PDA

View Full Version : Αγορά μηχανής !

Tasos1989
08/01/2019, 20:01
Καλησπέρα σας! Ονομάζομαι Τασος Και είμαι 29 ετών! Μόλις έβγαλα το δίπλωμα μηχανής (απεριόριστο)!Μεχρι τώρα οι μετακινήσεις μου γινόντουσαν με το αμάξι,αλλα λόγο οικονομίας κτλπ θα ήθελα να πάρω μηχανή.Η χρήση που θα κάνώ ειναι κυρίως για τ πόλη αλλα και περιφερειακο (θεσ/νικης) λόγω εργασίας! Δεν θα έλεγα οχι και σε μικρα ταξίδια (χαλκίδικη μαζί με τ κοπέλα μου:)) καλοκαίρι ! Ειμαι 1.80 και 75 κιλα !Το budget μου ειναι 6,000 e ! θα ήθελα κάτι σε καινούργιο! εμπειρία -1 με τς μηχανές! :lol::lol::lol: Ευχαριστώ !

lleonidas
08/01/2019, 20:18
Καλωσόρισες στο forum,Τάσο!
Η μηδενική εμπειρία στα δίτροχα είναι ένα ζήτημα αλλά κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας!
Έχεις κάποιες προτιμήσεις σε κάποια κατηγορία...On/off ή street; :)
To πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι το CB500X (https://www.car.gr/13229440-honda-cb-500x-abs-led-lights) αλλά υπάρχουν αρκετές ακόμα επιλογές... ρίξε μια διαδικτυακή ματιά σε Kawasaki Versys X-300, Benelli TRK 502, Honda CB500F, BMW G310GS.Υπαρχουν και τα scooters τα οποία αποτελούν μια συμπαθητική λύση ως πρώτο δίτροχο.
Προτείνω να κοιτάξεις και την αγορά των μεταχειρισμένων, θα βρεις ενδιαφέρουσες αγγελίες σε λογικά κόστη.

ptc
08/01/2019, 20:26
Γεια σου Τασο και καλωσορισες!
Το μπατζετ των 6000€ ειναι μονο για τη μηχανη; Εχεις υπολογισει τον εξοπλισμο; Γιατι κι αυτος θα χρειαστει ενα σεβαστο ποσο αφου τα θες ολα επι δυο.

Andreasnemea
08/01/2019, 20:27
Φιλε τασο καλησπερα καλοριζικο το διπλωμα σου αλλα θα σου πω κατι που ισως σε απογοητευση.
Με την μηχανη δεν θα κανεις οικονομια δυστυχως η μηχανη ειναι ακριβοτερο σπορ απο το αυτοκινητο απλα εξυπηρετη οσον αφορα την ευκολια μετακινησης οχι την οικονομια!
Οποτε εχουμε και λεμε αν περνεις μηχανη λογο οικονομιας ξεχασετο εκτος αν παρεις μικρη 250 κυβικα και κατω η αν παρεις κανα παπακι πραγμα που δεν το θες φανταζομαι!
Αφου βαζεις ομως το θεμα οικονομια πρωτα απολα και μετα βολτουλα κτλ θα σου προτεινω μερικα μοντελα μηχανων που οντως θα εχεις αυτα που θες και ειναι και μεσα στα χρηματα που εχεις για καινουριο...

v-strom-250
Versys-300
Cb-300
Mt-03
Z-300

νεοσσός
08/01/2019, 20:42
Καλώς ήρθες στο forum!

...Μεχρι τώρα οι μετακινήσεις μου γινόντουσαν με το αμάξι,αλλα λόγο οικονομίας κτλπ θα ήθελα να πάρω μηχανή. ...
Αν σκοπεύεις να κρατήσεις το αμάξι, τότε η συντήρηση δύο οχημάτων (αμάξι και μοτοσυκλέτα) συνεπάγεται περισσότερα έξοδα, σε σχέση με το να είχες μόνο το αμάξι. Εκτός αν αγοράσεις παπί ή μοτοσυκλέτα 125 cc. Αν δεν κρατήσεις το αμάξι, τότε μία μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού, θα έχει αντίστοιχο κόστος συντήρησης με ένα απλό αμάξι.

Έχεις αγοράσει προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή κράνος, μπουφάν, γάντια, μποτάκια, παντελόνι; Αυτά προηγούνται της αγοράς μοτοσυκλέτας.

(Γράφω τα ίδια με τους από πάνω, γιατί πρέπει να τονιστούν.)

Καλό ξεκίνημα!

Tasos1989
09/01/2019, 04:23
Το αμάξι θα το κρατήσω ! 6.000 μαζί με εξοπλισμό ! Ενας φίλος μου είπε για το aprilia sx 125 motard(new) οικονομικό + 125cc για νέο οδηγό + για τ πόλη + ψηλό και ότι πας 100χλμ απόσταση μαζί με 2ο άτομο άνετα(μου μένουν και λεφτα ) ! Αλλιώς να δω κάτι σε κτμ390 η versys300! Μήπως τα 300cc είναι πολλά για άπειρο οδηγό ??

ΤάκηςΜπ
09/01/2019, 05:32
Versys κάνει τα πάντα και είναι άψογο σαν σύνολο. Test drive όσα περισσότερα μοντέλα μπορείς και όπου κολλήσεις βουρ.

Andreasnemea
09/01/2019, 05:43
Φιλε τασο μην δωσεις 6000 χιλιαρικα για 125 θα το μετανιωνεις εκτος αν εχεις μαρουλι για πεταμα!
Το 300 ειναι ενα μηχανακι που θα το κρατησεις χωρις να βαρεθεις αμεσα και δεν ειναι απαγορευτικο για απειρο οδηγο...θα μετακινηθεις ανετα ποιο εξω και οικονομικα και θα εχει και καποια αξια αν το πουλησεις για ποιο μεγαλο αργοτερα!Αυτα απο εμενα καλοριζικο ☺

Cpt_Slow
09/01/2019, 09:08
Γεια χαρα! 29 χρονών είσαι, δεν χρειάζεται να πάρεις κάτι μικρο. Από 500cc και πάνω να δεις αφού θες να κυκλοφορείς περιφερειακό και να κάνεις 2κάβαλες βόλτες. Τα 300cc είναι λίγα, γνώμη μου. Δες τι κυκλοφορεί σε μηχανή και πάρε κάτι που να σου αρέσει εμφανισιακά πρωτίστως, εξοπλισμό καλό (γιατί τον αγοράζεις μια φορά και τον κρατάς όσες μηχανές και να αλλάξεις) και καλορίζικος.

borgiriadis1
09/01/2019, 09:11
6000 για μηχανή <300cc???? Δεν ξέρω αν υπάρχει κ κτ τέτοιο. Άποψή μου είναι να βρεις κάποιο μεταχειρισμένο 200-300cc όχι από την άποψη του κόστους αγοράς αλλά σε μια ενδεχόμενη χαζοπτώση να μην το κλαις. Επιπλέον θα σου μείνουν χρήματα και αν στο μέλλον κολλήσεις παίρνεις κτ μεγαλύτερο. Αν όχι δεν θα έχεις ξοδέψει μια περιουσία. Επιλογές υπάρχουν
wolf 250
inazuma 250
kawasaki ninja 250(πιο εξεζητημένο βέβαια)

Αυτά χωρίς να σκεφτώ ιδιαίτερα και τα 2 πρώτα έχουν καταναλώσεις 3,2-3,8 λ/100

Andreasnemea
09/01/2019, 10:37
Γεια χαρα! 29 χρονών είσαι, δεν χρειάζεται να πάρεις κάτι μικρο. Από 500cc και πάνω να δεις αφού θες να κυκλοφορείς περιφερειακό και να κάνεις 2κάβαλες βόλτες. Τα 300cc είναι λίγα, γνώμη μου. Δες τι κυκλοφορεί σε μηχανή και πάρε κάτι που να σου αρέσει εμφανισιακά πρωτίστως, εξοπλισμό καλό (γιατί τον αγοράζεις μια φορά και τον κρατάς όσες μηχανές και να αλλάξεις) και καλορίζικος.

Αφου λεει

Μεχρι τώρα οι μετακινήσεις μου γινόντουσαν με το αμάξι,αλλα λόγο οικονομίας κτλπ θα ήθελα να πάρω μηχανή

Γιαυτο του λεμε για 250-300 και εσυ του λες για 500 pffff ειναι και πρωταρης κιολας!
Εδω ο ιδιος λεει για 125

ptc
09/01/2019, 11:06
Φιλε μου για 125 μην το κοιτας καθολου, ουτε για πλακα. Αφου ενδιαφερεσαι και για δικαβαλο θα μετανιωσεις την ωρα και τη στιγμη που το πηρες. Και σιγουρα το 250-300 σου δινει και μια ενεργητικη ασφαλεια παραπανω, θα μπορεις να κανεις και μια προσπεραση στον περιφερειακο και δε θα εισαι περιορισμενος στη δεξια λωριδα. Οδηγικα συμφωνω οτι θα μπορουσες να ξεκινησεις και με κατι ακομα μεγαλυτερο (500-700cc), αλλα η αληθεια ειναι πως αν θες και οικονομια τα 250-300 κυβικα ειναι η χρυση τομη.

Απο επιλογες τωρα... Ουσιαστικα εχοντας λιγο πανω απο 5000€ να διαθεσεις (αφαιρωντας τον εξοπλισμο) δεν ειναι και πολλες οι λυσεις σε καινουριο. Σε κινεζικα δε θα σου προτεινω κατι προσωπικα. Μια λυση που βλεπω ειναι τα duke 250 (https://www.car.gr/12386845-ktm-duke-250-abs), το οποιο απο κοντα μου εκανε πολυ καλη εντυπωση. Γιαπωνεζικο δε θα ειναι βεβαια, αλλα φαινεται μια σχετικα καλη κατασκευη.

Μια αλλη περιπτωση σε ελαφρως μεταχειρισμενο με εγγυηση ειναι κατι τετοιο (https://www.car.gr/19560869-bmw-g-310-gs).

Panos76
09/01/2019, 11:15
Για εμένα, σχεδόν μονόδρομος https://www.car.gr/16261792-honda-cb-500-cb-500x-abs :D

καίει σαν 250/300, είναι - με τα μέχρι τώρα στοιχεία - αξιόπιστο, εύκολο, μαλακό μηχανάκι και έχει και δυνατότητες ταξιδιού.

o_gavros
09/01/2019, 11:18
Πρωτάρης δεν σημαίνει και αυτομάτως μαλάκας.
Λίγο φρένο με την ιδέα.
Επίσης ο άνθρωπος είναι σχεδον 30! το ότι τον συμβουλεύουν κάποιοι λες και μιλάνε στο 16χρονο ξαδερφάκι τους,με ξεπερνά.

Τασο για αρχή θα πρότεινα να πάρεις το κορίτσι και να βγείτε στη γύρα για κράνη & μπουφανάκια.
Αυτά χοντρά χοντρά,χωρίς να επιλέξετε κορυφαίες μάρκες/μοντέλα ξεπερνάν το πεντακοσάρικο εύκολα.

Απο εκεί και μετά, όπως αναφέρθηκε ήδη, το θέμα της οικονομίας είναι πολύ σχετικό.
Το μικρό σε κυβισμό μηχανακι, είναι πολύ πιθανό να το βαρεθείς πολύ γρήγορα (όχι προφανώς στο μήνα πάνω).
Επίσης ενδέχεται να σε περιορίσει ελαφρώς στις δικάβαλες εκδρομές.
Αυτό βέβαια ειναι πολύ σχετικό γιατί έχουμε δει και 250αρια δικάβαλα να βολτάρουν ανετότατα.

Δεν ξέρω αν αξίζει να πας σε αγορά καινούριο ώντας νουμπάς. Δικιά σου η τσέπη φυσικά απλά λέω.
Στην πλειοψηφία των καινούριων που μπαίνουν και ρωτάνε, η ενστικτώδης μου απάντηση είναι κάτι στο στυλ του ΧΤ600.
Μεγαλο και φτηνό παπάκι δηλαδή.
Δεν τρομάζει με το γκάζι,πάει παντού (πόλη,εκδρομή,χώμα,μπάνιο,κλπ),δεν κοστίζει σε κτήση και χρήση και είναι αλεξίσφαιρο.
Ότι δηλαδή ταιριάζει σε κάποιο νούμπι.
Με το καλό πάντως ότι και αν διαλέξεις.

νεοσσός
09/01/2019, 11:20
Για εμένα, σχεδόν μονόδρομος https://www.car.gr/16261792-honda-cb-500-cb-500x-abs https://www.moto.gr/forums/images/motogr/smilies/icon_smile_big.gif

καίει σαν 250/300, είναι - με τα μέχρι τώρα στοιχεία - αξιόπιστο, εύκολο, μαλακό μηχανάκι και έχει και δυνατότητες ταξιδιού.
Συμφωνώ, αλλά επισημαίνω ότι τα ετήσια έξοδα θα αυξηθούν, αφού θα συντηρεί πλέον δύο οχήματα. Θα έχει όμως μοτοσυκλέτα με αυξημένη ενεργητική ασφάλεια και κατάλληλη για ταξίδια με την κοπέλα του.

BLiTzER
09/01/2019, 11:22
Το μόνο που θα σου πω είναι να μην αγοράσεις καινούριο. Δεν έχεις ιδέα τι θέλεις, τι σε ευχαριστεί, τι σε βολεύει. Αγόρασε ένα μεταχειρισμένο, μετά αγόρασε ένα άλλο, μετά ένα άλλο και μετά ίσως είσαι έτοιμος να επενδύσεις σε ένα καινούριο. Εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα, φυσικά, οπότε μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Andreasnemea
09/01/2019, 11:54
Για εμένα, σχεδόν μονόδρομος https://www.car.gr/16261792-honda-cb-500-cb-500x-abs :D

Σερβις εχει τα ιδια με ενα 250-300?Αναλωσημα?
Περα απο την βενζινα ειναι και αλλα πραγματα οπως ελαστικα αλυσιδογραναζα λαδια κτλ
Το να μην αγορασει καινουριο που λεει και ο blitzer ειναι σωστο αφου δεν ξερει ακομα τι του ταιριαζει περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ομως!

katsar
09/01/2019, 12:06
Συμφωνώ για το cbx.Και γκάζι αρκετό θα έχεις για περιφερειακούς κτλ και ξεκούραστη θέση οδήγησης-κάλυψη από αέρα και κάνεις και τον γύρο της Ελλάδας αν θέλεις με την έτσι.(καλά το φαντάζεσαι εσύ,περίμενε να ανέβει πρώτα για καμια 'ωρα και τα ξαναλέτε :D )
Από εκεί και πέρα όπως είπαν και άλλοι και εγώ θα κοιτούσα ένα μεταχειρισμένο, με 3 χιλιάρικα έχει καλές μηχανές αλλιώς στο budget σου κάποια 300ρια (δεν προτείνω κινέζικο ).Mt-03 πχ αν το θέλεις λίγο αλητεία,ίσως το kawasaki z300;
Τι διαφορά έχει σε σερβις και αναλώσιμα ένα 500cc με ένα 300 cc;

Panos76
09/01/2019, 12:13
Προσπαθώ να βρω το ποστ ενός παιδιού (τζώνι κάτι νομίζω, από περιστέρι) που κάπου μου είχε γράψει ακριβώς τι είχε χρειαστεί σε περίοδο 2 ετών νομίζω.

Αν θυμάμαι καλά, η συντήρηση έβγαινε φθηνότερη από το 150άρι σκούτερ που είχα. Μιλάω πάντα μόνο για cb500X.

Το στρώμα πχ, ναι, κοστίζει όσο ένα μικρό αμάξι η συντήρησή του.

edit:
To βρήκα, ήταν του Στάθη τελικά το ποστ. Μας δίνει μια καλή εικόνα https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150508&page=2&p=2926850&viewfull=1#post2926850

ptc
09/01/2019, 12:29
Μια χαρα ειναι και το CB500Χ, απλα νομιζω πως πολλοι κανετε το λαθος να σκεφτεστε με τα δικα σας κριτηρια. Οτι δηλαδη θα παρει τη μηχανη και θα αρχισει το παιδι τις βολτες και τα ταξιδια, οπως θα κανατε εσεις.

Για τη χρηση που λεει (99% πολη και καμια Χαλκιδικη μια στο τοσο το καλοκαιρι) ενα 300αρι θα τον καλυψει 100%. Και δεν το λεω τοσο απο πλευρας εξοδων, μιας και δεν εχει μεγαλη διαφορα εκει (αν μιλαμε για το CB που οντως δεν καιει τιποτα). Αλλα μεσα στην πολη τα 160 κιλα ενος Duke250 πχ με τα 195 του Honda ειναι η νυχτα με τη μερα. Το λεω απο προσωπικη πειρα μιας και εχω αντιστοιχα μηχανακια στο παρκινγκ μου (ΜΤ09 στα 190kg και GN250 στα 150). Επισης στους κατοικους Αθηνων να θυμησω πως η μετακινηση στη Θεσσαλονικη δεν εχει μεγαλες αποστασεις σε αυτοκινητοδρομο (οπως Κηφισο και Αττικη οδος). Ο περιφερειακος απο ακρη σε ακρη ειναι εικοσι λεπτα υποθεση.

Andreasnemea
09/01/2019, 12:35
Συμφωνώ για το cbx.Και γκάζι αρκετό θα έχεις για περιφερειακούς κτλ και ξεκούραστη θέση οδήγησης-κάλυψη από αέρα και κάνεις και τον γύρο της Ελλάδας αν θέλεις με την έτσι.(καλά το φαντάζεσαι εσύ,περίμενε να ανέβει πρώτα για καμια 'ωρα και τα ξαναλέτε :D )
Από εκεί και πέρα όπως είπαν και άλλοι και εγώ θα κοιτούσα ένα μεταχειρισμένο, με 3 χιλιάρικα έχει καλές μηχανές αλλιώς στο budget σου κάποια 300ρια (δεν προτείνω κινέζικο ).Mt-03 πχ αν το θέλεις λίγο αλητεία,ίσως το kawasaki z300;
Τι διαφορά έχει σε σερβις και αναλώσιμα ένα 500cc με ένα 300 cc;

Ενδεικτικα ενα φιλτρο αερος για το vstrom το 250 η το inazouma 250 εχει 13.50 για το cb500 x εχει 53 ευρω γνησια και για τα 2

TsoliasGR
09/01/2019, 12:36
Το inazuma ΔΕΝ το ξέρω καθόλου.
Αλλά επειδή έχω wolf 250 το προτείνω αβλεπί.
Και CBF 250.Kαι το γιαμαχα το 250...(δεν θυμάμαι το όνομα του ΥΒR??) το γυμνό το κομμιούτερ.
Απλά το wolf 250 είναι κινέζος -αξιόπιστος- με ψεκασμό και δισκόφρενο μπρος πίσω, τα άλλα είναι καρμπυρατέρ και με πίσω ταμπούρο.Αν ήμουνα στην θέση σου θα αγόραζα το CBF 250 και σε 2-3-4 χρόνια θα το πούλαγα με μικρή χασούρα.
Βρίσκεις της προκοπής και στα 1500 ευρώ και είναι μηχανάκια που ΔΕΝ σπανε ΔΕΝ χαλάνε με συντήρηση παπιού.
Έχω κάνει δικάβαλα ταξίδια με το Wolf....Kατι Αθήνα-Ναύπλιο, Αθήνα-Μεσολόγγι, Αθήνα-Μάνη, Αθήνα-Θερμοπύλες, Αθήνα-Πλαταμώνας.....

Tasos1989
09/01/2019, 13:29
Tnx! Νομίζω οτι κατέληξα σε μεταχειρισμένο 200-300cc! https://www.car.gr/16529980-ktm-200-duke https://www.car.gr/16500540-ktm-200-duke-duke-200
Απλά λόγω απειρίας δεν ξέρω πως να διαχειριστώ και να αξιολογήσω (μηχανικά) ένα μεταχειρισμένο! Μόνο για αύτο έλεγα για new moto !Απο τν άλλη υπάρχει και τ 250κτμ (new) στ 4.000ε!Πήγα τ είδα και απο κοντα ,ανέβηκα και μου ήταν αρκετά άνετο.Και ο τυπας εκέι μου είπε οτι είναι τ κατάλληλο για αυτο που θέλω(οικονομικό άνετο στ πόλη και πας και ταξίδι μικρό)και επίσης η σέλα στο 250 ειναι καλύτερη και πιο μεγάλη για τν συνεπιβάτη!
θα ήθελα τ γνώμη σας πάνω σ αυτο !

νεοσσός
09/01/2019, 13:39
Έχω γράψει εδώ εντυπώσεις για το KTM Duke 250 (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155727), συγκρίνοντάς το βέβαια με μοτοσυκλέτες άλλης κατηγορίας.

ptc
09/01/2019, 13:44
Tnx! Νομίζω οτι κατέληξα σε μεταχειρισμένο 200-300cc! https://www.car.gr/16529980-ktm-200-duke https://www.car.gr/16500540-ktm-200-duke-duke-200
Απλά λόγω απειρίας δεν ξέρω πως να διαχειριστώ και να αξιολογήσω (μηχανικά) ένα μεταχειρισμένο! Μόνο για αύτο έλεγα για new moto !Απο τν άλλη υπάρχει και τ 250κτμ (new) στ 4.000ε!Πήγα τ είδα και απο κοντα ,ανέβηκα και μου ήταν αρκετά άνετο.Και ο τυπας εκέι μου είπε οτι είναι τ κατάλληλο για αυτο που θέλω(οικονομικό άνετο στ πόλη και πας και ταξίδι μικρό)και επίσης η σέλα στο 250 ειναι καλύτερη και πιο μεγάλη για τν συνεπιβάτη!
θα ήθελα τ γνώμη σας πάνω σ αυτο !

Το 200 ειναι επισης πολυ συμπαθητικο και θα σε καλυψει μια χαρα. Ειναι πραγματικα ποδηλατο μεσα στην πολη και αρκετα νευρικο για τα κυβικα του. Με ειχε εκπληξει ευχαριστα οταν το οδηγησα. Για μενα οικονομικα ειναι σωστη επιλογη. Δεν ειναι απιθανο να σου βγαλει και καμια μαλακιουλα (δε φημιζονται τοσο για την αξιοπιστια τους) αλλα κι απο την αλλη αγοραζοντας κατι με δυο-δυομιση χιλιαρικα εχεις ηδη γλυτωσει πολλα λεφτα, οποτε αν δωσεις και κατι σε καμια επισκευη παλι κεδρισμενος θα εισαι.

Το 250 οντως ειναι αλλη φαση, με την οθονη του, πολυ ανετη σελα και γενικα πιο "γεματο", παει πιο πολυ προς το μεγαλυτερο αδερφακι το 390. Αυτο δεν το οδηγησα, ανεβηκα μονο στατικα. Η πισω σελα πραγματικα πολυ ανετη για γυμνο. Αν θες την καινουργιλα ειναι κι αυτη καλη αγορα. Προσωπικα απο τα δυο θα πηγαινα στο 200.

Παντως αφου πλεον μπαινει και το μεταχειρισμενο στο παιχνιδι και inazuma, CBF, YBR που αναφερθηκαν ειναι επισης πολυ καλες επιλογες. Ο,τι σου κανει κλικ εσενα βεβαια...

Αν χρειαστεις μηχανικο εμπιστοσυνης για να δεις καποιο μεταχειρισμενο και γενικα για να κανεις τα σερβις σου μπορω να σου προτεινω επαγγελματια στη Θεσσαλονικη μιας και ειμαστε συμπολιτες. Καλες αγορες. :beer:

katsar
09/01/2019, 14:18
Ωραίο το 250ρι το ΚΤΜ!!!

Panos76
09/01/2019, 14:32
Γιατί να μη πάει για το 390 (δούκα) του '18 που είναι κάτω από το μπάτζετ που διαθέτει;;

νεοσσός
09/01/2019, 14:35
Γιατί μέσα στις 6.000€ του προϋπολογισμού πρέπει να βάλει τον εξοπλισμό ασφαλείας για εκείνον και τη σύντροφό του.

Leon67
09/01/2019, 14:51
Χωρίς πολλά σχόλια Versys 300 ή CB 500 σε όποια από 3 εκδοσεις του αρέσει. Το Κawasaki εχει γκάζακι αν και ψηλόροπο σχετικά και το Honda με λίγο ψαξιμο θα βρεθεί και μεταχειρισμένο. Για το 2ο υπενθυμίζω το "there is no substitute for cubic inches".

Tasos1989
09/01/2019, 15:16
ΤΟ cb500X μου άρεσε πολύ ! https://www.car.gr/11481280-honda-cb-500-x-abs-1
Δεν είναι λίγο μεγάλο και βαρύ για αρχάριο και για τ πόλη ? 200 κιλά είναι ! Το versys επίσης όμορφο αλλά 6.000 ακριβός !Να σας πω και τν πικρή αλήθεια εμφανισιακά και μόνο θα ήθελα κάτι σαν αυτά τα 2 ! Η λογική λέει κτμ200 αλλά η ¨"καρδία " λέει cb500x(πανέμορφο )κατανάλωση 5,5( η γυναίκα θα έιναι Κυρία πάνω σ αυτή τ σέλα) Το μόνο που με κρατάει για να μν τ πάρω είναι ο φόβος τν κιλών και τα 48 άλογα ! φλώρος χαχα ! HELPPPPK

Leon67
09/01/2019, 15:27
Πάντα πίστευα ότι σε μηχανάκια πρεπει να παίρνουμε αυτό μου μας αρεσει αν δεν ξεφεύγουμε πολύ στο οικονομικό. Τα άλογα και τα κιλά που σου φαίνονται πολλά σε 1 βδομάδα ή ένα μήνα θα τα συνηθίσεις και μπορει να αρχίσεις να θελεις και κάτι δυνατότερο. Μην ξεχνας ότι τα κιλά είναι μεν ενα θέμα αλλά και το πόσο ψηλά ειναι το κέντρο βάρους παίζει ρόλο. Αν πάρεις το Honda βάλτου και ένα κεντρικό σταντ αν δεν έχει. Και όχι τεράστια κεντρική βαλίτσα.

ptc
09/01/2019, 15:44
Πάρε το cb αφού σου άρεσε. Σίγουρα τα μικρά είναι πιο βολικά για την πόλη αλλά κι αυτό δεν έχεις λόγο να το φοβηθείς. Κλασικό beginner's bike, άνετα διαχειρίσιμο.

lleonidas
09/01/2019, 15:48
Δεν είναι λίγο μεγάλο και βαρύ για αρχάριο και για τ πόλη ? 200 κιλά είναι ! Το versys επίσης όμορφο αλλά 6.000 ακριβός !Να σας πω και τν πικρή αλήθεια εμφανισιακά και μόνο θα ήθελα κάτι σαν αυτά τα 2 ! Η λογική λέει κτμ200 αλλά η ¨"καρδία " λέει cb500x(πανέμορφο )κατανάλωση 5,5( η γυναίκα θα έιναι Κυρία πάνω σ αυτή τ σέλα) Το μόνο που με κρατάει για να μν τ πάρω είναι ο φόβος τν κιλών και τα 48 άλογα ! φλώρος χαχα ! HELPPPPK

Μη φοβάσαι τίποτα, Τάσο!
Αν δεν το βρίσκεις για test ride, πήγαινε να το καβαλήσεις στατικά και θα δεις ότι είναι μια χαρά.Θα συνηθίσεις πολύ σύντομα και τη δύναμη και το βάρος, αρκεί φυσικά να δείξεις το δέοντα σεβασμό.Η ηλικία σου και τρόπος που γράφεις, δηλώνουν άνθρωπο συνετό και αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα.
Η κατανάλωση μπορεί ίσως να πέσει και χαμηλότερα αλλά μην κολλάς σ'αυτή, εκτός και αν ψάχνεις για παπί!

DRAKONET
09/01/2019, 15:55
======================================
Καλως να ερθεις στους 2 τροχους...οτι καλυτερο και παντα ορθιος φιλε μου !
Το VERSYS 300 X ...το εχω και ειμαι ευχαριστημενος ανταποκρινεται και με το παραπανω στα θελω μου....πολυ ευχαριστως να σου πω οτι θες...
επισης εχω γραψει και καποια πραγματα εδω στο σαιτ σε αντιστοιχο (θρεντ)
Τωρα για την τιμη που λες υπαρχει προσφορα στα 5600..οχι στα 6.

Σου εχω στειλει και Π.Μ για καποιο αλλο θεμα

Akalestos
09/01/2019, 16:38
Φιλε οπως σου ειπαν και καποια παιδια ηδη θα συμφωνησω κι εγω μη παρεις καινουριο μεχρι να δεις τι θες...απο μενα δυο επιλογες : HONDA CB 500X η' KAWASAKI VERSYS 300X και ασε τα naked κτλ αν θες να παιρνεις και την κοπελιτσα σου και να απολαμβανετε τις βολτες σας πιο ανετα.Τα naked ειναι για αλλες καταστασεις if you know what i mean...εκτος αν σου αρεσει να βλεπεις ενα naked στο γκαραζ σου οταν ξυπνας!

Ο,τι και να παρεις με το καλο με εξοπλισμο και παντα ορθιος.

Tasos1989
09/01/2019, 16:39
Σε ευχαριστώ πολύ! θα πάω να δω και τα 2 μηχανάκια(honda cb500x k Versys 300)απο κοντά να ανέβω κτλπ! θα σας ενημερώσω για τν αγορά !

Akalestos
09/01/2019, 17:09
Θα σου λεγα να πας να δεις και το HONDA CRF 250 RALLY (το ειδα στην εκθεση ανεβηκα μου αρεσε πολυ) αλλα ειναι πιο ιδιαιτερο μηχανημα και δε νομιζω να το βρεις και μεταχειρο.

Tasos1989
09/01/2019, 17:26
Ναι το έχω δει ! άσχημο μηχανάκι χαχα!Ασχετο απλά για τ κουβέντα Honda crf250L του 13 μοντέλο 4.000e με λάστιχα δρόμου ! Πάμε σε άλλο ύφος και σ άλλο τύπου μηχανή ε?

o_gavros
09/01/2019, 18:24
Δε νομίζω ούτε εσύ αλλά κυρίως ούτε το κορίτσι να εκτιμήσει τη σανίδα ομοίωμα σέλας που χει το σιαρεφ

Γιώργης
09/01/2019, 20:06
Τάσο δες και αυτό (https://www.brixton-motorcycles.com/models/saxby-250) το Brixton αν σου αρέσουν αυτές οι μοτοσυκλέτες. 2019 θα έρθει κοντά στα 3500€ καινούργιο πάντα

Tasos1989
09/01/2019, 20:31
Oxi φίλε δν μου αρέσουν τέτοιου στυλ μηχανές!Πάω για cB500x η versys300 ! :) Γενικά τέτοιο στυλ προτιμώ ! Τώρα αν υπάρχει κατι παρόμοιο με αυτα τα 2 ευχαρίστως να τ δω και να τ ψάξω !

katsar
09/01/2019, 20:45
Καλές επιλογές και τα δύο,εγώ θα προτιμούσα το χοντα λόγο κυβικών,είναι ''user friendly'' μηχανή έτσι και αλλιώς.

makisuchiha
09/01/2019, 20:57
Φίλε μου καλοτάξιδο ότι κι αν επιλέξεις και πάντα όρθιος. Όπως έχω γράψει και σε άλλο παρόμοιο νήμα χρειάζονται αρκετά χιλιόμετρα εξοικείωσης μόνος σου πριν ανεβάσεις δεύτερο άτομο στο μοτοσακό και αν αυτό το δεύτερο άτομο είναι γυναίκα ίσως χρειαστούν αρκετές ώρες για να την πείσεις να να καβαλήσει για ταξιδάκι. Προσπαθώ εδώ και 6 μήνες να την πείσω να πάμε κάπου εκτός νομού αλλά μάταια και όταν πάω μόνος μου έχω και την γκρίνια " βέβαια με εμένα δεν κάνεις βόλτες"!!!!
Υ.Γ. Αν όταν το συζήτησες με την γυναίκα η απάντηση της ήταν " Κάνε ότι σ αρέσει αγάπη μου/ Αν το θες πολύ κάν'το" σημαίνει ότι δεν θέλει καθόλου. Μιλάω ως παθών:beer::D:D

νεοσσός
09/01/2019, 21:27
Σωστή παρατήρηση, ξεχάσαμε να το επισημάνουμε. Πρώτα να αποκτήσει εμπειρία χιλιομέτρων και διαφορετικών συνθηκών πάνω στη μοτοσυκλέτα μόνος του και αργότερα να πάει την κοπέλα του δικάβαλο (με την καλή έννοια, γιατί σε δεύτερη ανάγνωση φαίνεται παράξενο).

Πειθώ δε χρειάζεται ιδιαίτερη. Στην περισσότερες γυναίκες αρέσουν πολύ οι μοτοσυκλέτες και θέλουν πολύ να ζήσουν την εμπειρία εκδρομής με αυτές. Πιο πιθανό είναι να του ζητήσει εκείνη μοτοσυκλετιστικό ταξίδι, παρά να προλάβει να της το πει αυτός. Εμένα μου έχει τύχει να πάρει κοπέλα από μόνη της κράνος, πριν προλάβω να της αγοράσω, για να την πηγαίνω βόλτες. Το ζήτημα είναι να φροντίσεις εσύ για τον εξοπλισμό ασφαλείας της, διότι εκείνη είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζει τη σημασία της πλήρους προστατευτικής ένδυσης (όχι μόνο κράνος). Οπότε πρώτα φροντίζεις να αγοράσεις και για τους δύο εξοπλισμό και μετά πάτε μαζί βόλτα. Επίσης, επειδή οι κοπέλες τείνουν να εμπιστεύονται τυφλά το σύντροφό τους, πρέπει να φροντίζεις να είσαι διπλά εγκρατής, ακόμα κι αν δεις ότι της αρέσει η ταχύτητα ή η επιτάχυνση. Δεν εννοώ να της δημιουργήσεις ανασφάλεια με τη συζήτηση, αλλά να κινείσαι ακόμα πιο προσεκτικά όταν είστε μαζί, ακόμα κι αν βλέπεις ότι της αρέσει όταν ανοίγεις το γκάζι. Μην αφήνεις να σε επηρεάζει ο ενθουσιασμός της.

lleonidas
09/01/2019, 21:31
Oxi φίλε δν μου αρέσουν τέτοιου στυλ μηχανές!Πάω για cB500x η versys300 ! :) Γενικά τέτοιο στυλ προτιμώ ! Τώρα αν υπάρχει κατι παρόμοιο με αυτα τα 2 ευχαρίστως να τ δω και να τ ψάξω !

Μια χαρά και τα δύο, όπως σου είχα γράψει και στο πρώτο post.
Ρίξε μια ματιά και στα BMW G310GS (https://www.car.gr/19560869-bmw-g-310-gs) , Benelli TRK 502 (https://www.car.gr/18874151-benelli-trk-502) .
Προσωπικά θα επέλεγα το CB500X.

makisuchiha
09/01/2019, 21:39
Ίσως εγώ να έπεσα στην εξαίρεση γιατί φοβάται παραπάνω από όσο το διασκεδάζει. Της έχω πάρει τα πάντα απο εξοπλισμό μέχρι και ενδοεπικοινωνία στο κράνος για να μιλάμε και να χαλαρώνει κάπως αλλά τίποτα μέχρι στιγμής. Με τον καιρό μπορεί να το δει πιο χαλαρά και να μην κατεβαίνει αλλά δεν νομίζω να συμβεί ποτέ:D

Tasos1989
09/01/2019, 21:54
Πολύ σωστα όσα είπατε !! Μόνο οταν είμαι σίγουρος οτι τ έχω θα πάμε ταξίδι μαζι !Εχουμε κάνει κουβέντα για αυτο τ θέμα και η απάντηση ηταν μου αρέσει πάρε !!!+ Κάνε ότι σ αρέσει αγάπη μου(οπότε κρατάω μικρό καλάθι για αυτο τ θέμα οπως ειπε και το παλικάρι που έχει εμπειρία σ αυτο χαχα)
BMW gs310 όμορφο πολύ δεν τ έχω ψάξει καθόλου !θα τ ψάξω όμως γιατι είναι και 300cc και πάνω κάτω ίδια μηχανή με τς άλλες 2 ! Εμφανισιακά ειναι η ομορφότερη για εμένα!!!Αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει μερικά πράματα για το gs310
Benelli TRK 502 νομίζω ειναι τέρας χαχαχα σε θέμα όγκου+ περίεργο Στυλ !δεν μ άρεσε

Cpt_Slow
09/01/2019, 22:00
Αφού cb λέει η καρδιά σου μην το κουράζεις. Όπως είχα διαβάσει από κάποιον εδω, αν πηγαίναμε με τη λογική θα οδηγούσαμε όλοι παπάκια.
Με τα ρέστα βάλε στο πρόγραμμα ένα σχολείο οδήγησης στην πίστα των Σερρών, είναι 100% απαραίτητο.

DRAKONET
09/01/2019, 22:53
Μια χαρά και τα δύο, όπως σου είχα γράψει και στο πρώτο post.
Ρίξε μια ματιά και στα BMW G310GS (https://www.car.gr/19560869-bmw-g-310-gs) , Benelli TRK 502 (https://www.car.gr/18874151-benelli-trk-502) .
Προσωπικά θα επέλεγα το CB500X.
==============================
φιλε λεωνιδα...ναι στο μπενελι......κατηγορηματικα ΟΧΙ στο μπε εμ βε....το καβαλησα το βολταρα μονος και με 2 ατομα....ειναι 'λιγο' το μηχανακι..δεν εχει την ποιοτητα της γερμανιας...δεν εχει καλα φρενα με 2 ατομα...δεν ειναι γενικα για 2..ο πισω ειδικα εαν ειναι 2 ατομα 80- 90+ τερματιζει η αναρτηση και ειναι μικρη η σελα...και παει λιγο πιο καλα απο το σουζουκι στρωμα(αυτο ειδικα με 2 σερνεται και καιει τον πατο του)

DRAKONET
09/01/2019, 22:56
Πολύ σωστα όσα είπατε !! Μόνο οταν είμαι σίγουρος οτι τ έχω θα πάμε ταξίδι μαζι !Εχουμε κάνει κουβέντα για αυτο τ θέμα και η απάντηση ηταν μου αρέσει πάρε !!!+ Κάνε ότι σ αρέσει αγάπη μου(οπότε κρατάω μικρό καλάθι για αυτο τ θέμα οπως ειπε και το παλικάρι που έχει εμπειρία σ αυτο χαχα)
BMW gs310 όμορφο πολύ δεν τ έχω ψάξει καθόλου !θα τ ψάξω όμως γιατι είναι και 300cc και πάνω κάτω ίδια μηχανή με τς άλλες 2 ! Εμφανισιακά ειναι η ομορφότερη για εμένα!!!Αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει μερικά πράματα για το gs310
Benelli TRK 502 νομίζω ειναι τέρας χαχαχα σε θέμα όγκου+ περίεργο Στυλ !δεν μ άρεσε
=================================================
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ BMW...αν θες ινδικο..παρε bajaj καλυτερα :D
Σοβαρα τωρα ειναι απογοητευση !

BLiTzER
09/01/2019, 22:57
Τελικά να πάρει το μπεμβέ ή όχι; Φαίνεται η καλύτερη επιλογή.

Triathlon 7
09/01/2019, 23:26
CB 500X: Κινητήρας με εξαιρετική ρύθμιση στον ψεκασμό. Απόλυτα γραμμική απόκριση, ενώ παράλληλα δεν σκορτσάρει σχεδόν ποτέ. Αυτή η φιλικότητα στην απόκριση, είναι που δημιουργεί και την ψευδαίσθηση ότι είναι πιό αδύναμος από ότι στην πραγματικότητα. https://www.youtube.com/watch?v=fwdCAIdG71A Οικονομικό σε κατανάλωση. Πρώτο service ουσιαστικά στα 24.000χλμ. Μηδενικές βλάβες, παρά το "made in Thailand". Αυτονομία γύρω στα 400χλμ. Πολύ ελαφρύτερο στη πράξη από ότι λένε τα χαρτιά, ακόμα και σταματημένο. Γενικά, όλο το μηχανάκι είναι προσανατολισμένο στό δίπτυχο "οικονομία και φιλικότητα" χωρίς να σου στερεί την χαρά του μοτοσυκλετισμού. Στρίβει και φρενάρει ικανοποιητικότατα, χωρίς φυσικά να διακρίνεται σε αυτούς τους τομείς.
Έχει βέβαια όπως όλα τα μηχανάκια τα θεματάκια του. Κοντό γρανάζωμα, κακή ανεμοκάλυψη (υπάρχουν στροβιλισμοί), ανύπαρκτη απόσβεση στις αναρτήσεις (τι πρωτότυπο!) είναι τα ουσιαστικά. Με λίγο ψάξιμο στά forum διορθώνονται εύκολα με λίγα χρήματα (εκτός - φυσικά - των αναρτήσεων).
Ιδανικό μηχανάκι allround γιά την Ελλάδα του σήμερα.

TsoliasGR
10/01/2019, 01:05
Aπό όλα αυτά...
Η CB500X καινουριο με ότι αυτό συνεπάγεται για αρχάριο...ακόμα και για το στρώσιμο...
Η CBF 250 να μάθει να ευχαριστηθεί και να ΜΗΝ χάσει πολύ απο την μεταπώληση και να πάει μετά στο CB500X.
Υπάρχει πάντα και η πιο σοφτ επιλογή αλλά μιας και δεν του αρέσουν άλλα...

DRAKONET
10/01/2019, 10:17
=====================
με τιποτα !

DRAKONET
10/01/2019, 10:28
Tasos1989

τον περασμενο οκτωβριο...το περιοδικο μοτο ειχε συγκριτικο τα εξης !!

BMW G310GS – Honda CRF250 Rally – Kawasaki Versys-X 300 – Suzuki V-Strom 250!

Εγραφε
ULTIMATE MINI ON-OFF TEST 2018: Στα βουνά της Βουλγαρίας με τα μικρά. Τα MINI on-off σε MEGA περιπέτεια!
800 χλμ. σε καθε ειδους εδαφος !
Προσπαθησε να το βρεις το τευχος...θα σου λυσει πολλες αποριες

ΦΥΣΙΚΑ και το αγορασα γιατι σαν κατοχος Kawasaki Versys-X 300 ηθελα να διαβασω!
και για να ευλογησω τα γενια μου....απλα δικαιωθηκα για την επιλογη μου...σε καθε τομεα....ναι καλα διαβαζεις....σε καθε τομεα !

Καλο και το CB 500 x...σε μενα μονο τα κυβικα αριθμητικα ειναι πιο μεγαλα..και μονο εκει !

ptc
10/01/2019, 10:34

Ντερμπι αναμεσα σε BMW και Honda αν καταλαβα καλα. Ειναι καλα μηχανηματα και τα δυο.

DRAKONET
10/01/2019, 11:47
Ντερμπι αναμεσα σε BMW και Honda αν καταλαβα καλα. Ειναι καλα μηχανηματα και τα δυο.

αξιζει να τα βολταρεις παντως...αλλωστε πλεον εχει μοτο για τεστ-ντραιβ

Tasos1989
10/01/2019, 12:33
Καλησπέρα ! Αναβάλετε τελικά η αγορά προς τ παρών !!!Ο ξάδερφος μου κάτοχος χτχ660 λόγο δουλείας φεύγει εξωτερικό (5 μήνες) και για να μην κάθετε τ μηχανάκι μου τ έδωσε μεχρι να γυρίσει !Οπότε από σήμερα το έχω εγώ!!
Μπορώ να μάθω πράγματα πάνω σ αυτο και μέτα απο 5 μήνες έχοντας λίγη εμπειρία να αποφασίσω τι θα πάρω!! Μου έκατσε τέλεια χαχα!Σήμερα έκανα κ τν αγορά εξοπλισμού(κράνος + μπουφάν) μόνο για εμένα όχι για τ κοπέλα αφου αυτους τς μήνες δν παίζει να τν ανεβάσω! Η αγορά μ είναι : Μπουφάν Nordcap Monza 120e + Κράνος Bell Srt στα 230ε!

VANDA
10/01/2019, 12:39
μ γεια σ κλτξδ

Panos76
10/01/2019, 12:48
Καλησπέρα ! Αναβάλετε τελικά η αγορά προς τ παρών !!!Ο ξάδερφος μου κάτοχος χτχ660 λόγο δουλείας φεύγει εξωτερικό (5 μήνες) και για να μην κάθετε τ μηχανάκι μου τ έδωσε μεχρι να γυρίσει !Οπότε από σήμερα το έχω εγώ!!

Το καλύτερο μηχανάκι είναι το τζάμπα!

Η καλύτερη περίπτωση. Βολικό μηχανάκι που κάνει τα πάντα (με το ανάλογο λάστιχο).

Θα το αγαπήσεις και δε θα το δίνεις μετά!

μ γεια σ κλτξδ

Μέχρι και ο βάντας στραβοκατάπιε από το ξάφνιασμα :lol:

lleonidas
10/01/2019, 13:33
Ωραίος ο Τάσος...με 350€ πήρες μοτοσυκλέτα και εξοπλισμό μέσα σε μία μέρα...αν ήσουν υπουργός Οικονομικών, τώρα θα είχαμε ξεμπλέξει :D
Καλές βόλτες!

DRAKONET
10/01/2019, 14:04
το πιο πιθανο ειναι να παρεις το ιδιο αργοτερα !!:lol:

makisuchiha
10/01/2019, 22:11
Καλοτάξιδο φίλε μου!!!

Tasos1989
10/01/2019, 22:54
tnxx!
Πρώτη εντύπωση : Μικρή βόλτα στ γειτονία δεν άφηνε κ ο καιρός για πολλά,έκατσα άνετα πάνω του με βόλεψε αρκετά μου φάνηκε λίγο βαρύ να πω τν αλήθεια αλλά σε γενικές γραμμές easy to ride είχα κ ένα θέμα με τν συπλέκτη αλλά το βρήκα μετά!Νομίζω είναι πολύ καλό για να μάθω ! Ενα - κάνει πάρα πολύ φασαρία !!!!!!! Μάλλον ο ξάδερφος είναι λίγο κάγκουρας!

katsar
10/01/2019, 23:18
Κάνε τα κουμάντα σου γιατί αν στο πάρει πισω μέσα στο καλοκαίρι πάνω που θα το έχεις μάθει και θα είσαι στα γούστα σε βλέπω να παθαίνεις κατάθλιψη!Καλές βόλτες!!Για πες πιο χρώμα είναι,μοταρντ ή ζάντες χωμάτινες ας πούμε;

Tasos1989
10/01/2019, 23:36
Μαύρο motard με 2 εξατμίσεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ akrapovic !Θα μου τ πάρει είναι σίγουρο χαχα
Γενικά είμαι πολύ ήρεμος στν οδήγηση με τ αμάξι αλλά η μηχανή αυτή μου βγάζει μια τσιτα (καλη) !!!Είναι και ήχος και λες πωω ποιος ειμαι ρε φίλε !!!!χαχαχα και είναι η 1η μέρα δλδ σε 1 μήνα τ 8α λέω??
Πάντως λέω να αρχίσω να πηγαίνω δουλεία με τ μηχανή μετα απο 1 εβδομάδα!Να είμαι σίγουρος κάπως!!

ΤάκηςΜπ
10/01/2019, 23:58
Το xt είναι σαν τρελό αδερφάκι του cb που λέγατε παραπάνω. Αν σου αρέσει πολύ το xt είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείς λίγο με το cb, αλλά το καθένα έχει τα καλά του και τα κακά του.

BLiTzER
11/01/2019, 00:48
Μαύρο motard με 2 εξατμίσεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ akrapovic !Θα μου τ πάρει είναι σίγουρο χαχα
Γενικά είμαι πολύ ήρεμος στν οδήγηση με τ αμάξι αλλά η μηχανή αυτή μου βγάζει μια τσιτα (καλη) !!!Είναι και ήχος και λες πωω ποιος ειμαι ρε φίλε !!!!χαχαχα και είναι η 1η μέρα δλδ σε 1 μήνα τ 8α λέω??

Σε ένα μήνα που θα ανακαλύψεις ότι σε περνάνε ακόμα και τα 390, που βγάζουν τα ίδια άλογα αλλά είναι 50 κιλά ελαφρύτερα, πιθανότατα θα έχεις αλλάξει γνώμη. :D

TsoliasGR
11/01/2019, 01:50
Σε ένα μήνα που θα ανακαλύψεις ότι σε περνάνε ακόμα και τα 390, που βγάζουν τα ίδια άλογα αλλά είναι 50 κιλά ελαφρύτερα, πιθανότατα θα έχεις αλλάξει γνώμη. :D

Ναι πάνε πιο γρήγορα στο συνεργείο τα 390! :evil: Τζάμπα τα λένε ΚΤΜ? :bawl:
Κοίτα φίλε Τάσο...Καλώς ήρθες στον μαγικό κόσμο των 2 τροχών! Enjoy the rides, πάντα κράνος και πάντα όρθιος!

katsar
11/01/2019, 08:31
Αυτο το 390 ντιουκ όσο όμορφο είναι άλλο τόσο μου θυμίζει κάτι παπάκια 150cc στην Μαλαισία :rolleyes:
402758

νεοσσός
11/01/2019, 09:03
Καλές βόλτες!

Πρέπει άμεσα να δηλώσει ο ξάδερφος στην ασφαλιστική εταιρεία ότι η μοτοσυκλέτα οδηγείται από οδηγό που πήρε πρόσφατα δίπλωμα, διαφορετικά δε σε καλύπτει η ασφάλισή του. Η διαφορά στα ασφάλιστρα δεν είναι μεγάλη.

ptc
11/01/2019, 09:47
Πολύ καλή περίπτωση. Και μπράβο στον ξάδερφο που σου το εμπιστεύτηκε, η αλήθεια είναι θα ήμουν μάλλον διστακτικός να δώσω τη μηχανή μου σε νέο αναβάτη.

Θα έχεις και την ευκαιρία να δεις πως είναι η μεγάλη μηχανή μέσα στην πόλη, σκέψου πως το cb πχ είναι καμία δεκαριά κιλά βαρύτερο κιόλας.

Πολύ σωστό αυτό που είπε ο νεοσσός για την ασφάλεια. Σε καλύπτει και τώρα βασικά, απλά αν γίνει κάτι θα έχεις πρόστιμο από την ασφαλιστική πολύ μεγαλύτερο από τη διαφορά που θα πληρώσετε αν το δηλώσετε προκαταβολικά.

Tasos1989
11/01/2019, 11:32
Καλησπέρα! έχει γίνει κανονικά η δήλωση στν ασφαλιστική !!
Κοίτα και να κάθετε τ μηχανάκι 5 μήνες δν είναι κ τ καλύτερο! Εξάλλου ξέρει το ότι έχω τ μυαλά στ κεφάλι !
Ναι τ κιλά είναι ένα θέμα ! Ισως στ μελλοντική μ αγορά να παίξει καθοριστικό ρόλο αυτο τ θέμα !

DRAKONET
11/01/2019, 13:46
Σιγουρα παιζει ρολο οτι δεν εισαι και τοσο πιτσιρικος..29 εισαι και πρεπει να υπαρχει μια ωριμοτητα...γι'αυτο και στο εδωσε ο ξαδελφος.
Εαν αποφασισεις τελικα να πηγαινεις στην δουλεια σου..θα σου πω τουτο μονο...θα το ασφαλιζεις οσο καλυτερα μπορεις..και αν ειναι δυνατον να το βλεπεις....ειναι κριμα να γινει στραβη στα χερια σου !

lleonidas
11/01/2019, 13:53
Εννοείται πως θα φροντίσεις να είσαι προσεκτικός αλλά ακόμα και αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι δυσάρεστο όπως π.χ. μια στατική πτώση ή κάτι λίγο σοβαρότερο, είναι στο πρόγραμμα.Όταν καβαλάς δίτροχο, δεν μπορεις να αποκλείσεις το κακό σενάριο και φαντάζομαι πως αυτό το έχεις ήδη υπολογίσει και εσύ και ο ξάδερφός σου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για άπειρο οδηγό.
Το σημαντικότερο είναι να είσαι σωστά εξοπλισμένος για να αποφύγεις τα χειρότερα !
Βάλε και καμια φωτογραφία όταν μπορέσεις :)

o_gavros
11/01/2019, 13:58
και λίγο εξτρα προσοχή όταν νιώσεις ότι ξεψαρρώνεις.

Καλές βόλτες!

νεοσσός
11/01/2019, 18:57
και λίγο εξτρα προσοχή όταν νιώσεις ότι ξεψαρρώνεις.
Επαυξάνω. Η περίοδος που αρχίζεις να νομίζεις ότι το 'χεις, είναι από τις πιο επικίνδυνες. Θέλει αυτοσυγκράτηση και όχι έπαρση. Το XT660Χ είναι δυνατό μηχανάκι για αρχάριο, οπότε το γκάζι θέλει φειδώ.

Για το κλείδωμα που αναφέρθηκε, το ιδανικό είναι να βρίσκεται σε ιδιωτικό κλειστό χώρο, αλλά κι εκεί κλειδωμένο. Αν είναι σε δημόσιο χώρο, τότε να μην είναι κρυμμένο σε σημεία που θα κάνει άνετα τη δουλειά του κλέφτης, χωρίς να τον βλέπουν. Η πρόταση μου είναι συνδυασμός disc lock με καλή κουλούρα σε σταθερό σημείο. Αν υπάρχει και συναγερμός, ακόμα καλύτερα.

Το μοτοσακό που σου έδωσε ο ξάδερφος είναι όνειρο για πολλούς. Θα το ευχαριστηθείς σίγουρα. :)

Tasos1989
01/02/2019, 14:11
Καλήσπερα σε όλους ! Ολα τέλεια με το χτχ( θα τ επιστρέψω) !!!Απλά να σας ενημερώσω ότι έγινε αγορά το honda crf250L tou 13 πολύ εύκολο ελαφρύ το έχω 3 μέρες!Γενικά μ άρεσε πολύ τ στυλ motard σε θέμα στάση οδήγησης και σαν ομορφία ! Σκέφτομαι για μετατροπή του crf250L σε Supermoto και θα ήθελα γνώμες πάνω σ αυτό !!

ptc
01/02/2019, 14:32
Καλήσπερα σε όλους ! Ολα τέλεια με το χτχ( θα τ επιστρέψω) !!!Απλά να σας ενημερώσω ότι έγινε αγορά το honda crf250L tou 13 πολύ εύκολο ελαφρύ το έχω 3 μέρες!Γενικά μ άρεσε πολύ τ στυλ motard σε θέμα στάση οδήγησης και σαν ομορφία ! Σκέφτομαι για μετατροπή του crf250L σε Supermoto και θα ήθελα γνώμες πάνω σ αυτό !!

Καλοταξιδο. Ωραια επιλογη για νεο αναβατη.

Πουλαει το ιδιο και ενα μελος του φορουμ. Δες λιγο εδω (https://www.car.gr/18898901-honda-crf-250-crf-250l) την αγγελια μηπως τα βρειτε οικονομικα να παρεις τα εξτρα (αν σε ενδιαφερει). Με τα λεφτα που κανει μονο η εξατμιση μπορεις να παρεις ολο το πακετο για stage 1 (φιλτρο, προγραμμα, εξατμιση). Θα παρει λιγο τα πανω του το μηχανακι αν τωρα ειναι μαμα.

ΤάκηςΜπ
01/02/2019, 14:33

Αν θεωρείς ότι δεν πατάει καλά υπό κλίση ή σε "μεγάλες" ταχύτητες εννοείται να το κάνεις. Αν θες βοήθεια πως και τι ρώτα.

Tasos1989
01/02/2019, 14:45
Τα λάστιχα ειναι 50/50 το νιώθω κάπως να γλιστράει !!! Με μια πρώτη κουβέντα που έκανα μ ένα μηχανικό μου είπε για Warp 9 Supermoto Wheelset (Black rims w/Red Hubs)
Michelin Front and Rear Inner Tubes
Bridgestone S20 Evo Hypersport Front Tire (110/70ZR-17)
Bridgestone S20 Evo Hypersport Rear Tire (140/70ZR-17). + new Brakes ! Δεν έχω και γνώση οπότε όποιος ξέρει να μ πει !! Επίσης μου είπε και για ενα κιτ μαζί μ εξάτμιση κτλπ για να ανέβει κάπως σε δύναμη !!

ΤάκηςΜπ
01/02/2019, 15:01
Τα λάστιχα ειναι 50/50 το νιώθω κάπως να γλιστράει !!! Με μια πρώτη κουβέντα που έκανα μ ένα μηχανικό μου είπε για Warp 9 Supermoto Wheelset (Black rims w/Red Hubs)
Michelin Front and Rear Inner Tubes
Bridgestone S20 Evo Hypersport Front Tire (110/70ZR-17)
Bridgestone S20 Evo Hypersport Rear Tire (140/70ZR-17). + new Brakes ! Δεν έχω και γνώση οπότε όποιος ξέρει να μ πει !! Επίσης μου είπε και για ενα κιτ μαζί μ εξάτμιση κτλπ για να ανέβει κάπως σε δύναμη !!

Η warp 9 είναι πανάκριβη. Καταπληκτικό setup από όλες τις απόψεις βέβαια, αλλά θα πάει πολύ ακριβά. Σου είπε τιμή;

Tasos1989
01/02/2019, 15:10
Οχι δν μου μίλησε για τιμή ! Πάντως η αγορά μ βγήκε σε πολύ καλή τιμή οπότε έχω 1.500 να διαθέσω για να γίνει κάτι καλό φυσικά !

ΤάκηςΜπ
01/02/2019, 15:22
Οχι δν μου μίλησε για τιμή ! Πάντως η αγορά μ βγήκε σε πολύ καλή τιμή οπότε έχω 1.500 να διαθέσω για να γίνει κάτι καλό φυσικά !

Αν δεν χρειάζεσαι τις off road ζάντες μπορείς να πας σε μαγαζί και απλά να σου πλέξει καινούργιες ζάντες με τα δικά σου κέντρα τροχών. Αυτό δεν θα κοστίσει πάνω από 250 ευρώ με καλές excel ζάντες. Εγώ το μόνο που θα έκανα πέραν αυτού είναι να βάλω μια λίγο μεγαλύτερη δισκοπλακα εμπρός, αφού φυσικά κάνεις κάποια χλμ και δεις ότι δεν σε καλύπτει η μαμά.

doctoras
01/02/2019, 19:24
Εγω δεν καταλαβα τελικα, αγορασες η οχι το crf250l αν ναι τοτε δεν εκανες καλη αγορα γιατι αυτο δεν ειναι μοταρντ αλλα ονοφ
Το αν θέλεις να το κάνεις μοταρντ θα πρεπει να σκασεις ενα σωρο λεφτα που δεν θα τα παρεις ποτε πισω σε πιθανη μεταπώληση.

Δες την ημερομηνία παραγωγής των υπάρχων ελαστικών ειναι μεγαλητερη απο 2 χρονια, τοτε απλως ψαξε για ενα καινούργιο σετακι ελαστικών ειτε δρομου η ονοφ υπαρχουν πολλες επιλογες και απολαυσε τις επιδόσεις ενός φρεσκου ελαστικού και καλοριζικα

DRAKONET
01/02/2019, 21:34
Θα συμφωνησω με τον doctoras !
ειναι λιγα τα κυβικα...και οτι και να κανεις την δυναμη που ειχε το ΧΤ...δεν θα την βρεις..οποτε μην σκορπας χρηματα να καλυψεις το κενο:cry: :cry: που δημιουργηθηκε!
κρατησε τα...που ξερεις μπορει να κανεις αλλη αγορα συντομα παλι
Θα σου ελεγα να καβαλησεις ενα δουκα...σε τετοιο στυλ που θες και να καταλαβεις τι γινεται !
καλοριζικο οπως και να'χει παντως !

o_gavros
04/02/2019, 14:48
Ασε το μηχανάκι ως έχει και κοίτα να απολαύσεις και τους δυο κόσμους που μπορεί να σε μπάσει.
Και δρόμο (όσο τελος πάντων) και χώμα.
Τα λάστιχα σαφώς παίζουν ρόλο στο πως νιώθεις πάνω του.
Νομίζω ότι είσαι πολύ φρέσκος στη φάση για να ξέρεις ή όχι, αν χρειάζεσαι κι άλλο δύναμη.
Παίξε λίγο με αυτό ως έχει θα πρότεινα.

faithless
04/02/2019, 15:27
Πουληθηκε παιδια.Το εδινα σε καλη τιμη με πολλα εξτρα γιατι φευγω τελος του μηνα.Καλη συνεχεια

Akalestos
04/02/2019, 15:32
Καλη αγορα στο ειχα προτεινει αν θυμαμαι καλα.Κι οντως ειχα δει κι εγω την αγγελια του φιλου απο πανω πραγματικα ηταν σε πολλη καλη τιμη και με την εξατμιση που φορουσε. Πιστευω θα κανει πολλα απο μετρια εως καλα και θα το απολαυσεις. Μεγιες και καλοβολτο!

faithless
04/02/2019, 15:43
Καλη αγορα στο ειχα προτεινει αν θυμαμαι καλα.Κι οντως ειχα δει κι εγω την αγγελια του φιλου απο πανω πραγματικα ηταν σε πολλη καλη τιμη και με την εξατμιση που φορουσε. Πιστευω θα κανει πολλα απο μετρια εως καλα και θα το απολαυσεις. Μεγιες και καλοβολτο!

Εξαιρετικη μοτοσυκλετα πραγματικα απροβληματιστη και με το stage 1 μετατρεπεται σε ενα νευρικο εντουρακι οπως του αρμοζει αλλωστε.Μακαρι να μπορουσα να εχω 2 μηχανες και να το παντρευομουνα γιατι αξιζε.1000 ευρω εχει το κιτακι.Δε πειραζει παμε βουρ για το mt

Tasos1989
05/02/2019, 16:31
Καλησπέρα σε όλους!!Προφανώς και δν σκέφτομαι να κάνω τπτ για τν δύναμη στ μηχανή !!Είμαι πολύ χαρούμενος μ τ μηχανή(γενικά είναι καλό σχολείο )Τ μόνο που έχω αλλάξει είναι η σέλα (ήταν πολύ σκληρή)Μέσα στ πόλη είναι πολύ καλό σε κίνηση κτλπ !περιφερειακό δν τ έχω βγάλει και ούτε σκοπεύω στα κοντά τουλάχιστον! Είχα και τ πρώτη μ πτώση (σταματημένος ) δεν έπαθε τπτ !! Αν είχα πάρει καινούργια τώρα θα πλήρωνα χαχα ! Μελλοντικά σκέφτομαι να βάλω λάστιχα δρόμου!

BLiTzER
05/02/2019, 16:35
Τλ, μπρβ φλ, ν τ χρσ τ κκλ.

katsar
05/02/2019, 16:39

:lol:

DRAKONET
05/02/2019, 21:20

τελεια =--μπραβο φιλε=----να το χαιρεσαι το κουκλι σου !

:rolleyes:;)

rainmike
05/02/2019, 21:57

Σε ελεύθερη μετάφραση

.-- . .-.. .-.. / -.. --- -. . / -- -.-- / ..-. .-. .. . -. -.. / .- -. -.. / .- .-.. .-- .- -.-- ... / -... . / .... .- .--. .--. -.-- / .-- .. .... / -.-- --- ..- .-. / -- --- - --- .-. -.-. -.-- -.-. .-.. .:lol: