View Full Version : Παρκάρισμα μοτοσικλέτας!!!
alex-1978
21/01/2019, 12:15
Καλησπέρα, λίγο πριν μου έτυχε το εξής:
Πήγα να πάρω την μηχανή μου κάτω απο το σπίτι σε σημείο που την αφήνω χρόνια, δεν υπάρχει ένδειξη για παράνομο παρκάρισμα ούτε για ΙΧ.
Το συγκεκριμένο σημείο όχι οτι έχει σημασία αλλα αφήνουν και άλλες μηχανές, επι της ουσίας οταν αδειάσει θέση μπαίνουμε 3,4 μηχανές της γειτονιάς παρκαρισμένες με το τιμόνι προς τα μπρός (κάθετα) και πλάγια η μια στην άλλη.
Κάποιος μου άφησε ραβασάκι που γράφει "Την επόμενη φορά που θα παρκάρεις την μηχανή σου σε σημείο που είναι για αμάξι θα την βρείς σπασμένη"
Έγινα ταυρος και κοιτούσα γυρω μου μήπως τον βρω!
Οπως και να'χει μου χάλασε την μέρα, θέλω αντι να τον πλακώσω να του εξηγήσω οτι θα τον τρέξω νομικά αν με ξανααπειλήσει.
Όμως θέλω να ξέρω:
Εφόσον πληρώνω ασφαλεια, σήμα και οτι άλλο χρειάζετε για την μηχανή (ΚΤΕΟ κτλπ) δεν έχω το δικαίωμα να παρκάρω όπου θέλω , εφ'οσον δεν υπάρχει ένδειξη που μου το απαγορευει!!;;
Σε κάθε περίπτωση αν άφηνε ένα χαρτι σε όλα τα μηχανάκια "Σας παρακαλώ αν μπορείτε να το αφήνετε απένταντι στο πεζοδρόμιο μπλα μπλα ..." θα ήταν διαφορετικό αλλα μιλάμε ο τύπος στα ίσα με απείλησε ενω γύρω μου υπήρχαν και άλλες μηχανές της γειτονιάς!!!
υ.γ. δεν νομίζω οτι έχει να κάνει με προσωπικό και στοχοποίησε μόνο εμένα, ίσως επειδή η δικιά μου μηχανή φαίνεται η πιο διαλυμένη.
Ευχαριστώ
Εχεις εναν τραμπουκο μαλακα στη γειτονια σου. Ο νομος τη σχεση εχει; Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να του την στησεις η να βαλεις καμερα για να δεις ποιος ειναι. Μετα πραττεις οτι σε φωτισει ο αλαχ.
Η αστυνομια δε νομιζω να μπορει να σε βοηθησει και πολυ σε αυτη την περιπτωση αν και καλο θα ηταν να κανεις καμμια επισκεψη, γιατι ισως να γνωριζουν ποιος ειναι
Εγώ θα το ξανα άφηνα εκεί, με το σημείωμά του επάνω και δίπλα ένα δικό του με το τηλ. μου ώστε να επικοινωνήσει.
Αν είχα καινούριο μηχανάκι, μάλλον δε θα το ρίσκαρα.
Είναι να μην μπλέξεις, άκρη δεν βγαίνει εκτός και είσαι ποιο τρελαμένος και όποιος κερδίσει.
Καταγγελία στην αστυνομία, αφήνεις το μηχανάκι πάντα στο ίδιο σημείο και βρίσκεις έναν τρόπο να το παρακολουθείς. Αν το αγγίξει κάποιος, πράττεις ανάλογα.
Ναι, μπορείς να παρκάρεις όπου επιτρέπεται, ακριβώς όπως ένα αμάξι.
alex-1978
21/01/2019, 12:30
Έπειδη βαρέθηκα να περιμένω κόλησα πάνω στην μηχανή μου δευτερο χαρτάκι δίπλα στο δικό του που του έγραψα"ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ. ΘΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΕΛΗ,ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ" ...
Η μμακια ειναι τον απειλησα και εγω, στην ουσια με έβαλε στην αρρωστεια του!
Δεν μιλάμε οτι πήγα σε μια άσχετη γειτονιά που δεν έχω ιδέα (οχι οτι έχει σημασία) αλλα σχεδόν κάτω απο το σπίτι μου που αυτο με τα μηχανάκια γίνεται χρόνια. Και το παρκάρω πάντα κάθετα για να μην πιάνω τον χώρο!!
Θα το αφήσω όμως , ανα τόσο κατεβαίνω κάτω να δω μήπως τον δω εκει κοντά!
Εμμ το ενδεχομενο φαρσουλας το σκεφτηκε κανεις απο γειτονα η φιλο???η γιναμε Τεξας και φαρουεστ αμεσως??να βγαλω το καπελο και τα εξάσφαιρα απ τη ναφθαλίνη αν ειναι ετσι..:D
Οταν φευγουν τα αλλα μηχανακια και μενει το δικο δου στη μεση φαινεται σαν να καβατζωνεις τη θεση για το αμαξι σου
Οταν ο αλλος κανει γυρους να παρκαρει και δε βρισκει γινεσαι στοχος κι ας μην φταις
Πιθανον εχει βαλει αντιστοιχο σημειωμα και στους αλλους
Έπειδη βαρέθηκα να περιμένω κόλησα πάνω στην μηχανή μου δευτερο χαρτάκι δίπλα στο δικό του που του έγραψα"ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ. ΘΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΕΛΗ,ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ" ...
Η μμακια ειναι τον απειλησα και εγω, στην ουσια με έβαλε στην αρρωστεια του!
Δεν μιλάμε οτι πήγα σε μια άσχετη γειτονιά που δεν έχω ιδέα (οχι οτι έχει σημασία) αλλα σχεδόν κάτω απο το σπίτι μου που αυτο με τα μηχανάκια γίνεται χρόνια. Και το παρκάρω πάντα κάθετα για να μην πιάνω τον χώρο!!
Θα το αφήσω όμως , ανα τόσο κατεβαίνω κάτω να δω μήπως τον δω εκει κοντά!
Έκανες την μεγαλύτερη ανοησία που μπορούσες....αυτός απείλησε το μηχανάκι σου (υλικές ζημιές) εσύ σωματική ακεραιότητα που είναι πολύ βαρύτερο αδίκημα.... αν το προλαβαίνεις, αφαίρεσε το, δεν ξέρεις που μπορεί να μπλέξεις.....
Κάνε ότι είπε ο Blitzer και επίσης μεγάλη πιθανότητα έχουν τα λεγόμενα του Toyar (παθών)
alex-1978
21/01/2019, 12:41
μπα δεν παίζει φάρσα, δεν έχω τόσα πάρε δώσε με την γειτονιά. Με βλέπουν που έρχομαι και φευγω χωρίς να έχω ενοχλήσει. Ενα ζεστό καλημέρα μονο με καποιους νορμαλ ανθρώπους. Με τραμπούκους καρμιριδες δεν είχα ποτέ καποιο περιστατικό.
Θέλω να δω τι θα κάνεις όταν κατέβεις να πάρεις το μηχανάκι και σε περιμένει καμία διφυλλη "ντουλάπα".....
alex-1978
21/01/2019, 12:57
teogtp δεν έχει να κάνει με αυτό, είμαι άνθρωπος που δεν θέλω φασαρίες αλλα ο συγκεκριμένος με έβαλε στο τριπάκι. Την απάντηση μου την έχω βγάλει όχι απο τον φόβο της ντουλάπας αλλα γιατι δεν θα πέσω στην κατάντια του. Αντιθέτως πέτυχα 2,3 απο την γειτονιά και έχει γίνει θέμα. Αρκετοι απο αυτούς έχουν μηχανές και τις αφήνουν στον ίδιο δρόμο όπως και εγώ. Οταν ανοίξει θέση μπαίνουν καποιες μηχανές κάθετα.
Κακώς άφησες ραβασάκι.
Κάλεσε την αστυνομία και κάνε καταγγελία του περιστατικου.
Σε παρόμοια κατάσταση με την δική σου (σε εμένα μου έκανε ζημιά) τον παγιδεψα με καμερουλα και εκεί άρχισε τα κοκοκο ο τύπος.
alex-1978
21/01/2019, 13:01
Οταν φευγουν τα αλλα μηχανακια και μενει το δικο δου στη μεση φαινεται σαν να καβατζωνεις τη θεση για το αμαξι σου
Οταν ο αλλος κανει γυρους να παρκαρει και δε βρισκει γινεσαι στοχος κι ας μην φταις
Πιθανον εχει βαλει αντιστοιχο σημειωμα και στους αλλους
το καταλαβαίνω αυτο που λες αλλα δεν παιζει σε αυτην την περιπτωση γιατι μηχανη που ήταν ακριβώς δίπλα είναι ακόμα εκεί, πετυχα τώρα κάτω τον ιδιοκτήτη του και μου ειπε πως δεν την μετακινησε επισης απο χθες. (ειχα παρκάρει διπλα του) Τώρα αν είχε αλλάξει κάτι απο την άλλη πλευρά που υπήρχε μηχανή και έφυγε δεν το θυμάμαι αλλα σε καμοια περίπτωση αυτο που λες οτι φαινοταν μονο του στην μέση να πιάνει 2 χωρους ΙΧ. Και το βασικότερο, είναι γειτονιά που βρίσκουν εύκολα πάρκινγκ και τα ΙΧ. Θα πάω στην αστυνομία αν και ξέρω πως δεν παίζει κάτι αλλα ποτέ δεν ξέρεις ...
Θέλω να δω τι θα κάνεις όταν κατέβεις να πάρεις το μηχανάκι και σε περιμένει καμία διφυλλη "ντουλάπα".....
αμα ηταν ντουλαπα αυτος που αφησε το ραβασακι δε νομιζω να αφησε το χαρτακι. Σε καθε περιπτωση, η κοινωνια ειναι γεματη απο τετοιους κουραδομαγκες...εγω προσωπικα θα εβαζα μια καμερα να παρακολουθει το μηχανακι ωστε να τον πιασω μια μερα για να ξερω ποιος ειναι, και θα πηγαινα στην αστυνομια για ενημερωση...οι τυποι που κανουν τετοιες μαλακιες συνηθως τις κανουν συχνα...
alex-1978
21/01/2019, 13:31
μολις γύρισα απο Αστυνομία, μου είπαν τα γνωστά αλλα ενημερώνω και τους υπολοίπους. Μυνηση κατα αγνώστου κόστος 50Ευρώ και απ'οτι κατάλαβα δεν σε καλύπτει σε τίποτα. Πρέπει μονο να τον τσακώσεις ή να το παραδεχτεί οτι αυτος το έκανε. Στην ουσία αν με αφήνει να παρκάρω ο νόμος ή όχι δεν έχει σημασία, αυτο που έχει ειναι η απειλή. Κράτησα το χαρτί χειρόγραφο οπως το έγραψε. Αν τον τσακώσεις ή βρεις ποιος ειναι του κάνεις μύνηση καταθέτωντας και το απειλητικο ραβασάκι. Κλάιν-μαιν η φάση τζάμπα μου χάλασε την μέρα αλλα τι ειναι η κάμερα ρε παιδιά να την βάλω που όλοι λέτε βαλε κάμερα; Που θα την κρύψω και τι θα κάνει , θα γράφει όλη την μέρα σε ένα φλασάκι που κάθε μέρα θα πρέπει να αλλάζω;ή μήπως iptv μπορεί να γίνει; Ειμαι στον 5ο και η μηχανή ειναι κάτω στην διπλανη ακριβως οικοδομή (δεν νομίζω να μπορεί να πιάσει το net μου) Θα ακολουθήσω την οδό της λογικής μιλώντας με όλους στην γειτονιά για το περιστατικό μέχρι που θα τον τσακώσει κάποιος. Ελπίζω μόνο να κανει μμκια και να πεταχτεί απο πουθενα και τότε θα τον πάω νομικά τον π@@στη.
ρε φιλε γιατι εχεις σκαλωσει με τον νομο?
τι σχεση εχει ο νομος με εναν μαλακα που σε απειλει για βανδαλισμο?
το τι θα κανεις ειναι καθαρα δικο σου θεμα, αν θα βαλεις καμερα, παγιδα, κανα κροκοδειλο να φυλαει τη μηχανη η κανα μπραβο ειναι δικη σου επιλογη και εμας δε μας ενδιαφερει. Ο καθενας θα σου πει πως θα το αντιμετωπιζε στη δικη του περιπτωση...
εγω οπως σου ειπα θα εβαζα μια καμερα, το πως θα πιανει σημα και πως θα αποθηκευει ειναι δικο σου θεμα/προβλημα...επισης τα νομικα τραβηγματα ειναι λιγο αστεια στην ελλαδα, οτι και να κανεις θες για αρχη ενα 100αρικο στην αστυνομια μονο και μονο για να ξεκινησουν την οποιαδηποτε (ανουσια συνηθως) διαδικασια...
κατα 99% η αστυνομια ΞΕΡΕΙ ποιος ειναι ο ψυχακιας στην περιοχη τους γιατι συνηθως ξερουν πραγματικα τα παντα, αλλα προφανως και δε θα στο πουν. Αν εχεις καποιο γνωστο στην αστυνομια ισως μαθεις το ονομα του....αλλιως ρωτα στη γειτονια ποιος μπορει να ειναι και μετα βλεπεις τι θα κανεις
thunder ace
21/01/2019, 14:12
Φίλε χαλάρωσε γιατί τίποτα δεν θα γίνει.
Η κότα που σου άφησε το ραβασάκι, είναι κότα τού κερατά.
Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.
Από τη στιγμή πού είσαι νόμιμος να παρκάρεις(και η κότα το ξέρει αυτό) γράψε τον στα π@π@ρι@ σου.
Και αν είναι δίφυλλη ντουλάπα,που δεν είναι, υπάρχουν λύσεις και για τις διφυλλες.
DRAKONET
21/01/2019, 14:28
Την καμερα ξεχασε την...αν την ειχες στα πλανα σου...και οσοι λετε για καμερα...μην κανετε ποτε καμια μαλακια και βαλετε καπου καμερα....δημοσια
σας εδεσαν χειροποδαρα και χωρις μηνυση .....καμερα που τραβαει σε δημοσιο χωρο ειναι εναντια
στη διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής !
Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι ακόμα και η απλή λήψη εικόνας, χωρίς καταγραφή, συνιστά επίσης επεξεργασία προσωπικών δεδομένων .
Οτι ειπες ποιο πανω...γυρα στην γειτονια...και μιλησε σε ολους....θα γινει ''θεμα'' και η ιστορια θα ληξει!
Επισης μιλησε και με τους ιδιοκτητεςτων αλλων διλυκλων..να δεις εαν ειχαν και αυτοι ''κρουση''
DRAKONET
21/01/2019, 14:35
Επισης το θεμα διφυλης....τριφυλλης ντουλαπας...εφοσον ειναι ενας νορμαλ ανθρωπος της περιοχης με την οικογενεια του...ΕΑΝ κανει το παραμικρο...και ετσι και τυχει στον οποιονδηποτε τον τυλιγεται σε μια κολα χαρτι!
Εαν ειναι λαμογιο--μπραβος... οπλοφορει και τετοια πρεπει να υπαρχει αλλου ειδους εμπλοκη..και δεν ειναι του τυπου
''ας αφησω ενα χαρτακι''
που και παλι..προκειμενου να μην πολυφαινεται...θα κατσει στ'αυγα του
γενικα τετοιου ειδους τυποι..δεν εμπλεκονται με τετοιου ειδους χαζες αντιπαραθεσεις!
Την καμερα ξεχασε την...αν την ειχες στα πλανα σου...και οσοι λετε για καμερα...μην κανετε ποτε καμια μαλακια και βαλετε καπου καμερα....δημοσια
σας εδεσαν χειροποδαρα και χωρις μηνυση .....καμερα που τραβαει σε δημοσιο χωρο ειναι εναντια
στη διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής !
Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι ακόμα και η απλή λήψη εικόνας, χωρίς καταγραφή, συνιστά επίσης επεξεργασία προσωπικών δεδομένων .
Οτι ειπες ποιο πανω...γυρα στην γειτονια...και μιλησε σε ολους....θα γινει ''θεμα'' και η ιστορια θα ληξει!
Επισης μιλησε και με τους ιδιοκτητεςτων αλλων διλυκλων..να δεις εαν ειχαν και αυτοι ''κρουση''
ντοινγκ
φιλε αυτο που λες ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητας...
Όχι, δυστυχώς δεν είναι.Μπορείς να βιντεοσκοπείς μόνο ιδιόκτητο χώρο,όχι δημόσιο.Ισχύει αυτό που είπε ο drakonet.
οκ βρειτε μου που αναφερει νομος κατι τετοιο αν μπορειτε...
Όχι, δυστυχώς δεν είναι.Μπορείς να βιντεοσκοπείς μόνο ιδιόκτητο χώρο,όχι δημόσιο.Ισχύει αυτό που είπε ο drakonet.
Το αυτό ακριβώς. Καθόλου εκτός πραγματικότητας. Εδω, για να βάλεις κάμερα έξω από την πόρτα σου, στο διαμέρισμα σου, αν πιάνει έστω και 30 πόντους από τον κοινόχρηστο διάδρομο του ορόφου απαιτείται ειδική άδεια και να αναγράφεται ευκρινώς σε αρκετά σημεία ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται..... όχι για δημόσιο δρόμο.....
o διαδρομος της πολυκατοικιας ειναι ιδιωτικος χωρος στον οποιο εχουν προσβαση συγκεκριμενα ατομα...
αν ισχυαν αυτα που λετε δε θα μπορουσες να τραβηξεις ουτε φωτογραφια
διαφερει το καταγραφω για προσωπικη χρηση με το καταγραφω για οποιουδηποτε ειδους νομικη/εμπορικη εκμεταλλευση
το να εχεις ενα βιντεο δεν αποτελει κανενα αποδεικτικο στοιχειο και δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις νομικα για να πας στην αστυνομια η να διεκδικισεις αποζημιωση...δεν ειπε κανεις οτι θα χρησιμοποιηθει το βιντεο σαν αποδεικτικο στοιχειο
Δες το νόμο 2472/1997 και τσέκαρε λίγο κι εδώ:https://www.kolossosnet.gr/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82.html
αυτος ειναι νομος του 97 και εχει φαει 250.000 αναθεωρησεις απο τοτε...καταγραφη απο τη στιγμη που δεν υπαρχει προσωπο η ειναι σκιαγραφημενο δεν υπαρχει προβλημα...το θεμα εινια τοσο ελαστικο οσο και η κυβερνηση του τσιπρα με τα σκισμενα μνημονια :lol:
υπαρχουν ενα σωρρο διευκρινησεις για φορητες συσκευες, για επιτηρηση περιουσιας και χωρων προσωπικου ενδιαφεροντος, και ενα καρο αλλα πραγματα...δυστυχως εχω παει μπολικες φορες στο τμημα με προσωπικα μου βιντεακια ''δημοσιου χωρου''...ελπιζω να μπορεσω να βρω το απογευμα τα ολα σχετικα...
αν ηταν τοσο απολυτος ο νομος να ειστε βεβαιοι οτι με τοσες καμερες θα εκαναν παρτυ τα δικαστηρια απο τα εσοδα...
Bladerunner
21/01/2019, 15:38
Η εγκατάσταση κάµερας από µεµονωµένο ιδιοκτήτη ή ένοικο σε κοινόχρηστο χώρο στάθµευσης της πολυκατοικίας ή του κτιρίου για την επιτήρηση προσωπικού οχήµατος,επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) Να προβλέπεται στον Κανονισµό της πολυκατοικίας ή να υπάρχει συναπόφαση των ενοίκων που λαµβάνεται κατά τα οριζόµενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.
β) Να µην υπάρχει σύστηµα βιντεοεπιτήρησης στους χώρους στάθµευσης εγκατεστηµένο για λογαριασµό της πολυκατοικίας.
γ) Η κάµερα να εστιάζει µόνο στο επιτηρούµενο όχηµα.
δ) Ο ενδιαφερόµενος ιδιοκτήτης ή ένοικος να τοποθετήσει µε δικά του έξοδα σχετική ευδιάκριτη ενηµερωτική πινακίδα σε εµφανές σηµείο του χώρου στάθµευσης.
Οδηγία 1/2011 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, άρθρο 15 παρ.4 (http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,120908&_dad=portal&_schema=PORTAL)
Ο νόμος ισχύει δεν πα να είναι του 1940 και αναφέρει ρητά
2. Ότι η αποθήκευση και διαβίβαση εικόνας προσώπου, η οποία συλλέγεται με λήψη από σταθερή βιντεοκάμερα, που λειτουργεί μόνιμα, συνεχώς ή κατά τακτά χρονικά διαστήματα, σε κλειστό ή ανοικτό χώρο συγκέντρωσης ή διέλευσης κοινού, όπως για παράδειγμα οδοί, πλατείες, σταθμοί, λιμάνια, τράπεζες, καταστήματα, γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφοι, ή σε μέσα μεταφοράς δημόσιας χρήσης, συνιστά επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κατά την έννοια του άρθρου 2 περ. δ’ ν.2472/1997.
3. Ότι η λήψη τέτοιας εικόνας από κάμερα κλειστού κυκλώματος, χωρίς αποθήκευση ή άλλη περαιτέρω επεξεργασία, δεν απαλλάσσει τον υπεύθυνο επεξεργασίας από την υποχρέωση του να την γνωστοποιεί στην Αρχή και να ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 11 ν.2472/1997.
Ο νόμος είναι απόλυτος,η εφαρμογή του (όπως άλλωστε κ σε πάμπολλες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις)δεν γίνεται.Αν για κάποιο λόγο όμως κάποιος σε καταγγείλει τότε δεν υπάρχει περιθώριο μη εφαρμογής του...
ρε παιδια δεν εχει και πολυ νοημα να παραθετετε λινκ ετσι ξεκαρφωτα...και το να πετας τσιγαρο κατω παρανομο ειναι...για να εφαρμοστει ο νομος, και να καταληξει σε καποια διωξη/ποινη πρεπει να προηγηθει τεραστια διαδικασια η οποια εχει αμετρητες εξαιρεσεις και διευκρινησεις, δεν πρεπει να υπαγεσαι σε καποια απο αυτες, και πρεπει να ξεκινησει και εισαγγελικη εντολη για οποιαδηποτε εκκινηση της οποιας διαδικασιας διωξης...και μιλαμε για ΟΔΗΓΕΙΕΣ και οχι για νομους που συντελουν σε κακουργηματα
αμα ειστε τοσο ευαισθητοι στο θεμα της νομοθεσιας και των οδηγειων ειστε ελευθεροι να πραξετε αναλογως, οπως φανταζομαι θα πραττετε και με την απολεση σκουπιδιων, το οριο ταχυτητας και οτιδηποτε σχετικο...
Kas_Tracer
21/01/2019, 16:43
Οι περισσότερες δολοφονίες-ληστείες κλπ. έχουν εξιγνιαστεί τα τελευταία χρόνια από κάμερες παρακολούθησης από παρακείμενα καταστήματα - σπίτια .
Σε λίγο κάποιοι εδώ μέσα θα υποστηρίξουν ότι είναι εγκληματίες αυτοί που με τις κάμερες παρακολουθούσαν τον δικό τους χώρο (και έπιασε και λίγο παρα-δίπλα)
Παράνομο είναι ανεβάσω εγώ κρυμένος πίσω από την ανωνυμία μου και να προσβάλω κάποιον (πχ οι χαζοτσοντούλες που κυκλοφορούσαν από μαθητές)
Εάν το υλικό πάει εκεί που είναι εξουσιοδοτημένο να πάει (αστυνομία-δικηγόροι) δεν νομίζω να υφίσταται κάποια παρανομία.
Αλλιώς πιάστε και πετάχτε τις χυσοπληρωμένες Gopro και τις polaroid που έχετε γιατί είναι παράνομες.
MG-KTiNoS
21/01/2019, 17:06
μλκ όλοι δικηγόροι έχετε γίνει εδώ...:moutza:
Κοίτα ποιος μένει στη δίπλα πόρτα, λογικά είναι 50+ (γιατί τέτοιοι είμαστε εμείς οι π...γεροί)
Λογικά παρκάρει κάποιο κωλάμαξο εκεί που παρκάρεις εσύ. (90% κάποιο ...ρδέλο 20ετίας)
Λογικά είναι και δικό του κωλοσπιτο.
Πιάστ' τον λοιπόν δείξε του το σημείωμα και πες του ότι αν πάθει κάτι το μηχανάκι
θα του γ... ότι έχει και δεν έχει άσχετα αν είναι αυτός ή δεν είναι.
Αλλιώς πάρτο και πάρκαρε αλλού.
Αστυνομίες λέει και μλκιες...
Λες κι έκαναν ποτέ και τίποτα αυτοί οι αργόσχολοι
πέραν από το να γράφουν και να πίνουν καφέδες.
υγ
Τα κάνανε και σε μένα παλιά ότι και καλά γύριζα σπίτι με το μηχανάκι μεσημέρι και ενοχλούσα.
Με τα πρώτα χριστοκάντιλα πάντως δούλεψε και το σιλανσιέ ΑΥΤΟΜΑΤΑ
DRAKONET
21/01/2019, 17:12
ρε παιδια δεν εχει και πολυ νοημα να παραθετετε λινκ ετσι ξεκαρφωτα...και το να πετας τσιγαρο κατω παρανομο ειναι...για να εφαρμοστει ο νομος, και να καταληξει σε καποια διωξη/ποινη πρεπει να προηγηθει τεραστια διαδικασια η οποια εχει αμετρητες εξαιρεσεις και διευκρινησεις, δεν πρεπει να υπαγεσαι σε καποια απο αυτες, και πρεπει να ξεκινησει και εισαγγελικη εντολη για οποιαδηποτε εκκινηση της οποιας διαδικασιας διωξης...και μιλαμε για ΟΔΗΓΕΙΕΣ και οχι για νομους που συντελουν σε κακουργηματα
αμα ειστε τοσο ευαισθητοι στο θεμα της νομοθεσιας και των οδηγειων ειστε ελευθεροι να πραξετε αναλογως, οπως φανταζομαι θα πραττετε και με την απολεση σκουπιδιων, το οριο ταχυτητας και οτιδηποτε σχετικο...
=========================================================
Το να επιμενεις σε κατι ειναι δικαιωμα σου!
Εγω σεβομαι αυτο που λες !
ΟΠΟΤΕ...θα στο πω με απλα ελληνικα ...οσο πιο απλα μπορω.
Και σε ρωταω ...εσυ που τα λες δοκιμασε να βαλεις μια καμερα στο μπαλκονι σου...και να ειναι σε λειτουργια....
εαν περασω εγω...που ειμαι μαλακας--κολημενος---περιεργος---αναποδος..κ.α ....και δω την δικη σου καμερα οτι τραβαει δικη μου κινηση....και εκεινη την στιγμη καλεσω αστυνομια καταγγελοντας το γεγονος...εισαι υποχρεωμενος να δειξεις τι εχει τραβηξει η καμερα!!
Εαν ειμαι μεσα στο πλανο....σου καταβαζω το παντελονι....και σε βιαζω κανονικα
Το να εισαι ερμαιο...ανα πασα στιγμη στα γουστα καποιου....φανταζομαι δεν το θες !
Δεν ειναι θεμα ευαισθησιας στον νομο λοιπον...απλα για κανεναν δεν θα παω κατηγορουμενος.....και να εχω στο κεφαλι μου και την τιμωρια του νομου....και την αποζιωση στον αλλον.
===============================
Στο δια ταυτα
Μην παρασυρεσαι στο κανω οτι γουσταρω και δεν λογαριαζω τιποτα...το νομισμα εχει 2 οψεις
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ το νομισμα των προσωπικων δεδομενων....καλο ειναι να αποφυγεις να λες οτι λες γιατι ενω εχεις πονταρει γραμματα στο νομισμα...αυτο το νομισμα...ειναι με 2 κορωνες !
=========================================================
Το να επιμενεις σε κατι ειναι δικαιωμα σου!
Εγω σεβομαι αυτο που λες !
ΟΠΟΤΕ...θα στο πω με απλα ελληνικα ...οσο πιο απλα μπορω.
Και σε ρωταω ...εσυ που τα λες δοκιμασε να βαλεις μια καμερα στο μπαλκονι σου...και να ειναι σε λειτουργια....
εαν περασω εγω...που ειμαι μαλακας--κολημενος---περιεργος---αναποδος..κ.α ....και δω την δικη σου καμερα οτι τραβαει δικη μου κινηση....και εκεινη την στιγμη καλεσω αστυνομια καταγγελοντας το γεγονος...εισαι υποχρεωμενος να δειξεις τι εχει τραβηξει η καμερα!!
Εαν ειμαι μεσα στο πλανο....σου καταβαζω το παντελονι....και σε βιαζω κανονικα
Το να εισαι ερμαιο...ανα πασα στιγμη στα γουστα καποιου....φανταζομαι δεν το θες !
Δεν ειναι θεμα ευαισθησιας στον νομο λοιπον...απλα για κανεναν δεν θα παω κατηγορουμενος.....και να εχω στο κεφαλι μου και την τιμωρια του νομου....και την αποζιωση στον αλλον.
===============================
Στο δια ταυτα
Μην παρασυρεσαι στο κανω οτι γουσταρω και δεν λογαριαζω τιποτα...το νομισμα εχει 2 οψεις
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ το νομισμα των προσωπικων δεδομενων....καλο ειναι να αποφυγεις να λες οτι λες γιατι ενω εχεις πονταρει γραμματα στο νομισμα...αυτο το νομισμα...ειναι με 2 κορωνες !
φιλε μου δεν αποτελει αυταπαγγελτο αδικημα, οποτε και στην αστυνομια να πας, θα σου πει σε εσενα τον Χ περιεργο οτι πρεπει να παρει εισαγγελικη εντολη για να γινει η οποιαδηποτε διερευνηση, ενταλμα κλπ
και αν παρει την συγκεκριμενη εντολη και ο ''παραβατης'' δε μπορει με κανεναν τροπο να αντικρουσει γιατι το εκανε, θα πρεπει να βρεθουν και αποδεικτικα στοιχεια, δηλαδη μνημες που θα εχει χασει προφανως η που δε θα υπαρχουν, που να εχουν υλικο καταγεγραμενο και λοιπα στοιχεια...αν δε, τα ανεβαζει και σε cloud, καλη τυχη στην ελληνικη δικαιοσύνη που θα ζητησει στην εταιρεια του εξωτερικου που ανεβαζεις τα αρχεια γιατι ειναι πολυ πιθανο να εχει ξεχασει και τους κωδικους :lol:
οποτε αν εισαι μεσα στο πλανο, θα πρεπει να διανυσεις ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ δρομο και να περασεις απο πολλα κυματα, μεχρι να καταφερεις να κατεβασεις το παντελονι και να βιασεις αυτον που θεωρεις οτι σε εχει καταγραψει...και μεχρι να το κανεις αυτο, το πιθανοτερο ειναι να εχει κατεβασει και ο αλλος το παντελονι του και να σου κουναει τα @@ του γελωντας τοσο με την προσπαθεια σου, οσο και με τον εκνευρισμο σου....
οκ η λεξη προσωπικα δεδομενα οπως το θετεις ακουγεται πολυ βαρυγδουπο, αλλα και αυτα και η προστασια τους ειναι η μεγαλυτερη παπατζα του 21ου αιωνα, οπου εινια πραγματικα τα παντα στη φορα, οι εταιρειες τα αγοραζουν/πουλανε οπως γουσταρουν, και οχι μονο αυτο, αλλα και για το 99% των ανθρωπων που εχουν προσβαση στο ιντερνετ πλεον κυκλοροφουν και μερικες ξεβρακωτες τους φωτο καπου εκει μεσα στο χαος...
DRAKONET
21/01/2019, 20:25
Επιμενεις σε κατι...καλα κανεις !
Να σου θυμισω οτι οπου και να τα βαλεις τιποτα με ηλεκτρονικη καταγραφη...δεν σβηνεται 100%
Με εναν δικηγορο μπορεις να παρεις εισαγγελικη καθως (μπορεις να αναφερθεις και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων) ..συνηθως το απογευμα μετα τις 3 η ωρα....το οποιο το παραδιδεις στο αρμοδιο τμημα και την επομενη μερα αν οχι την ιδια (πρεπει σε 24 ωρες να εκτελεστει)....μπορει να γινει ελενχος σε αυτα που αναφερει η καταγγελια- μυνηση!
..να σου πω οτι μαζευεται ολος ο εξοπλισμος?
να σου πω οτι ουτε για κατουρημα δεν προλαβαινει να παει?
θα σου πω οτι αφενος δεν εχεις αδικο για την ''παπατζα'' που αναφερεις
αφετερου ομως σε καταγγελια εξαντλητε ολη η αυστηροτητα του νομου για να δειξουν οτι υπαρχει ειναι ενεργη...και λειτουργει
ακου που σου λεω !
σπανια περιπτωση να γινει?.....ΝΑΙ
αδυνατη....ΟΧΙ !
εαν πας μονο στην αρχη....επιβαλεται προστιμο
εαν πας με εισαγγελικη πας να βγαλεις μεροκαματο
τελος εαν δεν βαριεσαι δες οτι υπαρχουν ελενχοι για το θεμα αυτο...και με προστιμα καμπανες
αυτα...τελος !
ενταξει φιλε drako μη βαλεις καμερα τι να σε πω :lol:
αν η μια στο τρισεκατομμυριο πιθανοτητα που λες να συμβει σε αποτρεπει, κανε την επιλογη σου οπως ο καθενας
εγω ΦΥΣΙΚΑ δεν εχω καμερα αλλα οταν καποιο καλο παιδακι μπηκε στο γκαραζ και εσπασε το αμαξι μπορεσα να τον βρω και να του κανω μια καλη προσφορα που δε μπορουσε να αρνηθει, γιατι μου το σφυριξε ενα πουλακι ποιος ηταν :bawl:
Θα έκανα μεγέθυνση στο ραβασάκι και πλαστικοποίηση.
Θα πρόσθετα κάτι σαν
"Γείτονες, προσοχή, κυκλοφορεί ελεύθερος και είναι επικίνδυνος"
"Και καλά εγώ θα φοβάμαι για τη μηχανή μου. Εσύ δε θα φοβάσαι για το αμάξι σου?"
Αναφορά στην αστυνομία όπως και έκανες και πλέον έχεις 100 κάμερες απο τους γείτονες ;)
alex-1978
23/01/2019, 17:19
πω πω χαμός εδώ και τρώγεστε και μεταξύ σας! Τα πράγματα κυλάνε χαλαρά αλλα φαντάζομαι οτι αν είναι ανθρωπος ανάποδος (που είναι) θα μου κάνει καποια μαλακία πάνω στην αναποδιά του. Εξακολουθώ να το παρκάρω στο ίδιο σημείο που πάντα είχε και θα έχει 3-4 μηχανές δίπλα. Υπάρχει το ενδεχόμενο φυσικά να με έχει δει στην γειτονιά με την μηχανή και να μην γουστάρει την φάτσα γι'αυτο και να έβαλε σημείωμα μόνο σε εμένα. Ή το ενδεχόμενο οταν το έκανε να είχαν ξεπαρκάρει οι άλλες μηχανές και να φάνηκε μόνο η δικιά μου (υπήρχε όμως και άλλη δίπλα απο την προηγούμενη μέρα που δεν τις κουνήσαμε) Ειναι στον δρόμο μου στην διπλανή οικοδομή μπροστά στην έξοδο, υποψιάζομαι 99% οτι είναι απο εκείνη την οικοδομή και όχι απο την δικιά μου. Δεν έχω καποια θέματα με την γειτονιά , ειδικά στην διπλανή οικοδομή δεν έχω ιδέα ποιοι μένουν. Έχω μιλήσει με αρκετους απο την γειτονιά και ελπίζω κάποιος να τον τσακώσει. Εκει θα παίξω με τον νόμο για να μου κάνει την μηχανή καινούρια (διαλυμένη είναι ήδη) Το οτι πήγα στους μπάτσους το έκανα μήπως και 0.01% είχαν κάποιο προσφατο περιστατικό στην οδό μου. Δεν περίμενα οτι μαγικά θα λυθεί το θέμα, γενικά δεν ποντάρω στην αστυνομία. Και δεν συμφωνώ για τις κάμερες σε δημόσιο χώρο, αν ήταν κάποιος που μου ψήριζε πράγματα έξω στην αυλή μου τότε ισως να έβαζα κάμερα να τον τσακώσω. Αλλα πάνω στον δρόμο έτσι χύμα να βάλω μια κάμερα κάπου κρυμένη και καλά να γράφει .. σοβαρευτείτε.
Εκει θα παίξω με τον νόμο για να μου κάνει την μηχανή καινούρια (διαλυμένη είναι ήδη)
Σίγουρα δεν έχεις ιδέα ποιος έγραψε το σημείωμα;
Και ομως ειναι οντως παρανομη η ληψη βιντεο απο καμερα σε δημοσιο χωρο. Μαλιστα εχει τυχει σε δικαστηριο φιλου να μην δεχθει η δικαστης να δει βιντεο που υπηρχε ως αποδεικτικο στοιχειο στην δικογραφια επειδη ηταν απο "παρανομη καμερα". Βεβαια σε υποθεσεις με κακουργηματα συνηθως βλεπουν τα βιντεο ακομη και παρατυπα.
1) Το βάζεις πάνω πάνω στο μηχανάκι!, 2) είναι και συναγερμός ?? ή κάτι τέτοιο... !! :D
https://www.e-smarteck.gr/krifi-action-kamera-s02-ip-wifi
https://www.aliexpress.com/item/Upgrad-version-SQ23-HD-WIFI-small-mini-Camera-cam-1080P-video-Sensor-Night-Vision-Camcorder-Micro/32945324738.html?spm=2114.search0104.3.7.717f236aXpAmlI&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10068_319_317_10696_453_10084_454_10083_433_10618_43 1_10304_10307_10820_10821_537_10302_536_10902_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603 _6,ppcSwitch_0&algo_expid=19fe176e-9190-434b-a37b-ada17f79fae6-4&algo_pvid=19fe176e-9190-434b-a37b-ada17f79fae6&transAbTest=ae803_5
καλα γριές δεν εχετε στην γειτονιά?
καλα γριές δεν εχετε στην γειτονιά?
Σωστά! live streaming 247 :lol:
Στις άλλες παρκαρισμένες μοτο δεν έχει αφήσει σημείωμα? Μόνο στην δική σου ?
Εμένα πάντως πιο πολύ για πλάκα μου φαίνεται. Αν δεν θες να παρκάρει ο άλλος κάπου, απλά του χαραζεις το όχημα χωρίς να πεις κάτι, θα το πάρει το μήνυμα. Και ούτε μπλεκεις με απειλές κ λοιπά ούτε τίποτα. Το χαρτάκι σε φάρσα παραπέμπει μάλλον...
Εμένα πάντως πιο πολύ για πλάκα μου φαίνεται. Αν δεν θες να παρκάρει ο άλλος κάπου, απλά του χαραζεις το όχημα χωρίς να πεις κάτι, θα το πάρει το μήνυμα. Και ούτε μπλεκεις με απειλές κ λοιπά ούτε τίποτα. Το χαρτάκι σε φάρσα παραπέμπει μάλλον...
Έτσι το κανεις εσύ?
giorgosb
27/01/2019, 13:47
Ωραίος είσαι εσύ, μπράβο..
Σκέψου να πέσεις σε τύπο με αντίστοιχη λογική: "Απλά σου σπάει τα πόδια χωρίς να πει κάτι, θα το πάρεις το μήνυμα. Και ούτε μπλέκει με απειλές κ λοιπά ούτε τίποτα."
Δεν ειναι το ιδιο! Καμια σχεση!
Στην πρώτη περίπτωση αντιμετωπίζεις ενα γεγονος: κάθε φορά που παρκάρω λχ εκει με κουτσουλάνε τα περιστέρια, οπότε αναγκάζομαι να το παρκάρω αλλού για να αποφύγω το γεγονός.
Στην άλλη περίπτωση αντιμετωπίζεις επίθεση.
Ας υποθέσουμε τωρα οτι ο τάδε πάει να πάρει το όχημα του το πρωί και βρίσκει το πίσω φλας σπασμένο.
Την άλλη μέρα το ίδιο.
Την παρα άλλη το παρκάρει αλλού και δεν βρίσκει τιποτα κατεστραμμενο.
Πλέον έχει καταλάβει πού δεν πρέπει να παρκάρει.
Λυπάμαι αν σας ενοχλέι αυτή η λογική, δεν την υποστηρίζω, δυστυχώς ισχύει όμως...
Αν το κάνει κάποιος πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς για να το αντιμετωπίσει.
Κάνεις ασφάλεια που να σε καλύπτει για κακόβουλες πράξεις ή δολιοφθορά μιας και παρκάρεις σε ανοιχτό χώρο , τοποθετείς μια κάμερα ασφαλείας (σαν αυτή που σου έδειξα )στην μοτο το οποίο κατά περίπτωση δεν θεωρείται παράνομο.
http://www.autogreeknews.gr/diafora-nea/13357-megali-erevna-paranomi-i-oxi-i-kamera-sto-aftokinito
Οσο πιθηκος και να ειναι καποιος στην αποψη "μπροστα στο σπιτι μου δεν παρκαρεις" ... αν αφησει χαρτακι αν τι να σπαει καθε μερα και διαφορετικο εξαρτημα, τοτε ειναι τουλαχιστον ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ πιθηκος...
Οπως και να το κανεις, ενας παντελονατος πιθηκος με λιγο μεγαλυτερη ευφυια, ειναι καλο νεο!
ΙΣΩΣ αυτος ο πιθηκος να εξελιχθει με μια προσπαθεια πολιτισμενου διαλογου. Υπαρχουν ελπιδες.
Ειναι προτιμοτερο, οσο μαλακας και αν εισαι, τουλαχιστον να ενημερωσεις για να σε παρουν γραμμη οι γυρω σου.
Το να βρω μια γρατζουνια στη μηχανη μου 2 μερες μετα... δε μου λεει κατι. Να κατσω να μυρισω τα νυχια μου ρε φιλε απο που και ποτε εγινε?
Ναι, προφανως και δεν ειναι σωστο, αλλα απειρως προτιμοτερο να αφησει καποιος ενα χαρτακι ακομα και με το μ$νι της μανας του για υπογραφη.
Τουλαχιστον το ζημια τη γλιτωσες και αυτο μετραει, απο κει και περα... μπορεις να τον αναζητησεις με την ησυχια σου μεχρι να βεβαιωθεις και να πραξεις οσα σε φωτισει ο Τσιπρας.
παντελονατος θα ηταν αν τον επιανε κ του εξηγουσε για ποιο λογο θελει να του σπασει το οχημα...
πιθηκος θα ηταν αν του το εσπαγε...
δεν εκανε κατι απο τα 2, γι αυτο λεω οτι ειναι φαρσα. Η λυση του δεν οδηγησε σε επιλυση του προβληματος.
Πιθηκος ειναι απο τη στιγμη που απαιτει να παρεις το οχημα σου απο την περιοχη του, χωρις να εισαι υποχρεωμενος να το κανεις. Ποσο μαλλον οταν απειλει...
Εγώ λέω να κατουραμε την θέση που θέλουμε να παρκάρουμε. Σαν τους σκύλους ένα πράμα. Να μαρκάρουμε την θέση μας με ουρα...
Εγώ λέω να κατουραμε την θέση που θέλουμε να παρκάρουμε. Σαν τους σκύλους ένα πράμα. Να μαρκάρουμε την θέση μας με ουρα...
Κάποιες μηχανές το κάνουν με λάδια