Σύνδεση

View Full Version : Αναζήτηση μηχανής "μεγάλων" αποστάσεων

Σελίδες : 1 [2] 3

SONone
05/12/2018, 10:45
εχω εναν πελατη που πηρε το SUPRA-X 125i Helm In μου λεει κανει 160-170χλμ με 4€ αν βαλεις και στο χωρο του κρανους ντεποζιτο πας ανετα στα 400-500χλμ αν αυτο δεν ειναι μηχανη για μεγαλες αποστασεις τοτε δεν ειναι τιποτα αλλο!!

:D

7Tolis
05/12/2018, 13:10
Που είναι ο Βρασίδας όταν τον χρειάζεσαι;

GogosLux
05/12/2018, 18:09
Aprilia Caponord 1200 είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση μοτο, δεν ξέρω τι παίζει απο τιμές όμως. Αν είναι (παμ)φθηνά, ίσως αξίζει.

Στα 7-8Κ που το βρίσκεις ειναι ερωτημα αν αξίζει - ιδιως γιατι δεν φοραει το V4 αλλα και αισθητικά ειναι περιεργο (ενα πραγμα σαν το Porche Cayenne να πουμε που απο αλλου ξεκίνησε και αλλου το πηγαν :lol:).

Εγώ πάντως θα κοίταγα και το Triumph Tiger Explorer 1200, πολύ τίμιο, 3κύλινδρο, με φουλ ηλεκτρονικά και στρητάδικο στήσιμο επίσης.

Το κοιτάω και εγω αλλα για τις πλουσιες εκδόσεις πας 8-9Κ οποτε υπαρχουν και πιο ομορφες επιλογες :lol:
Υπαρχουν και καποια στα 7-8Κ αλλα ειναι και θεμα τυχης - παντως ειναι στα υποψιν για την περιπτωση ευκαιρίας - θα κανω την καρδιά μου πέτρα.

Το ίδιο ισχύει και για το TEΝΕRE 1200 ........................

εχω εναν πελατη που πηρε το SUPRA-X 125i Helm In μου λεει κανει 160-170χλμ με 4€ αν βαλεις και στο χωρο του κρανους ντεποζιτο πας ανετα στα 400-500χλμ αν αυτο δεν ειναι μηχανη για μεγαλες αποστασεις τοτε δεν ειναι τιποτα αλλο!! :D
Αυτο μάλιστα :rolleyes:, αυτο θα πάρω να φορτώσω και την κυρά να ειναι χαρούμενη μιας και τα παπια εχουν σελαρα σε σχέση με το Tuono μου :D

lospsi
05/12/2018, 21:08
Βάλε ανώτερο μπάτζετ για να βγάλεις άκρη...
Άλλη σκέψη για οικονομική λύση, δεν τσιμπάς κάνα vstrom 1000 δεκαετίας (varadero δεν σου λέω) , τσάμπα, να του ρίξεις και κάνα χιλιάρικο σε αναρτήσεις και φρένα και να είσαι κύριος με κάνα τάληρο max??

kordix
06/12/2018, 05:12
Ωχχχχ πάλι σε vstrom 650 θσ κσταλήξουμε :D

GogosLux
06/12/2018, 09:57
Άλλη σκέψη για οικονομική λύση, δεν τσιμπάς κάνα vstrom 1000 δεκαετίας (varadero δεν σου λέω) , τσάμπα, να του ρίξεις και κάνα χιλιάρικο σε αναρτήσεις και φρένα και να είσαι κύριος με κάνα τάληρο max??

Κοιτα, ακομα και αν το στρομα ηταν στις επιλογες το να παρεις ενα 15ετιας κοντα στα 3Κ παρα και να ριξεις το λιγότερο ενα χιλιάρικο επανω (μην σου πω οτι θα παει ανετα στα 2Κ) για φρενα και αναρτήσεις δεν το λες και οτι καλύτερο

Βάλε ανώτερο μπάτζετ για να βγάλεις άκρη...
Εδω εχεις απολυτο δίκιο και ειναι το ζουμι !

Ποιο ειναι το budget Οεοοοο :lol:

Εχω καποια νουμερα στο μυαλο αλλα ειναι υπο σκέψη μιας και δεν ειναι ξεκάθαρο :confused:

Ωχχχχ πάλι σε vstrom 650 θσ κσταλήξουμε :D
Φοβερο εργαλείο αλλα δεν εχω χερια να το παω οποτε λέω να συμβιβαστώ με κατι άλλο (ανώτερο :lol:) :lol::lol::lol:

lospsi
06/12/2018, 10:31
Κοιτα, ακομα και αν το στρομα ηταν στις επιλογες το να παρεις ενα 15ετιας κοντα στα 3Κ παρα και να ριξεις το λιγότερο ενα χιλιάρικο επανω (μην σου πω οτι θα παει ανετα στα 2Κ) για φρενα και αναρτήσεις δεν το λες και οτι καλύτερο
:

Διαφωνώ! Με 3-3,5Κ θα πάρεις ένα καθαρό Vstrom 1000, θα βάλεις ελατήρια μπροστά και ένα αμορτισέρ πίσω (600Ε μαξ) θα βάλεις και ένα σετ δαγκάνες μτχ με αποστάτες και θα έχεις ένα καλό τούρινγκ μηχανάκι με κανά 4-4,5Κ, τα μισά δηλαδή από τα χρήματα που θα δώσεις για αυτά που ποστάρεις. Χωρίς να είναι το μισό μηχανάκι βέβαια σε δυνατότητες.

Βέβαια, αν μπορείς να δώσεις τα 8Κ, εννοείται και θα πάρεις τα καινούργια που βλέπεις. Πρέπει απλά να αξιολογήσεις αν η χρήση που θα κάνεις θα δικαιολογεί το έξοδο. Π.χ, και εγώ έδωσα 10Κ για μηχανάκι αλλά το μετάνιωσα και το πούλησα γιατί πολύ απλά δεν δικαιολογούσα τον εαυτό μου να έχει τόσα λεφτά να κάθονται, για μια βόλτα τον μήνα (και αν), με οικογενειακά έξοδα που αυξάνονται, και με την όποια απομείωση έχει η αξία μιας καινούργιας σχετικά μτχ μοτοσυκλέτας σε σχέση με μια πιο παλιά που έχει ήδη απαξιωθεί. Σε συνδιασμό πάντα με τα εισοδήματά μου.

GogosLux
06/12/2018, 11:28
Βέβαια, αν μπορείς να δώσεις τα 8Κ, εννοείται και θα πάρεις τα καινούργια που βλέπεις. Πρέπει απλά να αξιολογήσεις αν η χρήση που θα κάνεις θα δικαιολογεί το έξοδο. Π.χ, και εγώ έδωσα 10Κ για μηχανάκι αλλά το μετάνιωσα και το πούλησα γιατί πολύ απλά δεν δικαιολογούσα τον εαυτό μου να έχει τόσα λεφτά να κάθονται, για μια βόλτα τον μήνα (και αν), με οικογενειακά έξοδα που αυξάνονται, και με την όποια απομείωση έχει η αξία μιας καινούργιας σχετικά μτχ μοτοσυκλέτας σε σχέση με μια πιο παλιά που έχει ήδη απαξιωθεί. Σε συνδιασμό πάντα με τα εισοδήματά μου.

Ψηλε κατα βάση δεν διαφωνουμε, συμφωνουμε σε ολα !

Το θεμα δεν ειναι τι μπορείς να δώσεις αλλα τι δικαιολογείς στον εαυτό σου οτι δικαιούται :smokin:
Πρακτικά μπορώ να δώσω 7Κ προκαταβολή και 280€ τον μηνα 36 δόσεις να παρω κουτα το 1290 S; το δικαιολογώ να εχω 17Κ στο γκαράζ ? ΟΧΙ.

Οποτε παμε στο θεμα, ας πουμε οτι το μαξ budget ειναι τα 7,5Κ ποια απο τις παρακάτω επιλογές θα πρότεινες λαμβάνοντας υπόψην την χρηση σε μεγαλο ταξίδι και το κόστος συντήρησης, αξιοπιστιας και ευκολία στην μεταπώληση:
401856

401857

401858

401859

taisteal
06/12/2018, 12:05
Το BMW.
Για μεγάλο ταξίδι,κόστος συντήρησης και μεταπώληση.
Για αξιοπιστία,αν ελεγχθεί σωστά δεν θα έχεις θέμα.

lleonidas
06/12/2018, 12:09
Το Tiger θα ήταν το τελευταίο από τα 4 που θα κοιτούσα για τη χρήση που προορίζεται :)

Jimmu
06/12/2018, 12:10
Οποτε παμε στο θεμα, ας πουμε οτι το μαξ budget ειναι τα 7,5Κ ποια απο τις παρακάτω επιλογές θα πρότεινες λαμβάνοντας υπόψην την χρηση σε μεγαλο ταξίδι και το κόστος συντήρησης, αξιοπιστιας και ευκολία στην μεταπώληση:

Παρακολουθώ το θέμα και δε μπορώ να πω πως δε ζηλεύω......
Λοιπον βάση των τελευταίων παραμέτρων που θέτεις και κατά την άποψή μου πάντα έχουμε και λέμε:

1)χρηση σε μεγαλο ταξίδι : από τα 3 που έβαλες (το bmw δεν το βλέπω καθόλου για δικούς μου λόγους και άρα το αφήνω απ'έξω)το aprilia θεωρώ πως είναι με διαφορά το καλύτερο.

2) κόστος συντήρησης, αξιοπιστια : Στρώμα δαγκωτό!

3) ευκολία στην μεταπώληση: Στρώμα και μετά το Tiger...

Ότι κι αν αποφασίσεις να 'ναι καλοτάξιδο και να το χαρείς με υγεία!

GogosLux
06/12/2018, 12:23
Το Tiger θα ήταν το τελευταίο από τα 4 που θα κοιτούσα για τη χρήση που προορίζεται :)

Γιατι? Μπορεις να μου το αναλύσεις?
Ευχαριστ εκ των προτέρων :D

Αυτο που ειχα ακουσει παλια ηταν για ασαφες μπροστινό και οτι και καλα δεν έστριβε (αγνοώ το θεμα οτι το ελληνικο αγοραστικο κοινο κατα 70% ηταν το ιδιο με εκεινο του TDM με χρυσα αξεσουαρ και πλακες κατεβασμένες 4-5 εκ :cry:

lleonidas
06/12/2018, 12:31
Να είσαι καλά!
Το είχα για 6-7 χρόνια και η άποψη που διατύπωσα, σχετίζεται καθαρά με τη χρήση για την οποία το προορίζεις άρα και με την άνεση του ταξιδιού, συγκριτικά με τα υπόλοιπα τρία που παρέθεσες και πάντα με τη δική μου υποκειμενική ματιά.
Κατά τα άλλα, είναι ένα ωραιότατο μηχάνημα :)

GogosLux
06/12/2018, 13:15
σχετίζεται καθαρά με τη χρήση για την οποία το προορίζεις άρα και με την άνεση του ταξιδιού, ..............πάντα με τη δική μου υποκειμενική ματιά.

Δηλ? Καλυψη απο αερα? Γωνία στα πόδια? Σελα? Δεν μπορω να σκεφτώ κατι αλλο ........
ΟΚ ισως να ειναι πιο σπορτιφ απο τα αλλα, αλλα αυτο δεν ειναι κακο :D

Κατά τα άλλα, είναι ένα ωραιότατο μηχάνημα :)
Ναι ειναι και ο τρικυλινρος ειναι ενδιαφέρον. Ειναι ενα μηχανακι που στην ελλαδα εφτασα πολυ κοντα να το παρω κανα δυο φορές αλλα τελικα δεν ......

kordix
06/12/2018, 13:46
Το vstrom 1000 καίει πολύ, εχει θέμα με τα πηνία, θέλει ψάξιμο με τον ψεκασμό + ότι δεν το πουλάς με τίποτα.

GogosLux
06/12/2018, 15:06
Οποτε περναμε στο παρακάτω short list μοντελων; με ενδεικτικες αγγελιες, μιας και μολις ξεκίνησε η :hunter: περιοδος

401862
Απο εμπορικότητα δεν σκίζει αλλα ειναι ομορφο το ατιμο και ο 3κύλινρος μ'αρεσει.
Οι ταξιδιωτικές ικανότητες του ειναι υπο διερεύνηση :lol:

401863
Ειχα το απλο και μου άρεσε, αυτο ειναι με τις ηλεκτρονικες ohlins + εχει ενα χρονο εγυηση μιας και ειναι απο μαγαζί και θα ειναι απο service (λογικα).
Στα αρνητικά τα χιλιόμετρα και το κοστος συντήρησης + οτι μπορει να σε αφησει απο ηλίθιο λογο (βλεπε το ελατήριο στην επαναφορα του λεβιες ταχυτητων που θελει ανοιγμα το καπακι και μιας και δεν ειναι με φλατζα θελει κολλα και αναμονη 1 ημερα (απο εμπειρια).

401864
Αρχοντιά ο όγκος :lol: αλλα τα χιλιομετρα με την τιμη ειναι ενα θεμα ψυχολογικό.
Βεβαια τοσο αργα που παει δεν σπαει δεν χαλάει και εχει ολα τα ηλεκτρονικα επανω απο οτι λέει η αγγελια.

pektis
06/12/2018, 15:13
Τελικα πας για mega on-off...
Εχει μια λογικη...
Θα εχεις το v4 για ''παιχνιδι'' και το ''μεγαλο'' για ταξιδι...
(απλα εμενα δεν μου αρεσε ποτέ αυτη η κατηγορια...μου φαινονται ''μαουνες!'')

BLiTzER
06/12/2018, 15:14
Ούτε σ' εκείνον αρέσουν. :lol:

Sapadak
06/12/2018, 16:52
Vadarero όχι?

GogosLux
06/12/2018, 17:00
Vadarero όχι?

Για μηχανακι 8-10 ετων παιζει στα 5Κ με 50Κ χιλιομετρα οποτε προτειμώ τον Τιγρη σε αυτα τα λεφτα.

Ασε που θα πρεπει να καβαλαμε οτι κοροιδεύαμε :cry::lol:

DoctoR_k6
06/12/2018, 17:12
Εκει (https://www.luxauto.lu/en/usedcar/suzuki-v-strom-650-abs.html?id=912807) ειναι κ σε περιμενει...

kordix
06/12/2018, 17:42
Για μηχανακι 8-10 ετων παιζει στα 5Κ με 50Κ χιλιομετρα οποτε προτειμώ τον Τιγρη σε αυτα τα λεφτα.

Ασε που θα πρεπει να καβαλαμε οτι κοροιδεύαμε :cry::lol:

Ναι, αλλα με το βαραντέρο θα δεις σίγουρα τον ήλιο της πατρίδας.

Γιατί δεν πουλάς το τουόνο να πάρεις ενα 1290s και να κάνεις τα πάντα?

lospsi
06/12/2018, 18:24
Ducati όχι για ταξιδιάρικο. Το gs adventure, χωρίς 6η, πόσο ταξιδιάρικο θα είναι? Το tiger ωραίο αλλά δεν θες κάτι πιο "καναπεδάτο"? Θα ήταν ιδανικό αν δεν είχες και το V4...
Με 7,5Κ παίρνεις ότι βρεις που να σου αρέσει και να είναι συμφέρουσα αγορά (χλμ, έξτρα, χρονολογία).
Το Caponord είναι ωραίο και ψιλοτσάμπα (εδώ ζητάνε 10-11-12+)
Εμένα πάντως μου έχει κολλήσει το Tiger Explorer 1200. Το ξαναείπα ε?

GogosLux
06/12/2018, 20:19
Εκει (https://www.luxauto.lu/en/usedcar/suzuki-v-strom-650-abs.html?id=912807) ειναι κ σε περιμενει.../QUOTE]

Ε οχι να δωσουμε και λεφτα, και μαλιστα τοσα, για 650 στρώμα :sick:

[QUOTE=kordix;2968443]Ναι, αλλα με το βαραντέρο θα δεις σίγουρα τον ήλιο της πατρίδας.
Γιατί δεν πουλάς το τουόνο να πάρεις ενα 1290s και να κάνεις τα πάντα?

Δεν αντιλέγω αλλα θα ειναι :yuck:
Το Tuono δεν συμφέρει να φύγει ΑΛΛΑ κυρίως μ' αρεσει :D

Ducati όχι για ταξιδιάρικο. Το gs adventure, χωρίς 6η, πόσο ταξιδιάρικο θα είναι?
Δεν εχει 6η????:confused:

Το Caponord είναι ωραίο και ψιλοτσάμπα (εδώ ζητάνε 10-11-12+)
Καλα το τι ζητανε εκει ειναι αλλο θεμα, με τετοιους φόρους και κλειστη αγορα (δηλ χωρις περιξ αλλες χωρες να εχουν "αποθεμα" λογίκο ειναι.

Εμένα πάντως μου έχει κολλήσει το Tiger Explorer 1200. Το ξαναείπα ε?
ΝΑ στο φέρω? Οσο το παρω δικό σου και οι βενζίνες δικές μου (οι φόροι δικοί σου :p)

401871

Υπάρχει βεβαια και το YAΜΑΠΑ:

401872

lospsi
06/12/2018, 20:25
Yamaha με τίποτα, τα περισσότερα τεστ το βγάζουν ψιλοφόλα, δεν τα αδικώ. 1000 φορές Caponord!
Tiger εδώ ξεκινάνε από 9 και κάτι. Μάλλον δεν συμφέρει απΟξω..
Κάτσε να φύγει το ΚΤΜ και θα γίνει της κακομοίρας

GogosLux
06/12/2018, 21:05
Το gs adventure, χωρίς 6η, πόσο ταξιδιάρικο θα είναι?

Ψηλέ, τουλάχιστον το 2009 λέει ότι έχει 6 ταχύτητες

ggs
06/12/2018, 21:27
Πολύ μπερδεμένος είσαι... Αλλά ωραίο μπέρδεμα!!
Αν θες να συνδυάζει την οδηγική απόλαυση του τουονο με την άνεση του gs, πάρε το μουλτι... Ωραίο μηχανάκι ρπστμ..

devil's animal
06/12/2018, 21:44
καλα, κανετε πλακα τωρα που θα παρει μουλτι, ετσι??:a21:
δεν φτανει το ενα ιταλικο που εχει, να φορτωθει και αλλο και μαλιστα χειροτερο απ΄το πρωτο...:p:lol:

για να μην τα ξαναγραφω και επαναλαμβανομαι διαβαστε (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154912&page=4&p=2932520&viewfull=1#post2932520)...

1190 θες gogo...αϊντε...
:beer::beer:

ggs
06/12/2018, 21:58
καλα, κανετε πλακα τωρα που θα παρει μουλτι, ετσι??:a21:
δεν φτανει το ενα ιταλικο που εχει, να φορτωθει και αλλο και μαλιστα χειροτερο απ΄το πρωτο...:p:lol:

για να μην τα ξαναγραφω και επαναλαμβανομαι διαβαστε (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154912&page=4&p=2932520&viewfull=1#post2932520)...

1190 θες gogo...αϊντε...

Ο τζονης η αλεπού όμως αλλιώς τα είπε... :D
Τα ίδια μπορεί κάποιος να βρει για τα 1190,gs,triumph klp

Οπότε... Βεστρομ 650

GogosLux
06/12/2018, 21:59
1190 θες gogo...αϊντε...:beer::beer:

Οι τιμές έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ενδιαφέρουσα πτώση

401875

kordix
07/12/2018, 06:55
Για το μούλτι 1200 ρώτα πρώτα πόσο πανε τα σέρβις. Εδώ στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ακριβά ως πανάκριβα.

Ολα τα gs 1200 εχουν 6 ταχύτητες. Σε καποιες χρονιες εχουν πιο κοντη μετάδοση.

Ο παλιός ο τίγρης 955 είνσι καλος ταξιδευτής.

Αλλά παρε ενα 1190 να χαρείς γκάζια και στρίψιμο. Λόγω του v4 τουόνο, ότι αλλο και να παρεις θα σου φανει ψοφίμι.

ggs
07/12/2018, 08:10
Για το μούλτι 1200 ρώτα πρώτα πόσο πανε τα σέρβις. Εδώ στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ακριβά ως πανάκριβα.

Ολα τα gs 1200 εχουν 6 ταχύτητες. Σε καποιες χρονιες εχουν πιο κοντη μετάδοση.

Ο παλιός ο τίγρης 955 είνσι καλος ταξιδευτής.

Αλλά παρε ενα 1190 να χαρείς γκάζια και στρίψιμο. Λόγω του v4 τουόνο, ότι αλλο και να παρεις θα σου φανει ψοφίμι.

Ενώ στα υπόλοιπα που έχει σαν επιλογές ο φίλος gogolux τα σέρβις είναι φτηνά..

Έχει βάλει σαν επιλογές όλα τα premium μηχανάκια σαν δεύτερο κιόλας..
Gtr
Vfr
Gs
Explorer
1190
Multi

Etc

Μπορεί ως μεταχειρισμένα το κόστος κτήσης να είναι σχετικά φθηνό, όμως έχουν κόστος συντήρησης.

Φαντάζομαι όμως ότι ο άνθρωπος το ξέρει.
Αν ήταν να επιλέξω εγώ απ αυτά, θα έπαιρνα το gs.
Όμως, ο gogo θέλει κάτι πιο "ζωντανό" γι αυτό θα επέλεγα το multi.

Όχι ότι το 1190 είναι "ψόφιο" αλλά σε σχέση με την ομορφιά του μουλτι, είναι σαν έκρηξη σε αποθήκη υδραυλικών... :lol:

buckley
07/12/2018, 08:32
Ενώ στα υπόλοιπα που έχει σαν επιλογές ο φίλος gogolux τα σέρβις είναι φτηνά..

Έχει βάλει σαν επιλογές όλα τα premium μηχανάκια σαν δεύτερο κιόλας..
Gtr
Vfr
Gs
Explorer
1190
Multi

Etc

Μπορεί ως μεταχειρισμένα το κόστος κτήσης να είναι σχετικά φθηνό, όμως έχουν κόστος συντήρησης.

Φαντάζομαι όμως ότι ο άνθρωπος το ξέρει.
Αν ήταν να επιλέξω εγώ απ αυτά, θα έπαιρνα το gs.

Όχι ότι το 1190 είναι "ψόφιο" αλλά σε σχέση με την ομορφιά του μουλτι, είναι σαν έκρηξη σε αποθήκη υδραυλικών... :lol:

Βαγγέλη, κάτι παιδιά σε θένε καμάρι ...:bawl:

ggs
07/12/2018, 08:49
Βαγγέλη, κάτι παιδιά σε θένε καμάρι ...:bawl:

Ο Βαγγέλης ακόμα και βεστρομ να καβαλήσει, όμορφο θα το κάνει!

buckley
07/12/2018, 09:06

Μιλάμε για το ίδιο παιδί, σίγουρα ? :bawl::bawl::bawl:

GogosLux
07/12/2018, 09:31

Ναι, στην Ελλαδα το 2015 είχε €600 και εδω είχει €1000 το 2016 που ρώτησα για το μεγαλο σερβις, εννοείται για τα βασικα χωρίς τακακια κλπ κλπ αναλωσιμα αν χρειαστουν.
Το προβλημα με αυτα ειναι οτι οι ιμαντες θελουν αλλαγη λογο καιρού και ας μην το χρησιμοποιείς κάτι που δεν ισχύει για τα υπολοιπα μηχανακια.
Για αυτο εγραψα για ακριβή συντήρηση, γιατι ενω στα αν κανεις λιγα χιλ τον χρόνο αλλαζεις λαδια φίλτρα και εισαι κομπλε στο Multi mixer θελει ιμαντες λόγο χρόνου ανεξαρτήτως χιλιομέτρων (αυτο τουλάχιστον μου ειχαν εξηγήσει).

Ειναι το ενα υποψήφιο αν το βρω στα λεφτά που θέλω να δώσω.

Ειναι όμορφο το ατιμο αλλα ........ μαλλον δεν θα το προτιμήσω λόγο αξιοπιστίας και κόστους συντήρησης

Αυτο ειναι αλήθεια ρε γαμώτο :lol::lol::lol:

Για το YAμαπα εχω δει αντικρουώμενες κριτικές, η καλύτερη ειναι του καναδού στο youtube.
Απο οτι εχω καταλάβει απο το youtube ειναι νωχελικό σε κινητήρα, βαρυ αλλα με χαμηλο κέντρο βαρους και ασπαστο.
Βεβαια με την εμπορικότητα του και σε παρόμοια λεφτα με το GS και το 1190 μαλλον χάνει .......

Επίσης σημαντική παράμετρος ειναι το μηχανακι να εχει ηδη βαλίτσες γιατι απο εκεί μπορεί να ανέβει σημαντικά το κόστος (βλεπε το 1190 που δεν έχει πρεπει να παει ακομα καν 800€ για να τις βαλεις.

lospsi
07/12/2018, 10:10
Sorry για την παραπληροφόρηση, κάπου νομίζω είχε πάρει το μάτι μου ότι το Gs Adv είχε 5ταχυτο σασμάν και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και εμένα. Προφανώς δεν είδα/δεν θυμάμαι καλά.

Πάντως, νομίζω πως η κουβέντα πρέπει να τελειώσει στην τελευταία φώτο. 1190 με 7800Ε δαγκωτό!!!!

bulmont
07/12/2018, 16:19

το 'σωσες ψηλέ.................

kordix
08/12/2018, 05:58
E όχι και όμορφο το μούλτι. Η μούρη του είναι μια μίξη supersport με μηρμυγκοφάγο. Αν βγάλουμε τα ρουθούνια είναι παμέμορφο αλλά τότε είναι panigale και οχι μούλτι.

Και να μου το χαρίζανε, θα το παιρνα βέβαια ;)

gior-gos
08/12/2018, 08:46
Sorry για την παραπληροφόρηση, κάπου νομίζω είχε πάρει το μάτι μου ότι το Gs Adv είχε 5ταχυτο σασμάν και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και εμένα. Προφανώς δεν είδα/δεν θυμάμαι καλά.

Το gs 1100 ειχε 5 ταχυτητες αλλα δεν εβγαινε σε εκδοση adv.

@GogosLux

Ωραιος παιδεμος! Δεν εχω διαβασει ολο το νημα, για απολαυση στις στροφες θα επελεγα ktm. Kαι τα gs στριβουν ωραια, ειναι πιο ανετα και δεν την ακουνε στο φορτωμα. Για πολλες ευθειες, φουλ ανεση, καργα φορτωμα αλλά και ικανο στο στριψιμο, fjr :pink:.

:beer:

RaGe_Raptor
08/12/2018, 09:26
πάρε ιαπωνικό γεράκι που θα είναι και συλλεκτικό από το τέλος της χρονιάς.:a014:

RaGe_Raptor
08/12/2018, 09:28
Το gs 1100 ειχε 5 ταχυτητες αλλα δεν εβγαινε σε εκδοση adv.

@GogosLux

Ωραιος παιδεμος! Δεν εχω διαβασει ολο το νημα, για απολαυση στις στροφες θα επελεγα ktm. Kαι τα gs στριβουν ωραια, ειναι πιο ανετα και δεν την ακουνε στο φορτωμα. Για πολλες ευθειες, φουλ ανεση, καργα φορτωμα αλλά και ικανο στο στριψιμο, fjr :pink:.

:beer:

δεν είναι κι ο Σπυράκος εδώ να ανεβάσει φωτό από τα λάστιχα... (λες να βλέπει? :D )

ggs
08/12/2018, 09:34
E όχι και όμορφο το μούλτι. Η μούρη του είναι μια μίξη supersport με μηρμυγκοφάγο. Αν βγάλουμε τα ρουθούνια είναι παμέμορφο αλλά τότε είναι panigale και οχι μούλτι.

Και να μου το χαρίζανε, θα το παιρνα βέβαια ;)

Άμα πάρει BMW ο άνθρωπος, χάνει το γούστο του.. :bawl:

Στα σοβαρά τώρα, ξέρουμε τι κόστος μεγάλων service έχουν αυτά;

Είχα διαβάσει από κατόχους στο advride ότι και το 1190 και το multi έχουν γύρω στο 600αρι.
Επίσης, έλεγαν ότι το multi θέλει ιμάντες κάθε 24000χλμ.
Η Ducati τι λέει; κάθε 24 ή κάθε χρόνο, ότι έρθει πρώτο;

Υγ:θα ακουστεί περίεργο, αλλά γιατί νομίζω ότι απ αυτά τα μαστοδοντα, την πιο οικονομική συντήρηση την έχουν τα 1200gs?

RaGe_Raptor
08/12/2018, 09:37

Στα σοβαρά τώρα, ξέρουμε τι κόστος μεγάλων service έχουν αυτά;

Είχα διαβάσει από κατόχους στο advride ότι και το 1190 και το multi έχουν γύρω στο 600αρι.

Υγ:θα ακουστεί περίεργο, αλλά γιατί νομίζω ότι απ αυτά τα μαστοδοντα, την πιο οικονομική συντήρηση την έχουν τα 1200gs?

μα πως βγαίνει το 600άρι για service,όσο "μεγάλο" κι αν είναι!:confused: υπερβολικά υπερβολικό ποσό...

δεν λέω ότι εσύ λες υπερβολές,αλλά αν όντως είναι τόσο είναι εξωφρενικό

εδιτ:εκτός κι αν συμπεριλάβουμε κι ένα ζευγάρι λάστιχα στο συνολικό κόστος του service

ggs
08/12/2018, 09:42
μα πως βγαίνει το 600άρι για service,όσο "μεγάλο" κι αν είναι!:confused: υπερβολικά υπερβολικό ποσό...

εδιτ:εκτός κι αν συμπεριλάβουμε κι ένα ζευγάρι λάστιχα στο συνολικό κόστος του service

Μάλλον, πρέπει να είναι και αλυσίδα/γρανάζια σε αυτή την τιμή.
Κι εμένα μου φαίνεται πολύ!

GogosLux
08/12/2018, 10:32

Αισθητικά μονο το Adventure μου αρέσει λόγο ντεπόζιτου και ζαντες, τα αλλα αδιάφορα.
Αναζητείται η αιτία του προβήματος, πιθανός λόγος => θυμα marketing :lol:

To αυτό, απο εμεπιρία οπως εγραψα παραπανω, καθε 2 χρονια (αλλοι ελεγαν 3) ή 24 χιλ χιλιόμετρα λόγω ημάντων.
Οπως στα αυτοκίνητα με τον ημάντα που θελει αλλαγη καθε Χ χρονια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.
Στην Ελλαδα το πλήρωσα €600 το 2014-5, εδω που οι τιμες ειναι τσιμπημένες και λογω εργατικών το 1000αρι ειναι σίγουρο.

Οχι δυστυχώς δεν ειναι υπερβολικό

Το ΚΤΜ ειναι λιγο πιο οικονομικό σε σχέση με το Ducati και το BMW λογο αντιπροσωπείας ενω το ΚΤΜ ειναι ντιλερ, αλλα ισως λογο αρχαίου σχεδιασμου του BMW τα απλα να μπορω να τα κανω μόνος και να πηγαινω μονο για βαλβίδες και βλαβες :lol: (αν παμε εκει)

Πρωτα πρεπει να ανεβω σε ενα να δω πως μου φαινεται, το μπροστινό ειναι σίγουρο οτι θα μου παρει κατι τις να το συνηθίσω .....

RaGe_Raptor
08/12/2018, 10:42
Αισθητικά μονο το Adventure μου αρέσει λόγο ντεπόζιτου και ζαντες, τα αλλα αδιάφορα.
Αναζητείται η αιτία του προβήματος, πιθανός λόγος => θυμα marketing :lol:

To αυτό, απο εμεπιρία οπως εγραψα παραπανω, καθε 2 χρονια (αλλοι ελεγαν 3) ή 24 χιλ χιλιόμετρα λόγω ημάντων.
Οπως στα αυτοκίνητα με τον ημάντα που θελει αλλαγη καθε Χ χρονια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.
Στην Ελλαδα το πλήρωσα €600 το 2014-5, εδω που οι τιμες ειναι τσιμπημένες και λογω εργατικών το 1000αρι ειναι σίγουρο.

Οχι δυστυχώς δεν ειναι υπερβολικό

Το ΚΤΜ ειναι λιγο πιο οικονομικό σε σχέση με το Ducati και το BMW λογο αντιπροσωπείας ενω το ΚΤΜ ειναι ντιλερ, αλλα ισως λογο αρχαίου σχεδιασμου του BMW τα απλα να μπορω να τα κανω μόνος και να πηγαινω μονο για βαλβίδες και βλαβες :lol: (αν παμε εκει)

Πρωτα πρεπει να ανεβω σε ενα να δω πως μου φαινεται, το μπροστινό ειναι σίγουρο οτι θα μου παρει κατι τις να το συνηθίσω .....

έχοντας χώρο,όλα τα "βασικά" εργαλεία,κάποια εξειδικευμένα,workshop manual της εκάστοτε μοτοσυκλέτας και χέρια που "πιάνουν",γλιτώνεις πολλά λεφτά. βέβαια ελοχεύει ο κίνδυνος να κάνεις μεγάλη ζημιά από μια φαινομενικά απλή εργασία συντήρησης (ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες) και να πάνε όλα στράφι.

GogosLux
08/12/2018, 10:50
έχοντας χώρο,όλα τα "βασικά" εργαλεία,κάποια εξειδικευμένα,workshop manual της εκάστοτε μοτοσυκλέτας και χέρια που "πιάνουν",γλιτώνεις πολλά λεφτά. βέβαια ελοχεύει ο κίνδυνος να κάνεις μεγάλη ζημιά από μια φαινομενικά απλή εργασία συντήρησης (ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες) και να πάνε όλα στράφι.

Ναι το ξέρω και επειδη με ξέρω :lol: περιορίζομαι στα "εξωτερικα" μέχρι φιλτρα - λαδια - μπουζι.
Δεν βαζω χέρι μεσα, ασε που με τον καταναγκασμό που με διέπει παιξει να μην τελειώσω ποτε :lol:

Το ιδιο κανω και στο mini μου (τωρα πρεπει να αλλαξω φλάτζα στο καπακι βαλβίδων γιατι δακρύζει αλλα με φοβάμαι :lol: και ο ρημάδης ο μηχανικος που του ειπα να το αλλαξει μου ειπε αστο δεν επείγει :moutza: αλλα εμενα μου χαλαει την εσωτερική μου αισθητική :bawl:)

RaGe_Raptor
08/12/2018, 10:58
Ναι το ξέρω και επειδη με ξέρω :lol: περιορίζομαι στα "εξωτερικα" μέχρι φιλτρα - λαδια - μπουζι.
Δεν βαζω χέρι μεσα, ασε που με τον καταναγκασμό που με διέπει παιξει να μην τελειώσω ποτε :lol:

Το ιδιο κανω και στο mini μου (τωρα πρεπει να αλλαξω φλάτζα στο καπακι βαλβίδων γιατι δακρύζει αλλα με φοβάμαι :lol: και ο ρημάδης ο μηχανικος που του ειπα να το αλλαξει μου ειπε αστο δεν επείγει :moutza: αλλα εμενα μου χαλαει την εσωτερική μου αισθητική :bawl:)

να βιδώνεις το ντεπόζιτο μετά από ρύθμιση βαλβίδων/ αλλαγή καπελώτων και να τρως φλασιά ότι δεν χρόνισες σωστά :bawl:

GogosLux
08/12/2018, 11:11
να βιδώνεις το ντεπόζιτο μετά από ρύθμιση βαλβίδων/ αλλαγή καπελώτων και να τρως φλασιά ότι δεν χρόνισες σωστά :bawl:

Καλα αυτο θα ειναι το μονο σίγουρο!!
Μην σου πω οτι θα κανω παλι πισω βγαλε ντεποζιτο κλπ και μετα οταν θα εχω τελειώσει και θα το εχω δέσει όλο και θα ειμαι στην πορτα να φυγω θα ειμαι στην σκεψη "μηπως να το ξαναέβλεπα :whistle:, αλλη μια φορα τι κακο να κανει? Να είμαστε σίγουροι ρε αδερφέ :lol:"

Για αυτο σου λεω ........ αστο .............

GogosLux
11/12/2018, 10:46
Το προπέλα αποκλείστηκε, δεν υπαρχει περιπτωση να δώσω 7-8Κ για μηχανακι 10ετιας με >60Κ χιλιομετρα και τεχνολογία αεροελαιόψυκτου Β' ΠΠ.

Το φως στο τουνελ εχει αρχίσει να φαίνεται :rolleyes:

lospsi
11/12/2018, 19:31
+1000 για το BMW.
Όχι τόσο για την τεχνολογία όσο για το την αναλογία χλμ/χρονολογία/τιμή.
Και που να έρθεις Ελλάδα να δεις

telegonos
11/12/2018, 19:54
Όχι τόσο για την τεχνολογία

Α'ΠΠ;

GogosLux
11/12/2018, 20:52
+1000 για το BMW.
Όχι τόσο για την τεχνολογία όσο για το την αναλογία χλμ/χρονολογία/τιμή.
Και που να έρθεις Ελλάδα να δεις

Τα είδα και της Ελλάδας, να σου πω την αλήθεια στην Ελλάδα βρίσκεις πιο καθαρά μιας και ανθεί το είδος του μαλί, γυαλί και καφετέρια με το θηρίο

GogosLux
15/12/2018, 17:30
Η αποφαση ελήφθει :D

402080

GogosLux
15/12/2018, 17:50
και φυσικα κλείστηκε, εκθεσιακο 2018 σε σωστα χρωματα μιας και του 2019 δεν μου αρεσουν και bonus η τιμουλα :winka::blush:

Φυσικα θα παραμεινει εκει μέχρι τον Απριλιο μιας και τωρα εχει μονο κρύο και αλατια :lol:

(χωρις την εξατμιση αλλα με καποια αλλα εξτρα που τα θεωρησα απαραίτητα :D)

devil's animal
15/12/2018, 18:10
και φυσικα κλείστηκε, εκθεσιακο 2018 σε σωστα χρωματα μιας και του 2019 δεν μου αρεσουν και bonus η τιμουλα :winka::blush:

Φυσικα θα παραμεινει εκει μέχρι τον Απριλιο μιας και τωρα εχει μονο κρύο και αλατια :lol:

(χωρις την εξατμιση αλλα με καποια αλλα εξτρα που τα θεωρησα απαραίτητα :D)

ωωω!!! κουκλα!! καλοριζικο, καλοταξιδο και αγρατζουνιστο!!
:beer::beer::beer:

τελικα μιλησε η καρδια...
:heartpound:

BLiTzER
15/12/2018, 18:11
Καλοτάξιδο!

Καλό είναι να έχουμε όλοι ένα μάχιμο μηχανάκι στο γκαράζ μας.

gior-gos
15/12/2018, 18:13
Ευγε!!! :beer::beer::beer:

lospsi
15/12/2018, 18:22
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!

kostasdirt
15/12/2018, 18:27
Η καλύτερη επιλογή! ;)

RaGe_Raptor
καλές μακρινές αποστάσεις! :) :beer:

GogosLux
ευχαριστω ολους !

Απο εξτρα εβαλα τα καγκελα εμπρος ΦΥΣΙΚΑ πορτοκαλι, θερμαινομενα grip, my ride και quick sifter (γιατι ετσι:lol:)

Το μονο προσθετο θα ειναι οι βαλιτσες που δεν θα παω σε ΚΤΜ μιας και βρισκονται φθηνοτερες και ισαξιες αν οχι καλυτερες,

GogosLux
15/12/2018, 18:30
καλές μακρινές αποστάσεις! :) :beer:

ευχαριστω!

Το 2019 ταξιδι για ελλαδα βγηκε με εμφαση αλπεις και μια τζούρα φλωρεντία :D
Αυτο βεβαια μαζι με την γυναικα μιας και παιζουν και αλλες σκεψεις για τα ΣΚ που ειμαι μονος ........

taisteal
15/12/2018, 18:35
Ωραίος!!
Καλόβολτο

doctoras
15/12/2018, 18:45
Ώπα ώπα, παρεξήγησης :rolleyes:

Από που προκύπτει αυτο:eyepop:

Τα λεφτά τα μετράω και μάλιστα πολύ, αν δεν τα μετρούσα θα έπαιρνα κούτα το 1290S και δεν θα ασχολιόμουν να συμβιβάσω το τι βρίσκω δικαιολογημένο να δαπανήσω σε Μότο για περιορισμένη χρήση :winka:

Τελικα ειμαι γατος καλα σε καταλαβα!!:)

Καλορίζικο καλοτάξιδο το εργαλείο!

ggs
15/12/2018, 18:50
Καλοτάξιδο να το χαρείς!!!
:beer::beer::beer:

GogosLux
15/12/2018, 18:50
Τελικα ειμαι γατος καλα σε καταλαβα!!:)

Καλορίζικο καλοτάξιδο το εργαλείο!

Ευχαριστω, "γατε" :p

Κοιτα η αληθεια ειναι οτι με την τιμη που το βρηκα και με 1,6% επιτοκιο λογο εποχης (autofestival) θα ηταν αμαρτια να μην το παρω :blush:

Αλλωστε μια ζωη την εχουμε :lol:

Παντως εμεινα αρκετα πιο κατω απο το budget μου :lol::lol: - απλα ειναι η προκαταβολη και οχι η εξοφληση :rolleyes:

LOUKILOUK
16/12/2018, 09:22
Σούπερ το εργαλείο, καλοτάξιδο.:beer:
υ.γ την εξάτμιση έπρεπε να την κρατήσεις...;)

Nostradamus
16/12/2018, 09:27
Καλοταξιδο το τούμπανο!!

xaotikos
16/12/2018, 09:53
Καλοτάξιδο!!!

PaNick67
16/12/2018, 18:06
Καλοτάξιδο!!

pektis
17/12/2018, 11:25
Καλοταξιδο!
(Μεταξυ μας, το περιμενα!)

sapila racing
17/12/2018, 11:36
Μεγειά το τούμπανο! :beer:

GogosLux
17/12/2018, 12:10
Ευχαριστω ολους !

Τωρα πρεπει να περιμενω το 3-4 μηνο να τελειώσουν τα χιονια, αλατια και κρυο :rolleyes:

Περισσότερα οταν το παραλάβω μιας και προς το παρον θα μεινει εκθεσιακο :)

Και φυσικα με το που φτιαξει ο καιρός θα βγει 1ο το V4 μιας και προηγείται :lol: :lol:

rainmike
17/12/2018, 12:44
καλορίζικο και πάντα όρθιος:beer:

katsar
17/12/2018, 13:06
πω πω,με γεια!!!πανεμορφο,σε βλεπω να ξεχνας το tuono μαυτο!

GogosLux
17/12/2018, 13:44
πω πω,με γεια!!!πανεμορφο,σε βλεπω να ξεχνας το tuono μαυτο!

μπαααα, θα εχουν διακριτούς ρόλους ;)

το ΚΤΜ για μακρυνα ταξίδια (Ελλαδα, κλπ) και αλλες δικάβαλες εκδρομες + να ερχομαι γραφειο μιας και ειναι 70 χιλ απο το σπιτι (πηγαινε ελα 140 χιλ)

το Tuono για ημερήσιες βολτες το ΣΚ και κανα track day
Υπαρχει βεβαια και η σκέψη να επαναλαβω το μοντελο του Tuono 2004 και να βαλω και σε αυτο clip ons αλλα αυτο σε μελλοντικό χρόνο :D

GogosLux
18/02/2019, 17:29
Αρχισε να ανοιγει ο καιρός και σκεφτομαι που ελεγα στο μαγαζι "ασε θα το παρω τον Απριλιο" και εκεινος μου ελεγε "καλα - καλα, θα το εχω ετοιμο μεσα Μάρτη γιατι σας ξέρω - θα έρθεις να μου χτυπας να σου το δώσω ........... :lol: :lol: "

Παλικάρι θεος που εχει δουλέψει στα νιάτα του σε Ελληνικο νησι και είχε αποροία πως διαολο οδηγουμε σε αυτην την ασφαλτο :lol::lol:

Ευτυχως που εχω το Tuono ετοιμο, αλλαξα και λάδια χθες αλλα προβληματίζομαι γιατι εβαλα Motul, μηπως δεν ειναι καλα??? :rolleyes:

Προς το παρον αρχισαν οι παραλαβες απο τα παρελκόμενα :smokin:

Κρανάκι σε καλή τιμή που μπηκε η ζελατίνα απο το χτυπημένο, τωρα εχω 2 ζελατινες clear αχρησιμοποίητες :rolleyes:

403893

Cardo που βρεθηκε σε εξαιρετική τιμή
403894

403895

και κρανάκι για την κυρία σε προσφορα και στα χρωματα της μοτο μιας και το αλλο που ειχε ηταν πρακτικα αχρησιμοποίητο αλλα παλαιο :lol:
403896

και ενα μπουφανακι

Lamnian
19/02/2019, 12:30
Πριν γεννηθούν τα παιδιά (5 χρόνια τώρα) είχα Tuono 1000 2007 σε λευκό μπλε και KTM 950 Adventure . Για εμένα ο πιο πλήρης συνδυασμός μοτοσυκλέτας .
Τώρα έχω παπί ZX130 και ΚΤΜ950Adv χωρίς πινακίδα στο γκαράζ, να με περιμένει ..
Σε ζηλεύω καλοπροαίρετα και εύχομαι να τα χαίρεσαι τα κουκλιά σου !! :beer: Νομίζω έκανες εξαιρετικές επιλογές !!!
Θα γυρίσει και σε μας ο τροχός κάαααποια στιγμή .. που θα πονάνε τα κόκαλά μας :bawl:

GogosLux
04/04/2019, 16:52
Εφτασε η ώρα, αυριο πρωι παμε για παραλαβή και βολτα για τα καλορίζικα :D

Απο οτι φαινεται ο καιρος θα μας κανει το χατήρι :rolleyes:

S705
04/04/2019, 22:01
:a08::a08::a08:

maniatiakos
05/04/2019, 11:59
Οι καλύτερες μοτοσυκλέτες στην κατηγορία τους αυτή τη στιγμή.

Καλορίζικο και καλές βόλτες εκεί στα πάσα!

Άντε και με ένα sbk...panigale V4:cool:

GogosLux
05/04/2019, 20:30
Οι καλύτερες μοτοσυκλέτες στην κατηγορία τους αυτή τη στιγμή.

Καλορίζικο και καλές βόλτες εκεί στα πάσα!

Άντε και με ένα sbk...panigale V4:cool:

Ευχαριστώ, V4 εχουμε, ιταλικό ειναι αλλα όχι τοσο ακριβό :D

GogosLux
05/04/2019, 20:41
Σημερα η ημερα ξεκίνησε με κρύο και ομίχλη, το κρύο εμεινε αλλα ευτυχώς ο ουρανος καθάρισε και καναμε τα πρωτα 145 χιλ της :D

Ωραιο ειναι, πολυθρόνα, αφου στρώνω δεν ζορίζω, ωραια φρένα, ωραια στρίβει και ειναι πολυ καλοζυγισμένο και απο οτι δειχνει ειναι ιδανικο για commuter μεγαλων αποστάσεων (η δουλεια μου ειναι 140 χιλ πηγαινε-ελα) και για ταξίδια που ηταν και ο λογος αγορας :rolleyes:

Μεσα στην τεχνολογια με key-less και την ταπα, αυτοματα φωτα, συνεχή πληροφορηση για τις πιέσεις ελαστικών,shifter που ομως προς το παρον δεν τον δουλευω μιας και δεν το ειδα να του αρεσει στις μεχρι 5χιλ στροφες που πηγαινα οποτε χρησιμοποιούσα μανετα.

ΠΑΝΤΩΣ, προς το παρων δεν με πειθει οτι θα παρει την θεση της χαρας που εχει το V4 :pink:

Και καποιες φωτο απο την στάση
405736

405737

Αλλα και απο το γκαράζ παρέα με την ιταλίδα της καρδιάς μας

405738

405739

Α ξεχασα, μια και γινεται χαμουλης κλείσαμε και το 1ο σερβις για τις 23/04, αν δεν βρεχει πολυ μεχρι τοτε μαλλον θα φανει αιωνας :rolleyes:

lleonidas
05/04/2019, 20:43
Παλιοζωή :D
Να τις χαίρεσαι, φίλε!

νεοσσός
05/04/2019, 21:07
Να τα χαίρεσαι!

Ονειρικό γκαράζ: KTM 1290 Adventure, Aprilia Tuono V4, Mini Cooper S, ένα ποδήλατο βουνού πάνω από δύο παιδικά ποδήλατα (ποδηλατική οικογένεια), μέχρι και απόθεμα ξύλων για το τζάκι. :)

Τα 140 χιλιόμετρα για τη δουλειά σε τι μορφής δρόμο είναι; Αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακό;

GogosLux
05/04/2019, 21:20
Να τα χαίρεσαι!

Ονειρικό γκαράζ: KTM 1290 Adventure, Aprilia Tuono V4, Mini Cooper S, ένα ποδήλατο βουνού πάνω από δύο παιδικά ποδήλατα (ποδηλατική οικογένεια), μέχρι και απόθεμα ξύλων για το τζάκι. :)

Τα 140 χιλιόμετρα για τη δουλειά σε τι μορφής δρόμο είναι; Αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακό;

Ευχαριστώ!

Απο τα 140 τα 40 ειναι αρκετα ευχάριστο στροφιλίκι, τα 30 ειναι εθνική και τα υπολοιπα 70 ειναι εθνική μονης με σημεία διπλής για προσπεράσεις που περνάει απο χωριά με 50 και 70 ορια ταχυτ και αρκετά round abouts.

Potis
06/04/2019, 08:43
Μηχαναρα καλορίζικο!!!!!!!!!

katsar
06/04/2019, 09:07
Ωραία η ΚΤΜαρα αλλά το Aprilia είναι...:pink::pink:

GogosLux
14/04/2019, 11:01
Χθες παρέλαβα την νεα ζελατίνα Puig και ειπα να την βαλω φυσικά :D

406053

Αναρωτιέμαι αν εκανα λάθος στο χρώμα :confused:, απο μπροστα ειναι ταιριαστή αλλα απο την θεση οδήγησης το μηχανάκι γινεται τεράστιο :eyepop:
Οχι οτι δεν βλέπω μιας και τωρα μπορώ να εχω το καθισμα στην ψηλή θέση και η αεροκάλυψη ειναι τέλεια.

Απλα είναι μεσα στο οπτικο μου πεδίο και δεν βλέπω τίποτα στα 2-3 μετρα μπροστά, σε συνδυασμό και με την μαυρη ζελατίνα κράνους που εχω πάντα :rolleyes:
Απο την άλλη τι να το κανεις να βλεπεις στα 2-3 μετρα μπροστά οδηγώντας - πιστεύω ειναι θεμα συνήθειας / αίσθησης ......

Οποτε προς το παρον θα την αφησω και αν δω οτι δεν με βολεύει θα παρω την διάφανη, ευτυχως ειναι "φθηνη" στα €83

Φυσικά δεν μπορούσα να μην την δοκιμάσω και ετσι εκανα ~80 χιλ περιξ σε μικρά δρομάκια δάσικα και ειπα να περασω και απο κεντρο που μας επιασε το χίονι ;) Αλλα μια χαρα :D

406054

406055

Christos ktm R
14/04/2019, 14:43
Καλοτάξιδο να το χαίρεσαι!Α!Ξεχασα..ονειρεμένο γκαραζ!

GogosLux
14/04/2019, 16:35
Καλοτάξιδο να το χαίρεσαι!Α!Ξεχασα..ονειρεμένο γκαραζ!

Ευχαριστώ ! Ονειρεμένο ειναι και ο "κανίβαλος" που έχεις που ομως δεν κατάφερα να πάρω όσο και αν το ειχα προσπαθήσει ;)

Να τον χαίρεσε :beer:

katsar
22/04/2019, 09:15
Ταξίδεψα πρόσφατα και είχα μπροστά μου ένα τέτοιο μεγάλο ΚΤΜ.
Η απόλυτη μηχανή του τεμπέλη,το έβλεπα σε ορεινές φουρκέτες και μετά σε επαρχιακό στροφιλίκι.
Εγώ ταλαιπωρούσα το κιβώτιο ταχυτήτων και αυτό με έκανε να σκεφτώ αν είναι αυτόματο,απλά άνοιγε το γκάζι ο μάγκας.
Σε ορισμένες φάσεις εγώ έπρεπε να κατεβάσω από 5η σε 3ή για να προσπεράσω γρήγορα( και οδηγάω μότο με 80.4nm/6000),η ΚΤΜαρα απλά άνοιγε γκάζι ,ούτε πάνω ούτε κάτω.

Εντυπωσιάστηκα!!Tα κυβικά και τα άλογα δεν κρύβονται!! :pink:

GogosLux
22/04/2019, 11:16
Ταξίδεψα πρόσφατα και είχα μπροστά μου ένα τέτοιο μεγάλο ΚΤΜ.
Η απόλυτη μηχανή του τεμπέλη,το έβλεπα σε ορεινές φουρκέτες και μετά σε επαρχιακό στροφιλίκι.
Εγώ ταλαιπωρούσα το κιβώτιο ταχυτήτων και αυτό με έκανε να σκεφτώ αν είναι αυτόματο,απλά άνοιγε το γκάζι ο μάγκας.
Σε ορισμένες φάσεις εγώ έπρεπε να κατεβάσω από 5η σε 3ή για να προσπεράσω γρήγορα( και οδηγάω μότο με 80.4nm/6000),η ΚΤΜαρα απλά άνοιγε γκάζι ,ούτε πάνω ούτε κάτω.

Εντυπωσιάστηκα!!Tα κυβικά και τα άλογα δεν κρύβονται!! :pink:

Προς το παρόν έχω κάνει μόλις 898 για την ακρίβεια χιλ., τα περισσότερα σε στροφιλίκια.

Πάνω από 2000 στροφές έχει τετοια ροπή και δεν σκορτσάρει πουθενά αλλά το πάρτι ξεκινά από τις 5-6000 και μετά που προς το παρόν δεν το πάω μιας και το manual λέει μέχρι 6500.

Αν έχεις και το shifter όπως εγώ στο στροφιλίκι απλά κατεβάζεις με κλειστό γκάζι και είναι σαν αυτόματο

Προς το παρόν προσπαθώ να καταλάβω ποιο damping mode μου κάνει, το comfort και το sport είναι OK, το street μου φαίνεται σαν να έχει γρήγορη επαναφορά :rolleyes:

katsar
22/04/2019, 11:47
Προς το παρόν προσπαθώ να καταλάβω ποιο damping mode μου κάνει, το comfort και το sport είναι OK, το street μου φαίνεται σαν να έχει γρήγορη επαναφορά :rolleyes:

Αχχχ...Τι ωραίοι ευχάριστοι προβληματισμοί.
Μακάρι να ήταν μόνο αυτά τα προβλήματα στην ζωή μας!!!! :beer:

alexxxcbr
22/04/2019, 16:32
Καλα χιλιομετρα. Τουμπανο γκαραζ :beer::beer:

GogosLux
22/04/2019, 19:33
Αχχχ...Τι ωραίοι ευχάριστοι προβληματισμοί.
Μακάρι να ήταν μόνο αυτά τα προβλήματα στην ζωή μας!!!! :beer:

Καλά εννοείται :lol: και Τι δεν θα έδινα για κάτι τέτοιο :winka:

Μεγαλώσαμε και ο ενθουσιασμός δεν είναι με το εργαλείο αλλά με το τι θα κάνουμε με αυτό, όποτε το καλοκαίρι αναμένεται με ανυπομονησία για την 1η μεγάλη.

Πάντως να σου πω την αλήθεια αν δεν είχα το ραντεβού αύριο για το σέρβις των 1000 το ΣΚ θα έβγαινα με το V4:smokin:

katsar
22/04/2019, 20:12
Θα έχει ενδιαφέρον η πρώτη σου μεγάλη βόλτα,στρωμένο το μοτερ,καλός καιρός.
Έγραψες κάπου δεν είναι σαν το v4 και σίγουρα δεν είναι αλλά ακόμα δεν το γκάζωσες καλά!

GogosLux
22/04/2019, 20:29
Θα έχει ενδιαφέρον η πρώτη σου μεγάλη βόλτα,στρωμένο το μοτερ,καλός καιρός.
Έγραψες κάπου δεν είναι σαν το v4 και σίγουρα δεν είναι αλλά ακόμα δεν το γκάζωσες καλά!

Καλά εννοείται ότι πυροβολάει αλλά το πάρτυ ξεκινά από τις 5 και μετά :D:D που τώρα δεν το ανοίγω με όρεξη :rolleyes:

Προς το παρόν προσπαθώ να το συνηθίσω / εμπιστευτώ μιας και η θέση είναι πιο μοτάρντ όπως και το 990 που γνωρίζω αλλά κυρίως το μπροστινό του που μου φαίνεται κάπως ασαφές στο στροφιλικι και φρενάρισμα - τα φρένα είναι πολύ καλά σε σχέση με κάτι σχόλια που διάβαζα - ίσως είναι το semi active damping

Βέβαια ασυναίσθητα το συγκρίνω με το V4 που έχει ένα τίμιο Φούλ ρυθμιζόμενο μπροστινό με ohlins πίσω και φυσικά φοράει GP212 :smokin: και που ΦΥΣΙΚΑ είναι τελείως διαφορετικά μηχανάκια :lol:

Αναμένεται video πηγαίνοντας στο γραφείο :lol: