View Full Version : Επισκευή μετα απο καιρό ακινησίας
Angelo_95
21/11/2018, 17:05
Καλησπέρα,
Έχω ενα σκούτερ 50cc της spark (κινεζια και την εισάγει ο ταξιάρχης) το οποίο ειναι σε ακινησία. Ειναι για αρκετά χρονια, το πήγα σε μηχανικό για ολική επισκευή πριν 1 χρόνο αλλα επειδή δεν κατάφερα να ανανεωσω τα χαρτιά του το ξανά παράτησα.
Τωρα δοκιμασα να το βάλω εμπρός, μετα απο προσπαθεια πήρε αλλα δεν παει βήμα. Ανοιξα το καρμπιρατέρ και το καθάρισα, άλλαξα και μπουζί αλλα τπτ. Δίνω γκάζι και μπουκωνει και δεν ξεκινάει.
Τι άλλο μπορεί να θέλει?
RAMMSTEIN
21/11/2018, 17:28
πεταμα?
εξορκισμο?
πεταμα?
αντικατασταση ολο?
πεταμα?
Angelo_95
21/11/2018, 17:29
Αλλη λύση εκτώς απο το να το πετάξω? Ήθελα να το φτιαξω και να το πουλησω.
RAMMSTEIN
21/11/2018, 17:40
ποσο θα παει να το αναστησεις?
και ποσο θα το πουλησεις νομιζεις?
και ποιος θα παρει spark 50 πεθαμενο?
δεν το λεω για να απαξιωσω το μηχανακι, αλλα δεν ειναι και honda c50 που εχει καποιο αγοραστικο κοινο
εκει που θελω νακαταληξω ειναι οτι μηπως δεν αξιζει να μπεισ σε ολη αυτη την διαδικασια για να βγαλεις 200 ευρω, ΑΝ πουληθει παντα
Angelo_95
21/11/2018, 17:46
Τι χρειαζεται όμως για να πάρει τα πανω του όμως? Το πουλησω δεν το πουλησω.
Θέλω γενικά οτι κάνω να το κάνω μόνος μ για να μάθω και λιγα μηχανικά. Αμα δουλέψει καλώς.
RAMMSTEIN
21/11/2018, 17:58
ρε μαστορα
σου ειπε κανεις οτι εδω εχουμε κληρονομικο χαρισμα η οτι βλεπουμε το μελλον?
που να ξερουμε τι εχει το μηχανακι σου οταν ουτε εσυ ο ιδιος ξερεις?
απο την στιγμη λοιπον που εσυ ξεκαθαρα δεν εχεις τις μηχανικες γνωσεις γιατι αν τις ειχες δεν θα ρωταγες
απο την στιγμη που εμεις δεν ειμαστε μεντιουμ
εεε πρεπει και οι μηχανικοι να δουλεψουν καπως, κλεφτες να γινουν οι ανθρωποι?
Angelo_95
21/11/2018, 18:03
Αμα ήξερα να το κάνω θα το είχα κανει.
Αν είχα τα λεφτά και ήθελα θα το είχα παει σε μηχανικό και δεν θα έγραφα εδώ.
Όπως είπα το πήγα πριν 1 χρονο, εσκασα 150€ και δεν έκανε ουτε χιλιόμετρο. Δεν θα σκασω παλι αλλα τοσα για το αν θα δουλέψει και αν θα το πουλησω. Γι αυτό έγραψα εδώ μπας και βρεθεί κανένας με περισσότερη εμπειρία και μπορέσω να το φτιαξω μόνος μου.
RAMMSTEIN
21/11/2018, 18:10
αν θες βοηθεια πρεπει να δωσεις συγκεκριμενς λεπτομεριες
ειπαμε μαντες δεν ειμαστε
με τα στοιχεια που εχεις δωσει μεχρι στιγμης , νασαι χαρουμενος που σε εχει απαντησει ηδη καποιος (εγω)
Angelo_95
21/11/2018, 18:12
Λεπτομέριες όπως; Δεν με ρωτησες κάτι, αμέσως ειπες να το πετάξω.
RAMMSTEIN
21/11/2018, 18:16
οντως τωρα?
Το πιο απλό...την βενζίνη που είχε μέσα την πέταξες; Αν προσπαθείς να βάλεις μπρος με βενζίνη που βρίσκεται 1+ χρόνο στο τεπόζιτο, απλά ιδεν.... πέτα ΟΛΗ την βενζίνη που έχεις μέσα, άφησε να τρέξει λίγη φρέσκια από το καρμπ και προσπάθησε πάλι....
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/11/2018, 19:43
rammstein.Νομιζω οτι εισαι λιγο προκλητικος.Ο ανθρωπος ρωτησε αν ξερουμε πως να φτειαξει κατι και εση του ειπες να το πεταξει.Δε ρωτησε τι να το κανει...
Μαντες δεν ειμαστε αλλα εμενα το μοτο gr με εχει γλυτωσει τουλαχιστον 2 σιγουρες φορες απο μηχανικο.
Εντελως φιλικα στο λεω:wave2:
angelo_95.
Το οτι πηρε μετα απο 1 χρονο ακινησιας ειναι καλλο σημαδι.Ειπες του αλαξες μπουζι και καθαρισες και καρμπ.Κανε και μια αλλαγη φιλτρου βενζινας φιλτρου αερα και μια αλαγη λαδιων.Υποψιαζομαι οτι μπορει να εχεις κανει καποια πατατα στο καρμπ με τον αερα.Εξου και το μπουκωμα.Δες το φιλτροκουτι αν ειναι καθαρο το φιλτρο.Αν θελει κατι το καρμπ δε ξερω να σε βοηθησω.Αν τα κανεις ολλα αυτα και σηνεχιζει να μη πηγαινει ριξε και μια ματια στις μπιλιες...
doctoras
21/11/2018, 19:52
Περαν των παραπάνω να το πήγαινες στον μαστορα που σου πήρε τα 150 και να του εξηγήσεις οτι δεν εχει κανει χλμ μηπως και σου κανει διάγνωση και ειναι τιποτα απλό
sapila racing
22/11/2018, 10:20
πεταμα?
εξορκισμο?
πεταμα?
αντικατασταση ολο?
πεταμα?
πω πω ρε παιδί μου, πολύ μαγκιά μιλάμε. :rolleyes:
Αν δεν έχεις σκοπό να βοηθήσεις μπορείς άνετα να μην γράφεις στο thread.
:yellowcard:
lakou636
22/11/2018, 10:44
Μολις βαλεις καινουρια βενζινη που σου ειπαν κ απο πανω δες κ στην εξατμιση μην εχεις καμια σφιγκοφωλια...
Ποτε δεν ξερεις...
Επισης αν εχει πνευμονα για την βενζινη μπορει να εχει χαλασει και να μην δουλευει.
Δοκιμασε να του δωσεις κατευθειαν παροχη βενζινης να δεις αν θα δουλεψει σωστα.
RAMMSTEIN
22/11/2018, 11:00
πω πω ρε παιδί μου, πολύ μαγκιά μιλάμε. :rolleyes:
Αν δεν έχεις σκοπό να βοηθήσεις μπορείς άνετα να μην γράφεις στο thread.
:yellowcard:
μπορω ανετα να γραφω σε οποιο thread θελω και συ μπορεις ανετα να παιζεις με τις καρτουλες σου
που στην τελικη να βοηθησω ηθελα και να μην πεταξει ενα σκασμο λεφτα σε κατι που δεν αξιζει, κατα την γνωμη μου εστω
χωρίς να το παίξω ξερόλας, το καρμπ πώς εννοείς ότι το καθάρισες εφόσον δε ξέρεις απο μηχανικά?
το έλυσες, έπλυνες με βενζίνη, το φύσηξες με αέρα και το έδεσες?
Και όταν λές ότι παίρνει μπροστά αλλά δεν πάει τί εννοείς?
Δεν ανεβάζει στροφές? Μπουκώνει?
Προσωπικά ΠΡΙΝ προσπαθήσω να το βάλω μπροστά θα άδειαζα τη βενζίνη ακόμα και απο το καζανάκι του καρμπ.
Μετά καινούργια και δοκιμή.
Μήν πειράξεις ρυθμίσεις του καρμπ γιατί θα χάσεις άλλο ένα σίγουρο σημείο (εφόσον δούλευε πέρυσι).
μπορω ανετα να γραφω σε οποιο thread θελω και συ μπορεις ανετα να παιζεις με τις καρτουλες σου
που στην τελικη να βοηθησω ηθελα και να μην πεταξει ενα σκασμο λεφτα σε κατι που δεν αξιζει, κατα την γνωμη μου εστω
Επειδη εγω μπορω να παιζω ανετα με το αν μπορει ο οποιοσδηποτε να γραφει "ανετα" σε οποιο θρεντ θελει, κι επειδη εκτος απο τον μοντ οπως ειδες σου ειπε και αλλο μελος οτι εισαι προκλητικος και χωρις λογο, μηπως να το ξαναδεις το θεματακι η να αρχισουμε τα παιχνιδια με την "ανεση";
Δεν τον επρολαβα τον φουστη τον αντρα..!! :(
telegonos
23/11/2018, 12:39
Καλησπέρα,
Έχω ενα σκούτερ 50cc της spark (κινεζια και την εισάγει ο ταξιάρχης) το οποίο ειναι σε ακινησία. Ειναι για αρκετά χρονια, το πήγα σε μηχανικό για ολική επισκευή πριν 1 χρόνο αλλα επειδή δεν κατάφερα να ανανεωσω τα χαρτιά του το ξανά παράτησα.
Τωρα δοκιμασα να το βάλω εμπρός, μετα απο προσπαθεια πήρε αλλα δεν παει βήμα. Ανοιξα το καρμπιρατέρ και το καθάρισα, άλλαξα και μπουζί αλλα τπτ. Δίνω γκάζι και μπουκωνει και δεν ξεκινάει.
Τι άλλο μπορεί να θέλει?
Έτσι όπως το περιγράφεις, το πρώτο που θα έψαχνα είναι η διαδρομή της βενζίνης. Σαν να μην έχει σωστή ροή βενζίνης ακούγεται, ίσα ίσα φτάνει η βενζίνη να πάρει μπρος, και μόλις ζητήσεις λίγο παραπάνω... μένει.
Μπας και έχει κανα σωληνάκι βουλωμένο; Μπας και έχει διακόπτη βενζίνης με υποπίεση και έχει κολλήσει (πνεύμονα στο είπε ο φίλος παραπάνω). Ντεπόζιτο καθαρό;
Δώσε κατευθείαν στο καρμπ με ένα δοχειάκι βενζίνης εξωτερικό πιο ψηλά και σωληνάκι, να δεις, πάλι το ίδιο θα κάνει;
Μετά πας στο ότι κάτι λάθος έχεις κάνει στο καθάρισμα.
Και μετά πας σε ηλεκτρικά θέματα.
Φόρτισε καλά μπαταρία, βάλε φρέσκια βενζίνη πριν από ότι άλλο.
Δεν τον επρολαβα τον φουστη τον αντρα..!! :(
:smokin: