PDA

View Full Version : Βοήθεια για επιλογή αδιάβροχου.

katsar
31/10/2018, 10:20
Καλημέρα,ψάχνω για ένα αδιάβροχο σετ να βγάλουμε τον χειμώνα,το όριο μου είναι τα 50 περίπου ευρό.
Βλέπω το AGVpro Rain Set GV-700 και ένα Nordcap Raincoats με τιμή περίπου 50ε.Έχει μήπως κάποιος εμπειρία με κάποιο από αυτά τα δύο;
Με ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω ένα ταξιδάκι Πατρα-Αθήνα με βροχή,εντάξει λίγη υγρασία ας περάσει,μούσκεμα να μην γίνω.
Θα με καλύψει ένα τέτοιο σετ ή πρέπει να κοιτάξω σε ακριβότερες επιλογές;Δεν το θέλω για τουρισμό μεγάλων αποστάσεων προς το παρόν αλλά να αντέχει έστω ένα 3ωρο σε βροχή,κάθε άλλη επιλογή δεκτή,σας ευχαριστώ.

jtoros
31/10/2018, 13:52
Εγώ θα σου πω απλά ότι τα αδιάβροχα αν τα προσέξεις, τα αγοράζεις μια φορά και σου προσφέρουν πολλά χρόνια στεγ(α)νότητας.
Οπότε προτείνω να πάρεις κάτι πιο ακριβό, αλλά σαφώς ανώτερο σε ποιότητα.
Κοστολογείς ταξίδι Πάτρα - Αθήνα βρεγμένος λιγότερο από 50€ που είναι η διαφορά του budget σου από ένα καλό σετ αδιάβροχα;

Tycho Moon
31/10/2018, 14:00
Συμφωνώ με το jtoros και να προσθέσω:

Ό,τι και να επιλέξεις, τουλάχιστον το μπουφάν να είναι κάποιου έντονου χρώματος (συνήθως κίτρινο).

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι σε μία μπόρα (που η ορατότητα για όλους είναι μειωμένη), είναι να είσαι ντυμένος νίντζα.

raccoon
31/10/2018, 17:01
Εγώ θα πω δυο λόγια για την επιλογή νούμερου. Το πάνω το δοκιμάζεις πάνω από το μπουφάν μηχανής. Να είναι χοντρό πλαστικό και θερμοκολλητες ραφες αν έχει δίκτυ μέσα ακόμα καλύτερα. Το τεστάρεις με τα χέρια στην πρόταση, κάνε και μια δυο κινισεις τύπου ανοίγω ζελατίνα , την καθαρίζω κτλ.
Παντελόνι, το δοκιμάζεις πάνω από παντελόνι μηχανής, χωρίς να βγάλεις μπότες. Όταν το φορέσεις, βάζεις το χέρι σου κάτω από τα @@ και το πιέζεις πάνω, λυγίζεις γόνατα 90° και πρέπει να σου είναι στον αστράγαλο.
Που θα πει ότι όρθιος εκτός μηχανής , πρέπει να το πατάς.

katsar
31/10/2018, 17:37
Εγινε μαγκες,σας ευχαριστω για τις συμβουλες,θα τα βαλω κατω και θα δω τι θα διαλεξω,μαλλον ισχυει και εδω πως οτι πληρωνεις παιρνεις.
Καλες βολτες :beer:

kostasdirt
01/11/2018, 16:22
Το Nordcap δοκιμάστηκε πριν λίγο καιρό σε ταξίδι στην Αυστρία με άριστα αποτελέσματα.

SONone
01/11/2018, 17:18
ANORAK.. MONO αν θες διάρκεια σε χρόνια

ολα τα άλλα ειναι ιδια έχουν ραφές και με τον καιρό ανοίγουν. ολα λοιπόν έχουν να κάνουν με την χρήση.

με το agvpro και το nordcap θα εισαι μια χαρα. ουτε υγρασία δεν θα περάσει , εσυ μπορεί να ιδρώσεις....

αλλά αν πας να ανέβεις σαν αρκούδα πανω στην μηχανή και ανοίξουν οι ραφες στο παντελόνι και σκιστεί η θερμοκόλληση απο το πρωτο λεπτό θα βρεχοντε τα @@ σου. επισης αν δουλεύεις διανομέας και ανεβοκατεβαίνεις 40 φόρες πάνω στο μοτο και 2-3 σκάλες καταλαβαίνεις.... εδω χαλάνε τα τζιν.

katsar
23/11/2018, 21:40
Σας ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις και συμβουλές,εδώ και στα π.μ .Τελικά αγόρασα μπουφάν και παντελόνι της Difi,κόστος 65ε με μία έκπτωση λόγο μαύρης παρασκευής υποθέτω. Δυστυχως Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και δεν μπόρεσα να βρω να δοκιμάσω τα υπόλοιπα,σε 2-3 μαγαζιά που πήγα μου είπαν ''να στο παραγγείλω'' άσε μεγάλε έχω και εγώ ιντερνετ :D ,δεν ήθελα να πάρω αδιάβροχο στο περίπου.Ομολογώ πως δεν ήξερα την συγκεκριμένη εταιρία (Ολλανδία) αλλά οι μπότες που πήρα πριν λίγο καιρό μου φάνηκαν καλές.Δίνει και βροχές από βδομάδα,θα δοκιμαστούν όλα μαζί μιας και θα είμαι στην γύρα.
Καλές βόλτες μάγκες και να προσέχετε όσοι δεν έχετε abs , έτσι ;:smokin:

Bowleno
24/11/2018, 00:13
Καλές βόλτες μάγκες και να προσέχετε όσοι δεν έχετε abs , έτσι ;:smokin:

Εμεις που δεν έχουμε ABS ξέρουμε να φρενάρουμε, φίλος :smokin:

Μεγειές και καλορίζικα, όταν τα δοκιμάσεις πες εντυπώσεις :beer: