View Full Version : GSX-S 1000 Reinmeister εντισιο...
reinmeister
21/12/2018, 21:16
Ολα ξεκινησαν με τον εξης συνδυασμο...εκλαπη το φουμουξου και επωληθη το μπουσα...
τα οψια ηντονε δυο...δυο μηχανακια ή ενα για ολα...
επελεγη το δευτερο εξ αυτων...ενα για ολα...
τα στανταρντς ηταν τα εξης...1000+ με οσο το δυνατον μικροτερο ογκο (αδιαφορο το βαρος.μια και ειναι οντως αδιαφορο εφ οσων το μηχανακι ειναι σωστα ζυγισμενο), V2 ή δυνατον μια και δυστυχως εχομεν μιαν αδυναμιαν στην περι ης ο λογος σχεδιαση,αξιοπρεπη φρενα και αναρτησεις,καρατιμονα και οπωσδηποτε ανετο* δικαβαλο...
ο ελεινος και τρισαθλιος ιαπωνας τον οποιο εχω στηριξει με την αγορα 60+ μηχανακιων ,για καποιον ανεξακριβωτο απο εμενα λογο, δεν γουσταρει να βγαλει V2 στρηταδικο της ανθρωπιας...
κοιταζα και προς Ι4 μερια δειλα δειλα, αλλα το μονο που καπως ταιριαζε στις απαιτησεις μου ηταν το cb 1000 r,αλλα το μοτερ ηταν κασα και απο πλαισιο αναρτησεις ηταν χαλι γκρι, για να μην πω μαυρο,συγκριτικα με αυτο που ηθελα...
η συνεχεια ηταν να κοιταζω (κρυφα μην με παρει χαμπαρι κανας γνωστος και ξεφτιλιστουμε), προς τας ευρωπας...
μετα απο καμποσο ψαξιμο κατεληξα στο KTM RC8 το διμπουζο,το οποιο πουλιοταν σε πολυ αξιοπρεπεπη ποσα,αλλα ηθελε μετατροπη στο τιμονι (απλο) και σχεδιαση-κατασκευη υποπλαισιου-ουρας (επισης απλο,αλλα πολυ χρονοβορο και ψυχοφθορο μεχρι να ταιριαξεις τα παντα οπως προβλεπεται)...
καπου εκει, εχοντας καταληξει,χωρις πολυ ενθουσιασμο η αληθεια ειναι,ανακαλυψα το gsx-s...οσο περιεργο κι αν σας φαινεται δεν ηξερα καν την υπαρξη του...
δεν θα επεκταθω στις ανουσιες λεπτομερεις,απλα θα πω οτι το αγορασα με συνοπτικες...
reinmeister
21/12/2018, 21:17
παμε τωρα στο ζουμι...
καβαλαω,βαζω μπρος και φευγω...
παπια το πραμα...μεγεθος και συμπεριφορα 600,χωρις καμια λεκτικη υπερβολη...
η θεση οδηγησης (1,75 υψος αναβατη),αψογη, με χερια και ποδια στις σωστες θεσεις και γωνιες,δινοντας μια πολυ φυικη και κατα συνεπεια ξεκουραστη θεση οδηγησης...
κανω μερικα χαζοανοιγματα με 2-3 τερμα απο χαμηλα και η αισθηση ηταν καλη,αλλα οχι η αναμενομενη...ψιλιαστηκα αμεσως τι συμβαινει οποτε στο επομενο φαναρι αρχισα να παταω σαν τον μαλακα κουμπακια μεχρι να απενεργοποιηθει το τραξιο...τα καταφερα...
ανοιγω ξανα χαζα και το μηχανακι σπερνει κυριολεκτικα...ανοιγει σαν αυτοματο με τρομερη ελαστικοτητα απο το ρελαντι,ανεξαρτητως σχεσεως κιβωτιου και η ροπη ειναι κατι παραπανω απο αξιοπρεπης..
(εδω να τονισω οτι ερχομαι απο ενα μηχανακι με 200 αλογα τροχο και 14 κιλα επισης τροχο...)
στο επομενο φαναρι ανοιγω τερμα με πρωτη οποτε καντηλι...δευτερα,επισης καντηλι...στο επομενο ξεκιναω σωστα ετσι ωστε τα μουτρα να μεινουν στον δρομο...σε αυτη την περιπτωση το μηχανακι αρχιζει καπως να σταθεροποιειται στην τριτη και χρειαζεται τεταρτη για να μιλησουμε για απολυτη σταθεροτητα...
εδω να τονισουμε επισης οτι ΔΕΝ κανει για απειρο αναβατη που δεν ξερει πως να σταθει κατα την διαρκεια ανοιγματος...εαν κρατηθεις απο το τινομι κατα την διαρκεια της επιταχυνσης θα φας την μανα ολων των tanks slaps και θα καταληξεις στην πρωτη ευκαιρη κολωνα, η αμοιρο αυτοκινητακια με ολεθριες , φανταζομαι, συνεπειες...ο σκελετος,το ψαλιδι και το μπροστινο,ειναι αυτουσια GSXR 1000, με οτι αυτο συνεπαγεται,κατι που συνδυαζομενο με την καρατιμονα,το κοντο μεταξονιο και την κακη αεροδυναμικη,λογω απουσιας φαιρινγκ και την αθλια πισω αναρτηση ειναι εγγυημενη συνταγη για κωλοτουμπα...
απειρη προσοχη λοιπον οι νεοι και μην απενεργοποιησετε το τραξιΟ πριν σιγουρευτειτε για τις ικανοτητες σας,διοτι η πισω ροδα θα σας προσπερασει με το παραμικρο ανοιγμα του απιστευτης αποκρισης γκαζιου...
παμε τωρα σε καποιες τεχνικες λεπτομερειες...
σκελετος GSXR με καποιες πολυ μικρες αλλαγες ετσι ωστε να ταιριαξει με τον χαρακτηρα και την χωροταξια της συγκεκριμενης σχεδιασης...με απλα λογια διαφορες σε γωνια καστερ και στο τρειλ,καθως και σε καποιες βασεις..
ψαλιδι αυτουσιο Κ15...
μπροστινο αυτουσιο Κ5...
πισω αναρτηση,σκουπδι,αναξιο αναφορας απο πλευρας αποσβεσεων...καλο ελατηριο για χαλαρη πιστα,αλλα το αμορτισερ δεν μπορει να αποσβεσει ουτε το κοστος ενος κιλου μελομακαρονων...ενα χοντρο φαουλ εδω απο την σουζουκι μια και και η διαφορα απο το υπολοιπο συνολο ειναι απλως χαωδης...
το μπροστινο κλασσικο γιαπωνεζικο που με το μαμα ελατηριο και λαδια ανταπεξερχεται ανετα σε βολτισιες συνθηκες...εαν ειστε ουσιωδως μαχιμοι,θελει οπωσδηποτε λαδια...
τα φρενα ειναι αυτουσια L2...το κακο ειναι οτι φοραει πολυ μαλακο τακακι για τους κουλους,οποτε εαν τα πιεσετε θα απογοητευτειτε...με αλλαγη σε carbon lorraine xbk 5 και υγρα ,κλασσικα, motul rbf 600,πραγματικα μεταμορφωνονται σε αξιοπρεπεστατα...
παμε τωρα στα καλα...μοτερακι...
Κ5-8 το καλυτερο κατα πολλους, με την μεγαλη διαδρομη και κατα συνεπεια ροπη με ιπρακτικα ιδια συμπιεση με το κ5,λιγο πιο ηπιους εκκεντροφορους,αυτουσια σωματα ψεκασμου του Κ7,αλλα τετραμπεκα και ατσαλινες αντι για τιτανιου βαλβιδες...ανεβαζει 11.5 εναντι των 13,5 του κ5...
πρακτικα ειναι απλως καταπληκτικο...οπου και να ανοιξεις το γκαζι η αποκριση ειναι αμεση,χωρις το παραμικρο κομπιασμα πουθενα...ακομη και με 6η, 60 χιλιομετρα και τερμα γκαζι,ανοιγει εντελως αγογγυστα και μετα τα 100 φευγει πραγματικα δυνατα...ονομαστικη ιπποδυναμη ειναι στα 142 ,αλλα παγκοσμιως οι δυναμομετρησεις το δινουν απο 138-142 ροδα...καποια στιγμη θα το μετρησω,αλλα σας λεω με σιγουρια οτι ειναι πανω απο 130 τροχο...
μια ανω τελεια εδω για να σχολιασω τον παγκοσμιο τυπο στο κομματι του ψεκασμου που τον χαρακτηριζουν αποτομο σε βαθμο προβληματικου...ειναι απλως ενα ματσο καθυστερημενοι που κρινουν με βαση τον εκαστοτε κουλο που παιρνει 1000 υψηλης αποδοσης αλλα θελει συμπεριφορα μοτερ πετρελεαικης ψαροβαρκας...
δεν ειναι ετσι κυριοι...ο ψεκασμος ειναι ακριβως αυτος που πρεπει σε ενα μηχανακι με τετοιο κινητηρα...δεν ειναι αποτομος...ειναι ΑΜΕΣΟΣ...υπαρχει ειδοποιος διαφορα μεταξυ των δυο και του gsxs ανηκει στην δευτερη κατηγορια...κανεις εμπειρος αβατης με παρελθον σε οποιοδηποτε αξιοπρεπες ss 1000 δεν θα προβληματιστει...
στο κομματι στιψιματος δεν θα αναφερθω μια και οι ικανοτητες του καθενος απο εμας,διαφερουν παρασσαγγας...θα πω απλως οτι το πραμα στιβει μια χαρα και με λιγο twiking θα ικανοποιησει ακομη και τον πιο απαιτητικο...
reinmeister
21/12/2018, 21:18
η καταναλωση μεσα στην πολη με οδηγηση καθυστερημενου ινδιανου με σοβαρα υπαρξιακα θεματα ( βλ. reinmeister) κυμαινεται απο 7,5-8,5 lt/km καταναλωση που πραγματικα θεωρω αστεια για μηχανακι με την συγκεκριμενη αποδοση...
εαν οδηγειτε σαν ανθρωποι υπολογιστε κανα λιτρο κατω και εαν βγειτε εθνικη και πατε με 150-180 σταθερα χωρις χαζοανοιγματα θα δειτε ακομη και 5-5.5 lt/km...(μιλαμε για πραγματικες μετρησεις και οχι ενδειξεις μετρητη καταναλωσης της μηχανης,ο οποιος παρεμπιπτοντως βρισκεται πολυ κοντα στην πραγματικοτητα...
υ.γ. το abs ειναι καλο λειτουργικα...για μενα ειναι παντελως αχρηστο και επικινδυνο,οποτε ειναι απενεργοποιημενο απο την πρωτη μερα...αν θετε να μαθετε περισσοτερες λεπτομερειες για την λειτουργια του διαβαστε τα τεστς...εγω δεν...
αυτα...στην πορεια του νηματος θα κουβεντιασουμε εκτενεστερα με οποιον το θελησει...
reinmeister
21/12/2018, 21:21
και μερικες φωτο απο το δικο μου...
Ρε....Αυτό είναι όμορφο...αι στο καλο...Παρουσίαση περιοδικού λέμε...:D
Καλορίζικο καλοτάξιδο και πάντα όρθιος........σε μια Η σε δυο ρόδες...γούστα είναι αυτά :p
RaGe_Raptor
21/12/2018, 21:31
ένα tuono θα σε πάταγε για πλάκα :smokin:
ΣΟΥΖΟΥΚΑΡΑ λατρεία :pink:
o_gavros
21/12/2018, 21:38
τι ωραία μου ειχε περάσει η καψούρα με τούτο το ρημάδι, ήρθες ωσάν βαλτός να την αναμοχλεύσεις...
reinmeister
21/12/2018, 21:47
θενκς...:beer:
κατι σημαντικοτατο που ξεχασα να αναφερω...
η θεση συνεπιβατη...θεωρουσα οτι θα ηταν απλως διακοσμητικη, αλλα πιαστηκα λαλακας...συνεπιβατης του δικου μου μεγεθους 1,75 και 82 κιλα καθεται ανετοτατα...
ειδικα εαν τραβιεστε με κοριτσακια μινιατουρες του εναμισυ μετρου και 45-50 κιλων οπω εγω, θα θεωρησουν την θεση τουλαχιστον lazy boy...
devil's animal
21/12/2018, 22:02
......
εγραψες ολο αυτο το σεντονι, για να μας πεις τι ουσιαστικα?
οτι τα ευρωπαϊκα, σοβαρα streetfighter (βλ. 1290sd, tuono V4, 1098) σε κανουν μεροκαματο με το καλημερα απο θεμα μοτερ και απο περιφερειακα γελανε και τα φερμουι...:lol:
εκει δλδ που ειχες τουμπανιασμενο fmx και υπερτουμπανιασμενο busa, τελικα κατεληξες με στοκαδουρα χιλιαρακι...
ασε μας ρε rein με την παπια σου... :p:lol:
ομορφο ειναι Αντουαν...
κοιτα να το χαιρεσαι και παραεξω...να περασει κανενα διοδιο...
:beer::beer::beer:
RaGe_Raptor
21/12/2018, 22:22
οτι τα ευρωπαϊκα, σοβαρα streetfighter (βλ. 1290sd, tuono V4, 1098) σε κανουν μεροκαματο με το καλημερα απο θεμα μοτερ και απο περιφερειακα γελανε και τα φερμουι...:lol:
εκει δλδ που ειχες τουμπανιασμενο fmx και υπερτουμπανιασμενο busa, τελικα κατεληξες με στοκαδουρα χιλιαρακι...
ομορφο ειναι Αντουαν...
Στο χρωματάκι αυτο που το πήρε ομως Σταύρε, θα ήταν κρίμα να μην βάλει κι ενα μεγάλο κίτρινο 46! Ε,Αντουάν,τι λες; :bawl:
ψαλιδι αυτουσιο Κ15...
μπροστινο αυτουσιο Κ5...
τα φρενα ειναι αυτουσια L2...
μοτερακι... Κ5-8
αυτουσια σωματα ψεκασμου του Κ7
ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΣΟΥΖΟΥΚΑΡΑ! Πάλι ό,τι υπήρχε στις αποθήκες εδώ και 15 χρόνια πέταξε πάνω και βγήκε μηχανάκι. :lol:
Ωραίο φαίνεται αυτό. Καλόβολτο! ^^
devil's animal
21/12/2018, 22:26
Στο χρωματάκι αυτο που το πήρε ομως Σταύρε, θα ήταν κρίμα να μην βάλει κι ενα μεγάλο κίτρινο 46! Ε,Αντουάν,τι λες; :bawl:
εννοειται ρε συ!! το συζητας??
θα του το κανω δωρο για τα Χριστουγεννα...:bawl::bawl:
Μάλλον δεν κατάλαβες... Το πήρε σε αυτό το χρώμα διότι σου λέει, αν φάω κράξιμο να το έχω τουλάχιστον έτοιμο για μπλουμ.... :D
Καλόβολτο Αντώνη, να το χαρείς και μην χάνεσαι πάλι.... :beer:
reinmeister
21/12/2018, 22:38
ομορφο ειναι Αντουαν...
εσενα γκατζολοβλαχε ξερεις που σε εχω γραμμενο , οποτε μην χαλαω τσαμπα μελανι...:p
βασικα ρε συ να βαλω ενα μεγαλο 46 η πολλα μικρα...εκει προβληματιζομαι...:lol:
ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΣΟΥΖΟΥΚΑΡΑ! Πάλι ό,τι υπήρχε στις αποθήκες εδώ και 15 χρόνια πέταξε πάνω και βγήκε μηχανάκι. :lol:
Ωραίο φαίνεται αυτό. Καλόβολτο! ^^
δεν ξερω τι λες εσυ φιλαρακι, εγω ξερω οτι και ο φρανκενσταιν ηταν επισης φτιαγμενος απο παλια ανταλλακτικα,αλλα εδινε πονο...:D
τυχουσες ομοιοτητες με το παρον μηχανακι ειναι εντελως τυχαιες...
Μάλλον δεν κατάλαβες... Το πήρε σε αυτό το χρώμα διότι σου λέει, αν φάω κράξιμο να το έχω τουλάχιστον έτοιμο για μπλουμ.... :D
Καλόβολτο Αντώνη, να το χαρείς και μην χάνεσαι πάλι.... :beer:
θελει βασικα το 501 της ανοιχτης θαλασσης...αυτο ειναι το 500...:lol:
Πως εχει ο bukley το katana .
Ετσι απο συγχρονα το μονο που μου αρεσει ειναι αυτο νομιζω οτι ειναι το μονο ονειρο μου για τα τελευταια χρονια.
Καυλοβολτο!!
Καυλόστριφτο και καυολόβολτο το τερατάκι!Σχετικά με τα όσα ανέφερες για το cb1000r,αν μιλάς για το προηγούμενο μοντέλο θα συμφωνήσω αν λες όμως για το καινούργιο then,think again...;)
Μεγειά το εργαλείο!
Να το φροντίσεις, να το μεγαλώσεις και να το δεις όπως επιθυμείς :lol:
:beer:
telegonos
22/12/2018, 14:35
σκελετος GSXR με καποιες πολυ μικρες αλλαγες ετσι ωστε να ταιριαξει με τον χαρακτηρα και την χωροταξια της συγκεκριμενης σχεδιασης...με απλα λογια διαφορες σε γωνια καστερ και στο τρειλ,καθως και σε καποιες βασεις..
Για βάλε αν θέλεις φωτό ένα GSXR που έχει παρόμοιο πλαίσιο με ''καποιες πολυ μικρες αλλαγές'' και ''διαφορες σε γωνια καστερ και στο τρειλ,καθως και σε καποιες βασεις'' και μια το δικό σου καπάκι να το δούμε.
reinmeister
22/12/2018, 16:15
Καυλόστριφτο και καυολόβολτο το τερατάκι!Σχετικά με τα όσα ανέφερες για το cb1000r,αν μιλάς για το προηγούμενο μοντέλο θα συμφωνήσω αν λες όμως για το καινούργιο then,think again...;)
χαμπαρι δεν εχω παρει...εβγαλε καινουριο? τσεκαρω...
edit...το cafe Λες...το ξερω,αλλα θα μου επιτρεψεις να εχω ακομη τις διαφωνιες μου. μια και εχει παλι μονης ραχοκοκκαλιας σκελετο...βεβαια ξυπνησε το μοτερ κι εβαλε και καλο μπροστινο...
φυσικα το λανσαρει ως cafe racer οποτε θα μου πεις οτι ειναι υπερ το δεον καλο για αυτο τον χαρακτηρα και φυσικα θα χεις και δικιο...
pipe_smoker
22/12/2018, 18:01
Πολύ ωραίο μηχανάκι!
Καλόβολτο και να τα ευχαριστηθείς!:beer:
Juohmaru!
22/12/2018, 20:41
Καλόβολτο το GSX-S... να το χαρείς!
Για να λες "Reinmeister εντίσιο" μπορώ να φανταστώ ότι δε θα μείνει για πολύ μαμά...
Κανένα αμορτισέρ και εξάτμιση ή κάτι πιο "ριζικό" έχεις κατά νου;
Και μια ερώτηση:
Το νέο Katana είναι ουσιαστικά ένα GSX-S με άλλο κουστούμι;
Κινητήρας - πλαίσιο - αναρτήσεις είναι ακριβώς τα ίδια ή έχει διαφορετικό προσανατολισμό;
Και πάλι με γειες!!!
devil's animal
22/12/2018, 21:21
Κινητήρας - πλαίσιο - αναρτήσεις είναι ακριβώς τα ίδια ή έχει διαφορετικό προσανατολισμό;
τωρα γιατι το κανεις αυτο?
καλα δεν ειχαμε ξενοιασει τοσο καιρο με την αηδια?:rolleyes::yuck:
RaGe_Raptor
22/12/2018, 21:36
τωρα γιατι το κανεις αυτο?
καλα δεν ειχαμε ξενοιασει τοσο καιρο με την αηδια?:rolleyes::yuck:
μλκία μηχανάκι
402288
reinmeister
22/12/2018, 21:42
Καλόβολτο το GSX-S... να το χαρείς!
Για να λες "Reinmeister εντίσιο" μπορώ να φανταστώ ότι δε θα μείνει για πολύ μαμά...
Κανένα αμορτισέρ και εξάτμιση ή κάτι πιο "ριζικό" έχεις κατά νου;
Και μια ερώτηση:
Και πάλι με γειες!!!
θα δειξει...αναλογως κεφιων...σιγουρα θα παιξει φιλτρο-προγραμμα εξατμιση να παμε καμια 155-160αρα κατω και βλεπουμε...αν με πιασει η μαλακια,κατι που συνηθιζεται,θα μπουμε και μεσα...
για την ωρα περιμενω μπας και αξιοθει καμια εταιρεια και βγαλει φουλ τιτανιο εξατμιση, αλλα χλωμο το βλεπω...
το κατανα απ οτι εχω διαβασει ειναι ολοιδιο με το δικο μου πλην πλαστικων...
DoctoR_k6
22/12/2018, 23:46
Τούμπανο η Σουζουκαρα!!!
Καλά χλμ.
Το θεματακι με το γκάζι υπάρχει ακόμα η διορθώθηκε?
Juohmaru!
23/12/2018, 07:56
μλκία μηχανάκι
402288
Εμένα πάντως μ' αρέσει.... ΚΑΙ το μηχανάκι!!! :a8:
reinmeister
23/12/2018, 10:59
Τούμπανο η Σουζουκαρα!!!
Καλά χλμ.
Το θεματακι με το γκάζι υπάρχει ακόμα η διορθώθηκε?
δεν εχει κανενα θεματακι με το γκαζι...μια χαρα ανοιγει...
kostaspetrou
23/12/2018, 11:36
Δεν ταιριάζει εξάτμιση(μαμά ή άφτερ μάρκετ) από Κ5-κ8(εφ' όσον είναι σχεδόν ίδιο μοτέρ);
Βάζεις και εκκεντροφόρους από Κ5-Κ8 και έχεις καλή βάση για το μέλλον.
reinmeister
23/12/2018, 11:52
Δεν ταιριάζει εξάτμιση(μαμά ή άφτερ μάρκετ) από Κ5-κ8(εφ' όσον είναι σχεδόν ίδιο μοτέρ);
Βάζεις και εκκεντροφόρους από Κ5-Κ8 και έχεις καλή βάση για το μέλλον.
μωρε ολοιδιο ειναι το μοτερ αλλα ο μαγκας ο ιαπωνας αποφασισε να βαλει το παγουρι υπερχειλισης, μπροστα απο το μοτερ διπλα στο φιλτρο λαδιου,οποτε,εκ των πραγματων, αλλαξε και το χταποδι...αν βγαλω απο κει το παγουρι και ξηλωσω και την καρινα τοτε ναι θα μπαινει...αλλα πιαστο αυγο και κουρευτο...
κοιτα...εαν μπω μοτερ δυο ειναι τα οψιονς...1)μαμα gsxr εκκεντροφοροι-ελατηρια-βαλδιες και ροικη ή 2) ολο το yoshimura πακετο του κιτ για πανω 200 ροδα...
θα δειξει...ας αξιωθουν πρωτα να βγαλουν καμια εξατμιση τιτανιου αλλιως με βλεπω να σχεδιαζω εγω...οψομεθα,,,
kostaspetrou
23/12/2018, 12:03
μωρε ολοιδιο ειναι το μοτερ αλλα ο μαγκας ο ιαπωνας αποφασισε να βαλει το παγουρι υπερχειλισης, μπροστα απο το μοτερ διπλα στο φιλτρο λαδιου,οποτε,εκ των πραγματων, αλλαξε και το χταποδι...αν βγαλω απο κει το παγουρι και ξηλωσω και την καρινα τοτε ναι θα μπαινει...αλλα πιαστο αυγο και κουρευτο...
κοιτα...εαν μπω μοτερ δυο ειναι τα οψιονς...1)μαμα gsxr εκκεντροφοροι-ελατηρια-βαλδιες και ροικη ή 2) ολο το yoshimura πακετο του κιτ για πανω 200 ροδα...
θα δειξει...ας αξιωθουν πρωτα να βγαλουν καμια εξατμιση τιτανιου αλλιως με βλεπω να σχεδιαζω εγω...οψομεθα,,,
Aν θες να μπεις μοτέρ, τότε βρες από ebay και μια ηλεκτρονική από Κ5(εκτός και αν παίξει επαναπρογραμματισμός της μαμά είτε με πχ woolich είτε με φλασάρισμά της) ώστε να ωφεληθείς απ'τις βαλβίδες τιτανίου και να στροφάρεις ψηλά.
Πάντως με αν δεν θες ν' ανοίξεις κινητήρα, τότε μια αλλαγή θέσεως δοχείου υπερχείλισης, έκκεντρα Κ5 από ebay και εξάτμιση (ίσως βρεις μια μετάχειρη Yoshi, στο κάτω κάτω μιλάμε για 10 ετών μηχανάκι,οπότε όλο και κάποιος θα τη δίνει),θα σου δώσει καλή απόδοση χωρίς μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία.
Rein.. wellcome back.
Καλοριζικη η Σουζουκαρα :beer:
reinmeister
23/12/2018, 16:37
Aν θες να μπεις μοτέρ, τότε βρες από ebay και μια ηλεκτρονική από Κ5(εκτός και αν παίξει επαναπρογραμματισμός της μαμά είτε με πχ woolich είτε με φλασάρισμά της) ώστε να ωφεληθείς απ'τις βαλβίδες τιτανίου και να στροφάρεις ψηλά.
Πάντως με αν δεν θες ν' ανοίξεις κινητήρα, τότε μια αλλαγή θέσεως δοχείου υπερχείλισης, έκκεντρα Κ5 από ebay και εξάτμιση (ίσως βρεις μια μετάχειρη Yoshi, στο κάτω κάτω μιλάμε για 10 ετών μηχανάκι,οπότε όλο και κάποιος θα τη δίνει),θα σου δώσει καλή απόδοση χωρίς μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία.
επαναπρογραμματισμο θα κανω οπως και να χει ρε συ...ειτε μπω μοτερ ειτε οχι...χαβαλες ειναι αυτο...το θεμα ειναι κατα ποσο θα μου την βαρεσει για να κατσω να ασχοληθω ουσιαστικα...
DoctoR_k6
23/12/2018, 18:03
δεν εχει κανενα θεματακι με το γκαζι...μια χαρα ανοιγει...
Το ρωτάω γιατι είχα διαβάσει ότι στις χαμηλές δεν ήταν τόσο ομαλό κ θα έβγαινε μια αναβάθμιση να το διορθώσει.
Μην το πειράξεις καθόλου, άντε ένα εξατμίσακι. Μη χαλάσει αυτή η αρκουδοροπη!!!
Αν έχει το κ5 που στροφαρει κ ψηλότερα φαντάσου αυτό...:eek:
reinmeister
23/12/2018, 19:38
Το ρωτάω γιατι είχα διαβάσει ότι στις χαμηλές δεν ήταν τόσο ομαλό κ θα έβγαινε μια αναβάθμιση να το διορθώσει.
Μην το πειράξεις καθόλου, άντε ένα εξατμίσακι. Μη χαλάσει αυτή η αρκουδοροπη!!!
Αν έχει το κ5 που στροφαρει κ ψηλότερα φαντάσου αυτό...:eek:
βασικα καποια αμερικανικα κομματια ειχαν ενα θεμα με το ρελαντι ,το οποιο ηταν πολυ χαμηλά και πολλες φορες εσβηνε το μηχανακι...η σουζουκι εβγαλε εγκεφαλο αντικαταστασης ουσιαστικα,τον οποιο φορουσαν και ολα τα μεταγενεστερα...
αυτο με το αποτομο γκαζι οπως ειπα και στο πρωτο ποστ απλα δεν ισχυει...ανοιγει οπως ακριβως πρεπει να ανοιγει ενα 1000αρι ss μοτερ των 150 ιππων...
εγω θα το φτιαξω, οποτε πιστεψε με τιποτα δεν θα παθει η ροπη...το μονο κακο ξερεις πιο ειναι? οτι η πρωτη ηδη βγαζει σχεδον 150 χλμ. οποτε αντιλαμβανεσαι τι θα γινει με +2000 στροφες...θα 200αριζει η μαλακια με πρωτη...:lol:
DoctoR_k6
23/12/2018, 20:19
βασικα καποια αμερικανικα κομματια ειχαν ενα θεμα με το ρελαντι ,το οποιο ηταν πολυ χαμηλά και πολλες φορες εσβηνε το μηχανακι...η σουζουκι εβγαλε εγκεφαλο αντικαταστασης ουσιαστικα,τον οποιο φορουσαν και ολα τα μεταγενεστερα...
αυτο με το αποτομο γκαζι οπως ειπα και στο πρωτο ποστ απλα δεν ισχυει...ανοιγει οπως ακριβως πρεπει να ανοιγει ενα 1000αρι ss μοτερ των 150 ιππων...
εγω θα το φτιαξω, οποτε πιστεψε με τιποτα δεν θα παθει η ροπη...το μονο κακο ξερεις πιο ειναι? οτι η πρωτη ηδη βγαζει σχεδον 150 χλμ. οποτε αντιλαμβανεσαι τι θα γινει με +2000 στροφες...θα 200αριζει η μαλακια με πρωτη...:lol:
Κάποια στιγμή θα το κάνω ένα test ride (το αποφεύγω γιατί μετά βλέπω να το αφήνω το δικό μου) να το δω κ εγώ.
Το 1000 πάντως μαμά είχε άψογη λειτουργία από ρελαντί κ με 6 ακόμα.
Για την 1η μην ανησυχείς, το πολύ πολύ να πας κάνα 165-170 :lol:
Αν είχε λίγο καλύτερη σέλα πίσω θα είχα τσιμπήσει το F...εύκολα.
reinmeister
23/12/2018, 20:35
Κάποια στιγμή θα το κάνω ένα test ride (το αποφεύγω γιατί μετά βλέπω να το αφήνω το δικό μου) να το δω κ εγώ.
Το 1000 πάντως μαμά είχε άψογη λειτουργία από ρελαντί κ με 6 ακόμα.
Για την 1η μην ανησυχείς, το πολύ πολύ να πας κάνα 165-170 :lol:
Αν είχε λίγο καλύτερη σέλα πίσω θα είχα τσιμπήσει το F...εύκολα.
180+ θα παει αλλα ας μην το κανουμε θεμα...:lol:
αν το θεμα σου ειναι η σελα παρτο με κλειστα ματια...σου λεω καθεται ανετα 80-85 κιλα νοματαιος...ξεγελαει πολυ στο ματι...κι εγω ετσι την πατησα και μολις εβαλα δικαβαλο εμεινα μαλακας...
υ.γ.θα πω μια μεγαλη κουβεντα για τα δεδομενα μου...μετα απο 60+ ιδιοκτητα μηχανακια και κανα δυο εκαντονταδες αλλα που εχω οδηγησει, αυτο ειναι το καλυτερο all arrounder μηχανακι που ειχα η εχω οδηγησει...
ενα μουτρακι του λειπει μονο για να μπορεις να πας με σταθερα 180-200 χωρις να εισαι ο σβαρτζενεγκερ...
Ε α στο διαολο, να χω πιει τοσο πολυ δε παιζει ειναι νωρις ακομη.
Οποτε ο rein ξαναγραφει κ μαλιστα πηρε σωβρακοφανελα μοτοσακο!
Ρεεεεε, καλοταξιδο τρελεεεεεεεεε!!!!
reinmeister
23/12/2018, 20:47
Ε α στο διαολο, να χω πιει τοσο πολυ δε παιζει ειναι νωρις ακομη.
Οποτε ο rein ξαναγραφει κ μαλιστα πηρε σωβρακοφανελα μοτοσακο!
Ρεεεεε, καλοταξιδο τρελεεεεεεεεε!!!!
βρε βρε ο καμενακος...να σου πω εχεις ακομη το απαυγασμα της ιταλικης τεχνολογιας που βλεπω στο αβαταρ σου?
υ.γ. πλακα πλακα παραλιγο να χτυπησω ενα 1100 evo sp για να πιασω πελατες ντουκατακηδες αλλα στο τελος επικρατησε η λογικη...:lol:
βεβαια,μπορει να μου την βαρεσει καποια στιγμη και να παρω κανα 1290 σουπερ δουκα για το v2 του πραγματος που μου χει κατσει στον λαιμο...
βρε βρε ο καμενακος...να σου πω εχεις ακομη το απαυγασμα της ιταλικης τεχνολογιας που βλεπω στο αβαταρ σου?
υ.γ. πλακα πλακα παραλιγο να χτυπησω ενα 1100 evo sp για να πιασω πελατες ντουκατακηδες αλλα στο τελος επικρατησε η λογικη...:lol:
βεβαια,μπορει να μου την βαρεσει καποια στιγμη και να παρω κανα 1290 σουπερ δουκα για το v2 του πραγματος που μου χει κατσει στον λαιμο...
Το εχω ναι, οχι του αβαταρ που ειναι απλα μια φωτο απο τα χρονια της νιοτης, αλλα το εχω 800ss.
Παροπλισμενο νομικα βεβαια , αλλα προσεγμενο σαν την πρωτη αγαπη κ παντοτινη, μπουμπουναει!
Εχω κ cagiva elefant 900 πλεον βεβαια:D
reinmeister
23/12/2018, 20:54
Το εχω ναι, οχι του αβαταρ που ειναι απλα μια φωτο απο τα χρονια της νιοτης, αλλα το εχω 800ss.
Παροπλισμενο νομικα βεβαια , αλλα προσεγμενο σαν την πρωτη αγαπη κ παντοτινη, μπουμπουναει!
Εχω κ cagiva elefant 900 πλεον βεβαια:D
ελεος...βεβαια θα μου πεις,αλλος ανεβαινει μπουσουλωντας τα σκαλια της τηνου...μοζοχισμοι ειναι αυτοι οποτε δεν κρινω...:lol:
ελεος...βεβαια θα μου πεις,αλλος ανεβαινει μπουσουλωντας τα σκαλια της τηνου...μοζοχισμοι ειναι αυτοι οποτε δεν κρινω...:lol:
Θ πρεπε να παρω βεστρομ κ δε με πηγαινε η καρδια χαχαχα
Με γεια!
...μετα απο 60+ ιδιοκτητα μηχανακια και κανα δυο εκαντονταδες αλλα που εχω οδηγησει...
Πώς γίνεται να έχεις αγοράσει τόσο πολλές μοτοσυκλέτες; Να έχεις οδηγήσει 100, ΟΚ. Αν εργάζεσαι σε συνεργείο, αντιπροσωπεία ή στον ειδικό τύπο, είναι εφικτό. Αλλά 60+ αγορές;
reinmeister
23/12/2018, 21:22
Με γεια!
Πώς γίνεται να έχεις αγοράσει τόσο πολλές μοτοσυκλέτες; Να έχεις οδηγήσει 100, ΟΚ. Αν εργάζεσαι σε συνεργείο, αντιπροσωπεία ή στον ειδικό τύπο, είναι εφικτό. Αλλά 60+ αγορές;
μην σου κανει εντυπωση...ευκολο ειναι... και σκεψου οτι απο το 2006 και μετα εχω παρει μονο 4-5...
Καλά σε γιορτές βρήκες όρεξη για δουλειά; Δεν σου έφτανε η ησυχία που είχες;
Καλόβολτο το μηχανατσι αλλά μην αρχίσουμε την κρυογεννετικη μετάλλου με ανοπτηση σε άμμο Σαχάρας και γάλα Βουργουνδίας. Ας παραμείνουμε στο καλό κι αξιόπιστο ΦΠΕ.
:beer: :beer:
Πολύ καλό μηχανάκι, το κοίταζα και εγώ πριν πάρω το S1000R, δυστυχώς εκεί στην Σουζούκι κάτι έχουν πάθει με το design. Ειδικά το φαιρινγκάτο είναι άσχημο ρε γαμώτο. Παρόλα αυτά, τίμιο όπως όλα τα Σουζούκι. Μου κάνει εντύπωση που έχεις εντυπωσιαστεί τόσο από το μοτέρ του. Το S1000R το έχεις οδηγήσει για να σχολιάσεις διαφορές?
Αυτό με τις αλλαγές μοτοσυκλετών αρχίζω να το ζω και εγώ, δεν ξέρω τι θέλω ακριβώς, έχω αλλάξει 3 σε λιγότερο από 2 χρόνια, πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το ότι σαράντησα :D:D:lol:
reinmeister
24/12/2018, 10:07
Πολύ καλό μηχανάκι, το κοίταζα και εγώ πριν πάρω το S1000R, δυστυχώς εκεί στην Σουζούκι κάτι έχουν πάθει με το design. Ειδικά το φαιρινγκάτο είναι άσχημο ρε γαμώτο. Παρόλα αυτά, τίμιο όπως όλα τα Σουζούκι. Μου κάνει εντύπωση που έχεις εντυπωσιαστεί τόσο από το μοτέρ του. Το S1000R το έχεις οδηγήσει για να σχολιάσεις διαφορές?
Αυτό με τις αλλαγές μοτοσυκλετών αρχίζω να το ζω και εγώ, δεν ξέρω τι θέλω ακριβώς, έχω αλλάξει 3 σε λιγότερο από 2 χρόνια, πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το ότι σαράντησα :D:D:lol:
ετσι ειναι...οταν γερναει ο ανθρωπος κι ο ψοφος ερχεται πιο κοντα τρεχει να αγορασει μπας και δεν προλαβει...:p
το μπεμπε αγορινα μου γλυκια δεν το καβαλαω ουτε να με πληρωνουν..σχεδον εχω παρεξηγηθει με κατοχους που εχουν λυσσαξει να τα οδηγησω για να τους πω την γνωμη μου...ψυχολογικο ειναι απο την εποχη που πρωτοβγηκε και δεν προλαβαινε ο γερμανος να αντικαθιστα σπασμενα μοτερ...τωρα,απ οσο ξερω δεν σπαει,αλλα το ψυχολογικο δεν φευγει...:cry:
εδω σκεψου οτι θελει να το παρει φιλος και συζηταμε για τις βελτιωσεις και του εχω δηλωσει οτι δεν προκειται να το κανω βολτα ουτε μετα την χαρτογραφηση που θα του κανω...σοβαρος μαστορας πανω απ ολα...:moutza:
με το σουζουκι,χω εντυπωσιαστει βασικα απο το οτι δουλευει σαν ηλεκτρικο...δηλαδη αυτοματο με ροπη απο το ρελαντι..σε σχεση με το ιδιο σε gsxr η διαφορα ειναι εντυπωσιακη...πραγματικα ο ιαπωνας εδω εκανε πολυ καλη δουλεια...απο δυναμη δεν με αντυπωσιαζει τιποτα ρε συ...μονο κανα τουρμπατο με πανω απο 300...
εμφανισιακα μου αρεσει το ξεβρακωτο που πηρα,αλλα δεν με πολυνοιαζει η εμφανιση γενικοτερα...εαν πληροι τα χαρακτηρικα που εχω κατα νου,τοτε η εμφανιση παει περιπατο...
υ.γ. απ οτι εχω διαβασει παντως το μηχανακι σου παιρνει κορυφαιες κριτικες...καλοβολτο...:beer:
ετσι ειναι...οταν γερναει ο ανθρωπος κι ο ψοφος ερχεται πιο κοντα τρεχει να αγορασει μπας και δεν προλαβει...:p
...
Bρε βρε ο Ρειν... Καλόβολτο το μοτοσακο! :beer:
Πότε ξεκινάς τις βελτιώσεις;
reinmeister
24/12/2018, 10:29
Bρε βρε ο Ρειν... Καλόβολτο το μοτοσακο! :beer:
Πότε ξεκινάς τις βελτιώσεις;
μολις παρω το shadow 2...ελατηριο ανακρουσης,επικρουστηρα και κοκκορα μονης...θα γυαλισω και πολυ καλα τα rails του κλειστρου...:roflmao::roflmao:
nopattern
24/12/2018, 11:36
εδω να τονισουμε επισης οτι ΔΕΝ κανει για απειρο αναβατη που δεν ξερει πως να σταθει κατα την διαρκεια ανοιγματος...εαν κρατηθεις απο το τινομι κατα την διαρκεια της επιταχυνσης θα φας την μανα ολων των tanks slaps και θα καταληξεις στην πρωτη ευκαιρη κολωνα, η αμοιρο αυτοκινητακια με ολεθριες , φανταζομαι, συνεπειες...ο σκελετος,το ψαλιδι και το μπροστινο,ειναι αυτουσια GSXR 1000, με οτι αυτο συνεπαγεται,κατι που συνδυαζομενο με την καρατιμονα,το κοντο μεταξονιο και την κακη αεροδυναμικη,λογω απουσιας φαιρινγκ και την αθλια πισω αναρτηση ειναι εγγυημενη συνταγη για κωλοτουμπα...
...
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Να κάνω μια ερώτηση για αυτό που γράφεις παραπάνω, που/πως κρατιέσαι την ώρα της φουλ επιτάχυνσης;;;
Είχα δει πρόσφατα και ένα βίντεο στο youtube, όπου σε δοκιμή του street triple rs ο τύπος κρατούσε το πιρούνι με το ελεύθερο χέρι στην μεγαλή ευθεία της πίστας της Catalunya και μου έκανε τρομερή εντύπωση.
https://youtu.be/C05f90BaU0s 13:48 με 13:57
Να κάνω μια ερώτηση για αυτό που γράφεις παραπάνω, που/πως κρατιέσαι την ώρα της φουλ επιτάχυνσης;;;
Είχα δει πρόσφατα και ένα βίντεο στο youtube, όπου σε δοκιμή του street triple rs ο τύπος κρατούσε το πιρούνι με το ελεύθερο χέρι στην μεγαλή ευθεία της πίστας της Catalunya και μου έκανε τρομερή εντύπωση.
Σκύβεις και σφίγγεις τα γόνατα. Το μόνο χέρι που χρειάζεται να κάνει κάτι στην ευθεία με τέρμα γκάζι είναι το δεξί που κρατάει το γκάζι ανοιχτό.
nopattern
24/12/2018, 11:49
Σκύβεις και σφίγγεις τα γόνατα. Το μόνο χέρι που χρειάζεται να κάνει κάτι στην ευθεία με τέρμα γκάζι είναι το δεξί που κρατάει το γκάζι ανοιχτό.
Νομίζω πως αυτό είναι αυτονόητο ... εδώ με το ταπείνο sv μου και παίρνεις θέση μάχης ... αναρωτιέμαι μήπως κάτι ακόμα θέλει να πει ο reinmeister, plus το χέρι στο πιρούνι στο επίσης γυμνό st rs, τι εξυπηρετεί? Αεροδυναμική, ίσως?
Νομίζω πως αυτό είναι αυτονόητο ... εδώ με το ταπείνο sv μου και παίρνεις θέση μάχης ... αναρωτιέμαι μήπως κάτι ακόμα θέλει να πει ο reinmeister, plus το χέρι στο πιρούνι στο επίσης γυμνό st rs, τι εξυπηρετεί? Αεροδυναμική, ίσως?
Δεν νομίζω, αφήνεις το μηχανάκι στην ησυχία του να κάνει αυτό αυτό που πρέπει, δεν πιάνεις τον ταύρο απο τα κέρατα. Η παραμικρή ένταση στο τιμόνι τη μεταφέρεις στον τροχό , τη στιγμή που το κέντρο βάρους έχει μετατοπιστεί προς τα πίσω και ο μπροστά είναι "ελαφρύς".
Το χέρι στο πηρούνι είναι μαλακιούλα του στυλ "κοίτα μαμά, χωρίς χέρια".
reinmeister
24/12/2018, 12:42
επισης φιλε...βασικα οτι σου πε ο ακροβολιστης...απο κει και περα το βασικοτερο ειναι οτι δαγκωνεις το ντεποζιτο ,σφιγγεις καλα ποδαρακια και κοιλια-ακούς? και τα χερακια τα χρησιμοποιεις για μικροδιορθωσεις τιμονιου...
βασικοτατο που το κανεις νομο...ακομη κι αν αρχισει ταλαντωση το μπροστινο ΔΕΝ αφηνεις γκαζι, παρα το κρατας σταθερο,ΔΕΝ σφιγεις τιμονι και αφηνεις την ταλαντωση να ξεθυμανει...
στη ατυχη συγκοιρια που η ταλαντωση ειναι πολυ εντονη, η οποια συνηθως προκυπτει απο εγκαρσια ανωμαλια κατα την διαδικασια μαλακισμενης επιταχυνσης,αμολας το τιμονι,κρατωντας απλη επαφη μαζι του και παρακαλας να μην μεταφερθει η ταλαντωση στην υπολοιπη μοτυσυκλεττα,αλλα να αποσβεστει στο μπροστινο μονο...7 ατι; 10 φορες αυτου του ειδους οι ταλαντωσεις εξελισσονται σε φαντασμαγορικη κωλοτουμπα...αυτο που μας νοιαζει σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να δωσουμε ελαχιστη βοηθεια στον παραγοντα "τυχη"...
υ.γ. μια προσευχη κατα την διαρκεια της διαδικασιας δεν εβλαψε ποτε κανεναν...:priest:
nopattern
24/12/2018, 13:23
Το σταμπιλιζατερ τιμονιού μας σώζει στην προκειμένη περίπτωση;
στη ατυχη συγκοιρια που η ταλαντωση ειναι πολυ εντονη, η οποια συνηθως προκυπτει απο εγκαρσια ανωμαλια κατα την διαδικασια μαλακισμενης επιταχυνσης....
ή μειώνει τον παράγοντα τύχη;;;
RaGe_Raptor
24/12/2018, 13:36
επισης φιλε...βασικα οτι σου πε ο ακροβολιστης...απο κει και περα το βασικοτερο ειναι οτι δαγκωνεις το ντεποζιτο ,σφιγγεις καλα ποδαρακια και κοιλια-ακούς? και τα χερακια τα χρησιμοποιεις για μικροδιορθωσεις τιμονιου...
βασικοτατο που το κανεις νομο...ακομη κι αν αρχισει ταλαντωση το μπροστινο ΔΕΝ αφηνεις γκαζι, παρα το κρατας σταθερο,ΔΕΝ σφιγεις τιμονι και αφηνεις την ταλαντωση να ξεθυμανει...
στη ατυχη συγκοιρια που η ταλαντωση ειναι πολυ εντονη, η οποια συνηθως προκυπτει απο εγκαρσια ανωμαλια κατα την διαδικασια μαλακισμενης επιταχυνσης,αμολας το τιμονι,κρατωντας απλη επαφη μαζι του και παρακαλας να μην μεταφερθει η ταλαντωση στην υπολοιπη μοτυσυκλεττα,αλλα να αποσβεστει στο μπροστινο μονο...7 ατι; 10 φορες αυτου του ειδους οι ταλαντωσεις εξελισσονται σε φαντασμαγορικη κωλοτουμπα...αυτο που μας νοιαζει σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να δωσουμε ελαχιστη βοηθεια στον παραγοντα "τυχη"...
υ.γ. μια προσευχη κατα την διαρκεια της διαδικασιας δεν εβλαψε ποτε κανεναν...:priest:
Ο νέος Βάντας του φόρουμ :bawl:
kostaspetrou
24/12/2018, 13:44
Αν μπεις μοτέρ και κάνεις ροϊκές κλπ, γιατί δεν κάνεις reprofile τον εκκεντροφόρο;
Δώσε στον reprοfiler μια κεφαλή,τα σώματα ψεκασμού και θα σου κάνει κάστομ προφίλ!
Καλορίζικο Αντώνη και πολλά καλά χιλιόμετρα.
Και εμένα το Μπούσα έφυγε περισυ για να αντικατασταθεί από ένα cb500x :cry::cry:
reinmeister
24/12/2018, 15:08
Το σταμπιλιζατερ τιμονιού μας σώζει στην προκειμένη περίπτωση;
ή μειώνει τον παράγοντα τύχη;;;
ουσιαστικα τιποτε απο τα δυο...ας πουμε,χαριν συζητησεως,οτι εαν τυχει το σταμπιλιζατερ να ειναι ρυθμισμενο για την συγκεκριμενη συνθηκη,οτι θα σου δωσει τον λιγο περισσοτερο χρονο που χρειαζεσαι για να αντιδρασεις σωστα...ομως κατι τετοιο δεν συμβαινει ποτε...ειναι τεραστιο θεμα το σταμπιλιζατερ και θελει αποκλειστικη συζητηση...
edit...τωρα προσεξα οτι εχεις sv...δεν θα προβληματιζομουν ιδιαιτερως στην θεση σου,διοτι το μηχανακι σου πρακτικα ειναι σταμπιλιζατερ...δηλαδη ειναι αρκουντως λαστιχενιο,ετσι ωστε να αποσβενει τις περισσοτερες ταλαντωσεις απο τυχοντα λαθη...πρεπει δηλαδη να παρεις οσκαρ στην μαλακια για να καταστει μη αναστρεψιμη η οποια ταλαντωση προκυψει...
Ο νέος Βάντας του φόρουμ :bawl:
μην με συγκρινεις εμενα με τον νονο του βαντα...εγω τουλαχιστον δικαιολογουμαι,διοτι το νικ δεν παραπεμπει σε θηλυκο οσο καλη διαθεση και να χεις...:tooth:
Αν μπεις μοτέρ και κάνεις ροϊκές κλπ, γιατί δεν κάνεις reprofile τον εκκεντροφόρο;
Δώσε στον reprοfiler μια κεφαλή,τα σώματα ψεκασμού και θα σου κάνει κάστομ προφίλ!
γιατι να κανω προφιλ,οταν υπαρχουν,πρακτικα τσαμπα,οι μαμα εκκεντροφοροι του gsxr , η αν θελω κατι περισσοτερο,εχω τα τρια προφιλ της yoshimura?
Καλορίζικο Αντώνη και πολλά καλά χιλιόμετρα.
Και εμένα το Μπούσα έφυγε περισυ για να αντικατασταθεί από ένα cb500x :cry::cry:
θενκς αγορινα...την καλυτερη κινηση εκανες...σουπερ η παπια...:beer:
nopattern
24/12/2018, 15:34
Thanks. Δε ρωτάω αποκλειστικά για το sv, γενικά να μαθαίνω.
Τα supersport, superbikes έχουν όλα αν δεν κάνω λάθος.
Τίποτα σε όρθιο όπως πχ το δικό σου ή street triple, που γλυκοκοιτάω, έχουν.
reinmeister
24/12/2018, 15:43
τα μικρα δεν εχουν συνηθως,οπως δεν εχουν και ολα τα μεγαλα...τωρα αναφορικα με το triple δεν εχω ιδεα...τσεκαρε το...
προσωπικα δεν εβαλα ποτε...οποτε ειχε απο μαμα,το αφηνα πανω,διοτι ουτως η αλλως ηταν σαν να μην υπηρχε...συνηθως λεω οταν η συζητηση παει σε traction-abs- streering damper, μαθετε να οδηγατε, αλλα that's just me...
RaGe_Raptor
24/12/2018, 16:20
..συνηθως λεω οταν η συζητηση παει σε traction-abs- streering damper, μαθετε να οδηγατε, αλλα that's just me...
Κάτσε να σε "περιλάβει" ο καρατεκας... :lol:
Κάτσε να σε "περιλάβει" ο καρατεκας... :lol:
Και πολλαπλασιάζονται. Έχουμε τουλάχιστον 3 νέους τελευταία. :lol:
reinmeister
24/12/2018, 16:34
και οπως ειπεν ο Κυριος..."Αφησε πετρο τα παιδια να ρθουν κοντα μου"...:smokin:
Nostradamus
24/12/2018, 16:43
και οπως ειπεν ο Κυριος..."Αφησε πετρο τα παιδια να ρθουν κοντα μου"...:smokin:
Και κάτι καθολικοί παπάδες έτσι λέγανε στα οικοτροφεία :lol: :lol:
kostaspetrou
24/12/2018, 17:05
γιατι να κανω προφιλ,οταν υπαρχουν,πρακτικα τσαμπα,οι μαμα εκκεντροφοροι του gsxr , η αν θελω κατι περισσοτερο,εχω τα τρια προφιλ της yoshimura?
Διότι πριν σκέφτηκες πολύ καλή βελτίωση με στόχο τα 200 και ροϊκές κλπ.
Οι μαμά του γσχρ είναι σαφώς καλοί αλλά εσύ πας για το επιπλέον, σωστά;
Αφού θα το κάνεις τοπ, γιατί να μην πας φουλ καστομιά;
YΓ: έχεις τα Yoshi προφίλ;
Εννοείς βύθισμα και διάρκεια ή ΚΑΙ το σχήμα της ράμπας;
Για πε...
:)
reinmeister
24/12/2018, 17:46
Διότι πριν σκέφτηκες πολύ καλή βελτίωση με στόχο τα 200 και ροϊκές κλπ.
Οι μαμά του γσχρ είναι σαφώς καλοί αλλά εσύ πας για το επιπλέον, σωστά;
Αφού θα το κάνεις τοπ, γιατί να μην πας φουλ καστομιά;
YΓ: έχεις τα Yoshi προφίλ;
Εννοείς βύθισμα και διάρκεια ή ΚΑΙ το σχήμα της ράμπας;
Για πε...
:)
λαθος..
ειπα οτι θα κανω ροικη οπωσδηποτε εφ οσον ανοιξω μοτερ κι οτι αναλογως κεφιων θα δω σε τι επιπεδο θα φτασω...
δεν υπαρχει κανεις απολυτως λογος για καστομια απο την στιγμη που στο εμποριο υπαρχουν δοκιμασμενες λυσεις και δεν μιλαμε για υπερβολες εφ οσον θα περιοριστουμε στα 200 κατω στην καλυτερη...
ακομη και προφιλ-πατρον να σου δωσω απο γιοσιμουρα σου ειναι παντελως αχρηστο εφ οσον μιλαμε για reprofiling που περιοριζεσαι σε πρωτο σταδιο,η αν εισαι ανθρωπος που παρνει ρισκα ,οριακα δευτερο...
απο κει και μετα μιλαμε για καταστακευη εκκεντροφορου απο το 0 οποτε φανταζομαι οτι ξερεις τι κραμα ατσαλιου χρησιμοποιει η yoshi,το ειδος της βαφης ,δηλαδη εαν ειναι επιφανειακη η ολικη,τον τροπο βαφης ετσι ωστε να μπορεσεις να αναπαραγεις με ακριβεια τα επιπεδα ακαμψιας καθως και την ανοχη σε κρουστικα και κυριως στρεπτικα φορτια...μεχρι εδω ειναι τα ευκολα...
η συνεχεια περιλαμβανει την θεωρια με βαση την οποια θα σχεδιαστει ο εκκεντροφορος την οποια θα μου επιτρεψεις να κρατησω για παρτη μου...
υ.γ. πεταξου μια βολτα απο τον γνωστο μπουμπη και παρακαλεσε τον να σου πει τι προφιλ yoshi εχει...αν εχει κεφια μπορει και να σου πει...απο κει και μετα δεν σε ξερω δεν με ξερεις...
λαθος..
ειπα οτι θα κανω ροικη οπωσδηποτε εφ οσον ανοιξω μοτερ κι οτι αναλογως κεφιων θα δω σε τι επιπεδο θα φτασω...
δεν υπαρχει κανεις απολυτως λογος για καστομια απο την στιγμη που στο εμποριο υπαρχουν δοκιμασμενες λυσεις και δεν μιλαμε για υπερβολες εφ οσον θα περιοριστουμε στα 200 κατω στην καλυτερη...
ακομη και προφιλ-πατρον να σου δωσω απο γιοσιμουρα σου ειναι παντελως αχρηστο εφ οσον μιλαμε για reprofiling που περιοριζεσαι σε πρωτο σταδιο,η αν εισαι ανθρωπος που παρνει ρισκα ,οριακα δευτερο...
απο κει και μετα μιλαμε για καταστακευη εκκεντροφορου απο το 0 οποτε φανταζομαι οτι ξερεις τι κραμα ατσαλιου χρησιμοποιει η yoshi,το ειδος της βαφης ,δηλαδη εαν ειναι επιφανειακη η ολικη,τον τροπο βαφης ετσι ωστε να μπορεσεις να αναπαραγεις με ακριβεια τα επιπεδα ακαμψιας καθως και την ανοχη σε κρουστικα και κυριως στρεπτικα φορτια...μεχρι εδω ειναι τα ευκολα...
η συνεχεια περιλαμβανει την θεωρια με βαση την οποια θα σχεδιαστει ο εκκεντροφορος την οποια θα μου επιτρεψεις να κρατησω για παρτη μου...
υ.γ. πεταξου μια βολτα απο τον γνωστο μπουμπη και παρακαλεσε τον να σου πει τι προφιλ yoshi εχει...αν εχει κεφια μπορει και να σου πει...απο κει και μετα δεν σε ξερω δεν με ξερεις...
Είχες λείψει, σοβαρά...
Ξανά μανά welcome back!
Κοιτα που μια μια εμφανιζεστε ολες οι κυριες σιγουλια σιγουλια:beer:
μην σου κανει εντυπωση...ευκολο ειναι... και σκεψου οτι απο το 2006 και μετα εχω παρει μονο 4-5...
Εγώ στη θέση σου αφού έχεις εξοικειωθεί με τα μοντέρνα σχήματα ,θα περίμενα για το κατάνα :smokin:
kostaspetrou
24/12/2018, 21:45
λαθος..
Μόνο ρεπροφάιλινγκ, σε καμμία περίπτωση κατασκευή απ' το 0!
Και το ρεπροφάιλινγκ πάλι δεν είναι παίξε γέλασε: πρέπει να δεις με τον ήδη υπάρχον εκκεντροφόρο τί μέγεθος καπελώτων χρειάζεσαι ώστε να έχεις το ελάχιστο επιτρεπτό διάκενο βαλβίδων.
Μετά κοιτάς μέχρι τί μέγεθος υπάρχουν διαθέσιμα ώστε ν' αποφασίσεις πόσο θ' αυξήσεις το βύθισμα στην καλύτερη περίπτωση.
Απ' την άλλη όμως δεν μπορείς ν' αυξήσεις πάρα πολύ το βύθισμα ακόμα και αν δεν έχεις θέμα με ελατήρια/επαφή με έμβολο διότι με πολύ παχύ καπελώτο, η καπελωτοθήκη θα κάθεται υπερβολικά ψηλά:
τα πλαϊνά της τοιχώματα δε θα μπαίνουν πολύ βαθιά στην τρύπα :blush::blush: :lol::cry: κάτι που δεν είναι ό,τι καλύτερο από πλευράς σταθερότητάς της όταν τρώει σφαλιάρα απ' το λοβό του έκκεντρου
(τί είπα πάλι ρε... ).
Καλός ο μπούμπης αλλά και για τον χουρδάκη έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από γνωστό με γσχρ 1000.
Λένε ότι αν έχει κέφια του πας την κεφαλή,του λες την απόσταση που έχεις μετρήσει βαλβίδα/έμβολο και σου κάνει προφίλ πάρα πολύ καλό!
reinmeister
24/12/2018, 22:09
Εγώ στη θέση σου αφού έχεις εξοικειωθεί με τα μοντέρνα σχήματα ,θα περίμενα για το κατάνα :smokin:
περυσι που πηρα το ρημαδι δεν ειχε παρουσιαστει το κατανα...βεβαια,αν με εκαιγε το θεμα , που δεν με απασχολει ποσως, η αλλαγη ειναι πανευκολη...
reinmeister
24/12/2018, 23:19
Μόνο ρεπροφάιλινγκ, σε καμμία περίπτωση κατασκευή απ' το 0!
Και το ρεπροφάιλινγκ πάλι δεν είναι παίξε γέλασε: πρέπει να δεις με τον ήδη υπάρχον εκκεντροφόρο τί μέγεθος καπελώτων χρειάζεσαι ώστε να έχεις το ελάχιστο επιτρεπτό διάκενο βαλβίδων.
Μετά κοιτάς μέχρι τί μέγεθος υπάρχουν διαθέσιμα ώστε ν' αποφασίσεις πόσο θ' αυξήσεις το βύθισμα στην καλύτερη περίπτωση.
Απ' την άλλη όμως δεν μπορείς ν' αυξήσεις πάρα πολύ το βύθισμα ακόμα και αν δεν έχεις θέμα με ελατήρια/επαφή με έμβολο διότι με πολύ παχύ καπελώτο, η καπελωτοθήκη θα κάθεται υπερβολικά ψηλά:
τα πλαϊνά της τοιχώματα δε θα μπαίνουν πολύ βαθιά στην τρύπα :blush::blush: :lol::cry: κάτι που δεν είναι ό,τι καλύτερο από πλευράς σταθερότητάς της όταν τρώει σφαλιάρα απ' το λοβό του έκκεντρου
(τί είπα πάλι ρε... ).
Καλός ο μπούμπης αλλά και για τον χουρδάκη έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από γνωστό με γσχρ 1000.
Λένε ότι αν έχει κέφια του πας την κεφαλή,του λες την απόσταση που έχεις μετρήσει βαλβίδα/έμβολο και σου κάνει προφίλ πάρα πολύ καλό!
δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα...πολυ χοντρικα τα βασικα για να ξεκαθαρισει λιγο η κατασταση...
βασικα το reprofiling γινεται με δυο τροπους...ειτε "κατεβαζοντας" την βαση του εκκεντροφορου,ειτε με hardwelding προσθετωντας δηλαδη μεταλλο στα εκκεντρα..
αυτο γινεται με σκληρο χρωμιο,ειτε με διαδικασια μπανιου χρωμιου , ειτε με spray gun και στην συνεχεια ρεκτιφιε στις επιθυμητες διαστασεις...και οι δυο περιπτωσεις ειναι σκατα...
οι μαμα εκκεντροφοροι ΠΑΝΤΑ εχουν επιφανειακη βαφη...συνηθως ;απο 0,1 mm εως το πολυ 0,5...στι πλειστον των περιπτωσεων φαγωματος η βαφη παει περιπατο...αυτο σημαινει οτι αυτοματως αλλα ζουν ταα χαρακτηριστικα διαστολης του εκκεντρου, οποτε τα διακενα πανε περιπατο...αν εχεις οφβερες γνωσεις μεταλλουργιας και τεραστια πειρα, με βαση το υλικο,πολυ χοντρικα μπορεις να μαθεις την διαφορα που θα εχεις στις διαστολες...
πιστεψε με,στην ελλαδα σχεδον κανεις δεν εχει τις γνωσεις η την εμπειρια...
παμ παρακατ...
λες "το ελαχιστο δυνατο διακενο"...μεγα λαθος...το διακενο δεν θα κριθει απο το επιθυμητο βυθισμα και διαρκεια,αλλα απο τις διαστολες του εκκεντρου...με απλα λογια βαζεις τα μεγαλυτερα επιτρεπομενα και κανεις τον σταυρο σου...βεβαια τα μαστορια κανουν αυτο που εγραψες εσυ, οποτε οταν μετα απο 10000χλμ το εκκεντρο εχει κανει φθορα η απαντηση ειναι "φιλαρακι φτιαγμενο μοτερ ειναι τι θες τωρα?...για να μην μιλησω για το τι κανουν με χρονισμους και τραβαμε τα βυζια μας...
hard welding... σαφως καλυτερη περιπτωση μια και δεν τρως τον εκκεντροφορο,αλλα προσθετεις μεταλλο οποτε πρακτικα αλλαζεις εκκεντροφορο με μεγαλυτερα εκκεντρα...το προβλημα εδω ειναι το εξης...κανονικα,πριν την κολληση πρεπει να γινει ανοπτυση του εκκεντροφορου-αποσκληρυνση μπακαλιστικα και μετα,αφου κολληθει το σκληρο χρωμιο βαφη απο την αρχη...βεβαια εδω προκυπτει το αλλο προβλημα μια και το εκκεντρο αποτελειται απο δυο διαφορετικα μεταλλα,οποτε γινεται το μπαχαλο της αλεπους...επισης σου λεω εγγυημενα οτι ΚΑΝΕΙΣ κατασκευαστης προφιλ εκκεντροφορων δεν κανει ανοπτυση-βαφη...ουτε carpenter ουτε muzzy- ουτε web cams για να πιασουμε τους πιο γνωστους...το γιατι δεν κανουν ειναι ενα αλλο ζητημα καθαρα μεταλλουργικο οποτε δεν επεκτεινομαι...
εχουν πολλα ακομη στραβα αυτες οι διαδικασιες αλλα τα βασικα ειναι τα παραπανω...
reinmeister
24/12/2018, 23:20
αποσταση βαλβιδας εμβολου? φανταζομαι οτι εννοεις την ελαχιστη αποσταση μεταξυ βαλβιδας-εμβολου η οποια βρισκεται σε πολυ συγκεμενες μοιρες ειτε ΠΑΝΣ ειτε ΜΑΝΣ για τον εισαγωγης και ΠΚΝΣ και ΜΚΝΣ για τον εξαγωγης...η μονη περιπτωση που θα μπορουσε να ξερει ο κατασκευαστης του προφιλ ποια θα ειναι ,μετα το reprofiling η ελαχιστη αποσταση βαλβιδας-εμβολου,ιεναι εφ οσον του πεις τις ακριβεις μοιρες των δυο μετρησεων...
και παλι φυσικα αυτο αφορα μονο το κομματι ασφαλειας...με την κεφαλη μονο στο χερι δεν μπορει να κρινει χριστο για την σχεδιαση του προφιλ...
βασικοτατοι παραγοντες στην σχεδιαση,ειναι η στατικη συμπιεση του μοτερ ,η γωνια σφηνωσης μπιελας-στροφαλου και ο λογος μπιελας-στροφαλου που προκυπτει απο την διαιρεση της αποστασης μεταξυ των κεντρων των κομβιων της μπιελας και μηκους μεταξυ νοητου αξονα του στροφαλλου και κεντρου κομβιου στροφαλου...
με ακομη πιο απλα λογια...οσο πιο κοντη ειναι η μπιελα,τοσο περισσοτερο οξεια ειναι η γωνια σφηνωσης.κατα συνεπεια το εμβολο παραμενει μικροτερο χρονο κοντα στο ΑΝΣ ,αρα χρειαζεσαι εκκεντροφορο με μαγαλυτερο βυθισμα ετσι ωστε να "προλαβει" ο κινητηρας να ρουφηξει την μεγαλυτερη δυνατη ποσοτητα μιγματος στην μοναδα χρονου...το ακριβως αντιθετο συμβαινει με μακρυα μπιελα...θες εκκεντροφορο με μεγαλυτερη διαρκεια παρα βυθισμα...
το γιατι ισχυουν τα παραπανω δεν θα το αιτιολογησω,γιατι θα ξημερωσουμε,αλλα οποιος ξερει τα βασικα της ρευστομηχανικης θα καταλαβει...αλλαωστε το θρεντ δεν ειναι τεχνικο για να μπουμε σε λεπτομερειες και οπως προειπα,καποια πραγματα δεν γραφονται...
αυτα που λες,αγορινα,ειναι λιγα απο τα απολυτως βασικα στην σχεδιαση ενος εκκενροφορου,οποτε σντιλαμβανεσαι γιατι προτεινω ετοιμες λυσεις επωνυμων κατασκευαστων κι εφοσον μιλαμε για σουζουκι η γιοσιμουρα ειναι μονοδρομος,οσο περιοριζεσαι στην 200αρα κατω απο 1000αρι...
kostaspetrou
24/12/2018, 23:56
Το' ξερα ότι είναι αδύνατο να τα πω όλα μ' ένα ποστ αλλά παρεσύρθην!
Ναι, εννοούσα μόνο τρώγοντας το βασικό κύκλο, έχεις δίκιο για το ρίσκο του χαρντγουέλντινγκ.
Τρως το βασικό κύκλο και μετά κάνεις βαφή, βαρβαριστί κέις χάρντενινγκ.
Λάθος κατάλαβες στο περί ελαχίστου διακένου:δεν είπα να χρησιμοποιήσεις το ελάχιστο διάκενο όταν δέσεις το μηχανάκι και το βάλεις μπροστά.
Είπα χρησιμοποιείς το ελάχιστο διάκενο ώστε κοιτώντας μετά μέχρι τί μέγεθος υπάρχουν διαθέσιμα καπελώτα ώστε ν' αποφασίσεις πόσο θ' αυξήσεις το βύθισμα στην καλύτερη περίπτωση.
Πχ έστω έχεις καπελώτο 1,70 και το ελάχιστο επιτρεπτό διάκενο.
Αν τα καπελώτα υπάρχουν μέχρι 3,2, τότε μπορείς ιδανικά ν'αυξήσεις το βύθισμα κατά 3,2-1,7=1,5mm αν φας τον βασικό κύκλο 1,5mm και βάλεις καπελώτο 3,2mm.
Φυσικά όταν το δέσεις θα βάλεις καπελώτο πχ 3,1mm ώστε να μην είσαι στο σφιχτό όριο.
Το διάκενο εξαρτάται από πολλά και προφανώς αν σακατέψεις το έκκεντρο θ' απομείνει με πολύ λιγότερο υλικό να διαχειριστεί την ίδια(ή και ελαφρώς αυξημένη) παραγόμενη θερμότητα.
Εκεί όντως υπάρχει θέμα.
Οπότε δεν κάνουμε τρελλό γδάρσιμο και ποντάρουμε στο ότι η σουζούκι ξέρει ότι κάποιοι παλαβοί θα κάνουν ρεπροφάιλινγκ με χαδάκια... ;)
Για την ιστορία ο γνωστός με το γσχρ έκανε ρεπροφάιλινγκ επειδή μετά από ροϊκή (δε την έκανε στον χουρδάκη), αλλαγή οδηγών και βαλβ τζομπ αφαιρέθηκε τόσο πολύ υλικό που με καπελώτο 1,2 ήταν στο ελάχιστο όριο!
Κρίμα να πάει χαμένο τόσο χρήμα,οπότε το έκανε και έμεινε πολύ ευχαριστημένος.Είχε ήδη ρυθμιζόμενα γρανάζια οπότε δεν ήταν κάτι τραγικό.
Τον ρώτησε στατική σχέση συμπίεσης, απόσταση εμβόλου βαλβίδας ΕΙΣ και ΕΞ για κάθε μοίρα πριν και μετά το ΑΝΣ, τον ρώτησε τί κέντρα λοβών είχε επιλέξει έριξε και μια ματιά στην κεφαλή και του το' κανε.
Του είπε όμως ρητά να δουλέψει στα κέντρα λοβών όχι τ' αρχικά, αλλά αυτά που θα του έλεγε ο ίδιος(ξανατσεκάροντας ξανά φυσικά την απόσταση βαλβίδα- έμβολο).
Πάντως πολλές φορές η σουζούκι χρησιμοποιεί γιόσι προφίλ(ή κοντινό) στους αντικαταστάτες πολλών μοντέλων της!
Κουφάλες ντάνιελ σαν!
:ninja:
YΓ: δεν έχω στείλει προσωπικά εκεντροφόρο μου στο εν λόγω μαγαζί,δε τον ξέρω προσωπικά, δε με πληρώνει.
Απλά παραθέτω επιτυχημένη βελτίωση.
reinmeister
25/12/2018, 00:31
Το' ξερα ότι είναι αδύνατο να τα πω όλα μ' ένα ποστ αλλά παρεσύρθην!
Ναι, εννοούσα μόνο τρώγοντας το βασικό κύκλο, έχεις δίκιο για το ρίσκο του χαρντγουέλντινγκ.
Τρως το βασικό κύκλο και μετά κάνεις βαφή, βαρβαριστί κέις χάρντενινγκ.
Λάθος κατάλαβες στο περί ελαχίστου διακένου:δεν είπα να χρησιμοποιήσεις το ελάχιστο διάκενο όταν δέσεις το μηχανάκι και το βάλεις μπροστά.
Είπα χρησιμοποιείς το ελάχιστο διάκενο ώστε κοιτώντας μετά μέχρι τί μέγεθος υπάρχουν διαθέσιμα καπελώτα ώστε ν' αποφασίσεις πόσο θ' αυξήσεις το βύθισμα στην καλύτερη περίπτωση.
Πχ έστω έχεις καπελώτο 1,70 και το ελάχιστο επιτρεπτό διάκενο.
Αν τα καπελώτα υπάρχουν μέχρι 3,2, τότε μπορείς ιδανικά ν'αυξήσεις το βύθισμα κατά 3,2-1,7=1,5mm αν φας τον βασικό κύκλο 1,5mm και βάλεις καπελώτο 3,2mm.
Φυσικά όταν το δέσεις θα βάλεις καπελώτο πχ 3,1mm ώστε να μην είσαι στο σφιχτό όριο.
Το διάκενο εξαρτάται από πολλά και προφανώς αν σακατέψεις το έκκεντρο θ' απομείνει με πολύ λιγότερο υλικό να διαχειριστεί την ίδια(ή και ελαφρώς αυξημένη) παραγόμενη θερμότητα.
Εκεί όντως υπάρχει θέμα.
Οπότε δεν κάνουμε τρελλό γδάρσιμο και ποντάρουμε στο ότι η σουζούκι ξέρει ότι κάποιοι παλαβοί θα κάνουν ρεπροφάιλινγκ με χαδάκια... ;)
Για την ιστορία ο γνωστός με το γσχρ έκανε ρεπροφάιλινγκ επειδή μετά από ροϊκή (δε την έκανε στον χουρδάκη), αλλαγή οδηγών και βαλβ τζομπ αφαιρέθηκε τόσο πολύ υλικό που με καπελώτο 1,2 ήταν στο ελάχιστο όριο!
Κρίμα να πάει χαμένο τόσο χρήμα,οπότε το έκανε και έμεινε πολύ ευχαριστημένος.Είχε ήδη ρυθμιζόμενα γρανάζια οπότε δεν ήταν κάτι τραγικό.
Τον ρώτησε στατική σχέση συμπίεσης, απόσταση εμβόλου βαλβίδας ΕΙΣ και ΕΞ για κάθε μοίρα πριν και μετά το ΑΝΣ, τον ρώτησε τί κέντρα λοβών είχε επιλέξει έριξε και μια ματιά στην κεφαλή και του το' κανε.
Του είπε όμως ρητά να δουλέψει στα κέντρα λοβών όχι τ' αρχικά, αλλά αυτά που θα του έλεγε ο ίδιος(ξανατσεκάροντας ξανά φυσικά την απόσταση βαλβίδα- έμβολο).
Πάντως πολλές φορές η σουζούκι χρησιμοποιεί γιόσι προφίλ(ή κοντινό) στους αντικαταστάτες πολλών μοντέλων της!
Κουφάλες ντάνιελ σαν!
:ninja:
YΓ: δεν έχω στείλει προσωπικά εκεντροφόρο μου στο εν λόγω μαγαζί,δε τον ξέρω προσωπικά, δε με πληρώνει.
Απλά παραθέτω επιτυχημένη βελτίωση.
σου γραφω κατεβατο για να σου εξηγησω τα βασικα που πρεπει να ληφθουν υπ οψιν στην σχεδιαση ενος εκκεντροφορου και μου απαντας οτι θα τον φαμε οσο χωραει,αλλα θα αφησουμε ενα περιθωριο για να μην σκορπισει...
ας πουμε λοιπον οτι δεν συνεννοουμαστε και να το αφησουμε εδω...
υ.γ και για να μην εχουμε παρεξηγησεις...πουθενα δεν υπονοησα οτι τα αναφερομενα ονοματα ξερουν η δεν ξερουν την δουλεια τους παρα απαντουσα στα δικα σου γραφομενα...
αλλως τε ,δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε κανεναν για να μου σχεδιασει κατι...παντα σχεδιαζω μονος μου οτι χρειαστω και απλα το δινω στον εκαστοτε για να το κατασκευασει με βσση τα δικα μου σχεδια...κατα συνεπεια δεν με αφορουν,οποτε και δεν ξερω τις γνωσεις των αναφερομενων...
kostaspetrou
25/12/2018, 03:02
Αυτά που γράφεις είναι ολόσωστα και όντως όταν σχεδιάζεις κανείς εκκεντροφόρο πρέπει να τα λάβει υπ' όψιν του.
Δεν είπα θα τον φάμε όσο πάει, απλά διευκρίνησα πως χρησιμοποιείται το ελάχιστο διάκενο όταν θέλουμε να δούμε μέχρι πόσο βύθισμα επιπλέον μπορούμε να πάρουμε χωρίς η καπελωτοθήκη να κάθεται επικίνδυνα ψηλά και να μην βγούμε εκτός του παχύτερου διαθέσιμου καπελώτου,δεν πρότεινα να ξεκινήσουμε το ξεφλούδισμα του βασικού κύκλου και άγιος ο Θεός..
Δε διαφωνούμε κάπου,απλά ο γραπτός λόγος πολλές φορές δίνει άλλη εντύπωση.
Για την ιστορία η web δίνει το ίδιο διάκενο, είτε σε hardweld είτε σε billet (EIΣ 0,15-0,2 και ΕΞ 0,2-0,25) σε όλους τους εκκεντροφόρους της.
μαμά τα σουζούκια θέλουν ΕΙΣ 0,1-0,2 και ΕΞ 0,2-0,3.
Η γιόσι άλλες φορές θέλει ίδιες τιμές ΕΙΣ και ΕΞ (γύρω στο 0,25), άλλες φορές διαφορετικές.
Πχ gsxr1000 K9. Μαμά θέλει 0,08-0,18 ΕΙΣ και 0,19-0,28 ΕΞ.
https://www.manualslib.com/manual/1067162/Suzuki-Gsx-R1000.html?page=32#manual
Η γιόσι όμως ζητάει 0,11-0,15 EIΣ και ......0,13-0,17 ΕΞ!!!
O εκκεντροφόρος πάντως έχει 1mm μικρότερο βασικό κύκλο απ' τον μαμά (27mm έναντι 28mm).
http://www.yoshimura-rd.com/images/210-518-0100.pdf
Καλή η κουβέντα!
YΓ: προσέξτε τί λέει η γιόσι για το στρώσιμο του εκκεντροφόρου!
Άμα το κάνετε σας παραδέχομαι! :lol::lol: