PDA

View Full Version : Απο την μοτο εφηβεία μου θυμάμαι...

thunder ace
07/11/2018, 19:22
Είδα σε ένα φόρουμ (άσχετο με τις μοτό)ένα ωραίο θέμα"Απο την εφηβεία μου θυμάμαι..."και είπα να προσθέσω μια λεξουλα που τόσο αγαπάμε και να το φέρω εδώ στο δικό μας γήπεδο..
"Απο την μοτο εφηβεία μου θυμάμαι...'
Άντε γεμίστε αναμνήσεις τις γραμμές........

BLiTzER
07/11/2018, 19:27
"Μοτο-εφηβεία" εννοείς την εφηβεία με μοτοσικλέτα ή τη μοτοσικλετιστική εφηβεία; Γιατί η πρώτη δεν υπήρξε ποτέ για μένα, ενώ η δεύτερη - θα - κρατάει για πάντα.

thunder ace
07/11/2018, 19:32
Εγώ το καταλαβαίνω σαν κάτι που το ένιωσε κάποιος στα εφηβικά του χρόνια και έχει σχέση με μοτοσικλέτες.
Εγώ για παράδειγμα δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν είδα τα VILLA στη αντιπροσωπεία στην στροφή Ν Σμύρνης.
Δεος στα εφηβικά μου μάτια.

buckley
07/11/2018, 19:41
"Μοτο-εφηβεία" εννοείς την εφηβεία με μοτοσικλέτα ή τη μοτοσικλετιστική εφηβεία; Γιατί η πρώτη δεν υπήρξε ποτέ για μένα, ενώ η δεύτερη - θα - κρατάει για πάντα.

Σόρρυ αλλά φαντάζεσαι ποιος μου ήρθε στο νου :tooth:

karellen
07/11/2018, 19:49
"Απο την μοτο εφηβεία μου θυμάμαι...'
Άντε γεμίστε αναμνήσεις τις γραμμές........
To Fantic Cabalero 125 στην εδώ αντιπροσωπεία και ένα μπλε Simonini.

telegonos
07/11/2018, 19:52
Εγώ θυμάμαι κώδικα μηχανής Ζ80Α. Τι, δεν πιάνεται μηχανή αυτός;

teogtp
07/11/2018, 20:02
..........το rg Γ και το ns400 rothmans να φιδιαζουν στην Ιασονος.

Grafton 505
07/11/2018, 20:21
Το aprilia rs50 μετά τις 5000 rpm !

thunder ace
07/11/2018, 20:32
Το aprilia rs50 μετά τις 5000 rpm !
Μετά το ρελαντι του δλδ.

Grafton 505
07/11/2018, 20:48
Μετά το ρελαντι του δλδ.

:cool: :a016:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/11/2018, 21:35
Το nsr 250 το ξηρο.Με τη καρτα...

tarifas
07/11/2018, 21:50
Διαβάζω για ρελαντί και θυμάμαι το χάζεμα που έπαθα ακούγοντας το samurai της Kawasaki,
Θυμάμαι το παρακάλεμα στον βενζινά απέναντι απο το σπίτι να μου δώσει το RV50 του, να πάω βόλτα το τετράγωνο, μ'αυτό έμαθα.......
Θυμάμαι τους μπάτσους, που με πολιτικά περνούσαν την διάβαση στο φανάρι, και με κίνηση αστραπή πέρναν το κλειδί, άν ξεχασμένος ήσουν πρώτος στο φανάρι, για να μπορέσουν να σε βάλουν στο χέρι, και τον τότε φόβο και τρόμο μπάτσο τον Περπερίδη σε κυνηγούσε... καβαλούσε πεζοδρόμια... άφησε εποχή.....

kyo
07/11/2018, 22:01
Το fz 400 r του 85 όταν περνούσε τις 8000 Σαλ.

ΓιώργοςΤΤ
07/11/2018, 22:10
Ένα κόκκινο XL 250 σαν αυτό που είχε ο παπασούζας στην ομώνυμη ταινία! Το είχαν κάτι παλικάρια 7-8 χρόνια μεγαλύτεροι. Μια φορά τους είδα ξάπλα. Ρωτάω τί πάθατε τε παιδιά; Φάγαμε καπάκι, απάντησαν. Φυσικά δεν ήξερα τί σημαίνει τρώω καπάκι και τους κοίταξα σαν εξωγήινους!

Το FZR 400 του γείτονά μου. Φοβερή μηχανή!

Το R1Z στο οποίο έμαθα να οδηγάω και αυτή τη στιγμή είναι παρατημένο σε μια αποθήκη με τον ιδιοκτήτη να αρνείται πεισματικά να μου το πουλήσει.....αλλά που θα μου πάει....

RaGe_Raptor
07/11/2018, 22:21
Το vfr 400 με την sansei (εξάτμιση είναι αυτό :D) και τον χαρακτηριστικό ήχο του cam gear drive. Πρώτο ss που καβάλησα ever.όπως επίσης κι όλα τα άλλα εισαγόμενα Ιαπωνικά κοσμηματακια RGV, GSXR, CBR, NSR, KR, ZXR, FZR 250-400.
Το πως αψηφουσαμε το κρύο, χειμώνα-καλοκαίρι πάνω στα παπιά.
Η βιτρίνα με το ZX7R.
Και φυσικά το ένα και μοναδικό GSX-R 750 SRAD.

teogtp
07/11/2018, 23:58
Να συμπληρώσω......και το δικαβαλο στην πάπια με τα "ράφια" της συμμαθητριας να με στριμωχνουν.

RAMMSTEIN
08/11/2018, 00:02
κατι αλανιαρεους που ανεβαιναν την κυπρου στου παπαγου καντιλι και στριβαν και την πλατεια μεχρι το φαναρι
με 550 παντα

alex14
08/11/2018, 00:34
To φτιαγμενο turbo FJ 1100 του "χασαπη" που οι φημες ελεγαν οτι εραβε οτι εβρισκε μπροστα του....

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/11/2018, 05:42
Να συμπληρωσω και γω.
Το ποδηλατο μου που μου εδινε το χαρτζιλικη η μανα μου το σαββατο να πηγαινω με αυτο στο περιπτερο και να σκαιφτομαι εαν επρεπε να παρω το moto περιοδικο και να φαω εκει το χαρτζιλικι μου η οχι.
Και φυσικα το cbr 400 το αεροξ.Ηταν το πρωτο μηχανακι που εκατσα πισω.
Το lead ss 50.Η πρωτη μου γκομενοπαγιδα στο γυμνασιο.
Και δε μπορω να ξεχασω της σφαλιαρες που εφαγα οταν πηρα του πατερα μου το σολεξακι στη πεμπτη δημοτικου και με βρηκε και εκανα βολτες στη γειτονια.Αυτα...

Leon67
08/11/2018, 05:56
Την βιτρίνα Καμμένου/Kawasaki στην Συγγρού με το πράσινο AR-50 και τα GPz.

thunder ace
08/11/2018, 07:42
Ποιός δεν θυμάται όλες εκείνες τις στιγμές,που ζηταγαμε από φίλο: "δώσε μία ρε,το τετράγωνο θα κάνω"
Εγώ είχα πρήξει τα @ρχιδι@ φίλου να μου δίνει το ελσινορακι για "τετράγωνο".

teogtp
08/11/2018, 08:24
Ποιός δεν θυμάται όλες εκείνες τις στιγμές,που ζηταγαμε από φίλο: "δώσε μία ρε,το τετράγωνο θα κάνω"
Εγώ είχα πρήξει τα @ρχιδι@ φίλου να μου δίνει το ελσινορακι για "τετράγωνο".

Που συνήθως κάτι σου επέστρεφαν στο χέρι.
:lol:

o_gavros
08/11/2018, 10:18
το ZXR το εφτάμιση που το βλεπα και ξεροστάλιαζα!

έχει γίνει αναπαράσταση μεταξύ μερικών απο εμάς της συγκεκριμένης ατάκας αλλά όχι με φιλο στο σενάριο,αλλά με θειο.
"Θείο να κάνω λίγο; "...μας πήρε το ξημέρωμα στην Καβάλας.
ο τρούπης ακόμα πρέπει να κλαίει απο τα γελια.
πρέπει να παίζει και φωτό κάπου.

nikos/72
08/11/2018, 10:33
Το ninja και το gsr των καθηγητών μου που, έβλεπα καθημερινά και κάτι ένοιωθα. Τότε ήταν που είπα "θέλω κι εγώ μηχανή". Ααα και φυσικά το κρύο που τρώγαμε με τα παπιά όλο το χειμώνα μες στους δρόμους.

buckley
08/11/2018, 10:43
Το ninja και το gsr των καθηγητών μου που, έβλεπα καθημερινά και κάτι ένοιωθα. Τότε ήταν που είπα "θέλω κι εγώ μηχανή". Ααα και φυσικά το κρύο που τρώγαμε με τα παπιά όλο το χειμώνα μες στους δρόμους.

Εγώ περιμένω τον δόκτορα το νιούμπη με το σταντ να γράψει αλλιώς δεν λέω :smokin:

teogtp
08/11/2018, 10:53
Εγώ περιμένω τον δόκτορα το νιούμπη με το σταντ να γράψει αλλιώς δεν λέω :smokin:

Δεν χρειάζεται να μας πεις βρε.
Το έχουμε δει το ben hur......

:p

sanctusan
08/11/2018, 12:08
Να βολτάρω σε όλα τα χωριά της Βοιωτίας με Yamaha Townmate 80cc και να σκέφτομαι πότε θα μεγαλώσω και θα πάρω το ΧΤ250 ‘82 του πατέρα μου.....

Υ.Γ. Ληγουρευόμουν και το TZR 250 του γείτονα....

17inchwheeler
08/11/2018, 12:38
κατι αλανιαρεους που ανεβαιναν την κυπρου στου παπαγου καντιλι και στριβαν και την πλατεια μεχρι το φαναρι
με 550 παντα

εμεις πρεπει να εχουμε βρεθει στα ιδια μερη
αρχες προς μεσα δεκαετιας 90?
πριν χαλασουν την πλατεια..τα πεσιματα με κλουβες και τα κυνηγητα στα γυρω παρκακια

RENZ
08/11/2018, 13:38
Το ασπρόμαυρο ΧΤ500 '79 να το σηκώνει στη μία ρόδα ο οδηγός -όρθιος και αυτός- για πολλάαα μέτρα. Το συγκεκριμένο το αγόρασα μετά από πολλά χρόνια και το κατάευχαριστήθηκα.
401021
Επίσης το simonini 50 με το πλαστικό ρεζερβουάρ να μου το δίνει βόλτα ο ιδιοκτήτης και να μη μπορώ να δω μπροστά μου από τα δάκρυα (ενθουσιασμού).
401022

taisteal
08/11/2018, 14:29
Το S.W.M του πατέρα,αγορασμένο το 1978 καινούργιο.
Με έμαθε με αυτό,και όταν και καλά του πήρα τον αέρα,το κάρφωσα σε έναν τοίχο γιατί κόλλησε το γκάζι :lol:
Αλλά το μαμήδι δεν ένιωσε,δουλεύει ακόμη
401023

MG-KTiNoS
08/11/2018, 14:35
Αφού κατάφερα να βγάλω δίπλωμα
και να πειστεί ο γέρος να μου πάρει 50άρι με χαρτιά
(μπας και κόψω τα αυτόφωρα)
Το μόνο θετικό ήταν η κωλάρα της Κατερίνας
που έπεσε λόγω γκαζιού.
Τ άλλα ΟΛΑ μπορούν να παν χαλαρά στο διάλο
γ... χώρα και κ...έλληνες
που το μόνο που ξέρουν είναι να χαλάνε τα πιο καλά παιδιά
και να τα κάνουν σα ντα μούτρα τους
(όσα επιζήσουν)
ΜΟΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΕ τ άλλα ΟΛΑ ΝΑ !
(με το μπαρδόν) :cool:

o_gavros
08/11/2018, 14:40
τώρα που το λες, το Garelli Noi της μάνας μου. πειραγμένο μοτοποδήλατο στα 72κ.ε., γκάζι που δε του το'χες, με τo ape-hanger τιμόνι του και το σκηνικό αλά "Βίκυ η γκαζιάρα" με το τότε βασανακι μου :lol:

Τι κακο κι αυτό με το μέμορυ λέην...η πασέτζα στο καφενείο δεν αργεί :p

annateo
08/11/2018, 21:27
εγω σαν πιο ξενερωτος απτη μοτοεφηβεια μου (13-14 χρονων) θυμαμαι την μυρωδια απτο συνεργειο του μαστορα. Αυτος ο συνδυασμός λαδιου, βενζινης, καινούριων ελαστικών, σαμπρελας, είναι κάτι αξεχαστο και αγαπημενο.

mikes
08/11/2018, 21:30
το πρωτο μηχανακι που καβαλησα..
του μπαρμπα μου στο χωριο!
απο αυτο ξεκινησαν ολα..

401038

BLiTzER
08/11/2018, 21:54
Πρώτο μηχανάκι που οδήγησα ποτέ ήταν ένα χρέπι townmate του παππού, το οποίο παίζει να λειτουργεί ακόμα, με 2 σέρβις από την ημέρα αγοράς. Αλλά ο έρωτας ήταν το κωλοφτιαγμένο, γυμνό, βαμμένο μωβ μεταλλικό chaly του ξαδέρφου. Ακόμα το θυμάμαι.

Lioulios
08/11/2018, 22:58
Ακομα θυμαμαι το ξενερωμα πoυ εφαγα , οταν ανακάλυψα στα 16 , την τελικη του townmate 50 rr

Κατα τα αλλα .... τα θυμαμαι ολα σαν χθες και τα θυμαμαι συχνα. Το πιο χαρακτηριστικο ειναι που δεν ειχαμε κρανη.
Οχι Δεν φοραγαμε ... Δεν ειχαμε καν .
Τοτε δεν χρειαζοταν . Δεν γραφανε.

BLiTzER
08/11/2018, 23:04
Κράνος, εξοπλισμός, δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια δε χρειάζονταν στο χωριό. :lol:

Lioulios
08/11/2018, 23:08
Η ζεμπρινγκ σε παπι ηταν χειροτερο αμαρτημα απο το να μην εχεις ασφαλεια

teogtp
08/11/2018, 23:12
Ακομα θυμαμαι το ξενερωμα πoυ εφαγα , οταν ανακάλυψα στα 16 , την τελικη του townmate 50 rr

Κατα τα αλλα .... τα θυμαμαι ολα σαν χθες και τα θυμαμαι συχνα. Το πιο χαρακτηριστικο ειναι που δεν ειχαμε κρανη.
Οχι Δεν φοραγαμε ... Δεν ειχαμε καν .
Τοτε δεν χρειαζοταν . Δεν γραφανε.

Ξεχασες και το καρφωμα απο τριτη σε πρωτη........

RaGe_Raptor
08/11/2018, 23:31
Την πρώτη βόλτα ever, την έκανα με Suzuki FR50 δίχρονο με καρφωτές ταχύτητες. Δεν έφτανα ούτε καν με ένα πόδι κάτω καλά - καλά. Το ακούσιο κι αυθεντικό "Τζόκερ" χαμόγελο. Αξέχαστο :)

tarifas
09/11/2018, 00:03
Κράνος, εξοπλισμός, δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια δε χρειάζονταν στο χωριό. :lol:

Ούτε στην πόλη, κανα φράγκο για καφέ και τσιγάρα, μόνο πάνω μας
Το ποινικό μου απο το 86 γράφει 16 μέρες, δέν λένε να το ξεχάσουν :cry: ακόμα, κάθε 5 χρόνια που το χρειάζομαι το διαβάζω και θυμάμαι............. :lol: :lol:

S705
10/11/2018, 07:11
Ένα κείμενο που έγραψα ένα βραδύ πριν 12 περίπου χρόνια.

Δεν θα μιλήσω για βιτρίνες ,αφίσες , το max 100 που ήταν η πρώτη βόλτα ούτε για το 550xt στην γειτονία (η δεύτερη βόλτα) ούτε για το xs400 του Σουλιώτη στο λύκειο….. όλοι πάνω κάτω τα ίδια κάναμε……

Όταν είσαι στα 18,5 το αίμα βράζει , η απεγνωσμένη προσπάθεια για την προσωπική σου ελευθερία έρχεται σε κρούση με πολλών ανθρώπων τα πιστεύω .Χρειάζεσαι κάτι “δικό σου’’ , που να μπορεί σε ταξιδεύσει στους δρόμους των ονείρων και αναζητήσεων σου.
Κάπου κοντά σε αυτήν την ηλικία πήγα στην επαρχεία ως φοιτητής. Συγκαταλεκτικα στους τυχερούς , αυτούς τους λίγους που ένας κοντινός συγκενης δίνει ένα βιβλιάριο τραπέζης με τα “πρώτα έξοδα”. Έτσι μετά από 6μηνες αποφάσισα να αγοράσω ένα παπί. Στην αρχή η αγορά ήταν καθαρά για την εξυπηρέτηση μου , έως όταν το παρέλαβα. Δεν ξέρω , πρώτη φορά είχα νοιώσει έτσι , κάτι που κανένα άλλο αίσθημα δεν το πλησίαζε. Η σκέψη ότι είναι δικό μου , όλο δικό μου , γέμιζε κάθε πτυχή του σώματος μου. Θυμάμαι ακόμα τον αέρα που κτυπούσε το πρόσωπο μου στην πρώτη βόλτα , η αίσθηση της ελευθέριας μεγάλωνε διαρκώς. Θυμάμαι όταν πηγαίνοντας σπίτι , μου δόθηκε η εντύπωση ότι τρέχω και κοιτάζοντας το κοντέρ είδα μόλις 40χλμ , βλέπετε ήταν η πρώτη επαφή , το δίπλωμα ήρθε μετά από 5μηνες.
Δεν χόρταινα να το κοιτάζω , το κοίταγα και δεν συμβιβαζόμουν με την ιδέα ότι είναι δικό μου , έτσι έκανα συνέχεια βόλτες για να εξοικειωθώ , κυρίως με την ιδέα. Το αγάπησα και αυτό εμένα. Πηγαίναμε παντού μαζί , και για ευχαριστώ το είχα πάντα καθαρό , με φρέσκα λαδάκια και κάθε Παρασκευή απόγευμα πηγαίναμε στην παραλία ,από μια ωραία διαδρομή με στροφές , μέσα από χώρια , δασός και καλλιέργειες. Μάθαμε παρέα να στρίβουμε και να φρενάρουμε σωστά , να γλιστράμε την ουρά για να γελάμε , να είμαστε κύριοι με τους άλλους οδηγούς. Αλλά πως όλα τα ωραία έτσι και αυτό τελείωσε γρήγορα. Η κλοπή του ήταν κάτι το τρομερό. Η άδεια θέση που το έβαζα με πλήγωνε , ήταν σαν να είχαν κλέψει το άλλο μου μισό.
Το καλοκαίρι δούλεψα σκληρά και η σκέψη της αντικατάστασης του έγινε
πράξη. Τότε κατάλαβα πόσο είχα αγαπήσει το παπί μου. Νόμιζα ότι το απατούσα!!, αλλά η ανάγκη μου να βρω κάπου την ελευθέρια μου με έκανε να το ξεπεράσω. Το νέο παπί ήταν καλύτερο , είχε δισκόφρενο , καλύτερο σκελετό , πιο δυνατό μοτέρ. Όμως σε κάθε στροφή αναζητούσα την πρώτη μου αγάπη. Δεν μπορούσα να στρίψω ή να φρενάρω σωστά , μέχρι που κατάλαβα ότι πρέπει να αγαπήσω και αυτό , να μάθουμε παρέα τα πάντα από την αρχή. Έτσι ξεκίνησε μια σχέση που κρατάει ακόμα , εδώ και 5χρονια.
Ποτέ δεν μου είπε όχι σε ότι και αν του ζήτησα. Η διαδρομή Πάτρα – Αγρίνιο ,για ποτό(μόνο ένα) και επιστροφή το ίδιο βράδυ ήταν κάτι το συνηθισμένο. Μετά Πάτρα – Τρίπολη , δικαβαλο ,για να δούμε αγώνα dragster , Πάτρα – Αθηνά τα καλοκαίρια , δεν μου άρεσε να το βάζω στο τρένο. Αποκορύφωμα ήταν το καλοκαίρι του 2004 που έφτασα με έναν φίλο , με μηχανή αυτός!, στην Αργολίδα , στην 23η συγκεντρώσει της ΜΟΤΟΕ.
Από όλα αυτά τα ταξιδάκια αλλά και από αλλά ακόμα , το ποιο ωραίο ήταν η αντιμετώπιση κάποιων. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη όταν με χαιρετάγανε ,με το κλασικό σινιάλο , σε επαρχιακό δρόμο μηχανές και ας είχαν από 1000 κυβικά παραπάνω ο καθένας τους! όταν στην διαδρομή για την Αργολίδα , σε βενζινάδικο έδωσα λίγα από τα εφεδρικά μου λαδιά σε 50αρι για την YAMAHAαρα του ( έτσι μου την ανέφερε) , η κουβέντα στην συνεχεία ήταν κάτι το ξεχωριστό. Όταν στο κατέβασμα ( μαλλιά κουβάρια) της παλιοβουνας , σε μια αριστερή έβγαλα σώμα αυθόρμητα από το παπί για να στρίψω και με πλησίασε ο τύπος που ερχόταν από πίσω με το ZZR και μου κάνει νόημα “ καλό , καλό”! Όταν …όταν …όταν…

ggs
10/11/2018, 09:23
Κι εγώ από την μοτοεφηβεια ,εκεί κάπου στα 80s, θυμάμαι πολλά μηχανάκια-εφηβικα όνειρα.

Όμως ,πιο πολύ θυμάμαι αυτό που είπε ο s705 πιο πάνω.

Έφηβοι να δουλεύουν δύο δουλειές, να μην κάνουν διακοπές κλπ για να μαζέψουν τα φράγκα να πάρουν ένα μεταχειρισμένο (καινούργιο ούτε λόγος) .

Και τότε, τα μηχανάκια ήταν ακριβά παιχνίδια . Ίσως πιο ακριβά και ακόμα πιο δύσκολα να τα αποκτήσεις.

Βλέποντας σήμερα σε κάθε θρεντ που αφορά μοντέλα και την γκρίνια που υπάρχει σχεδόν πάντα σχετικά με την τιμή, αναρωτιέμαι πόσοι εφηβοι σήμερα θυσιάζουν ένα καλοκαίρι τουλάχιστον και κάνουν δύο δουλειές για να πάρουν ένα μηχανάκι.

Κάπου το είχε γράψει ο κτινος, ότι τα μηχανάκια πλέον δεν είναι εφηβικά όνειρα ή κάπως έτσι.

Γι'αυτό ίσως οι κουβέντες για μηχανές γίνονται κυρίως από 30-40-50ρηδες .

Γιατί πρόλαβαν την μοτοσυκλέτα ως εφηβικό όνειρο και τους θυμίζει την εφηβεία τους που χάθηκε δεκαετίες πριν.

zizou
10/11/2018, 10:40
Θυμάμαι το πρώτο μου μηχανάκι...ενα προτοκαλί Dax 50, το οποίο αγόρασα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση
δουλεύοντας ολη την περίοδο των διακοπών..δεν ένοιωθα οτι θυσίαζα το καλοκαίρι..άλλωστε 16 ήμουν,πρώτη μου
δουλειά ήταν κ αυτό από μόνο του ήταν σημαντικό αφού μου έδινε κάποιο βαθμό ανεξαρτησίας...για ιερό σκοπό:)

Θυμάμαι το επόμενο μηχανάκι,αφού το Dax μου φαινόταν ποδήλατο μετά από λίγο,κ έτσι πήρα ενα Kawasaki AR 125...
έφτυνε λάδια από παντού...:lol: η χειρότερη αγορά που έχω κάνει..:cry:

Θυμάμαι εκεί στα 18 το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα...XT 550 μαύρο:)..καγκουριλίκια,κόντρες,κυνηγητά,βόλτες,
χαζομαστορέματα...

Θυμάμαι αλλά δεν την νοσταλγώ...χάθηκε αλλά το μοτοταξίδι συνεχίζεται..:wave2:

SONone
10/11/2018, 12:43
1) θυμάμαι να παίρνω στα κλεφτά το XT 250 του θείου και να γυρνάω στο χωρίο ως άλλος Γαρδελης της εποχής (αρκετά ποιο μικρός βέβαια) επίσης θυμάμαι πόσο πονάει το κατακεφαλο που ειχα φάει με το κράνος και το κράξιμο απο τον θείο, οχι γιατι πήρα το μηχανάκι αλλά γιατι δεν έβαλα το κράνος και δεν το ζήτησα ώστε να μου μάθει αυτός κάποια πράγματα. εεεε απο εκει και έπειτα καθε καλοκαίρι στο χωρίο ο "μαγκας" :lol: με ΧΤ και δωστου βόλτες και νεαρές αιθέριες υπάρξεις. ;)

2) το πρώτο μου παπί C50 12v που ποτε κάνεις δεν έμαθε οτι το ειχα πάντα έλεγα δανικό μιας και ηταν απο χρήματα ψιλο ύποπτα (δουλειά παράνομη :a26: και ενα μπουφάν που ο παππούς απο το χωρίο ειχε δωσει 3 φόρες λεφτά να το παρω και δεν το πηρα ποτε!!!)

3) το πρώτο μου μεγάλο στα 17 και φυσικά χωρίς δίπλωμα NSR 250 μετατροπή που κάναμε εμεις μαζι με την κάρτα να εχει και κλειδιά. πόσο με κ@υλωνε αλλα και με τρόμαζε ταυτόχρονα εκείνο το μηχανάκι δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

4) το ZXR του ξαδέρφου που δεν απέκτησα ποτέ και πάντα έλεγα "δώσε να κάνω λίγο" και ακόμα με στοιχειώνει τις νύχτες ο ήχος του αν ακούσω κανενα στην Βουλιαγμένης να τα δίνει ολα!!

5) το παπι μου C50 6v γλάρος που με συντρόφευε στα φοιτητικά μου χρονιά στην Λαρισα, το σύνηθες του πάρκινγκ ήταν μεσα σε κατι θάμνους αλλά οσο κιαν ειχα πιει ήξερε πάντα τον δρόμο να με γυρνάει σπίτι απο το Σχολαρχείο και τον Λουκουλο.

ξεκίνησα με προεφηβεια και πηγα στην μεταεφηβεια αλλα ηταν ολα άξια αναφοράς..

petros1479
10/11/2018, 17:00
Μουσκεμα πηγαίνοντας στο γυμνασιο με το townmate από το πρωί και ξανά μούσκεμα γυρνώντας. Γιατί έβρεχε στο Τζαντε έβρεχε όλη την ώρα....

devil's animal
10/11/2018, 23:01
η πρωτη επαφη, εκει καπου στα 13 το c50 που ανεβασε στα εξοχικα μας ο θειος για να μαθουμε εγω και ο ξαδερφος...Πασχα ηταν...
και απο τοτε και για καμια 5ετια καθε Πασχα το ανεβαζε απο Αθηνα Ευβοια...
τι ειχε τραβηξει εκεινο το παπι, απλα δεν λεγεται...περιμενα το Πασχα σαν τρελος...

το astrea grand Μ6 που βρεθηκε ξαφνικα στα χερια μου στα 15-16 και πηγε και αυτο εξοχικο...χωρις πινακιδα, χαρτια...τιποτα...το αγχος με τους μπατσους...
ειχα μαθει την πινακιδα του κολλητου που ειχε ιδιο (ασπρο - μπλε) σε περιπτωση σταματηματος...ετυχε μια φορα και ευτυχως την ξεφουρνισα και την εβγαλα καθαρη χωρις πολλα πολλα...

το κλεψιμο της px200 του πατερα μου πανω στο πεζοδρομιο και την πρωτη στουκα σε μια ζαρντινιερα που ειχε γειτονας...3η γυμνασιου ή 1η λυκειου πρεπει να ημουν...δεν την ειχα κατεβασει δρομο την πρωτη φορα που την πηρα..πηγα μπρος πισω ολο το πεζοδρομιο της οδου που εμενα, καμια 200αρια μετρα....
μετα ομως...2α και 3η λυκειου με px 200 φροντιστηριο τα απογευματα...τρικαβαλα με γκομενες για να τις πηγαινω σπιτι...εγω, 2 τσουπρες και το καφασι απο πισω που ειχε ο πατερας για να μεταφερει πραγματα και εργαλεια....:bawl:
για το πρωι και το σχολειο, ουτε λογος...την επαιρνε ο πατερας μου στην δουλεια...:facepalm:

τις τσαρκες με τους κολλητους αργοτερα στην Πετρουπολη, terra petra, apolis για αραγμα...προφητης Ηλιας για σουβλακι και χαβαλε στα αμαξια του γαμιστρωνα...Λυκαβηττος...

τελος την πρωτη φορα που πηρα δικο μου κρανος...καπου στα 21-22...αααααλλη αισθηση...:cool:

μεγαλωσαμε...:a35:

sek
11/11/2018, 00:29
Ανάμεσα στο ποδήλστο και το skate έπαιζαν και κάτι βόλτες με μηχανάκια και οι πρώτες απόπειρες οδήγησης. Θυμάμαι Honda CB50J, Suzuki RV50 (όλες κάτω, ή λάθος θυμάμαι; ) Yamaha RD50 και DT50 και το XLR του γείτονα που χαλβάδιαζα...

andgeo
11/11/2018, 21:36
θυμάμαι το πρώτο GLX50 (ολοκαίνουργιο) που μας αγόρασε ο πατέρας μου με τον αδερφό μου και τις φάπες που άρπαξα από τον δεύτερο μέσα σε μια βδομάδα γιατί έκανα το ατόπημα να το πάρω βόλτα ... Όταν ο πατέρας μου κατάλεβε το λάθος του , μου αγόρασε μια βέσπα PΧ200E μόλις 3 εβδομάδες μετά (ολοκαίνουργια κι αυτή)! Φίλοι με fantic rocket , μπόμπους φτιαγμένους , παπιά c50 όλων των λογιών , να περιμένουμε καρτερικά να έρθει το πανελλήνιο στο Τυμπάκι να πάμε να δούμε τον Σκούρτα τότε να σαρώνει και στο τέλος να περνάει τη μεγάλη(;) ευθεία με σούζα και να χαιρετά το κοινό , πρώτα με RC45 και αργότερα με GSXR 1000 . Τους κολλητούς δίδυμους με το τούμπανα GPZ600 και αργότερα με το πρώτο CBR900R Fireblade που κατέβηκε στο νησί . Σκατά !!! ακόμα με θυμάμαι να ξεροσταλιάζω έξω από τη Yamaha όταν ήρθε το FZR1000R Genessis και να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να μου αποφέρει 2 περίπου εκατομμύρια δραχμές σε λίγους μήνες για να το αγοράσω , εις μάτην ! Θυμάμαι να έχουμε πείσει τον μπαμπά να πάμε στην Kawasaki για να δούμε το 50r που θέλαμε σαν τρελοί εγώ κι ο αδερφός μου τότε για πρώτο μηχανάκι , να φτάνουμε στην αντιπροσωπεία να έχουμε πάρει μαζί ένα φίλο του πατέρα μου και όταν είδε το μηχανάκι να λέει "Ρε είσαι τρελός που θα τους πάρεις αυτό το πράμα , θα το πλακώνουν στις 200άρες στην εθνική και θα του γαμάνε τη μάνα ." Αυτό ήταν αρκετό για να μην μπορούμε να συμβιβαστούμε με τον μπαμπά παρά μόνο σε παπί για πρώτο μηχανάκι και καταλλήξαμε στο GLX . Damn , τώρα που το θυμάμαι μου ρχεται να πάω στον φίλο του πατέρα μου να του ξεφουσκώσω τα λάστιχα ! Θυμάμαι στην χωμάτινη πίστα στα TEI να μας στοιχειώνουν 2 μηχανάκια τότε , Ένα Yamaha IT 175 και το υπερτούμπανο τότε SIMONINI 250 πάλι σε μπλε χρώμα ,μέχρι να έρθουν τα XR500 και να τα διαλύσουν όλα . Η εντύπωση που μου έκαναν τότε ήταν τεράστια , γιατί όρθιος εγώ και ίσα που πέρναγα πάνω από τη σέλα .
Θυμάμαι KX και KDX Kawasaki , "Τα τσακάλια" "Τη Στροφή" με τον Πάνο Μιχαλόπουλο και την μουνάρα την ΑΛιμπέρτη τότε ! Λίγο μετά θυμάμαι τα γαμάτα 250άρια που έσκασαν μύτη στην αγορά και έγινε πανικός , το ένα καλύτερα από το άλλο , τι RGV250Γ , TZR250 ,KR1-S και αφού έχουμε επιβιώσει από ότι RD κυκλοφορεί ,(ακράνωτοι πάντα) και κάπου εκεί να τα παρατάω με τις μηχανές και τα μηχανάκια γιατί ήταν πανάκριβο σπορ !
Ευχαριστώ !

atom_smasher
14/11/2018, 19:48
Χμ. Απ την εφηβεία μου Θυμάμαι έναν να μην γυρνάει σπίτι του και έναν να την γλιτώνει με ένα μήνα νοσοκομείο. Κάνα δυο βόλτες στο χωριό και τίποτα άλλο.

Lioulios
15/11/2018, 14:35
Κι εγώ από την μοτοεφηβεια ,εκεί κάπου στα 80s, θυμάμαι πολλά μηχανάκια-εφηβικα όνειρα.

Όμως ,πιο πολύ θυμάμαι αυτό που είπε ο s705 πιο πάνω.

Έφηβοι να δουλεύουν δύο δουλειές, να μην κάνουν διακοπές κλπ για να μαζέψουν τα φράγκα να πάρουν ένα μεταχειρισμένο (καινούργιο ούτε λόγος) .

Και τότε, τα μηχανάκια ήταν ακριβά παιχνίδια . Ίσως πιο ακριβά και ακόμα πιο δύσκολα να τα αποκτήσεις.

Βλέποντας σήμερα σε κάθε θρεντ που αφορά μοντέλα και την γκρίνια που υπάρχει σχεδόν πάντα σχετικά με την τιμή, αναρωτιέμαι πόσοι εφηβοι σήμερα θυσιάζουν ένα καλοκαίρι τουλάχιστον και κάνουν δύο δουλειές για να πάρουν ένα μηχανάκι.

Κάπου το είχε γράψει ο κτινος, ότι τα μηχανάκια πλέον δεν είναι εφηβικά όνειρα ή κάπως έτσι.

Γι'αυτό ίσως οι κουβέντες για μηχανές γίνονται κυρίως από 30-40-50ρηδες .

Γιατί πρόλαβαν την μοτοσυκλέτα ως εφηβικό όνειρο και τους θυμίζει την εφηβεία τους που χάθηκε δεκαετίες πριν.

Ενα ολοκληρο καλοκαιρι ..15 ετων μπηκα σε συνεργειο ψεκασμου της ελιας για το δάκο. ...κουβαλαγαμε ψεκαστηρα χειροκινητη 20κιλη στην πλατη ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ... Και ολα αυτα γιατι δεν πηρα το λόουερ στα αγγλικα και δεν μου επαιρναν μηχανη οπως ειχαμε συμφωνησει ....Αν το επαιρνα .

Ποπο....

:wave2: