PDA

View Full Version : Μεταχειρισμένο enduro μεταβίβαση και έκδοση πινακίδας

Σελίδες : [1] 2

SeniorCanardo
04/02/2019, 13:42
Στην αναζήτηση ενός entry level enduro , που λέγαμε σε άλλο θέμα και ενώ βρίσκω κάποια "ενδιαφέροντα" μηχανάκια σκοντάφτω συνέχεια πάνω στο θέμα των απαραίτητων εγγράφων.
Μιλάμε πάντα για μηχανάκια που είναι ικανά να βγάλουν άδεια (τουλάχιστον θεωρητικά), δηλαδή φέρουν φώτα, φλας, καθρέπτες κλπ ή τέλος πάντων μπορούν να πάρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να είναι νόμιμα.
Μιλάμε πάντα για Enduro ΟΧΙ MX

Οι βασικές περιπτώσεις που συναντώ συνοψίζονται ως εξής:

1. Μηχανάκι το οποίο δίνεται με υπεύθυνη δήλωση από τον τωρινό κάτοχο (2ος-3ος ) και υπάρχει το τιμολόγιο αγοράς από τον αρχικό αγοραστή.
Δεν έχει βγάλει πινακίδα ποτέ του!
Μπορεί να βγάλει τώρα πινακίδα;
Αν ναι με ποιο κόστος;
Τι παγίδες μπορεί να κρύβει αυτή η περίπτωση;

2. Μηχανάκι το οποίο δίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση χωρίς να υπάρχει αρχικό τιμολόγιο αγοράς ή χαρτί εκτελωνισμού (κάπου χάθηκε), αλλά με επιβεβαίωση από την αστυνομία ότι δεν είναι κλεμμένο.
Αν ναι με ποιο κόστος;

3. Μηχανάκι που είχε κάποτε πινακίδα αλλά έχει μπει σε κατάσταση ακινησίας (όχι ολικής διαγραφής) και έχει όλα τα χαρτιά του. (Πιθανότατα ληγμένο ΚΤΕΟ)
Μπορεί να δοθεί με απλή υπεύθυνη δήλωση και/η εξουσιοδότηση από τον τωρινό ιδιοκτήτη και να προχωρήσει ο υποψήφιος αγοραστής στην ολοκλήρωση της διαδικασίας;
Αν ναι με ποιο κόστος;

Δεν ξέρω αν υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλά επειδή έψαξα και δεν βρήκα πουθενά κάτι ξεκάθαρο ανοίγω νέο.
Αν υπάρχει και δεν τον είδα ας διαγραφεί ή ας συγχωνευτεί.
Η ίδια ερώτηση έγινε και σε "γειτονικό" forum.

telegonos
04/02/2019, 14:09
Εγώ για το 3 στα είπα και δίπλα. Για τα 1 και 2... Δ.Γ. Δ.Α. που έχουν και τα γκάλοπ.

17inchwheeler
04/02/2019, 15:36
Στην αναζήτηση ενός entry level enduro , που λέγαμε σε άλλο θέμα και ενώ βρίσκω κάποια "ενδιαφέροντα" μηχανάκια σκοντάφτω συνέχεια πάνω στο θέμα των απαραίτητων εγγράφων.
Μιλάμε πάντα για μηχανάκια που είναι ικανά να βγάλουν άδεια (τουλάχιστον θεωρητικά), δηλαδή φέρουν φώτα, φλας, καθρέπτες κλπ ή τέλος πάντων μπορούν να πάρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να είναι νόμιμα.
Μιλάμε πάντα για Enduro ΟΧΙ MX

Οι βασικές περιπτώσεις που συναντώ συνοψίζονται ως εξής:

1. Μηχανάκι το οποίο δίνεται με υπεύθυνη δήλωση από τον τωρινό κάτοχο (2ος-3ος ) και υπάρχει το τιμολόγιο αγοράς από τον αρχικό αγοραστή.
Δεν έχει βγάλει πινακίδα ποτέ του!
Αν ναι με ποιο κόστος;

ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΠΩΛΗΤΗ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ)

2. Μηχανάκι το οποίο δίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση χωρίς να υπάρχει αρχικό τιμολόγιο αγοράς ή χαρτί εκτελωνισμού (κάπου χάθηκε), αλλά με επιβεβαίωση από την αστυνομία ότι δεν είναι κλεμμένο.
Αν ναι με ποιο κόστος;

ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΚΑΠΟΥ"ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ ΜΠΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΧΑΛΑ

3. Μηχανάκι που είχε κάποτε πινακίδα αλλά έχει μπει σε κατάσταση ακινησίας (όχι ολικής διαγραφής) και έχει όλα τα χαρτιά του. (Πιθανότατα ληγμένο ΚΤΕΟ)
Μπορεί να δοθεί με απλή υπεύθυνη δήλωση και/η εξουσιοδότηση από τον τωρινό ιδιοκτήτη και να προχωρήσει ο υποψήφιος αγοραστής στην ολοκλήρωση της διαδικασίας;
Αν ναι με ποιο κόστος;

ΠΑΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ (ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ),ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ,ΠΑΣ ΕΦΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΡΦΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ(ΠΑΛΙΕΣ 'Η ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ)

SeniorCanardo
04/02/2019, 16:19
ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΠΩΛΗΤΗ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ)

Αν σου είναι εύκολο μπορείς να δώσεις καμιά παραπάνω πληροφορία τι να προσέξω.
Πολλά από αυτά που κοιτάω είναι σχετικά μακριά και θέλω να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να κάνω ένα ταξίδι τζάμπα.
Καλό θα ήταν να μπορώ να τσεκάρω από πριν τα χαρτιά του και μετά να οργανώσω εξορμήσεις.

typhoon
04/02/2019, 21:34
Αγαπητέ στις περιπτώσεις 1 και 2 οι απαντήσεις είναι όχι δυστυχώς. Ίσως, μπορεί, υπό προϋποθέσεις, κι αν έχει όλα τα χαρτιά, κι αν κάνει υπεύθυνη δήλωση κι αν κι αν κι αν, μηχανάκι που δεν έβγαζε τότε που εισήχθη άδεια είναι από αδύνατο έως απίθανο να μπορέσει να βγάλει μετά από χρόνια. Δε λέω... Μπορεί να πετύχεις την περίπτωση της περίπτωσης κ να το καταφέρεις, αλλά να ξέρεις ότι θα πρέπει να σταθείς παααααααρα πολύ τυχερός .

Από κει κ πέρα το 3 γίνεται θεωρητικά, αλλά για ποιο λόγο να μην κάνει τον κόπο ο ιδιοκτήτης του να πάρει τις πινακίδες κ να το μεταβίβασετε κανονικά? Αν πχ η τιμή είναι πάτος μπες στο κόπο κ την γραφειοκρατία (γιατί ούτε κ αυτό είναι απλό να ξέρεις, ειδικά όταν πας να μπλέξεις με εφορίες σε άλλες πόλεις, γιατί κάτι τέτοιο καταλαβαίνω...τα online κ τα μπείτε στο κομπιούτερ σας να δείτε ότι έχει πληρώσει τέλη κλπ δεν παίζουν).

Οπότε, μιας κ παθώς κ μαθώς πριν κάνα χρόνο...
1) realize ότι φθηνό κ καλό εντούρο δεν υπάρχει. Τα μέτρια προς καλά ξεκινάνε από 2,5-3 χιλιάδες για μοντέλα 12-15 ετών.
Από κει κ κάτω θα βρεις, αλλά είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα χώσεις πολλά φράγκα, πολλά μπινελικια κ πολύ χρόνο σε διάβασμα για να καταλάβεις γιατί λαδωνει συνέχεια μπουζί το μπρδλο... Μετά από ένα χρόνο πειραματισμών, καθότι άσχετος, εύρηκα τελικά ότι το πρόβλημα με τα μπουζί μου ήταν απλά μια ραγισμένη ριντοβαλβιδες(80€). Αφού πρώτα είχα λύσει, καθαρίσει, μετρήσει καρμπυρατέρ, δοκιμάσει λάδια μίξης, ο μάστορας μου έλεγε "έτσι είναι αυτά" μη του γαμησω κι αυτουνου..
2) κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, εντούρο από επαρχία κ δη βόρεια είναι σκισμένο όσο δε πάει. Οι άνθρωποι τα χαίρονται πραγματικά τα μηχανάκια τους κ μπράβο τους, ωστόσο ξανά από κει πάνω δεν παίρνω... Όπως κατάλαβες από Καστοριά ήταν το δικό μου... κακομεταχείρισμενο με καινούργια πλαστικά για να δείχνει ωραία στις φωτογραφίες... Τσίμπησα ο μαλάκας.
3) μην βιαστεις κ δες μπόλικα εδώ στην Αθήνα (αν είσαι δηλαδή από δω..). Κατέληξε σε κάνα δυο μοντέλα που θα σου άρεσαν, πχ εγώ θα σου πρότεινα xr250σε 4χρονο κ wr200 σε δίχρονο. Σταθερές αξίες, απλά πολύ παλιά πλέον. Διάβασε κ μάζεψε πληροφοριες για ότι προτιμήσεις, μάζεψε τα φράγκα σου κ κάνε υπομονή να πετύχεις το καλό.
Μη πας ντε κ καλά στο φθηνότερο. Μια γενική επισκευή κοστίζει εύκολα χιλιαρικακι σε συνεργείο κ είναι κρυφά κόστη αυτά

Zid
05/02/2019, 08:00
Δε σε βλέπω να κάνεις entry με αυτά που πάς να μπλέξεις ετσι που το περιγράφεις για exit ...σε βλεπω

17inchwheeler
05/02/2019, 09:20
Αν σου είναι εύκολο μπορείς να δώσεις καμιά παραπάνω πληροφορία τι να προσέξω.
Πολλά από αυτά που κοιτάω είναι σχετικά μακριά και θέλω να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να κάνω ένα ταξίδι τζάμπα.
Καλό θα ήταν να μπορώ να τσεκάρω από πριν τα χαρτιά του και μετά να οργανώσω εξορμήσεις.

το τιμολογιο αγορας ειναι αποδειξη οτι το κατεχεις νομιμα σε πιθανο ελεγχο
για να βγαλεις ομως πινακιδα πρεπει οπωσδηποτε να εχεις τα χαρτια του τελωνειου οταν αυτο εισηχθει απο τον ιδιωτη ή τον εμπορο(αρχικο αγοραστη)
χωρις αυτα,δεν μπορεις να βγαλεις πινακιδα

πριν 10-15 χρονια η Ε.Ε. θελοντας να κοψει τις εισαγωγες των 90'ς γιαπωνεζικων απο ιαπωνια,απαγορεψε την κυκλοφορια σε μηχανες που ειχαν εισαχει αποκει εκτος εαν ειχαν προλαβει οι ιδιοκτητες να βγαλουν πινακιδα
οσοι δεν προλαβαν τα "εκοβαν" ανταλλακτικα
δυστυχως απο ιαπωνια ειχαν εισαχθει πολλα δυσευρετα (τωρα) διαμαντακια και σπεσιαλακια αλλα και παρα πολλα κλεμενα
η προφαση τοτε για τη διακοπη ηταν οτι δεν πληρουσαν ευρωπαικες προδιαγραφες

π.χ... εισαγεις απο ιαπωνια ενα crm 250,dt200wr....δε βγαζεις πινακιδα...ασχετα αν κυκλοφορουν τοσα εδω με πινακιδες

υγ.στο κρατος που ζουμε ισως καποιος τσακαλος με τις καταλληλες διασυνδεσεις και αν τους χαρτζηλικωσει,να καταφερει να βγαλει πινακιδες με οτι ρισκο αυτο εμπεριεχει

typhoon
05/02/2019, 09:41
Επειδή στο κράτος που ζούμε το θέμα δεν είναι τελικά οι πινακίδες, γιατί το να σε σταματήσουν για έλεγχο είναι πολύ μικρό ενδεχόμενο, αλλά η ασφάλιση του οχήματος που κινείται στο δρόμο...
Όσοι πάνε για μαλλί με καθαρά, απινακιδωτα, χτυπημένα πλαίσια, χαρτιά στο περίπου κλπ βγαίνουν κουρεμένοι σε ατύχημα

SeniorCanardo
05/02/2019, 13:20
Επειδή στο κράτος που ζούμε το θέμα δεν είναι τελικά οι πινακίδες, γιατί το να σε σταματήσουν για έλεγχο είναι πολύ μικρό ενδεχόμενο...
Μπα, όχι και τόσο...
Άσε σου λέω το χω... δυο φορές την ίδια μέρα (νύχτα) έχω φάει μπλόκο, ψαξίματα τσάντες, σωματικούς ελέγχους, ανεξαρτήτως μηχανακίου και οδηγικής συμπεριφοράς :D

SeniorCanardo
05/02/2019, 13:31
Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Απ' ότι κατάλαβα αν δεν έχει πινακίδα μακριά και αν την έχει καταθέσει ψάξε-βρες.

Γενικά κοιτάω για δίχρονα KTM 200 EXC και για DT200WR. (Άντε και κάνα GasGAs αν και δεν παίζουν πολλά και από 4χρονα μόνο κάποιο XR).
Απλά πολλοί πωλητές μου λένε για τα ΚΤΜ κυρίως ότι μπορούν να βγάλουν πινακίδα απλά αυτοί δεν βγάλαν γιατί πίνουν τσίπουρα με τον σερίφη του χωριού... ε και μπορούν να κυκλοφορούν και χωρίς.

Τέσπα καλά και φθηνά δεν παίζουν, απλά ήλπιζα να βρω κάνα φθηνό και μέτριο και να το φέρω με αρκετή προσωπική δουλειά ή κανένα λίγο πιο ακριβό που δεν θα θέλει και πολλά.
2500-3000, δεν τα συζητάω ούτε για αστείο, δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία.

Keep searching! :wave2:

Zid
05/02/2019, 13:52
Τέσπα καλά και φθηνά δεν παίζουν, απλά ήλπιζα να βρω κάνα φθηνό και μέτριο και να το φέρω με αρκετή προσωπική δουλειά ή κανένα λίγο πιο ακριβό που δεν θα θέλει και πολλά.
2500-3000, δεν τα συζητάω ούτε για αστείο, δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία.

Keep searching! :wave2: Σορρυ μη παρεξηγηθω δεν εινα ειρωνικο το σχολιο . Τι ακριβως ενοειες θα το φερεις με προσωπικη δουλεια?

Αν φτάσεις να αγοράσεις ενα μηχανακι που θα θελει με το καλημερα τπτ ελατηρια πιστονια φλατζες ανοιγμα.. και αναλωσιμα τακακια αλυσιδογραναζα κλασμενες τσιμουχες κτλ .. Πιστεψε με το λιγοτερο που θα σκεφτεις ειναι ο μαστορας...

typhoon
05/02/2019, 14:08
Έτσι για το στορυ να τολμήσω να ρωτήσω που θα επιθυμούσες να κυμανθείς σε μπάτζετ? Κάτω από 1000 ή 1000-1500μαξ?

SeniorCanardo
05/02/2019, 14:22
Σορρυ μη παρεξηγηθω δεν εινα ειρωνικο το σχολιο . Τι ακριβως ενοειες θα το φερεις με προσωπικη δουλεια?

Αν φτάσεις να αγοράσεις ενα μηχανακι που θα θελει με το καλημερα τπτ ελατηρια πιστονια φλατζες ανοιγμα.. και αναλωσιμα τακακια αλυσιδογραναζα κλασμενες τσιμουχες κτλ .. Πιστεψε με το λιγοτερο που θα σκεφτεις ειναι ο μαστορας...

Κοίτα πως το βλέπω εγώ και πες μου αν κάνω λάθος, που πολύ πιθανόν να κάνω (μιας και δεν μπορώ να πω πως είμαι ο γκουρού των μηχανακίων και ο γητευτής των δρόμων).

Κοιτάω την τιμή, βλέπω το μηχανάκι και τι θα χρειαστεί βραχυπρόθεσμα και τι μακροπρόθεσμα και τα αφαιρώ από το ποσό τον χρημάτων που είμαι διατεθειμένος να δώσω στη αγορά.

Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι έχω 2000€ για την αγορά.
Πάω βλέπω ένα μηχανάκι των 1500 και χρειάζεται καινούργιο πιστόνι και δισκάκια συμπλέκτη και ας πούμε λάστιχα σε ένα κάνα χρόνο.
Ας πούμε με υποθετικές τιμές και στο περίπου, 200+200 =400€ άμεσα και άλλα 200 σε κάνα χρόνο.
Συνολικό κόστος 1900 για αγορά και άμεσες επιδιορθώσεις. (Δεν βάζω χάριν ευκολίας τα γραφειοκρατικά έξοδα).
Αν το κόστος για παράδειγμα ήταν 800€ + 1500 = 2300€, ξεφεύγω από budget μου, φεύγω και πάω παρακάτω.

Από την άλλη μπορεί να πάρεις ένα μηχανάκι των 3000€ και πάλι δεν ξέρεις, αν θα σκάσει στα χέρια σου.
Εδώ στο μάστορα πας να το δει και σου λέει "Ε! καλό φαίνεται τι να σου πω δεν είμαι και μέσα στο μοτέρ... Πάρτο εσύ και βλέπουμε" :roflmao:

Αν το λιγότερο που θα σκεφτώ είναι ο μάστορας, ποιο είναι το περισσότερο....
Με αγχώνεις λέμε...:a7:

kordix
05/02/2019, 15:55
EΧC 2τ 200/250 ή ΕC250 για φτηνές προσιτές λύσεις και μονο αν βρεθεί κατι σωστα συντηρημένο. Εχει επισης σημασία πιας χρονιας θα παρεις, πχ το exc 200 του 2003 ειναι εντελώς διαφορετικο απο του 2004. Ξέχνα τα dt 200 wr ή wr 200 καμμια σχεση με τα συγχρονα εντούρο. Μονο αν θες και commuting αλλα με συμβιβασμους στο χώμα.

Πρόσεχε να κανεις κανονική μεταβίβαση, που απαιτεί ασφάλεια, σημα + κτεο εκ μερους του πωλητή.

SeniorCanardo
05/02/2019, 16:33
EΧC 2τ 200/250 ή ΕC250 για φτηνές προσιτές λύσεις και μονο αν βρεθεί κατι σωστα συντηρημένο. Εχει επισης σημασία πιας χρονιας θα παρεις, πχ το exc 200 του 2003 ειναι εντελώς διαφορετικο απο του 2004. Ξέχνα τα dt 200 wr ή wr 200 καμμια σχεση με τα συγχρονα εντούρο. Μονο αν θες και commuting αλλα με συμβιβασμους στο χώμα.

Πρόσεχε να κανεις κανονική μεταβίβαση, που απαιτεί ασφάλεια, σημα + κτεο εκ μερους του πωλητή.

Μωρέ θα χρειαστεί κάποια στιγμή και "commuting" αφού τρέιλερ δεν παίζει, αλλά δεν είναι αυτό που με καίει αυτή τη στιγμή.
15-30km άσφαλτο για μια βολτίτσα Σέιχ-Σου, θα χρειαστεί όμως έτσι κι αλλιώς.

μονο αν βρεθεί κατι σωστα συντηρημένο
Εμ εδώ είναι τα δύσκολα, ποιόν να εμπιστευτείς και που να ξέρεις !
(Και δεν μιλάω για τα προφανή, που βγάζουν μάτι, αλλά για τα άλλα τα κρυφά που πρέπει να έχεις μεγάλη εμπειρία, ε και δεν την έχω).

Συνεχίζουμε... :uplate:

Zid
05/02/2019, 18:35
Κοίτα πως το βλέπω εγώ και πες μου αν κάνω λάθος, που πολύ πιθανόν να κάνω (μιας και δεν μπορώ να πω πως είμαι ο γκουρού των μηχανακίων και ο γητευτής των δρόμων).

Κοιτάω την τιμή, βλέπω το μηχανάκι και τι θα χρειαστεί βραχυπρόθεσμα και τι μακροπρόθεσμα και τα αφαιρώ από το ποσό τον χρημάτων που είμαι διατεθειμένος να δώσω στη αγορά.

Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι έχω 2000€ για την αγορά.
Πάω βλέπω ένα μηχανάκι των 1500 και χρειάζεται καινούργιο πιστόνι και δισκάκια συμπλέκτη και ας πούμε λάστιχα σε ένα κάνα χρόνο.
Ας πούμε με υποθετικές τιμές και στο περίπου, 200+200 =400€ άμεσα και άλλα 200 σε κάνα χρόνο.
Συνολικό κόστος 1900 για αγορά και άμεσες επιδιορθώσεις. (Δεν βάζω χάριν ευκολίας τα γραφειοκρατικά έξοδα).
Αν το κόστος για παράδειγμα ήταν 800€ + 1500 = 2300€, ξεφεύγω από budget μου, φεύγω και πάω παρακάτω.

Από την άλλη μπορεί να πάρεις ένα μηχανάκι των 3000€ και πάλι δεν ξέρεις, αν θα σκάσει στα χέρια σου.
Εδώ στο μάστορα πας να το δει και σου λέει "Ε! καλό φαίνεται τι να σου πω δεν είμαι και μέσα στο μοτέρ... Πάρτο εσύ και βλέπουμε" :roflmao:

Αν το λιγότερο που θα σκεφτώ είναι ο μάστορας, ποιο είναι το περισσότερο....
Με αγχώνεις λέμε...:a7:

Ετσι οπως το εχω δει εμπειρικα τα τελευταια χρόνια οτι πουλιεται κατω απο 2.000 εκτος ελαχιστων εξαιρέσεων ειναι μηχανάκια (18 -20ετων +) ή μηχανάκια ποιο καινουργια που εχουν σίγουρα καποιο πρόβλημα και το κρύβει ο ιδιοκτήτης.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλα πιστεψέ με σπάνια κάποιος να χαρίζει κατι.... θελει δλδ πολυ υπομονη και ψάξιμο για να κατσει καμια τρελη ευκαιρια..

Εψαχνα το 2006 θυμαμαι για enduro και το τι ρημάδι ειχα δει δε περιγράφεται ... τελικα πηρα ενα μηχανάκι του 2001 υποτιθεται ευκαιρια οπου με ταλαιπωρησε αφάνταστα και σε λιγοτερο απο χρονο το πουλησα. Τελικα και λεφτά εχασα και αυτο που ηθελα να κανω δε το εκανα.

kordix
06/02/2019, 08:35
Υπάρχουν καλά gasgas ec 250 που ειναι σκυλιά, στα 2500 μπορεί και πιο κάτω. Αλλα μη βιαστείς, κανε και μια ερώτηση στο dirtbike.gr μη τυχόν δινει καποιος γνωστός το μηχανάκι του. Τα ΚΤΜάκια ειναι λίιιγο πιο ακριβά.

Ρωτα για δίχρονο, πιο πιστονι φοράει, αν εχει γίνει φρεσκάρισμα στο νικασιλ του κυλινδρου ή αλλαγή του με καινούργιο, αν τυχόν εχουν αλλαχθεί μπιέλα και ρουλεμάν στροφάλου. Επισης εντούρο προς πώληση με διαρροές και τζόγους στις αναρτήσεις ή τους τροχούς ή στο μοχλικό, μη το δεις καν όσο καλή και να ναι η τιμή, γιατί δείχνει τσαπατσούλη ιδιοκτήτη.

Ανοιξε να δεις το φιλτρο αερα, αν ειναι μεσα στη μπιχλα μακριά. Αν το υποπλασιο ειναι θεόστραβο εχεις να κάνεις με τουμπάκια. Δες και τα ψυγεία αν την εχουν ακούσει.

Και πρέπει να το τσεκάρει μηχανικός που να ξερει απο χωμάτινα.

Μη βιαστες, θα βρεθεί το σωστό μηχανάκι. Και σε αυτα τα λεφτά μακριά απο τα τετράχρονα.

SeniorCanardo
06/02/2019, 12:48
Υπάρχουν καλά gasgas ec 250 που ειναι σκυλιά, στα 2500 μπορεί και πιο κάτω. Αλλα μη βιαστείς, κανε και μια ερώτηση στο dirtbike.gr μη τυχόν δινει καποιος γνωστός το μηχανάκι του. Τα ΚΤΜάκια ειναι λίιιγο πιο ακριβά.

Ρωτα για δίχρονο, πιο πιστονι φοράει, αν εχει γίνει φρεσκάρισμα στο νικασιλ του κυλινδρου ή αλλαγή του με καινούργιο, αν τυχόν εχουν αλλαχθεί μπιέλα και ρουλεμάν στροφάλου. Επισης εντούρο προς πώληση με διαρροές και τζόγους στις αναρτήσεις ή τους τροχούς ή στο μοχλικό, μη το δεις καν όσο καλή και να ναι η τιμή, γιατί δείχνει τσαπατσούλη ιδιοκτήτη.

Ανοιξε να δεις το φιλτρο αερα, αν ειναι μεσα στη μπιχλα μακριά. Αν το υποπλασιο ειναι θεόστραβο εχεις να κάνεις με τουμπάκια. Δες και τα ψυγεία αν την εχουν ακούσει.

Και πρέπει να το τσεκάρει μηχανικός που να ξερει απο χωμάτινα.

Μη βιαστες, θα βρεθεί το σωστό μηχανάκι. Και σε αυτα τα λεφτά μακριά απο τα τετράχρονα.

Καλή ή ιδέα για το dirtbike γιατί δεν κυκλοφορούν και πολλά GG.

Εικόνα για την αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης έχουμε;
Για Αθήνα γενικά έχω ακούσει καλά σχόλια, τουλάχιστον παλαιότερα.
Επίσης βλέπω ότι παίζουν after-market πράγματα και σε καλές τιμές.

Κατά κύριο λόγο δίχρονα κοιτάω, δεν θέλω να μπλέκω με βαλβίδες, καδένες, κοκκοράκια / καπελότα σε τέτοιου τύπου μηχανάκι, που θα έχει συχνή συντήρηση.

Μηχανικό που να ξέρει από χωμάτινα προσωπικά δεν ξέρω, μου έχουν προτείνει κάποιον στην Τούμπα. (γνωστό όνομα).

Και για να επανέλθω στο θέμα, επειδή βλέπω ότι πολλοί τα έχετε χωρίς πινακίδα μήπως τελικά συμφέρει να πάρω κάνα τρέιλερ μεταχειρισμένο ...:hmm: από τον ψάχνω ψύλλο στα άχυρα, enduro με σωστά χαρτιά ήθελα να πω!

Zid
06/02/2019, 13:01
Και για να επανέλθω στο θέμα, επειδή βλέπω ότι πολλοί τα έχετε χωρίς πινακίδα μήπως τελικά συμφέρει να πάρω κάνα τρέιλερ μεταχειρισμένο ...:hmm: από τον ψάχνω ψύλλο στα άχυρα, enduro με σωστά χαρτιά ήθελα να πω!

Αν κανεις μονο πίστα τοτε τρειλερ και φορτωμα δεν υπαρχει προβλημα.
Σε περιπτωση ατυχηματος σε ενα χωματοδρομο με αλλο οχημα? τι θα κανεις αν δεν εχεις πινακιδα και ασφάλεια και υπαρξει τραυματισμος? :rolleyes:

typhoon
06/02/2019, 13:09
Το τρέιλερ έχει τα καλά του κ τα αρνητικά του.

Στα συν
Πας όπου θες, κοντά μακριά χωρίς ταλαιπωρία.
Γλυτώνεις φθορές ελαστικών, κινητήρα.
Μοιράζεστε τα κόστη αγοράς με κάποιον φίλο αν πάρεις τρέιλερ για δύο μηχανάκια
Κουβαλάς από φαγητό μέχρι καύσιμα, ανταλλακτικά, οικογένεια παρέα, κάνεις την βόλτα σου εσύ κ μέχρι να ετοιμάστουν τα ψητά επιστρέφεις

Στα μείον
Κάνα χιλιάρικο κόστος αγοράς
Κοιτάς πάλι τρέιλερ που να έχει χαρτιά (ω ναι δεν έχουν όλα)
Μπλέκεις με υπουργείο συγκοινωνιών για να βγάλεις άδεια έλξης για το αυτοκίνητο σου
Έξτρα ασφάλιστρο
Αλλά το βασικότερο μείον για μένα είναι ότι χρειάζεται να επιστρέψεις εκεί που έχεις αφήσει το τρέιλερ με τ αμάξι, δηλαδή δε γίνεται να ξεκινήσεις μια βόλτα κ να καταλήξεις να βγεις κάπου αλλού, πρέπει να επιστρέψεις πράγμα το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο (δεν είναι το ίδιο βατά τα μονοπάτια όταν τα κάνεις αντίθετα)

SeniorCanardo
06/02/2019, 13:28
Σωστοί και οι δύο, κάποια από αυτά τα είχα σκεφτεί, κάποια όχι.

1000€ κόστος αγοράς για μεταχειρισμένο.:eek:
Στο car γιατί βλέπω να ξεκινάνε από πολύ πιο χαμηλές τιμές?!
Καλά στα χαρτιά στα τρέιλερ να δεις κάτι μαϊμουδιές που γίνονται!
Έβγαλε πριν ένα χρόνο φίλος για βάρκα... και τα έμαθα πρώτο χέρι.

Το βασικότερο μείον του τρέιλερ για μένα είναι ότι πρέπει να μπεις σε αυτοκίνητο :bawl:

sapila racing
06/02/2019, 13:43
Σωστοί και οι δύο, κάποια από αυτά τα είχα σκεφτεί, κάποια όχι.

1000€ κόστος αγοράς για μεταχειρισμένο.:eek:
Στο car γιατί βλέπω να ξεκινάνε από πολύ πιο χαμηλές τιμές?!
Καλά στα χαρτιά στα τρέιλερ να δεις κάτι μαϊμουδιές που γίνονται!
Έβγαλε πριν ένα χρόνο φίλος για βάρκα... και τα έμαθα πρώτο χέρι.

Το βασικότερο μείον του τρέιλερ για μένα είναι ότι πρέπει να μπεις σε αυτοκίνητο :bawl:

Τρειλερ σωστό για 2 μοτο με χαρτιά παει γύρω στα 700 καινούριο.
πχ σαν αυτό εδω
https://stavropoulostrailers.car.gr/trailers/view/2296574/

SeniorCanardo
06/02/2019, 14:28
Για πείτε και μια γνώμη για αυτό (https://www.car.gr/17883798-gas-gas-ec-300) που το κοιτάω εδώ και καιρό.

typhoon
06/02/2019, 17:15
Δε ξέρω να σου πω για το μηχανάκι, αλλά ρε μαν... Entry level Enduro και 300διχρονα κυβικά... Είναι σα να λες ξέρω να κάνω ποδήλατο, ας πάρω ένα R1 να μάθω να οδηγώ...
Με καλή διάθεση στο λέω

SeniorCanardo
06/02/2019, 17:52
Δε ξέρω να σου πω για το μηχανάκι, αλλά ρε μαν... Entry level Enduro και 300διχρονα κυβικά... Είναι σα να λες ξέρω να κάνω ποδήλατο, ας πάρω ένα R1 να μάθω να οδηγώ...
Με καλή διάθεση στο λέω

Βρε καλά τα λες και εγώ αυτό σκέφτηκα, "που πας ρε κουλάδι, μου θες και 300άρι, ρε θα σε ψάχνουνε πίσω από τα πουρνάρια και δεν θα σε βρίσκουνε"...:roflmao:

kordix
06/02/2019, 18:47
Για πείτε και μια γνώμη για αυτό (https://www.car.gr/17883798-gas-gas-ec-300) που το κοιτάω εδώ και καιρό.

Εχω ec 300 05 μετατροπή σε 06, εχει κάποιες σημαντικές διαφορές απο το 4. Προτίμησε μοντέλο 07-08 και 250 γιατί εχουν γερό υποπλαίσιο, (τα 02-06 εχουν υποπλαίσιο απο βούτυρο), εχουν ήρεμο γραμμικό μοτέρ, αναρτήσεις ενδοτικές. Τα 05 ειχαν μπόγιασεν ριντ, απο το 6 και μετά εχουν vforce που τα κάνει ακόμα πιο γραμμικά και ευκολοδήγητα.

(Το 300ρι μου αν και παλιο είναι το καλύτερο εντούρο που ειχα ποτέ για δύσκολο μονοπάτι).

Σε ΚΤΜ απο 04-07 για low budget και αρχάριο.

Οχι 300ρι για πρωτο εντούρο, ναι μεν εχει ροπή απο χαμηλά, κάνει ομως τα δέντρα να σου ερχονται πιο γρήγορα απ' ότι περιμένεις δε. :D

billzisia
07/02/2019, 08:48
Καλή ή ιδέα για το dirtbike γιατί δεν κυκλοφορούν και πολλά GG.

Εικόνα για την αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης έχουμε;
Για Αθήνα γενικά έχω ακούσει καλά σχόλια, τουλάχιστον παλαιότερα.
Επίσης βλέπω ότι παίζουν after-market πράγματα και σε καλές τιμές.

Κατά κύριο λόγο δίχρονα κοιτάω, δεν θέλω να μπλέκω με βαλβίδες, καδένες, κοκκοράκια / καπελότα σε τέτοιου τύπου μηχανάκι, που θα έχει συχνή συντήρηση.

Μηχανικό που να ξέρει από χωμάτινα προσωπικά δεν ξέρω, μου έχουν προτείνει κάποιον στην Τούμπα. (γνωστό όνομα).

Ελπιζω να μην θεωρηθει διαφημιση,αλλα εαν μιλας για θεσ/νικη,ψαξε για το μαγαζι-συνεργειο (motoaction) Nικος.Τον γνωριζω προσωπικα πολλα χρονια και εκτος του οτι ξερει καλα τα "χωματινα",ετρεχε για χρονια στο Πανελληνιο enduro και ψιλοασχολειται ακομη!!

SeniorCanardo
07/02/2019, 10:33
Εχω ec 300 05 μετατροπή σε 06, εχει κάποιες σημαντικές διαφορές απο το 4. Προτίμησε μοντέλο 07-08 και 250 γιατί εχουν γερό υποπλαίσιο, (τα 02-06 εχουν υποπλαίσιο απο βούτυρο), εχουν ήρεμο γραμμικό μοτέρ, αναρτήσεις ενδοτικές. Τα 05 ειχαν μπόγιασεν ριντ, απο το 6 και μετά εχουν vforce που τα κάνει ακόμα πιο γραμμικά και ευκολοδήγητα.

(Το 300ρι μου αν και παλιο είναι το καλύτερο εντούρο που ειχα ποτέ για δύσκολο μονοπάτι).

Σε ΚΤΜ απο 04-07 για low budget και αρχάριο.

Οχι 300ρι για πρωτο εντούρο, ναι μεν εχει ροπή απο χαμηλά, κάνει ομως τα δέντρα να σου ερχονται πιο γρήγορα απ' ότι περιμένεις δε. :D

Η αλήθεια είναι ότι και τα 250 ίσως να είναι πολλά.
Τα 200 μου φαίνονται ιδανικά και δεν ξέρω αν θα έπρεπε να κοιτάω και ποιο κάτω. (125cc)

SeniorCanardo
07/02/2019, 10:39
Ελπιζω να μην θεωρηθει διαφημιση,αλλα εαν μιλας για θεσ/νικη,ψαξε για το μαγαζι-συνεργειο (motoaction) Nικος.Τον γνωριζω προσωπικα πολλα χρονια και εκτος του οτι ξερει καλα τα "χωματινα",ετρεχε για χρονια στο Πανελληνιο enduro και ψιλοασχολειται ακομη!!

Αυτός δεν είναι ο αντιπρόσωπος της GG Θεσσαλονίκη;
Αυτό είχα καταλάβει.
Πάω να κάνω και καμιά ερώτηση από εκεί μήπως παίζει κάνα μεταχειρισμένο...δεν χάνω τίποτα.:)

kordix
07/02/2019, 11:18
Τα 125 θέλουν οδήγηση με φόρα, ειδικά στα δύσκολα αν χάσεις τη ροή δεν θα σε ανεβάσει...

Αν όμως μάθεις να πηγαίνεις ενα 125 καλά στα μονοπςτια, θα γίνεις οδηγάρα. Αν 125 μόνο ΚΤΜ, λογω ροπάτου εντουράδικου μοτέρ.

Σημαντικό, ενα 250 το κρατάς όσο γουστςρεις, το 125 θα το βαρεθείς κάποια στιγμή. Επίσης τα 125 ζητάνε πιο συχνά πιστονάκι. Αν πάρεις εντούρο 2τ 250 και ΟΧΙ μοτοκρος δεν νομίζω να εχεις θεμα. Να χει και το γκαζάκι του να γουστάρεις οταν το συνηθήσεις. Προσοχή στην χρονολογία υπάρχουν 250 αγρίμια και αρνάκια.

SeniorCanardo
07/02/2019, 13:22
Τα 125 θέλουν οδήγηση με φόρα, ειδικά στα δύσκολα αν χάσεις τη ροή δεν θα σε ανεβάσει...

Αν όμως μάθεις να πηγαίνεις ενα 125 καλά στα μονοπςτια, θα γίνεις οδηγάρα. Αν 125 μόνο ΚΤΜ, λογω ροπάτου εντουράδικου μοτέρ.

Σημαντικό, ενα 250 το κρατάς όσο γουστςρεις, το 125 θα το βαρεθείς κάποια στιγμή. Επίσης τα 125 ζητάνε πιο συχνά πιστονάκι. Αν πάρεις εντούρο 2τ 250 και ΟΧΙ μοτοκρος δεν νομίζω να εχεις θεμα. Να χει και το γκαζάκι του να γουστάρεις οταν το συνηθήσεις. Προσοχή στην χρονολογία υπάρχουν 250 αγρίμια και αρνάκια.

Ναι για 125 μόνο γΚανΤέΜ κοιτάω.

Βρε ας βρω εγώ 250άρι και θα ρωτήσω αν πρόκειται για αρνί, κατσίκι ή μουλάρι...:D

SeniorCanardo
11/02/2019, 10:40
Το λοιπόν το ΣΚ είδα 2 WR (της τάξης των 1000€).
Μιλάμε για μεγάλη ήττα.
Το ένα τελείως χρέπι και χαρτιά ότι να ναι...δεν θα το έπαιρνα και να μου το χάριζε.:D
Το άλλο κάποιου πιτσιρικά κάγκουρα (χαρτιά κανονικά), σπασμένα πλαστικά, καρμπιρατέρ πάρα πολύ βρώμικο, αλυσίδες γρανάζια αφημένα στην τύχη τους και δεν κρατούσε ρελαντί με τίποτα.
Θα μπορούσε και να έρθει με χώσιμο κάποιον φράγκων και προσωπική δουλειά, αλλά μετά δεν συνέφερε οικονομικά όπως το είδα με ένα πρόχειρο υπολογισμό.
Βέβαια όταν το έβγαλε στο δρόμο για να το δω το μηχανάκι φαίνονταν να "τραβάει" κανονικά.
Επίσης μου φάνηκε αρκετά ψηλό όταν ανέβηκα και ψιλό-κώλωσα να το πάρω :blush: και αφού είχα αρχίσει ήδη να το αποκλείω σαν αγορά.
Τεσπα δεν ξέρω... ίδωμεν

typhoon
11/02/2019, 14:02
Δε ξέρω αν το είχε πειράξει σε αναρτήσεις (ψιλοαπιθανο) αλλά υποτίθεται ότι wr είναι
Recreational Enduro όπως το έλεγε η γιαμαχα τότε, δηλαδή πατάει χώμα, κάνει, δείχνει, αλλά μη περιμένεις κάτι παραπάνω από βόλτα (που δεν είναι καθόλου κακό). Γενικά υποτίθεται ότι "χαμηλό" κι εύκολο για Enduro μηχανάκι..

Από κει κ πέρα πλαστικά κλπ μη σε αγχωνουν ιδιαίτερα. Καλό θα ήταν να υπάρχουν όλα να μην λείπουν κομμάτια. Ταλαιπωρημένα θα είναι όπως κ να έχει. Με λίγη δουλίτσα κ ένα σετ αυτοκόλλητα θα γίνουν όμορφα. Το θέμα είναι να υπάρχει ο εξοπλισμός (και να δουλεύει)
Όργανα, διακόπτες, βίδες, φίλτρα, σωληνάκια. Αυτα είχανε αντλία λαδιού... Οι γνώμες διηστανται.. άλλοι της έχουν τυφλή εμπιστοσύνη (μέχρι να κολλήσει το μοτέρ) άλλοι την καταργούν κ βάζουν λάδι στο ρεζερβουάρ. Καπνίζει παραπάνω, αλλά στο βουνό δεν είναι τόσο θέμα.
Το καλό με τα wr είναι ότι θα βρεις εύκολα ανταλλακτικά κ αρκετοί μάστορες έχουν το know how να σε βοηθήσουν στα δύσκολα

SeniorCanardo
11/02/2019, 15:04
Δε ξέρω αν το είχε πειράξει σε αναρτήσεις (ψιλοαπιθανο) αλλά υποτίθεται ότι wr είναι
Recreational Enduro όπως το έλεγε η γιαμαχα τότε, δηλαδή πατάει χώμα, κάνει, δείχνει, αλλά μη περιμένεις κάτι παραπάνω από βόλτα (που δεν είναι καθόλου κακό). Γενικά υποτίθεται ότι "χαμηλό" κι εύκολο για Enduro μηχανάκι..

Από κει κ πέρα πλαστικά κλπ μη σε αγχωνουν ιδιαίτερα. Καλό θα ήταν να υπάρχουν όλα να μην λείπουν κομμάτια. Ταλαιπωρημένα θα είναι όπως κ να έχει. Με λίγη δουλίτσα κ ένα σετ αυτοκόλλητα θα γίνουν όμορφα. Το θέμα είναι να υπάρχει ο εξοπλισμός (και να δουλεύει)
Όργανα, διακόπτες, βίδες, φίλτρα, σωληνάκια. Αυτα είχανε αντλία λαδιού... Οι γνώμες διηστανται.. άλλοι της έχουν τυφλή εμπιστοσύνη (μέχρι να κολλήσει το μοτέρ) άλλοι την καταργούν κ βάζουν λάδι στο ρεζερβουάρ. Καπνίζει παραπάνω, αλλά στο βουνό δεν είναι τόσο θέμα.
Το καλό με τα wr είναι ότι θα βρεις εύκολα ανταλλακτικά κ αρκετοί μάστορες έχουν το know how να σε βοηθήσουν στα δύσκολα

Κοίτα επειδή και οι δύο τα είχαν τα κιλά τους, ο ένας μου είπε ότι είχε αλλάξει την ανάρτηση, ο άλλος δεν ξέρω.
Εμένα στο ίδιο ύψος μου φάνηκαν και τα δύο.
Δεν ξέρω πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τα specs των εταιριών αλλά βάση manual το ύψος σέλας του WR είναι 99cm! Δεν το λες και χαμηλό.
Αντίστοιχα στο DT200R είναι 88.5cm σχεδόν 10cm πιο χαμηλό.
Κάτι ΚΤΜ από την άλλη βλέπω σαν ύψος σέλας τα 92.5cm

Καταλαβαίνω ότι το WR δεν είναι σε καμία περίπτωση μηχανάκι επιδόσεων απλά ίσως να είναι καλό σχολείο για ένα παντελώς άσχετο με το χώμα και με τα δίχρονα, που δεν έχει και πολλά φράγκα να διαθέσει.

Και τα δύο που είδα είχαν καταργήσει την αντλία και ο ένας δεν είχε ούτε καν το παγούρι. Αυτό δεν με πολύ-χαλάει.

Εκείνο που με απασχολεί είναι αν αξίζει τον κόπο να δώσω ένα χιλιάρικο για μοτο 20+ χρόνων, ειδικά όταν βλέπω ότι ο ιδιοκτήτης δεν το φρόντιζε, βέβαια τι να βγάλει σαν ζημιά ένα τέτοιο παλιό σκυλί διχρονάκι.

STOYBI
11/02/2019, 15:13
Λοιπον κοιταξε να δεις.... Με εαν 1000ρικο ( αντε εναμιση ) που ψαχνεις να βρεις μηχανακι ειναι η ....

Για πεταμα.....

Η υποπτο.....

Τωρα απο εκει και περα για μηχανακια 20αετιας που μεχρι και ιδια μοντελα μπουλντοζες εχουν πεταχτει ηδη.....

Δεν νομιζω να κανεις και πολλα........

Το σωστο μπατζετ που πρεπει να διαθετεις για μηχανακι ... Σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να πεσει κατω απο τα 2200 τουλαχιστον....

Απο εκει και κατω τσαμπα τον χρονο σου χανεις....!!!

Φιλικα...!!;)

SeniorCanardo
11/02/2019, 17:02
Λοιπον κοιταξε να δεις.... Με εαν 1000ρικο ( αντε εναμιση ) που ψαχνεις να βρεις μηχανακι ειναι η ....

Για πεταμα.....

Η υποπτο.....

Τωρα απο εκει και περα για μηχανακια 20αετιας που μεχρι και ιδια μοντελα μπουλντοζες εχουν πεταχτει ηδη.....

Δεν νομιζω να κανεις και πολλα........

Το σωστο μπατζετ που πρεπει να διαθετεις για μηχανακι ... Σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να πεσει κατω απο τα 2200 τουλαχιστον....

Απο εκει και κατω τσαμπα τον χρονο σου χανεις....!!!

Φιλικα...!!;)

Καταλαβαίνω πως το λες, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να ψάχνω αγγελίες για μηχανάκι αλλά αγγελίες για εργασία με μεγαλύτερες αποδοχές...:roflmao:

Δυστυχώς φίλε τα 2500€ αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από το 1/4 του ετήσιου εισοδήματος μου οπότε κάτι τέτοιο αποκλείεται.:(
Και επειδή δεν είμαι τύπος που για να αγοράσει μηχανάκι, θα πιστολιάσει φίλους και συγγενείς ή θα στηθεί στην ουρά για τα συσσίτια των παπάδων ή όποιων άλλων, το βλέπω χλωμόοοοοο.:a08:
Για μένα η αγορά δεν πρέπει να ξεπερνά το 20% του ετήσιου εισοδήματος, ιδανικά το 15%. (Και πάλι εξαρτάται από την εργασιακή και οικογενειακή κατάσταση του καθενός).

Anyways, ευχαριστώ για τη βοήθεια, νομίζω πως το θέμα βγήκε αρκετά off-topic σε σχέση με το αρχικό ερώτημα μου, και όπως θα έλεγε και κάποιος εδώ μέσα...
Nuff Said :wave2:

Ίσως ανοίξω νέο θέμα κάποια στιγμή με τίτλο "Ποιο enduro-χρέπι να πάρω με ενάμιση χιλιάρικο" :tooth:

kordix
11/02/2019, 17:30
Θα πρεπει να πας σε κάτι πολύ παλιό και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή για να μη την πατήσεις . Μη βιαστείς σε καμμία περίπτωση.

Αν κάνεις υπομονή μερικούς μήνες, ώστε να μαζέψεις ενα μεγαλύτερο ποσό;

SeniorCanardo
11/02/2019, 17:57
Θα πρεπει να πας σε κάτι πολύ παλιό και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή για να μη την πατήσεις . Μη βιαστείς σε καμμία περίπτωση.

Αν κάνεις υπομονή μερικούς μήνες, ώστε να μαζέψεις ενα μεγαλύτερο ποσό;

Ότι δεν βιάζομαι... δεν βιάζομαι!
Έχει ένα 6μηνο-8μηνο που χαζεύω... αλλά όσο περνάει ο καιρός δεν νομίζω να βρω κάτι αξιόλογο από αγγελία.
Τα καλά φεύγουν χέρι με χέρι, όπως και στα διαμερίσματα κλπ.
Πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να σου κάτσει κελεπούρι...και πίστεψε με δεν είμαι από απ' αυτούς.:D

Άντε να μαζέψω max 2000€, παραπάνω θα πρέπει να αρχίσει να βρέχει δουλειές... αλλά τότε δεν θα έχω χρόνο για βόλτες.:p
Τέσπα είναι και τόση αβέβαιη η δουλειά μου που δεν με παίρνει για ρίσκα μεγάλα.
Καραούλι λοιπόν, μπας και βγει καμιά ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!:uplate:

typhoon
11/02/2019, 18:45
Τα καλά φεύγουν χέρι με χέρι
That's fucking true... Κ το θέμα είναι αν δεν είσαι μέσα στο χώρο δε μπορείς να μάθεις τις ευκαιρίες... Αλλά πώς μπαίνεις στο χώρο, χωρίς μηχανάκι, χωρίς να βγεις δύο βόλτες, χωρίς να γνωριστείς κλπ...????
Anyway υπομονή, προσπάθησε να αυξήσεις το μπάτζετ σου κ κρατά τα μάτια κ τ αυτιά σου ανοιχτά

Zid
12/02/2019, 09:02
Περιμένεις μαζεύεις λεφτά.. και ψάχνεις... .

Μη βιαστείς γιατι enduro δε θα κανεις και τα λεφτα σου θα πετάξεις . 2.200 2.500 χιλιαρικα βρισκεις σιγουρα ενα καλο μηχανακι διχρονο που θα κανεις τη δουλεια σου.

αυτα :)

kordix
12/02/2019, 09:28
Υπάρχει και η λύση του χωματερού ον/ΟΦ, πχ XR250, TTR 250, KLX250 το παλιό αλλά και το καινούργιο, CRF L 250, DRZ 400 και σε δίχρονα ότι βρεις καλό, μιας και δεν υπάρχουν νέα τέτοια μοβτέλα, DT200WR, KDX200

Μπορείς να κάνεις τα πάντα με αυτά, μονοπάτι, χωματάδες, χωμάτινα ταξίδια, χρήση στη πόλη, ταξιδάκια κτλ με πολύ μικρό κόστος χρήσης σε σχέση με ενα καθαρόαιμο. Μόνο αν εχεις απαιτήσεις για αποκλειστική χρήση απαιτητικού εντούρο, πάρε καθαρόαιμο εντούρο.

Αν δεν εχεις αλλη μηχανή σκέψου και αυτή τη λύση. Με 2000 θα βρεις καλό XR250 για παράδειγμα.

SeniorCanardo
12/02/2019, 09:56
That's fucking true... Κ το θέμα είναι αν δεν είσαι μέσα στο χώρο δε μπορείς να μάθεις τις ευκαιρίες... Αλλά πώς μπαίνεις στο χώρο, χωρίς μηχανάκι, χωρίς να βγεις δύο βόλτες, χωρίς να γνωριστείς κλπ...????
Catch 22

Υπάρχει και η λύση του χωματερού ον/ΟΦ, πχ XR250, TTR 250, KLX250 το παλιό αλλά και το καινούργιο, CRF L 250, DRZ 400 και σε δίχρονα ότι βρεις καλό, μιας και δεν υπάρχουν νέα τέτοια μοβτέλα, DT200WR, KDX200
Θα προτιμούσα να μην μπλέξω με τετράχρονα. Μου φαίνονται πολύ μπελάς στα service τους ειδικά αν πρέπει να γίνονται σχετικά συχνά.
Αλλά πάλι καταλήγουμε εκεί που αρχίσαμε σε μηχανάκι 20 ετών που κάποιοι λένε ότι είναι ένα βήμα πριν την ανακύκλωση.

Μπορείς να κάνεις τα πάντα με αυτά, μονοπάτι, χωματάδες, χωμάτινα ταξίδια, χρήση στη πόλη, ταξιδάκια κτλ με πολύ μικρό κόστος χρήσης σε σχέση με ενα καθαρόαιμο. Μόνο αν εχεις απαιτήσεις για αποκλειστική χρήση απαιτητικού εντούρο, πάρε καθαρόαιμο εντούρο.
Όχι δεν υπάρχει ανάγκη για καθαρόαιμο αυτή τη στιγμή τουλάχιστον!
Είμαι τελείως άσχετος, παρέα δεν έχω, μπορεί στις 10 φορές να ξενερώσω και να πω άστο δεν είναι για μένα.

Αν δεν εχεις αλλη μηχανή σκέψου και αυτή τη λύση. Με 2000 θα βρεις καλό XR250 για παράδειγμα.
'Εχω και προς το παρόν θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ με αυτήν.

Παίδες ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.:a23:

typhoon
12/02/2019, 13:33
χωμάτινα ταξίδια, χρήση στη πόλη, ταξιδάκια κτλ με πολύ μικρό κόστος χρήσης

Δίχρονο 200άρι και ταξίδια είναι οξύμωρο. Όχι τόσο απο θέμα αντοχής του μοτέρ κλπ, αν το πας σαν άνθρωπος (60-70) μια χαρά πάει και αξιόπιστα, ούτε απο θέμα κούρασης (εντελώς υποκειμενικό το πόσο αντέχει καθένας). Οι καταναλώσεις των διχρόνων είναι απο άλλες εποχές όμως. Τα 5-6 λίτρα ανα 100χλμ είναι μια πολύ νορμαλ κατανάλωση γι αυτά τα μοτεράκια (τα οποία σημειωτέον βγάζουν κοντά 35-40 άλογα), αλλά αν αναλογιστεί κανείς τις καταναλώσεις των σύγχρονων 4χρονων μοτοσυκλετών, τα 5-6 λίτρα στα 100, παίζει στα 1000άρια...
Επίσης στο κόστος της βόλτας, πέραν της βενζίνης , συνυπολογίζεις και το κόστος του διχρονολαδου. Ενα καλό συνθετικό (το οποίο συστήνεται ανεπιφύλακτα κι ας έχεις μηχανάκι 25 ετών)κοστίζει περί τα 20€ το λίτρο και στην κλασσική αναλογία 2% premix , στα 10 λίτρα γέμισμα βενζίνης χρειάζεται 4€ λάδι (200ml στα 10lit)

kordix
12/02/2019, 14:48
Δίχρονο 200άρι και ταξίδια είναι οξύμωρο. Όχι τόσο απο θέμα αντοχής του μοτέρ κλπ, αν το πας σαν άνθρωπος (60-70) μια χαρά πάει και αξιόπιστα, ούτε απο θέμα κούρασης (εντελώς υποκειμενικό το πόσο αντέχει καθένας). Οι καταναλώσεις των διχρόνων είναι απο άλλες εποχές όμως. Τα 5-6 λίτρα ανα 100χλμ είναι μια πολύ νορμαλ κατανάλωση γι αυτά τα μοτεράκια (τα οποία σημειωτέον βγάζουν κοντά 35-40 άλογα), αλλά αν αναλογιστεί κανείς τις καταναλώσεις των σύγχρονων 4χρονων μοτοσυκλετών, τα 5-6 λίτρα στα 100, παίζει στα 1000άρια...
Επίσης στο κόστος της βόλτας, πέραν της βενζίνης , συνυπολογίζεις και το κόστος του διχρονολαδου. Ενα καλό συνθετικό (το οποίο συστήνεται ανεπιφύλακτα κι ας έχεις μηχανάκι 25 ετών)κοστίζει περί τα 20€ το λίτρο και στην κλασσική αναλογία 2% premix , στα 10 λίτρα γέμισμα βενζίνης χρειάζεται 4€ λάδι (200ml στα 10lit)

Μπορούν να πάνε ταξιδάκια μισ χαρά, όχι τα καθατόαιμα αλλά τα πολιτικά του τότε. Απλά το έγραψα ενδεικτικά, πως για παράδειγμσ αν δεν εχει αλλη μηχανή, θα φορτώνει το DTάκι το καλοκαίρι και θα κάνει το γυρο της Κρήτης με το κορίτσι του (αρκεί να αντέχει τη διχρονίλα). Θα εχει και αυτη υην επιλογή με συμβιβαπύς εννοείται.

Ομως χαλάμε το θεμα γιατί ο ανθρωπος εχει μηχανή οπότε συνεχίζουμε την κουβέντα για εντούρπ μηχανάκι.

SeniorCanardo
12/02/2019, 17:40
Αν και το θέμα ξεκίνησε για το τι γίνεται με τα χαρτιά και τα διαδικαστικά των εντούρο μηχανών, ξέφυγε λίγο, αλλά ΟΚ, ζωντανή συζήτηση είναι, εγώ το άνοιξα, ας πάει όπου είναι να πάει...

Ας το πάμε λοιπόν από την αρχή. Εξηγώ τη θέση μου και το σκεπτικό μου.

Το budget έχει ταβάνι 2000€ μαζί με τον εξοπλισμό. (Και πάλι τρώω μεγάλη μπουκιά για τα δόντια μου).

Σκοπός σε πρώτη φάση είναι να δοκιμάσω. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω το καλύτερο, το πιο σύγχρονο, το πιο δυνατό...γιατί δεν θα καταλάβω τις διαφορές και πιθανότατα να μην μου χρειάζεται.

Είμαι κουλάδι, το ξαναλέω! Θα είμαι για μεγάλο διάστημα ο βασιλιάς της τούμπας, της σβάρνας, της κατρακύλας.

Μηχανικά πολλά δεν ξέρω, αλλά είμαι διατεθειμένος και να μάθω (και μαθαίνω σχετικά γρήγορα) και να λερώσω τα νύχια μου δεν με πειράζει.

Παρέα δεν υπάρχει, αλλά δεν πρόκειται να βρεθεί στην καφετέρια, αν θα βρεθεί θα βρεθεί στο βουνό.

Δεδομένου του πολύ χαμηλού budget, της κουλαμάρας, του "ώριμου" της ηλικίας, της μη ύπαρξης παρέας, της μη κατοχής τρέιλερ, υπέθεσα ότι ένα παλιό on-off, εγγυημένο σκυλί, με ανταλλακτικά να βρίσκονται σχετικά εύκολα ακόμα, θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή αρχή.
Δεν θα έχει την συχνότητα service και τα έξοδα ενός καθαρού και θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να βρω κάνα χώμα πιο μακριά, αλλά και σαν δεύτερο, όταν το άλλο είναι στον "πάγκο".(Γιατί συνεργείο όσο μπορούμε δεν πάμε).
Υπέθεσα δίχρονο θα ήταν καλύτερα, γιατί και τα αλογάκια μου (έστω και γέρικα) θα είχα, αλλά και πιο απλό στην συντήρηση θα ήταν. (Να μην χρειάζεται να βγάζω 2 εκκεντροφόρους κάθε τόσο για μια ρύθμιση βαλβίδων).:eyepop:
Έτσι κατέληξα σε δύο μοντέλα. DT200R και DT200WR.(Ίσως και WR200).
Με όσους μίλησα και εδώ και δίπλα μου είπαν "Ξέχασε Το!, στην χειρότερη πάνε σε KTM μετά το 2000 και ανέβα στα 2000€".
Και "ως εκ θαύματος", βρίσκω ένα 200 EXC '02 κάτω από 2000€. Μιλάω με το παλικάρι, μου φαίνεται τίμιο, μου λέει την ιστορία, μου λέει ότι δεν έχει πινακίδα αλλά βγάζει γιατί το έχει ρωτήσει και ισχύει.
Βρίσκω ένα ακόμα παρόμοιο και ο τύπος με κόβει με τη μια (προς τιμήν του) και μου λέει "Άστο φίλε, αν δεν είσαι από χωριό, κοίτα αλλού, δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς δεν βγάζει χαρτιά".
Οπότε άνοιξα αυτό το νήμα, για να ξεστραβωθώ.

Τι δικό μου συμπέρασμα μέχρι στιγμής είναι:
Ή ανεβάζω αρκετά το budget ή κάθομαι και περιμένω μπας και βρεθεί καμιά ευκαιρία σε μηχανάκι 20ετίας.:winka:

alex14
12/02/2019, 20:49
Οταν με επιασε η μουρλα για εντουρο βρηκα ενα dt200wr. Καλα πλαστικα, δεν ελειπε κατι, μοτερακι αστερι. Επισκευασμενο. Δεν εβγαλε το παραμικρο. Οτι ηταν ταλαιπωρημενο, ηταν. Ειχε λιγο στραβο υποπλαισιο και κολημενο στο πισω τελειωμα του. Αλλωστε ενα χιλιαρικο το πληρωσα....
Με αυτο εμαθα και εφαγα τις πρωτες (πολλες) τουμπες στο βουνο.
Το εδωσα γιατι ηταν πολυ ψηλο για μενα και γενικα ηθελε γκαζι για να παει. Εγω ομως δεν ηθελα, ηθελα πιο ηρεμη οδηγηση. Εφυγε και την θεση του πηρε ενα dr250 djebel σε παρα πολυ καλη κατασταση.
Η χρυση τομη για μενα, γιαυτο που θελω εγω να κανω στο βουνο.
Κοιτα τι θελεις να κανεις και πρατεις αναλογα

katsar
13/02/2019, 12:18
Εδώ και μέρες θέλω να σου γράψω,τα έχουν πει όλα οι κύριοι παραπάνω.Καλό για ερασιτεχνικές βόλτες το wr αλλά είναι αγρίμι.Πάρε ένα 250ρι τετράχρονο δεκαετίας 90's αρχές 2000 να κάνεις τις βόλτες/εξερευνήσεις σου σαν άνθρωπος και να το οδηγάς και μέσα στην πόλη αν χρειαστεί.Με dt200 έμπαινα από πιστάκι προπόνησης MX -για να ξεγκαυλώνω όχι για κόντρες με τα YZ -μέχρι και ταξίδι δικάβαλος γύρα όλης της Χαλκιδικής από Καβάλα.Επίσης το ότι τα δίχρονα που κοιτάς είναι μεν πιο εύκολα στην συντήρηση αλλά αν βγάλουν πρόβλημα στο power valve-ypvs ,kips τα KDX -έμπλεξες.Και βγάζουν συχνά.
Εγώ πχ όταν ανέβαινα βουνό δεν ήθελα competitive enduro βόλτα,πιο μετά ακόμα και με χτ600 περνούσα από κατσάβραχα με τον ανάλογο ρυθμό και την ανάλογη φθορά στο μηχανάκι φυσικά.Ρίξε μια ματιά και στα ΤΤ600 ΤΤR 250.
Αν γουστάρεις μετά παίρνεις και μια ρουκέτα εδάφους-εδάφους στυλ WR 400-426.

Kickstart
13/02/2019, 13:27
φίλε ότι σου λέει ο ο από πάνω...

πάρε ένα του 2000-2002 (έτος) τετράχρονο να κάνεις τη δουλίτσα σου αρχικά και αφού είσαι και αρχάριος μια χαρά θα σου κάτσει...αυτά που λες για τις συντηρησεις δεν τα καταλαβαινω...ενα λάδι και ενα φιλτρο θα αλλαζεις καθε 1500-2000 χλμ και ενα ξεβρωμισμα καθε 3-4 βολτες στο φιλτρο αερα και εισαι κομπλε...

τα διχρονα δεν είναι ότι καλύτερο για αρχάριο....είναι απότομα μηχανάκια οδηγούνται με τη φόρα και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σε τρομάξουν με πολυ ασχημα αποτελεσματα σε συνθηκες βουνού...

για εμενα ψαξε για ττρ250 ή xr 250...υπαρχουν μηχανακια στην πιατσα σε ανεκτη κατασταση...ορεξη να χεις και υπομονη να ψαξεις..

SeniorCanardo
13/02/2019, 14:50
πάρε ένα του 2000-2002 (έτος) τετράχρονο να κάνεις τη δουλίτσα σου αρχικά και αφού είσαι και αρχάριος μια χαρά θα σου κάτσει...αυτά που λες για τις συντηρησεις δεν τα καταλαβαινω...ενα λάδι και ενα φιλτρο θα αλλαζεις καθε 1500-2000 χλμ και ενα ξεβρωμισμα καθε 3-4 βολτες στο φιλτρο αερα και εισαι κομπλε...

Για παράδειγμα το KLX 300 R του 2002 που έχω το manual μπροστά μου, θέλει ρύθμιση βαλβίδων κάθε 2000χλμ. σε ένα μηχανάκι με DOHC και βαλβίδες με καπελώτα. (Το φθινόπωρο που έκανα την αντίστοιχη δουλειά στο άλλο μου μηχανάκι, έκανα μια βδομάδα για να βρω ένα κωλο-πλακάκι).
Καδένες χρονισμού, κάθε πότε;;; κλπ.

τα διχρονα δεν είναι ότι καλύτερο για αρχάριο....είναι απότομα μηχανάκια οδηγούνται με τη φόρα και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σε τρομάξουν με πολυ ασχημα αποτελεσματα σε συνθηκες βουνού...
Πραγματικά δεν ξέρω, πρέπει να βρω κάποιο να το πάω στα χωράφια να δοκιμάσω.
Ίσως και να μη μου αρέσει.

για εμενα ψαξε για ττρ250 ή xr 250...υπαρχουν μηχανακια στην πιατσα σε ανεκτη κατασταση...ορεξη να χεις και υπομονη να ψαξεις..
Τα XR και τα TTR τα αξιοπρεπή τα ζητάνε σε τιμές από 2000€ και πάνω. Μου φαίνονται αρκετά λεφτά για μηχανάκια 20ετίας και με όχι το καλύτερο στήσιμο.
Παρόλα αυτά είναι από τα τετράχρονα που κοιτάω μαζί με τα KLX. Αν βρεθεί κάτι καλό δεν θα πω όχι, αλλά δεν θα πληρώσω τάχα μου καλτιά και όνομα.

Για μηχανάκι 20ετίας ή και περισσότερο, το οποίο δεν έχει παρά μόνο την "φθορά του χρόνου" και φαίνεται στα υπόλοιπα περιποιημένο έχω σαν βάση το 1.5 χιλιάρικο. (Συν-πλην, ανάλογα την κατάσταση και με όριο τα 1999€)
Αν λείπουν πράγματα, σπασίματα, στραβώματα, σκουριές, ηλεκτρικά π@τανα, ξεκινάμε από 1 χιλιάρικο και κατεβαίνουμε, πάλι ανάλογα την κατάσταση.

Nitse3
13/02/2019, 15:02
Κανά τέτοιο;; https://www.car.gr/9680329-suzuki-dr-250

sapila racing
13/02/2019, 15:30
Για παράδειγμα το KLX 300 R του 2002 που έχω το manual μπροστά μου, θέλει ρύθμιση βαλβίδων κάθε 2000χλμ. σε ένα μηχανάκι με DOHC και βαλβίδες με καπελώτα. (Το φθινόπωρο που έκανα την αντίστοιχη δουλειά στο άλλο μου μηχανάκι, έκανα μια βδομάδα για να βρω ένα κωλο-πλακάκι).
Καδένες χρονισμού, κάθε πότε;;; κλπ.

Το KLX έχει θέμα με τις βαλβίδες, δεν ειναι κλασσικό παράδειγμα 4χρονου. Επίσης είναι και ψόφιο ταυτοχρονα, λόγω επιλογών του εργοστασίου για να περνάει προδιαγραφες ρυπων.

Εφ όσον δεν ξέρεις τι ψάχνεις, μην θεωρείς οτι χρειάζεσαι καθαρόαιμο enduro, πιθανότατα ενα XR να σε καλύψει πλήρως, και δεν ειναι και πολύ πιο απαιτητικό στην συντήρηση απο ένα δίχρονο.

Kickstart
13/02/2019, 16:16
Φιλε μου ειχα μεταχειρο ttr250 του 2003 (απο 2012 μεχρι το 2015) και το δωσα πενα 1900 ευρω...αμα ανεβασω φωτογραφία θα παθεις πλάκα..

Το μηχανάκι με ειχε παει παντού...το καβαλαγα και ειχα γυρισει ολα τα γυρω βουνα..

Οπως σου ειπα υπομονη θέλει και θα βρεθεί η ευκαιρία..

Μην βιαστείς γιατί ολοι λιγο πολυ καποτε βιαστηκαμε και καναμε πατάτα...γι αυτο στα λέμε..

Συντηρηση που λες, αμα κάτσεις να ακολουθήσεις το βιβλίο αυστηρα τότε πρέπει να εισαι με το χέρι στην τσεπη καθε εικοσι μέρες...

Εμένα ας πουμε στο klx450 που εχω τωρα λέει πιστονι καθε τρεις χιλ χλμ..

Ε ανοιξα μοτερ στα 5000 γιατι καρφωσε μια βαλβιδα (μλκια δικια μου) και ο μαστορας μου εδειξε το πιστονι κι επαθα πλακα...ολοκαίνουργιο οπως και ο κυλινδρος..

Βεβαια ειμαι ψυχαναγκαστικος με τις αλλαγές λαδιών...αλλαζω παντα (μονος μου ολα) φιλτρο λαδι πολυ πριν την ωρα τους σε ολα μου τα μοτορια..παιζει ρολο αυτο να το θυμάσαι.

SeniorCanardo
13/02/2019, 16:35
Κανά τέτοιο;; https://www.car.gr/9680329-suzuki-dr-250

Να σου πως το DR δεν είναι κακό είναι και χαμηλό για μένα που είμαι τάπας, αλλά δεν το ξέρω καθόλου σαν μοντέλο, τα στραβά του τα καλά του, τις πιθανές βλάβες του κλπ.

Εφ όσον δεν ξέρεις τι ψάχνεις, μην θεωρείς οτι χρειάζεσαι καθαρόαιμο enduro, πιθανότατα ενα XR να σε καλύψει πλήρως, και δεν ειναι και πολύ πιο απαιτητικό στην συντήρηση απο ένα δίχρονο
Αυτό λέω και γω, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θέλω καθαρό!
Αλλά αν είναι να δώσω 2000€ για ένα XR του '96 ή ένα TTR μήπως είναι καλύτερα να τα δώσω για ένα GasGas του 2004;
Ρωτάω δεν κάνω τον έξυπνο.:D

To XR βάση manual λέει, αλλαγή λάδια-φίλτρα και έλεγχος διάκενων βαλβίδων ανα 1000χλμ για τα μέχρι το '96 μοντέλα και γύρω στα 1400 χλμ στα επόμενα.
Πραγματικά δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό στο χώμα! Πόσο συχνά είναι;
2 φορές το χρόνο ή κάθε 2 βόλτες αν υποθέσουμε ότι κάνεις το λιγότερο μια καλή βόλτα κάθε Κυριακή.

SeniorCanardo
13/02/2019, 16:50
Φιλε μου ειχα μεταχειρο ttr250 του 2003 (απο 2012 μεχρι το 2015) και το δωσα πενα 1900 ευρω...αμα ανεβασω φωτογραφία θα παθεις πλάκα..

Το μηχανάκι με ειχε παει παντού...το καβαλαγα και ειχα γυρισει ολα τα γυρω βουνα..

Οπως σου ειπα υπομονη θέλει και θα βρεθεί η ευκαιρία..

Μην βιαστείς γιατί ολοι λιγο πολυ καποτε βιαστηκαμε και καναμε πατάτα...γι αυτο στα λέμε..

Συντηρηση που λες, αμα κάτσεις να ακολουθήσεις το βιβλίο αυστηρα τότε πρέπει να εισαι με το χέρι στην τσεπη καθε εικοσι μέρες...
.

Ναι για αυτό ρωτάω για να με προσγειώνεται (έστω και απότομα), γιατί με έπιασα πολλές φορές να είμαι έτοιμος να πάρω την πρώτη "κιούσπα" που είδα εκεί έξω.

Συντήρηση βάση βιβλίου πάντα, αλλά με κάποιες ανοχές και ανάλογα το μοτέρ.
Αν ο κατασκευαστής λέει αλλαγή μετά από κάθε αγώνα ή μετά από Χ ώρες, δεν σημαίνει αυτόματα μετά από κάθε βόλτα στο βουνό.:D

alex14
13/02/2019, 16:57
https://www.car.gr/19516149-suzuki-dr-350
https://www.car.gr/19799444-suzuki-dr-350
https://www.car.gr/20100924-yamaha-ttr-250-open-enduro

SeniorCanardo
13/02/2019, 17:26
https://www.car.gr/19516149-suzuki-dr-350
https://www.car.gr/19799444-suzuki-dr-350
https://www.car.gr/20100924-yamaha-ttr-250-open-enduro

Αρχικά ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Το πρώτο λέει ότι χρειάζεται αντικατάσταση κεφαλής! Με έβαλε σε σκέψεις αν και την έχω παρκαρισμένη την αγγελία εδώ και καιρό.

Το δεύτερο έχει μόνο χαρτιά τελωνείου, οπότε μάλλον δεν θα μπορεί πια να βγάλει άδεια.

Το TTR φαίνεται συμπαθητικό.
Δεν ξέρω γιατί έχει τοποθετηθεί εκείνη η ενίσχυση - σχαρίτσα στο πίσω μέρος, αν κρύβει - συγκρατεί κάτι ή όχι.
Βλέπω επίσης σκουριασμένες βίδες και ακτίνες τροχών που σημαίνει ότι το μηχανάκι έμεινε καιρό έξω ή σε ακινησία.
Αν τα υπόλοιπα είναι ΟΚ με ένα χιλιάρικο το τσιμπούσα.

Βέβαια είναι Αθήνα :(
Αν και αρχίζω να το σκέφτομαι μήπως και οργανώσω κάνα Σαββατοκύριακο να κατέβω να δω μερικά μηχανάκια.
Στην Αθήνα παίζουν πολύ περισσότερα από το Βορρά, σε καλύτερες τιμές και περισσότερα με χαρτιά.

Εγώ αυτά τα τρία θέλω να δω μόλις μπορέσω
https://www.car.gr/20318409-ktm-125-exc αν και δεν είναι του 2009
https://www.car.gr/20169280-yamaha-wr-wr-200
https://www.car.gr/20773167-gas-gas-ec-250 Ώρε τούμπα που θα πέσει...:roflmao:

azar41
13/02/2019, 17:48
Το gas-gas μοιάζει η καλύτερη περίπτωση απο τα τρία ,είναι πιο ροπάτο απο τα άλλα δύο,οπότε θα είσαι με λιγότερο γκάζι σαν αρχάριος,κι όταν το μάθεις η δύναμη θα είναι εκεί.
Σίγουρα θα θέλει τα μαζεματάκια του,τσιμούχες μπροστινού ίσως,αν στο αφήνει 1500 χτύπα το.

Zid
13/02/2019, 23:31
Τελικα δεν εχω καταλάβει μιλάμε για enduro η απλα βολτες σε χωματόδρομους γιατι με αυτά που προτείνουν αρκετοι εγω ανετα θα επαιρνα και dominator 650 πάει και αυτο στο χωματοδρομο ... και θα πηγαινεις και για καφε μεχρι τις Σέρρες ..

Enduro δε κάνεις με μηχανακι 140 κιλα με μεταλικο ρεζερβουαρ. Ταλαιπωρια χωρις κανενα λογο και καμια ευχαρίστηση στο τελος .

Σορρυ αλλα πρεπει να αποφασίσεις τι ακριβώς θελεις να κάνεις . Αν θες να κανεις βολτες σε χωματοδρομους και να μπεις σε κανα πατημενο μονοπατι ενοειτε κανεις με οτι εχουν προτεινει παραπάνω.

Απο εκει και πέρα αν θες να κανεις enduro με οτι αυτο συνεπαγεται ,μονο το gas gas ειναι ελαφρυ enduro απο τα παραπανω και θα μπορεσεις να το ευχαριστηθεις σε ολες τις συνθηκες .... Ολα τα υπολοιπα ειναι on off - dual sport που λενε και οι Αμερικανοι και πας μεν στο χωμα αλλα δε κανεις enduro (ισως να αφηνα απεξω το xr250 που βγαινει με μιζα και πλαστικο ρεζερβουαρ) .

Υ.Γ Τετραχρονο με μανιβελα τι καλυτερο να ξεκινησει ενας αρχαριος σε 2 μηνες θα εχει πουλησει μηχανακι και θα τα εχει παρατησει ...:cry:

SeniorCanardo
14/02/2019, 11:47
Τελικα δεν εχω καταλάβει μιλάμε για enduro η απλα βολτες σε χωματόδρομους γιατι με αυτά που προτείνουν αρκετοι εγω ανετα θα επαιρνα και dominator 650 πάει και αυτο στο χωματοδρομο ... και θα πηγαινεις και για καφε μεχρι τις Σέρρες ..

Enduro δε κάνεις με μηχανακι 140 κιλα με μεταλικο ρεζερβουαρ. Ταλαιπωρια χωρις κανενα λογο και καμια ευχαρίστηση στο τελος .

Σορρυ αλλα πρεπει να αποφασίσεις τι ακριβώς θελεις να κάνεις . Αν θες να κανεις βολτες σε χωματοδρομους και να μπεις σε κανα πατημενο μονοπατι ενοειτε κανεις με οτι εχουν προτεινει παραπάνω.

Απο εκει και πέρα αν θες να κανεις enduro με οτι αυτο συνεπαγεται ,μονο το gas gas ειναι ελαφρυ enduro απο τα παραπανω και θα μπορεσεις να το ευχαριστηθεις σε ολες τις συνθηκες .... Ολα τα υπολοιπα ειναι on off - dual sport που λενε και οι Αμερικανοι και πας μεν στο χωμα αλλα δε κανεις enduro (ισως να αφηνα απεξω το xr250 που βγαινει με μιζα και πλαστικο ρεζερβουαρ) .

Υ.Γ Τετραχρονο με μανιβελα τι καλυτερο να ξεκινησει ενας αρχαριος σε 2 μηνες θα εχει πουλησει μηχανακι και θα τα εχει παρατησει ...:cry:

Μηχανάκι 650cc, 180 κιλών που μπορεί να πάει βόλτα σε χωματόδρομο έχω (θέλει άλλο λάστιχο βέβαια), δεν θέλω άλλο!:nono:

Θέλω, ελαφρύ μηχανάκι (max 120kg γεμάτο), άσπαστο, απροβλημάτιστο (αφού και τα service θα γίνονται αυστηρά στην ώρα τους), να έχει και λίγο νευράκι, με ευκολία εύρεσης ανταλλακτικών, εύκολη προσβασιμότητα και με οριακό ταβάνι τα 2000€.
Bonus: after market καλούδια και να μην είναι στο δρόμο βάσανο, (γιατί θα πρέπει να κάνει και κάποια χιλιόμετρα στο δρόμο μέχρι να φτάσει στο βουνό).

Θα μου πεις, "Ρε! μεγάλε αυτό το μηχανάκι δεν έχει κατασκευαστεί ποτέ :moutza:" και θα συμφωνήσω.
Οπότε μιλάμε για "αγριεμένο" on-off (WR, XR) ή για "εξημερωμένο" enduro (GG, EXC <=200cc) έχοντας πλήρη συνείδηση πως ότι κερδίζω στην συμπεριφορά στο χώμα θα το χάσω από την συμπεριφορά στο δρόμο, στη συχνότητα των service και τούμπαλιν.
Κοινώς κάπου θα κάνω ένα συμβιβασμό.

Απλά ΔΕΝ δίνω 2000€ για μοτόρια σαν αυτό (https://www.car.gr/16596546-honda-xr-400-r), θα κοιτάξω για κάτι πιο σύγχρονο ή σε καλύτερη κατάσταση, σε αυτά τα φράγκα.

SeniorCanardo
18/02/2019, 10:48
Την βοήθεια σας παρακαλώ :a4:
Είδα άλλα 2 μηχανάκια το ΣΚ γύρω στο 1,5 χιλιάρικο (πάνω κάτω) και τα δύο.

1) GG του 2004.
Θετικά:
Καινούργια λάστιχά, αλυσίδο-γράναζα, επισκευή μπουκάλες το καλοκαίρι, φάινονταν καθαρό,πήρε με μια μανιβελιά ακόμα και από μένα.
Αfter market τιμόνι.
Το μηχανάκι έκανε enduro μέχρι και την προηγούμενη μέρα.
Ο πωλητής μου φάνηκε ΟΚ.
Αρνητικά
Χτυπήματα και βαθουλώματα εμφανή στο κάτω μέρος του πλαισίου.
Χτυπήματα και βαθουλώματα στην φούσκα της εξάτμισης.
Ραγισμένο και επιδιορθωμένο υπό-πλάισο. (Δεν ήταν εμφανές, μου το είπε ο πωλήτης).
Πλαστικά σε κακή κατάσταση, χειριστήρια σε μέτρια.
Έκανε ένα ψιλό-μπερδεματάκι στα χαμηλά μέχρι να ζεσταθεί.
Ψιλό-πατεντούλες εδώ και εκεί.

2)Yamaha WR του 98
Θετικά:
Το μηχανάκι καθαρό, φρεσκοβαμμένα πλαστικά, 1000χλμ από service, κύλινδρο, πιστόνι, ρουλεμάν κλπ.
Λάστιχα και αλυσίδο-γράνζα σε αρκετά καλή κατάσταση.
Dep φούσκα.
Αρνητικά
Και αυτό έκανε ένα ψιλό-μπέρδεμα χαμηλά και έσβησε. Μου το επιβεβαίωσε και ο πωλητής.
Μου βγήκε ή ψυχή να το βάλω μπροστά, αλλά μόλις το βρήκα πως πάει δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Μανέτες σε μέτρια προς κακή κατάσταση.
Δισκό-πλακες ανάγκη για αλλαγή λίαν συντόμως.
Μηχανάκι καφετέριας, δεν φαίνεται να έχει πατήσει χώμα τουλάχιστον στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη.

Μια σύντομη βόλτα έκανα και τα δύο.(το GG to έκανα και 100 μέτρα χώμα).
Ψηλά και τα δύο αλλά όχι τρομακτικά λόγω του ότι είναι πούπουλα.
Το GG μου φάνηκε πιο στενό και ίσως λίγο πιο μανιτζέβελο.
Τα πήγα και τα δύο σαν "κότα" γιατί με τρομάξατε με τα δίχρονα, αλλά νομίζω αν έχω στην αρχή το νου μου λίγο στο δεξί μου χέρι, δεν θα παίξει πρόβλημα.

Ακούω γνώμες, να πάω παρακάτω ή να το σκεφτώ σοβαρά το ένα από τα δύο.
Σαν να μΕ άρεσε λίγο παραπάνω το GG.:blush:

Zid
18/02/2019, 13:58
Την βοήθεια σας παρακαλώ :a4:
Είδα άλλα 2 μηχανάκια το ΣΚ γύρω στο 1,5 χιλιάρικο (πάνω κάτω) και τα δύο.

1) GG του 2004.
Θετικά:
Καινούργια λάστιχά, αλυσίδο-γράναζα, επισκευή μπουκάλες το καλοκαίρι, φάινονταν καθαρό,πήρε με μια μανιβελιά ακόμα και από μένα.
Αfter market τιμόνι.
Το μηχανάκι έκανε enduro μέχρι και την προηγούμενη μέρα.
Ο πωλητής μου φάνηκε ΟΚ.
Αρνητικά
Χτυπήματα και βαθουλώματα εμφανή στο κάτω μέρος του πλαισίου.
Χτυπήματα και βαθουλώματα στην φούσκα της εξάτμισης.
Ραγισμένο και επιδιορθωμένο υπό-πλάισο. (Δεν ήταν εμφανές, μου το είπε ο πωλήτης).
Πλαστικά σε κακή κατάσταση, χειριστήρια σε μέτρια.
Έκανε ένα ψιλό-μπερδεματάκι στα χαμηλά μέχρι να ζεσταθεί.
Ψιλό-πατεντούλες εδώ και εκεί.

2)Yamaha WR του 98
Θετικά:
Το μηχανάκι καθαρό, φρεσκοβαμμένα πλαστικά, 1000χλμ από service, κύλινδρο, πιστόνι, ρουλεμάν κλπ.
Λάστιχα και αλυσίδο-γράνζα σε αρκετά καλή κατάσταση.
Dep φούσκα.
Αρνητικά
Και αυτό έκανε ένα ψιλό-μπέρδεμα χαμηλά και έσβησε. Μου το επιβεβαίωσε και ο πωλητής.
Μου βγήκε ή ψυχή να το βάλω μπροστά, αλλά μόλις το βρήκα πως πάει δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Μανέτες σε μέτρια προς κακή κατάσταση.
Δισκό-πλακες ανάγκη για αλλαγή λίαν συντόμως.
Μηχανάκι καφετέριας, δεν φαίνεται να έχει πατήσει χώμα τουλάχιστον στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη.

Μια σύντομη βόλτα έκανα και τα δύο.(το GG to έκανα και 100 μέτρα χώμα).
Ψηλά και τα δύο αλλά όχι τρομακτικά λόγω του ότι είναι πούπουλα.
Το GG μου φάνηκε πιο στενό και ίσως λίγο πιο μανιτζέβελο.
Τα πήγα και τα δύο σαν "κότα" γιατί με τρομάξατε με τα δίχρονα, αλλά νομίζω αν έχω στην αρχή το νου μου λίγο στο δεξί μου χέρι, δεν θα παίξει πρόβλημα.

Ακούω γνώμες, να πάω παρακάτω ή να το σκεφτώ σοβαρά το ένα από τα δύο.
Σαν να μΕ άρεσε λίγο παραπάνω το GG.:blush: Νομιζω το GG μπορεις να το πας στο Ζουρνατζη στη Θεσ.νικη και να το δει και να σου κανει μια σουμα το τι χρειαζεται αμεση αλλαγη . Πουλαει GG και ειναι enduras αρα θα σου βγαλει το λογ.σμο και θα ξερεις που βρισκεσαι αν και εφοσον σ αρεσει.

SeniorCanardo
18/02/2019, 14:13
Νομιζω το GG μπορεις να το πας στο Ζουρνατζη στη Θεσ.νικη και να το δει και να σου κανει μια σουμα το τι χρειαζεται αμεση αλλαγη . Πουλαει GG και ειναι enduras αρα θα σου βγαλει το λογ.σμο και θα ξερεις που βρισκεσαι αν και εφοσον σ αρεσει.

Λες να δεχτεί ο πωλητής να το φέρει για έλεγχο 100+ χιλιόμετρα (ακόμα και με δικές μου βενζίνες;;;:confused:);;;
Είναι κάτι που συνηθίζεται ή θα νομίζει ότι είμαι εξωγήινος!

Λέω να πάω βέβαια μια βόλτα στον Ζουρνατζή έτσι κι αλλιώς;

GogosLux
18/02/2019, 17:55
Λες να δεχτεί ο πωλητής να το φέρει για έλεγχο 100+ χιλιόμετρα (ακόμα και με δικές μου βενζίνες;;;:confused:);;;
Είναι κάτι που συνηθίζεται ή θα νομίζει ότι είμαι εξωγήινος!

:alien::ufo:

Kickstart
19/02/2019, 12:52
Φίλε βλέπω οτι συνεχίζεις να δίνεις πολύ σημασία σε βαθουλώματα και πλαστικά...(στο look με λίγα λόγια)

τα μηχανάκια αυτά χώμα κάνουν και την ζωή τους την περνούν τρώγοντας ξύλο.

δεν λέω να πάρεις κανα χρέπι διαλυμένο με κολλημένα ψαλίδια, υποπλαίσια και καπάκια μοτέρ (μακριά από αυτό με το επισκευασμένο υποπλαίσιο) αλλά μην κολλας με γρατζουνιες και βαθουλώματα...

οπως επίσης μην εντυπωσιάζεσαι απο γυαλιστερά πλαστικά...τα εντούρο με ενα καινουργιο κουστουμάκι 150 ευρω απο μπέη δείχνουν καινούργια...

δωσε βάση στον τρόπο λειτουργίας, τσέκαρε καρμπυρατερ, αναρτήσεις αν βουλιάζουν και επανέρχονται σωστά αν τα καλάμια μπροστά έχουν στην επιφάνεια τους τσιμπούρια σαν σκουριές δλδ στίγματα (συμβαίνει σε πολλά παλιά εντούρο από λάσπες και χτυπήματα από πέτρες), αν υπάρχει αυτό τον ήπιες γιατί οι τσιμούχες θα τρώγονται γρήγορα και θα σαι κάθε τρεις και λίγο για κατοστάρικα στο μάστορα, μοτέρ αρπάζει με την μία πως ακούγεται; μπερδεύει και σβήνει στο ρελαντί ή γουργουρίζει; ψυγεία (αν υπάρχουν και δεν πας σε αερόψυκτο) διαρροές ή ραγίσματα, κοίτα προσεκτικά όλα τα σωληνάκια και τα κολάρα τσεκαρε τις ενώσεις στα καπάκια του μοτέρ στις φλάτζες αν υπάρχουν διαρροές ή ίχνη από λαδίλες δες στο φιλτροκούτι αέρα αν έχουν γίνει παρεμβάσεις πολλοί τα ανοίγουν και καλά για έξτρα απόδοση και τελικά το μηχανάκι καταπίνει νερά και λάσπες με αποτέλεσμα χοντρές ζημιές το φιλτρο αέρα σε τι κατασταση είναι; καθαρισμένο ή πατσαβούρι; καινούργιο έχει από 20 ευρώ και άνω, τζόγους στους τροχούς μπροστά πίσω και αν είναι ίσια τα στεφάνια και οι ακτίνες στην θέση τους...βάλτε στο σταντ (αν υπάρχει) και δες τιμόνι μήπως θέλει ρουλεμάν...

καντο βόλτα πάει ευθεία; όταν κάθεσαι πάνω βουλιάζει υπερβολικά ή είναι κούτσουρο εντελώς...

λάστιχα σε τι κατάσταση είναι και τι ημερομηνία έχουν χτυπημένη επάνω...τακάκια και αλυσιδογράναζα...

αυτά όλα που σου γράφω κοστίζουν λεφτά...και επειδή το ποσό που δίνεις για αγορά είναι αρκετά μικρό πρόσεξε μην πάρεις κανα μηχανάκι που τα θέλει όλα αυτά και μετά σπρωξεις παρά με τον οποίο θα παιρνες πολύ καλύτερο μηχανάκι αν έκανες λίγο υπομονή.

typhoon
19/02/2019, 14:24
Όπως τα λέει ο προλαλησας.
Χτυπήματα βαθουλώματα όλα τα χρησιμοποιημένα έχουν.
Αν σ αρέσει ,τσεκαρεις τα σχετικά και είναι οκ κ θέλεις να μπορείς να κάνεις εντούρο κι όχι μόνο βόλτα στα χώματα, προτίμησε το gg. Το θέμα με το υποπλαισιο κοίταξε το ενδελεχώς.
Ειδάλλως για fun bike πας σε wr , που θα έχει κ πιο εύκολη μεταπώληση.
Από χαρτιά ήταν οκ τα μηχανάκια? Πινακίδες, ΚΤΕΟ κλπ
Γιατί τα εντούρο (με χαρτιά κανονικά) που κινούνται συχνά στο βουνό συνήθως θέλουν πατεντουλες για να περάσουν ΚΤΕΟ (φώτα φλας στοπ)

SeniorCanardo
19/02/2019, 14:41
Φίλε βλέπω οτι συνεχίζεις να δίνεις πολύ σημασία σε βαθουλώματα και πλαστικά...(στο look με λίγα λόγια)

τα μηχανάκια αυτά χώμα κάνουν και την ζωή τους την περνούν τρώγοντας ξύλο.

δεν λέω να πάρεις κανα χρέπι διαλυμένο με κολλημένα ψαλίδια, υποπλαίσια και καπάκια μοτέρ (μακριά από αυτό με το επισκευασμένο υποπλαίσιο) αλλά μην κολλας με γρατζουνιες και βαθουλώματα...

οπως επίσης μην εντυπωσιάζεσαι απο γυαλιστερά πλαστικά...τα εντούρο με ενα καινουργιο κουστουμάκι 150 ευρω απο μπέη δείχνουν καινούργια...

δωσε βάση στον τρόπο λειτουργίας, τσέκαρε καρμπυρατερ, αναρτήσεις αν βουλιάζουν και επανέρχονται σωστά αν τα καλάμια μπροστά έχουν στην επιφάνεια τους τσιμπούρια σαν σκουριές δλδ στίγματα (συμβαίνει σε πολλά παλιά εντούρο από λάσπες και χτυπήματα από πέτρες), αν υπάρχει αυτό τον ήπιες γιατί οι τσιμούχες θα τρώγονται γρήγορα και θα σαι κάθε τρεις και λίγο για κατοστάρικα στο μάστορα, μοτέρ αρπάζει με την μία πως ακούγεται; μπερδεύει και σβήνει στο ρελαντί ή γουργουρίζει; ψυγεία (αν υπάρχουν και δεν πας σε αερόψυκτο) διαρροές ή ραγίσματα, κοίτα προσεκτικά όλα τα σωληνάκια και τα κολάρα τσεκαρε τις ενώσεις στα καπάκια του μοτέρ στις φλάτζες αν υπάρχουν διαρροές ή ίχνη από λαδίλες δες στο φιλτροκούτι αέρα αν έχουν γίνει παρεμβάσεις πολλοί τα ανοίγουν και καλά για έξτρα απόδοση και τελικά το μηχανάκι καταπίνει νερά και λάσπες με αποτέλεσμα χοντρές ζημιές το φιλτρο αέρα σε τι κατασταση είναι; καθαρισμένο ή πατσαβούρι; καινούργιο έχει από 20 ευρώ και άνω, τζόγους στους τροχούς μπροστά πίσω και αν είναι ίσια τα στεφάνια και οι ακτίνες στην θέση τους...βάλτε στο σταντ (αν υπάρχει) και δες τιμόνι μήπως θέλει ρουλεμάν...

καντο βόλτα πάει ευθεία; όταν κάθεσαι πάνω βουλιάζει υπερβολικά ή είναι κούτσουρο εντελώς...

λάστιχα σε τι κατάσταση είναι και τι ημερομηνία έχουν χτυπημένη επάνω...τακάκια και αλυσιδογράναζα...

αυτά όλα που σου γράφω κοστίζουν λεφτά...και επειδή το ποσό που δίνεις για αγορά είναι αρκετά μικρό πρόσεξε μην πάρεις κανα μηχανάκι που τα θέλει όλα αυτά και μετά σπρωξεις παρά με τον οποίο θα παιρνες πολύ καλύτερο μηχανάκι αν έκανες λίγο υπομονή.

Αρχικά ευχαριστώ για τα hints.:a012:
Δεν κοιτάω τα πλαστικά, ούτε τη μούρη, έκανα μια λίστα πιο πριν με το τι θεωρώ, αρνητικό και θετικό στα μηχανάκια που είδα.
Στην τελική τα πλαστικά κάνουν 100€,δεν είναι αμάν το έξοδο.(Βέβαια για το WR τα πλαστικά είναι πολύ σπάνια και σε κακή κατάσταση όταν βρεθούνε, οπότε ότι τα έχει όλα και σε καλή κατάσταση είναι ένα συν).

1. Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι τα μπερδέματα και στα δύο.
2. Το επιδιορθωμένο υποπλαίσιο στο GG.
3. To στραβωμένο κάτω μέρος του πλαισίου. Ειδικά αυτό! (Είναι ανεκτό η μακριά).

Και όλα τα παραπάνω υπό το πρίσμα που έχω θέσει από την αρχή του ποστ και σε σχέση με το budget μου.
Αρχάριος, εισαγωγικό μηχανάκι στο χώμα, με budget ταβάνι στα 1500€.

Γρανάζια, αλυσίδες, δισκόπλακες, ελαστικά, αναρτήσεις, ρουλεμάν τιμονιού, ψυγεία (όσο φαίνονταν) ελέγχθηκαν (στο βαθμό που μπορούν να ελεγχθούν από εμένα) και όπου είδα θέματα τα αναφέρω στα αρνητικά.
Φίλτρο δεν είδα, γιατί έπρεπε να ανοίγουμε πλαστικά και έπρεπε να προλάβω να δω και τα δύο (τρία βασικά, αλλά το τρίτο δεν το προλάβαινα), σε διαφορετικές πόλεις και να είμαι πριν το απόγευμα ξανά στην πόλη.
Κολάρα, ντίζες, καρμπιρατέρ εξωτερικά φαίνονταν ΟΚ. (Πήρα και μερικές φωτό).

Οδηγικά με την ανύπαρκτη εμπειρία που έχω τόσο σε δίχρονα όσο και σε enduro δεν θεωρώ τα συμπεράσματα ασφαλή.
Άντε ανέβηκα, το πήγα και 200 μέτρα, έκανα και δυο γύρες, άλλαξα όλες τις ταχύτητες, έριξα και δυο γκαζιές, το έσβησα το άναψα, το άκουσα, αυτά:).
Τι να καταλάβω, πέρα από το ότι τα μηχανάκι μου φαίνονταν σαν ψεύτικο (λόγω βάρους), ο υδραυλικός συμπλέκτης του GG ήταν τόσο μαλακός που νόμιζα ότι χάλασε, η φασαρία του δίχρονου (εγώ νόμιζα πως με αυτό που έχω τώρα έκανα θόρυβο :D), οι μαλακές αναρτήσεις (σε σχέση με τις "stiff" που έχω τώρα, τάχα μου motard).

Κοίτα το GG θα μπορούσα να το πάρω, απλά μου φαίνονται πολλά τα 1500+ για μηχανάκι 15ετίας, με λυγισμένο πλαίσιο, επιδιορθωμένο υποπλαίσιο (Στραβό βέβαια δεν φαίνονταν να είναι), πλαστικά με tire-wraps και κάνα δυό-τρία μαζέματα ακόμα.
Για το WR τα 1500- μου φαίνονται πάλι πολλά για μηχανάκι 20+ χρόνων, με δύσκολα ανταλλακτικά, τεχνολογία παλιά, που με το καλημέρα θέλει επί πλέον φράγκα σε ψιλομαζέματα.

STOYBI
19/02/2019, 15:42
Αρχικά ευχαριστώ για τα hints.:a012:
Δεν κοιτάω τα πλαστικά, ούτε τη μούρη, έκανα μια λίστα πιο πριν με το τι θεωρώ, αρνητικό και θετικό στα μηχανάκια που είδα.
Στην τελική τα πλαστικά κάνουν 100€,δεν είναι αμάν το έξοδο.(Βέβαια για το WR τα πλαστικά είναι πολύ σπάνια και σε κακή κατάσταση όταν βρεθούνε, οπότε ότι τα έχει όλα και σε καλή κατάσταση είναι ένα συν).

1. Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι τα μπερδέματα και στα δύο.
2. Το επιδιορθωμένο υποπλαίσιο στο GG.
3. To στραβωμένο κάτω μέρος του πλαισίου. Ειδικά αυτό! (Είναι ανεκτό η μακριά).

Και όλα τα παραπάνω υπό το πρίσμα που έχω θέσει από την αρχή του ποστ και σε σχέση με το budget μου.
Αρχάριος, εισαγωγικό μηχανάκι στο χώμα, με budget ταβάνι στα 1500€.

Γρανάζια, αλυσίδες, δισκόπλακες, ελαστικά, αναρτήσεις, ρουλεμάν τιμονιού, ψυγεία (όσο φαίνονταν) ελέγχθηκαν (στο βαθμό που μπορούν να ελεγχθούν από εμένα) και όπου είδα θέματα τα αναφέρω στα αρνητικά.
Φίλτρο δεν είδα, γιατί έπρεπε να ανοίγουμε πλαστικά και έπρεπε να προλάβω να δω και τα δύο (τρία βασικά, αλλά το τρίτο δεν το προλάβαινα), σε διαφορετικές πόλεις και να είμαι πριν το απόγευμα ξανά στην πόλη.
Κολάρα, ντίζες, καρμπιρατέρ εξωτερικά φαίνονταν ΟΚ. (Πήρα και μερικές φωτό).

Οδηγικά με την ανύπαρκτη εμπειρία που έχω τόσο σε δίχρονα όσο και σε enduro δεν θεωρώ τα συμπεράσματα ασφαλή.
Άντε ανέβηκα, το πήγα και 200 μέτρα, έκανα και δυο γύρες, άλλαξα όλες τις ταχύτητες, έριξα και δυο γκαζιές, το έσβησα το άναψα, το άκουσα, αυτά:).
Τι να καταλάβω, πέρα από το ότι τα μηχανάκι μου φαίνονταν σαν ψεύτικο (λόγω βάρους), ο υδραυλικός συμπλέκτης του GG ήταν τόσο μαλακός που νόμιζα ότι χάλασε, η φασαρία του δίχρονου (εγώ νόμιζα πως με αυτό που έχω τώρα έκανα θόρυβο :D), οι μαλακές αναρτήσεις (σε σχέση με τις "stiff" που έχω τώρα, τάχα μου motard).

Κοίτα το GG θα μπορούσα να το πάρω, απλά μου φαίνονται πολλά τα 1500+ για μηχανάκι 15ετίας, με λυγισμένο πλαίσιο, επιδιορθωμένο υποπλαίσιο (Στραβό βέβαια δεν φαίνονταν να είναι), πλαστικά με tire-wraps και κάνα δυό-τρία μαζέματα ακόμα.
Για το WR τα 1500- μου φαίνονται πάλι πολλά για μηχανάκι 20+ χρόνων, με δύσκολα ανταλλακτικά, τεχνολογία παλιά, που με το καλημέρα θέλει επί πλέον φράγκα σε ψιλομαζέματα.

Δεν μπορω να καταλαβω τι περιγραφεις...??:lol:

1) Τα περισσοτερα μηχανακια εντουρο εχουν μαζεψει τοσα καπακια ( ελαφρα η βαρια ).......

Οσα δεν εχεις δει σε βιντεο.....

Τι σε πειραζει το ψευτουποπλαισιο δεν μπορω να καταλαβω......( 2 εχω αλλαξει στο δικο μου και 3φορες τα εχω ψευτοισιωσει....

Δεν θα σου κραταει την μπαγκαζιερα ...?? Η θα τραβαει καποιο ζορι ο συνεπιβατης>>???:lol:

2) Συμπλεκτης...??? Μαλακος πρεπει να ειναι.....!

Εαν δεν ειναι τα δαχτυλακια σου θα παθουν αγκυλωση στα πρωτα 5 κμ....

Η χρηση του στο χωμα ειναι πολαπλασια απο την χρηση στη ασφαλτο.....

Εμεινες στο εαν ειναι μαλακος.... Δεν ειδες εαν....

Απομονονει σωστα.... Πατιναρει το μηχανακι...??

3) Αυτο με το πλαισιο δεν το καταλαβα... μιλας για μια λακουβα στο πλαισιο η στραβωμενο..??

4) Μαλακες αναρτησεις....?? Δεν λεει κατι...!!

Μονο τετοιες αναρτησεις πρεπει να εχει ενα μηχανακι στο χωμα.... !!

Σε διαφορετικη περιπτωση.... δεν θα εχουν επαφη οι τροχοι σου με το εδαφος... και κατα συνεπεια δεν θα εχεις και εσυ επαφη με το μηχανακι σου παρα μονο κατευθειαν με το εδαφος...???

Στις αναρτησεις δεν κοιτας ποσο μαλακες ειναι... Εαν δακρυζουν λαδι, εαν ειναι χτυπημενες οι μπουκαλες ...Αυτα κοιτας....!!

Κατα τα αλλα οτι σου ειπα παραπανω......Εαν σε πειραξαν τα παραπανω που μας περιεγραψες στα μηχανακια που ειδες.....Μπατζετ 4000 το λιγοτερο...!

kordix
19/02/2019, 16:01
Είχα γράψει παραπάνω πως τα gas μέχρι το 2006 είχαν μαλακό υποπλαίσιο. Αν είναι σωστά επισκευασμένο δεν είναι πρόβλημα.

Επίσης σε όλα γίνεται εύκολα μετατροπή με τα πράγματα του 07 που δεν παθαίνει τίποτα υπό κανονικές συνθήκες, γιατί στο εντουρο όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχει και έτοιμο Κιτ, αλλά μεταχειρισμένα συμφέρει καλύτερα, πχ υποπλαίσιο, φιλτροκούτι, σελα και πλαστικά.

SeniorCanardo
19/02/2019, 16:17
Δεν μπορω να καταλαβω τι περιγραφεις...??:lol:

1) Τα περισσοτερα μηχανακια εντουρο εχουν μαζεψει τοσα καπακια ( ελαφρα η βαρια ).......

Οσα δεν εχεις δει σε βιντεο.....

Τι σε πειραζει το ψευτουποπλαισιο δεν μπορω να καταλαβω......( 2 εχω αλλαξει στο δικο μου και 3φορες τα εχω ψευτοισιωσει....

Δεν θα σου κραταει την μπαγκαζιερα ...?? Η θα τραβαει καποιο ζορι ο συνεπιβατης>>???:lol:

2) Συμπλεκτης...??? Μαλακος πρεπει να ειναι.....!

Εαν δεν ειναι τα δαχτυλακια σου θα παθουν αγκυλωση στα πρωτα 5 κμ....

Η χρηση του στο χωμα ειναι πολαπλασια απο την χρηση στη ασφαλτο.....

Εμεινες στο εαν ειναι μαλακος.... Δεν ειδες εαν....

Απομονονει σωστα.... Πατιναρει το μηχανακι...??

3) Αυτο με το πλαισιο δεν το καταλαβα... μιλας για μια λακουβα στο πλαισιο η στραβωμενο..??

4) Μαλακες αναρτησεις....?? Δεν λεει κατι...!!

Μονο τετοιες αναρτησεις πρεπει να εχει ενα μηχανακι στο χωμα.... !!

Σε διαφορετικη περιπτωση.... δεν θα εχουν επαφη οι τροχοι σου με το εδαφος... και κατα συνεπεια δεν θα εχεις και εσυ επαφη με το μηχανακι σου παρα μονο κατευθειαν με το εδαφος...???

Στις αναρτησεις δεν κοιτας ποσο μαλακες ειναι... Εαν δακρυζουν λαδι, εαν ειναι χτυπημενες οι μπουκαλες ...Αυτα κοιτας....!!

Κατα τα αλλα οτι σου ειπα παραπανω......Εαν σε πειραξαν τα παραπανω που μας περιεγραψες στα μηχανακια που ειδες.....Μπατζετ 4000 το λιγοτερο...!

Ρε παίδες γιατί δεν συνεννοούμαστε???:confused:

Λέω ότι δεν έχω πείρα από δίχρονα και από enduro, δεν έχω μέτρο σύγκρισης, δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα "καλό" enduro μηχανάκι από ένα "κακό".
Μιλάω αποκλειστικά για εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν αυτά τα μηχανάκια, όχι γενικά για όλα τα μηχανάκια.

Όποιο πρόβλημα διαπίστωσα το ανέφερα για να μου πείτε μια γνώμη κατά πόσο είναι σοβαρό.
Δεν λέω με χάλασαν τα πλαστικά ή οι μανέτες.
Λέω ότι κάποια στιγμή (ίσως όχι άμεσα) να χρειαστούν αλλαγή και πρέπει να το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου σαν έξοδο.
Από την άλλη αν πρέπει να αλλάξω άμεσα υποπλαίσο, να διορθώσω κάτι που έχει σημαντικό κόστος, ας μου το πει κάποιος.

Αφού λέω, το έκανα βόλτα, άλλαξα όλες τις ταχύτητες, το έσβησα το άναψα, είδα εξωτερικά τις μπουκάλες, αν είδα κάτι προβληματικό το αναφέρω.
Γράφετε σαν να μην διαβάζεται τι γράφψ πιο πάνω...και τα ελληνικά μου νομίζω ότι είναι καλά.
Αν δεν το αναφέρω είτε μου διέφυγε, είτε ήταν ΟΚ.
Πάντα σε σχέση με την δική μου εμπειρία.
Πιθανόν κάποιος πιο έμπειρος να εντόπιζε περισσότερα θέματα.

Παράδειγμα: Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ υδραυλικό συμπλέκτη. Αυτός που δοκίμασα μου φαίνεται γαμάτος.
Εσύ που έχεις δοκιμάσει (υποθέτω πολλούς) θα μου πεις "θα μπορούσε να είναι και σε καλύτερη κατάσταση".
Εμένα σε σχέση με τα τρία δάκτυλα που χρειάζεται αυτός που έχω για να πατηθεί μου φάνηκε super.

Αντίστοιχα όταν έχω ένα μηχανάκι που ο προηγούμενος κάτοχος παιδεύονταν να του σκληρύνει τις αναρτήσεις για να το μετατρέψει σε μοταρντ, τι να καταλάβω από αναρτήσεις σε εντούρο.
Δεν έχω καβαλήσει άλλο enduro για να συγκρίνω.

Εσύ λες με το υποπλαίσο "δεν τρέχει μια", ο από πάνω μου λέει "μακριά"...

Αν έρθει κάποιος και μου πει το πλαίσιο είναι επικίνδυνο και θες ένα 500άρικο για επισκευή ή αντικατάσταση, ε τότε δεν το παίρνω...ή παζαρέυω την τιμή
Η ας μου πει κάποιος, ότι "με τα φράγκα που έχεις δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο", εκτός και αν ψάξεις πολύ.

Δείτε μια φωτό και πείτε μια γνώμη για το πλαίσιο αν θέλετε.
403918

SeniorCanardo
19/02/2019, 16:19
Είχα γράψει παραπάνω πως τα gas μέχρι το 2006 είχαν μαλακό υποπλαίσιο. Αν είναι σωστά επισκευασμένο δεν είναι πρόβλημα.

Επίσης σε όλα γίνεται εύκολα μετατροπή με τα πράγματα του 07 που δεν παθαίνει τίποτα υπό κανονικές συνθήκες, γιατί στο εντουρο όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχει και έτοιμο Κιτ, αλλά μεταχειρισμένα συμφέρει καλύτερα, πχ υποπλαίσιο, φιλτροκούτι, σελα και πλαστικά.
Σε ευχαριστώ! και μάλιστα ήταν το δικό σου σχόλιο που με έκανε να ρωτήσω τον πωλητή και εκεί πάνω μου ανέφερε το ράγισμα και την επισκευή.

Τάξη μεγέθους για τα παραπάνω έχουμε, στο περίπου.

Όποιος έχει διάθεση να βοηθήσει γιατί πρέπει να απαντήσω σήμερα το βράδυ και για τα δύο, θα μπορούσα να του στείλω σε pm και κάποιες επιπλέον φωτό που έχω, μήπως παρατηρήσει κάτι που δεν είδα.

alex14
19/02/2019, 16:42
Το GG δεν θα το κοιταζα καν. Εχει φαει πολυ ξυλο.

Kickstart
19/02/2019, 18:11
Φιλε ο καθενας λεει την γνωμη του και ολοι μαζι θελουμε να σε βοηθήσουμε να κανεις εντέλει την καλυτερη δυνατη επιλογή...αλλωστε εσυ και κανενας αλλος είσαι που θα αποφασίσεις...

Σέβομαι τους απο πάνω και πιθανότατα τα παιδιά να ειναι πιο έμπειρα απο εμένα.
Αλλα συγγνωμη θα το ξαναπώ...μηχανάκι με κολλημένα σημεία σκελετού έστω και υποπλαισιο, δεν θα το έπαιρνα και να μου το χάριζαν...προσωπικά έχω μαζέψει αρκετα τουμπιδια με τα τρια εντουρακια που εχω αλλάξει..μαλιστα καποια και απο ύψος...ε σκελετο δεν έκοψα ουτε βουλιαξα ποτέ.

Αρα πιθανότατα (γιατι υπο προϋποθέσεις αμα καποιος ειναι ατυχος μπορει να το παθει και στην πρωτη βολτα που λεει ο λογος) το μηχανάκι εχει υποστει πολυ ταλαιπωρία και είναι πολλα τα χρονια στην πλατη του..

Τι θέλω να πω;

Σκεψου να εχεις δώσει τα λεφτά(ολο το μπατζετ απ οτι λες), να ξεκινήσεις τις βολτιτσες σου και στην πρωτη καλη σαβουρα να σου κοπει επανω στην ποντα που εχει τραβηξει ο άλλος..τι θα κανεις;

Ενα φιλος πριν χρονια πηρε ενα rm250 χωρις να το πολυκοιταξει και οταν το περιεργαστηκαμε καλα ειδαμε κολληση στο ψαλίδι πίσω...που ψαλιδι βρισκεις επισης ανετα ετσι;

Δεν σου περιγραφω τι ακολούθησε..

Απλα σου λεω οτι ο πωλητής το πηρε τελικα πισω..

Βέβαια αλλη περίπτωση μας το χε κρύψει...αλλα κανενας δεν αισθανεται ευχάριστα με τέτοιες επισκευές..

Δεν επιμένω απλα μιλαω για εμενα και τις παρεες μου και τι θα καναμε...αλλωστε οπως προειπα ο καθενας λεει τη γνωμη του και εσυ αποφασίζεις, αυτο δλδ που κανουν τα φόρουμ.

azar41
19/02/2019, 18:34
Όντως το Gas-Gas είναι ταλαιπωρημένο αρκετά, πάντως το χτύπημα στο κάτω μέρος του πλαισίου μάλλον δεν επηρεάζει την λειτουργικότητά του,αφου σου άρεσε η αίσθηση του μη βάρους και των αναρτήσεων, θα έλεγα να το παζαρέψεις κι άλλο.
Σκέψου οτι σαν αρχάριος στο χώμα θα έχεις αρκετές πτώσεις οπότε δεν θα το λυπάσαι.

SeniorCanardo
19/02/2019, 18:43
Φιλε ο καθενας λεει την γνωμη του και ολοι μαζι θελουμε να σε βοηθήσουμε να κανεις εντέλει την καλυτερη δυνατη επιλογή...αλλωστε εσυ και κανενας αλλος είσαι που θα αποφασίσεις...

Σέβομαι τους απο πάνω και πιθανότατα τα παιδιά να ειναι πιο έμπειρα απο εμένα.
Αλλα συγγνωμη θα το ξαναπώ...μηχανάκι με κολλημένα σημεία σκελετού έστω και υποπλαισιο, δεν θα το έπαιρνα και να μου το χάριζαν...προσωπικά έχω μαζέψει αρκετα τουμπιδια με τα τρια εντουρακια που εχω αλλάξει..μαλιστα καποια και απο ύψος...ε σκελετο δεν έκοψα ουτε βουλιαξα ποτέ.

Αρα πιθανότατα (γιατι υπο προϋποθέσεις αμα καποιος ειναι ατυχος μπορει να το παθει και στην πρωτη βολτα που λεει ο λογος) το μηχανάκι εχει υποστει πολυ ταλαιπωρία και είναι πολλα τα χρονια στην πλατη του..

Τι θέλω να πω;

Σκεψου να εχεις δώσει τα λεφτά(ολο το μπατζετ απ οτι λες), να ξεκινήσεις τις βολτιτσες σου και στην πρωτη καλη σαβουρα να σου κοπει επανω στην ποντα που εχει τραβηξει ο άλλος..τι θα κανεις;

Ενα φιλος πριν χρονια πηρε ενα rm250 χωρις να το πολυκοιταξει και οταν το περιεργαστηκαμε καλα ειδαμε κολληση στο ψαλίδι πίσω...που ψαλιδι βρισκεις επισης ανετα ετσι;

Δεν σου περιγραφω τι ακολούθησε..

Απλα σου λεω οτι ο πωλητής το πηρε τελικα πισω..

Βέβαια αλλη περίπτωση μας το χε κρύψει...αλλα κανενας δεν αισθανεται ευχάριστα με τέτοιες επισκευές..

Δεν επιμένω απλα μιλαω για εμενα και τις παρεες μου και τι θα καναμε...αλλωστε οπως προειπα ο καθενας λεει τη γνωμη του και εσυ αποφασίζεις, αυτο δλδ που κανουν τα φόρουμ.

Thanx!
Κοίτα μάλλον για σούτι τα έχω και τα δύο.

Το GG είναι 3ο-4ο χέρι, έχει φάει σίγουρα πολύ ξύλο (και φαίνεται), μεταπώληση δύσκολη και η αναλογία τιμής/κατάστασής μου φαίνεται δυσανάλογη.
Αν κατεβάσει την τιμή, ίσως.

Το WR από την άλλη, ούτε εντούρο είναι (σε αυτή την φάση του ξεκινήματος μπορεί και να μην με ενοχλεί, αν μπορεί να πουληθεί σε 1-2 χρόνια χωρίς μεγάλη χασούρα) , τα ανταλλακτικά του θέλουν αρκετό ψάξιμο, θέλει δισκόπλακες ψιλό-άμεσα και ο πωλητής θέλει να επιβαρυνθώ και τα τέλη και το ΚΤΕΟ που είναι δική του υποχρέωση.
Αν τα βάλω όλα μαζί, με παράβολα, μεταφορά κλπ θέλω άλλο ένα 300άρι από πάνω!:hmm:

Από την άλλη δεν έχω ακούσει καμία γνώμη για τα μπερδέματα τα οποία μπορεί να είναι από κάτι απλό και φθηνό μέχρι κάτι πιο σύνθετο και ακριβό.
Δεν ψήνομαι να πάω στο βουνό (ΟΚ! στο λόφο, δίπλα στο μαντρί) και να μείνω εκεί.:eleison:

alex14
19/02/2019, 18:44
Όντως το Gas-Gas είναι ταλαιπωρημένο αρκετά, πάντως το χτύπημα στο κάτω μέρος του πλαισίου μάλλον δεν επηρεάζει την λειτουργικότητά του,αφου σου άρεσε η αίσθηση του μη βάρους και των αναρτήσεων, θα έλεγα να το παζαρέψεις κι άλλο.
Σκέψου οτι σαν αρχάριος στο χώμα θα έχεις αρκετές πτώσεις οπότε δεν θα το λυπάσαι.

Στο πλαισιο πισω απο την μανιβελα κατι εχει παιχτει αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι.

lykourgi
19/02/2019, 19:09
Στο πλαισιο πισω απο την μανιβελα κατι εχει παιχτει αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι.
Μάλλον αυτοκόλλητο προστατευτικό που έχει φθαρεί.

kordix
19/02/2019, 20:42
Τσεκαρε το πλαίσιο κάτω από τη ποδιά, την ακούνε εκεί σε χρήση μοτοκρός.

Φαίνεται δουλεμένο το μηχανάκι αλλά ποιο εντούρο 15 ετών δεν θα είναι δουλεμένο

Γνώμη μου να περιμένεις για κάτι άλλο κοντά στο 2000 ρο.

kordix
19/02/2019, 20:45
https://www.car.gr/19973266?utm_source=android-app&utm_medium=push-button&utm_campaign=facebook-share&utm_content=aggelia

Αυτό φαίνεται καλύτερο.

Kickstart
20/02/2019, 07:39
μην τα ξεγράφεις...

https://www.car.gr/20776616-honda-xr-250-xlr250r-special

τον ρίχνεις στο εναμιση, ενωνεις τις βολτες σου απο ασφαλτο για πλάκα, τα ανταλλακτικά κρέμονται απο..τα δέντρα, χαίρεσαι τις βόλτες σου στο βουνό που ως αρχάριος θα είναι ήπιες και χαλαρές, συμμετέχεις ακόμα και σε μακρινές εντουραδες με μεγαλύτερα και τους κάνεις πλάκα για το βάρος και την αίσθηση ελευθερίας, βάζεις χέρι για πλάκα για τα βασικά...

και να μην ξεχνάμε...μεγάλος αριθμός αρχαρίων με αυτά ξεκίνησε...το xr και το ttr ηταν και παραμένουν μεγάλα σχολεία..

με xr250 φίλου γιατρού έχω γράψει χιλιομετρακια στο βουνό και το έχουμε βάλει και σε δύσκολα μονοπάτια όπου τα πήγε περίφημα...

πρόσεξε..δεν βάζει φωτιά στο χώμα ούτε σκάβει, αλλά τώρα στην αρχή και για κανα δυο χρόνια δεν τα χρειάζεσαι αυτά.

πάρε τις εμπειρίες σου και οταν έρθει η στιγμή που δεν σε καλύπτει πια δωστο όσο το πήρες εύκολα.

typhoon
20/02/2019, 07:49
Παιδιά επειδή δεν παρακολουθείτε το νήμα ολοκληρωμένα, ο φίλος που ενδιαφέρεται είναι αρχάριος (οπότε τα 300αρια δεν συστήνονται) , είναι βορειοελλαδιτης (οπότε στη Σάμο δεν είναι εύκολο να το ελέγξει) κ στα χρήματα που διαθέτει ψάχνει κάτι που να αξίζει τα λεφτά του (όχι απλά κάτι που να κάνει κάτω από 2000€)

Επίσης

ο πωλητής θέλει να επιβαρυνθώ και τα τέλη και το ΚΤΕΟ που είναι δική του υποχρέωση
Απλά μακριά

typhoon
20/02/2019, 07:52
Την αγγελία με το xr250 παραπάνω δες το μαν, δείχνει τίμιο

kordix
20/02/2019, 09:31
Την αγγελία με το xr250 παραπάνω δες το μαν, δείχνει τίμιο

Πάντως ένα XR που είχα κάποτε, ήταν παλιοχαρακτήρας. :D

Ας αποφασίσει ο άνθρωπος τι θέλει να κάνει και ας πάρει ότι τον βολεύει. Νομίζω πως βοηθήσαμε αρκετά.

SeniorCanardo
20/02/2019, 10:59
Παιδιά, ευχαριστώ για τη βοήθεια όσους γράψανε και όσους στείλανε pm.:beer:

To XLR το είχα δει, βασικά "τα έχω δει όλα" :uplate:, τρεις φορές τη μέρα τσεκάρω το car μπας και κάτσει τίποτα.
Μυρίζω την άνοιξη να έρχεται και αρχίζω και αγχώνομαι, δεν θέλω να την συναντήσω στην άσφαλτο, αλλά στα χώματα. :D

Να δω τι γίνεται με τα άλλα δύο και βλέπουμε στη συνέχεια.

SeniorCanardo
05/03/2019, 18:23
Λοιπόν έχουμε και λέμε, σήμερα αγοράστηκε ένα ΚΤΜ 200 EXC (2004).

Δεν θεωρώ ότι ήταν ευκαιρία, βγήκα εκτός budget, αλλά διαισθητικά μου βγήκε να πάρω μια απόφαση και την πήρα.
Μέσα σε 5 ώρες γίνανε όλα τα χαρτιά και το μηχανάκι ήρθε και σπίτι.

Από δω και πέρα ο χρόνος θα δείξει αν έπραξα σωστά, αν μου πάει η φάση ή αν θα χτυπάω το κεφάλι μου. :a018:

bulmont
05/03/2019, 18:35

Δεν θεωρώ ότι ήταν ευκαιρία, βγήκα εκτός budget, αλλά διαισθητικά μου βγήκε να πάρω μια απόφαση και την πήρα.

Από δω και πέρα ο χρόνος θα δείξει αν έπραξα σωστά, αν μου πάει η φάση ή αν θα χτυπάω το κεφάλι μου. :a018:

:beer::beer::beer:

katsar
05/03/2019, 23:02
Καλή επιλογή ωραίο μοτόρι,καλή σκόνη!

typhoon
06/03/2019, 06:30
Άντε με γειες κ καλολασπωτο! Ρίξε κ καμία φωτό να το θαυμάσουμε!

STOYBI
06/03/2019, 08:20

Εαν ειναι και σε καλη κατασταση....

Πολυ καλη επιλογη....!!

Καλες βολτες...!!:beer::beer:

SeniorCanardo
06/03/2019, 11:18
Παίδες ευχαριστώ αλλά να πω την αμαρτία μου δεν το έχω χαρεί καθόλου.
Μάλλον βιάστηκα.:(

Ήταν πολύ αυθόρμητη αγορά, χωρίς ενδελεχή έλεγχο, κάτι που δεν το συνηθίζω και τώρα βγάζω τρελά άγχη, καθώς βρίσκω διάφορα που δεν είδα επί τόπου.
Αγόρασα συναισθηματικά και πολύ φοβάμαι ότι μπορεί και να πιάστηκα κορόιδο.

Το ΣΚ θα κάνω ένα πιο προσεκτικό check αν και νομίζω ότι είναι λίγο αργά.:sick:

Να και δυο φώτο από σήμερα το πρωί.

404301
404302

typhoon
06/03/2019, 14:12
Μη μου αγχώνεσαι! Όλα θα γίνουν. Γράψε μου εδώ τι θέματα εχεις να σου πω τι μπορείς να κάνεις. Από τις φωτό φαίνεται ότι θέλει δισκοπλακες κάποια στιγμή. Ειδικά τώρα στην αρχή που δεν θα το ανοίγεις τρέλα το γκάζι οκ τρεναρεις την αλλαγή.

Το πολυοργανο το έχεις? Δουλεύει?

Για αρχή κατέβασε το owners manual κ ξεκινά διάβασμα. Ρύθμιση αναρτήσεων προς το μαλακό.
Πιέσεις ελαστικών 14-15 κ χαλαρά στο δρόμο.
Οπωσδήποτε ασφάλιση με οδική βοήθεια (θα χρειαστεί άνετα!)

Σε επόμενο βήμα τσεκ το power valve κ ρύθμισε το κι αυτό στο τέρμα χαλαρό, έτσι ώστε να είναι πολύ γραμμικό το μηχανάκι κ να μην έχει δίχρονο ξέσπασμα.

Κι ότι άλλο θες εδώ είμαστε! (Κ στο dirt bike...)

SeniorCanardo
06/03/2019, 15:41
Μη μου αγχώνεσαι! Όλα θα γίνουν. Γράψε μου εδώ τι θέματα εχεις να σου πω τι μπορείς να κάνεις. Από τις φωτό φαίνεται ότι θέλει δισκοπλακες κάποια στιγμή. Ειδικά τώρα στην αρχή που δεν θα το ανοίγεις τρέλα το γκάζι οκ τρεναρεις την αλλαγή.

Το πολυοργανο το έχεις? Δουλεύει?

Για αρχή κατέβασε το owners manual κ ξεκινά διάβασμα. Ρύθμιση αναρτήσεων προς το μαλακό.
Πιέσεις ελαστικών 14-15 κ χαλαρά στο δρόμο.
Οπωσδήποτε ασφάλιση με οδική βοήθεια (θα χρειαστεί άνετα!)

Σε επόμενο βήμα τσεκ το power valve κ ρύθμισε το κι αυτό στο τέρμα χαλαρό, έτσι ώστε να είναι πολύ γραμμικό το μηχανάκι κ να μην έχει δίχρονο ξέσπασμα.

Κι ότι άλλο θες εδώ είμαστε! (Κ στο dirt bike...)

Να σαι καλά ρε αγόρι, γιατί έχω αρχίσει να βγάζω σπυριά.

Δισκόπλακες σίγουρα θέλει και το είδα και επι τόπου, αλλά μέχρι το φθινόπωρο πιστεύω να με βγάλουν.

Το πολυόργανο δεν υπάρχει. Δεν κατάλαβα το γιατί, δεν είναι κάτι στάνταρντ ?! :hmm:
Αυτός επέμενε ότι δεν το είχε ποτέ. Επίσης το μπροστά μασκάκι είναι αλλαγμένο, δεν είναι το μανίσιο.
Λες να φύγαν όλα μαζί σε καμιά τούμπα;;;:eek:

Το ένα ψυγείο έχει φάει πολύ ξύλο, και είδα και μπαλώματα.

Το δεξί πλαστικό του ντεπόζιτου έχει σπασίματα, αλλά είναι στη θέση του.

Επίσης μπαλώματα είδα και στην εισαγωγή.

Η εξάτμιση το έχει φάει το ξύλο της.
Αλλά μάλλον θα έρθει με κάποιο τρόπο κάποια στιγμή.

Έχω κατεβάσει owners manual και service manual.

Λαδάκι ποιο και πόσο (το manual λέει από 1:40 έως 1:60, ανάλογα με το λάδι :eyepop:)
δηλαδή από 2,5% μέχρι 1,66%...

Ο προηγούμενος λέει ότι έβαζε Castrol Racing 17ml / 1 lt ???
Υποθέτω ότι εννοεί αυτό (https://www.ebay.co.uk/itm/Castrol-Power-1-Racing-2T-Fully-Synthetic-2-Stroke-Motorcycle-Oil-1-Litre-1L-/161067600684)

Επίσης θα πρέπει κοιτάξω για καμιά ποδιά για προστασία στο μέλλον?

typhoon
06/03/2019, 23:18
Τα exc είχαν ένα ψηφιακό πολυοργανο από το εργοστάσιο που ήταν χιλιόμετρητης κ ωρομετρο ( κ διάφορες άλλες λειτουργίες). Για ποιο λόγο το αφαιρούσαν πότε δε μπορεσα να το καταλάβω...

Anyway ... Βόλτα γίνεται κ χωρίς αυτό. Αλλά θεωρητικά χρειάζεται (όταν κάποια στιγμή αλλάξεις πιστονακι) να παρακολουθείς τις ώρες λειτουργίας. Οπότε σε μακρινό πλάνο θα υπολογίσεις ένα εξωτερικό ωρομετρο.

Μασκακι κ πλαστικά...ευλογησον μάλλον έχουν σπάσει από τούμπα, αλλά αν το δεις από τη θετική του μεριά δε σε νοιάζει αν πέσεις!

Γενικά θα πέσεις αρκετά...και σχετικά ανώδυνα.
Τα ψυγεία όσο δε χάνουν μη τα κοιτάς. Ότι έγινε έγινε. Η εξάτμιση φτιάχνει κι αυτή, αλλά κ πάλι σε επόμενη φάση. Όσο λειτουργεί αστη. Θεωρητικά χρειάζεσαι ένα κροκόδειλο προστασίας. Θα μπει κι αυτός όταν την φουσκώσεις. Ποδιά φρόντισε την πιο άμεσα ειδικά αν κινείσαι σε πέτρινα τερέν.

Λαδακι όπως έχουμε ξαναπεί καλό συνθετικό σε αναλογία μέσο όρο! 1:50 δηλαδή. Θα καπνίζει αλλά δε σε νοιάζει.
Με μπουζί ότι λέει η εταιρεία δηλαδή br8eg. Είναι ακριβά τα ατιμα αλλά πάρε να έχεις μερικά spare ειδικά τώρα στην αρχή θα σου χρειαστούν.

Κάποια στιγμή να κάνεις κ ένα τσεκ τις ρυθμίσεις του καρμπυρατέρ. Νούμερο ζιγκλερ, θέση βελόνας , στροφές αέρα κ ρελαντί. Εκεί δίπλα είναι κ οι βαλβίδες ριντ, δες τες κι αυτές γιατί κάνουν μεγάλη διαφορά.

Kickstart
07/03/2019, 08:42
αντε με το καλο φίλε...και καλες βολταρες τωρα...προσεκτικα μεχρι να του παρεις τον αερα, και εννοειται σπρωξε οτι λεφτα σου εμειναν να παρεις οσο καλυτερο εξοπλισμο γινεται...μην πας στο βουνο με οτι να ναι.

βαζε φωτο να γουσταρουμε...

SeniorCanardo
07/03/2019, 10:48
Τα exc είχαν ένα ψηφιακό πολυοργανο από το εργοστάσιο που ήταν χιλιόμετρητης κ ωρομετρο ( κ διάφορες άλλες λειτουργίες). Για ποιο λόγο το αφαιρούσαν πότε δε μπορεσα να το καταλάβω...

Anyway ... Βόλτα γίνεται κ χωρίς αυτό. Αλλά θεωρητικά χρειάζεται (όταν κάποια στιγμή αλλάξεις πιστονακι) να παρακολουθείς τις ώρες λειτουργίας. Οπότε σε μακρινό πλάνο θα υπολογίσεις ένα εξωτερικό ωρομετρο.

Μασκακι κ πλαστικά...ευλογησον μάλλον έχουν σπάσει από τούμπα, αλλά αν το δεις από τη θετική του μεριά δε σε νοιάζει αν πέσεις!

Γενικά θα πέσεις αρκετά...και σχετικά ανώδυνα.
Τα ψυγεία όσο δε χάνουν μη τα κοιτάς. Ότι έγινε έγινε. Η εξάτμιση φτιάχνει κι αυτή, αλλά κ πάλι σε επόμενη φάση. Όσο λειτουργεί αστη. Θεωρητικά χρειάζεσαι ένα κροκόδειλο προστασίας. Θα μπει κι αυτός όταν την φουσκώσεις. Ποδιά φρόντισε την πιο άμεσα ειδικά αν κινείσαι σε πέτρινα τερέν.

Λαδακι όπως έχουμε ξαναπεί καλό συνθετικό σε αναλογία μέσο όρο! 1:50 δηλαδή. Θα καπνίζει αλλά δε σε νοιάζει.
Με μπουζί ότι λέει η εταιρεία δηλαδή br8eg. Είναι ακριβά τα ατιμα αλλά πάρε να έχεις μερικά spare ειδικά τώρα στην αρχή θα σου χρειαστούν.

Κάποια στιγμή να κάνεις κ ένα τσεκ τις ρυθμίσεις του καρμπυρατέρ. Νούμερο ζιγκλερ, θέση βελόνας , στροφές αέρα κ ρελαντί. Εκεί δίπλα είναι κ οι βαλβίδες ριντ, δες τες κι αυτές γιατί κάνουν μεγάλη διαφορά.

Σιγά σιγά θα γίνουν όλα!:)
Πήρα εντούρο 15ετίας λογικό να έχει κάποια θεματάκια.
Αυτά να είναι, να μην βγάλει τίποτα χοντρό μόνο.:priest:

Λαδάκι έχεις να προτείνεις κάποιο που χρησιμοποιείς εσύ και είσαι ευχαριστημένος;
Έχω διαβάσει τόσα πολλά και ο καθένας λέει το δικό του. Μπορώ να πάω βάση manual σε motorex Cross Power που το βρίσκω στα 16€.

Για ποδιά να ψάξω έτοιμη ή να πάω σε ιδιοκατασκευή. Παίζει μια άκρη για CNC!
Πατρόν μάλλον κάπου θα βρω ή μπορώ και να σχεδιάσω μόνος μου.

To μπουζάκι διπλάσια τιμή από αυτό που φοράει το άλλο μου μηχανάκι :D

Κάνα δοσομετρήτη για να μετράω τα βενζινόλαδα από πού;

SeniorCanardo
07/03/2019, 10:59
αντε με το καλο φίλε...και καλες βολταρες τωρα...προσεκτικα μεχρι να του παρεις τον αερα, και εννοειται σπρωξε οτι λεφτα σου εμειναν να παρεις οσο καλυτερο εξοπλισμο γινεται...μην πας στο βουνο με οτι να ναι.

βαζε φωτο να γουσταρουμε...

Ευχαριστώ φίλος για τις ευχές αλλά και για την βοήθεια. :)

Από εξοπλισμό είμαι άσχετος τελείως.
Να κοιτάξω για μεταχειρισμένο ή όχι.:hmm:
Έχουμε κάτι "επώνυμο" σε VFM?
Αυτά τα πιο φθηνά (σχετικά) τύπου, Fovos, Thor, Wulfsport, λένε τίποτα...

bulmont
07/03/2019, 12:04
Μιά χαρά λάδι είναι το Μοτορέξ.
Ογκομετρητή ή από μαγαζιά με είδη κομμωτηρίου ή από πλαστικά-κινεζομαγαζιά, φτηνά είναι κάνα δυό ευρώ.....

Kickstart
07/03/2019, 12:33

θες οπωσδήποτε:

Μπότες (εντούρο και τπτ αλλο)
Θώρακα
Επικαλαμιδες (εντουραδικες που πιάνουν και γόνατο εννοείται)
Κρανος με γείσο
Μάσκα
και προσωπικά αν υπήρχαν τα λεφτά θα έπαιρνα και κάτι για αγκωνες και το προστατευτικό για αυχένα...

Ρουχα-στολη αν δεν σου βγαινουν τα λεφτα τωρα στην αρχη καλύτερα να πας σε μεταχειρο ή οτι υπάρχει από φίλους και δεν το φοράνε πια..

εισαι και μακρια να σου δινα ενα παντελονι απο τοτε που ημουν νιατο και λεπτος...δεν το χω πολυβαλει δεν μου κανει πια...πόσα κιλα είσαι και τι ύψος;

ψαχνω ντουλάπα να το βρω και θα σου πω αμα ειναι να χρεωθεις τον κουριερ να στο στειλω... επίσης εχω κι ενα ζευγαρι γαντια απο ebay αφορετα (δεν μου εκαναν) κινεζια μεν αλλα με προστευτικα κοκκαλα και ολα τα κόλπα, αν σε ενδιαφερει θα στα βγαλω καμια φωτο να τα δεις.

Οι μάρκες που βάζεις (οι φθηνές) μια χαρά ειναι τωρα για αρχή...και Wulfsport εχω φορεσει και Thor...και ειναι μια χαρα...Την Fovos την φοράει φίλος σε φορμα πανω κατω και ειναι μια χαρα..

SeniorCanardo
07/03/2019, 18:37
θες οπωσδήποτε:

Μπότες (εντούρο και τπτ αλλο)
Θώρακα
Επικαλαμιδες (εντουραδικες που πιάνουν και γόνατο εννοείται)
Κρανος με γείσο
Μάσκα
και προσωπικά αν υπήρχαν τα λεφτά θα έπαιρνα και κάτι για αγκωνες και το προστατευτικό για αυχένα...

Ρουχα-στολη αν δεν σου βγαινουν τα λεφτα τωρα στην αρχη καλύτερα να πας σε μεταχειρο ή οτι υπάρχει από φίλους και δεν το φοράνε πια..

εισαι και μακρια να σου δινα ενα παντελονι απο τοτε που ημουν νιατο και λεπτος...δεν το χω πολυβαλει δεν μου κανει πια...πόσα κιλα είσαι και τι ύψος;

ψαχνω ντουλάπα να το βρω και θα σου πω αμα ειναι να χρεωθεις τον κουριερ να στο στειλω... επίσης εχω κι ενα ζευγαρι γαντια απο ebay αφορετα (δεν μου εκαναν) κινεζια μεν αλλα με προστευτικα κοκκαλα και ολα τα κόλπα, αν σε ενδιαφερει θα στα βγαλω καμια φωτο να τα δεις.

Οι μάρκες που βάζεις (οι φθηνές) μια χαρά ειναι τωρα για αρχή...και Wulfsport εχω φορεσει και Thor...και ειναι μια χαρα...Την Fovos την φοράει φίλος σε φορμα πανω κατω και ειναι μια χαρα..

:beer::a30::beer:
Πω πω, φχαριστώ ρε φίλος.

Σωματότυπος "κομοδίνο" :roflmao:
Ύψος: 1,70m
Βάρος: 70-75kg.(Τα περισσότερα μυικά).
Οπότε τα Medium άλλες φορές τσιτώνουν λίγο στην πλάτη και άλλες φορές τα Large κολυμπάνε στα μανίκια.:p

Άλλα αν υπάρχουν πραγματάκια που βρίσκονται σε αχρηστία ή έχουν φθορές και δεν είναι για πώληση, καλοδεχούμενα.
Δεν με πολύ νοιάζουν οι φθορές, ξέρουμε να βάλουμε και ένα μπάλωμα.

Αύριο πάω να τσιμπήσω λαδάκι, δοσομετρητή ένα δοχείο για μίξη και Κυριακή έχω βρει μια ωραία φλαταδούρα (γήπεδο ολόκληρο δηλαδή) να αρχίσω να συνηθίζω λίγο το μηχανάκι.

ptc
10/03/2019, 21:20

Δεν παιρνεις κανα τηλεφωνο μηπως τα βρειτε και τη βγαλεις στο τζαμπε;

https://www.car.gr/parts/view/21335416-clothing-clothes-equipment

balakia
10/03/2019, 22:21
Μεγεια και καλοβολτο το μηχανάκι.
Όταν ψάξεις για εξοπλισμό δώσε μεγάλη προσοχή στην μασκα-γυαλια,να μην θολώνει εύκολα,είναι πολύ σημαντικό γιατί αν θολώνει θα την βγάζεις με πολύ μεγάλο κίνδυνο για τα μάτια σου.
Εγώ κόντεψα να χάσω το μάτι μου και την έβγαλα με ράμματα μόνο από κλωνάρι.