View Full Version : Υπάρχει καθόλου εμπειρία μέτρησης συστήματος πλαισίου?
Έπεσε τυχαία στα μάτια μου η https://motocert.gr/ .
Έχετε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα?
telegonos
06/01/2019, 13:55
Την εργασία μέτρησης την κάνουν και οι καλιμπραδες. Το κακό με τους καλιμπραδες είναι ότι και τέλειο να το βρουν, θα σου πουν ότι ήθελε λίγο, για να σου πάρουν το 150ρι.
Την εργασία μέτρησης την κάνουν και οι καλιμπραδες. Το κακό με τους καλιμπραδες είναι ότι και τέλειο να το βρουν, θα σου πουν ότι ήθελε λίγο, για να σου πάρουν το 150ρι.
αν ξέρουν να μετράνε. Έχω 2 παραδείγματα που τα μηχανάκια ήταν οκ και ο μάστορας τα "ισιαξε" στραβώνοντάς τα. Άρε Πάτρα με τα ωραία σου.
MG-KTiNoS
07/01/2019, 08:09
αν ξέρουν να μετράνε. Έχω 2 παραδείγματα που τα μηχανάκια ήταν οκ και ο μάστορας τα "ισιαξε" στραβώνοντάς τα. Άρε Πάτρα με τα ωραία σου.
Ναι, μάστορα άσε κάτω τη σέλα θα τ αλλάξω μόνος μου τα λάδγια !
:lol:
Ναι, μάστορα άσε κάτω τη σέλα θα τ αλλάξω μόνος μου τα λάδγια !
:lol:
:bawl: :bawl:
nassosxlvbros
07/01/2019, 17:47
Επώνυμος καλιμπράς με πείρα μισού αιώνα σχεδόν έβγαλε μοτοσυκλέτα κούτας φίλου θεόστραβη...Το πήρε και έφυγε ο τύπος...Όταν το μηχανάκι ξαναπήγε μετά από χρόνια,αρκετές τούμπες από 3ο ιδιοκτήτη και μπόλικο σκίσιμο,του είπε-με το αζημίωτο-πως το μηχανάκι είναι ολόισιο....Άντε βγάλε συμπέρασμα....
υγ. : η ΚΤΜ σε περίπτωση στραβού πλαισίου δίνει σκελετό ανταλλακτικό... (τουλάχιστον για το μοντέλο που κάποτε είχα,640LC ) Κόβεις το λαιμό με τα νούμερα το στέλνεις και σε μια βδομάδα το πολύ σου έρχεται ο νέος με τα ίδια νούμερά σου στην (αρκετά) προσιτή τιμή των 800€...Λογική τιμή αν αναλογιστεί κανείς πως ο καλιμπράς ( ο ίδιος ο τοπ που προανέφερα...) ζήταγε ούτε λίγο ούτε πολύ 650 € ....
Επώνυμος καλιμπράς με πείρα μισού αιώνα σχεδόν έβγαλε μοτοσυκλέτα κούτας φίλου θεόστραβη...Το πήρε και έφυγε ο τύπος...Όταν το μηχανάκι ξαναπήγε μετά από χρόνια,αρκετές τούμπες από 3ο ιδιοκτήτη και μπόλικο σκίσιμο,του είπε-με το αζημίωτο-πως το μηχανάκι είναι ολόισιο....Άντε βγάλε συμπέρασμα....
υγ. : η ΚΤΜ σε περίπτωση στραβού πλαισίου δίνει σκελετό ανταλλακτικό... (τουλάχιστον για το μοντέλο που κάποτε είχα,640LC ) Κόβεις το λαιμό με τα νούμερα το στέλνεις και σε μια βδομάδα το πολύ σου έρχεται ο νέος με τα ίδια νούμερά σου στην (αρκετά) προσιτή τιμή των 800€...Λογική τιμή αν αναλογιστεί κανείς πως ο καλιμπράς ( ο ίδιος ο τοπ που προανέφερα...) ζήταγε ούτε λίγο ούτε πολύ 650 € ....
Δε λέω ότι τα καινούργια μηχανάκια είναι ίσια ,αναρωτιέμαι γιατί πήγε εκεί ? Για ράψιμο- ενίσχυση ??
Στην εποχή μου το πιο επώνυμο γερμανικό περιοδικό έκανε ακριβώς αυτό ,πήρε 4 μεγάλα γιαπωνέζικα από το μαγαζί και τα μέτρησε ενδελεχώς.
Καλύτερα αποτελέσματα αν θυμάμαι τα Κάβα :smokin:
nassosxlvbros
07/01/2019, 19:52
Δε λέω ότι τα καινούργια μηχανάκια είναι ίσια ,αναρωτιέμαι γιατί πήγε εκεί ? Για ράψιμο- ενίσχυση ??
Στην εποχή μου το πιο επώνυμο γερμανικό περιοδικό έκανε ακριβώς αυτό ,πήρε 4 μεγάλα γιαπωνέζικα από το μαγαζί και τα μέτρησε ενδελεχώς.
Καλύτερα αποτελέσματα αν θυμάμαι τα Κάβα :smokin:
Δε ξέρω λεπτομέρειες,αλλά το μηχανάκι πήγε με μόλις στρωμένο,με 1800 κμ λίγο μετά το πρώτο σέρβις εντελώς απείραχτο, προληπτικά για τσεκ πριν μπουν πράγματα πιο "πολεμικά" για μοταρντοκατάσταση...Πιθανολογώ πριν φορεθούν αγωνιστικά πράγματα για τσεκ και πιθανόν ενίσχυση και καλά μην στήσουν τζάμπα μηχανή και κάνει τίποτα παράξενα...Ή πολύ απλά πήγαιναν να αρμέξουν το νιούφη;....ποιος ξέρει...
Και δε μιλάμε για μικροαποκλίσεις αλλά ότι το μηχανάκι ήταν θεόστραβο,σα παπί τριτάχυτο του '80 που έχει κουβαλήσει 3 πολυκατοικίες πράγματα και στην πορεία του διαγράφει διπλή διαχωριστική....
Εγώ από το δικό μας το διαμάντι στον χώρο πήρα μηχανάκι που κομπαζε ότι ενώ ήταν οχταρι όταν του το φέρανε, το έκανε αλφαδι και το μηχανάκι δεν έστριβε με τπτ αριστερά. Άφηνες τα χέρια από το τιμόνι κι έπρεπε να πέσεις όλος αριστερά για να κρατήσει ίσια πορεία. Το γύρισα πίσω στο μαγαζί του ταλέντου και του το είπα. Ήταν αρκετός κόσμος μπροστά. Προσπαθησε να με βγάλει τρελό, μου είπε δεν ξέρω να οδηγώ, ότι καθόμουν στραβά στην σέλα, μόνο σκολίωση δεν μου είπε ότι είχα. Μόλις κάναμε το αδιαψευστο τεστ του βρεγμενου κομματιού δρόμου πριν από στεγνό και το μηχανάκι άφηνε δύο ίχνη σαν διπλή διαχωριστική όπως λέει ο Νάσος ήρθε και κοκκινισε από την τσαντίλα του και άρχισε να το λύνει για να το ξαναβάλει για μέτρημα. Είμαι σίγουρος ότι και μετά πάλι στραβό θα ήταν το μηχανάκι γιατί το μανιουαλ της καλιμπρας ήταν στα Αγγλικά και αυτός το πολύ πολύ να μπορούσε να διαβάσει την μάρκα της καλιμπρας. Οπότε δεν τίθεται θέμα συζήτησης.
Έπεσε τυχαία στα μάτια μου η https://motocert.gr/ .
Έχετε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα?
Πρόκειται για το πιο ακριβές σύστημα μέτρησης πλαισίου και γεωμετρίας της μοτοσυκλέτας.
Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται καμία αποσυναρμολόγηση.Το χρησιμοποιεί επίσημα ήδη η BMW & YAMAHA (https://motocert.gr/diapisteytiria-etairion/)
lleonidas
27/03/2019, 19:04
Εδώ (https://www.motomag.gr/news/epikairotita/motocert-eleghos-sta-metaheirismena-me-ptyhio) υπάρχει μια αναλυτικότερη παρουσίαση και σημειώνεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθούν τα αποτελέσματα από εξωγενείς παράγοντες.
Όσο για το κόστος, οι τιμές ξεκινούν από 50€ και φτάνουν μέχρι και έξι φορές επάνω, αναλόγως την μοτοσυκλέτα και την υπηρεσία που διαλέγει κανείς, γιατί η μέτρηση του πλαισίου είναι ένα μόλις κομμάτι. Η MotoCert μπορεί να προχωρήσει πολύ πιο ειδικά για αγωνιζόμενους και για όσους το ψάχνουν πραγματικά για να επέμβουν στην ρύθμιση γεωμετρίας της μοτοσυκλέτας…
Εδώ (https://www.motomag.gr/news/epikairotita/motocert-eleghos-sta-metaheirismena-me-ptyhio) υπάρχει μια αναλυτικότερη παρουσίαση και σημειώνεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθούν τα αποτελέσματα από εξωγενείς παράγοντες.
Όσο για το κόστος, οι τιμές ξεκινούν από 50€ και φτάνουν μέχρι και έξι φορές επάνω, αναλόγως την μοτοσυκλέτα και την υπηρεσία που διαλέγει κανείς, γιατί η μέτρηση του πλαισίου είναι ένα μόλις κομμάτι. Η MotoCert μπορεί να προχωρήσει πολύ πιο ειδικά για αγωνιζόμενους και για όσους το ψάχνουν πραγματικά για να επέμβουν στην ρύθμιση γεωμετρίας της μοτοσυκλέτας…
ΕΔΩ (https://motocert.gr/proothitikes-energeies/) υπάρχει όλος ο τύπος που αναφέρετε στην υπηρεσία αυτή.
Πραγματικά έλειπε από την αγορά! Οτι πρέπει για την αγορά και πώληση μεταχειρισμένης moto, αλλά και για την πραγματογνωμοσύνη των ασφαλιστικών εταιριών.