PDA

View Full Version : Τι κράνος να αγοράσω για σκουτερ 300cc ;

leonidas89
04/01/2019, 23:46
Γεια σας ,

Αγόρασα το cruise sym 300 και πριν το παραλάβω ψάχνω για κράνος. Θα πρεπει να είναι αξιοπιστο, είδα στο sharp καποια.

Θελω να είναι ασφαλή,πλενόμενο εσωτερικά , ανετο, να έχει αεραγωγούς που να λειτουργούν άψογα για καλοκαίρι και να μην κανει πολύ φασαρία στα αυτιά ο αέρας. Επίσης θα μ άρεσε να έχει μεγάλο οπτικό πεδίο, ελαφρύ 1300-1500 γρμ, αντιθαμβωτικό ή οικονομική αντιθαμβωτική μεμβράνη. Οι ταχύτητες που θα πηγαινω είναι βαριά μεχρι τα 100χλμ εντός πολης αλλα κ το καλοκαίρι γ μπανιο μεχρι βουλιαγμενη. Προυπολογισμος μεχρι 200€

εχω δει καποια κράνη :

Nolan N44 Evo Classic N-Com Metal White στα 260€ το οποίο ειναι κ ελαφρυ με μεγάλο οπτικό πεδίο αλλα δεν εχει περάσει δοκιμαστικά τεστ.
Nolan N40-5 GT Special N-Com 15 Pure White
MT REVENGE Αυτό έχει ωραίους χρωματσμούς
MT MATRIX Το οποίο ειναι στα 92€ απο 168€ στο χαλανδρι, μαλλον τελευταίο. Λετε να ειναι μούφα ;
Τι αλλο προτείνετε ;

Δεν ξερω αν ισχύει το ακριβό = καλό γιατί ακριβά κράνη εχουν ασχημες αξιολογήσεις στο sharp
Ευχαριστώ

basilis_k6
05/01/2019, 00:06
θες κορυφαιο κράνος με 200 ευρω δηλαδη. τα νολαν αμφιβάλλω αν ειναι κατω απο 1500. επισης ελαφρυ ειναι ενα κρανος κατω απο 1400 τουλάχιστον. Τα mt ειναι vfm κρανη και για τα χρηματα που θα δωσεις θα παρεις αρκετα απο αυτα που ζητας. αθορυβο δεν νομιζω να ειναι παντως.

leonidas89
05/01/2019, 00:12
To skroutζ δεν με βοηθά με κριτικές αφού δεν γραφουν τι μηχανη εχουν ή ποσα κυβικά . πχ δεν χρειάζομαι ενα κράνος πιστας των 800€ . Καποιος που εχει 1000αρα μηχανη θα γραψει για το ΜΤ τα χειρότερα αφού ειναι ακατάλληλο το κράνος για τετοιες ταχύτητες. Σημαντικό ειναι κ ο εξαερισμός

devil's animal
05/01/2019, 00:21
To skroutζ δεν με βοηθά με κριτικές αφού δεν γραφουν τι μηχανη εχουν ή ποσα κυβικά . πχ δεν χρειάζομαι ενα κράνος πιστας των 800€ . Καποιος που εχει 1000αρα μηχανη θα γραψει για το ΜΤ τα χειρότερα αφού ειναι ακατάλληλο το κράνος για τετοιες ταχύτητες. Σημαντικό ειναι κ ο εξαερισμός

το κρανος δεν εχει να κανει με το τι μηχανακι εχεις...εχει να κανει με το πόσο κοστολογεις το κεφαλι σου..
τα 100χλμ/ωρα που εγραψες απο πανω ειναι υπερ αρκετα για σε στειλουν στον αλλον κοσμο με ενα "κακο" αλλα και ενα "καλο" κρανος...απλα με το "καλο" αυξανεις τις πιθανοτητες να ζησεις...

οποτε επελεξε με σωστα κριτηρια..

για τον εξαερισμο και ενα racing κρανος να το ψιλοδεχτω αλλα και παλι δεν θα δουλευουν οι πισω αεραγωγοι επειδη δεν θα εισαι σκυμενος (λογω στασης σωματος) αλλα μια χαρα θα κανει την δουλεια του με τους μπροστινους αεραγωγους...

SONone
05/01/2019, 00:26
1) δεν υπάρχει κράνος για συγκεκριμένη μοτο. παρε οτι καλύτερο μπορείς.
2) ασε την sharp ήσυχη
3) οτι εχει πολλά εξογκώματα αεραγωγούς κτλπ κτλπ αυτα κάνουν φασαρία.
4) για το βάρος δες fiber κράνη και χωρις μηχανισμό για φιμε εσωτερικό
5) τα pinlock πανω κατω την ιδια τιμη εχουν απο 25-45€

leonidas89
05/01/2019, 00:29
1) δεν υπάρχει κράνος για συγκεκριμένη μοτο. παρε οτι καλύτερο μπορείς.
2) ασε την sharp ήσυχη
3) οτι εχει πολλά εξογκώματα αεραγωγούς κτλπ κτλπ αυτα κάνουν φασαρία.
4) για το βάρος δες fiber κράνη και χωρις μηχανισμό για φιμε εσωτερικό
5) τα pinlock πανω κατω την ιδια τιμη εχουν απο 25-45€

Ισχύει το "ακριβότερο = καλύτερο ; " Πχ βγαλανε κρανη venom και οι τιμες ειναι στο θεο , αξίζουν τα λεφτα τους ή πουλάνε εμφάνιση ;
Δεν θελω το καλοκαίρι και να ιδρώνω ... σκεφτομαι για το Nolan N44 αλλα δε θελω να αγορασω κατι κ να βγει μουφα

SONone
05/01/2019, 00:30
συμπληρωνω.
ολα εχουν παρει εγκρυση απο την ΕΕ. και εχουν περασει τεστ. (εκτος απο κατι ψωφοκινεζους που ευτηχως υπαρχουν σιτε και μας ενημερονουν πχ εσκασε τις προαλες και εδιναν κανονικα κοδικου αλλα αυτα τα κρανη τα επερνες μονο απο κινεζικα καταστηματα )

παρε καινουργιο μοντελο. 2018 πχ οποτε ξερεις και οτι η παραγωγη του ειναι προσφατη
οχι θερμοπλαστικο με 200+ ευρο οταν μπορεις να παρεις fiber.

SONone
05/01/2019, 00:33
Ισχύει το "ακριβότερο = καλύτερο ; " Πχ βγαλανε κρανη venom και οι τιμες ειναι στο θεο , αξίζουν τα λεφτα τους ή πουλάνε εμφάνιση ;
Δεν θελω το καλοκαίρι και να ιδρώνω ... σκεφτομαι για το Nolan N44 αλλα δε θελω να αγορασω κατι κ να βγει μουφα

οσο ποιο γνωστη ειναι μια εταιρία τοσο πιο πολλα λεφτα απο αυτα που δινει ο καταναλωτης ειναι για το μαρκετινγκ τους και οχι για το προιον. πολλα κρανη στην αγορα δυστηχως πληρωνεις την μαρκα τους +150€ απο αλλα.

basilis_k6
05/01/2019, 00:33
http://www.helmetcity.co.uk/hjc-rpha-11-riberte-white-sale/

ουτε του παπα μην το πεις....

lleonidas
05/01/2019, 00:38
Καλησπέρα συνονόματε, καλώς όρισες στο forum!
Το κράνος είναι το σημαντικότερο κομμάτι του εξοπλισμού μας και θεωρώ πως καλό είναι να μην κάνουμε εκπτώσεις όσον αφορά την ποιότητά του...προσωπικά πάντα προτείνω σε όλους να πάρουν το καλύτερο/ποιοτικότερο για τα δικά τους δεδομένα.Είτε πέσεις με το scooter σου οδηγώντας με 70 χλμ/ώρα είτε με ένα δυνατότερο μηχάνημα, διατρέχεις κίνδυνο.
Τα υπόλοιπα(εξαερισμός, βάρος, θόρυβος κτλ) έχουν και αυτά τη δική τους σημασία.Θα μπορούσες αρχικά να κάνεις μια βόλτα σε μοτομάγαζα ζητώντας από τους υπαλλήλους να σου προτείνουν κάποια μοντέλα με τα χαρακτηριστικά που επιθυμείς...δοκίμασέ τα στο κεφάλι σου, αυτό είναι το σημαντικότερο κριτήριο για να επιλέξεις.Τι να το κάνεις αν ένα κράνος διαθέτει όλα όσα θεωρητικά ζητάς αλλά δε σου ταιριάζει.Σαφώς και δε χρειάζεται να ξοδέψεις 800€ αλλά συνήθως ό,τι πληρώνεις, παίρνεις :)

leonidas89
05/01/2019, 02:02
Τι γνώμη έχετε για το Caberg Drift Carbon ? https://www.skroutz.gr/s/8826404/Caberg-Drift-Carbon.html#specs Στα 249€ έχει μια πολύ καλή κριτική. Νομιζω το καρμπον είναι ανώτερο απο τα θερμοπλαστικά και fiber σε πρόσκρουση.

επίσης για το Shark Spartan Blank White https://www.skroutz.gr/s/11126636/Shark-Spartan-Blank-White.html Εχει σχεδιασμό εσωτερικά εξάλειψης θορύβου.

Acacius
05/01/2019, 02:46
Ελαφρύ κράνος με καλό εξαερισμό σε αυτή την τιμή πρέπει να είναι το Kabuto Aeroblade. Είχα ένα παλιότερο μοντέλο (όχι aeroblade, FF3) και ήταν εξαιρετικό - αλλά όχι αθόρυβο, ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες.

Ένα Shark που είχα (S800) είχε θερμοπλαστικό κέλυφος και γενικά το βρήκα αισθητά υποδεέστερο.

giorgosb
05/01/2019, 02:52
Σχετικά με το Caberg, έχω το "απλό" Drift fibre, 2 χρόνια με καθημερινή χρήση. Στα πλεονεκτήματα είναι η μεγάλη ζελατίνα με πινλοκ που περιλαμβάνεται και η πολύ καλή ορατότητα που έχεις, είναι σταθερό, τα χειριστήρια των αεραγωγών είναι στιβαρά και ο αερισμός το καλοκαίρι ικανοποιητικός, συν το double Dring. Στα μειονεκτήματα τώρα, είδα γρήγορη φθορά στην επένδυση δερματίνης που έχει στο κάτω μέρος των πλαϊνών μαξιλαριών, όπως επίσης και στο λάστιχο περιμετρικά της ζελατίνας με αποτέλεσμα να μπάζει λιγο αέρα. Γενικά πάντως, στα χρήματά του είναι μια καλή επιλογή.

mike_4
05/01/2019, 10:09
Καλημερα και μεγεια το οχημα.
Δωσε μεγαλη βαση σε αυτο που εγραψε ο Λεωνιδας απο πανω. Πρεπει να ταιριαζει σωστα στο κεφαλι σου. Υπαρχουν πολλοι οδηγοι online που σου εξηγουν τι σημαινει αυτο πρακτικα, ξεκοκκαλισε τους και βουρ για δοκιμες. Προφανες αλλα θα το πω. Medium απο medium διαφερει απο εταιρια σε εταιρια και απο μοντελο σε μοντελο.
Το ελαφρυ-βαρυ ξανασκεψου το καθως σε χρηση μισης και μιας ωρας την ημερα μεσα στην πολη δεν θα σου κανει μεγαλη διαφορα.
Προφανως και εχει σημασια απλα εννοω πως αν πρεπει να κανεις καπου συμβιβασμο, μαλλον εκει πρεπει να τον κανεις. Καλη επιλογη!

Leon67
05/01/2019, 13:24
Κάπου τα έχω ξαναγράψει αλλά θα τα επαναλάβω:
Κριτήριο πέρα από αξιολογήσεις από χρήστες και οργανισμούς είναι και το σε πόσα κελύφη βγαίνει το μοντελο για να καλύψει κεφάλια από XS σε ΧL ή ΧΧS σε XXL ή κάποιο συνδυασμό. Προσπάθησε να πάρεις κάποιο που να σου κάθεται σωστά στο κεφάλι και να βγαίνει σε 3 τουλάχιστον μεγέθη κελύφους.
Ακόμα, κάποιο που αλλάζουν τα μάγουλα ή όλο το εσωτερικό και έχει υποστήριξη από εδώ αντιπροσωπεία σε ζελατίνες κτλ είναι και αυτό ένδειξη ποιότητας. Και βέβαια τσεκάρουμε προσφορές από έξω. Κάπου παραπάνω είδα μία καλή. Δοκιμάζουμε στον εδώ αντιπρόσωπο και μετά Paypal κτλ. Με κάποιος συμβιβασμούς σε χρώματα αγοράζεις από Helmet City για παράδειγμα πάρα πολύ καλό κράνος.

raccoon
05/01/2019, 15:34
1) το σωστό κράνος είναι αυτό που είναι στο κεφάλι σου, ( πχ. Κράνος 800€ στο ράφι , είναι κατώτερο από 150€ στο κεφάλι) . Άρα πάρε κάτι για να το φοράς.
2) από μακροχρόνια παρέα με άτομα που οδηγούν μηχανή ( είτε με κράνος, είτε χωρίς) οποίος είχε- έχει φθηνό κράνος ή κράνος που δεν το γουστάρει λόγο..... πχ. Χρώματος, απλά δεν το φοράει. Άρα πάρε κάτι που θα το γουστάρεις
3) αποφάσισε τι χρήση θέλεις, ώστε να διαλέξεις Fullface, flip-up, jet.
4) δες την τσέπη σου και τι επιλογές έχεις σε αυτά το λεφτά, που να είναι επώνυμο άρα ανταλλακτικά, σωστό εσωτερικό που να πλένετε, σωστό εξαερισμό, σωστή ζελατίνα, σωστή προστασία.
5) από αυτές τις επιλογές, τα δοκιμάζεις όλα, όλα, όλα, όλα
Δεν είναι όλα τα κράνη για όλα τα κεφάλια.
6) αφού καταλήξεις σε 1 ή 2 κράνη, κοιτάς τιμή, χρώμα, σχέδιο, βάρος,
7) κάνεις έρευνα για τα συγκεκριμένα που τα βρίσκεις πιο φθηνά.
8) το αγοράζεις και δεν το βγάζεις από το κεφάλι σου όσο είσαι πάνω σε 2 Ρόδες.

McGyver
05/01/2019, 15:45
HJC FG-ST

leonidas89
05/01/2019, 16:16
Σχετικα με το σωστό εξαερισμο κ τη φασαρια πως θα ξερω πριν το αγορασω περί τίνος πρόκειται; Γ αυτο ειμαι εδω, για προτασεις αν εχετε δοκιμασει κάποιο κ ποια η εμπειρία σας. Πχ αυτο με καρμπον ειναι καλο ; Ειναι μοντ 2017, το νολαν Ν44 ειναι 2018 αλλα υποδεεστερο υλικο νομιζω.

leonidas89
05/01/2019, 16:18
HJC FG-ST εισαι ευχαριστημένος; Ειναι ευαερο με χαμηλο θόρυβο; Αυτο κανει 200€ κ το καρμπον 250€ απο 300Ε . Ποιο θ επέλεγες;

McGyver
05/01/2019, 18:24
εισαι ευχαριστημένος; Ειναι ευαερο με χαμηλο θόρυβο; Αυτο κανει 200€ κ το καρμπον 250€ απο 300Ε . Ποιο θ επέλεγες;

Ναι, μια χαρά κράνος είναι...
Ευάερο, ευήλιο και σχετικά ήσυχο.

Το απλό fiberglass έχω.

leonidas89
07/01/2019, 17:00
Λοιπον πήγα στο μπαζαρ της νταινιζ στην Π/Ραλλη, καλές προσφορες εχουν. Δοκίμασα κατι AGV μου βγαλανε την παναγία να τα φορέσω κ να τα βγαλω .. στενα μαγουλα με επιασε κ κλειστοφοβία.. .δεν ειναι για εμενα, για πιστα ειναι μόνο !
Δοκίμασα τα shark που ήταν κάπως πιο ανετα αλλα το HJC FG-ST ήταν πολύ άνετη η φόρμα του (δεν γυριζε στο κεφάλι πολύ) και πολύ πιθανό να το αγοράσω, oi αεραγωγοί του ειναι πολύ μικροί κ προβληματίζομαι για το πως θα λειτουργούν σε ταχύτητες 50-80χλμ μεσα στην πολη . Ο πωλητής λέει large γιατί θα ανοίξει αλλα το θεωρώ πολύ στενάχωρο και παω για ΧL. Αυτό το κράνος είναι για μηχανή περισσότερο παρά για σκούτερ σε όρθια θέση. Το νολαν 44 ειναι για σκουτερ μου είπε αλλα υποδεεστερο λόγω θερμοπλαστικού παρότι ακριβότερο κατά 66€. Αυριο θα δοκιμάσω Νολαν 44 , καρμπον drift και σπαρταν Shark. διαφορές στα υλικά δεν υπάρχουν σε πτώση μεχρι 100 αλλα στα 150 φαίνεται η διαφορά στα ακριβα κράνη. Επίσης το θερμοπλαστικό σκληραίνει με τα χρόνια κ σπάει πιο εύκολα .
Κανα αλλο με φόρμα σα το HJC FG-ST αλλης μάρκας για να δοκιμάσω ?

teo_g7
07/01/2019, 17:14
Δες το HJC το RPHA που σου εβαλε πιο πανω ενα παληκαρι στα 227€ αν δε κανω λαθος.Πολυ ανωτερο σε ολα

lleonidas
07/01/2019, 17:19
Καλησπέρα!Δεν ξέρω πώς εννοείς το ''άνετο'' αλλά το κράνος πρέπει να είναι σφιχτό τόσο..όσο...χωρίς δηλαδή να σε πιέζει, να σου αφήνει σημάδια ή να σου δημιουργεί δυσφορία.Όταν το βγάζεις, είναι λογικό να παιδεύεσαι λίγο σε καινούριο κράνος...λογικό εν μέρει και το ''κλειστοφοβικό'' αίσθημα, αν δεν είσαι συνηθισμένος.
Διάλεξε όποια μοντέλα θέλεις αλλά προτείνω να ακούσεις τις συμβουλές του πωλητή(ως προς το μέγεθος) και να μην πάρεις μισό ή ένα μέγεθος μεγαλύτερο :)

McGyver
07/01/2019, 19:37
Και μια κάποια προσοχή στις ημερομηνίες των κρανών από stock δε βλάπτει ;) ...

DRAKONET
07/01/2019, 20:08
Φιλε..ολα σε ενα πακετο αμφιβαλλω εαν υπαρχει κρανος να τα κανει...εκτος απο αυτα που φορανε οι αγωνιζωμενοι πουειναι μετρημενα για το δικο τους κεφαλι !
Οποτε...πρεπει να παρεις κατι που να ειναι πρωτα απ'ολα ΣΩΣΤΑ στο κεφαλι σου..και ας ειναι λιγο περισσοτερα γραμμαρια.
Οπωσδηποτε.....να ζητησεις να το δοκιμασεις......ως εξης.
Αφου φορεθει και δεθεις βαλε και τα 2 χερια σου στο πισω μερος και τραβα το να δεις εαν μπορεις να το βγαλεις...εαν ειναι το σωστο δεν θα κουνηθει καθολου!
Μετα κρατησε το απο το γεισο ενω το φορας...και προσπαθησε να κουνησεις το κεφαλι σου ενω κρατας το κρανος σταθερο....η κινηση πρεπει να ειναι αμιλητεα..πρεπει να ειναι σφιχτο....τοσο..οσο....φαντασου οτι σε βαθος χρονου τα μαξιλαρια του θα ''κατσουν με αποτελεσμα εαν το παρεις ''κατσαρολα...να γινει επικυνδυνο...μεχρι και να κουνιεται απο τον αερα!
Αυτο που λες για το καλοκαιρι....να μην ιδρωνεις δεν παιζει..ποτε και με κανενα !!
Οποιος σου το λεει σου λεει δρακους !

basilis_k6
07/01/2019, 20:15
Λοιπον πήγα στο μπαζαρ της νταινιζ στην Π/Ραλλη, καλές προσφορες εχουν. Δοκίμασα κατι AGV μου βγαλανε την παναγία να τα φορέσω κ να τα βγαλω .. στενα μαγουλα με επιασε κ κλειστοφοβία.. .δεν ειναι για εμενα, για πιστα ειναι μόνο !
Δοκίμασα τα shark που ήταν κάπως πιο ανετα αλλα το HJC FG-ST ήταν πολύ άνετη η φόρμα του (δεν γυριζε στο κεφάλι πολύ) και πολύ πιθανό να το αγοράσω, oi αεραγωγοί του ειναι πολύ μικροί κ προβληματίζομαι για το πως θα λειτουργούν σε ταχύτητες 50-80χλμ μεσα στην πολη . Ο πωλητής λέει large γιατί θα ανοίξει αλλα το θεωρώ πολύ στενάχωρο και παω για ΧL. Αυτό το κράνος είναι για μηχανή περισσότερο παρά για σκούτερ σε όρθια θέση. Το νολαν 44 ειναι για σκουτερ μου είπε αλλα υποδεεστερο λόγω θερμοπλαστικού παρότι ακριβότερο κατά 66€. Αυριο θα δοκιμάσω Νολαν 44 , καρμπον drift και σπαρταν Shark. διαφορές στα υλικά δεν υπάρχουν σε πτώση μεχρι 100 αλλα στα 150 φαίνεται η διαφορά στα ακριβα κράνη. Επίσης το θερμοπλαστικό σκληραίνει με τα χρόνια κ σπάει πιο εύκολα .
Κανα αλλο με φόρμα σα το HJC FG-ST αλλης μάρκας για να δοκιμάσω ?

τα λάθη σε αυτο το ποστ ειναι τοσα πολλα που δεν ξερω απο που να αρχίσω...
Δωσε βάση σε αυτο που σου γράψανε πιο πισω. Το κράνος πρεπει να εφαρμόζει σωστα. Διάβασε στο νετ τι σημαινει αυτο και παρε ενα φθηνο κρανος. Ειναι το πρωτο σου, θα σε βγαλει μια χαρα και μετα παιρνεις ενα αλλο αφου το ψαξεις παραπανω (αν θες). Κανένα κράνος με πιστοποιηση ece 22.05 δεν θα σε προδώσει σε πτώση.

leonidas89
07/01/2019, 20:27
==============================================
ΠΡΟΣΕΞΕ.......δεν ειναι καρμπονατο το κρανος!!!!
Διαβασε σε παρακαλω τι γραφει στην αξιολογηση ο φιλος που το εχει αγορασει !!

Το Drift, είναι το νέο fullface κράνος της Caberg φτιαγμένο από 100% Carbon αυτό γραφουν στις σελιδες τους 2 καταστηματα που διαβασα

basilis_k6
07/01/2019, 20:44
ενα πολύ καλο βιντεο για αρχη https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=3Q-3bshH_9A

DRAKONET
07/01/2019, 22:18
Το Drift, είναι το νέο fullface κράνος της Caberg φτιαγμένο από 100% Carbon αυτό γραφουν στις σελιδες τους 2 καταστηματα που διαβασα

δικη μου παρανοηση

leonidas89
08/01/2019, 18:52
Ok λοιπον δοκίμασα το caberg drift carbon και δεν μου εκανε.. περίμετρος κεφαλιού 59 1/2 - 60 δοκίμαζα το XL και όταν το φόραγα με ή χωρίς μπαλακλάβα μου αφηνε έντονα κοκκινα σημάδια στους κρόταφους στο μέτωπο απο τα πλαστικά στο κατω μέρος (το φόρεσα με όλους τους πιθανους τρόπους κ τραβαγα δυνατα κ τα λουρια να ανοίξει) .
Τα ΜΤ αντίστοιχο κράνος αλλα κ η οικονομικη σειρά δεν εκανε.
GIVI 1 δοκίμασα κ ηταν αθλιο, με χτυπαγε πισω απο το κεφαλι εντονα
Δοκίμασα ξανα HJC k διαπίστωσα ότι τα χείλη μου ακουμπούσαν το πλαστικό, επισης ούτε τα σπαστά μου κανανε σε XL (to large προκαλούσε εντονο πονο στο κεφάλι) Το μόνο κράνος που μου εκανε ήταν το Caberg Jackal 17 (ίσως έχω προγναθισμό).
Το shark spartan πολύ ανετο όταν το φοράς , νιώθεις σα να ακουμπας το πρόσωπο σου στα μαξιλαρια αυχένα (τα πέταλα) Κ ήταν το μόνο που θα αγόραζα αν προλάβαινα την προσφορά στα 207€ απο 279€.
Σε γενικές γραμμές δυσκολεύτικα στο βαλε βγαλε.. πιανόντουσαν αυτιά σε αλλα με ποναγαν στο κεφαλι και αφού απηύδησα αποφασισα ότι δεν θελω full face. Ωστόσο δοκίμασα και το NOLAN N44 και κατα 99% θα το αγοράσω. Παιδιά απίστευτο ! Τεράστια ζελατίνα , είναι jet κρανος και απλά βαζεις το πλαστικό πιγούνι. Οποτε θα το φοράω σαν τζετ και θα βάζω το πιγούνι ! Αντίστοιχα θα το βγαζω γιατί αλλιώς δε φοριέται. Το καλοκαίρι το αφήνω JET και η καλύπτρα κατεβαίνει πιο χαμηλά απο το πηγούνι. Ελαφρύ με μεγάλους αεραγωγούς στα 230€. Ισως το XL να ειναι μεγαλύτερο απο το νούμερό μου L αλλα όπως είπε ο πωλητής, το 1ο κράνος ολοι 1 νουμερο μεγαλύτερο το αγοράζουν , μετά μαθαίνουν ... Ευχαριστώ πολύ παιδια για το χρόνο που αφιερώσατε διαβάζοντας τα μηνυματα μου , Καλές βόλτες :)

lleonidas
08/01/2019, 19:40
Καλησπέρα !
Αν μπορώ να πω άλλη μια γνώμη, θα πρότεινα να κάνεις και μια τελευταία βόλτα προς Καλλιρρόης(ή όπου αλλού) για να δοκιμάσεις και κάποια ακόμα...μην απογοητεύεσαι από όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα!Ένα jet κράνος, έστω και με την προσθήκη του πλαστικού αυτού εξαρτήματος, δεν είμαι σίγουρος ότι προσφέρει την ίδια ασφάλεια με το full face.
Αν πάλι είσαι αποφασισμένος, με το καλό να το πάρεις και αχρείαστο να είναι!

leonidas89
08/01/2019, 19:54
Στην Καλλιρρόη πηγα κ δοκιμασα caberg hjc , shoei, ΜΤ, shark , nolan. Κατεληξα στο νολαν Ν44 ή Ν 70-2 GT (νεο μοντέλο) το οποίο θα φορω αφού βγαζω το σαγονι κ μετα θα το επανατοποθετω. Ισως επειδη δεν εχω φορεσει ποτε κρανος να πηρα με στραβό ματι τα φουλ φεις. Ο καιρος θ δειξει. Αλλωστε αν ποτε βαρεθω το βαλε βγαλε του πιγουνιου, καλυτερα εστω κ τζετ παρα καθόλου όπως κανουν πολλοι

katsar
09/01/2019, 11:22
Σίγουρα πρέπει να σου κάτσει καλά στο κεφάλι αλλά τα μαξιλαράκια μέσα ας πούμε ανοίγουν μετά από λίγο καιρό και γίνεται πιο άνετο,προσωπικά έμαθα στο φουλφεις και νιώθω άβολα όταν φοράω το Jet καμιά φορά εδώ τριγύρω το καλόκαίρι.
Στο fg-st και εμένα το πιγούνι-χείλια είναι πολύ κοντά στο εσωτερικό του κράνους,είναι λίγο στενάχωρο στα πλάγια κυρίως ,άνοιξε όμως.Φίλος βέβαια με hjc πάλι,το πιο παλιό μοντέλο το RPHA ST,έχει μόνιμα μια κόκκινη γραμμή στο μέτωπο όταν το βγάζει, συν ότι πάω με 180 (tdm) και πάω άνετα,έχει καλή αεροδυναμική σχεδίαση (σε σχέση με το παλιό μου uvex τουλάχιστον που στα 140 ήταν το όριο).
Από εκεί και πέρα όλα καινούργια κράνη είναι,ότι σου κάτσει στο κεφάλι καλό θα είναι,να το χαρείς όσο πιο πολύ μπορείς!

o_gavros
09/01/2019, 11:42
θα δώσεις 230€ για τζετ κράνος;;;αλήθεια;

Διαπιστώνω κι εγώ όπως ο μπιλυς ο κ6 νωρίτερα, ότι έχεις τελείως λάθος προσέγγιση του θέματος κράνος στο μυαλό σου.
Το κράνος δεν είναι φουλάρι για να το φοράμε χαλαρό.
Άλλαξε τον τρόπο που το σκέφτεσαι φίλε.
Και πρωτα απο ολα διώξε τη λογική "κάνει για μηχανή,όχι για σκούτερ".
Με το καλό ότι πάρεις να είναι αχρείαστο.

leonidas89
09/01/2019, 12:00
230€ γιατι είναι 2 σε 1 modular. Κ σα jet εχει μεγαλη σελατινα. Δεν υπάρχει αλλο με τοσο μεγαλη κ αεραγωγο πανω της γ να μη θολώνει. Μεγαλοι αεραγωγοι γ να δροσιζομαι τ καλοκαίρι. Απλα το ενα ειναι του 2015 κ το αλλο του 2018. Ισως του 2018 να εχει πιο φρεσκα υλικα. Μπορεί βεβαια ξ του 2015 να κατασκευαστικε το 2018 επισης... Τα μαξιλάρια θεωρω οτι παιρνουν το σχημα του προσωπου. Θα ανοιξουν οσο πιέζονται κ οχι περισσότερο.
Άλλωστε τι να το κανω το κρανος αν είμαι μούσκεμα τ καλοκαίρι κ καταληγω να το εχω στον αγκώνα ; Στο συγκεκριμένοε ενοχλει οταν το βαζω γιατι στενή υποδοχή εχει κ αυτο αλλα μεντο αφαιρουμενο πηγούνι θα μπαινοβγαινει πιο ευκολα. Ισως δοκιμασω κ κανα σπαστο πχ caberg duke

o_gavros
09/01/2019, 12:06
μια μαλακία και μισή είναι τα μοντιουλαρ αν θες τη γνώμη μου.
το σπαστό θα είναι πολύ καλύτερο απο το μοντιουλαρ.
εχω και απο τα δυο.σπαστο & φουλ εννοω.
είχα και ρεης ρεπλικα σοει με φουλ αεραγωγούς.
Το καλοκαίρι στην πόλη θα ζεσταθείς είτε φοράς τζετ,είτε σπαστό είτε φουλ αγωνιάρικο με αεραγωγούς.

BLiTzER
09/01/2019, 12:11
Ναι, αλλά αν το έχει στον αγκώνα, δε θα ζεσταθεί. Σωστά σκέφτεται.

sniper
09/01/2019, 12:17
...
Άλλωστε τι να το κανω το κρανος αν είμαι μούσκεμα τ καλοκαίρι κ καταληγω να το εχω στον αγκώνα ; ....

Tότε πάρε ένα σκούφο για το χειμώνα. Και φρόντισε να μην πέσεις ποτέ.

zoslen
09/01/2019, 12:43
Δυσκολο κανενα fullface να μην καθεται οπως πρεπει. Οχι να αφηνει σημαδια, απλα να κουμπωνει χωρις να ειναι χαλαρο.

Το σχημα του κελυφους διαφερει απο κρανος σε κρανος, άλλα ειναι οβαλ, αλλα μακροστενα κλπ.
Κι εγω δοκιμαζα διαφορα κρανη και με πιεζαν σε συγκεκριμενα σημεια, συν οτι δεν εμπαιναν ανετα και τα γυαλια, μεχρι που δοκιμασα ενα που κουμπωνε οπως επρεπε.

raccoon
09/01/2019, 14:16
Φίλε, επειδή με αυτά που γράφεις φαίνεται ότι δεν έχεις μεγάλη εμπειρία στο θέμα επιλογή κράνους, και αυτό δεν είναι για παρεξήγηση. Κάνεις μας δεν ήξερε, έχουμε πάρει και εμείς χαζομάρες στο παρελθόν.
Δεν το συζητάμε ότι η σειρά ασφαλείας είναι πρώτα Fullface -flip.up- jet. Κάνεις δεν θα σου πει εδώ μέσα να πάρεις jet εκτός αν του βάλεις το δίλημμα jet ή καθόλου. Το ίδιο για το μοντουλαρ.
Εδώ προσπαθούμε να σου πούμε ότι πρέπει να το φοράς πάντα, ( και το κάνεις πρώτα για σένα και μετά για τους δικούς σου ανθρώπους που θα τους ταλαιπωρησεις αν συμβεί ένα ατύχημα) και εφόσον μπαίνεις στην διαδικασία αγοράς, εμείς προσπαθούμε να σε πείσουμε να πάρεις μια σκάλα πιο πάνω στην ασφάλεια ( Fullface), και 5-10-20€ ακριβότερο, γιατί στα κράνη ότι πληρώνεις παίρνεις.
Αυτό δεν αλλάζει ότι πρώτα πρέπει να είναι στο κεφάλι σου. Αν εγώ σε πείσω για fullface και εσύ νιώθεις στεναχώρια και το έχεις στην μπαγαζιερα, έχω κάνει λάθος. Εγώ προσπαθώ να σε πείσω για fullface που να είναι στο κεφάλι σου πάντα.
Υ.γ. ένα καλό full-face σε σωστή διάσταση, και κατάλληλο καλούπι για το κεφάλι σου, με όμορφα σχέδια, δεν είναι στενάχωρο, και χαίρεσαι να το φοράς και να το έχεις μαζί σου.
Είναι σαν να βγαίνει η γυναίκα στην αγορά με τσάντα Louis Vuitton.

Leon67
09/01/2019, 15:07
Ότι και να πάρεις θα κάτσει η επένδυση πολύ ή λίγο -αργά ή γρήγορα. Από απαντήσεις σου πιστεύω ότι ενα Smart cabrio θα σου ταίριαζε καλύτερα και θα ήσουν και ο μόνος με Jet κρανος σε Smart. Aν παρόλα αυτά επιμένεις στο μηχανάκι πάρε ότι θα φορας περισσότερο, σε τελική ανάλυση το κεφάλι είναι δικό σου. Φιλικά πάντα...

lleonidas
09/01/2019, 16:02
Το shark spartan πολύ ανετο όταν το φοράς , νιώθεις σα να ακουμπας το πρόσωπο σου στα μαξιλαρια αυχένα (τα πέταλα) Κ ήταν το μόνο που θα αγόραζα αν προλάβαινα την προσφορά στα 207€ απο 279€.

Ρίξε μια ματιά και εδώ (https://www.motocard.com/en/helmets/shark-spartan_blank_black_blk.aspx) αν σ'ενδιαφέρει...στα 210€ με δωρεάν μεταφορικά από ευρωπαϊκό κατάστημα και παραλαβή σε 6 μέρες.

DRAKONET
09/01/2019, 16:08
Συνεχισε να δοκιμαζεις κρανος στο κεφαλι σου.....καλυτερα σπαστο flip-up...να εχεις τουλαχιστον την ψευδαισθηση οτι δεν ζεστενεσαι το καλοκαιρι.....ουτα κατα διανοια ανοικτο ..(σε αυτα τα χρηματα ενοοω..οχι οτι δεν κανουν και αυτα ΕΝΑ μερος της δουλειας που πρεπει)
Το υποσιαγωνο που λες...σε περιπτωση που το χρειαστεις...δεν θα μεινει εκει να το ξερεις..ποτε δεν μενει και 5000 να δωσεις για κρανος τετοιου ειδους.

ΑΣΕ ΤΟ ΑΛΛΟ....με το υποσιαγωνο θα εισαι σαν τον αειμνιστο .....αλεκο τζανετακο

leonidas89
09/01/2019, 17:24
To μονο flip up που μου εκανε κ ηταν ανετο στο βαλε βγαλε ειναι https://www.skroutz.gr/s/8088852/Airoh-Rides-Color-Anthracite-Matt.html#reviews Airoh Rides Δεν ξερω βέβαια ποσο ποιοτικό ειναι. Ο βυνιος θα μ το δώσει με 180€ + δώρο την αντιθαμβωτική ζελατίνα. Οπότε τώρα ειμαι μεταξύ ΝΟΛΑΝ Ν44 στα 230€ και Airoh Rides από 130€

SONone
09/01/2019, 18:15
φιλικα να σου πω κατι.

μπήκες άνοιξες θεμα να ρωτήσεις γιατι δεν ήξερες (σεβαστό). σου ειπαμε την άποψη μας και δεν σου άρεσε (παλι σεβαστο). ομως μην προσπαθείς να μας πεισεις για κατι που δοκιμασαμε οι 99,999% μοτοσυκλετιστες και τελικα ειδαμε το λαθος, θες να το δεις και μονο σου οκ κανένα πρόβλημα εισαι ελεύθερος να πάρεις οτι θες..
με αυτα που λες και τον τροπο που θες να μας πεισεις οτι για εσενα και αυτα που θελεις ειναι μονόδρομος, μπορώ μονο να σου απαντήσω οτι
ΦΙΛΕ αυτοκίνητο.. καλοριφερ τον χειμώνα και αιρκοντισιον το καλοκαίρι ουτε θα ζεσταίνεστε ουτε θα κρυωνεις και θα μπορεις να φτιαξεις και οτι μαλι θες .

πρέπει να καταλάβεις οτι το να εχεις μηχανάκι ειτε απο επιλογή ειτε απο ανάγκη εχει και συγκεκριμενες υποχωρήσεις. αν παλι ολοι εμεις ειμαστε λαθος και εσυ ξέρεις ξεκίνα την έρευνα σου και στο τελος κατασκεύασε το υπερτουμπανο ασφαλές, ζεστο, δροσερο κρανος, κατοχυρωσε την πατεντα και σίγουρα θα μας εχεις πελάτες.

ή παρε οτι νομίζεις καλύτερο απο την αρχή χωρίς να ρωτας και να αναλωνεσε και εσυ και εμεις γιατι σορρυ αλλα δεν ειδα κανενα διαλογο και επιχειρήματα. μονο θελω, εμενα, εγω, κτλπ κτλπ

o_gavros
09/01/2019, 18:16
Αν το κολάν ν44 είναι αυτό το μοντουλαρ που έλεγες νωρίτερα,τότε αιρο δαγκωτό.
Είχα Ένα που μου το χε δώσει ο Βυνιος δώρο με το κρυφτονΧ.μια χαρά κρανακι ήταν.

ggs
09/01/2019, 18:27
Αν το κολάν ν44 είναι αυτό το μοντουλαρ που έλεγες νωρίτερα,τότε αιρο δαγκωτό.
Είχα Ένα που μου το χε δώσει ο Βυνιος δώρο με το κρυφτονΧ.μια χαρά κρανακι ήταν.

Να τον ακούσεις τον γαυρο
Ξέρει από κολάν..

:lol:

leonidas89
09/01/2019, 18:32
Δεν έχω φορεσει ποτε κράνος και 1η φορά μπηκα χτες σε κατάστημα αλλα θεωρώ ότι για να τα πουλάνε, κάποιοι τα αγοράζουν και σίγουρα έχουν καποια προτερήματα αυτά τα κράνη. Σίγουρα δεν ειναι τόσο ασφαλή όσο τα full face αλλα εγώ ψαχνω μια χρυσή τομή. Για αυτό έγραψα κιολας εδώ μήπως βρω καποιον που να εχει δοκιμάσει κ να μου πει απόψεις. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε κ να λυσετε καποιες απορίες μου. Καλές βόλτες :)

BLiTzER
09/01/2019, 18:36
Δεν έχω φορεσει ποτε κράνος και 1η φορά μπηκα χτες σε κατάστημα αλλα θεωρώ ότι για να τα πουλάνε, κάποιοι τα αγοράζουν και σίγουρα έχουν καποια προτερήματα αυτά τα κράνη.

Κανένα προτέρημα δεν έχουν. Απλά πολλοί αγοράζουν κράνη για να αποφεύγουν τα πρόστιμα ή για να βολεύει να καπνίζουν και να μιλάνε στο κινητό, όχι για να αποφεύγουν τους θανάσιμους τραυματισμούς.

o_gavros
09/01/2019, 18:52
Να τον ακούσεις τον γαυρο
Ξέρει από κολάν..

:lol:

:bawl: τι μλκς!
θα μου το κλείσει το σπίτι καμιά μέρα το τακαμούρι.

spyrval
09/01/2019, 21:10
. Ωστόσο δοκίμασα και το NOLAN N44 και κατα 99% θα το αγοράσω. Παιδιά απίστευτο ! Τεράστια ζελατίνα , είναι jet κρανος και απλά βαζεις το πλαστικό πιγούνι. Οποτε θα το φοράω σαν τζετ και θα βάζω το πιγούνι ! Αντίστοιχα θα το βγαζω γιατί αλλιώς δε φοριέται.

Φίλε μου αυτά τα κράνη φτιάχτηκαν ώστε όταν πιάσουν οι ζέστες να βγάζεις το κάτω μέρος και να το κάνεις jet (δε θα φόραγα ποτέ αν αγαπούσα το σαγόνι μου). Αντίστοιχα το ανάποδο με τα πρώτα κρύα. 2, 3, 5 φορές το χρόνο; Το θεωρώ αδύνατο ο μηχανισμός του να αντέξει ΚΑΘΕ φορά που το βάζεις να το κουμπώνεις και ΚΑΘΕ φορά που βγάζεις κράνος να το απασφαλίζεις. Σε λίγο καιρό θα έχει γίνει φιτίλια. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά πώς σκέφτεσαι να το χρησιμοποιήσεις.

leonidas89
09/01/2019, 21:15
Φίλε μου αυτά τα κράνη φτιάχτηκαν ώστε όταν πιάσουν οι ζέστες να βγάζεις το κάτω μέρος και να το κάνεις jet (δε θα φόραγα ποτέ αν αγαπούσα το σαγόνι μου). Αντίστοιχα το ανάποδο με τα πρώτα κρύα. 2, 3, 5 φορές το χρόνο; Το θεωρώ αδύνατο ο μηχανισμός του να αντέξει ΚΑΘΕ φορά που το βάζεις να το κουμπώνεις και ΚΑΘΕ φορά που βγάζεις κράνος να το απασφαλίζεις. Σε λίγο καιρό θα έχει γίνει φιτίλια. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά πώς σκέφτεσαι να το χρησιμοποιήσεις.

Ετσι όπως το περιγράφεις θα το φοράω . Εχει 5 χρόνια εγγύηση οπότε το συγκεκριμένο κομμάτι το καλύπτει πιστεύω
Εγω θα πάρω το Ν70 γιατί ειναι το ίδιο αλλα τα υλικά που φτιάχτηκε ειναι του 2018. Το Ν44 ειναι του 2015 (εχει αυτοκόλλητο με αριθμο σειρας κ ετος κολλημένο απο πίσω)

https://www.youtube.com/watch?v=_2yLJq9QJrQ Nolan N44 Review - Crash Tested

SONone
09/01/2019, 21:46
Ετσι όπως το περιγράφεις θα το φοράω . Εχει 5 χρόνια εγγύηση οπότε το συγκεκριμένο κομμάτι το καλύπτει πιστεύω
Εγω θα πάρω το Ν70 γιατί ειναι το ίδιο αλλα τα υλικά που φτιάχτηκε ειναι του 2018. Το Ν44 ειναι του 2015 (εχει αυτοκόλλητο με αριθμο σειρας κ ετος κολλημένο απο πίσω)

https://www.youtube.com/watch?v=_2yLJq9QJrQ Nolan N44 Review - Crash Tested

για ρωτα εκει που θα το παρεις αμα σου χαλασει ο μηχανισμός στο καλύπτει η εγγύηση? γιατι πολυ άνετο σε βλέπω και θα πικραθείς σύντομα.

o_gavros
09/01/2019, 21:50
ο τυπος στο βιντεο, απο το εναμιση λεπτο που ασχολήθηκα να δω, είναι τόσο επιστήμονας όσο οι ηθοποιοί με λευκές ρόμπες στις διαφημίσεις οδοντόπαστας...

Καλές αγορές παίχτη.ο σονονες μάλλον είχε δικιο...

raccoon
10/01/2019, 02:24
Πάρε κάτι που θα το φοράς.
Και εμείς στην αρχή πήραμε μεγάλα νούμερα για να μπαίνει εύκολα, φαρδιά για να μην μας πιέζει, φθηνά για να μην χάσουμε το ποτό μας, flipup για να παίρνουμε αέρα κτλ.
Όταν είδαμε τι θα πει σωστό νούμερο, όταν καταλάβαμε τι σημαίνει να αγκαλιάσει χωρίς να πιέζει, τι ρόλο παίζει ο εξαερισμός, τι ρόλο παίζει η καλή ζελατίνα, και πως είναι η αίσθηση των ποιοτικών υλικών στο εσωτερικό, δεν ξαναβαλαμε φθηνό κράνος.
Η συμβουλή όλων εδώ μέσα είναι fullface , άντε το πολύ flipup γιατί σε βλέπω πιέζεσαι, σωστό νούμερο, σωστή φόρμα για το κεφάλι σου και όσο αντέχει η τσέπη σου δώσε, αξίζει.
Αν οι συμβουλές μας είναι "too much" απλά φορά κάτι .

katsar
10/01/2019, 10:37
Βραζιλιάνικο σήριαλ,καλοτάξιδο το μηχανάκι σου ,ότι και να βάλεις στο κεφάλι καλό είναι,τουλάχιστον θέλεις να φοράς κράνος ,ας είναι jet flip full.

leonidas89
10/01/2019, 12:59
Παιδιά μια ερώτηση εκτός θέματος .. πήγα να παραλάβω τα χαρτιά για το μηχανακι και παρατήρησα ότι στο βαμμένο πλαίσιο δίπλα απο το τιμόνι υπάρχει μια ασπρη κηλίδα σα να έπεσε νερό και αφησε μόνιμη στάμπα. Οχι πολύ μεγαλη διάμετρος 4-5 εκατοστά. Σα να τελείωσε το χρώμα απο το πιστόλι κ έριξε άσφαιρα... επίσης ο ενας καθρέπτης έχει εκδορες στο καπακι του. Το μηχανάκι ειναι κόκκινο οποτε το ματι πεφτει στην κηλίδα κ η εκδορά αν κ δεν ειναι βαθιa φαίνetai κ εκείνh γιατί το χρώμα του καθρεπτη ειναι μαυρο - με προσομοίωση ανθρακόνημα (σαν τα αυτοκόλλητα του tracer ) . Δεν το εχω παραλάβει ακόμα και δε τους το είπα χτες αλλα σήμερα αυριο θα παω να το πάρω. πινακίδες εβγαλα . Kαινούργιο σκουτερ είναι κ με χαλάει λίγο αυτό που είδα.. Τι θα κανατε στη θεση μου ;

sniper
10/01/2019, 13:28
Παιδιά μια ερώτηση εκτός θέματος .. πήγα να παραλάβω τα χαρτιά για το μηχανακι και παρατήρησα ότι στο βαμμένο πλαίσιο δίπλα απο το τιμόνι υπάρχει μια ασπρη κηλίδα σα να έπεσε νερό και αφησε μόνιμη στάμπα. Οχι πολύ μεγαλη διάμετρος 4-5 εκατοστά. Σα να τελείωσε το χρώμα απο το πιστόλι κ έριξε άσφαιρα... επίσης ο ενας καθρέπτης έχει εκδορες στο καπακι του. Το μηχανάκι ειναι κόκκινο οποτε το ματι πεφτει στην κηλίδα κ η εκδορά αν κ δεν ειναι βαθιa φαίνetai κ εκείνh γιατί το χρώμα του καθρεπτη ειναι μαυρο - με προσομοίωση ανθρακόνημα (σαν τα αυτοκόλλητα του tracer ) . Δεν το εχω παραλάβει ακόμα και δε τους το είπα χτες αλλα σήμερα αυριο θα παω να το πάρω. πινακίδες εβγαλα . Kαινούργιο σκουτερ είναι κ με χαλάει λίγο αυτό που είδα.. Τι θα κανατε στη θεση μου ;

Φωτό.

raccoon
10/01/2019, 13:32
Έτσι όπως το λες ή στάμπα από ρετσίνι ή στάμπα από υγρά φρένων. Είναι κάτω από την μανέτα; Μια και μιλάμε για σκούτερ και η δεξιά και η αριστερή έχουν υγρά που μπορεί να στάξουν

leonidas89
10/01/2019, 13:47
Έτσι όπως το λες ή στάμπα από ρετσίνι ή στάμπα από υγρά φρένων. Είναι κάτω από την μανέτα; Μια και μιλάμε για σκούτερ και η δεξιά και η αριστερή έχουν υγρά που μπορεί να στάξουν

ρετίτσίνι δύσκολο.. θα γινόταν εξόγκωμα .. πιο πιθανο για υγρα φρενων.. Και τι θα κάνω ; θα το παραλάβω με γδαρμένο καθρέπτη κ σταμπα στο πλαίσιο ; Δεν οφείλουν να το δώσουν σε αριστη κατασταση ;
Ναι κατω απο τη μανετα ειναι 402746

DRAKONET
10/01/2019, 14:02
απλα ρωτησε τους....γιατι ειναι ετσι το σκουτερ?
εννοειτε οτι πρεπει να ειναι ακεραιο...μην το παραβλεψεις!

Συνήγορος του Καταναλωτή

210 6460862, 210 6460814, 210 6460612, 210 6460734, 210 6460458
παρε και εκει να εχεις ενα μπουσουλα...εαν σε αρχισουν στις παπαρες ..

basilis_k6
10/01/2019, 14:02
αφου το είδες έπρεπε να το πεις. τωρα που έβγαλες πινακίδες και άρα άδεια εχεις αριθμούς πλαισιου κτλ πανω στην άδεια τι να πεις? ειναι μανουρα...

leonidas89
10/01/2019, 14:17
αφου το είδες έπρεπε να το πεις. τωρα που έβγαλες πινακίδες και άρα άδεια εχεις αριθμούς πλαισιου κτλ πανω στην άδεια τι να πεις? ειναι μανουρα...

Αν τους το έλεγα θα το γύριζαν πίσω και θα έφερναν αλλο ; Δεν νομίζω
Μόνο αν μου αλλάξουν καθρέπτη και κάνουν και τοπικό βάψιμο με χρέωση της ΣΥΜ

lykourgi
10/01/2019, 21:34
Να απαιτήσεις να τα διορθώσουν ΠΡΙΝ παραλάβεις.
Ψάξε και για άλλες ατέλειες.

leonidas89
10/01/2019, 21:42
Να απαιτήσεις να τα διορθώσουν ΠΡΙΝ παραλάβεις.
Ψάξε και για άλλες ατέλειες.
Να σ πω την αλήθεια δε τους είπα τπτ οταν παρελαβα τα χαρτιά γτ μπορει να βαζανε την αλοιφη π ανακατεύει το χρωμα ... Αυτο κανονικα χρειάζεται τοπικο βαψιμο κ αντικατασταση καθρεπτη. Ίσως έπρεπε οταν τ ειδα να απαιτουσα αντικατασταση λριν βγαλω πινακιδες :/

leonidas89
11/01/2019, 12:36
Μου είπε καποιος φιλος οτι πολυ πιθανό το μηχανάκι να τους επεσε κατα τη μεταφορά. Απο την ίδια πλευρα με τη σταμπα ειναι κ ο γδαρμενος καθρεπτης

DRAKONET
12/01/2019, 21:05
σου εγραψα καποια τηλεφωνα....πηρες??
ρωτησες για την περιπτωση σου??
γιατι ακομη γραφεις εδω ??

leonidas89
12/01/2019, 21:17
Πηγα απο εκει κ τους βρηκα προσωπικά. Στα τηλ εχουν πολύ δουλειά. Μ ειπαν αντικατάσταση σκουτερ για κανένα λόγο. Επιδιόρθωση χρώματος ή ολικο βαψιμο πλαισιου κ αντικατασταση καθρεπτη. Δεν γίνεται να αλλαξουν ολο το σκουτερ αν η ζημια ειναι 100€. Θα πρέπει να το ελεγξω παντου γ γρατσουνιές και να τις αναφέρω. Θα τα φωτογραφισω ολα και θα παραλαβω. Αν δεν τα επιδιορθώσουν κανω καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή γ εξωδικαστικη λύση. Αν δε βρεθει λυση θα το αναφερουν στη γενική γραμματεία εμπορίου και θα επιβάλλει πρόστιμο.
Πηγα στη honda να παραλαβω τ κρανος και ο πωλητής μ είπε οτι ειναι απο πεσιμο και οτι και σε αυτους τους πεφτουν μηχανακια κατα τη μεταφορά και αυτο είναι υγρο φρενων. Επισης απο την πτώση μπορει να παθει ζημια , να στραβωσει κατι (δυσκολο αλλα οχι απίθανο) κ να πρεπει να το δει μηχανικος

leonidas89
13/01/2019, 01:04
402818 αυτό ακριβώς έχει το μηχανάκι σε κηλίδα. Υγρό φρένου. Αυτό βγαίνει με αλοιφή ή θελει βάψιμο ;
Θα το κοιτάξω κ περιμέτρικά και απο κάτω να δω αν εχει κατι αλλο ωστόσο πως μπορω να ξέρω αν έχει στραβώσει το τιμόνι ή κάτι αλλο ; Υπάρχει καποια μέθοδος πχ ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση ;

ευχαριστώ

p@nos
20/01/2019, 09:57
φιλε αυτο ειναι απο καποιο υγρο που εχει προκαλεσει διαβρωση και υπαρχουν και πολλα τετοια (υγρα φρενων και μπαταριας τα συνηθεστερα)

δεν μπορεις να κανεις κατι πλην βαψιματος...

daz
04/01/2020, 12:31
Τα τελευταία μνμτα μεταφέρθηκαν εδώ.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=142617&page=54&highlight=%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82+%CF%83%CF%8E%CE%B6%CE%B5%CE%B9