View Full Version : Ζελατίνα Κρανους
REBELLOS
30/10/2018, 19:06
Καλησπερα, ειμαι αρκετα αρχαριος οσο αφορα τις ζελατινες. Θελω να προβω σε αντικατασταση ζελατινας σε κρανος Shoei Xr1100.
Η βασικη μου ερωτηση ειναι η εξης. Ειναι ολες οι ζελατινες καταλληλες για ολα τα κρανη και διαφερουν μονο στον μηχανισμο τοποθετησης ή υπαρχουν "κατηγοριες/τυποι" ζελατινας οσο αφορα την συμβατοτητα
ΥΓ: Συγνωμη αν η ερωτηση μου ειναι λιγο κουφη, αλλα πραγματικα εψαξα και δεν εβγαλα ακρη
AUFGEBRACHT
30/10/2018, 19:24
Καλησπέρα,
Εφόσον έχεις το XR1100, θα πάρεις ζελατίνα της Shoei για XR1100. That simple. Υπάρχουν οι διάφανες ζελατίνες και οι φιμέ. Any further questions?
Υ.Γ. Υπάρχουν και ζελατίνες μαγειρικής, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μας ενδιαφέρουν ως κατηγορία...
RaGe_Raptor
30/10/2018, 19:28
Καλησπερα, ειμαι αρκετα αρχαριος οσο αφορα τις ζελατινες. Θελω να προβω σε αντικατασταση ζελατινας σε κρανος Shoei Xr1100.
Η βασικη μου ερωτηση ειναι η εξης. Ειναι ολες οι ζελατινες καταλληλες για ολα τα κρανη και διαφερουν μονο στον μηχανισμο τοποθετησης ή υπαρχουν "κατηγοριες/τυποι" ζελατινας οσο αφορα την συμβατοτητα
ΥΓ: Συγνωμη αν η ερωτηση μου ειναι λιγο κουφη, αλλα πραγματικα εψαξα και δεν εβγαλα ακρη
η μόνη κατηγοριοποίηση που υπάρχει αφορά την εξωτερική επίστρωση ή την έλλειψη αυτής. διάφανη και smoked πιο φθηνές,mirror κτλ πιο ακριβές.
μην πάρεις κινέζικη. αυτό. δώσε 45-50€ και βάλε της shoei.
Κάθε εταιρεία βγάζει την ζελατίνα για τον εκάστοτε τύπο κράνους της.
Διαφορές θα βρεις στον τύπο ζελατίνας.
Διάφανη, σκούρα και επιλογή διαβάθμισης του τόνου(light ή dark)
Edit: Μου πήρε την εσωτερική ο Τζορτζ..... :D
RaGe_Raptor
30/10/2018, 19:58
Κάθε εταιρεία βγάζει την ζελατίνα για τον εκάστοτε τύπο κράνους της.
Διαφορές θα βρεις στον τύπο ζελατίνας.
Διάφανη, σκούρα και επιλογή διαβάθμισης του τόνου(light ή dark)
Edit: Μου πήρε την εσωτερική ο Τζορτζ..... :D
είναι που φοράω monoblock από cbr στο legendary... :bawl::beer:
είναι που φοράω monoblock από cbr στο legendary... :bawl::beer:
Που και να το είχες βαμμένο σε κίτρινο.....
:tooth:
REBELLOS
31/10/2018, 04:17
η μόνη κατηγοριοποίηση που υπάρχει αφορά την εξωτερική επίστρωση ή την έλλειψη αυτής. διάφανη και smoked πιο φθηνές,mirror κτλ πιο ακριβές.
μην πάρεις κινέζικη. αυτό. δώσε 45-50€ και βάλε της shoei.
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Δηλαδη ολες οι ζελατινες για full face κρανη θα ταιριαζαν θεωρητικα στο κρανος μου;
Ναι, κατα πασα πιθανοτητα την "επισημη" θα παρω, αλλα θα ηθελα γενικα να ξερω τι εναλλακτικες υπαρχουν
RaGe_Raptor
31/10/2018, 05:16
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Δηλαδη ολες οι ζελατινες για full face κρανη θα ταιριαζαν θεωρητικα στο κρανος μου;
Ναι, κατα πασα πιθανοτητα την "επισημη" θα παρω, αλλα θα ηθελα γενικα να ξερω τι εναλλακτικες υπαρχουν
Όχι. Το κράνος σου φοράει ένα συγκεκριμένο "μοντέλο" ζελατινας, την CW-1. Από κει και πέρα, διαλέγεις αν θα είναι clear, tinted, mirror etc.
REBELLOS
31/10/2018, 14:16
Όχι. Το κράνος σου φοράει ένα συγκεκριμένο "μοντέλο" ζελατινας, την CW-1. Από κει και πέρα, διαλέγεις αν θα είναι clear, tinted, mirror etc.
Ησουν κατατοπιστικοτατος! Ευχαριστω