PDA

View Full Version : αγορά MT-09 ή Tracer 900 ?

Σελίδες : [1] 2

dimou_j
22/01/2019, 11:48
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το Forum που βρίσκεται σε αψογη κατάσταση απο κάθε αποψη.
'Ηρθε και μενα η ωρα μου για αγορά καινούριας μηχανής .
Πρώην κάτοχος KTM EXC 250 , ύστερa KTM EXC 550 ολα Motard ,βρέθηκα καπου το 2013 με υποχρεώσεις πλέον να οδηγώ ενα Honda cbf 250 και υστερα να αγοράζω ενα scooter honda για τις καθημερινές μου υποχρεώσεις .
Κρατωντας επαφή με μηχανές μεγάλου κυβισμου αλλα χωρις να ειμαι κατοχος μιας πλεον , σιγα σιγα έχοντας πλεον την οικονομικη δυνατότητα λεω να αγοράσω μια μηχανή.

Έχω αποφασίσει να κινηθώ προς το mt-09 Κυριως λογω του μοτέρ του το οποιο θεωρώ μια αρκετα καλη επιλογή.
Το πρόβλημα ειναι οτι δεν ξέρω πως να κινηθω ως αναφορά στο μοντελο.

Φλερτάρω τοσο με το Tracer 900 οσο και με το Naked και κάθε φορα που πηγάινω σε αντιπροσωπεία αλλάζω απόψεις σαν τρελός .

Η χρήση που προορίζεται ειναι καθημερινή καθώς η σχέση μου με τα αυτοκίνητα δεν ειναι καθόλου καλη και απολαμβάνω πολυ περισσότερο ακομα και μια βόλτα σε καταιγίδα με δικυκλο παρα με αυτοκινητο.

Πείτε μου εαν θέλετε την αποψή σας πάνω στο θέμα .
Η εαν ειναι καποιος κάτοχος η οτιδήποτε .
Κάθε βοήθεια θα την εκτιμούσα ιδιαιτερα.

ptc
22/01/2019, 11:57
Φιλε μου το ιδιο μηχανακι ειναι κατα βαση, οποτε δε θα σου πει κανεις το ενα ειναι καλο, το αλλο οχι. Θα εξαρτηθει καθαρα απο τη χρηση που σκοπευεις να κανεις το τι θα σου προτεινουμε.
Τα μοταρντ που αναφερεις οτι ειχες στο παρελθον εμενα μου λενε οτι γουσταρεις παιχνιδι, αρα γυμνο. Το γυμνο θα ειναι και ελαφρως πιο βολικο μεσα στην πολη λογω μικροτερου βαρους/διαστασης. Απο την αλλη με το περασμα του χρονου προκυπτουν και αλλες αναγκες-υποχρεωσεις. Πχ αν πλεον εχεις μια σοβαρη σχεση-γυναικα με την οποια κανετε ταξιδια θα σε βολεψει το tracer. Υπαρχει και μια σεβαστη οικονομικη διαφορα αναμεσα στα δυο βεβαια, εκτος κι αν το οικονομικο δεν ειναι παραμετρος για σενα.

edit: Οπως γραφει και ο Λεωνιδας πιο κατω προσπαθησε να τα οδηγησεις και τα δυο, γιατι οδηγικα εχουν πολυ μεγαλυτερη διαφορα απ'ο,τι θα περιμενε κανεις στη θεωρια. Ειδικα αν μιλαμε για καινουρια, το tracer δευτερης γενιας πλεον δε θυμιζει και πολλα στο γυμνο, εχει "βαρκεψει" αρκετα.

lleonidas
22/01/2019, 12:10
Καλωσόρισες στο forum, ευχαριστούμε για τα καλά λόγια!
Όπως σου έγραψε και ο Πέτρος, υπάρχουν αρκετά κοινά στα δύο μοντέλα και εσύ θα αποφασίσεις ποιο ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου και στη χρήση που θα κάνεις.
Είσαι μεγαλόσωμος, χρειάζεσαι καλύτερη ανεμοκάλυψη και οδηγείς συχνά με συνεπιβάτη;Αν ναι, ίσως είναι καταλληλότερο το tracer.
Ως προς τη μεταπώληση, είναι πιθανό να δυσκολευτείς λίγο περισσότερο με το γυμνό αλλά δεν είναι απόλυτο... άσε που αν θα το πάρεις καινούριο, δε νομίζω πως σε απασχολεί τόσο αυτή η παράμετρος!
Αν δεν τα έχεις οδηγήσει, καν'το για να διευκολυνθείς ως προς την τελική επιλογή.
Αν όμως εξακολουθήσεις να είσαι μπερδεμένος, πάρε το XSR 900 :p

dimou_j
22/01/2019, 12:20
Φιλε ptc ,Σε ευχαριστώ για την απαντηση σου , κοιτα 24 ειμαι το τελευταιο που σκεφτομαι ειναι το αν θα αρέσει το μηχανακι σε μια γυναικα η αν θα βολευεται πανω του.
Απο την αλλη οσο μαγκας κ αν το παιζω θα την πατησω με καμια , μια μερα και θα με βαλει να πουλησω το γυμνο για να παρω το tracer :bawl:

'Εχω συνηθίσει τα μηχανάκια που οδηγάω να μην εχουνε 'μούτρα' και βλεπω το Tracer και μου κακοφαινεται που εχει fairing (βέβαια υποθετω οτι αυτο συνηθιζεται , σωστα?), απο την αλλη βλεπω το γυμνο και λεω 9.500 ευρω για γυμνο ?

Προφανώς και το οικονομικο ειναι παράγοντας , αμα δεν ηταν θα επαιρνα και τα 2 :bawl:

Σκέφτομαι για καινούριο .
Επισης Tracer 900 ειναι καλο να κοιταω 2018 μοντελα απ οτι εχω καταλαβει επειδη εχει λυθει το θεμα με το wobbling , σωστα?
Γιατι παιζουνε 2017 μοντελα στοκαρισμενα σε αντιπροσωπειες με καλες τιμες.

Σε ευχαριστω για την βοηθεια

ptc
22/01/2019, 12:40
Επισης Tracer 900 ειναι καλο να κοιταω 2018 μοντελα απ οτι εχω καταλαβει επειδη εχει λυθει το θεμα με το wobbling , σωστα?
Γιατι παιζουνε 2017 μοντελα στοκαρισμενα σε αντιπροσωπειες με καλες τιμες.

Ετσι οπως εγραψες για σκουτερ και cbf νομιζα μιλαω με κανα σαρανταρη. :D
Δε μας λες λιγα πραγματα παραπανω για την χρηση που θα κανεις ομως...

Στο θεμα του καινουριου tracer, αν και οι περισσοτεροι θα πουνε πως ειναι no brainer να πας στο καινουριο, εγω θα ξαναπω πως μου εκανε φοβερη εντυπωση το ποσο αλλαξε οδηγικα το tracer στο τελευταιο μοντελο. Πλεον δεν καταλαβαινεις τοσο ευκολα πως απο κατω υπαρχει ενα ΜΤ-09. Εγω ας πουμε που δεν ταξιδευω ποτε με πανω απο 140-150 αν επαιρνα σημερα καινουριο Tracer θα επαιρνα το πρωτο. Πολυ καλη τιμη, πιο παιχνιδιαρικο και το wobbling δε με επηρεαζει. Αλλος θα σου πει πως ειναι μαλακια να παρεις το προηγουμενο μοντελο.

Θα το ξαναπω, προσπαθησε να τα οδηγησεις και τα τρια αν γινεται, ειναι μεγαλυτερες απ'ο,τι θα περιμενες οι διαφορες (αναμεσα και στα τρια).

dimou_j
22/01/2019, 12:52
Ετσι οπως εγραψες για σκουτερ και cbf νομιζα μιλαω με κανα σαρανταρη. :D
Δε μας λες λιγα πραγματα παραπανω για την χρηση που θα κανεις ομως...

Στο θεμα του καινουριου tracer, αν και οι περισσοτεροι θα πουνε πως ειναι no brainer να πας στο καινουριο, εγω θα ξαναπω πως μου εκανε φοβερη εντυπωση το ποσο αλλαξε οδηγικα το tracer στο τελευταιο μοντελο. Πλεον δεν καταλαβαινεις τοσο ευκολα πως απο κατω υπαρχει ενα ΜΤ-09. Εγω ας πουμε που δεν ταξιδευω ποτε με πανω απο 140-150 αν επαιρνα σημερα καινουριο Tracer θα επαιρνα το πρωτο. Πολυ καλη τιμη, πιο παιχνιδιαρικο και το wobbling δε με επηρεαζει. Αλλος θα σου πει πως ειναι μαλακια να παρεις το προηγουμενο μοντελο.

Θα το ξαναπω, προσπαθησε να τα οδηγησεις και τα τρια αν γινεται, ειναι μεγαλυτερες απ'ο,τι θα περιμενες οι διαφορες (αναμεσα και στα τρια).

Έχω οδηγήσει και το γυμνο και το Tracer , και τα 2 ηταν 2016 μοντελα μου φάνηκε πιο σωστο σε αίσθηση το Tracer , το γυμνο μου εβγαλε πιο πολυ το Feeling να παω να το 'καψω' παρά να το παρω να βολτάρω , να το ανοιξω λιγο κτλ κτλ.

Εργάζομαι περίπου 30 χιλιόμετα μακρυά απο το χώρο μου (και 30 επιστροφή), και θα χρειαστεί η μηχανή σε αυτο.
Ο βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει την επιλογή μου νομιζω ειναι αυτος , περα απ΄αυτο οκ πάω προπονήσεις , φορτώνω και κανεναν 'συνοδηγο' που και που χαλαρά πράγματα και σπάνια μεγάλα ταξίδια .

Με φοβίζεις με αυτά που μου λες για το καινούριο Tracer ,τοσο βάρκα εχει γίνει?:bawl:
Δηλαδή αποψη σου , να κοιτάξω ενα 2017 μοντελο tracer (τα δινουνε 10.000 με akrapa πανω) δεδομένου οτι θέλω κατι καινόυριο?

Cpt_Slow
22/01/2019, 13:42
αφού προέρχεσαι από motard υπάρχει και έκδοση που motaρτίζει, το street rally.

ptc
22/01/2019, 14:43
Αρα αφου εχεις οδηγησει τα δυο απο τα τρια υποψηφια εισαι σε πολυ καλο σημειο. Ενα ακομα σου μενει και θα ξερεις.
Αφου σου αρεσε πιο πολυ το tracer, το γυμνο βγαινει απο την εξισωση. Αν προλαβαινες την προσφορα στα 8000€ ισως να αξιζε, τωρα το tracer ειναι νομιζω καλυτερη επιλογη για σενα.

Το ποιο απο τα δυο θα το αποφασισεις εσυ, εμεις ο,τι και να λεμε ειναι ασχετο.

ΥΓ:Τον απο πανω αγνοησε τον, ειναι εγκαθετος πρακτορας μυστικων συμφεροντων. :lol:

dimou_j
22/01/2019, 15:01
Αρα αφου εχεις οδηγησει τα δυο απο τα τρια υποψηφια εισαι σε πολυ καλο σημειο. Ενα ακομα σου μενει και θα ξερεις.
Αφου σου αρεσε πιο πολυ το tracer, το γυμνο βγαινει απο την εξισωση. Αν προλαβαινες την προσφορα στα 8000€ ισως να αξιζε, τωρα το tracer ειναι νομιζω καλυτερη επιλογη για σενα.

Το ποιο απο τα δυο θα το αποφασισεις εσυ, :bawl:εμεις ο,τι και να λεμε ειναι ασχετο.

ΥΓ:Τον απο πανω αγνοησε τον, ειναι εγκαθετος πρακτορας μυστικων συμφεροντων. :lol:

χαχαχα παντως σας ευχαριστω και παλι για την βοηθεια ολους , πολυ πολιτισμενο forum too good to be true ειναι εδω μεσα
Υπάρχει προσφορά tracer 900 8000??:confused:

anavatis19
22/01/2019, 15:02
σαν κατοχος tracer (2018) εχω να πω πως δυσκολα θα το εδινα αυτο το μηχανακι..πρεπει να ξετρελαθω με κατι αλλο πραγματικα. φοβερο μοτερ και πολυ ευκολο στο χειρισμο ακομα και μεσα στην πολη και αναμεσα ;απο αυτοκινητα. λιγο οι χουφτες πολυ σπανια μπορει να μην χωρανε καπου. σφηνες παντου και ταξιδια ανετοτατα. εννοειται παρε 2018-2019 μην ρισκαρεις με τα παλαιοτερα

dimou_j
22/01/2019, 15:02
αφού προέρχεσαι από motard υπάρχει και έκδοση που motaρτίζει, το street rally.

Καλησπέρα φιλε μου , μου θυμιζει αεροπλάνο το street rally, αυτη η μουρη δεν μου αρεσει καθολου προσωπικα :bawl:
Ενα Nuda 900r θα επαιρνα να σας πω την αμαρτια μου αλλα δεν παιζει πουθενα !

ptc
22/01/2019, 15:04
χαχαχα παντως σας ευχαριστω και παλι για την βοηθεια ολους , πολυ πολιτισμενο forum too good to be true ειναι εδω μεσα

Πετυχες αγαπημενο θεμα, γι'αυτο. :D

Οχι δεν υπαρχει το tracer, υπηρχε το γυμνο στα 8000€ μεχρι πριν κανα μηνα.

dimou_j
22/01/2019, 15:05
σαν κατοχος tracer (2018) εχω να πω πως δυσκολα θα το εδινα αυτο το μηχανακι..πρεπει να ξετρελαθω με κατι αλλο πραγματικα. φοβερο μοτερ και πολυ ευκολο στο χειρισμο ακομα και μεσα στην πολη και αναμεσα ;απο αυτοκινητα. λιγο οι χουφτες πολυ σπανια μπορει να μην χωρανε καπου. σφηνες παντου και ταξιδια ανετοτατα. εννοειται παρε 2018-2019 μην ρισκαρεις με τα παλαιοτερα

Καταναλωση ? Service Κτλ? Πονάνε? :bawl:
Δωσε μου μερικα στοιχεια να βγω απο το σκοταδι!
Ασφαλεια κλοπης , ξερεις κανενας κοστος?

Υ.Γ. :Αλλαξε avatar σε παρακαλώ Tracer 900 πήρες και απ οτι λες εισαι και καταευχαριστημενος:D

basilis_k6
22/01/2019, 15:13
Πετυχες αγαπημενο θεμα, γι'αυτο. :D

Οχι δεν υπαρχει το tracer, υπηρχε το γυμνο στα 8000€ μεχρι πριν κανα μηνα.

κατα την παγια τακτικη της yamaha θα ξαναπαιξει προσφορα είτε μεσα στο καλοκαιρι ειτε τον οκτωβρη σε πολύ καλες τιμες και οποιος πηρε μτχ του κουτιου η κυριολεκτικα του κουτιου θα κλαιει...

Apache
22/01/2019, 15:27

+847 Και για μένα είναι πιό ολοκληρωμένο το Tracer από το γυμνό σε θέμα χρήσης και να κοιτάξεις το τελευταίο Tracer και όχι το παλιότερο γιατί απλά έχουν λυθεί όλες οι ασθένειες του παλιού (είχα Tracer 2017 και το έδωσα για το Tracer 2018).

anavatis19
22/01/2019, 15:27

Υ.Γ. :Αλλαξε avatar σε παρακαλώ Tracer 900 πήρες και απ οτι λες εισαι και καταευχαριστημενος:D

ειναι απο το προηγουμενο. δεν μπορω να την αλλαξω την φωτο δεν την δεχεται το συστημα χαχααχ. απο καταναλωση μεσα στην πολη με νορμαλ οδηγηση και χωρις σκεφτεσαι το γκαζι και παντα σε full power το προγραμμα οδηγησης ειμαι απο 6.1-6.5 λιτρα..τωρα ειναι και χειμωνας βεβαια. καλοκαιρι θα ειναι λιγο χαμηλοτερα. σερβις ειναι αστειο το κοστος. 3 λιτρα λαδι παιρνει και 1 φιλτρο θελει. και 3 μπουζι στο μεγαλο. κανα 50αρι ειναι το σερβις για λαδια-φιλτρο στην αντιπροσωπεια..οταν τελειωσει η εγγυηση τα κανεις και μονος σου.
Επισης τετοια μηχανακια χωρις ασφαλεια κλοπης καλυτερα να μην τα παιρνεις. ακομα και στο αντιεμπορικο βερσυς ειχα ασφαλεια κλοπης. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ λοιπον θα κανεις απο την πρωτη στιγμη ακομα και σε κλειστο γκαραζ να το βαζεις. Η μοτοσυκλετα καλως η κακως ειναι ακριβο αθλημα και ειδικα η καινουργια. προχωρα για την τρεισερουκλα...welcome to the club

Apache
22/01/2019, 15:30

Τα σέρβις μέχρι στιγμής δεν μου έχουν πάει πάνω από 80€ (στο παλιό και στο σέρβις των 10000χλμ), ασφάλεια κλοπής στα 155€ το τρίμηνο Interamerican αλλά με έδρα επαρχία.

ptc
22/01/2019, 15:38
+847 Και για μένα είναι πιό ολοκληρωμένο το Tracer από το γυμνό σε θέμα χρήσης και να κοιτάξεις το τελευταίο Tracer και όχι το παλιότερο γιατί απλά έχουν λυθεί όλες οι ασθένειες του παλιού (είχα Tracer 2017 και το έδωσα για το Tracer 2018).

Apache, μιας και εισαι ο πλεον αρμοδιος να απαντησεις. Μονο σε μενα φανηκε τοσο μεγαλη η διαφορα αναμεσα στα δυο tracer οδηγικα; Προφανως οποια αλλαγη εγινε την καναν για να διορθωθει το θεμα του wobbling αλλα πραγματικα για μενα που ειμαι του γυμνου μου φανηκε οτι εχασε αρκετα σε manouvrability. Το ενιωσα πιο βαρυ δηλαδη και πιο απροθυμο σε αλλαγες κατευθυνσης. Σκεφτομαι μονο μηπως επαιζε ρολο το λαστιχο και μου σχηματιστηκε λαθος εντυπωση.

GogosLux
22/01/2019, 15:40

Καλά ρε παιδιά ειπαμε "ωραιο" και "καλο" και "αγιο" το MT αλλα οχι και έτσι ................ :winka:

Ουτε τον 1ο αριθμο στο λαχείο να πέτυχες :lol::lol::lol::lol:

Καλησπέρα φιλε μου ,
Ενα Nuda 900r θα επαιρνα να σας πω την αμαρτια μου αλλα δεν παιζει πουθενα !

Καλη ιδέα και κανε οτι μπορείς να την καλλιεργήσεις ωστε να κανεις την χάρη στον εαυτο σου να μην είσαι αλλος ενας στο φανάρι με το ίδιο παραμύθι :lol::lol::lol:...

Τωρα σοβαρα, καλό ειναι αλλα μην ξεγελιέσαι, οτι πληρώνεις παίρνεις, οπως τις περισσότερες φορές.

ΝΑΙ ειναι ωραιο και μπουγιόζικο και ομορφο και γρήγορο και ........ και ........ αλλα αν πας να δεις λεπτομέρεις οπως πχ κλειδί (ημαρτον, τα παπια ειχαν πιο μεγαλο κλειδί), μπροστινό σύστημα λεγε με καλαμάκια με ρυθμίσεις πλάκας, κλπ κλπ θα δεις απο που βγαίνει το κοστος.

Κατα τα αλλα το θεμα ΜΤ θυμίζει το "ΟΧΙ αλλο κάρβουνο" οποτε θα βρεις πληθώρα πληροφοριών, τωρα βεβαια λενε οτι ολα διορθώθηκαν αλλα δεν ειμαι σιγουρος ότι θα το λένε και μετα απο Χ μηνες που θα εχει ξανα δοκιμαστεί το νεο μοντελο.

Επισης στο τελευταιο μοντελο πολύς κοσμος διαμαρτύρεται για την θεση στα πατάκια οδηγου και συνεπιβάτη αλλα και την σέλα, απο οτι θυμαμαι μιας και δεν είχα την τυχη/ευτυχία να το οδηγήσω :D

Καλη τύχη και καλες αγορές! :beer:

dimou_j
22/01/2019, 15:41
Oκ με καλυψατε , θα το τσιμπησω το ρημαδι .
Σε ενα μηνα, εναμησι θα το χω.
Aρα λετε με τιποτα το 17αρι ε? το λεω γιατι ειναι στα 10.000 με εξατμισουλα , αμαρτια ειναι.
Εσεις ξερετε καλυτερα παρ ολα υτα γ αυτο ρωταω κιολας.

155 τριμηνο...? Αθηνα δηλαδη ποσο παιζουνε? :cry:

dimou_j
22/01/2019, 15:43
Καλά ρε παιδιά ειπαμε "ωραιο" και "καλο" και "αγιο" το MT αλλα οχι και έτσι ................ :winka:

Ουτε τον 1ο αριθμο στο λαχείο να πέτυχες :lol::lol::lol::lol:

Καλη ιδέα και κανε οτι μπορείς να την καλλιεργήσεις ωστε να κανεις την χάρη στον εαυτο σου να μην είσαι αλλος ενας στο φανάρι με το ίδιο παραμύθι :lol::lol::lol:...

Τωρα σοβαρα, καλό ειναι αλλα μην ξεγελιέσαι, οτι πληρώνεις παίρνεις, οπως τις περισσότερες φορές.

ΝΑΙ ειναι ωραιο και μπουγιόζικο και ομορφο και γρήγορο και ........ και ........ αλλα αν πας να δεις λεπτομέρεις οπως πχ κλειδί (ημαρτον, τα παπια ειχαν πιο μεγαλο κλειδί), μπροστινό σύστημα λεγε με καλαμάκια με ρυθμίσεις πλάκας, κλπ κλπ θα δεις απο που βγαίνει το κοστος.

Κατα τα αλλα το θεμα ΜΤ θυμίζει το "ΟΧΙ αλλο κάρβουνο" οποτε θα βρεις πληθώρα πληροφοριών, τωρα βεβαια λενε οτι ολα διορθώθηκαν αλλα δεν ειμαι σιγουρος ότι θα το λένε και μετα απο Χ μηνες που θα εχει ξανα δοκιμαστεί το νεο μοντελο.

Επισης στο τελευταιο μοντελο πολύς κοσμος διαμαρτύρεται για την θεση στα πατάκια οδηγου και συνεπιβάτη αλλα και την σέλα, απο οτι θυμαμαι μιας και δεν είχα την τυχη/ευτυχία να το οδηγήσω :D

Καλη τύχη και καλες αγορές! :beer:

Μαζι σου φιλε μου , και μενα με χαλαει να βλεπω στο φαναρι 10 ιδια μηχανακια.
Που να βρω το Νuda Ομως ελλαδα?
Και ποιος θα το αναλαβει αν παθει κατι ?
Και που θα βρω ανταλλακτικα κτλ..

GogosLux
22/01/2019, 15:47
Μαζι σου φιλε μου , και μενα με χαλαει να βλεπω στο φαναρι 10 ιδια μηχανακια.
Που να βρω το Νuda Ομως ελλαδα?
Και ποιος θα το αναλαβει αν παθει κατι ?
Και που θα βρω ανταλλακτικα κτλ..

καλα δεν ειπαμε μονο το Nuda, πχ να ενα ωραιο μηχανάκι με 3κιλυνδρο οπως το ΜΤ αλλα κλάσσεις ανωτερο (το θεμα με τα πιστόνια εχει λυθει προ πολλού!)

403197

Apache
22/01/2019, 15:54
Oκ με καλυψατε , θα το τσιμπησω το ρημαδι .
Σε ενα μηνα, εναμησι θα το χω.
Aρα λετε με τιποτα το 17αρι ε? το λεω γιατι ειναι στα 10.000 με εξατμισουλα , αμαρτια ειναι.
Εσεις ξερετε καλυτερα παρ ολα υτα γ αυτο ρωταω κιολας.

155 τριμηνο...? Αθηνα δηλαδη ποσο παιζουνε? :cry:

Στα 230€ περίπου για 11000€ ασφάλιση, ρώτα καλού κακού.

anavatis19
22/01/2019, 16:04
235 δινω το εξαμηνο με ολες τις καλυψεις μεσα και κλοπης φυσικα. ασφαλιζομενη αξια 10.000ευρω. το 17αρι απλα ξεχνα το. το 18αρι το παιρνεις με εκπτωση απο εμπορο στα 10.300-10.400..για την εξατμιση δωρο θα ρισκαρεις να εχεις μηχανακι που διορθωθηκε εκει που επασχε? δικα σου τα λεφτα σου φιλε μου και δικο σου και το προβλημα μετα. μην μπαινεις μετα ομως μεσα και ρωτας για σταμπιλιζατερ και χαμηλωματα

giorgosb
22/01/2019, 16:23
403197[/QUOTE]

Είναι σε πολύ καλή τιμή το tiger και θα το κοίταζα εύκολα.

Επίσης αφήνω κι αυτό εδω.. :rolleyes:
https://www.car.gr/11341029-ducati-multistrada-950

Apache
22/01/2019, 17:46
Δες το συγκριτικό Tracer & Tiger.....

https://www.motomag.gr/news/dokimes-moto/fakelos-triumph-tiger-1050-dokimes-2006-2016-sygkritiko-me-tracer-900?fbclid=IwAR3AXI5fkvQqJFgDomYDXBMzOhHFOfnubDQjhQb7nkFlTmujvYy-6oN2MEU

Merciless
23/01/2019, 09:00
403197

https://www.car.gr/11341029-ducati-multistrada-950[/QUOTE]

Αν είναι μα φτασεις εκεί δωσε 13.000 περνεις το tracer GT που με αυτά που έχει πάνω δεν αξίζει κάτι άλλο στην κατηγορία

dimou_j
23/01/2019, 11:59

https://www.car.gr/11341029-ducati-multistrada-950

Αν είναι μα φτασεις εκεί δωσε 13.000 περνεις το tracer GT που με αυτά που έχει πάνω δεν αξίζει κάτι άλλο στην κατηγορία

Πολλα λεφτα παιδες τα 13.000 , ενταξει δεν λεω ,παιδια δν εχω κτλ αλλα 23 ειμαι ,μην χρεωθω και 13.000 μηχανη παρα ειναι εξαλλου το σκεφτομουνα να παιξω με ενα 4-5αρι χιλιαρικα μπροστα.
Και τα υπολοιπα χρηματοδοτηση.

Τι παιζει με τις χρηματοδοτησεις , ξερετε?

Βλεπω στο car.gr που λενε οι εμποροι:
1) Μέσω τραπέζης από 0% προκαταβολή & μέχρι 72 μήνες.
2) Μέσω πιστωτικής κάρτας από 30% προκαταβολή και 24 ΑΤΟΚΕΣ δόσεις ή από 0% προκαταβολή έως και 36 μήνες με έντοκο διακανονισμό.
3) Μετρητοίς ( Με Δώρα )
4) Μέσω άτοκων γραμματίων στο κατάστημά μας.

Tι θα με συνεφερε?
Εαν γνωριζει καποιος:ninja:

Bowleno
23/01/2019, 14:16

Αν ψάξεις λίγο εδώ μέσα, θα βρεις μπόλικο πολιτισμό :D τα παλιόπαιδα εδώ έχουν το συνήθειο να ρωτάς εσύ για μοτάρντ και να σου προτείνουν...σερβιέτες :tooth:

Καλώς ήρθες, καλοτάξιδο ότι επιλέξεις :beer:

basilis_k6
23/01/2019, 14:21
Πολλα λεφτα παιδες τα 13.000 , ενταξει δεν λεω ,παιδια δν εχω κτλ αλλα 23 ειμαι ,μην χρεωθω και 13.000 μηχανη παρα ειναι εξαλλου το σκεφτομουνα να παιξω με ενα 4-5αρι χιλιαρικα μπροστα.
Και τα υπολοιπα χρηματοδοτηση.

Τι παιζει με τις χρηματοδοτησεις , ξερετε?

Βλεπω στο car.gr που λενε οι εμποροι:
1) Μέσω τραπέζης από 0% προκαταβολή & μέχρι 72 μήνες.
2) Μέσω πιστωτικής κάρτας από 30% προκαταβολή και 24 ΑΤΟΚΕΣ δόσεις ή από 0% προκαταβολή έως και 36 μήνες με έντοκο διακανονισμό.
3) Μετρητοίς ( Με Δώρα )
4) Μέσω άτοκων γραμματίων στο κατάστημά μας.

Tι θα με συνεφερε?

13k για ένα tracer που έχει πραγματική αξια 10κ ειναι αυτοκτονική κινηση.

ptc
23/01/2019, 14:35
...Tι θα με συνεφερε?

Για καποιο λογο νομιζα πως μιλουσαμε για μετρητα...

Αυτο που θα σε συνεφερε ειναι να μην παρεις με δοσεις μηχανη που δεν εχεις ουτε το 50% της αξιας της για προκαταβολη. Προσωπικα ειμαι πολυ συντηρητικος σε αυτα τα θεματα, ειδικα τετοιες δυσκολες εποχες δε βλεπω το λογο να ανοιχτεις τοσο πολυ.

Αν αποφασισεις να το προχωρησεις τουλαχιστον παλεψε το για ατοκο διακανονισμο.

anavatis19
23/01/2019, 15:06

Αυτο που θα σε συνεφερε ειναι να μην παρεις με δοσεις μηχανη που δεν εχεις ουτε το 50% της αξιας της για προκαταβολη. Προσωπικα ειμαι πολυ συντηρητικος σε αυτα τα θεματα, ειδικα τετοιες δυσκολες εποχες δε βλεπω το λογο να ανοιχτεις τοσο πολυ.

τα 13κ που τα ειδες? εκτος αν μιλαμε για το GT. το απλο εχει 11.150 και με την εκπτωση στο αφηνει ο εμπορος απο 10.300-10-500.

lospsi
23/01/2019, 20:33
Μάλιστα.... 10,5Κ για Tracer 900 2019 καινούργιο και μέσος όρος 8Κ για μτχ Tracer 2015 στο car.gr

anavatis19
23/01/2019, 22:14
Μάλιστα.... 10,5Κ για Tracer 900 2019 καινούργιο και μέσος όρος 8Κ για μτχ Tracer 2015 στο car.gr

καταρχην δεν εχει καμια σχεση να παρεις μηχανακι 3ετιας με το να το παρεις κουτα. επισης τα μοντελα πριν το 2018 ξερεις το λογο που τα εδιναν ''για οικογενειακους λογους'' και καλα?

dimou_j
24/01/2019, 08:45

Κοιτα ειμαι αρκετα καλα οικονομικα λογω του κλαδου που εργαζομαι , δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα μια χρηματοδοτηση 5 χιλιαρικα
Θα μου πεις μετα ,τοκοι κτλ. Για αυτο ρωταω κιολας εαν γνωριζα δεν θα ρωτουσα :bawl:
Ειμαι σε μια φαση , η το παιρνω τωρα η περιμενω ενα 8-9 μηνο και το παιρνω μετρητα.
Δεν κρατιεμαι ομως:eek:

Apache
24/01/2019, 12:36

"Ατοκα έδινε η DUCATI το 950, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα... https://www.eleftherostypos.gr/auto-moto/311216-neo-xrimatodotiko-programma-gia-tin-ducati-multistrada-950/

anavatis19
24/01/2019, 22:27
"Ατοκα έδινε η DUCATI το 950, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα... https://www.eleftherostypos.gr/auto-moto/311216-neo-xrimatodotiko-programma-gia-tin-ducati-multistrada-950/

ε οχι και ντουκατι ρε απατσι! θες να παει να δινει 500αρες για αλλαγη ιμαντα στο μεγαλο σερβις? μην βαλουμε τα υπολοιιπα μαζι.. φιλτρο λαδια και μπουζι...εφυγε με μια 700αρα απο το συνεργειο και λεει και ευχαριστω. απο χρηστη αυτα φιλο μου οχι φαντασιες. κλαμαααα

lospsi
25/01/2019, 06:50
καταρχην δεν εχει καμια σχεση να παρεις μηχανακι 3ετιας με το να το παρεις κουτα. επισης τα μοντελα πριν το 2018 ξερεις το λογο που τα εδιναν ''για οικογενειακους λογους'' και καλα?

Ε, αυτό λέω, ότι είναι μικρή η διαφορά μεταξύ μτχ 4ετίας και καινούργιου (και αναβαθμισμένου)!

Apache
25/01/2019, 16:24
ε οχι και ντουκατι ρε απατσι! θες να παει να δινει 500αρες για αλλαγη ιμαντα στο μεγαλο σερβις? μην βαλουμε τα υπολοιιπα μαζι.. φιλτρο λαδια και μπουζι...εφυγε με μια 700αρα απο το συνεργειο και λεει και ευχαριστω. απο χρηστη αυτα φιλο μου οχι φαντασιες. κλαμαααα

Δεν είπα να το πάρει, είπα για τις άτοκες μόνο που και πάλι δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα.

spirpat
17/04/2019, 06:57
Φιλοι μου αν και λίγο παλιό το θέμα, να σας ρωτήσω το naked υποφερεται η σελα για συνεπιβάτη η και τον οδηγό για έκτακτο ταξιδακι η ειναι εντελως παλούκι.. Το tracer ξεφευγει παναθεματο. Αλλος μου λέει παρε το mt07 tracer αλλάααλλη ποιοτητα κι αλλος το crossrunner καλυτερα...
Μ εχουν μπερδέψει

STF
17/04/2019, 07:19
Έχω κάνει TEST RIDE και τα 3 (XSR900, MT-09SP & TRACER900 mod.'19). Θα σου πω το απόγευμα γιατί τώρα πρέπει να φύγω.

νεοσσός
17/04/2019, 08:16
Φιλοι μου αν και λίγο παλιό το θέμα, να σας ρωτήσω το naked υποφερεται η σελα για συνεπιβάτη η και τον οδηγό για έκτακτο ταξιδακι η ειναι εντελως παλούκι.. Το tracer ξεφευγει παναθεματο. Αλλος μου λέει παρε το mt07 tracer αλλάααλλη ποιοτητα κι αλλος το crossrunner καλυτερα...
Μ εχουν μπερδέψει
Ο κινητήρας του MT-09 είναι πολύ καλύτερος από εκείνον του MT-07. Με το MT-07 κερδίζεις σε οικονομία και φιλικότητα στο χρήστη.

Leon67
17/04/2019, 08:25
Ο κινητήρας του MT-09 είναι πολύ καλύτερος από εκείνον του MT-07. Με το MT-07 κερδίζεις σε οικονομία και φιλικότητα στο χρήστη.

οταν λες καλύτερος τι εννοείς; Εγω νομίζω ότι απλά εχει περισότερα αλογα και ροπή αλλά ο μικρός δικύλινδρος είναι απίστευτα γραμμικός και δεν κρεμμάει ψηλά σαν τον μεγάλο. Θα επαιρνα το 900αρι για τον σκελετό και τις αναρτήσεις αλλά με το μοτερ του μικρού-αν βεβαια γινόταν. Το 900 ειναι made in Japan (η τουλάχιστον τα πρώτα ηταν) το 700 Italy ή France δεν θυμάμαι

STF
17/04/2019, 10:39
Μ εχουν μπερδέψει

Το XSR900 λόγω θέσης ντεποζίτου σου δίνει τη καλύτερη λαβή στο τιμόνι, είναι σίγουρα το πιο fun to ride από τις 3 μοτό που φοράνε τον κινητήρα CP3. Ακολουθεί το MT09 με παρόμοιο προσανατολισμό και ελαφρά πιο επιθετική θέση οδήγησης. Και τα δυο αυτά έχουν εξαιρετική θέσης οδήγησης και δεν κουράζουν τον οδηγό, θα έλεγα πως αυτό που αναφέρεις ως "εκτακτες αποδράσεις" είναι το ψωμοτύρι τους, ιδιαίτερα αν επιλέγεις τους επαρχιακούς όπου θα απολαύσεις τα στροφιλίκια. Στη περίπτωση του MT09 αξίζει να πάρει κανείς την έκδοση SP γιατί οι αναρτήσεις είναι από το πάνω ράφι και θα μπορέσεις να τις φέρεις στα μέτρα σου πράγμα που θα απογειώσει την οδηγική απόλαυση αν κάνεις σωστή δουλειά. Όπως έγραψα και οι δυο είναι πολύ άνετες για τον οδηγό. Μάλλον δεν ισχύει το ίδιο για τον συνεπιβάτη. Μια καλή λύση που θα βελτιώσει αρκετά τα πράγματα είναι η παράλληλη αγορά σελας comfort που διαθέτει η Yamaha (και για το XSR και για το MT09) και είναι πιο παχιά και απο άλλο υλικό (με μια μικρή επιφύλαξη, νομίζω πως περιέχει και τζελ). Επίσης μπορούν να τοποθετηθούν τα μπράτσα για τα πατητά του συνεπιβάτη από το TRACER900 που θα φέρουν τα πόδια περίπου 1,5 πόντο πιο χαμηλά και πίσω.

Tracer 900,...σίγουρα είναι πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα αλλά μου έδωσε την αίσθηση πως ακόμη και στη χαρτογράφηση του κινητήρα έχουν γίνει παρεμβάσεις. Ίσως να φταίει η εντελώς διαφορετική θέση οδήγησης που με παρέσυρε σε λάθος συμπέρασμα. Επίσης διέκρινα μια σπογγώδη αίσθηση στο πίσω φρένο που δεν ένιωσα στις άλλες δυο (το μπροστινό είναι πανίσχυρο και στις τρεις). Κατά τα άλλα έχεις στη διάθεση σου πολύ μεγαλύτερη φιρτωτική ικανότητα για τα ταξίδια, και μια σχεδόν όρθια θέση οδήγησης από μια μηχανή δρόμου. Είμαι 1.80 και είχα τη ζελατίνα τέρμα πάνω και αν και η σέλα ήταν προρυθμισμένη στη ψηλότερη θέση δεν είχα κανένα πρόβλημα από την ανεμοκάλυψη, προσφέρει αρκετά καλή προστασία, τουλάχιστον μέχρι τα 160 χλμ που πρόλαβα να πιάσω. Η γνώμη μου είναι πως τα 1850 ευρώ της διαφοράς για το GT αξίζουν το κάθε σεντς. Είναι πολλά που σου προσφέρονται και παίρνεις πολύ μηχανή για 13 χιλιλαδες (μείον την όποια έκπτωση μπορείς να διεκδικήσεις). Αξίζει να περιμένει κανείς μερικούς μήνες ακόμη προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό.

Ως γενική τοποθέτηση θα πω πως δε πρέπει να μπερδευόμαστε από το κοινό κινητήρα των 3 προτάσεων.. Είναι εντελώς διαφορετικές μηχανές αν και πολύ καλές μηχανές η κάθε μια στη κατηγορία της. Η ποιότητα κατασκευής είναι άνω του μέσου όρου. Το θέμα είναι να είστε βέβαιοι για τη χρήση που θέλετε να κάνετε για να μη τη βάλετε στις αγγελίες σε 1-2 χρόνια.

karateo
17/04/2019, 12:48
Μ εχουν μπερδέψει

Έχω κάτσει συνοδηγός και στο MT-07 και στο MT-07 tracer με βαλίτσα πίσω.
Η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα.
Στο γυμνό παλεύεις να γαντζωθείς στον μπροστινό και πάλι ο κώλος κάνεις βόλτες σε κάθε γκαζιά-φρένο.

Στο tracer 1 ώρα ταξιδιού πέρασε χωρίς να το καταλάβω και ένιωσα ότι άνετα θα έκανα και συνεχόμενο 3ωρο αν όχι παραπάνω.

Το 09 είναι άλλη κατηγορία μηχανής και πολύ ποιοτικότερο εκτός απο το θέμα δύναμης.

BLiTzER
17/04/2019, 13:22
οταν λες καλύτερος τι εννοείς; Εγω νομίζω ότι απλά εχει περισότερα αλογα και ροπή αλλά ο μικρός δικύλινδρος είναι απίστευτα γραμμικός και δεν κρεμμάει ψηλά σαν τον μεγάλο. Θα επαιρνα το 900αρι για τον σκελετό και τις αναρτήσεις αλλά με το μοτερ του μικρού-αν βεβαια γινόταν. Το 900 ειναι made in Japan (η τουλάχιστον τα πρώτα ηταν) το 700 Italy ή France δεν θυμάμαι

Ο κινητήρας του 07 είναι πολύ καλύτερος από του 09. :smokin:

Και το 700άρι είναι γιαπωνέζικο. Τουλάχιστον το πρώτο μοντέλο, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι αργότερα.

doros74
17/04/2019, 23:07
Ο κινητήρας του 07 είναι πολύ καλύτερος από του 09. :smokin:

Και το 700άρι είναι γιαπωνέζικο. Τουλάχιστον το πρώτο μοντέλο, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι αργότερα.

To 700ρι κατασκευάζεται στην Γαλλία. Το 900ρι Ιαπωνία.

Η σύγκριση μεταξύ των δύο μοτέρ είναι εντελώς άστοχη.

Το ένα είναι δικύλινδρο ενώ το άλλο είναι τρικύλινδρο και μάλιστα φοράει, με διαφορά, το καλύτερο τρικύλινδρο μοτέρ, που κυκλοφορεί στην αγορά (με crossplane χρονισμένο στρόφαλο).

Το 900ρι δεν κρεμάει ψηλά, απλώς επεμβαίνει ο κόφτης και κόβει την δύναμη του κινητήρα. Όποιος θέλει αφαιρεί τον κόφτη με μια μικρή επέμβαση στην ECU.

Το 700ρι δεν έχει τέτοιο ζήτημα γιατί πολύ απλά δεν έχει κόφτη, γιατί απλά δεν τον χρειάζεται.

Όμως, όπως ανέφερα ανωτέρω δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης των δυο αυτών κινητήρων αφού είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους και δεν είναι συγκρίσιμοι, ούτε σε απόδοση ούτε σε ιπποδύναμη.

BLiTzER
17/04/2019, 23:25
To 700ρι κατασκευάζεται στην Γαλλία. Το 900ρι Ιαπωνία.

Πηγή;

(Προφανώς το σχόλιό μου περί καλύτερου ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου, απάντηση στον νεοσσό.)

katsar
17/04/2019, 23:26
ο είναι τρικύλινδρο και μάλιστα φοράει, με διαφορά, το καλύτερο τρικύλινδρο μοτέρ, που κυκλοφορεί στην αγορά (με crossplane χρονισμένο στρόφαλο).

Ο χρήστης Triumph Speed Triple RS likes this.

doros74
18/04/2019, 06:37
Πηγή;

(Προφανώς το σχόλιό μου περί καλύτερου ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου, απάντηση στον νεοσσό.)

Μου το ανέφεραν 2 αντιπρόσωποι όταν μίλησα μαζί τους για να παραγγείλω το Tracer 900 GT.
Για εμένα όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία που κατασκευάζεται. Τα Standards Που χρησιμοποιεί η Yamaha Είναι συγκεκριμένα.
Και εδώ η επιβεβαίωση.
https://www.google.gr/amp/s/amp.lefigaro.fr/automobile/2016/08/17/30002-20160817ARTFIG00122-yamaha-tracer-700-une-petite-routiere-made-in-france.php

http://japan.webike.net/moto_news/additional-gt-to-yamaha-2019-new-tracer-700-for-tracer-900-new-color/

https://motorbike.gr/dokimes/yamaha-tracer-700-super-test/

BLiTzER
18/04/2019, 14:43
Μου το ανέφεραν 2 αντιπρόσωποι όταν μίλησα μαζί τους για να παραγγείλω το Tracer 900 GT.
Για εμένα όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία που κατασκευάζεται. Τα Standards Που χρησιμοποιεί η Yamaha Είναι συγκεκριμένα.
Και εδώ η επιβεβαίωση.
https://www.google.gr/amp/s/amp.lefigaro.fr/automobile/2016/08/17/30002-20160817ARTFIG00122-yamaha-tracer-700-une-petite-routiere-made-in-france.php

http://japan.webike.net/moto_news/additional-gt-to-yamaha-2019-new-tracer-700-for-tracer-900-new-color/

https://motorbike.gr/dokimes/yamaha-tracer-700-super-test/

Ναι, οκ, αυτό ήθελα. Στο πρώτο λινκ σου, γράφει ότι το γυμνό ΜΤ-07 είναι made in Japan. Μάλλον το Tracer και το XSR συναρμολογούνται στη Γαλλία, ενώ κάποια μέρη τους κατασκευάζονται κιόλας εκεί (πλαίσιο, τελικό).

Από περιέργεια ρώτησα, γιατί όταν το είχα αγοράσει ήμουν 100% σίγουρος ότι είναι τζαπάν. :p

sapila racing
18/04/2019, 15:20
τρικύλινδρο και μάλιστα φοράει, με διαφορά, το καλύτερο τρικύλινδρο μοτέρ, που κυκλοφορεί στην αγορά (με crossplane χρονισμένο στρόφαλο).

Sorry αλλά σαν να διαβάζω προσπέκτους για άσχετους μου φαίνεται αυτό.
Ξέρεις τι σημαίνει η έννοια crossplane?

Βασικά οποιοσδήποτε 3κύλινδρος 120 μοιρών ειναι 'crossplane'.
Είτε μιλάμε για τον Triumph Trident 750cc του 1969, είτε για τον 3κύλινδρο των σημερινών Triumph 675/1050 κλπ, είτε για τον 3κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα Perkins Perama που έχω στην βάρκα μου, είτε για τον Yamaha XS750 του 1977, είτε για τον σημερινό 900ρι του MT09.

Αρα για ποιό crossplane μιλάμε?
Και γιατί ακριβώς είναι το καλύτερο τρικύλινδρο μοτέρ, που κυκλοφορεί στην αγορά? Μπορεί και να είναι αλλά που το στηρίζεις?

Εγώ πάντως το ευχαριστήθηκα το Triumph Speed Triple 1050 στα Μέγαρα που το πήρα test ride χωρίς να εχω περιορισμούς, προπομπούς κλπ.
Τούμπανο ήταν. :)

doros74
18/04/2019, 17:00
Sorry αλλά σαν να διαβάζω προσπέκτους για άσχετους μου φαίνεται αυτό.
Ξέρεις τι σημαίνει η έννοια crossplane?

Βασικά οποιοσδήποτε 3κύλινδρος 120 μοιρών ειναι 'crossplane'.
Είτε μιλάμε για τον Triumph Trident 750cc του 1969, είτε για τον 3κύλινδρο των σημερινών Triumph 675/1050 κλπ, είτε για τον 3κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα Perkins Perama που έχω στην βάρκα μου, είτε για τον Yamaha XS750 του 1977, είτε για τον σημερινό 900ρι του MT09.

Αρα για ποιό crossplane μιλάμε?
Και γιατί ακριβώς είναι το καλύτερο τρικύλινδρο μοτέρ, που κυκλοφορεί στην αγορά? Μπορεί και να είναι αλλά που το στηρίζεις?

Εγώ πάντως το ευχαριστήθηκα το Triumph Speed Triple 1050 στα Μέγαρα που το πήρα test ride χωρίς να εχω περιορισμούς, προπομπούς κλπ.
Τούμπανο ήταν. :)

Συγνώμη αλλά ενδεχομένως να μην έγινα σαφής.

Σε καμία περίπτωση δεν ανέφερα ότι είναι ο μοναδικός τρικύλινδρος με crossplane διάταξη ο στρόφαλος και ότι στους άλλους τρικύλινδρους δεν έχει crossplane διάταξη ο στρόφαλος.

Ανέφερα ότι δεν μπορεί να συγκριθεί ένας δικύλινδρος κινητήρας 700cc 75 αλόγων με έναν τρικύλινδρο croosplane 847 cc 115 αλόγων. Αυτό ήταν το νόημα του post που έκανα.

Αυτό ανέφερα.

Όσον αφορά την άποψη μου για τον κινητήρα της Yamaha που φοράει το Tracer 900, ναι θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο τρικύλινδρο μοτέρ που φοράει Sport Touting μηχανάκι με διαφορά, όχι μόνο γιατί βγάζει 115 άλογα από μόλις 850 κυβικά αλλά και γιατί τα βγάζει με εξαιρετικό τρόπο στο δρόμο με αποτέλεσμα να μπορεί το Tracer να ανταγωνίζεται μηχανάκια μεγαλύτερου κυβισμού και περισσότερων αλόγων (πχ Tiumph Tiger Sport 1050 126 hp) .

Επίσης η τεράστια εμπορική επιτυχία του Tracer η οποία βασίζεται κυρίως στον εκπληκτικό κινητήρα του δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την άποψη μου ότι το Tracer φοράει αυτή τη στιγμή τον καλύτερο κινητήρα στην κατηγορία του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεράστιας επιτυχίας του Tracer αποτελεί το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Yamaha έχει πουλήσει στην Ελλάδα 35 Tracer 900 Gt και η Triumph σχεδόν κανένα Tiger Sport όταν τα δύο μοντέλα ανήκουν στην ίδια κατηγορία και έχουν σχεδόν την ίδια τιμή.

Το Triumph Speed Triple 1050, όχι μόνο έχει 200 κυβικά μεγαλύτερο κινητήρα αλλά και είναι άλλη κατηγορία μηχανάκι.

Η σύγκριση μεταξύ των δύο κινητήρων είναι εντελώς άστοχη.

Είναι σαν να συγκρίνω τον κινητήρα Triumph Speed Triple 1050 που αποδίδει 150 άλογα με τον κινητήρα του YZF-R1 998 cc που αποδίδει 200 άλογα, όταν το YΖF-R1 είναι άλλη κατηγορία μηχανάκι.

Ο μόνος τρικύλινδρος που μπορεί να συγκριθεί με αυτόν του Tracer 900 είναι του STREET TRIPLE που είναι στα 765 cc και αποδίδει 111 και 123 άλογα, αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα κινητήρα με 12 NM χαμηλότερη ροπή ο οποίος φοριέται σε άλλη κατηγορία μηχανάκια και ως εκ τούτου δεν τον λαμβάνω υπόψη.

Εγώ αναφέρομαι σε κινητήρες που φοράνε Sport Touring μηχανάκια.

Σε κάθε περίπτωση θα επισημάνω για άλλη μια φορά πως δεν έχει νόημα να γίνονται συγκρίσεις κινητήρων διαφορετικής τεχνολογίας και κατηγορίας μηχανών.

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του.

Εξάλλου η ίδια η αγορά δίνει σε κάθε περίπτωση της απαντήσεις της.

sapila racing
19/04/2019, 09:53
Τώρα το έθεσες πολύ πιο σωστά το θέμα. :beer:

doros74
19/04/2019, 15:01
Ναι, οκ, αυτό ήθελα. Στο πρώτο λινκ σου, γράφει ότι το γυμνό ΜΤ-07 είναι made in Japan. Μάλλον το Tracer και το XSR συναρμολογούνται στη Γαλλία, ενώ κάποια μέρη τους κατασκευάζονται κιόλας εκεί (πλαίσιο, τελικό).

Από περιέργεια ρώτησα, γιατί όταν το είχα αγοράσει ήμουν 100% σίγουρος ότι είναι τζαπάν. :p

Για το Tracer 700 γνωρίζω ότι κατασκευάζεται- συναρμολογειται Γαλλία. Δεν ρώτησα ούτε έψαξα για το γυμνό το MT 07.
Όμως όπως ανέφερα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία το γεγονός αυτό.
Και το προηγούμενο μηχανακι που είχα Honda CBF 600 SA MY 2010 η παραγωγή του ήταν στην Ιταλία, με ορισμένα μέρη, όπως ο κινητηρας να παράγονται στην Ιαπωνία.
Το μηχανάκι παρόλα αυτά είχε εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και απίστευτη αξιοπιστία, αφού στα 9 χρόνια δεν έβγαλε την παραμικρή βλάβη.
Όπως είπα αυτό που μετράει είναι τα standards που χρησιμοποιεί καθε εταιρεία στα εργοστάσια της και πως χρησιμοποιεί το know how σε αυτα.
Όλα τα υπόλοιπα σχετίζονται με το κόστος παραγωγής ( επιλογή εργοστασίου παραγωγής κλπ).

doros74
19/04/2019, 15:06
Τώρα το έθεσες πολύ πιο σωστά το θέμα. :beer:

Δεν ειναι ευκολο, πάντοτε, σε λίγες γραμμές να αποτυπώσεις μια ολοκληρωμένη άποψη για τετοιας φύσεως ζητήματα.
Και ας μην ξεχνάμε ότι τα πολλά λόγια κουράζουν έστω και αν κρίνονται απαραίτητα ορισμένες φορές.
:beer:

spirpat
23/04/2019, 13:03
Επειδή εχω μπερδευτεί λιγάκι το ΜΤ07 Tracer θεμα αξιοπιστίας κατασκευής, αξιζει ν αλλαξεις το xmax400 2019??
Επίσης θα δίνατε το xmax400 2019 για mt 09naked για τους παραπανω λόγους.
Χρηση για πολη περισσοτερο και κανενα έκτακτο ταξιδακι διπλος..

basilis_k6
23/04/2019, 13:16
Επειδή εχω μπερδευτεί λιγάκι το ΜΤ07 Tracer θεμα αξιοπιστίας κατασκευής, αξιζει ν αλλαξεις το xmax400 2019??
Επίσης θα δίνατε το xmax400 2019 για mt 09naked για τους παραπανω λόγους.
Χρηση για πολη περισσοτερο και κανενα έκτακτο ταξιδακι διπλος..

εχεις ηδη χμαχ 2019?

spirpat
23/04/2019, 13:36
εχεις ηδη χμαχ 2019?

Ναι 25 ημερών αλλά δε μου καθεται καλα ειπα να γυρισω σκουτερ αλλα..

basilis_k6
23/04/2019, 13:49
Ναι 25 ημερών αλλά δε μου καθεται καλα ειπα να γυρισω σκουτερ αλλα..

25 ημερών μηχανάκι θα το δώσεις? εισαι καλα?

spirpat
23/04/2019, 13:53
25 ημερών μηχανάκι θα το δώσεις? εισαι καλα?

Δυστυχως ακούγεται κάπως....
γι αυτό λεω... αξίζει να παω στην αλλαγη?
Και σε ποια.. Μτ7tracer η μτ9naked?
Αξιζει σαν ποιοτητα το 7αρι? Η να επικεξω το 9αρι αλλα σκετο

basilis_k6
23/04/2019, 13:57
Δυστυχως ακούγεται κάπως....
γι αυτό λεω... αξίζει να παω στην αλλαγη?
Και σε ποια.. Μτ7tracer η μτ9naked?
Αξιζει σαν ποιοτητα το 7αρι? Η να επικεξω το 9αρι αλλα σκετο

θα χάσεις πολλα λεφτα γιαυτο το λεω. τωρα αν το 7αρι η το 9αρι ειναι για σενα δεν ξερω. εξαρτάται τι το θες. αν θες να κανεις κατι παραπάνω απο αυτα που κάνει το 400 τοτε 07.

spirpat
23/04/2019, 14:24
θα χάσεις πολλα λεφτα γιαυτο το λεω. τωρα αν το 7αρι η το 9αρι ειναι για σενα δεν ξερω. εξαρτάται τι το θες. αν θες να κανεις κατι παραπάνω απο αυτα που κάνει το 400 τοτε 07.

Το 7αρι λεω για πιο ανεση και για 2ο ατομο.
Απλα δεν ξερω απο ποιοτητα και αξιοπιστια τι κάνει
το 9α λεω για ποιοτητα αλλα δεν ξερω για 2ο άτομο εντάξει δε λεω καλο το παραπανω γκάζι..

basilis_k6
23/04/2019, 14:31
Το 7αρι λεω για πιο ανεση και για 2ο ατομο.
Απλα δεν ξερω απο ποιοτητα και αξιοπιστια τι κάνει
το 9α λεω για ποιοτητα αλλα δεν ξερω για 2ο άτομο εντάξει δε λεω καλο το παραπανω γκάζι..

δεν ξέρεις τι θες ακομα. ζησε λιγο το 400 και οταν καταλήξεις αν θες γυμνο, μικρο, μεγάλο κτλ ξανακοιτα τα. πιστευω το 700 ντυμένο δεν ειναι καλή επιλογη. ακριβο imo. απο ποιοτητα φαντάζομαι θα ειναι αντίστοιχη της τιμής τους.

spirpat
23/04/2019, 14:39
δεν ξέρεις τι θες ακομα. ζησε λιγο το 400 και οταν καταλήξεις αν θες γυμνο, μικρο, μεγάλο κτλ ξανακοιτα τα. πιστευω το 700 ντυμένο δεν ειναι καλή επιλογη. ακριβο imo. απο ποιοτητα φαντάζομαι θα ειναι αντίστοιχη της τιμής τους.
Γι αυτο δεν είμαι σίγουρος και λεω γθα τι μτ9 σαν ποιτικοτερο αλλα δεν ξερω ποσο βολεύει για 2ο ατομο.

basilis_k6
23/04/2019, 15:03
Γι αυτο δεν είμαι σίγουρος και λεω γθα τι μτ9 σαν ποιτικοτερο αλλα δεν ξερω ποσο βολεύει για 2ο ατομο.

το γυμνο 09 σιγουρα λιγότερο απο το ντυμένο 07. ειδικα με βαλιτσα πας σε τελείως αλλο επιπεδο

telegonos
24/04/2019, 08:48
φοράει, με διαφορά, το καλύτερο τρικύλινδρο μοτέρ, που κυκλοφορεί στην αγορά (με crossplane χρονισμένο στρόφαλο).

Όλα τα τρικύλινδρα εν σειρά,  crossplane είναι εξ ορισμού. Το επίπεδο που ορίζει το ένα κομβίο και ο στροφαλοφόρος άξονας, τέμνεται με το επίπεδο που ορίζει το άλλο κομβίο με τον στροφαλοφόρο άξονα, πράγμα που συμβαίνει με ΟΛΑ τα τρικύλινδρα αφού έχουν κομβία ανά 120 μοίρες.

Κάθε κινητήρας με δυο κυλίνδρους και πάνω, που έχει κομβία σε οτιδήποτε εκτός από 180 μοίρες και 360 μοίρες, είναι εξ ορισμού crossplane.

Μην λέμε μια ταμπέλα-φανφάρα της Yamaha ως κάτι το ιδιαίτερο, γιατί δεν είναι.

EDIT: Και τώρα που το έψαξα, αυτός είναι ο στροφαλοφόρος άξονας από MT07. Εύκολα διακρίνονται τα κομβία ανά 90 μοίρες. Άρα ΚΑΙ το MT07 είναι crossplane.

406245

spirpat
24/04/2019, 11:03
Όλα τα τρικύλινδρα εν σειρά,  crossplane είναι εξ ορισμού. Το επίπεδο που ορίζει το ένα κομβίο και ο στροφαλοφόρος άξονας, τέμνεται με το επίπεδο που ορίζει το άλλο κομβίο με τον στροφαλοφόρο άξονα, πράγμα που συμβαίνει με ΟΛΑ τα τρικύλινδρα αφού έχουν κομβία ανά 120 μοίρες.

Κάθε κινητήρας με δυο κυλίνδρους και πάνω, που έχει κομβία σε οτιδήποτε εκτός από 180 μοίρες και 360 μοίρες, είναι εξ ορισμού crossplane.

Μην λέμε μια ταμπέλα-φανφάρα της Yamaha ως κάτι το ιδιαίτερο, γιατί δεν είναι.

EDIT: Και τώρα που το έψαξα, αυτός είναι ο στροφαλοφόρος άξονας από MT07. Εύκολα διακρίνονται τα κομβία ανά 90 μοίρες. Άρα ΚΑΙ το MT07 είναι crossplane.

406245

Μ εχετε μπερδέψει...
τελικα αξιοπιστο και το 07?? Ενταξει πιο ανετο ισως..
ποιότητα κατασκευης κλπ?

karateo
24/04/2019, 11:09
χωρίς να γνωρίζω ρωτάω

είναι κοινή "τεχνολογία" και το offset?

https://global.yamaha-motor.com/about/technology/power_source/004/

βρήκα και αυτό
https://en.wikipedia.org/wiki/Desaxe

------
μετά απο λίγο
------
βρήκα και αυτό οπότε μάλλον μου απάντησα!
https://www.rideapart.com/articles/256853/free-power-offset-cylinders-explained/

karateo
24/04/2019, 11:12
Μ εχετε μπερδέψει...
τελικα αξιοπιστο και το 07?? Ενταξει πιο ανετο ισως..
ποιότητα κατασκευης κλπ?

αξιόπιστο είναι

ποιότητα κατασκευής βλέπω χειρότερη απο το SH300 του 2011
σκουριά στο ψαλίδι και στους δίσκους των φρένων σε 2 μήνες
και πολλές βίδες έχουν "ασπρίσει"

επειδή καλύπτει η εγγύηση τα σοβαρά, για μένα είναι ανεκτό δεδομένου ότι μου κόστισε και €6400 (και το SH300 €5400 με βαλίτσα!!!)

για μπόλικα χιλιόμετρα με δεύτερο άτομο ΔΕ θα το έπαιρνα
εκτός αν βάλεις χειρολαβές πίσω να μήν πώ σχάρα με βαλίτσα

για άνεση πάς σε tracer

(παραπάνω μιλάω για το γυμνό MT-07)

telegonos
24/04/2019, 11:14
Ναι, και το οφσετ ειναι χροοοοονια τωρα , σε σχεδον καθε κινητηρα.

Αλλος κατασκευαστης κανει οφσετ τον πειρο του πιστονιου, αλλος τα χιτωνια, ειναι κατι κοινο τελος παντων

spirpat
24/04/2019, 11:18
αξιόπιστο είναι

ποιότητα κατασκευής βλέπω χειρότερη απο το SH300 του 2011
σκουριά στο ψαλίδι και στους δίσκους των φρένων σε 2 μήνες
και πολλές βίδες έχουν "ασπρίσει"

επειδή καλύπτει η εγγύηση τα σοβαρά, για μένα είναι ανεκτό δεδομένου ότι μου κόστισε και €6400

για μπόλικα χιλιόμετρα με δεύτερο άτομο ΔΕ θα το έπαιρνα
εκτός αν βάλεις χειρολαβές πίσω να μήν πώ σχάρα με βαλίτσα

για άνεση πάς σε tracer

(παραπάνω μιλάω για το γυμνό MT-07)

Γι αυτο λέω..
σαν ποιοτητα..
ελεγα για μτ07 tracer λογω περισσοτερης ανεσης ή μτ09 naked πιο αβολο αλλα πιο ποιοτικο.

sapila racing
24/04/2019, 11:21
χωρίς να γνωρίζω ρωτάω

είναι κοινή "τεχνολογία" και το offset?

https://global.yamaha-motor.com/about/technology/power_source/004/

βρήκα και αυτό
https://en.wikipedia.org/wiki/Desaxe

------
μετά απο λίγο
------
βρήκα και αυτό οπότε μάλλον μου απάντησα!
https://www.rideapart.com/articles/256853/free-power-offset-cylinders-explained/

Φυσικά και ειναι κοινή τεχνολογία.
Πολλές μοτο ακόμα και απ το 1930 έχουν τέτοιο σχεδιασμό, δεν είναι καν κάτι καινούριο.

karateo
24/04/2019, 11:36
Φυσικά και ειναι κοινή τεχνολογία.
Πολλές μοτο ακόμα και απ το 1930 έχουν τέτοιο σχεδιασμό, δεν είναι καν κάτι καινούριο.

ναι μου το επιβεβαίωσε παραπάνω και ο telegonos
και το διάβασα σε ένα λινκ που βρήκα

STF
25/04/2019, 18:51
Γι αυτο λέω..
σαν ποιοτητα..
ελεγα για μτ07 tracer λογω περισσοτερης ανεσης ή μτ09 naked πιο αβολο αλλα πιο ποιοτικο.

Βλέπω πως επιμένεις σε κάποιες συγκρίσεις που είναι περίεργες. Η ποιότητα αντισταθμίζει την άνεση;
Τέλος πάντων, θα βοηθούσε αν μας έγραφες ποια είναι εμπειρία σου με μηχανές, ποιες έχουν περάσει από τα χέρια σου;

νεοσσός
25/04/2019, 19:11
Προτείνω MT-09 Tracer. Κράτα λίγο ακόμα το X-Max, μάζεψε τα επιπλέον χρήματα και πάρε μία πραγματικά καλή μοτοσυκλέτα για δικάβαλο ταξίδι.

spirpat
26/04/2019, 09:36
Βλέπω πως επιμένεις σε κάποιες συγκρίσεις που είναι περίεργες. Η ποιότητα αντισταθμίζει την άνεση;
Τέλος πάντων, θα βοηθούσε αν μας έγραφες ποια είναι εμπειρία σου με μηχανές, ποιες έχουν περάσει από τα χέρια σου;

Τα εχω δοκιμασει σχεδον ολα..
απι r1 cbr1000rr fazer600 fz1 vstrom1000 transalp700 wr450 yz450 grizzly700 grizzly450 xt660x burgman400 διχρονα παλιοτερα παπάκια και παει λεγοντας.. Ησυχια δεν εχουμε. Γι αυτο συγκρινω αυτα τα 2 κι επεθδη δεν τα ξερω ρωταω αν αξιζει να δωσεις κατι παραπανω για το naked η και το 07tracer ειναι εξισου ποιοτικο. Εαν το 09naked ειναι πολυ καλυτερο θα το προτιμησω απλά δεβ ξερω ποσο θα παθδεψω το 2ο ατομο..
Για το φιλο νεοσσος δυστυχως ξεφευγει πολυ παραπανω, θα το προτιμουσα χωρις να σας παιδευω αλλα..

karateo
26/04/2019, 10:22
έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα πάει με τα κυβικά στο συγκεκριμένο

07 naked/tracer είναι στα ίδια επίπεδα
09 naked/tracer είναι σε καλύτερα επίπεδα

επειδή με αυτά που βλέπω το 07 δεν είναι για παντρειά (δε το ήθελα εξάλλου)
αν σκέφτεσαι να το κρατήσεις πολλά χρόνια (που δε φαίνεσαι για τέτοιος :) ) πάς καλύτερα στο 09

υπόψιν χτές έδωσαν το ΟΚ για αλλαγή στο ψαλίδι σε μηχανή 5 μηνών λόγο σκουριάς (07 naked)
θα προτιμούσα να το έβαφαν γιατί με βλέπω να το αλλάζω πολλές φορές και αν δεν απατώμαι κάθε φορά η εγγύηση στο εξάρτημα ξεκινάει απο την αρχή :)

sapila racing
26/04/2019, 10:35
Και μόνο οτι τα MT07 έχουν σιδερένιο ψαλίδι ενώ τα MT09 αλουμινένιο, θα πρέπει να προιδεάζει τον κάθε υποψήφιο αγοραστή αμφότερων.

karateo
26/04/2019, 10:57
Και μόνο οτι τα MT07 έχουν σιδερένιο ψαλίδι ενώ τα MT09 αλουμινένιο, θα πρέπει να προιδεάζει τον κάθε υποψήφιο αγοραστή αμφότερων.

Το 07 tracer έχει αλουμινένιο

To ensure that the Tracer 700 is ready to perform at the highest level in a wide range of sports and touring situations, the chassis comes with a range of exclusive features. The long aluminium swingarm gives a wheelbase of 1450mm - and the front and rear suspension systems run with Sport Tourer specific settings.
https://www.yamaha-motor.eu/ie/en/products/motorcycles/sport-touring/tracer-700/techspecs/

ptc
26/04/2019, 10:59
Πρωην κατοχος των 07 και 09 (γυμνες εκδοσεις και τα δυο). Με πολυ λιγα λογια το 07 ειναι μηχανακι ενω το 09 μηχανη. Νομιζω συνεννοουμαστε...

Οι Tracer εκδοσεις και των δυο ειναι για μενα αδικαιολογητα ακριβοτερες απο τις γυμνες. Η διαφορα στην τιμη πιστευω πως υπαρχει περισσοτερο λογω μεγαλυτερης ζητησης για τα Tracer παρα λογω καποιας ουσιαστικης ποιοτικης διαφορας. Τα γυμνα μοντελα εχουν ασυγκριτα καλυτερο value for money, ειτε μιλαμε για καινουρια και ακομα περισσοτερο για μεταχειρισμενα μοντελα.

Για να απαντησω στην ερωτηση σου, το θεμα ουσιαστικα θα κριθει απο το ποσο μεγαλη βαρυτητα δινεις στην ανεση του δευτερου ατομου. Αν μιλαμε για συχνα δικαβαλα και μεγαλα ταξιδια ισως θα ειχε νοημα να συμβιβαστεις με το 700. Αν το δικαβαλο δε θα ειναι ο κανονας εγω θα προτιμουσα ασυζητητι το 09, η διαφορα αναμεσα στα δυο για μενα ειναι χαωδης (ποιοτικα, οδηγικα, μοτερικα, κοκ).

Εχε παντως υποψιν σου πως με ελαχιστο κοστος μπορεις να κανεις τη μηχανη πολυ πιο πρακτικη για τον συνεπιβατη. Μια ανατομικη σελα (https://www.car.gr/parts/view/11429465-body-frame-saddles-moto-k), ρυθμιζομενα πισω μαρσπιε (https://www.ebay.com/itm/TFG-40mm-CNC-Adjustable-Rear-Foot-Pegs-For-Yamaha-FJR-1300-01-02-03-04-05/132498822440?hash=item1ed98b9528:m:mRweugNrRPsYEm18FUpMi_g) και χειρολαβες για το συνεπιβατη (https://www.ebay.com/itm/CNC-Rear-Passenger-Pillion-Seat-Grab-Bar-Handle-Hand-Rail-For-YAMAHA-MT-09-FZ-09/232023812386?hash=item3605b26922:m:mazExd4OkwapOu1ELeclixw) θα σου στοιχισουν ισως και λιγοτερο απο 200€ στο συνολο και θα κανουν τη ζωη του συνεπιβατη πολυ πιο ευκολη (τα παραδειγματα των links τυχαια, δεν το πολυεψαξα για καλυτερη τιμη). Αν τα παραπανω συνδυαστουν δε και με μια μπαγκαζιερα με μαξιλαρακι τοτε θα μιλαμε για σχεδον ανυπαρκτη διαφορα ανεσης σε σχεση με το Tracer. Βεβαια η μπαγκαζιερα στο γυμνο ειναι για πολλους "βλασφημια" αλλα το αναφερω κι αυτο ως επιλογη.

νεοσσός
26/04/2019, 11:11
Πρωην κατοχος των 07 και 09 (γυμνες εκδοσεις και τα δυο). Με πολυ λιγα λογια το 07 ειναι μηχανακι ενω το 09 μηχανη. ...
...εγω θα προτιμουσα ασυζητητι το 09, η διαφορα αναμεσα στα δυο για μενα ειναι χαωδης (ποιοτικα, οδηγικα, μοτερικα, κοκ)...
Εεεεεεεεε! Μη μας το βγάλεις άχρηστο το μοτοσακάκι. :lol:

spirpat
26/04/2019, 11:17
Πρωην κατοχος των 07 και 09 (γυμνες εκδοσεις και τα δυο). Με πολυ λιγα λογια το 07 ειναι μηχανακι ενω το 09 μηχανη. Νομιζω συνεννοουμαστε...

Οι Tracer εκδοσεις και των δυο ειναι για μενα αδικαιολογητα ακριβοτερες απο τις γυμνες. Η διαφορα στην τιμη πιστευω πως υπαρχει περισσοτερο λογω μεγαλυτερης ζητησης για τα Tracer παρα λογω καποιας ουσιαστικης ποιοτικης διαφορας. Τα γυμνα μοντελα εχουν ασυγκριτα καλυτερο value for money, ειτε μιλαμε για καινουρια και ακομα περισσοτερο για μεταχειρισμενα μοντελα.

Για να απαντησω στην ερωτηση σου, το θεμα ουσιαστικα θα κριθει απο το ποσο μεγαλη βαρυτητα δινεις στην ανεση του δευτερου ατομου. Αν μιλαμε για συχνα δικαβαλα και μεγαλα ταξιδια ισως θα ειχε νοημα να συμβιβαστεις με το 700. Αν το δικαβαλο δε θα ειναι ο κανονας εγω θα προτιμουσα ασυζητητι το 09, η διαφορα αναμεσα στα δυο για μενα ειναι χαωδης (ποιοτικα, οδηγικα, μοτερικα, κοκ).

Εχε παντως υποψιν σου πως με ελαχιστο κοστος μπορεις να κανεις τη μηχανη πολυ πιο πρακτικη για τον συνεπιβατη. Μια ανατομικη σελα (https://www.car.gr/parts/view/11429465-body-frame-saddles-moto-k), ρυθμιζομενα πισω μαρσπιε (https://www.ebay.com/itm/TFG-40mm-CNC-Adjustable-Rear-Foot-Pegs-For-Yamaha-FJR-1300-01-02-03-04-05/132498822440?hash=item1ed98b9528:m:mRweugNrRPsYEm18FUpMi_g) και χειρολαβες για το συνεπιβατη (https://www.ebay.com/itm/CNC-Rear-Passenger-Pillion-Seat-Grab-Bar-Handle-Hand-Rail-For-YAMAHA-MT-09-FZ-09/232023812386?hash=item3605b26922:m:mazExd4OkwapOu1ELeclixw) θα σου στοιχισουν ισως και λιγοτερο απο 200€ στο συνολο και θα κανουν τη ζωη του συνεπιβατη πολυ πιο ευκολη (τα παραδειγματα των links τυχαια, δεν το πολυεψαξα για καλυτερη τιμη). Αν τα παραπανω συνδυαστουν δε και με μια μπαγκαζιερα με μαξιλαρακι τοτε θα μιλαμε για σχεδον ανυπαρκτη διαφορα ανεσης σε σχεση με το Tracer. Βεβαια η μπαγκαζιερα στο γυμνο ειναι για πολλους "βλασφημια" αλλα το αναφερω κι αυτο ως επιλογη.

Θα ηθελα να ευχαριστησω κατ αρχας ολους τους φίλους γθα τις απαντήσεις.
ναι αυτα ηθεκα να συγκρίνω επιλογή 07tracer & mt09naked απο ηδη κατοχους. Εφόσον σαφως καλύτερα εως μηχανη το 09 και αφου υπαρχουν αξεσουαρ εστω μια καλυτερη σελα, κλίνω και βαση των εμπειριων σας στο 09naked..
Ειδομεν..

Πληροφοριακα πριν κανω την ανταλλαγη οποιος ενδιαφέρεται για το χμαχ400 900 χλμ σχεδόν 1μηνος με 910χλμ στο ευλαβικο στρωσιμο εδω ειμαστε.. Με 500 ευρω κατω της αρχικης!

basilis_k6
26/04/2019, 14:52
Θα ηθελα να ευχαριστησω κατ αρχας ολους τους φίλους γθα τις απαντήσεις.
ναι αυτα ηθεκα να συγκρίνω επιλογή 07tracer & mt09naked απο ηδη κατοχους. Εφόσον σαφως καλύτερα εως μηχανη το 09 και αφου υπαρχουν αξεσουαρ εστω μια καλυτερη σελα, κλίνω και βαση των εμπειριων σας στο 09naked..
Ειδομεν..

Πληροφοριακα πριν κανω την ανταλλαγη οποιος ενδιαφέρεται για το χμαχ400 900 χλμ σχεδόν 1μηνος με 910χλμ στο ευλαβικο στρωσιμο εδω ειμαστε.. Με 500 ευρω κατω της αρχικης!

Αμα το δωσεις 500 κατω εισαι πολυ τυχερος.

BLiTzER
26/04/2019, 15:15
Αμα το δωσεις 1500 κατω εισαι πολυ τυχερος.

Fixed.

spirpat
27/04/2019, 08:08
Fixed.

Παντος μεχρι στιγμης μεχρι 6700 μου δινουν αυτοι που με ξέρουν..

basilis_k6
27/04/2019, 12:34
δωστο χθες!

να ξέρεις οτι το μηχανάκι σου θεωρείτε κουτας για μαξ 3 μήνες. μετά ειναι απλα μοντέλο 19 δηλαδη πολύ καινουργιο αλλα μετόχειρο. δεν ξερω ποσο το πήρες αλλα 6700 ειναι πολύ καλα.

BLiTzER
27/04/2019, 13:48

Δώσ'το. Το μηχανάκι έχει χάσει 1.000-1.500€ τη στιγμή που βγήκε από το μαγαζί. Δεν έχει σημασία αν έχεις κάνει 1 χιλιόμετρο ή 5.000.

(Ποιος δίνει 7 χιλιάρικα για 400άρι σκούτερ.......)

basilis_k6
27/04/2019, 14:55
Δώσ'το. Το μηχανάκι έχει χάσει 1.000-1.500€ τη στιγμή που βγήκε από το μαγαζί. Δεν έχει σημασία αν έχεις κάνει 1 χιλιόμετρο ή 5.000.

Με τα ιδια λεφτα σε μηχανη θα παρεις λιγο καλυτερες επιδοσεις. Αν θες μεταφορικο και οχι μεσο ψυχαγωγίας ειναι καλυτερη αγορα απο οποιαδηποτε μηχανη των 7κ. Καταλαβαίνω δλδ γιατί πουλανε σαν τρελλά παρολο που και εγω τοσα δεν θα εδινα.

THRESH
27/04/2019, 14:57

https://www.bmw-motorrad.gr/el/models/urban_mobility/c400x.html

Εγκχμ, γκουχου γκουχου , αυτή η αφρικανική σκονή να'με...

ΥΓ όχι, δεν ανήκω , δεν τα έχω, δεν θα τα έδινα

spirpat
27/04/2019, 15:54
Με τα ιδια λεφτα σε μηχανη θα παρεις λιγο καλυτερες επιδοσεις. Αν θες μεταφορικο και οχι μεσο ψυχαγωγίας ειναι καλυτερη αγορα απο οποιαδηποτε μηχανη των 7κ. Καταλαβαίνω δλδ γιατί πουλανε σαν τρελλά παρολο που και εγω τοσα δεν θα εδινα.

Χα χα παιδια όντως παραείναι πολλα για μενα τουλάχιστον ιδιως για σκούτερ γι αυτό ειπα να καταληξω και τέλος...
Αλλα το παλιομικροβιο των μοτο δε λέει να φύγει. Ασε οι χασιυρες...
Ενις μηνα ειναι το άτιμο ολα τα εχει για νορμαλ καταστασεις βεβαια Αλλά..

spirpat
10/05/2019, 02:49

Μιας και ησουν κάτοχος το μτ09 naked απο στριψιμο τι λεει γιατι ακουσα καμία σχεση με το tracer. Θ αγανακτησεις δε στριβει καθολου....

ptc
11/05/2019, 10:33
Μιας και ησουν κάτοχος το μτ09 naked απο στριψιμο τι λεει γιατι ακουσα καμία σχεση με το tracer. Θ αγανακτησεις δε στριβει καθολου....

Αν κατάλαβα καλά υποτίθεται ότι το tracer στρίβει καλύτερα;

Δύο μηχανές με ίδιο πλαίσιο και ίδιες αναρτήσεις, αλλά η μια με μεγαλύτερο βάρος και μεταξόνιο (tracer). Πώς ακριβώς θα στρίβει καλύτερα το tracer; Εκτός κι αν μιλάμε για στροφή με 150χαω στην Εγνατία, με 20°.

Για να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους, τα συγκεκριμένα Yamaha δεν είναι τίποτα ss. Στρίβουν σαν budget street μηχανές που είναι κιόλας. Αλλά τουλάχιστον το γυμνό είναι πολύ πιο ευέλικτο στην αλλαγή κατεύθυνσης λόγω μικρότερου όγκου.

spirpat
11/05/2019, 10:57
Αν κατάλαβα καλά υποτίθεται ότι το tracer στρίβει καλύτερα;

Δύο μηχανές με ίδιο πλαίσιο και ίδιες αναρτήσεις, αλλά η μια με μεγαλύτερο βάρος και μεταξόνιο (tracer). Πώς ακριβώς θα στρίβει καλύτερα το tracer; Εκτός κι αν μιλάμε για στροφή με 150χαω στην Εγνατία, με 20°.

Για να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους, τα συγκεκριμένα Yamaha δεν είναι τίποτα ss. Στρίβουν σαν budget street μηχανές που είναι κιόλας. Αλλά τουλάχιστον το γυμνό είναι πολύ πιο ευέλικτο στην αλλαγή κατεύθυνσης λόγω μικρότερου όγκου.

Μακάρι φίλε μου γθ αυτο ρωτησα. Κι εγω αυτής της άποψης ημουν και μου λένε * με τίποτα, θ αγανακτησεις δεν κοβει καθόλου το naked ιδίως στην πολη"

ptc
11/05/2019, 11:08
Μακάρι φίλε μου γθ αυτο ρωτησα. Κι εγω αυτής της άποψης ημουν και μου λένε * με τίποτα, θ αγανακτησεις δεν κοβει καθόλου το naked ιδίως στην πολη"

Αχά, δηλαδή το tracer είναι πιο ευέλικτο για μέσα στην πόλη...:confused:

Να προσέχεις τις παρέες σου φίλε.:p

brandonheat
13/05/2019, 09:59

Χωρίς να θέλω να γίνω κυνικός, αν ΟΝΤΩΣ ειπώθηκε κάτι τέτοιο στην παρέα σου (και δεν τον πήραν οι άλλοι στο ψιλό) καλό θα είναι να μην ξαναδώσεις σημασία στα λεγόμενα του συγκεκριμένου / ων...

spirpat
13/05/2019, 12:47
Χωρίς να θέλω να γίνω κυνικός, αν ΟΝΤΩΣ ειπώθηκε κάτι τέτοιο στην παρέα σου (και δεν τον πήραν οι άλλοι στο ψιλό) καλό θα είναι να μην ξαναδώσεις σημασία στα λεγόμενα του συγκεκριμένου / ων...

Ναι μιλαμε για εντελως αλλη θεση οδήγησης και πολυ δύσκολο κόψιμο, αφου χθες είδα ενα naked καθ ήμουν έτοιμος να τον σταματήσω για να το δω...
Παντος μοτ φανηκε πολύ ωραίο, απ όσο πρόλαβα να δω..

brandonheat
13/05/2019, 15:20
Ναι μιλαμε για εντελως αλλη θεση οδήγησης και πολυ δύσκολο κόψιμο, αφου χθες είδα ενα naked καθ ήμουν έτοιμος να τον σταματήσω για να το δω...
Παντος μοτ φανηκε πολύ ωραίο, απ όσο πρόλαβα να δω..

Το 09 είναι τρομερή μηχανή (τηρουμένων των αναλογιών για τα λεφτά που δίνεις).
Δεν είναι SS, ούτε βγήκε με την προοπτική να γίνει, αλλά υπερκαλύπτει οποιονδήποτε αναβάτη που δεν έχει σαν κύριο μέλημα να μπαίνει σε track days κάθε μήνα (που και μια χαρά στέκεται σε track days)!

MG-KTiNoS
13/05/2019, 19:18
Έκανα βόλτα το τρέισερ 900 πριν λίγες μέρες και είναι ΤΡΟΜΕΡΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ
Έπαθα πλάκα.
Οκ δεν είμαι κανένας χεράς ούτε έχω ςς εδώ και κάμποσα χρόνια
αλλά το μηχανάκι ΓΑΖΩΝΕΙ

Να θυμάστε όμως ότι είναι σπορ τουρινγκ

platanos
13/05/2019, 23:58
Εμένα το tracer χαλαρά δείχνει 30°+.....
το γυμνό είναι πιο γκαζιαρικο και νευρικό αλλά το Tracer θα σε καλύψει περισσότερο σε μια μακρινή βόλτα!