View Full Version : Σοβαρο λαθος στην αδεια κυκλοφοριας
Προκειται να αγορασω μεταχειρισμενο ενα μηχανακι.
Ολα καλα, δωσαμε χερια, τα μετρητα βγηκαν απο το καζανακι της τουαλετας και περιμενουμε το ρεπο για να μπουν οι υπογραφες στο μηχανολογικο.
Υπαρχει ενα θεμα ομως:
Ο αριθμος ΠΛΑΙΣΙΟΥ της μοτοσυκλετας, ειναι ο σωστος και στο ταμπελακι απο τα δεξια του λαιμου αλλα και στο ιδιο το σασι απο την δεξια μερια..
Το χρωμα, ειναι το σωστο.
Suzuki, ναι ειναι!
Δυο ροδες που γυρνανε, εχει.
Αμολυβδη καιει και ειναι καταλυτικο.
Εχει περασμενη στην αδεια ΛΑΘΟΣ εγκριση τυπου, επομενως εχει:
Λαθος τυπο κινητηρα
Λαθος σταθμη θορυβου @ rpm και καυσαεριων
Λαθος ΚΥΒΙΣΜΟ!
Λαθος Ονομασια μοντελου
.... και γενικα ολα οσα συμπαρασυρει η λαθος εγκριση τυπου!
Μιλαμε για περιπτωση Suzuki GSXR που ειναι βαπτισμενο Vstrom ενα πραμα!!!
Γνωριζει κανεις ποια η διαδικασια και τι σκατα γινεται σε αυτη την περιπτωση;
Θα βρεθει ακρη σε μια μερα στο μηχανολογικο ή σε κανα μηνα;
Θα βρεθει γενικα ακρη ή το μηχανακι ταξινομηθηκε λαθος και θα πρεπει να ταξινομηθει ξανα;
Το τρελο της υποθεσης, ειναι πως μετα απο αρση ακινησιας, ο ιδιοκτητης περασε ΚΤΕΟ, ασφαλιστηκε κανονικα .... Σκεψου να χρειαζοταν να μπει η ασφαλιστικη στη μεση για τον χ/ψ λογο ατυχηματος.
Πιθανότατα δεν το είχε ανακαλύψει κανείς.
Πιστεύω αν το κυνηγήσεις όμορφα με πιστοποίηση από αντιπροσωπεία ότι έτσι έβγαινε αυτό το μηχανάκι θα βρεις μια άκρη αλλά θέλεις έγραφα που το πιστοποιούν και βέβαια όχι μια μέρα...
Πιθανότατα δεν το είχε ανακαλύψει κανείς.
Πιστεύω αν το κυνηγήσεις όμορφα με πιστοποίηση από αντιπροσωπεία ότι έτσι έβγαινε αυτό το μηχανάκι θα βρεις μια άκρη αλλά θέλεις έγραφα που το πιστοποιούν και βέβαια όχι μια μέρα...
Γνωριζεις τη διαδικασια; Απο την αντιπροσωπεια γιατι;
Ο αριθμος πλαισιου στην αδεια κυκλοφοριας και στο σασι της μοτοσυκλετας, δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με το λαθος μοντελο!
Με λιγα λογια, εγκριση τυπου και αριθμος πλαισιου, δεν ταιριαζουν, αρα καποιο απο τα δυο ειναι λαθος.
Προφανως και ειναι λαθος η εγκριση τυπου, αφου ο χτυπημενος εργοστασιακα αρθιμος πλαισιου, ειναι σωστος και στα χαρτια και το ενα θα επρεπε να συμπαρασυρει το αλλο.
Γιατι λοιπον εξακολουθει και εργαζεται το ΣΤΡΑΒΑΔΙ του υπουργειου που περασε λαθος κωδικο και να θελησει να το "Τραβηξει" παραπανω;
(κανοντας το συνηγορο του διαβολου, ετσι?)
panos_zip
18/03/2019, 19:32
Πως εισαι σιγουρος οτι το μηχανακι ειναι σωστό και η άδεια λάθος, και όχι το αντίθετο?
Δεν παιζει δηλαδή να ειναι κλεμενο με μαιμου χαρτια η δεν ξερω τι?
Απορία εχω, δεν ξερω. Δεν θα μπορουσε να παιζει κατι τετοιο?
telegonos
18/03/2019, 19:49
Πας σε μια διεύθυνση συγκοινωνιών, και ζητάς να διορθώσουν τα λάθη.
Το πιο πιθανό, θα σου πούνε ΠΟΙΑ είναι η διεύθυνση που έχει τον φάκελο του οχήματος, και να πας ΕΚΕΙ να κάνουν τις διορθώσεις. Ή υπηρεσιακά αν είναι μακριά και δεν σε βολεύει.
Κάποιος μπέρδεψε στοιχεία, δεν είναι τπτ, θα στο βρούνε.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ, ας το κάνει ο πωλητής, όχι εσύ.
Πως εισαι σιγουρος οτι το μηχανακι ειναι σωστό και η άδεια λάθος, και όχι το αντίθετο?
Δεν παιζει δηλαδή να ειναι κλεμενο με μαιμου χαρτια η δεν ξερω τι?
Απορία εχω, δεν ξερω. Δεν θα μπορουσε να παιζει κατι τετοιο?
Να σου πω την αληθεια, οσο σκεπτικος εισαι και εσυ, ημουν και ειμαι ακομα!!
Η μηχανη ειναι πρακτικα αχρησιμοποιητη κλεισμενη σε γκαραζ λογω ιδιοκτητη που βρισκεται στο εξωτερικο.
16000χλμ σε 9 χρονια και πραγματικα, δεν υπαρχει ψεγαδι επανω της που να υποδηλωνει καποια ατασθαλια.
Οι πινελιες σε βιδες του εργοστασιου, υπαρχουν ακομα... δισκοι χωρις καμια φθορα, κεφαλια απο βιδες που δεν μπηκε ποτε χερι κλπ κλπ.
Καταλαβαινεις τι θελω να πω.
Ασφαλισμενη, με βιβλιο σερβις, σφραγιδες, βιβλιο ιδιοκτητη με τα στοιχεια του, αριθμο πλαισιου, κωδ. χρωματος, διευθυνση, οδο κλπ...
Το ταμπελακι αλλα και ο αριθμος πλαισιου καθως ΚΑΙ ο αριθμος κινητηρα, ειναι οπτικα, αναμφιβολα γνησια.
Ολα αυτα που γραφω, ειναι χωρις να λαβουμε υποψιν την αδεια κυκλοφοριας.
Ερχομαστε λοιπον στην αδεια.
Αυτο που βλεπεις στην αδεια, ειναι ο ΣΩΣΤΟΣ αριθμος πλαισιου, που παραπεμπει σε συγκεκριμενο μοντελο!
Ο αριθμος πλαισιου που βλεπεις στο χαρτι και στη μηχανη, αντικατοπτριζει την ιδια μηχανη στην οποια αναφερεται!
Μονο η εγκριση τυπου ειναι εσφαλμενη!!!
Ειναι σαν να σου δειχνει καποιος αδεια ενος Audi A1 με VIN που πιστοποιει ΟΝΤΩΣ το A1 1,4 που βλεπουν τα ματακια σου, αλλα η εγκριση τυπου να αφορα Audi R8 !!!
Τελειως κουλο....??
Ακομα και καχυποπτα να θες να το δεις, δεν βγαζει λογικη...
Εχω στειλει τον ιδιοκτητη, ο οποιος δειχνει ακρως συνεργασιμος, να κανει τα απαραιτητα στο μηχανολογικο απο αυριο, απλα ρωταω και απο εδω για να ξερω αν θα βγει ακρη καθως ο χρονος για τρεχαματα, ειναι περιορισμενος.
taisteal
18/03/2019, 19:53
Πας σε μια διεύθυνση συγκοινωνιών, και ζητάς να διορθώσουν τα λάθη.
Το πιο πιθανό, θα σου πούνε ΠΟΙΑ είναι η διεύθυνση που έχει τον φάκελο του οχήματος, και να πας ΕΚΕΙ να κάνουν τις διορθώσεις. Ή υπηρεσιακά αν είναι μακριά και δεν σε βολεύει.
Κάποιος μπέρδεψε στοιχεία, δεν είναι τπτ, θα στο βρούνε.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ, ας το κάνει ο πωλητής, όχι εσύ.
Όπως στα λέει ο telegonos
Διορθώνεται,και είναι ευθύνη του πωλητή.
George_M.
18/03/2019, 20:07
Λεει ομως οτι ο κατοχος ειναι στο εξωτερικο αρα δεν μπορει να κανει καμια διαδικασια
συνεπως θα την κανει καποιος αλλος,
ε τοτε ας ορισει ο κατοχος ποιος θα ειναι αυτος
ομως οπως σωστα ειπαν ΟΧΙ εσυ...
τωρα βεβαια εσυ καιγεσαι για το κελεπουρι κ εισαι ευκολος σε ολα αλλα κανε λιγη υπομονη κ δεν θα χασεις...ουτε θα ταλαιπωρηθεις..
αν θελουν να στην πουλησουν θα βρουν τροπο.
panos_zip
18/03/2019, 21:03
Μακαρι να ξεμπερδέψεις ευκολα. Ειδικα αν ειναι σε τοσο καλη κατάσταση ειναι κρίμα να εχει τετοιο θέμα στην αδεια.
@George_M.
Ο κατοχος, ειναι Ελλαδα αλλα standby για να ξαναφυγει, απ'οσο μου ειπε.
Εαν θελει τρελη χαρτουρα, ταλαιπωρια τρεξιμο, δεν ξερω κατα ποσο ειναι διατεθειμενος να το κανει...
Ο μηχανολογος μηχανικος του τμηματων συγκοινωνιων εβαλε την υπογραφη και σφραγιδα του σε μια λανθασμενη αδεια χωρις να ανοιξει ρουθουνι.
Ο δε πιστοποιημενος ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑΣ του ΚΤΕΟ που εβαλε και υπογραφη και τη σφραγιδουλα του, μετρησε ρυπους & θορυβο απο αλλο κινητηρα ακριβως στις rpm που οριζει η οδηγια απο την εγκριση τυπου της αδειας! :a014:
Μπανανια 2019! :bawl:
Εγώ να δεις τι είχα τραβήξει για να αλλάξω απλά το χρώμα στην άδεια,από λάθος τους έγραφε μπλε.Δεν ήταν κάτι δύσκολο αλλά μάλλον βαριόταν οι υπάλληλοι ,πρέπει να πήγα πάνω από 5 φορές στο συγκοινωνιων.Την τελευταία φορά είχαν πρόβλημα τα Pc τους.
Μάντεψε τι χρώμα γράφει ακόμα η άδεια :lol:
bros400pgm
18/03/2019, 21:38
Μάντεψε τι χρώμα γράφει ακόμα η άδεια :lol:
Και ΚΤΕΟ πως περνάς;
panos_zip
18/03/2019, 21:42
περνάει μαζι με το vstrom που θελει να παρει ο Pew λογικα
Πέραν της απίστευτης μπανανοσύνης που διακατέχει αυτή τη χώρα, ίσως ο πρακτικότερος τρόπος να γίνει η διόρθωση είναι κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης, κατόπιν συνεννοήσεως με κάποιον υπάλληλο της υπηρεσίας (ή, στη χειρότερη, διεκπεραιωτή). Ούτως ή άλλως θα εκδοθεί νέα άδεια, ευκαιρία να γίνουν τότε οι αλλαγές αντί να χαθεί διπλάσιος χρόνος. Μικρό ρίσκο, αν πουν όχι δεν προχωράς.
Λογικά και ευχαριστώ θα πούνε που θα καλύψουν τη γκασμαδιά του προηγούμενου υπαλλήλου σε διαδικασία ρουτίνας.
Καλά, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πώς δεν το πρόσεξε; Άλλο λάθος ψηφίο (από 8 σε B όπως σε άλλο νήμα), άλλο λάθος μοντέλο.
Θεωρητικα ναι, σε τετοιες περιπτωσεις πρεπει να πεσει γαργαρα και να καταπιουν το λαθος που εκανε καποιος κλαπαρχιδας.
Τοτε ομως, ο κλαπαρχιδας για τον οποιο συζηταμε καθοταν στο γραφειο και εξυνε το παπαρι του. Το ιδιο και οι ανωτεροι του...
9 χρονια και κατι μερες μετα ομως, αναθεμα και αν θα βαλει καποιος το χερι του για να διορθωσει τη μαλακια ενος προηγουμενου με το φοβο να βρεθει μπλεγμενος.
Χλωμο το κοβω να γινεται ευκολα. Με διεκπεραιωτη που μιλησα για να μου δωσει τα φωτα του, ηταν αμφιβολο το ζητημα.
Σιγουρα λεει επιλυσιμο, αλλα κατα ποσο μπορει να κινηθει ευκολα η διαδικασια, εξαρταται απο τις μερες τους.
Σε καθε περιπτωση η πλειοψηφια των δημοσιων υπηρεσιων, ειναι για μπουρλοτο.
Στη χωρα που η μεταβιβαση κοστολογειται απο τον κυβισμο, γιατι ως γνωστων περισσοτερα κυβικα = πιο ζορικη χαρτουρα = μεγαλυτερο παραβολο.
Στη χωρα που ενα μηχανογραφημενο ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ λογω ελλειψης απο πρασινες καρτελες, κοστιζε και κοστιζει 9€
Πεταμενα λεφτα!
@bros400pgm Και ΚΤΕΟ πως περνάς;
Δεν το πέρασα ποτέ κτεο το ΧΤ,έχω παραδώσει τις πινακίδες εδώ και 2 χρόνια.Ραβασάκι δεν ήρθε ακόμα.
Πέραν της απίστευτης μπανανοσύνης που διακατέχει αυτή τη χώρα, ίσως ο πρακτικότερος τρόπος να γίνει η διόρθωση είναι κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης, κατόπιν συνεννοήσεως με κάποιον υπάλληλο της υπηρεσίας (ή, στη χειρότερη, διεκπεραιωτή). Ούτως ή άλλως θα εκδοθεί νέα άδεια, ευκαιρία να γίνουν τότε οι αλλαγές αντί να χαθεί διπλάσιος χρόνος. Μικρό ρίσκο, αν πουν όχι δεν προχωράς.
Λογικά και ευχαριστώ θα πούνε που θα καλύψουν τη γκασμαδιά του προηγούμενου υπαλλήλου σε διαδικασία ρουτίνας.
Σόρι που σπάω τη φούσκα σου, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση, σε κανένα σύμπαν, δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα να πάρει τέτοια ευθύνη. Αν δεν είναι στη λίστα με τις 2 λειτουργίες του, δε γίνεται.
Σόρι που σπάω τη φούσκα σου, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση, σε κανένα σύμπαν, δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα να πάρει τέτοια ευθύνη. Αν δεν είναι στη λίστα με τις 2 λειτουργίες του, δε γίνεται.
Πλακα πλακα, googlαρα το ονοματεπωνυμο του τυπα που εβαλε τη τζιφρα και τη σφραγιδα του στην αδεια κυκλοφοριας.
Ναι, ειναι ακομα διευθυντης!!
Σε τετοιες περιπτωσεις μια καταγγελια στο συνηγορο του πολιτη αραγε του τεντωνει λιγο την επιδερμιδα, εαν δεν συγκινηθει να διορθωσει το γραπτο του;;;
telegonos
19/03/2019, 00:50
Για να κάνεις καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη, πρέπει να έχεις κάνει επίσημα κάποιο αίτημα (να έχεις πάρει έστω ένα αριθμό πρωτοκόλου), και αυτό να μην ικανοποιείται ή να μην εξελίσεται η ενέργεια του κράτους κ.ο.κ.
Ο συνήγορος του πολίτη στην συνέχεια, παίρνει την αιτήσή σου, και αρχίζει ψάχνει στις σχετικές αρχές, γιατί δεν προχωράει η δουλειά του πολίτη.
Δεν πάμε δλδ έτσι γενικά κι αόριστα στον συνήγορο και ζητάμε κάτι με τα λόγια.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να έχετε αιτηθεί (ο πωλητής ή ιδιοκτήτης ή όποιος εξουσιοδοτημένος τέλος πάντων) την διόρθωση των στοιχείων, και η υπηρεσία να σας έχει γράψει στα απαυτά της. ΤΟΤΕ πας στο συνήγορο του πολίτη, και του λες, έχω κάνει αυτήν την αίτηση και η υπηρεσία με έγραψε στα απαυτά της, και ΤΟΤΕ ο συνήγορος αφού μελετήσει τι του δίνεις, θα αρχίσει να τρέχει και να πιέζει την υπηρεσία.
Σε τετοιες περιπτωσεις μια καταγγελια στο συνηγορο του πολιτη αραγε του τεντωνει λιγο την επιδερμιδα, εαν δεν συγκινηθει να διορθωσει το γραπτο του;;;
Ο συνήγορος του πολίτη θα σου απαντήσει μετά από κάνα τρίμηνο πώς έστειλε το θέμα σου γιά εξέταση
στο αρμόδιο υπουργείο-διεύθυνση- νομαρχία κλπ....
Παθών και μαθών
sapila racing
19/03/2019, 09:37
Δεν μου φαίνεται περίεργο.
Εχώ δεί πάρα πολλές άδειες με λάθη στον αριθμό πλαισίου απο λάθος των υπαλλήλων του υπουργείου.
SeniorCanardo
19/03/2019, 09:59
Θα συμφωνήσω με τον @sapila racing.
Πέρσι πήγα να περάσω ένα αυτοκίνητο ΚΤΕΟ, παλιό αυτοκίνητο (μοντέλο 1973) το οποίο είχε περάσει άπειρες φορές ΚΤΕΟ, χωρίς "κανένα" πρόβλημα.:hmm:
Σχεδόν ολοκληρώνεται ο έλεγχος και βλέπει ότι υπάρχει διαφορετικός αριθμός πλαισίου από ότι στην άδεια.
Για την ακρίβεια στην άδεια υπάρχουν 4-5 ψηφία επιπλέον.:eek:
Ψάχνουμε όλους τους αναγραφόμενους αριθμούς, σε όλα τα πιθανά σημεία του αυτοκινήτου, αλλά δεν βρίσκουμε τίποτα που να μας υποδεικνύει που μπορεί να έγινε το λάθος.
Στο τηλέφωνο στο Μηχανολογικό δεν απαντά κανείς, οπότε μου λεν από το ΚΤΕΟ επανεξέταση σε 1 μήνα και πάνε διόρθωσε το.
Απαντάνε στο τηλέφωνο στο Μηχανολογικό κάποια στιγμή και μου λένε έλα από δω με το όχημα να δούμε τι συμβαίνει.:eek:
Δεν κατάφερα να πάω μέσα στο μήνα και πάω στο ΚΤΕΟ για νέα παράταση.
Θάυμα!!!
Μου λέει ότι το διόρθωσαν μόνοι τους, χωρίς να πάω καν εκεί.
Γίνεται και ένα τηλ για επιβεβαίωση και εμμέσως πλην σαφώς αφήνουν να εννοηθεί ότι κάπου, κάπως, κάποτε είχαν κάνει παπαριά.
Ελπίζω πως ίσως τελικά τα πράγματα στην περίπτωση σου να μην είναι τόσο τραγικά, να διαπιστωθεί το λάθος και να διορθωθεί σχετικά εύκολα.
Με διεκπεραιωτη που μιλησα για να μου δωσει τα φωτα του, ηταν αμφιβολο το ζητημα.
Σιγουρα λεει επιλυσιμο, αλλα κατα ποσο μπορει να κινηθει ευκολα η διαδικασια, εξαρταται απο τις μερες τους.
:lol::lol::lol::lol:
Αυτό που λένε οι δύσκολες μέρες του μήνα; Ελλαδάρα ρε, όταν οι δικοί μας τα ξύνανε οι ξένοι δεν είχαν ακόμα δημόσιο....
Μετα απο μολις 3 τηλεφωνηματα το προβλημα σχεδον λυθηκε.
Θα ταξιδεψω για να γινει η μεταβιβαση, στη νεα αδεια κατα τη μεταβιβαση, θα κουμπωθει η αλλαγη που εκαναν απο το συγκοινωνιων στο οποιο βρισκεται ο φακελος του οχηματος και τελος.
Νεοτερα απο Πεμπτη.
ΥΓ: Οχι δεν ειναι Vstrom, οποτε θα παραμεινει προς στιγμην και επ αοριστου, αγνωστη η τελικη του.
lykourgi
19/03/2019, 16:35
Αν δεν δεις ολόσωστη άδεια, μην δώσεις λεφτά.
Μετα απο μολις 3 τηλεφωνηματα το προβλημα σχεδον λυθηκε.
Θα ταξιδεψω για να γινει η μεταβιβαση, στη νεα αδεια κατα τη μεταβιβαση, θα κουμπωθει η αλλαγη που εκαναν απο το συγκοινωνιων στο οποιο βρισκεται ο φακελος του οχηματος και τελος.
Νεοτερα απο Πεμπτη.
ΥΓ: Οχι δεν ειναι Vstrom, οποτε θα παραμεινει προς στιγμην και επ αοριστου, αγνωστη η τελικη του.
Αυτό το ” σχεδόν λύθηκε” έχει κάψει σπίτια.... Ξέρεις πόσες ”σχεδόν έγκυες” έχουν κάψει τον κόσμο;:cry:
:lol:
MG-KTiNoS
20/03/2019, 08:29
Να σου πω την αληθεια, οσο σκεπτικος εισαι και εσυ, ημουν και ειμαι ακομα!!
Η μηχανη ειναι πρακτικα αχρησιμοποιητη κλεισμενη σε γκαραζ λογω ιδιοκτητη που βρισκεται στο εξωτερικο.
16000χλμ σε 9 χρονια και πραγματικα, δεν υπαρχει ψεγαδι επανω της που να υποδηλωνει καποια ατασθαλια.
Οι πινελιες σε βιδες του εργοστασιου, υπαρχουν ακομα... δισκοι χωρις καμια φθορα, κεφαλια απο βιδες που δεν μπηκε ποτε χερι κλπ κλπ.
Καταλαβαινεις τι θελω να πω.
Ασφαλισμενη, με βιβλιο σερβις, σφραγιδες, βιβλιο ιδιοκτητη με τα στοιχεια του, αριθμο πλαισιου, κωδ. χρωματος, διευθυνση, οδο κλπ...
Το ταμπελακι αλλα και ο αριθμος πλαισιου καθως ΚΑΙ ο αριθμος κινητηρα, ειναι οπτικα, αναμφιβολα γνησια.
Ολα αυτα που γραφω, ειναι χωρις να λαβουμε υποψιν την αδεια κυκλοφοριας.
Ερχομαστε λοιπον στην αδεια.
Αυτο που βλεπεις στην αδεια, ειναι ο ΣΩΣΤΟΣ αριθμος πλαισιου, που παραπεμπει σε συγκεκριμενο μοντελο!
Ο αριθμος πλαισιου που βλεπεις στο χαρτι και στη μηχανη, αντικατοπτριζει την ιδια μηχανη στην οποια αναφερεται!
Μονο η εγκριση τυπου ειναι εσφαλμενη!!!
Ειναι σαν να σου δειχνει καποιος αδεια ενος Audi A1 με VIN που πιστοποιει ΟΝΤΩΣ το A1 1,4 που βλεπουν τα ματακια σου, αλλα η εγκριση τυπου να αφορα Audi R8 !!!
Τελειως κουλο....??
Ακομα και καχυποπτα να θες να το δεις, δεν βγαζει λογικη...
Εχω στειλει τον ιδιοκτητη, ο οποιος δειχνει ακρως συνεργασιμος, να κανει τα απαραιτητα στο μηχανολογικο απο αυριο, απλα ρωταω και απο εδω για να ξερω αν θα βγει ακρη καθως ο χρονος για τρεχαματα, ειναι περιορισμενος.
Ρώτα ένα διεκπεραιωτή
ΑΥτά τα μούτρα ξέρουν τα πάντα όλα και κανονίζουν τα πάντα.
Δυστυχως
Δε διαφωνώ (απεναντίας, δυστυχώς), απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι δίνεται η ευκαιρία στην υπηρεσία να διορθώσει ένα λάθος που μπορεί να τους τρέξει χειρότερα αν κάποιος το κυνηγήσει. Οπότε αν ο/η υπάλληλος λάβει εντολή από πιο πάνω, θα το κάνει. Το ότι το άτομο που υπέγραψε την πρώτη φορά είναι ακόμα διευθυντής κάνει τα πράγματα αρκετά ευκολότερα.
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά επίσης δεν υπάρχει καμία περίπτωση πολίτης να κουνήσει δημόσιο υπάλληλο από τη θέση του, απόδειξη του οποίου αποτελεί και ο ίδιος διευθυντής, οπότε... :p
Καλά ξεμπερδέματα, όπως και να'χει, και μακάρι να είναι και εύκολα.
Δε διαφωνώ (απεναντίας, δυστυχώς), απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι δίνεται η ευκαιρία στην υπηρεσία να διορθώσει ένα λάθος που μπορεί να τους τρέξει χειρότερα αν κάποιος το κυνηγήσει. Οπότε αν ο/η υπάλληλος λάβει εντολή από πιο πάνω, θα το κάνει. Το ότι το άτομο που υπέγραψε την πρώτη φορά είναι ακόμα διευθυντής κάνει τα πράγματα αρκετά ευκολότερα.
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά επίσης δεν υπάρχει καμία περίπτωση πολίτης να κουνήσει δημόσιο υπάλληλο από τη θέση του, απόδειξη του οποίου αποτελεί και ο ίδιος διευθυντής, οπότε... :p
Καλά ξεμπερδέματα, όπως και να'χει, και μακάρι να είναι και εύκολα.
Να πω το εξης πανω σ'αυτο που συζητατε.
Κατηγγειλα γιατρο κεντρου υγειας στο οποιο εργαζοταν και η μητερα μου...
Τον εκραξα επισημα και μαλιστα με αποδεικτικα για τη γνωματευση της πουτσας που μου εδωσε, αρνουμενος κατηγοριματικα να με παραπεμπψει για τα περαιτερω.
Ο ορθοπεδικος απλα ηθελα να κωλοβαρεσει και ο ωχαδερφισμος του, χτυπησε κοκκινο.
Ελα μωρε, νεος ανθρωπος εισαι η φαση! Κανε ενα ετσι, κανε ενα αλλιως, θα ερθει στα ισια του ο ωμος σου.
Σωπα ρε μαλακα???
Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, μου ελεγε να μην κανω τιποτα, γιατι θα βρει το μπελα της. Εγω απο τε νευρα μου ηθελα να τους εκτελεσω οσους τολμησουν και εναντιωθουν, ετσι κι αλλιως με αποσπαση ηταν!
Προχωρησα λοιπον απο πανεπιστημιακο με τη γνωματευση και τα περαιτερω, κατηγγειλα εγγραφως στην Διευθυντρια με απειλη να το τραβηξω μεχρι και σε δημοσιευση σε εφημεριδα.
Ξερεις για ποτε του εδωσαν μεταθεση ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ, μολις η Διευθυντρια τα φοβηθηκε για το Image του νοσοκομειου;;;
Λιγο καιρο μετα εληξε και η αποσπαση της μητερας μου, μεχρι λοιπον να επιστρεψει στην θεση της, ολες οι κλωσσες εκει μεσα "να τον χαιρεστε κυρα Δωρα" και "τι γιος ειναι αυτος" "μπραβο στο παλικαρι σου που υψωσε αναστημα" "μακαρι να ηταν ολοι ετσι θα ειχαμε καλυτερο κεντρο" και λοιπες παπαριες....
Εχω μεγαλωσει σε σοι δημοσιων υπαλληλων. Θειος, θεια, πατερας, μητερα, ολοι... απο τις παλιες καλες εποχες που το χρημα εμπαινε αυτοματα στο λογαριασμο βρεξει χιονισει χωρις κανενα αγχος περικοπων.
Που αν βαριοσουν να πας για δουλεια, δηλωνες αδεια την αμεσως προηγουμενη! Που αν στη δουλεια σου δεν απεδιδες (εξαιρουμενου του πατερα μου, γιατι εαν δεν απεδιδε, το α/φος θα ηταν στις ειδησεις την επομενη) ... δεν ανοιγε ρουθουνι.
Που στην τελικη, στ'αρχιδια σου ρε φιλε.
ΔΕΝ ηταν ετσι οι δικοι μου ομως και δεν τους ειδα να ειναι ετσι ΠΟΤΕ στη δουλεια τους.
Η καταγγελια ειναι οφελος του πολιτη, τους πληρωνουμε απο την τσεπη μας για να πληρωνονται. Τοσο απλα.
Ειναι στην υπηρεσια τους τμηματος που ανηκουν και στην δικη μας υπηρεσια οταν τους χρειαζομαστε.
Το λαθος στη δικη μου δουλεια, φερνει απολυση. ΤΟ ΛΑΘΟΣ που θα κανω εγω, αν του τιμολογησω 5900 αντι για 3500.... θα το ακουσω σαν ασχημη καμπανα!!! Μπορει να μου κοστισει και τη θεση μου στη δουλεια, εαν μιλαμε για ενα καλο πελατη!
Το δικο τους λαθος, γιατι να πρεπει να περναει ατιμωρητο???
Σχετικα με το καλα ξεμπερδεματα, ναι, δεν διαφωνω, αντε βγαλε ακρη εκει μεσα. Αλλα μια αναφορα, θα γινει.
Ασχετως αν λυθηκε το προβλημα... ας γινει, γιατι ο πωλητης αναγκαστηκε να τρεξει ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ και κανεις ποτε δεν ενδιαφερθηκε εαν ειναι ολα ενταξει.
Κανεις δεν ανετρεξε να δει εαν ολες οι μηχανες με τον ΤΑΔΕ αριθμο πλαισιου κατα συνεπεια ΤΑΔΕ μοντελο, εχουν το σωστο κινητηρα.
Αριθμους πλαισιου αν βαλεις σε ταξινομηση σε ενα πινακα του excel, θα δεις καραμπινατο σφαλμα, οτι ολες εχουν τον Χ κινητηρα αλλα μια, δυο, τρεις οσες ειναι λαθος, εχουν ΛΑΘΟΣ μοτερ κουμπωμενο!
Για να κλεισω το σεντονι να πω τα εξης:
1) ΠΟΤΕ και για κανενα λογο, δεν αφηνουμε τιποτα στην τυχη.
2) ΠΟΤΕ και για κανενα λογο, δεν κανουμε πισω η κολωνουμε με το δημοσιο! Τα χαλια μας, ειναι συσσωρευμενα λαθη ... λαθη του υπαλληλου και λαθη δικα μας που δεν απαιτησαμε το ΟΛΟΣΩΣΤΟ!
3) Δυο φορες χρειαστηκε να βγαλω ακρη με δημοσιο φορεα, ενω φαινομενικα, ολοι ελεγαν, αστο γαμησετο! Και τις δυο φορες πανηγυρικα τους εβαλα γκολακι. Ολα γινονται.
και σημαντικοτερο...
4) Ο υπευθυνος γι'αυτη τη μαλακια, ηταν τοσο χεσμενος, που εγω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ, δινοντας πινακιδα και μερικα ακομα στοιχεια τον εβαλα στη μπριζα να διορθωσει την παπαρια που εκανε.
Ο ιδιοκτητης, απλα εκανε μερικα χιλιομετρακια, δεν περιμενε καν σε ουρα και παρελαβε την νεα αδεια ολοσωστη υπογεγραμμενη καταθετοντας την παλια, σε λιγοτερο απο 10 λεπτα αναμονης.
Καληνυχτα σε ολους, παντα ορθιοι :beer:
Ώπα ώπα, σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνω το να μένει οποιοσδήποτε ατιμώρητος ε, ΕΙΔΙΚΑ όταν το λάθος του ταλαιπωρεί άλλους. Ίσα ίσα, σκέφτομαι ακριβώς σαν εσένα. 7 χρόνια τώρα τρέχω σε δικαστήρια και έχω ξοδέψει μερικούς μισθούς σε έξοδα για "χαμένη υπόθεση", από την οποία ξέρω ότι πιθανότατα δε θα πάρω ούτε μισό ευρώ, απλά για να νιώσω την ικανοποίηση του να κριθεί ένοχος.
Απλά η σιχαμάρα έχει βαρέσει κόφτες.
Ώπα ώπα, σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνω το να μένει οποιοσδήποτε ατιμώρητος ε, ΕΙΔΙΚΑ όταν το λάθος του ταλαιπωρεί άλλους. Ίσα ίσα, σκέφτομαι ακριβώς σαν εσένα. 7 χρόνια τώρα τρέχω σε δικαστήρια και έχω ξοδέψει μερικούς μισθούς σε έξοδα για "χαμένη υπόθεση", από την οποία ξέρω ότι πιθανότατα δε θα πάρω ούτε μισό ευρώ, απλά για να νιώσω την ικανοποίηση του να κριθεί ένοχος.
Απλά η σιχαμάρα έχει βαρέσει κόφτες.
Να τονισω επισης, πως το λαθος παραμενει λαθος καθως υπαρχει ΚΤΕΟ προηγουμενης εβδομαδας καθως και ιστορικο.
Μετα τη μεταβιβαση εγω οτι οφειλω να κανω, θα το κανω! :lol:
10 λεπτα γραψιμο για επιστολη ειναι, γιατι ολα τα ΦΕΚ ΜΕΚ Κλπ, αναφερουν τις οποιες κυρωσεις για κατ'εξακολουθηση λαθη.
Ξερεις ποση χαρτουρα θα ξεσκονισει ο διευθυντης του τμηματος συγκοινωνιων, που εβαλε σφραγιδες σε απειρες αδειες, τελειως στα τυφλα??? :lol:
Αν μη τι αλλο, λεφτα στην τσεπη μου δεν θελω να βαλω, δε ζουμε στο Amurica με τις αγωγες να πεφτουν συννεφο και τα billions να τρεχουν ποταμια.
Τυχον ιδιοκτητες που θα κληθουν να διορθωθει το λαθος μου αρκει.... γιατι δεν ηταν η μοναδικη αδεια βρε αδερφε!
telegonos
21/03/2019, 00:08
Από λάθη άλλο τίποτα.
Αλλού ανέφερα τον κινητήρα, που αντί για RC36E είχε περαστεί ΡΨ36Ε, γιατί προφανώς κάποιος υπάλληλος δεν είδε ότι έγραφε ελληνικά.
Σε άλλη περίπτωση, τέλη '90s , πήγα να μεταβιβάσω μοτοσυκλέτα στο ονομά μου. Έδωσα το χαρτομάνι, και μια εβδομάδα μετά, πήγα να παραλάβω την νέα άδεια. Από την χαρά μου, δεν την κοίταξα και πήγα να φύγω, αλλά έπεσε η ματιά μου στις παρατηρήσεις κάτω-κάτω, που έλεγαν ''Καταλυτικό, αντιρυπαντικής τεχνολογίας''. Σκέφτομαι, το VFR400 καταλυτικό αντιρυπαντικής τεχνολογίας, τι λέει μωρέ αυτό, και κοιτάω επισταμένα αυτήν την φορά, ε αντί για ΝΒΚ πινακίδα, μου είχαν μεταβιβάσει ΝΕΚ, ένα 125ρι σκούτερ piaggio. Εν ολίγοις, κάποιου άμοιρου που δεν ξέρω τι όνειρο έβλεπε, του είχαν μεταβιβάσει το σκούτερ του σε εμένα. Επιτόπου, τους το έδειξα, και σε 2' είχαν διορθώσει το λάθος, και τυπώσει νέα άδεια με το ΝΒΚ που είχα εγώ. Σκέψου να μην το είχα δει εγκαίρως δλδ.
Στην δικιά μου περίπτωση (λάθος χρώμα) ,το κυκλοφορούσα έτσι πάνω από δεκαετία,από το 2002.Βάλε το πόσες φορές με σταμάτησε τροχαία (χωρίς κράνος,εξάτμιση,you know) δηλαδή όλες τις φορές που συναντηθήκαμε :D ,ποτέ κανείς δεν μου είπε φίλε γιατί γράφει άλλο χρώμα η άδεια;Το ανακάλυψα τυχαία πριν 2.5 χρόνια που ήθελα να παραδώσω τις πινακίδες και αφού με σκάσανε στην Αμαλιάδα ( η άδεια είχε βγει Καβάλα) με δικαιολογίες δεν έχουμε αδειόχαρτα,κόλησε το σύστημα,χάλασε το pc,λείπει ο Κ.Τάδε,ελάτε σε 10 μέρες κτλ,ε το άφησα έτσι.ΑΝ ξαναβγάλω πινακίδες βλέπουμε.
ΥΓ σε μικρό-ατύχημα που είχα η ασφαλιστική δεν μου δημιούργησε πρόβλημα,δεν σχολιάστηκε καν το γεγονός.Έφταιγα κιόλας,πλήρωσαν πίσω προφυλακτήρα σε ολοκαίνουργιο Honda Civic.
To δικό σου πρόβλημα φυσικά είναι πολύ σοβαρότερο αφού μιλάμε για στοιχεία άλλης μοτοσυκλέτας.
panos_zip
21/03/2019, 14:27
...
Αλλού ανέφερα τον κινητήρα, που αντί για RC36E είχε περαστεί ΡΨ36Ε, γιατί προφανώς κάποιος υπάλληλος δεν είδε ότι έγραφε ελληνικά.
....
Θεούλης!
Τελος καλο, ολα καλα.
Η νεα αδεια βγηκε χθες, ολοσωστη στον πωλητη και σημερα αλλη μια φορα, στο δικο μου ονομα.
Το μηχανακι ειναι τοσο "μαμα" που ο Παπακαλιατης αν το καβαλουσε θα το γκαστρωνε για πλακα.
Τα ζωα στο συγκοινωνιων, μεσα στις σχεδον 2 ωρες αναμονης, εδωσαν ρεσιταλ.
Ο μονος που πραγματικα φαινοταν να κανει τυπικα ξεκαθαρα και γρηγορα τη δουλεια του, ηταν στο πρωτοκολλο και στο γκισε αδειων.
Οι μοναδικοι δυο υπαλληλοι που ηταν Non-stop σε κινηση.
Οι υπολοιποι, απλα υπηρχαν και κατι αγνωστο εκαναν... κοιταζοντας χαρτια.
Μαλλον θα διπλοτσεκαραν μην γινει κανενα λαθος!!! :bawl::bawl:
Επειδη πουθενα στο ιντερνετ δεν βρηκα μια απαντηση, ανοιξα αυτο το thread.
Θεωρω οτι ειναι μια καλη βαση για καποιον που μελλοντικα αντιμετωπισει κατι παρομοιο να μην κατσει στ'αυγα του και να τους τρεξει ΟΣΟ και οπως μπορει.
Καλοτάξιδο φίλος!!Τι είναι θα μας πεις;;;
Πλάκα θα'χει να είναι όντως Suzuki GSXR με κινητήρα από Vstrom :tooth:
telegonos
22/03/2019, 10:16
TL1000r λεγεται αυτο :D
nassosxlvbros
08/08/2019, 23:15
Συνέβη σήμερα...Αφού περίμενα 10 μέρες αντί για 4....Τα νεύρα μου...:a016:Ποιος Κωστάκης ποιος Αλέξης ποιός Πάγκαλος...Δε τους έχουμε ανάγκη....είμαστε από μόνοι μας ΓΤΠΚ...:(
408955
lleonidas
08/08/2019, 23:34
Καλά δεν ξέρουν ο βλάχοι ότι το punto είναι Mitsubishi και όχι Toyota;Τι γκασμάδες :D
Αλήθεια, τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις;;
Καλά δεν ξέρουν ο βλάχοι ότι το punto είναι Mitsubishi και όχι Toyota;Τι γκασμάδες :D
Αλήθεια, τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις;;
Αλλάζεις το σήμα του αυτοκινήτου για να συμφωνεί με την άδεια. :p
Κανονικα θελουν καταγγελια και αποζημιωση τουλαχιστον το ημερομισθιο σου που θα χαραμισεις για να ασχοληθεις με την υπηρεσια τους για να βγει ακρη.
nassosxlvbros
09/08/2019, 05:54
Κανονικα θελουν καταγγελια και αποζημιωση τουλαχιστον το ημερομισθιο σου που θα χαραμισεις για να ασχοληθεις με την υπηρεσια τους για να βγει ακρη.
Κανονικά είναι να πάω από κει με τη διμούτσουνη αλλά είπα να μην είμαι των άκρων...Θα πάει ο διαικπεραιωτής από εκεί πρωί πρωί να το φτιάξει....Για να δούμε... όλα τα περιμένω....
στειλε τη φωτο στο νομικο τμημα της τουοτα και θα τους κανει αγωγη για δυσφημιση:p
Πάντως πρέπει να ανοιχτεί θρεντακι με τις μαλακιες των υπαλλήλων του Συγκοινωνιών και να γράψουμε όσοι έχουμε ταλαιπωρηθεί από δαυτους. Θα είναι και μπούσουλας για τους επόμενους οι λύσεις που δόθηκαν ανά περίπτωση. Σε μένα είχαν κάνει τράμπα τα στοιχεία άλλης μοτο (ίδιο μοντέλο ίδιο χρώμα ίδια μέρα εκτελωνισμου από το ίδιο γραφείο του υπουργείου στην Άρτα) και το αδελφό μηχανάκι το είχε δάσκαλος οδήγησης στην σχολή του στην Κέρκυρα ο οποιος ήταν παντρεμένος με υπάλληλο του Συγκοινωνιών στην Κέρκυρα. Κι ενώ τον βρήκα, η κοπελιά κατάλαβε την χαζομάρα και είπε θα το λύσει υπηρεσιακα, ο Δντης του Συγκοινωνιών στην Πάτρα (που ανήκε το δικό μου) δεν έβαζε υπογραφή για να γίνει αμοιβαία μεταβίβαση και να διορθωθούν τα λάθη. Τον έπεισα όμως, λίγο ανορθόδοξα αλλά τον έπεισα.
λίγο ανορθόδοξα αλλά τον έπεισα.
'' I'm gonna make him an offer he can't refuse '' :D
lleonidas
09/08/2019, 09:41
Αλλάζεις το σήμα του αυτοκινήτου για να συμφωνεί με την άδεια. :p
Εντάξει, υπάρχουν και χειρότερα...για σκέψου να έχεις πάρει GLX και μετά τη μεταβίβαση να διαπιστώσεις ότι πάνω στην άδεια γράφει Ducati :D
Επεσε το ματι μου σε μια ειδηση σημερα...
Σιγα την ειδηση θα μου πειτε καποιοι, αυτο ειναι κοινο μυστικο....
https://www.newsauto.gr/news/apokalipsi-molis-15-ich-ekopsan-ta-kteo-to-2019-se-194-ekat-elegchous/
Το point ειναι πως μου ηρθε φλασια, εσεις θα προχωρουσατε σε καταγγελία ή οχι; Κουβεντα να γίνεται....
(Ασχέτως με το τι έκανα ή δεν εκανα εγω...)
Με τη σειρα:
1η άδεια - Δευτερο ΚΤΕΟ - Νέα σωστή αδεια πριν τη μεταβιβαση και κατοπιν αυτης
423257
Κι ομως, την ελεγξαν και ειναι ολα σωστα! :lol:
Shinigami Ryuk
30/11/2020, 17:56
Ολα φτιαχνουν με την ιδιωτικη πρωτοβουλια
Ολα φτιαχνουν με την ιδιωτικη πρωτοβουλια
Λες ;;;;
Μηπως να επισκεπτω Autovision οπου περναω 3 οχηματα τη διετια για ΚΤΕΟ και να διορθωσουμε λιγο την τιμουλα! :hmm:
Η μηπως απλα να τους αφησω να το διαπραγματευτουν με τον ελεγκτικο μηχανισμο του κρατους;;
Γι'αυτο ποσταρω ξανα, ειμαι περιεργος να ακουσω ηθικες και μη αποψεις :)
Edit: τωρα ειδα και το Toyota Punto που μπηκε πιο πανω ... δεν ειχα παρακολουθησει το θεμα αυτο απο τοτε. OMG & 3 LOL !!! :uplate:
Shinigami Ryuk
30/11/2020, 20:17
Λες ;;;;
Μηπως να επισκεπτω Autovision οπου περναω 3 οχηματα τη διετια για ΚΤΕΟ και να διορθωσουμε λιγο την τιμουλα! :hmm:
Η μηπως απλα να τους αφησω να το διαπραγματευτουν με τον ελεγκτικο μηχανισμο του κρατους;;
Γι'αυτο ποσταρω ξανα, ειμαι περιεργος να ακουσω ηθικες και μη αποψεις :)
Edit: τωρα ειδα και το Toyota Punto που μπηκε πιο πανω ... δεν ειχα παρακολουθησει το θεμα αυτο απο τοτε. OMG & 3 LOL !!! :uplate:
Οπου υπαρχει συστημα υπαρχει και ρωγμη οπου μπορεις να μπει και να παρακαμψεις το συστημα.Δεν υπαρχει κρατος που το συστημα του να ειναι αδιαβλητο.Απλα σε καποια υπαρχουν συγκεκριμενα ορια και σε αλλα τα ορια ξεχειλωνουν.
Οι ελεγκτικοι μηχανισμοι του κρατους ειναι ενημεροι για την χ Autoxision,μην φοβασαι.Απλα ολοι κανουν την δουλιτσα τους.
Εγω απλα αυτο που θελω να πω ειναι να παραδειγματιστουν απο αυτο που ποσταρες αυτοι που πιστευουν οτι δεν υπαρχει κρατος και το δημοσιο ειναι γτπ και οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι χαραμοφαιδες και ας γινονταν ολα ιδιωτικα να δεις για ποτε λειτουργουσαν σωστα ολα.ΝΟΤ
Εγω απλα αυτο που θελω να πω ειναι να παραδειγματιστουν απο αυτο που ποσταρες αυτοι που πιστευουν οτι δεν υπαρχει κρατος και το δημοσιο ειναι γτπ και οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι χαραμοφαιδες και ας γινονταν ολα ιδιωτικα να δεις για ποτε λειτουργουσαν σωστα ολα.ΝΟΤ
Αυτο, σηκωνει ισα με 900 σελιδες.
Ας πουμε πως η αληθεια ειναι καπου στη μεση.
Shinigami Ryuk
30/11/2020, 22:43
Αυτο, σηκωνει ισα με 900 σελιδες.
Ας πουμε πως η αληθεια ειναι καπου στη μεση.
Συμφωνω απολυτα.Απλα θελω να δειξω οτι ειδικα στην χωρα μας το προβλημα ειναι οτι ο τοπος αυτος κατοικειται απο Ελληνες και διοικειται απο Ελληνες.Αν δεν ημασταν τοσο ασοβαροι για εμενα προσωπικα δεν θα υπηρχε διλημμα στο ερωτημα δημοσιο ή ιδιωτης.Τουλαχιστον οσον αφορα σημαντικα πραγματα οπως ειναι παιδεια-υγεια-φυσικοι ποροι κ.α.
Όχι στα ψευτοδιλήμματα ιδιωτικός-δημόσιος τομέας, για να αντιγράψω το ΚΚΕ. Αν δεν ήμασταν γτπ λαός και οι δύο θα λειτουργούσαν καλύτερα, οπότε πάλι δε θα τίθετο ζήτημα αυστηρής επιλογής. Παγκοσμίως πάντως, συνήθως όπου υπάρχει μεγάλο δημόσιο υπάρχει και πρόβλημα, και δεν εννοώ νοσοκομεία και σχολεία αλλά βιομηχανίες ζάχαρης, ΔΕΚΟ κλπ.
Στο θέμα μας, η βασική διαφορά είναι ότι στο κρατικό ΚΤΕΟ για να περάσεις καυσαέρια με μπουρούχα πρέπει να λαδώσεις, ενώ στο ιδιωτικό σε περνάνε χωρίς να σε ρωτήσουν για να είσαι ευχαριστημένος (τρου στόρυ).
Εγω χαριν μιας μινι δημοσκοπησης, ρωτησα το εξης:
εσεις θα προχωρουσατε σε καταγγελία ή οχι; Κουβεντα να γίνεται....
Πας με το στανιο, σε εναν ΙΔΙΩΤΗ... πληρωνεις το εισπρακτικου χαρακτηρα αντιτιμο.
Αυτος απο τα λεφτα σου επιβιωνει και εσυ εισαι υποχρεωμενος να τα σκασεις, ειτε σ'αυτον ειτε στον παραδιπλα. Same story!
Ελεγχει ενα οχημα με βαρια καρδια, ισα ισα να πεφτει το κασερι.
ΔΕΝ κανει τη δουλεια του ουτε στο ελαχιστο σωστα.
Πως του ξηγιεσαι;
Αυτο θελω να σχολιασω, γιατι ειμαι στο διλλημα καταγγελία ή δωρεαν ΚΤΕΟ σε 3 οχηματα μου (αφου η κατασταση δεν προκειται ν'αλλαξει ας επωφεληθουμε!)
Η διαφορά είναι ότι ο ιδιώτης δεν τρώει τα λεφτά σου με το ζόρι, και αν δεν κάνει τη δουλειά του, θα τη χάσει.
ΥΓ. Οι "ιδιώτες" που έχουν παρεδώσε με το κράτος δε μετράνε.
AUFGEBRACHT
01/12/2020, 10:02
Νομίζω το έχω αναφέρει και παλαιότερα για Autovision, είχα πάρει ένα Citroen Xsara μεταχειρισμένο, το πάω για ΚΤΕΟ μετά από λίγο καιρό, κάνουν τον έλεγχο και με στέλνουν άμεσα για έλεγχο φρένων, γτ έβλεπαν σοβαρή βλάβη στο σύστημα ABS. To περίεργο ήταν ότι το αυτοκίνητο ήταν χωρίς ABS...
Στο αυτοκίνητο που είχα μέχρι πέρυσι, όποτε το πήγαινα, έγραφαν παρατήρηση κακή λειτουργία φώτων πορείας... πήγαινα στο συνεργείο, όλα κανονικά, την επόμενη φορά πάλι η ίδια παρατήρηση.
AUFGEBRACHT
01/12/2020, 10:08
Αυτό δεν είναι τίποτα, είχα πετύχει ένα τζιμάνι ασφαλιστή που είχε γράψει στο ασφαλιστήριο μοτοσυκλέτα μάρκας Datsun... το ασφαλιστήριο του παππού που ήταν πριν από εμένα έγραφε αγροτικό μάρκας BMW.
Να πω και εγώ την ιστορία μου είναι σχεδόν παρόμοια .
Είμαι επαρχία . Βρήκα ένα σκούτερ piaggio mp3 LT , του 2017 , μεγαλη ευκαιρια με 3.500 χιλιομετρα μονο. ο ιδιοκτητης του ειναι στο εξωτερικο και με εχει εξουσιοδωτησει να κανω ολες τις διαδικασιες για την μεταβιβαση.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει λάθος στην άδεια κυκλοφοριας και αντί για τρίτροχη που είναι η μηχανή γράφει δίκυκλη. και κατηγορία L3E anti L5E. ο αριθμός πλαισίου κλπ είναι σωστός .
Από την πιατζιο μας απάντησαν ότι όντως υπάρχει λάθος στην άδεια και πρέπει να διορθωθεί. έχουν στείλει και τα πιστοποιητικά για να πάμε στο συγκοινωνιων και να γίνει η αλλαγή
Το πρόβλημα είναι ότι αν αλλάξει η άδεια πριν την μεταβίβαση , μετά δεν θα μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ γιατί τα 3τροχα μπ3 δεν περνάνε ΚΤΕΟ επαρχία παρά μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν δεν περάσει ΚΤΕΟ όμως δεν θα μπορεί να γίνει μετά μεταβίβαση γιατί το συγκοινωνιων θέλει χαρτί ΚΤΕΟ για μεταβίβαση
μου πρότεινε να περάσει πρώτα ΚΤΕΟ να γίνει η μεταβίβαση και μετά αφού έχει έρθει στο όνομα μου να γίνει η διόρθωση της άδειας. έχει τύχει και σε κάποιον άλλον κάτι τέτοιο?
basilis_k6
06/12/2023, 15:22
Να πω και εγώ την ιστορία μου είναι σχεδόν παρόμοια .
Είμαι επαρχία . Βρήκα ένα σκούτερ piaggio mp3 LT , του 2017 , μεγαλη ευκαιρια με 3.500 χιλιομετρα μονο. ο ιδιοκτητης του ειναι στο εξωτερικο και με εχει εξουσιοδωτησει να κανω ολες τις διαδικασιες για την μεταβιβαση.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει λάθος στην άδεια κυκλοφοριας και αντί για τρίτροχη που είναι η μηχανή γράφει δίκυκλη. και κατηγορία L3E anti L5E. ο αριθμός πλαισίου κλπ είναι σωστός .
Από την πιατζιο μας απάντησαν ότι όντως υπάρχει λάθος στην άδεια και πρέπει να διορθωθεί. έχουν στείλει και τα πιστοποιητικά για να πάμε στο συγκοινωνιων και να γίνει η αλλαγή
Το πρόβλημα είναι ότι αν αλλάξει η άδεια πριν την μεταβίβαση , μετά δεν θα μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ γιατί τα 3τροχα μπ3 δεν περνάνε ΚΤΕΟ επαρχία παρά μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν δεν περάσει ΚΤΕΟ όμως δεν θα μπορεί να γίνει μετά μεταβίβαση γιατί το συγκοινωνιων θέλει χαρτί ΚΤΕΟ για μεταβίβαση
μου πρότεινε να περάσει πρώτα ΚΤΕΟ να γίνει η μεταβίβαση και μετά αφού έχει έρθει στο όνομα μου να γίνει η διόρθωση της άδειας. έχει τύχει και σε κάποιον άλλον κάτι τέτοιο?
αφου δεν περνανε κτεο, αν αλλαξει η αδεια, το υπουργειο δεν μπορει να ζητησει κτεο για να κανει μεταβιβαση.