα που είναι χωρίς υπάλληλο, βάζεις κάρτα, πατάς κωδικό, τσεκαρει ότι υπάρχουν λεφτά, δεσμεύει ένα ποσό πχ. 200€ και βάζεις όσο θέλεις από την αντλία πχ. 22€.
Το πρόβλημα που είναι:
Μέχρι ο βενζινας να ζητήσει το ακριβές αντίτιμο από την τράπεζα, είναι δεσμευμένα τα παραπάνω χρήματα.
Πχ. Βάζεις Παρασκευή απόγευμα 22€ και σε δεσμεύει τα 200€ μέχρι Δευτέρα μεσημέρι που θα κάνει την συναλλαγή ο βενζινας. Αν πάει Δευτέρα.
Οπότε ποτέ συναλλαγή με προέγκριση κάρτας.
sanctusan
01/11/2018, 09:45
Κάτι άλλο να ρωτήρω σε σχέση μετά λεφτά.
Πειραιώς από που τραβάμε και με τι commission;
Vstrommer71
01/11/2018, 10:04
Κάτι άλλο να ρωτήρω σε σχέση μετά λεφτά.
Πειραιώς από που τραβάμε και με τι commission;
Ανάλογα το ποσό και την τράπεζα.Γενικά δεν πολυσυμφέρουν οι αναλήψεις μετρητών.Εγώ πάντως όπου την χρησιμοποίησα,μια χαρά δούλεψε η Visa Debit της Πειραιώς.
sanctusan
29/11/2018, 15:57
Τελικά έφηγα με ένα φουλ σακβουαγιάζ δεμένο πίσω κάθετα, μια τσάντα με ψιλολόγια και δε με η με δίχτυ πάνω στο σακβουαγιάζ , το τάνκμπαγκ και το μικρό τσαντάκι που σας έλεγα.
sanctusan
29/11/2018, 16:33
401641
Επίσης με το τσαντάκι στην πλάτη δεν είχα κανένα πρόβλημα
Καλό δρόμο, καλά χιλιόμετρα.
taisteal
15/02/2019, 23:43
Γιανν',πες πως πέρασες ρε φίλε,καμμιά φωτό κτλ.
:a014:
Vstrommer71
16/02/2019, 11:15
Γιανν',πες πως πέρασες ρε φίλε,καμμιά φωτό κτλ.
:a014:
Μια χαρά πέρασε,μες στην λιακάδα.Δεν πρέπει να πέρασε σχεδόν ούτε μια μέρα χωρίς βροχή.Και είχε και πριβέ τράνσφερ στην πίστα με το υπερόπλο Peugeot Tweet 125:lol:
MG-KTiNoS
16/02/2019, 11:36
401641
Επίσης με το τσαντάκι στην πλάτη δεν είχα κανένα πρόβλημα
τα 80ς ξαναζούν !!!
:a08:
:lol: