PDA

View Full Version : Τα μηχανακια που αγόρασα και το μετάνιωσα

thunder ace
09/04/2019, 04:55
Γεια χαρα σε ολα τα μοτοπαιδια.
Σκεφτομαι ωρες-ωρες τα μηχανακια που περασαν απο τα χερια μου 40 χρονια τωρα.
Απο ολα ,ενα ΔΕΝ θα ξαναηθελα να το δω μπροστα μου ποτε:
405860
Το μονο καλο που ειχε ηταν το γκαζι.
Ολα τα αλλα χαλια μαυρα.
Ολο ζημιες στο μοτερ και τα φρενα αστα να πανε.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/04/2019, 05:35
Άμα σου πω κανένα θα το πιστέψεις? Έχω αλλάξει 18 μηχανάκια και όλα τα νοσταλγώ και τα θέλω πίσω :lol:

thunder ace
09/04/2019, 06:18
Άμα σου πω κανένα θα το πιστέψεις? Έχω αλλάξει 18 μηχανάκια και όλα τα νοσταλγώ και τα θέλω πίσω :lol:

Και τα τελη κυκλοφοριας (για τα 18 μηχανακια)να δεις πως θα σε αγαπησουν

doctoras
09/04/2019, 06:49
και εγώ συμπάσχω με τον αποπάνω ότι αγοράζω δένομαι, ώρες ώρες νοσταλγώ να τα είχα πίσω όλα αυτα που πούλησα έστω σε μια αποθήκη

Panos76
09/04/2019, 07:50
Το ίδιο με doc & παπ και όχι μόνο για μηχανάκια αλλά και αμάξια (και άλλα :D ) είμαστε αισθηματίες (https://www.youtube.com/watch?v=fg7z3KA0xP8) τι να κάνουμε; :D

o teos
09/04/2019, 08:05
Ενα ματσο σιδερα και πλαστικά...δε νοσταλγώ κανενα, αλλα μου χάρισαν ωραιες εμπειρίες και αναμνήσεις και αλλα οχι τα εδωσα πουλησα για καποιο λογο η σκοπο..εντ οφ στορυ παμ παρακατ..:)

azar41
09/04/2019, 08:16
Μάλλον δένομαι με τα παλιοσίδερα,είχα-έχω μόνο τρια μοτο στην κατοχή μου,το freewind και το CRΜ κυκλοφορούν κανονικά και το PE 250 περιμένει υπομονετικά την ανακατασκευή.
Ναι, το πρώτο μου μηχανάκι ήταν καθαρόαιμο εντούρο το μακρινό 1986.

Bowleno
09/04/2019, 08:26
Μόνο το GPZ 500S, (πρώτης γενιάς) που μου έκλεψαν... Μακράν προβληματικό μοτέρ, ανύπαρκτα φρένα και αναρτήσεις... Όσα άλλα είχα, τα είχα αγαπήσει

kostasagk
09/04/2019, 10:11
kymco 150 το παπι που ηρθε το 08,απο την αρχη προβληματικο εκει που πηγαινες εκοβε μονο του βενζινη,ετρωγε τα φρενα και δισκοπλακες ,σπαγανε πλαστικα,εκοβε λαιμο εξάτμισης,ετριζε μετα από καποια χιλ ,εκαιγε ποινια,σκαρα εκοψε,και τι να προτοθυμηθω............όλα τα υπολοιπα ιδιως χοντα και βμβ καλα τα πηγανε.......

lospsi
09/04/2019, 16:57
Δεν μετάνιωσα για κανένα, όλα μου άρεσαν.
Μετάνιωσα μόνο που αγόρασα το Caponord καινούργιο και έτσουξε πολύ στην μεταπώληση....

Volpad
09/04/2019, 17:11
Εγώ μετάνιωσα μόνο το 1ο μου μηχανάκι...
Ένα CBR125 του '04 το οποίο το πούλησα στους 3 μήνες για να πάρω ένα KLE 500 που κράτησα απο το '11 μέχρι αρχές του '15.

meccanica
09/04/2019, 21:22
ξερα το fazer 600 2004, το μισησα παρολο που το γουσταρα με 1000 σαν εμφανιση το 05 που το πηρα.

Μανολης67
09/04/2019, 21:25
Aprilia sintesi 125

405902

το αγόρασα πιτσιρικάς (λογικό ειναι).. το 1992 750.000 δραχμες τοτε....το κρατησα ενα χρονο ....ανυπόφορο στην πόλη εβρισκε κατω με το παραμικρο εσπασε ο λεβιες του φρενου και απο ανταλλακτικα η aprilia τιποτα...η απόδοση του κινητήρα επεσε δραματικά και με κατι βλαβες ...πηρε δρομο, θα ηταν το μεγαλύτερο λάθος αν δεν υπηρχε αυτο.....

Peygeot speed fight 100...
405903

Το αγορασα και αυτο 750 κολλαριστα χιλιάρικα το 1998 οταν μου έκλεψαν στην Θεσσαλονικη το αγαπημενο DT 200.....πηρα σκουτερ μετα ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για ...αντικλεπτικους λόγους! πραγματικά το μηχανάκι αυτο ειχε απο τοτε immobilizer και .....ενσωματωμένο λουκετο (αλλυσιδα ) στην ουρα!
Ακλεπτο λοιπον αλλά χάλια απο γκαζια συμπεριφορα αναρτησεις και καταναλωση (διχρονο)
Ενα απογευμα κατεβαινα την ανω πόλη Θεσσαλονικης δικαβαλος και τα φρενα ηταν αλλου...παρ ολιγον να διασταυρωθώ με ...τοιχο και την επομενη μερα ανταλλαχθηκε σε μαντρά με ΧΤ 600 αρτεσια και φυσικα με διαφορα εκ μερους μου,

MG-KTiNoS
10/04/2019, 00:15
2 μηχανάκια δεν θα ήθελα να ξαναδώ ΠΟΤΕ μου
1 Kawasaki zzr 1000 92
2 Ducati 900ss

Και τα 2 αυτά μ έκαναν πολύ ευτυχή όμως 2 φορές…
Μην τα αδικούμε και τελείως.
Οι 2 αυτές φορές λοιπόν ήταν την μέρα που τ’ αγόρασα και μέρα που τα πούλησα!
:moutza:

S.M.A
10/04/2019, 01:02
Cbr 929 απλά το σιχαθικα...από γκάζι ψοφιο

arisrodolivos
10/04/2019, 04:51
Vespa cosa 200 .Ουτε φωτογραφια θελω...

toyar
10/04/2019, 06:51
αγορασα απο γειτονα καποτε ενα c50 72αρι που ειχε παρατημενο 2 χρονια κατω απο το σπιτι
μολις εδωσα τα λεφτα σε 3 μερες κλαπηκε
αυτο μετανιωσα:D

kostas_1100gs
10/04/2019, 12:08
KLE 500. Ίσως να ζητούσα και εγώ περισσότερα ή να περίμενα άλλα πράγματα από αυτό. Μου την έσπαγε και το ...πουλάκι στην εξάτμιση :). Βέβαια βλέπω, ότι ο καθένας βλέπει από την πλευρά του τα πράγματα. Π.χ. αγάπησα πολύ το Peygeot speed fight 100, βέβαια έκαιγε, ενώ κάποιος παραπάνω είπε τα χειρότερα.

Alexinhogr
10/04/2019, 13:32
KLE 500. Ίσως να ζητούσα και εγώ περισσότερα ή να περίμενα άλλα πράγματα από αυτό. Μου την έσπαγε και το ...πουλάκι στην εξάτμιση :). Βέβαια βλέπω, ότι ο καθένας βλέπει από την πλευρά του τα πράγματα. Π.χ. αγάπησα πολύ το Peygeot speed fight 100, βέβαια έκαιγε, ενώ κάποιος παραπάνω είπε τα χειρότερα.

Τα kle 500 είναι ότι πιο τίμιο υπάρχει.

zopas
10/04/2019, 20:10
τρανσαλπ 650..απλα τυχερος που είμαι ακομα ζωντανος..αθλια φρενα και στην κυριολεξια ψοφιμι...και δεν θα πω τι πηρα σε μεταπωληση αν και ηταν σε αριστη κατασταση...αρκει που εφυγε μακρια μου..

kostas_1100gs
12/04/2019, 08:02
Τα kle 500 είναι ότι πιο τίμιο υπάρχει.

Δεν λέω ότι ήταν μέσα στην ζημιά, αλλά δεν έκανε ταξίδι, δεν είχ φρένα, χάλια θόρυβος. Ίσως ζητούσα εγώ περισσότερα.

kordix
12/04/2019, 08:42
ZZR 1100 d4

Ήταν πολύ καλή μηχανή, έκανα 100.000 km και δεν έπαθε τίποτα παρά τα γκάζια. Είχε πολύ καλό κράτημα για old school sport tourer. Αλλά είχε και πολύ γκάζι για μένα τότε, ήταν βαρύ και μακρύ και ήθελε προσοχή στα κλειστά. Σε ανοιχτούς δρόμους ήταν οκ αλλά και εκεί πολλές φορές έφτασε το σκατό στη κάλτσα, γαμωτ γαμωτ κι ετσι
:eek:

Όμως ήταν πολύ για μένα. Νομίζω πως είμαι τυχερός που επιβίωσα με το τέρας. Ίσως θα ήταν καλύτερα να είχα πάρει τότε το zx 6 ή το cbr 600 f, θα με βοηθούσαν να εξελιχθώ πιο εύκολα σαν οδηγός και θα το χαιρόμουν πιο πολύ στα κλειστά στροφιλικια.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μαύρη άσφαλτο γυαλοχαρτο, δικαβαλος και φορτωμένος, έφυγε το πίσω από γκάζι τελείως απροειδοποίητα.

Alexinhogr
12/04/2019, 12:32
Δεν λέω ότι ήταν μέσα στην ζημιά, αλλά δεν έκανε ταξίδι, δεν είχ φρένα, χάλια θόρυβος. Ίσως ζητούσα εγώ περισσότερα.

Πιστεύω ότι είναι φάση enduro on/off μια κατηγορία από μόνο του, κάνει τα πάντα με μέτρο.

taisteal
12/04/2019, 14:00
Πιστεύω ότι είναι φάση enduro on/off μια κατηγορία από μόνο του, κάνει τα πάντα με μέτρο.

Πιο αδιάφορο πεθαίνεις..
Ούτε να μου το χάριζαν δεν το έπαιρνα.
Αλλά οκ, τίμιο.

lospsi
12/04/2019, 18:26
Πιο αδιάφορο πεθαίνεις..
Ούτε να μου το χάριζαν δεν το έπαιρνα.
Αλλά οκ, τίμιο.

Ομοίως... Πότε δεν μου άρεσε αυτό το μηχανάκι, πότε. Τιμιότατο όμως, με ορκισμένους υποστηρικτές. Ξάδερφος που το κοίταζε πριν χρόνια, τον έπεισα και πήρε KLR650.

Leon67
12/04/2019, 20:33
Ομοίως... Πότε δεν μου άρεσε αυτό το μηχανάκι, πότε. Τιμιότατο όμως, με ορκισμένους υποστηρικτές. Ξάδερφος που το κοίταζε πριν χρόνια, τον έπεισα και πήρε KLR650.

Το είχα το KLE για 4 χρόνια, τα 2 πρώτα για να μην μεινω χωρίς μηχανάκι αφού είχα δωσει το ΖΧ-9 και ήμουν UK για μεταπτυχιακά. Τελικά το πήρα εναν Απρίλη στην Αγγλία, φτασαμε Σκωτία και γυρίσαμε τον Αυγουστο. Οχι μονο τίμιο αλλά πολύ καλό λαμβάνοντας υπ'όψην τους περιορισμούς του που δεν είναι - ηταν αγνωστοι.

Τα υπόλοιπα 2 σαν υπερμεγέθες παπί commuter να μην φορτώνω χλμ το GSXR 1000.

Leon67
12/04/2019, 20:40
Αυτά που μετανιωσα ήταν όλα τα μικρά από το Crypton 110 του 1998, το CBR 125 και το KLX 250 injection. Τα κρατησα όλα λιγότερο από χρόνο γιατι στην Αθήνα σε ποτάμι, Συγγρού και παραλιακη αισθανόμουν ανασφαλής που δεν μπορούσα να προσπεράσω ή να πηγαίνω ανετα 100-120 με περιθώρια επιτάχυνσης. Επρεπε να είχα κρατήσει το KLE....

TsoliasGR
13/04/2019, 00:26
To Jinlun JL 125R μετάνοιωσα που το αγορασα το 2007...Νερά μέσα στο ντεποζιτο απο την βροχη...στις 12500 ήθελε σινεμπλοκ πισω και ο "αντιπρόσωπος" εδινε ολο το ψαλιδι τοτε στα 130 ευρω...Καθε 2 βδομάδες Η 15 καλες λακουβες ηθελε αλλη μασκα γιατι σπάγαν οι βάσεις της....
Το bandit 400v μετάνοιωσα που το πηρα εκεινη την εποχη μιας και δεν ηξερα...Η πρωτη μου μηχανη...αγορασμενη καλλιροης στην αθηνα ανταλλαγη με στρογγυλοφάναρο και διαφορα το 2004...Δεν ηξερα τοτε...αν ηξερα θα την ξανααγοραζα με παζάρι ομως.
Ακομα είναι έρωτας και λεω μπας και την αναστησω κάποια στιγμη.ιδωμεν.
SYM Magic 125R.Πολλά προβληματα.Χάλια εξουσιοδοτημενα.Ελλειπης καληψη εγγυησης.

mia_zoi_kawa
13/04/2019, 08:52
Kawasaki er 500 . Στα συν του εργονομία, δυνατότητα φορτωματος (φορτωνα νοικοκυρεμενα 160 λίτρα αποσκευές!) , αξιοπιστία δεν κλεβοταν. Έκανα 50κ χιλιόμετρα και υπάρχουν γλυκόπικρες αναμνήσεις μαζί του από χαμένους έρωτες.
Στα μείον του οδική συμπεριφορά και σέλα. Κακά φρένα και αναρτήσεις . Σέλα ότι ποιο άβολο έχω οδήγησει (τα παπάκια της honda μοιάζουν με goldwing σε άνεση σε σχέση με αυτό). Το κυριότερο θέμα που είχε όμως ήταν το άθλιο κράτημα του. Τις μισές φορές που έστριβα με αυτό είχα μια μικρή ή μεγάλη αγωνία..Ειδικά για το τελευταίο εγώ το μετάνιωσα που το αγόρασα...

Bowleno
13/04/2019, 09:26
Kawasaki er 500 . Στα συν του εργονομία, δυνατότητα φορτωματος (φορτωνα νοικοκυρεμενα 160 λίτρα αποσκευές!) , αξιοπιστία δεν κλεβοταν. Έκανα 50κ χιλιόμετρα και υπάρχουν γλυκόπικρες αναμνήσεις μαζί του από χαμένους έρωτες.
Στα μείον του οδική συμπεριφορά και σέλα. Κακά φρένα και αναρτήσεις . Σέλα ότι ποιο άβολο έχω οδήγησει (τα παπάκια της honda μοιάζουν με goldwing σε άνεση σε σχέση με αυτό). Το κυριότερο θέμα που είχε όμως ήταν το άθλιο κράτημα του. Τις μισές φορές που έστριβα με αυτό είχα μια μικρή ή μεγάλη αγωνία..Ειδικά για το τελευταίο εγώ το μετάνιωσα που το αγόρασα...

Το είχα κι εγώ, μέσα σε όσα λες! Ασπαστο μοτέρ, ίδιο μεν με το GPZ αλλά ηπιότερους εκκεντροφόρους, διορθωμένο το πρόβλημα με το βολάν και 10 ίππους λιγότερους. Κι εγώ σε αυτά περίπου χλμ το έδωσα.
(Πρέπει να είμαι πολύ ψυχάκιας που πήρα το ίδιο μοτέρ 2 φορές μετά τις τρελές ζημιές που μου έβγαλε το πρώτο :lol: )

sapila racing
13/04/2019, 10:15
Εγώ έχω μετανοιώσει μόνο για μοτο που πούλησα. Δεν μπορούσα και να τις κρατήσω όμως....

gior-gos
13/04/2019, 10:29
Vfr 800 vtec. Νόμιζα ότι θα μου αρέσει, δεν μου άρεσε οδηγικα. Δεν έφταιγε το μηχανάκι, εγώ έκανα λάθος επιλογή και τη μετάνιωσα.

KAGOURO
18/04/2019, 16:10
Eliminator 400.....!!!! Αισχος (μου)....

katsar
18/04/2019, 18:28
Έτσι και εγώ, για καμία που αγόρασα,μετάνιωσα μόνο για κάποιες που τελικά δεν αγόρασα.
Α και για το καημένο το serow που μου έφυγε σε σούζα και μετά από τρελή πορεία έπεσε από ένα γεφυράκι.Στραβώσαν όλα,καλύτερο παπάκι δεν ξαναοδήγησα από αυτό.

alex14
18/04/2019, 21:55
suzuki burgman 150
Ενα καλο ειχε. Χωρους. Τιποτα αλλο.
Και δεν φτανει αυτο, μετα απο χρονια δοκιμασα και το 200:moutza:

leo1964
19/04/2019, 05:49
τρανσαλπ 650..απλα τυχερος που είμαι ακομα ζωντανος..αθλια φρενα και στην κυριολεξια ψοφιμι...και δεν θα πω τι πηρα σε μεταπωληση αν και ηταν σε αριστη κατασταση...αρκει που εφυγε μακρια μου..

Ίδια εμπειρία,άθλιο μηχανάκι

kachius
19/04/2019, 08:23
KLE 500 όπως ειπώθηκε και παραπάνω, συφωνώ απόλυτα με kostas_1100gs και taisteal.
Το πήρα καινούργιο, το έστρωσα ευλαβικά, και μετα το στρώσιμο ξενέρωσα τόσο και το έβαλα αμέσως αγγελία (ένα μήνα από την ημ/νια αγοράς).
Σε λιγότερο από 2 μήνες από την αγορά το είχα δώσει.
Το πήρε ο γαμπρός μου, το έχει ακόμα (του 2005) και τον εξυπηρετεί μια χαρά.

Το μόνο πραγματικά άθλιο πάνω του είναι η σέλα. Μετά από 20' θες κάποιον να σε πυροβολήσει να σε απαλλάξει από αυτήν τη μιζέρια :D
Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω και εγώ με προλαλήσαντες, πολύ αξιόπιστο, τρομερά αδιάφορο, τα κάνει όλα αλλά με αισχρή μετριότητα!
Μόνο σα μεγάλο παπί νομίζω είναι το "ατού" του, αλλά ενδεχομένως ένα ΧΤ να το πατάει και εκεί.

Το πιο πιθανό και για εμένα είναι ότι βρέθηκε στα χέρια μου πολύ λάθος εποχή και όχι ότι το μηχανάκι είναι κακό.
Ζητούσα (κατά πως φάνηκε) κάτι άλλο και απλά έκανα λάθος αγορά.

Alexinhogr
19/04/2019, 12:41
KLE 500 όπως ειπώθηκε και παραπάνω, συφωνώ απόλυτα με kostas_1100gs και taisteal.
Το πήρα καινούργιο, το έστρωσα ευλαβικά, και μετα το στρώσιμο ξενέρωσα τόσο και το έβαλα αμέσως αγγελία (ένα μήνα από την ημ/νια αγοράς).
Σε λιγότερο από 2 μήνες από την αγορά το είχα δώσει.
Το πήρε ο γαμπρός μου, το έχει ακόμα (του 2005) και τον εξυπηρετεί μια χαρά.

Το μόνο πραγματικά άθλιο πάνω του είναι η σέλα. Μετά από 20' θες κάποιον να σε πυροβολήσει να σε απαλλάξει από αυτήν τη μιζέρια :D
Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω και εγώ με προλαλήσαντες, πολύ αξιόπιστο, τρομερά αδιάφορο, τα κάνει όλα αλλά με αισχρή μετριότητα!
Μόνο σα μεγάλο παπί νομίζω είναι το "ατού" του, αλλά ενδεχομένως ένα ΧΤ να το πατάει και εκεί.

Το πιο πιθανό και για εμένα είναι ότι βρέθηκε στα χέρια μου πολύ λάθος εποχή και όχι ότι το μηχανάκι είναι κακό.
Ζητούσα (κατά πως φάνηκε) κάτι άλλο και απλά έκανα λάθος αγορά.

Δίνεις 30 ευρα για έχτρα σφουγγάρι μέσα κ καθάρισες. Καθρέπτες μανετες αυτοκόλλητα κ λοιπά δίνεται όλοι φράγκα, για απλά πράγματα πρακτικά δεν δίνει κανείς, δεν το λέω για σένα, γενικά μιλάω.

thunder ace
19/04/2019, 13:06
Αυτο που εχω τωρα:THUNDERACE..καταπληκτικο μηχανακι(για την εποχη του,ετσι; )..αλλα:το μεγαλο του κουσουρι ειναι η υπερβολικη καταναλωση λαδιου.
Χαλαει την καλη εικονα του.
Μοτερ με ροπη απο το μηδεν,φοβερες μεσαιες,ψηλα καλουτσικο,καλα φρενα,ανετο ,φωτα,δεν σπαει δεν χαλαει,φτηνα ανταλλακτικα,καλη αντιπροσωπεια.
Αν υπαρχει τροπος να φτιαχτει το προβλημα του(εχω διαβασει διαφορα στο internet),θα το κρατησω αλλα 17 χρονια.

kostas_1100gs
19/04/2019, 13:47
Αυτο που εχω τωρα:THUNDERACE..καταπληκτικο μηχανακι(για την εποχη του,ετσι; )..αλλα:το μεγαλο του κουσουρι ειναι η υπερβολικη καταναλωση λαδιου.
Μοτερ με ροπη απο το μηδεν,φοβερες μεσαιες,ψηλα καλουτσικο,καλα φρενα,ανετο ,φωτα,δεν σπαει δεν χαλαει,φτηνα ανταλλακτικα,καλη αντιπροσωπεια.
Αν υπαρχει τροπος να φτιαχτει το προβλημα του(εχω διαβασει διαφορα στο internet),θα το κρατησω αλλα 17 χρονια.

Έχει ακόμη ανταλακτικά αυτό το μοντέλο? Δεν το πιστεύω.

thunder ace
19/04/2019, 14:15
Έχει.

kostas_1100gs
19/04/2019, 14:27
Έχει.

Απίστευτο, περισσοτερο καινούργια από αυτό, κ δεν έχουν.

Alexinhogr
19/04/2019, 15:02
https://www.car.gr/used-bikes/yamaha/yzf_1000_r_thunderace.html υπάρχουν διαθέσιμα από τι βλέπω αχαχα

thunder ace
19/04/2019, 17:23
https://www.car.gr/used-bikes/yamaha/yzf_1000_r_thunderace.html υπάρχουν διαθέσιμα από τι βλέπω αχαχα

Ειδικα αυτο με τα 4000 το βλεπω χροοοοοοοοοοοοονια...και θα το βλεπω,θα το βλεπω,θα..........

katsar
19/04/2019, 17:36
Εμένα το άλλο με τα 800 μ'αρέσει,φαίνεται καλοδιατηρημένο και σωστό μηχανάκι σίγουρα είχε και ήπιο οδηγό :D

kostas_1100gs
19/04/2019, 22:18
Το μπλεδάκι, είναι μια χαρά.

Dalt0n
20/04/2019, 00:11

Τσιμουχακια βαλβιδων αλλαξες?
Και εγω τετοιο μοτερ εχω καιω κνν λιτρο στα 200χλμ ταπα ομως..Αν πηγαινω νορμαλ θελω κνν λιτρο την εβδομαδα..τσιμουχακια βαλβιδων μου εχουν πει 2-3 μαστορες αλλα ακομα δν τα αλλαξα

thunder ace
20/04/2019, 01:07
Έχω αγοράσει την μηχανή από το 2002 και ΔΕΝ έχω πειράξει ποτέ καρμπυρατέρ, βαλβίδες κλπ
Δλ δεν έχω ανοίξει ΠΟΤΕ μοτέρ.
Μόνο μπουζί λάδια φίλτρα κλπ.

kordix
20/04/2019, 08:02

Και πολυρυθμιζομενες αναρτήσεις και σέλα για 2. Το είχε φίλος και στον Μπράλο ήταν απιαστος και τότε αλλά και πριν μερικά χρόνια. Είχε πολλά + αυτή η μηχανή.

Kατανάλωση λαδιού είχε και το fzr 1000 exup και άναβε συχνά το κόκκινο λαμπάκι όταν ήθελε συμπλήρωμα. Και το ZZR μου έκαιγε σχεδόν από καινούργιο αλλά στο πολύ σκισιμο.

Thunderace
27/04/2019, 12:12
Το πρωτο μου Thunderace το ειχα παρει το 2008 με 20.000 χλμ. Ηταν μοντελο 2000 μαυρο ασημη. Το πουλησα στα 65.000 χλμ. Ειναι απο τα μοντελα που δεν καινε πολυ λαδια, δηλαδη τα μαυρο/ασημι και τα κοκκινο/ασημι. Αυτο εκαιγε περιππου 200 γρ στα 1000χλμ. Στα 5 με 6.000χλμ που αλλαζα λαδια συμπληρωνα παντα συνολο 1 λιτρο. Απο θεμα αξιοπιστιας δεν ειχε προβλημα. Αλησιδα καθε 25.000χλμ, μπροστινα καλαμια τσιμουχες στα 35.000χλμ. Στα 65.000χλμ που την εδωσα ηθελαν συντηρηση τα φρενα, τακακια δεν ειχα αλλαξει ακομα ποτε. Πιστευω με καινουργια τακακια θα ηταν παλι ολα οκ. Απο επιδωσεις αρκετα καλες, σε επαρχιακο δρομο παει μαζι με πιο καινουργια μοντελα, δηλαδη την διαφορα την κανει ο οδηγος. Πηγαινα και στις Αλπεις και με εβγαζε ασπροπροσωπο. Θεση αδηγησης λιγο κουραστικη αν εισαι κοντος, ειναι ενα κλικ μακρια το τιμονι δηλαδη τεντωνεσαι πανω στο τεποζιτο. Για ψηλους μια χαρα. Καλη και για δευτερο ατομο, μονο που τα μαρσπιε ειναι πολυ ψηλα. Αν εισαι μονος παιρνει φορτωμα για μακρινα ταξιδια.
Οταν τη εδωσα το 2014 πηρα μια R1 του 2004 λιγακι πειραγμενη, ενοειτε καλυτερη 8εση αδηγησης, στησιμο, δυναμη αλλα πιο ευαισθητη. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Για να καταληξω το 2018 παλι σε Thunderace! Και παλι σε μαυρο/ασημι. Αυτο θα το κρατησω για συλλεκτικο, αν και το στηβω αρκετα, αλλα ειπαμε δεν ειναι ευαισθητο.
Για τυχων ερωτησεις παντα διαθεσημος.

Φιλικα
Γιαννης

panther78
25/07/2019, 00:56
Κανένα μηχανάκι που πήρα δε το μετάνιωσα. Είχα πάντα ότι μου άρεσε και παραδόξως μηχανές που γράψανε ιστορία. Tdr 250, Rd 350 ypvs, Xr 600 αλλά το μηχανάκι που παντρεύτηκα εδώ και 15 χρόνια είναι το kle 500. Αυτό ειδικά δε το έχω μετανιώσει για κανένα λογο. Γυρίσαμε όλη την Ελλάδα, το παρατησα σε ακινησία σχεδόν 5 χρόνια και με ένα καλό σέρβις πήρε μπροστά. Θα το πουλήσω όταν δε θα βρίσκονται ανταλλακτικά. Ίσως η καλύτερη αγορά της ζωής μου και ότι πιο αξιόπιστο έχω καβαλήσει μετά το town mate μου που ακόμα λειτουργεί και οργώνει κέντρο.

typhoon
25/07/2019, 13:13
Ένα piaggio typhoon μου έβγαλε την ψυχούλα με μια περίεργη ηλεκτρική βλάβη που δεν βρέθηκε ποτέ τι ήταν(μ αυτή πουλήθηκε) . Έσβηνε άνευ λόγου κ αιτίας, χωρίς προειδοποίηση όποτε ήθελε. Μετά από κανα τέταρτο ξαναπαιρνε κ πήγαινε σφαίρα...

Επίσης το xt660x δε μπορώ να πω ότι μου λείπει... Καλο μηχανάκι, αλλά μάλλον έψαχνα για κάτι άλλο τότε. Στις 15.000χλμ που το κράτησα η αλυσίδα του έγινε φυτιλια(καθαρισμα με κηροζίνη κ λίπανση με σπρέι αυτην την άσπρη μαλακια που κολλάει) δεν είχε μείνει o-ring για o-ring...
Μπροστά τσιμουχες πηρουνιου κλασμενες κ οι δυο από τις σουζες. Κ μια διαρροή στην αντλία νερου..
Ψεκασμός για το ΜΠουτσο, έκανε τσαφ χαμηλά σε ανύποπτες στιγμές. Κ πολλά κομπιασματα βηξιματα χαμηλά...
Φρένο για μπου επίσης. Ξερή αίσθηση παρα το μέγεθος τουτ δίσκου κ την μπρεμπο δαγκάνα. Δυναμη είχε, αλλα δεν την έβαζε σωστά στο δρόμο.
Θεοβαρο για μονοκυλινδρο, 180 κιλά. Με πέρναγε φίλος με ΜΕ Bahir καρμπυρατερατο
Κ μιλάμε για καινουργιο μηχανάκι το 2007 μοντέλο...
Κ μου έλειπε η δυναμη...
Απορώ γιατί πουλάει ακόμη σα τρελό την στιγμή που υπάρχουν πολυ πολυ καλυτερα μηχανάκια.
Κ 7000€ καινουργιο γαμω την γιαμάχα μου γαμω.

Μετά πήρα ΚΤΜ950 sm κ βρήκα το φως μου!
Παρά τα θέματα του, το ευχαριστήθηκα όσο δε πάει, ταξίδια, σουζες( 6χρόνια, δεν υπήρξε ημέρα που να κινήθηκε η μηχανή κ να μην σουζαρισε είτε εκουσια είτε ακουσια, ΠΟΤΕ ρουλεμάν λαιμου, ουτε καν σφίξιμο, ποτέ τσιμουχες καλάμια)
Βέβαια δε λεω οτι ηταν τέρας αξιοπιστίας, αλλα εμένα μου άρεσε γιατί μου έβγαζε γουστα!

Kepler Fun
28/07/2019, 13:58
Για το ΧΤ660 (εγώ είχα το R από καινούργιο) έχω παρόμοια άποψη.

Πάει να τα κάνει όλα και τελικά δεν κάνει τίποτα.

Για την ιστορία να πω ότι το δικό μου άρχισε να χάνει λάδια από τον άξονα των ταχυτήτων πριν το πρώτο σέρβις και λέρωνε το πίσω λάστιχο. Την γλίτωσα καθαρά λόγω τύχης. Η αντιπροσωπία της Θεααλονίκης που ήμουν τότε ψέλιζε δικαιολογίες και κοίταγαν σαν ροφοί.

Πριν τις 5.000χλμ άρχισα να βλέπω και μικρο-σκουριές στον σκελετό και κάτω από την σέλα.

Κατόπιν αυτού πούληθηκε πάραυτα σε καλή τιμή. Η εμπιιστοσύνη μου είχε χαθεί.

kostas_1100gs
22/08/2019, 07:14
Έχω αγοράσει την μηχανή από το 2002 και ΔΕΝ έχω πειράξει ποτέ καρμπυρατέρ, βαλβίδες κλπ
Δλ δεν έχω ανοίξει ΠΟΤΕ μοτέρ.
Μόνο μπουζί λάδια φίλτρα κλπ.

Δεν ξανα βγαίνουν τέτοια απροβλημάτιστα μηχανάκια.

kostas_1100gs
22/08/2019, 07:15
Το πρωτο μου Thunderace το ειχα παρει το 2008 με 20.000 χλμ. Ηταν μοντελο 2000 μαυρο ασημη. Το πουλησα στα 65.000 χλμ. Ειναι απο τα μοντελα που δεν καινε πολυ λαδια, δηλαδη τα μαυρο/ασημι και τα κοκκινο/ασημι. Αυτο εκαιγε περιππου 200 γρ στα 1000χλμ. Στα 5 με 6.000χλμ που αλλαζα λαδια συμπληρωνα παντα συνολο 1 λιτρο. Απο θεμα αξιοπιστιας δεν ειχε προβλημα. Αλησιδα καθε 25.000χλμ, μπροστινα καλαμια τσιμουχες στα 35.000χλμ. Στα 65.000χλμ που την εδωσα ηθελαν συντηρηση τα φρενα, τακακια δεν ειχα αλλαξει ακομα ποτε. Πιστευω με καινουργια τακακια θα ηταν παλι ολα οκ. Απο επιδωσεις αρκετα καλες, σε επαρχιακο δρομο παει μαζι με πιο καινουργια μοντελα, δηλαδη την διαφορα την κανει ο οδηγος. Πηγαινα και στις Αλπεις και με εβγαζε ασπροπροσωπο. Θεση αδηγησης λιγο κουραστικη αν εισαι κοντος, ειναι ενα κλικ μακρια το τιμονι δηλαδη τεντωνεσαι πανω στο τεποζιτο. Για ψηλους μια χαρα. Καλη και για δευτερο ατομο, μονο που τα μαρσπιε ειναι πολυ ψηλα. Αν εισαι μονος παιρνει φορτωμα για μακρινα ταξιδια.
Οταν τη εδωσα το 2014 πηρα μια R1 του 2004 λιγακι πειραγμενη, ενοειτε καλυτερη 8εση αδηγησης, στησιμο, δυναμη αλλα πιο ευαισθητη. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Για να καταληξω το 2018 παλι σε Thunderace! Και παλι σε μαυρο/ασημι. Αυτο θα το κρατησω για συλλεκτικο, αν και το στηβω αρκετα, αλλα ειπαμε δεν ειναι ευαισθητο.
Για τυχων ερωτησεις παντα διαθεσημος.

Φιλικα
Γιαννης

Το .....τερμάτισες χαχα

tzarot
22/08/2019, 07:26
TA 700, το κράτησα 8 μήνες. Κούναγε το μπροστινό, τρύπησε ψυγείο, σκούριασε και σάπισε η βάση της μπαταρίας, άθλια πλαστικά, ότι χειρότερο έχω αγοράσει.

vstrider
22/08/2019, 10:20
To '95 αν θυμάμαι καλά, Suzuki Bandit 400V. Απίστευτα προβληματική σε ηλεκτρικά+τροφοδοσία... 20++ χρόνια μετά το σκέφτομαι και απορώ με τον εαυτό μου πως είχα αντέξει 2 χρόνια με αυτό το μηχανάκι.

Μικe777
22/08/2019, 22:45
To '95 αν θυμάμαι καλά, Suzuki Bandit 400V. Απίστευτα προβληματική σε ηλεκτρικά+τροφοδοσία... 20++ χρόνια μετά το σκέφτομαι και απορώ με τον εαυτό μου πως είχα αντέξει 2 χρόνια με αυτό το μηχανάκι.

εγω που το αντεξα 10 χρονια τι να πω:D
ηταν ομορφο μηχανακι παντως