Σύνδεση

View Full Version : το abs σώζει ζωές και στην επόμενη αγορά σας προτιμήστε να εχει abs απαραιτήτως

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11

GogosLux
15/11/2018, 16:59
Ρε συ.. τι ειναι τα "καπακια" στα κατηφορικα???

Ισως η λέξη να να αφορά μονο σουζα, δεν ειμαι σιγουρος :D

Εννοω με ΚΤΜ250 σε :
- κατηφορικό με καλη κλίση λασπωμένο με λουκι (μεγαρα) πατάω το μπροστινό και κάνω έντο, περναω πανω απο το τιμονι και το μηχανακι κάνει κωλοτουμπα και σκάει πανω μου
- κατηφορικό ξερο με σκαλωπάτια (Αγ. Στέφανο) ορθιος παταω το μπροστινό και απλα κανει εντο και βρισκομαι να πετάω απο πάνω

Nostradamus
15/11/2018, 17:01
Ισως η λέξη να να αφορά μονο σουζα, δεν ειμαι σιγουρος :D

Εννοω με ΚΤΜ250 σε :
- ............................ πατάω το μπροστινό και κάνω έντο, περναω πανω απο το τιμονι και το μηχανακι κάνει κωλοτουμπα και σκάει πανω μου
- .................... ορθιος παταω το μπροστινό και απλα κανει εντο και βρισκομαι να πετάω απο πάνω

Ετσι που μας τα λες εσυ φιλος, μαλλον χρειαζεσαι ABS.. :lol::lol:

RaGe_Raptor
15/11/2018, 17:04
Ρε ΓΤΠΜ, έχουμε γεμίσει ειδικούς τηλεπάνελ....

OK, άλλο πραγματικό παράδειγμα: Φίλος είχε πάντα μηχανές με ABS και όλα καλά, άλλωστε ήταν από αυτούς τους πάω (πολύ) αργά γιατί βιάζομαι.

Κάποια στιγμή, και για λόγους που ποτέ δεν καταλάβαμε παίρνει μηχανή χωρίς ABS. Του είπαμε να προσέχει γιατί πλέον θα φρενάρει αυτός κι όχι τα ηλεκτρονικά του αλλά δυστυχώς η φάτσα που έκανε όταν του το είπαμε ήταν αποκαρδιωτική.

Όταν έβγαλε τα σίδερα από τα πόδια του, τα πούλησε όλα και κυκλοφορεί πλέον με αμαξάκι, και πολύ καλά κάνει. Το ABS τον έσωζε; Ναι. Έμαθε ποτέ με ABS να οδηγεί μηχανή; Όχι. (Προσέξτε, τα φρένα είναι πιο σημαντικά κι από το γκάζι στην οδήγηση. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην γρήγορη οδήγηση).

Τεσπά, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Και προς θεού, όχι φρένα, ειδικά μέσα στη στροφή :tooth: (Μην πεταχτείς γίδι Trooper, το εννοώ για τους θιασώτες της τουριστικής και χαλαρής οδήγησης).

αν χρειαστείς φρένα μέσα στη στροφή,έτσι και τα πατήσεις απότομα/άγαρμπα, είτε θα ανοίξει η τροχιά σου (το "καλό" σενάριο), είτε θα βροντήξεις χάμου. αν έχεις την ικανότητα/τύχη/μυαλό/εκπαίδευση κτλ να τα χαϊδέψεις,τότε ίσως έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

το οποίο μας οδηγεί και πάλι πίσω στην "προπόνηση"/εξάσκηση φρεναρίσματος. αν περιμένεις να συμβεί κάτι που ποτέ δεν έχεις εφαρμόσει/δουλέψει σε ελεγχόμενες συνθήκες ,την κρίσιμη στιγμή,τότε οι πιθανότητες είναι δραματικά εναντίον σου.

sniper
15/11/2018, 17:08
αν χρειαστείς φρένα μέσα στη στροφή,έτσι και τα πατήσεις απότομα/άγαρμπα, είτε θα ανοίξει η τροχιά σου (το "καλό" σενάριο), είτε θα βροντήξεις χάμου. αν έχεις την ικανότητα/τύχη/μυαλό/εκπαίδευση κτλ να τα χαϊδέψεις,τότε ίσως έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

το οποίο μας οδηγεί και πάλι πίσω στην "προπόνηση"/εξάσκηση φρεναρίσματος. αν περιμένεις να συμβεί κάτι που ποτέ δεν έχεις εφαρμόσει/δουλέψει σε ελεγχόμενες συνθήκες ,την κρίσιμη στιγμή,τότε οι πιθανότητες είναι δραματικά εναντίον σου.
Σώπα ρε καημένε, κι αυτοί που φτιάχνουν cornering ΑΒS κλέφται θα γίνουν; Σιγά μην δουλέψω να μάθω, μ@λάκας είμαι;

(Βασικά για trail braking μιλούσα αλλά απαγορεύεται δι' ανηλίκους)

GogosLux
15/11/2018, 17:12
Ετσι που μας τα λες εσυ φιλος, μαλλον χρειαζεσαι ABS.. :lol::lol:

:lol::lol::lol: Μετά έμαθα :lol::lol: :moutza:

Αλλα που να περιμένω σε λασπωμένο κατηφορικό να κάνει έντο το ρημάδι, αμαθητος τοτε απο χώμα :D

Βεβαια οπως ειπα, με abs που οδήγησα το 990 σε χωμάτινη βόλτα δεν με χαλασε κάπου :blush:

GogosLux
15/11/2018, 17:19
.................... Το ABS τον έσωζε; Ναι. Έμαθε ποτέ με ABS να οδηγεί μηχανή; Όχι. (Προσέξτε, τα φρένα είναι πιο σημαντικά κι από το γκάζι στην οδήγηση. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην γρήγορη οδήγηση)

:beer: αυτο προσπάθησα να πω και εγω κάτι σελίδες νωρίτερα, οτι με abs ειναι μαλλον απιθανο να μαθεις να φρενάρεις - απλα φρενάρει αυτο για εσένα και θελει προσοχή μιας και δεν θα συμπεριφερθεί παντα το ίδιο (εδωσα και προσωπικό
παράδειγμα).

Φρενάρισμα μπορείς να μαθεις εντος ελεγχόμενης κατάστασης οπου δεν αλλαζουν οι παράμετροι δραματικά (και ας μην ειναι πίστα) και φυσικά με ωρες εξάσκηση ΑΝΑ μηχανή !
Επίσης, θεωρώ, οτι το να ξερεις στο ενα μηχανάκι δεν σημαίνει οτι ξέρεις σε ολα αν δεν εξεικειωθείς με το καθε ενα ξεχωριστά.

AUFGEBRACHT
15/11/2018, 19:31
:whistle:

https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Neo-systhma-aytomatoy-frenarismatos-gia-moto_123093.asp

RAMMSTEIN
15/11/2018, 19:38

https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Neo-systhma-aytomatoy-frenarismatos-gia-moto_123093.asp

χαχαχαχαχα:facepalm:

και εκει που θα κυνηγιεσαι με τον μπροστινο στα στροφιλικια και θα του εχεις κολλησει απο πισω για να του πεταχτεις στην εξοδο θα σου τσιμπαει λιγο μπροστινακι να στρωνεις χαρακτηρα

RaGe_Raptor
15/11/2018, 19:44

βγαίνει βραχίωνας και σε κρατάει κιόλΑ? :cry:

BLiTzER
15/11/2018, 19:46
Ζώνες 4 σημείων είναι το επόμενο σχέδιο.

AUFGEBRACHT
15/11/2018, 19:46
βγαίνει βραχίωνας και σε κρατάει κιόλΑ? :cry:

Κοροϊδέψτε, σε 10 χρόνια που θα σκοτωνόμαστε αν σώζει ή όχι, να δω τι θα γράφουμε...

AUFGEBRACHT
15/11/2018, 19:48
Ζώνες 4 σημείων είναι το επόμενο σχέδιο.

401276

BLiTzER
15/11/2018, 19:50
Α ΡΕ Η ΜΠΕΜΒΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΣΤΗ ΣΠΟΡ ΟΔΗΓΗΣΗ!!

RaGe_Raptor
15/11/2018, 19:51
Κοροϊδέψτε, σε 10 χρόνια που θα σκοτωνόμαστε αν σώζει ή όχι, να δω τι θα γράφουμε...

διάβασα τι κάνει.είναι πρωτίστως προειδοποιητικό.μετά αναλαμβάνει ήπια δράση.έπειτα πιο δραστική δράση :lol: σε πετάει από πάνω του αν δεν ξέρεις να καβαλάς:bawl:

AUFGEBRACHT
15/11/2018, 19:52
Α ΡΕ Η ΜΠΕΜΒΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΣΤΗ ΣΠΟΡ ΟΔΗΓΗΣΗ!!

401278

BLiTzER
15/11/2018, 19:52
διάβασα τι κάνει.είναι πρωτίστως προειδοποιητικό.μετά αναλαμβάνει ήπια δράση.έπειτα πιο δραστική δράση :lol: σε πετάει από πάνω του αν δεν ξέρεις να καβαλάς:bawl:

Έτσι ακριβώς λειτουργεί και στα αυτοκίνητα. Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν. Στα αυτοκίνητα είναι μόνο καλό, βέβαια. Για τα μηχανάκια, δεν είμαι 100% σίγουρος.

RaGe_Raptor
15/11/2018, 19:54
401278

α ρε Σουζουκάρα,τους έφτιαξες τους Γερμανούς:a08::a012:

RaGe_Raptor
15/11/2018, 19:55
Έτσι ακριβώς λειτουργεί και στα αυτοκίνητα. Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν. Στα αυτοκίνητα είναι μόνο καλό, βέβαια. Για τα μηχανάκια, δεν είμαι 100% σίγουρος.

α,ναι ξέχασα,έχουμε και τον κουτάκια,τα ξέρει αυτά τα κόλπα...:lol:

BLiTzER
15/11/2018, 19:58
α,ναι ξέχασα,έχουμε και τον κουτάκια,τα ξέρει αυτά τα κόλπα...:lol:

Ναι, γιατί είναι εξαιρετικά χρήσιμο σύστημα. Φρενάρει ακόμα κι αν πεταχτεί πεζός ή μηχανάκι μπροστά σου, σε συνθήκες πυκνής κίνησης, πριν προλάβεις καν να το σκεφτείς. Ειδικά για μερικούς που κοιμούνται ενώ οδηγούν ή βασίζονται μόνο στο abs, είναι ό,τι πρέπει. :lol:

katsar
16/11/2018, 09:14
εγώ πάντως την μια φορά που αναγκάστηκα να κόψω το τιμόνι τέρμα αριστερά και να φρενάρω για να μην χτυπήσω πεζό που πετάχτηκε στη μέση του δρόμου κυριολεκτικά μισό μέτρο μπροστά μου ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα,έπεσα.Ήταν τόσο κοντά μου που την βρήκα με το αντίβαρο του τιμονιού από την δεξιά πλευρά ,θα την πατούσα την μαλάκο.....Σίγουρα δεν είχα την σωστή αντίδραση γιατί με τρόμαξε, έγινε σε κλάσματα του δευτερολέπτου αλλά σκέφτομαι πως αν είχα abs ίσως να μην μπλόκαρε ο τροχός και να γλίτωνα την πτήση από το εντο.Επίσης αν δεν πήγαινα με 80-90 (μπορει και παραπάνω) μέσα στην πόλη αλλά με το όριο στα 50 ,μπορεί πάλι να την γλίτωνα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :)

Μάλλον για αυτό είναι το abs,για να βοηθήσει σε λάθη του αναβάτη και αυτό σε κάποιες καταστάσεις,σε καμία περίπτωση δεν είναι το μαγικό εξάρτημα που σε μετατρέπει σε πιλότο.Άποψη μου καλό είναι να υπάρχει αλλά δεν πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση υπερβολικής ασφάλειας και εφησυχασμού στον αναβάτη.

devil's animal
16/11/2018, 09:39

μμμ...
δεν θα μπορεις να κανεις προσπεραση...
δεν θα μπορεις να κανεις σφηνα...
αναλογως τι "ακτινα" θα εχει αυτο το πραγμα μπορει και να μην μπορεις να κανεις διηθηση...

δυστυχως εκει παει το πραγμα...πανε να αυτοκινητοποιησουν την μοτοσυκλετα...:(

kostasagk
16/11/2018, 09:50
Η και Υ αναποδα... Αυτο το τελευταιο με το "δεν θα ξαναγραψω" σαν να τιμωρεις τους υπολοιπους, να το κοιταξεις λιγο..

το λεω αυτό διοτι θυμιζει ολιγον από τους φανατικούς της επίπεδης γης .........ότι και να πεις επιμενουν ότι η γη ειναιο επιπεδη....πως θα αλλαξης την γνωμη ?γινεται? οποτε σταματας να ασχολείσαι....ότι κατι είναι παγκοσμια από ολους αναγνωρισμενο και προσπαθουμε εμεις να αποδειξουμε ότι δεν είναι ετσι ..ποιος ο λογος παραπερα? -και δεν αντιλεγω για το χωμα οπου μονοι σας το λετε ότι οι περισσοτερες μοτο το απενεργοποιουν. οποτε ουτε γκλιτσα υπαρχη ουτε τσοπάνης ,κουβεντα γινεται αρκει να υπαρχη λογικη...όταν προσπαθουμε να πουμε ότι ο εγκέφαλος μας είναι πιο γρηγορο από ένα ηλεκτρονικο...ενταξει μπορει για καποιον και όχι για την πληοψηφια...καλως η κακος τα ηλεκτρονικα είναι παντου μεσα στην ζωη μας ,αλλωτε για να μας ταλαιπωρουν -για αυτους που τα συντηρουν- αλλωτε για να σε σωζουν..και δυστηχως η ευτυχως ξεπερνουν τον ανθρωπο.και θα συνεχησουν.οποιος ασχολειται με ηλεκτρονικα νομιζω ότι θα συμφωνηση μαζι μου.αυτα.διαλογος επικοδομητικος...θα ηθελα να κουσω καποιν να γραφη υην εμπειρεια του την αληθινη ,αν βοηθησε παργματικα η όχι και όχι θεωρητικα όπως διαβασα σε πολλα ποστ ,αν ημουν εδώ θα εκανα ετσι αλλιωςκλπ.

Cpt_Slow
16/11/2018, 11:47
22 σελίδες ? :bawl:

Θα προτείνω την λύση:

Θα έρθετε στο Καλοχώρι Θεσ/νίκης οι υποστηρικτές και οι πολέμιοι και θα σας βάλω να φρενάρετε. Έχει κάτι σημεία ταμάμ. Μόλις θα σηκωθείτε από κάτω και οι μεν και οι δε θα ξαναδοκιμάσετε. Όποιος τελικά τα καταφέρει θα αρχίσει να κοροϊδεύει την άλλη πλευρά και θα παιχτεί ένα ωραίο αντρικό ξυλίκι. Μέτα χαλαροί και ξελαφρωμένοι μπορούμε να πάμε για τσίπουρα χωρίς να έχει πειστεί κανείς ότι κάνει λάθος. :lol:

pektis
16/11/2018, 13:20

Θα προτείνω την λύση:

Θα έρθετε στο Καλοχώρι Θεσ/νίκης οι υποστηρικτές και οι πολέμιοι και θα σας βάλω να φρενάρετε. Έχει κάτι σημεία ταμάμ. Μόλις θα σηκωθείτε από κάτω και οι μεν και οι δε θα ξαναδοκιμάσετε. Όποιος τελικά τα καταφέρει θα αρχίσει να κοροϊδεύει την άλλη πλευρά και θα παιχτεί ένα ωραίο αντρικό ξυλίκι. Μέτα χαλαροί και ξελαφρωμένοι μπορούμε να πάμε για τσίπουρα χωρίς να έχει πειστεί κανείς ότι κάνει λάθος. :lol:

:lol::roflmao:

rainmike
16/11/2018, 13:51

Θα προτείνω την λύση:

Το αστείο είναι ότι στο καλοχώρι σε βγάζουν πορεία όταν δίνεις για δίπλωμα,μάλλον για να τεστάρουν πόσο καλά φρενάρεις:D

RaGe_Raptor
16/11/2018, 14:36
τα είχε πει 12 χρόνια πριν ο φίλος μου ο Φούτρε (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=26274&p=460999&viewfull=1#post460999) :D

cityfly
17/11/2018, 08:47
τα είχε πει 12 χρόνια πριν ο φίλος μου ο Φούτρε (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=26274&p=460999&viewfull=1#post460999) :D

Δεν μπορείς να πεις όμως, έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε....

Τότε ο τίτλος στο νήμα έλεγε «σώζει σχεδόν»
Τώρα το λέει ξεκάθαρα «σώζει ζωές»

RaGe_Raptor
17/11/2018, 08:53
Δεν μπορείς να πεις όμως, έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε....

Τότε ο τίτλος στο νήμα έλεγε «σώζει σχεδόν»
Τώρα το λέει ξεκάθαρα «σώζει ζωές»
τι σου είναι η εξέλιξη!
όταν θα "κάνει και καφέ" θα γίνει καθολικά κι απόλυτα απαραίτητο για όλους.:D

lleonidas
21/11/2018, 17:07
Τα στατιστικά της έρευνας προέρχονται από τη σουηδική ασφαλιστική εταιρεία Svedea αλλά δεν αναφέρονται πολλά στοιχεία για να ξέρουμε πόσο έγκυρη είναι.To ποσοστό 38% μου έκανε εντύπωση...είναι μεγάλη η απόκλιση για τόσο κοντινές χρονιές(2015-2018).Ωστόσο τα θανατηφόρα τροχαία αυξήθηκαν εκεί συγκριτικά με το 2017.
Επίσης το ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων κατά το φρενάρισμα με μοτοσυκλέτα μου φαίνεται λίγο ασαφές.

Πηγή (https://www.bikeit.gr/articles/reportaz/17736-reportaz-2018-souidia-to-abs-meiose-dramatika-ta-atiximata-me-motosikleta)

mikes
21/11/2018, 21:16
σημερα ηρθε ενας μπαρμπας στο μαγαζι με ενα σκουτερ που φοραγε τα μαμα λαστιχα, κατι φτηνιαρικα σαπιδια 5ετιας...
μου ζητησε να δω και να του πω σε τι κατασταση ειναι τα λαστιχα του.. μολις του ειπα οτι ειναι σαπια και επρεπε ηδη να αλλαζει το
2ο ζευγαρι και οχι τα μαμα, αρχισε τις μαλακιες του τυπου "τι λες ρε φιλε αμα ηταν σαπια θα πεφταν κομματια απο πανω" "νταξ εχουν
ραγαδιασει αλλα καλα τα βλεπω, εχουν ακομα τακουνι" και μολις του ειπα οτι αν αυτος κρινει οτι ειναι ασφαλης να κυκλοφορει με
αυτα τα λαστιχα τοτε η γνωμη μου περιτευει, μου ειπε την υπερτατη μαλακια... "εχει και ABS αυτο οποτε νταξει κραταει.." του εξηγησα
οτι με αυτα τα λαστιχα το abs δεν προκειται να τον σωσει καθως η σωστη λειτουργεια του προϋποθετει σωστα λαστιχα.. δε φανηκε να νιωθει..

νεοσσός
21/11/2018, 21:48
Δυστυχώς υπάρχει πολύς κόσμος που δεν αντιλαμβάνεται την αξία των προληπτικών μέτρων, όχι μόνο στα οχήματα, αλλά γενικά.

Το καλοκαίρι συζητούσα με ένα φίλο Γερμανό και απορούσε γιατί θα αλλάξω λάστιχα στο αμάξι στα 3 χρόνια, ενώ το πέλμα είναι σχεδόν αφάγωτο. Τα πρώτο επιχειρήμά του ήταν ότι ο νόμος δεν ορίζει χρονικό διάστημα, αλλά βάθος πέλματος. Προσπάθησα λίγο να του εξηγήσω τη διαφορά στην πρόσφυση ενός καινούριου ελαστικού, από ενός παλιού. Του εξήγησα ότι το λάστιχο, όταν περνάνε τα χρόνια σκληραίνει, παύει να φθείρεται γρήγορα, αλλά αυτό σημαίνει ότι δε λειτουργεί όπως πρέπει. Του ανέφερα μετρήσεις που δείχνουν ότι τα φθηνότερα καινούρια λάστιχα είναι καλύτερα από τα ακριβότερα λάστιχα διετίας, για να λάβω την απάντηση: "Η εμπειρία σου υποτίθεται ότι θα πρέπει να σε έχει φέρει σε θέση να μπορείς να αντισταθμίσεις τη μειωμένη πρόσφυση." Έκανα μία απέλπιδα προσπάθεια να του εξηγήσω ότι η εμπειρία και προσοχή προστίθενται σαν μέτρα ασφαλείας στην καλή κατάσταση του οχήματος, αλλά δε σκάμπαζε. Είναι δύσκολο να αλλάξεις αυτούς που δε θέλουν.

Ειδικά με την κρίση ακούω συχνά για αλλαγές ελαστικών σε αμάξια στα 6 και στα 8 χρόνια. Αποκορύφωμα ήταν ένας ποδηλάτης που μου έδειχνε τα λάστιχά του λέγοντας: "Είναι πολύ καλά λάστιχα. Τα έχω 11 χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα."
11 χρόνια!!!1!!2!!ένα!!!

rainmike
21/11/2018, 22:03
Δυστυχώς υπάρχει πολύς κόσμος που δεν αντιλαμβάνεται την αξία των προληπτικών μέτρων, όχι μόνο στα οχήματα, αλλά γενικά.

Το καλοκαίρι συζητούσα με ένα φίλο Γερμανό και απορούσε γιατί θα αλλάξω λάστιχα στο αμάξι στα 3 χρόνια, ενώ το πέλμα είναι σχεδόν αφάγωτο. Τα πρώτο επιχειρήμά του ήταν ότι ο νόμος δεν ορίζει χρονικό διάστημα, αλλά βάθος πέλματος. Προσπάθησα λίγο να του εξηγήσω τη διαφορά στην πρόσφυση ενός καινούριου ελαστικού, από ενός παλιού. Του εξήγησα ότι το λάστιχο, όταν περνάνε τα χρόνια σκληραίνει, παύει να φθείρεται γρήγορα, αλλά αυτό σημαίνει ότι δε λειτουργεί όπως πρέπει. Του ανέφερα μετρήσεις που δείχνουν ότι τα φθηνότερα καινούρια λάστιχα είναι καλύτερα από τα ακριβότερα λάστιχα διετίας, για να λάβω την απάντηση: "Η εμπειρία σου υποτίθεται ότι θα πρέπει να σε έχει φέρει σε θέση να μπορείς να αντισταθμίσεις τη μειωμένη πρόσφυση." Έκανα μία απέλπιδα προσπάθεια να του εξηγήσω ότι η εμπειρία και προσοχή προστίθενται σαν μέτρα ασφαλείας στην καλή κατάσταση του οχήματος, αλλά δε σκάμπαζε. Είναι δύσκολο να αλλάξεις αυτούς που δε θέλουν.

Ειδικά με την κρίση ακούω συχνά για αλλαγές ελαστικών σε αμάξια στα 6 και στα 8 χρόνια. Αποκορύφωμα ήταν ένας ποδηλάτης που μου έδειχνε τα λάστιχά του λέγοντας: "Είναι πολύ καλά λάστιχα. Τα έχω 11 χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα."
11 χρόνια!!!1!!2!!ένα!!!

Καλά τα λες απλά πρόσεχε την υπερβολή,είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις.Φιλικά πάντα:)

νεοσσός
21/11/2018, 22:19
Καλά τα λες απλά πρόσεχε την υπερβολή,είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις.Φιλικά πάντα:)
Στα μετρά ασφαλείας/πρόληψης ζυγίζεις κάποια πράγματα. Το βασικό είναι να έχεις κάποια χρήματα. Προφανώς, αν δεν έχεις λεφτά, δεν μπορείς να ασφαλίσεις ούτε το σπίτι σου, ούτε καν τον εαυτό σου. Αν καλύπτεις την προϋπόθεση του πλεονάσματος χρημάτων, μετά εξετάζεις τις πιθανότητες που έχει να συμβεί κάτι άσχημο και το κόστος της πρόληψης. Ε, στα οχήματα, κατά τη γνώμη μου το να δώσεις 300€ για λάστιχα είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις, με τα χρήματα που θα σου περισσέψουν. Το κόστος δεν είναι δυσθεώρητο και η πιθανότητα ατυχήματος είναι υψηλή.

Προσωπικά βλέπω διαφορά στην πρόσφυση στο αμάξι, ακόμα και στον 1,5 χρόνο ηλικίας των ελαστικών. Αν μου έτρεχαν τα λεφτά από τα μπατζάκια, μπορεί να άλλαζα λάστιχα κάθε 1,5 χρόνο και όχι κάθε τρία.

Κορυφαία είναι η ιστορία ενός φίλου που είχε 8 χρόνια τα ίδια λάστιχα στο αμάξι. Κάποια στιγμή σε βρεγμένο κατηφορικό δρόμο, με άσφαλτο κακής ποιότητας, φρενάρει απότομα ο μπροστινός, που ήταν αρκετά μακριά, οπότε πατάει φρένο και ο φίλος. Όμως πριν τρακάρουν, κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, υπήρξε αρκετός χρόνος για να γίνει ο εξής διάλογος με τη γυναίκα του:
- Νίκο, θα τρακάρουμε.
- Το βλέπω, Μαρία.
Έκτοτε, άρχισε να δίνει υψηλότερη προτεραιότητα στο κονδύλι αντικατάστασης ελαστικών. Πρέπει όμως να παθαίνουμε όλοι για να μάθουμε; Δεν μπορούμε να μάθουμε από την πείρα των άλλων;

toyar
22/11/2018, 05:24
μια βασικη αρχη στη συντηρηση των οχηματων ειναι να εχει ο καθενας αυτο που μπορει να συντηρησει αψογα
πανε και παιρνουν τις γαματες 17αρες και 18αρες ζαντες και οταν ερθει η ωρα για λαστιχα σφυρανε αδιαφορα
υπαρχουν κοινες διαστασεις ελαστικων που ειναι παμφθηνες οποτε μπορεις να αλλαζεις ευκολα καθε 3 χρονια

telegonos
22/11/2018, 08:41
Το καλοκαίρι συζητούσα με ένα φίλο Γερμανό και απορούσε γιατί θα αλλάξω λάστιχα στο αμάξι στα 3 χρόνια, ενώ το πέλμα είναι σχεδόν αφάγωτο.

Οδηγάει ο φίλος σου ο Γερμανός, στην λιώμα-καθρέπτης αστική ελληνική άσφαλτο σε καθημερινή βάση; Ας οδηγήσει, κι άμα δεν πάει μόνος του να βάζει κάθε το πολύ 2 χρόνια τα πιο μαλακά λάστιχα που ταιριάζουν στο μοτό του...

sniper
22/11/2018, 12:03
Αυτός ο Γερμανός, είναι από τη Γερμανία; Εκεί που αλλάζουν κάθε 1-2 χρόνια λάστιχα λόγω φθοράς από άσφαλτο/καιρό/αλάτια/κλπ;

RaGe_Raptor
22/11/2018, 14:17
ΑΜΑ είχε αβς,θα είχε σωθεί...
https://twitter.com/i/status/1064972956856594432

rainmike
22/11/2018, 14:31

Τι γαμάτα που είναι τα μηχανάκια με την εξάτμιση κατω απο τη σελα:D

RaGe_Raptor
22/11/2018, 14:34
Τι γαμάτα που είναι τα μηχανάκια με την εξάτμιση κατω απο τη σελα:D

θερμαινόμενο κάθισμα,λέμε...:p

BLiTzER
22/11/2018, 14:39

Το ABS και όλες αυτές οι προειδοποιήσεις πάνω στα προϊόντα δημιουργούν τον υπερπληθυσμό και την πτώση του βαθμού ευφυίας παγκοσμίως.

rainmike
22/11/2018, 14:41
θερμαινόμενο κάθισμα,λέμε...:p

Εδώ και τώρα ,η εξάτμιση κάτω απο τη σέλα η στο πλάι?Σηκωθείτε τώρα από κρεβάτια, καναπέδες,ανάκλιντρα,αιώρες,σκαμπώ,πολυθρόνες απαντήστε και
ένας υπερτυχερός θα κερδίσει μια φθινοπωρινή βόλτα με το κατανα του buckley.

RaGe_Raptor
22/11/2018, 14:46
Εδώ και τώρα ,η εξάτμιση κάτω απο τη σέλα η στο πλάι?Σηκωθείτε τώρα από κρεβάτια, καναπέδες,ανάκλιντρα,αιώρες,σκαμπώ,πολυθρόνες απαντήστε και

πλάι ή κάτω*, hands down

όχι κάτω απ'την ουρά :D

Panos76
22/11/2018, 14:48
Το ABS και όλες αυτές οι προειδοποιήσεις πάνω στα προϊόντα δημιουργούν τον υπερπληθυσμό και την πτώση του βαθμού ευφυίας παγκοσμίως.

η απλά, ξάδερφος της Βίκυς της γκαζιάρας :lol:

απαντήστε και

:eek: τι πρέπει να κάνω για να κερδίσω;

Αν είναι γκάζι το εργαΛείο τότε από κάτω, αν είναι κλάσσικ, στο πλάι.

RaGe_Raptor
22/11/2018, 14:52
η απλά, ξάδερφος της Βίκυς της γκαζιάρας :lol:

:eek: τι πρέπει να κάνω για να κερδίσω;

Αν είναι γκάζι το εργαΛείο τότε από κάτω, αν είναι κλάσσικ, στο πλάι.

"ανάπηρη" είναι,αφού :cry::D

sniper
22/11/2018, 14:55

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κάποιος εκεί στις Βρυξέλλες, μια μέρα, θα σκεφτεί ότι τα μηχανάκια δεν φαίνονται καλά στο δρόμο, ακόμα και με τα μονίμως πλέον αναμένα φώτα (αφού πλέον τα καινουργια 4τροχα έχουν κι αυτά τα φώτα αναμένα) και θα πρέπει να βάλουμε φάρο έντονου χρώματος και κάποιοι θα πουν ότι είναι σωτήριο το μέτρο και μ@λάκες όσοι δεν θέλουν.

karateo
22/11/2018, 15:35

Συμφωνώ απόλυτα.
Οπότε ο καθένας μας θα πρέπει να είναι γιατρός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, χασάπης, κλπ κλπ
για να μπορέσει να επιβιώσει μόνος του χωρίς τη βοήθεια ΚΑΝΕΝΟΣ σε μία σύγχρονη πόλη ;)

Αλλά ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και νομίζει ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν μέχρι να καταλάβει ότι τα σκάτωσε.

buckley
22/11/2018, 19:35

Φοβάμαι να απαντήσω τώρα που έμαθα ότι είσαι βαρητζής...:p:bawl:

rainmike
22/11/2018, 21:29
[/COLOR]

Φοβάμαι να απαντήσω τώρα που έμαθα ότι είσαι βαρητζής...:p:bawl:

Ναι αλλά είμαι μπόσικος τώρα έχω ακόμα τη μέση μου,πες ότι θες:D

Panos76
23/11/2018, 00:09
Η εξόφληση θα γίνει μετά; :lol:

RaGe_Raptor
23/11/2018, 00:41
Συμφωνώ απόλυτα.
Οπότε ο καθένας μας θα πρέπει να είναι γιατρός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, χασάπης, κλπ κλπ
για να μπορέσει να επιβιώσει μόνος του χωρίς τη βοήθεια ΚΑΝΕΝΟΣ σε μία σύγχρονη πόλη ;)

Αλλά ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και νομίζει ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν μέχρι να καταλάβει ότι τα σκάτωσε.

Άρα μόνο ταξι και λεωφορείο. Leave it to the pros.

BLiTzER
23/11/2018, 00:49
Συμφωνώ απόλυτα.

Wat. Αυτό που είπα είναι ότι ο τύπος είναι ηλίθιος και η ανθρωπότητα έχει ήδη αρκετούς τέτοιους, οπότε δε θα λείψει σε κανέναν. Αφήστε τον Δαρβίνο να κάνει τη δουλειά του επιτέλους. Πώς από αυτό κατέληξες στο ότι πρέπει να γίνουμε γιατροί, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι και ότι νομίζουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, πραγματικά με ξεπερνάει.

Προσωπικά, όμως, σίγουρα δεν έχω ανάγκη ηλίθιους, αν εννοείς αυτό. :smokin:

karateo
23/11/2018, 09:04
Wat. Αυτό που είπα είναι ότι ο τύπος είναι ηλίθιος και η ανθρωπότητα έχει ήδη αρκετούς τέτοιους, οπότε δε θα λείψει σε κανέναν. Αφήστε τον Δαρβίνο να κάνει τη δουλειά του επιτέλους. Πώς από αυτό κατέληξες στο ότι πρέπει να γίνουμε γιατροί, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι και ότι νομίζουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, πραγματικά με ξεπερνάει.

Προσωπικά, όμως, σίγουρα δεν έχω ανάγκη ηλίθιους, αν εννοείς αυτό. :smokin:

Η μάνα σου, ο πατέρας σου, η γυναίκα σου και τα παιδιά σου (όποιον έχεις) ξέρουν να φρενάρουν όπως εσύ ή και καλύτερα?

Και να το ξανα-γενικεύσω όπως εσύ που δε με κατάλαβες.
Η προειδοποίηση στο φάρμακο για παρενέργεια με το grapefruit είναι άχρηστη?

Ποιό είναι το όριο που θέτεις για τις προειδοποιήσεις?
Γιατί για κάποιους άλλους εγώ και εσύ είμαστε ηλίθιοι με χαμηλότερο βαθμό ευφυίας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ :)

BLiTzER
23/11/2018, 09:10
Επειδή άλλο έγραψα, αλλού το πας... θα γίνω συγκεκριμένος για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.

Αν η μάνα μου, ο πατέρας μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου (όποιον έχω) φρενάρουν όπως ο τύπος στο βίντεο, είναι ηλίθιοι.

Δεν αναφερόμουν σε παρενέργειες φαρμάκων, προφανώς, αλλά προειδοποιήσεις τύπου "ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΣΗ" ή "ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ". Γενικά, όμως, ήταν χιούμορ.

Αν φρενάρουμε σαν τον τύπο στο βίντεο, ναι, κι εμείς ηλίθιοι είμαστε. Δεν κάνω τέτοιες διακρίσεις.

Παρ'όλα αυτά, εσύ υπονόησες ότι αν χρειάζεσαι γιατρό, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, οικοδόμο, ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ABS. Seriously, dude.

slzr
23/11/2018, 13:39
Έτσι για να ευθυμήσουμε λίγο... :lol:

401523

rainmike
23/11/2018, 13:40
Στο συγκεκριμένο βιντεάκι ο τύπος δεν ήταν απλά ηλίθιος ήταν για λοβοτομή και στείρωση.Προσπαθούσε να κάνει κάτι
που σαφώς δεν κατείχε αλλά ο εγωισμός του ήταν δυνατότερος από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και για αυτό και έπεσε.
Θα μπορούσε πολύ χειρότερα να το ρίξει στη μάπα κανενός κακομοίρη ο οποίος θα νόμιζε ότι βρέχει cbr.
Στα τρένα.

karateo
23/11/2018, 14:27
Παρ'όλα αυτά, εσύ υπονόησες ότι αν χρειάζεσαι γιατρό, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, οικοδόμο, ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ABS. Seriously, dude.

Ξαναδιάβασε για το BOLD ΣΟΥ!
Εσύ πήρες το ABS το το γενίκευσες σε γενικές προειδοποιήσεις για προϊόντα!!!! Έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο? Seriously, dude.
Και στο πήγα παρακάτω αφού φαίνεσαι να θεωρείς ότι δε χρειάζεσαι καμία προειδοποίηση!!!!

Ξέρεις πόσοι καταπίνουν το amoxil 1gr ενώ είναι διαλυόμενο στο νερό?
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!!!!
(όσοι το έχετε κάνει στείλτε vroom :D )

Και για το θέμα μας....
Χτές το βράδυ σε δρόμο γυαλί (τεστ με τη φτέρνα στην άσφαλτο = σα να πατούσα σε πάγο)
με 90χλμ/ώρα ενεργοποίησα το ABS στον μπροστινό τροχό σε ελαφρά στροφή για την πλάκα μου και το μηχανάκι ήταν τρένο!

Έκανα και το τεστ σε στεγνό και ο τροχός ΔΕΝ μπλοκάρει μόνο όταν η ταχύτητα πέσει <20χλμ/ώρα που κάνει μικρά μπλοκαρίσματα.
Σε πιο πολλά χλμ ΠΡΙΝ μπλοκάρει - όταν φρενάρει απότομα γιατί είναι στο όριο - απελευθερώνει λίγο και ξαναδίνει πίεση.

Θέλω να συγκρίνω με του ΜΤ.
Επειδή έχω και CBS δε μπορώ να κρίνω το πίσω φρένο μόνο του.

rainmike
23/11/2018, 14:43
Ξαναδιάβασε για το BOLD ΣΟΥ!
Εσύ πήρες το ABS το το γενίκευσες σε γενικές προειδοποιήσεις για προϊόντα!!!! Έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο? Seriously, dude.
Και στο πήγα παρακάτω αφού φαίνεσαι να θεωρείς ότι δε χρειάζεσαι καμία προειδοποίηση!!!!

Ξέρεις πόσοι καταπίνουν το amoxil 1gr ενώ είναι διαλυόμενο στο νερό?
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!!!!
(όσοι το έχετε κάνει στείλτε vroom :D )

Και για το θέμα μας....
Χτές το βράδυ σε δρόμο γυαλί (τεστ με τη φτέρνα στην άσφαλτο = σα να πατούσα σε πάγο)
με 90χλμ/ώρα ενεργοποίησα το ABS στον μπροστινό τροχό σε ελαφρά στροφή για την πλάκα μου και το μηχανάκι ήταν τρένο!

Έκανα και το τεστ σε στεγνό και ο τροχός ΔΕΝ μπλοκάρει μόνο όταν η ταχύτητα πέσει <20χλμ/ώρα που κάνει μικρά μπλοκαρίσματα.
Σε πιο πολλά χλμ ΠΡΙΝ μπλοκάρει - όταν φρενάρει απότομα γιατί είναι στο όριο - απελευθερώνει λίγο και ξαναδίνει πίεση.

Θέλω να συγκρίνω με του ΜΤ.
Επειδή έχω και CBS δε μπορώ να κρίνω το πίσω φρένο μόνο του.

Αστο τα σκούτερ έχουν φρενάρες,θα απογοητευτείς

telegonos
23/11/2018, 14:50
Αστο τα σκούτερ έχουν φρενάρες,θα απογοητευτείς

Ναι αλλά δεν έχουν κατέβασμα ταχύτητας , που ως γνωστόν από το 1981, είναι ο σωστός τρόπος να φρενάρεις, γιατί άμα φτάνεις στην στροφή και πατάς φρένο κάτι κάνεις λάθος.

RaGe_Raptor
23/11/2018, 14:52
Ναι αλλά δεν έχουν κατέβασμα ταχύτητας , που ως γνωστόν από το 1981, είναι ο σωστός τρόπος να φρενάρεις, γιατί άμα φτάνεις στην στροφή και πατάς φρένο κάτι κάνεις λάθος.

Υπάρχει και η φτέρνα ,φίλε . Αμ πως...

rainmike
23/11/2018, 14:53
Τι να σου πώ φίλε μου δεν έχω καβαλήσει ποτέ σκούτερ.:tooth:
Από αυτά που διαβάζω λέω στρίβει σαν τρένο με φρένα στη στροφή κτλ κτλ κτλ:lol:

sniper
23/11/2018, 15:00

Φήμες θάλουν την επόμενη σεζον ο Ροσσης να τρέχει με TMAX-RR

telegonos
23/11/2018, 15:27
Υπάρχει και η φτέρνα ,φίλε . Αμ πως...

Και πόδι (με παπούτσι) μεταξύ ρόδας και πηρουνιού (στο ποδήλατο). Εκεί να δεις.

karateo
23/11/2018, 15:40

Τα τρένα δε στρίβουν? :D

rainmike
23/11/2018, 15:41
Και πόδι (με παπούτσι) μεταξύ ρόδας και πηρουνιού (στο ποδήλατο). Εκεί να δεις.

https://www.youtube.com/watch?v=GgKoXzbw13E :eek:

sniper
23/11/2018, 15:41
Τα τρένα δε στρίβουν? :D
Μπορεις να συνεχίσεις την πλακίτσα κια να σκορπάς € σε βαλίτσες κι αηδίες αντί να δώσεις 150€ να ανοίξεις τα μάτια σου.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/11/2018, 22:16

Πος του φηγε ρεση.Απο πισο φρενο η βρηκε το πλαινο πλαστικο και του σηκωσε τροχο στον αερα.Σορρυ αλλα βλεπω απο κινητο και δε διακρινω καλλα.Παντως σοκαραστικο...

karellen
23/11/2018, 22:19
Πάει το crocs!

Bowleno
24/11/2018, 00:27

Πος του φηγε ρεση.Απο πισο φρενο η βρηκε το πλαινο πλαστικο και του σηκωσε τροχο στον αερα.Σορρυ αλλα βλεπω απο κινητο και δε διακρινω καλλα.Παντως σοκαραστικο...

Είναι η γνωστή στροφή στα Mulholland, όσοι μπαίνουν φέτα με όσα εκεί (αναλόγως και την μοτό βεβαίως...) σχεδόν πάντα βγαίνουν τρίμμα....
Έχει δεκάδες βιντεάκια με ανάλογα περιστατικά στην συγκεκριμένη στροφή ;)

Πάρτε ένα δείγμα (https://www.youtube.com/watch?v=UsQSaPVXNvE)

rainmike
24/11/2018, 04:25
Δεν είχαν abs τα crocks

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/11/2018, 05:30
Είναι η γνωστή στροφή στα Mulholland, όσοι μπαίνουν φέτα με όσα εκεί (αναλόγως και την μοτό βεβαίως...) σχεδόν πάντα βγαίνουν τρίμμα....

Ναι.Τη ξερω τη στροφη.Εχω δει και εγω πολλες φορες βιντεακια εκει...

Cpt_Slow
28/11/2018, 12:04

ωραίο σώσιμο ο φίλος του πρώτου

sniper
28/11/2018, 12:27

Τίποτα από τα δύο. Σταμάτησε να στρίβει στιγμιαία και το πήγε ευθεία. Πανικός και φρένα και σβάρνησε όλο.

nassosxlvbros
28/11/2018, 20:27

To παράδοξο θα ήταν να μη του έφευγε...Μα που πα ρε Καραμήτρο με τη μπελούγκα ;

nassosxlvbros
28/11/2018, 20:51
Δε ξέρω τι λέτε για το ABS και πόσο διαφορετικό είναι από μοτό σε μοτό,πάντως με το στρώμα του κουνιάδου που χρειάστηκε να φρενάρω κάπως άμεσα, τα χρειάστηκα... να μη πω ψιλοχέστηκα....(ευτυχώς που κατεβάζω ταυτόχρονα)... πολύ καθυστέρα ρε παιδί μου....:( Σε γενικές γραμμές ναι, σώζει... ΑΝ είσαι κουρασμένος - νυσταγμένος με πολλές ώρες στο τιμόνι,με ξαφνικά και αναπάντεχα συμβάντα...αλλά αν είναι να ξαφνιάζεσαι ή οδηγάς αναγκαστικά πολλές ώρες μήπως να έπαιρνες το τουτού; Τα λέω σε σένα να τα ακούω και γω που λέει και το τραγούδι... :D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/11/2018, 05:44
To παράδοξο θα ήταν να μη του έφευγε...Μα που πα ρε Καραμήτρο με τη μπελούγκα ;

Με το σαμπο θες να πεις:lol:

pektis
29/11/2018, 16:44
Δε ξέρω τι λέτε για το ABS και πόσο διαφορετικό είναι από μοτό σε μοτό,πάντως με το στρώμα του κουνιάδου που χρειάστηκε να φρενάρω κάπως άμεσα, τα χρειάστηκα... να μη πω ψιλοχέστηκα....(ευτυχώς που κατεβάζω ταυτόχρονα)... πολύ καθυστέρα ρε παιδί μου....:( Σε γενικές γραμμές ναι, σώζει... ΑΝ είσαι κουρασμένος - νυσταγμένος με πολλές ώρες στο τιμόνι,με ξαφνικά και αναπάντεχα συμβάντα...αλλά αν είναι να ξαφνιάζεσαι ή οδηγάς αναγκαστικά πολλές ώρες μήπως να έπαιρνες το τουτού; Τα λέω σε σένα να τα ακούω και γω που λέει και το τραγούδι... :D

Ασε...με v-strom και εγω το ιδιο ειχα παθει...
Μεγαλη διαφορα abs με abs...καμια σχεση...

nassosxlvbros
29/11/2018, 17:46
Ασε...με v-strom και εγω το ιδιο ειχα παθει...
Μεγαλη διαφορα abs με abs...καμια σχεση...

Το ξαναδοκίμασα (επίτηδες από τα 160-90 χωρίς οχήματα πουθενά) σε ταξίδι ξανά και ξανά, μήπως ήταν ιδέα μου ή τυχαίο γεγονός.Αυτή τη φορά με καινούργια τακάκια στρωμένα και φρέσκα υγρά φρένων κλπ.Μπα.... το ABS του στρώματος είναι ύπνε που παίρνεις τα παιδιά....άπαπα...
Για να πεις πως ναι είναι χρήσιμο πρέπει να έχεις παλιά λάστιχα ή νά'σαι με βροχή και γενικώς να πηγαίνεις αργά,και αν χρειαστεί να τσαρουχώσεις να το ξέρεις το χούι του και να έχεις προβλέψει Χ2 την απόσταση και το χρόνο αντίδρασης μπας και σταματήσει,κάτι που σε διαφορετικό μηχανάκι ή στρώμα χωρίς ABS θα είχες σταματήσει εντελώς στο μισό χρόνο...

o_gavros
30/11/2018, 14:23
Νομίζω πως νασος+τζανης απλα περιγράφετε λειτουργία κακων φρένων,ασχέτως αβς.
Το στρομα έχει εκείνες τις διπιστονες νισσιν που δεν κάνουν ούτε για ποδήλατο. Απορώ πως σκατα τις φόρεσαν σε τόσα πολλά μοντελα

sniper
30/11/2018, 14:25
Νομίζω πως νασος+τζανης απλα περιγράφετε λειτουργία κακων φρένων,ασχέτως αβς.
Το στρομα έχει εκείνες τις διπιστονες νισσιν που δεν κάνουν ούτε για ποδήλατο. Απορώ πως σκατα τις φόρεσαν σε τόσα πολλά μοντελα

Αυτές περίσσευαν.

Εδώ η Κάβα βάζει ακόμα δοκάρια στα Ζ.

BLiTzER
30/11/2018, 14:25

Σουζούκι εγγύηση (σε στοκ 30ετίας).

RaGe_Raptor
30/11/2018, 14:29
Σουζούκι εγγύηση (σε στοκ 30ετίας).

να πλένεις τα χέρια σου πριν ακουμπήσεις πληκτρολόγιο για να γράψεις για τη Σουζουκάρα ρε.....:mad:

νταξ μωρέ,η βελτίωση που κάνεις στη μηχανή σου είναι φάση bonding ,γι'αυτό τα βεστρομ δεν βγαίνουν ΕΝΤΕΛΩΣ τέλεια από το εργοστάσιο.βγαίνουν απλώς τέλεια :)

GogosLux
30/11/2018, 14:33
νταξ μωρέ,η βελτίωση που κάνεις στη μηχανή σου είναι φάση bonding ,

Εγω θα τολμούσα να το αποκαλέσω ιεροτελεστία :D

Βεβαια αυτο παει για τα αλλα Suzuki, οσ΄αναφορά το στρώμα απλα να μην σε "αξιώσει" ο θεός :lol:

o_gavros
30/11/2018, 14:38
Πόσες είχαν παραγγείλει οι πουστιδι και δε λένε να τελειώσουν; :lol:

sapila racing
30/11/2018, 14:38
να πλένεις τα χέρια σου πριν ακουμπήσεις πληκτρολόγιο για να γράψεις για τη Σουζουκάρα ρε.....:mad:

νταξ μωρέ,η βελτίωση που κάνεις στη μηχανή σου είναι φάση bonding ,γι'αυτό τα βεστρομ δεν βγαίνουν ΕΝΤΕΛΩΣ τέλεια από το εργοστάσιο.βγαίνουν απλώς τέλεια :)

Πεστο αυτό και στην nopattern. To SV της εν έτει 2018 έχει παλι αυτές τις ίδιες άχρηστες δαγκάνες που βρίζαμε πριν 15 χρόνια.
Πότε θα τελειώσει αυτό το ράφι? :confused:

RaGe_Raptor
30/11/2018, 14:40
Πεστο αυτό και στην nopattern. To SV της εν έτει 2018 έχει παλι αυτές τις ίδιες άχρηστες δαγκάνες που βρίζαμε πριν 15 χρόνια.

θα πάρει 765 αφού,problem solved ;)

sniper
30/11/2018, 14:41

Μα γι αυτό δεν βάζουν ABS;

basilis_k6
30/11/2018, 14:44

οταν ο κοσμος σταματησει να αγοράζει σαπάκια. Ποτε δηλαδη. Μια χαρα πουλιούνται μηχανάκια με εξαρτηματα του 90 ή με προβλήματα επι σειρά ετών. Αν δεν έκανε η εε υποχρεωτικό το abs θα το χρεώνανε 800ευρω ακόμη και στα τουριστικα μηχανάκια.
εμείς φταίμε.

rainmike
30/11/2018, 15:26
οταν ο κοσμος σταματησει να αγοράζει σαπάκια. Ποτε δηλαδη. Μια χαρα πουλιούνται μηχανάκια με εξαρτηματα του 90 ή με προβλήματα επι σειρά ετών. Αν δεν έκανε η εε υποχρεωτικό το abs θα το χρεώνανε 800ευρω ακόμη και στα τουριστικα μηχανάκια.
εμείς φταίμε.
Τι εννοείς σαπάκια?Οτι δώσεις θα πάρεις,δηλαδή τι περιμένουμε να έχει το sv φρενάρες και αναρτησάρες?
Ο καθείς με το βαλάντιο του.

sapila racing
30/11/2018, 15:47
Τι εννοείς σαπάκια?Οτι δώσεις θα πάρεις,δηλαδή τι περιμένουμε να έχει το sv φρενάρες και αναρτησάρες?
Ο καθείς με το βαλάντιο του.

Δεν είπαμε να έχει top of the range φρένα και αναρτήσεις.
Μπορούσε όμως να είχε παρόμοια σε απόδοση φρένα με του CBF που είναι στα ίδια χρήματα.
Η Suzuki όμως επέλεξε να βάζει αυτα τα άχρηστα φρένα που βαζει σε τόσα μοντέλα εδώ και τόσα χρόνια, μην πω δεκαετίες.

rainmike
30/11/2018, 16:01
Δεν είπαμε να έχει top of the range φρένα και αναρτήσεις.
Μπορούσε όμως να είχε παρόμοια σε απόδοση φρένα με του CBF που είναι στα ίδια χρήματα.
Η Suzuki όμως επέλεξε να βάζει αυτα τα άχρηστα φρένα που βαζει σε τόσα μοντέλα εδώ και τόσα χρόνια, μην πω δεκαετίες.
Ρε συ τι να πω σίγουρα ξες περισσότερα και έχεις καβαλήσει περισσότερα από μένα.Δε θέλω να μπω σε συγκρίσεις εταιριών,απλά το πόσο
καλά είναι τα φρένα σε ένα μηχανάκι έχει να κάνει και με βάση του τι είναι προορισμένο να κάνει.
Αλλιώς θα το πάω εγώ το sv αλλιώς εσύ οπότε σε μένα μπορεί να φανούν μέτρια σε σένα μπορεί να φανούν χάλια.
Μιλάμε για 6000 ευρώ περίπου μηχανάκι που σε κάποιες χώρες είναι ένα μηνιάτικο ,θέλω να πώ η φτήνια τρώει τον παρά.Γιαυτό γουστάρω τα ντουκάτι γιατί σε θέμα περιφερειακών δεν παίζονται:)
Βtw το bimota που το κονόμησες? 1100 περίπου μηχανάκια λέει στο motorcyclespecs

GogosLux
30/11/2018, 16:23
........................Γιαυτό γουστάρω τα ντουκάτι γιατί σε θέμα περιφερειακών δεν παίζονται:).

Γενικά μπορεί, ειδικά το Multi 1200 απλο του 2011 (οχι το S με τις ηλεκτρονικες αναρτήσεις) ειχε για πισω αμορτισέρ ενα σκουπίδι :facepalm:

sapila racing
30/11/2018, 16:30
Ρε συ τι να πω σίγουρα ξες περισσότερα και έχεις καβαλήσει περισσότερα από μένα.Δε θέλω να μπω σε συγκρίσεις εταιριών,απλά το πόσο
καλά είναι τα φρένα σε ένα μηχανάκι έχει να κάνει και με βάση του τι είναι προορισμένο να κάνει.
Αλλιώς θα το πάω εγώ το sv αλλιώς εσύ οπότε σε μένα μπορεί να φανούν μέτρια σε σένα μπορεί να φανούν χάλια.
Μιλάμε για 6000 ευρώ περίπου μηχανάκι που σε κάποιες χώρες είναι ένα μηνιάτικο ,θέλω να πώ η φτήνια τρώει τον παρά.Γιαυτό γουστάρω τα ντουκάτι γιατί σε θέμα περιφερειακών δεν παίζονται:)
Βtw το bimota που το κονόμησες? 1100 περίπου μηχανάκια λέει στο motorcyclespecs

Δεν έχει να κάνει με το τι έχει καβαλήσει κάποιος ή πως το πάει.
Γι αυτό ανέφερα το CBF που είναι ίδια κατηγορία με το SV και στα ίδια περίπου χρήματα, αλλά ακόμα κι ένα παλιό CBF που είχα καβαλήσει είχε ΟΚ φρένα ενώ το SV δεν έχει.

Το bimota είναι ιστορία ολόκληρη. Το δικό μου είναι το 1025. :beer:

rainmike
30/11/2018, 16:31
Γενικά μπορεί, ειδικά το Multi 1200 απλο του 2011 (οχι το S με τις ηλεκτρονικες αναρτήσεις) ειχε για πισω αμορτισέρ ενα σκουπίδι :facepalm:
Αυτούς τους απόλυτους χαρακτηρισμούς πολύ τους γουστάρω:D

GogosLux
30/11/2018, 16:57
Αυτούς τους απόλυτους χαρακτηρισμούς πολύ τους γουστάρω:D

Quote απο υπαλληλο (και γνωστό) απο το Ducati καλληρόης :lol: οταν τον ρωτουσα πως να το ρυθμίσω μπας και δουλέψει :look:

Και επιβεβαιωμενο απο οτι απλα δεν δουλευε, απλα στον χρονο επανω εφυγα εξωτερικο και το πουλησα οποτε δεν μπηκα στην διαδικασία αλλαγής.

Αλλα και στο Tuono V4 2014, το sachs ηταν για τα μπαζα (καλυτερο βεβαια απο το ducati) και το αλλαξα με ενα Ohlins απο το factory

DrIoannis
30/11/2018, 17:49
Quote απο υπαλληλο (και γνωστό) απο το Ducati καλληρόης :lol: οταν τον ρωτουσα πως να το ρυθμίσω μπας και δουλέψει :look:

Και επιβεβαιωμενο απο οτι απλα δεν δουλευε, απλα στον χρονο επανω εφυγα εξωτερικο και το πουλησα οποτε δεν μπηκα στην διαδικασία αλλαγής.

Αλλα και στο Tuono V4 2014, το sachs ηταν για τα μπαζα (καλυτερο βεβαια απο το ducati) και το αλλαξα με ενα Ohlins απο το factory

Μιλάμε για το ABS εδώ αλλά μιας και το ανέφερες να ξέρεις ότι επίσης και τα Ohlins στις εργοστασιακές εκδόσεις (Ducati με εξαίρεση τα R/Aprilia) δεν συγκρίνονται με τα aftermarket Ohlins.

RaGe_Raptor
30/11/2018, 17:55
Μιλάμε για το ABS εδώ αλλά μιας και το ανέφερες να ξέρεις ότι επίσης και τα Ohlins στις εργοστασιακές εκδόσεις (Ducati με εξαίρεση τα R/Aprilia) δεν συγκρίνονται με τα aftermarket Ohlins.

αυτό το έχω διαβάσει και για τα απρίλια ,πάντως.

DrIoannis
30/11/2018, 21:36
αυτό το έχω διαβάσει και για τα απρίλια ,πάντως.

Αυτό έγραψα Ducati (εξαίρεση τα R/ Aπριλια). Το έχω δει σε 1098S...

GogosLux
30/11/2018, 22:53

Ναι το ξέρω αλλά δεν ήξερα ότι στα Aprilia δεν ισχύει.

Πάντως όταν έβαλα το ohlins στο Tuono ένιωσα ότι δουλεύει το αμορτισέρ μιας και το Sachs απλά δεν έκανε πολλά ότι και να έκανα στις ρυθμίσεις

RaGe_Raptor
30/11/2018, 23:34
Αυτό έγραψα Ducati (εξαίρεση τα R/ Aπριλια). Το έχω δει σε 1098S...

α,οκ λάθος μου. κατάλαβα ότι εξαιρούσες τα r της ducati και τα απρίλια.

reinmeister
26/12/2018, 17:42
πουλακια μου...σε τετοια μαλλιοτραβηγματα ενημερωνουμε τον νεο...

λοιπον...το abs , κατα την καθολου ταπεινη αποψη μου, ειναι επικινδυνο, κατα συνεπεια για τα σκουπιδια...ευχαριστω...