PDA

View Full Version : το abs σώζει ζωές και στην επόμενη αγορά σας προτιμήστε να εχει abs απαραιτήτως

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

o_gavros
27/12/2018, 20:22
εχω αδυναμία αφού :p

Nostradamus
27/12/2018, 20:39
Προσωπικά δεν νιώθω μπερδεμένος.. δεν ξέρω τον ρειν παρά μόνο από τα γραφόμενα του.. όπως και όλους τους υπόλοιπους εδώ μέσα..

Αγωνιζόμενος δεν είμαι, τεχνικές γνώσεις δεν έχω, να διδάξω κάτι δεν έχω.. έμπαινα εδώ για να ξεστραβωθω.. έκανα και Καλιφόρνια γιατι μου είπαν ότι σε μεταμορφώνει.. ότι έμαθα το έμαθα ΚΑΙ από εδώ μέσα..

Για την ιστορία, θεωρώ απλά ότι όσο άδικο είναι το πέσιμο στον κάθε άσχετο "νέο" για ένα θέμα που έχει άγνοια, άλλο τόσο είναι και το "αθώο" τσιγκλισμα σε κάποιον με υψηλό ταμπεραμέντο, που θα τον οδηγήσει "εκτός εαυτού".

Δεν γ@μεις όμως.. μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας έχει την άποψη του..

buckley
27/12/2018, 23:43
Ό,τι και να πούμε, το μυαλό σου στο φαγητό. :lol:

Και στο τέλος φουσκώνει και πάει στις βρύσες για νερό :bawl:

katsar
28/12/2018, 00:35
Σε λιγα χρονια χωρις abs θα ειναι μονο αυτες με πινακιδες κλασσικης-αντικας ετσι και αλλιως.

pipe_smoker
28/12/2018, 12:54
Σε όποιον δεν αρέσει το απενεργοποιεί και τέλος.

Και περιμένω τώρα να βρεθεί κάποιος με μηχανάκι 250 κιλά να μου πει "Ναι ρε φιλαράκι το απενεργοποιείς, αλλά έχεις και 500 γραμμάρια που ζυγίζει η μονάδα του ABS να σου προσθετουν βάρος, αυτό πού το πας?" :lol:

sniper
28/12/2018, 13:15
Σωστά.

Ε ας πούμε πιο απλά ότι όλα τα βοηθήματα έχουν βγεί για να οδηγούν οι γυναικούλες ό,τι μπορούν να αγοράσουν.

π.χ μπορεί με όλα τα βοηθήματα να οδηγηθεί αυτό από την κυρία (ή κύριος δεν έχει σημασία) βιομήχανο γιατί μπορεί να το αγοράσει:

402412

Αλλά αν κάνει τη μαλακία να πάρει αυτό θα πάρει ένα χωράφι 2χ1.

402413

Συμφωνούμε ότι αυτός που πάει τέρμα το 2ο με το 1ο κάνει πλάκες στους υπόλοιπους που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ το 2ο. Ναι;

buckley
28/12/2018, 13:32
Σωστά.

Ε ας πούμε πιο απλά ότι όλα τα βοηθήματα έχουν βγεί για να οδηγούν οι γυναικούλες ό,τι μπορούν να αγοράσουν.

π.χ μπορεί με όλα τα βοηθήματα να οδηγηθεί αυτό από την κυρία (ή κύριος δεν έχει σημασία) βιομήχανο γιατί μπορεί να το αγοράσει:

402412

402413

Συμφωνούμε ότι αυτός που πάει τέρμα το 2ο με το 1ο κάνει πλάκες στους υπόλοιπους που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ το 2ο. Ναι;

Υπάρχουν και άλλα χρώματα ρε στραβάδι ...:moutza:

RaGe_Raptor
28/12/2018, 13:33
Σε όποιον δεν αρέσει το απενεργοποιεί και τέλος.

Και περιμένω τώρα να βρεθεί κάποιος με μηχανάκι 250 κιλά να μου πει "Ναι ρε φιλαράκι το απενεργοποιείς, αλλά έχεις και 500 γραμμάρια που ζυγίζει η μονάδα του ABS να σου προσθετουν βάρος, αυτό πού το πας?" :lol:

Αυτό που το πας;! :lol:

Το imu fed,cornering abs ειναι όλα τα λ7

buckley
28/12/2018, 13:37
Ντα βίντσι, να δω πότε θα ξεβλαχέψεις τελικά ...:bawl:
402415

sniper
28/12/2018, 13:39
Ντα βίντσι, να δω πότε θα ξεβλαχέψεις τελικά ...:bawl:
402415

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ΤΑΧΙ είναι κίτρινα ε;

rainmike
28/12/2018, 13:44
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ΤΑΧΙ είναι κίτρινα ε;

εδώ είναι μπλε:)

buckley
28/12/2018, 13:45
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ΤΑΧΙ στην Αθήνα είναι κίτρινα ε;

Τρομάρα σου και να πω ότι ήσουνα και Αθηναίος γκάγκαρος :a26:

buckley
28/12/2018, 13:46

Άστον αυτόν, είναι δικός μου :bawl::bawl::bawl:

sniper
28/12/2018, 13:48

Εσείς έχετε τη θάλασσα δίπλα.

Μπάκλη, μαύρο, άσπρο και κόκκινο είναι τα σωστά χρώματα.

rainmike
28/12/2018, 13:55

Η οποία μόνο μπλέ δε είναι,τι προάλλες είδα έναν τυπο
που ψαρεψε μια σουπιά.Του λέω δηλαδή τώρα αυτό θα το φας?:yuck:

buckley
28/12/2018, 13:56

Κράτα εσύ τα δικά σου σωστά και κρατάω εγώ τα βασικά :smokin:
black magenta cyan YELLOW ρε γατάκι :p

sniper
28/12/2018, 13:57
Η οποία μόνο μπλέ δε είναι,τι προάλλες είδα έναν τυπο
που ψαρεψε μια σουπιά.Του λέω δηλαδή τώρα αυτό θα το φας?:yuck:

Όχι, την πουλάει σε ταβέρνα και την τρως εσύ για μεζέ :tooth:

sniper
28/12/2018, 13:59
Κράτα εσύ τα δικά σου σωστά και κρατάω εγώ τα βασικά :smokin:
black magenta cyan YELLOW ρε γατάκι :p

Αυτά είναι διά τους ελαιοχρωματιστάς ρε απαίδευτε. Εδώ μιλάμε για 2/4τροχα που σέβονται τον εαυτό τους.

rainmike
28/12/2018, 14:00
Όχι, την πουλάει σε ταβέρνα και την τρως εσύ για μεζέ :tooth:

Πώ ρε φίλε μου γάμησες την ψυχολογία:lol:

buckley
28/12/2018, 14:07
Αυτά είναι διά τους ελαιοχρωματιστάς ρε απαίδευτε. Εδώ μιλάμε για 2/4τροχα που σέβονται τον εαυτό τους.

Τα αυτοκίνητα που τους πάει το λευκό μετριώνται πάντως στα δάχτυλα ...
Παλιά ρολς και jug ,mb ponton ,ds ,dino 365p :smokin:
Μπας και θες και φωτό ρε μπακάλη :p

RaGe_Raptor
28/12/2018, 14:15

M3 e92
M4

buckley
28/12/2018, 14:17
M3 e92
M4

Ο καθένας βάζει τα της ηλικίας του :p
ΥΓ ξέχασες το A5 coupe ...

sniper
28/12/2018, 14:18

Tαξί; Χαλάνδρι πάω.

402418

RaGe_Raptor
28/12/2018, 14:23
Να πω και κατι για τα προηγούμενα , προσωπικά συγχωρώ και ύφος και έπαρση και ειρωνία μέχρι ενός σημείου , σε άτομα όπως rein,old . Αυτά τα λίγα

RaGe_Raptor
28/12/2018, 14:25
Tαξί; Χαλάνδρι πάω.

402418
Νικόλα αυτά έχουν αβς; :D

Υγ: ποσο χαλια το νέο NSX συγκρινόμενο με αυτά...

buckley
28/12/2018, 14:27
Tαξί; Χαλάνδρι πάω.

402418

Χάρισμά σου αμφότερα :yuck:

o_gavros
28/12/2018, 14:34
Να πω και κατι για τα προηγούμενα , προσωπικά συγχωρώ και ύφος και έπαρση και ειρωνία μέχρι ενός σημείου , σε άτομα όπως rein,old . Αυτά τα λίγα

Προσωπικά εσυ καλά κάνεις και δικαίωμα σου.
Αφήνεις όμως στην άκρη και την ασέβεια.
Εκεί εμείς,δεν μπορούμε να κοιτάξουμε απο την άλλη.
Ενα ποστ που ο παλιόγερας ηταν ασεβης,δε θα βρεις.
Δεν μπορεί να μην βλέπετε ότι και εμείς δεν είμαστε με το μαστίγιο πανω απο τον καθενα.
Θεωρώ το μοτο απο τα πολύ χαλαρά, στο τι αφήνεται να γράφεται,φόρουμ.
Αλλά όχι αυτό το ¨σας γαμώ και σας κατουράω ολους στα μάτια" κουρασε και δεν είναι ανεκτό.

Αυτα τα λίγα,συγχωρείστε το διάλειμμα για υποτίτλους και συνεχίστε.
Ει δυνατόν με το λιγότερο σπαμ.

sniper
28/12/2018, 14:36
Νικόλα αυτά έχουν αβς; :D

Υγ: ποσο χαλια το νέο NSX συγκρινόμενο με αυτά...

Δεν σε νοιάζει το ABS, το να τα κρατήσεις ευθεία είναι το πρώτο σου μέλημα (και ίσως και τελευταίο).

ΤάκηςΜπ
29/12/2018, 08:16
Σωστά.

402412

402413

Η μ@λ@κία είναι όμως ότι το πρώτο είτε με είτε χωρίς βοηθήματα είναι πολύ πιο γρήγορο απ'το δεύτερο.Εκεί είναι που χάνεται το παιχνίδι.Προσωπικά,προτιμώ να οδηγώ ένα μηχανάκι χωρίς βοηθήματα πιο αργά,παρά ένα αντίστοιχο με φουλ βοηθήματα γρηγορότερα.

Και ontopic:μετά από 36 σελίδες δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ότι ένας νέος αναβάτης ναι μεν πρέπει να οδηγήσει και χωρίς abs,αλλά τι; Πρέπει όλοι να ξεκινάνε να οδηγούν καλοκαίρι που δεν βρέχει και έχει ζέστη; Είναι πάρα πολύ θετικό που το abs είναι υποχρεωτικό,γιατί αρχάριοι ξεκινούν με abs και είναι στην ευχέρειά τους να το ενεργοποιούν και να το απενεργοποιούν όποτε θέλουν,υπό ελεγχόμενες συνθήκες.Εγώ προσωπικά δεν έχω οδηγήσει ποτέ μηχανή με abs,αλλά εννοείται θα το ήθελα στο commuting μου,με τόσους βλαμμένους που κυκλοφορούν.

Και οι μεγαλύτεροι,σκεφτείτε λίγο πόσες τούμπες θα είχατε γλιτώσει αν είχατε abs μικρότεροι.Μάθατε τα όρια του μπροστινού σας με τον δύσκολο τρόπο.Εγώ θεωρώ πως τα όρια βρίσκονται και με εύκολο τρόπο.Μάλλον εκεί διαφωνούμε.

stefanos
29/12/2018, 13:17
Και οι μεγαλύτεροι,σκεφτείτε λίγο πόσες τούμπες θα είχατε γλιτώσει αν είχατε abs μικρότεροι.Μάθατε τα όρια του μπροστινού σας με τον δύσκολο τρόπο.Εγώ θεωρώ πως τα όρια βρίσκονται και με εύκολο τρόπο.Μάλλον εκεί διαφωνούμε.

Δεν είναι αυτό το όριο του φρένου μου είναι το όριο που βάζει το ABS.
Δεν χρειάζεται να μάθεις κάτι, ΚΔΟΑ και σταμάτησες.
Δεν χρειάζεται πλέων καλή "αίσθηση" του φρένου, σωληνάκια υψηλής, billet άκαμπτες δαγκάνες, και λοιπές βλακείες.
Βγάζουνε και εκδόσεις για χρήση υπό κλίση.
Απορώ τι χρειάζεται η μανέτα.
κουμπάκι:D

RaGe_Raptor
29/12/2018, 13:41
Δεν είναι αυτό το όριο του φρένου μου είναι το όριο που βάζει το ABS.
Δεν χρειάζεται να μάθεις κάτι, ΚΔΟΑ και σταμάτησες.
Δεν χρειάζεται πλέων καλή "αίσθηση" του φρένου, σωληνάκια υψηλής, billet άκαμπτες δαγκάνες, και λοιπές βλακείες.
Βγάζουνε και εκδόσεις για χρήση υπό κλίση.
Απορώ τι χρειάζεται η μανέτα.
κουμπάκι:D

μέχρι να υπάρξει απευθείας διασύνδεση με νευρώνες κι άρα να ξέρει το σύστημα την τροχιά που επιθυμώ στην είσοδο της στροφής,χρειάζεται. αρκεί να ξέρει ο αναβάτης να φρενάρει κι άρα να γνωρίζει ότι το φρένο δεν είναι διακόπτης on-off αλλά έχει άπειρα ενδιάμεσα στάδια προοδευτικής ( :p ) ή κλιμακωτής μείωσης της πίεσης,αναλόγως του επιθυμητού αποτελέσματος.

:D

stefanos
29/12/2018, 14:51
μέχρι να υπάρξει απευθείας διασύνδεση με νευρώνες κι άρα να ξέρει το σύστημα την τροχιά που επιθυμώ στην είσοδο της στροφής,χρειάζεται. αρκεί να ξέρει ο αναβάτης να φρενάρει κι άρα να γνωρίζει ότι το φρένο δεν είναι διακόπτης on-off αλλά έχει άπειρα ενδιάμεσα στάδια προοδευτικής ( :p ) ή κλιμακωτής μείωσης της πίεσης,αναλόγως του επιθυμητού αποτελέσματος.

:D

Μνημειώδης επιλογή λέξεων , μια πρόταση χίλιες εικόνες : " άπειρα, ενδιάμεσα, στάδια προοδευτικής, ή κλιμακωτής, μείωσης της πίεσης,αναλόγως του επιθυμητού αποτελέσματος"

Έλεγα να βγάλω το XR από την αποθήκη φέτος αλλά δε γαμιέται ...... θα αρκεστώ στα "άπειρα, ενδιάμεσα, στάδια προοδευτικής, ή κλιμακωτής, μείωσης της πίεσης,αναλόγως του επιθυμητού αποτελέσματος" που μου εξασφαλίζει το σκούτερ.
:lol:

RaGe_Raptor
29/12/2018, 16:11
Μνημειώδης επιλογή λέξεων , μια πρόταση χίλιες εικόνες : " άπειρα, ενδιάμεσα, στάδια προοδευτικής, ή κλιμακωτής, μείωσης της πίεσης,αναλόγως του επιθυμητού αποτελέσματος"

Έλεγα να βγάλω το XR από την αποθήκη φέτος αλλά δε γαμιέται ...... θα αρκεστώ στα "άπειρα, ενδιάμεσα, στάδια προοδευτικής, ή κλιμακωτής, μείωσης της πίεσης,αναλόγως του επιθυμητού αποτελέσματος" που μου εξασφαλίζει το σκούτερ.

1ον το 6άρ δεν χρειάζεται φρένα.εντάξει,μόνο το πίσω για να μην τρως καπάκια :D
2ον πότε άλλαξες τελευταία φορά υγρά φρένων στη μπανιέρα? εγώ χρησιμοποιώ (και) το φρένο του cygnus (ναι,καβαλάω και γιάμαχα) ως ροοστάτη κι όχι ως διακόπτη on-off. feel is everything.ακόμα τουλάχιστον.

νεοσσός
29/12/2018, 19:10
Πολύ σωστή η διατύπωση, διότι μπορεί να μην είναι προοδευτική η μείωση της πίεσης με τη διαδρομή, αλλά δεν παύει να είναι κλιμακωτή.

Θεωρώ ότι δεν απέχουμε πολύ από την καθιέρωση ηλεκτρικής μανέτας φρένου. Όπως πήγαμε στο ride by wire στο Βοτανικό Γκάζι, έτσι θα πάμε και στο φρένο. Ναι, θα πουν πολλοί "+τρέχουν λόγοι ασφαλείας", αλλά εκεί θα πάμε. Προσωπικά απορώ γιατί το τιμόνι στα αμάξια παραμένει κυκλικό & περιστρεφόμενο, από τας εποχάς που χρειαζόταν η αυξημένη ροπή του, ώστε να γυρίσεις τους τροχούς χωρίς υποβοήθηση. Τώρα που υποβοήθηση είναι ηλεκτρική, θα μπορούσαν κάλλιστα πολλοί κατασκευαστές να βγάλουν joystick ή κάτι άλλο πιο διαισθητικό και να προσαρμοστεί ο κόσμος σε αυτό.

karellen
29/12/2018, 19:35
Θεωρώ ότι δεν απέχουμε πολύ από την καθιέρωση ηλεκτρικής μανέτας φρένου. .

Τώρα που υποβοήθηση είναι ηλεκτρική, θα μπορούσαν κάλλιστα πολλοί κατασκευαστές να βγάλουν joystick ή κάτι άλλο πιο διαισθητικό και να προσαρμοστεί ο κόσμος σε αυτό.
Σιγά σιγά και θα ρθουν κι αυτά.

RaGe_Raptor
29/12/2018, 19:49
Μην τσακώνεστε ρε σεις.. Υπάρχει κάτι ανώτερο του ABS! :D

402377

πάντως σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον (βλ.πίστα) και σε όχι ιδανικές συνθήκες (λίγο χωματάκι δω,λίγο πετραδάκι κει) ,το συγκεκριμένο μάλλον θα ράβει παρά το μεγάλο του βάρος. μεγάλο πράγμα η εμπιστοσύνη.

slzr
29/12/2018, 20:41
πάντως σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον (βλ.πίστα) και σε όχι ιδανικές συνθήκες (λίγο χωματάκι δω,λίγο πετραδάκι κει) ,το συγκεκριμένο μάλλον θα ράβει παρά το μεγάλο του βάρος. μεγάλο πράγμα η εμπιστοσύνη.

Πάντως πέρα από την πλάκα , διαβάζω αρκετούς που οδηγούν με φόβο. Μη γλυστρήσει στη βροχή , στο χώμα κλπ..(όχι δεν το γράφω ειρωνικά).

Σκοπός είναι αυτό που καβαλάμε να το ευχαριστιόμαστε και να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να δένεται το στομάχι κόμπος κάθε τρεις και λίγο. Άρα για κάποιους αυτού του τύπου τα οχήματα είναι ότι πρέπει!

RaGe_Raptor
03/01/2019, 14:25
Maybe I’m Wrong
The solution could be antilock brakes. Linked brakes. Traction control. Power modes. Better tires. Improved suspension. But wait… We have all that. What we need to add to all this incredible technological hardware is the rider software, the expert’s approach pre-ride and during the ride. Not just the physical skills used to manage traction and direction, but the focused all-in mental habits that the best bring to their motorcycling. The bikes and tires are getting better and the rider isn’t keeping up. Proper advanced training brings the rider up to the level of the modern motorcycle. Maybe another motto: Rider training keeps riders riding.

κάποιος πήγε και τα έγραψε αυτά εκεί πέρα,δεν πρέπει να του κόβει και πολύ μάλλον...:p

o_gavros
03/01/2019, 14:48
Παίζεις με τα όρια του flame posting και μου μπαίνουν ιδέες για την αγνότητα των προθέσεων σου Τζορτζιε.
Άστο να πάει προτείνω.

RaGe_Raptor
03/01/2019, 15:04
Παίζεις με τα όρια του flame posting και μου μπαίνουν ιδέες για την αγνότητα των προθέσεων σου Τζορτζιε.
Άστο να πάει προτείνω.

δίκιο έχεις,απλά "εκμεταλλεύομαι" το γεγονός ότι είναι στις αντιπαραθέσεις. θα μπορούσα να το είχα γράψει πολύ πιο όμορφα και με ολόκληρο το κείμενο από την πηγή ως κάτι πολύ χρήσιμο. αλλά με την τροπή που έχει πάρει το νήμα,συν ότι είμαστε στο καφενείο, λίγο "πιπέρι" χρειάζεται ,μην πω επιβάλλεται. οι προθέσεις μου παραμένουν οι ίδιες από το 1ο μήνυμα στο μοτοτζιάρ :beer:

o_gavros
03/01/2019, 15:07
:beer:

stefanos
03/01/2019, 19:19
Πάντως πέρα από την πλάκα , διαβάζω αρκετούς που οδηγούν με φόβο. Μη γλυστρήσει στη βροχή , στο χώμα κλπ..(όχι δεν το γράφω ειρωνικά).

Σκοπός είναι αυτό που καβαλάμε να το ευχαριστιόμαστε και να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να δένεται το στομάχι κόμπος κάθε τρεις και λίγο. Άρα για κάποιους αυτού του τύπου τα οχήματα είναι ότι πρέπει!

Και πώς ακριβώς θα σου φύγει ο φόβος του γλυστριματος ,εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα να γλυστρίσεις με φρένο ή με γκάζι κατά βούληση, επειδή υπάρχει κάποιο XΨSystem στο μηχανάκι για την ασφάλειά σου?
Με σεμινάριο σε θρανίο?

slzr
03/01/2019, 19:42
Και πώς ακριβώς θα σου φύγει ο φόβος του γλυστριματος ,εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα να γλυστρίσεις με φρένο ή με γκάζι κατά βούληση, επειδή υπάρχει κάποιο XΨSystem στο μηχανάκι για την ασφάλειά σου?
Με σεμινάριο σε θρανίο?

Δεν σε κατάλαβα ακριβώς , αλλά για μένα δεν πρέπει να φοβάσαι το γλύστριμα. Πρέπει να είσαι σε θέση να το προβλέψεις , ή να το μαζέψεις. Αυτό συνήθως το μαθαίνεις (μικρός ή μεγάλος) σε παπάκια/ σκουτεράκια κλπ μπορεί και με μια τουμπίτσα. Πλέον υπάρχουν τα βοηθήματα abs/traction κλπ, που επιτρέπουν στον οδηγό να αποφύγει την τουμπίτσα και αν είναι σοβαρός να καταλάβει την πατάτα που έκανε και να μην το ξανακάνει. Κάποιοι όμως φοβούνται και με αυτά. Τι να τους πεις ; Άστο... δεν σε πάει... δεν κάνεις για μηχανάκι εσύ... κλπκλπ.
Και στο κάτω-κάτω ποιος είμαι εγώ να του πω κάτι τέτοιο;

Σε αυτή την κατηγορία αναβατών λοιπόν πιστεύω ότι θα ταίριαζε το μηχανάκι τύπου niken.

stefanos
03/01/2019, 20:59
Πρέπει να είσαι σε θέση να το προβλέψεις , ή να το μαζέψεις. Αυτό συνήθως το μαθαίνεις (μικρός ή μεγάλος) σε παπάκια/ σκουτεράκια κλπ μπορεί και με μια τουμπίτσα. Πλέον υπάρχουν τα βοηθήματα abs/traction κλπ, που επιτρέπουν στον οδηγό να αποφύγει την τουμπίτσα και αν είναι σοβαρός να καταλάβει την πατάτα που έκανε και να μην το ξανακάνει. Κάποιοι όμως φοβούνται και με αυτά.

Συμφωνούμε απόλυτα.
Διαχωρίζεις απολύτως το "μαθαίνεις" μπορεί και με καμιά "τουμπίτσα",
από το "αποφεύγει" τα δράματα με τα βοηθήματα.
Και νομίζω ότι αποφεύγοντας αφενώς δεν μαθαίνεις και αφετέρου μένεις με το φόβο (στην καλύτερη).

slzr
03/01/2019, 21:53
Συμφωνούμε απόλυτα.
Διαχωρίζεις απολύτως το "μαθαίνεις" μπορεί και με καμιά "τουμπίτσα",
από το "αποφεύγει" τα δράματα με τα βοηθήματα.
Και νομίζω ότι αποφεύγοντας αφενώς δεν μαθαίνεις και αφετέρου μένεις με το φόβο (στην καλύτερη).

:a013:

alexis72
10/01/2019, 20:54
abs σε scooter kymko...
https://youtu.be/LGAuvLP-vxA?t=155
πάντως turbo εργαλείο η ...κοπελιά ,
εννοείται ,συγχωρείται οποιος βλέπει το video μόνο για τήν κοπελιά ...μιλάμε γιά το τέλειο σώμα γυναίκας ...
(με τα δικά μου γούστα πάντα...)

buckley
10/01/2019, 21:11
abs σε scooter kymko...
πάντως turbo εργαλείο η ...κοπελιά ,
εννοείται ,συγχωρείται οποιος βλέπει το video μόνο για τήν κοπελιά ...μιλάμε γιά το τέλειο σώμα γυναίκας ...
(με τα δικά μου γούστα πάντα...)

Χωριατοπούλα μου θυμίζει :p

telegonos
10/01/2019, 21:50
Τέλειο σώμα γυναίκας, η ίσια σαν τούβλο χωρίς μέση; νταξ γούστα είναι αυτά αλλά όχι κιετς βρε άνθρωπε του Θεού...

BLiTzER
10/01/2019, 21:53
Τέλειο σώμα γυναίκας, η ίσια σαν τούβλο χωρίς μέση;

++. Επίσης, λεπτομέρεια μεν, αλλά το σώμα δε φαίνεται με τα ρούχα.

rainmike
10/01/2019, 23:04
μια χαρά είναι η κοπέλα ,όχι και τέλειο σώμα μην τρελαθούμε αλλά καλή

Panos76
11/01/2019, 00:31
Έχει το κατιτίς της, απλά είναι αφτιαχτη. Έχει δίκιο και ο μπακλεϋς, φέρνει σε Μαρκόπουλο, Κορωπί, Καλύβια το ντύσιμο αλλά οβερολ είναι σαν τρανσαλπ. Δε σε χαλάει.

Nostradamus
11/01/2019, 07:50
Έχει το κατιτίς της, απλά είναι αφτιαχτη. Έχει δίκιο και ο μπακλεϋς, φέρνει σε Μαρκόπουλο, Κορωπί, Καλύβια το ντύσιμο αλλά οβερολ είναι σαν τρανσαλπ. Δε σε χαλάει.

Τι εννοείς δεν σε χαλάει? Δεν σε χαλάει αν δεν έχεις τίποτε άλλο με δύο Ρόδες και κινητηρα να καβαλήσεις...

Ακόμη και το zx με το κουτί επάνω και ανοιχτές βαλβίδες θα έχει πιο ενδιαφέρον από το τρανσαλπ...

telegonos
11/01/2019, 09:20
Έχει το κατιτίς της, απλά είναι αφτιαχτη. Έχει δίκιο και ο μπακλεϋς, φέρνει σε Μαρκόπουλο, Κορωπί, Καλύβια το ντύσιμο

Προφανώς δεν έχεις δει την νέα γεννιά σε αυτά τα μέρη. Όχι πολύ, καμιά 25 χρόνια μόνο

buckley
11/01/2019, 09:31
Προφανώς δεν έχεις δει την νέα γεννιά σε αυτά τα μέρη. Όχι πολύ, καμιά 25 χρόνια μόνο

Ποια 25 ρε αυτές είναι γριές, παίζει οι μικρές μικρές να βάφονται από ΣΤ δημοτικού...:eleison:
Τέσπα η χωριατοπούλα στο βίδεο μάλλον θα πρεπε αυτό το παραπάνω που έχει στη μέση να το είχε πιο ψηλά στο μπαλκόνι :bawl:

Panos76
11/01/2019, 09:36
Χεχε, τη βλέπω καθημερινά εδώ και μια 10ετία, αλλά δεν είπα ότι με χαλάει :D

402759

Ξέρουμε αν το abs απενεργοποιείται στο cb X ; :D

telegonos
11/01/2019, 13:41
Ποια 25 ρε αυτές είναι γριές, παίζει οι μικρές μικρές να βάφονται από ΣΤ δημοτικού...:eleison:
Τέσπα η χωριατοπούλα στο βίδεο μάλλον θα πρεπε αυτό το παραπάνω που έχει στη μέση να το είχε πιο ψηλά στο μπαλκόνι :bawl:

25 χρόνια έχει να έρθει να δει, όχι ηλικία ωρε μαστωρ

Panos76
11/01/2019, 14:04
25 χρόνια έχει να έρθει να δει, όχι ηλικία ωρε μαστωρ

Ενώ εγώ που κυκλοφορώ (σχεδόν αποκλειστικά μεσόγεια) είδες πως σε έπιασα! :a01:

βρες μου και ένα σπίτι Παιανία χωρίς μεσιτικά να γίνουμε και γείτονες :D

Πάντως με ενδιαφέρει το θέμα του θρεντ! :D

buckley
11/01/2019, 16:31
++. Επίσης, λεπτομέρεια μεν, αλλά το σώμα δε φαίνεται με τα ρούχα.

:p
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155664&p=2974624&viewfull=1#post2974624

katsar
12/01/2019, 01:06
abs σε scooter kymko...

Κάποιο σχόλιο από όσους πιστεύουν πως δεν χρειάζονται;
Δεν προκαλώ/ειρωνεύομαι,για χάρη του διαλόγου και γιατί είναι ενδιαφέρον θέμα.

νεοσσός
12/01/2019, 07:44
Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα παρακαλώ. Μιλάμε για ABS όχι για αερόσακους...

Μια χαρά είναι η κυριούλα, αλλά και όχι και να τρελαίνεσαι. Προτιμώ Transalp, αντί γι' αυτή. :p

o_gavros
12/01/2019, 11:40
Κάποιο σχόλιο από όσους πιστεύουν πως δεν χρειάζονται;
Δεν προκαλώ/ειρωνεύομαι,για χάρη του διαλόγου και γιατί είναι ενδιαφέρον θέμα.

38 σελίδες στεφανοχιοτικου μακελειου δηλαδή δεν σε καλυπτουν;;;

katsar
12/01/2019, 12:04
Με δυο καφέδες τις διάβασα όλες ρε γαμωτο :)

Bowleno
12/01/2019, 13:13
Με δυο καφέδες τις διάβασα όλες ρε γαμωτο :)

Όπως θα κατάλαβες, το συμπέρασμα είναι "κάνε ότι σε φωτίσει η γκλάβα σου" :cry:

:bawl:

alexis72
12/01/2019, 13:25
τώρα σχετικά με το video και το abs ,φαίνεται πεντακάθαρα πώς γλυστράει ο εμπρός τροχός σε νερά και η τούμπα ειναι αναπόφευκτη...
αν εισαι τυχερός και δέν σπάσεις χέρι η πόδι η κεφάλι (αν δέν φοράς κράνος το οποίο ξεκουράζεται στόν αγκώνα σου η στόν καναπέ τού σπιτιού σου ) η δέν σε πατήσει ερχόμενο αμάξι από πίσω από πλάγια η από μπροστά και τήν γλυτώσεις ...
επίσκεψη την αλλη μέρα σε συνεργείο για αλλαγη πλαστικών - καθρεφτών - στραβού τιμονιού - οργανα κλπ , με κόστος αρκετές εκατοντάδες ευρώ ...
και βέβαια θα περιμένεις 2 - 3 μήνες μέχρι να ερθουν ελλάδα τα ανταλ/κά ...οπότε μηχανή γιόκ ακινητοποιημένη στο συνεργείο ...
οπότε abs ...σημαίνει ασφάλεια καί οικονομία σε κάποια στραβή φάση ...πού σίγουρα θα σού τύχει οσο και να προσέχεις εσύ ...

Bowleno
12/01/2019, 13:49
τώρα σχετικά με το video και το abs ,φαίνεται πεντακάθαρα πώς γλυστράει ο εμπρός τροχός σε νερά και η τούμπα ειναι αναπόφευκτη...
αν εισαι τυχερός και δέν σπάσεις χέρι η πόδι η κεφάλι (αν δέν φοράς κράνος το οποίο ξεκουράζεται στόν αγκώνα σου η στόν καναπέ τού σπιτιού σου ) η δέν σε πατήσει ερχόμενο αμάξι από πίσω από πλάγια η από μπροστά και τήν γλυτώσεις ...
επίσκεψη την αλλη μέρα σε συνεργείο για αλλαγη πλαστικών - καθρεφτών - στραβού τιμονιού - οργανα κλπ , με κόστος αρκετές εκατοντάδες ευρώ ...
και βέβαια θα περιμένεις 2 - 3 μήνες μέχρι να ερθουν ελλάδα τα ανταλ/κά ...οπότε μηχανή γιόκ ακινητοποιημένη στο συνεργείο ...
οπότε abs ...σημαίνει ασφάλεια καί οικονομία σε κάποια στραβή φάση ...πού σίγουρα θα σού τύχει οσο και να προσέχεις εσύ ...

Μην ανοίξουμε πάλι τους ασκούς τώρα που πάνε να ηρεμήσουν τα πράγματα:p
Άλλωστε έχει υπεραναλυθεί πια.... Θες; βάλε δεν θες; μην βάζεις...

telegonos
12/01/2019, 14:18

Κοινή λογική, τα έχω γράψει και πιο πριν, τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια. Δε βαριέσαι, κι οι γιατροι-ανταλλακτικατζηδες-συνεργεια, κλέφτες να γίνουν;

stefanos
12/01/2019, 14:23
Κοινή λογική, τα έχω γράψει και πιο πριν, τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια. Δε βαριέσαι, κι οι γιατροι-ανταλλακτικατζηδες-συνεργεια, κλέφτες να γίνουν;

Να υποθέσω 25 χρόνια που οδηγούσα χωρίς ABS χειμώνα καλοκαίρι θα έχω πέσει χιλιάδες φορές και θα έχω διαλύσει άπειρα μηχανάκια κάθε χειμώνα.:lol:

telegonos
12/01/2019, 14:26
Να υποθέσω 25 χρόνια που οδηγούσα χωρίς ABS χειμώνα καλοκαίρι θα έχω πέσει χιλιάδες φορές και θα έχω διαλύσει άπειρα μηχανάκια κάθε χειμώνα.:lol:

Από την άλλη βεβαια, "κοινή" λογική; Όχι και τόσο κοινή τελικά...

RaGe_Raptor
12/01/2019, 14:27

εμένα με βλέπουν τα μαστόρια και τρίβουν τα χέρια τους!

ο ανταλλακτικατζής αναγνωρίζει πλέον τη φωνή μου στο τηλέφωνο με το που μιλήσω!

κοινή λογική,φίλε...

BLiTzER
12/01/2019, 14:43

Το μόνο που φαίνεται πεντακάθαρα είναι ότι ο σκουτεράκιας κάνει μόνο για να οδηγεί κάνα σμαρτάκι.

ggs
12/01/2019, 15:13
30 χρόνια οδηγώ, μια φορά στο κεφάλι δεν έχω χτυπήσει.. Τσάμπα τόσα κράνη.. :lol:

Moto. Gr.... Το φόρουμ μοτοσυκλέτας που η κουβέντα για την βοήθεια που προσφέρει το abs βρίσκεται στις αντιπαραθεσεις.. Γιατί εμείς έχουμε σακουλευτει αυτά που μας κρύβουν... Σηκωθείτε όλοι τώρα από καναπέδες, σκαμπό, τραπέζα παμπου...

DoctoR_k6
12/01/2019, 15:19
30 χρόνια οδηγώ, μια φορά στο κεφάλι δεν έχω χτυπήσει.. Τσάμπα τόσα κράνη.. :lol:

Moto. Gr.... Το φόρουμ μοτοσυκλέτας που η κουβέντα για την βοήθεια που προσφέρει το abs βρίσκεται στις αντιπαραθεσεις.. Γιατί εμείς έχουμε σακουλευτει αυτά που μας κρύβουν... Σηκωθείτε όλοι τώρα από καναπέδες, σκαμπό, τραπέζα παμπου...

Αν δεν μαθεις να πέφτεις χωρίς κράνος δεν έχεις μέλλον...(μακριά από εμάς).

ggs
12/01/2019, 15:21
Αν δεν μαθεις να πέφτεις χωρίς κράνος δεν έχεις μέλλον...(μακριά από εμάς).

(μακριά από όλους..)

ggs
12/01/2019, 15:31
Το μόνο που φαίνεται πεντακάθαρα είναι ότι ο σκουτεράκιας κάνει μόνο για να οδηγεί κάνα σμαρτάκι.

Το ίδιο ακριβώς τεστ με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα έκαναν ο μαρκεζ με τον πεντροσα... Αλλά αυτοί οδηγαν χοντα... Ούτε καν σμαρτ... :bawl:

BLiTzER
12/01/2019, 15:43
Ε καλά, δεν ήταν κι ο Ρόσσι!!11

harris_x
12/01/2019, 15:45
όχι, αυτό που φαίνεται είναι ότι και οι δύο όταν οδηγούν το μηχανάκι χωρίς το ABS φρενάρουν όπως θα φρέναραν με αυτό που είχε.
Δεν είναι αντιπροσωπευτικό το video.

Σε πραγματικές συνθήκες με μηχανάκι χωρίς ABS συμπεριφέρεσαι διαφορετικά και επιπλέον έχεις περιθώρια διαφυγής κλπ....

Ένα τέτοιο τεστ, ναι, σου δείχνει τι κάνει το ABS αλλά δεν σου δείχνει τι θα πρέπει να κάνεις αν δεν έχεις.

Ο βοσκός που θέλει να τσαρουχώνει τα φρένα επιβάλλεται να πάρει μηχανάκι με ABS.

αυτα.

BLiTzER
12/01/2019, 15:57
Το ίδιο λέμε. Απλά εγώ το κάνω εριστικά, για την έμφαση. :p

katsar
12/01/2019, 16:00
Σωστό αυτό που λες και το βίντεο δεν δείχνει πως πρέπει να φρενάρεις αλλά το worst case scenario.Σκέψου πόσοι ανήκουν στην κατηγορία βοσκός και πόσοι έχουν παρακολουθήσει σχολεία και έχουν εμπειρία από πίστες.Οι πρώτοι είναι οι βασικοί καταναλωτές και περισσότεροι καταναλωτές .Εγώ δεν ειμαι υπέρμαχος ούτε του να μην έχει ούτε του να έχει αναγκαστικά αλλά δεν έχω δει κανένα βίντεο/τεστ που χωρίς abs φρενάρει κάποιος με ίδια τουλάχιστον ασφάλεια έστω και σε τραβηγμένες συνθήκες.

AUFGEBRACHT
12/01/2019, 16:02
Μην ανοίξουμε πάλι τους ασκούς

Για την αποκατάσταση της ιστορικής ακρίβειας, ένας ήταν ο ασκός του Αιόλου...

bulmont
12/01/2019, 16:42

:bawl::bawl:

karateo
12/01/2019, 16:51
To βίντεο μπορείτε να φανταστείτε ότι δείχνει διήθηση ανάμεσα σε δύο αμάξια με περισσότερα χιλιόμετρα απο όσα χρειάζονται για να προλάβει να σταματήσει κάποιος χωρίς ABS όταν ένας μπροστινός αλλάξει απότομα λωρίδα και του κλείσει το δρόμο.

Και με χάλια δρόμο.

RaGe_Raptor
12/01/2019, 18:33
εγώ έβαλα χειροκίνητη αντλία λαδιού στο GSX-R και φρενάρω σφίγγοντας με μέγγενη στους δίσκους.

o_gavros
12/01/2019, 18:38
τωρα το χειμώνα να έχεις το νου σου γιατί το υδραυλικό λάδι αλλάζει συμπεριφορά με το κρύο

RaGe_Raptor
12/01/2019, 18:56
τωρα το χειμώνα να έχεις το νου σου γιατί το υδραυλικό λάδι αλλάζει συμπεριφορά με το κρύο

πλάκα-πλάκα, το steering damper του GSX-R "σφίγγει" ελαφρώς με τα κρύα. motorex 10w RACING suspension oil ,παγκόζμιος γαρ.:D

STOYBI
12/01/2019, 18:59
:lol::lol::lol:

Ειχα καιρο να μπω και το γλεντι συνεχιζετε.......:lol:

Λοιπον ως προς τα τελευταια γραφομενα να θυμισω.......

Οι κατασκευες με κινηση variomatic + ενα γκαζι + ενα φρενο ..... δεν θεωρουνται μοτοσυκλετες....!!

Ασφαλως λογο της ανασφαλους κινησης τους στους δρομους χρειαζονται και abs.. και αλεξιπτωτο...και μια αγκυρα στο πισω μερος αλα παντοφλα φερρυ...

Κατασκευες που για να σταματησουν--ελατωσουν ταχυτητα εξαρταται μονο απο δυο μανετες οτι το φρεναρει καλο ειναι..!

2) Κατατοπιστικοτατο βιντεο.....Αγαπητε karateo....

Απλα δεν εχεις καταλαβει τιποτα.....!!!!

Γιατι κανεις απο οτι θυμαμαι στην αρχη του θρεντ... δεν εχει μιλησει αρνητικα για το αβς στο απολυτο βρεγμενο - γλυστερο και μεχρι εκει....!!

o_gavros
12/01/2019, 19:04
@αρπί

402803

RaGe_Raptor
12/01/2019, 19:12
@αρπί

402803

το χρώμα το πέτυχες,πάντως... :lol:

Bowleno
12/01/2019, 20:21

Ο Αίολος Ναι, έναν είχε εδώ όμως έχουμε πολλούς:cry:

stefanos
12/01/2019, 20:35
όχι, αυτό που φαίνεται είναι ότι και οι δύο όταν οδηγούν το μηχανάκι χωρίς το ABS φρενάρουν όπως θα φρέναραν με αυτό που είχε.

Και επιπλέον αντιδρούν σωστά στην έλλειψη πρόσφυσης με σκοπό να διορθώσουν και να μην πέσουν.
Το οποίο σημαίνει ότι θα αντιδράσουν ανάλογα και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χάσουν την πρόσφυση για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Ο βοσκός θα φρενάρει με το ABS. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις απώλειας πρόσφυσης θα σκάσει στην άσφαλτο σαν σακί.

AUFGEBRACHT
12/01/2019, 20:39
Ο Αίολος Ναι, έναν είχε εδώ όμως έχουμε πολλούς:cry:

Αίολους ή έωλους;

νεοσσός
12/01/2019, 20:49
Αίολους ή έωλους;
Μου θυμίζεις το Σαραντάκο.

Bowleno
12/01/2019, 20:51
Αίολους ή έωλους;

Κρύβε λόγια:lol:

AUFGEBRACHT
12/01/2019, 20:56
Μου θυμίζεις το Σαραντάκο.

Ποιος είναι αυτός;

νεοσσός
12/01/2019, 21:03
Ποιος είναι αυτός;
http://www.sarantakos.com/language/askoi.html
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82

karateo
13/01/2019, 12:18
:lol::lol::lol:

Ειχα καιρο να μπω και το γλεντι συνεχιζετε.......:lol:

Λοιπον ως προς τα τελευταια γραφομενα να θυμισω.......

Οι κατασκευες με κινηση variomatic + ενα γκαζι + ενα φρενο ..... δεν θεωρουνται μοτοσυκλετες....!!

Ασφαλως λογο της ανασφαλους κινησης τους στους δρομους χρειαζονται και abs.. και αλεξιπτωτο...και μια αγκυρα στο πισω μερος αλα παντοφλα φερρυ...

Κατασκευες που για να σταματησουν--ελατωσουν ταχυτητα εξαρταται μονο απο δυο μανετες οτι το φρεναρει καλο ειναι..!

2) Κατατοπιστικοτατο βιντεο.....Αγαπητε karateo....

Απλα δεν εχεις καταλαβει τιποτα.....!!!!

Γιατι κανεις απο οτι θυμαμαι στην αρχη του θρεντ... δεν εχει μιλησει αρνητικα για το αβς στο απολυτο βρεγμενο - γλυστερο και μεχρι εκει....!!

Ξαναδιάβασε προς τα πίσω
δεν ασχολούμαι ;)

RaGe_Raptor
13/01/2019, 14:50
συμπέρασμα 1: αν φρενάρεις σαν ηλίθιος θες οπωσδήποτε αβς. ή καλύτερα μην καβαλήσεις ποτέ στη ζωή σου.
συμπέρασμα 2: σε όλα τα promo video φρενάρουν σαν ηλίθιοι.επίτηδες.αν δεν το καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί.
συμπέρασμα 3: το αβς σώζει.πιο πολύ όμως σώζουν η σωστή εκπαίδευση και η σωστή συντήρηση/καλή κατάσταση της σκουτεροπαπιομοτοσυκλέτας και των ελαστικών αυτής. ακόμα καλύτερα είναι όλα τα ποιοτικά "εξαρτήματα" μιας μοτοσυκλέτας:αναρτήσεις,φρένα,ελαστικά κτλ.
συμπέρασμα 4:δεν πρέπει να βασίζουμε την ύπαρξή μας αποκλειστικά και μόνο στην ύπαρξη του αβς.
συμπέρασμα 5: το imu-fed cornering abs είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η μοτοβιομηχανία την τελευταία 4ετία μαζί με όλα τα άλλα imu-fed ηλεκτρονικά βοηθήματα. αρκεί να αντιμετωπίζονται ως αυτό που πραγματικά είναι: ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ .το κύριο και βασικό είναι η εκπαίδευση του αναβάτη.

κι αυτό κυρίες και κύριοι,είναι κοινή λογική.

υγ:θα συνεχίζω να τα γράφω για όσες σελίδες συνεχιστεί αυτό το θρεντ:D

BLiTzER
13/01/2019, 15:49
Ναι καλά. Βγες με τη βροχή και πάτα με όλη σου τη δύναμη το μπροστινό φρένο, με τα 2 χέρια, πάνω σε λευκή διαγράμμιση κι έλα μετά πες μας ότι το abs δεν είναι απολύτως απαραίτητο σε όλους. Ακόμα και σε αυτούς που δεν οδηγούν.

o_gavros
13/01/2019, 15:54
συμπέρασμα 1: αν φρενάρεις σαν ηλίθιος θες οπωσδήποτε αβς. ή καλύτερα μην καβαλήσεις ποτέ στη ζωή σου.
συμπέρασμα 2: σε όλα τα promo video φρενάρουν σαν ηλίθιοι.επίτηδες.αν δεν το καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί.
συμπέρασμα 3: το αβς σώζει.πιο πολύ όμως σώζουν η σωστή εκπαίδευση και η σωστή συντήρηση/καλή κατάσταση της σκουτεροπαπιομοτοσυκλέτας και των ελαστικών αυτής. ακόμα καλύτερα είναι όλα τα ποιοτικά "εξαρτήματα" μιας μοτοσυκλέτας:αναρτήσεις,φρένα,ελαστικά κτλ.
συμπέρασμα 4:δεν πρέπει να βασίζουμε την ύπαρξή μας αποκλειστικά και μόνο στην ύπαρξη του αβς.
συμπέρασμα 5: το imu-fed cornering abs είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η μοτοβιομηχανία την τελευταία 4ετία μαζί με όλα τα άλλα imu-fed ηλεκτρονικά βοηθήματα. αρκεί να αντιμετωπίζονται ως αυτό που πραγματικά είναι: ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ .το κύριο και βασικό είναι η εκπαίδευση του αναβάτη.

διαφωνησε κανείς με αυτά τα 5 μπούλετς;

RaGe_Raptor
13/01/2019, 16:08
διαφωνησε κανείς με αυτά τα 5 μπούλετς;

καλό είναι να επισημαίνονται,όμως...:)

o_gavros
13/01/2019, 16:13
στις πόσες σελίδες επισήμανσης νιώθεις αισθάνεσαι ότι θα είσαι καλυμμένος;:p