PDA

View Full Version : Που δένεται την σκηνή στη μοτο?

borgiriadis1
02/11/2018, 12:46
Αυτό που λέει ο τίτλος. Εγώ τη δένω στην πίσω θέση ανάμεσα στη μέση και την μπαγκαζιέρα με το μειονέκτημα όμως ότι ο πίσω δεν κάθεται πολυ καλά πάνω. Αυτό έχει ως συνέπεια όμως η σύντροφος να γκρινιάζει ότι δεν μπορεί να κάτσει άνετα (δεν είναι και η πιο μεγάλη η σέλα του SV ως γνωστόν). Η μηχανή στα ταξίδια σαν αποσκευές έχει tankbag, σαμάρια και πίσω μπαγκαζιέρα. Και πάνω στην μπαγκαζιέρα δένω και ένα backpack.
Εσείς στα ταξίδια που πάτε για καμπινκ που βάζετε τη σκηνή μήπως υπάρχει κάποια θέση που δεν έχω σκεφτεί?

giorgosb
02/11/2018, 13:23
Η μπαγκαζιερα σου έχει σχάρα που δένεις το μπακπακ; Αν ναι, ίσως έδενες εκεί τη σκηνή και το σακίδιο να το φορέσει η σύντροφός μπροστά της. Αλλιώς βάλε τη σκηνή ανάμεσα σας ώστε να κάθεται κι εκείνη άνετα σε όλη τη σέλα. Υπάρχει και η λύση του τανκμπαγκ ώστε να μειώσεις λίγο τον όγκο πίσω.

Σε ταξίδια εγώ έχω πλαϊνές βαλίτσες, οπότε βγάζω την κεντρική μπαγκαζιερα και δένω τη σκηνή μαζί με ένα σάκο πάνω στο πιάτο/βάση.

borgiriadis1
02/11/2018, 13:43
Όχι δεν έχει σχάρα απο πάνω δυστυχώς. Το ψάχνω μήπως βάλω κτ με πατέντα γτ στην μπαγκαζιέρα μου δεν μπαίνει (kappa manta 47). Tankbag έχω ήδη με πράγματα μέσα. Αυτό με τα πόδια καλό αλλά όχι και πολύ ασφαλές.

giorgosb
02/11/2018, 14:40
Η καλύτερη λύση είναι να μην παίρνεις τόσα πράγματα :D

Θα πρότεινα να μην κάνεις πατέντα με τη βαλίτσα, γιατί η σκηνή είναι ήδη περίπου 5 κιλά συν τα πράγματα μέσα ίσως είναι υπερβολή. Καλύτερα βγαζε τη μπαγκαζιερα, πάρε έναν αδιάβροχο σάκο 40λτ που έχει στο motoraid με 50€ και δέσε τον μαζί με τη σκηνή πίσω. Και δε θα στερηθείς λίτρα και θα σαι και άνετος.

doctoras
02/11/2018, 15:55

Θα πρότεινα να μην κάνεις πατέντα με τη βαλίτσα, γιατί η σκηνή είναι ήδη περίπου 5 κιλά συν τα πράγματα μέσα ίσως είναι υπερβολή. Καλύτερα βγαζε τη μπαγκαζιερα, πάρε έναν αδιάβροχο σάκο 40λτ που έχει στο motoraid με 50€ και δέσε τον μαζί με τη σκηνή πίσω. Και δε θα στερηθείς λίτρα και θα σαι και άνετος.

ότι ακριβώς είπε

basilis_k6
02/11/2018, 17:04
εγω τη σκηνη τη βαζω διπλωμμένη μαζι με τα άλλα πραγματα. τις μπανέλες εδωτερικά απο το κάγκελο της πλαινης βαλίτσας. εκει που θα ήταν το δευτερο τελικο αν ειχα διπλη εξάτμιση

doctoras
02/11/2018, 17:55
Πάρε μια ιδέα με φωτό
400794
400795
400796

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/11/2018, 22:22
Χαιρομαι που ανοιχτηκε ενα τετοιο θεμα.Ειμαι φαν του καμπινκ και κανω παρα πολυ το καλοκαιρι ιδικα νοτια κρητη.
Τη σκηνη την δενω πανω στη πλαινη βαλιτσα.Το σλιπινκ μπανκ πανω στην αλλη βαλιτσα.Με χταποδια ενοειτε.Την κεντρικη πισω την εχω σαν ψηγειο.Ισοθερμικη τσαντα με 3 παγους μεσα.Κρεας για καρβουνα,μπυρες κτλπ...

raccoon
02/11/2018, 22:42
Αφήστε το που δένει ο καθένας το αντίσκηνο και πες μας που πηγαίνεις κάμπινγκ με τέτοιο δυνατό εξοπλισμό. Μπορεί να σου χτυπήσω το κουδούνι καμία μέρα....

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/11/2018, 05:50
Αφήστε το που δένει ο καθένας το αντίσκηνο και πες μας που πηγαίνεις κάμπινγκ με τέτοιο δυνατό εξοπλισμό. Μπορεί να σου χτυπήσω το κουδούνι καμία μέρα....

:lol:

borgiriadis1
03/11/2018, 17:01
Κ εγω ειμαι φαν του καμπινγκ γτ ψαχνω τετοια λυση. Να καταργησω το πισω και να βαλω σακο δεν παιζει γτ δεν θελω να δωσω χρηματα για αλλο εξοπλισμο μιας κ τη βαλιτσα την εχω με πλατη για ανεση κ ετσι. Αλλα η μαγκια να την μοιρασω ειναι καλυτερα κ να την βαλω στα σαμαρια. Απλα ηθελα να την ειχα σε μια μερια. Σκεφτηκα μηπως επερνα αλλη σκηνη απο αυτες που διπλωνουν κ γινονται σαν κυκλος φαση αλλα ειναι πιο μικρες γαμω.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/11/2018, 18:21
Κ εγω ειμαι φαν του καμπινγκ γτ ψαχνω τετοια λυση. Να καταργησω το πισω και να βαλω σακο δεν παιζει γτ δεν θελω να δωσω χρηματα για αλλο εξοπλισμο μιας κ τη βαλιτσα την εχω με πλατη για ανεση κ ετσι. Αλλα η μαγκια να την μοιρασω ειναι καλυτερα κ να την βαλω στα σαμαρια. Απλα ηθελα να την ειχα σε μια μερια. Σκεφτηκα μηπως επερνα αλλη σκηνη απο αυτες που διπλωνουν κ γινονται σαν κυκλος φαση αλλα ειναι πιο μικρες γαμω.

Αυτες που διπλωνουν σαν κυκλος ειναι αυτοματες.Δε βολευει στη μηχανη.Φετος πηρα μια τετοια αλλα δε βολευει καθολου.Πιο καλη ειναι αυτη που εχεις.

petros1479
03/11/2018, 18:53

Αυτό ακριβώς! Ή αλλιώς πάνω απο το σαμάρι ή την πλαϊνή.

karateo
03/11/2018, 19:07
Χαιρομαι που ανοιχτηκε ενα τετοιο θεμα.Ειμαι φαν του καμπινκ και κανω παρα πολυ το καλοκαιρι ιδικα νοτια κρητη.
Τη σκηνη την δενω πανω στη πλαινη βαλιτσα.Το σλιπινκ μπανκ πανω στην αλλη βαλιτσα.Με χταποδια ενοειτε.Την κεντρικη πισω την εχω σαν ψηγειο.Ισοθερμικη τσαντα με 3 παγους μεσα.Κρεας για καρβουνα,μπυρες κτλπ...

Κουτσουνάρι πάω κάθε χρόνο και είχα πάει και Παλαιόχωρα μία φορά :)

Απλά πάω με το αμάξι μιας και κουβαλάω και ανεμιστήρα και λαπτοπ για ταινίτσες :D

RAMMSTEIN
03/11/2018, 19:21
παρε GS να χωρανε τοσα και αλλα τοσα πραγματα ανετα και χωρις προβληματισμους

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/11/2018, 22:21
Κουτσουνάρι πάω κάθε χρόνο και είχα πάει και Παλαιόχωρα μία φορά :)

Απλά πάω με το αμάξι μιας και κουβαλάω και ανεμιστήρα και λαπτοπ για ταινίτσες :D

Κουτσουναρι και εγω καθε χρονο ανελιπως.Απιστευτο...

Αυτη ειναι απο κει
400827.

karateo
03/11/2018, 23:12
Φέτος πήγα 3 φορές Κουτσουνάρι :)

Stavrakos
04/11/2018, 05:02
Μια τσάντα στην πλάτη του συνοδηγού μια τσάντα στο ντεπόζιτο και το σπίτι μου ανάμεσα οδηγό συνοδηγό ούτε βαλιτσάκια ούτε βαλιτσουδια..Τώρα αν θες να πας για βδομάδα plus πάρε αυτοκίνητο και το μισό σπίτι μαζί

borgiriadis1
04/11/2018, 10:49
Αυτες που διπλωνουν σαν κυκλος ειναι αυτοματες.Δε βολευει στη μηχανη.Φετος πηρα μια τετοια αλλα δε βολευει καθολου.Πιο καλη ειναι αυτη που εχεις.

Ναι ε? Ακυρο τοτε κραταω τη δικια μου.

Αυτό ακριβώς! Ή αλλιώς πάνω απο το σαμάρι ή την πλαϊνή.

Πανω απο το σαμαρι θα βαστιξει ή θα αρχισουν να σκιζωνται?

MikeG
04/11/2018, 18:19
Πολύ σκόνη ρε παιδιά στο Κουτσουναρι και φασαρία από το διπλανό ξενοδοχείο. Στην Ελλάδα 90% των οργανωμένων camping είναι άθλια..

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/11/2018, 21:51
Πολύ σκόνη ρε παιδιά στο Κουτσουναρι και φασαρία από το διπλανό ξενοδοχείο. Στην Ελλάδα 90% των οργανωμένων camping είναι άθλια..

Δε μπορεις να λες αθλιο το κουτσουναρι?Ειναι το καλυτερο στη κρητη.Εχω παει σε ολλα.

MikeG
04/11/2018, 21:54
Δε μπορεις να λες αθλιο το κουτσουναρι?Ειναι το καλυτερο στη κρητη.Εχω παει σε ολλα.

Και εγώ σε όλα Κώστα, αλλά δυστυχώς έχω πάει και σε αρκετά στην Ευρώπη και δεν υπάρχει σύγκριση στο ελάχιστο. Κρήτη προτιμώ το ελεύθερο σε όσα ακόμη "κρυφά" παραλιάκια έχουν μείνει από την άλωση των τουριστών.

p.s Στα Νωπηγεια θεωρώ είναι το καλύτερο στη Κρήτη.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/11/2018, 05:24
Και εγώ σε όλα Κώστα, αλλά δυστυχώς έχω πάει και σε αρκετά στην Ευρώπη και δεν υπάρχει σύγκριση στο ελάχιστο. Κρήτη προτιμώ το ελεύθερο σε όσα ακόμη "κρυφά" παραλιάκια έχουν μείνει από την άλωση των τουριστών.

p.s Στα Νωπηγεια θεωρώ είναι το καλύτερο στη Κρήτη.

Μερικες φορες καποια πραγματακια μικρα κανουν τη διαφορα.Στα νωπηγεια ειναι πολυ καλλα(αν και εχω να παω πολλα χρονια και δε θυμαμε πολυ)αλλα χανει στα "σημεια".Χαρτι τουαλετας στο κουτσουναρι ΟΧΙ στα νωπηγεια.Τζαμπα νερο απ'τους ψηκτες στο κουτσουναρι ΟΧΙ στα νωπηγεια.Τα αφεντικα στο κουτσουναρι ηταν πολυ φιλοξενα.Η πισινα στα νωπηγεια ηταν πιο καλλη απο το κουτσουναρι αλλα στο κουτσουναρι κανει γαμους το καλοκαιρι στο εστιατορειο στη πισηνα και φερνει ανιματερ και τα βραδια σου απασχολει τα παιδια.

Μιχαλη και εγω ελευθερο κανω πολυ.Οργανομενο παω μια φορα το χρονο.Αλλα ελευθερο πολυ.Ιδικα νοτια.Αλλα και βορεια εχω κανει μια φορα.

raccoon
05/11/2018, 12:03
Με το sv που έχεις αυτές είναι οι επιλογές σου.
1) πίσω από τον κ@λο του συνοδηγού και πριν την topcase
2) στα πόδια ( μπούτια) του συνοδηγού πίσω από την μέση σου
3) αντικατάσταση της topcase με σάκο και δέσιμο όλα μαζί
4) αγορά σχάρας topcase και δέσιμο πάνω
5) πάνω στα σαμάρια αλλά δεμένα κάπου στο σασί, να μην έχουν όλο το βάρος τα σαμάρια

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο.