Σύνδεση

View Full Version : Αγορά Tiger 1050

Σελίδες : [1] 2

lospsi
15/12/2018, 07:49
Καλημέρα,
Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το Tiger 1050 μιας και σκέφτομαι να προβώ σε αγορά του ( πρέπει βέβαια να φύγει το 990 adventure πρώτα...)
Από ότι ξέρω/θυμάμαι, μέχρι το 2013 έβγαινε η πρώτη γενιά, με αλλαγή στα όργανα το 2011 και επιπλέον στο fatbar τιμόνι, μαύρες δαγκάνες στο 2012 . Αλλαγές σε μοτέρ και άλλα περιφερειακά υπάρχουν?
Επίσης, τελικά με τις ανατινάξεις μοτέρ στους πρώτους τίγρεις τι παίζει τελικά? Είναι όντως κάτι που πρέπει να περιμένεις ή ήταν από κακή χρήση, διορθώθηκε στα επόμενα? Πως μπορεί να ελεγχθεί?
Αυτά, ότι άλλη πληροφορία ευπρόσδεκτη!

devil's animal
15/12/2018, 08:28
1ης γενιας 2007-2011
2ης γενιας 2011-2013
3ης γενιας 2013-σημερα...

τα 1ης με τα 2ης τα ξεχωριζεις με το κοντερ συνηθως...το πρωτο εχει 3 κουμπια κατω και το 2ο εχει 2 κουμπια στα αριστερα..
τα 3ης γενιας ειναι τα μονομπρατσα...και εχουν σαν χαρακτηριστικο το "sport"...

τωρα οσον αφροα τις βλαβες του μοτερ, νομιζω ισχυαν για τα 1ης γενιας...φανταζομαι μιλας για τον 3ο κυλινδρο..

επισης απο κατι λογια αριστερα-δεξια ειχα ακουσει οτι στις μεγαλες ζεστες παρουσιαζαν και αυτα θεμα με την μιζα, οπως το 800αρι tiger...

κατι αλλο δεν γνωριζω και θα ηταν ενδιαφερον να μας ελεγαν οι κατοχοι και οι γνωστες, καθως αποτελει τον σοβαροτερο "αντιπαλο" του tracer 900...

το μηχανακι παιζει καινουργιο στα 12 χιλιαρικα...τα οποια ειναι ΥΠΕΡ το δεοντος τιμια σε σχεση με αυτα που προσφερει και τα 11 του tracer που ειναι ανταγωνιστης...

GogosLux
15/12/2018, 14:45
Έχω βρει ένα 2017 εδώ τοπικό με 20Κ χιλ αν ενδιαφέρεσαι ;)

Έμοιαζε για καινούργιο αλλά όταν ρώτησα μου είπαν ότι είναι μεταχειρο :bawl:

Αν θες να ρωτήσω τιμή μιας και δεν την είχε βγάλει αφού μολις είχε έρθει.

Βέβαια καινούργιο εδώ έχει 13Κ όποτε το μεταχειρο λογικά θα το βγάλει κάτω από 10Κ (-30% το υπολογίζω) ένεκα ότι είναι η τοπική αντιπροσωπεία ΚΤΜ Triumph.

Το κοίταγα για μένα αλλά τελικά δεν πήρα αυτό τον δρόμο

lospsi
15/12/2018, 16:54
Δεν σκέφτομαι για καινούργιο ή μτχ 10Κ, μπάτζετ κατάσταση 5-6Κ. Δηλαδή για μοντέλο έως 2011...
Αλλιώς με 7Κ χτυπάω Tracer.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως, GogosLux, είχα κοιτάξει παλιότερα για εισαγωγή από εξωτερικό και νομίζω πως δεν συμφέρει με τα έξοδα εκτελωνισμού που παίζουν εδώ.

GogosLux
15/12/2018, 17:22
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως, GogosLux, είχα κοιτάξει παλιότερα για εισαγωγή από εξωτερικό και νομίζω πως δεν συμφέρει με τα έξοδα εκτελωνισμού που παίζουν εδώ.

Ναι δεν νομιζω να σε συμφέρει, ωραιο μηχανακι παντως.

Με το καλο !

BLiTzER
15/12/2018, 17:24
Γενικά, έχουν ακουστεί θεματάκια για τα 1050. Δε θα το προτιμούσα. Και όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα της αντιπροσωπείας εδώ. Αν σ'αρέσει τόσο, πάρ'το, αλλά έχε τα παραπάνω υπόψη.

lospsi
15/12/2018, 17:25
Δεν γνωρίζω κάτι για την αντιπροσωπία. Χειρότερη από Aprilia???

BLiTzER
15/12/2018, 17:27
Δεν ξέρω. Δεν ασχολούμαι με ιταλικά. :lol:

GogosLux
15/12/2018, 17:27
Δεν γνωρίζω κάτι για την αντιπροσωπία. Χειρότερη από Aprilia???

για την αντιπροσωπεια δεν ξερω αλλα αυτο που ξερω, απο την εμπειρια οταν ειχα το 800XC; ειναι οτι δεν εχει συνεργεια και τα 1-2 που εχει και καλα ως ειδημων ειναι αμφιβόλου ποιοτητας.

Αυτο στο πολυγωνο δεν ειναι κακο αλλα μου φαινεται καλυτερο αυτο στην μιχαλακοπουλου αν και δεν προλαβα να το δοκιμασω.

devil's animal
15/12/2018, 17:59
Δεν σκέφτομαι για καινούργιο ή μτχ 10Κ, μπάτζετ κατάσταση 5-6Κ. Δηλαδή για μοντέλο έως 2011...
Αλλιώς με 7Κ χτυπάω Tracer.

με 5-6 χιλιαρικα παντως δεν θα βρεις κατι της προκοπης...
σιγουρα θα ειναι 1ης γενιας που σημαινει οτι θα εχει προβληματακια και δυστυχως δεν θα ειναι καλομεταχειρισμενο...ειδικα τα πρωτα τα επαιρναν ολοι οι καγκουραιοι, πρωην κατοχοι tdm, κλπ...

κοιτα να ανεβασεις λιγο το budget για να βρεις κατι της προκοπης...τουλαχιστον πηγαινε για τα 2ης γενιας...

ptc
15/12/2018, 18:08
Γνωρίζω προσωπικά ιδιοκτήτη 2007 που το πήρε παραμάσχαλα. Επίσης δεύτερος ιδιοκτήτης που δεν είχε θέμα με το μοτέρ, αλλά όταν ήρθε η ώρα να το δώσει ζοριστηκε πολύ και τελικά αναγκάστηκε να δεχτεί άσχετη ανταλλαγή που δεν τον ενδιέφερε για να μπορέσει να το διώξει.

Γενικά, αυτά που το κάνουν φτηνό ως αγορά είναι τα ίδια που παίζει να σε χαλάσουν ως ιδιοκτήτη (βλάβες, αντιπροσωπία, μικρή ζήτηση ως μεταχειρισμένο).

Τέλος, δεν ξέρω αν το έχεις οδηγήσει, αλλά προσωπικά μουυ φάνηκε αρκετά αδιάφορο οδηγικά, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου. Κακά τα ψέματα πάντως, αν υπάρχει οικονομική στενότητα για τα λεφτά του αγοράζεις πολύ μηχανή. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά. Εγώ δεν θα την έκανα την κίνηση, έχοντας δει τις δύο περιπτώσεις που προείπα.

lospsi
15/12/2018, 18:28
Καλά, και τι μηχανάκι φεύγει σήμερα? Όλα δύσκολα είναι...
Όντως δύσκολο να βρεις "καθαρό" Tiger, από την άλλη δεν νομίζω ότι έχω και πολλές επιλογές στα θέλω μου και στο μπάτζετ μου.

Είμαι μια βασανισμένη μηχανόβια ψυχή που αν ξεκινήσω θέμα με το τι μηχανή να πάρω, θα κλάψουν μανούλες, θα τελειώσουν τα ψυχοφάρμακα σε όλα τα φαρμακεία της Αττικής και θα πέσει ο σέρβερ του moto.gr
:D

ptc
15/12/2018, 18:38
Εγώ τη σπιρτάδα και το νεύρο που περίμενα να έχει δεν την είδα πάντως όταν το οδήγησα. Με άλλα λόγια ΚΤΜ 990 δεν είναι. Άρα μήπως να κοιτούσες για καμία πιο συμβατική λύση, που δε θα σε βάλει και σε περιπέτειες; Με λιγότερα από τα λεφτά που λες παίρνεις προσεγμένο V-Strom 1000 πχ.

lospsi
15/12/2018, 19:33
Vstrom? 1000? E, όχι!

Πέρα από την πλάκα, αν ήταν για μηχανή που να κυκλοφορώ καθημερινά, ίσως το σκεφτόμουν. Θέλω όμως μια μηχανή δρόμου που να βγάζει γούστα την μια φορά στις τόσες που θα την κυκλοφορήσω, να έχει μια στοιχειώδη κάλυψη αέρα για να καλύπτει σχετικά άνετα χλμ Εθνικής όπου χρειάζεται, γουστάρω και λίγο ιδιαιτερότητα, να την βλέπω στο γκαράζ και να γουστάρω. Με μπάτζετ στα 5-6Κ ίσως και λίγο παραπάνω για κάτι που αξίζει. Μηχανάκια τέτοια υπάρχουν. Ο βαθμός δυσκολίας έγκειται στο γεγονός ότι είμαι σχεδόν 2μ και θέλω και λίγο άνεση. Μετά από πολλά χρόνια σε naked/ss, τώρα που ήρθε στα χέρια μου το 990 adv και ξεδιπλώθηκα λίγο, μου καλάρεσε....Γεράματα??

GogosLux
15/12/2018, 19:42
το 990 adv και ξεδιπλώθηκα λίγο, μου καλάρεσε....Γεράματα??

Και σε τι δεν σε καλυπτει το 990?

Για να καταλάβω, μιας και για μενα το 990 βγαζει πιο πολλα γουστα απο το 1050.

Ασε που μπορεις να το εχεις dual, να κανεις και λιγο χωμα να κανεις και επαρχιακο και ταξιδάκι.

Lioulios
15/12/2018, 19:59
Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι θες να δοσεις το μηχανακι σου .
Και ποσο μαλλον ...να πας μετα να μπλεξεις με τα 1ης γενιας ταιγκερ.

devil's animal
15/12/2018, 20:00
Με 6500-7000 παίρνεις smt 990...

GogosLux
15/12/2018, 20:06
Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι θες να δοσεις το μηχανακι σου .
Και ποσο μαλλον ...να πας μετα να μπλεξεις με τα 1ης γενιας ταιγκερ.

ελα ντε !

lospsi
15/12/2018, 20:26
Δεν είμαι του χώματος. Δεν θέλω ονΟΦ. Ωραίο μηχανάκι το 990 αλλά θέλω κάτι άλλο., πιο στρήτ.

Νομίζω ότι έχω και εγώ ταλέντο. Δεν μου το έχουν πει οι φίλοι μου αλλά το καταλαβαίνω από μόνος μου:D

devil's animal
15/12/2018, 23:08
Το smt είναι SuperMotardTouring...
Καμία σχέση με χώμα...
Είναι ΟΝ -οφ και είναι προορισμενο να κάνει οτι κάνει ακριβώς και το tiger...

Juohmaru!
16/12/2018, 18:10
Το smt είναι SuperMotardTouring...
Καμία σχέση με χώμα...
Είναι ΟΝ -οφ και είναι προορισμενο να κάνει οτι κάνει ακριβώς και το tiger...

Πολύ πολύ καλύτερα όμως από το Tiger....

devil's animal
16/12/2018, 18:27
Πολύ πολύ καλύτερα όμως από το Tiger....

δεν ξερω...δεν απαντω...

στα χαρτια το tiger φαινεται πιο δυνατο...
αλλα φαινεται να ειναι και πιο βαρυ και "δυσκινητο" σε σχεση με το 990...

τωρα απο ανεμοκαλυψεις κλπ...παιζει να ειναι τα ιδια...

rainmike
16/12/2018, 18:49
Το παλικάρι που μου είχε πουλήσει το 675 μετά πηρε tiger 1050 του 2007.Ειχε προβήματα με τα πιστονια.
Επιπλέον παιζουν προβήματα και στη μίζα.Ειναι γαματα μηχανάκια αλλά αν είναι να πάρεις μετάχειρο πρόσεχε πολύ.
Εγώ πάντως απο το tiger θα προτιμούσα το multi

Lioulios
16/12/2018, 18:55
Εις γνωση σου ..... Αλλο να παιρνεις μηχανη και να σε αφηνουν αντλίες και τρόμπες και αλλο να παιρνεις πιστονια στο χερι . Με αυτα τα θεματα δεν παιζεις .

rainmike
16/12/2018, 19:09
Στο car πάντως έχει πάρα πολλές αγγελίες για tiger μπορείς να ψάχνεσαι με τις ώρες.

panos_zip
16/12/2018, 22:05
Εγώ ειχα τιγρη 03/2007. Αγορασμένο το 2011 σε σχεδόν καινούργια κατάσταση. Το πούλησα με λιγο λιγότερα απο 50,000χλμ το 2015.
Κανένα πρόβλημα, κυκλοφορεί ακόμα, έχει και μερικά εξτραδάκια και μάλιστα αυτη τη στιγμή είναι στο κάρ προς πώληση.

Δεν ειχαν μονο τα tiger πρόβλημα. Είχαν ολα τα 1050, απλά τα tiger ειχαν πουλήσει περισσότερο στην Ελλάδα και έχει περισσότερα κρούσματα.
Σύμφωνα με όσα είχα διαβασει στο ιντερνετ σε Ελλάδα και εξωτερικό, το πρόβλημα το είχε μια συγκεκριμένη παρτίδα πιστονιών με μοντέλα που κατασκευάστηκαν τέλη 2007 μεχρι μέσα 2008 και είχε να κάνει με το κραμα που χρησιμοποιούσε η κατασκευάστρια εταιρία.
Όσοι ήταν "τυχεροί" το παθανε στην εγγύση και τους το αλλάξανε δωρεάν. Οι υπόλοιποι τα πληρωσαν απο την τσέπη τους.
Πολλές φορές μαλιστα τα πιστόνια που βαζανε ηταν από την παλιά παρτίδα με αποτέλεσμα να ξανασπάσει.

Πάντως όσα ήταν να σπάσουν, σπάσανε. Έχω πάρα πολύ καιρό να ακουσω κανενα αλλο.
Θεωρώ πως δεν εχεις να φοβάσαι κάτι από αυτό το θεμα.

Τέλος, δεν ξερω αν ειναι το καλυτερο ή το πιο ταιριαστό στις ανάγκες σου, αλλά ειναι ένα πολύ καλό μηχανάκι και πολύ καλό για τα λεφτά του ετσι οπως εχουν φτάσει οι τιμές.
Αν πας σε tiger προσπάθησε να πάρεις όσο πιο καινουριο μηχανακι μπορεις, και όσο πιο μαμα γινεται.
Δες πολλά και διαλεξε προσεχτικά, δεν μπορεις να φανταστείς πόσα κλεμμενα/σπασμενα/καγκουρεμενα/λιωμένα tiger υπάρχουν εκεί έξω στα λεφτα που διαθέτεις.

ΥΓ Αν εχεις οποιαδήποτε απορία θα χαρώ να βοηθήσω

lospsi
17/12/2018, 06:47
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, θα δούμε που θα καταλήξει το πράγμα μιας και ακόμα δεν έχω δώσει το adventure. Ίσως με καμιά ανταλλαγή να πετύχω αυτό που θέλω.

Η αλήθεια είναι ότι στο car υπάρχουν πολλά tiger, σε διάφορες καταστάσεις και θέλει αρκετό ψάξιμο. Ιδανικά, αν είχα τα λεφτά στο χέρι θα προτιμούσα 2011 και μετά. Ωραίο και το SMT990 αλλά είναι λίγο άκυρο για μένα να δώσω το adv και 1500-2000E για να πάρω ίδιο (περίπου, ΟΚ) μηχανάκι με 17άρηδες τροχούς...Εξάλλου, στα λεφτά που παίζουν τα SMT παίρνεις Tracer 900 που, καλύτερο ή χειρότερο, είναι πολύ πιο καινούργιο και με πακέτο ηλεκτρονικών.

ptc
17/12/2018, 08:23
Πάντως Γιώργο κράτα αν θες αυτήν τη αγγελία στο πάρκινγκ του car. Είναι το δεύτερο μηχανάκι που ανέφερα (του φίλου που δεν πουλιόταν). Η κοπέλα που το είχε πάρει το δίνει. Τουλάχιστον ξέρεις πως δεν έχει παρουσιάσει κάποιο θέμα και επίσης τα χιλιόμετρα είναι αληθινά. Η τιμή είμαι σχεδόν σίγουρος πως είναι αρκετά συζητήσιμη. Ξέρω, δεν αγοράζεις σύντομα, αλλά ούτε αυτό θα πουληθεί σύντομα.:p

https://www.car.gr/15906960-triumph-tiger-1050

basilis_k6
17/12/2018, 09:14
βάλε ενα ζευγαρι δρομου λαστιχα και σφιξε τις αναρτησεις σου η κανε ενα revalving. πας να παρεις ουσιαστικα το ιδιο μηχανακι σε λιγο πιο δρομου. δεν ειναι και πολύ λογικη κινηση.

devil's animal
17/12/2018, 09:28
βάλε ενα ζευγαρι δρομου λαστιχα και σφιξε τις αναρτησεις σου η κανε ενα revalving. πας να παρεις ουσιαστικα το ιδιο μηχανακι σε λιγο πιο δρομου. δεν ειναι και πολύ λογικη κινηση.

καλα δεν ειναι ετσι ακριβως...δλδ μην το ισοπεδωνουμε ολα...
το adv990 απ'οσο ξερω καιει τον πατο του...κατα 90% το tiger θα ειναι πιο οικονομικο..
επισης το 990 εχει 21'' μπροστινο τροχο και 18'' πισω...καμια σχεση δλδ με τα 17'' του tiger...
το ενα δικυλινδρο, το αλλο τρικυλινδρο...

οκ...δεν ειναι και ιδιο μηχανακι...:rolleyes:

lospsi
17/12/2018, 10:10
Προφανώς ο Βασίλης αναφέρεται στο 990 SMT και στο πόσο κοντινό είναι στο 990 Adv. Συμφωνώ, γι' αυτό και γράφω πως δεν το βρίσκω λογικό να δώσω πολλά λεφτά παραπάνω για την αλλαγή. Παρόλα αυτά, ΔΕΝ είναι ακριβώς το ίδιο. Το Adventure λάστιχα έχει δρόμου, οι αναρτήσεις είναι ΟΚ (μαλακές σίγουρα, αλλά ΟΚ), τα φρένα του όμως δείχνουν την "εντουράδικη" καταγωγή...Σίγουρα για το 80% των βολτών είναι μια χαρά, είναι και θέμα μυαλού (μου).

Τώρα για την κατανάλωση, διάβασα και εγώ ότι καίει κτλ. Ε, λοιπόν το έχω μετρήσει κανά δυο φορές και βλέπω κάτι παραπάνω από 7λτ/100χλμ. Έχω βάλει custom χάρτη, δεν το λιώνω, δεν το κυκλοφορώ στην Αθήνα, δεν κάνω εντουράδες. Βολτίτσες σε επαρχειακό και την απαραίτητη Εθνική, με χαλαρό ή σβέλτο ρυθμό. Δεν μου βγάζει την ανάγκη να το κυνηγήσω οπότε και δεν έχω κανένα παράπονο από την κατανάλωση.

πυξιδας990
17/12/2018, 16:47
το smt εχει καμια 15αρια αλογα τροχισια παραπανω και ειναι καμια 15-20αρια ελαφρυτερο απο το adv..
αλλο μηχανακι ειναι τελειως...ειδικα οι εκδοσεις απο το 2011 με abs ειναι πολυ καλα μηχανακια....

jimV
17/12/2018, 17:50
Εχω τον τιγρη απο το 09. Με περιπου 85Κ χλμ. Εχω αλλαξει το πισω ελατηριο και ανοικτη ΤΟΡ εξατμιση με προγραμμα και φιλτρο. Τον κυκλοφορουσα χρονια με βροχες χιονια λιακαδες και σαν βλαβες εκανα περιελιξη πηνιων στα 5 χρονια περιπου,μετα τσιμπαγε λαδι και αλλαξα τσιμουχακια βαλβιδων και ελατηρια αν θυμαμαι καλα περιπου στα 70Κ χλμ και πριν 2,5 χρονια περιπου οποτε και λυθηκε το προβλημα.
Περα απο αυτο εχει μικρη μπαταρια βαλμενη οριζοντια μονο και για μενα ειναι μικρη για το μηχανακι. Αλλοι εχουν βαλει λιθιου και ειναι καλυτερα.
Γνωριζω ατομα που εχουν παρει στα χερια το μοτερ και αλλους που δεν εχουν θεμα με αυτο. Καποιες παρτιδες ειχαν θεμα τελικα και μιλαω για της πρωτης γενιας μετα δεν ξερω τι και αν αλλαξαν. Το θεμα με τα συνεργεια ειναι καπως αν και εγω εχω βολευτει αυτον στο πολυγωνο. Αν εισαι ΑΘηνα θα βρεις ακρη επαρχια ειναι πολυ δυσκολο.
Νομιζω στα 5-6 χιλιαρικα μεταχειρω ειναι τιμια επιλογη. Και το SMT που αναφερθηκε ειναι πολυ καλη επιλογη

Lioulios
17/12/2018, 20:30
Aυτο παντως με τα συνεργεια ειναι μεγαλη μαλακια της εταιριας .
τα εξουσιοδοτημενα θα πρεπει να ειναι καθετες μοναδες με εκθεση ,σερΒις και αλλα .
Σε ολοκληρη την Κρητη οταν ειχα το 675 ειχε μονο ενα στα Χανια ενω εγω ημουν στην αλλη ακρη .

BLiTzER
17/12/2018, 20:35
Γι'αυτό πουλάνε 3 κομμάτια ανά έτος.

jimV
17/12/2018, 21:02
Αυτην την εποχή ένας καλός μηχανικός που ξέρει τα μηχανάκια της Τriumph και της κάθε εταίρειας που θα βρει χρήμα να κάνει κάθετη μονάδα;;
Ας άφηναν στην επαρχία τους μηχανικούς που είχαν σαν εξουσιοδοτημένα συνεργεία και βάλτους να κάνουν σεμινάρια για μηχανικούς. Μη τους αναγκάσεις να βάλουν εμπόρευμα και να πουλάνε. Γνώμη μου όσο αφορά τα συνεργεία και μόνο

lospsi
17/12/2018, 21:55
Δυστυχώς στην επαρχία υπάρχει θέμα και λογικό μιας και υπάρχει το κοινό που θα μπορούσε να υποστηρίξει κάθετες μονάδες κτλ...
Δεν ξέρω αν θα έπαιρνα ευρωπαϊκό στην επαρχία, εάν δεν τύχαινε να υπάρχει αντιπροσωπεία κοντά.

MG-KTiNoS
18/12/2018, 00:33
Στην επαρχία σπάνια θα βρεις καλό μηχανικό γενικά...
Ζουν στην καρακοσμάρα τους και για αυτό πολλά παιδά τρέχουν στις μεγάλες πόλεις για σερβις
(και καλά κάνουν)

ΚΤΜ ΣΜΤ δεν έχω δει κανένα φορτωμένο χλμ
να δούμε τη ψάρια πιάνει.
Όσα ξέρω μέχρι 60000 το πολύ πήγαν
Άγνωστο γιατί.

taisteal
18/12/2018, 00:40
Ζουν στην καρακοσμάρα τους και για αυτό πολλά παιδά τρέχουν στις μεγάλες πόλεις για σερβις
(και καλά κάνουν)

Δεν είναι απόλυτο αυτό Νίκο,στην επαρχία αν είσαι άσχετος ή απατεώνας είναι
λίγα τα ψωμιά σου γιατί η πόλη είναι μικρή και μαθαίνονται όλα,
και έρχεται η στιγμή που σε τρώει το μαύρο σκοτάδι :lol:

telegonos
18/12/2018, 01:55
εχω βολευτει αυτον στο πολυγωνο

Αν λες τον Κόντη, μόνο 10 χρόνια έχει που έχει φύγει από το Πολύγωνο και έχει πάει στα Τουρκοβούνια, τώρα κοντά δλδ.

πυξιδας990
18/12/2018, 08:54
(και καλά κάνουν)

ΚΤΜ ΣΜΤ δεν έχω δει κανένα φορτωμένο χλμ
να δούμε τη ψάρια πιάνει.
Όσα ξέρω μέχρι 60000 το πολύ πήγαν
Άγνωστο γιατί.

και πολυ παραπανω απο 60000 υπαρχουν..
ειδικα οι εκδοσεις με το abs φορανε τα τελευταια 990 μοτερ και ειναι και το τελευταιο μηχανακι παραγωγης απο την κτμ το 2013 που φοραγε 990 μοτερ,εκδοση με πορτοκαλι σκελετο.Μιλαμε για καινουριο μοντελο,οχι στοκ.Στην πιατσα ειναι δυσευρετο το μοντελο με abs και οσα βγαινουν κατα καιρους ειναι τσιμπημενα σαν μεταχειρω,πολλες φορες υπερβολικα

jimV
18/12/2018, 09:06
Αν λες τον Κόντη, μόνο 10 χρόνια έχει που έχει φύγει από το Πολύγωνο και έχει πάει στα Τουρκοβούνια, τώρα κοντά δλδ.

Αυτόν...εγκο Ντεν ξερει...μειντ ιν Πειραιεύς. Μην με μπερδεύεται με σύνορα εκεί..χανομαι

DoctoR_k6
18/12/2018, 10:13

Ο Σακης ειναι καλος μηχανικος κ δεν κανει ''διαφορα'' λογω κρισης.
Εχω ξαδερφο που δουλευε χρονια εκει μεσα κ τον ξερει πολυ καλα.

GogosLux
18/12/2018, 10:21
Ο Σακης ειναι καλος μηχανικος κ δεν κανει ''διαφορα'' λογω κρισης.
Εχω ξαδερφο που δουλευε χρονια εκει μεσα κ τον ξερει πολυ καλα.

Απο εμπειρια μπορω να επιβεβαιωσω οτι ο Σακης ειναι καλό παιδι, τίμιος και κανει καλη δουλεια.

Απλα ειναι συνεργειο, δεν ειναι να σου στήσει το μηχανακι οπως το θες με εμπειρία και γνωση.
Δηλ δεν θα του πεις το νιώθω έτσι και θα σου πει "ωραια πρεπει να κανουμε αυτο π.χ. στις αναρτήσεις".

Αλλα οτι του πεις εσυ να σου κανει θα στο κανει σωστα.

lospsi
18/12/2018, 10:32
E, καλά...Σιγά μην ασχοληθεί ένα συνεργείο με το να σου στήνει τις αναρτήσεις! Γενικά για τον Κόντη ακούγονται καλά πράγματα. Αν και εμένα δεν με βολεύει να το πηγαίνω εκεί λόγω ότι μένω προς Νότια.

Γενικά, βρίσκω τα SMT πολύ υπερτιμημένα, ειδικά από όταν πλέον υπάρχει στην αγορά το Tracer αλλά και τα 1190. Που πας ρε φίλε να πουλήσεις SMT του 2009, του 2010, του 2011 8 και 9Κ όταν από 7 (και κάτι) ξεκινάνε τα Tracer ( 2015+ μοντέλα, φουλ ηλεκτρονικά, japan=μεγαλύτερη ευκολία μεταπώλησης) και με 11Κ παίρνεις 1190?

Άσε που εγώ τα βάζω στην ίδια κατηγορία (τα SMT) με το Tiger. Ουσιαστικά ίδια μηχανάκια είναι σε δυνατότητες, επιδόσεις, τεχνολογία απλά με διαφορετικό χαρακτήρα....

GogosLux
18/12/2018, 10:55
E, καλά...Σιγά μην ασχοληθεί ένα συνεργείο με το να σου στήνει τις αναρτήσεις! Γενικά για τον Κόντη ακούγονται καλά πράγματα. Αν και εμένα δεν με βολεύει να το πηγαίνω εκεί λόγω ότι μένω προς Νότια.

Δεν λεω να σου στησει / ρυθμίσει, λεω να σου πει τι να κανεις για να το βελτιώσεις.

Και ναι υπαρχουν και συνεργεια που στο στήνουν αλλα πρεπει ο μηχανικος να εχει καλη εμπειρία απο οδηγηση :D

Γενικά, βρίσκω τα SMT πολύ υπερτιμημένα, ειδικά από όταν πλέον υπάρχει στην αγορά το Tracer αλλά και τα 1190. Που πας ρε φίλε να πουλήσεις SMT του 2009, του 2010, του 2011 8 και 9Κ όταν από 7 (και κάτι) ξεκινάνε τα Tracer ( 2015+ μοντέλα, φουλ ηλεκτρονικά, japan=μεγαλύτερη ευκολία μεταπώλησης) και με 11Κ παίρνεις 1190?

Αυτο ειναι γενικο χαρακτηριστικο και δεν ειναι μονο ελληνικο, θεωρω οτι οι ΚΤΜακιδες το θεωρουν μοντελο σταθμο και κρατάει πολυ τιμή.

Σκεψου οτι εξωτερικο το πουλανε 7Κ οταν το 1190 εχει 8-9Κ αλλα το ιδιο ισχύει και με το 990 που αναλογικα με τα χρονια του η τιμη του ειναι ψηλα (οταν το βρίσκεις μιας και οι κατοχοι δεν τα δινουν ευκολα)

ptc
18/12/2018, 11:03

(Ασε Σταυρο, το'χω εγω...) :D

Τωρα συγκρινεις μηχανες με σκουτεροπαπα™... :smokin:

On a serious note, αν εισαι αποφασισμενος για Triumph ισως αξιζει να κοιτας και προς Αγγλια μερια.

GogosLux
18/12/2018, 11:05

εισαι σε καλό δρομο :beer:

devil's animal
18/12/2018, 12:28

αρχικα ειναι "σκουτερόπαπιες"...:p
δευτερευοντως, τα KTM εχουν σαφως ανωτερα περιφερειακα απο τα tracer...

αλλα οντως δεν δικαιολογειται η τιμη τους (των ΚΤΜ) γιατι ειναι παλια και εχουν βγαλει και αυτα καποια θεματακια με τις τρομπες τους κλπ...
οπως και των tracer δεν δικαιολογειται η τιμη τους, οχι τοσο για το κουνημα, οσο για την αρχικη τιμη που το ειχαν παρει οι κατοχοι...

οκ, οκ...θα μου πειτει οτι το μεν SMT κραταει τιμη γιατι πουλησε λιγα κομματια αρα οι λιγοι κατοχοι εχουν κατι σαν "λομπυ" που δεν αφηνει την τιμη να πεσει...(δεν ξερεις βεβαια ποτε ποιος απο αυτους θα "σπασει" και στις μεγαλες αφραγκιες στο δωσει με 6 χιλιαρικα)...
και τα δε tracer, ακριβως επειδη πουλησαν και γενικα εχουν κοινο, η τιμη τους ειναι ψηλα...αν και τωρα εχει αρχισει να μπαινει σε καλη τροχια...δλδ τα 6500-7000 ειναι μια καλη τιμη για να παρεις ενα μηχανακι του 2015 με 20-25χιλ χλμ που αρχικη ειχε 10000...

επισης δεν μπορεις να εχεις μεταχειρισμενα με 9500 και 9800, οταν πλεον καινουργιο εχει 9150 και 9450 (https://www.car.gr/17128519-yamaha-tracer-900)...
402167

o teos
18/12/2018, 13:27
Απο εμπειρια μπορω να επιβεβαιωσω οτι ο Σακης ειναι καλό παιδι, τίμιος και κανει καλη δουλεια.

Αλλα οτι του πεις εσυ να σου κανει θα στο κανει σωστα.

Εχμμ καλα μην παιρνεις και ορκο.......απο εμπειρία και εγω.....:wave2:

GogosLux
18/12/2018, 13:39
Εχμμ καλα μην παιρνεις και ορκο.......απο εμπειρία και εγω.....:wave2:

Καλα ναι, εννοείται !

Εννοω οτι δεν θα σ' αρπαξει - τουλαχιστον το 2013-14 που πηγαινα - αλλα οπως ειπα, μεχρι εκει.

Γενικα ειναι μια οχι κακη επιλογή και με το επιπεδο συνεργείων που εχεις διαθεσιμα στην triumph αλλα φυσικα δεν ειναι η κορυφαία συγκρίνωντας γενικα.

Απο εκει και περα :priest:

o teos
18/12/2018, 13:46
Δεν ξερω τι εκανε παλιοτερα αλλα επειδη πιανει το ματι μου και επειδη ξερω 10 πραγματα δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενος....:rolleyes:...υπαρχει πολυ καλυτερο συνεργείο για τραιουμφ οχι εξουσιοδοτημενο βεβαια αλλα ετη φωτος καλυτερο στα νοτια...:wave2:

Ζεύκας
18/12/2018, 13:48
Ψηλέ μου δες το μτ-09 που ειναι πιο άνετο σε σχέση με τουονο/σ1000ρ και κοστίζει 8 χιλιάρικα.

αλλιώς άμα κάνεις βόλτες 300+ χλμ ή/και δικάβαλα πήγαινε σε τρεισερ στα 9+ χιλιάρικα

με τέτοιες τιμές δεν αξίζουν τα μτχ

jimV
18/12/2018, 14:56
Δεν ξερω τι εκανε παλιοτερα αλλα επειδη πιανει το ματι μου και επειδη ξερω 10 πραγματα δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενος....:rolleyes:...υπαρχει πολυ καλυτερο συνεργείο για τραιουμφ οχι εξουσιοδοτημενο βεβαια αλλα ετη φωτος καλυτερο στα νοτια...:wave2:

Ειναι που έχει βάλει agusta μέσα; Δεν έχω πάει εκεί καθόλου.

lospsi
20/12/2018, 06:32
Ψηλέ μου δες το μτ-09 που ειναι πιο άνετο σε σχέση με τουονο/σ1000ρ και κοστίζει 8 χιλιάρικα.

αλλιώς άμα κάνεις βόλτες 300+ χλμ ή/και δικάβαλα πήγαινε σε τρεισερ στα 9+ χιλιάρικα

με τέτοιες τιμές δεν αξίζουν τα μτχ

Μπάμπη, 8-9Κ δεν παίζουν. Έκανα την μαλακία 1 φορά που πήρα το BMW και το μετάνοιωσα. ΠΟΛΛΑ λεφτά για μένα για να κάθονται στο γκαράζ για 1 βόλτα τον μήνα ΚΑΙ ΑΝ.

Ιδανικά, δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 6Κ οπότε για το tracer θα πρέπει να κάνω την υπέρβαση, είναι καλή επιλογή πάντως... Και με την προυπόθεση να πουληθεί το adv και να έχω τα λεφτά στο χέρι. Αλλιώς άμα κάτσει καμιά καλή ανταλλαγή;):cool:

ΜΤ-09 δεν κοιτάω, το θέλω λίγο πιο all rounder. Νομίζω πάντως ότι είναι value for money για κάποιον που θέλει όσο το δυνατόν πιο καινούργιο μηχανάκι με αξιόλογες δυνατότητες (για μτχ πάντα)

Cpt_Slow
20/12/2018, 07:55
Aυτο παντως με τα συνεργεια ειναι μεγαλη μαλακια της εταιριας .
τα εξουσιοδοτημενα θα πρεπει να ειναι καθετες μοναδες με εκθεση ,σερΒις και αλλα .
Σε ολοκληρη την Κρητη οταν ειχα το 675 ειχε μονο ενα στα Χανια ενω εγω ημουν στην αλλη ακρη .

Αν επιτρέπεται ποιο μοντελο είχες? ποιας χρονιάς?

Lioulios
20/12/2018, 10:19
Εγω ειχα ενα street triple του 08 , αλλα δεν βλεπω το λογο της ερωτησης .

ptc
20/12/2018, 10:21
Εγω ειχα ενα street triple του 08 , αλλα δεν βλεπω το λογο της ερωτησης .

Υποψηφιος αγοραστης. Ακουσε τοσα καλα για τα Triumph και τρεχει κι αυτος μη χασει... :D

(προς αποφυγη παρεξηγησεων με τον Καπεταν Αργο γνωριζομαστε προσωπικα και τον πειραζω)

Lioulios
20/12/2018, 10:33
Τα τοπικα συνεργεια λιγο πολυ μου ειχαν πει .....που να μλεκουμε τωρα με τράιουμφ ...πηγαινε το αλλου.

Το πηγαινα στο Ηρακλειο , στον πρωην επισιμο .

Απροβληματιστο μηχανακι , μου αρεσε πολυ . Οταν ηρθε η ωρα αλαγης καηγοριας ημουν ψημενος για tiger ,αλλα οντας μελος του τραιουμφ φορουμ,
ειδα τις περιπετειες των κατοχων με τα πιστονια και εκανα πισω.

ptc
21/12/2018, 18:54
https://www.car.gr/18882853-ktm-950-adventure

:wave2:

lospsi
23/08/2020, 20:35
Ερώτηση προς ειδικούς αγγελιολόγους με ντοκτορά στα οικονομικά μοντέλα μειούμενης αξίας αγαθών:

Πόσα λεφτά να δώσει κάποιος για αγορά Tiger Sport 2013+

Ρωτάω για έναν φίλο...

giorgosb
23/08/2020, 21:28
11 αγγελίες έχει στην Αθήνα.. προσωπικά θα κοίταζα αυτές μεταξύ 8 και 9.000 που πιάνει και χρονολογίες μοντέλων '16

https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&offer_type=sale&onlyprice=1&price=%3E50&make=64&model=2633&registration-from=%3E2013&significant_damage=f&sort=pra&rg=3&hi=1

Looter
23/08/2020, 22:44
Ερώτηση προς ειδικούς αγγελιολόγους με ντοκτορά στα οικονομικά μοντέλα μειούμενης αξίας αγαθών:
Ρωτάω για έναν φίλο...

Επειδή κυκλοφορούν ελάχιστα Triumph στην κατηγορία ον/οφ που ειναι και η πιο δημοφιλής οι τιμές Ελλάδα είναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ!!
Αγορά από Αγγλία με τα ΜΙΣΑ χιλιόμετρα , βαλίτσες , κλπ και να σας μείνουν και ψιλά για ΜΠΥΡΕΣ , ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΥΡΕΣ!!

https://www.gumtree.com/search?featured_filter=false&q=tiger+1050+sport&search_location=uk&search_category=all&urgent_filter=false&guess_search_category=motorbikes-scooters&search_scope=false&photos_filter=false&sort=price_lowest_first&page=1

Αν μου έλεγες να κάνω προσφορές σε αυτούς του car , 6100-6300 max με βάση τα χιλιόμετρα που βλέπω και την έλλειψη έξτρα.
https://www.gumtree.com/p/triumph-motorbikes/triumph-tiger-sport-1050-fsh-low-miles-paniers-more/1379962522

Φιλικά :)

lospsi
23/08/2020, 23:06
Επειδή κυκλοφορούν ελάχιστα Triumph στην κατηγορία ον/οφ που ειναι και η πιο δημοφιλής οι τιμές Ελλάδα είναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ!!
Αγορά από Αγγλία με τα ΜΙΣΑ χιλιόμετρα , βαλίτσες , κλπ και να σας μείνουν και ψιλά για ΜΠΥΡΕΣ , ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΥΡΕΣ!!

https://www.gumtree.com/search?featured_filter=false&q=tiger+1050+sport&search_location=uk&search_category=all&urgent_filter=false&guess_search_category=motorbikes-scooters&search_scope=false&photos_filter=false&sort=price_lowest_first&page=1

Αν μου έλεγες να κάνω προσφορές σε αυτούς του car , 6100-6300 max με βάση τα χιλιόμετρα που βλέπω και την έλλειψη έξτρα.
https://www.gumtree.com/p/triumph-motorbikes/triumph-tiger-sport-1050-fsh-low-miles-paniers-more/1379962522

Φιλικά :)

Επειδή βλέπω ότι γνωρίζεις, πόσο θα έρθουν αυτά εδώ?

dorso
23/08/2020, 23:14
Εγώ θα κοιταγα τα δύο στην Λάρισα ,το λευκό κ το κόκκινο..

Looter
23/08/2020, 23:23
Επειδή βλέπω ότι γνωρίζεις, πόσο θα έρθουν αυτά εδώ?

Κοιτά η τελευταία αγγελία που σου έστειλα από σχετικά μερακλή ιδιώτη με αρκετά έξτρα , βαλίτσες και μόλις 21.000km είναι 6.400EUR.
Δες πόσο θα σου κόστιζε κάτι αντίστοιχο από το car , αν βρεις και θα καταλάβεις αυτά που εξηγούσα και στο άλλο θέμα με τις αγγελίες.

Ο φίλος σου λοιπόν εφόσον θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τη συγκεκριμένη μηχανή η οποία Ελλάδα για τον Α-Β λόγο είναι πανάκριβη έχει 2 δρόμους.

1. Θα κάνει προσφορές σε μηχανές που θεωρεί ότι του κάνουν από το car.gr με βάση τις τιμές που υπάρχουν έξω. Για αυτό ανέφερα τα 6.100-6.300 προφανώς για χειρότερες περιπτώσεις από την αγγελία από Αγγλία. Πληρώνεις κάτι παραπάνω για χειρότερο προϊόν εν γνώση σου αλλά όχι και 7.000. Είναι σα να πέταξε ένα χιλιάρικο από τη μια στιγμή στην άλλη.

2. Εισαγωγή από Αγγλία. Για μηχανή που έχει κλείσει 7 χρόνια , υπολογίζεις τέλος ταξινόμησης στο Tiger.
Για τιμή χονδρικής χωρίς ΦΠΑ 9.000-10.500 (δεν ξέρω πόσο ακριβώς ήταν) έχουμε τέλος ταξινόμησης 12% αφού μειώσουμε την τιμή κατά 42% λόγω παλαιότητας.
Στην περίπτωση μας έχουμε τέλος ταξινόμησης 626.4EUR-730.8EUR
Αν βαριέστε να τη φέρετε (εγώ θα έκανα τη βόλτα) υπολογίζεις το κόστος μεταφοράς και τις πινακίδες (υπάρχουν 1-2 εταιρίες).
Τον εκτελωνισμό μόνοι σας , θα σας πάρει μια μέρα.

Looter
23/08/2020, 23:28
Εγώ θα κοιταγα τα δύο στην Λάρισα ,το λευκό κ το κόκκινο..

Η λευκή δεν είναι κακή περίπτωση.
Θα έκανα προσφορά στα 7.200

lospsi
23/08/2020, 23:30
Κοιτά η τελευταία αγγελία που σου έστειλα από σχετικά μερακλή ιδιώτη με αρκετά έξτρα , βαλίτσες και μόλις 21.000km είναι 6.400EUR.
Δες πόσο θα σου κόστιζε κάτι αντίστοιχο από το car , αν βρεις και θα καταλάβεις αυτά που εξηγούσα και στο άλλο θέμα με τις αγγελίες.

Ο φίλος σου λοιπόν εφόσον θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τη συγκεκριμένη μηχανή η οποία Ελλάδα για τον Α-Β λόγο είναι πανάκριβη έχει 2 δρόμους.

1. Θα κάνει προσφορές σε μηχανές που θεωρεί ότι του κάνουν από το car.gr με βάση τις τιμές που υπάρχουν έξω. Για αυτό ανέφερα τα 6.100-6.300 προφανώς για χειρότερες περιπτώσεις από την αγγελία από Αγγλία. Πληρώνεις κάτι παραπάνω για χειρότερο προϊόν εν γνώση σου αλλά όχι και 7.000. Είναι σα να πέταξε ένα χιλιάρικο από τη μια στιγμή στην άλλη.

2. Εισαγωγή από Αγγλία. Για μηχανή που έχει κλείσει 7 χρόνια , υπολογίζεις τέλος ταξινόμησης στο Tiger.
Για τιμή χονδρικής χωρίς ΦΠΑ 9.000-10.500 (δεν ξέρω πόσο ακριβώς ήταν) έχουμε τέλος ταξινόμησης 12% αφού μειώσουμε την τιμή κατά 42% λόγω παλαιότητας.
Στην περίπτωση μας έχουμε τέλος ταξινόμησης 626.4EUR-730.8EUR
Αν βαριέστε να τη φέρετε (εγώ θα έκανα τη βόλτα) υπολογίζεις το κόστος μεταφοράς και τις πινακίδες (υπάρχουν 1-2 εταιρίες).
Τον εκτελωνισμό μόνοι σας , θα σας πάρει μια μέρα.

Άρα δηλαδή, με τα 6400 που κοστίζει εκεί, συν τα 680 περίπου του εκτελωνισμού, πάμε στα 7100 περίπου. Για μεταφορά τι υπολογίζεις, γιατί βλέπω ότι πλησιάζουμε τις τιμές Ελλάδας...

lospsi
23/08/2020, 23:32
Η λευκή δεν είναι κακή περίπτωση.
Θα έκανα προσφορά στα 7.200

Κάτσε, περίμενε γιατί εμένα μου γράφεις παραπάνω ότι πάνω από 6100-6300 δεν θα έκανες προσφορά....

Με μπερδεύεις και θέλω να ξέρω τι προσφορά να κάνω.

Looter
23/08/2020, 23:46
Άρα δηλαδή, με τα 6400 που κοστίζει εκεί, συν τα 680 περίπου του εκτελωνισμού, πάμε στα 7100 περίπου. Για μεταφορά τι υπολογίζεις, γιατί βλέπω ότι πλησιάζουμε τις τιμές Ελλάδας...

Στα 6.400 θα έκανα ένα πολύ μικρό παζάρι ώστε να πάει στα 6.200 (6370 ήταν για την ακρίβεια.. ;)
Οπότε πάμε χοντρά στα 7.500 με μεταφορά , τέλος , πινακίδες και εκτελωνισμό από εσάς.

Στα 7.500 παίρνεις μηχανή με 21.000 χιλιόμετρα και τα παρακάτω έξτρα
- 2 Box pannier kit with lining bags (uses ignition key)
- Centre stand
- Engine protection bars
- Handguard kit
- Heated grips
- Tank pad
- Data tag

Στο car 8.100 παίζει ένα μόνο σε αυτά τα χιλιόμετρα και χωρίς τα έξτρα.

Τις βαλίτσες μόνο να βάλεις σε αγγελία αν δεν τις χρειάζεσαι θα πάρεις αρκετά χρήματα πίσω.

Η μόνη μηχανή που ψιλοαξίζει είναι η μία στη Λάρισα που ανέφερε και ο φίλος.
Τρίτο χέρι μίνιμουμ και με 45.000km και μικροσημάδια αλλά μια τιμή στα 7.200 αν ο φίλος σου θέλει τις βαλίτσες μπορεί να του ταιριάξει.

Looter
23/08/2020, 23:48
Κάτσε, περίμενε γιατί εμένα μου γράφεις παραπάνω ότι πάνω από 6100-6300 δεν θα έκανες προσφορά....

Με μπερδεύεις και θέλω να ξέρω τι προσφορά να κάνω.

Η τιμή αυτή αφορά τις αγγελίες που είδα Αθήνα στα 7.000 με αρκετά χιλιόμετρα , χωρίς βαλίτσες και επιπλέον έξτρα.

lospsi
24/08/2020, 07:05
Στα 6.400 θα έκανα ένα πολύ μικρό παζάρι ώστε να πάει στα 6.200 (6370 ήταν για την ακρίβεια.. ;)
Οπότε πάμε χοντρά στα 7.500 με μεταφορά , τέλος , πινακίδες και εκτελωνισμό από εσάς.

Στα 7.500 παίρνεις μηχανή με 21.000 χιλιόμετρα και τα παρακάτω έξτρα
- 2 Box pannier kit with lining bags (uses ignition key)
- Centre stand
- Engine protection bars
- Handguard kit
- Heated grips
- Tank pad
- Data tag

Στο car 8.100 παίζει ένα μόνο σε αυτά τα χιλιόμετρα και χωρίς τα έξτρα.

Τις βαλίτσες μόνο να βάλεις σε αγγελία αν δεν τις χρειάζεσαι θα πάρεις αρκετά χρήματα πίσω.

Η μόνη μηχανή που ψιλοαξίζει είναι η μία στη Λάρισα που ανέφερε και ο φίλος.
Τρίτο χέρι μίνιμουμ και με 45.000km και μικροσημάδια αλλά μια τιμή στα 7.200 αν ο φίλος σου θέλει τις βαλίτσες μπορεί να του ταιριάξει.

Η τιμή αυτή αφορά τις αγγελίες που είδα Αθήνα στα 7.000 με αρκετά χιλιόμετρα , χωρίς βαλίτσες και επιπλέον έξτρα.

Θα στο γράψω εδώ γιατί στο άλλο θέμα με τις αγγελίες δεν ήθελα να χαλάσω (κι άλλο) το νήμα.

Είσαι παντελώς άσχετος αλλά το παίζεις και ξερόλας. Κακός συνδιασμός.

πυξιδας990
24/08/2020, 08:19

Ρωτάω για έναν φίλο...

ψηλε,επειδη αυτο το μοντελο με το μονομπρατσο εχει βγει καλο,7000ε νομιζω ειναι μια καλη τιμη

Looter
24/08/2020, 08:47
Θα στο γράψω εδώ γιατί στο άλλο θέμα με τις αγγελίες δεν ήθελα να χαλάσω (κι άλλο) το νήμα.

Του χαρακτηρισμούς κρατα τους για το σπίτι σου. Προσπέρασα αρκετές από τις εμφανείς ειρωνίες σου αλλά εσυ αποθρασύνεσαι ακόμα περισσότερο.

Ασχολησου με τπτ άλλο.

lospsi
24/08/2020, 09:37
ψηλε,επειδη αυτο το μοντελο με το μονομπρατσο εχει βγει καλο,7000ε νομιζω ειναι μια καλη τιμη

Έτσι νομίζω και εγώ, 7000 είναι μια καλή τιμή, οτίδηποτε βρέθει κάτω από αυτό θα είναι ευκαιρία! Βέβαια, σε περίπου αυτά τα χρήματα (7Κ) ξεκινούν και τα Tracer, που ενώ έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, δεν παύουν να είναι πιο σύγχρονα και περισσότερο μεταπωλήσιμα. Οι πωλητές βέβαια είναι πιο λιγότερο συζητήσιμοι.

Δίλημμα....

dorso
24/08/2020, 09:38
Από την έρευνα μου εγώ έχω καταλήξει ότι δεν συμφέρει απ' έξω μηχανή.. Ελλάδα κ πάλι Ελλάδα..Απλά θέλει υπομονή να το βρεις κοντά σου κ σε σωστή τιμή..Ας πούμε στην περίπτωση του tiger θα μίλαγα με τους δύο στην Λάρισα κ θα πήγαινε να τα έβλεπα κ οποίο μου έκανε το έπαιρνα..Οι τιμές φαίνονται σωστές, απλά σαν λαός είμαστε πονηροί,πολλοί λένε ψέματα από το τηλέφωνο κ όταν πας από κοντά βλέπεις άλλο μηχανάκι γιατί στις φωτογραφίες φαίνονται όλα άριστα..

karellen
24/08/2020, 09:49
Από την έρευνα μου εγώ έχω καταλήξει ότι δεν συμφέρει απ' έξω μηχανή.. Ελλάδα κ πάλι Ελλάδα..Απλά θέλει υπομονή να το βρεις κοντά σου κ σε σωστή τιμή..Ας πούμε στην περίπτωση του tiger θα μίλαγα με τους δύο στην Λάρισα κ θα πήγαινε να τα έβλεπα κ οποίο μου έκανε το έπαιρνα..Οι τιμές φαίνονται σωστές, απλά σαν λαός είμαστε πονηροί,πολλοί λένε ψέματα από το τηλέφωνο κ όταν πας από κοντά βλέπεις άλλο μηχανάκι γιατί στις φωτογραφίες φαίνονται όλα άριστα..

Το εξωτερικό (και ιδιαίτερα η Βρεττανία) συμφέρει όταν το μηχανάκι είναι ακριβό,από 10-12.000€ και πάνω δηλαδή,γιατί τα κόστη μεταφοράς-αμοιβές-εκτελωνισμοί κλπ ελαττώνονται σαν ποσοστό στην τελική τιμή.Δεν αξίζει δηλαδή να πάρεις μεσαίο ον οφ με 4-5.000 ευρώ και να έχεις καπάκι 400€ μεταφορά και 500€ αμοιβή του μεσολαβητή..

Shinigami Ryuk
24/08/2020, 10:24

Ψηλε στειλε ενα mail σε αυτους http://kamikazemotorcycles.co.uk/#market να ρωτησεις λεπτομερειες γτ ο Looter μπορει να μην ειναι και τοσο ασχετος τελικα,απλα ισως να υπολογιζει χοντρικα τα υπολοιπα κοστη(εκτελωνισμο,μεταφορα).Παντως και στην ιδια τιμη να σου βγει να ξερεις οτι το πιθανοτερο ειναι το μηχανημα απο το νησι να ειναι καλυτερη επιλογη απο την αγορα ενος στην Ελλαδα.

Συνηθως τα συντηρουν καλα,δεν τα σκιζουν οπως οι Ελληνες καγκουρες,θα εχει σιγουρα περισσοτερα εξτρα στην ιδια τιμη και λιγοτερα χλμ.Το μονο θεμα ειναι οι σκουριες.

lospsi
24/08/2020, 10:28
Σωστά, σε αυτά τα χρήματα οι τιμές έρχονται μια η άλλη. Βέβαια, βγαίνουν και ευκαρίες, συνήθως όμως με αρκετά χλμ...Η υπομονή είναι η αρετή που χρειάζεται αλλά είναι κάτι που δεν με χαρακτηρίζει (στα μηχανάκια):D

Ψάχνω πάντως φουλ μιας και επιτέλους έχω αποφασίσει τι μηχανή θα πάρω αυτή την φορά!

ptc
24/08/2020, 10:35
Το εξωτερικό (και ιδιαίτερα η Βρεττανία) συμφέρει όταν το μηχανάκι είναι ακριβό,από 10-12.000€ και πάνω δηλαδή,γιατί τα κόστη μεταφοράς-αμοιβές-εκτελωνισμοί κλπ ελαττώνονται σαν ποσοστό στην τελική τιμή.Δεν αξίζει δηλαδή να πάρεις μεσαίο ον οφ με 4-5.000 ευρώ και να έχεις καπάκι 400€ μεταφορά και 500€ αμοιβή του μεσολαβητή..

Νικο θα συμφωνησω σε γενικες γραμμες, αλλα υπαρχει και μια ακομα παραμετρος: το ποσο δυσκολο/σπανιο ειναι το μοντελο που ψαχνεις. Η Triumph ειδικα ειναι μαρκα που δεν τσουλαει και παρα πολυ στην Ελλαδα ενω ως βρετανικη πουλαει σαν τρελη στο UK. Αν ψαχνεις ενα Tracer υπαρχουν δεκαδες αγγελιες εδω, οποτε ενα απ΄ολα αυτα θα ταιριαζει στις αναγκες σου και θα βρεθει σε λογικη τιμη. Αλλα οταν ψανχεις για ενα Tiger / Daytona R / 765 κοκ οι επιλογες εδω περιοριζονται αρκετα. Αυτο πολυ συχνα σημαινει οτι ο καθενας ζηταει ο,τι του λειπει. Μπορει δηλαδη το εξωτερικο να αξιζει και για μικροτερα ποσα οχι μονο απο πλευρας οικονομιας αλλα και μονο απο πλευρας επιλογων (ακριβως το μοντελο που ψαχνεις, με εξοπλισμο που θα ηθελες, ακομα και στο χρωμα που το θες αν δινεις βαρυτητα σε τετοια πραγματα). Η σκεψη μου στηριζεται στην εμπειρια δυο φιλων που εφεραν απο Αγγλια Daytona R και Street Triple R και ηταν η σωστη κινηση ακομα κι αν το ποσο ηταν πενταψηφιο.

Νομιζω κι εγω πως η επικοινωνια με τον kamikaze ειναι απαραιτητη.

Looter
24/08/2020, 10:45
Ψηλε στειλε ενα mail σε αυτους http://kamikazemotorcycles.co.uk/#market να ρωτησεις λεπτομερειες γτ ο Looter μπορει να μην ειναι και τοσο ασχετος τελικα,απλα ισως να υπολογιζει χοντρικα τα υπολοιπα κοστη(εκτελωνισμο,μεταφορα).Παντως και στην ιδια τιμη να σου βγει να ξερεις οτι το πιθανοτερο ειναι το μηχανημα απο το νησι να ειναι καλυτερη επιλογη απο την αγορα ενος στην Ελλαδα.

Συνηθως τα συντηρουν καλα,δεν τα σκιζουν οπως οι Ελληνες καγκουρες,θα εχει σιγουρα περισσοτερα εξτρα στην ιδια τιμη και λιγοτερα χλμ.Το μονο θεμα ειναι οι σκουριες.

Φίλε μου από τη στιγμή που βλέπεις μια μηχανή από έμπορο η οποία είναι εισαγωγής σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο κέρδους.
Από μηχανές ξέρω ελάχιστα , για τα οικονομικά όμως δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου..

Έχω φέρει 2 αυτοκίνητα τα τελευταία 10 χρόνια για προσωπική χρήση και αυτό που έχω να σου πω είναι ότι:

1. Οι περισσότεροι που με απέτρεπαν ΔΕΝ το είχαν κάνει.
2. Οι περισσότεροι που με προέτρεπαν την είχαν πατήσει από μάντρα ή έλληνα πωλητή.
3. Εγώ που είμαι "σφιχτός" με τα οικονομικά , στην τελική πλήρωνα λιγότερα από όσα είχα υπολογίσει γιατί τα έκανα ΟΛΑ μόνος μου και δε δεχόμουν να πληρώσω τίποτα που δεν καταλάβαινα ως έξοδο.
4. Η αξία της βόλτας είναι ανεκτίμητη αν έχεις το χρόνο.
5. Μέρος του κέρδους που έχεις είναι η προσωπική εργασία. Αν πχ το να λείψεις μια μέρα από τη δουλεία σου έχει κόστος 250-300EUR στην τσέπη σου πιθανόν να μη σε συμφέρει.

Γενικά επειδή έχω μείνει αρκετά χρόνια στο νησί και επειδή ως γνωστόν όταν αγοράζεις μηχανή αγοράζεις και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη , θα αγόραζα προφίλ Άγγλου τυπικού με λίγα χιλιόμετρα και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο. ΟΧΙ ότι δε θα υπήρχε ρίσκο , αλλά πολύ μικρότερο.

Αυτά και το κλείνω εδώ.

Shinigami Ryuk
24/08/2020, 11:12
Φίλε μου από τη στιγμή που βλέπεις μια μηχανή από έμπορο η οποία είναι εισαγωγής σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο κέρδους.
Από μηχανές ξέρω ελάχιστα , για τα οικονομικά όμως δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου..

Έχω φέρει 2 αυτοκίνητα τα τελευταία 10 χρόνια για προσωπική χρήση και αυτό που έχω να σου πω είναι ότι:

1. Οι περισσότεροι που με απέτρεπαν ΔΕΝ το είχαν κάνει.
2. Οι περισσότεροι που με προέτρεπαν την είχαν πατήσει από μάντρα ή έλληνα πωλητή.
3. Εγώ που είμαι "σφιχτός" με τα οικονομικά , στην τελική πλήρωνα λιγότερα από όσα είχα υπολογίσει γιατί τα έκανα ΟΛΑ μόνος μου και δε δεχόμουν να πληρώσω τίποτα που δεν καταλάβαινα ως έξοδο.
4. Η αξία της βόλτας είναι ανεκτίμητη αν έχεις το χρόνο.
5. Μέρος του κέρδους που έχεις είναι η προσωπική εργασία. Αν πχ το να λείψεις μια μέρα από τη δουλεία σου έχει κόστος 250-300EUR στην τσέπη σου πιθανόν να μη σε συμφέρει.

Γενικά επειδή έχω μείνει αρκετά χρόνια στο νησί και επειδή ως γνωστόν όταν αγοράζεις μηχανή αγοράζεις και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη , θα αγόραζα προφίλ Άγγλου τυπικού με λίγα χιλιόμετρα και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο. ΟΧΙ ότι δε θα υπήρχε ρίσκο , αλλά πολύ μικρότερο.

Αυτά και το κλείνω εδώ.

Μην φρικαρεις σε παρακαλω.Συμφωνω μαζι σου.

Επειδη τυχαινει να μενω εκει και γενικα παρακολουθω λιγο την αγορα μοτοσυκλετας και τους βλεπω πως συμπεριφερονται στον δρομο στο ιδιο συμπερασμα εχω καταληξει.Οτι συμφερει η αγορα μοτοσυκλετας απο το νησι.

Το προφιλ του μεσου Αγγλου μειωνει κατα πολυ το ρισκο να φας φολα.Χομπιστας μοτοσυκλετιστης,με λεφτα που δεν λυπαται να τα σκασει για να κανει την συντηρηση που πρεπει,βιβλιο σερβις και ενα συστημα που δεν αφηνει και πολλα περιθωρια για μαμουνιες του στυλ ελα γραψε στο βιβλιο οτι εκανα την προβλεπομενη συντηρηση αλλα δεν εχω αλλαξει ουτε λαδια.Συν τα υπολοιπα που ειπα πιο πανω(λιγα χλμ πολλα εξτρα)

Ειδικα αυτην την περιοδο με την συγκεκριμενη ισοτιμια αλλα και λογω ιου(επεσαν λιγο περισσοτερο οι τιμες αλλα δυστυχως μικρυνε λιγο η προσφορα) συμφερει φουλ να αγορασεις απο Αγγλια.

:beer:

lospsi
24/08/2020, 12:53

Νικο θα συμφωνησω σε γενικες γραμμες, αλλα υπαρχει και μια ακομα παραμετρος: το ποσο δυσκολο/σπανιο ειναι το μοντελο που ψαχνεις. Η Triumph ειδικα ειναι μαρκα που δεν τσουλαει και παρα πολυ στην Ελλαδα ενω ως βρετανικη πουλαει σαν τρελη στο UK. Αν ψαχνεις ενα Tracer υπαρχουν δεκαδες αγγελιες εδω, οποτε ενα απ΄ολα αυτα θα ταιριαζει στις αναγκες σου και θα βρεθει σε λογικη τιμη. Αλλα οταν ψανχεις για ενα Tiger / Daytona R / 765 κοκ οι επιλογες εδω περιοριζονται αρκετα. Αυτο πολυ συχνα σημαινει οτι ο καθενας ζηταει ο,τι του λειπει. Μπορει δηλαδη το εξωτερικο να αξιζει και για μικροτερα ποσα οχι μονο απο πλευρας οικονομιας αλλα και μονο απο πλευρας επιλογων (ακριβως το μοντελο που ψαχνεις, με εξοπλισμο που θα ηθελες, ακομα και στο χρωμα που το θες αν δινεις βαρυτητα σε τετοια πραγματα). Η σκεψη μου στηριζεται στην εμπειρια δυο φιλων που εφεραν απο Αγγλια Daytona R και Street Triple R και ηταν η σωστη κινηση ακομα κι αν το ποσο ηταν πενταψηφιο.

Νομιζω κι εγω πως η επικοινωνια με τον kamikaze ειναι απαραιτητη.

Είχα φέρει από UK το Multistrada μέσω του Kamikaze και όντως άξιζε μιας και η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη. Επίσης παρακολουθώ και τώρα την άγγλική αγορά και είμαι σε επικοινωνία με τον Σπύρο. Γνωρίζω λοιπόν τα επιπλέον κόστη για τα μοντέλα που κοιτάω και δυστυχώς δεν συμφέρει ή μάλλον δεν υπάρχει κάποιο όφελος πέραν, ίσως,της μεγαλύτερης ποικιλίας. Σίγουρα για "ειδικά" μηχανάκια όπως το Daytona R είναι μονόδρομος όμως.

lospsi
24/08/2020, 13:03
Μην φρικαρεις σε παρακαλω.Συμφωνω μαζι σου.

Επειδη τυχαινει να μενω εκει και γενικα παρακολουθω λιγο την αγορα μοτοσυκλετας και τους βλεπω πως συμπεριφερονται στον δρομο στο ιδιο συμπερασμα εχω καταληξει.Οτι συμφερει η αγορα μοτοσυκλετας απο το νησι.

Το προφιλ του μεσου Αγγλου μειωνει κατα πολυ το ρισκο να φας φολα.Χομπιστας μοτοσυκλετιστης,με λεφτα που δεν λυπαται να τα σκασει για να κανει την συντηρηση που πρεπει,βιβλιο σερβις και ενα συστημα που δεν αφηνει και πολλα περιθωρια για μαμουνιες του στυλ ελα γραψε στο βιβλιο οτι εκανα την προβλεπομενη συντηρηση αλλα δεν εχω αλλαξει ουτε λαδια.Συν τα υπολοιπα που ειπα πιο πανω(λιγα χλμ πολλα εξτρα)

Ειδικα αυτην την περιοδο με την συγκεκριμενη ισοτιμια αλλα και λογω ιου(επεσαν λιγο περισσοτερο οι τιμες αλλα δυστυχως μικρυνε λιγο η προσφορα) συμφερει φουλ να αγορασεις απο Αγγλια.

:beer:

Εγώ πάλι, επειδή παρακολουθώ από πέρσι την αγορά εκεί και κρατάω αρχείο, βλέπω πως οι τιμές δεν έχουν πέσει, ίσως και να είναι ελαφρώς τσιμπημένες (για μτχ πάντα). Μειονέκτημα επίσης είναι ότι από Αγγλία έχω την δυνατότητα να φέρω μόνο από μαγαζί και όχι από ιδιώτη (τουλάχιστον αυτός είναι ο κανόνας) μιας και ο kamikaze δεν ανεβαίνει πλέον και άρα προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος (προφανώς εκεί οι μαντράδες είναι σοβαροί επαγγελματίες).
Παρόλα αυτά, ενώ κάποιες φορές βγαίνουν καλές τιμές, δυστυχώς αυτές οι μοτοσυκλέτες έχουν πολλά χλμ (δεν με απασχολεί και τόσο) αλλά το κυριότερο, έχουν φαγωθεί αρκετά από τον αγγλικό χειμώνα.

Και κάτι τελευταίο.
Επειδή το έψαξα, ότι γλυτώνεις από το να φέρεις μια μοτοσυκλέτα μόνος σου, το πληρώνεις από την οικονομία κλίμακος που κάνει ο Kamikaze σε όλα τα υπόλοιπα (μεταφορές, εκτελωνισμός). Ενδεικτικά, είχα πάρει σε 3 μεταφορικές για Αγγλία- Ελλάδα και κάτω από 500αρικο δεν μου είπε καμιά. Επίσης, πρέπει να υπολογίσεις και την μεταφορά από τον μαντρά (ή ιδιώτη) σε κεντρικές αποθήκες των μεταφορικών. Εύκολα μπορεί να βρεις από τις αγγελίες στο eBay ότι χρεώνουν minimum 100 λίρες. Δεν το συζητώ καν για να ανέβεις με αεροπλάνο και να κατέβεις οδικώς....

lospsi
29/08/2020, 18:26
Επαναφέρω το θέμα και έχω τον ακόλουθο προβληματισμό:

Tiger 1050 (όχι το sport, το προηγούμενο) ή ΚΤΜ 990 SMT? Αν υποθέσουμε ότι η αξία αγοράς τους είναι ίδια ή σχεδόν ίδια (5-6Κ από Αγγλία ή Ελλάδα), πιο από τα δυο να πάρω? Και οι δύο περιπτώσεις είναι ένας συμβιβασμός από αυτό που θα ήθελα χωρίς χρηματικό όριο. Το SMT μου αρέσει αλλά φοβάμαι ότι θα είναι μια από τα ίδια σε σχέση με τα Tuono που έχω αλλάξει, απλά στο πιο άνετο. Βέβαια, ενώ το δούλεμα του V2 του ΚΤΜ είναι πιο ομαλό από αυτό του aprilia, δεν παύω να σκέφτομαι μήπως τελικά πάλι ξενερώσω και μου φανεί παλιό.
Το Tiger από την άλλη μου φαίνεται πολύ κοινό, πολυφορεμένο, φοβάμαι μήπως είναι "άχρωμο" αλλά η αλήθεια είναι πως θα μου άρεσε μια αλλαγή σε κάτι πιο άνετο και ραφιναρισμένο. Ο τρικύλινδρος κινητήρας μου αρέσει όπως δουλεύει και το όλο στήσιμο δεν θα με αναγκάζει να το πιέζω για να το ευχαριστιέμαι.

ptc
29/08/2020, 18:42
Γνώμη μου και με βάση το πώς σε έχω ψυχολογήσει όσο μου επιτρέπει ένα φόρουμ: αν πάρεις το 1050 θα έχεις σύντομα αγοραπωλησίες πάλι. Αρκετά ουδέτερο μηχανάκι, καλό για αυτό που είναι φυσικά αλλά δεν έχει αυτό το "κάτι". Όταν το οδήγησα δε μου άφησε κάτι ιδιαίτερο σαν ανάμνηση.

πυξιδας990
29/08/2020, 18:44

Tiger 1050 (όχι το sport, το προηγούμενο) ή ΚΤΜ 990 SMT? Αν υποθέσουμε ότι η αξία αγοράς τους είναι ίδια ή σχεδόν ίδια (5-6Κ από Αγγλία ή Ελλάδα), πιο από τα δυο να πάρω? Και οι δύο περιπτώσεις είναι ένας συμβιβασμός από αυτό που θα ήθελα χωρίς χρηματικό όριο. Το SMT μου αρέσει αλλά φοβάμαι ότι θα είναι μια από τα ίδια σε σχέση με τα Tuono που έχω αλλάξει, απλά στο πιο άνετο. Βέβαια, ενώ το δούλεμα του V2 του ΚΤΜ είναι πιο ομαλό από αυτό του aprilia, δεν παύω να σκέφτομαι μήπως τελικά πάλι ξενερώσω και μου φανεί παλιό.
Το Tiger από την άλλη μου φαίνεται πολύ κοινό, πολυφορεμένο, φοβάμαι μήπως είναι "άχρωμο" αλλά η αλήθεια είναι πως θα μου άρεσε μια αλλαγή σε κάτι πιο άνετο και ραφιναρισμένο. Ο τρικύλινδρος κινητήρας μου αρέσει όπως δουλεύει και το όλο στήσιμο δεν θα με αναγκάζει να το πιέζω για να το ευχαριστιέμαι.

το smt ειναι μηχαναρα και τα μοντελα abs εχουν αλλη χαρτογραφηση...πιο καλη

xaotikos
30/08/2020, 00:18
Μια παρατήρηση για τα της Αγγλίας...πιο παλιά μηχανάκια συνήθως έχου σκουριά. Ο Σπύρος θα το επιβεβαιώσει ..

lospsi
30/08/2020, 07:46
@ptc
Το φοβάμαι και εγώ η αλήθεια είναι, φίλος μου είπε για τον Τίγρη ακριβώς τα ίδια αλλά έχει Tuono Factory. Απλά, επειδή τα Aprilia τα είχα και πλέον μου φαίνονται κουραστικά πλήν γρήγορης οδήγησης σε στροφιλίκι/πίστα, σκέφτομαι μήπως θέλω κάτι πιο χαλαρό για τώρα.

@Πυξίδας
θα το έχω υπόψην αλλά οικονομικά, πάνε πιο ψηλά. Με τα χρήματα αυτά πάω σε πιο καινούργια μοντέλα (Tiger Sport, Tracer). Φαντάζομαι ότι θα είναι καλό μηχανάκι αλλά σκέφτομαι μήπως είναι μια από τα -σχεδόν- ίδια με το Τουονο.

@xaotikos
Σίγουρα θέλει ψάξιμο, πόλλα είναι επιβαρυμένα, υπάρχουν όμως και μηχανές χωρίς σκουρία ή σε πολύ λίγα σημεία. Η διαφορά στην τιμή (ειδικά στα SMT- τα Tiger έχουν μικρές διαφορές) αξίζει την όποια μικροσκουριά.

panos_zip
30/08/2020, 09:08
Σαν πρώην ιδιοκτήτης Tiger 1050 2007, Θα σου έλεγα αν πας σε 1050 να δεις μόνο Sport.
Καλύτερο μοτέρ (πιο γρηγορο αισθητά)
καλύτερα φώτα (σημαντική διαφορά)
πιο εργονομικό λόγω σέλας, τιμοιού
Καλύτερη αεροδυναμική με συνεπιβάτη (πάλι λόγω σέλας)
Γενικά ειναι ανώτερο σαν συνολο.

Tracer - SMT δεν εχω οδηγήσει. Ημυν αναμεσα στο 1050 και το SMT τότε αλλά πήγα στο tiger λόγω μεγάλης διαφοράς στην τιμή. Γενικα το κτμ κρατουσε καύτερη τιμή για πολλά χρόνια.
Τώρα δεν έχω ιδέα τι παίζει.

doctor_john
30/08/2020, 10:09
Μου δίνεις την εντύπωση πως θες πιο άνετη λειτουργία. Το tiger το έχω δει μόνο ελαφρά βελτιωμένο και μου άρεσε.
Το 990 νομίζω και εγώ πως θα σου φανεί λίγο.

xaotikos
30/08/2020, 12:47
Είχα tiger 1050 του 2008 με τις μοντες στο φιλτροκουτι και χαρτη-πιο κοντά στη λειτουργία του sport- μπρος πισω αναρτησεις wilbers. Εχω smt του 2013 με φιλτροκουτι, χάρτη κλπ.
Κοντα σε στυλ, καμία σχέση στην πράξη.

Το tiger ειναι τρικυλινδρο αποδίδοντας την δύναμη πιο γραμμικα, πιο απλωτή θέση οδηγησης, ωραία ανεμοκαλυψη, πιο ωραιο για ταξιδάκια και γενικα ανοιχτο δρομο.
Το smt ειναι άλλο πράγμα. Παιχνιδι παντού, φοβερές αναρτήσεις, τρομερό στήσιμο, το γκάζι σε σχέση με τα τρικυλινδρα διαφορετικό αλλά σίγουρα δεν θα λείψει λόγω της ροπής του και της ευστροφίας του 990. Κάνεις από track-days μέχρι ταξίδια και το απολαμβάνεις εξισου. Χάνει λίγο στην ανεμοκαλυψη (πράγμα υποκειμενικο βεβαια) αλλά άμα έχεις συνηθίσει σε γυμνό δεν ενοχλεί.
Προσωπικά θεωρω το smt σαν συνολο αρκετά πάνω από tracer και tiger.

lospsi
30/08/2020, 16:20
Νομίζω πως καταλαβαίνω τι λέτε όλοι.

Επίσης, νομίζω πως έχω χορτάσει από παιχνιδιάρικα στημένα μηχανάκια και μάλλον θέλω να δοκιμάσω την λίγο πιο άνετη λειτουργία. Η μοναδική μου επιφύλαξη για τον τίγρη είναι ότι είναι πολυφορεμένος ενώ πλέον έχει "καεί" σαν μηχανάκι και η μεταπώληση είναι δύσκολη.

Tedvj23
30/08/2020, 18:48

Επίσης, νομίζω πως έχω χορτάσει από παιχνιδιάρικα στημένα μηχανάκια και μάλλον θέλω να δοκιμάσω την λίγο πιο άνετη λειτουργία. Η μοναδική μου επιφύλαξη για τον τίγρη είναι ότι είναι πολυφορεμένος ενώ πλέον έχει "καεί" σαν μηχανάκι και η μεταπώληση είναι δύσκολη.

Το σπρωξες τον τόνο?ένα τίγρη λευκό 1050 βλέπω κάνα 3αρι χρόνια παρατημένο και πριν μέρες πέρασα από το σημείο ακόμα εκεί και μου βάλε σκέψεις...:lol:

dorso
30/08/2020, 19:36

Το σωστό είναι πολυκαγκουροφορεμενο αυτό είναι που με χαλάει εμένα κ όχι το πολυφορεμενο..Το sport ομως δεν έχει πουλήσει πολύ..Αν κ πιστεύω κ αυτό θα ζοριστεις να το δώσεις γιατί τα tiger πλέον τα παίρνουν πιτσιρίκια καγκουρες κ τα θέλουν κοψοχρονια..Ενώ το smt με αυτές τις τιμές είναι αποθαρρυντικα για την νεολαία,για αυτό πιστεύω δύσκολα βλέπεις κακοποιημενο...

lospsi
30/08/2020, 19:47
Το σπρωξες τον τόνο?ένα τίγρη λευκό 1050 βλέπω κάνα 3αρι χρόνια παρατημένο και πριν μέρες πέρασα από το σημείο ακόμα εκεί και μου βάλε σκέψεις...:lol:

Το έδωσα και μάλιστα έφυγε αρκετά εύκολα, παραδόξως. Φθηνό μηχανάκι βλέπεις....

Το σωστό είναι πολυκαγκουροφορεμενο αυτό είναι που με χαλάει εμένα κ όχι το πολυφορεμενο..Το sport ομως δεν έχει πουλήσει πολύ..Αν κ πιστεύω κ αυτό θα ζοριστεις να το δώσεις γιατί τα tiger πλέον τα παίρνουν πιτσιρίκια καγκουρες κ τα θέλουν κοψοχρονια..Ενώ το smt με αυτές τις τιμές είναι αποθαρρυντικα για την νεολαία,για αυτό πιστεύω δύσκολα βλέπεις κακοποιημενο...

Σωστός, και αυτό. Αν πάρω Tiger θα είναι μόνο αν βρώ κάτι φθηνό και καλό. Δύσκολο μεν, όχι ακατόρθωτο. Τα SMT πράγματι κρατάνε τιμή και συνήθως είναι σε καλή κατάσταση αλλά η κατηγορία γενικότερα προσελκύει κοινό "ανήσυχο" οπότε να πετύχεις κάποιον κάγκουρα είναι πιο πιθανό από το αν έψαχνα για ένα Vstrom 1000 ή για ακόμα και ένα Speed Triple 1050.

spyro
31/08/2020, 12:14

πρώην κάτοχος tiger 1050 νυν 990 adv και με άποψη για το smt

(αν βρείς αξιόπιστο 1050) θα σου αρέσει (συγκριτικά με το tuono που είχες αλλά και το SMT που σκέφτεσαι):

1. το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα (παντού)
2. ο ίδιος ο κινητήρας που θα σε σπρώχνει συνέχεια να παίζεις
3. η άνεση στα ταξίδια
4. η ποιότητα κατασκευής
5. η ευελιξία στη κίνηση εντός πόλης και αίσθηση ελαφρότητας σε σχέση με το tuono (το smt όμως είναι καλύτερο στον τομέα αυτό)

δεν θα σου αρέσουν:
1. οι αναρτήσεις αν είναι μαμά (για πέταμα)
2. η γεωμετρία συγκριτικά με το άριστα ζυγισμένο τουόνο και σούπερ ζυγισμένο smt. Εσύ ως οδηγός αν είχες και τα 3 μηχανάκια και τα έκανες test ride στο ίδιο τερέν με το tiger θα πήγαινες πιο αργά απο τα άλλα 2, εκτός και είναι το τερέν είναι π.χ κορίνθου - τριπόλεως όπου στο smt δεν θα βοηθήσει ο κινητήρας
3. το δίκτυο των συνεργείων και οι επιλογές που έχεις (τουλάχιστον Αθήνα που ξέρω εγώ)
4. δε ξέρω τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με την ιστορία των κυλινδροπίστωνων. μακάρι να το χουν λύσει το θέμα. Εγώ όμως είχα αλλάξει και τα 3 ευτυχώς μέσα στην εγγύηση. βέβαια πάω λιγο πίσω στα πρώτα μοντέλα (2008)

στο smt τα μόνα που δε θα σου αρέσουν είναι:
1. μεταπώληση (δύσκολο μηχανάκι)
2. όπως είπα και πιο πάνω ο κινητήρας υστερεί συγκριτικά με τα άλλα 2. μουαγιέν ταξιδιου σε εθνική 150. φυσικά όμως είναι τέτοια η χαρά που παίρνεις σε όλα τα υπόλοιπα τερέν που δεν σε πειράζει καθόλου παρα μόνο όταν είσαι κυριακή απόγευμα και 300χλμ απο Αθήνα στην επιστροφή
3. χρειάζεται να ασχολείσαι προσωπικά. μη φανταστείς κάτι πολυ απαιτητικό αλλά η προσωπική ενασχόληση είναι απαραίτητη
4. οτιδήποτε έχει σχέση με την λέξη "pumping" (όλες οι αντλίες και τρόμπες δηλαδή) είναι επιρρεπής σε βλάβες. Ο κινητήρας είναι απείρως πιο αξιόπιστος απο αυτού του tiger όμως

θα το αγαπήσεις για όλα τα υπόλοιπα όμως τα οποία προαναφέρθηκαν, αλλά και νομίζω οτι έχεις στο μυαλό σου ηδη

εδιτ: και για να απαντήσω μονολεκτικά μεταξύ των 2 ψηφίζω smt

πυξιδας990
31/08/2020, 12:22
πρώην κάτοχος tiger 1050 νυν 990 adv και με άποψη για το smt

(αν βρείς αξιόπιστο 1050) θα σου αρέσει (συγκριτικά με το tuono που είχες αλλά και το SMT που σκέφτεσαι):

1. το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα (παντού)
2. ο ίδιος ο κινητήρας που θα σε σπρώχνει συνέχεια να παίζεις
3. η άνεση στα ταξίδια
4. η ποιότητα κατασκευής
5. η ευελιξία στη κίνηση εντός πόλης και αίσθηση ελαφρότητας σε σχέση με το tuono (το smt όμως είναι καλύτερο στον τομέα αυτό)

δεν θα σου αρέσουν:
1. οι αναρτήσεις αν είναι μαμά (για πέταμα)
2. η γεωμετρία συγκριτικά με το άριστα ζυγισμένο τουόνο και σούπερ ζυγισμένο smt. Εσύ ως οδηγός αν είχες και τα 3 μηχανάκια και τα έκανες test ride στο ίδιο τερέν με το tiger θα πήγαινες πιο αργά απο τα άλλα 2, εκτός και είναι το τερέν είναι π.χ κορίνθου - τριπόλεως όπου στο smt δεν θα βοηθήσει ο κινητήρας
3. το δίκτυο των συνεργείων και οι επιλογές που έχεις (τουλάχιστον Αθήνα που ξέρω εγώ)
4. δε ξέρω τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με την ιστορία των κυλινδροπίστωνων. μακάρι να το χουν λύσει το θέμα. Εγώ όμως είχα αλλάξει και τα 3 ευτυχώς μέσα στην εγγύηση. βέβαια πάω λιγο πίσω στα πρώτα μοντέλα (2008)

στο smt τα μόνα που δε θα σου αρέσουν είναι:
1. μεταπώληση (δύσκολο μηχανάκι)
2. όπως είπα και πιο πάνω ο κινητήρας υστερεί συγκριτικά με τα άλλα 2. μουαγιέν ταξιδιου σε εθνική 150. φυσικά όμως είναι τέτοια η χαρά που παίρνεις σε όλα τα υπόλοιπα τερέν που δεν σε πειράζει καθόλου παρα μόνο όταν είσαι κυριακή απόγευμα και 300χλμ απο Αθήνα στην επιστροφή
3. χρειάζεται να ασχολείσαι προσωπικά. μη φανταστείς κάτι πολυ απαιτητικό αλλά η προσωπική ενασχόληση είναι απαραίτητη
4. οτιδήποτε έχει σχέση με την λέξη "pumping" (όλες οι αντλίες και τρόμπες δηλαδή) είναι επιρρεπής σε βλάβες. Ο κινητήρας είναι απείρως πιο αξιόπιστος απο αυτού του tiger όμως

θα το αγαπήσεις για όλα τα υπόλοιπα όμως τα οποία προαναφέρθηκαν, αλλά και νομίζω οτι έχεις στο μυαλό σου ηδη

εδιτ: και για να απαντήσω μονολεκτικά μεταξύ των 2 ψηφίζω smt

προσθετω οτι το ανοιγμα γκαζιου στο smt και στο adv,δεν εχουν καμια σχεση εκει μετα τα 160...
μουαγιε με 150 γινεται με τη μεγαλη ζελατινα που υπαρχει αφτερ

spyro
31/08/2020, 12:26
προσθετω οτι το ανοιγμα γκαζιου στο smt και στο adv,δεν εχουν καμια σχεση εκει μετα τα 160...
μουαγιε με 150 γινεται με τη μεγαλη ζελατινα που υπαρχει αφτερ

σωστος

zannisvel
31/08/2020, 12:39
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση που έχετε ανοίξει και χαίρομαι που έπεσα πάνω της.
Μια διευκρίνηση μόνο.

Τι εννοείτε με τον όρο Μουαγιέ στις σταθερές ταχύτητες? Sorry αλλά δε το έχω ξανακούσει.