View Full Version : το abs σώζει ζωές και στην επόμενη αγορά σας προτιμήστε να εχει abs απαραιτήτως
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
RaGe_Raptor
26/12/2018, 18:16
πουλακια μου...σε τετοια μαλλιοτραβηγματα ενημερωνουμε τον νεο...
λοιπον...το abs , κατα την καθολου ταπεινη αποψη μου, ειναι επικινδυνο, κατα συνεπεια για τα σκουπιδια...ευχαριστω...
άσε μας ρε φίλε.γίνεται τρένο με αβς. αφού σου λέει ο άλλος "χωρίς το αβς,σήμερα δεν θα ήμουν εδώ να σας τα λέω"! πάνε και τσαρουχώνουν το φρένο πάνω στις βρεγμένες διαγραμμίσεις και τους σώνει το αβς.κατάλαβες? :lol:
Στους δρόμους δεν κυκλοφορούν μόνο έμπειροι οδηγοί, αλλά και άπειροι. Όχι μόνο συγκεντρωμένοι, αλλά και περιστασιακά αφηρημένοι ή με χαμηλά αντανακλαστικά λόγω κούρασης. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα σώζουν σε μερικές περιπτώσεις που ο οδηγός αιφνιδιάζεται, είτε εξαιτίας της δικής του κατάστασης, είτε λόγω απρόβλεπτων συνθηκών.
Σίγουρα υπάρχει μερίδα ανθρώπων που δεν της χρειάζονται, όπως υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που δε θα σε σώσουν. Στατιστικά όμως είναι υπέρ του μέσου οδηγού σε δημόσιο δρόμο, γι' αυτό και το ABS έχει θεσπιστεί ως υποχρεωτικό. Δεν είναι λόγος για να προσέχεις λιγότερο, αλλά αρκεί να σε σώσει μία φορά που οι συνθήκες ή η εμπειρία σου, δε θα είναι με το μέρος σου. Προσωπικά με έχει σώσει από πτώση.
reinmeister
26/12/2018, 18:46
άσε μας ρε φίλε.γίνεται τρένο με αβς. αφού σου λέει ο άλλος "χωρίς το αβς,σήμερα δεν θα ήμουν εδώ να σας τα λέω"! πάνε και τσαρουχώνουν το φρένο πάνω στις βρεγμένες διαγραμμίσεις και τους σώνει το αβς.κατάλαβες? :lol:
το κακο ειναι οτι προ abs ειχαμε κουλους που ακουγαν..μετα abs εχουμε κουλους με αποψη...:lol:
η ζημια,παντως,να ξερεις, ξεκινησε απο τοτε που σταματησαν οι αντιπροσωπειες ,μαζι με το μηχανακι, να δινουν δωρο κι ενα ζευγαρι χερια...
harris_x
26/12/2018, 19:39
το κακο ειναι οτι προ abs ειχαμε κουλους που ακουγαν..μετα abs εχουμε κουλους με αποψη...:lol:
η ζημια,παντως,να ξερεις, ξεκινησε απο τοτε που σταματησαν οι αντιπροσωπειες ,μαζι με το μηχανακι, να δινου δωρο κι ενα ζευγαρι χερια...:lol:
:a10:
basilis_k6
26/12/2018, 19:51
Προσωπικά με έχει σώσει από πτώση.
έχασες μάλλον την προσφορά με τα "χερια" δωρο. μην σκας μαλλον ηταν για πληκτρολόγηση οχι για οδηγηση.
Κάνω και τυπογραφικά λάθη, καθώς και λάθη από λανθασμένη ορθογραφία επειδή δε γνωρίζω κάποιες λέξεις. Μερικές φορές με σώζει ο ορθογραφικός έλεγχος του κειμενογράφου, άλλες πάλι όχι, διότι δεν έχει αρκετή συντακτική ευφυΐα. Δε διεκδικώ το αλάθητο πουθενά και προσπαθώ να είμαι ανοικτός, τόσο για να μάθω, όσο και για να μεταδώσω τις λίγες γνώσεις μου.
panavour
26/12/2018, 20:20
Κάνω και τυπογραφικά λάθη, καθώς και λάθη από λανθασμένη ορθογραφία επειδή δε γνωρίζω κάποιες λέξεις. Μερικές φορές με σώζει ο ορθογραφικός έλεγχος του κειμενογράφου, άλλες πάλι όχι, διότι δεν έχει αρκετή συντακτική ευφυΐα. Δε διεκδικώ το αλάθητο πουθενά και προσπαθώ να είμαι ανοικτός, τόσο για να μάθω, όσο και για να μεταδώσω τις λίγες γνώσεις μου.
μην καθεσαι και ασχολεισαι και σκας φιλε μου αφου το ειπε και ο αλβερτος οτι η βλακεια ειναι αμετρητη.
Προσπαθώ να δείξω ότι δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε την άγνοια, την απειρία και τα ελαττώματά μας. Κάποιες φορές βοηθάει να βελτιωθούμε.
Προσπαθώ να δείξω ότι δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε την άγνοια, την απειρία και τα ελαττώματά μας. Κάποιες φορές βοηθάει να βελτιωθούμε.
Οσω ποιο βαιλτιομενος εισαι τοσο περισοττερη μοναξια θα νειωθεις, οποτε ξανασκεψου τω!
RaGe_Raptor
26/12/2018, 20:33
μερικές φορές σε καίει ο ορθογραφικός έλεγχος (http://www.yang.gr/ta-lathi-tou-autocorrect-gia-gera-gelia/). κι όσο πιο απλός/μη εξελιγμένος είναι τόσο περισσότερο κέγαισσε
402376
402375
Όπως και με το abs, αν βασίζεσαι στον ορθογραφικό έλεγχο για την ορθογραφία σου, δε θα μάθεις ποτέ. ;)
RaGe_Raptor
26/12/2018, 20:37
Όπως και με το abs, αν βασίζεσαι στον ορθογραφικό έλεγχο για την ορθογραφία σου, δε θα μάθεις ποτέ. ;)
πωωωω,τι είπες ρε μεγάλε :eek::bawl:\
:a10:
Να καταληξουμε λοιπον πως:
1. Με abs δε θα μαθεις ποτε, αλλα εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να ζησεις μεχρι να μαθεις
2. Return
Όχι εγώ, ο Πάουλο.
:lol:
Ο κοχλίας ??
Εεεε το auto..Ο κοελιος εννοούσα..:D
RaGe_Raptor
26/12/2018, 20:45
Να καταληξουμε λοιπον πως:
1. Με abs δε θα μαθεις ποτε, αλλα εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να ζησεις μεχρι να μαθεις
2. Return
αν ήδη ξέρεις πριν καν καβαλήσεις,πως θα μάθεις?:bawl:
εγω παντως που ειμαι κουλαδι και εχω σαβουρδιαστει 2 φορες απο φρενα (τη μια φορα μαλιστα ΑΝ το ειχα δε θα επεφτα μεν, αλλα θα στουκερνα με διερχομενο ΙΧ),
μυαλο δεν εβαλα και ποτε κανενα μηχανακι μου δεν ειχε (και μαλλον ουτε προβλεπεται ποτε να εχει) αυτο το συστημα του διαβολου... οποτε εμαθα να οδηγω χωρις αυτο...
Αν δεν έχεις abs, πεθαίνεις, οπότε έχεις πιο σημαντικά πράγματα να κάνεις από το να μάθεις. :lol:
Οπου "t" βαζεις "-t"
harris_x
26/12/2018, 20:57
+675
reinmeister
26/12/2018, 21:07
ομορφα...ξεκινησαν οι προσβολες οποτε ο κοσμος ειναι συγκεντρωμενος και θα διαβασει με την δεουσα προσοχη...
παμε λοιπον στο προκειμενο...
το abs δεν σωζει ζωες...απλως τις παρατεινει μεχρι να ξεπεραστουν τα ορια διορθωσης της εκαστοτε μαλακιας του ασχετου...
αιτιολογηση...
οταν καποιος μαθαινει να οδηγει,κινειται με αργους ρυθμους,κατα συνεπεια,τα λαθη που κανει,συνηθως εχουν ως αποτελεσμα ταραχη κι οχι πτωση...δηλαδη...ψιλομπλοκαρισμα τροχων,που με αφημα του φρενου διορθωνεται μονο του και ψιλογλυστριματα επιταχυνσης που επισης,με το αφημα του γκαζιου αυτοδιορθωνονται...
ταραχη=αντιληψη λαθους=αυξηση προσοχης=αποφυγη ιδιου λαθους στον ιδιο ρυθμο=ΜΑΘΗΜΑ...
με υπαρξη abs και traction (ας βαλουμε και αυτο μεσα),αυτα τα λαθακια γινονται μεν αντιληπτα,αλλα δεν υφισταται μαθηση,διοτι δεν δημιουργουνται οι συνθηκες απωλειας ελεγχου που θα ειχαν δημιουργηθει χωρις την υπαρξη τους...
η συνεχεια περιλαμβανει αυξηση της ταχυτητας,χωρις την αντιστοιχη αυξηση της εμπειριας διορθωσης,κατι που συνεπαγεται μια πλασματικη αισθησης ασφαλειας,η οποια επισης συνεπαγεται ακομη μεγαλυτερη αυξηση της ταχητητας...
καποια στιγμη,ερχεται η ωρα που τα βοηθηματα δεν θα ανταπεξελθουν στην μαλακια,διοτι η φυσικη ειναι τεραστια πουτανα και γραφει στα παλαια της τα υποδηματα τις αστειες προσπαθειες οσων προσπαθουν να αλλαξουν την νομοτελεια της...
εκει λοιπον ΜΠΑΜ..και μιλαμε για καλο ΜΠΑΜ...οποτε εχουμε ,ειτε νοσοκομειο,ειτε ταφοπλακα που θα γραφει δεν δουλεψε η πατεριτσα...
διοτι οσοι καταληγουν στο νοσοκομειο,παρολη την τουμπα,δεν ειναι σε θεση να αντιληφθουν το λαθος,διοτι ΠΟΤΕ μεχρι τοτε δεν ειχαν χασει τον ελεγχο και πλεον ηταν τιμονια ανυπερβλητα,οποτε στανταρ υπολειτουργησε η πατεριτσα...
το δυστυχες ειναι οτι,πολλες φορες,μαζι με αυτους,καταληγουν στον νοσοκομειο και ανθρωποι που δεν ειχαν την παραμικρη συμμετοχη στην μαλακια του ασχετου,αλλα απλα ετυχε να βρεθουν στο διαβα του...
εγραψε ο νεοσσος παραπανω οτι το abs βοηθαει οταν αφαιρουμαστε,ειμαστε κουρασμενοι,ειναι βρεγμενος ο δρομος κλπ...
εγω λεω οτι ΔΕΝ οδηγουμε οταν ειμαστε κουρασμενοι,η εαν ειναι απολυτως απαραιτητο,αντιλαμβανομενοι την κουραση,αρα μειωμενη αντιληψη μας,οδηγουμε πιο αργα απο το συνηθες...επισης στο βρεγμενο παμε αργα γιατι γλυστραει και τελος ξεροντας οτι εχουμε στα χερια μας ενα δυνητικο οπλο,φροντιζουμε να μην αφαιρουμαστε...δεν ειναι παντα φυσικα εφικτο,αυτο,τουλαχιστον ομως προσπαθουμε να το περιορισουμε...
το οτι ο νεοσσος εγραψε τα παραπανω δειχνει οτι εχει ως δεδομενη την "ασφαλεια" που του παρεχει το abs κατα συνεπεια,ειναι πιο χαλαρος οταν οδηγει,αρα οδηγει πιο γρηγορα,απ οτι θα οδηγουσε εαν ειχε πρωτα βρεξει λιγο το βρακακι του...(νεοσσε...θεωρησε την αναφορα ,ως τριτου προσωπου,παροτι σε χρησιμοποιω ονομαστικα...το εκανα διοτι εσυ ετυχε να γραψεις το παραπανω...)
συνειδητα δεν αναφερομαι στους λογους που το abs ειναι ΜΟΝΟ επικινδυνο στα χερια ενος εμπειρου οδηγου,διοτι θα επεκταθουμε τεχνικα κι ελαχιστοι θα ειναι σε θεση να παρακολουθησουν...
αυτα για την ωρα...αναλογως απαντησεων το συνεχιζουμε...
το οτι ο νεοσσος εγραψε τα παραπανω δειχνει οτι εχει ως δεδομενη την "ασφαλεια" που του παρεχει το abs κατα συνεπεια,ειναι πιο χαλαρος οταν οδηγει,αρα οδηγει πιο γρηγορα,απ οτι θα οδηγουσε εαν ειχε πρωτα βρεξει λιγο το βρακακι του...(νεοσσε...θεωρησε την αναφορα ,ως τριτου προσωπου,παροτι σε χρησιμοποιω ονομαστικα...το εκανα διοτι εσυ ετυχε να γραψεις το παραπανω...)
Ναι, αλλά το "πιο γρήγορα" του νεοσσού είναι λίγο πιο αργά από σβηστός σε κατηφόρα κλίσης 0,2%.
RaGe_Raptor
26/12/2018, 21:45
ομορφα...ξεκινησαν οι προσβολες οποτε ο κοσμος ειναι συγκεντρωμενος και θα διαβασει με την δεουσα προσοχη...
παμε λοιπον στο προκειμενο...
το abs δεν σωζει ζωες...απλως τις παρατεινει μεχρι να ξεπεραστουν τα ορια διορθωσης της εκαστοτε μαλακιας του ασχετου...
αιτιολογηση...
οταν καποιος μαθαινει να οδηγει,κινειται με αργους ρυθμους,κατα συνεπεια,τα λαθη που κανει,συνηθως εχουν ως αποτελεσμα ταραχη κι οχι πτωση...δηλαδη...ψιλομπλοκαρισμα τροχων,που με αφημα του φρενου διορθωνεται μονο του και ψιλογλυστριματα επιταχυνσης που επισης,με το αφημα του γκαζιου αυτοδιορθωνονται...
ταραχη=αντιληψη λαθους=αυξηση προσοχης=αποφυγη ιδιου λαθους στον ιδιο ρυθμο=ΜΑΘΗΜΑ...
με υπαρξη abs και traction (ας βαλουμε και αυτο μεσα),αυτα τα λαθακια γινονται μεν αντιληπτα,αλλα δεν υφισταται μαθηση,διοτι δεν δημιουργουνται οι συνθηκες απωλειας ελεγχου που θα ειχαν δημιουργηθει χωρις την υπαρξη τους...
η συνεχεια περιλαμβανει αυξηση της ταχυτητας,χωρις την αντιστοιχη αυξηση της εμπειριας διορθωσης,κατι που συνεπαγεται μια πλασματικη αισθησης ασφαλειας,η οποια επισης συνεπαγεται ακομη μεγαλυτερη αυξηση της ταχητητας...
καποια στιγμη,ερχεται η ωρα που τα βοηθηματα δεν θα ανταπεξελθουν στην μαλακια,διοτι η φυσικη ειναι τεραστια πουτανα και γραφει στα παλαια της τα υποδηματα τις αστειες προσπαθειες οσων προσπαθουν να αλλαξουν την νομοτελεια της...
εκει λοιπον ΜΠΑΜ..και μιλαμε για καλο ΜΠΑΜ...οποτε εχουμε ,ειτε νοσοκομειο,ειτε ταφοπλακα που θα γραφει δεν δουλεψε η πατεριτσα...
διοτι οσοι καταληγουν στο νοσοκομειο,παρολη την τουμπα,δεν ειναι σε θεση να αντιληφθουν το λαθος,διοτι ΠΟΤΕ μεχρι τοτε δεν ειχαν χασει τον ελεγχο και πλεον ηταν τιμονια ανυπερβλητα,οποτε στανταρ υπολειτουργησε η πατεριτσα...
το δυστυχες ειναι οτι,πολλες φορες,μαζι με αυτους,καταληγουν στον νοσοκομειο και ανθρωποι που δεν ειχαν την παραμικρη συμμετοχη στην μαλακια του ασχετου,αλλα απλα ετυχε να βρεθουν στο διαβα του...
εγραψε ο νεοσσος παραπανω οτι το abs βοηθαει οταν αφαιρουμαστε,ειμαστε κουρασμενοι,ειναι βρεγμενος ο δρομος κλπ...
εγω λεω οτι ΔΕΝ οδηγουμε οταν ειμαστε κουρασμενοι,η εαν ειναι απολυτως απαραιτητο,αντιλαμβανομενοι την κουραση,αρα μειωμενη αντιληψη μας,οδηγουμε πιο αργα απο το συνηθες...επισης στο βρεγμενο παμε αργα γιατι γλυστραει και τελος ξεροντας οτι εχουμε στα χερια μας ενα δυνητικο οπλο,φροντιζουμε να μην αφαιρουμαστε...δεν ειναι παντα φυσικα εφικτο,αυτο,τουλαχιστον ομως προσπαθουμε να το περιορισουμε...
συνειδητα δεν αναφερομαι στους λογους που το abs ειναι ΜΟΝΟ επικινδυνο στα χερια ενος εμπειρου οδηγου,διοτι θα επεκταθουμε τεχνικα κι ελαχιστοι θα ειναι σε θεση να παρακολουθησουν...
αυτα για την ωρα...αναλογως απαντησεων το συνεχιζουμε...
τεχνικά θέλει ο λαός.
ένα αβς είναι τόσο καλό όσο "καλά" το έχουν προγραμματίσει,τα "απλά" abs πολύ χειρότερα από αυτά που παίρνουν δεδομένα και από imu. επίσης πρέπει να είναι σε αγαστή συνεργασία με το λάστιχο,ανάρτηση και τα δάχτυλα του αναβάτη.
Reinmeister, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα περισσότερα μπορώ τόσο σε προσωπικό ύφος, όσο και σε πιο αντικειμενικό, όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι το αντικειμενικό.
- Κατ' αρχάς το ABS μου έχει χτυπήσει κάποιες φορές στη μοτοσυκλέτα και κάθε φορά σκέφτομαι δύο πράγματα:
1) Χαίρομαι που με έσωσε, αν πράγματι ήταν ακραίες οι συνθήκες και θα έπεφτα διαφορετικά.
2) Προβληματίζομαι για το λάθος που έκανα και έφθασα το όχημά μου σε σημείο να το χρειαστεί. Προσπαθώ να καταλάβω το λάθος μου και πώς θα μπορούσα να το έχω γλιτώσει. Παρόλα αυτά γνωρίζω ότι η γνώση του λάθους δεν αρκεί για την ορθή πρακτική εφαρμογή στην επόμενη αντίστοιχη περίπτωση. Η θεωρία δεν αντιστοιχεί σε εμπειρία. Άρα λοιπόν, όταν διαπιστώσω την εμπλοκή του, νιώθω χειρότερος οδηγός, όχι καλύτερος και προσπαθώ να είμαι πιο προσεκτικός.
- Ασφάλεια προσπαθώ να μη νιώθω, όχι μόνο λόγω του ABS, αλλά γενικά. Σίγουρα δεν αισθάνομαι το φόβο που ένιωθα όταν πρωτοκαβάλησα μοτοσυκλέτα, αλλά προσπαθώ να διατηρώ ένα επίπεδο δέους, που καταστέλλει εν τη γενέσει της την όποια έπαρση. Δεν είμαι άψογος σε αυτό, αφού είναι στιγμές που νιώθω πολύ άνετα, αλλά προσπαθώ να τις περιορίζω στο ελάχιστο και να θυμάμαι ότι βρίσκομαι σε δημόσιο δρόμο και μπορούν να συμβούν πράγματα που αδυνατώ να φανταστώ και να χειριστώ. Δυστυχώς η αίσθηση ασφάλειας χτίζεται με το χρόνο "αφού δεν έχει πάει κάτι στραβά μέχρι τώρα, είμαι ασφαλής", αλλά αυτό είναι ψευδαίσθηση, οπότε πρέπει να μη σκεφτόμαστε έτσι.
- Κουρασμένος ή εκνευρισμένος δεν οδηγώ μοτοσυκλέτα, ούτε όταν οι καιρικές συνθήκες αυξάνουν το ρίσκο. Είναι φορές που πραγματικά τη χρειάζομαι για να χαλαρώσω από την πίεση, αλλά κρατιέμαι μακριά της. Έχω φίλους που τη χρησιμοποίησαν για να βγάλουν εντάσεις (τσακωμός με τη γυναίκα, πίεση στη δουλειά τους) και βρέθηκαν στο νοσοκομείο. Ευτυχώς εδώ έχω τον αθλητισμό. Τρέχω 10-15 χιλιόμετρα και επιστρέφω σπίτι χαρούμενος. Για αναφερθώ όμως στο αντικειμενικό κομμάτι, υπάρχει πολύς κόσμος που οδηγεί άυπνος ή με το μυαλό του στα προβλήματα. Δε χρειάζεται να το κάνει συχνά, αρκεί μία φορά στη ζωή του για να συμβεί κάτι κακό. Εδώ λοιπόν τα ηλεκτρονικά ενδέχεται να τον σώσουν, αλλά δε θα πρέπει επ' ουδενί να είναι αιτία για να πει: "ΟΚ, ας οδηγήσω άυπνος, με το κινητό στο χέρι, αφού έχω ABS".
Ναι, αλλά το "πιο γρήγορα" του νεοσσού είναι λίγο πιο αργά από σβηστός σε κατηφόρα κλίσης 0,2%.
Με τέτοια κλίση φοβάμαι και κατεβαίνω από το μηχανάκι ή έχω τα δύο πόδια κάτω και πάω σβαρνίζοντας τις σαγιονάρες. Επειδή πράγματι πληκτρολογώ λίγο καλύτερα απ' ό,τι φρενάρω κι επειδή το πλήκτρο Break δε βοηθάει στην πέδηση, την επόμενη φορά που θα δω ότι δε με παίρνει κατά το φρενάρισμα, θα γράψω post στο forum, ελπίζοντας να προλάβει κάποιος να μου απαντήσει για να φρενάρω σωστά. :p
Reinmeister, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα περισσότερα μπορώ τόσο σε προσωπικό ύφος, όσο και σε πιο αντικειμενικό, όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι το αντικειμενικό.
- Κατ' αρχάς το ABS μου έχει χτυπήσει κάποιες φορές στη μοτοσυκλέτα και κάθε φορά σκέφτομαι δύο πράγματα:
1) Χαίρομαι που με έσωσε, αν πράγματι ήταν ακραίες οι συνθήκες και θα έπεφτα διαφορετικά.
2) Προβληματίζομαι για το λάθος που έκανα και έφθασα το όχημά μου σε σημείο να το χρειαστεί. Προσπαθώ να καταλάβω το λάθος μου και πώς θα μπορούσα να το έχω γλιτώσει. Παρόλα αυτά γνωρίζω ότι η γνώση του λάθους δεν αρκεί για την ορθή πρακτική εφαρμογή στην επόμενη αντίστοιχη περίπτωση. Η θεωρία δεν αντιστοιχεί σε εμπειρία. Άρα λοιπόν, όταν διαπιστώσω την εμπλοκή του, νιώθω χειρότερος οδηγός, όχι καλύτερος και προσπαθώ να είμαι πιο προσεκτικός.
- Ασφάλεια προσπαθώ να μη νιώθω, όχι μόνο λόγω του ABS, αλλά γενικά. Σίγουρα δεν αισθάνομαι το φόβο που ένιωθα όταν πρωτοκαβάλησα μοτοσυκλέτα, αλλά προσπαθώ να διατηρώ ένα επίπεδο δέους, που καταστέλλει εν τη γενέσει της την όποια έπαρση. Δεν είμαι άψογος σε αυτό, αφού είναι στιγμές που νιώθω πολύ άνετα, αλλά προσπαθώ να τις περιορίζω στο ελάχιστο και να θυμάμαι ότι βρίσκομαι σε δημόσιο δρόμο και μπορούν να συμβούν πράγματα που αδυνατώ να φανταστώ και να χειριστώ. Δυστυχώς η αίσθηση ασφάλειας χτίζεται με το χρόνο "αφού δεν έχει πάει κάτι στραβά μέχρι τώρα, είμαι ασφαλής", αλλά αυτό είναι ψευδαίσθηση, οπότε πρέπει να μη σκεφτόμαστε έτσι.
- Κουρασμένος ή εκνευρισμένος δεν οδηγώ μοτοσυκλέτα, ούτε όταν οι καιρικές συνθήκες αυξάνουν το ρίσκο. Είναι φορές που πραγματικά τη χρειάζομαι για να χαλαρώσω από την πίεση, αλλά κρατιέμαι μακριά της. Έχω φίλους που τη χρησιμοποίησαν για να βγάλουν εντάσεις (τσακωμός με τη γυναίκα, πίεση στη δουλειά τους) και βρέθηκαν στο νοσοκομείο. Ευτυχώς εδώ έχω τον αθλητισμό. Τρέχω 10-15 χιλιόμετρα και επιστρέφω σπίτι χαρούμενος. Για αναφερθώ όμως στο αντικειμενικό κομμάτι, υπάρχει πολύς κόσμος που οδηγεί άυπνος ή με το μυαλό του στα προβλήματα. Δε χρειάζεται να το κάνει συχνά, αρκεί μία φορά στη ζωή του για να συμβεί κάτι κακό. Εδώ λοιπόν τα ηλεκτρονικά ενδέχεται να τον σώσουν, αλλά δε θα πρέπει επ' ουδενί να είναι αιτία για να πει: "ΟΚ, ας οδηγήσω άυπνος, με το κινητό στο χέρι, αφού έχω ABS".
Με τέτοια κλίση φοβάμαι και κατεβαίνω από το μηχανάκι, ή έχω τα δύο πόδια κάτω και πάω σβαρνίζοντας τις σαγιονάρες. Επειδή πράγματι πληκτρολογώ λίγο καλύτερα απ' ό,τι φρενάρω και επειδή το πλήκτρο Break δε βοηθάει στην πέδηση, την επόμενη φορά που θα δω ότι δε με παίρνει κατά το φρενάρισμα, θα γράψω post στο forum, ελπίζοντας να προλάβει κάποιος να μου απαντήσει για να φρενάρω σωστά. :p
Θα σταθώ στις πρώτες παραγράφους...όλα αυτά, ΕΣΥ. Κάποιοι άλλοι (και αρκετοί κιόλας...) όμως; ;)
Nostradamus
26/12/2018, 22:46
....
- Ασφάλεια προσπαθώ να μη νιώθω, όχι μόνο λόγω του ABS, αλλά γενικά. Σίγουρα δεν αισθάνομαι το φόβο που ένιωθα όταν πρωτοκαβάλησα μοτοσυκλέτα, αλλά προσπαθώ να διατηρώ ένα επίπεδο δέους, που καταστέλλει εν τη γενέσει της την όποια έπαρση....
Αυτό προσωπικά το βρισκω τραγικό...
Ακόμη και αν νομίζω ότι καταλαβαινω τι θες να πεις με αυτήν την υπερβολή, το "προσπαθώ να μην νιώθω ασφαλής" δεν παύω να θεωρώ ότι είναι για πολλά ναρκωτικά..
Ας επαναδιατυπώσω, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Η υπερβολική αίσθηση ασφάλειας, οδηγεί σε σιγουριά και ενίοτε σε χαλάρωση. Αντιθέτως, αν αντιλαμβάνεσαι την αβεβαιότητα και το απρόβλεπτο των συνθηκών της δημοσίας οδού, τότε είσαι σε εγρήγορση.
Υπάρχει ο παραγωγικός φόβος που φυλάει τα νώτα σου και ο πανικός που οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Φοβάμαι δε σημαίνει μόνο "δεν ενεργώ, τα παρατάω". Σημαίνει επίσης "δεν είμαι επιπόλαιος, αντιλαμβάνομαι μέρος του κινδύνου, έχω επίγνωση της γνώσης και κυρίως της άγνοιάς μου, της δύναμης και της αδυναμίας μου και ενεργώ προσεκτικά".
Όποιος φοβάται,πέφτει και κοιμάται...:smokin:
reinmeister
26/12/2018, 23:31
Reinmeister,
σου ειπα οτι εγραψα σε τριτο προσωπο,αλλα εφ οσον θελεις να σου μιλησω και προσωπικα...
την μοτοσυκλεττα δεν την βλεπουμε με δεος...ενα ματσο σιδερα,πλαστικα και ηλεκτρικα ειναι που καβαλαμε για να μετακινηθουμε...ουτε απερινοητη ειναι,ουτε εχει ευφυια και προσωπικη βουληση...καλο ειναι να αλλαξεις νοοτροπια, η εστω οπτικη διοτι αν συνεχισεις ετσι δεν θα μαθεις ποτε να οδηγεις...
η αγνοια που πηγαζει απο την χρηση abs ειναι πολυ μεγαλυτερη απ οσο φανταζεσαι...
μικρομπλοκαρισματα οι τροιχοι κανουν συνεχως και τα περισσοτερα απο αυτα δεν τα αντιλαμβανομαστε καν ουτε σημαινει απαραιτητως οτι εχουμε κανει κατι λαθος..μπορει να εχεις λιγο παραπανω φθαρμενο ελαστικο,λιγο περισσοτερο μαλακη η σκληρη αναρτηση απ οσο πρεπει,να εχει ο δρομος σε συγκεριμενο μικρο κομματι μικροτερη προσφυση,1002 μπορει να ειναι οι λογοι...
με το abs ομως λες απλα "εκανα λαθος" διοτι η μοιτοσυκλεττα δεν αλλαζει συμπεριφορα οταν αυτο εμπλεκεται...απλα φρεναρει...
δεν σε αφηνει καν να προβληματιστεις αναφορικα με την ομοιογενεια της μοτοσυκλεττας και την ορθη η οχι λειτουργια αυτης...
με μια λεξη σε "τυφλωνει"...με λιγο περισσοτερες,δεν θα μαθεις να οδηγεις σωστα ποτε,διοτι δεν θα μαθεις ποτε πως λειτουργει με διαφορετικες συνθηκες η μοτοσυκλεττα σου...
stefanos
26/12/2018, 23:31
Αυτό προσωπικά το βρισκω τραγικό...
Ακόμη και αν νομίζω ότι καταλαβαινω τι θες να πεις με αυτήν την υπερβολή, το "προσπαθώ να μην νιώθω ασφαλής" δεν παύω να θεωρώ ότι είναι για πολλά ναρκωτικά..
Γιατί?
Το να γνωρίζεις ότι υπάρχει κίνδυνος σε κάποιες πράξεις σου βοηθάει στο να αποφύγεις τα χειρότερα.
Η άγνοια είναι συνήθως κακό πράγμα.
devil's animal
27/12/2018, 00:21
Ρε σεις ειλικρινά τώρα...:rolleyes:
Έχετε/έχουμε υπεραναλυσει τόσο το θέμα που καταντάει κουραστικό...
Και ουσιαστικά θα έπρεπε να γίνεται ότι έγραψα στο ποστ Νο 6...μαζί με την παράθεση...
Δλδ ή κάποιος θα επιλέξει να πάρει μηχανακι με abs ή θα μάθει να φρενάρει...
Εξαιρούνται αυτοί που ξέρουν να φρενάρουν και είναι σε καλό οδηγικο επίπεδο αλλά λόγω νομοθεσίας έχουν πάρει αναγκαστικά μηχανακι με abs...εκεί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι περισσότεροι το απενεργοποιουν, μόλις οδηγήσουν 200-300 μέτρα...
Ξεκολλήστε με τα ποστ και συγκεντρωθειτε στην μάθηση.. Η οποία παρεμπιπτόντως ποτέ δεν τελειώνει...
rainmike
27/12/2018, 02:12
πω τι ώραία που τα λέτε το μόνο που μετάνοιωσα είναι που έφαγα τα πιτόγυρα βλέποντας youtube αντί
να διαβάζω το νήμα:lol:
harris_x
27/12/2018, 08:05
πω τι ώραία που τα λέτε το μόνο που μετάνοιωσα είναι που έφαγα τα πιτόγυρα βλέποντας youtube αντί
να διαβάζω το νήμα:lol:
Εσυ εκτός απο φλασάκι να βάλεις και abs στο κιλοτάκι σου :lol:
Όποιος φοβάται,πέφτει και κοιμάται...:smokin:
Κυριοκεκτικά όμως. Μετά το προηγούμενο post, έπεσα (όχι από φρενάρισμα) και κοιμήθηκα. :lol:
rainmike
27/12/2018, 10:12
Εσυ εκτός απο φλασάκι να βάλεις και abs στο κιλοτάκι σου :lol:
Το ίδιο κιλοτάκι έχεις κούκλα αλλά σε άλλο χρώμα:D
telegonos
27/12/2018, 10:20
Πλάκα έχουν οι θεωρίες τύπου ''με abs δεν μαθαίνεις να φρενάρεις''.
Έχω και άλλες, με την ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ λογική:
''όποιος δεν κουνάει με το χέρι τα γρανάζια να αλλάζει ταχύτητες, και χρησιμοποιεί μηχανισμό με μύλο και φουρκέτες, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ να αλλάζει ταχύτητες''
''όποιος έχει μίζα και όχι μόνο μανιβέλα, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ να βάζει μπροστά''
''όποιος έχει αντλία λαδιού στο μοτέρ του, και δεν γρασώνει τις βαλβίδες εξωτερικά κάθε 50χλμ με το γρασσαδόρο, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ από συντήρηση κινητήρα''
''όποιος έχει κλειδαριά στην μηχανή του, και δεν την δένει με σύρματα-ξετυλίγει καλώδια, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ να κλειδώνει''
Συνεχίστε να βγάζετε εν έτη 2018, άχρηστο ένα μηχανισμό ασφαλείας που θα είχε σώσει από τούμπες, έξοδα και πόνο, εκατομύρια ανθρώπους αν το είχανε.
''όποιος δεν κουνάει με το χέρι τα γρανάζια να αλλάζει ταχύτητες, και χρησιμοποιεί μηχανισμό με μύλο και φουρκέτες, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ να αλλάζει ταχύτητες''
''όποιος έχει αντλία λαδιού στο μοτέρ του, και δεν γρασώνει τις βαλβίδες εξωτερικά κάθε 50χλμ με το γρασσαδόρο, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ από συντήρηση κινητήρα''
''όποιος έχει κλειδαριά στην μηχανή του, και δεν την δένει με σύρματα-ξετυλίγει καλώδια, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ να κλειδώνει''
Συνεχίστε να βγάζετε εν έτη 2018, άχρηστο ένα μηχανισμό ασφαλείας που θα είχε σώσει από τούμπες, έξοδα και πόνο, εκατομύρια ανθρώπους αν το είχανε.
Πες τα.
Προφανως δεν ειναι κατανοητο απο τους ταλαντουχους τω τιμονι, πως δεν μας ενδιαφερει ολους να γινουμε σενσεϊ στην υψηλη αυτη τεχνη.
1 στα 4, 25 % επιτυχία (αυτό με τη μανιβέλα) τα άλλα παραδείγματα ψιλο-αδόκιμα ρε :p
Παρακάλα τώρα να μην δει ένα ρήμα ο Παπασούζας και σε πει "κουλή" :bawl:
reinmeister
27/12/2018, 10:56
τι να κανουμε ρε παιδια ετσι ειναι η ζωη...αν δεν υπηρχαν και οι κουλοι, ποιους θα χαμε να κοροιδευουμε στον δρομο?:roflmao::roflmao::roflmao:
τι να κανουμε ρε παιδια ετσι ειναι η ζωη...αν δεν υπηρχαν και οι κουλοι, ποιους θα χαμε να κοροιδευουμε στον δρομο?:roflmao::roflmao::roflmao:
Σεμνά οι γλήγοροι :smokin:
Πες τα.
Προφανως δεν ειναι κατανοητο απο τους ταλαντουχους τω τιμονι, πως δεν μας ενδιαφερει ολους να γινουμε σενσεϊ στην υψηλη αυτη τεχνη.
Με ενδιαφέρει να μάθω να χειρίζομαι καλά τη μοτοσυκλέτα μου, αλλά εκτιμώ το γεγονός ότι μου έχει συγχωρήσει μερικά λάθη και παρέμεινα όρθιος. Δε χρειάζεται το πάθημα να είναι ατύχημα. Ας είναι εμπλοκή του ABS.
nopattern
27/12/2018, 11:20
Ρε παιδάκια, στο δικό μου σαπάκι (κάποιος το είχε χαρακτηρίσει έτσι μερικά πόστ πιο πάνω :lol: ) δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ το ABS ... δηλαδή πόσο ευαίσθητα είναι σε άλλες μοτοσικλέτες ώστε να μη μάθεις να φρενάρεις....;
Και πριν προλάβουν να πουν οι κακές γλώσσες δε δουλεύει, μια χαρά δουλεύει (τσεκαρισμένο επί τούτου :cool: )
RaGe_Raptor
27/12/2018, 11:21
πάντως η σωστή αντιστοίχιση θα ήταν "σφίγγετε τα τακάκια στους δίσκους με τα χέρια για να φρενάρετε" :bawl:
Με ενδιαφέρει να μάθω να χειρίζομαι καλά τη μοτοσυκλέτα μου, αλλά εκτιμώ το γεγονός ότι μου έχει συγχωρήσει μερικά λάθη και παρέμεινα όρθιος. Δε χρειάζεται το πάθημα να είναι ατύχημα. Ας είναι εμπλοκή του ABS.
Αυτο που σου είπε ο rein και όλοι το έχετε παραβλέψει, σαν να είναι κάτι δαιμονικό, είναι ότι όσο το έχεις (το όποιο βοήθημα), τόσο υπερεκτιμάς τις ικανότητές του και κάποια στιγμή δεν θα μπορέσει να κερδίσει την φύση και το αποτέλεσμα δεν θα είναι όμορφο, ειδικά όταν δεν το περιμένεις.
Αυτά και συνεχίστε.
0/10 λολ.
0/10 λολ.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156193&p=2971895&viewfull=1#post2971895 :smokin:
Ρε παιδάκια, στο δικό μου σαπάκι (κάποιος το είχε χαρακτηρίσει έτσι μερικά πόστ πιο πάνω :lol: ) δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ το ABS ... δηλαδή πόσο ευαίσθητα είναι σε άλλες μοτοσικλέτες ώστε να μη μάθεις να φρενάρεις....;
Και πριν προλάβουν να πουν οι κακές γλώσσες δε δουλεύει, μια χαρά δουλεύει (τσεκαρισμένο επί τούτου :cool: )
Αφού το δικό σου δε φρενάρει. :p
nopattern
27/12/2018, 11:34
Άντε να αλλάξει ο χρόνος, να έχει παλιώσει αυτό το αστείο και επίσημα.
rainmike
27/12/2018, 11:44
Negging rules by neossos:lol:
Αυτο που σου είπε ο rein και όλοι το έχετε παραβλέψει, σαν να είναι κάτι δαιμονικό, είναι ότι όσο το έχεις (το όποιο βοήθημα), τόσο υπερεκτιμάς τις ικανότητές του και κάποια στιγμή δεν θα μπορέσει να κερδίσει την φύση και το αποτέλεσμα δεν θα είναι όμορφο, ειδικά όταν δεν το περιμένεις.
Αυτά και συνεχίστε.
Η λογικη αυτη δεν εχει κανενα απολυτως νοημα. Μηπως πχ να βαζουμε και λαστιχα πολυμερισμενα ωστε να μαθουμε τζιμκανα ντριφτινγκ, διοτι και με τα καλλιτερα λαστιχα θα ερθει η ωρα καποτε που δεν θα καταφερεις να νικησεις την στροφορμη?
Μια συγχρονη καλοστημενη μοτοσυκλετα ειναι ενα βοηθημα ασφαλειας απο μονη της σε σχεση με τις σκοτωστρες του '80. Και ναι, οσοι βγηκαν ζωντανοι απο δαυτες μαθανε καλλιτερο μοτοσακο.
Η λογικη αυτη δεν εχει κανενα απολυτως νοημα. Μηπως πχ να βαζουμε και λαστιχα πολυμερισμενα ωστε να μαθουμε τζιμκανα ντριφτινγκ, διοτι και με τα καλλιτερα λαστιχα θα ερθει η ωρα καποτε που δεν θα καταφερεις να νικησεις την στροφορμη?
Μια συγχρονη καλοστημενη μοτοσυκλετα ειναι ενα βοηθημα ασφαλειας απο μονη της σε σχεση με τις σκοτωστρες του '80. Και ναι, οσοι βγηκαν ζωντανοι απο δαυτες μαθανε καλλιτερο μοτοσακο.
Αν η μηχανή γίνει 100% ασφαλής, τότε θα έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της ουσίας της.
reinmeister
27/12/2018, 12:06
καταπληκτικη διαστρεβλωση ,ατεχνως ομως κεκαλυμμενη...χαριν συζητησεως,ας τα ξαναπουμε...ΚΑΠΟΙΑ στιγμη ο ελεγχος χανεται ,εκ των πραγματων,φυσικη γαρ...εξυπακουεται οτι αναφερομαστε στο πλειστον των περιπτωσεων που δεν ανηκουν στην μη αποφευξιμη...αυτο ειναι αυταποδεικτο,αλλα απ οτι φαινεται πρεπει να συζηταμε ακομη και τα απολυτως προφανη...
περαν τουτου...ας παρουμε την περιπτωση που εχεις δικιο...δεν υπαρχει αγωνιζομενος δρομου,που να μην προπονειται,πολυ κιολας στο χωμα...
ξερω...σοκ και δεος...μα τον βλακα να πηγαινει να γλυστραει συνειδητα ενω στην ασφαλτο παει σιδηροδρομος...
ας το παμε και προσωπικα...ημουν παρα πολυ γρηγορος στον δρομο,πριν κανω εντουρο...πολυ ομως...ξεκινησα παραλληλα εντουρο και ω του θαυματος...εγινα ΠΟΛΥ καλυτερος...
μαλλον θα ναι περιπτωση αυθυποβολης ε ...δεν εξηγειται αλλιως...
Αν η μηχανή γίνει 100% ασφαλής, τότε θα έχει χάσει το 90% της ουσίας της.
Συμφωνα με τα λεγομενα σου, το να μαθεις χωρις abs σε κανει καλλιτερο και αρα ασφαλεστερο οδηγο.
Τωρα λες πως οσο ανεβαινει η ασφαλεια χανεται η ουσια.
Αποφασισε!
telegonos
27/12/2018, 12:19
πάντως η σωστή αντιστοίχιση θα ήταν "σφίγγετε τα τακάκια στους δίσκους με τα χέρια για να φρενάρετε" :bawl:
Παράλειψις, απαράάάδεκτον για πράαααακτορες :lol:
Συμφωνα με τα λεγομενα σου, το να μαθεις χωρις abs σε κανει καλλιτερο και αρα ασφαλεστερο οδηγο.
Αποφασισε!
Βγαίνει κάποιο νόημα. Εννοεί ότι είναι ωραίο να είσαι έμπειρος χειριστής ενός επικίνδυνου οχήματος.
Φυσικά, για να παραμείνει η απόλαυση, πρέπει να κινείσαι ολοένα και πιο κοντά στα όρια της φυσικής και του comfort zone σου. Αλλιώς δεν εκκρίνεις αδρεναλίνη.
Δε συμφωνώ με αυτά. Έχω κλείσει την αδρεναλίνη στο χρονοντούλαπο εδώ και πολλά χρόνια και ευελπιστώ να μην την ξαναβγάλω.
reinmeister
27/12/2018, 12:25
εκκρινεις αδρεναλινη φουλ οταν φοβασαι...πιο σωατα νοραδρεναλινη...βεβαια τα καλα τα ντρογκια παιζουν στην κωλοτουμπα που τιγκαρεσαι στην ντοπαμινη...ζεν λεμε...
telegonos
27/12/2018, 12:27
Επίσης όποιος έχει ABS, βγάζει κάτι ηλεκτρομαγνητικά κύματα η συσκευή και πάνε και υπνωτίζουν τον εγκέφαλο του οδηγού, και πέφτει η ευφυία του από το 120 στο 30, και δεν νοιώθει ούτε την αδράνεια που έχει το σώμα του στο φρενάρισμα, δεν νοιώθει την ανάρτηση μπροστά που συμπιέζεται, βάρος στα χέρια, την γκόμενα πίσω που πέφτει πάνω του, ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ABS, λες και οδηγεί στο PS4. Που να γίνει καλός στα φρένα μετά... που;
Άμα δεν έχει ABS δεν υπνωτίζεται, και τα νοιώθει όλα τα παραπάνω, κανονικα, ναιιιι, true story.
Πως το έλεγε εκείνο το ανέκδοτο, άμα του βατράχου του κόψεις και τα 4 πόδια, κουφαίνεται.
Ρίξτε στο ABS μου να πυρποληθώ, αυτή η διάταξη χάλια μέχει κάνει, που έλεγε και η αοιδός.
Καλά για το άλλο το φοβερό επιχείρημα ''μια φορά ένας, του αμόλησε το ABS νωρίτερα απότι έπρεπε και πήγε και σκοτώθηκε'', το ότι μέχρι να βρεθεί αυτός ο ένας, 2048 άλλοι έχουν σωθεί που δεν πέσανε από μπλοκάρισμα τροχού.... Λογική επιπέδου, σαν κάτι μπαρμπάδες στα καφενεία την δεκαετία του '80, ''ενας που φόραγε ζώνη ασφαλείας, έπεσε στην θάλασα και δεν πρόλαβε να λυθεί και πνίγηκε ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΖΩΝΗ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ''
Τι να πω ρπμ, πόση καθυστέρηση σε όλα πια σε αυτήν την χώρα;
reinmeister
27/12/2018, 12:35
ομολογουμενως παντως, τα τελευταια ετη ειναι η χαρα του κουλου...παιρνει το ss με τα 200 αλογα,τις αναρτησαρες και τις φρενουκλες και εχει και τις τελευταιες εκδοσεις ηλεκτρονικων που του κοβουν τα μισα αλογα,ρυθμιζουν τις αναρτησεις,φρεναρει μονο του, και απ οτι πηρε το αυτι μου παιζει τελευταια και αισθητηρας που συνδεεται απευθειας με την υποφυση και τον εσω ου και μολις σε περασουν τρεις παποβιοι αρχιζει να σου παιζει μαντρα αυτοπεποιθησης...
πας μετα στην καφετερια χαλαρος κι εξηγεις στα γατακια πως το δουλευουμε το αλογο στον κοσμο τον παραλογο...
Μην τσακώνεστε ρε σεις.. Υπάρχει κάτι ανώτερο του ABS! :D
402377
rainmike
27/12/2018, 12:37
εκκρινεις αδρεναλινη φουλ οταν φοβασαι...πιο σωατα νοραδρεναλινη...βεβαια τα καλα τα ντρογκια παιζουν στην κωλοτουμπα που τιγκαρεσαι στην ντοπαμινη...ζεν λεμε...
Ναι αλλά όταν φοβάσαι εκκρίνεις επίσης και κορτιζόλες που καταπραύνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης.
κοινώς δεν μπορείς να σηκώσεις τιποτα αδερφε:D
reinmeister
27/12/2018, 12:40
Ναι αλλά όταν φοβάσαι εκκρίνεις επίσης και κορτιζόλες που καταπραύνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης.
κοινώς δεν μπορείς να σηκώσεις τιποτα αδερφε:D
ειδικα η ρενινη ειναι σουπερ...τι να το κανεις το σηκωμα,οταν ζεις απευθειας την μετεπειτα απολαυση...το διαδικαστικο ειναι υπερκτιμημενο...:lol:
rainmike
27/12/2018, 12:44
ειδικα η ρενινη ειναι σουπερ...τι να το κανεις το σηκωμα,οταν ζεις απευθειας την μετεπειτα απολαυση...το διαδικαστικο ειναι υπερκτιμημενο...:lol:
Ξες τι απόλαυση είναι να κάνεις 150 και 200 κιλά αρσεις γιατο διαδικάστικο θα συμφωνησω ειδικά στην Ελλάδα πολυ υπερεκτιμημένο:)
Αποφασισε!
Δεν έχουμε death wish και φυσικά καβαλάμε με ποσοστό ασφάλειας που ανεβαίνει όσο μαθαίνουμε. Αλλά χρειάζετσαι και ένα ποσοστό ανασφάλειας.
Αλλιώς motoGP στο Xbox και ανεμιστήρας στο πρόσωπο.
Αχουταααα....
Ολα τα υπεργαματα τΕμονια που πανε ταγμα, ταπα, ζω-πεθαινω μπηκανε σε θρεντακι που συζητανε για φρενα!!!!
Τι εγινε κοριτσια; Γερναμε ζγα-ζγα;
:lol:
Bladerunner
27/12/2018, 13:51
Έχω την αίσθηση πως η "παρεξήγηση" οφείλεται στην οπτική του κάθε αναβάτη. Κάποιοι βλέπουν τη μηχανή ως χρηστικό μέσο μετακίνησης που τους προσφέρει και διασκέδαση, και κάποιοι άλλοι ως παιχνίδι παραγωγής ενδορφινών. Δεν υπάρχει ούτε μεπτή ούτε λάθος οπτική.
Έχω την αίσθηση πως η "παρεξήγηση" οφείλεται στην οπτική του κάθε αναβάτη. Κάποιοι βλέπουν τη μηχανή ως χρηστικό μέσο μετακίνησης που τους προσφέρει και διασκέδαση, και κάποιοι άλλοι ως παιχνίδι παραγωγής ενδορφινών. Δεν υπάρχει ούτε μεπτή ούτε λάθος οπτική.
Ποσο σ αγαπω ρε μπαγασα!
reinmeister
27/12/2018, 14:20
τρουπη ακομη δεν μιλησαμε για την α-χρηστια του abs στους γληγορους...για την ωρα αναφερομεθα στους απειρους (political correction)...
εκει θα πεσουν οι τεραστιοι γελωτες...:roflmao::roflmao::roflmao:
RaGe_Raptor
27/12/2018, 14:24
τρουπη ακομη δεν μιλησαμε για την α-χρηστια του abs στους γληγορους...για την ωρα αναφερομεθα στους απειρους (political correction)...
εκει θα πεσουν οι τεραστιοι γελωτες...:roflmao::roflmao::roflmao:
Η Ducati πάντως δηλώνει πλέον , οτι το αβς τους θα μπορούσε να εξαφανίσει τα low side απο τα moto gp. Εννοείται σεταρισμενο με ακρίβεια για κάθε πίστα,κάθε στροφή ,κάθε αναβάτη
καταπληκτικη διαστρεβλωση ,ατεχνως ομως κεκαλυμμενη...χαριν συζητησεως,ας τα ξαναπουμε...ΚΑΠΟΙΑ στιγμη ο ελεγχος χανεται ,εκ των πραγματων,φυσικη γαρ...εξυπακουεται οτι αναφερομαστε στο πλειστον των περιπτωσεων που δεν ανηκουν στην μη αποφευξιμη...αυτο ειναι αυταποδεικτο,αλλα απ οτι φαινεται πρεπει να συζηταμε ακομη και τα απολυτως προφανη...
περαν τουτου...ας παρουμε την περιπτωση που εχεις δικιο...δεν υπαρχει αγωνιζομενος δρομου,που να μην προπονειται,πολυ κιολας στο χωμα...
ξερω...σοκ και δεος...μα τον βλακα να πηγαινει να γλυστραει συνειδητα ενω στην ασφαλτο παει σιδηροδρομος...
ας το παμε και προσωπικα...ημουν παρα πολυ γρηγορος στον δρομο,πριν κανω εντουρο...πολυ ομως...ξεκινησα παραλληλα εντουρο και ω του θαυματος...εγινα ΠΟΛΥ καλυτερος...
μαλλον θα ναι περιπτωση αυθυποβολης ε ...δεν εξηγειται αλλιως...
Αυτα ειναι γνωστα σε ολες μας, αλλα σε ενα θρεντ με τον τιτλο του παροντος, η χρηση που υπονοειται ειναι η λελογισμενη τοιαυτη του δρομου. Και δη, του ελληνικου απο αναβατες οι οποιοι εχουν κι αλλα πραγματα να κανουν στην ζωη τους απο το να κοιμουνται και να ξυπνανε σκεπτομενοι πως θα γινουν ροσσι στη θεση του ντουχαν. Αν εσενα σου παει η καρδια να λες "αποσυνδεσατε το abs ινα βελτιωθειτε" τοτε προφανως αλλα πραγματα εχεις στο μυαλο σου απο αυτον που εχει οικογενεια και θελει το βραδυ να γυρισει σπιτι, σιγουλια σιγουλια και να αγκαλιασει την φουκαριαρα τη μανα του.
Επισης, το ποσο γαματος εισαι το εχουμε εμπεδωσει στο φορουμ, αλλα καλα κανεις και το θυμιζεις γιατι γερναμε και ξεχναμε.
reinmeister
27/12/2018, 16:18
Αυτα ειναι γνωστα σε ολες μας, αλλα σε ενα θρεντ με τον τιτλο του παροντος, η χρηση που υπονοειται ειναι η λελογισμενη τοιαυτη του δρομου. Και δη, του ελληνικου απο αναβατες οι οποιοι εχουν κι αλλα πραγματα να κανουν στην ζωη τους απο το να κοιμουνται και να ξυπνανε σκεπτομενοι πως θα γινουν ροσσι στη θεση του ντουχαν. Αν εσενα σου παει η καρδια να λες "αποσυνδεσατε το abs ινα βελτιωθειτε" τοτε προφανως αλλα πραγματα εχεις στο μυαλο σου απο αυτον που εχει οικογενεια και θελει το βραδυ να γυρισει σπιτι, σιγουλια σιγουλια και να αγκαλιασει την φουκαριαρα τη μανα του.
Επισης, το ποσο γαματος εισαι το εχουμε εμπεδωσει στο φορουμ, αλλα καλα κανεις και το θυμιζεις γιατι γερναμε και ξεχναμε.
μου κανει τεραστια εντυπωση το γεγονος, οτι κανεις τον χαζο σε εμενα...θελω να πιστευω οτι εχει να κανει με το φιλοθεαμων κοινο και την πολιτικως ορθη μετριοπαθεια που ως μοντερειτορ θελεις, πιθανως, να "περασεις"..
κανε μου ομως μια χαρη...λογικες διεργασιες που ξεκινουν απο την βαση "ο μπατσος ειναι οργανο,το μπουζουκι ειναι οργανο, αρα ο μπατσος ειναι μπουζουκι" μην τις παραθετεις σε δικα μου γραφομενα,διοτι προσβαλλεις την νοημοσυνη μου...αυτο φυσικα, εφ οσον θελεις να παρεις ουσιωδη απαντηση...εαν θες να το ριξουμε στην καβλαντα, fine by me, αλλα ενημερωσε με τουλαχιστον να μην γραφω τσαμπα...
φυσικα και θα σας το θυμισω...παντα ειχα ενα soft spot για τα ανοικα γεροντια...
basilis_k6
27/12/2018, 16:25
Και σαν παιχνίδι να το δεις, οσο τιμονι και να σαι, οταν θα πρεπει να φρεναρεις πολυ δυνατα και ταυτοχρονα να αλλαξεις λιγο πορεια για να αποφυγεις την συγκρουση, θες abs. Το πιανω-αφηνω στα φρενα που κανει το abs δεν το κανει κανενός το χερι οτι και να λεει.
reinmeister
27/12/2018, 16:25
Η Ducati πάντως δηλώνει πλέον , οτι το αβς τους θα μπορούσε να εξαφανίσει τα low side απο τα moto gp. Εννοείται σεταρισμενο με ακρίβεια για κάθε πίστα,κάθε στροφή ,κάθε αναβάτη
τωρα το ειδα...
ενδιαφερον...θεωρω ομως οτι δεν θα υλοποιηθει,μια και σωσιμο low σε οριακη κατασταση ισουται σχεδον παντα με πολυ ασχημο high...οι λογοι γνωστοι...
o_gavros
27/12/2018, 16:43
Χωρίς να σε ξέρω προσωπικά,αλλά ξέροντας για σένα πρέπει να σου πω ότι έχω έξτρα σεβασμό για σένα.
Είσαι από τους ελάχιστους,βάζω και τον σαπίλα Μέσα,Που ενώ είστε τιμόνια δεν βγήκατε ποτέ να κομπασετε όπως τόσο άχαρα κάνει ο επανακαμψας και οι συν αυτω.
Αυτό δείχνει ποιότητα και επίπεδο χαρακτήρα.
Την ανάγκη κάποιων να πουλήσουν μούρη στα ιντερνετς διατρανωνοντας τη γαματοσυνη τους δεν πρόκειται ποτέ να την καταλάβω.
Και συνιστώ και στους υπόλοιπους να μη δίνουν και τόση σημασία.
@ρειν
Συνέχισε να μειώνεις ετσι φατσα φορα τους πάντες,να δεις πόσο θα μακροημερευσεις αυτή τη φορα
Κάτι αντίστοιχο σκεφτόμουν τώρα.
Το forum έχει συγκεντρώσει άτομα με πολλές γνώσεις, αλλά όχι όλα με διάθεση να τις μοιραστούν με αρχάριους. Το να πείσεις το γνώστη να γίνει υπομονετικός δάσκαλος που θα αποσβέσει τις κουταμάρες του ενθουσιώδους νέου και θα επιμείνει με ευγενικές συμβουλές χαμηλών τόνων, είναι πολύ δύσκολο. Άμποτε να επιτευχθεί εδώ μέσα!
o_gavros
27/12/2018, 17:05
Κάτι αντίστοιχο σκεφτόμουν τώρα.
Το forum έχει συγκεντρώσει άτομα με πολλές γνώσεις, αλλά όχι όλα με διάθεση να τις μοιραστούν με αρχάριους. Το να πείσεις το γνώστη να γίνει υπομονετικός δάσκαλος που θα αποσβέσει τις κουταμάρες του ενθουσιώδους νέου και θα επιμείνει με ευγενικές συμβουλές χαμηλών τόνων, είναι πολύ δύσκολο. Άμποτε να επιτευχθεί εδώ μέσα!
Το φόρουμ δεν αποτελείται μονο από ενθουσιώδεις νέους.
Και όλο το ποζεριλικι αυτό, που συμβαίνει αρκετούς μήνες τωρα,έχει κουράσει πολύ κόσμο.
Ε δε θα χορεύουμε μόνιμα στο τέμπο τους.
Αν Δεν το καταλαβαίνουν αυτό κάποιοι,τότε κρίμα.
Πέρα από τα αντικίνητρα κακής συμπεριφοράς, υπάρχουν και τα κίνητρα καλής συμπεριφοράς. Όλοι μπορούν να συνεισφέρουν, αλλά σε κάποιους χρειάζετε να δείξετε τον τρόπο. :)
Ο καλός manager δεν είναι εκείνος που ξέρει περισσότερα από την ομάδα του, αλλά εκείνος που γνωρίζει τα προτερήματα καθενός και τον βοηθάει να τα αναπτύξει, ώστε να ωφεληθεί το σύνολο.
o_gavros
27/12/2018, 17:16
Και δυστυχώς κάποιοι δεν παίρνουν από λόγια.
Αυτά που διαβάζεις εσύ τώρα για πρώτη φορά,έχουν παίξει ρηπητ ανά τα χρόνια.
Για 1475η φορά, το abs είναι καλό να υπάρχει, για πιο άπειρους αναβάτες ή για όσους απλά το προτιμούν, αλλά δεν είναι απαραίτητο ή καλό για όλους. Ας το δεχτούν και οι 2 πλευρές αυτό, να κλείσουμε όμορφα.
reinmeister
27/12/2018, 17:18
@ρειν
Συνέχισε να μειώνεις ετσι φατσα φορα τους πάντες,να δεις πόσο θα μακροημερευσεις αυτή τη φορα
κανε απολυτως σαφη την απειλη για να απαντησω με αντιστοιχη σαφηνεια...να μην μπερδευτει κανεις μας...δημοσιως...
o_gavros
27/12/2018, 17:20
Πλιτσερινι, καταλαβαίνεις ότι εγώ δεν μιλάω καν για το αβς.
o_gavros
27/12/2018, 17:21
κανε απολυτως σαφη την απειλη για να απαντησω με αντιστοιχη σαφηνεια...να μην μπερδευτει κανεις μας...δημοσιως...
Δε θα μείνεις πολύ ακόμα να γραφεις εδώ αν συνεχίσεις έτσι.
Είναι αρκετά σαφές;
Πλιτσερινι, καταλαβαίνεις ότι εγώ δεν μιλάω καν για το αβς.
Α ούτε εγώ. :lol:
PaNick67
27/12/2018, 17:25
Μοτοσυκλετιστης δεν ειναι μονο αυτος που ξυνει γονατο στην Επιδαυρο η στον Αη Γιαν' τον Ροσσι, ειναι κι αυτος που ταξιδευει με τριβαλιτσο η οχι.
Ειναι αυτος που δουλευει με μηχανακι, ειναι αυτος που κανει εντουραδες στο βουνο, ειναι και αυτος που απλα γουσταρει χαλαρες βολτες.
Μπορει για τους γρηγορους το abs να ειναι εως και κακο ειδικα στην πιστα, η αχρηστο για το χωμα, για ολους τους αλλους ειναι ενα βοηθημα που μπορει να τους βγαλει απο μια δυσκολη στιγμη. Βοηθημα σημαινει οτι δεν βασιζομαστε πανω του για να γινει η δουλεια αλλα ΑΝ κανουμε καποιον λαθος υπολογισμο, ΑΝ κατι μας πεταχτει χωρις να το εχουμε προβλεψει, ειναι εκει για να αποφευχθουν τα χειροτερα.
Ο αναβατης πρεπει να γνωριζει πως να φρεναρει, αντιλαμβανεται τι συμβαινει γυρω του, προσαρμοζει την οδηγηση του στις συνθηκες του δρομου και τις περισσοτερες φορες φροντιζει να μην επεμβαινει το βοηθημα στην οδηγηση του.
Αυτο για να γινει πρεπει να το δουλεψει, να το προπονησει, σε εναν ερημο δρομο χωρις κινηση να δοκιμασει τα φρενα μεχρι το οριο για να ξερει περιπου που ειναι αυτο.
Απο εκει και περα, ουτε θεος ειναι ουτε πανακεια. Αν κανεις σοβαρο λαθος στον υπολογισμο αποστασης φρεναρισματος κανενα ABS δεν θα σε βγαλει απο την δυσκολη κατασταση.
reinmeister
27/12/2018, 17:27
Δε θα μείνεις πολύ ακόμα να γραφεις εδώ αν συνεχίσεις έτσι.
Είναι αρκετά σαφές;
οχι...θελω να μου γραψεις εσυ προσωπικα τι θα κανεις σε εμενα...
o_gavros
27/12/2018, 17:31
οχι...θελω να μου γραψεις εσυ προσωπικα τι θα κανεις σε εμενα...
Παιχνιδάκια δεν παίζω.
Μόνο για χαζός δεν δείχνεις.
Κύριοι, ο πιο ψύχραιμος ας αφήσει παρακαλώ τον τελευταίο λόγο στον άλλο.
μου κανει τεραστια εντυπωση το γεγονος, οτι κανεις τον χαζο σε εμενα...θελω να πιστευω οτι εχει να κανει με το φιλοθεαμων κοινο και την πολιτικως ορθη μετριοπαθεια που ως μοντερειτορ θελεις, πιθανως, να "περασεις"..
κανε μου ομως μια χαρη...λογικες διεργασιες που ξεκινουν απο την βαση "ο μπατσος ειναι οργανο,το μπουζουκι ειναι οργανο, αρα ο μπατσος ειναι μπουζουκι" μην τις παραθετεις σε δικα μου γραφομενα,διοτι προσβαλλεις την νοημοσυνη μου...αυτο φυσικα, εφ οσον θελεις να παρεις ουσιωδη απαντηση...εαν θες να το ριξουμε στην καβλαντα, fine by me, αλλα ενημερωσε με τουλαχιστον να μην γραφω τσαμπα...
φυσικα και θα σας το θυμισω...παντα ειχα ενα soft spot για τα ανοικα γεροντια...
Κατα βαθος (ισως πολυ βαθος) ξερεις πως οσοι εδω κατα καιρους στην λενε εχουν τα δικια τους. Εισαι ενα ιντερνετικο παραληρημα του ΕΓΩ.
Εχεις ασχοληθει με καποια πραγματα τα οποια και γνωριζεις καλα και κανεις δε στο αμφισβητει. Αλλα κουραζεις ρε αδερφακι μου και εκει που θα μπορουσες να εισαι ψυχη του φορουμ (παναγιαμ τι ειπα, ποιος τον κραταει τωρα) γιατι τοχεις και με το κατσαβιδι και με το μπλαμπλα, εχεις κατορθωσει να γινεσαι αντιπαθης.
Αυτα ειχα να πω, χωρις καμια κακια και διαθεση να στην βγω απο πανω, πιστεψε με.
reinmeister
27/12/2018, 17:45
Παιχνιδάκια δεν παίζω.
Μόνο για χαζός δεν δείχνεις.
δεν εχεις σκοπο να απαντησεις ευθεως...κανενα προβλημα...ενημερωνω λοιπον οτι θα συνεχισω στο ακριβως ιδιο μοτιβο...κανε την κινηση σου λοιπον...
o_gavros
27/12/2018, 17:50
δεν εχεις σκοπο να απαντησεις ευθεως...κανενα προβλημα...ενημερωνω λοιπον οτι θα συνεχισω στο ακριβως ιδιο μοτιβο...κανε την κινηση σου λοιπον...
ποστ #481,τι δεν είναι αρκετά σαφές και ευθύ για σένα;
τι περιμένεις να σου γράψω; να κλείσουμε ραντεβού στις βρύσες για ξυλο στο 2ο διάλειμμα;
Δεν θελεις -ξεκάθαρα- να καταλάβεις τι σου λέμε.
Εμένα αυτο μου δείχνει ότι δεν γύρισες απο νοστο για το τσαρδί.
Και αφού τελειώσω να γράφω αυτό το ποστ θα σταματήσω,θα σου ριξω μια κίτρινη και η συνέχεια είναι στο χέρι σου.
Όπως σου γράφει και ο μπιγκ είναι κρίμα γιατί κατέχεις πολύ και οι γνώσεις πάντα είναι χρήσιμες.
Επειδη παει να γινει ροντεο το κολπο, κι επειδη μερικοι ειμαατε εδω μεσα πολλα χρονια και ξερενομαστε ΚΑΙ προσωπικα θα μιλησω μια φορα και οποιος γουσταρει.
Η αραξτε στα ΟΠΟΙΑ κυβικα του ο καθενας και συζητηστε σαν ανθρωποι εκθετοντας πολιτισμενα αποψεις και με επιχειρηματα (αν θελετε) η βγαλτε τον σκασμο και παρτε απο μονοι σας το πουλι για να μην αναγκαζετε τους διαχειριστες να μπαινουν στη διαδικασια να γινονται "κακοι" (πραγμα που ΚΑΙ μπορουν ΚΑΙ θα το κανουν αν θεωρησουν οτι χρειαζεται).
Το οτι ειστε στις αντιπαραθεσεις δεν σημαινει ουτε οτι σας επιτρεπεται να προσβαλετε, ουτε να μειωνετε, ουτε θα το ανεχτουν οι μοντς/αντμινς.
@ρειν επειδη σε ξερω και με ξερεις. Αν σε ξαναδω να μπαινεις εδω μεσα και να ξεκινας ποστ τυπου φλειμ, "δοξαστε με ειμαι ο θεος και σεις τα πουτανακια μου", "ΕΓΩ γαμαω" και γενικα με υφος που ξερουμε κι εγω κι εσυ σε τι αναφερομαι ξερεις ποια θα ειναι η καταληξη.
Εχεις καθε δικαιωμα να εχεις οποια αποψη εχεις και να την εκφρασεις! Κι επειδη οπως ειπε και ο big ΚΑΙ ξερεις τονους πραματα ΚΑΙ εχεις και το λεγειν, ΑΝ θες να μοιρασεις η να μοιραστεις τις γνωσεις σου δεκτο και το επιθυμουμε κι ολας!!!
Αλλα αν ειναι ΕΠΕΙΔΗ ξερεις να το παιξεις ο γαμαω της παρεας κανε μου τη χαρη και ξανανοιξε το φορουμ ΣΟΥ και κανε εκει τα δικα σου κουμαντα.
Νομιζω συνενοηθηκαμε. Προειδοποιησεις αλλες δεν εχει.
reinmeister
27/12/2018, 17:59
Κατα βαθος (ισως πολυ βαθος) ξερεις πως οσοι εδω κατα καιρους στην λενε εχουν τα δικια τους. Εισαι ενα ιντερνετικο παραληρημα του ΕΓΩ.
Εχεις ασχοληθει με καποια πραγματα τα οποια και γνωριζεις καλα και κανεις δε στο αμφισβητει. Αλλα κουραζεις ρε αδερφακι μου και εκει που θα μπορουσες να εισαι ψυχη του φορουμ (παναγιαμ τι ειπα, ποιος τον κραταει τωρα) γιατι τοχεις και με το κατσαβιδι και με το μπλαμπλα, εχεις κατορθωσει να γινεσαι αντιπαθης.
Αυτα ειχα να πω, χωρις καμια κακια και διαθεση να στην βγω απο πανω, πιστεψε με.
ποτε δεν θεωρησα οτι,εσυ ειδικα,εισαι κακοπροαιρετος...δηκτικος εισαι,οπως κι εγω,κατι το οποιο ειναι απολυτως υγιειες και διαχειρισιμο εφ οσον η αλλη πλευρα μπορει να σταθει στο ιδιο επιπεδο...
στο δια ταυτα και με βαση τα χρονια που σε ξερω...λες μαλακιες και το ξερεις...να "κατηγορεις" εμενα για εγωτισμο,οταν ξρεις τι εχω προσφερει εδω μεσα κι εκτος σε μελη, ειναι τουλαχιστον αδικο...συμπαθης ποσως με απασχολησε ποτε να γινω...ποτε δεν το εκρυψα...αλλωστε δεν κανουμε διαγωνισμο αρεσκειας εδω μεσα...
απο κει και περα,με διαολιζει το εξης ρε φιλαρακι...εγω να δεχομαι απροβληματιστα την οποια ειρωνια,δηκτικοτητα,σαρκασμο,αλλα οταν τα επιστρεφω να μου κλαιγονται σαν γκομενες με δυσμηνορροια...
επι παραδειγματι,εσυ γιατι δεν προσεβληθης,με οτι σου εγραψα? για τον ιδιο λογο που δεν προσεβληθην ουτε εγω...ευφυια λεγεται καθως και κατανοηση του γεγονοτος οτι ειμαστε αγορακια και "μετραμε" τα πουλακια μας σε καθε ευκαιρια,παντα στο επιπεδο μιας χαλαροτητας η οποια συναδει με ιντερνετικες περσονες...απο κοντα πινουμε καφε και δεν τρεχει καστανο...οχι οτι απο κοντα ειμαι διαφορετικος αλλα κουβεντα να γινεται...:lol:
ενιγουει...οπως εγραψα και στο ποστ επανοδου...you can't teach an old dog new tricks...ελληνιστι σε ελευθερη μεταφραση,αυτος ειμαι...γραπτως και απο κοντα...
harris_x
27/12/2018, 18:01
Το ίδιο κιλοτάκι έχεις κούκλα αλλά σε άλλο χρώμα:D
Το ξερω και το ξερεις :pink:
o_gavros
27/12/2018, 18:08
Επειδή είσαι τόσο ευφυής και εγω κωθώνι, θα σε δούμε πρωταοθεός απο τη νέα χρονιά.
stefanos
27/12/2018, 19:44
Πάντως πολλές φορές η αλήθεια έχει παραπάνω από μια όψεις και ο rein έχει πολύ μεγάλο
δίκιο.
Δεν λέω ότι δεν είναι καλά να υπάρχει abs η δεν ξέρω τι άλλο....
Απλά σε όσους "ψάχνονται" στο δρόμο με μηχανάκια,
πράγματι δίνουν μια εσφαλμένη εντύπωση ασφάλειας ,
να μην πω πραγματικότητας εάν προσθέσουμε και τα traction control κλπ.
Στο τέλος νομίζω θα καταλήξουν να τρώμε τούμπα επειδή ο αλγόριθμος της
της ducati είναι μια γενιά παραπέρα από αυτόν της kawa:)
Μανολης67
27/12/2018, 20:05
Ερωτηση...ενας νεος οδηγος να παρει πρώτη μοτοσυκλετα με ΑΒS? δεν αναφέρομαι στην ασφάλεια.....μιλαω για αργότερα αν θα χρειαστη να οδηγησει αλλο μηχανακι αργοτερα χωρις ABS.
rainmike
27/12/2018, 20:12
Ρε παιδιά κρίμα να μαλώνουμε για το abs,ελεος.
Οι καιροί αλλάζουν κακά τα ψεμματα οι συγχρονες μοτοσικλέτες έχουν
ολες abs και οι περισσότερες και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα.Το να κατσουμε
να συγκρινουμε abs η οχι ειναι σα να συγκρινουμε δισκοι vs cd τηλεοράσεις crt vs lcd led
και πάει λέγοντας καποιοι θα σου πουν οι crt είχαν τέλειο μάυρο.Αντε τράβα να βρεις
crt καινουρια.Ετσι και σε καποια χρονια αντε να βρεις μοτο χωρις abs.
Οσοι προκειται να μαθουν με abs θα μαθουν με abs .Ε και αν καβαλήσουν
και καμμιά αρχαία μοτο σαν τη δικιά μου καλή ώρα ας προσέχουν.
Τονίζω οτι προσώπική μου γνώμη είναι κάποιος να μάθει χωρις abs ,αλλά στο φινάλε ποιος χέστηκε για τη γνώμη μου?
Oι εταιρείες θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τους συμφέρει.
Nostradamus
27/12/2018, 20:13
Εγώ θα την πω την μ@λακια μου, αλλά στο φόρουμ λείπουν τα τελευταία χρόνια, ποστ γνώσεων, και περισσεύουν τα politically correct (που είναι και στο πνεύμα της εποχής)..
Στο ακραίο σενάριο του να επιλέξω ένα ποστ μεταξύ ενός εριστικα δοσμένου κειμένου γνώσεως και ενός εξαιρετικά προσεγμενου, και ποιητικά γραμμενου θέματος για το ζευγάρωμα των πάντα, θα επιλέξω προσωπικά το πρώτο, κρατώντας αυτό που με ενδιαφέρει από το κείμενο..
Σίγουρα φυσικά όλα θέλουν ένα μετρο..
Nostradamus
27/12/2018, 20:19
Γιατί?
Το να γνωρίζεις ότι υπάρχει κίνδυνος σε κάποιες πράξεις σου βοηθάει στο να αποφύγεις τα χειρότερα.
Η άγνοια είναι συνήθως κακό πράγμα.
Στέφανε, ποιος μίλησε για άγνοια?? Ακριβώς αυτό λέω.. διαβάζω, ασχολούμαι, εκπαιδευομαι με την μοτοσυκλέτα μου για να γίνω πιο ασφαλής.
Δεν νομίζω ότι είπε κανείς ότι η χρήση δικύκλου δεν περιλαμβάνει κίνδυνο.
Άλλο όμως το σέβομαι, άλλο το φοβάμαι και άλλο το επιλέγω να παραμένω στην πλευρά του "φόβου"....
o_gavros
27/12/2018, 20:20
Επειδή μπερδεύεστε ( συνειδητά ή ασυνείδητα,δε μπορώ να το ξέρω) να ξεκαθαρίσω.
Ο ρειν δεν τιμωρήθηκε επειδή υποστήριζε ή όχι το αβς.
Αυτό ειναι στην κρίση του καθενός.Δεν νομίζω να με έχετε κόψει για πολιτικαλ κορρεκτνεςς φρηκ.
Τιμωρήθηκε επειδή ήταν πέραν του δέοντος ασεβής προς όλους.
και όχι, δεν πιάνουμε κανένα "ακραίο" σενάριο.
Να τις βράσω τις γνώσεις όταν έρχονται με τουπέ καρδινάλιου και προσβολές, υφέρπουσες και μη.
Αυτα τα ολίγα,παρακαλώ συνεχίστε.
Να τις βράσω τις γνώσεις[...]
Ό,τι και να πούμε, το μυαλό σου στο φαγητό. :lol: