Σύνδεση

View Full Version : Το σκουτερ γερνει...

dvlaxos21
30/03/2019, 23:35
Καλησπερα. Ειμαι κατοχος καινουριου beverly police 300. Παρακαλω την βοηθεια καποιου αν εχει αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα. Καθως μπαινω στις δεξια στροφες νιωθω πως θα πεσω προς τα δεξια. Αγησα χερια σε ευθεια και το μηχανακι γερνει - στριβει δεξια. Το βλεπω και απο το λερωμα του λαστιχου.. τι μπορω να τσεκαρω. Τα μαστορια λενε μην τρελενομαι αλλα εγω φοβαμαι και θελω μα ευχαριστηθω το μηχανακι

o teos
31/03/2019, 00:52
Καθαρισε το λαστιχο ειναι απ τή βρώμα που εχει λερώθει και τραβάει..

BLiTzER
31/03/2019, 01:05
Το σημαντικό είναι να μη γέρνει ο ιδιοκτήτης.

panavour
31/03/2019, 01:24
Μετα αμα κανω εγω σχολιο για ολιγωρια των διευθυνοντων παιρνω βαθμους ποινης.:wave2:

raccoon
31/03/2019, 04:53
Το πήρες μεταχειρισμένο;
Μπορεί να πήραν λίγο οι εμπρός μπουκάλες σε κανένα ζορισμα η χαζό πτώση, που διορθώνεται με λασχαρισμα μπροστινού συστήματος και σφηξιμο ξανά.
Μπορεί σε καμία πιο σοβαρή πτώση να πήραν μπουκάλες, λαιμός, ρουρεμαν τιμονιού, συνδυασμός αυτών.
Μπορεί να κόπηκαν τα συνεμπλοκ που έχει μεταξύ πλαισίου και κινητήρα ( πίσω ανάρτηση)
Μπορεί να κάθεσαι εσύ στραβά.
Δεν θυμάμαι αν το σκούτερ σου έχει πίσω δύο αμορτισέρ δεξιά και αριστερά, αν έχει ένα από την μια πλευρά λογικά έχει στραβωσει από αυτό.

vaska
31/03/2019, 07:20
Πιθανά να είναι η ιδέα σου. Αν θες να το τσεκάρεις δωστο σε άλλον να το οδηγήσει και ακολούθησε εσύ σε κάποια απόσταση από πίσω του. Έτσι θα δεις αν ισορροπεί σωστά ή αν γέρνει. Για να δεις αν είναι στραβό (νοητή ευθεία των τροχών), βρέξει με μπόλικο νερό ένα σημείο του δρόμου, πέρνα από πάνω του και δες το ίχνος που αφήνει το μηχανάκι. Θα πρέπει να δεις μια γραμμή και όχι δύο. Αν δεις δύο είναι στραβό. Κάνε αυτά κι έλα να μας πεις τι βρήκες και αν το μηχανάκι το έχεις από καινούριο ή το πήρες μτχ.

dvlaxos21
31/03/2019, 10:03
Το μηχανακι ειναι κινουριο πρωτο χερι, αλλαξα λαστιχα και δεν βελτιωθηκε, εχει δυο μπουκαλες πισω και πιρουνι μενδθο μπουκαλες μπροστα. Ζητω συγγνωμη αν εγραψα σε φορουμ που δεν πρεπει. Δεν εχω πεσει δεν εχω τρακαρει. Ο τεχνικος διευθυντης της piaggio μου ειπε να τσεκαρω τους αποστατες αλλα δε ξερω πως. Απλα φοβαμαι για την ασφαλεια μου γιαυτο ρωτησα

basilis_k6
31/03/2019, 10:10
Το μηχανακι ειναι κινουριο πρωτο χερι, αλλαξα λαστιχα και δεν βελτιωθηκε, εχει δυο μπουκαλες πισω και πιρουνι μενδθο μπουκαλες μπροστα. Ζητω συγγνωμη αν εγραψα σε φορουμ που δεν πρεπει. Δεν εχω πεσει δεν εχω τρακαρει. Ο τεχνικος διευθυντης της piaggio μου ειπε να τσεκαρω τους αποστατες αλλα δε ξερω πως. Απλα φοβαμαι για την ασφαλεια μου γιαυτο ρωτησα

Δυστυχως, αν εχεις οντως θεμα, η piaggio ειναι ο τελευταιος που θα σε βοηθησει. κοινώς, την έκατσες. Αν βρεις καλο μαστορα (λέμε τωρα) και αν θέλει να ασχοληθει (αποκλείεται) μπορεί να το βρει.

vaska
31/03/2019, 10:33
Να πεις του τεχνικού διευθυντή της πιατζιο να το τσεκάρει ο ίδιος. Αυτός και οι από κάτω του έχουν την τεχνογνωσία και τα μέσα να το κάνουν, εσύ όχι.

spyrval
31/03/2019, 10:33
Έχεις κανένα φίλο να το δώσεις για μια βόλτα να δεις αν όντως είναι έτσι ή αν είναι η ιδέα σου; Έχεις προηγούμενη εμπειρία ή είναι το πρώτο σου μηχανάκι; Αφού είναι καινούργιο δώστο και στην αντιπροσωπεία να το οδηγήσει κάποιος να δεις τί θα σου πουν.

o_gavros
31/03/2019, 10:34
Μετα αμα κανω εγω σχολιο για ολιγωρια των διευθυνοντων παιρνω βαθμους ποινης.:wave2:

Να μας συγχωρεί η αφεντιά σου που δεν ειμαστε 24/7 πανω απο το μοτο.γρ.
01:00 εγραψαν,01:05 άρχισες παλι τη γκρίνια.

Το χιουμορ προφανώς και σου ειναι αγνωστη έννοια,αλλα δεν θα αλλάξουμε όλοι οι άλλοι για να γίνει το χατίρι το δικο σου.
Λύσε μου όμως την απορία, αφου τοσα χρόνια γκρινιάζεις για το πόσο λάθος διοικείται το μαγαζι, και σε χαλαει τοσο που αλλη δουλειά απο το να γίνεσαι πικροχολος δεν κανεις,γιατί δεν ρίχνεις μια μαύρη πέτρα στο φορουμ να ησυχάσεις;
Έχεις κουράσει, πολύ.Αυτό μόνο θα σου πω.ουτε κάρτες ούτε τιποτα.

o_gavros
31/03/2019, 10:45

Καινούριο μηχανάκι και καποιος χαρτογιακας με τιτλο προσπαθεί να σε βγάλει τρελό;
Άλλαξε τη στάση σου απέναντι τους.
Γιατί ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν αλλιώς.
Τι θα πει σου ειπε να τσεκάρεις...;
Και αυτοί εκει μέσα τι κανουν δηλαδή;

ΤάκηςΜπ
31/03/2019, 10:48
Εφόσον έχεις εγγύηση δεν νοείται συζήτηση. Πας και το παρατάς εκεί και τους λες "φτιαχτε το". Δημοκρατικά.

dvlaxos21
31/03/2019, 13:13
Παίδες πήγα σε αντιπροσωπεία και μου λέει ο μαστορας το καβάλησα δε κάνει τπτ. Του λέ πήδα πάνω, πάμε βόλτα και ως δια μαγείας με εμένα το έκανε!!! Ντρέπομαι να πηγαίνω συνέχεια και να μεβγάζουν τρελό.....

Έγραψα στη piaggio και δε μπορώ να πως με πήρε τηλ ο άνθρωπος. Μου λέει έιναι φυγοκεντρική η κίνηση γιαυτό όταν αφήνει τα χέρια αδειάζει το μηχανάκι και γέρνει και στρίβει προς τα κει που έχει βάρος. Οκ λέω κι εγώ σας ευχαριστώ αλλά γιατί στις στροφές και δη δεξιά νιώθω πως θα πέσω? πως δεν έχω την ίδια φυγοκεντρική ασφάλεια? Πιο πριν οδηγούσα βέσπα και πήγαινε καρφί?!!! Τότε ου είπε για αποστάτες κλπ. Με λίγα λόγια την έκατσα και μόνο ένας φίλος που φτιάχνει μηχανές και έχει συνεγείο προτίθεται να με βοηθήσει. όμως έχω την εγγύηση και φοβάμαι... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα παιδιά, λυπάμαι γτ έμπλεξα και δε φχαριστιέμαι το μηχανάκι....Μην αρχίζετε τα κακώς πήρες beverly κλπ ο καθένας στρέφεται εκεί που αρέσκεται.....θέλω απλά να πώ πως απογητεύομαι γτ δε βρίσκω κάποια τεχνική λύση.... Να μου πούν είναι αυτό και κάνει τόσο, αν πληρώσω δε ζητάω κάτι τσάμπα.....Λυπάμαι σας κούρασα με το πόνο μου ελπίζω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει εάν έχει παρόμοια εμπειρία....Σασ ευχαριστώ όλους μόνο και που διβάσατε και απαντήσατε

spyrval
31/03/2019, 13:37
Μην απογοητεύεσαι, ότι είναι θα φτιαχτεί. Μήπως να το πήγαινες σε άλλο συνεργείο Piaggio να δεις τί θα σου πούνε; Κάνε τον κινέζο, μην πεις ότι οι άλλοι σου είπαν ότι δεν έχει τίποτα.

dvlaxos21
31/03/2019, 13:39
Μην απογοητεύεσαι, ότι είναι θα φτιαχτεί. Μήπως να το πήγαινες σε άλλο συνεργείο Piaggio να δεις τί θα σου πούνε; Κάνε τον κινέζο, μην πεις ότι οι άλλοι σου είπαν ότι δεν έχει τίποτα.

Θα προσπαθήσω αν και ο άλλος που πήγα μου είπε νταξ μια χαρά είναι όλα το κάνουν και δεν ασχολήθηκε...

mikes
31/03/2019, 18:12
πας ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ με ενα αντιγραφο του αρθρου 540 του αστικου κωδικα που γραφει πως αν το προϊον δεν ανταποκρινεται σε αυτα που λεει ο κατσκευαστης η ο πωλητης (στη περιπτωση σου δεν σου εμπνεει καμια ασφαλεια) μπορεις να δηλωσεις υπαναχωρηση και απαιτησεις αντικατασταση η επιστροφη των χρηματων σου στο ακεραιο.. ενημερωνεις και το ινκα, και να δεις πως ως δια μαγειας θα ασχοληθουν ολοι και θα βρεθει λυση... τα "δε θελω να ενοχλω και να με βγαζουν τρελο" αστα στην ακρη, μιση περιουσια εσκασες για το μηχανακι ειναι υποχρεωμενοι να στο φτιαξουν σωστο, τελος!

Nostradamus
31/03/2019, 19:05
Δώσε το μηχανάκι σε κάποιον που εμπιστεύεσαι να το δοκιμάσει και αυτός. Επειδή αναφέρεσαι σε προηγούμενη εμπειρία με βέσπα το λεω (ειδικά παλιές)..

Μετά ότι σου είπαν οι από πάνω.. επιμονή μέχρι να ασχοληθεί η εταιρία με το θέμα σου. Είναι υποχρέωση τους να εντοπίσουν το πρόβλημα.

toyar
31/03/2019, 21:00
χωρις διαθεση πλακας μηπως λογω συνηθειας με τη βεσπα το ισιο σου φαινεται στραβο;

taisteal
31/03/2019, 21:22
χωρις διαθεση πλακας μηπως λογω συνηθειας με τη βεσπα το ισιο σου φαινεται στραβο;

Δεν παίζει τέτοιο σενάριο.

Sebastian1980
31/03/2019, 22:08
Μπορεί να ακουστεί χαζό, αλλά έλεγξε το αφρολεξ από την σελα. Μήπως είναι ελαττωματική η γέμιση και έχει στα δεξιά λιγότερο υλικό. Με αποτέλεσμα εσύ που κάθεσαι ώρα να γέρνεις λίγο λίγο δεξιά , ενώ ο άλλος που το κάνει μια βόλτα να μην το καταλαβαίνει.

raccoon
01/04/2019, 01:07
Εάν στις στροφές σου κάνει ένα "πέφτω δεν πέφτω" μπορεί να είναι και ρουλεμάν τιμονιού το πάνω.
Την είχα πάθει σε σκούτερ, μου το έριξαν παρκαρισμένο με κλειδωμένο τιμόνι και όπως χτύπησε κάτω το αντίβαρο, άλλαξε η οδήγηση του, κυρίως στις στροφές.
Άλλαξα ρουλεμάν και τέλος.
Μάλιστα το πήγα στην Piaggio, Κατεχάκη Μεσογείων με την πρώτη βόλτα το κατάλαβαν.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/04/2019, 06:28
Δεν παίζει τέτοιο σενάριο.

Ενοειτε και παίζει. Δεν ξέρω αν σε αυτή τη περίπτωση είναι αυτό αλλά δεν είναι και απίθανο.

Kickstart
01/04/2019, 08:31
φίλε ρουλεμάν λαιμού τιμονιού να δεις και τροχών...ξεκινά από κει...

αν άλλαξες λάστιχα πρόσφατα μήπως στα βάλε-βγαλε έγινε καμιά άρπα κόλλα ζυγοστάθμιση (που δεν νομίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις)...επίσης κάτι τελευταίο ψιλοακυρο αλλά μπορεί να συμβεί...

μήπως λέω μήπως...έχεις κάτω από τη σέλα στο χώρο αποθήκευσης καμιά λουκετάρα (κρυπτοναϊτ κτλ) ή άλλο βαρύ αντικείμενο που πάει δεξιά αριστερά όταν πλαγιάζει το μηχανάκι...

επισης το αυτο και για μπαγκαζιερα πίσω..

turogalos
01/04/2019, 09:43
Ενοειτε και παίζει. Δεν ξέρω αν σε αυτή τη περίπτωση είναι αυτό αλλά δεν είναι και απίθανο.

Συμφωνώ μαζί σου, χωρίς να θέλω να βγάλω τον dvlaxos21 τρελό. Προσπαθώντας να πουλήσω μηχανάκι στο παρελθόν, ο φίλος του αγοραστή το έβγαζε στραβό και τρακαρισμένο. Τελικά αποδείχθει ότι είχε στραβό τιμόνι στην Virago του και είχε συνηθίσει να καβαλάει στραβά.

Πριν τρελαθείς για τα καλά, μήπως να κάνεις ένα test ride σε κάποια άσχετη αντιπροσωπεία την ίδια μηχανή; Αν συμβαίνει το ίδιο, τότε μπορεί να έχει λάθος στάση το κορμί σου. Αν όχι, τότε προχωράς ξέροντας ότι δεν είσαι τρελός και ότι όντως έχει πρόβλημα.

dvlaxos21
01/04/2019, 21:29
Σας ευχαριστω παιδια. Θα κοιταξω τα παντα αποσα ειπατε. για ρουλεμαν τιμονιου το ειχα προτεινει και γελουσαν μου ελεγαν οτι αποκλειεται σε καινουριο μηχανακι και οτι ειναι σωληνωτο και εχει ενα ρουλεμαν. Επισης αποκλεειται λεει γτ ειναι καινουριο

Acacius
02/04/2019, 00:44
Βρες κάποιον με το ίδιο μοντέλο (ή νοίκιασε ένα, ή ζήτα test ride) για να βεβαιωθείς ότι αυτό που κάνει το δικό σου δεν το κάνουν κι άλλα. Μετά δράσε αναλόγως.

leo1964
02/04/2019, 06:45
Θα προσπαθήσω αν και ο άλλος που πήγα μου είπε νταξ μια χαρά είναι όλα το κάνουν και δεν ασχολήθηκε...

Αν δεν καταλαβαίνουν από λόγια,απευθύνεσαι στον συνήγορο του καταναλωτή

ANTUANE
24/04/2020, 11:09
Ολα τα police του 2017 2018 εχουν αυτο το θεμα. Και μενα τραβαει ελαφρώς δεξια. Φταινε οι ζάντες τους. Η piaggio ομως κανει την πάπια.

CuckooDestroyer
26/04/2020, 09:10
Φίλε όταν βγάλεις άκρη πες μας και μας

o_gavros
26/04/2020, 13:02
μάλλον δεν θα μας πει.
σύνηθες φαινόμενο φωτοβολίδας.

ANTUANE
26/04/2020, 16:48
Δεν νομιζω να βγαλει ακρη. Οι ζάντες φταινε, ειναι λαθος κατασκευαστικό αλλα η piaggio δεν το παραδέχεται και ισχυρίζεται οτι το μηχανακι ειναι μια χαρα. Ολα τα μοντέλα 2017-2018 εχουν αυτο το θεμα

Scouterakias
07/08/2020, 16:27
Παιδια εγώ αντιμετωπιζω το ιδιο θεμα με το ιδιο μηχανακι και το εχω 1 εβδομαδα. Μπορώ να ζητησω να το δει έμπειρο γνώμονας γιατί η piaggio δρν με βοηθάει ούτε πρόκειται να το επισκευάσει

ANTUANE
07/08/2020, 16:30
Τωρα το πηρες καινουριο; Μοντελο 2020;
Υποτιθεται οτι απο το 2019 και μετα το διόρθωσαν το προβλημα.

Scouterakias
07/08/2020, 16:50
Ναι την προηγουμενη τριτη. Βασανιστηκα. Πληροφοριακα ειχα το ιδιο μηχανακι 2018 μοντελο και το πουλησα αλλα επειδη ειχα μεινει πολυ ευχαριστημένος απο το προηγούμενο και το μετανιωσα που το πουλησα πηρα το ιδιο και βασανιστηκα

ANTUANE
07/08/2020, 21:31
Και το προηγουμενο δεν έγερνε δεξια; Παντως ειχαν θεμα ολα με τις ζάντες τους, η piaggio ομως λεει οτι μια χαρα ειναι.

Scouterakias
07/08/2020, 23:17
Οχι το προηγούμενο ηταν ολοισιο. Εσύ τι έκανες με το μηχανάκι;

ANTUANE
08/08/2020, 14:16
Τίποτα δεν εκανα. Το εχω ετσι. Αν πας στην πιατζιο θα το κανουν βολτα και θα σου πουν οτι ειναι μια χαρα

kostas_1100gs
08/08/2020, 14:37
Εγώ θα πω, όταν το οδήγησα, ότι είναι πισώβαρο και ``αρπαζει`` λόγο βάρους αριστερά ή δεξιά\.

Scouterakias
08/08/2020, 15:34
Σκέφτομαι να παω το μηχανάκι καλιμπρα για μετρημα

Scouterakias
08/08/2020, 15:35
Οχι δεν φταιει οτι ειναι πισωβαρο. Είχα μηχανακι ιδιο και δεν το εκανε αυτό

Parking
09/08/2020, 00:40
Αν θες να το τσεκάρεις δωστο σε άλλον να το οδηγήσει .

Αυτό....

Scouterakias
09/08/2020, 14:16
Το έχει δει αλλος και 3 μάστορες το επιβεβαίωσαν. Αλλα δεν μπορώ να παρω εγγραφο από αυτους γιατι το μηχανάκι είναι καινούργιο και δεν μπορώ να το λύσω

dvlaxos21
17/03/2021, 13:11
Καλημερα σε ολους δυστυχως δεν απαντησα γιατι πολυ απλα κανεις ακομη δεν καταληγει γιατι γερνει το μηχανακι. Με τις ζαντες αλλαξε κανεις και ειδε διαφορα;

ANTUANE
17/03/2021, 13:19
Δεν νομιζω να μπηκε κανεις σε αυτη την διαδικασια. Παντως 2 Beverly police που εχω οδηγήσει μοντελα 2016 και 2018και τα δυο γέρνουν δεξια. Δεν εχω οδηγήσει καποιο άλλο εκτος απο police

dvlaxos21
17/03/2021, 16:48
Ελυσαν καπως το προβλημα; Η τα πουλησαν, η αποδεχθηκαν την κατασταση. Υπαρχουν ζαντες after market καλυτερες απο τη μαμα;

tzimidis
17/03/2021, 19:35
Δεν νομιζω να μπηκε κανεις σε αυτη την διαδικασια. Παντως 2 Beverly police που εχω οδηγήσει μοντελα 2016 και 2018και τα δυο γέρνουν δεξια. Δεν εχω οδηγήσει καποιο άλλο εκτος απο police

Police είναι, δεξιά θα γέρνει.
Που το παράξενο?

rainmike
17/03/2021, 19:50
Καλημερα σε ολους δυστυχως δεν απαντησα γιατι πολυ απλα κανεις ακομη δεν καταληγει γιατι γερνει το μηχανακι. Με τις ζαντες αλλαξε κανεις και ειδε διαφορα;

Ε μετα απο 2 χρονια θα το εχεις συνηθισει :)

Shinigami Ryuk
17/03/2021, 20:09
Police είναι, δεξιά θα γέρνει.
Που το παράξενο?

Δεν λες καλα που δεν σου ριχνει και καμια γκλοπια

dvlaxos21
18/03/2021, 07:13
Νταξει μαγκες ευχαριστω :)

ANTUANE
01/06/2021, 10:04
Αλλαξα λάστιχα και διορθώθηκε το προβλημα

Tallyban
02/06/2021, 07:26
Κλασσική συμπεριφορά ευρωπαίου κατασκευαστή.Οτι και αν βγάλουμε το πουλάμε και όποιον πάρει ο χάρος.
Ούτε ποιοτικό έλεγχο,ούτε τίποτα.